Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák"

Transkript

1 Číslo 2/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Prázdniny utekly jako voda a nám vychází druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Můžete se opět těšit na články uživatelů o dění v Bludišti, zajímavé rozhovory, fotky a malované obrázky. Léto v Bludišti bylo ve znamení rekondičního pobytu, častějších procházek po městě, vychutnávání si zmrzliny a ledových tříští v horkých dnech, sledování letních komedií... O tom, co jsme v létě prožili a co nás čeká, se dočtete už za chvíli Fokus Vysočina Bludiště Ve středisku Chotěboř provozujeme také služby pro lidi s mentálním či kombinovaným postižením - denní stacionář, osobní asistenci a sociálně terapeutickou dílnu souhrnně nazývané Bludiště. Výběr nového názvu i loga byl zdlouhavý a hodně diskutovaný. Název Bludiště byl nápadem klientů denního stacionáře. Vyjadřuje cestu, po které jdeme společně s klienty, podporujeme je v samostatnosti a pomáháme jim překonávat nástrahy bludiště běžného života.

2 Ve zkratce Ve zkratce Vás seznámíme s obsahem jednotlivých služeb Bludiště, dále se dozvíte, co se děje ve všech třech službách Bludiště v denním stacionáři, osobní asistenci a sociálně terapeutické dílně a následně si můžete přečíst podrobnosti a další články uvnitř tohoto čísla. Denní stacionář Naším posláním je pomoc a podpora lidem se zdravotním postižením tak, aby mohli žít co nejsamostatněji a přitom spokojeně. Snažíme se v co největší míře rozvíjet vlohy lidí s handicapem. Ke každému přistupujeme individuálně s respektem k jeho lidským právům, mentálnímu věku a fyzickým možnostem. Stacionář nabízí uživatelům možnost smysluplného trávení času a podporu při rozvoji praktických dovedností a zvyšování jejich samostatnosti. Za velmi důležitou považujeme spolupráci s rodinnými příslušníky a dalšími poskytovateli služeb v okolí. Nabízíme: vzdělávací činnosti (vše se odvíjí od individuálních možností klienta) fyzickou rehabilitaci ( k dispozici máme rotoped, polohovací lůžko,..) pracovní činnosti (ubrousková technika, keramika..) volnočasové aktivity (pořádáme výlety, navštěvujeme různé kulturní akce) Co se děje - Bludiště se v minulém roce zapojilo do projektu Sbírej toner, který trvá do podzimu Více informací na stránkách

3 - Začala rekonstrukce bývalé terasy, jejíž prostory byly zastřešeny a vznikne tak nová odpočinková místnost pro klienty - Začínáme se připravovat také na již tradiční taneční soutěž Star dance trochu jinak III., která proběhne na podzim v rámci Týdnů pro duševní zdraví proběhl již pátý ročník běžecké soutěže na Vysočině Borovská desítka - Podnikli jsme již tradičně rekondiční pobyt - Bludiště má také nově svoji stránku na facebooku. Najdete ji pod názvem FOKUS Vysočina Bludiště. Můžete se zde podívat na fotky, přečíst si různé příspěvky a aktuality. Pokud se Vám bude stránka líbit, můžete dát také TO SE MI LÍBÍ. Čím více lidí klikne na tento odkaz, tím více lidí se o nás dozví. Osobní asistence Sociální službu osobní asistence provozuje Fokus Vysočina středisko Chotěboř od roku Jejím cílem je pomoci lidem s postižením zvládnout s podporou osobního asistenta ty úkony, které by dělali sami, kdyby mohli. Snažíme se zabezpečit základní životní potřeby, biologické i společenské, mezi něž patří například pomoc při osobní hygieně, stravování, doprovody na různá místa (k lékařům, na úřady, na kulturní a společenské akce, rehabilitaci apod.), pomoc při zajištění chodu domácnosti formou běžných nákupů či úklidů. Nabízíme podporu při vzdělávání a umožnění kontaktu se společenským prostředím. Při plánování služby dbáme na individuální přístup, vždy vycházíme z potřeb konkrétní osoby. S každým uživatelem sepisujeme smlouvu, kde je uveden cíl společné práce. Služby osobní asistence jsou zpoplatněny. Poskytujeme je lidem s mentálním, tělesným nebo kombinovaným postižením od 7 let věku v Chotěboři nebo okolí přímo v jejich bydlišti. Více informací o této službě se dozvíte na tel.: , Mgr. Radka Bencová, vedoucí osobní asistence.

4 Co se děje - Do služby osobní asistence byl předán nový osobní automobil - V období letních prázdnin fungovala služba pouze částečně. Přímá péče u klientů v domácnosti fungovala beze změny, svozy klientů do Bludiště a Základní školy a Praktické školy Chotěboř neprobíhaly. Od září budou opět fungovat. Sociálně terapeutická dílna Sociálně terapeutická dílna funguje každé pondělí a čtvrtek od 12:00 do 15:00. Její služby jsou určeny pro klienty Bludiště a pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od 15 let. Služba je zcela zdarma. V sociálně terapeutické dílně klienti vyrábějí sezónní výrobky na prodej na trzích. Dále pletou z papíru, vyrábějí drobné výrobky z keramiky, používají ubrouskovou techniku a mnoho dalšího. Co se děje - začínáme vyrábět výrobky na tradiční zahájení Týdnů pro duševní zdraví na Městském úřadě v Chotěboři a podzimní a vánoční trhy

5 Děláme takovéhle krásné tašky Z vlny vyrábíme panenky Pleteme zajímavé krabice Rozhovor s novou vedoucí Bludiště Kdyby ses měla v krátkosti představit? Jmenuji se Radka Bencová. Bydlím v Sobíňově a jsem svobodná. Co se týká sociálních služeb, tak v minulosti jsem pracovala v domovech pro seniory v Havlíčkově Brodě a v Hlinsku. Co jsi dělala před tím, než si nastoupila do Fokusu Vysočina? Pracovala jsem v domovech pro seniory, potom jsem pracovala ještě v azylovém domě a v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Jak se Ti v Bludišti líbí?

6 V Bludišti se mi moc líbí. Na začátku jsem se musela trošku prostorově zorientovat. Je tady fajn prostředí, fajn klienti a fajn zaměstnanci. Jak by si zhodnotila dobu, po kterou si již tady s námi? Uvědomuji si, že je tady hodně práce. Co jsem si nemyslela, že tady bude i hodně té papírové práce. Když jsem sem přicházela, tak jsem si myslela, že budu více s Vámi (viz. pozn. s klienty), což mě mrzí, ale je tady hodně věcí, na které se musím připravovat nebo je ještě nějakým způsobem doladit. Ale doufám ve změnu, že až překleneme takové ty nejdůležitější věci, tak budu moct být víc s Vámi na různých aktivitách. Jak by si popsala své začátky (první týden) v Bludišti? Já jsem první dny strávila s Vámi na rekondičním pobytu, kde jsme měli všichni se navzájem poznat. Mně se to hodně líbilo, byla to nová zkušenost, protože nikdy jsem po pravdě řečeno s klienty takhle dlouho nikde nebyla. První dny jsem měla spojené s výlety. Protože ještě než jsem nastoupila, tak jsem byla Vámi na výletě v Ledči nad Sázavou (viz. článek v Bludišťáku). Takže to byl takový příjemný vstup do práce. Co se Ti na téhle práci líbí? Mně se líbí hlavně ta práce s lidmi, proto jsem šla i studovat obor Sociální práce. Jak už jsem říkala, do budoucna bych chtěla více práce s Vámi. Zvykla sis už na nové prostředí? Myslím, že už jsem si zvykla. Jaké jsou Tvé koníčky? Ve volném čase se snažím sportovat, jezdím na kole, chodím hodně do přírody. Jaké máš ráda jídlo? V poslední době mám ráda hodně italskou kuchyni. Mám ale takovou zkušenost, že se mi to po čase změní, přejí se mi to a přejdu na něco jiného. Máš doma nějaké zvíře? Bohužel už nemám. Měli jsme pejska a kočičku. Ale teď už je nemáme, protože já i moji rodiče jsme hodně zaměstnaní a už jsme neměli čas na zvířata. Ale doufám, že do budoucna si pořídím zase třeba pejska. Jakou rasu pejska by sis chtěla pořídit? Já bych chtěla nějakého velkého. Mě by se líbil třeba vlčák, labrador nebo zlatý retrívr. Posloucháš ráda muziku? Jakou?

7 Já poslouchám ráda muziku. Nejraději mám teď skupinu U2 ( jutu ). Měla jsem dříve období, kdy jsem poslouchala skupinu Divokej Bill. Cestuješ ráda? Kde si nejdál byla? Nejdál jsem byla v Tunisku, kde jsem byla na dovolené. Dále se mě líbilo ve Velké Británii a v Holandsku. Já jsem takový typ, že dlouho nevydržím u moře, takže se mně líbí dovolené spíš poznávací. Co by sis nejvíc přála v práci, aby se Ti splnilo? Já bych chtěla, abychom byli tady všichni spokojení, protože to je taková ta nejvyšší meta. Jak se těšíš na StarDance trochu jinak III.? Těším se. Já mám ráda výzvy, takže uvidíme Jak se těšíš na celý Týden pro duševní zdraví? Na to se také těším. Mně se líbí, že je v tomto týdnu spousta akcí, při kterých lidé mohou poznat blíže Fokus. Oceňuji, že je připravený velice bohatý program. Za poskytnutý rozhovor děkujeme! Rekonstrukce v Bludišti Odpočinková místnost z venku Během prázdnin se začala v Bludišti rekonstruovat naše terasa. Byly tam různé věci (pingpongový stůl, nepotřebný nábytek, atd.). Tohle všechno jsme museli vyklidit. Pak přišli řemeslníci a zazdili terasu tak, že z ní vznikla nová odpočinková místnost. Během těchto prací jsme museli chodit venkem, ale nám to nevadilo, protože bylo venku teplo. Místnost zatím není ještě úplně hotová. Prozatím nám slouží k tomu, že v ní nacvičujeme taneční vystoupení na Star Dance.

8 Plánuje se, že v místnosti bude televize, nová sedací souprava, rádio, relaxační křeslo a budeme tam chodit odpočívat. Moc se na novou místnost těším a myslím si, že se všem bude líbit. Naše nová odpočinková místnost Výlet do Ledče nad Sázavou jsme jeli na výlet do Ledče nad Sázavou, kde se v Centru denních služeb Barborka konala soutěž I my máme talent. Na výlet jsme se vydali vlakem z Chotěboře. Vlak nám jel po sedmé hodině a před devátou hodinou jsme byli v Ledči nad Sázavou. Pomalu jsme se vydali do Barborky, kde nás hezky přivítali a posadili nás k našemu stolu. Na stolech byly zákusky a slané tyčinky. My jsme nesoutěžili. Přijeli jsme se jen podívat, jak ostatní zpívají nebo hrají divadlo. Po soutěži jsme dostali oběd, řízek s bramborovým salátem. Po obědě jsme se vydali na cestu zpět do Chotěboře. Soutěž se nám moc líbila a rozhodli jsme se, že bychom se také v příštím roce zúčastnili. Návštěva Základní školy a Praktické školy Chotěboř Na konci května jsme se dopoledne vydali do Základní školy a Praktické školy Chotěboř. Žáci školy si připravili různá divadelní a pěvecká vystoupení. Viděli jsme například divadelní vystoupení na téma rodinný večer nebo jsme slyšeli zpívat různé známé písničky. Vystoupení trvalo asi dvě hodiny. Moc se nám to všem líbilo a děkujeme za pozvání.

9 Rekondiční pobyt v Třebíči Stejně jako každý rok, tak i letos jsme se vydali na rekondiční pobyt. Tentokrát jsme jeli na začátku června do Třebíče. Pobyt jsme měli naplánovaný na čtyři dny. Na cestu jsme se vydali vlakem. Někteří z nás jeli autem. Byli jsme ubytovaní přímo na náměstí v hotelu Zlatý kříž. Hotel byl moc pěkný. Měl i na střeše terasu. Z terasy byl krásný výhled a dávali jsme si tam pití. Po příjezdu jsme se všichni ubytovali na pokojích, vybalili si své věci, odpočinuli si a dali jsme si oběd v hotelu. Pak jsme šli na procházku po Třebíči a navštívili jsme židovskou čtvrť. v židovském domě Následující den jsme jeli na výlet do Jaroměřice nad Rokytnou. Navštívili jsme tady krásný zámek. Po prohlídce zámku jsme šli do kavárny, která byla přímo u zámku. Obsluhovali nás lidé z Denního centra Barevný svět z Třebíče. V kavárně měli také na prodej své výrobky, které vyrobili. Protože bylo horko, všichni jsme si dali zmrzlinu nebo pohár a studené pití. Předposlední den jsme zůstali celý den v Třebíči. Šli jsme se podívat na zámek, muzeum a baziliku sv. Prokopa. Ve městě jsme se také naobědvali. Odpoledne jsme si mohli projít náměstí, koupit si něco na cestu domů nebo na památku. Poslední večer pro nás majitel hotelu připravil grilování. Všem nám to moc chutnalo. V den odjezdu jsme si zabalili všechny naše věci a šli jsme pomalu na vlakové nádraží. Cesta nám rychle uběhla. Rekondiční pobyt se nám moc líbil a už se těšíme na další.

10 Předávání nového osobního automobilu do služby osobní asistence jsme dostali do osobní asistence nové auto. Je stejně polepené jako to předtím, takže nás nikdo nepřehlédne. Auto nám předával pán z firmy Kompakt. Klíče převzala vedoucí střediska Chotěboř, Mgr. Dagmar Ondráčková. S novým autem se budou vozit děti do Základní školy a Praktické školy Chotěboř a někteří z nás do Bludiště. Nové auto se nám moc líbí. Konec ještě úplně není níže se můžete podívat na program Týdnů pro duševní zdraví a přečíst si seznam lidí, kteří se na časopise nějakým způsobem podíleli. Nechybí ani kontakt pro případ jakýchkoliv dotazů

11

12 Redakce Mgr. Dagmar Ondráčková, Mgr. Radka Bencová, Gabriela Procházková, Adriana Veselská, Erika Mrkvičková, Soňa Chalupová, Ivana Pleskačová Členové redakce Petra Losenická, Jan Pátek, Václava Procházková, Martin Petříček, Martin Šimon, Jiří Med, Jiří Vaněk, Radek Vobejda, Simona Čermáková, Ilona Málková, Helena Pleskačová, Alena Šimandlová, Milan Báťa, Martin Kopecký, Magdaléna Němcová, Svatoslava Klementová, Břetislav Čapek Kontakt Fokus Vysočina Kosmonautů Chotěboř facebook: FOKUS Vysočina Bludiště Tel: (vedoucí střediska) (vedoucí Bludiště) V PŘÍPADĚ DOTAZŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT!!!

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Číslo 1/2015 Úvodník

Číslo 1/2015 Úvodník Číslo 1/2015 Úvodník Tak se nám opět rozjíždí časopis Bludišťák a vychází jeho první číslo. Můžete se opět těšit na články uživatelů o dění v Bludišti, zajímavé rozhovory, fotky, malované obrázky. Nebudou

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 1/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod od vedoucí střediska jarní květiny od B. Č. Právě otvíráte první číslo Bludišťáku v roce 2016. Věříme, že tak jako v minulých číslech, Vás čeká

Více

2014/3. Časopis Bludišťák.,,Smysl života je radovat se ze života a činit jej pro každou lidskou bytost krásnějším.

2014/3. Časopis Bludišťák.,,Smysl života je radovat se ze života a činit jej pro každou lidskou bytost krásnějším. 2014/3 Časopis Bludišťák,,Smysl života je radovat se ze života a činit jej pro každou lidskou bytost krásnějším." David Ben Gurian Několik slov na úvod Nové číslo Bludišťáku, které právě držíte v rukou,

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Brožura pro zájemce DOMOV. pro osoby se zdravotním postižením

Brožura pro zájemce DOMOV. pro osoby se zdravotním postižením Brožura pro zájemce DOMOV pro osoby se zdravotním postižením OBSAH s. 4 s. 5 s. 7 s. 8 Přinášíme světlo do života potřebným. motto Slezské diakonie s. 9 s. 13 s. 14 2 KDO? EBEN-EZER Český Těšín, domov

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 3/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte třetí číslo časopisu Bludišťák v tomto roce. Společně strávený čas v Bludišti jsme měli letos o prázdninách kratší než

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo INFORMACE PRO ZÁJEMCE Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB, Mikulášské náměstí 482/12, 669 02 Znojmo Centrum denních služeb je zařízení s denním

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa se nachází na sídlišti Severní Terasa v Ústí nad Labem. Sociální služby jsou v tomto objektu

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S.

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012 Rok 2012 se v Domově pro osoby se zdravotním postižení Severní Terasa dotýkal zejména dvou oblastí - jednou z nich

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011 V průběhu roku 2011 došlo ke změnám v našem zařízení zejména ve druzích poskytovaných služeb. Z důvodu dlouhodobé

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON:

KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON: TLOSKOV KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON: 317 740 128 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - Zámek. Přístup je zcela bezbariérový (výtah).

Více

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46 CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46 Údaje o poskytované sociální službě 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Centrum sociálních

Více

KONTAKT: NAKLÁDALOVÁ ŠÁRKA, TELEFON: 317 740 124

KONTAKT: NAKLÁDALOVÁ ŠÁRKA, TELEFON: 317 740 124 TLOSKOV KONTAKT: NAKLÁDALOVÁ ŠÁRKA, TELEFON: 317 740 124 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v přízemí hlavní budovy - Zámek, vlevo za výtahem. Jsou zde 3 prostorné

Více

1. Poslání. 2. Cíle sociální služby

1. Poslání. 2. Cíle sociální služby 1. Poslání V denním stacionáři nabízíme lidem s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od 16 do 64 let laskavé a klidné prostředí. Dále poskytujeme

Více

INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek

INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek Čas na přání Nevyhovuje Vám pravidelný čas úklidu pokoje, koupání či Vaší mobilizační (pohybové) aktivity? Rádi byste ráno vstávali dříve či později?

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, opět po roce (letos v průběhu měsíce dubna 2015) proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných

Více

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II, IČO 750 111 91, ČSOB 220196017/0300 SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II, Česká republika DOTAZNÍK

Více

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře I. DENNÍ STACIONÁŘ 1. Vize Nebýt ve službě vidět Posláním denního stacionáře při Domově Dědina je formou celoročních ambulantních služeb poskytovat pomoc a podporu dospělým osobám s mentálním a kombinovaným

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Popis realizace sociálních služeb FOKUS Vysočina

Popis realizace sociálních služeb FOKUS Vysočina Popis realizace sociálních služeb FOKUS Vysočina zpracováno pro účely registrace sociálních služeb podle zákona č. 108/2006 Sb. 78-79 v únoru 2007 STŘEDISKO PELHŘIMOV Odborné sociální poradenství Pelhřimov

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ Základní prohlášení shrnuje informace o tom, jaké služby poskytujeme, pro koho, jakým způsobem, kam směřujeme ve svém

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

číslo. 5. číslo

číslo. 5. číslo ŠKOLNÍ Školní drbna DRBNA 20. 12. 2018 5. číslo 5. číslo 20. 12. 2018 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková

Více

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno Co to je osobní asistence? Diecézní charita Brno Příručka pro zájemce o službu osobní asistence OSOBNÍ ASISTENCE je služba, která pomáhá, když někdo potřebuje pomoc. Pomáhá každý den, pomáhá u člověka

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

KONTAKT: NOVOTNÁ ALENA, TELEFON:

KONTAKT: NOVOTNÁ ALENA, TELEFON: TLOSKOV KONTAKT: NOVOTNÁ ALENA, TELEFON: 317 740 128 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - Zámek. Přístup je zcela bezbariérový (výtah).

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Časopis Základní školy speciální a praktické školy Diakonie ČCE Vrchlabí. Detašované pracoviště Dvůr Králové nad Labem. Září 2015

Časopis Základní školy speciální a praktické školy Diakonie ČCE Vrchlabí. Detašované pracoviště Dvůr Králové nad Labem. Září 2015 Časopis Základní školy speciální a praktické školy Diakonie ČCE Vrchlabí Detašované pracoviště Dvůr Králové nad Labem Září 2015 O čem si přečtete: Zahájení školního roku 2015/2016 Plavání Návštěva útulku

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 V roce 2013 jsme se věnovali těmto činnostem: - Poskytování sociálních služeb Chráněné bydlení Ledovec, Sociální rehabilitace Ledovec, Odborné sociální poradenství

Více

ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY

ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY Řada z nás jsme absolventy různých škol, školení a kurzů. Otázka je, zda takový doklad zaručuje, že si v reálné situaci víme rady. Nemusí to být výjimečná situace, ale jde o běžný

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LEDEN ÚNOR 2015 Něco z pranostik lednových Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste. Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodnější. Je-li teplo v lednu, sahá

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2015 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Popis realizace sociální služby Aktualizováno k 1. 7. 2013 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Základní údaje Centrum

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, Praha 7 Holešovice

Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, Praha 7 Holešovice Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, 170 00 Praha 7 Holešovice IČO: 263 04 856 Telefon: 567 155 083, mobil: 608 805 838 e-mail: tyflo@tiscali.cz www.tyflovysocina.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 o činnosti

Více

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 ČERVNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY 80 tisíc rodin pečuje nonstop o seniory. Co když potřebují vydechnout? PRAHA, 18. června 2015 V Česku žije kolem

Více

Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL***

Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL*** Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL*** dokončil v roce 2013 další krok ke zkvalitnění služeb Vám, našim hostům. V letech 2009-2013 dokončil výstavbu WELLNESS CENTRA II na ploše dalších 400m 2 ve venkovních

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2017 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 H U M A N I T Á R N Í S D R U Ž E N Í P E R S P E K T I V A Výroční zpráva za rok 2017 Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet podmínky pro plnohodnotný život lidí s handicapem prostřednictvím

Více

Virtuální prohlídka Domova Sv. Jan

Virtuální prohlídka Domova Sv. Jan Virtuální prohlídka Domova Sv. Jan U příležitosti Týdne sociálních služeb Vás zveme na virtuální prohlídku Domova Svatý Jan. Role průvodce se ujali zaměstnanec Mikuláš Radosta (zelený text) a klient Marcel

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Pozvánka ~ ~ Výstavba chráněného bydlení pokračuje... Jindřichův Hradec. 6. číslo červenec 2015. v sobotu 3. 10. 2015 od 9 do 14 h

Pozvánka ~ ~ Výstavba chráněného bydlení pokračuje... Jindřichův Hradec. 6. číslo červenec 2015. v sobotu 3. 10. 2015 od 9 do 14 h Úvodník Vážené čtenářky a čtenáři Občasníku, letní období využívá většina z nás pravidelně k dobití energie, kterou vkládáme do svého každodenního života, tedy i do své práce. Také pro nás v Domově Pístina

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!"

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme! Chráněné bydlení Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!" Poslání Posláním chráněného bydlení je podpora samostatnosti a nezávislosti uživatelů a zajištění podmínek pro bydlení v přirozeném prostředí.

Více

V PROMĚNÁCH ČASU

V PROMĚNÁCH ČASU V PROMĚNÁCH ČASU 1911-2015 Centrum sociálních služeb Děčín, p.o. Centrum sociálních služeb Děčín, p.o. (dále jen CSS ) je největším poskytovatelem sociálních služeb na Děčínsku, jeho působnost je regionální

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 2 2019 UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj Služba ubytování

Více

2019 DUBEN ČERVEN. Ostrava

2019 DUBEN ČERVEN. Ostrava 2019 DUBEN ČERVEN Ostrava 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení čtenáři, je mi ctí, v tomto letním období představit 1. vydání Zpravodaje Alzheimercentra v Ostravě. Jsem velice potěšena, že letošní léto můžeme nabídnout

Více

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE Čl. I Obecná ustanovení 1) Platba za poskytování sociální služby CHB Letovice je stanovena ve smyslu tohoto ceníku. Celková platba za službu CHB Letovice se skládá z platby

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2016 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12. 7. 2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ

VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ Městská správa sociálních služeb Věžní 958, 432 01 Kadaň VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ Ankety se zúčastnili 2 respondenti. 1. Co Vás baví na práci dobrovolníka

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

KONTAKT: PODANÁ MAGDALENA, TELEFON: 317 740 1124

KONTAKT: PODANÁ MAGDALENA, TELEFON: 317 740 1124 TLOSKOV KONTAKT: PODANÁ MAGDALENA, TELEFON: 317 740 1124 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v přízemí hlavní budovy - Zámek. Prostory jsou bezbariérové. K dispozici

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Tak jako rok 2014 i rok 2015 byl pro všechny obyvatele i zaměstnance Domova pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Poskytovatel: Zařízení: Biliculum, z.ú., Denní stacionář Mikulov, Kontakty: Petr Malásek, ředitel tel: 778 489 810, e-mail: petr.malasek@biliculum.cz

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Začátek roku 2013 se nesl v duchu plánování rekonstrukce pavilonu A. Na tomto pavilonu je plánováno vybudovat dvě

Více

Camphill na soutoku Kdo jsme?

Camphill na soutoku Kdo jsme? Camphill na soutoku Kdo jsme? Jsme společenství žijící a pracující ve vsi České Kopisty, které pro ty, kteří by tady s námi chtěli bydlet a pracovat, poskytuje také komunitní chráněné bydlení a centrum

Více