Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6"

Transkript

1 Návod k montáži tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2 tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 tubusového světlovodu ALLUX 550 STANDARD...strana 10

2 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu ALLUX 250 STANDARD SCHÉMA SVTLOVODU Seznam díl: 1) kopule 2) antikorozní šrouby ) stešní rám s oplechováním a horním kruhem (prstencem) 4) stahovací objímka 15 5) polyvinylová páska 6) svtlovodný tubus 4 5 7) dolní kruh (prstenec) z nerezavjící oceli 6 8) stropní rám (bílý) 9) závitoezné šrouby k montáži dolního kruhu 10) úchytky a šrouby se záslepkami k montáži 14 stropního rámu 11) rozptylovae (iré a prismatické akrylové sklo) s tsnním STROP ) krycí rám 13) metrický šroub se záslepkou k montáži krycího rámu 14) svítidlo (doplkové píslušenství) ) olovná píruba (doplkové píslušenství) 13 ÚVODNÍ PIPOMÍNKY Pro optimální využití vlastností tubusového svtlovodu ALLUX a získání maximální úinnosti se musí bhem montáže dodržovat následující zásady: - umístit kopuli svtlovodu na jižní ásti stechy nejvíce vystavené slunci, zejména dbát na vynechání zastínných míst; - vést svtlovodný tubus co nejkratší a co nejjednodušší cestou (ím kratší a rovnjší tubus, tím je vtší množství peneseného svtla); - namontovat tubus tak, aby byl maximáln napnutý.

3 1. DOLNÍ ÁST SVTLOVODU A. Zvolit místo pro instalací svtlovodu na strop s tím, že v pípad trámového stropu musí být otvor mezi trámy. Prmr otvoru by ml init 28 cm. B. Vyíznout otvor ve vyznaeném míst. Pi vyezávání otvoru v betonovém stropu je teba se poradit se stavebním projektantem. POZOR! V pípad betonového stropu nebo konstrukce, která má ostré hrany, doporuujeme montáž krycího pouzdra (nap. mirelonová folie) pro ochranu svtlovodného tubusu. C. Pomocí pipojených píchytek a šroub se záslepkami (10) pipevnit stropní rám (8) ve vyíznutém otvoru. 2. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Urit místo mezi krovy na vnitní stran stechy k instalaci horního rámu s oplechováním (3) (dodržovat zásadu montáže podle pravidel obsažených v souboru Úpravy stešního rámu svtlovodu pi montáži do šikmé stechy s vlnitou krytinou ). B. Ve steše vyíznout otvor s požadovaným prmrem 30 cm. V pípad stechy pokryté taškami je teba rozebrat ást stešní krytiny. POZOR! V pípad stech pokrytých taškami nebo vlnitým plechem je teba namontovat olovnou pírubu (doplkové píslušenství). 3. URENÍ DÉLKY SVTLOVODNÉHO TUBUSU A. Zmit vzdálenost mezi otvorem ve steše a dolním stropním rámem (bílý kruh) pipevnným na strop. Je nutno zohlednit ohyb tubusu. B. Piíznout svtlovodný tubus na požadovanou délku (6).

4 4. SVTLOVODNÝ TUBUS A. Jeden konec svtlovodného tubusu nasunout na prstenec horního rámu svtlovodu, piemž dv nebo tí konstrukní ovinutí tubusu se musí nacházet nad prohlubní B. Místo napojeni a místo prohlubn pod stahovací objímkou (4) tikrát ovinout polyvinylovou páskou (5). C. Nasadit na prohloubení stahovací objímku (4) a dotáhnout její šroub. D. Na dolní prstenec, vyhotovený s nerezavjící oceli nasunout druhý konec svtlovodného tubusu a pipevnit jej polyvinylovou páskou, kterou je nutno tikrát omotat. 5. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Svtlovodní tubus (6) s pipevnným dolním prstencem spustit otvorem ve steše. B. Zamontovat horní stešní rám s klempíským prvkem (oplechováním) (3) na steše, piemž je nutno pamatovat, že kondenzaní otvory se musí nacházet v nejvyšším bod kopule svtlovodu. 6. STEŠNÍ KOPULE S použitím šroub s plastovými podložkami (2), pimontovat kopuli (1). POZOR! šrouby dotahovat lehce, nesmí dojit k deformaci kopule. Kopuli neistit prostedky s obsahem alkoholu, benzinu, nitro.

5 7. DOLNÍ ÁST SVTLOVODNÉHO TUBUSU Dolní ást svtlovodného tubusu spolu s dolním prstencem vtáhnout otvorem ve strop a pimontovat pomocí závitoezných šroub (9) k stropnímu rámu (8). POZOR! Sejmte ochrannou folii z dolního i horního prstence. 8. SVÍTIDLO (doplkové píslušenství) A. Svítilnu (14) namontovat uvnit svtlovodného tubusu (6) ve vzdálenosti 5 cm od spodního okraje dolního prstence z nerezavjící oceli. K montáži je teba použít závitoezné šrouby. B. Pipojit vodi nosníku svítilny k existující elektrické Instalaci. POZOR! Pipojení by mla provést oprávnná osoba. Používejte pouze úsporné žárovky, které vydávají mén tepla než klasické žárovky není souástí dodávky. 9. ROZPTYLOVAE A. Soubor rozptylova v tsnní (11) usadit ve stropním rámu (rozptylova by ml být zaražen na drážkách stropního rámu). POZOR! Je teba pamatovat na odstranní ochranné folie a nasmrování prizmatické strany rozptylovae smrem dol. B. Zasadit krycí rám (12), upevnit pomoci metrických šroub a zajistit pipojenými záslepkami (13). 10. ZATEPLENÍ A IZOLACE Pro zajištní lepší tepelné izolaci doporuujeme zateplení svtlovodného tubusu rohoží z minerální vlny o síle 50 mm (u nezateplených stech).

6 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu ALLUX 350 STANDARD SCHÉMA SVTLOVODU Seznam díl: 1) kopule ) antikorozní šrouby 3) stešní rám s oplechováním a horním kruhem (prstencem) 4) stahovací objímka 5) polyvinylová páska ) svtlovodný tubus 7) dolní kruh (prstenec) z nerezavjící oceli 6 8) závitoezné šrouby k montáži dolního kruhu (prstence) 9) stropní rám (bílý) 10) úchytky a šrouby se 12 záslepkami k montáži stropního rámu 11) rozptylovae (iré a prismatické akrylové sklo) s tsnním STROP ) svítidlo (doplkové píslušenství) 13) olovná píruba (doplkové píslušenství) ÚVODNÍ PIPOMÍNKY Pro optimální využití vlastností tubusového svtlovodu ALLUX a získání maximální úinnosti je nutno bhem montáže dodržovat následující zásady: - umístit kopuli svtlovodu na jižní ást stechy nejvíce vystavenou slunci, zejména dbát na vynechání zastínných míst; - vést svtlovodný tubus co nejkratší a co nejjednodušší cestou (ím kratší a rovnjší tubus, tím vtší je množství peneseného svtla); - namontovat tubus tak, aby byl maximáln napnutý.

7 1. DOLNÍ ÁST SVTLOVODU A. Zvolit místo pro instalací svtlovodu na strop s tím, že v pípad trámového stropu musí být otvor mezi trámy. Prmr otvoru by ml init 36 cm. B. Vyíznout otvor ve vyznaeném míst. Pi vyezávání otvoru v betonovém stropu je teba se poradit se stavebním projektantem. POZOR! V pípad betonového stropu nebo konstrukce, která má ostré hrany, doporuujeme montáž krycího pouzdra (nap. mirelonová folie) pro ochranu svtlovodného tubusu. C. Pomocí pipojených píchytek a šroub se záslepkami (10) pipevnit stropní rám (9) ve vyíznutém otvoru. 2. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Urit místo mezi krovy na vnitní stran stechy k instalaci horního rámu s oplechováním (3) (dodržovat zásadu montáže podle pravidel obsažených v souboru Úpravy stešního rámu svtlovodu pi montáži do šikmé stechy s vlnitou krytinou ). B. Ve steše vyíznout otvor s požadovaným prmrem 38 cm. V pípad stechy pokryté taškami je teba rozebrat ást stešní krytiny. POZOR! V pípad stech pokrytých taškami nebo vlnitým plechem je teba namontovat olovnou pírubu (doplkové píslušenství). 3. URENÍ DÉLKY SVTLOVODNÉHO TUBUSU A. Zmit vzdálenost mezi otvorem ve steše a dolním stropním rámem (bílý kruh) pipevnným na strop. Je nutno zohlednit ohyb tubusu. B. Piíznout svtlovodný tubus na požadovanou délku (6).

8 4. SVTLOVODNÝ TUBUS A. Jeden konec svtlovodného tubusu nasunout na prstenec horního rámu svtlovodu, piemž dv nebo tí konstrukní ovinutí tubusu se musí nacházet nad prohlubní B. Místo napojeni a místo prohlubn pod stahovací objímkou (4) tikrát ovinout polyvinylovou páskou (5). C. Nasadit na prohloubení stahovací objímku (4) a dotáhnout její šroub. D. Na dolní prstenec, vyhotovený s nerezavjící oceli nasunout druhý konec svtlovodného tubusu a pipevnit jej polyvinylovou páskou, kterou je nutno tikrát omotat. 5. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Svtlovodní tubus (6) s pipevnným dolním prstencem spustit otvorem ve steše. B. Zamontovat horní stešní rám s klempíským prvkem oplechováním) (3) na steše, piemž je nutno pamatovat, že kondenzaní otvory se musí nacházet v nejvyšším bod kopule svtlovodu. 6. STEŠNÍ KOPULE S použitím šroub s plastovými podložkami (2) pimontovat kopuli (1). POZOR! šrouby dotahovat lehce, nesmí dojit k deformaci kopule. Kopuli neistit prostedky s obsahem alkoholu, benzinu, nitro.

9 7. DOLNÍ ÁST SVTLOVODNÉHO TUBUSU Dolní ást svtlovodného tubusu spolu s dolním prstencem vtáhnout otvorem ve strop a pimontovat pomocí závitoezných šroub (8) k stropnímu rámu (9). POZOR! Sejmte ochrannou folii z dolního i horního prstence. 8. SVÍTIDLO (doplkové píslušenství) 9. ROZPTYLOVAE Po soumraku nebo v pípad, kdy pírodní svtlo neproniká dovnit, mže se souást zamontovaná ve strop použít jako zdroj umlého osvtlení. Proto se provádí montáž svítidla (nosníku pro úspornou žárovku). Jedná se o doplkové píslušenství svtlovodu. A. Svítilnu (12) namontovat uvnit svtlovodného tubusu (6) ve vzdálenosti 5 cm od spodního okraje dolního prstence z nerezavjící oceli. K montáži je teba použit závitoezné šrouby. B. Pipojit vodi nosníku svítilny k existující elektrické instalaci. POZOR! Pipojení by mla provést oprávnná osoba. Používejte pouze úsporné žárovky, které vydávají mén tepla než klasické žárovky není souástí dodávky. A. Rozptylovae spojené v tsnní (11) je teba ohnout a vsadit do stropního rámu (9). Ohýbáme mírn, jinak hrozí prasknutí. B. Dolní hranu tsnní natáhnout na bílý kruhový rám pomocí šroubováku POZOR! Je teba pamatovat na odstranní ochranné folie a nasmrování prizmatické strany rozptylovae smrem dol. 10. ZATEPLENÍ A IZOLACE Pro zajištní lepší tepelné izolaci doporuujeme zateplení svtlovodného tubusu rohoží z minerální vlny o síle 50 mm (u nezateplených stech).

10 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu ALLUX 550 STANDARD SCHÉMA SVTLOVODU Seznam díl: 1) kopule 2) antikorozní šrouby 3) stešní rám s oplechováním a horním kruhem (prstencem) 4) stahovací objímka 5) polyvinylová páska 6) svtlovodný tubus 7) dolní kruh (prstenec) z nerezavjící oceli STROP ) závitoezné šrouby k montáži dolního kruhu (prstence) 9) stropní rám (bílý) 10) úchytky a šrouby se záslepkami k montáži stropního rámu 11) rozptylovae (iré a prismatické akrylové sklo) s tsnním 12) svítidlo (doplkové píslušenství) 13) olovná píruba (doplkové píslušenství) ÚVODNÍ PIPOMÍNKY Pro optimální využití vlastností tubusového svtlovodu ALLUX a získání maximální úinnosti se musí bhem montáže dodržovat následující zásady: - umístit kopuli svtlovodu na jižní ásti stechy nejvíce vystavené slunci, zejména dbát na vynechání zastínných míst; - vést svtlovodný tubus co nejkratší a co nejjednodušší cestou (ím kratší a rovnjší tubus, tím je vtší množství peneseného svtla); - namontovat tubus tak, aby byl maximáln napnutý.

11 1. DOLNÍ ÁST SVTLOVODU A. Zvolit místo pro instalací svtlovodu na strop s tím, že v pípad trámového stropu musí být otvor mezi trámy. Prmr otvoru by ml init 56 cm. B. Vyíznout otvor ve vyznaeném míst. Pi vyezávání otvoru v betonovém stropu je teba se poradit se stavebním projektantem. POZOR! V pípad betonového stropu nebo konstrukce, která má ostré hrany, doporuujeme montáž krycího pouzdra (nap. mirelonová folie) pro ochranu svtlovodného tubusu. C. Pomocí pipojených píchytek a šroub se záslepkami (10), pipevnit stropní rám (9) ve vyíznutém otvoru. 2. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Urit místo mezi krovy na vnitní stran stechy k instalaci horního rámu s oplechováním (3) (dodržovat zásadu montáže podle pravidel obsažených v souboru Úpravy stešního rámu svtlovodu pi montáži do šikmé stechy s vlnitou krytinou ). B. Ve steše vyíznout otvor s požadovaným prmrem 60 cm. V pípad stechy pokryté taškami je teba rozebrat ást stešní krytiny. POZOR! V pípad stech pokrytých taškami nebo vlnitým plechem je teba namontovat olovnou pírubu (doplkové píslušenství). 3. URENÍ DÉLKY SVTLOVODNÉHO TUBUSU A. Zmit vzdálenost mezi otvorem ve steše a dolním stropním rámem (bílý kruh) pipevnným na strop. Je nutno zohlednit ohyb tubusu. B. Piíznout svtlovodný tubus na požadovanou délku (6).

12 4. SVTLOVODNÝ TUBUS. A. Jeden konec svtlovodného tubusu nasunout na prstenec horního rámu svtlovodu, piemž dv nebo tí konstrukní ovinutí tubusu se musí nacházet nad prohlubní. B. Místo napojeni a místo prohlubn pod stahovací objímkou (4) tikrát ovinout polyvinylovou páskou (5). C. Nasadit na prohloubení stahovací objímku (4) a dotáhnout její šroub. D. Na dolní prstenec, vyhotovený s nerezavjící oceli nasunout druhý konec svtlovodného tubusu a pipevnit jej polyvinylovou páskou, kterou je nutno tikrát omotat. 5. HORNÍ ÁST SVTLOVODU A. Svtlovodní tubus (6) s pipevnným dolním prstencem spustit otvorem ve steše. B. Zamontovat horní stešní rám s klempíským prvkem (oplechováním) (3) na steše, piemž je nutno pamatovat, že kondenzaní otvory se musí nacházet v nejvyšším bod kopule svtlovodu. 6. STEŠNÍ KOPULE S použitím šroub s plastovými podložkami (2), pimontovat kopuli (1). POZOR! šrouby dotahovat lehce, nesmí dojit k deformaci kopule. Kopuli neistit prostedky s obsahem alkoholu, benzinu, nitro.

13 7. DOLNÍ ÁST SVTLOVODNÉHO TUBUSU Dolní ást svtlovodného tubusu spolu s dolním prstencem vtáhnout otvorem ve strop a pimontovat pomocí závitoezných šroub (8) ke stropnímu rámu (9). POZOR! Sejmte ochrannou folii z dolního i horního prstence. 8. SVÍTIDLO (doplkové píslušenství) 9. ROZPTYLOVAE Po soumraku nebo v pípad, kdy pírodní svtlo neproniká dovnit, mže se souást zamontovaná ve strop použít jako zdroj umlého osvtlení. Proto se provádí montáž svítidla (nosníku pro úspornou žárovku). Jedná se o doplkové píslušenství svtlovodu. A. Svítilnu (12) namontovat uvnit svtlovodného tubusu (6) ve vzdálenosti 5 cm od spodního okraje dolního prstence z nerezavjící oceli. K montáži je teba použít závitoezné šrouby. B. Pipojit vodi nosníku svítilny k existující elektrické instalaci. POZOR! Pipojení by mla provést oprávnná osoba. Používejte pouze úsporné žárovky, které vydávají mén tepla než klasické žárovky není souástí dodávky. A. Rozptylovae spojené v tsnní (11) je teba ohnout a vsadit do stropního rámu (9). Ohýbáme mírn, jinak hrozí prasknutí. B. Dolní hranu tsnní natáhnout na bílý kruhový rám pomocí šroubováku. POZOR! Je teba pamatovat na odstranní ochranné folie a nasmrování prizmatické strany rozptylovae smrem dol. 10. ZATEPLENÍ A IZOLACE Pro zajištní lepší tepelné izolaci doporuujeme zateplení svtlovodného tubusu rohoží z minerální vlny o síle 50 mm (u nezateplených stech).

NÁVOD K MONTÁŽI do šikmé střechy

NÁVOD K MONTÁŽI do šikmé střechy NÁVOD K MONTÁŽI do šikmé střechy tubusového světlovodu ALLUX 250, 350, 550 (verze ALLUX Flexi nebo ALLUX Plus) 1. kopule (nerozbitný polykarbonát) 2. úchyt kopule 3. matice pro připevnění kopule 4. střešní

Více

SKYTECH 5.5.2009 SVĚTLOVODY - STANDART. Technologický postup světlovodů

SKYTECH 5.5.2009 SVĚTLOVODY - STANDART. Technologický postup světlovodů 5.5.2009 SVĚTLOVODY - STANDART Technologický postup světlovodů Obsah SKYTECH... 2 ÚVOD... 2 1. VÝHODY SVĚTLOVODŮ... 3 2. ČASTO KLADENÉ OTÁZKY... 4 2.1. Lze instalovat světlovod ALLUX do všech typů střech?...

Více

SKYTECH 5.5.2009 SVĚTLOVODY ULTRA BRIGHT. Technologický postup světlovodů

SKYTECH 5.5.2009 SVĚTLOVODY ULTRA BRIGHT. Technologický postup světlovodů 5.5.2009 SVĚTLOVODY ULTRA BRIGHT Technologický postup světlovodů Obsah SKYTECH... 2 ÚVOD... 2 1. VÝHODY SVĚTLOVODŮ... 3 2. ČASTO KLADENÉ OTÁZKY... 4 2.1. Lze instalovat světlovod ALLUX do všech typů střech?...

Více

NÁVOD K MONTÁŽI do ploché střechy

NÁVOD K MONTÁŽI do ploché střechy NÁVOD K MONTÁŽI do ploché střechy tubusového světlovodu ALLUX 250, 350, 550 (verze ALLUX Flexi nebo ALLUX Plus) 1. kopule (nerozbitný polykarbonát) 2. úchyt kopule 3. matice pro připevnění kopule 4. střešní

Více

Technická specifikace

Technická specifikace Technická specifikace tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2 tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 4 tubusového světlovodu ALLUX 550 STANDARD...strana 6 TECHNICKÁ SPECIFIKACE tubusového

Více

Kižíkova 1690, eské Budjovice. Ocelová konzola typ PAÁT II - 40 ST na betonové sloupy. TYPOVÝ PODKLAD. 4/2011

Kižíkova 1690, eské Budjovice. Ocelová konzola typ PAÁT II - 40 ST na betonové sloupy. TYPOVÝ PODKLAD. 4/2011 Kižíkova 1690, 370 01 eské Budjovice Ocelová konzola typ PAÁT II - 40 ST na betonové sloupy. TYPOVÝ PODKLAD. 4/2011 Zpracoval:Kadlec František Maurer Ondej prosinec 2011 OBSAH: I. Úvodní ást 1.1 Název

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA 01/11-F.1.4.- ZTI-ZDRAVOTN TECHNICKÉ INSTALACE Datum : 10.2013 ís. zakázky: 01/2011 AIP : Vypracoval : Stupe : Akce : Ing. Anton Jurica Jan erník JPD k žádosti o stavební povolení a provádní

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY OBSAH Úvod do problematiky hydroizolací spodní stavby 2 stránka Rozdlení hydroizolací spodní stavby a popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Hydroizolace

Více

Ocelová konzola typ PAÁT II 40-ST na betonové sloupy.

Ocelová konzola typ PAÁT II 40-ST na betonové sloupy. Ocelová konzola typ PAÁT II 40-ST na betonové sloupy. TYPOVÝ PODKLAD. 2/2014 Nahrazuje TP.4/2011. Zpracoval:Kadlec František Maurer Ondej Bezen 2014 OBSAH: I. Úvodní ást 1.1 Název typového podkladu 1.2

Více

Návod na montáž nosné konstrukce na rovnou střechu a do terénu (30-60 )

Návod na montáž nosné konstrukce na rovnou střechu a do terénu (30-60 ) Návod na montáž nosné konstrukce na rovnou střechu a do terénu (30-60 ) A1264 1 1/2012 Obsah 1. Uspořádání kolektorových polí... 3-4 2. Kompenzační soubor... 5 3. Přeprava kolektorů na střechu......6 4.

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA VÝPLN OTVOR OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 20) íjen 2007 VÝPLN OTVOR ( v TOP ) okna denní osvtlení, vtrání vnitních prostor dvee vstup osob, bezpenost, ( denní osvtlení ) vrata vjezd dopravních

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Montážní návod Šikmá střecha

Montážní návod Šikmá střecha Montážní návod Šikmá střecha www.sunizer.cz Důležité upozornění: Tubus světlovodu obsahuje zalakované technické stříbro. Při montáži je třeba se vyhnout kontaktu se superreflexním povrchem, ani jej mechanicky

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 1 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž

Více

Montážní návod Šikmá střecha

Montážní návod Šikmá střecha Montážní návod Šikmá střecha www.sunizer.cz Důležité upozornění: Tubus světlovodu obsahuje zalakované technické stříbro. Při montáži je třeba se vyhnout kontaktu se superreflexním povrchem, ani jej mechanicky

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 2 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž - možnost

Více

FOLDER. světlovody. Tubusové.

FOLDER. světlovody. Tubusové. FOLDER Tubusové světlovody 2009 2013 V www.fakro.cz SLUNEČNÍ SVIT Denní potřeba člověka na přirozené světlo činí 30 minut na čerstvém vzduchu bez slunečních brýlí a žádné umělé osvětlení nikdy nedokáže

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PETRŽÍLKOVA , PRAHA 5 STODŮLKY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PETRŽÍLKOVA , PRAHA 5 STODŮLKY PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY zpracovaný na bytový dům PETRŽÍLKOVA 2259-2262, PRAHA 5 STODŮLKY ke dni 26.5.2015 Zpracovatel průkazu: SATRA, spol. s r.o. Ing. Josef Brzický, energetický specialista

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Manipulace, montáž a údržba desek Polydar Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Během přepravy a skladování dbejte zvýšené opatrnosti, aby jste zabránili poškrábání desek nebo poškození hran.

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi riziky

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy. dle vyhlášky č. 78/2013 Sb. Předmět průkazu: Rodinný dům Ke Kozákům 173, Velešín

Průkaz energetické náročnosti budovy. dle vyhlášky č. 78/2013 Sb. Předmět průkazu: Rodinný dům Ke Kozákům 173, Velešín Předmět průkazu: Rodinný dům Ke Kozákům 173, 38232 Velešín Zadavatel průkazu: Mgr. Josef Klíma, Bc. Pavla Klímová Ke Kozákům 173, 38232 Velešín Zpracovatel průkazu: Energy Consulting Service, s.r.o. Žižkova

Více

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit.

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit. AluGrid+ Montážní návod Úchyt modulů Windsafe (větrojistný plech) Upevňovací klip AluGrid+ nosný profil modulů dolní AluGrid+ upevňovací klip pro nosný profil modulů Spojitý nosník Potřebné nářadí Měřicí

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily 1 VW Golf IV. Hatchback (4x2) (1997 2004) VW Golf IV. Variant (4x2) (1999 2005) VW Bora. Sedan (4x2) (1998-2005) ŠKODA Octavia I. Hatchback/Combi (4x2) (1996 - ) AUDI A3 (4x2) (1996 4/03) SEAT Toledo (1999-2004)

Více

Schöck Isokorb typ KS

Schöck Isokorb typ KS Schöck Isokorb typ 20 Schöck Isokorb typ 1 Obsah Strana Varianty připojení 16-165 Rozměry 166-167 Dimenzační tabulky 168 Vysvětlení k dimenzačním tabulkám 169 Příklad dimenzování/upozornění 170 Údaje pro

Více

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Okno instalujte do sklonu střechy 20-90 k vodorovné rovině. Při nižším sklonu je nutné použít pomocný zdvihový rám. Do střechy osazujte kompletní okno, není

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY

Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN, FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ Veveí 95, 662 37 Brno Tel. +420541147401, Fax +420541240996 Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY Zadavatel:

Více

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 Děkujeme za nákup tohoto produktu, doufáme, že s ním budete spokojeni. Pro správné a bezpečné zacházení si před montáží a používáním pečlivě prostudujte tento návod.

Více

Zásuvný systém - montážní návod

Zásuvný systém - montážní návod Zásuvný systém montážní návod - rozšíření pro FS Varianta s 2-řadou výstavbou se zásuvnými profily pro rychlou montáž. OBSAH STRANA 1 Obecně 1 2 Nosník modulů - výstavba systému 2/3 3 Montáž nosníkového

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

KATALOG 2 DRÁTĚNÝ PROGRAM SKUPINA B. Railing systém... 2/2-3. Drátěný závěsný program... 2/4-5. Ostatní kuchyňské doplňky... 2/6

KATALOG 2 DRÁTĚNÝ PROGRAM SKUPINA B. Railing systém... 2/2-3. Drátěný závěsný program... 2/4-5. Ostatní kuchyňské doplňky... 2/6 KATALOG DRÁTĚNÝ PROGRAM SKUPINA B Railing systém................................................................ /-3 Drátěný závěsný program....................................................... /4-5

Více

CETTA 35, 50 NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE 2. MONTÁŽ. SZ - šířka žaluzie. VZ - výška žaluzie.

CETTA 35, 50 NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE 2. MONTÁŽ. SZ - šířka žaluzie. VZ - výška žaluzie. CETTA 35, 50 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE SZ - šířka žaluzie VZ - výška žaluzie DL - délka lamely VL - délka vodící lišty VL = VZ - 65 mm Šířku i výšku měříme vždy minimálně ve třech místech. Výrobní

Více

Schöck Isokorb typ QS

Schöck Isokorb typ QS Schöck Isokorb typ Schöck Isokorb typ Obsah Strana Varianty připojení 182 Rozměry 183 Pohledy/čelní kotevní deska/přídavná stavební výztuž 18 Dimenzační tabulky/vzdálenost dilatačních spar/montážní tolerance

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník)

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) Toto dekorační svítidlo vyrobené jako tlakový odlitek ze slitiny hliníku a zinku s povrchovou úpravou v barvě titanu nebo hliníku se saténovým

Více

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky 0 ) QPOR pórobetonová pøesná tvárnice ) QPOR strop ) zateplení, tl. mm ) železobetonový ztužující vìnec ) úložná vrstva pod nosníky ) vrstvy

Více

HYDROIZOLACE STECH. Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou

HYDROIZOLACE STECH. Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou HYDROIZOLACE STECH OBSAH stránka Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou 2 Popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Skladby stešních

Více

Hlavní součástí tohoto výrobku je sběrná nádoba, která může být instalována třemi různými způsoby:

Hlavní součástí tohoto výrobku je sběrná nádoba, která může být instalována třemi různými způsoby: NÁDOBA NA ÚSPORNÉ KOMPAKTNÍ ZÁŘIVKY A VÝBOJKY NÁDOBA NA ÚSPORNÉ KOMPAKTNÍ ZÁŘIVKY A VÝBOJKY 1. Popis a použití: Sběrná nádoba je určena pro sběr úsporných kompaktních zářivek a výbojek. Uplatnění může

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Rozpočet číslo Zpracoval Dne. Střelcová 24.11.2012. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j.

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Rozpočet číslo Zpracoval Dne. Střelcová 24.11.2012. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. KRYCÍ LIST ROZPOČTU Název stavby pokus -Střelcová- JKSO Název objektu EČO Název části Objednatel Projektant Zhotovitel Místo IČ Praha DIČ Rozpočet číslo Zpracoval Dne Střelcová 24.11.2012 Měrné a účelové

Více

Rozměry v mm Možnosti uspořádání kolektorových polí pro horizontální instalaci. Rozměry v mm

Rozměry v mm Možnosti uspořádání kolektorových polí pro horizontální instalaci. Rozměry v mm Návod k montáži nosné konstrukce pro solární panely: 1) Montáž nosné konstrukce s výškově nastavitelnými háky (viz str. 3) 2) Montáž nosné konstrukce s kombi šrouby (viz str. 9) 3) Montáž nosné konstrukce

Více

1 Mega Sunshine. Ceník 2015. Kolektory

1 Mega Sunshine. Ceník 2015. Kolektory 1 Mega Sunshine Ceník 2015 Kolektory 2 Mega Sunshine Obsah Solární vakuové heatpipe kolektory... 4 Technické informace Westech WT-B 58:... 4 Vakuové trubice Heatpipe... 5 Kotvící prvky pro vakuové trubicové

Více

Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol CZ.1.07/1.5.00/34.0452

Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol CZ.1.07/1.5.00/34.0452 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol CZ.1.07/1.5.00/34.0452 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0452 OV_2_6_Domovní elektrické

Více

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/ 105.02.1 Popis Stropní panely 105.02 jsou určeny pro vestavbu samonosných podhledů čistých prostor, kde se počítá s omezeným pohybem osob na horní straně podhledu při montáži a servisních pracích. K přichycení

Více

STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE

STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE 1. VYMĚŘENÍ OKNA: Vyměření provádějte tak, jak je vyznačeno na obrázku. Měření se provádí na vrcholu rámu okenního křídla, nikoliv u skleněné plochy. Minimální hloubka pro montáž

Více

NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA )

NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA ) NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA ) ČESKY POPIS Digestoř se může používat ve filtračním nebo odtahovém režimu. Filtrační verze (obr. 1): Digestoř nasává vzduch nasycený

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře SIKU 3D Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře REJSTŘÍK SIKU 3D K 3030 do 120 kg Příložka s noky 4 SIKU 3D K 3035 do 120 kg Zadní záchytný hák 5 SIKU 3D K 4040 do 80 kg Příložka s noky 6 SIKU

Více

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - koncovky a spojky

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - koncovky a spojky Univerzální spojky se zářeným prstencem symetrického tvaru (soudek), určené pro spojování trubek z mosazi, oceli, hliníku a plastů (např. polyamid). Odpovídají normě EN1254-2. Korpus, matice a prstenec

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu Typ 1 Instalační návod pro střechy s taškami nebo vlnitým eternitem (Čísla v závorce platí pro SV2 a SV3) 1

Více

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV a

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV a EVEKTOR AEROTECHNIK a.s. Vydává ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV 97 012 a 1. TÝKÁ SE : Všech letounů EV97 Eurostar vyrobených a dodaných do 15.7.2009 2. DŮVOD : Na jednom letounu EV97 Eurostar v provozu byla zjištěna

Více

Jistý krok nahoru. FDA-výlezy na plochou střechu. PASSIVHAUS. vysoká tepelná izolace jistota dlouhá životnost LET.

Jistý krok nahoru. FDA-výlezy na plochou střechu.   PASSIVHAUS. vysoká tepelná izolace jistota dlouhá životnost LET. JIŽ VICE NEŽ FDA-výlezy na plochou střechu LET NEJVYŠŠÍ KVALITA, VYROBENO V RAKOUSKU vysoká tepelná izolace jistota dlouhá životnost Jistý krok nahoru. POŽÁRNÍ ODOLNOST BLOWER DOOR ENERGETICKÁ ÚSPORA ELEKTRO

Více

VENKOVNÍ ŽALUZIE NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE 2. MONTÁŽ. SZ - šířka žaluzie. VZ - výška žaluzie.

VENKOVNÍ ŽALUZIE NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE 2. MONTÁŽ. SZ - šířka žaluzie. VZ - výška žaluzie. VENKOVNÍ ŽALUZIE 1. VYMĚŘENÍ STANDARDNÍ ŽALUZIE SZ - šířka žaluzie VZ - výška žaluzie DL - délka lamely VL - délka vodící lišty VL = VZ - 65 mm Šířku i výšku měříme vždy minimálně ve třech místech. Výrobní

Více

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci Ochrany ady RE_ 61_ Manuál pro instalaci Vydáno: 25.11.2003 Verze: B/05.10.2004 Manuál pro instalaci Obsah: 1. Úvod... 4 1.1. Informace o tomto manuálu...4 2. Bezpenostní informace... 5 3. Vybalení...

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan. www.bonega.cz/stavmat. Dřevěná konstrukce pergoly.

MONTÁŽNÍ NÁVOD. na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan. www.bonega.cz/stavmat. Dřevěná konstrukce pergoly. MONTÁŽNÍ NÁVOD na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan Dřevěná konstrukce pergoly. www.bonega.cz/stavmat Případ montáže, kdy pergola má široké krovy, které neodpovídají maximální únosnosti

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298 MALÉ POJÍZDNÉ SKLÁDACÍ LEŠENÍ AKG 170 Výrobce: FINTES Aluminium s.r.o. Píbraz 152 378 02 Stráž nad Nežárkou NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298 Tento návod musí být vždy k dispozici v míst používání lešení SESTAVOVAT

Více

2000 (v tší zm na dokon ené budovy)

2000 (v tší zm na dokon ené budovy) Smetanova.p. 2401 760 01 Zlín Zlín [635561] st. 2403/1 a st. 8540/1 2000 (vtší zmna dokonené budovy) Michal Výmola Družstevní.p. 4303 760 05 Zlín - - Otvorová výpl - okna AL s izolaním dvojsklem Otvorová

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2

NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2 NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2 Saferoad Polska Sp. z o.o. Zakład Produkcyjny w Szczecinie ul. Ks.Londzina 59 ul. F.K.Druckiego-Lubeckiego 1A 43-246 Strumień 71-656 Szczecin vypracowal: Krzysztof

Více

Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných

Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných ISOLITE-ISOLITE PLUS Pravoúhlé okno Atypické okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME

Více

AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA TEL.: 491 433 158; FAX: 491 487 785 PROXION s.r.o., Hurdálkova 206, 547 01 Náchod DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY AST ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBN KONSTRUKNÍ EŠENÍ AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Vypracoval: Ing.

Více

Montážny návod Plochá strecha

Montážny návod Plochá strecha Montážny návod Plochá strecha www.sunizer.sk Dôležitéupozornenie: Tubus svetlovoduobsahuje zalakované technické striebro.pri montáži je trebasavyhnúť kontaktu so superreflexnýmpovrchom, ani ho mechanicky

Více

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad.

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Všeobecné schéma složení plynového topidla sestava 1 Tleso výmníku - * * * - Skupina 1 2 Hoák

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD ŽALUZIE V-LITE

MONTÁŽNÍ NÁVOD ŽALUZIE V-LITE STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE 1. Vyměření Šířku a výšku světlého otvoru v okenním křídle měříme tímto způsobem: V objednávkovém formuláři je potřeba specifikovat: 1. rozměr 2. typ okna + identifikační číslo okna.

Více

ŠKODA FABIA FABIA COMBI FABIA SEDAN NÁVOD K MONTÁŽI TMB PS 009.01 TMB PS 009.02 TMB PS 009.03

ŠKODA FABIA FABIA COMBI FABIA SEDAN NÁVOD K MONTÁŽI TMB PS 009.01 TMB PS 009.02 TMB PS 009.03 1 ŠKODA FABIA FABIA COMBI FABIA SEDAN NÁVOD K MONTÁŽI TMB PS 009.01 TMB PS 009.02 TMB PS 009.03 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ pro osobní automobily ŠKODA FABIA, FABIA COMBI, FABIA SEDAN s odnímatelným tažným

Více

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva 2 719 Synco living Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva KRF961-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání a stmívání elektrického osvtlení do 300 W Rádiová komunikace protokolem KNX RF

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY REKONSTRUKCE AREÁLU VAZAKA BLÁ POD BEZDZEM F DOKUMENTACE STAVBY Bezen 2008 OBSAH : 1.1 Architektonické a stavební ešení 1.1.1 Technická zpráva 1.1.2 Výkresová

Více

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové dveře

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové dveře SIKU 3D Funkční závěsový systém pro plastové dveře Jak je dobré, když vše zapadá dohromady! Závěs společně s dveřní výplní a dveřní klikou přebírá nosnou roli. Technická dokonalost společně s vysokou životností,

Více

Montážní návod světlovodu do ploché střechy

Montážní návod světlovodu do ploché střechy Montážní návod světlovodu do ploché střechy www.sunizer.cz Důležité upozornění: Světlovodný tubus se superreflexní vrstvou technického stříbra Při instalaci tubusu je třeba se vyhnout kontaktu s extrémně

Více

Hezká fyzika z po íta e

Hezká fyzika z po íta e J. Hubeák: Hezká fyzika z poítae Hezká fyzika z poítae JOSEF HUBEÁK Univerzita Hradec Králové Poíta je univerzální nástroj a studenti, žáci a uitelé jej bžn používají. I když doslouží, je stále zajímavým

Více

ada S-913 návod k obsluze

ada S-913 návod k obsluze ada S-913 návod k obsluze Strana 1/8 Úvod 1. Systém se dodává v základním provedení (sada) 1 ks kamera S913CAL a 1 ks monitor S913MBV vetn napájecího zdroje, nebo samostatn kamera s jedním nebo dvmi tlaítky

Více

Dřevěné domy a chaty - Standard

Dřevěné domy a chaty - Standard Stavebnice Stavebnice Stavebnice Dřevěné domy a chaty - Standard Dřevěné domy a chaty - Lux Roubenky Základový rám základový rám z tlakově impregnovaných KVH hranolů (smrk) Oplechování základového rámu

Více

ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II

ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II Pravoúhlé okno Atypické okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie Isotra system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE

Více

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA POKYNY K INSTALACI A OBSLUZE ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro R a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 íany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323

Více

Pro tloušťku skla 12 mm se nepoužívá v horním fixním profilu žádné těsnění.

Pro tloušťku skla 12 mm se nepoužívá v horním fixním profilu žádné těsnění. 20 POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY TRIX HEAVY FIX Dodáváno na zakázku po konkrétním zaměření. Pro fixní stěnu lze použít sklo tloušťky 8 a 10 mm nebo grafosklo této tloušťky. Sklo

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení.

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. Technické parametry Napájecí naptí: 230V ~ +- 10% / 50Hz Jmenovitý

Více

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Platí pro typy solárních kolektorů: - BSK nadstřešní vertikální - BSK nadstřešní horizontální POZOR!!!! Ve vodorovné poloze a sklonu menším než 15

Více

Montážní návod světlovodu do šikmé střechy

Montážní návod světlovodu do šikmé střechy Montážní návod světlovodu do šikmé střechy www.sunizer.cz Důležité upozornění: Světlovodný tubus se superreflexní vrstvou technického stříbra Při instalaci tubusu je třeba se vyhnout kontaktu s extrémně

Více

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek AKCE PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek DRUHÁ ETAPA INVESTOR ZHOTOVITEL PD PROJEKTANT ČÁST Obec Hrádek Hrádek 352 739 97 Hrádek IČ 00535958 Ing. Jarmila Mikulová Sologubova

Více

Návod k montáži bodových střešních světlíků typ ALLUX Aluminium Glass (AAG)

Návod k montáži bodových střešních světlíků typ ALLUX Aluminium Glass (AAG) Návod k montáži bodových střešních světlíků typ ALLUX Aluminium Glass (AAG) Plocha, na kterou se instaluje manžeta, přechodový profil nebo křídlo světlíku, musí být zcela rovná, suchá, bez mastnot a mechanických

Více

ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA INTERIÉROVÁ ZÁVĚSNÁ modulový systém - tubus 65 mm

ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA INTERIÉROVÁ ZÁVĚSNÁ modulový systém - tubus 65 mm ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA INTERIÉROVÁ ZÁVĚSNÁ modulový systém - tubus 65 mm Použití: Zářivková svítidla typu RPK lze instalovat zavěšením na lankových závěsech do různě sestavených obrazců k osvětlení reprezentativních

Více

Popis: simalube jsou kompaktní ekonomické maznice, univerzáln pizpsobivé a šetrné k životnímu prostedí.

Popis: simalube jsou kompaktní ekonomické maznice, univerzáln pizpsobivé a šetrné k životnímu prostedí. MAZNICE "#$%& : simalube jsou kompaktní ekonomické maznice, univerzáln pizpsobivé a šetrné k životnímu prostedí. Ekonomická mazadla: Maznice simalube mžeme aplikovat pímo na mazané místo. Funguje i pod

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

DETEKTOR HORKÉHO KOVU DIS HMD UIVATELSKÁ PÍRUKA

DETEKTOR HORKÉHO KOVU DIS HMD UIVATELSKÁ PÍRUKA DETEKTOR HORKÉHO KOVU DIS HMD UIVATELSKÁ PÍRUKA Frýdecká 201 739 61 T(inec Czech Republic tel.: ++420 558 532 880 tel./fax.: ++420 558 532 882 www.ssktrinec.cz email: info@ssktrinec.cz 1. Úvod DIS HMD

Více

Návod k montáži. Křížový deskový výměník tepla KGXD horizontální vestavěný. (velikost , 455, 515, 605 a 685)

Návod k montáži. Křížový deskový výměník tepla KGXD horizontální vestavěný. (velikost , 455, 515, 605 a 685) Návod k montáži Křížový deskový výměník tepla KGXD horizontální vestavěný (velikost 085-430, 455, 515, 605 a 685) Wolf Česká republika s.r.o.. Rybnická 92. 634 00 Brno. tel. +420 547 429 311. info@wolfcr.cz.

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy

Průkaz energetické náročnosti budovy Předmět průkazu: Rodinný dům K Úsilnému 2585/40, 37010 České Budějovice Zadavatel průkazu: Eva Krejčová Dříteň 110, 37351 Dříteň Zpracovatel průkazu: Ing. Martin Škopek, Ph.D. Dělnická 412, 373 81 Kamenný

Více

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 S K - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U: obj..: 57 16 50 www.conrad.sk SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 Úelové použitie Toto solární osvtlení domovního ísla v atraktivním provedení upoutá

Více

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV a (ZBEV a) SPORTSTAR 003 a (ZBSPORTSTAR-003a)

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV a (ZBEV a) SPORTSTAR 003 a (ZBSPORTSTAR-003a) Vydává ZÁVAZNÝ BULLETIN č. EV 97 008 a (ZBEV-97-008a) SPORTSTAR 003 a (ZBSPORTSTAR-003a) 1. TÝKÁ SE : Letounů se záchranným systémem dodatečná ochrana pravého předního nosného popruhu záchranného systému

Více

Hoval ploché kolektory WK250A a WK251A pro montáž na střechu nebo na volnou plochu. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011

Hoval ploché kolektory WK250A a WK251A pro montáž na střechu nebo na volnou plochu. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011 pro montáž na střechu nebo na volnou plochu Popis výrobku ČR 1. 10. 2011 Hoval sluneční kolektor WK 250A / WK 251A Vysokoteplotní kolektor pro termická solární zařízení - instalace na střechu nebo na volnou

Více

Montážní návod světlovodu do ploché střechy

Montážní návod světlovodu do ploché střechy Montážní návod světlovodu do ploché střechy www.sunizer.cz Důležité upozornění: Světlovodný tubus se superreflexní vrstvou technického stříbra Při instalaci tubusu je třeba se vyhnout kontaktu s extrémně

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ

NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ Horní profil je v případě ovládání motorem zkrácen o 5 mm na každé straně. V případě ovládání klikou je délka horní profilu závislá na posunutí převodovky. Poloha převodovky (možn posunutí) v horním profilu

Více

Montážní návod Plochá střecha

Montážní návod Plochá střecha Montážní návod Plochá střecha www.sunizer.cz Důležité upozornění: Tubus světlovodu obsahuje zalakované technické stříbro. Při montáži je třeba se vyhnout kontaktu se superreflexním povrchem, ani jej mechanicky

Více

Návod k obsluze nástěnný držák na tv

Návod k obsluze nástěnný držák na tv Návod k obsluze nástěnný držák na tv Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod. Pokud

Více

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název stavby: VODÁRENSKÉ Stupeň dokumentace: Charakter stavby: Investor: Místo stavby: Odpovědný projektant: STAVEBNÍ ÚPRAVY A OPRAVA VĚŽE NA POZEMKU PARC.Č. 2658, K.Ú.

Více

Pokyny pro instalaci Krabice pro zkušební svorku určená pro instalaci do zateplených stěn. www.dehn.cz

Pokyny pro instalaci Krabice pro zkušební svorku určená pro instalaci do zateplených stěn. www.dehn.cz Pokyny pro instalaci Krabice pro zkušební svorku určená pro instalaci do zateplených stěn CZ Publication No. 1878CZ/ UPDATE 05.14 Mat-No. 70449 www.dehn.cz Obsah 1. Použití. 3 2. Montáž...3 2.1 Montáž

Více

asté otázky a odpov di k zákonu. 406/2000 Sb.

asté otázky a odpov di k zákonu. 406/2000 Sb. MPO Energetická úinnost asté otázky a odpovdi k zákonu. 406/2000 Sb. Stránka. 1 z 6 Ministerstvo prmyslu a obchodu asté otázky a odpovdi k zákonu. 406/2000 Sb. Publikováno: 23.2.2009 Autor: odbor 05200

Více

øez A ( 1:100) pùdprys 3.n.p. pùdprys 2.n.p. pùdprys 1.n.p. ( m 1:100) A A A A E N

øez A ( 1:100) pùdprys 3.n.p. pùdprys 2.n.p. pùdprys 1.n.p. ( m 1:100) A A A A E N W S E N A A A A A A ( m 1:100) byt 1 byt 2 pùdprys 1.n.p. pùdprys 2.n.p. pùdprys 3.n.p. øez A ( 1:100) 2323 ok Prvodní technická zpráva - 1 - 2323 ok Container for life Koncept Koncept se zabývá širším

Více

PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 26 NA HERCULES U26Robot Návod k přestavbě kotle

PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 26 NA HERCULES U26Robot Návod k přestavbě kotle Teplo pro váš domov od roku 1888 PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 26 NA HERCULES U26Robot Návod k přestavbě kotle CZ_2015_17 Obsah: str. 1. Technické údaje kotle po přestavbě... 3 2. Dodávka a příslušenství...

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více