PROVOZNÍ ŘÁD. ředitelka školy. Strana 1 (celkem 14)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROVOZNÍ ŘÁD. ředitelka školy. Strana 1 (celkem 14)"

Transkript

1 PROVOZNÍ ŘÁD zpracovaný dle Zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů a vyhlášky č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých. V Lounech. dne Mgr. Simona Vágnerová ředitelka školy Strana 1 (celkem 14)

2 I. ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Název školy: Adresa: Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace Osvoboditelů 380, Louny Telefon: Tel. fax: IČO: Statutární orgán střední školy Zástupce statutárního orgánu Typ školy: Zřizovatel: Kapacita: Mgr. Simona Vágnerová Ing. Václav Jukl střední odborná škola Ústecký kraj 881 žáků Odloučená pracoviště školy: Louny, Postoloprtská Louny, Říční ulice Louny, Poděbradova Louny, Osvoboditelů 497 Předmět činnosti: škola provádí činnost podle ustanovení zřizovací listiny, tj. poskytování středního vzdělávání, které rozvíjí vědomosti, dovednosti, schopnosti, posiluje hodnoty získané v základním vzdělávání důležité pro osobní rozvoj jedince; poskytování i odborného vzdělání spojeného se všeobecným; zajišťuje žákům výchovu, ubytování a stravování v době jejich pobytu ve škole; školní jídelna zajišťuje závodní stravování zaměstnanců; v rámci doplňkové činnosti podle ustanovení zřizovací listiny jsou organizaci povoleny tyto okruhy : - hostinská činnost - opravy silničních vozidel - měření emisí Strana 2 (celkem 14)

3 - výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Využívání školních budov pro jiné aktivity : pronájmy učeben, provozních místností, auly; stravování cizích strávníků ve školní jídelně Osvoboditelů 380 Dojíždění žáků (mimo ubytované): žáci dojíždějí ze sousedních okresů, max. 30 km používají vlakovou a autobusovou dopravu doba dojíždění nepřesahuje 1,5 hodiny REŽIM DNE Provoz školy: Rozložení výuky, časový rozvrh vyučovacích hodin a režim dne je stanoven s ohledem na věkovou strukturu žáků, jejich biorytmus a náročnost výuky jednotlivých předmětů. Dojíždění žáků: Z celkového počtu žáků je přibližně 40% dojíždějících. V dojíždění převažují vzdálenosti cca km. Žáci dojíždějí nejčastěji autobusem, doba dojíždění nepřesahuje 1,5 hodiny. Ředitelství školy sleduje pravidelně změny jízdních řádů a upravuje časový plán vyučování tak, aby časové ztráty dojíždějících žáků byly minimální. Začátek a konec vyučování, přestávky: HODINA PŘESTÁVKA DOBA VYUČOVACÍ HODINA od do od do PŘESTÁVKY 1. 7:00 7:45 7:45 7: :50 8:35 8:35 8: :40 9:25 9:25 9: :40 10:25 10:25 10: :30 11:15 11:15 11: :45 12:30 12:30 12: :35 13:20 13:20 13: :25 14:10 14:10 14: :15 15:00 Strana 3 (celkem 14)

4 Počet hodin v jednom sledu: V jednom sledu absolvují žáci nejvýše 5 vyučovacích hodin. Sled hodin je stanoven v maximální míře s přihlédnutím k náročnosti předmětu a podle potřeb školy. Režim práce s počítačem: Práce s počítačem je do rozvrhu zařazována v průběhu celého dne. V jednom sledu pracují žáci na počítači nejvýše 2 vyučovací hodiny s přestávkou. III. REŽIM STRAVOVÁNÍ VČETNĚ PITNÉHO REŽIMU Stravování: V teoretickém vyučování je oběd zajištěn pro žáky ve vlastní školní jídelně a výdejně. Doba vydávání oběda je hodin. V odborném výcviku v dílnách praktického vyučování je oběd zajištěn ve vlastní výdejně, která je umístěna v objektu dílen. Jídlo je dováženo z vlastní školní jídelny. Oběd je vydáván v době od hod. Doplňkové stravování ve školní kantýně: Provozní doba: Pitný režim: Žáci konzumují tekutiny buď v rámci oběda nebo mají možnost zakoupení nápojů ve školní kantýně a automatech umístěných na všech pracovištích školy. Celodenní stravování pro ubytované žáky : Snídaně: Oběd: Večeře: IV. PODMÍNKY POHYBOVÉ VÝCHOVY Pro naplnění základních cílů a realizaci TV je úkolem školy: vytvářet prostorové, materiální a personální podmínky pro efektivní výuku vytvářet podmínky pro soustavné sledování žáků a odhalování jejich individuálních pohybových předpokladů a výkonnostních možností zabezpečit preventivní ochranu zdraví žáků při pohybových činnostech a minimalizovat možné poškození jejich zdraví věnovat zvýšenou pozornost pohybově a zdravotně znevýhodněným žákům Strana 4 (celkem 14)

5 vytvářet podmínky pro spojování pohybových aktivit s dalšími zdravotně preventivními činnostmi v režimu žáků stravování, pitný režim, hygiena apod. Škola nemá vlastní tělocvičnu. Pro tělesnou výchovu škola využívá venkovní hřiště v areálu 4 ZŠ v Lounech. Dále je v rámci smluvního vztahu využívána Městská sportovní hala a Sokolovna, pro žáky na OP Postoloprtská je k dispozici posilovna DM. Ve všech prostorách, využívaných pro tělesnou výchovu, mají žáci k dispozici umývárny se sprchami a toaletou a šatny. Harmonogram hodiny TV: úvodní část nástup, hlášení, seznámení s cílem hodiny, poučení o bezpečnosti průpravná část rozehřátí organismu, zvýšení tepové frekvence hlavní část nácvik a metodické řady jednotlivých prováděných sportovních odvětví, zaměření na atletiku, gymnastiku, míčové sporty apod. závěrečná část protažení, uvolnění organismu, kompenzační cvičení, nástup, zhodnocení hodiny, osobní hygiena, převlečení. Mimoškolní využití zařízení:činnost sportovních kroužků (např. sálová kopaná), vždy v přítomnosti učitele. Strana 5 (celkem 14)

6 PROVOZNÍ ŘÁD PRACOVIŠŤ ODBORNÉHO VÝCVIKU Odborný výcvik je vykonáván na odborných pracovištích školy, odloučených pracovištích a smluvních pracovištích sociálních partnerů školy. Odloučené pracoviště Louny,Říční je využíváno pro potřeby odborného výcviku oborů Strojní mechanik, Mechanik opravář motorových vozidel, Obraběč, Strojírenství, rekvalifikační kurzy svařování Odloučené pracoviště Louny, Postoloprtská je využíváno pro odborný výcvik oborů Pokrývač, Zedník, Instalatér, Šití oděvů, Krejčí a Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov Režim odborného výcviku: Délka jedné vyučovací hodiny je 60 minut. Časový režim: Ranní Odpolední Počet hodin 1. ročníky 7:00-13: ostatní UO 7:00-14: SO MIE podle rozvrhu (45min) SO strojírenství podle rozvrhu (45min) V jednom sledu mají 1. ročníky 6 vyučovacích hodin, 2. a 3. ročníky 7 vyučovacích hodin. Po 2. vyučovací hodině je 15ti minutová přestávka, po 4. vyuč. hodině následuje přestávka 30ti minutová, určená na oběd. Žáci používají pracovní a ochranné pomůcky a na všech pracovištích mají možnost očisty. Pokud žáci konají odborný výcvik nebo odbornou praxi na pracovištích fyzických nebo právnických osob, mají přestávky shodné s jejich zaměstnanci v souladu s ustanovením zákoníku práce. Mladistvým musí být přestávka poskytnuta nejdéle po čtyřech a půl hodinách nepřetržité práce. Délka přestávek se nezapočítává do doby trvání vyučovacích hodin. Odborný výcvik, konaný mimo školní pracoviště a na smluvních pracovištích soc. partnerů,může být konán v jiném režimu s ohledem na podmínky pracoviště, dle uzavřené smlouvy. Specializovaná pracoviště pro OV musí být organizována podle provozního řádu, který je vyvěšen na viditelném místě. Elektrické spotřebiče a stroje musí být Strana 6 (celkem 14)

7 obsluhovány dle návodu k použití a bezpečnostních předpisů, které musí být vyvěšeny u jednotlivých strojů. Možnost očisty: žáci mají po ukončení OV možnost hygienické očisty na všech pracovištích. OOPP: na odborný výcvik nastupují v předepsaném a čistém pracovním oděvu a obuvi,který zapůjčuje škola 1x za dobu studia. Praní OOPP si žáci zajišťují na své náklady. Požadavky na bezpečnost a zdraví při práci a hygienu práce Výchova k bezpečné a zdraví neohrožující práci vychází ve výchovně vzdělávacím procesu z požadavků a právních předpisů k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Požadavky vybrané z těchto přepisů se musí vztahovat k výkonu konkrétních činností, které jsou obsahem praktického vyučování a musí být doplněny o informace o rizicích možných ohrožení života a zdraví kterým jsou žáci při praktickém vyučování vystaveni, včetně informace o opatřeních na ochranu před působením těchto rizik. Základními podmínkami bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany se rozumí : 1. Důkladné seznámení žáků s platnými právními a ostatními předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, s technologickými a pracovními postupy. 2. Používání strojů, technických zařízení, přístrojů a nářadí v souladu s nařízením vlády č. 378/2001 Sb. 3. Používání osobních ochranných pracovních prostředků ( nařízení vlády č.495/2001 Sb.) a pomůcek podle vyhodnocených rizik souvisejících s pracovními činnostmi. 4. Seznámení žáků s vybranými kapitolami zákona č.133/1985 Sb., o požární ochraně,ve znění pozdější předpisů, a vyhlášky č.246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru ( vyhláška o požární prevenci ). 5. Dodržování maximálního počtu žáků ve skupině dozorované učitelem odborného výcviku (učitelem praktického vyučování) v souladu s vyhláškou MŠMT č. 73/2005 Sb. 6. Vykonávání stanoveného dozoru na pracovištích žáků V Lounech. dne Mgr. Simona Vágnerová ředitelka školy Strana 7 (celkem 14)

8 PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Odpovědná osoba : Vedoucí vychovatel : Kapacita : Provoz : ředitelka školy Mgr.Simona Vágnerová Ing. Miroslav Dziak 60 ubytovaných neděle pátek 8.00 nepřetržitě Využití pro jiné aktivity: ubytovací akce pátek 8.00 neděle ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením šetrně. Každé svévolné poškození jsou žáci, respektive jejich zákonní zástupci, povinni uhradit. Všichni jsou povinni dodržovat zásady osobní hygieny, udržovat ve svých ložnicích a společných prostorách pořádek, vůči spolubydlícím být ohleduplní, navzájem k sobě slušní a obecně respektovat pravidla občanského soužití. I. ORGANIZACE DM - provoz domova mládeže v době školního roku začíná každou neděli v 18,00 hodin a končí v pátek v 08,00 hodin. - je možné nastoupit do DM v pondělí ráno za předpokladu, že nebude narušeno vyučování nebo docházka do zaměstnání - každý den jsou povoleny vycházky : žáci I. ročníků do 20,00 hodin žáci II. a III. ročníků do 21,00 hodin - vycházky jsou podmíněny dobrými výsledky ve škole i na pracovišti v rozsahu určeném vychovateli DM Strana 8 (celkem 14)

9 II. ROZVRH DNE 5,00 hod. - 7,00 hod. budíček 5,00 hod. - 7,00 hod. osobní hygiena, úklid ložnic 5,30 hod. - 7,30 hod. snídaně, odchod z DM 11,00 hod. - 14,00 hod. oběd 14,00 hod. 15,30 hod. osobní volno, individuální vycházky 15,30 hod. - 17,00 hod. studijní doba 17,00 hod. 17,30 hod. večeře 18,00 hod. - 21,30 hod. osobní volno, zájmová činnost 21,30 hod. 22,00 hod. příprava na večerku, os. hygiena 22,00 hod. večerka III. PRAVIDLA CHOVÁNÍ ŽÁKŮ Ubytovaný má povinnost: - být ukázněný a dodržovat řád DM - udržovat čistotu a pořádek na DM a opatrovat svěřený inventář - při úmyslném poškození inventáře je žák povinen vzniklou škodu nahradit - do společných místností chodit čistě a řádně oblečen - respektovat pokyny všech pedagogických pracovníků i ostatních zaměstnanců školy - neužívat nadávek a hrubých slov - pohybovat se v prostorách DM pohybovat v domácí obuvi Strana 9 (celkem 14)

10 IV. ZÁKLADNÍ ZDRAVOTNÍ PRAVIDLA 1) Každý žák je povinen dodržovat pravidla osobní hygieny a) umýt si ruce před každým jídlem a vždy po použití WC b) zachovávat pořádek a čistotu na DM a v jeho okolí 2) Ložní prádlo se vyměňuje podle potřeby a to na 14 až 21 dnů, dále vždy při změně lůžka, při výskytu přenosné nemoci. 3) Žáci jsou povinni oznámit pedagogickým pracovníkům každý případ onemocnění 4) Žáci jsou povinni řídit se pokyny lékaře a dle charakteru onemocnění případně opustit DM. V. MOŽNOSTI VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU - každý žák má možnost se dobrovolně přihlásit do kroužků zájmové a sportovní činnosti; k dispozici jsou : studovna jídelna v areálu školy hřiště na míčové hry nově vybavená posilovna permanentky do městského krytého bazénu stolní fotbal šipky stolní tenis společenská místnost s TV pracovna s PC, internetem, tiskárnou a další. - mimoškolní zájmová a sportovní činnost musí navazovat na plán práce školy Strana 10 (celkem 14)

11 VI. VYCHÁZKY - žáci I. roč. nejpozději do 20,00 hodin - žáci II. a III. roč. nejpozději do 21,00 hodin omezení vycházek : - při vykazování špatných studijních výsledků a kázeňských problémech - při porušování řádu DM VII. NÁVŠTĚVY - vstup do prostor DM je povolen pouze žákům ubytovaným na DM, zaměstnancům školy, inspekčním orgánům a osobám, které mají ke vstupu souhlas ředitelky školy - rodičům a přátelům žáků se umožňují návštěvy v době mimo noční klid a studijní klid se souhlasem vychovatele VIII. SLUŽBY ŽÁKŮ NA DM Vychovatel určuje žáky pro úklid okolí DM dle potřeby a vzniklé situace. Žáci si sami každý den provádějí běžný úklid na ložnicích, jsou povinni udržovat pořádek po celý den. IX. NA DM JE ZAKÁZÁNO : - kouření, pití alkoholu, přechovávání alkoholických nápojů, hraní hazardních her, skladování, používání omamných a psychotropních látek /OPL/ - vstup do DM pod vlivem alkoholu a jiných OPL - přechovávání všech typů střelných, řezných a sečných zbraní a nábojů do nich, Strana 11 (celkem 14)

12 jakož i chemikálií a výbušnin, které by mohly ohrozit bezpečnost a zdraví žáků - parkování motorových vozidel žáků v areálu školy - návštěva ložnic žáků, kteří na ložnici nejsou ubytováni - návštěvy chlapců na dívčím oddělení (a naopak ) bez vědomí vychovatelů X. VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ 1) Pohovor s žákem 2) Napomenutí udělené vychovatelem 3) Zákaz vycházek 4) Důtka udělená vedoucím vychovatelem 5) Jednání vychovatelů se zákonnými zástupci žáka 6) Jednání u ředitelky školy se zákonnými zástupci žáka 7) Důtka udělená ředitelkou školy 8) Přerušení ubytování na dobu určitou po jednání se zák. zástupci nebo zletilým žákem u ředitelky školy správní řízení 9) Podmíněné vyloučení z ubytování na DM 10) Vyloučení z Domova mládeže Bod číslo 7, 8, 9, 10 oznamuje ředitelka školy písemně rodičům na základě podkladů předložených ved. vychovatelem. Vychovatelé spolupracují s třídními učiteli ubytovaného žáka, projednávají výchovné problémy se ZŘTV. XI. OSTATNÍ USTANOVENÍ : - dle případně nově vzniklých podmínek může ředitelka školy měnit řád DM - bližší údaje jsou specifikovány v materiálu POUČENÍ ŽÁKŮ DM, se kterým jsou žáci při nástupu na DM seznámeni. Strana 12 (celkem 14)

13 XII. ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ K ŘÁDU DM : Omamné a návykové látky, které jsou schopny ovlivnit psychiku člověka ( dále jen OPL ), tabákové výrobky Podávání, prodávání a umožňování konzumace alkoholu a jiných OPL osobám mladším 18 let může být kvalifikováno jako trestný čin. Jde o porušení Zákona č. 379/2005 Sb., Zákona č. 359/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami. Distribuce OPL a jedů dle Zákona č. 40/2009 Sb., par. 283 /trestní zákoník/ je v ČR zakázána a takové jednání je trestným činem, resp. proviněním v zákoníku dítěte. Škola je povinna v takovém případě tento skutek překazit včasným oznámením věci Policii ČR / par. 367 Zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník/. Škola je povinna splnit ohlašovací povinnost a událost oznámit Policii ČR, zákonnému zástupci nezletilého žáka a orgánu sociálně-právní ochrany dítěte. Všem žákům je v prostorách Domova mládeže OA a SOŠ Louny zakázáno užívat alkoholické nápoje, OPL, tabákové výrobky a stejně tak je na DM přinášet. Současně není z důvodu ochrany zdraví dovoleno na DM vstupovat pod vlivem alkoholu či OPL. VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ : 1. Užití alkoholu, tabákových výrobků či OPL na DM a na akcích DM: důtka ŘŠ, snížený stupeň z chování, podm. vyloučení z DM 2. Distribuce výše uvedených látek: podm. vyloučení z DM 3. Vstup na DM nebo účast na akci DM pod vlivem alkoholu nebo OPL: DŘŠ, snížený stupeň z chování, podm. vyl. Z DM 4. Opakovaný vstup na DM nebo účast opakovaně pod vlivem alkoholu nebo OPL: podm. vyloučení z DM, vyloučení 5. V případě podezření na intoxikaci žáka alkoholem nebo OPL může pedagogický Strana 13 (celkem 14)

14 pracovník provést orientační test na přítomnost OPL (zkouška ze slin) na základě souhlasu zákonného zástupce nebo žáka staršího 18 let s orientační zkouškou na přítomnost OPL nebo alkoholu. Je-li nález pozitivní, postupuje pedagogický pracovník dále podle Přílohy I. Metodického pokynu MŠMT č. j / Odmítne-li zákonný zástupce či žák starší 18 let orientační zkoušku na přítomnost alkoholu nebo OPL, bude posuzován, jakoby intoxikován byl s postihy uvedenými v odstavci 3 a 4. Mgr. Simona Vágnerová ředitelka OA a SOŠ gen. F. Fajtla, Louny Provozní řád Domova mládeže při OA a SOŠ gen. F. Fajtla, Louny nabývá platnosti dnem Provozní řád Domova mládeže při OA a SOŠ gen. F. Fajtla, Louny byl schválen Školskou radou dne: Strana 14 (celkem 14)

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1 Podmínky ubytování 1. Domov mládeže je určen k ubytování žáků přijatých ke studiu na středních školách. Ubytování je poskytováno na základě přihlášky do DM. 2. Ubytován může

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU Praha, září 2012 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Provozní řád je, podle ust. 28 odst. 1, písm. g) a 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov. nám. Spojenců 17, 796 01 Prostějov Telefon: 582 345 624 Fax: 582 345 953

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov. nám. Spojenců 17, 796 01 Prostějov Telefon: 582 345 624 Fax: 582 345 953 PROVOZNÍ ŘÁD 1 A. Údaje o zařízení Vymezení působnosti: Název: Zřizovatel: střední škola Švehlova střední škola polytechnická Prostějov Olomoucký kraj Adresa: nám. Spojenců 17, 796 01 Prostějov Telefon:

Více

Vnitřní řád Domova mládeže (DM)

Vnitřní řád Domova mládeže (DM) Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Vnitřní předpis ředitele školy Vnitřní řád Domova mládeže (DM) (Červený Kostelec, Lhota 333) I. Práva ubytovaných studentek

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Seznam pracovišť, organizace a režim praktického vyučování je součástí Organizačního opatření na školní rok.

PROVOZNÍ ŘÁD. Seznam pracovišť, organizace a režim praktického vyučování je součástí Organizačního opatření na školní rok. PROVOZNÍ ŘÁD Střední škola prof. Zdeňka Matějčka, Ostrava-Poruba, 17. listopadu 1123, příspěvková organizace vychází ze zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO O B S A H A. ÚVOD B. DALŠÍ USTANOVENÍ 1. Povinnosti ubytovaných žáků 2. Ubytovaným žákům není dovoleno 3. Práva ubytovaných žáků 4. Návštěvy na DM 5. Odjezdy

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Obsah Úvodní ustanovení...3 Povinnosti ubytovaných žáků a výchovná opatření...4 Práva žáků...5 V rámci bezpečnostních

Více

dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění

dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění PROVOZNÍ ŘÁD Bolevecké základní školy Plzeň, nám. Odboje 18, příspěvkové organizace dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění Provozní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola.

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. VNITŘNÍ ŘÁD Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. Domov mládeže zajišťuje výchovu mimo vyučování, ubytování a stravování žáků gymnázia, střední odborné školy, středního

Více

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 Provozní řád školy č.j. ZSPLOV 87/2014 Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších

Více

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, 591 01 Žďár nad Sázavou, IČO 00637696 Čj.: ; Počet stran: 5; Počet příloh: 0 Provozní řád školy zpracovaný v

Více

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí I. Údaje o škole Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5, příspěvková organizace č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/5 DOMOVNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou Domov mládeže (dále jen DM) je součástí Střední školy technické Žďár nad Sázavou a poskytuje

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOUČÁST ZÁKLADNÍ ŠKOLA platný od

PROVOZNÍ ŘÁD SOUČÁST ZÁKLADNÍ ŠKOLA platný od Organizace: razítko: Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace 588 34 Dlouhá Brtnice 84 PROVOZNÍ ŘÁD SOUČÁST ZÁKLADNÍ ŠKOLA platný od 1.9.2016 ( dle zákona č.258/2000 Sb.,

Více

dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění

dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění PROVOZNÍ ŘÁD Bolevecké základní školy Plzeň, nám. Odboje 18, příspěvkové organizace dle Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění Provozní

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov. nám. Spojenců 17, Prostějov Telefon: Fax:

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov. nám. Spojenců 17, Prostějov Telefon: Fax: PROVOZNÍ ŘÁD 1 A. Údaje o zařízení Vymezení působnosti: Název: Zřizovatel: střední škola Švehlova střední škola polytechnická Prostějov Olomoucký kraj Adresa: nám. Spojenců 17, 796 01 Prostějov Telefon:

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 dle Zákona č. 258/2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. 1. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola, Olomouc, Řezníčkova

Více

Organizační opatření

Organizační opatření STRANA: 1 z 7 Organizační opatření 1. Dokument je závazný pro zaměstnance a žáky všech druhů a forem studia. 2. Kontrolou plnění této směrnice pověřuji vedoucí domova mládeže. 3. Dokument nabývá platnosti

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

PROVOZNÍ ŘÁD TEORETICKÉHO VYUČOVÁNÍ

PROVOZNÍ ŘÁD TEORETICKÉHO VYUČOVÁNÍ strana: 1/5 PROVOZNÍ ŘÁD TEORETICKÉHO VYUČOVÁNÍ dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. Obsah provozního řádu je zpracován na základě ustanovení

Více

Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení

Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1. Název zařízení: ZŠ Olešovice, Ringhofferova436 Ringhofferova 436 251 68 Kamenice Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 2. Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a

Více

Vnitřní řád internátu

Vnitřní řád internátu Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1.Název zařízení: ZŠ Olešovice Ringhofferova 436 251 68 Kamenice 2.Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a sociální péči pro děti

Více

52, , , CZ

52, , , CZ Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Provozní řád základní školy ČJ.: 26/15 Účinnost od : 01.09.2017 Spisový znak : Počet příloh : 0 1. Základní údaje : Název

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Předmět vymezení: Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Předmět vymezení: Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: Spisový / skartační znak 214 /2018 A. 1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Pavel

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM:

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM: ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD DM je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v DM navazuje na obsah vzdělávací

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. statutární orgán střední školy (ředitel):

PROVOZNÍ ŘÁD. statutární orgán střední školy (ředitel): PROVOZNÍ ŘÁD Střední škola prof. Zdeňka Matějčka, Ostrava-Poruba, 17. listopadu 1123, příspěvková organizace vychází ze zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Č.j. SŠŘ-276/2018 Střední škola řemeslná a Základní škola, Soběslav, Wilsonova 405 IČO: 72549572 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE S platností od 9 2017 dochází ke změně organizace Domova mládeže. Místa ubytovacích

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE V souladu se školským zákonem č. 561/2004 123, a v souladu s vyhláškou 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových

Více

Interní norma: SDV - 1/2018/2019. Provozní řád DDH

Interní norma: SDV - 1/2018/2019. Provozní řád DDH Interní norma: SDV - 1/2018/2019 Provozní řád DDH Zpracovaly: Holečková,Vavrošová Zpracováno: 1. 9. 2014 Vydal: Příspěvková organizace Schválil: Mgr. Rostislav Pytlík Platnost od: 1. 9. 2014 Verze: Platná

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Seznam pracovišť, organizace a režim praktického vyučování je součástí Organizačního zabezpečení školního roku

PROVOZNÍ ŘÁD. Seznam pracovišť, organizace a režim praktického vyučování je součástí Organizačního zabezpečení školního roku PROVOZNÍ ŘÁD Střední škola prof. Zdeňka Matějčka, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace vychází ze zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů v platném

Více

P r o v o z n í ř á d

P r o v o z n í ř á d P r o v o z n í ř á d ZŠ T. G. Masaryka Hrušovany u Brna, okr. Brno - venkov Vymezuje základní podmínky činnosti školy z hlediska hygieny a bezpečnosti práce a požární ochrany, upravuje činnost školy v

Více

Provozní řád Základní školy Tochovice pro školní rok 2014/2015

Provozní řád Základní školy Tochovice pro školní rok 2014/2015 1 ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TOCHOVICE TOCHOVICE 76 262 81 TOCHOVICE IČO: 71007202 E-mail:zstochovice@atlas.cz, zsmstochovice@seznam.cz Tel.: 318 682 754 www.zstochovice.cz

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 1. 2012 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitelka Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ u Matky Boží Jihlava

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ u Matky Boží Jihlava STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ u Matky Boží Jihlava Provozní řád školy Úvod Tento provozní řád stanovuje režim dne zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti žáků, podmínky jejich pohybové výchovy režim

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Liberec, Kaplického 384 Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 č.j.: ZŠKAP/0352/2017 ŘEDITEL ZÁKLANÍ ŠKOLY, LIBEREC, KAPLICKÉHO 384 v souladu

Více

QŘ - 08 Provozní řád Základní řídicí dokument organizace PROVOZNÍ ŘÁD

QŘ - 08 Provozní řád Základní řídicí dokument organizace PROVOZNÍ ŘÁD ŘÍZENÝ DOKUMENT PROVOZNÍ ŘÁD (základní řídicí dokument SMJ třetí úrovně zpracovaný dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2009) Schválil: Mgr. Miroslav Pokorný 1. září 2017 OBSAH: 1 Legislativa... 3 2 Předmět vymezení...

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Cyrila Boudy 2954, Kladno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od 1. 9. 2016 7 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

1. Organizační řád školy

1. Organizační řád školy 1. Organizační řád školy Organizační řád Hotelové školy, Praha 10, Vršovická 564/43 byl vypracován v souladu se zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a podle další platné legislativy 1. Údaje

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména:

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Údaje o zařízení adresa: Základní škola Ohrazenice, okres Semily příspěvková organizace telefon: 481 321 400 e-mail: zs-ohrazenice@cmail.cz IČO: 70695300 ředitelka: Mgr. Helena Damašková

Více

Provozní řád tělocvičny

Provozní řád tělocvičny Základní škola a mateřská škola Dobratice, okres Frýdek-Místek příspěvková organizace Provozní řád tělocvičny Článek I. Základní ustanovení Tělocvična v Dobraticích je majetkem obce Dobratice, která pověřila

Více

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně. Středisko volného času. Vnitřní řád 2016/2017

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně. Středisko volného času. Vnitřní řád 2016/2017 Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně Středisko volného času Vnitřní řád 2016/2017 Číslo jednací: OAJL2016/105 Ředitelka Obchodní akademie, odborné školy a praktické

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže platný pro všechny žáky a studenty ubytované v DM Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město, Velehradská 1527, Staré Město. Čl. 1 Účel a organizace domova mládeže Domov

Více

Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12

Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12 Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY I. Údaje o zařízení Název: Masarykova střední škola chemická, Praha 1, Křemencova 12 Právní forma: příspěvková organizace Sídlo:

Více

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí VOŠ, SŠ, COP Budějovická 421 Sezimovo Ústí R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí V návaznosti na platné zákonné normy,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Dr. Farského 300, příspěvková organizace 512 11 Vysoké nad Jizerou IČO: 00087891, DIČ: CZ 00087891 PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Provozní řád domova mládeže 1. Údaje o zařízení

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní řád domova mládeže I. Organizace domova mládeže Domov mládeže /dále jen DM/je výchovné zařízení, které zajišťuje žákům denního studia SPgŠ výchovnou péči, ubytování a stravování. Zabezpečuje nerušenou

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E S O Š B L A T N Á Vnitřní řád při SOŠ Blatná je zpracován v souladu s Vyhláškou MŠMT ČR č./ 108/2005 Sb., ze dne 22. února 2005 o školských výchovných a ubytovacích

Více

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA BOHUMÍN, ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ HÁJKOVA 8, OSTRAVA - PŘÍVOZ V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ platný od 1.1.2010 Obsah: 1 CHARAKTERISTIKA

Více

školní rok 2014/2015

školní rok 2014/2015 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, nám. K. Sabiny 159/16, 360 01 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2014/2015 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 29.srpna 2014. Mgr. Michal Vachovec

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka, Praha 4 Braník, Roškotova 4 Vnitřní řád Domova mládeže KJJ V souladu s 28, písm. g) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o.

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. U Josefa 118, Cihelna, 530 09 Pardubice tel. 466 412 832, 466 413 263 www.sscg.cz, skola@sscg.cz PROVOZNÍ ŘÁD Příloha č. 2 Střední škola cestovního

Více

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov Vnitřní řád domova mládeže Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Ostatní zaměstnanci projednali dne: 30. 8. 2016 Školská rada schválila dne: 13. 10. 2016 Žáci byli seznámeni dne: opakovaně k 1.9.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Příloha č. 1 organizačního řádu VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních a vyšších odborných škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, 251 63 Kunice ŘÁD INTERNÁTU 1. Internát je určen a slouží žákům Střední školy řemesel Kunice. Provoz internátu začíná v pondělí

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice J.zn. Ř 2709/2018 Přestupkový řád Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Základní škola a mateřská škola J. Schrotha, Lipová - lázně ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 27.2.2007 Směrnice nabývá platnosti

Více

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Dle metodického pokynu MŠMT doporučeno zřizovatelem školy s platností od 1.1.2006, Věstník MŠMT 11/2007, metodický pokyn k prevenci

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 SANKČNÍ ŘÁD. Čl.I Úvodní část 1

Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 SANKČNÍ ŘÁD. Čl.I Úvodní část 1 SANKČNÍ ŘÁD Čl.I Úvodní část 1) Na základě ustanovení 30 odst. 1) zákona č.561/2004 Sb.o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a dle Metodického

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř I. Základní povinnosti žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žáci a studenti jsou povinni: a) řádně docházet do

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ S ttřed n íí š ko lla llodn íí dop r avy a tte chn iický ch ře me se ll Děč íín V II,, VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ I. Obecná ustanovení Vnitřní řád internátu vymezuje práva a povinnosti ubytovaných

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 P R O V O Z N Í č.j. 1987/2017/ZŠ a MŠ Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Vnitřní řád Domova mládeže

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Vnitřní řád Domova mládeže Střední odborná škola a Střední odborné učiliště 413 26 Roudnice nad Labem, Neklanova 1806, příspěvková organizace Telefon: 416 831 362, 739 074 992 Fax: 416 831 555 E-mail : sos.roudnice@seznam.cz http

Více

školní rok 2016/2017

školní rok 2016/2017 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, příspěvková organizace nám. K. Sabiny 159/16, 360 01 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2016/2017 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 31.srpna

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1 Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže 1 2 I. ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Zařízení: DOMOV MLÁDEŽE 1 nám. T. G. MASARYKA 2700 760 00 Zlín Telefon: 577 314 011 Fax: 577

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 9. 2017 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitel Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu s

Více

školní rok 2017/2018

školní rok 2017/2018 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, příspěvková organizace nám. K. Sabiny 159/16, 360 01 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2017/2018 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 31.srpna

Více

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012 Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Školní rok 2011/2012 I. Základní ustanovení Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, které je nedílnou součástí Střední školy zahradnické, Kopidlno, náměstí

Více

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO:

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: DÍLENSKÝ ŘÁD Číslo vydání: Řády Účinnost od: 1. 9. 2017 Obsah: A. Rozvrh učebního dne B. Členění pracovního dne C. Povinnosti žáka D. Žákům na pracovištích odborného výcviku je zakázáno E. Práva žáka ZPRACOVAL:

Více

Provozní řád posilovny

Provozní řád posilovny 17. listopadu 177, Provozní řád posilovny Vlastníkem a provozovatelem posilovny je Bezpečnostně právní akademie, s.r.o., střední škola, 17.listopadu 177,. 1. Provozovatel Provozovatelem posilovny je BPA

Více

Postupy při výskytu rizikového chování na naší škole

Postupy při výskytu rizikového chování na naší škole Postupy při výskytu rizikového chování na naší škole 16. října 2007 vydalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy nový metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků

Více

Řád domova mládeže ISŠT Benešov

Řád domova mládeže ISŠT Benešov Zřizovatel organizace Integrovaná střední škola technická Černoleská 1997, 256 01 Benešov Řád domova mládeže ISŠT Benešov Školní rok 2016/2017 Domov mládeže je školské účelové zařízení Integrované střední

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Částka: 34/2005 Sb. Datum účinnosti: 8. března 2005 Změny a doplňky předpisu: vyhláškou 107/2008 Sb. s účinností dnem 1. dubna 2008 Ministerstvo školství,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice Poděbradská 93, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 484 Termín konání inspekce: 15.

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

VYHLÁŠKA. č. 107/2005 Sb., o školním stravování

VYHLÁŠKA. č. 107/2005 Sb., o školním stravování VYHLÁŠKA č. 107/2005 Sb., o školním stravování ze dne 25. února 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN VNITŘNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN VNITŘNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN VNITŘNÍ ŘÁD Obsah: Úvodní ustanovení... 3 Hlavní zásady organizace výuky... 4 Teoretické vyučování... 4 Praktické vyučování...

Více

školní rok 2012/2013

školní rok 2012/2013 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, Sabinovo nám.16, 360 09 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2012/2013 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 31.srpna 2012. Mgr. Michal Vachovec ředitel

Více

Střední průmyslová škola Ostrov, příspěvková organizace Klínovecká 1197, Ostrov SMĚRNICE. Intranet Střední průmyslové školy Ostrov

Střední průmyslová škola Ostrov, příspěvková organizace Klínovecká 1197, Ostrov SMĚRNICE. Intranet Střední průmyslové školy Ostrov Střední průmyslová škola Ostrov, příspěvková organizace Klínovecká 1197, 363 01 Ostrov SMĚRNICE ředitele Střední průmyslové školy Ostrov č. 1579/2018/SPS Provozní řád Zpracoval Vydal Ing. Dana Ptáčková

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce. Pracovní řád

Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce. Pracovní řád Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce Pracovní řád Pracovní řád slouží k tomu, aby blíže rozvedl v souladu s právními předpisy ustanovení zákoníku práce, a to podle

Více

Provozní řád ubytovacího zařízení

Provozní řád ubytovacího zařízení Obsah: Provozní řád ubytovacího zařízení Část I. - Základní ustanovení 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 2 Článek 2 Příchod na internát 2 Článek 3 Odchod z internátu 2 Článek 4 Návštěvy na internátě 2 Článek

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola, Horažďovice, Blatenská 313 Vnitřní řád domova mládeže Domov mládeže je součástí budovy školy. Poskytuje žákům střední školy ubytování a výchovně vzdělávací činnost. Vede žáky k plnohodnotnému

Více

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště Praha Michle Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní povinnosti ubytovaných

Více

školní rok 2007/2008

školní rok 2007/2008 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, Sabinovo nám.16, 360 09 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2007/2008 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 31.srpna 2007. Mgr. Michal Vachovec ředitel

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE I. Základní ustanovení Vnitřní řád domova mládeže vydává ředitel školy dle 30 školského zákona. Vnitřní řád je přílohou školního vzdělávacího programu domova mládeže. Identifikační

Více

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 dle Zákona č. 410/2005 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Předmět vymezení: základní škola I. Údaje o

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 č.j. 1513/2012/ZŠ a MŠ P R O V O Z N Í Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Příl. 1 Krizový plán školy

Příl. 1 Krizový plán školy Příl. 1 Krizový plán školy Krizový plán školy je přílohou Preventivního programu školy. Jeho cílem je eliminovat nebo alespoň minimalizovat škody v případě zjištění rizikového chování ve škole. Krizový

Více

Řád domova mládeže ISŠT

Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže se řídí vyhláškou MŠMT ČR č. 108/2005 Sb. o školských výchovných a ubytovacích zařízeních ze dne 22. 2. 2005, vyhláškou č. 436/2010 Sb. ze dne 22. 12. 2010 a

Více

INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči

INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči adresa: Odborné učiliště telefon: 571 641 321 náměstí Osvoboditelů 1 e-mail: valcharova.oukelc@quick.cz 756 43 Kelč INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči 1. Úvodní ustanovení Součástí Odborného učiliště

Více

Pravidla pro hodnocení žáků SOŠ a SOU Třešť

Pravidla pro hodnocení žáků SOŠ a SOU Třešť Pravidla pro hodnocení žáků SOŠ a SOU Třešť l. Legislativní východiska l.l Tento sankční řád je vydáván jako závazná norma pro žáky, pedagogické a nepedagogické pracovníky školy. Jeho přijetím nejsou dotčena

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, Sabinovo nám.16, 360 09 Karlovy Vary

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, Sabinovo nám.16, 360 09 Karlovy Vary STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ KARLOVY VARY, Sabinovo nám.16, 360 09 Karlovy Vary P L Á N P R Á C E školní rok 2009/2010 Plán byl projednán na pedagogické radě dne 31.srpna 2009. Mgr. Michal Vachovec ředitel

Více

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12.

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006 Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 2006 Dodatek nabývá účinnosti dne: 5. 12. 2006 1. Vnášení, držení, distribuce,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ DRUŽINA PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE, LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Adresa:, tel. /fax 482 323 263, e-mail: libor.rygal@zs. vratislavice. cz Bankovní spojení: ČS Liberec 0984944329/0800,

Více