Informace dekodér SILVER mini+ Art. Nr Art. Nr vydání 02 10

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace dekodér SILVER mini+ Art. Nr. 10310-02 Art. Nr. 10311-02 1. vydání 02 10"

Transkript

1 1 Informace dekodér SILVER mini+ Art. Nr Art. Nr vydání 2 1

2 2 Informace dekodér SILVER mini+ Technická data: Maximální zatížitelnost celého dekodéru 5 ma Výstup pro motor trvale / špikov 5 / 8 ma Funkní výstupy A a B po 1 ma Adresy lokomotiv Jízdní stupn 14, 27, 28, 128 Rozmry 11,5 7,5 2,6 mm (131-2) 13, 7,5 2,6 mm (1311-2) Obr. 1: Pipojení dekodéru SILVER mini + s vodii

3 3 Zapojení konektoru dle NEM651 pin význam 1 pívod k motoru 1 2 pívod k motoru 2 3 pravý sbra z kol 4 levý sbra z kol 5 svtla vpedu (-) (funkní výstup A) 6 svtla vzadu (-) (funkní výstup B) Obr. 2: Konektor dle NEM651 Obr. 3: Rozhraní S. U. S. I. Není vhodné pro dti do 3 let. Obsahuje malé díly. Pi nevhodném používání vzniká možnost poranní prostednictvím funkních hran nebo ostrých ástí! Ureno pouze pro suché prostedí. Omyly, jakož i zmny na základ technického pokroku, pée o výrobek nebo jiné výrobní metody jsou vyhrazeny. Záruka za škody a následné škody z dvodu nesprávného zacházení, nedodržení tohoto návodu k použití, provoz s transformátory, které nejsou ureny pro modelovou železnici nebo byly upraveny nebo poškozeny, pípadn s jinými elektrickými pístroji, svévolné zásahy, psobení síly, pehátí, vliv vlhkosti aj. jsou vyloueny, krom toho znamenají zánik záruky.

4 4 Informace dekodér SILVER mini+ 1 Dležitá bezpenostní upozornní: Lokomotivní dekodéry Digital plus smjí být používány výhradn se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným kompatibilním bžným digitálním systémem. V pípad pochybností se obrate na dodavatele systému. Zatížitelnosti, udaní v technických datech, nesmjí být pekroeny. Musíte zajistit, že k tomu nedojde. Pi petížení bude dekodér znien! Souásti dekodéru se v žádném pípad nesmjí dotýkat kovových ástí rámu nebo karosérie lokomotivy. Dochází tím ke zkratu uvnit dekodéru a mže dojít k jeho zniení. Neobalujte ale dekodér lepicí páskou, nebo tím by se omezil nutný pístup vzduchu. Radji páskou zaizolujte kovové souásti lokomotivy. Tím zabráníte náhodným zkratm bez toho, aby se dekodér udusil. Dekodér pipevnte oboustrannou lepicí páskou. Lokomotivy vybavené dekodéry Digital plus nesmjí být na dvoukolejnicových kolejištích napájeny z troleje, nebo pi postavení lokomotivy na koleje v opaném smru bude na dekodéru dvojnásobné jízdní naptí a povede to ke zniení dekodéru! Ped zabudování dekodéru Digital plus vyzkoušejte lokomotivu v bžném analogovém provozu, zda je bez závad. Vymte opotebované uhlíky a spálené žárovky. Pouze lokomotiva s bezchybnou mechanikou bude i s dekodérem jezdit bez závad. 2 Montáž dekodéru SILVER mini + s vodii (obr. 1, str. 4) Poznamenejte si, který pívod motoru byl pipojen na pravý sbra z kol lokomotivy a který na levý sbra. Ušetíte si tím pozdjší zkoušení pi zapojení dekodéru, abyste zjistili, jak má být dekodér pipojen k motoru, aby byl zajištn správný smr jízdy. Pívody k motoru musejí být po odstranní pvodních vodi bez potenciálu. To znamená, že nesmjí být propojeny s žádnou kovovou souástí lokomotivy ani se sbrai z kol. Uvdomte si, že k takovým propojením mže dojít až po nasazení karoserie lokomotivy! Pokud si nejste jisti, že jsou splnny všechny podmínky pro montáž dekodéru, obrate se na servis. Pipojte dekodér nejprve ke sbram z kol: ervený vodi na sbra ve smru jízdy vpravo erný vodi na sbra ve smru jízdy vlevo Potom propojte dekodér s motorem: oranžový vodi s vývodem motoru, který byl pvodn pipojen na pravý sbra šedý vodi s vývodem motoru, který byl pvodn pipojen na levý sbra Nyní pipojte funkní výstupy. Pi expedici jsou výstupy nastaveny takto: výstupy A a B reagují v závislosti na smru jízdy na F. Toto nastavení mže být zmnno. Pokud chcete funkní výstupy používat v tomto nastavení, pak je zapojte následovn: funkní výstup A (bílý vodi) na žárovky vpedu ve smru jízdy, funkní výstup B (žlutý vodi) na žárovky vzadu ve smru jízdy.

5 5 Pokud nejsou žárovky elektricky spojeny s kostrou lokomotivy (nazývají se pak bezpotenciálové), pak pipojte jejich druhý pól na modrý vodi podle obrázku. Pokud jsou vodiv spojeny s kostrou, zstane modrý vodi nezapojený. Pi zapojení modrého vodie svítí žárovky o nco jasnji, krom toho fungují i nadále jako smrov závislé osvtlení pi analogovém provozu. Kterou z variant použijete, závisí na konstrukci lokomotivy. Pro pipojení svítivých diod platí: modrý vodi je kladný pól (anoda diody), funkní výstup je záporný pól (katoda diody). Naptí na funkním výstupu je cca 16 V. Nezapomete proto na nutný pedadný odpor. Pro pipojení dekodéru Silver mini + pomocí kabelu k rozhraní NEM651 doporuujeme použít konektor LY15 (Art. Nr. 815). 3 Montáž dekodéru SILVER mini + s konektorem dle NEM651 (obr. 2, str. 5) Konektor dle NEM 651 a NMRA umožuje rychlou a bezproblémovou úpravu lokomotiv. Vyjmte pemosovací konektor ze zásuvky v lokomotiv a dobe ji uschovejte. Zasute nyní konektor dekodéru do zásuvky v lokomotiv tak, aby pin 1 dekodéru byl umístn na správné stran zásuvky ta je popsána v návodu k lokomotiv. Pin 1 na dekodéru poznáte podle bílého oznaení na konektoru dekodéru. Dbejte pitom na to, aby se žádný z pin neohnul nebo dokonce neulomil. 4 Kontrola montáže Postavte lokomotivu (zatím bez nasazené karosérie) na programovací kolej a natte její adresu. Pi expedici je dekodér nastaven na adresu 3. Pokud jste dekodér pipojili správn, pak musíte adresu naíst. Pokud se vám to nepovedlo, vloudila se pi zapojování chyba. Zapojení zkontrolujte a pípadn opravte. Nyní mžete zahájit první testovací jízdu s lokomotivou po vašem kolejišti. 5 Vlastnosti dekodéru SILVER mini + V následujícím získáte struný pehled o vlastnostech dekodéru SILVER a jejich nastavování. Úplné informace najdete v Píruce Dekodéry SILVER, kterou získáte u Vašeho obchodníka nebo na webových stránkách Lenz Elektronik GmbH: Výkon a jištní Výstup pro motor je trvale zatížitelný do 5 ma, a to bez montáže na speciální chladicí plochy! Krátkodobá špiková zatížitelnost iní 8 ma. Funkní výstupy mohou být zatíženy každý na 1 ma.

6 6 Informace dekodér SILVER mini+ Dekodér je chránn proti petížení, zkratu a pehátí. V pípad poruchy je v CV3 nastaven odpovídající bit, informující o druhu chyby. Tento bit mže být smazán programováním. 5.2 ízení motoru Dekodér je vybaven vysokofrekvenní regulací (23 khz). Pro pizpsobení k libovolnému modelu lokomotivy mže být v CV5 zvolen jeden z šesti pipravených typ motoru (nezamovat s konstrukcí motoru, nap. motory se zvonovým rotorem ). Navíc je možné (pi zvolení motor typu 4 a 5) provést jemné doladní pomocí CV113 a CV114. Samozejm je možné jak vysokofrekvenní ízení, tak i regulaci vypnout. Dále je k dispozici CV9 pro pizpsobení míry opakování. Minimální (CV2), maximální (CV5) a stední (CV6) rychlost mže být rovnž nastavena, dekodér pitom dynamicky pizpsobí kivku rychlosti tak, aby byl zajištn její hladký prbh bez zlom. Nezávisle na tom je možné naprogramovat vlastní kivku rychlosti. Dekodér obsahuje dále tzv. dli EMS, který umožuje pizpsobení dekodéru každému typu motoru. Podle použitého motoru se mže stát, že lokomotiva vybavená dekodérem nedosahuje takové maximální rychlosti jako v konvenním provozu. V takovém pípad aktivujte dli EMS tím, že nastavíte bit 6 v CV 5. Lokomotiva pak dosáhne vyšší maximální rychlosti, souasn se mírn zvýší minimální možná rychlost. 5.3 Jízdní stupn Dekodér mže být provozován v módu 14/27 nebo 28/128 jízdních stup. Nastavení se provádí v CV Vypínatelná zrychlení Pomocí funkce 4 (tovární nastavení, lze zmnit v CV59) je možné bhem provozu vypínat rozjezdové a brzdicí zrychlení i konstantní brzdnou dráhu. Zrychlení jsou vypnuta, dokud je funkce aktivní. 5.5 Konstantní brzdná dráha Konstantní brzdná dráha s ABC: Funcionalita: Jakmile dekodér v provozu s ABC rozezná povel stj, dojde k zastavení podle nastavené brzdné dráhy. Tato brzdná dráha je nezávislá na aktuální rychlosti. Konstantní brzdnou dráhu s ABC aktivujete nastavením bitu 1() v CV51.

7 Konstantní brzdná dráha s jízdním stupnm : Funcionalita: Pi pechodu z libovolného jízdního stupn na stupe (nap. otoením knoflíku na ovladai na levý doraz) ujede lokomotiva/vlak nastavitelnou, definovanou brzdnou dráhu. Tato brzdná dráha je nezávislá na aktuální rychlosti. Konstatní brzdná dráha je úinná jen tehdy, je-li jízdní stupe zmnn na. Pokud se zmní jízdní stupe nap. z 28 na 1, pak úinkuje na rychlostui závislé zpomalení z CV3. Konstatnní brzdnou dráhu s ABC aktivujete nastavením bitu 8(7) v CV51. Podrobné informace k nastavení konstantní brzdné dráhy najdete v Píruce dekodér Plus, kterou si mžete stáhnout z webu Lenz Elektronik GmbH: Další dležitá upozornní: Délka brzdné dráhy je nastavena v CV52. Podle hodnoty v tomto CV se mení ujetá vzdálenost. Pokud chcete využívat konstantní brzdnou dráhu jak s ABC, tak i s jízdním stupnm, nastavte oba bity v CV51. Bhem zapnutí posunovací jízdy (standardní nastavení F3), je konstantní brzdná dráha vypnuta, platí brzdicí zrychlení z CV3. Konstantní brzdná dráha je také vypnuta, jsou-li vypnuta zrychlení pomocí funkce (standardní nastavení F4). Ob tyto poslední vlastnosti mžete využít nap. tehdy, pokud chcete perušit již zapoatý brzdicí proces. Pi brzdní stejnosmrným naptím je konstantní brzdná dráha neúinná. 5.6 Posunovací jízda Posunovací jízda snižuje rychlost na polovinu. Díky tomu je možné zvláš jemná regulace rychlosti pi posunu. Pomocí funkce 3 (tovární nastavení, lze zmnit v CV58) posunovací jízdu zapínáte a vypínáte. Je-li posunovací jízda zapnuta, je vypnuta konstantní brzdná dráha. Posunovací jízda je zapnuta tak dlouho, dokud je funkce aktivní. 5.7 ABC = jednoduché zastavení u návstidla a pomalá jízda S použitím brzdicích modul ABC je možné jednoduše realizovat zastavení u návstidla. Tyto moduly ovlivují asymetrii naptí v kolejích v zastavovacím úseku v závislosti na poloze návstidla. Dekodér na toto naptí reaguje. Ve spojení s konstantní brzdnou dráhou není zastavení ped návstidlem na STJ žádný problém. Samozejm je možný prjezd v protismru. Dále je možná realizace návsti pomalu, piemž rychlost pro tuto návst je možné nastavit v CV53.

8 8 Informace dekodér SILVER mini+ Bhem zastavení ped návstidlem nebo pomalé jízdy jsou dostupné všechny funkce, stejn tak je možné odjet zpt od návstidla na STJ! Se zvláštními moduly ABC mže být jednoduše vybudována tra s autoblokem. ABC je aktivováno pomocí bitu 2 (1) v CV51. Je-li zapnuta posunovací jízda nebo jsou-li vypnuta zrychlení, není technika ABC aktivní! 5.8 ízení kyvadlových vlak Pi použití brzdicích modul ABC je nastavitelné ízení kyvadlových vlak. Jsou zde možné dv varianty: provoz s a bez mezizastávky. Ve druhém módu jsou zohlednny i úseky s pomalou jízdou. ízení kyvadlových vlak je aktivováno v CV51 bitem 4 (3) a bitem 5 (4). Pobyt na konci trati je nastavitelný mezi 1 a 255 sekundami v CV Piazení funkních výstup funkcím digitálního systému Zde mžete stanovit, která funkce digitálního systému bude zapínat a vypínat funkní výstupy A a B. Výstupy A a B mohou být piazeny funkcím F a F1 (v závislosti na smru) nebo F2 až F28. Piazení se provádí v CV33 až CV47 a CV129 až CV Svtelné efekty na funkních výstupech V CV6 nastavujete svtelné efekty pro funkní výstupy A a B, v CV62 efekty pro výstupy C a D. Pokud chcete efekty spínat funkcí digitálního systému, pak mžete nastavit piazení k funkcím F1 až F8 v CV61 (pro výstupy A a B) a CV64 (pro výstupy C a D). Jaké efekty mžete nastavit, najdete v tabulce podporovaných CV v dalším textu Ovládání spáhla Dekodér umožuje komfortní ovládání dálkov ovládatelného spáhla na všech funkních výstupech. Zvolený výstup je po nastavitelnou dobu sepnut na plné naptí ( kopnutí ), po uplynutí tohoto asu je k dispozici redukovaný výkon. Jak mov je výkon redukován, je rovnž nastavitelné. Krom toho mžete nastavit, zda má lokomotiva bhem odpojovájí pojíždt a jak dlouho RailCom Dekodér je vybaven funkcí RailCom. Krom adresy lokomotivy je možné pes koleje vysílat z lokomotivy i jiné údaje (nap. obsah CV). Vysílané informace jsou pimuty detektorem RailCom a zobrazeny na displeji. V továrním nszavení je vysílání RailCom zapnuto (CV29, bit 4[3]).

9 Rozhraní SUSI V kooperaci firem DIETZ a LENZ vznikl koncept zvukového a funkního rozhraní pro lokomotivní dekodéry. Smyslem tohoto rozhraní je pipojovat jednoduchým zpsobem zvukové a funkní moduly k lokomotivnímu dekodéru. Modul S.U.S.I. získává pes rozhraní informace o jízdním stupni, stavu funkcí atd. a reaguje na n, nap. se pehraje zvuk zvonu nebo se zmní zvuk ráz páry. Kvalita tchto zvukových efekt je závislá výhradn na použitém modulu S.U.S.I. a nikoli na lokomotivním dekodéru! Pipojení modulu S.U.S.I. K rozhraní S.U.S.I. mohou být pipojeny všechny zvukové a/nebo funkní moduly, odpovídající specifikaci rozhraní S.U.S.I. K pipojení zvukového nebo funkního modulu jsou na dekodéru ureny tyi pájecí plošky, viz obr. 3, strana 6. Význam jednotlivých plošek je zvolen podle specifikace rozhraní S.U.S.I. Údaje o barvách vodi odpovídají doporuení této specifikace. Pipájejte píslušné vodie vašeho modulu S.U.S.I. opatrn k pájecím ploškám. Dbejte pitom na to, aby nevznikla propojení s jinými ploškami nebo mezi ploškami navzájem Nastavení (programování) modulu S.U.S.I. Stejn jako u dekodér je také u modul S.U.S.I. možnost provést rzná nastavení. Tato nastavení jsou rovnž uložena v promnných (CV). Pokud chcete tato CV zmnit, postupujte stejn jako pi zmn CV v lokomotivním dekodéru. Modul S.U.S.I. je programován skrz dekodér. Lokomotivní dekodér pozná z ísla CV, že je programován modul S.U.S.I. a pedá programovací povely pes rozhraní S.U.S.I. dále. Jaká nastavení je možné ve vašem modulu S.U.S.I. provést, zjistíte z návodu k použití tohoto modulu. Nastavení modulu S.U.S.I. mžete provést jak programováním bhem provozu (PoM), tak i programováním na programovací koleji. 6 Programování dekodéru Adresa lokomotivy, rozjezdové a brzdicí zrychlení jakož i další vlastnosti dekodéru mohou být pomocí PROGRAMOVÁNÍ mnny libovoln asto. Tyto vlastnosti jsou dekodéru uloženy trvale, tedy i pi vypnutí napájení. V (amerických) normách jsou pamová místa oznaena jako Configuration Variable, zkrácen CV. Zapsání/natení hodnoty probíhá elektronicky, lokomotiva nemusí být tedy po montáži dekodéru znovu rozebírána. Obsah CV mžete mnit jak programováním bhem provozu (krom CV1, CV17 a CV18) nebo programováním na programovací koleji. Jak se programování provádí detailn, zjistíte v návodech k použití jednotlivých pístroj. Dekodér je pi expedici nastaven na adresu 3, 28 jízdních stup, brzdnou dráhu v závislosti na rychlosti a funkní výstupy A a B jsou smrov závislé a nestmívané. Dekodér mže být s tmito nastaveními okamžit používán.

10 1 Informace dekodér SILVER mini+ 6.1 Návrat dekodéru na výchozí nastavení: Pokud chcete vrátit obsah všech CV dekodéru na výchozí (tovární) nastavení, pak zapište do CV8 hodnotu 8 nebo 33. Výjimkou jsou CV pro kivku rychlosti (CV67 CV94). Dbejte ale na to, že v CV29 je smazán bit 5, tedy dekodér je nastaven na použití tovární kivky rychlosti.

11 11 7 Seznam podporovaných CV CV rozsah hodnot/ bit Základní adresa lokomotivy. význam To je íslo, kterým lokomotivy v systému Digital plus by Lenz voláte. Pro použití s pístroji Digital plus by Lenz je povolen pouze rozsah Pi zápisu tohoto CV se v dekodéru automaticky smaže CV19 (adresa vícenásobné trakce) a bit 6 v CV29 (použití rozšíené adresy). tovární nastavení minimální rozjezdové naptí Vmin rozjezdové zrychlení brzdicí zrychlení maximální rychlost Vmax stední rychlost Vmid íslo verze oznaení výrobce míra opakování rozšíená adresa lokomotivy, vyšší byte rozšíená adresa lokomotivy, nižší byte Adresa vícenásobné trakce. Pro použití s pístroji Digital plus by Lenz je povolen pouze rozsah bit Konfigurace RailCom 7 (dec) 1() Kanál 1 uvolnn pro Adress-Broadcast 1 2 (1) Kanál 2 uvolnn pro data a Acknowledge 1 29 bit Nastavení 1: 14 (dec) 1() Smr jízdy: normální: lokomotiva jede vped, je-li šipka na ovladai nahoru 1 obrácený: lokomotiva jede vped, je-li šipka dol 3

12 12 Informace dekodér SILVER mini+ CV rozsah hodnot/ bit význam 2(1) Mód jízdních stup: provoz s 14 nebo 27 jízdními stupni. Toto nastavení zvolte pi použití dekodéru s digitálními systémy, které nepodporují mód jízdních stup 28/ provoz s 28 nebo 128 jízdními stupni. Toto nastavení zvolte pi použití dekodéru s digitálními systémy, které podporují mód jízdních stup 28/128. 3(2) Druh provozu: lokomotiva jede pouze v digitálním provozu 1 lokomotiva jede v konvenním i digitálním provozu, zmna systému bhem jízdy je možná vysílání RailCom vypnuto 4(3) 1 vysílání RailCom zapnuto dekodér využívá tovární kivku rychlosti a hodnoty 5(4) z CV2, CV5 a CV6 1 dekodér využívá vlastní kivku rychlosti 6(5) dekodér využívá základní adresu z CV1 1 dekodér využívá rozšíenou adresu (z CV17 a CV18) tovární nastavení 7-8(6-7) nepoužito 3 bit Zobrazení chyb: (dec) () 1 zkrat žárovek 2(1) 1 pehátí 3(2) 1 zkrat motoru Piazení funkcí k funkním výstupm: Pro piazení funkce digitálního systému konkrétnímu funknímu výstupu se vyhledá prseík ádku požadované funkce se sloupcem požadovaného funkního výstupu. Nalezené íslo se zapíše do píslušného CV. Pro pehlednost je tovární nastavení vytištno tun. CV funkní výstup A B 33-3 F vped F vzad funkce 1 vped funkce funkce

13 13 CV rozsah hodnot/ bit význam tovární nastavení 38-3 funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce 1 vzad bit Konfigurace motoru: (dec) 1-4(-3) Výbr typu motoru 5, zadání jako desítkové íslo 6(5) dli EMS neaktivní dli EMS aktivní 7(6) regulace zapnuta regulace vypnuta 8(7) vysokofrekvenní ízení motoru (cca 23 khz) nízkofrekvenní ízení motoru (cca 19 Hz) 51 bit Konfigurace brzdní: (dec) 1() 1 konstantní brzdná dráha pi ABC aktivní 2(1) 1 ABC aktivní 3(2) 1 smrová závislost na ABC je vypnuta 4(3) 1 kyvadlový provoz bez mezizastavení je aktivní 5(4) 1 kyvadlový provoz s mezizastavením je aktivní 6(5) zastavení stejnosmrným naptím nezávisle na polarit (funguje jen, je-li smazán bit 3 v CV29) 7(6) nepoužito 8(7) 1 konstantní brzdná dráha pi jízdním stupni aktivní brzdná dráha pi aktivní konstantní brzdné dráze pomalá jízda pi ABC 48

14 14 Informace dekodér SILVER mini+ CV rozsah hodnot/ bit význam tovární nastavení doba pobytu pi kyvadlovém provozu, 1 až 256 sek nastavení jasu funkního výstupu A, max= nastavení jasu funkního výstupu B, max= , 61 Piazení funkcí: Každý bit v CV je pro jednu funkci digitálního systému: bit 1() pro funkci 1, bit 2(1) pro funkci 2 a tak dále až bit 8(7) pro funkci 8. Pokud chcete nkterou funkci piadit stmívání, musí být odpovídající bit nastaven nastavení jasu (pi expedici není nastaveno) posunovací jízda (tovární nastavení F3) vypnutí zrychlení (tovární nastavení F4) Efekty na funkních výstupech A a B. Jednotková pozice hodnoty platí pro výstup A, desítková pozice pro výstup B: bez efektu 1 Marslight 2 Gyralight 3 záblesk 4 dvojitý záblesk Piazení funkcí svtelných efekt výstup A a B Hodnoty pro kivku rychlosti Minimální hodnota PWM pi regulaci pro typ motoru 4 nebo Zmna výkonového cyklu pro typ motoru 4 nebo Servisní íslo - CV funkní výstup A B funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce

15 15 CV rozsah hodnot/ bit význam tovární nastavení funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce funkce Piazení funkce ovládání spáhla vped funkní výstup A = 1 funkní výstup B = 2 žádný výstup = Piazení funkce ovládání spáhla vzad funkní výstup A = 1 funkní výstup B = 2 žádný výstup = Doba kopnutí : nastavení v násobcích,16 s. Tovární nastavení odpovídá 3,16 =,48 s Popojetí lokomotivy od vlaku pi rozpojení. Nastavení v násobcích,16 s. Tovární nastavení odpovídá 8,16 = 1,28 s Popojetí lokomotivy k vlaku pi rozpojení. Nastavení v násobcích,16 s. Tovární nastavení odpovídá 3,16 =,48 s

16 16 Informace dekodér SILVER mini+ Hüttenbergstraße 29 D Gießen Hotline: Fax: info@digital-plus.de Tento návod prosím uschovejte pro pozdjší použití! Do R dováží a prodává: Libor Schmidt, MARATHON MODEL BRNO Obanská BRNO tel: url: schmidt@marathonmodel.cz e-shop:

Informace LF100XF. Art. Nr vydání,

Informace LF100XF. Art. Nr vydání, 1 Informace LF100XF Art. Nr. 10104 3. vydání, 01. 03 2 Informace LF100XF Důležitá bezpečností upozornění Funkční dekodér LF100XF smí být použit výhradně v systému Lenz DIGITAL plus nebo jiném obdobném

Více

2 Požadavky na nové funkní chování pi zmnách mezi jednotlivými návstními znaky

2 Požadavky na nové funkní chování pi zmnách mezi jednotlivými návstními znaky Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Požadavky na nové funkní chování pi zmnách mezi jednotlivými návstními znaky svtelných hlavních návstidel a samostatných a opakovacích pedvstí pi poruchách jejich svícení

Více

Informace BM3. Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05

Informace BM3. Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05 1 Informace BM3 Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05 2 Informace BM3 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

Problematika vratných smyček Každý majitel kolejiště s dvoukolejnicovým napájením by o tom mohl dlouho vyprávět:

Problematika vratných smyček Každý majitel kolejiště s dvoukolejnicovým napájením by o tom mohl dlouho vyprávět: 1 Modul pro vratné smyčky byl vyvinut pro jednoduché zapojení vratných smyček při provozu dvoukolejnicových kolejišť v systému DIGITAL plus. Modul je zkonstruován tak, že je možné projet smyčkou bez přepólování

Více

Informace LS150. Art. Nr vydání, 07 03

Informace LS150. Art. Nr vydání, 07 03 1 Informace LS150 Art. Nr. 11150 1. vydání, 07 03 2 Obsah Obsah 2 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 3 Účel použití 3 Technické údaje 4 Výstupy LS150 5 Vstupy LS150 6 Připojení LS150 7 Připojení k

Více

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 1 Informace BM2 Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 2 Informace BM2 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

Informace. Art. Nr vydání, 09 01

Informace. Art. Nr vydání, 09 01 1 Informace Art. Nr. 60520 1. vydání, 09 01 2 Informace compact set Vítejte! Blahopřejeme vám k získání sady Digital plus by Lenz compact set a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto ovládáním modelové

Více

Informace LH30compact. Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01

Informace LH30compact. Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01 1 Informace LH30compact Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01 2 Informace LH30 Vítejte! Blahopřejeme vám k získání ovladače LH30 ze systému Digital plus by Lenz a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto

Více

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 86 www.conrad.sk Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk Kompaktní rozmry, kvalitn provedená a masivní skí z MDF

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva 2 719 Synco living Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva KRF961-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání a stmívání elektrického osvtlení do 300 W Rádiová komunikace protokolem KNX RF

Více

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA NÁVOD K OBSLUZE Výhradní dovozce pro R (kontakt): Bohumil Veselý - VES Tšínská 204 Albrechtice, 735 43 I: 44750498 DI: CZ-6812261016

Více

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 1 První kroky SET90 / SET100 Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 2 První kroky SET90 / SET100 Obsah 1 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 4 2 Rozsah funkcí sad SET90 / SET100 5 3 Stavba systému

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži Návod k obsluze a montáži Trojfázové relé pro monitorování napájení sít, ada CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typm této výrobkové ady a nebere v úvahu

Více

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe X-BAR Elektromechanická závora Návod k inštalácii a obsluhe 1. Kontrola p_ed montáží Než p_ikro_íte k instalaci, zkontrolujte vhodnost zvoleného modelu závory a podmínky pro montáž Ujist_te se, že všechny

Více

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point Prvodce pro rychlou instalaci EW-7206Apg Wireless LAN Access Point 0 Rychlá instalace ESKY Ped zahájením zapojování zaízení EW-7206APg provte, zda máte pístup k Internetu prostednictvím širokopásmového

Více

MOVIDRIVE M!ni" pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky

MOVIDRIVE M!ni pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky Tato informace nenahrazuje podrobný návod k obsluze! Instalaci provádí pouze specializovaný elektrotechnický personál, jenž dbá na dodržování platných bezpe"nostních p#edpis$ a návodu k obsluze! 1 Podporované

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení Návod k obsluze Samostatné ovládací zaízení UC 42 Samostatné ovládací zaízení pro montážní lištu UC 45 Dležité informace pro elektrické zapojení Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 3 Bezpenostní pokyny...

Více

1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ P EHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 5 HYDRAULICKÁ SCHÉMATA...

1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ P EHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 5 HYDRAULICKÁ SCHÉMATA... Uživatelská píruka Obsah 1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ PEHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 4.1 REGULÁTOREM NEOVLÁDANÝ KOTEL:... 4 4.2 REGULÁTOREM OVLÁDANÝ

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

METRA BLANSKO a.s. 03/2005. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory

METRA BLANSKO a.s.  03/2005. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory METRA BLANSKO a.s. KLEŠ!OVÉ P"ÍSTROJE www.metra.cz KLEŠ!OVÉ AMPÉRVOLTMETRY S ANALOGOVÝM ZOBRAZENÍM Proud AC Nap!tí AC 1,5 A, 3 A, 6 A, 15 A, 30 A, 60 A 150 A, 300 A 150 V, 300 V, 600 V T"ída p"esnosti

Více

ATEUS - APS MINI HELIOS SET

ATEUS - APS MINI HELIOS SET ATEUS - APS MINI HELIOS SET Obj.. 91341611W Uživatelský a servisní manuál Verze 2.1 Pehled sortimentu systému ATEUS - APS mini 91341611W Helios set 9134162W Samostatný tecí modul 9134167W tecí modul s

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Česky DMX 15-LED Dimmer 120 A, 20 V DMX 15-LED Dimmer 120 A, 30 V DMX 30-LED Dimmer 120 A, 30 V DMX 30-LED Dimmer 120 A, 100 V http://www.soh.cz Uživatelská příručka Úvodní informace..... 2 Obsah balení.....

Více

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III Výrobce: BRANO a.s., SBU CV Na Raanech 100, 514 01 Jilemnice tel.: +420 481 561 111 e-mail: info@brano.eu 29.05.2007 Vážený zákazníku,

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Zvukový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 5

Zvukový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 5 Zvukový dekodér Ilustrační foto Stránka 1 z 5 Příručka Gratulujeme k pořízení Lokomotivy Roco s již od výroby zabudovaným zvukovým dekodérem, nyní si můžete užít Vaši lokomotivu včetně zvukových efektů,

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9092EA

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9092EA Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Vaše uživatelský manuál DYMO LABELMANAGER 360D http://cs.yourpdfguides.com/dref/2817005

Vaše uživatelský manuál DYMO LABELMANAGER 360D http://cs.yourpdfguides.com/dref/2817005 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro DYMO LABELMANAGER 360D. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se DYMO LABELMANAGER

Více

Elektronorma N-scale

Elektronorma N-scale Strana: 1 z 5 1. Úvod Tato norma řeší základní požadavky na moduly z hlediska jejich elektrického zapojení a požadavky kladené na vozidla. Dodržováním těchto požadavků je nezbytným předpokladem pro bezproblémové

Více

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23 Návod k obsluze a montáži Teplotní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace

Více

www.medion.cz RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 -

www.medion.cz RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 - RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 - PEHLED FUNKCÍ: 1. OPEN sklápí ovládací panel 2. SEL aktivuje individuální funkce 3. MULTIJOG nastavuje hlasitost, basy,výšky,

Více

Informace LR101 Art. Nr vydání 12 05

Informace LR101 Art. Nr vydání 12 05 1 Informace LR101 Art. Nr. 11201 3. vydání 12 05 2 Informace LR101 1 Důležitá bezpečnostní upozornění: Tento návod k použití si v každém případě pozorně přečtěte před tím, než kodér LR101 poprvé připojíte

Více

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY YAMACO SOFTWARE 2006 1. ÚVODEM Nové verze produkt spolenosti YAMACO Software pinášejí mimo jiné ujednocený pístup k použití urité množiny funkcí, která

Více

Důležité poznámky. Z21 Detector. Z21 Detektor obsazení kolejových úseků. Technická data: Obsah balení:

Důležité poznámky. Z21 Detector. Z21 Detektor obsazení kolejových úseků. Technická data: Obsah balení: Důležité poznámky 10808 Z21 Detector Z21 Detektor obsazení kolejových úseků Při výpadku napětí (např. zkratu, nebo nouzového vypnutí), vypadne i napětí detektoru a není dál možné zpětné hlášení. Detektor

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

CM-IWN.1. Návod k obsluze a montáži. Izolaní monitorovací relé ady CM

CM-IWN.1. Návod k obsluze a montáži. Izolaní monitorovací relé ady CM CM-IWN.1 Návod k obsluze a montáži Izolaní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace o všech typech této výrobkové ady a nemže si také všímat

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Česky DMX 15-LED Dimmer 75 A, 20 V DMX 30-LED Dimmer 75 A, 30 V DMX 30-LED Dimmer 75 A, 100 V http://www.soh.cz Uživatelská příručka Úvodní informace..... 2 Obsah balení..... 2 Zapojení kabelu DMX512...

Více

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Tento návod na montáž, obsluhu a údržbu peliv uschovejte po celou dobu užívání vrat. 1 Návod na montáž Ped montáží dkladn protte! Montáž mže provádt

Více

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky CM-IWS.1 CM-IWS.2 Návod k obsluze a montáži Izolaní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace o všech typech této výrobkové ady a nemže si také

Více

Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02

Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02 1 Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02 2 Informace LH90 Obsah 1 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 4 1.1 Způsob popisu a symboly 4 2 Připojení LH90 5 3 Vaše první jízda 6 4 Rozsah funkcí ovladače

Více

Diagnostika u voz s 2-místnými diagnostickými kódy

Diagnostika u voz s 2-místnými diagnostickými kódy Zobrazení Diagnostické y jsou zobrazovány jako impulsy (blikání). Uživatel musí spoítat poet impuls LED diody na diagnostickém zaízení. Nap. íslice 5 je vysláno jako pt impuls (bliknutí), následuje krátká

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6

DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6 10775 DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6 PP 2011 Stránka 2 z 6 DCC osmicestný výhybkový dekodér ROCO 10775 Tímto výhybkovým modulem můžeme

Více

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o.

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 11 ARM WRESTLER Nevýherní hrací pístroj PÁKA Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 11 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho

Více

Efektivní hodnota proudu a nap tí

Efektivní hodnota proudu a nap tí Peter Žilavý: Efektivní hodnota proudu a naptí Efektivní hodnota proudu a naptí Peter Žilavý Katedra didaktiky fyziky MFF K Praha Abstrakt Píspvek experimentáln objasuje pojem efektivní hodnota stídavého

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Česky DMX 30-LED Dimmer http://www.soh.cz Uživatelská příručka Úvodní informace... 2 Vlastnosti... 2 Obsah balení... 3 Zapojení kabelu DMX512... 3 Propojení DMX512 modulů... 5 Nastavení DMX adresy.....

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 4 ÍZENÉ ÚROVOVÉ KIŽOVATKY ÁST 1 STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

DCC-2SEM DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel

DCC-2SEM DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel DCC-2SEM DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel Návod k obsluze a nastavení 1 Připojení dekodéru na napájecí napětí a DCC signál z centrály. Jako zdroj pro napájení doporučuji použít napájecí transformátory

Více

Informace. Art. Nr vydání, 03 02

Informace. Art. Nr vydání, 03 02 1 Informace Art. Nr. 60500 3. vydání, 03 02 2 Informace compact Vítejte! Blahopřejeme vám k získání sady Digital plus by Lenz compact a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto ovládáním modelové železnice.

Více

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se BLAUPUNKT BT

Více

Párování. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v "Pehledu nápovd pro Apollo".

Párování. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v Pehledu nápovd pro Apollo. Párování Modul Párování poskytuje pehled o došlých i vrácených platbách provedených bankovním pevodem i formou poštovní poukázky. Jedná se napíklad o platby za e-pihlášky, prkazy ISIC nebo poplatky za

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 1.10 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití Sklo-keramická vestavná varná deska Návod k použití 1. Popis a rozmry výrobku (výbava dle modelu) 1-4 Sklokeramické plotny 5 Dotykový ovládací panel 2 Duální plotna 1. stupe 6 Sklokeramický povrch 3 Duální

Více

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

LABORATORNÍ CVIENÍ Stední prmyslová škola elektrotechnická

LABORATORNÍ CVIENÍ Stední prmyslová škola elektrotechnická Stední prmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Pardubice, Karla IV. 13 LABORATORNÍ CVIENÍ Stední prmyslová škola elektrotechnická Píjmení: Hladna íslo úlohy: 3 Jméno: Jan Datum mení: 10.

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS CT3329/BSXSA0CZ http://cs.yourpdfguides.com/dref/975970

Vaše uživatelský manuál PHILIPS CT3329/BSXSA0CZ http://cs.yourpdfguides.com/dref/975970 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro PHILIPS CT3329/BSXSA0CZ. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se PHILIPS CT3329/BSXSA0CZ

Více

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci Ochrany ady RE_ 61_ Manuál pro instalaci Vydáno: 25.11.2003 Verze: B/05.10.2004 Manuál pro instalaci Obsah: 1. Úvod... 4 1.1. Informace o tomto manuálu...4 2. Bezpenostní informace... 5 3. Vybalení...

Více

10787 Modul zpětného hlášení

10787 Modul zpětného hlášení 10787 Modul zpětného hlášení Stránka 1 z 5 Modul zpětného hlášení Použití Modul zpětného hlášení Art. Nr. 10787 představuje základní stavební prvek, k automatickému provozu Vašeho kolejiště a bezpečnému

Více

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.3 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

Vaše uživatelský manuál CANON POWERSHOT SX10 IS http://cs.yourpdfguides.com/dref/2382173

Vaše uživatelský manuál CANON POWERSHOT SX10 IS http://cs.yourpdfguides.com/dref/2382173 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro CANON POWERSHOT SX10 IS. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

DCC-8Sem-uni DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy

DCC-8Sem-uni DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy Návod k obsluze a nastavení 1 Základní popis: Dekodér je určen pro ovládání světelných návěstidel, možnost nezávisle ovládat

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 85 34 09 www.conrad.sk Obj..: 853 409 Je doopravdy velice nepíjemné usednout do automobilu v chladných dnech do sedadla studeného jako led. Vyhívaný

Více

Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost

Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost VUT Brno Fakulta stavební Studentská vdecká a odborná innost Akademický rok 2005/2006 Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost Jméno a píjmení studenta : Roník, obor

Více

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu Instalaní manuál Základní popis zaízení: Zobrazení obrazu ze 4 kamerový vstup na jedné obrazovce v reálném ase 4 kamerové vstupy 4 alarmové vstupy 2 alarmové výstupy (jedno relé NO/NC) detekce ztráty videosignálu

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS F825 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2727885

Vaše uživatelský manuál PHILIPS F825 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2727885 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro PHILIPS F825. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se PHILIPS F825 v uživatelské příručce

Více

Demontáž výrobku. Návod k provozu a montáži Relé pro monitorování hladiny kapaliny, ada CM

Demontáž výrobku. Návod k provozu a montáži Relé pro monitorování hladiny kapaliny, ada CM Návod k provozu a montáži Relé pro monitorování hladiny kapaliny, ada CM Pokyn: Tento návod k provozu a montáži neobsahuje všechny detailní informace ke všem typm výrobkové ady a nebere v úvahu všechny

Více

KUSOVNÍK Zásady vyplování

KUSOVNÍK Zásady vyplování KUSOVNÍK Zásady vyplování Kusovník je základním dokumentem ve výrob nábytku a je souástí výkresové dokumentace. Každý výrobek má svj kusovník. Je prvotním dokladem ke zpracování THN, objednávek, ceny,

Více

Instrukce pro obsluhu a montáž

Instrukce pro obsluhu a montáž DMTME-96 2CSG133030R4022 M204675 DMTME-I-485-96 2CSG163030R4022 M204675 Instrukce pro obsluhu a montáž Model DMTME-96 : Jedná se o trojfázový multimetr urený pro panelovou montáž, používaný také v jednofázových

Více

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup 2 718 Synco living Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup KRF960-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání elektrických zátží do 10 A Rádiová komunikace protokolem KNX RF (868 MHz,

Více

"DLK 642-Lite Konfigurator" Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11.

DLK 642-Lite Konfigurator Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11. "DLK 642-Lite Konfigurator" Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11.03 V souvislostí s neustálým rozvojem systém, hardwarového a programového

Více

NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC

NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC původní autor: Paco Cañada přepracoval: ing. Michal Petrilak a Karel Pavlíček Přehled vlastností: řízení až 16-ti nezávislých lokomotiv adresy 0 až 99 a 0100 až

Více

Informace LR101. Art. Nr vydání

Informace LR101. Art. Nr vydání 1 Informace LR101 Art. Nr. 11 201 1. vydání 2 Informace LR101 Tento návod k použití si v každém případě pozorně přečtěte před tím, než kodér LR101 poprvé připojíte a použijete. Návod vám objasní souvislosti

Více

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3.

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Popis prostedí...4 3.1 Hlavní okno...4 3.1.1 Adresáový strom...4

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 05 54 www.conrad.sk Obj..: 750 554 Tato ernobílá monitorovací kamera se štrbinovým objektivem, s mikrofonem a s obrazovým senzorem SONY CCD, která

Více

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5316E/5320E

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5316E/5320E Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

LINKOVÝ VRÁTNÝ CVJ NÁVOD K POUŽITÍ INSTALANÍ PÍRUKA

LINKOVÝ VRÁTNÝ CVJ NÁVOD K POUŽITÍ INSTALANÍ PÍRUKA LINKOVÝ VRÁTNÝ CVJ NÁVOD K POUŽITÍ INSTALANÍ PÍRUKA OBSAH 1. O VÝROBKU... 2 2. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI..... 3 3. POUŽITÁ TERMINOLOGIE... 3 4. NÁVOD K POUŽITÍ..... 3 4.1 Uživatel u linkového vrátného. 3 a/

Více

Telecam. Vybalení. jejich funkce. Obsah. obalu a obal uschovejte. 1. Kamera a 15 m kabel #$ % proudový kabel 3. Jednotka TV rozhraní 4.

Telecam. Vybalení. jejich funkce. Obsah. obalu a obal uschovejte. 1. Kamera a 15 m kabel #$ % proudový kabel 3. Jednotka TV rozhraní 4. Telecam Obsah...1 VYBALENÍ...1 JEJICH FUNKCE...1 A PROPOJENÍ...2...3 NASTAVENÍ TELEVIZORU NA KANÁL KAMERY...4 DALŠÍ KAMERY...5...6...7 TECHNICKÉ ÚDAJE...7 Vybalení obalu a obal uschovejte!" 1. Kamera a

Více

Programovatelný kanálový procesor ref. 5179

Programovatelný kanálový procesor ref. 5179 Programovatelný kanálový procesor Programovatelný kanálový procesor je určen ke zpracování digitálního (COFDM, QAM) nebo analogového TV signálu. Procesor může být naprogramován jako kanálový konvertor

Více

Servopohony VZT klapek

Servopohony VZT klapek s OpenAir Servopohony VZT klapek GLB..1E Elektronický rotaní servopohon pro ovládání oteveno-zaveno, tíbodové nebo spojité ovládání Krouticí moment 10 Nm Provozní naptí AC 24 V ~ / DC 24 48 V nebo AC 100

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288

AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 88 www.conrad.sk Vážený zákazník, AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288 zakoupením aktivního subwooferu mivocj SWW 4000 získáváte vysoce kvalitní

Více

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA POKYNY K INSTALACI A OBSLUZE ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro R a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 íany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.2 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel

DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel Návod k obsluze a nastavení 1 Připojení dekodéru na napájecí napětí a DCC signál z centrály. Jako zdroj pro napájení doporučuji použít napájecí

Více

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR Návod k použití Upozornění - Přehrávač vždy instalujte do interiéru vozidla. - Používejte pouze ve vozech 12V napájením, negativním ukostřením. - Před zapojením odpojte

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

DP2R. Dekodér příslušenství - rozšířený. Uživatelský návod

DP2R. Dekodér příslušenství - rozšířený. Uživatelský návod DP2R Dekodér příslušenství - rozšířený Elektronický modul pro připojení příslušenství s rozšířenými funkcemi pro kolejiště s digitálním ovládáním Uživatelský návod Verze 2.0 Datum vydání 21.03.2007 Vyrábí

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

Informace LH100 Verze 3 1. vydání Art. Nr

Informace LH100 Verze 3 1. vydání Art. Nr Informace LH100 Verze 3 1. vydání 08 00 Art. Nr. 21100 1 2 Informace LH100 Vítejte! Blahopřejeme vám k získání ručního ovladače LH100 ze systému Digital plus by Lenz a přejeme vám mnoho radosti při práci

Více

BOXER. Nevýherní hrací pístroj. Uživatelský manuál NVHP - BOXER UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7

BOXER. Nevýherní hrací pístroj. Uživatelský manuál NVHP - BOXER UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7 Nevýherní hrací pístroj BOXER Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 7 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy 3 4. Programování parametr 4 5. Programování

Více

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpenostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvk a indikátor...5 3-1. Popis pístroje... 5 3-2. Popis tlaítek... 6 3-3. LCD displej. 7 4. Specifikace... 8 4-1. Obecná specifikace.....

Více

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o.

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o. O spolenosti OSAM TRADE s.r.o. Kontakty OSAM TRADE s.r.o. U Jeslí 619 370 01 eské Budjovice +420 602 428 817 Velkoobchod: +420 728 815 256 Technická podpora: +420 774 774 209 www.osamtrade.cz info@osamtrade.cz

Více