Doktorský studijní program (obor) a návrh témat disertačních prací. Název studijního programu P1417 Chemie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Doktorský studijní program (obor) a návrh témat disertačních prací. Název studijního programu P1417 Chemie"

Transkript

1 Doktorský studijní program (obor) a návrh témat disertačních prací Vysoká škola Univerzita Palackého Součást vysoké školy Přírodovědecká fakulta Název studijního programu P1417 Chemie Název studijního oboru Bioorganická chemie Garant studijního oboru doc. RNDr. Jan Hlaváč, Ph.D. Charakteristika oboru: Doktorské studium bioorganické chemie je koncipováno jako společný studijní obor Přírodovědecké fakulty University Palackého v Olomouci, Lékařské fakulty University Palackého v Olomouci a Ústavu organické chemie a biochemie AVČR v Praze, které bude působit jako jedno ze školících pracovišť a podílet se na výuce studentů. Studium je zaměřeno na výchovu doktorandů v oblasti syntézy organických sloučenin, studia jejich biologické aktivity a vztahu mezi strukturou a aktivitou. Dále se zabývá poznáním principů a mechanismů chemických procesů v buněčných systémech, přípravou nových modifikovaných biomolekul a studiem jejich vlastností. Výstupy studovaných procesů jsou směřovány do farmacie, biologie, medicíny či chemie nových materiálů, přičemž společným motivem jsou sloučeniny s biologickou aktivitou. Ve studijním oboru bioorganické chemie je možno se profilovat směrem k chemickému nebo biologickému pojetí výzkumu biologicky aktivních látek. Ve všech zmíněných směrech výzkumu mají všichni partneři podílející se na organizaci studia bohatou mezinárodní partnerskou spolupráci, která umožňuje doktorandům absolvovat přednášky a semináře vedené mimo jiné i zahraničními lektory. Studium je vedeno v českém nebo anglickém jazyce. Studenti jsou přijímání ke studiu na Přírodovědeckou či Lékařskou fakultu v závislosti na zaměření své práce. Vstupní požadavky: Uchazeč o doktorské studium bioorganické chemie musí být absolventem magisterského studia chemického nebo molekulárně-biologického zaměření. Formální požadavky a potřebné doklady jsou součástí studijních předpisů Univerzity Palackého. U uchazečů o doktorské studium bioorganické chemie se vyžadují adekvátní znalosti základních chemických disciplín (zejména organické chemie a biochemie) a dále znalosti z oblasti buněčné biologie, molekulární biologie a farmakologie. Předpokládá se rovněž znalost analýzy organických sloučenin a struktury organických sloučenin užitím fyzikálně-chemických metod. Požadavky jsou prověřeny formou vstupního pohovoru, který je součástí přijímacího řízení. Uchazeč ze zahraničí musí prokázat, že jeho absolventský materiál odpovídá požadavkům magisterského stupně na českých vysokých školách a má odpovídající finanční zázemí (stipendium). Každý uchazeč musí prokázat, že je schopen komunikovat v anglickém jazyce.

2 Cíle studia: Cílem doktorandského studia bioorganické chemie je příprava vysoce kvalifikovaných vědeckých pracovníků pro tento obor. Během celého studia budou studenti formou přednášek a konzultací seznamováni s nejnovějšími poznatky v oboru organické a bioorganické chemie, jako jsou např. moderní přístupy ve stereoselektivní syntéze, studium reakčních mechanismů, syntéza přírodních látek, tvorba a funkce supramolekulárních systémů či studium vlastností a reaktivity biomolekul. Dále bude kladen důraz na vzdělávání v oblasti vývoje léčiv moderní přístupy syntézy včetně kombinatoriální chemie, testování látek zahrnující high throughput screening, design chemických knihoven, volby molekulárních cílů, apod. Další aspekt studia je možno vidět ve vytváření přehledu v oblasti studia mechanismu účinku biologicky aktivních látek, vývoje chemicko-biologických metod pro sledování biologických procesů či diagnostiku buněčné transformace, poškození buněčných kompartmentů, apod. V experimentální oblasti jsou studenti vedeni k samostatnému řešení zadaného projektu v oblasti přípravy biologicky aktivních sloučenin, jejich studia či studia biologických procesů na molekulární úrovni. Profil absolventa a jeho uplatnění v praxi: Absolvent doktorského studia Bioorganické chemie má velmi dobré znalosti z oblasti bioorganické chemie, medicinální chemie a molekulární biologie. Dovede pracovat s chemickými informacemi, orientovat se v chemické literatuře, vyhledávat v ní požadované informace a to i s využitím komerčně dostupných databází. Je schopen samostatně plánovat experimenty, vytyčovat strategii dalšího postupu v dané výzkumné oblasti, identifikovat a řešit související problémy. Absolvent ovládá korelaci vztahu struktury a vlastností připravených sloučenin, umí navrhnout design látek potenciálně aktivních vůči konkrétním molekulárním cílům, rozumí metodám používaným pro studium struktury biomolekul, jejich interakci s léčivy, sledování biologické aktivity a separátních biologických procesů. Dle zaměření své disertační práce absolvent ovládá v praxi metody laboratorní techniky organické chemie, molekulární biologie či biochemie, včetně moderních syntetických či analytických metod. Z přístrojového vybavení je detailněji zasvěcen do používání analytických separačních metod (zejména HPLC, HPLC/MS, TLC, LC ), dále spektrálních metod (zejména MS a NMR). Znalosti anglického jazyka jsou na takové úrovni, že dokáže běžně komunikovat, sepisovat a prezentovat výsledky. Studium je vedeno tak, aby absolvent byl maximálně adaptabilní a dokázal se orientovat i v nových trendech oboru, které bude přinášet postupující doba. Absolventi se uplatní při další akademické kariéře na vysokých školách, jako pracovníci státních i soukromých výzkumných laboratoří v ČR a v zahraničí. Mohou se úspěšně začlenit do plnění úkolů v laboratořích se zaměřením na výzkum a vývoj léčiv. Absolventi mají všechny předpoklady stát se vedoucími a organizačními pracovníky výzkumných týmů.

3 Složení oborové rady: prof. Ing. Pavel Hradil, CSc. - PřF UP Olomouc prof.mgr. Marek Šebela, Ph.D. - PřF UP Olomouc prof. RNDr. Viktor Krchňák, CSc. PřF UP Olomouc, University of Notre Dame, IN, USA doc. RNDr. Jan Hlaváč, Ph.D. - PřF UP Olomouc RNDr. Miroslav Soural, Ph.D. - PřF UP Olomouc doc. MUDr. Marián Hajdúch, Ph.D. LF UP Olomouc doc. Mgr. Jiří Drábek, Ph.D. LF UP Olomouc MUDr. Petr Džubák, Ph.D. LF UP Olomouc RNDr. Petr Kočíš, CSc. LF UP Olomouc, AstraZeneca, USA prof. Ing. Pavel Hobza, DrSc. - ÚOCHB Praha doc. Ing. Michal Hocek, DSc. ÚOCHB Praha doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc. ÚOCHB Praha RNDr. Zdenek Havlas, DrSc. ÚOCHB Praha Dr. habil. Ullrich Jahn, Ph.D. ÚOCHB Praha RNDr. Ivo Starý, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha prof. RNDr. Vladimír Král, DSc. Zentiva, a.s., Praha prof. Vladimír Křen, PhD, DSc, FRSC Mikrobiologický ústav AVČR, Praha Školitelé: prof. Ing. Pavel Hradil, CSc. PřF UP Olomouc prof. RNDr. Viktor Krchňák, CSc. PřF UP Olomouc, University of Notre Dame, IN, USA, doc. RNDr. Jan Hlaváč, Ph.D. - PřF UP Olomouc RNDr. Miroslav Soural, Ph.D. - PřF UP Olomouc doc. MUDr. Marián Hajdúch, Ph.D. LF UP Olomouc doc. Mgr. Jiří Drábek, Ph.D. LF UP Olomouc MUDr. Petr Džubák, Ph.D. LF UP Olomouc doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc. ÚOCHB AVČR Praha doc. Ing. Michal Hocek, DSc. ÚOCHB AVČR Praha Ing. Marcela Krečmerová, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha Ing. Ivan Rosenberg, CSc. ÚOCHB AVČR Praha Dr. habil. Ullrich Jahn, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha Dr. Jiří Šrogl, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha Mgr. Filip Teplý, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha RNDr. Ivo Starý, Ph.D. ÚOCHB AVČR Praha doc. Dr. Detlef Schröder, PhD. ÚOCHB AVČR Praha

4 Návrh vybraných témat prací: Development and optimization of solid-supported reactions leading to novel organic substances with potential biological activity. Development of novel approaches to high throughput syntheses of pharmacologically relevant heterocyclic compounds. Modification of biologically active compounds and biomolecules for applications in experimental medicine. Methods of detection of DNA methylation for study of demethylation agents activity Molecular studies of anticancer agents mechanism Molecular studies of drug resistance mechanism Models of cancer diseases in in-vivo mode Cell cycle inhibitors and models for their study Development of anticancer and antiviral agents based on modified nucleosides Artificial bond formation via organometallic reactivity in living systems Nucleophilic and radical transfer of fluorine-containing groups for the synthesis of biologically active compounds Total synthesis of human lipid metabolites. New Electron Transfer-Based Synthetic Methodologies for total syntheses of natural products and analogues. Synthesis of novel structurally diverse nucleoside phosphonic acids interfering with metabolism of nucleoside and nucleotide compounds. Synthesis and physico-chemical and biological evaluation of phosphonate analogs of biologically significant oligonucleotides, such as CpG motif-containing oligonucleotides, 2',5'-oligoadenylates, RNA binding oligonucleotides, etc. Syntheses of modified nucleotides and polymerase construction of functionalized nucleic acids Base-modified nucleic acids as aptamers and modulators of biological processes Development and optimization of microwave-assisted reactions leading to novel organic substances with potential biological activity. Synthesis and structure-activity relationship studies of nucleoside and nucleotide analogues. Biomimetic reactions of organosulfur compounds The synthesis of nonplanar aromatic systems and their interaction with biomolecules. Bio-inspired multiple donor-acceptor interactions and their use in programmed selfassembly.

5 Předměty PGS studia: Předměty jsou rozděleny do tří skupin. První skupinu tvoří předměty povinné, které jsou koncipovány tak, aby byly kompatibilní se společným základem pro všechny studijní obory na PřF resp. na LF UP. Druhou skupinu tvoří základní zkouška z oboru, kterou musí splnit všichni přihlášení studenti a která je specifická pro obor Bioorganická chemie. Třetí skupina jsou předměty volitelné, ze kterých si student vybírá minimálně dva předměty Státní závěrečná zkouška je vedena z administrativních důvodů pod dvěma kódy v závislosti na tom, na které fakultě ji bude student vykonávat. Náplň předmětu je stejná. Společný základ pro studenty zapsané na PřF UP: PRF/PGS00 Management vědy a výzkumu VCJ/PGSAJ Anglický jazyk pro doktorské studium PRF/PGS01 Vědecko-výzkumná stáž OCH/PGSDZ Státní doktorská zkouška Společný základ pro studenty zapsané na LF UP: DSPL/A010 Grantový projekt - spoluúčast na podání DSPL/AC001 Zkouška z cizího jazyka DSPL/AC020 Pedagogická praxe DSPL/AC040 Kongresová prezentace s abstraktem DSPL/A990 Státní doktorská zkouška Základní zkouška z oboru: OCH/PGSBC Bioorganická chemie (Bioorganic chemistry) Garant: doc. Ing. Michal Hocek, DSc. (ÚOCHB) Volitelné předměty (volba min. 2 předmětů) OCH/PGSPC Fyzikálně organická chemie (Physical organic chemistry) Garant: Dr. habil. Detlef Schröder (ÚOCHB) OCH/PGSRN Retrosyntetické přístupy v totální syntéze přírodních látek (Retrosynthesisbased total synthesis of natural products) Garant: Dr. habil. Ullrich Jahn OCH/PGSRM Mechanismy organických reakcí (Organic reaction mechanisms) Garant: RNDr. Ivo Starý, CSc. (ÚOCHB) OCH/PGSSA Stereochemie a asymetrická katalýza (Stereochemistry and asymmetric catalysis) Garant: Mgr. Filip Teplý, PhD. (ÚOCHB)

6 OCH/PGSSP Syntéza na pevné fázi a kombinatoriální chemie (Solid-phase synthesis and combinatorial chemismy) Garant: prof. RNDr. Viktor Krchňák, CSc. OCH/PGSOM Chemie organokovů (Organometallic chemistry) Garant: Dr. Jiří Šrogl, Ph.D. (ÚOCHB) OCH/PGSDR Vývoj a výzkum léčiv (Drug research and development) Garant: doc. RNDr. Jan Hlaváč, PhD. (UP) OCH/PGSMM Molekulární medicína (Molecular medicine) Garant: doc. MUDr. Marián Hajdúch, Ph.D. (UP) OCH/PGSDD Systémy pro transport léčiv (Drug delivery systems) Garant: Prof. RNDr. Vladimír Král, DSc. (Zentiva) OCH/PGSSM Supramolekulární chemie (Supramolecular chemistry) Garant: Prof. RNDr. Vladimír Král, DSc. (Zentiva)

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie Standard studijního Organická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či

Více

Standard studijního programu Organická chemie / Organic Chemistry. 1402V001 Organická chemie

Standard studijního programu Organická chemie / Organic Chemistry. 1402V001 Organická chemie Standard studijního Organická chemie / Organic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s

Více

Soulad studijního programu. Bioorganická chemie a chemická biologie

Soulad studijního programu. Bioorganická chemie a chemická biologie Standard studijního Bioorganická chemie a chemická biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia Standard studijního Didaktika fyziky A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast vzdělávání Fyzika/Učitelství 40 %/60 % Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika a kinetická teorie,

Více

DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK

DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK Jaroslav Roh 11. 3. 2019 Studium otevřeno: absolventům magisterského studia FaF UK (Farmacie, Zdravotnická bioanalytika) absolventům magisterských

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Studium chemie na PřF UPOL. Mgr. Eva Schütznerová Katedra organické chemie

Studium chemie na PřF UPOL. Mgr. Eva Schütznerová Katedra organické chemie Studium chemie na PřF UPOL Mgr. Eva Schütznerová Katedra organické chemie Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého Olomouc Fakulty Město Olomouc 2 Přírodovědecká fakulta 3 Formy studia: prezenční kombinované

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Standard studijního programu Experimentální biologie rostlin

Standard studijního programu Experimentální biologie rostlin Standard studijního Experimentální biologie rostlin A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Standard studijního programu Didaktika chemie

Standard studijního programu Didaktika chemie Standard studijního Didaktika chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 40 %/60 % Základní tematické okruhy obecná chemie, anorganická chemie,

Více

Standard studijního programu Experimentální biologie

Standard studijního programu Experimentální biologie Standard studijního Experimentální biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Soulad studijního programu

Soulad studijního programu Standard studijního Fyzikální chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či praxí Forma

Více

VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV)

VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV) VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ CENTRUM REGIONU HANÁ PROJEKT EXCELENTNÍ VÝZKUM (OP VVV) Oddělení biofyziky - absolvování magisterského studia v oboru biofyzika, biochemie nebo v biologickém oboru - prezenční Ph.D. studium

Více

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů P5206 Farmacie Farmaceutická analýza ano P ústní 6 Instrumentální metody používané v kvalitativní a kvantitativní analýze, základy chemické analýzy, lékopisné kontrolně-analytické metody hodnocení léčiv.

Více

Proč a jak se stát studentem

Proč a jak se stát studentem Proč a jak se stát studentem DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO OBORU PEDAGOGIKA na FHS UTB ve Zlíně CO budu studovat? Tematicky se zaměřuje na dvě oblasti: a) procesy vyučování a učení a jejich aktéři, b) sociální

Více

Zkušenosti s transferem znalostí ÚOCHB AV ČR. Sněm Akademie věd České republiky prosinec 2017 Prof. Ing. Martin Fusek, CSc.

Zkušenosti s transferem znalostí ÚOCHB AV ČR. Sněm Akademie věd České republiky prosinec 2017 Prof. Ing. Martin Fusek, CSc. Zkušenosti s transferem znalostí ÚOCHB AV ČR Sněm Akademie věd České republiky prosinec 2017 Prof. Ing. Martin Fusek, CSc. Ústav organické chemie a biochemie AV ČR - založení 1953 - důraz na interdisciplinaritu

Více

Soulad studijního programu

Soulad studijního programu Standard studijního Aplikovaná chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či praxí Forma

Více

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK)

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Tento dokument je určen pro studenty, kteří zahájili své studium v akademickém roce 212/213 (tedy od

Více

Fakultní školy. Přírodovědecká fakulta. Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013

Fakultní školy. Přírodovědecká fakulta. Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013 Fakultní školy Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013 Fakulta Filozofická Pedagogická Přírodovědecká Tělesné kultury Lékařská Právnická Cyrilometodějská teologická Zdravotnických

Více

Stanovisko habilitační komise

Stanovisko habilitační komise Stanovisko habilitační komise k návrhu na jmenování uchazeče: David Friedecký, RNDr., Ph.D. docentem pro obor: Analytická chemie Složení komise: předseda: členové: Vladimír Havlíček, prof., Ing. Dr. Univerzita

Více

Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007

Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007 Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007 Doktorské studium podléhá na UK-FaF HK průběžné kontrole a také každoroční souhrnné kontrole,

Více

Soulad studijního programu. Chemie

Soulad studijního programu. Chemie Standard studijního Chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či praxí Forma studia

Více

Standard studijního programu Chemie se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Chemie se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Chemie se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy obecná chemie,

Více

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Kód studijního programu Název studijního programu Kód studijního oboru (KKOV) Název studijního oboru Standardní doba studia v akademických rocích / Forma Platnost studia

Více

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Kód studijního programu Název studijního programu Kód studijního oboru (KKOV) Název studijního oboru Standardní doba studia v akademických rocích / Forma Platnost studia

Více

Projednání návrhu na jmenování doc. RNDr. Tomáše Obšila, Ph.D. profesorem pro obor Fyzikální chemie

Projednání návrhu na jmenování doc. RNDr. Tomáše Obšila, Ph.D. profesorem pro obor Fyzikální chemie Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 17. 10. 2013 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, prof. Hudeček, doc. Coufal, dr. Kotvalt,

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc. Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.   Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod Cíl: seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Prezentace: zásady kreditového systému základní normy

Více

Informace o studiu. Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína. studijní programy pro zdravou budoucnost

Informace o studiu. Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína. studijní programy pro zdravou budoucnost Informace o studiu Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína studijní programy pro zdravou budoucnost Proč RECETOX? Výzkumné centrum RECETOX poskytuje vzdělání v zajímavých oborech

Více

Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci. Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27.

Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci. Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27. Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27. listopadu 2014 Cyrilometodějská teologická fakulta (CMTF) Lékařská fakulta (LF)

Více

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010 Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010 Bakalářské studijní programy jednooborové studium (prezenční studium) B1301 GEOGRAFIE Geoinformatika a geografie Matematika Písemná zkouška maximum

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická SMĚRNICE Č. 3/2016

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická SMĚRNICE Č. 3/2016 UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická SMĚRNICE Č. 3/2016 Věc: Přijímací řízení pro akademický rok 2017/2018 Působnost pro: Účinnost od: 1. prosince 2016 Číslo jednací: sfcht/242/16 Vypracoval

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

DOKTORSKÉ STUDIUM: OBOR OBECNÁ JAZYKOVĚDA

DOKTORSKÉ STUDIUM: OBOR OBECNÁ JAZYKOVĚDA DOKTORSKÉ STUDIUM: OBOR OBECNÁ JAZYKOVĚDA http://wwwdata.muni.cz/study/branch.asp?subjekt=arts&program=85&typ=d&forma=p&obor=7310v115 STUDIJNÍ PROGRAM P7310 FILOLOGIE OBECNÁ JAZYKOVĚDA (7310V115) Oborová

Více

PRAHA Akademický klub 1. LF UK Karlovo náměstí, Praha 2

PRAHA Akademický klub 1. LF UK Karlovo náměstí, Praha 2 PRAHA 24. 5. 2016 Akademický klub 1. LF UK Karlovo náměstí, Praha 2 Contipro Group, s.r.o. http://www.contipro.cz M.Sc. Hana Potočková potockova@contipro.com Contipro Pharma, a.s. http://www.contipro.cz

Více

Výuka genetiky na Přírodovědecké fakultě MU

Výuka genetiky na Přírodovědecké fakultě MU MASARYKOVA UNIVERZITA Přírodovědecká fakulta Výuka genetiky na Přírodovědecké fakultě MU Jiří Doškař Ústav experimentální biologie, Oddělení genetiky a molekulární biologie 1 V akademickém roce 1964/1965

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008 Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008 Informace o přijímacích zkouškách ( 1 vyhlášky č. 276/2004 Sb. ze dne 26.4. 2004, kterou se mění vyhláška č. 343/2002Sb.

Více

Přehled pedagogické činnosti - Doc. RNDr. Ivan Němec, Ph.D.

Přehled pedagogické činnosti - Doc. RNDr. Ivan Němec, Ph.D. Přehled pedagogické činnosti - Doc. RNDr. Ivan Němec, Ph.D. Studijní programy: Chemie, Biochemie, Klinická a toxikologická analýza (KATA) Pedagogická činnost: Akademický rok 2005/2006 Pokročilé praktikum

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Informace o přijímacích zkouškách ( 1 vyhlášky č. 276/2004 Sb. ze dne 26.4. 2004, kterou se mění vyhláška č. 343/2002Sb.

Více

Doc. Ing. Radek Cibulka, Ph.D.

Doc. Ing. Radek Cibulka, Ph.D. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 12. 12. 2013 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Roithová,

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická SMĚRNICE č. 5/2018 Věc: Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Působnost pro: Účinnost od: 1. prosince 2018 Číslo jednací: sfcht/394/18 Vypracoval

Více

Zasedání vědecké rady FCHI. 30. května 2014

Zasedání vědecké rady FCHI. 30. května 2014 Zasedání vědecké rady FCHI 30. května 2014 Program zasedání VR FCHI 30. 5. 2014 1. Zahájení 2. Změna ve složení vědecké rady FCHI 3. Zahájení jmenovacího řízení doc. Ing. Michal Přibyl, Ph.D. 4. Analýza

Více

Pavel Souček Úplný výkaz pedagogické činnosti

Pavel Souček Úplný výkaz pedagogické činnosti 4. ÚPLNÝ VÝKAZ PEDAGOGICKÉ ČINNOSTI A. Pedagogická činnost 2004/2005 Pavel Souček, CSc. přímo vyučující pedagog (16 studentů) 2005/2006 Pavel Souček, CSc. přímo vyučující pedagog (4 studenti) 2006/2007

Více

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí Standard studijního Ochrana a tvorba krajiny A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Problematika transferu technologií ve výuce a praxi Zajištění vzdělávání v oblasti transferu technologií v rámci výuky na LF v Plzni

Problematika transferu technologií ve výuce a praxi Zajištění vzdělávání v oblasti transferu technologií v rámci výuky na LF v Plzni UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI Problematika transferu technologií ve výuce a praxi Zajištění vzdělávání v oblasti transferu technologií v rámci výuky na LF v Plzni MUDr. Lukáš Bolek,

Více

EXCELENCE A INTERNACIONALIZACE

EXCELENCE A INTERNACIONALIZACE EXCELENCE A INTERNACIONALIZACE 27. 11. 2013 Ivo Frébort http://www.cr-hana.eu/if/frebort.htm PROGRAM EXCELENCE A INTERNACIONALIZACE EXCELENCE VE VĚDĚ A VÝUCE: vysoká úroveň výzkumných a vzdělávacích týmů;

Více

Úvodní slovo studentům informatických oborů

Úvodní slovo studentům informatických oborů Úvodní slovo studentům informatických oborů prof. RNDr. Radim Bělohlávek, DSc. KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah 1 Univerzita Palackého v Olomouci 2 Katedra informatiky 3 Informatika

Více

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků Strana 1 / 10 Vymezení pracovních činností akademických a Anotace: Účelem této směrnice je vymezit okruh činností pro jednotlivé funkce (druhy práce) vykonávané akademickými a vědeckými pracovníky v pracovněprávním

Více

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy Standard studijního Učitelství chemie pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy

Více

Vítejte ve světě moderní chemie. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Vítejte ve světě moderní chemie. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Vítejte ve světě moderní chemie Bakalářský studijní program CHEMIE / CHEMISTRY Počet ECTS kreditů 180 VŠCHT Praha Garant: prof. Pavel Matějka Pavel.Matejka@vscht.cz CHEMIE / CHEMISTRY Architektonický záměr

Více

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika Standard studijního Foresight for Environment and Development A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Zasedání vědecké rady FCHI. 20. května 2011

Zasedání vědecké rady FCHI. 20. května 2011 Zasedání vědecké rady FCHI 20. května 2011 Program zasedání VR FCHI 20.05.2011 1. Zahájení 2. Volba skrutátorů pro tajné hlasování 3. Habilitační řízení Ing. Lubomír Hnědkovský, CSc. 4. Habilitační řízení

Více

MATEMATICKÁ BIOLOGIE

MATEMATICKÁ BIOLOGIE INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita MATEMATICKÁ BIOLOGIE Přírodovědecká fakulta Masarykova univerzita, Brno Studijní obor Matematická biologie Masarykova

Více

Standard studijního programu Hydrobiologie A. Specifika a obsah studijního programu:

Standard studijního programu Hydrobiologie A. Specifika a obsah studijního programu: Standard studijního Hydrobiologie A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast vzdělávání Biologie, ekologie a životní prostředí Základní tematické okruhy Buněčná biologie, Systémové

Více

Studijní obor: Bioanalytik odborný pracovník v laboratorních metodách

Studijní obor: Bioanalytik odborný pracovník v laboratorních metodách Magisterský studijní program Biochemie (doplněk ke studijnímu katalogu zveřejněnému na webových stránkách fakultu http://www.sci.muni.cz/katalog/katalog2015/katalogbch.pdf) Garant studijního programu Prof.

Více

Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR. Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.

Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR. Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Jméno, příjmení a tituly kandidáta: Jiří Dědina, doc. RNDr. CSc. DSc. Rok

Více

V rámci výzvy byly podporovány tyto aktivity: Povinná klíčová aktivita každého projektu:

V rámci výzvy byly podporovány tyto aktivity: Povinná klíčová aktivita každého projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Přehled projektů podaných za Univerzitu Palackého v Olomouci do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Prioritní osy 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj,

Více

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ REGISTROVANÝ VNITŘNÍ DOKUMENT Hradec Králové 1. března 2019 Počet listů: 4 SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

Univerzita Palackého v Olomouci

Univerzita Palackého v Olomouci Univerzita Palackého v Olomouci 17. června 2014 v Olomouckém kraji - I. etapa Příklady dobré praxe Dr. Ing. Petr Kubečka Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Na Univerzitě Palackého v

Více

IV. ZMĚNY VNITŘNÍHO MZDOVÉHO PŘEDPISU UNIVERZITY PARDUBICE

IV. ZMĚNY VNITŘNÍHO MZDOVÉHO PŘEDPISU UNIVERZITY PARDUBICE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 9. prosince

Více

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Studijní program ZDRAVOTNICKÁ BIOANALYTIKA obor Odborný pracovník v laboratorních metodách MAGISTERSKÉ STUDIUM NAVAZUJÍCÍ KOMBINOVANÁ FORMA

Více

Údaje o vědecké a vzdělávací činnosti v oboru "Organická chemie"

Údaje o vědecké a vzdělávací činnosti v oboru Organická chemie Údaje o vědecké a vzdělávací činnosti v oboru "Organická chemie" Výuka oboru organická chemie probíhá v dvouletém magisterském studiu (akreditován do 20.7.2015; v současnosti 8 studentů) a čtyřletém doktorském

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA 2.1 Akreditované studijní programy (počty) Lékařská fakulta KKOV magisterské Doktorské P K/D P K/D P K/D P K/D přírodní vědy a nauky 11-18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 technické

Více

Zasedání vědecké rady FCHI. 17. ledna 2014

Zasedání vědecké rady FCHI. 17. ledna 2014 Zasedání vědecké rady FCHI 17. ledna 2014 Program zasedání VR FCHI 17. 1. 2014 1. Zahájení 2. Volba skrutátorů pro tajné hlasování 3. Habilitační řízení RNDr. Ing. Pavel Řezanka, Ph.D. 4. Habilitační řízení

Více

Chemie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. www.natur.cuni.cz/chemie

Chemie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. www.natur.cuni.cz/chemie Chemie Chemie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze www.natur.cuni.cz/chemie 3 4 Jaká je moderní chemie? Chemie je už od dob svého vzniku jako vědního oboru nesmírně poutavá věda, která

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ Přírodní vědy Doplňující pedagogické studium - biologie - učitelství pro SŠ a ZŠ Anotace: Program je zaměřen na pedagogickou a oborově didaktickou přípravu pro učitelství přírodovědných předmětů na základních

Více

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548)

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Doktorský studijní program politologie je nový studijní program UK, který slučuje dosavadní studijní doktorské programy akreditované na FSV UK

Více

Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne

Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 6. 2013 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, prof. Hudeček, prof. Zima, doc. Coufal,

Více

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia Standard studijního Mezinárodní rozvojová studia A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Studijní program: Analytická a forenzní chemie

Studijní program: Analytická a forenzní chemie Studijní program: Analytická a forenzní chemie Studijní program: Analytická a forenzní chemie První rok je studium společné a dělí se až od druhého roku na specializace Specializace 1: Analytická chemie,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 Předkládá: Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr.h.c.

Více

Výpočetní a aplikovaná matematika

Výpočetní a aplikovaná matematika Magisterský studijní program: Výpočetní a aplikovaná matematika (garant: prof. RNDr. Jiří Bouchala, Ph.D.) 8. února 2019 1/12 Specializace: Aplikovaná matematika Výpočetní metody a HPC 2/12 Charakteristika

Více

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích R o z h o d n u t í děkana o podmínkách přijetí ke studiu do čtyřletých doktorských studijních programů v akademickém roce 201/2018

Více

Vize budoucnosti Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Vize budoucnosti Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Vize budoucnosti Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Milan Kolář Představení kandidátů na funkci děkana LF UP v Olomouci 10. květen 2011 Vize Výuková základna stabilizovaná instituce s týmem

Více

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Aula Právnické fakulty UP, tř. 17. listopadu, Olomouc 23. června 2011 Vaše Magnificence, vážený pane rektore,

Více

Institucionální plán pro rok 2014

Institucionální plán pro rok 2014 Institucionální plán pro rok 2014 Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Projednáno AS VŠCHT Praha 29. 10. 2013 1 Institucionální plán Vysoké školy chemicko-technologické v Praze pro r. 2014

Více

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Bakalářské studijní programy jednooborové studium (prezenční studium) B 1101 Matematika a její aplikace Písemný test z matematiky maximum 75 bodů

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH INFORMACÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu.

Více

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Fakulty Právnická Lékařská Přírodovědecká Filozofická Pedagogická Ekonomicko-správní Informatiky Sociálních studií Sportovních studií Ústavy Výpočetní techniky

Více

Body programu: 1 hodnocení doktorandů za akademický rok 2007/2008, průběh studia 2 studijní plány studentů 1. ročníku DSP 2008/ různé

Body programu: 1 hodnocení doktorandů za akademický rok 2007/2008, průběh studia 2 studijní plány studentů 1. ročníku DSP 2008/ různé Zápis ze zasedání Oborové rady doktorského studijního programu Fyzikální chemie, konané dne 10.11.2008 Hlasování se zúčastnili: prof. Omelka, doc. Pekař, Doc. Klučáková, Doc. Veselý, prof. Taraba, prof.

Více

Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Teze kandidáta na funkci děkana Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci pro funkční období 2019-2023 Prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D. Motto: QUIDQUID DISCIS TIBI DISCIS Čemukoliv

Více

OR Biomedicínská informatika

OR Biomedicínská informatika OR Biomedicínská informatika Předsedkyně oborové rady Prof. RNDr. Jana Zvárová, DrSc. Ústav informatiky Akademie věd ČR, v.v.i. Pod Vodárenskou věží 2 182 07 Praha 8 tel.: 266 053 640 fax: 286 581 453

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydal: děkan Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 12. 3. 2018 VYHLÁŠKA ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe.

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe. Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Brožura dobré praxe Chemie Projekt Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických

Více

Č. j.: TF/5/14 V Praze dne

Č. j.: TF/5/14 V Praze dne Č. j.: TF/5/14 V Praze dne 5.11.2014 Pokyn děkana K realizaci Studijního a zkušebního řádu pro studium v doktorských studijních programech České zemědělské univerzity v Praze na Technické fakultě ČZU v

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

Doktorské studium oboru Fyzická geografie a geoekologie

Doktorské studium oboru Fyzická geografie a geoekologie Doktorské studium oboru Fyzická geografie a geoekologie Organizace studia: katedra (doktorand je po dobu studia členem katedry) fakulta (studijní oddělení, studijní řád) univerzita (studijní řád UK) školitel

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tento řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách (zákon o vysokých školách) v platném znění

Více

BIOINŽENÝRSTVÍ *) *) pracovní název pro nové studijní programy

BIOINŽENÝRSTVÍ *) *) pracovní název pro nové studijní programy BIOINŽENÝRSTVÍ *) *) pracovní název pro nové studijní programy příprava akreditace nových studijních programů bakalářský (zcela nový, nová pravidla NAÚ 16.2., začátek 2017? (2018?)) magisterský (nově pojatý,

Více

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Fyzika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Fyzika/Učitelství 60% / 40% Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika

Více

Environmentální mikrobiologie - MO550P06 Letní semestr 2/0 Zk Rozsah za školní rok: 24 hodiny. Letní semestr 2/0 Z Rozsah za školní rok: 24 hodiny

Environmentální mikrobiologie - MO550P06 Letní semestr 2/0 Zk Rozsah za školní rok: 24 hodiny. Letní semestr 2/0 Z Rozsah za školní rok: 24 hodiny Doc. RNDr. Tomáš Cajthaml, Ph.D. Pedagogická činnost Studijní program Ekologie a ochrana prostředí 2004/2005 Přednáška - přednášející 2004/2005 Přednáška - přednášející 2005/2006 Přednáška - přednášející

Více

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Projekt ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PŘIHLÁŠKA STUDENTSKÉHO PROJEKTU Název projektu: Návrh a implementace procesu zpracování dat, formát MzXML Uchazeč Hlavní řešitel

Více

Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne Zápis ze zasedání VR chemické sekce

Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne Zápis ze zasedání VR chemické sekce Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 11. 4. 2013 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, prof. Hudeček, prof. Zima, doc. Coufal,

Více

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK adresa: Heyrovského 1203, 500 05 Hradec Králové web: http://www.faf.cuni.cz Den otevřených dveří Bakalářské studium:23.11.2011, (od 9,00 hod. do 13,00 hod.) Navazující

Více

Student 1. ročníku DSP by měl při zahájení svého studia pamatovat na tyto kroky:

Student 1. ročníku DSP by měl při zahájení svého studia pamatovat na tyto kroky: Koncepce doktorského studijního programu Doktorský studijní program (dále DSP) představuje nejvyšší stupeň vysokoškolského vzdělání, kterého je možné dosáhnout. Mají ho oprávnění realizovat pouze pracoviště,

Více

Standard studijního programu Bioinformatika

Standard studijního programu Bioinformatika Standard studijního Bioinformatika A. Specifika a obsah studijního : Typ Navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie Základní tematické okruhy Chemické disciplíny: zejména biochemie a chemická

Více

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci https://youtu.be/q5qsrqgfq7y www.fzv.upol.cz Univerzita Palackého v Olomouci druhá nestarší univerzita v ČR založena v r. 1573 tvoří ji 8 fakult

Více