Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od Technická pravidla pro všechny disciplíny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od 1. 1. 2010 Technická pravidla pro všechny disciplíny"

Transkript

1 Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od Technická pravidla pro všechny disciplíny Znalost pravidel Všichni střelci, vedoucí družstev a činovníci musí znát pravidla ISSF a musí zajistit jejich dodržování. Každý střelec odpovídá za to, že bude dodržovat pravidla Brokové disciplíny: hlavní rozhodčí a rozhodčí Při výkonu své funkce musí nosit předepsanou modrou vestu ISSF pro brokové rozhodčí (lze zakoupit v sídle ISSF). Původní přečíslovat na , původní na a zrušit Papírové nástřelné terče Nástřelné terče (kromě terčů pro rychlopalnou pistoli a terčů pro 50 m běžící terč) musí být jasně označené černým šikmým pruhem v pravém horním rohu terče. Pruh musí být za normálních světelných podmínek jasně viditelný pouhým okem na příslušnou vzdálenost Zadní terče na 50 m a 300 m střelnicích Zadní desky elektronické terče na 10 m, 50 m a 300 m Zadní desky se upevňují na zadní stranu terčů. Pokud nejsou používány kontrolní listy, musí být vyměněny a uloženy pro každou směnu a v třípolohovém závodě LM 3 40 ran a VT 3 40 ran pro každou polohu (s výjimkou na 10 m, kdy je použita černá papírová páska) Palebná čára musí být zřetelně vyznačena. Vzdálenost střelby se měří od terčové čáry po střelci bližší hranu palebné čáry. Jako palebná čára nesmí být použito žádné hrazení (lišta, deska). Závodníkova noha (loket v poloze vleže) nesmí být umístěna na palebné čáře nebo před ní Střelci nejbližší hrana střelecké lavice nebo stolku musí být umístěna 10 cm před palebnou čárou 10 m střelnice při střelbě na otočný terč ve sportovní a velkorážní pistoli: čelní poloha 3 s na každou ránu, střídá se s odvrácenou polohou 7 s (±0,1 s); Strávně vypuštěné terče musí prolétnout kruhem o průměru 0,90 m 0,95 m umístěném 4,60 ± 0,05 metru nad středem kružnice.

2 Druhá 30ranná část závodu může začít teprve tehdy, když všichni střelci ukončí první 30rannou část. Je-li střelců méně než je zapotřebí k vyplnění všech směn, ponechají se volná místa v poslední směně první části a pokud se střílí ve dvou dnech v poslední směně druhé části Jury musejí dohlížet na přejímku zbraní, vybavení a příslušenství a průběžně pozorovat střelecké polohy a vybavení závodníků V případě diskvalifikace ve finále bude střelec zařazen na poslední místo ze zúčastněných finalistů a může mu zůstat výsledek z kvalifikace včetně rozstřelu před finále Jestliže střelec musí přerušit střelbu na dobu více než 5 minut nebo je přemístěn na jiné stanoviště, může na začátku zbývajícího času střelby včetně případného prodloužení a dalších 5 minut navíc vypálit neomezený počet nástřelných ran do jednoho nástřelného terče. Je-li použit systém automatické výměny terčů, který nedovoluje vystavení nového nástřelného terče, střílejí se nástřelné rány do následujícího čistého soutěžního terče. Do dalšího soutěžního terče pak musí být vystřeleny zbývající rány podle pokynů činovníků na střelišti nebo členů jury. Ti také musí zajistit, aby vše bylo jasně vysvětleno v záznamu o incidentu a v hodnoticí kartě, pokud je použita ZÁVADY ELEKTRONICKÝCH TERČŮ 10 M, 50 M A 300 M Postup při výpadku JEDNOHO terče při disciplínách na 10 m, 50 m a 300 m Pokud nelze elektronické terčové zařízení opravit do pěti (5) minut, střelec bude přemístěn na rezervní stanoviště a když bude připraven pokračovat ve střelbě, bude mu ke zbývajícímu času přidáno dalších pět (5) minut. Bude mít povolen neomezený počet nástřelných ran před zahájením střelby do soutěže Střelcům se shodným výsledkem budou přidělena střelecká stanoviště zleva odpovídající pořadí podle středových desítek Pravidla pro rozstřel ve všech disciplínách na 25 m (hodnocení na celé body) Střelcům, kteří mají rovnost bodů, budou losováním přidělena nová střelecká stanoviště na kvalifikační střelnici, pod dohledem jury. Je-li více střelců se shodou než je dostupný počet střeleckých stanovišť, bude stanoveno losem i pořadí střelby Pokud střelec zpochybňuje hodnotu zásahu, bude protest přijat pouze, když bude podán před vystřelením další rány/série v disciplíně na 25 m (s výjimkou selhání posuvu papírového nebo gumového pásu nebo jiné závady terče), nebo do tří (3) minut, je-li to poslední výstřel.

3 Pokud protestu týkající se zásahu jiné hodnoty než nula nebo nezaznamenání zásahu není vyhověno, bude udělena srážka dvou (2) bodů z hodnoty zásahu a poplatek za protest musí být zaplacen Za nedovolené uvolnění hnací náplně je srážka dva (2) body z první finálové rány Cvičné zamiřování je povoleno Střelba na sucho je po ukončení nástřelu zakázána a bude potrestána srážkou dvou bodů z první finálové rány za každý takový případ Pistolové disciplíny na 25 m Zadní desky, kontrolní listy ani zadní terče se mezi sériemi ani mezi směnami nevyměňují ani nezalepují. disciplína muži / ženy čas střelby / série sportovní pistole ženy 4 série na otočné terče rychlopalná pistole muži 4 série po 4 sekundách Při shodě výsledků budou střelci se shodnými výsledky seřazeni v souladu s pravidly pro určení pořadí při shodě výsledků. Zůstane-li shoda, je rozhodující lepší finálový výsledek. str. 98 tiskopis A For ALLOWABLE malfunction insert AM, for NON-ALLOWABLE insert NAM 0, for UNFIRED SHOTS insert 0 only for misses, or for shots not fired on each single target in both series: Při nezaviněné závadě zapište AM, při zaviněné zapište NAM 0, nevystřelené rány zapište jako 0 pouze rány chybené nebo v obou sériích na daný terč nevypálené: str. 101 tiskopis D For ALLOWABLE malfunction insert AM, for NON-ALLOWABLE insert NAM 0, for UNFIRED SHOTS insert 0 only for misses, or for shots not fired (by shot number) on the target in both series: Při nezaviněné závadě zapište AM, při zaviněné zapište NAM 0, nevystřelené rány zapište jako 0 pouze chybené (podle počtu vystřelených ran v obou sériích):

4 6.20 Rejstřík Disciplíny 25 m hodnocení dohled jury Rány do cizího terče nástřelná rána do nástřelného terče jiného závodníka Rány do cizího terče nástřelná rána do soutěžního terče jiného závodníka Bodovací kruhy rozměr (vnější průměr) Elektronické terče Finále závada všech finálových terčů Finále protesty ve finále rozhodnutí Střelecké stanoviště vodorovná odchylka Terče vodorovná odchylka středů Halové střelnice měření osvětlení Halové střelnice požadavky na osvětlení (Luxy) Středové desítky- vzduchová pistole hodnocení Středové desítky- vzduchová puška hodnocení Znalost pravidel Leváci Hlavní výsledková tabule Mužské disciplíny Papírové terče zacházení s terči Praváci Bodovací pole bodovací kruhy Ženské disciplíny Zrušte hesla "Rány před povelem START " "Světové rekordy ustavení vyrovnání překonání "

5 Puškové disciplíny v obrázku upravte: A 153 B Opravte v tabulce zesílení dvojitá tloušťka u kabátu i kalhot 20,0 mm Žádné suché zipy, lepkavé látky, tekutiny, nebo spreje nesmí být aplikovány na vnějšek nebo vnitřek kabátu, zesílení, na boty a/nebo podlahu nebo jakoukoli součást vybavení. Zdrsnění materiálu kabátu je povolené. Za porušení tohoto ustanovení bude střelec potrestán podle pravidel Kalhoty, včetně podšívky nesmí být tlustší než 2,5 mm na jednoducho, nebo 5 mm jako dvojitá tloušťka v žádném bodě, kde lze měřit na rovném povrchu. Horní okraj kalhot nesmí dosahovat výše, než 50 mm nad hřeben kyčelní kosti. Veškeré stahovací šňůry, zipy nebo upevňovací prostředky sloužící ke stažení kalhot kolem nohou, nebo boků, jsou zakázané. Pro držení kalhot smí být použit pouze normální pásek, ne širší než 40 mm a tlustší než 3 mm, nebo kšandy. Pokud je pásek použit v poloze vstoje, pak jeho spona nebo zapínání nesmí být použito jako opora pro levou paži, nebo loket. Pásek nesmí být zdvojený, ztrojený atd. pod levou paží nebo loktem. Pokud kalhoty mají zesílený pas, pak tento zesílený pas nesmí být širší, než 70 mm. Jestliže tloušťka tohoto zesíleného pasu přesahuje 2,5 mm, pak nesmí být použit pásek. Není-li použit pásek, pak absolutní maximální tloušťka zesíleného pasu může být 3,5 mm. Žádné poutko pro pásek nesmí být širší, než 20 mm. Kalhoty mohou být zapínány na jeden háček a až pět (5) oček, nebo do pěti seřiditelných patentek nebo na podobný uzávěr, nebo suchý zip, který nesmí být vícevrstvý. Je povoleno použití pouze jednoho typu zapínání. Kombinace suchého zipu s jakýmkoli jiným zapínáním je zakázaná. Kalhoty musí volně splývat podél nohou. Nepoužije-li střelec specielní kalhoty, smí použít jakékoli běžné kalhoty za předpokladu, že neposkytují umělou oporu žádné části těla Střelec musí stát volně oběma chodidly na povrchu střeleckého stanoviště nebo střelecké podložce bez jakékoli další opory Pravá ruka se nesmí dotýkat levé ruky, levé paže ani levého rukávu střeleckého kabátu Pravá ruka se nesmí dotýkat levé ruky, levé paže ani levého rukávu střeleckého kabátu.

6 7.10 Rejstřík Spodní oblečení pod kabátem a kalhotami Manipulace s materiálem oblečení před a během následné kontroly Zesílení Zesílení tabulka Puškové discipliny viz tabulka puškových disciplin 7.8 Řemeny Tloušťka tabulka Zrušte hesla "Spodní oblečení , "

7 Pistolové disciplíny Měření odporu spouště Poznámka: Zkušební závaží musí být vybaveno kovovým nebo gumovým ostřím nebo kulatým gumovým zakončením. Kladka není povolena. Závaží musí být pevné bez pružin nebo kloubů ap.

8 8.4.2 Specifické předpisy pro 25 m disciplíny Střelec musí používat stejnou pistoli ve všech částech a sériích závodu, pokud nedojde pro poruchu k jejímu vyřazení z činnosti Během každé série se terče pětkrát ukážou (otočí do čelní polohy), nebo jsou-li použity elektronické terče, rozsvítí se zelené světlo, pokaždé na 3 s (+0,2 s -0,0 s). Čas mezi každým ukázáním (terče obrácené v boční poloze) nebo doba svícení červeného světla musí být 7 s (±0,1 s). Při každém otevření terčů se smí vystřelit jen jedna rána Jestliže střelec vystřelí více nástřelných ran, než je určeno pravidly nebo povoleno úsekovým rozhodčím nebo jury, musí být za každou nástřelnou ránu navíc potrestán srážkou dvou bodů z výsledku první soutěžní série. Tato srážka je navíc ke srážce dvou bodů, která může být udělena pokud střelec nabil více než pět nábojů Zásahy v cizím nástřelném terči 8.7 ZÁVADY Je povolena pouze jedna závada (ať už zaviněná či nezaviněná), pokud není stanoveno jinak není vytažená nebo vyhozená prázdná nábojnice, a to i když je použit lapač nábojnic; rány k dokončení série se střílejí v bezprostředně následující sérii. Při střelbě na pevné terče se poskytne čas nejvýše 1 minuta na každou dostřelovanou ránu. Při střelbě na otočné terče musí být střelba zahájena při prvním otočení terče V případě závady na jednom terči nebo na skupině pěti terčů (disciplína rychlopalná pistole) bude střelec přesunut na jiné stanoviště ve stejné, nebo je-li to nutné, v následující směně. Po vyřešení problému se mu poskytne před střelbou dalších sérií podle předcházejících článků pravidel jedna nástřelná série navíc s následující jednominutovou přestávkou. 8.8 Tabulka pistolových disciplín opravte u rychlopalné pistole čas Á s na 8 s 8.11 Rejstřík Hlavně viz tabulka specifikace pistolí Odečtení bodů vyrušení neoprávněná stížnost Pistolové disciplíny viz tabulka pistolových disciplín 8.8 Pohotovostní postoj disciplíny 25 m obrázek

9 Brokové disciplíny Hlavně nebo výměnná zahrdlení s otvory Hlavně s otvory jsou povoleny, pokud umístění otvorů nepřesáhne hranici 20 cm měřenou od konce hlavní. Výměnná zahrdlení s otvory jsou povolena, pokud umístění otvorů na výměnných zahrdleních a hlavni nepřesáhne hranici 20 cm měřenou od konce výměnného zahrdlení. Přečíslujte na a na Rozhodčímu musí pomáhat dva (2) nebo tři (3) pomocní rozhodčí: tito jsou obvykle postupně vybíráni mezi střelci, kteří stříleli v předešlé skupině všichni střelci, kteří byli jmenováni, musí vykonávat tuto funkci organizační výbor může zajistit kvalifikované pomocné rozhodčí rozhodčí může přijmout zkušeného zástupce trenér nesmí být pomocný rozhodčí, pokud je ve stejné skupině střelec z jeho země Trénink před soutěží musí být zajištěn pro každou disciplínu den před zahájením oficiálního závodu na stejných střelištích a na stejné terče stejné barvy, jako budou použity při závodě každý trénink musí být rozdělen rovnoměrně mezi zúčastněné střelce tak, aby nebyla nikomu dána výhoda S: Dodatky vztahující se k nepravidelným dvojterčům ( NO BIRDS ) Oba terče musí být prohlášeny za nepravidelné ( NO BIRD ) a opakovaný dvojterč musí být vypuštěn k určení výsledů obou ran, když: některý z terčů byl nepravidelný (viz Poznámka) byl vypuštěn pouze jeden (1) terč místo dvojterče první výstřel zasáhl oba terče (střelci jsou povoleny pouze dvě (2) takové situace na každém stanovišti; pokud dojde k takové situaci potřetí, první terč bude prohlášen za zasažený ( HIT ) a druhý za chybený ( LOST ) úlomky z prvního terče rozbily druhý terč terče se srazily střelec nevystřelil první ránu z důvodu uznatelné závady na zbrani či střelivu obě rány byly vystřeleny současně

10 9.11 HODNOCENÍ A POSTUPY PŘI STANOVENÍ VÝSLEDKŮ Člen jury odpovědný za hodnocení brokových disciplín může být ustanoven buď ISSF nebo technickým delegátem ve shodě s předsedou brokové jury z delegovaných členů jury POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ VÝSLEDKŮ Zajištění výsledků se provádí oficiálně na každém střelišti pro každou položku 25 terčů (u double trapu 25 dvojterčů pro muže nebo 20 dvojterčů pro ženy): pro závody pořádané pod záštitou ISSF musí být jednotlivé výsledky zaznamenány na každém střelišti dvěma (2) samostatnými osobami, většinou z řad pomocných rozhodčí. jedna osoba musí trvale vést záznam do položkového listu. druhá osoba musí zaznamenávat výsledky ručně na výsledkové tabuli. Kromě toho, je-li k dispozici elektronická výsledková tabule, musí být obsluhována rozhodčím VÝSLEDKOVÉ TABULE Střelnice s elektronickou výsledkovou tabulí Rozhodčí musí řídit obsluhu elektronické výsledkové tabule Chyby na elektronické výsledkové tabuli Jestliže se na elektronické výsledkové tabuli objeví nesprávný údaj, musí rozhodčí ihned zastavit střelbu a s minimálním odkladem požadovat opravu chybného záznamu V případě, že není možné opravit údaj na obrazovce, budou se provádět následující úkony: musí být prohlédnut a zkontrolován oficiální položkový list až k údaji, kde má elektronická výsledková tabule chybu pak, je-li to možné, rychle nahradit elektronickou tabuli ruční výsledkovou tabulí, přenést na ni výsledky až po chybný záznam a poté pokračovat v položce když nebude možné nahradit ruční výsledkovou tabulí, pak musí být zaveden druhý položkový list, zkontrolovány údaje dosavadních výsledků a položka pak musí pokračovat s druhým položkovým listem pod dohledem kompetentní osoby, určené hlavním rozhodčím v případě rozdílu ve vykazovaných výsledcích mezi dvěma (2) položkovými listy, pak ten který je pod kontrolou osoby, určené hlavním rozhodčím, musí být rozhodující

11 Střelnice s ruční výsledkovou tabulí Tři (3) osoby musí být určeny jako pomocní rozhodčí následovně: první osoba musí zaujmout stanoviště za hranicí palebné čáry a trvale udržovat záznamy na položkovém listě druhá osoba musí působit jako pomocný rozhodčí a rovněž udržovat záznamy na ruční výsledkové tabuli třetí osoba musí působit jako pomocný rozhodčí na protější straně než je umístěna ruční výsledková tabule a také kontrolovat, zda zaznamenávané výsledky na tabuli jsou správné každý zapisovatel musí zaznamenávat údaje v návaznosti na rozhodnutí učiněná rozhodčím po ukončení každé položky musí být výsledky překontrolovány a položkový list se správnými údaji doručen hodnotící komisi když vzniknou nevysvětlitelné rozdíly ve výsledcích, je rozhodující výsledek zaznamenaný na výsledkové tabuli Střelci pak bude dovoleno odstřílet zmeškanou položku v době a na střelišti, které určí hlavní rozhodčí, a jsou mu sraženy tři (3) terče z nahrazované položky. Pokud je to možné, měl by střílet na původně určeném střelišti REJSTŘÍK Nepřítomný střelec Střelivo specifikace Pomocný rozhodčí povinnosti Manipulace se zbraněmi bezpečnost Hlavní rozhodčí povinnosti Ředitel soutěže povinnosti Double Trap nepravidelný dvojterč Double Trap odmítnutý dvojterč Přejímka vybavení Finálová položka porucha zbraně Zbraně povolené zbraně Chybený terč Výsledková tabule ověřování výsledků Skeet nákres střeliště Skupiny Zrušte heslo "Finálová položka hodnocení po nedokončeném finále "

12 Běžící terč Pušky na 10 m Je povolen jakýkoli typ mířidel, pouze optická mířidla jsou omezena neproměnným maximálním čtyřnásobným (4 zvětšením (tolerance = +0,4 ). Zkouška zvětšení bude provedena mechanickým nebo optickým zařízením autorizovaným ISSF TABULKA PRO DISCIPLÍNU BĚŽÍCÍ TERČ V poli mířidla zrušte text: "Délka: max. 300 mm" NÁKRESY V obrázku zrušte kótu označující délku dalekohledu 300 mm Hodnocení bude prováděno na jedno desetinné místo. Střelec s vyšší hodnotou zásahu ve dvojici (1 a 4, 2 a 3) obdrží bod. Bude-li hodnota zásahu obou střelců ve dvojici shodná, žádný z nich neobdrží bod. Střelec, který dosáhne šesti bodů je vítěz ve dvojici REJSTŘÍK Všeobecná ustanovení pro pušky na 50 m a 10 m tabulka Výměna mířidel na pušce

p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h

p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h ASOCIACE VÍCEÚČELOVÝCH ZÁKLADNÍCH ORGANIZACÍ TECHNICKÝCH SPORTŮ A ČINNOSTÍ ČESKÉ REPUBLIKY Z.S. Z K U Š E B N Í T E S T p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h Testové otázky pro zkušební komisaře AVZO

Více

PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE

PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE Upravená verze z 9. října 2017 6.18 VZDUCHOVÁ PUŠKA, VZDUCHOVÁ PISTOLE ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV 6.18.1 Obecná ustanovení

Více

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY Rychlopalná vzduchová pistole 2 30 ran RVzPi 2 30 Standardní vzduchová pistole 3 20 ran StVzPi 3 20 Platí od 1. 11. 2011 Vydáno pro vnitřní

Více

Pravidla sportovní střelby Pistolové disciplíny

Pravidla sportovní střelby Pistolové disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2014 Pistolové disciplíny Platné od 1. ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Pistol Rules,

Více

PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP

PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP AKTUALIZACE 27.09.2017 9.19. SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV TRAP 9.19.1. Všeobecné soutěžní postupy 9.19.1.1. Soutěž. Toto pravidlo

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. puškové disciplíny

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. puškové disciplíny ČESKÝ STŘELECKÝ SVZ Příručka pro rozhodčí na střelišti puškové disciplíny Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích jednak pro rozhodčí na střelišti jako pomůcka pro vlastní vedení

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ ČESKÝ STŘELECKÝ SVZ Příručka pro rozhodčí na střelišti puškové disciplíny (ODPOVÍDÁ POKYNŮM PRO INTERPRETCI PRVIDEL VYDNÝM ISSF V DUBNU 2013) Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích

Více

BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix

BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického

Více

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA pro disciplíny Libovolná pistole Rychlopalná pistole Velkorážní pistole Standardní pistole Sportovní pistole Vzduchová pistole

Více

PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY

PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s. Z anglického

Více

Klatovský sniper malorážka a vojenská puška

Klatovský sniper malorážka a vojenská puška Klatovský sniper malorážka a vojenská puška Střelnice SSK Klatovy 25. 8. 2012 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Sniper Klatovy dne 25. 8. 2012 v areálu střelnice SSK Klatovy. Závod se skládá ze dvou

Více

PRO. BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix

PRO. BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů

Více

PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY

PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ U Pergamenky 3 170 00 Praha 7-Holešovice PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY pro disciplíny TRAP AUTOMATICKÝ TRAP DOUBLE TRAP SKEET Poznámka: Text na žlutém pozadí označuje změny platné od 1.1.2006.

Více

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA RICHARD GABESAM ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA Střeleckou soutěž jednotlivců a tříčlenných družstev XII. (XVII.) ročník VZPOMÍNKA na VELKOU CENU HRADNÍ

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ. TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8.

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ. TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8. PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8. 1. DEFINICE Střelecký víceboj je sportovní střelba ze vzduchových zbraní

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010 Srdečně zveme příznívce malorážkových pušek na závod Sniper Klatovy dne 29.5.2010 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno hotově při

Více

Pravidla sportovní střelby

Pravidla sportovní střelby Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby pro 50m Libovolnou pistoli 25m Rychlopalnou pistoli 25m Velkorážní pistoli 25m Standardní pistoli 25m Pistoli 10m Vzduchovou

Více

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Policejní sportovní klub UNION PRAHA sportovní střelba Popis disciplín PŘÍLOHA č. 2014/01 k pravidlům střeleckého závodu Praha, ČR, 15. března 2014 7 D 1 PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU A (50 m střelnice)

Více

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 Bezpečnostní praporky (čl. 6.2.2.2) V r. 2013 je povoleno používat libovolný typ bezpečnostních praporků, který odpovídá následujícím podmínkám: Barva. Bezpečnostní

Více

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY. pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET. Platí od 1.

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY. pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET. Platí od 1. Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET Platí od 1. ledna 2009 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu

Více

Pravidla sportovní střelby

Pravidla sportovní střelby Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby pro TRAP DOUBLE TRAP SKEET Platné od 1. ledna 2013 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu SHOTGUN RULES,

Více

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení:

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení: ARMY ARMS, SSK SEMILY pořádá závod pro malého Jakuba který se narodil se svalovou distrofií (www.jakubpecka.cz) I. ročník střelecké soutěže Kuba cup PROPOZICE 1. Základní a všeobecná ustanovení: NÁZEV

Více

P E T E X Jihlava s.r.o

P E T E X Jihlava s.r.o P E T E X Jihlava s.r.o Střelnice Jihlava - Stříbrný Dvůr PROPOZICE S t ř e l e c k é s o u t ě ž e v brokové disciplíně AUTOMATICKÝ TRAP Závod se uskuteční na střelnici Jihlava Stříbrný Dvůr ve dnech

Více

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY Č E S K Ý S T Ř E L E C K Ý S V A Z PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNA Vzduchová puška na 10 m v poloze vleţe Platnost v rámci ČSS od 1. 11. 2011 Vydáno pro vnitřní potřebu ČSS. Na základě požadavků

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2016 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Klatovský malorážkový sniper, kterýž se koná dne 29. 5. 2016 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno

Více

KVZ Kostelec u Holešova

KVZ Kostelec u Holešova 1 Údržba střelnice 26. 4. neděle - odpoledne ve 14.00 hodin Neúčast na údržbě střelnice je nahrazena mimořádným členským příspěvkem v minimální výši 100,- Kč splatným na výroční členské schůzi. Střelecké

Více

Technická pravidla pro všechny disciplíny

Technická pravidla pro všechny disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Technická pravidla pro všechny disciplíny Platné od 1.ledna 2013 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu GENERAL TECHNICAL RULES,

Více

Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015

Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015 Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015 Pravidla sportovní střelby ISSF pro období 2013 až 2016 jsou v platnosti již dva roky. První Výklad pravidel vyšel v únoru 2013. Technická komise ISSF

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 2. 6. 2019 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Klatovský malorážkový sniper, kterýž se koná dne 2. 6. 2019 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno

Více

Sportovní klub Policie Nový Jičín z. s. Střelecký oddíl. Pořádá na střelnici AVZO Odry. 2. kolo soutěže.

Sportovní klub Policie Nový Jičín z. s. Střelecký oddíl. Pořádá na střelnici AVZO Odry. 2. kolo soutěže. Sportovní klub Policie Nový Jičín z. s. Střelecký oddíl Pořádá 17.6.2017 na střelnici AVZO Odry 2. kolo soutěže S n i p e r 22 lr DRUH SOUTĚŽE : Střelecká soutěž jednotlivců držitelů zbrojních průkazů

Více

10 m Vz puška 50 m puška 300 m puška

10 m Vz puška 50 m puška 300 m puška Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 10 m Vz puška 50 m puška 300 m puška Platné od 1. ledna 2017 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s Z anglického

Více

I. Závod CZUB Tour 2017 ve

I. Závod CZUB Tour 2017 ve Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Žďár nad Sázavou pořádají I. Závod CZUB Tour 2017 ve STŘELBĚ NA BĚŽÍCÍ TERČ a doprovodný závod v LOVECKÉ KULOVÉ STŘELBĚ Střelnice OMS ve

Více

KVZ Kostelec u Holešova

KVZ Kostelec u Holešova 1 Údržba střelnice 24. 4. neděle - odpoledne ve 14.00 hodin Neúčast na údržbě střelnice je nahrazena mimořádným členským příspěvkem v minimální výši 100,- Kč splatným na výroční členské schůzi. Střelecké

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE JARNÍ CENA UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 20. BŘEZNA 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - popr - vzdálenost 9 m - 1 rána - terč

Více

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2014 Pistolové disciplíny Platné od 1. ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Pistol Rules,

Více

PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET

PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s. Platné od 1. ledna 2017 Z anglického originálu

Více

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách"

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 V Chaloupkách PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách" 1. Střelnice se nachází v Praze 9 - Hloubětíně, v místní části "V Chaloupkách", č. kat. 257/2 a 257/19. Majitelem a provozovatelem střelnice je

Více

DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE O POHÁR NADACE POLICISTŮ A HASIČŮ V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 25. KVĚTNA 2013 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m) Terče: - 1. POPR do spadnutí - 2.

Více

PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY

PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY 300 m Puška (Velkorážní terčovnice) 300 m Standardní puška (Standardní velkorážní puška) 50 m Puška (Malorážka) 10 m Vzduchová

Více

ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázavou. si Vás dovolují pozvat na. CZUB Tour. II. závod

ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázavou. si Vás dovolují pozvat na. CZUB Tour. II. závod ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázanou si Vás dovolují pozvat na CZUB Tour II. závod Datum konání: 19. 5. 2018 Místo konání: Světnov Startovné: Hlavní závod 100 Kč / 50 Kč Junioři Doprovodný

Více

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku)

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku) PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku) PLATNOST OD 1.LEDNA 2006 1 PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE -(Hiku) OBSAH: 1) Všeobecná ustanovení 2) Bezpečnost 3) Ustanovení pro střelnice a terče

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0113 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Více

PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY. 300 m Puška (Velkorážní terčovnice) 50 m Puška (Malorážka) 10 m Vzduchová puška

PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY. 300 m Puška (Velkorážní terčovnice) 50 m Puška (Malorážka) 10 m Vzduchová puška Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 PRAVIDLA PRO PUŠKOVÉ DISCIPLINY 300 m Puška (Velkorážní terčovnice) 300 m Standardní puška (Standardní velkorážní puška) 50 m Puška (Malorážka) 10 m Vzduchová

Více

Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice

Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice Přeloženo z anglického originálu Technical Rules for all shooting disciplines vydaného International Shooting Sport Federation (ISSF) v roce

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ SPORTOVNÍHO STŘELECKÉHO VÍCEBOJE SČS

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ SPORTOVNÍHO STŘELECKÉHO VÍCEBOJE SČS SPOLEČNOST ČESKÝCH STŘELCŮ PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ SPORTOVNÍHO STŘELECKÉHO VÍCEBOJE SČS VÍCEBOJ TECHNICKÁ PRAVIDLA SČS číslo 6 1. DEFINICE Střelecký víceboj SČS je branně sportovním

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2012 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1.4.2012 1. kolo Varnsdorf 6.5.2012 2. kolo Nečichy 20.5.2012 3. kolo Ludvíkovice 3.6.2012 4. kolo Žalany 15.7.2012 5.

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota Jihomoravského kraje, pořádá VIII. ročník střelecké soutěže jednotlivců Memoriál Marie Ljalkové a Memoriál Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných

Více

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba a mířená střelba na přesnost 17.12.2016 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE PRAŽSKÝ POLICISTA V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 23. BŘEZNA 2013 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m) Terče: - 1. POPR do spadnutí - 2. IPSC 3 rány - 3.

Více

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL DUBEN 2013

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL DUBEN 2013 POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL DUBEN 2013 Bezpečnostní praporky (čl. 6.2.2.2) V r. 2013 je povoleno používat libovolný typ bezpečnostních praporků, který odpovídá následujícím podmínkám: Barva. Bezpečnostní

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE PODZIMNÍ PŘEBOR UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 9. ŘÍJNA 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - IPSCJares - vzdálenost 12 m - 3

Více

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s 201. Pardubice z.s. Vás srdečně zve na střeleckou soutěž: poručíka i. m. Milana Štěrby POŘADATEL: 201. Pardubice z.s. Komunitní centrum pro válečné

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2018 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : I. kolo Žalany 1.4.2018 V. kolo Žalany 8.7.2018 II. kolo Varnsdorf 29.4.2018 VI. kolo Skalice 26.8.2018 III. kolo Nečichy

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota Jihomoravského kraje, pořádá VII. ročník střelecké soutěže jednotlivců Memoriál Marie Ljalkové a Memoriál Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných

Více

Propozice KZR ČESKÝ POHÁR. I.kolo SKEET, TRAP. ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č v olympijských, brokových disciplínách

Propozice KZR ČESKÝ POHÁR. I.kolo SKEET, TRAP. ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č v olympijských, brokových disciplínách Propozice KZR ČESKÝ POHÁR v olympijských, brokových disciplínách SKEET, TRAP I.kolo ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č. 0370 1.KZR 2019 se bude konat ve dnech 19. 4. 21. 4. 2019 1 Organizační

Více

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY Pořádá ve spolupráci s DERSOL s.r.o. Soutěž ve střelbě z velkorážní pušky s puškohledem do 300 m Májová cena odstřelovačů Dne 13. května 2017 Holešov

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V PRŮBĚH ZÁVODU: Závodní položky divize jednoranné speciály

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V PRŮBĚH ZÁVODU: Závodní položky divize jednoranné speciály S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2016 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1. kolo 13.3.2016 Varnsdorf 5. kolo 10.7.2016 Žalany 2. kolo 3.4.2016 Žalany 6. kolo 7.8.2016Varnsdorf 3. kolo 15.5.2016

Více

Závodní položky divize jednoranné speciály

Závodní položky divize jednoranné speciály S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2015 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1. kolo 22.3.2015 Varnsdorf 5. kolo 26.7.2015 Žalany 2. kolo 5.4.2015 Žalany 6. kolo 16.8.2015 Ludvíkovice 3. kolo 3.5.2015

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ Příručka pro rozhodčí na střelišti pistolové disciplíny Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích jednak pro rozhodčí na střelišti jako pomůcka pro vlastní vedení.

Více

Organizační výbor : Hlavní rozhodčí : PHK : Sbor rozhodčích : Doklady : Startovné : Zbraně a střelivo : Časový rozvrh : Přejímka zbraní : Losování :

Organizační výbor : Hlavní rozhodčí : PHK : Sbor rozhodčích : Doklady : Startovné : Zbraně a střelivo : Časový rozvrh : Přejímka zbraní : Losování : ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ, SSK 0019 - Boletice nad Labem, 407 11 Děčín 32. P R O P O Z I C E 31. srpna 2013 Druh soutěže : Soutěž je zařazena do II. kategorie Jedná se o soutěž jednotlivců a předem nahlášených

Více

ČSS NÁRODNÍ DISCIPLÍNY. Všeobecná a speciální technická pravidla pro střelbu na mizivé cíle

ČSS NÁRODNÍ DISCIPLÍNY. Všeobecná a speciální technická pravidla pro střelbu na mizivé cíle Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ČSS NÁRODNÍ DISCIPLÍNY Všeobecná a speciální technická pravidla pro střelbu na mizivé cíle Platnost v ČSS od 1.4.2002 Vydáno pro vnitřní potřebu rozhodčích

Více

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku)

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) PLATÍ OD 1. LEDNA 2006 1 PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) OBSAH: 1) Všeobecná ustanovení 2) Bezpečnost 3) Ustanovení pro střelnice

Více

SELLIER & BELLOT a.s.

SELLIER & BELLOT a.s. SELLIER & BELLOT a.s. ve spolupráci s OMS Žďár nad Sázavou Mysliveckým spolkem Kněždub Mysliveckým spolkem Jestřáb pořádá seriál v lovecké kulové střelbě 14. dubna 2018 Bzenec 6. května 2018 Světnov 10.

Více

P A R K U R. Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A. národní střelecké disciplíny

P A R K U R. Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A. národní střelecké disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A národní střelecké disciplíny E V R O P S K Ý P O L I C E J N Í P A R K U R Platnost pravidel od 1.ledna 2001 O B S A

Více

Vzduchová puška 10 m vleže

Vzduchová puška 10 m vleže ČESKÝ S T Ř E L ECKÝ SVAZ PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY Vzduchová puška 10 m vleže NÁRODNÍ DISCIPLÍNA Platnost v rámci ČSS od 1. 9. 2013 Vydáno pro vnitřní potřebu ČSS. Na základě požadavků STK a SMK zpracovala

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno Dobrovského 27c, 612 00 Brno ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Brno a Československým legionářem s.z, Vás srdečně zve na: 1. POŘADATEL: Komunitní centrum pro

Více

VSETÍNSKÁ tisícovka. ZVI Factory Shooting Team. pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m června

VSETÍNSKÁ tisícovka. ZVI Factory Shooting Team. pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m června VSETÍNSKÁ tisícovka ZVI Factory Shooting Team pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m. 22. -23. června 2018 7. -8. prosince 2018 střelnice Střelná u Vsetína PARTNEŘI SOUTĚŽE: IWATC ALLIANCZE

Více

Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PUŠKOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny. 300 m puška (Velkorážní terčovnice) 50 m puška (Malorážka)

Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PUŠKOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny. 300 m puška (Velkorážní terčovnice) 50 m puška (Malorážka) Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PUŠKOVÁ PRAVIDLA pro disciplíny 300 m puška (Velkorážní terčovnice) 300 m standardní puška (Standardní velkorážní puška) 50 m puška (Malorážka) 10

Více

10 m VZ PUŠKA 50 m PUŠKA 300 m PUŠKA

10 m VZ PUŠKA 50 m PUŠKA 300 m PUŠKA Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO 10 m VZ PUŠKA 50 m PUŠKA 300 m PUŠKA Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS,

Více

SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXI. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR

SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXI. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY XXI. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR Moravská Třebová 28. září 2013 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ NÁZEV A ROČNÍK SOUTĚŽE

Více

VSETÍNSKÁ tisícovka ZVI Factory Shooting Team pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m. 9. prosince 2017 střelnice Střelná u Vsetína

VSETÍNSKÁ tisícovka ZVI Factory Shooting Team pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m. 9. prosince 2017 střelnice Střelná u Vsetína VSETÍNSKÁ tisícovka ZVI Factory Shooting Team pořádá střeleckou soutěž v přesné střelbě do 1000m. 9. prosince 2017 střelnice Střelná u Vsetína PARTNEŘI SOUTĚŽE: ALLIANCZE prodej zbraní a střeleckého vybavení

Více

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF TECHNICKÁ PRAVIDLA. pro všechny disciplíny. Platí od 1. ledna 2009

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF TECHNICKÁ PRAVIDLA. pro všechny disciplíny. Platí od 1. ledna 2009 Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF TECHNICKÁ PRAVIDLA pro všechny disciplíny Platí od 1. ledna 2009 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Technical Rules for

Více

Vzduchová puška 10 m vleže

Vzduchová puška 10 m vleže ČESKÝ S T Ř E L ECKÝ SVAZ, z. s. PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY Vzduchová puška 10 m vleže NÁRODNÍ DISCIPLÍNA Platnost v rámci ČSS od 1. 11. 2017 Vydáno pro vnitřní potřebu ČSS, z.s. Na základě požadavků STK

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, a ve spolupráci s ČsOL, Jednotou ČsOL Břeclav, Jihomoravskou krajskou organizací SVV ČR Vás srdečně zve na: 1.

Více

VIII. ročník střelecké soutěže

VIII. ročník střelecké soutěže Město J. Hradec Československá obec legionářská - Jednota br. Stanislava Berana Jindřichův Hradec ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem, Klubem vojáků v záloze při ÚVS J. Hradec a Sdružením

Více

X. ročník střelecké soutěže. Memoriál mjr. i. m. Bohumila Vávrů a ppor. i. m.václava Martínka

X. ročník střelecké soutěže. Memoriál mjr. i. m. Bohumila Vávrů a ppor. i. m.václava Martínka Město J. Hradec Československá obec legionářská - Jednota br. Stanislava Berana Jindřichův Hradec ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem, Klubem vojáků v záloze při ÚVS J. Hradec, Městem Jindřichův

Více

SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR

SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR SVAZ BRANNĚ - TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY XXII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR Žalany 27. září 2014 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ NÁZEV A ROČNÍK SOUTEŽE Mistrovství

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 16.6.2018 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0109 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor soutěže

Více

Propozice. Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 24.8.- 25.8. 2013

Propozice. Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 24.8.- 25.8. 2013 Propozice Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 24.8.- 25.8. 2013 Pořadatel: Rada střelectví AVZO TSČ ČR Pořádající organizace: ZO AVZO Pňovany 40045 Místo konání: Střelnice Pňovany Druh soutěže: Mistrovství

Více

ISSF DRESS CODE. Směrnice ISSF týkající se oblečení sportovců, trenérů a funkcionářů

ISSF DRESS CODE. Směrnice ISSF týkající se oblečení sportovců, trenérů a funkcionářů International Shooting Sport Federation Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif Federación Internacional de Tiro Deportivo ISSF DRESS CODE Směrnice ISSF týkající

Více

P R O P O Z I C E. SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008"N, 15 35'1.703"E.

P R O P O Z I C E. SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008N, 15 35'1.703E. NÁZEV AKCE: POŘADATEL, MÍSTO KONÁNÍ: TERMÍN KONÁNÍ: 25.7.2015 DRUH SOUTĚŽE: DISCIPLINA: ORGANIZAČNÍ VÝBOR: P R O P O Z I C E VII. ročník Přeloučské poppery SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008"N,

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 1. září 2012 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz Propozice závodu podle pravidel

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

SBTS Rakovník p.s. Kvalifikace MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR. 24. června 2017 Rakovník. XVIII. ročník.

SBTS Rakovník p.s. Kvalifikace MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR. 24. června 2017 Rakovník. XVIII. ročník. SBTS Rakovník p.s pořádá XVIII. ročník Kvalifikace MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR 24. června 2017 Rakovník PROPOZICE ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ NÁZEV A ROČNÍK SOUTĚŽE Kvalifikace Mistrovství

Více

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU VI. ROČNÍK. Svitavy

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU VI. ROČNÍK. Svitavy SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU VI. ROČNÍK Svitavy 29. března 2014 - 2 Základní ustanovení Název soutěže: Mistrovství

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, IČ: 67980694 číslo soutěže 0106 A. ZÁKLADNÍ A

Více

TECHNICKÁ PRAVIDLA PRO VŠECHNY DISCIPLÍNY

TECHNICKÁ PRAVIDLA PRO VŠECHNY DISCIPLÍNY Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 TECHNICKÁ PRAVIDLA PRO VŠECHNY DISCIPLÍNY Platné od 1. ledna 2017 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s. Z anglického

Více

Technická pravidla pro všechny disciplíny

Technická pravidla pro všechny disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Technická pravidla pro všechny disciplíny Platné od 1.ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu GENERAL TECHNICAL RULES,

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota ČsOL ŠPILBERK, ve spolupráci se spolkem Československý legionář SPIA Czech,z.s. a s Komunitním centrem pro válečné veterány v Brně, za podpory Ministerstva obrany

Více

Nástup střelců ke slavnostnímu zahájení. Pořadatelé, rozhodčí a ředitel soutěže vítají účastníky

Nástup střelců ke slavnostnímu zahájení. Pořadatelé, rozhodčí a ředitel soutěže vítají účastníky Sportovní střelnice v Hradci Králové - Třebši se 7. září 2013 stala dějištěm konání Mistrovství České republiky ve střelbě malorážkou na mizivé cíle do 50 metrů s puškohledem a s otevřenými mířidly. Organizačně

Více

PROPOZI CE. Přebor SVZ ČR k 75. výročí bitvy u Sokolova

PROPOZI CE. Přebor SVZ ČR k 75. výročí bitvy u Sokolova PROPOZI CE Přebor SVZ ČR k 75. výročí bitvy u Sokolova 10. 3. 2018 Sedlnice Ústřední rada Svazu vojáků v záloze České republiky, z.s. (ÚR SVZ ČR) pořádá celosvazovou střeleckou soutěž jednotlivců, členů

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ KOLEKTIVNÍCH STŘELEB Z VELKORÁŽOVÉ PISTOLE A REVOLVERU

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ KOLEKTIVNÍCH STŘELEB Z VELKORÁŽOVÉ PISTOLE A REVOLVERU PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ KOLEKTIVNÍCH STŘELEB Z VELKORÁŽOVÉ PISTOLE A REVOLVERU REPIKO TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 3 1. DEFINICE Repiko ( dále kolektivní střelba ) je kolektivní

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0112 A. ZÁKLADNÍ

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 17.9.2016 a členská schůze KVZ Praha 10 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0111 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel

Více

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXIII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY. XXIII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY XXIII. ročník PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELECKÉM VÍCEBOJI SBTS ČR Písek 26. září 2015 - 2 - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ NÁZEV A ROČNÍK SOUTĚŽE Mistrovství

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, Historickou skupinou 1. Československé partyzánské brigády Jana Žižky, Jihomoravskou krajskou jednotou ČsOL,

Více

USTANOVENÍ PRO ZÁVODY V KATEGORIÍCH ŽACTVA, DOROSTU A VETERÁNU

USTANOVENÍ PRO ZÁVODY V KATEGORIÍCH ŽACTVA, DOROSTU A VETERÁNU USTANOVENÍ PRO ZÁVODY V KATEGORIÍCH ŽACTVA, DOROSTU A VETERÁNU 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pokud v následujících ustanoveních pro jednotlivé ţákovské, dorostenecké a veteránské kategorie není uvedeno jinak,

Více

3. kolo Černá Hora Cupu 2016

3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 15. října 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU IX. ROČNÍK.

SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU IX. ROČNÍK. SVAZ BRANNĚ-TECHNICKÝCH SPORTŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STŘELBĚ DRUŽSTEV LASEROVOU PUŠKOU IX. ROČNÍK Kunovice 11. března 2017 - 2 - Základní ustanovení Název soutěže:

Více