ŠKOLNÍ ŘÁD. Jako žákyně/žák školy máš právo:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ ŘÁD. Jako žákyně/žák školy máš právo:"

Transkript

1 ŠKOLNÍ ŘÁD Jako žákyně/žák školy máš právo: 1. být vychováván a vzděláván v souladu se svými individuálními potřebami; 2. na příznivé klima školy z hlediska zdravého mentálního i fyzického rozvoje; 3. na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání; 4. poţadovat v případě nezaviněné nepřítomnosti ve výuce doučení probraného učiva. Jako žákyně/žák školy máš povinnost: 1. docházet do školy pravidelně a včas dle rozvrhu hodin, řádně se vzdělávat a účastnit se akcí pořádaných školou v rámci povinného vyučování; 2. dodrţovat kázeň, řídit se ustanoveními a pokyny pracovníků školy (jedná se především o tento školní řád, provozní řády odborných učeben a ochrany zdraví při práci a pravidla poţární ochrany); 3. podílet se na udrţování pořádku ve škole; 4. šetřit zařízení a majetek školy, pečlivě zacházet s učebnicemi a školními potřebami; 5. chovat se ve škole ke všem spoluţákům důstojně, pomáhat mladším spoluţákům, být kamarádský, bez projevů fyzického násilí (bití, kopání a jakékoli jiné tělesné ubliţování), bez projevů psychického násilí (posmívání se, zesměšňování, schovávání věcí apod.), bez projevů rasismu (uráţet spoluţáky nebo jinak sniţovat důstojnost spoluţáků, kteří jsou jiné národnosti nebo rasy), je rovněţ zakázáno hrát ve škole hazardní hry (o peníze či věci). Ostatní závazné a organizační pokyny: 1. Do školy přicházíš včas, abys stihl(a) odloţit svrchní oděv, přezout se a připravit se na vyučování, nejpozději však 10 minut před začátkem vyučování. 2. Řídíš se časovým rozvrhem hodin: 1. hodina: hodina: hodina: hodina: hodina:

2 6. hodina: hodina: hodina: Vyučovací hodina trvá 45 minut, ale vyučování můţe být organizováno rovněţ v blocích, které v takovém případě přesáhne limit 45 minut, a tehdy má učitel právo i povinnost rozhodnout o posunutí přestávky, či dokonce o jejím prodlouţení. Pokud je 6. a 7. vyučovací hodina vyučována blokově (např. TV), polední přestávka probíhá v délce 30 minut jiţ po 5. vyučovací hodině. 4. Hodina začíná zazvoněním, kaţdou hodinu nebo vyučovací blok ukončuje učitel dle potřeby, ţákům však vţdy poskytne čas na přestávku. 5. Na vyučovací hodinu jsi vţdy řádně připraven(a), se zazvoněním máš připraveny poţadované učební pomůcky a zaujmeš místo ve své lavici. Při příchodu učitele do hodiny jej zdravíš tím, ţe povstaneš. 6. Jestliţe ses nemohl(a) připravit na vyučování nebo jsi zapomněl pomůcku, omluvíš se vyučujícímu na začátku vyučovací hodiny. 7. Nepřítomnost vyučujícího ve třídě ohlásíš neprodleně po začátku vyučovací hodiny v ředitelně, ve sborovně nebo některému z vyučujících. 8. Do školy si nosíš pomůcky a potřeby podle pokynů vyučujících, do tělovýchovných a sportovních činností je poţadován vhodný cvičební úbor a sportovní obuv, do výtvarných a pracovních činností pracovní oděv. 9. Během vyučovací hodiny nemůţeš opustit třídu bez vědomí vyučujícího. 10. Tvá obuv i tvůj oděv a jeho doplňky nesmí ohroţovat bezpečnost tvou ani tvých spoluţáků. 11. Ve vyučování, dále o přestávkách a na všech školních akcích se chováš tak, abys nezpůsobil(a) úraz sobě ani ostatním osobám, chováš se ukázněně, nerušíš výuku a plníš pokyny učitele nebo vychovatele. 12. Přestávky trávíš podle pokynů dozorujícího pracovníka. O polední přestávce zodpovídají za tvé chování a tvou bezpečnost rodiče. 13. Běhat můţeš jen venku a v tělocvičně, v ostatních prostorách školy je z důvodu moţného úrazu běhání zakázáno. 14. Nemáš dovoleno otevírat a zavírat okna, manipulovat s technikou, dále nesmíš sedat na okenní parapet a vyklánět se z oken, mohl bys tím ohrozit ţivot svůj i spoluţáků. 15. Dodrţuješ hygienické zásady, myješ si ruce před jídlem a po pouţití WC, odpadky vyhazuješ do koše. Třídíš odpad do k tomu připravených nádob.

3 16. Udrţuješ pořádek ve třídě, na chodbách i WC, neplýtváš z ekologických důvodů vodou ani papírovými ubrousky. 17. Dveře na chodbu zůstávají o přestávce otevřené, zavřít je smí aţ učitel při příchodu do hodiny. 18. Během přestávek nemáš povoleno bez souhlasu učitele hrát elektronické hry, přestávka slouţí k přípravě pomůcek na další hodinu, odpočinku, svačině, popřípadě návštěvě toalety. 19. Během celého pobytu ve školní budově máš zakázáno se připojovat na internet, pokud to není třeba do výuky v tomto případě ti dává povolení učitel. Máš zakázáno se ve škole připojovat na facebook, twitter a další podobné sociální sítě, není ti povolené ani chatování (např. ICQ). y můţeš posílat jen v rámci výuky, pokud to učitel vyţaduje. 20. Způsobíš-li škodu na majetku školy nebo na věcech v hospodaření či v opatrování školy svým zaviněním, které plynulo z neplnění pokynů učitele nebo vychovatele či porušení školního řádu, vyvodí a udělí ti třídní učitel, popřípadě vedení školy adekvátní kázeňský postih. 21. Máš-li ve škole mobilní telefon, musí být po celou dobu dopoledního i odpoledního vyučování (i o přestávkách) vypnutý, nestačí mít pouze aktivované tiché vyzvánění. V naléhavém případě musíš o moţnost telefonovat či psát zprávu poţádat učitele nebo vychovatele. V případě nebezpečí, ohroţení zdraví či ţivota mobilní telefon pouţiješ k přivolání dospělé osoby, lékaře, policie, hasičů aj. 22. Ţákům není ve škole dovoleno fotografovat ani natáčet audio a video záznam (kamerou na mobilu, klasickou kamerou nebo diktafonem), pokud se to netýká výuky a jen se souhlasem vyučujícího. Je to velmi nebezpečné a zneuţitelné! Zákaz se vztahuje na tebe samotného, tvé spoluţáky (a to i v případě, ţe by ti to spoluţák dovolil), učitele a ostatní dospělé osoby, prostory školy, školu i její blízké okolí. 23. Tvou nepřítomnost ve škole z nepředvídaného důvodu omlouvají tví zákonní zástupci nejpozději do dvou dnů; o uvolnění z vyučování z důvodu předem známých poţádá tvůj zákonný zástupce písemně třídního učitele; na dobu delší neţ dva dny tě uvolňuje z vyučování vedení školy; 24. Škola můţe poţadovat po tvých zákonných zástupcích doloţení nepřítomnosti z důvodu nemoci od tvého ošetřujícího lékaře, a to jako součást omluvenky vystavené tvým zákonným zástupcem v tom případě, ţe tvá nepřítomnost ve škole přesáhne tři dny školního vyučování.

4 25. Ve škole zdravíš jako první všechny dospělé osoby, vykáš jim a vhodně je oslovuješ (paní učitelko, pane učiteli atd.). Samozřejmě zdravíš také své spoluţačky a spoluţáky a oslovuješ je jejich jménem. 26. Do školy máš zakázáno nosit jakékoliv předměty ohroţující zdraví a bezpečnost (např. zápalky, zapalovače, hořlaviny, cigarety, návykové látky, drogy, alkohol, zbraně, kapesní nůţ, ostré předměty apod.). Při podezření na poţití návykových látek provede bezodkladně člen vedení školy dechovou zkoušku či jinou náleţitou zkoušku, a to i bez souhlasu zákonného zástupce! Nemáš povoleno kupovat si kávu a ostatní kávové nápoje. 27. Máš přísně zakázáno zapojovat cokoliv do elektrických zásuvek! Rovněţ vypínače světel ovládá pouze dospělá osoba. 28. V případě tvých nebo spoluţákových zdravotních problémů (úraz, nevolnost apod.) je tvou povinností neprodleně tuto skutečnost oznámit nejbliţšímu pedagogickému pracovníkovi nebo dospělé osobě. Stejná povinnost platí v případě ohroţení bezpečnosti ostatních jedinců i nevhodného chování spoluţáků! 29. Ve školní druţině se chováš podle pokynů vychovatele v souladu s vnitřním řádem školní druţiny. Ve školní jídelně dodrţuješ rozvrh stravování, hygienická a společenská pravidla stolování, pokyny dozoru a provozní řád jídelny. V počítačové učebně dodrţuješ provozní řád této učebny. 30. Máš právo být lidsky respektován, stejné právo mají i tví spoluţáci. Vztahy mezi spoluţáky ve škole musí obsahovat vzájemnou úctu, respekt a solidaritu. 31. V případě porušení školního řádu může škola uplatnit dle závažnosti následující výchovná opatření: pohovor, napomenutí, důtka třídního učitele, důtka ředitele, snížená známka z chování o jeden nebo dva stupně, v mimořádně závažných případech vedení školy svolává výchovnou komisi (při neomluvené absenci nad 10 hodin), splňuje ohlašovací povinnost dle zákona o sociálně-právní ochraně dětí, event. vyrozumí policii. Škola a rodiče zákonní zástupci Pro své dítě jste svobodně vybrali tuto školu. Jako zákonní zástupci nezletilého ţáka máte právo:

5 1. na informaci o průběhu a výsledcích vzdělávání svého dítěte, které získáte prostřednictvím ţákovské kníţky, u, internetu, na třídních schůzkách, na konzultacích, případně na dalších akcích školy; 2. na aktuální informace, můţete vyuţít telefonického spojení, případně si s vyučujícím následně smluvit schůzku; přijdete-li bez předchozí domluvy, můţe se stát, ţe se vám vyučující nebude moci věnovat; 3. vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajících se vzdělávání svého dítěte; jako prvního je vhodné kontaktovat vyučujícího daného předmětu, třídního učitele či vychovatele, teprve pak oslovujte vedení školy; 4. na informace a poradenskou činnost školy v záleţitostech týkajících se vzdělávání dle zákona 561/2004 Sb. (školský zákon). K dispozici vám je výchovný poradce, metodik prevence, informace vám rádi poskytnou i ostatní pedagogičtí pracovníci i vedení školy. Jako zákonní zástupci máte povinnost: 1. zajistit, aby dítě docházelo řádně do školy. Pokud jako zákonní zástupci nezajistíte řádnou školní docházku svého dítěte, porušujete tím zákon a můţete ohrozit jeho budoucí vývoj a jeho uplatnění ve společnosti. Povinností školy je toto řešit komunikací s rodinou. Nedojde-li k nápravě, je škola povinna informovat orgány místní samosprávy.; 2. omlouvat nejpozději do tří dnů nepřítomnost dítěte a dokládat důvody nepřítomnosti. Při předem známé nepřítomnosti je nutno poţádat třídního učitele o uvolnění (nepřítomnost do 2 dnů) nebo vedení školy (nad 2 dny), a to formou ţádosti o uvolnění dítěte z vyučování. 3. posílat do školy jen děti zdravé (bez zvýšené ranní teploty, bez vší apod.). Další informace a pokyny k organizaci školy: 1. Před vyučováním čekají ţáci před budovou školy. Pro vstup do školy a k odchodu ze školy pouţívají hlavní vchod, řídí se rozvrhem hodin a časovým reţimem otvírání školní budovy. Vzdalovat se v době vyučování a o přestávkách z budovy školy je zakázáno.

6 2. V šatně se ţáci přezují do vhodných přezůvek (s pevnou patou a světlou podráţkou), které nepouţívají v hodinách tělesné výchovy ani při práci na školním pozemku. Obuv a oděv odloţí v šatně a odcházejí do tříd. Pokud přijíţdějí na kole, odloţí uzamčené kolo na určené místo. Pokud přijíţdějí na kolečkových bruslích, vyzují si je před vstupem do školní budovy. Ve školní budově ţáci nenosí ţádnou pokrývku hlavy. Šatna se zamyká pět minut před zahájením vyučování. V šatně ţáci udrţují pořádek. 3. Začíná-li ţákům vyučování od 2. vyučovací hodiny, vcházejí do budovy se zazvoněním na přestávku. Hodnocení výsledků vzdělávání Hodnocení výsledků vzdělávání ţáka se řídí školským zákonem; v jednotlivých předmětech stanovených školním vzdělávacím programem se na vysvědčení hodnotí těmito stupni prospěchu: 1 - výborný, 2 - chvalitebný, 3 - dobrý, 4 - dostatečný, 5 - nedostatečný. Sebehodnocení žáků Kaţdý ţák má právo na hodnocení své práce. Učí se tím kritickému myšlení a schopnosti okamţité sebereflexe. Vypracoval Mgr. Radim Šink, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD PRIMAŠKOLA JE, KDYŽ: UMÍME DODRŽOVAT PRAVIDLA SLUŠNOSTI, VZÁJEMNĚ SE RESPEKTUJEME, TOLERUJEME A POMÁHÁME SI

ŠKOLNÍ ŘÁD PRIMAŠKOLA JE, KDYŽ: UMÍME DODRŽOVAT PRAVIDLA SLUŠNOSTI, VZÁJEMNĚ SE RESPEKTUJEME, TOLERUJEME A POMÁHÁME SI ŠKOLNÍ ŘÁD PRIMAŠKOLA JE, KDYŽ: UMÍME DODRŽOVAT PRAVIDLA SLUŠNOSTI, VZÁJEMNĚ SE RESPEKTUJEME, TOLERUJEME A POMÁHÁME SI Jako žákyně/žák PRIMAŠKOLY máš právo: 1. být vychováván a vzděláván v souladu se svými

Více

Základní škola Galaxie s.r.o., K Nemocnici 1/211, 741 01 Nový Jičín. Školní řád ZŠ Galaxie

Základní škola Galaxie s.r.o., K Nemocnici 1/211, 741 01 Nový Jičín. Školní řád ZŠ Galaxie Základní škola Galaxie s.r.o., K Nemocnici 1/211, 741 01 Nový Jičín Školní řád ZŠ Galaxie Žák má právo: být vychováván a vzděláván v souladu se svými individuálními potřebami na příznivé klima školy z

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RYNÁREC. okres Pelhřimov

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RYNÁREC. okres Pelhřimov ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RYNÁREC okres Pelhřimov Na základě 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vydává ředitel školy

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD

Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Školní řád ZŠ Galaxie, Nový Jičín

Školní řád ZŠ Galaxie, Nový Jičín Základní škola GALAXIE, s.r.o., se sídlem K Nemocnici 1/211, 741 01 Nový Jičín, provozovna B. Martinů 1994/4, Nový Jičín, e-mail: skola@skolagalaxie.cz Školní řád ZŠ Galaxie, Nový Jičín Když něco opravdu

Více

Základní škola a Mateřská škola Malenice, okres Strakonice. tel.: 383 371 349. e-mail: zs@skolamalenice.cz, web: http://www.skolamalenice.

Základní škola a Mateřská škola Malenice, okres Strakonice. tel.: 383 371 349. e-mail: zs@skolamalenice.cz, web: http://www.skolamalenice. Základní škola a Mateřská škola Malenice, okres Strakonice tel.: 383 371 349 e-mail: zs@skolamalenice.cz, web: http://www.skolamalenice.cz Na základě 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Na základě ustanovení zákona

Více

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5 Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne Mgr. Petra Židková ředitelka školy Mgr. Eva Bečvaříková zástupce školské rady č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č.j.ZŠ 59 /2015 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Igor Slováček, řed. školy Pedagogická rada projednala dne : 28.8.2015

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VNITŘNÍ ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE A POKYNY ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád stanovuje základní pravidla vzájemného soužití ve škole, práva a povinnosti

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E. Provoz školy F. Bezpečnost

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Verneřice Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Mgr. Jana Kindlerová, ředitelka školy Mgr. Jana Kindlerová,

Více

Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR č.j. 10 194/2002-14. 1. Omlouvání nepřítomnosti

Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR č.j. 10 194/2002-14. 1. Omlouvání nepřítomnosti Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, příspěvková organizace Pokyn ředitele školy k omlouvání ţáků Č.j.: ZŠ MŠ/0062/2013 Účinnost od: 1. 9. 2013 Spisový znak: A.1.4 Skartační znak: A 10 Změny: Zpracováno

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy)

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Vnitřní předpis č.: 11/2017 ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a zaměstnanci školy A. Práva žáků B. Povinnosti

Více

Základní škola a Mateřská škola Křoví Křoví 190, tel: , Školní řád

Základní škola a Mateřská škola Křoví Křoví 190, tel: , Školní řád Základní škola a Mateřská škola Křoví 594 54 Křoví 190, tel: 566 538 137, e-mail:zsamskrovi@seznam.cz Školní řád Řád školy je právní formou, která upravuje chod školy, určuje pravidla pro jednání žáků,

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, příspěvková organizace Opavská 222 74719 Bohuslavice

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, příspěvková organizace Opavská 222 74719 Bohuslavice ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, příspěvková organizace Opavská 222 74719 Bohuslavice 1 Obsah 1.1 Práva žáků... 3 1.2 Povinnosti žáků... 3 1.3 Práva zákonných zástupců... 4 1.4 Povinnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Pedagogičtí pracovníci přicházejí na jednotlivá pracoviště školy nejdéle v 7,30 h. Žáci přicházejí nejdříve v 7,40

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně

ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně Schválil: Obecná ustanovení ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 30. 8. 2013 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.

Více

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců Š K O L N Í Ř Á D A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců Žáci jsou povinni: plnit pokyny pedagogických pracovníků školy vydané v souladu s právními předpisy a Školním řádem, dodržovat

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

Školní řád. 1. Docházka do školy

Školní řád. 1. Docházka do školy Školní řád Zákon č. 561/2004 Sb. 21, 22, 30 ve znění pozdějších předpisů Základní škola Žamberk, 28. října 581, se sídlem ul. 28. října 581, Žamberk 564 01 1. Docházka do školy 1. Žáci jsou povinni účastnit

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5 Mgr. Martin Černý Přerov, 2011 Tento VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY je vydán ředitelem školy na základě ustanovení 30, odst.1 zákona č. 561/2004

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice OBSAH: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Práva a povinnosti žáka 2. Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků 3. Zacházení se školním majetkem, učebnicemi a školními potřebami 4. Vnitřní režim školy 5. Zákonní

Více

Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Základní škola Praha Petrovice Pracoviště Dopplerova 351 Pracoviště Edisonova 40

Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Základní škola Praha Petrovice Pracoviště Dopplerova 351 Pracoviště Edisonova 40 1 Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Školní řád Základní školy Praha - Petrovice Označení dokumentu, číslo jednací: ŠŘ01/09/2010 Zpracoval: Mgr. Petr Zeman, ředitel školy Schválil:

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA

OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA Školní řád pro OA a JŠ Jihlava Obsah 1 Obecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti ţáků a jejich zákonných zástupců... 3 2.1

Více

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah:

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah: Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005 Spisový znak: Počet příloh: Změny: 1.2.2011 Obsah: A Školní řád 2 1 Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř I. Základní povinnosti žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žáci a studenti jsou povinni: a) řádně docházet do

Více

Školní řád. 1. Docházka do školy

Školní řád. 1. Docházka do školy Školní řád Zákon č. 561/2004 Sb. 21, 22, 30 ve znění pozdějších předpisů Základní škola Žamberk, 28. října 581, se sídlem ul. 28. října 581, Žamberk 564 01 1. Docházka do školy 1. Žáci jsou povinni účastnit

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 248/2015 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2015 Školská rada schválila dne: 31.

Více

Omlouvání studentů - prevence záškoláctví

Omlouvání studentů - prevence záškoláctví Omlouvání studentů - prevence záškoláctví Váţení rodiče, váţení studenti, chceme Vás seznámit s platnými dokumenty, které upravují povinnosti ţáků a zákonných zástupců ţáků a omlouvání nepřítomnosti ţáka:

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace 1 č.j. 396/LB/2017 Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E.

Více

Školní řád. Základní škola Velké Poříčí, okres Náchod Náměstí 320 549 32 Velké Poříčí

Školní řád. Základní škola Velké Poříčí, okres Náchod Náměstí 320 549 32 Velké Poříčí Základní škola Velké Poříčí, okres Náchod Náměstí 320 549 32 Velké Poříčí Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZŠMŠ 59/2011 Na základě ustanovení 30,odst.1 zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy ŠKOLNÍ ŘÁD I. Docházka do školy 1. Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Žáci OU jsou povinni chodit pravidelně a včas i na odbornou praxi. 2. Docházka do zájmových kroužků

Více

Základní škola Pačejov,

Základní škola Pačejov, Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Školní řád ZŠ Pačejov stanoví podle zákona 561/2004 Sb. 30 a vyhlášky.48/2005 Sb. tento školní řád: 1. Práva a povinnosti žáků 2. Práva a povinnosti

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy Název: Základní škola a Mateřská škola, Únanov, příspěvková organizace, okres Znojmo Sídlo: Únanov 56, 671 31 Únanov IČO: 709 92 274 2. Školní řád Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV Václavkova 1082 příspěvková organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV Václavkova 1082 příspěvková organizace 2005/03 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV Václavkova 1082 příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Schválil: Platnost: Základní škola Mladá Boleslav, Václavkova 1082, příspěvková organizace ŠKOLNÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, 549 54 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento školní řád je vydán na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb., o předškolním, základním,

Více

Školní řád Gymnázia Sokolov

Školní řád Gymnázia Sokolov Gymnázium Sokolov, Husitská 2053, 356 11 Sokolov Školní řád Gymnázia Sokolov I) Školní řád gymnázia vychází zejména z těchto obecně platných právních předpisů: a) zákon č. 561/2004 o předškolním, základním,

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace tel ,

Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace tel , Školní řád Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace I. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků a. Práva žáka b. Práva zákonných zástupců žáků c. Povinnosti žáka d. Povinnosti

Více

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Projednáno pedagogickou radou 29.8.2011 Platnost od 1.9.2011 čj.: HL-ROV/422/2011 A. Práva žáků Žák má právo: Na vzdělání a účast ve výuce podle rozvrhu.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY V Zahrádkách 230, 270 23 Křivoklát, Tel: 313 558 258, E-mail: zsroztoky@iol.cz č. j. 200/16 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Obsah: Práva a povinnosti žáků Práva žáka

Více

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZŠ a MŠ Vysoký Újezd, okres Beroun Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30) zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Školní řád I. Docházka do školy

Školní řád I. Docházka do školy Ředitelka školy na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění vydává Školní řád I. Docházka do školy Nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z příčin předem známých, předloží

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY V Zahrádkách 230, 270 23 Křivoklát, Tel: 313 558 258, E-mail: zsroztoky@iol.cz ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA Obsah: Práva a povinnosti žáků Práva žáka

Více

Příloha číslo 1 - Školní řád Základní školy, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice.

Příloha číslo 1 - Školní řád Základní školy, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice Školní řád 1 Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracovala: Mgr. Jana Rychlíková Dne ruší školní řád ze dne 1.3.2006 Schválil

Více

Školní řád. Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Školní řád ZŠ Pačejov stanoví podle zákona 561/2004 Sb. 30 a vyhlášky.48/2005 Sb. tento školní řád: 1. Práva a povinnosti žáků 2. Práva a povinnosti

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek Školní řád Vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, z vyhlášky č.48/2005 Sb., v platném znění, z vnitrorezortních

Více

Základní škola a mateřská škola Žďárec u Skutče, okres Chrudim Školní řád 2014/2015

Základní škola a mateřská škola Žďárec u Skutče, okres Chrudim Školní řád 2014/2015 Základní škola a mateřská škola Žďárec u Skutče, okres Chrudim Školní řád 2014/2015 Obsah: 1. Základní ustanovení 2. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech

Více

Metodický pokyn vedení školy 8/2008 Docházka ţáků do školy a způsoby omlouvání absence

Metodický pokyn vedení školy 8/2008 Docházka ţáků do školy a způsoby omlouvání absence - 1 - Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Metodický pokyn vedení školy 8/2008 Docházka ţáků do školy a způsoby omlouvání absence Otázku účasti ve vyučování řeší dokumenty,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Pod Skalkou, Rožnov p.r., příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč Školní řád Školní řád byl projednán na pedagogické radě dne 27. 8. 2015 Vypracoval, schválil: Mgr. Jiří

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.ZŠ 206 2014/2015 Mgr. Igor Slováček, ředitel školy I. PRÁVA A POVINNOSTI ŢÁKŮ PRACOVNÍKŮ ŠKOLY A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.ZŠ 206 2014/2015 Mgr. Igor Slováček, ředitel školy I. PRÁVA A POVINNOSTI ŢÁKŮ PRACOVNÍKŮ ŠKOLY A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.ZŠ 206 2014/2015 Vypracoval: Mgr. Igor Slováček, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2014 Směrnice nabývá

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Směrnice Sankční řád SANKČNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Směrnice Sankční řád SANKČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33 Směrnice Sankční řád Č.j.: ZŠDv//2013/Ha Vypracoval: Mgr.Lumír Hamal Schválil: Mgr. Lumír Hamal Platnost: 25. 8. 2013 Účinnost ode dne: 2. 9. 2013

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

Š K O L N Í Ř Á D. I. Základní ustanovení. II. Práva a povinnosti ţáků

Š K O L N Í Ř Á D. I. Základní ustanovení. II. Práva a povinnosti ţáků Š K O L N Í Ř Á D I. Základní ustanovení 1. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a ve znění pozdějších předpisů.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

Základní škola Tusarova 21, Praha 7 ŠKOLNÍ ŘÁD 197/10

Základní škola Tusarova 21, Praha 7 ŠKOLNÍ ŘÁD 197/10 Základní škola Tusarova 21, Praha 7 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 197/10 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne 1. 9. 2010 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2010 Mgr. Monika Nezbedová Směrnice nabývá účinnosti

Více

str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD

str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD Řád školy : Masarykova základní škola Návsí, příspěvková organizace, č.345, 739 92 Návsí I. Práva žáků Žák má

Více

Základní škola T. G. Masaryka Mnichovice okres Praha východ, Bezručova 346, Mnichovice ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola T. G. Masaryka Mnichovice okres Praha východ, Bezručova 346, Mnichovice ŠKOLNÍ ŘÁD V souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále jen školský zákon ), vydávám pro

Více

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, 549 54 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento školní řád je vydán na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb., o předškolním, základním,

Více

Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018

Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018 Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, 40502 tel: 412512124, 602 572 163 www.skolahermanov.cz email: reditelka@skolahermanov.cz Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018 PROVOZ A

Více

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY:

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY: Š K O L N Í Ř Á D Mateřské školy a Základní školy při Nemocnici, Žatec, o.p.s., Husova 2796, součást Základní školy a Mateřské školy, Žatec, Jižní 2777, okres Louny V souladu se Zákonem č.561/2004 Sb.

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Školní řád Legislativní rámec Závaznost a účinnost Článek 1 Úvodní ustanovení

Školní řád Legislativní rámec Závaznost a účinnost Článek 1 Úvodní ustanovení Školní řád Legislativní rámec V souladu se zněním ustanovení 30, zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), vydává ředitelka Základní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s.r.o., Znojemská 1027, Třebíč ČÁST I. OBECNÁ USTANOVENÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s.r.o., Znojemská 1027, Třebíč ČÁST I. OBECNÁ USTANOVENÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s.r.o., Znojemská 1027, Třebíč ČÁST I. OBECNÁ USTANOVENÍ Obecná část Školní řád specifikuje a rozvádí zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Organizační řád školy Školní řád 2012-2013

Organizační řád školy Školní řád 2012-2013 Organizační řád školy Školní řád 2012-2013 Obsah 1. Organizační řád... 3 2. Provozní řád... 4 2.1. Provoz školy... 4 2.2. Organizace vyučování... 4 2.3. Stravování... 4 2.4. Hygienický režim školní družina...

Více

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a pedagogických pracovníků

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a pedagogických pracovníků Š K O L N Í Ř Á D A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a pedagogických pracovníků Žáci jsou povinni: plnit pokyny pedagogických pracovníků školy vydané v souladu s právními předpisy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Úvod Pravidla vzájemných vztahů I. Práva žáků II. Povinnosti žáků III. Práva rodičů I. Povinnosti rodičů IV. Vnitřní režim školy Závěr Úvod Školní

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZAHRADNICKÁ A STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Na Polabí 411, 276 01 Mělník Š K O L N Í Ř Á D STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY V MĚLNÍKU V Mělníku 1. září 2010 Část I. Účel školního řádu Účelem

Více

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Motto: Rodiče a pedagogové jsou rovnocennými partnery,kteří se spolupodílejí na vzdělávání a výchově dětí a jsou spoluodpovědní za

Více

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010 Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD Zpracovala: Mgr. Jana Kunstová Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010 Platnost: 01. 09. 2010 2 Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky

1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky 1.1 Práva a povinnosti žáků ve škole Každý žák

Více

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 zsdebr@seznam.cz www.skoladebr.cz Masarykova škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Pokyn ředitele školy k uvolňování

Více

Základní škola Rakovského v Praze 12

Základní škola Rakovského v Praze 12 Základní škola Rakovského v Praze 12 Š K O L N Í Ř Á D pro škol. rok 2009 2010 Škola je výchovná a vzdělávací instituce, kde se všichni zúčastnění chovají tak, aby mezi nimi nedocházelo k nedorozumění,

Více

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky Č.j.548 /2015 Účinnost: od 1.9.2015 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Razítko školy: Masarykova základní škola Žalhostice Počet stran: 11 Podpis ředitele školy: Změny: Školní řád Číslo Datum Strana

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje:

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: 1 Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915 Školní řád Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků a jejich

Více

1. Představení školy. 1.1 Identifikace školy. Školní řád. Oficiální zkratka: Adresa: U Borku Bradlec

1. Představení školy. 1.1 Identifikace školy. Školní řád. Oficiální zkratka: Adresa: U Borku Bradlec Obsah 1. Představení školy... 3 1.1 Identifikace školy... 3 Tento školní řád upravuje:... 4 2. Práva a povinnosti žáka a zákonných zástupců... 4 2.1 Práva žáků... 4 2.2 Práva zákonných zástupců... 4 3.

Více

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Pedagogický sbor školy Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014

Více

Školní řád. I. Obecná ustanovení. Práva a povinnosti žáků. a) Práva žáků

Školní řád. I. Obecná ustanovení. Práva a povinnosti žáků. a) Práva žáků I. Obecná ustanovení Školní řád 1. Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění je vydán

Více

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU)

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) Celý sankční řád není vytvořen proto, abychom žáky trestali, ale abychom vytvořili jasná pravidla, která, jak věříme, přispějí k příznivému klimatu ve škole. Tato pravidla

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Školní řád Základní školy a Mateřské školy Babice vychází ze Zákona č. 561/2004 Sb., 30, o předškolním,

Více

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Vypracoval: Schválil: Mgr. Jiří Staša Pedagogická rada projednala dne 13. 10. 2015 Školská rada projednala dne: 15. 10. 2015 Směrnice nabývá

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD s přílohou č.1: Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD s přílohou č.1: Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Základní škola Jenišovice, okres Jablonec nad Nisou příspěvková organizace Jenišovice 180, 468 33 Jenišovice VP01/2012 Účinnost od: 01. 09. 2012 Spisový znak: 3-10 Skartační znak: A5 Změny: 24.1.2014 odstavec

Více

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem.

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. Školní řád Žák má právo: 1. na vzdělávání podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Vzdělávání žáků

Více

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace Školní řád Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace O b s a h Článek Obsah článku Strana I. Preambule 2 II. Práva a povinnosti žáka základní školy. 3 III. Práva a povinnosti zákonných

Více

Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace. Školní řád Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace Školní řád V souladu se Zákonem č. 561/2004 Sb. par. 30, o předškolním, základním, středním, vyšším, odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: Účinnost od: Základní škola, Vlašim, Březinská 1702

Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: Účinnost od: Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: 1. 9. 2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 1. Základní ustanovení Tento vnitřní řád školní

Více