Na Tobolce 389, Jičín tel fax

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na Tobolce 389, 506 01 Jičín www.sposka.cz sposka@centrum.cz tel. 493 535 618 fax 493 535 618"

Transkript

1 tel fax Přijímací řízení ve školním roce 2015 / 2016 Almanach otázek

2 Strana 2 (celkem 55) 1. Přijímací řízení Kritéria pro přijetí uchazeče Kritéria pro přijetí ve školním roce 2015/2015 jsou stanovená ve smyslu zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhlášky MŠMT č. 671/2004 Sb., kterou stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke zdělávání e středních školách ve znění pozdějších předpisů. Studijní obor Forma výuky Přijímací zkouška M/01 Ekonomika a podnikání se zaměření : právní management denní čtyřleté po ZŠ test všeobecných znalostí řízení firem cestovní ruch L/51 Podnikání denní dvouleté po se zaměření : řízení firem SOU test všeobecných znalostí cestovní ruch L/51 Podnikání dálkové tříleté po se zaměření : řízení firem SOU se nekoná cestovní ruch M/01 Ekonomika a podnikání se zaměření : právní management řízení firem cestovní ruch 1. kolo - řádný termín testů: pátek náhradní termín testů: pondělí jednoleté zkrácené po SŠ (pomaturitní) se nekoná 1. 2 Dokumenty přijímacího řízení Přihláška Uchazeči nepodávají přihlášku prostřednictvím svých škol. Školy pouze potvrzují prospěch. Uchazeči si sami podají přihlášku na vybranou střední školu do Naše škola nevyžaduje originál přihlášky, postačí nám její kopie, kterou si uchazeči mohou stáhnout na našich www stránkách Lékařské potvrzení škola vyžaduje pouze v případě zdravotních problémů a dále v případě poruch učení též potvrzení z pedagogickopsychologické poradny. Součástí přihlášky ke vzdělávání jsou tyto doklady nebo jejich ověřená kopie vysvědčení z posledních dvou ročníků stávající školy (vysvědčení může potvrdit také stávající škola) a v případě již ukončeného studia na SŠ postačí maturitní vysvědčení či vysvědčení o maturitní zkoušce. K přihlášce je nutné připojit také vyplněný formulář pro splnění informační a poučovací povinnosti podle zákona o ochraně osobních údajů, který je též ke stažení v odkazu Přihlášky.

3 Strana 3 (celkem 55) Zápisový lístek Uchazeč o studium obdrží na základní škole zápisový lístek nejpozději do , který odevzdá na střední školu, kterou si po úspěšném přijetí vybere do 10 pracovních dnů ode dne, kdy byl výsledek přijímacího řízení vyhlášen, a to zveřejněním seznamu přijatých uchazečů na webové stránce školy. Nepotvrdí-li uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče odevzdáním zápisového lístku úmysl vzdělávat se ve střední škole, vzdává se tak práva být přijat za žáka dané střední školy a na jeho místo lze přijmout jiného uchazeče. Uchazečům, kteří nejsou žáky základní školy, vydá na žádost uchazeče zápisový lístek krajský úřad dle místa trvalého bydliště uchazeče Test všeobecných znalostí Vážení uchazeči, v letošním školním roce je součástí přijímacího řízení též nutnost vykonat úspěšně test všeobecných znalostí. Dostává se Vám do rukou sborník otázek připravující k úspěšnému složení přijímacích zkoušek na naši školu. U nás sdílíme názor, že stávající centrálně zadávané testy k přijímacím zkouškám nutí základní školy převážně připravovat na zkoušky z českého jazyka a matematiky a mohou být tak opomíjeny další předměty. Proto jsme zvolili test všeobecných znalostí, na kterém se podíleli všichni pedagogičtí pracovníci naší školy. Test se bude skládat ze dvou částí: 1. část - základní test (matematika, český jazyk, všeobecné znalosti), jehož součástí je i anglický jazyk 2. část - cizí jazyk zvolený žákem (německý, ruský). Výsledku tohoto testu je přiřazena 100% validita. Minimální úspěšnost uchazeče při všeobecném testu 1. části je 60%. Druhá část zvolený cizí jazyk je pro školu pouze informativní. Po té bude přijato prvních 29 uchazečů s nejvyšším bodovým ziskem. Jedno místo bude ponecháno pro potřeby odvolacího řízení. V případě rovnosti bodů získaných ve všeobecném testu, rozhoduje součet známek z matematiky, českého jazyka a cizího jazyka za první pololetí školního roku 2015/2016. Přijat je ten uchazeč, který má součet známek nižší. V případě i této rovnosti rozhoduje výše uvedený součet známek za 2. pololetí školního roku 2014/2015, popřípadě dále 1. pololetí 2014/2015. Test bude výběrem otázek z almanachu. Časová náročnost 3 hodiny. Předmět Český jazyk Matematika Všeobecné znalosti Anglický jazyk Německý jazyk / Ruský jazyk Počet otázek 15 otázek 10 otázek 15 otázek 10 otázek 10 otázek

4 Strana 4 (celkem 55) Celkem 60 otázek Poznámka: Pro snadnější práci na počítači s tímto dokumentem použijte funkci navigační podokno (v nabídce zobrazení), která Vám na obrazovku zobrazí vlevo názvy jednotlivých kapitol. Po kliknutí na myší na jednotlivé názvy kapitol se rozbalí jejich obsah. 2. Almanach otázek 2. 1 Český jazyk a literatura Najdi a oprav všech deset chyb v tomto textu: (max. 5 bodů) 1 Staročeské pověsti Při cestě od Rokycan mezi Svojkovicema a Holoubkovem je nevysoký lesnatý vrch který má podivné jméno Vydřiduch. Lidé si ten název vykládaj všelijak. V okolí o tom vyprávějí rozličné pověsti. Jedna z nich povídá, že v blízké vsi žil kdysi bohatý člověk ale necita, který neměl srdce pro lidskou bídu. Lichvařil svými penězi. Pujčoval je lidem na vysoký úrok a dluhy vymáhal bez slitování. Nedělal si s toho svědomí když někoho přivedl na mizinu. Bil to skrátka praví vydřiduch. Staročeské pověsti Při cestě od Rokycan mezi Svojkovicemi a Holoubkovem je nevysoký lesnatý vrch, který má podivné jméno Vydřiduch. Lidé si ten název vykládají všelijak. V okolí o tom vyprávějí rozličné pověsti. Jedna z nich povídá, že v blízké vsi žil kdysi bohatý člověk, ale necita, který neměl srdce pro lidskou bídu. Lichvařil svými penězi. Půjčoval je lidem na vysoký úrok a dluhy vymáhal bez slitování. Nedělal si z toho svědomí, když někoho přivedl na mizinu. Bil to skrátka praví vydřiduch. Chyba je ve větě: 2 3 a) Vtom se ozvala velká rána. b) Vtom případě se rychle ozvi. c) Jděte pohromadě. d) Na hromadě dřeva se vyhřívala kočka. Následující úlohy 3-11 vycházejí z tohoto souvětí: Málokdo ví, že spisovatel J. R. R. Tolkien, proslavený svými hobity, se narodil v jižní Africe a slavným se stal až tehdy, když vydal Pána prstenů.

5 Strana 5 (celkem 55) Určete počet vět v souvětí: a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 a) Určete počet hlavních vět: a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 a) Určete druh první věty vedlejší: předmětná (že spisovatel J. R. R. Tolkien se narodil v jižní Africe) Určete větný člen slova málokdo: podmět Určete větný člen slova prstenů: přívlastek neshodný Určete mluvnické kategorie slova jižní: 6. pád, číslo jednotné, rod ženský, vzor jarní Určete mluvnické kategorie slova vydal: (max. 4 body) 3. osoba, číslo jednotné, čas minulý, způsob oznamovací, rod činný, vid dokonavý, 5. třída, vzor dělá Určete slovní druh slova málokdo: zájmeno Určete slovní druh slova tehdy: a) spojka b) částice c) příslovce d) zájmeno

6 Strana 6 (celkem 55) 12 Ke slovu nedbalý vyberte výraz opačného významu: a) správný b) zbrklý c) pečlivý d) postupný Utvořte podstatné jméno přechýlené ženského rodu ke slovu pedagog: pedagožka Nahraďte slovo infekce českým nepřejatým slovem: zánět Doplňte přísloví: To je, jako kdyby na stěnu házel hrách K jednočlenné větě vytvořte větu dvojčlennou: Schylovalo se k bouři. Blížila se bouře. Určete druh vedlejší věty: Cítil, že se poblíž něco pohybuje. předmětná věta Určete druh vedlejší věty: Říká se, že sytý hladovému nevěří podmětná věta Z následujících dvou vět utvořte souvětí souřadné s větami v poměru příčinném. Nemohl dlouho usnout. Vzal si prášek na spaní. Vzal si prášek na spaní, neboť nemohl dlouho usnout. Vypište nevhodně užitý výraz z věty a užijte v jiném, vhodnějším spojení: Nepřátelský voják si mě úpěnlivě prohlížel. 21 úpěnlivě Nepřátelský voják si mě upřeně prohlížel.

7 Strana 7 (celkem 55) Vypište nevhodně užitý výraz z věty a užijte v jiném, vhodnějším spojení: Bezmocně poulil pěsti v kapsách. 22 poulil Bezmocně svíral pěsti v kapsách. Uveďte český ekvivalent slova: globální světový Správný tvar 2. osoby čísla jednotného v podmiňovacím způsobu minulém je u slovesa nemít: a) byl bys neměl b) neměl by jsi c) neměls d) neměl by si a) Uveďte dvě krátké věty s využitím následující dvojice přídavných jmen: kropicí - kropící Na zemi stála kropicí konev. Pod okny projel vůz kropící ulici. Spojení naše dvě malé děti převeďte do 2. pádu: našich dvou malých dětí Napište slovem správný tvar číslovky: Biblické 10 přikázání desatero U podstatného jména na ulici uveďte mluvnické kategorie: 6. pád, číslo jednotné, rod ženský, vzor ulice Seřaďte slova zleva doprava tak, jak byla od sebe odvozena: mydlina mýdlo mydlinkový mydlinka - mýt mýt mýdlo mydlina mydlinka - mydlinkový Vypište kořen slova: nábřeží břež (břeh) Odstraňte slohový nedostatek:

8 Strana 8 (celkem 55) Do obchodu se psy vstup zakázán. Do obchodu je vstup se psy zakázán. 5. pád čísla jednotného slovního spojení pan soudce má spisovnou podobu: a) pane soudce b) pane soudče c) pane soudec d) pane sudí a) Uveďte přirovnání ke slovu jedle: Je štíhlá jako jedle Slovo zevrubně má význam: a) podrobně b) zhruba c) částečně d) okrouhle a) 2. pád jednotného čísla zájmena já má podobu: a) mně b) mne c) mne i mě d) mi Ve větě Přijď včas! Je slovo včas: a) příslovcem b) podstatným jménem c) číslovkou neurčitou d) sloveso a) Název obce BÍLÁ HORA je nutno napsat v podobě: a) bílá Hora b) Bílá hora c) Bílá Hora d) bílá hora (max. 4 body)

9 Strana 9 (celkem 55) Slovesný tvar napíšu vyjadřuje děj: 37 a) budoucí b) minulý c) přítomný d) předpřítomný a) Ve větě Honzův bratr byl pokousán psem. je přívlastkem slovo: 38 a) Honzův b) bratr c) psem d) pokousán a) Chyba není ve větě: 39 a) Každé letní prázdniny trávím s přáteli na chatě v Českém Ráji. b) Nejvíce vzpomínáme na pobyty v jižní Itálii a na španělském pobřeží. c) Mým snem je navštívit některé státy v jižní Americe. d) Máme rádi Uherský salám. 40 Uveďte, zda věta je napsána bez pravopisné chyby: Všechny maminčiny sestry přišly se svými manžely. 41 ano Uveďte, zda věta je napsána bez pravopisné chyby: Studenti debatovali o připravovaných slohových pracech se svým učitelem ne - pracích Uveďte, zda věta je napsána bez pravopisné chyby: Soud zprostil obžalovaného viny. ano Uveďte, zda věta je napsána bez pravopisné chyby: Maminka si velice cenní stříbrného náramku s polodrahokamy. ne - cení

10 Strana 10 (celkem 55) Mezi české kroniky nepatří: a) Kosmova b) Nestorova c) Dalimilova d) Husitská K Praze se vztahuje Nerudova próza: 45 a) Hřbitovní kvítí b) Povídky malostranské c) Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do 15. století d) Kytice Nejznámější husitskou písní je: 46 a) Svatý Václave b) Ktož jsú boží bojovníci c) Kde domov můj d) Nad Tatrou sa blýska Žánr, v němž zvířata jednají jako lidé, se nazývá: 47 a) legenda b) pověst c) bajka d) kronika Který z autorů nepsal pohádky: a) Jan Werich b) Václav Čtvrtek c) Alois Jirásek d) Jan Drda Novinářem, autorem utopických i protinacistických děl, který spolupracoval i se svým bratrem, vynikajícím malířem, byl: a) Karel Čapek b) Václav Havel

11 Strana 11 (celkem 55) c) Franz Kafka d) Jaroslav Hašek a) Ota Pavel je proslulý svými smutnými a nostalgickými příběhy z dětství. Soubor jeho povídek se jmenuje: 50 a) V zámku a podzámčí b) Smrt krásných srnců c) Strakonický dudák d) Robinson Crusoe 2. 2 Matematika 1 2 Upravte výraz: 3x 3[2(x 2) x] = 3x 3[2(x 2) x] = 3x 3[2x 4 x] = 3x 3[x 4] = 3x 3x + 12 = 12 Číslo 50 zvětši o 20%. 60 Rozděl číslo 80 na dvě části v poměru 3 : díly + 5 dílů = 8 dílů 8 dílů 80 1 díl 80 : 8 = 10 3 díly 10 3 = 30 5 dílů 10 5 = 50 Číslo 80 rozdělíme na čísla 30 a 50. Vypočtěte: a) 5 6 b) 1 2 c) Urči číslo, pro které platí - jestliže k němu přičtu jeho třetinu, dostanu číslo 20.

12 Strana 12 (celkem 55) x + x = 20, hledané číslo je 15, 3 Zvětšením neznámého čísla o 144 dostaneme 112 % jeho hodnoty. Určete neznámé číslo. 144 je 12%, hledané číslo je 1200 Pěti zaměstnancům byly vypláceny prémie tak, že každý následující dostal o 200 Kč méně než předcházející. Kolik dostal každý, jestliže dohromady dostaly Kč? 2000, 1800,1600,1400,1200. Je dán výraz : 4a 2b[2a 4b(6a 4b)]. Vypočti jeho hodnotu pro a = 4, b = 6-80 Nové potrubí na přívod vody má být dlouhé 1,2km. Je pokládáno z obou stran. Z jedné strany je položeno 0,492km potrubí, z druhé strany 535m potrubí. Kolik metrů potrubí zbývá ještě položit? 173m Zvětšíme-li neznámé číslo o 4% dostaneme číslo 780. Určete neznámé číslo. 104% je 780, hledané číslo je 750 Pracovníci v dílně obrobili místo plánovaných 480 součástek 516 součástek. O kolik % překročili plán? 100% je 480, 576 je 107,5%. Překročili plán o 7,5%. Na automapě v měřítku 1: je přímá vzdálenost Hradce Králové a Jičína 10,5cm. Určete skutečnou přímou vzdálenost měst. 42km Vzdušná vzdálenost televizního vysílače od autobusové zastávky je 5,4km. Na mapě je tato vzdálenost rovna 72mm. Určete měřítko mapy : Zjednodušte výraz 2x 2 + 3x x 2 6x + 3 x x+8 Upravte (3a + 6)(3 8b) + (4a + 2)(6b 9) -27a-36b

13 Strana 13 (celkem 55) Umocněním výrazu (3x + 4) 2 dostaneme výraz: a) 3x x + 16 b) 9x x + 16 c) 9x Rozložte na součin 8xy 12x 2 4x(2y-3x) Rozložením na součin 49 16x 2 dostaneme: a) (7-4x)(7 +4x) b) (7-4x)(7-4x) c) (7+4x)(7+4x) a) Zjednodušte: 4 3x + 3 4x 25 12x Zjednodušte: y+1 y x 0 y 3 y 1 3y 1 y 0, y 1 y(y 1) Zjednodušte: 2 x 5 x+6 x+17 x+6 x -6 Určete hodnotu výrazu 2x x 2 pro x = 4 Řešte rovnici a proveďte zkoušku: 2(1 x) = 1 (11 6x) 3 rovnice nemá řešení Řešte rovnici a proveďte zkoušku: x 2 = 1 1 (5 3x) 3 3

14 Strana 14 (celkem 55) 25 řešením je libovolné reálné číslo Řešte rovnici a proveďte zkoušku: 5 x 6 4x = x = 1 Řešte rovnici a proveďte zkoušku:3(x 4) 6(2x 3) = 27 2x x = 3 Vypočtěte poloměr kruhové dráhy, kterou musí běžec proběhnout třikrát, aby uběhl 2 km. Zaokrouhlete na celé metry. 106m Odvěsny v pravoúhlém trojúhelníku mají délku 5 cm a 12 cm. Obvod tohoto trojúhelníku je: a) 20 cm b) 25 cm c) 30 cm d) 35 cm Strany obdélníku jsou v poměru 3:5. Jeho obvod je 48cm. Určete délky stran. 9cm,15cm Kolik litrů vody obsahuje až po okraj naplněná kropící konev tvaru válce s průměrem dna 22cm a výškou 27cm? přibližně 10,3l Do nádrže tvaru kvádru o rozměrech dna 12m a 6m a hloubce 2m bylo napuštěno 288hl vody. Kolik % objemu nádrže voda zaujímala? 20% V pěveckém kroužku školy je 32 žáků, ve výtvarném je 16 žáků. Kolikrát více dětí navštěvuje pěvecký kroužek než výtvarný? dvakrát V pěveckém kroužku školy je 32 žáků, ve výtvarném je 16 žáků. V jakém poměru je počet dětí z obou kroužků? 34 2:1

15 Strana 15 (celkem 55) Motor spotřeboval za 22 hodin 187 litrů nafty. Kolik litrů spotřebuje při stejném výkonu za 48 hodin? litrů 18 dělníků vykoná určitou práci za 10 hodin. Za jakou dobu vykoná tuto práci 5 dělníků? 36 hodin Podnik potřebuje na splnění zakázky 21 dnů, pracuje-li na dvě směny. Za kolik dnů by podnik splnil zakázku, kdyby se pracovalo na tři směny? 14 dní Kolik m 2 měří parcela o rozloze 180 čtverečních sáhů, jestliže 1 čtvereční sáh měří 3,6 m 2? 648 m 2 20g žita obsahuje asi 660 zrn. Kolik zrn je přibližně v pytli, v němž je 50kg žita? zrn Odlijete-li z plné nádoby 12 5 jejího objemu, zbyde v ní 14 litrů. Kolik litrů má plná nádoba? 39 a) 14 litrů b) 24 litrů c) 10 litrů d) 5,8 litrů Rozhodněte u následujících tvrzení, zda jsou pravdivá: a b 2 a b 2 2 a) 2 3 x 9 6x x b) 2 a) ne, b) ano 2 k Upravte výraz : 3 2k k 6 13 Zjednodušte a stanovte podmínky

16 Strana 16 (celkem 55) 2 p 1 : p 1 p 1 2p 2p, p 1,p -1,p 0 Zjednodušte a stanovte podmínky 43 u v u 2 : 2 2 v u u v 2 u v 2u, u v, u -v,u 0 Počet červených, modrých a žlutých korálků je v poměru 2 : 3 : 5. Celkem máme 50 korálků. Kolik korálků je modrých? a) 15 b) 10 c) 8 d) 5 a) Tričko stojí 150 Kč, šátek dvaapůlkrát méně. Kolik šátků je možno koupit za 240 Kč? 4 šátky Ve dvou zásilkách došlo dohromady 46kg hřebíků. První zásilka měla o 8kg větší hmotnost než druhá zásilka. Hmotnost obalů obou zásilek byla stejná. Určete hmotnost hřebíků z každé zásilky. 27kg, 19kg 47 Doplňte chybějící přirozené číslo : Doplňte chybějící přirozené číslo: 0, hodina a 40 minut je: a) 5/72 dne

17 Strana 17 (celkem 55) b) 3/52 dne c) 5/48 dne d) 2/45 dne e) 5/42 dne 50 a) Důlní chodba má délku 25 m, výškový rozdíl mezi oběma jejími konci je 5,3 m. Vypočtěte její sklon. Zaokrouhlete na celé stupně Všeobecné znalosti Občanská nauka Státní symboly České republiky jsou: 1 a) vlajka ČR, dvouocasý lev, strom lípa, hora Říp b) velký státní znak, malý státní znak, státní barvy, státní vlajka, vlajka prezidenta republiky, státní pečeť, státní hymna c) záleží na rozhodnutí prezidenta republiky Ústava České republiky: 2 a) je nevyšším zákonem ČR b) je symbolem ČR c) kniha, která obsahuje historii ČR a) Pojem demokracie znamená: 3 4 a) vláda lidu b) založení nového státu c) vláda jedné osoby a) Kdo volí prezidenta České republiky? a) poslanci a senátoři b) občané ČR c) politické strany

18 Strana 18 (celkem 55) Kdo byl zvolen prvním prezidentem České republiky při vzniku ČR dne ? 5 a) Václav Havel b) Václav Klaus c) Miloš Zeman a) V kolika letech vzniká osobám trestní odpovědnost? 6 a) v 18 letech b) dnem narození c) v 15 letech Co znamená pojem svoboda? 7 a) je nutnou podmínkou a hodnotou k naplnění morálních cílů b) znamená, že mohu dělat to, co chci c) život, volnost, vítězství a) Co je smyslem učení? 8 a) udržování nově získaných poznatků, zapomnění nepodstatných poznatků b) povinnost navštěvovat základní školu c) získávání, osvojování, pozměňování a upevňování nových zkušeností a) Poslancem Poslanecké sněmovny ČR může být osoba: 9 a) starší 21 let b) starší 40 let c) věk nerozhoduje a) Pojem typy států znamená: 10 a) jednotlivé druhy státních zřízení (republika, monarchie, federace) b) severní, jižní, východní, západní, c) svobodný, nesvobodný

19 Strana 19 (celkem 55) a) Do kolika vyšších samostatných územních celků je rozdělena ČR? 11 a) Čechy, Morava, Slezsko b) 129 krajů c) 14 krajů Trest smrti je v ČR uzákoněn? 12 a) ne b) ano c) záleží na rozhodnutí soudu a) Pojem legislativa znamená: 13 a) tvorba a přijímání právních norem b) svoboda c) možnost se legálně pohybovat po území ČR a) Prezident ČR se volí na dobu: 14 a) neomezenou b) 5 let c) 10 let Kdy vznikla ČR? 15 a) b) c) V kolika letech je osoba považována za zletilou? a) v 15 letech b) v 21 letech c) v 18 letech

20 Strana 20 (celkem 55) Rasismus je: a) otrokářský stát b) dnes se již s jeho prvky nesetkáme c) zvýhodňuje jednu rasu před ostatními Jak vypadá vlajka Evropské unie? 18 a) 30 žlutých hvězd v modrém poli b) 6 žlutých hvězd v modrém poli c) 12 žlutých hvězd v modrém poli Uveďte měnu Evropské unie: 19 a) koruny b) eura c) dolary Jaká je hymna Evropské unie? 20 a) Kde domov můj b) Beethoven - Óda na radost c) Ktož jsú boží bojovníci Kdy vstoupila Česká republika do Evropské unie? 21 a) b) c) Základní lidská práva jsou: 22 a) práva, která se týkají základních potřeb ohrožených skupin lidí b) práva občanů ČR c) všeobecná práva, která se týkají lidských potřeb všech lidí kdekoli na světě 23 Pojem komunikace znamená:

21 a) přenos významu prostřednictvím symbolů b) zapomínání poznaného c) zlepšovatelské hnutí Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Strana 21 (celkem 55) a) Základní vojenská služba je v ČR: 24 a) dobrovolná b) povinná c) zrušená Pojem příroda znamená: 25 a) vše, co existuje kolem nás, mimo člověka a nebylo vytvořeno člověkem b) zástavba dřevostaveb a ekologických budov v krajině c) člověk a) Barevné označení vlajky ČR: 26 a) červená, žlutá, bílá b) bílá, červená, modrá c) bílá, modrá, zelená Občanský průkaz: 27 a) je dokladem osoby k prokázání totožnosti a příslušnosti b) je platebním nástrojem c) slouží jako doklad při vstupu na kulturní, sportovní a společenské akce a) Za jakých podmínek musí mít cyklista při jízdě na kole cyklistickou přilbu: a) vždy b) do18 let c) dle svého uvážení Od kolika let se mohu účastnit voleb v místě svého trvalého bydliště při volbě do obecních orgánů: a) od 21 let

22 Strana 22 (celkem 55) b) od 18 let c) není zákonem stanoveno Tresty za trestné činy ukládají výlučně: 30 a) starostové obcí b) policisté a vojenští hodnostáři c) soudci Nalezenou věc si mohu ponechat pro vlastní potřebu: 31 a) nálezem přechází věc do mého vlastnictví b) jsem povinen ji odevzdat na Policii ČR nebo příslušný obecní (městský) úřad c) jsem povinen ji odevzdat osobě starší 18 let Dopiš linky tísňových telefonních spojení (max. 4 body) 32 - Policie ČR: - Hasiči: - Záchranná služba: - Tísňové volání (emergency call) : Policie ČR: 158 Hasiči: 150 Záchranná služba:155 Tísňové volání: 112 Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR má: 33 a) 100 poslanců b) 200 poslanců c) 300 poslanců Senát Parlamentu ČR má: a) 100 senátorů b) 200 senátorů c) 81 senátorů Které významné výročí si připomínáme dnem 28. října?

23 Strana 23 (celkem 55) a) Den vzniku samostatného Československého státu b) Den studenstva c) Den vítězství nad fašizmem a) Co je poslanecká imunita? 36 a) poslanec nastupující do své funkce musí být zdravý b) poslanec nemůže být za žádných podmínek odsouzen za trestný čin c) k trestnímu stíhání poslance je zapotřebí souhlasu komory parlamentu Kde se nachází sídlo Evropské unie? 37 a) v Bruselu b) v Haagu c) v Paříži a) Z jaké školy získáme 4leté odborné maturitní vzdělání? 38 a) vysoká škola b) střední odborná škola c) odborné učiliště Pospolitost lidí je: 39 a) národ b) národnost c) obyvatelé jedné ulice a) Stěhování obyvatel je: a) migrace b) emigrace c) imigrace a) Co znamená a k čemu složí babybox? a) schránka na odložení nalezených věcí

24 Strana 24 (celkem 55) b) schránka na odložení narozených dětí, která je pod stálou lékařskou kontrolou c) hudební automat Jízdní kolo je: 42 a) silniční motorové vozidlo b) silniční nemotorové vozidlo c) není zařazeno v žádné kategorii Jaké máme druhy dopravního značení? 43 a) svislé, vodorovné a přenosné dopravní značení b) symbolické dopravní značení c) zvukové dopravní značení a) Při hře došlo ke zranění spolužáka, které si vyžaduje lékařské ošetření. Jak se zachovám? 44 a) bezprostředně opustím místo a snažím se vyrozumět rodiče spolužáka b) přivolám záchrannou službu c) poskytnu první pomoc a přivolám záchrannou službu V případě, že uslyším z veřejného rozhlasu zvuk sirén, znamená to: 45 a) porouchaný rozhlas b) možný vznik hromadného nebezpečí, následně bude specifikováno c) zahájení nočního klidu v obci Základní školní docházka je v ČR: a) povinná b) nepovinná c) dobrovolná a) Kde se vydávají občanské průkazy? a) na ministerstvu financí b) na příslušném obecním úřadě c) na matrice

25 Strana 25 (celkem 55) Která významná historická osoba se váže k městu Jičín? 48 a) Jan Werich b) Albrecht z Valdštejna c) Albert Einstein Davová psychóza je: 49 a) psychologický neklid jedince b) psychologický klid skupiny c) lidé reagují na stejné podněty podobným chováním Hromadné sdělovací prostředky působí na: 50 a) velké množství lidí b) malé množství lidí c) zanedbatelné množství lidí a) Finanční gramotnost Pojem finanční gramotnost znamená: 1 a) ovládat matematiku b) umět vydělávat peníze c) umět používat svoje peníze a hospodařit s nimi d) znát finanční instituce Jaká vlastnost je při rozhodování o osobních financích podstatná? 2 3 a) rozmařilost b) zodpovědnost c) dobročinnost d) spořivost Jak se nazývá nejnižší přípustná výše odměny v zaměstnání?

26 Strana 26 (celkem 55) a) průměrná mzda b) cílová odměna c) smluvní mzda d) minimální mzda d) Mezi formy peněz nepatří: 4 a) šeky a směnky b) vklady na účtech v bankách c) mince a bankovky d) příkazy k úhradě d) Nemovitý majetek je: 5 a) ochranná známka b) zahrada babičky c) vzdělání d) sbírka známek Domácnosti jsou omezeny: 6 a) měnovými kurzy b) cenami výrobků c) svými příjmy d) úrokovými sazbami Mezi pravidelné příjmy domácnosti nepatří: 7 a) mzda b) přídavky na děti c) dědictví d) podpora v nezaměstnanosti Při výběru platební karty mám následující základní možnosti: 8 a) nadlimitní a podlimitní b) kreditní a debetní c) krátkodobé a dlouhodobé d) kreditní a kontokorentní

27 Strana 27 (celkem 55) Devizový účet není veden: 9 a) v eurech b) v české měně c) v cizích měnách d) v dolarech Příjmy osobního rozpočtu jsou: 10 a) určovány cenou benzínu b) omezené c) závislé na ceně reklamy d) neomezené Při koupi potravinářských výrobků v souvislosti s ochranou spotřebitele kontrolujeme hlavně: 11 a) údaje o datu spotřeby či minimální trvanlivosti b) návod k použití c) kalorickou hodnotu d) zemi původu a) Co je to konsolidace úvěrů? 12 a) způsob nabídky úvěrů, která probíhá vždy po telefonu b) sloučení všech stávajících úvěrů do jednoho c) postoupení nesplácených úvěrů agentuře, která se zabývá vymáháním dluhů Co je to složené úročení? 13 a) složitý výpočet úroku u úvěru, který je uveden až na poslední straně smlouvy b) situace, kdy se úročí i připsané úroky c) situace, kdy se úrok u půjčky skládá jednak z úroku, a jednak z pravidelného poplatku za vedení úvěrového účtu 14 K základním krokům finančního plánování v domácnosti patří:

28 Strana 28 (celkem 55) a) výběr hotovosti z bankomatu b) naplánování příjmů a výdajů c) sepsání závěti Jestliže je reklamace zboží řešena výměnou věci za novou: 15 a) původní záruční lhůta běží dál b) záruční lhůta je ukončena c) začíná běžet nová záruční lhůta Platíte-li si odběr denního tisku, tak z hlediska domácího rozpočtu: 16 a) jde o zbytný výdaj b) je to nezbytný výdaj pro chod domácnosti c) chcete podpořit sběr tříděného odpadu a) Vyberte, kolik činí maximální roční podpora stavebního spoření: 17 a) Kč b) Kč c) Kč d) Kč Částka, kterou zaplatíme nebo obdržíme v závislosti na výši poskytnutého úvěru nebo uloženého vkladu, se nazývá: 18 a) RPSN (roční procentní sazba nákladů) b) úroková sazba c) úrok d) bankovní poplatek Jak se nazývá minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění výživy a ostatních základních osobních potřeb na úrovni přežití? 19 a) hmotná nouze b) sociální minimum c) existenční minimum d) životní minimum

29 Strana 29 (celkem 55) Jaké jsou nezbytné výdaje domácnosti: Např.: jídlo, nájem, elektřina, voda,... Proč si lidé spoří? (max. 3 body) Např.: aby měli finanční rezervu na nečekané výdaje, na dárky, na studium, na důchod, Co je to hypotéka? a) termínovaný vklad b) úvěr na vánoční dárky c) úvěr na bydlení Proč se musí platit daně? a) aby byli občané nespokojení b) aby byl zajištěn chod státu c) aby nebyli lidé tak bohatí Jaké daně znám? DPH, spotřební, ekologická, silniční, daň z příjmu Mezi sociální dávky nepatří: a) příspěvek na sportovní aktivity b) podpora v nezaměstnanosti c) příspěvek na bydlení a) Kdo je to exekutor? a) právník, jmenovaný ministrem spravedlnosti, který provádí exekuce b) obchodník, který nakupuje a prodává exekuce c) řemeslník, který vyrábí exekuce a) Co je placeno ze zdravotního pojištění? a) permanentky na divadelní představení b) léky a ošetření lékařem (max. 3 body)

30 Strana 30 (celkem 55) c) nemocenské dávky Co je bankrot firmy? Např.: ukončení činnosti, když se jí nedaří, prodělává Kdy přichází v úvahu osobní bankrot? Např.: když má člověk více dluhů, které nemůže splácet.. Proč se lidé mají učit finanční gramotnost? např.: aby se vyznali v placení, uměli hospodařit s penězi, uměli čelit nástrahám podvodů 2. 9 Cizí jazyk Anglický jazyk Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času prostého: 1 He corn flakes for breakfast every day. (have) He has corn flakes for breakfast every day. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času prostého: 2 My sister Jane an acountant. (be) My sister Jane is an acountant. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času prostého: 3 4 My friend in Scotland. (live) My friend lives in Scotland. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času prostého: It often in winter. (snow)

31 Strana 31 (celkem 55) It often snows in winter. Převeďte do záporu: 5 We watch TV in the evening. We do not / don t watch TV in the evening. Převeďte do záporu: 6 He cooks dinner every Sunday. He does not / doesn t cook dinner every Sunday. Převeďte do záporu: 7 They can play football. The can not / can t play football. Převeďte do záporu: 8 I was at school ten days ago. I was not / wasn t at school ten days ago. Převeďte do záporu: 9 They were in the cinema last Tuesday. They were not / weren t in the cinema last Tuesday. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru minulého času prostého: 10 You ill last month. (be) You were ill last month. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru minulého času prostého: 11 We our parents yesterday. (visit) We visited our parenst yesterday.

32 Strana 32 (celkem 55) Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru minulého času prostého: 12 He out with his girlfriend Berta. (go) He went out with his girlfriend Berta. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru minulého času prostého: 13 My sister a cake for my birthday. (make) My sister made a cake for my birthday. Převeďte do záporu: 14 They called us yesterday. They did not call / didn t call us yesterday. Převeďte do záporu: 15 Ben bought a new car a week ago. Ben did not buy / didn t buy a new car a week ago. Převeďte do záporu: 16 We will travel to Spain next year. We will not travel / won t travel to Spain next year. Převeďte do záporu: 17 My friends are going to visit me on Friday. My friends are not going to / aren t going to visit me on Friday. Vyberte správnou odpověď. 18 English is than Russian. a) more difficult b) difficulter c) more difficulter

33 Strana 33 (celkem 55) d) the most difficult a) more difficult Doplňte přídavné jméno ve správném tvaru. 19 Susan is than Ann. (beautiful) Susan is more beautiful than Ann. Doplňte přídavné jméno ve správném tvaru. 20 I think he is actor in the world. (good) I think he is the best in the world. Vyberte správnou odpověď. It is car in the world. (expensive) 21 a) more expensive b) most expensive c) the most expensive d) expensivest c)the most expensive Převeď do otázky. 22 He is a policeman. Is he a policeman? Převeď do otázky She works play tennis every day. Does she play tennis every day? Vyberte správnou odpověď. Will you work in the garden tomorrow?

34 Strana 34 (celkem 55) a) Yes, I do. b) Yes, I work. c) Yes, I will. d) Yes, I does. c) Yes, I will. Doplň chybějící den v týdnu. 25 Sunday,, Tuesday Monday Doplň chybějící den v týdnu. 26 Wednesday,, Friday Thursday Doplň chybějící měsíc v roce. 27 April,, June May Doplň chybějící měsíc v roce. 28 October,,December November Vyber správné řešení: she a long letter? 29 a) Do, write b) Do, writes c) Does, writes d) Does, write d) Does, write Vyber správnou odpověď:

35 Strana 35 (celkem 55) Where do you live? a) I lives in Prague. b) I play football. c) I live in Prague. d) She lives in Prague. c) I live in Prague. Vyber správnou odpověď: What did you do at the weekend? 31 a) I played football. b) I plays football. c) I play football. d) I plaied football. a) I played football. Vyber správnou odpověď: It was rainy yesterday we stayed at home. 32 a) although b) because c) so d) but c) so Vyber správnou odpověď: We work on Saturday a) must b) have to c) has to d) had to d) had to Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru předpřítomného času prostého: I English for five years. (study)

36 Strana 36 (celkem 55) I have studied English for five years. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru předpřítomného času prostého: 35 She to England. (be) She has been to England. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru minulého času prostého: 36 My grandmother was a teacher. She Geography and English. (teach) She tauhgt Geography and English. Vyber větu, která je gramaticky správně: 37 a) If the weather is nice I will play tennis. b) If the weather will be nice I will play tennis. c) If the weather is nice I would play tennis. d) If the weather was nice I will playtennis. a) If the weather is nice I will play tennis. Vyberte správnou odpověď. Can you run ten kilometres? 38 a) No, I don t. b) No, I can t. c) No, I won t. d) No, I couldn t. b) No, I can t. Vyškrtněte jedno slovo, které do skupiny nepatří English, Germany, Russian, Chinese, French Germany Vyškrtněte jedno slovo, které do skupiny nepatří. kitchen, bedroom, living room, blood, bathroom

37 Strana 37 (celkem 55) blood Napište počet věcí v závorce a utvořte množné číslo: (max. 3 body) 41 (3) man - (5) bus - (7) child - three men five buses seven children Vyber správné zájmeno: Is it pen. No, it is. 42 a) my, my b) your, mine c) your, my d) yours, your b) your, mine Vyber správné zájmeno: They went to Croatia with children. a) us b) their c) we d) yours b) their Vyber gramaticky správně napsanou větu. a) My mum s name s is Carol. b) My mum name s is Carol. c) My mum s name is Carol. d) My mum name is Carol. c) My mum s name is Carol. Doplň správně člen.

38 Strana 38 (celkem 55) I have got new car. I have got a new car. Doplň správně člen. 46 There is box next to wardrobe. There is a box next to the wardrobe. Doplň správně předložky. (max. 3 body) 47 I usually watch Tv the morning. She was born They always get up 6 a.m. I usually watch Tv in the morning. She was born in They always get up at 6 a.m. Doplň správně předložky. (max. 3 body) 48 I woke up 10 a.m. He goes skiing winter. You do karate Tuesday. I woke up at 10 a.m. He goes skiing in winter. You do karate on Tuesday. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času průběhového: 49 We English right now. (learn) We are learning English right now. Doplňte sloveso v závorce ve správném tvaru přítomného času průběhového: 50 We our homework now. (do) We are doing our homework now.

39 Strana 39 (celkem 55) Německý jazyk Er... aus Deutschland. 1 a) kommen b) kommt c) kommst d) komme... sind Sie von Beruf? 2 a) Wie b) Warum c) Wer d) Was d) Ich komme... Slowakei. 3 a) von b) aus c) aus der d) in die Wir wohnen... Berlin. 4 a) aus b) von c) im d) in d) Hans... gut Englisch und Spanisch. 5 6 a) sprecht b) spreche c) sprechen d) spricht d) Ich habe... Auto.

40 Strana 40 (celkem 55) a) kein b) nein c) nicht d) nie a) Wie findest du... Stühle? 7 a) der b) den c) die d) das Ich komme... Donnerstag a) im b) in c) am d) an Ich bestelle mir Orangensaft. a) den b) einen c) der d) - Entschuldigen Sie bitte. Ist das Uhr? a) deine b) Ihre c) seine d) eure Wo ist Monika? Ich glaube Küche. a) auf der b) in die c) in der d) auf die

41 12 Hast du einen Apfel? Ich bin so. a) traurig b) lustig c) hungrig d) durstig Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Strana 41 (celkem 55) Thomas ist ein bisschen größer Wolfgang. a) als b) so c) wie d) auch a) Ich bin so müde. doch einen Kaffee! a) Trinkst b) Trink c) Trinkt d) Trinken 15 Herr Wagner arbeitet als Taxifahrer, ihm die Arbeit gefällt. a) denn b) weil c) obwohl d) deshalb In Monat sind die Ferien. a) einen b) einer c) einem d) ein Hier man nicht rauchen. Das ist verboten! a) muss b) kann c) darf d) will

42 18 19 Wo du im Urlaub? In Portugal. a) warst b) hast c) gehst d) hattest a) Wie lange hat der Film? a) Geendet b) gedauert c) gespielt d) gesehen Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Strana 42 (celkem 55) 20 Warum ihr am Mittwoch nicht gekommen? a) habt b) hattet c) seid d) sind 21 Fliegt ihr nach Griechenland? Nein, wir fahren mit Auto. a) dem b) das c) den d) des a) Ich kann heute nicht zum Deutschkurs kommen. Ich habe Kopfschmerzen. Oh, das tut mir Leid. Gute! a) Gesundheit b) Besserung c) Schmerzen d) Wiederhören Wohin fahrt ihr am Wochenende? Anne und Frank Würzburg. a) Zu... nach

43 Strana 43 (celkem 55) b) Bei... in c) Zu... vor d) Nach... im a) Wie lange sind Sie heute noch zu Hause? halb fünf a) Bis b) Nach c) Ab d) In a) Gehört die Jacke Herrn Lehmann? Nein, die gehört nicht. a) mir b) euch c) dir d) ihm d) Wir spielen Fußball. Kommst du mit? Nein, ich sehe fern. 26 a) gern b) mehr c) lieber d) besser Muss ich? Nein, die Straβenbahn fährt direkt ins Stadtzentrum. 27 a) wechseln b) aussteigen c) umsteigen d) austauschen Der Koffer ist zu schwer. Sie mir bitte helfen? 28 a) Sollen b) Können c) Dürfen d) Wollen

44 Strana 44 (celkem 55) Was sind Sie von Beruf? Ich arbeite Journalist a) bei b) als c) wie d) für Isst du gern Fisch? a) Danke, gern. b) Nein, nicht so gern. c) Sehr gern, danke. d) Sehr gut, danke. Wann gehst du am Wochenende ins Kino? Samstag halb neun. Kommst du mit? a) Um um b) Am. um c) Von bis d) Um. am Ich gehe nie Handy aus dem Haus. a) für meinen b) mit meinem c) ohne mein d) ohne meinen d) Das ist Marias Haus. Wie findest du Garten? a) seinen b) ihre c) ihren d) sein Wo ihr gestern? Im Büro, wir viel Stress.

45 Strana 45 (celkem 55) a) seid.. haben b) warst. hatten c) wart.. hatten d) warst.. hattet Welches Datum ist heute? Januar. (7.1.) 35 a) Der siebten b) Das siebte c) Der siebente d) Der siebte d) Wie hat dir unsere Party? 36 a) gefallen b) fallen c) gefunden d) gefällt a) Sie trägt gerne Rock. 37 a) ein kurzer b) einem kurzen c) einen kurzen d) einer kurzen Welches Verb passt nicht? Streiche. Které sloveso se nehodí? Škrtni. Freunde a) treffen b) jobben c) besuchen d) kennen Welches Verb passt nicht? Streiche. Které sloveso se nehodí? Škrtni. in der Freizeit a) Sport machen b) Gitarre spielen

46 Strana 46 (celkem 55) c) ein Buch lesen d) in die Schule gehen d) Welches Verb passt nicht? Streiche. Které sloveso se nehodí? Škrtni. einen Kaffee 40 a) nehmen b) bestellen c) finden d) trinken Wann? 41 a) aufstehst du b) stehst auf du c) stehst du auf d) du aufstehst Wie fährst du zur Schule? 42 a) Um 7 Uhr. b) Mit dem Bus. c) Im Bus. d) Am Morgen. Wo kann man Obst kaufen? 43 a) In der Apotheke. b) In der Bäckerei. c) In der Kneipe. d) Im Supermarkt. d) Wie spät ist es? (13.15) 44 a) Fünfzehn nach eine Uhr b) Fünfzehn nach eins Uhr c) Fünfzehn nach eins d) Fünfzehn nach einer Uhr

47 Strana 47 (celkem 55) Was hat Julia? Eine a) gesagt b) gesprochen c) geschrieben d) gefunden Gehst du mit? Nein, leider habe ich keine. 46 a) Stunde b) Zeit c) Uhr d) Weile fahren wir im Sommer? 47 a) Wie b) Wann c) Wo d) Wohin d) Welcher Satz ist richtig? 48 a) Ein Hund ist größer wie eine Maus. b) Ein Hund ist größer als eine Maus. c) Ein Hund ist als groß wie eine Maus. d) Ein Hund ist mehr groß als eine Maus. Welcher Satz ist richtig? a) Ich lese gerne Bücher, aber ich gehe gerner ins Kino. b) Ich lese gerne Bücher, aber ich gehe mehr gern ins Kino. c) Ich lese gerne Bücher, aber ich gehe besser ins Kino. d) Ich lese gerne Bücher, aber ich gehe lieber ins Kino. Správné řešení d) Welcher Satz ist richtig? a) Gestern bin ich ins Kino gegangen. b) Gestern bin ich ins Kino gehen.

48 Strana 48 (celkem 55) c) Gestern bin ich ins Kino gegangt. d) Gestern bin ich ins Kino gegeht.. a) Ruský jazyk Co je vynecháno? (max. 3 body) 1 понедельник, вторник, среда, пятница,, четверг, суббота, воскреceнье Vyberte správnou odpověď: 2 3 a) Пока, b) Привет, Павел Алексеевич! c) Здравствуй, d) Здравствуйте, d) Co je vynecháno? (max. 3 body) _двадцать,тридцать,,,_шестьдесят, 4 5 сорок, пятьдесят, семьдесят Jak se zeptáte?? Мне семь лет. Сколько тебе лет? Vyberte správné slovo: Осторожно! Пирожки. а) горкие b) горькие c) горячие d) горичие горячие

49 6 7 8 Jak se zeptáte?? Меня зовут Дима. Как тебя зовут? Jak se zeptáte?? Да, у меня два брата. У тебя есть брат? Jak se zeptáte?? Я живу в городе Йичин. Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Strana 49 (celkem 55) 9 Где ты живешь? Doplňte koncovky: Моя мама работает секретарш. Мой папа работает журналист секретаршей, журналистом Doplňte národnost: Юлия из Франции. Она. француженка Doplňte národnost: Джон живет в Англии. Он. англичанин Doplňte národnost: Павел из Чехии. Он. чех Doplňte národnost: Вова из России. Он. русский

50 Strana 50 (celkem 55) Doplňte národnost: Лусы из Америки. Она. американка Vyberte správné slovo: Катя не знает, она будет делать завтра. 15 а) кто b) что c) где d) как Vyberte správné slovo: Брат, сестра, папа, мама это моя. 16 a) родина b) фамилия c) семья d) гостиная Vyberte správné slovo: Меня политика. 17 а) интересует b) занимает c) нравится d) интересуют a) Vyberte správné slovo: У есть сестра? a) тебе b) ей c) её d) тебя d)

51 Strana 51 (celkem 55) Vyberte správné slovo: Мы играть в волейбол. a) хочем b) хочу c) хотим d) хотите Vyberte správné slovo: Мне твои родители. 20 a) нравится b) любится c) нравятся d) нравяться Vyberte správné slovo: Я говорю. 21 a) чески b) чешски c) по чешски d) почешски Vyberte správné slovo: Он учит русский уже три. 22 a) года b) роки c) годы d) лет a) Vyberte správné slovo: 23 У тебя два? a) браты b) брата

52 Strana 52 (celkem 55) c) братов d) братья Vyberte správné slovo: Сегодня тринадцат июня. 24 a) ая b) ее c) ое d) ые Vyberte správné slovní spojení: Где ты живешь? Какой? 25 a) твой адресс b) твоя адреса c) твой аддрес d) твой адрес d) Vyberte správné slovo: В свободное время я с собакой. 26 a) гуляю b) хожу c) катаюсь d) говорю a) Doplňte správné slovo: Ольга моя a) женушка b) женщина c) жена d) мужчина Doplňte správnou předložku:

53 Strana 53 (celkem 55) Я играю теннис и гитаре. в,на Doplňte správnou předložku a tvar slova v závorce: Я катаюсь ( велосипед ). на велосипеде Doplňte správnоu koncovku: Я познаком тебя с моей подругой. познакомлю Doplňte správný tvar slova v závorce: Девушки занимаются ( гимнастика ). гимнастикой Doplňte správný tvar zájmena: У Олега есть подруга. зовут Тамара. 33 Её Doplňte správný tvar slov v závorce: Мы уже были в (Словакия) и в (Германия) Словакии, Германии Doplňte správné slovo: Брат моего папы мой. дядя Doplňte správné slovo: Мама моей мамы моя. бабушка Doplňte správné slovo:

54 Дочка моей тёти моя. Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Strana 54 (celkem 55) двоюродная сестра (max. 3 body) Přeložte do ruštiny, pište čitelně Ve čtvrtek mám narozeniny. В четверг у меня день рождения. Přeložte do ruštiny: Marie pracuje v obchodě. Мария работает в магазине. Přeložte do ruštiny: Kdy a kde se potkáme? Когда и где мы встретимся? Přeložte do ruštiny: Zvu vás na návštěvu. Приглашаю вас в гости. (max. 3 body) (max. 3 body) (max. 3 body) 3. Obsah 1. Přijímací řízení Kritéria pro přijetí uchazeče Dokumenty přijímacího řízení Přihláška Zápisový lístek Test všeobecných znalostí Almanach otázek Český jazyk a literatura Matematika Zeměpis... Chyba! Záložka není definována.

55 Strana 55 (celkem 55) 2. 4 Dějepis... Chyba! Záložka není definována Fyzika... Chyba! Záložka není definována Biologie... Chyba! Záložka není definována Občanská nauka Finanční gramotnost Cizí jazyk Anglický jazyk Německý jazyk Ruský jazyk Obsah... 54

Materiál složí k opakování a procvičování učiva z gramatiky. Žáci znají a užívají daná gramatická pravidla.

Materiál složí k opakování a procvičování učiva z gramatiky. Žáci znají a užívají daná gramatická pravidla. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_20 Test - gramatika Německý jazyk 2. ročník Materiál složí

Více

TÉMA: Časování sloves ZPŮSOBOVÁ SLOVESA

TÉMA: Časování sloves ZPŮSOBOVÁ SLOVESA TÉMA: Časování sloves ZPŮSOBOVÁ SLOVESA Pracovní list č. 2 1. Přiřaď český význam modálních sloves: dürfen - sollen - können - wollen - mögen - + wissen müssen - chtít moci, umět muset smět mít povinnost

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_TEST 1-9 LEKCE_E2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Nein, wir sprechen noch nicht Deutsch. Wir möchten es aber lernen. Wir brauchen Fremdsprachen. Alle wissen es.

Nein, wir sprechen noch nicht Deutsch. Wir möchten es aber lernen. Wir brauchen Fremdsprachen. Alle wissen es. Lektion 2 Spreche ich Deutsch? Sprichst du Deutsch? Sprecht ihr Deutsch? Sprechen Sie Deutsch? Nein, wir sprechen noch nicht Deutsch. Wir möchten es aber lernen. Wir brauchen Fremdsprachen. Alle wissen

Více

Materiál obsahuje časování slovesa waren a hatten. Materiál obsahuje cvičení k procvičování na dané téma a řešení jednotlivých cvičení.

Materiál obsahuje časování slovesa waren a hatten. Materiál obsahuje cvičení k procvičování na dané téma a řešení jednotlivých cvičení. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_11 Préteritum pomocných sloves Německý jazyk 3.ročník Materiál obsahuje

Více

gehen gegangen Wir üben Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_986_gehen gegangen Wir üben_pwp

gehen gegangen Wir üben Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_986_gehen gegangen Wir üben_pwp gehen gegangen Wir üben Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_986_gehen gegangen Wir üben_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení

Více

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE:

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_TEST 11-12 LEKCE_ET3 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve školním roce 2016/2017

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve školním roce 2016/2017 IZO školy 6000193 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve školním roce 16/17 Přijímací řízení se řídí zákonem č. 561/04 Sb. 60 až 62, 64, 83, 85 (Školský zákon) a Vyhláškou o přijímacím ke středním vzdělávání č. 353/16Sb.

Více

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno-Tuřany Název práce: Half term test, 6yr Pořadové číslo: III_2-05_54 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. B Téma hodiny: Pololetní písemná práce Vyučující: Ing. Olga

Více

NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA

NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_20 Tématický celek: Gramatika

Více

PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení

PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení Předmět Ročník a obor Kód sady Kód DUM Autor Anglický jazyk Všechny ročníky střední školy všech oborů AJ/ZA+SC+OS/01020+03+04/01 AJ/ZA+SC+OS/01+20+03+04/01/03-20 Mgr.

Více

Jméno, třída: In der Stadt Wiederholung. VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL. Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111

Jméno, třída: In der Stadt Wiederholung. VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL. Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111 In der Stadt Wiederholung VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111 Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU, Česká Lípa Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a

Více

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách.

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_09 Osobní zájmena a předložky se 3. pádem Německý jazyk 3.ročník Pracovní list slouží k procvičování předložek a

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ pro školní rok 2019/2020

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ pro školní rok 2019/2020 IZO školy 6000193 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ pro školní rok 19/ Přijímací řízení se řídí zákonem č. 561/04 Sb. 60 až 62, 64, 83, 85 (Školský zákon) a Vyhláškou o přijímacím ke středním vzdělávání č. 353/16Sb. a

Více

PAST SIMPLE AND PAST CONTINUOUS

PAST SIMPLE AND PAST CONTINUOUS PAST SIMPLE AND PAST CONTINUOUS Autor: Gabriela Vašátová Datum: 2.9. 2014 Cílový ročník: 9. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Sekce.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Sekce. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) ZŠ Družby pokročilí

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/ POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 Soukromá SOŠ manažerská a zdravotnická s. r. o., Břeclav Označení Název Anotace Autor VY_32_INOVACE_NJ-06 Pracovní list Přivlastňovací zájmena Pracovní list pomáhá

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_NĚMECKÝ JAZYK_P1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ tř.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ tř. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) tř. Družby 7.

Více

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple Past simple = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v minulosti Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple of to be Minulý čas slovesa to be

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Žáci umí určit předložky 4. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách.

Žáci umí určit předložky 4. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_08 Osobní zájmena a předložky se 4. pádem Německý jazyk 3.ročník Anotace: Pracovní list slouží k procvičování předložek a

Více

Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? You go to school at 8 o clock. We get up at 6 o clock.

Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? You go to school at 8 o clock. We get up at 6 o clock. 1. Utvoř otázky (pomocí slovesa DO) a opověz kladně i záporně. Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? Yes, I do. No, I don t. You go to school at 8 o clock. We get up

Více

PS 2 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Minulý čas prostý u slovesa to be. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden.

PS 2 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Minulý čas prostý u slovesa to be. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Minulý čas prostý u slovesa to be Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden. I was in the mountains

Více

seznamu nepravidelných sloves, osvojuje si správnou výslovnost, vede jednoduchý rozhovor

seznamu nepravidelných sloves, osvojuje si správnou výslovnost, vede jednoduchý rozhovor VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_23 Úvodní část seznámení s cílem hodiny - nepravidelná slovesa Hlavní část nepravidelná slovesa vyhledávání v seznamu, správná výslovnost Závěrečná část zpětná vazba

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-psa-03 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Jak bude testování probíhat? Úplně jednoduše. Z nabízených variant vyberete tu, která je podle Vás gramaticky správná.

Jak bude testování probíhat? Úplně jednoduše. Z nabízených variant vyberete tu, která je podle Vás gramaticky správná. TEST 1 Milí přátelé, řada z Vás nám píše, že vlastně neví, jak na tom objektivně s němčinou je. Proto jsme pro Vás připravili tento Velký test německé gramatiky. Jedná se o test základní německé gramatiky.

Více

Minulý čas prostý. Past simple. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz

Minulý čas prostý. Past simple. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Minulý čas prostý Past simple Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Use Použití Minulý čas prostý používáme, hovoříme-li o činnostech, událostech či stavech, které začaly a také skončily v

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLEH Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-pos-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Kathi: Hallo Julian, kann ich mir bitte von dir ein paar Sachen ausleihen?

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Eva Slováčková nj9-jes-slo-pos-02 Z á k l a d o v ý t e x t : Olivia (Mädchen): (vyzvánění telefonu)hallo Axel, wie geht s? A: Gut, danke.

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-05.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mike is describing his holiday in the Czech Republic. M e t o d i c k

Více

Název sady: Zpracování gramatiky pro 1. - 3. ročník čtyřletého gymnázia a uměleckých oborů

Název sady: Zpracování gramatiky pro 1. - 3. ročník čtyřletého gymnázia a uměleckých oborů Datum: 1. 4. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_246 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Mgr. Lucie Cihlářová Datum vytvoření: Stup. vzdělávání: II. st. 9. třída

Mgr. Lucie Cihlářová Datum vytvoření: Stup. vzdělávání: II. st. 9. třída Téma: Anotace: Minulý čas prostý Prezentace vhodná k přímé výuce. Seznámí žáka s problematikou tvoření minulého času prostého (tvoření kladné věty, záporné věty, otázky a krátkých odpovědí). Příklady k

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1..00/34.09 Šablona: II/ č. materiálu: VY INOVACE_37 Jméno autora: Mgr. Michaela Václavíková Třída/ročník:

Více

Spojky souřadné - procvičování

Spojky souřadné - procvičování N Ě M E C K Ý J A Z Y K Spojky souřadné - procvičování Zpracovala: Mgr. Miroslava Vokálová Zdroje: vlastní Ergänzen Sie die angegebenen Konjunktionen in die Sätze! aber, au3erdem, denn, deshalb, oder,

Více

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 Soukromá SOŠ manažerská a zdravotnická s. r. o., Břeclav Označení Název Anotace Autor VY_32_INOVACE_NJ-16 Pracovní list Perfektum silná slovesa Pracovní list pomáhá

Více

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE:

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_ 04_TEST 7 LEKCE_E2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3149 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Marina Hozmanová Třída/ročník:

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Dělnická.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Dělnická. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Dělnická 6.roč.

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) ZŠ Majakovského

Více

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous Future Future V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous 1. Will Will používáme, když: 1. mluvíme o faktech v budoucnosti. I will be fifteen

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Podm ınkov e vˇ ety

Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Podm ınkov e vˇ ety aneb Dává táta ultimáta? 2013 se říká podmínkovým souvětím, které se skládají převážně ze dvou (hlavní a vedlejší) vět a jsou spojeny spojkou if. Pořadí podmínkových vět Na jejich pořadí nezáleží. Některé

Více

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_AJPS2_4860CZE Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele. 1. 20 30 min. 2. 25 35 min

Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele. 1. 20 30 min. 2. 25 35 min Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele 1. 20 30 min Pracujte ve dvojicích. Vylosujte si jednu ilustraci a sestavte rozhovor, který mezi sebou

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Minulý čas (pro 6.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Minulý čas (pro 6. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 6.08 Minulý čas (pro 6. ročník) Tento pracovní list slouží k ověřování znalostí časování

Více

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Lekce 21 Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován

Více

PS 2 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Přítomný čas průběhový - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já se dívám na televizi.

PS 2 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Přítomný čas průběhový - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já se dívám na televizi. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Přítomný čas průběhový - oznamovací věty Cvičení: Já se dívám na televizi. 8 9 I am watching TV.

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM

SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_19 Tématický celek:

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Tématický celek Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZJ - NJ - 1_20 Infinitiv s zu Střední

Více

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Lekce 4 Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a počty přijímaných žáků

Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a počty přijímaných žáků Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace, náměstí Svobody 318 Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Questions

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Questions Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Questions Anotace Pracovní list k procvičování otázek. Žák řeší uvedená cvičení. Pracovní list lze vytisknout

Více

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2. Milena Hrušková. Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2. Milena Hrušková. Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1 NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2 Milena Hrušková Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1 LEKCE 1 Ich heiße Sara Hallo, ich heiße Sara und ich komme aus München. Ich studiere Medizin.

Více

Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým pořádkem slov a s vedlejšími větami.

Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým pořádkem slov a s vedlejšími větami. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_05 Spojky Německý jazyk 2. ročník Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Název a číslo projektu: Moderní škola, CZ.1.07/1.4.00/21.3331 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Spojky podřadné - procvičování

Spojky podřadné - procvičování N Ě M E C K Ý J A Z Y K Spojky podřadné - procvičování Zpracovala: Mgr. Miroslava Vokálová Zdroje: vlastní Ergänzen Sie die angegebenen Konjunktionen in die Sätze! als, dass, obwohl, weil, wenn Du kannst

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-07 Z á k l a d o v ý t e x t : Liebe Robyn, ich schreibe dir aus Olomouc. Ich bin hier zu esuch. Mein Freund

Více

Materiál slouží k procvičování časování nepravidelných sloves. V pracovním listě jsou cvičení pro upevnění a procvičení dané látky.

Materiál slouží k procvičování časování nepravidelných sloves. V pracovním listě jsou cvičení pro upevnění a procvičení dané látky. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_03 Nepravidelná slovesa Německý jazyk 3.ročník Materiál slouží k procvičování

Více

a) 9 4 3 b) -2 9 5 3 2 6 7 9 5 0 6

a) 9 4 3 b) -2 9 5 3 2 6 7 9 5 0 6 MATEMATIKA 1. Která rovnost není správná? a) 3 (4+5) 2 = 54 b) 3 (4+5 2) = 52 c) (3 4+5) 2 = 34 d) 3 4+5 2 = 22 2. Jirka si z ušetřených peněz koupil knihu za 102,- Kč a zápisník za 40,- Kč. Kolik korun

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : b PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Eva Slováčková nj9-jes-slo-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Příkaz ředitele k vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a počty přijímaných žáků

Příkaz ředitele k vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a počty přijímaných žáků Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace, náměstí Svobody 318 Příkaz ředitele k vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro obory vzdělání s denní formou studia a

Více

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03 Autor: Růžena Krupičková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Zásadní gramatické struktury (pro SOU) Michal Kadlec, Dis

Zásadní gramatické struktury (pro SOU) Michal Kadlec, Dis Zásadní gramatické struktury (pro SOU) Michal Kadlec, Dis SLOVESO BE V MINULÉM ČASE VY_32_INOVACE_AK_2_05 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Název školy

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních

Více

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita.

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 9.10 Závěrečné opakování (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření

Více

Přítomný čas prostý/ průběhový. Present simple/ present continuous. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz

Přítomný čas prostý/ průběhový. Present simple/ present continuous. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Přítomný čas prostý/ průběhový Present simple/ present continuous Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Present continuous Přítomný čas průběhový použijeme pro situace, které: 1) Probíhají

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Budějovice Název materiálu: Reported Speech. Datum (období) vytvoření: Srpen 2013. Autor materiálu: PhDr. Dalibor Vácha PhD. Zařazení materiálu:

Budějovice Název materiálu: Reported Speech. Datum (období) vytvoření: Srpen 2013. Autor materiálu: PhDr. Dalibor Vácha PhD. Zařazení materiálu: Projekt: Příjemce: Budějovice Název materiálu: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ POKYNY, PAK PODLE NICH JEDNOTLIVÁ CVIČENÍ VYPRACUJTE ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA 1) DOPLŇ DO KAŽDÉ ŘÁDKY 1 SLOVO,

Více

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list VY_32_INOVACE_AJ_133 Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 1. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika slovesa

Více

Přeložit věty v přítomném čase prostém Pomůcky: Kartičky s větami Zdroje: Vlastní Počet příloh: 2 Název příloh:

Přeložit věty v přítomném čase prostém Pomůcky: Kartičky s větami Zdroje: Vlastní Počet příloh: 2 Název příloh: Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: Test your English Pořadové číslo: III_2-05-46 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. AC Téma hodiny: Přítomný čas prostý Vyučující: Mgr. Milena

Více

Anglický jazyk. Souslednost časů. Anglický jazyk. Vytvořil: Eva Burianová. www.ssgbrno.cz. Souslednost. DUM číslo: 9. Souslednost časů.

Anglický jazyk. Souslednost časů. Anglický jazyk. Vytvořil: Eva Burianová. www.ssgbrno.cz. Souslednost. DUM číslo: 9. Souslednost časů. www.ssgbrno.cz Vytvořil: Eva Burianová Souslednost Název tohoto časů DŮM Souslednost Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM 3. - 4.

Více

Present simple přítomný čas prostý

Present simple přítomný čas prostý Present simple přítomný čas prostý Autor: Gabriela Vašátová Datum: 7. září 2014 Cílový ročník: 6. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace

Více

Metodická příručka Kurz Němčiny Blended Learning

Metodická příručka Kurz Němčiny Blended Learning LANGMaster.com, s.r.o. Metodická příručka Kurz Němčiny Blended Learning Metodika pro jednotlivé hodiny. Zdenka Zikova 12.9.2015 Obsah Obsah... 1 Úroveň A1... 2 Studijní blok 1... 2 Studijní blok 2... 5

Více

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : P S N Í Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Hana Staňová nj9-kap-sta-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Was macht ihr in der Freizeit? So lautete das Thema in der Zeitschrift IH.

Více

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: III/2 č.sady:5.sada Ověřeno ve výuce:11.5.2012 Třída:5. Datum:5.5.2012 1 YESTERDAY-TODAY-TOMORROW

Více

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE OBSAH 1. LEKCE Was ist das? Wer ist das? Wo ist Familie Veselý? 13 Pořádek větných členů v německé větě Věta oznamovací.. 24 Wo sind sie? 26 Věta tázací Otázka doplňovací 28 Bratislava 30 Kladná a záporná

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0229 Šablona: II/2 č. materiálu: VY_22_INOVACE_41 Jméno autora: Mgr. Michaela Václavíková Třída/ročník:

Více

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ 1 1. Který den se v Česku rozdávají vánoční dárky? A) 6. ledna. B) 24. prosince. C) 25. prosince. D) 26. prosince.

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 08 07 02 Obecná škola Otázka

Více

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě.

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Přítomný čas prostý - oznamovací věty Cvičení: Já bydlím na farmě. I live on a farm. Já bydlím

Více

Německý jazyk, kvarta 1.pol. Učebnice: Planet 2 L17,18,19,20,21,22

Německý jazyk, kvarta 1.pol. Učebnice: Planet 2 L17,18,19,20,21,22 Německý jazyk, kvarta 1.pol. Učebnice: Planet 2 L17,18,19,20,21,22 Slovní zásoba: druhy sportu, popis místností v domě, části lidského těla, nemoci, dialog u lékaře, jídlo, v restauraci, denní režim, popis

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Wiederholung 2/5 A B. Es regnet. Heute ist es regnerisch. Regen ist heute. Das Wetter ist regnerisch. Er fahrt gern Rad. Es ist bewölkt.

Wiederholung 2/5 A B. Es regnet. Heute ist es regnerisch. Regen ist heute. Das Wetter ist regnerisch. Er fahrt gern Rad. Es ist bewölkt. VY_32_INOVE_100_Wiederholung 2 Test_IT.notebook utor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU Česká Lípa Wiederholung 2 Test Š 2 / S 5 / UM 100 VY_32_INOVE_100_Wiederholung 2 Test_IT Materiál je určen pro bezplatné

Více