Témata připravovaných výzev Společenské výzvy 6. Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Témata připravovaných výzev Společenské výzvy 6. Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti."

Transkript

1 Témata připravovaných výzev Společenské výzvy 6 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní kontakt pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel:

2 Struktura výzev SC6 Pracovní program na dvouleté období , zbývá zhruba polovina témat zejména ve výzvách REFLECTIVE a INT Výzvy: EURO Překonání krize: nové myšlenky, strategie a struktury governance pro Evropu YOUNG Mladá generace v inovativní, inkluzívní a udržitelné Evropě (pracovní trh, mobilita, inkluze) REFLECTIVE Reflektivní společnosti: Kulturní dědictví a evropské identity INT Posílení mezinárodního zapojení Evropy ve výzkumu a inovacích INT Výzkum na podporu Evropy jako globálního hráče INSO Nové formy inovací (obchodní modely, sociální inovace, inovace ve veřejné sféře) Vyhlášení výzev pro rok 2015: prosinec 2014 Plánovaná uzávěrka: 28. května 2015

3 EURO Překonání krize: nové myšlenky, strategie a struktury governance pro Evropu EURO 5 ERA-net on Smart Urban Futures 5 M Scope: a) vycházet z konkrétních případů, analyzovat silné a slabé stránky urbánního vývoje, analyzovat dopad nerovností, ustavení smart urban ecosystem services, zhodnotit urban areas z hlediska příležitostí vytvářet funkcionality, identifikovat, která evropská města by se mohla stát místy integrace diverzity a místem kreativity a inovací Dopad: nové vhledy do dynamiky vývoje měst, do lokalizace ekonomických a sociálních aktivit a do implementace urbánních inovací v malých, středně velkých a velkých městech. Dimenze mezievropského srovnání a výhledu do budoucna. EURO 6 Meeting new societal needs by using emerging technologies in the public sector - a) RIA 11,5 b) CSA 0,5 M Scope: a) Research and innovation actions (RIA) podpora přípravy implementace nových (emerging) technologií do veřejného sektoru, 2-5 M b) Coordination and support actions (CSA) podpora networking relevantních stakeholderů. Síť by měla zahrnovat výzkumníky v sociálních a ekonomických vědách stejně jako designéry IT výzkumníky Dopad: zkoumat možný benefit použití vynořujících se technologií ve veřejném sektoru. Otevření nových trhů.

4 YOUNG Mladá generace v inovativní, inkluzívní a udržitelné Evropě YOUNG 3 Lifelong learning for young adults: better policies for growth and inclusion in Europe Scope: veškeré vzdělávání s důrazem na vzdělávání mladých dospělých (18 až nástup do práce) a zranitelných skupin. Identifikovat úspěšné programy, learning petential pracovišť, spolupráce mezi různými agenturami sbírajících data vytvořit Intelligent Decision Support System Dopad: využít potenciál existujících znalostí a vytvořit nové, vytvořit synergie mezi hlavními aktéry sbírajícími data, inteligent decision information system YOUNG 4 The young as a driver of social change Scope: návrh má adresovat buď a) nebo b) a) důvody poklesu důvěry, kvalitativně zkoumat hodnoty a zájmy mladých a srovnat je se všeobecnou sociální dynamikou na úrovni EU. Jak si zajistit zájem mladých, kteří jsou klíčem ke společenské proměně související se stárnutím populace a socio-economic transition. Příspěvek mezi 1,5-2,5 M. Dopad: přiblížit mladé lidi EU a EU blíže svým občanům b) inovační akce v oblasti open participation a open engagement. Příspěvek mezi 1-3 M Dopad: použití jejich oblíbbeného komunikačního kanálu zvýší jejich zapojení do aktivit veřejné správy a rozhodovacích procesů 9,45 M na obě témata

5 REFLECTIVE Reflektivní společnosti: Kulturní dědictví a evropské identity REFLECTIVE 2 Emergence and transmission of European cultural heritage and Europeanisation témata 2-5 mají rozpočet 15,5 M Scope: multidisciplinární, komparativní výzkum se zaměří na vynoření Evropského kulturního dědictví v historické perspektivě; propojení lokálních, regionálních, národních a evropských aspektů; dopad na Europanizaci a vnímání Evropy; hmotné i nehmotné kulturní dědictví; multijazyková povaha KD; turistický potenciál. Dopad: Podpora kulturních politik EU spojených s objevením a využitím KD. Oslovit různé stakeholdery. REFLECTIVE 3 European cohesion, regional and urban policies and the perceptions of Europe Scope: evropské regiony s výrazně odlišnými rolemi administrace, občanského zapojení, historie, kultury a identity; aplikace kohezních, regionálních a urbánních politik; příspěvek regionálních politik k pozitivní identifikaci s Evropským projektem; komparativní analýza inovativních case studies z MS s různými současnými i historickými teritoriálními administrativními rámci; dopad a efektivnost komunikace spojené s EU regionálními projekty Dopad: konceptuální, metodologický a analytický příspěvek k lepšímu porozumění vztahů mezi evropskými regionálními politikami, lokálními a regionálními identitami a percepcí přidané hodnoty EU občany.

6 REFLECTIVE Reflektivní společnosti: Kulturní dědictví a evropské identity REFLECTIVE 4 Cultural opposition in the former socialist countries Scope: komparativní výzkum různých typů sbírek zachycujících co nejširší spektrum opozice v bývalých socialistických zemích; jak jsou tyto sbírky známy zejména mezi mladou generací, vytvoření elektronického katalogu; různé typy kulturní opozice specifické pro různé země; jak přispěly k pádu socialismu; zkoumat také archívy tajné policie a dalších represivních orgánů Dopad: katalog sbírek; podpora spolupráce institucí spravujících tyto sbírky; doporučení k ochraně a valorizaci tohoto dědictví; REFLECTIVE 5 The cultural heritage of war in contemporary Europe Scope: mapování využití kulturního dědictví vybraných ozbrojených konfliktů; praktiky připomínání, média, populární kultura, role tohoto KD v budování identit; zkoumat vztahy současných evropských společností k tomuto KD, srovnání s regiony mimo Evropu Dopad: Prohloubit znalosti o problematice. Inovativní cesty, sítě, nástroje a politická doporučení k udržování tohoto KD a jak ho propagovat. REFLECTIVE 6 Innovation ecosystems of digital cultural assets 10 M, 2-4 M na projekt. Inovační akce. Vytvoření technologií pro výzkum v humanitních vědách.

7 REFLECTIVE 2015 Reflektivní společnosti: Kulturní dědictví a evropské identity REFLECTIVE 8 Communication and dissemination platform 1 M Scope: podpořit dialog mezi výzkumníky a mezi výzkumníky a dalšími stakeholdery politická perspektiva, zaměření na inovace, inkluzi a růst. Research and Policy Communities. Dopad: CSA podpoří dialog výzkumníků a jiných specialistů (communication experts) v oblastech vybraných pro financování v EU, vytvoří komunity s multidisciplinárními perspektivami a zajistí efektivní šíření a aplikaci výsledků podpořených z EU programů. REFLECTIVE 11: Enabling Innovation Creating Impact from Social Sciences and Humanities 1,9 M Scope: analyzovat potenciál valorizace SSH na evropské úrovni a rozvinout postupypodporu praktických aplikací výsledků, metod a expertízy SSH výzkumníků. Dopad: Větší valorizace SSH výzkumu. Knowledge transfer SSH výzkumu.

8 INT 2014/15 Posílení mezinárodního zapojení Evropy ve výzkumu a inovacích INT 1 Enhancing and focusing research and innovation cooperation with the Union's key international partners 6,9 M zaměřeno na Austrálie, USA, Brazílie, Rusko, Čína, Jižní Afrika, Ukrajina INT 2 Encouraging the research and innovation cooperation between the Union and selected regional partners 4,45 M 2014 a 3,45 M 2015 Jižní středomoří, Východní partnerství, region Černého moře, Střední východ a Afrika

9 INT Výzkum na podporu Evropy jako globálního hráče Rozpočet na INT 3 INT 12 26,5 M Doporučeno 1,5 M až 2,5 M na projekt INT 3 Europe s contribution to a value based global order and its contestants Globální spravedlnost, definovat kritéria, lidská práva, evropské a neevropské perspektivy, možnosti a hranice evropského vlivu, empirická analýza INT 4 The European Union s contribution to global development: in search of greater policy coherence dopad evropských politik a politik jednotlivých čllenských států na rozvojové země, zamýšlené a nezamýšlené dopady, - přehled evropských politik a regulací a jejich dopad na rozvojové země INT 5 Rethinking the EU crisis response mechanism in light of recent conflicts Analýza reakce na krizi a schopnosti EU přijímat rozhodnutí a účinně reagovat. Role NATO a OSN, synergie s EU, BRICS

10 INT Výzkum na podporu Evropy jako globálního hráče INT 6 Re-invigorating the partnership between the two shores of the Mediterranan zhodnotit potenciál a účinnost existujících politik a opatření, identifikovat překážky a možnosti další spolupráce. Různá pojetí regionu. Cílem vytvořit výhled pro rozvoj další spolupráce. INT 7 Towards a new geopolitical order in the South and East Mediterrranean region SEMC (jižní a východní středozemí) a Blízký východ, analyzovat hlavní politické dynamiky regionu, role vnitřních a vnějších aktérů, potenciální rizika destabilizace regionu, foresight scénáře vývoje oblasti, široké zastoupení partnerů z regionu! INT 8 The EU and the Eastern Partnership 6 postsovětských republik, stock-taking existujících bilaterálních vztahů, zvláštní pozornost Bělorusko, Ukrajina, Moldávie, geostrategické vlivy Rusko a Turecko, Cílem zhodnocení možností politik EU vůči těmto zemím, narýsovat jejich politické důsledky a strategie. INT 9 EU, Turkey and its wider neightbourhood: challenges and opportunities ekonomické, politické, sociální a geostrategické výzvy další integrace Turecka do EU, široké zastoupení Turecka a okolních států!

11 INT Výzkum na podporu Evropy jako globálního hráče INT 10 EU and integration challenges in the Balkans stock taking existujícíh vztahů s EU a mezi nimi, zaujmout perspektivu zkoumaných zemí, socioekonomický vývoj, etnické a politické konflikty, možnosti EU politik vůči každé z těchto zemí, vzít v úvahu širší geopolitickou perspektivu vývoje regionu. INT 11 European cultural and science diplomacy: exploiting the potential of culture and science in the EUs external relations bilaterální a multilaterální kulturní vztahy EU s významnými třetími zeměmi a regiony v sousedství EU, porovnat se vztahy jiných významných zemí a regionů, spolupráce v oblasti vědy a technologií jako součást těchto vztahů, zachytit vývoj a ukázat dobrou praxi, co chybí a načrtnout politické implikace INT 12 The cultural and social dimension of EU-LAC relations strategické partnerství od 1999, kritické zkoumání minulých a současných kulturních, vědeckých a intelektuálních výměn s cílem najít synergie a cross-ferilisations, jak LAC občané vnímají EU, definice vize spolupráce v dalších letech

12 INSO 2014 a 2015 Nové formy inovací INSO 1 (2015) Innovation in the public sector by using emerging ICT technologies personalizované a mobilní veřejné služby, důraz na transparentnost veřejných služeb, 1-3 M INSO 4 Innovative schemes for open innovation and science 2.0 cílem je pomoci univerzitám stát se otevřenými inovačními centry, spolupráce s podniky, RIA i inovační akce INSO 5 Social Innovation Community vytvořit komunitu výzkumníků, sociálních inovátorů, koncových uživatelů a politických aktérů INSO 10 Innovative mobile e-governement application by SMEs SME instrument, multiple deadlines INSO 11 SME bussiness model innovation SME instrument

13 Odkazy Účastnický portál: /home.html CORDIS: Česky: Pracovní program: /common/ part_13_societies_v2.0_en.pdf

14 Děkuji Vám za pozornost!

Témata chystaných výzev Společenské výzvy 6 Evropa v měnícím se světě inkluzívní, inovativní a reflektivní společnosti

Témata chystaných výzev Společenské výzvy 6 Evropa v měnícím se světě inkluzívní, inovativní a reflektivní společnosti Témata chystaných výzev Společenské výzvy 6 Evropa v měnícím se světě inkluzívní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast

Více

Předběžná témata prvních výzev Společenské výzvy 6. Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti.

Předběžná témata prvních výzev Společenské výzvy 6. Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti. Předběžná témata prvních výzev Společenské výzvy 6 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní

Více

první výzvy Společenské výzvy 6 programu H 2020 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň,

první výzvy Společenské výzvy 6 programu H 2020 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň, první výzvy Společenské výzvy 6 programu H 2020 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní

Více

Aktuální výzvy společenské výzvy 6 a témata s SSH dimenzí v jiných společenských výzvách. Výsledky prvních výzev SC6

Aktuální výzvy společenské výzvy 6 a témata s SSH dimenzí v jiných společenských výzvách. Výsledky prvních výzev SC6 Aktuální výzvy společenské výzvy 6 a témata s SSH dimenzí v jiných společenských výzvách Informační den Výsledky prvních výzev SC6 Daniel FRANK 20.listopad 2015 Základní data o projektech a návrzích projektů

Více

Novinky v 7. RP a společenské vědy v programu Horizon 2020

Novinky v 7. RP a společenské vědy v programu Horizon 2020 Novinky v 7. RP a společenské vědy v programu Horizon 2020 Michal Pacvoň, NCP pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy NCP pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110 Hlavní změny v

Více

Předběžná témata připravované výzvy priority SSH. Výzvy priority SSH 2011. Témata pro velké projekty. Výzvy FP7-SSH-2012

Předběžná témata připravované výzvy priority SSH. Výzvy priority SSH 2011. Témata pro velké projekty. Výzvy FP7-SSH-2012 Předběžná témata připravované výzvy priority SSH Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110 Výzvy priority SSH

Více

Předběžná témata příští výzvy v oblasti SSH

Předběžná témata příští výzvy v oblasti SSH Předběžná témata příští výzvy v oblasti SSH Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110 Výzvy priority SSH 2010

Více

Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace

Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní kontakt pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234

Více

Společenské vědy v programu Horizon 2020

Společenské vědy v programu Horizon 2020 Společenské vědy v programu Horizon 2020 Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní kontakt pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110 3 HLAVNÍ

Více

Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace

Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace Společenské vědy v programu Horizon 2020 aktuální situace Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní kontakt pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234

Více

H2020, Společenská výzva 6, struktura a novinky

H2020, Společenská výzva 6, struktura a novinky H2020, Společenská výzva 6, struktura a novinky Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Společenskou výzvu 6 Evropa v měnícím se světě Národní kontakt pro program Věda se společností a pro společnost pacvon@tc.cz

Více

Společenské vědy v 7. RP a v připravovaném programu Horizon 2020

Společenské vědy v 7. RP a v připravovaném programu Horizon 2020 Společenské vědy v 7. RP a v připravovaném programu Horizon 2020 Michal Pacvoň, NCP pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy NCP pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110 Podepsáním

Více

Možnosti zapojení českých subjektů do programu Horizont 2020 v oblasti hospodaření s vodními zdroji. 3. prosince 2014, Praha Jana Čejková, TC AV ČR

Možnosti zapojení českých subjektů do programu Horizont 2020 v oblasti hospodaření s vodními zdroji. 3. prosince 2014, Praha Jana Čejková, TC AV ČR Možnosti zapojení českých subjektů do programu Horizont 2020 v oblasti hospodaření s vodními zdroji 3. prosince 2014, Praha Jana Čejková, TC AV ČR STRUKTURA H2020 Priority: I. vynikající věda (Excellent

Více

Aktuální výzvy společenské výzvy 6

Aktuální výzvy společenské výzvy 6 Aktuální výzvy společenské výzvy 6 Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Společenskou výzvu 6 Evropa v měnícím se světě Národní kontakt pro program Věda se společností a pro společnost pacvon@tc.cz Tel: 234

Více

EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost

EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY A INICIATIVY V TEMATICKÉ VÝZKUMNÉ OBLASTI NMP Praha, 13. září 2011 Lenka HAVLÍČKOVÁ OBSAH PREZENTACE kontext rámcových

Více

Horizont 2020 struktura a možnosti pro SSH

Horizont 2020 struktura a možnosti pro SSH Horizont 2020 struktura a možnosti pro SSH Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Společenskou výzvu 6 Evropa v měnícím se světě Národní kontakt pro program Věda se společností a pro společnost pacvon@tc.cz

Více

Životní prostředí v 7. RP

Životní prostředí v 7. RP Životní prostředí v 7. RP 6. června 2012, Praha Jana Čejková TC AV ČR STRUKTURA 7. RP CAPACITIES 3857 M JRC 1750 M EURATOM 4090 M COOPERATION Health 5577 M Food, Agri, Biotech 1762 M PEOPLE 4511 M ICT

Více

Program Horizon 2020 6. března 2014, Praha

Program Horizon 2020 6. března 2014, Praha Program Horizon 2020 6. března 2014, Praha Jana Čejková, TC AV ČR HORIZON 2020 RÁMCOVÝ PROGRAM PRO VÝZKUM A INOVACE Období: 2014-2020 Rozpočet: 77 mld. Klíčová část strategie Evropa 2020, její vlajkové

Více

Nové nástroje v programu Horizont 2020 (SME Instrument, Fast Track to Innovation Pilot)

Nové nástroje v programu Horizont 2020 (SME Instrument, Fast Track to Innovation Pilot) Nové nástroje v programu Horizont 2020 (SME Instrument, Fast Track to Innovation Pilot) Ing. Veronika Korittová, NCP pro energetiku a EURATOM 20. března 2015 E-mail: korittova@tc.cz Tel.: 234 006 115 Technologické

Více

Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost

Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy Národní kontakt pro program Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234

Více

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Kristýna Meislová [25. listopadu 2013] Agenda 1. Inteligentní specializace RIS Prahy v kontextu ČR 2. Průběh příprav

Více

Chytrá města a energetika v pracovním programu

Chytrá města a energetika v pracovním programu Chytrá města a energetika v pracovním programu 2016-2017 Ing. Veronika Korittová, NCP pro energii a EURATOM 18. 11. 2015 E-mail: korittova@tc.cz Tel.: 234 006 115 Technologické centrum AV ČR Ve Struhách

Více

Podpora otevřeného přístupu v prioritě 7. RP Věda ve společnosti

Podpora otevřeného přístupu v prioritě 7. RP Věda ve společnosti Podpora otevřeného přístupu v prioritě 7. RP Věda ve společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast Věda ve společnosti pacvon@tc.cz Tel: 234 006 110

Více

H2020 - Spreading excellence and widening participation (SEWP) Naďa Koníčková

H2020 - Spreading excellence and widening participation (SEWP) Naďa Koníčková H2020 - Spreading excellence and widening participation (SEWP) Naďa Koníčková Cíle SEWP Přispět k rozvoji excelentní vědy v evropských regionech s nižší výzkumnou a inovační intenzitou (low performing

Více

Internacionalizace, projekt Cluster COOP. Regionální setkání CluStrat; Cheb Ing. Hana Zvariková, CzechInvest

Internacionalizace, projekt Cluster COOP. Regionální setkání CluStrat; Cheb Ing. Hana Zvariková, CzechInvest Internacionalizace, projekt Cluster COOP Regionální setkání CluStrat; Cheb 7.3.2013 Ing. Hana Zvariková, CzechInvest Obsah: Internacionalizace Co? Proč? Jak? Podpora internacionalizace Národní a evropský

Více

Nástroje EU v kontextu spolupráce s třetími státy

Nástroje EU v kontextu spolupráce s třetími státy Nástroje EU v kontextu spolupráce s třetími státy Veřejná správa, sluţby, agentury, vzdělávací instituce, hospodářské komory, investoři, občanská sdruţení, zástupci průmyslu Důvody existence nástrojů z

Více

7. rámcový program pro výzkum a technologický rozvoj. Zlatuše Novotná 13. března 2012

7. rámcový program pro výzkum a technologický rozvoj. Zlatuše Novotná 13. března 2012 7. rámcový program pro výzkum a technologický rozvoj Zlatuše Novotná 13. března 2012 Program 1. Souvislosti 2. Cíle, historie a struktura 3. Specifické programy 4. Typy projektů 5. Shrnutí 2 1) Souvislosti

Více

Současný stav a změny implementace vybraných politik a programů Evropské unie

Současný stav a změny implementace vybraných politik a programů Evropské unie Současný stav a změny implementace vybraných politik a programů Evropské unie Ing. Karel Mráček, CSc. Institut evropské integrace, NEWTON College, a. s. Vědeckopopularizační seminář Evropský institucionální

Více

Problematika měst v programu Horizont 2020 18. listopadu 2015, Praha

Problematika měst v programu Horizont 2020 18. listopadu 2015, Praha Problematika měst v programu Horizont 2020 18. listopadu 2015, Praha Jana Čejková, TC AV ČR MĚSTA KDE VŠUDE? Společenská výzva 5 (Ochrana klimatu, životní prostředí, efektivní využívání zdrojů a suroviny)

Více

Kulturní a institucionální změna jako nástroj prosazování genderové rovnosti v organizacích

Kulturní a institucionální změna jako nástroj prosazování genderové rovnosti v organizacích Kulturní a institucionální změna jako nástroj prosazování genderové rovnosti v organizacích Marcela Linková Sociologický ústav AV ČR 1 Systémový přístup Kulturní a institucionální změna / Strukturální

Více

Program Horizon března 2012, Praha

Program Horizon března 2012, Praha Program Horizon 2020 14. března 2012, Praha Jana Čejková TC AV ČR VÝHLED PO ROCE 2013 = HORIZON 2020 Období: 2014-2020 Rozpočet: původní návrh: 80 mld., Rada navrhuje snížení na 69 mld. (únor 2013) Klíčová

Více

Program Horizon 2020 18. března 2014, Hradec Králové

Program Horizon 2020 18. března 2014, Hradec Králové Program Horizon 2020 18. března 2014, Hradec Králové Jana Čejková, TC AV ČR HORIZON 2020 RÁMCOVÝ PROGRAM PRO VÝZKUM A INOVACE Období: 2014-2020 Rozpočet: 77 mld. Klíčová část strategie Evropa 2020, její

Více

7. Rámcový program EU pro koho je určen a jak se v něm orientovat? Táňa Perglová, CZELO

7. Rámcový program EU pro koho je určen a jak se v něm orientovat? Táňa Perglová, CZELO 7. Rámcový program EU pro koho je určen a jak se v něm orientovat? Táňa Perglová, CZELO 7. Rámcový program struktura specifické programy Základní charakteristika Sedmý rámcový program pro výzkum, technologický

Více

Program Horizont 2020

Program Horizont 2020 Program Horizont 2020 - struktura, informační zdroje, příprava projektu 18. listopadu 2015, Praha Jana Čejková, TC AV ČR STRUKTURA PROGRAMU H2020 - CELKOVÝ ROZPOČET 77 028 MIL. Priority: I. vynikající

Více

Hlavní příklady způsobilých nákladů*

Hlavní příklady způsobilých nákladů* Přehled dotačních možností v programovém období 2014-2020 25.3. 2014, Zlín Operační programy - Evropská územní spolupráce (INTERREG) Dotační progamy Přeshraniční spolupráce Typ výdajů investiční Central

Více

Aktuální možnosti v rámcovém programu Horizont 2020

Aktuální možnosti v rámcovém programu Horizont 2020 Aktuální možnosti v rámcovém programu Horizont 2020 Ing. Martin Škarka e-mail: skarka@tc.cz Tel.: 234 006 113 Technologické centrum AV ČR Ve Struhách 27 160 00 Praha 6 www.tc.cz Ústí nad Labem 30.9.2014

Více

KONCEPT INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE A JEHO VYUŽITÍ V REGIONÁLNÍCH ROZVOJOVÝCH STRATEGIÍCH

KONCEPT INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE A JEHO VYUŽITÍ V REGIONÁLNÍCH ROZVOJOVÝCH STRATEGIÍCH KONCEPT INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE A JEHO VYUŽITÍ V REGIONÁLNÍCH ROZVOJOVÝCH STRATEGIÍCH Vladislav Čadil Ondřej Pokorný Technologické centrum AV ČR 10. prosince 2012 Struktura prezentace 1. Vymezení konceptu

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Litoměřice, 16. března 2016 www.zdravamesta.cz/js2016 Akce byla podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the

Více

Sociální vědy v H2020 a nové výzvy společenské výzvy 6

Sociální vědy v H2020 a nové výzvy společenské výzvy 6 Sociální vědy v H2020 a nové výzvy společenské výzvy 6 Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Společenskou výzvu 6 Evropa v měnícím se světě Národní kontakt pro program Věda se společností a pro společnost

Více

Towards highly energy efficient and decarbonised buildings Stimulating demand for sustainable energy skills in the building sector

Towards highly energy efficient and decarbonised buildings Stimulating demand for sustainable energy skills in the building sector Označení výzvy Téma výzvy Výzva BUILDING A LOW CARBON, CLIMATE RESILIENT FUTURE: SECURE, CLEAN AND EFFICIENT ENERG Téma Buildings in Energy Transition LC-SC3-B4E-1-2020 LC-SC3-B4E-2-2020 LC-SC3-B4E-3-2020

Více

7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace

7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace 7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace Regionální podpora výzkumu, vývoje a inovací kde a jak získat finance Brno, 25.1.2007 LENKA HAVLÍČKOVÁ NCP pro regiony TECHNOLOGICKÉ CENTRUM

Více

Novinky o programech TA ČR

Novinky o programech TA ČR 1 Novinky o programech TA ČR Martin Bunček. Technologická agentura ČR Hradec Králové, 11.5. 2017 Projekty v programech TA ČR Struktura účastníků v projektech Očekávané výsledky v programech TA ČR Programy

Více

OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020

OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020 OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020 Mgr. Inka VAVERKOVÁ (inka.vaverkova@msmt.cz) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Konference pro podporu regionálního rozvoje Praha 27. března 2014

Více

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 2. června 2015 Stella Horváthová 2014-2020 Cíl 2: Evropská územní spolupráce v

Více

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Příloha č. 3 Souhrnný přehled strategických dokumentů a koncepcí k IROP Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Průřezové strategie dotýkající se více tematických cílů TC

Více

Program Horizont června 2016, Brno

Program Horizont června 2016, Brno Program Horizont 2020 16. června 2016, Brno Jana Čejková, TC AV ČR HORIZONT 2020-77 028 MIL. I. Vynikající věda (24 441) ERC FET Akce Marie- Sklodowska-Curie Infrastruktury II. Vedoucí postavení evr. průmyslu

Více

Horizont 2020: Příležitosti pro MSP

Horizont 2020: Příležitosti pro MSP Horizont 2020: Příležitosti pro MSP 18/02/2019 Michaela Vlková Národní kontakt Inovace v MSP, Doprava (Horizont 2020) TC AV ČR Podpora inovací v H2020 Vývoj a urychlení tržního uplatnění inovací Růst,

Více

Program pro konkurenceschopnost podniků s důrazem na malé a střední podniky (2014-2020)

Program pro konkurenceschopnost podniků s důrazem na malé a střední podniky (2014-2020) Program pro konkurenceschopnost podniků s důrazem na malé a střední podniky (2014-2020) Programme for the Competitiveness of enterprises and SMEs (COSME) 2014-2020 CIP COSME a H2020 2007-2013 2014-2020

Více

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt STRATEGIE INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Pavel Šubrt Smart Specialization Strategy S3 Strategický přístup k ekonomickému rozvoji státu/regionu (hospodářská strategie) prostřednictvím

Více

Témata prezentace. Základní údaje o české VaVaI. Reforma VaVaI (základní cíle a dokumenty, mezinárodní audit)

Témata prezentace. Základní údaje o české VaVaI. Reforma VaVaI (základní cíle a dokumenty, mezinárodní audit) Témata prezentace Základní údaje o české VaVaI Reforma VaVaI (základní cíle a dokumenty, mezinárodní audit) Velké výzkumné infrastruktury a centra excelentního výzkumu Projekty MZV (České technologické

Více

Životní prostředí Aktuálně otevřené výzvy 6. září 2011, Praha

Životní prostředí Aktuálně otevřené výzvy 6. září 2011, Praha Životní prostředí Aktuálně otevřené výzvy 6. září 2011, Praha Jana Čejková TC AV ČR SPECIFICKÉ PROGRAMY 7. RP (rozpočet v mld. ) SPOLUPRÁCE společný výzkum (32,4) 10 tematických priorit... 2. Potraviny,

Více

Přehled dotačních možností v programovém období 2014-2020 30.10. 2014, Jihlava

Přehled dotačních možností v programovém období 2014-2020 30.10. 2014, Jihlava Přehled dotačních možností v programovém období 2014-2020 30.10. 2014, Jihlava Národní operační programy financované ze strukturálních fondů EU (CZ) Program připravují příslušná česká ministerstva (MMR,

Více

, Praha. rozpočty programů v mld , Praha

, Praha. rozpočty programů v mld , Praha 7. RÁMCOVÝ PROGRAM ES PRO VÝZKUM, TECHNOLOGICKÝ ROZVOJ A DEMONSTRACE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Zdeňka ŠUSTÁKOVÁ Technologické centrum AV ČR sustakova@tc.cz RÁMCOVÉ PROGRAMY ES Počátek účasti ČR Vstup ČR do EU

Více

Horizont 2020: specializované nástroje SME Instrument a Fast Track to Innovation. Zlín, 27/05/2015 Michaela Vlková, TC AV ČR

Horizont 2020: specializované nástroje SME Instrument a Fast Track to Innovation. Zlín, 27/05/2015 Michaela Vlková, TC AV ČR Horizont 2020: specializované nástroje SME Instrument a Fast Track to Innovation Zlín, 27/05/2015 Michaela Vlková, TC AV ČR SME Instrument (SMEI) Nástroj pro malé a střední podniky 2 SME Instrument nástroj

Více

Asistivní technologie v programech EU. Ing. Dana Černohousová Odbor egovernmentu Ministerstvo vnitra

Asistivní technologie v programech EU. Ing. Dana Černohousová Odbor egovernmentu Ministerstvo vnitra Asistivní technologie v programech EU Ing. Dana Černohousová Odbor egovernmentu Ministerstvo vnitra CIP ICT PSP Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace program pro podporu politik informačních

Více

1. října 2010, Praha 7. Rámcový program EU 4. výzva v prioritě Udržitelná pozemní doprava a Letectví. Michal Pacvoň, Lenka Chvojková

1. října 2010, Praha 7. Rámcový program EU 4. výzva v prioritě Udržitelná pozemní doprava a Letectví. Michal Pacvoň, Lenka Chvojková Služby NICER, CZELO a aktuality 7.RP 1. října 2010, Praha 7. Rámcový program EU 4. výzva v prioritě Udržitelná pozemní doprava a Letectví Michal Pacvoň, Lenka Chvojková 1 Služby NICER, aktuality Informační

Více

ČR a Strategie EU pro Podunají (EUSDR)

ČR a Strategie EU pro Podunají (EUSDR) ČR a Strategie EU pro Podunají (EUSDR) Participační přístupy a Podunajská strategie Národní den participace v ČR Praha, Akademie veřejného investování, MMR 30. května 2017 Pavla Kačabová, výkonná národní

Více

Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace (2014 2020) Jak hledat téma pro návrh projektu

Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace (2014 2020) Jak hledat téma pro návrh projektu Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace (2014 2020) Jak hledat téma pro návrh projektu Ing. Veronika Korittová, NCP pro energetiku a EURATOM 26. listopadu 2014 E-mail: korittova@tc.cz Tel.:

Více

Iniciativy související s rámcovými programy EU UPOL, Olomouc, 04.12. 2013

Iniciativy související s rámcovými programy EU UPOL, Olomouc, 04.12. 2013 Iniciativy související s rámcovými programy EU UPOL, Olomouc, 04.12. 2013 Michaela Vlková, Technologické centrum AV ČR (CZELO) Obsah: iniciativy vycházející nebo související s RP I. Evropské technologické

Více

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 XVIII. celostátní finanční konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 Základní informace o OP VVV Základní východiska Důraz na Specifická doporučení Rady pro ČR intervence

Více

Horizont 2020 Přístup k rizikovému financování

Horizont 2020 Přístup k rizikovému financování Horizont 2020 Přístup k rizikovému financování Ing. M. Škarka Tel. 234 006 113 skarka@tc.cz Technologické centrum AV ČR Ve Struhách 27 16000 Praha Praha 5.12.2013 HORIZONT 2020 (2014-2020) Je nejvýznamnějším

Více

Program meziregionální spolupráce Interrer Europe

Program meziregionální spolupráce Interrer Europe European Union European Regional Development Fund Sharing solutions for better regional policies Program meziregionální spolupráce Interrer Europe 5. dubna 2016 Hradec Králové Geografické vymezení programu

Více

Horizont Evropa, Část Posílení Evropského výzkumného prostoru (SERA) Kulatý stůl k přípravě programu Horizont Evropa

Horizont Evropa, Část Posílení Evropského výzkumného prostoru (SERA) Kulatý stůl k přípravě programu Horizont Evropa Horizont Evropa, Část Posílení Evropského výzkumného prostoru (SERA) Kulatý stůl k přípravě programu Horizont Evropa 4. 9. 2018 Anna Vosečková, voseckova@tc.cz SERA - SHRNUTÍ poskytuje podporu pilířům

Více

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM. Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM. Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany 20.-21.3. 2019 STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Středočeské inovační centrum (SIC) je spolek založený za účelem

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Národní dialog ke klastrovým koncepcím 22. 23. října 2012 Role MPO: oblast podpory podnikání a inovací Operační program Podnikání a

Více

Nástroj pro MSP v H2020: přehled

Nástroj pro MSP v H2020: přehled Nástroj pro MSP v H2020: přehled Programy EU, KÚOK 04/10/2017 Michaela Vlková Národní kontakt Inovace v MSP, Doprava TC AV ČR Nástroj pro MSP v H2020 Excellent Science Industrial Leadership Societal Challenges

Více

KREATIVNÍ EVROPA ( ) Dílčí program Kultura. Výzva k předkládání návrhů:

KREATIVNÍ EVROPA ( ) Dílčí program Kultura. Výzva k předkládání návrhů: KREATIVNÍ EVROPA (2014 2020) Dílčí program Kultura Výzva k předkládání návrhů: Výzva k předkládání návrhů EACEA 34/2018: Podpora projektů evropské spolupráce 2019 UPOZORNĚNÍ: Tato výzva k předkládání návrhů

Více

Podpora výzkumu a inovací - Horizont 2020

Podpora výzkumu a inovací - Horizont 2020 Podpora výzkumu a inovací - Horizont 2020 UPOL, Olomouc, 04.12. 2013 Michaela Vlková, TC AV ČR (CZELO) CZELO: charakteristika Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace Založena v Bruselu v roce

Více

Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELO) Pavlína Pancová Šimková ;

Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELO) Pavlína Pancová Šimková ; Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELO) Pavlína Pancová Šimková pancova@tc.cz ; www.czelo.cz TC AV ČR Podpora zapojení ČR do ERA (CZELO a NCP) Analytické a koncepční studie pro výzkum

Více

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky)

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) 30.1.2014 multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje Struktura

Více

Komplementarita služeb MPO a TC AV ČR

Komplementarita služeb MPO a TC AV ČR Komplementarita služeb MPO a TC AV ČR 26. 11. 2014 Spolupráce při podpoře priorit MPO: ZVYŠOVÁNÍ KONKURENCESCHOPNOSTI ČR PODPORA A ROZVOJ PODNIKÁNÍ INTERNACIONALIZACE MSP PODPORA VÝZKUMU A INOVACÍ TRANSFER

Více

ERRIN. síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok

ERRIN. síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok ERRIN síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok Hlavní aktivity výměna a sdílení informací a know-how mezi regiony budování partnerství zapojování subjektů do

Více

Základní informace o projektu

Základní informace o projektu Základní informace o projektu Operační program Priorita Název projektu Akronym/zkratka Nadnárodní spolupráce Výměna a přenos zkušeností v oblastech inovací, zvyšování konkurenceschopnosti Podpora inovací

Více

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+)

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) RNDr. Jan Vozáb, PhD partner, hlavní konzultant pro

Více

Evropské instituce a jejich programy, vhodné pro podporu obnovy těžbou narušené krajiny

Evropské instituce a jejich programy, vhodné pro podporu obnovy těžbou narušené krajiny Asociace pro vodu v krajině ČR - Technologická platforma pro udržitelné vodní zdroje Evropské instituce a jejich programy, vhodné pro podporu obnovy těžbou narušené krajiny Ing.Jan Čermák, Dr.Sc Most 17.4.2013

Více

Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace

Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace Michal Pazour, alteruje Vlastimil Růžička Kulatý stůl k interim hodnocení Horizontu 2020 Technologické

Více

IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI CityCON, Písek 22.9.2016 PhDr. Mgr. Ivo Říha Mgr. Peter Svoboda SIC ZAHÁJENÍ ČINNOSTI Podpis zakládajících listin 3. 6. 2015 Tým SIC vznikal od října

Více

Postavení COST v Horizontu Josef Janda

Postavení COST v Horizontu Josef Janda Postavení COST v Horizontu 2020 Josef Janda 1 Obsah presentace Historie COST a Horizont 2020 poslání, principy, cíle Akce COST Rámcová dohoda a Specifická grantová dohoda Závěry Historie COST Nejdéle trvající

Více

GENDEROVÁ ROVNOST JAKO SOCIÁLNÍ INOVACE: SPRÁVA LIDSKÝCH ZDROJŮ VE VĚDĚ V ČR A EVROPĚ

GENDEROVÁ ROVNOST JAKO SOCIÁLNÍ INOVACE: SPRÁVA LIDSKÝCH ZDROJŮ VE VĚDĚ V ČR A EVROPĚ GENDEROVÁ ROVNOST JAKO SOCIÁLNÍ INOVACE: SPRÁVA LIDSKÝCH ZDROJŮ VE VĚDĚ V ČR A EVROPĚ Marcela Linková Národní kontaktní centrum ženy a věda Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. www.zenyaveda.cz 1. 12. 2011

Více

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Setkání se zástupci regionů Brusel, 30. května 2008 Lenka Havlíčková, TC AV ČR REGIONAL NCP havlickova@tc.cz REGIONY ZNALOSTÍ CÍL posilování

Více

Impulzy ze zámoz. USA a Austrálie. Prof. Milan KONEČNÝ, CSc. Laboratoř geoinformatiky a kartografie, GÚ MU, Brno

Impulzy ze zámoz. USA a Austrálie. Prof. Milan KONEČNÝ, CSc. Laboratoř geoinformatiky a kartografie, GÚ MU, Brno Impulzy ze zámoz moří: USA a Austrálie Prof. Milan KONEČNÝ, CSc. Laboratoř geoinformatiky a kartografie, GÚ MU, Brno USA - Clinton - 1994 NSDI - Koordinovaný sběr a přístup ke geografickým datům v USA

Více

Projekty GEONETCAB a EOPOWER

Projekty GEONETCAB a EOPOWER Projekty GEONETCAB a EOPOWER Přemysl Štych Katedra aplikované geoinformatiky a kartografie Přírodovědecká fakulta UK v Praze mail: stych@natur.cuni.cz Praha 4.2. 2016 Dálkový průzkum Země https://www.natur.cuni.cz/geografie/geoinformatika-kartografie

Více

Základní informace o programu

Základní informace o programu Základní informace o programu Jitka Genserová, březen 2013 1 Obsah prezentace Strategické dokumenty související s H2020 O programu HORIZON 2020 Hledání prostředků na financování výzkumu ve zdrojích EU

Více

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů Datum, místo Ing. Josef Praks Představení projektu Název projektu: Strategie rozvoje a podpory KKP Financování: OP Zaměstnanost / Prioritní osa 4. Efektivní

Více

Ochrana životního prostředí a změna klimatu

Ochrana životního prostředí a změna klimatu Ochrana životního prostředí a změna klimatu Environmental protection and climate change Sysel obecný Jiří Bohdal Biodiverzita a ekosystémové služby Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním

Více

Horizont 2020 (2014 2020) Společenská výzva Zajištěná, čistá a účinná energie Ing. Veronika Korittová, NCP pro energetiku a EURATOM 11. března 2014 E-mail: korittova@tc.cz Tel.: 234 006 115 Technologické

Více

ZALOŽENÍ ČESKÉ VĚTVE SVĚTOVÉ PODNIKATELSKÉ RADY PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ. Petr J. Kalaš Česká Manažérská Asociace Golem Club 19.1.

ZALOŽENÍ ČESKÉ VĚTVE SVĚTOVÉ PODNIKATELSKÉ RADY PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ. Petr J. Kalaš Česká Manažérská Asociace Golem Club 19.1. ZALOŽENÍ ČESKÉ VĚTVE SVĚTOVÉ PODNIKATELSKÉ RADY PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ Petr J. Kalaš Česká Manažérská Asociace Golem Club 19.1.2012 INICIATIVA ČMA: ZÁMĚR, CÍLE Záměr: Cíl: Znovuobnovit činnost české pobočky

Více

Program Horizon 2020 24. září 2014, Plzeň

Program Horizon 2020 24. září 2014, Plzeň Program Horizon 2020 24. září 2014, Plzeň Eva Hillerová, TC AV ČR EVROPSKÉ PROGRAMY 2014-2020 Soustava evropských programů Cíl: stabilizace finančního a ekonomického systému, udržitelný růst Programy pro

Více

CIP ICT PSP Výzva 7 Ing. Dana Černohousová

CIP ICT PSP Výzva 7 Ing. Dana Černohousová CIP ICT PSP Výzva 7 Ing. Dana Černohousová dana.cernohousova@mvcr.cz Národní kontaktní bod CIP ICT PSP Ministerstvo vnitra ČR Co je CIP? CIP - Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace CIP ICT

Více

Analýza komunitní sítě

Analýza komunitní sítě Analýza komunitní sítě Analýza komunitní sítě CNA Community network analysis jak mohou výzkumníci zapojit geografické komunity, aby pro ně mohli navrhnout efektivní sociotechnické systémy či sítě? potenciální

Více

Program Horizont nový pracovní program Oblast energetiky a dopravy

Program Horizont nový pracovní program Oblast energetiky a dopravy Program Horizont 2020 -nový pracovní program 2016 2017 Oblast energetiky a dopravy Ing. Veronika Korittová, NCP pro energetiku a EURATOM 6. listopadu 2015 E-mail: korittova@tc.cz Tel.: 234 006 115 Rozpočet

Více

Kulatý stůl k přípravě 9. Rámcového programu EU pro výzkum, vývoj a inovace HORIZON EUROPE ( )

Kulatý stůl k přípravě 9. Rámcového programu EU pro výzkum, vývoj a inovace HORIZON EUROPE ( ) Kulatý stůl k přípravě 9. Rámcového programu EU pro výzkum, vývoj a inovace HORIZON EUROPE (2021-2027) Petr Pracna, Naďa Koníčková Technologické centrum AV ČR 4. září 2018 Pilíře H2020 vs. Horizon Europe

Více

Jak se orientovat a zapojit do projektů programu HORIZON ICT a ZDRAVÍ

Jak se orientovat a zapojit do projektů programu HORIZON ICT a ZDRAVÍ Jak se orientovat a zapojit do projektů programu HORIZON 2020 - ICT a ZDRAVÍ 20.3.2015 ČVUT V PRAZE, TC AV ČR a VŠCHT PRAHA Dominika ZSAPKOVÁ HARINGOVÁ, TC AV ČR Eva SEBROŇOVÁ, TC AV ČR HORIZONT 2020 Evropský

Více

Vlastimil Vaněk Oddělení pro záležitosti Evropské unie, MŠMT

Vlastimil Vaněk Oddělení pro záležitosti Evropské unie, MŠMT Vlastimil Vaněk Oddělení pro záležitosti Evropské unie, MŠMT Struktura prezentace Úvod Struktura programu Erasmus+ Priority programu Erasmus+ Rozpočet Aktuální vývoj/předpokládaný harmonogram Erasmus+

Více

Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů

Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů Podnikání a administrativa 7 Mezinárodní obchod Ekonometrie Obecná ekonomie III 8 Velkoobchod a maloobchod Management 9 Marketingové řízení Strategický

Více

REGIONÁLNÍ DIMENZE 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL

REGIONÁLNÍ DIMENZE 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL REGIONÁLNÍ DIMENZE 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Praha, 1. prosince 2011 Ondřej DANIEL OBSAH PREZENTACE 7. RP Regiony znalostí Výzkumný potenciál Regionální dimenze Horizon 2020 Zdroje informací,

Více

Ing. Václav Fencl, CSc.

Ing. Václav Fencl, CSc. Pracovní program 2013 Udržitelná pozemní doprava Ing. Václav Fencl, CSc. Základní údaje: Zveřejnění pracovního programu: neoficiálně již 14.6.2012, oficiálně bude zveřejněno ve věstníku EC dne 10.7.2012

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace ( )

Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace ( ) Horizont 2020, rámcový program pro výzkum a inovace (2014 2020) Mgr. Ondřej Daniel, Ph.D.; Národní kontaktní pracovník (NCP) evropských Rámcových programů 19. září 2014 E-mail: daniel@tc.cz Tel.: 234 006

Více

Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28.

Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28. Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28. května 2019 Vše začalo Digitálním Českem Průřezový strategický dokument

Více