RADEON 7200 RADEON 7000

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RADEON 7200 RADEON 7000"

Transkript

1 RADEON 7200 RADEON 7000 Uživatelská příručka Verze 1.0 P/A Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými obchodními známkami společnosti ATI Technologies Inc. Všechny ostatní názvy společností nebo výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými obchodními známkami svým příslušných vlastníků. Funkce, vlastnosti a technické údaje podléhají změnám bez oznámení. Výrobek nemusí být přesně tentýž, který je uváděn na obrázcích. Reprodukce této příručky nebo jejích částí v jakékoliv podobě je bez předchozího písemného povolení společnosti ATI Technologies Inc. přísně zakázána. i

2 Prohlášení Ačkoliv byl tento dokument vypracován s maximální pečlivostí, společnost ATI Technologies Inc. nenese žádnou odpovědnost za provozování a používání zde popsaného hardwaru, softwaru a jiných výrobků a dokumentace ATI, za přerušení poskytování služeb, ztrátu nebo přerušení provozu podniku, ztrátu očekávaných zisků, nebo za pokuty a náhodné nebo následné škody vzniklé v souvislosti s pořízením, vlastnostmi nebo používáním hardwaru, softwaru a jiných výrobků a dokumentace ATI zde uvedených. Společnost ATI Technologies Inc. si vyhrazuje právo provádět změny zde popsaného výrobku nebo systému bez předchozího oznámení, za účelem zlepšení spolehlivosti, funkčnosti nebo designu. Ve vztahu k výrobkům ATI souvisejících s tímto dokumentem se společnost ATI zříká všech výslovných a implikovaných záruk týkajících se těchto výrobků včetně, ale nikoliv výlučně, implikovaných záruk prodejnosti, způsobilosti pro určitý účel a porušení předpisů. Prohlášení o výrobku MACROVISION A.Přístroj uplatňuje nárok na patenty USA č , , a s licencí pro omezený počet diváků. B.V tištěném doprovodném materiálu, který je součástí výrobku, musí být vytištěno následující oznámení v místě, které je příslušné pro takové materiály: Tento výrobek obsahuje technologii ochrany autorských práv, která je chráněna na základě určitých patentů USA a jiných práv intelektuálního vlastnictví, které jsou majetkem společnosti Macrovision Corporation a jiných vlastníků práv. Použití této technologie pro ochranu autorských práv musí být schváleno ze strany Macrovision Corporation a je určeno pro domácí použití a jiné použití s omezeným počtem diváků, pokud společnost Macrovision Corporation neudělí jiné povolení. Zpětný technický postup nebo demontáž jsou zakázány. ii

3 Obsah Úvod Stručný výčet funkcí... 2 Radeon Radeon Softwarová sada ATI Catalyst D herní zážitek... 3 Direct 3D a OpenGL... 3 HydraVision... 4 Konektory displeje Softwarová sada Catalyst Karta ATI Obrazovka... 6 Karta Atributy... 7 Karta Nastavení... 8 Karta Upřesnění... 9 Více monitorů Instalace druhé grafické karty ATI Zapnutí/vypnutí sekundárních displejů Zapnutí rozšířené pracovní plochy Dynamické přeřazení displeje Virtuální přemístění displejů Poměrné rozšíření Karta ATI Barva Karta ATI Možnosti Karta ATI Překrývání Překrývání videa Ovládací panel Direct 3D Hlavní a uživatelská nastavení Nastavení kompatibility Direct 3D Ovládací panel OpenGL Hlavní a uživatelská nastavení Nastavení kompatibility OpenGL Používání TV výstupu Zobrazení displeje PC na TV obrazovce Připojení k TV nebo videorekordéru Spuštění Windows se zapnutou obrazovkou TV Použití SCART konektorů pro evropské TV iii

4 Jak vypnout/zapnout TV obrazovku Používání a úprava TV výstupu Použití monitoru a použití TV obrazovky Úprava displeje monitoru Zobrazení textu na TV obrazovce Snížení zkreslení okrajů Změna konfigurace displejů Používání her a aplikací iv

5 1 Úvod Řada grafických akcelerátorù RADEON 7000 poskytují průlomovou 3D grafickou výkonnost. Navrženy a vyráběny společností ATI Technologies Inc. Základem jejich výkonu je grafický procesor (GPU) RADEON. Úžasný výkon pro 3D hry. Podpora pro aplikace OpenGL. Podpora pro aplikace Direct 3D. Vysoké rozlišení ve 3D režimu až 2048x1536. Nejlepší výkon pro současné i příští aplikace. Volitelný výstup S-Video pro připojení PC k TV nebo videorekordéru.

6 2 Stručný výčet funkcí Radeon 7000 Radeon 7200 RADEON 7000 poskytuje vysoce výkonnou akceleraci pro současné náročné 3D grafické aplikace. Mezi hlavní funkce patří: VIDEO IMMERSION umožňuje přehrávání DVD na špičkové úrovni plus schopnost dekódování digitální TV Technologie Hyper Z, která snižuje spotřebu šířky pásma paměti s důsledkem zlepšeného 3D výkonu PIXEL TAPESTRY, pomocí které je možné aplikovat 3 textury najednou na složitou hrací 3D scénu 64MB paměti s dvojitou datovou rychlostí (DDR), verze PCI a AGP 32MB paměti s dvojitou datovou rychlostí (DDR), verze PCI a AGP Volitelná podpora TV výstupu (verze 64MB AGP je vybavena výstupním konektorem S-Video) Kromě funkcí, které poskytuje řada RADEON 7000, RADEON 7200 dále nabízí tyto prvky: CHARISMA ENGINE - hlavní grafický procesor (GPU), který nabízí úplnou transformaci, ořezávání a osvětlení na 30 milionech trojúhelníků za sekundu, což je nezbytné pro akceleraci současných 3D her a aplikací. 64MB pamìti s jednoduchou datovou rychlostí (SDR). RADEON 7200 je k dispozici pouze jako AGP.

7 3 Softwarová sada ATI Catalyst 3D herní zážitek Softwarová sada ATI Catalyst aktivuje pokročilé grafické funkce, mezi které patří například PIXEL TAPESTRY, za účelem vytvoření pokročilých 3D hracích možností. Nápověda ohledně instalace softwarové sady Catalyst je uvedena v příručce Getting Started Guide. Softwarová sada Catalyst provede instalaci karet displejů ATI. Tyto karty jsou přístupné v ovládacím panelu Windows Zobrazení pomocí tlačítka Upřesnit..., které se nachází na kartě Nastavení. Podrobné vysvětlení karet ATI uvádí Softwarová sada Catalyst na stránce 6. Direct 3D a OpenGL Softwarová sada Catalyst podporuje také poslední verze Direct 3D a OpenGL. Mnohým novým 3D herním titulům a také řadě posledních verzí starších titulů se dostane virtuálního oživení, pokud se pro ně použijí pokročilé funkce Direct 3D nebo OpenGL. Hráči mají možnost vyladit své nastavení buď na maximální zážitek z kvality 3D obrazu, nebo na 3D herní výkon. Karty ATI Direct 3D a OpenGL jsou přístupné v ovládacím panelu Windows Zobrazení pomocí tlačítka Upřesnit..., které se nachází na kartě Nastavení. Podrobné objasnění funkcí na kartách Direct 3D a OpenGL uvádí Ovládací panel Direct 3D na stránce 19 a Ovládací panel OpenGL na stránce 24.

8 4 HydraVision Prostřednictvím dalších grafických karet ATI instalovaných ve vašem systému, můžete použít také prostředek HydraVision určený pro pokročilou více monitorů. Více informací o HydraVision uvádí uživatelská příručka HydraVision User s Guide ve formátu PDF, která se nachází na instalačním CD pro instalaci produktů ATI.

9 5 Konektory displeje Karta RADEON 7200 je vybavena standardním IBM analogovým VGA konektorem. Verze RADEON MB PCI, 32MB PCI a 32MB AGP rovněž nabízejí standardní IBM analogový VGA konektor. Verze RADEON MB AGP je vybavena standardním IBM analogovým VGA konektorem a výstupním konektorem S-Video. RADEON 7200 RADEON 7000 RADEON MB AGP STANDARDNÍ IBM KONEKTOR PRO VGA MONITOR STANDARDNÍ IBM KONEKTOR PRO VGA MONITOR S-VID OUT VÝSTUPS-VIDEO Informace, jak používat výstupní konektor S-Video, uvádí část Používání TV výstupu na stránce 28. Pokud provedete instalaci další grafické karty ATI, můžete využít výhod podpory více displejů v prostředí Windows. Pokud se používá více displejů, jeden z nich bude vždy Primární. Každý další displej bude označen jako Sekundární.

10 6 Softwarová sada Catalyst V této části jsou uvedena vysvětlení týkající se karet ATI, kterou jsou k dispozici po instalaci softwarové sady Catalyst. i Funkce představené na těchto stránkách nemusí mít podporu ve všech operačních systémech nebo mohou jiný vzhled. Karta ATI Obrazovka Karta ATI Obrazovka uvádí informace o stávajícím rozlišení obrazovky a obnovovacím kmitočtu, na který je monitor nastaven. Klepnutím na tlačítko Monitor se zpřístupní další informace, vlastnosti a ovládací prvky pro monitor.

11 7 Karta Atributy Karta Atributy uvádí informace o kanálu zobrazení dat (display data channel - DDC). DDC je technologie, pomocí které monitor sdělí grafické kartě všechny hodnoty rozlišení a obnovovacích kmitočtů, které podporuje. Všechny grafické karty řady RADEON jsou kompatibilní s DDC. Pokud zrušíte zaškrtnutí políčka Použít DDC informace, můžete ručně vybrat maximální rozlišení a obnovovací kmitočet svého monitoru. To se však doporučuje pouze v případě starších a DDC nekompatibilních monitorů.

12 8 Karta Nastavení Karta Nastavení poskytuje ovládací prvky pro nastavení pozice obrazovky monitoru a velikosti obrazovky. Pomocí šipek je možné posouvat obraz doleva, doprava, nahoru a dolů. Použitím tlačítek plus a mínus lze zvětšovat nebo zmenšovat vertikální a horizontální velikost obrazovky.

13 9 Karta Upřesnění Na kartě Upřesnění jsou k dispozici ovládací prvky pro horizontální a vertikální synchronizaci. Klepnutím na tlačítka plus se upravuje horizontální a vertikální synchronizace monitoru. Zvolením tlačítka Úplný signál dojde ke kombinaci horizontálního a vertikálního signálu, které grafická karta RADEON posílá do monitoru. i Úplný signál by měl být zvolen, pouze používáte kompozitně synchronizovaný monitor. Ve své příručce pro monitor zjistěte, jaký typ monitoru používáte.

14 10 Více monitorů S využitím další grafické karty ATI instalované v systému nyní karta ATI Obrazovky nabízí funkce pro více monitorů. Je na ní možné zapnout/vypnout sekundární zobrazovací zařízení a měnit přiřazení Primárního a Sekundárního displeje. Instalace druhé grafické karty ATI 1 Vypněte počítač a instalujte druhou grafickou kartu do volné patice PCI nebo AGP. Falší nápovědu a informace uvádí příručka Getting Started Guide. 2 Připojte další displej ke grafické kartě. 3 Zapněte počítač. Systém Windows detekuje novou grafickou kartu provede instalaci příslušných ovladačů.

15 11 Zapnutí/vypnutí sekundárních displejů 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Zobrazení. 2 Klepněte na kartu Nastavení a poté na tlačítko Upřesnit... 3 Klepněte na kartu Displeje ATI. 4 Klepnutím na tlačítko zapněte nebo vypněte požadovaný displej. 5 Uložte změny klepnutím na OK nebo Použít. Zapnutí rozšířené pracovní plochy 1 Po instalaci další grafické karty otevřete ve Windows Ovládací panely. Poklepejte na Zobrazení. 2 Klepněte na kartu Nastavení. 3 Klepněte na ikonu monitoru, na kterém chcete použít rozšířenou pracovní plochu. 4 Klepnutím na Ano aktivuje zvolený displej. 5 Zaškrtněte políčko Rozšířit plochu i na tento monitor (Windows je zde může automaticky umístit). 6 Uložte změny klepnutím na OK nebo Použít. Dynamické přeřazení displeje Přiřazení primárního a sekundárního displeje je možné změnit za chodu bez nutnosti restartování počítače. Před provedením změny přiřazení primárního displeje však musí být aktivován alespoň jeden sekundární displej a musí být zapnutý režim rozšířené pracovní plochy.

16 12 Chcete-li aktivovat sekundární displej, vyhledejte část Zapnutí/vypnutí sekundárních displejů. Chcete-li zapnout režim rozšířené pracovní plochy, vyhledejte část Zapnutí rozšířené pracovní plochy. 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Zobrazení. 2 Klepněte na kartu Nastavení a poté na tlačítko Upřesnit... 3 Klepněte na kartu Displeje ATI. Karta ATI Obrazovka zobrazuje aktivní displeje. Primární displej nemá stisknuté tlačítko. Chceteli změnit přiřazení displejů, můžete klepnout na tlačítko primárného displeje nebo na tlačítko jiného zobrazovacího zařízení. Ve Windows 2000 a Windows NT4.0 se poklepáním na tlačítko změní přiřazení Primárního a Sekundárního monitoru. Klepnutím na tlačítko se vytvoří klon nebo otisk obrazu primárního displeje na sekundární displej. Klepnutím na tlačítko se rozšíří vaše pracovní plocha na sekundární displej směrem doprava od primárního displeje. Klepnutím na tlačítko se rozšíří vaše pracovní plocha na sekundární displej směrem dolů od primárního displeje. 4 Uložte změny klepnutím na OK nebo Použít.

17 13 Virtuální přemístění displejů 1 Na kartě Nastavení klepněte a přetáhněte příslušnou ikonu monitoru do požadované pozice. Příklad: sekundární displej je možné přetáhnout doleva od primárního displeje, takže se virtuálně nachází vlevo, jak je znázorněno dole. 2 Uložte změny klepnutím na OK nebo Použít. Poměrné rozšíření Karta RADEON umožňuje provést poměrné rozšíření (přizpůsobení rozměrů obrazu digitálního panelu). Obraz s nízkým rozlišením se rozšíří, aby vyplnil panel s vysokým rozlišením. Poměrné rozšíření je však k dispozici pouze pro primární displej. Pokud je tedy displej s plochým panelem (FPD) nastaven jako sekundární, režim rozšířené pracovní plochy se vypne a rozlišení bude nižší než je přirozené rozlišení FPD. To způsobí, že FPD se implicitně nastaví do středového režimu.

18 14 Karta ATI Barva Karta ATI Barva slouží k úpravě nastavení barev. Je možné měnit červenou, zelenou a modrou barvu na displeji. Dále lze měnit jas pracovní plochy a Gama hry (jas). Jas pracovní plochy Barevná křivka Tlačítko Gama hry Tlačítko Původní nastavení Karta ATI Barva Slouží ke zvýšení nebo snížení jasu pracovní plochy. Čím vyšší je hodnota gama, tím vyšší je jas pracovní plochy. Posunutím barevné křivky pomocí myši se upraví zvolená barva (červené, zelené nebo modré zaškrtávací políčko). Slouží k přístupu k vlastnostem Gama hry. Umožňuje nastavit jas pracovní plochy a barev zpět na výchozí hodnoty.

19 15 Klepnutím na tlaèítko Gama hry se získá pøístup k vlastnostem Gama hry. Posuvníky Červená, Zelená a Modrá Uzamknutí RGB Tlačítko Původní nastavení Gama hry - vlastnosti Slouží ke zvýšení nebo snížení barevného jasu her Direct 3D a OpenGL hraných v režimu celé obrazovky. (POZNÁMKA: funkce Gama hry není podporována ve Windows NT4.0) Po zrušení zaškrtnutí tohoto políčka je možné jednotlivě nastavovat posuvníky RGB. Pokud je políčko zaškrtnuté, všechny tři posuvníky se ovládají najednou. Umožňuje nastavit Gama hry zpět na výchozí hodnoty.

20 16 Karta ATI Možnosti Karta ATI Možnosti uvádí podrobné informace o ovladači a umožňuje přístup k technickým údajům o kartě. Je možné také zapnout nebo vypnout ikonu na hlavním panelu ATI. Informace o verzi Tlačítko Detaily Znovu aktivovat všechny výstražné zprávy Zpřístupnit aplikaci ikona ATI na hlavním panelu Karta ATI Možnosti Uvádí číslo verze Catalyst, číslo verze 2D a informace o sestavení ovladače. Umožňuje přístup ke kartě Detaily, kde jsou uvedeny podrobnosti o hardwaru karty a informace o ovladači. Umožňuje znovu aktivovat všechny doposud vypnuté výstražné zprávy o grafice. Zrušení zaškrtnutí tohoto políčka znamená, že se vypnou aplikace hlavního panelu ATI a odstraní se ikona ATI z hlavního panelu.

21 17 Zobrazit ikonu ATI na hlavním panelu Zakázat funkci pro rychlé rozlišení Zrušením zaškrtnutí tohoto políčka dojde k odstranění ikony ATI z hlavního panelu, aniž by vypnuly aplikace ikony ATI. Funkce pro rychlé rozlišení je přístupná klepnutím pravým tlačítkem myši na ikonu ATI na hlavním panelu. Zaškrtnutím této možnosti dojde k vypnutí funkce. Klepnutím na tlačítko Detaily se dostanete na kartu Detaily. Karta ATI Překrývání Překrývání videa Karta ATI Překrývání slouží ke konfigurování jasu, kontrastu, sytosti, zabarvení a vlastnosti gama pro překrývání videa. Funkce překrývání videa umožňuje zobrazovat plnohodnotné video na PC. K dispozici je však pouze

22 18 jedno překrývání videa, a to na primárním displeji. Ovládací prvky překrývání videa jsou automaticky aktivovány při přehrávání libovolného typu video souboru, který podporuje úpravy překrývání. Jas Kontrast Sytost Zabarvení Gama Tlačítko Původní nastavení Karta ATI Překrývání Tento posuvník slouží k nastavení jasu video obrazu. Tento posuvník slouží k nastavení kontrastu video obrazu. Tento posuvník slouží k nastavení živosti barev. Posunutím doleva se odstraní všechny barvy a vytvoří se černobílý obraz. Pomocí tohoto posuvníku je možné upravit čistotu nebo odstín červené, zelené nebo modré složky barev. Tento posuvník slouží k nastavení celkové intenzity video obrazu. Umožňuje nastavit Překrývání hry zpět na výchozí hodnoty.

23 Ovládací panel Direct 3D 19 Pomocí této karty mají hráči možnost vyladit své nastavení her Direct 3D. Hlavní a uživatelská nastavení Hlavní nastavení umožňuje buď maximalizovat celkový výkon přemístěním posuvníku zcela doleva, nebo je možné zlepšit celkovou kvalitu obrazu přemístěním posuvníku doprava.

24 20 Posuvník Hlavní nastavení Zaškrtávací políčko Uživatelská nastavení Zaškrtávací políčko Anizotropní filtrování Posuvník Anizotropní filtrování Zaškrtávací políčko SMOOTH- VISION Tlačítko SMOOTH- VISION Výkon Tlačítko SMOOTH- VISION Kvalita Umožňuje zvolit druh zážitku, který má aplikace poskytovat. Přemístěním posuvníku doleva se maximalizuje výkon aplikace, pokud bude posuvník zcela vpravo, dosáhne se výborné kvality 3D obrazu. Přemístěním posuvníku z jedné pozice do druhé se změní nastavení jednotlivých posuvníků uživatelského nastavení dole. Pokud se zaškrtnou Uživatelská nastavení, posuvník Hlavní nastavení se vypne a je možné hýbat jednotlivými posuvníky v části Uživatelská nastavení dole. To poskytuje úplnou kontrolu nad vlastnostmi aplikace. Použití uživatelských nastavení se doporučuje pouze zkušeným uživatelům. Při anizotropním filtrování se využívá techniky filtrování textury, kdy se navzájem míchá několik vzorků textur dohromady. Volbou Předvolba aplikace se dosáhne textur o vysoké kvalitě při zanedbatelném snížení výkonu aplikace. Počet sejmutých vzorků při provádění anizotropního filtrování se může lišit. Přemístěním tohoto posuvníku zcela doprava se zvýší počet sejmutých vzorků a výrazně se tím zvýší kvalita výsledného obrazu. Hodnota 16X poskytuje obzvláště detailní a ostré obrazy, které jsou výsledkem největšího možného počtu vzorků textury. Funkce SmoothVision (vyhlazování) zlepšuje kvalitu obrazu tím, že odstraňuje zubaté okraje z 3D obrazů a výsledkem jsou hladší objekty s přirozenějším vzhledem. Volbou Předvolba aplikace se dosáhne obrazů o vysoké kvalitě při zanedbatelném snížení výkonu aplikace. Volbou Výkon se dosáhne nejlepšího 3D hracího výkonu při mírném zhoršení kvality 3D obrazu. Automaticky bude indikováno maximální rozlišení obrazovky. Volbou Kvalita se dosáhne nejlepší možné kvality 3D obrazu při mírném zhoršení 3D hracího výkonu. Automaticky bude indikováno maximální rozlišení obrazovky.

25 21 Posuvník SMOOTH- VISION Posuvník Předvolba textury Posuvník Úroveň podrobnosti mipmapy Počkat na vertikální synchronizaci Tlačítko Nastavení kompatibility Původní nastavení SmoothVision (vyhlazování) lze aplikovat za použití různých vzorových typů a vzorových bodů, například 2X nebo 4X. Přemístěním tohoto posuvníku doprava se zvýší vzorkování za účelem dosažení maximálně realistického obrazu. Tato volba určuje, zda má vaše aplikace používat textury o vysoké kvalitě nebo s vysokým výkonem. Přemístěním posuvníku doprava se dosáhne maximální kvality. Přemístěním posuvníku doleva se dá přednost vysokému výkonu při zachování stále dobré obrazové stránky. Tento posuvník umožňuje vybrat kvalitu textury pro mipmapy, které bude aplikace používat. Mipmapy jsou souhrnem různě velkých textur stejného obrázku. Jak se uživatel dostává blíže k 3D objektu, kvalita obrazu by se měla zvýšit, což vyžaduje texturu vyšší kvality pro tentýž obraz. Základní mipmapa je textura o nejvyšší kvalitě, všechny následné mipmapy jsou méně rozměrné textury téhož obrázku. Přemístěním posuvníku doprava se zvolí základní mipmapa s vyšší kvalitou a výsledkem je aplikace s nejvyšší kvalitou. Přemístěním posuvníku doleva se zvolí mipmapa s nižší kvalitou a výsledkem je aplikace s nejvyšším výkonem. Funkce Počkat na vertikální synchronizaci sníží snímkovou rychlost her na celé obrazovce, čímž se stane obraz méně trhaným, jako tomu může být v případě vysoké snímkové rychlosti. Volba Předvolba aplikace umožňuje, aby aplikace vybrala, zda se mají její snímky zobrazovat s obnovovacím kmitočtem monitoru. Volba Vždy Off umožňuje, aby aplikace běžela s nejvyšší možnou snímkovou rychlostí bez ohledu na to, že obnovovací kmitočet monitoru je obvykle nižší než snímková rychlost, jakou bude aplikace používat. Toto tlačítko dává přístup k pokročilému nastavení, které může vyřešit otázky kompatibility pro některé specifické aplikace Direct 3D. Toto tlačítko umožňuje vrátit nastavení Direct3D zpět na výchozí hodnoty.

26 22 Nastavení kompatibility Direct 3D Povolit vyhlazování Podporovaná barevná rozlišení odečítání hloubky Tato funkce povolí podporu vyhlazování (W-Buffer) pro 3D hry. Pro hry, které tuto funkci nepodporují, se doporučuje ji vypnout. Některé hry vyžadují zvýšenou přesnost vyhlazování a pokud by nebylo zapnuté, tvořily by se artefakty. Hloubka barevného rozlišování může být 16 bitů, 24 bitů nebo 32 bitů. Jako výchozí jsou zvoleny hodnoty 16 a 24, aby bylo dosaženo optimálního výkonu. Pouze velmi málo aplikací vyžaduje 32-bitovou hloubku, ve většině případů by tedy tato funkce měla být vypnuta.

27 23 Tónování při míchání alfa Podporované formáty textury DTX Střídat střed obrazového bodu Tlačítko Původní nastavení Pokud aplikace používají jak dithering, tak míchání alfa, mohou vznikat vizuální artefakty. Tato volba vám dává možnost vybrat, jak má aplikace pracovat s oběma funkcemi najednou. Ve většině případů si s danou situací dobře poradí možnost Difúzní tónování, jsou však případy, kdy může být nezbytné vybrat hodnotu Uspořádané. Tato volba umožní, aby aplikace používaly tento druh formátu textury. Jsou některé aplikace, které podporují pouze omezený počet formátů textury. Pokud zvolíte Deaktivovat, ovladač nebude podporovat formáty textury DTX a sníží se tím počet podporovaných formátů textury. Tato funkce může být užitečná při odstraňování problémů s některými D3D hrami, které zobrazují vertikální a horizontální čáry kolem textur, nebo nesprávně zobrazují text. S tímto nastavením byste však měli pracovat, pouze pokud jste se setkali s těmito popsanými příznaky, protože v jiných hrách naopak může problémy způsobit. Toto tlačítko umožňuje vrátit Nastavení kompatibility Direct3D zpět na výchozí hodnoty.

28 24 Ovládací panel OpenGL Pomocí této karty mají hráči možnost vyladit své nastavení her OpenGL. Hlavní a uživatelská nastavení Hlavní nastavení umožňuje buď maximalizovat celkový výkon přemístěním posuvníku zcela doleva, nebo je možné zlepšit celkovou kvalitu obrazu přemístěním posuvníku doprava.

29 25 Posuvník Hlavní nastavení Zaškrtávací políčko Uživatelská nastavení Zaškrtávací políčko Anizotropní filtrování Posuvník Anizotropní filtrování Zaškrtávací políčko SMOOTH- VISION Zaškrtávací políčko SMOOTH- VISION Výkon Tlačítko SMOOTH- VISION Kvalita Umožňuje zvolit druh zážitku, který má aplikace poskytovat. Přemístěním posuvníku doleva se maximalizuje výkon aplikace, pokud bude posuvník zcela vpravo, dosáhne se výborné kvality 3D obrazu. Přemístěním posuvníku z jedné pozice do druhé se změní nastavení jednotlivých posuvníků uživatelského nastavení dole. Pokud se zaškrtnou Uživatelská nastavení, posuvník Hlavní nastavení se vypne a je možné hýbat jednotlivými posuvníky v části Uživatelská nastavení dole. To poskytuje úplnou kontrolu nad vlastnostmi aplikace. Použití uživatelských nastavení se doporučuje pouze zkušeným uživatelům. Při anizotropním filtrování se využívá techniky filtrování textury, kdy se navzájem míchá několik vzorků textur dohromady. Volbou Předvolba aplikace se dosáhne textur o vysoké kvalitě při zanedbatelném snížení výkonu aplikace. Počet sejmutých vzorků při provádění anizotropního filtrování se může lišit. Přemístěním tohoto posuvníku zcela doprava se zvýší počet sejmutých vzorků a výrazně se tím zvýší kvalita výsledného obrazu. Hodnota 16X poskytuje obzvláště detailní a ostré obrazy, které jsou výsledkem největšího možného počtu vzorků textury. Funkce SmoothVision (vyhlazování) zlepšuje kvalitu obrazu tím, že odstraňuje zubaté okraje z 3D obrazů a výsledkem jsou hladší objekty s přirozenějším vzhledem. Volbou Předvolba aplikace se dosáhne obrazů o vysoké kvalitě při zanedbatelném snížení výkonu aplikace. Volbou Výkon se dosáhne nejlepšího 3D hracího výkonu při mírném zhoršení kvality 3D obrazu. Automaticky bude indikováno maximální rozlišení obrazovky. Volbou Kvalita se dosáhne nejlepší možné kvality 3D obrazu při mírném zhoršení 3D hracího výkonu. Automaticky bude indikováno maximální rozlišení obrazovky.

30 26 Posuvník SMOOTH- VISION Posuvník Předvolba textury Posuvník Úroveň podrobnosti mipmapy Počkat na vertikální synchronizaci Tlačítko Nastavení kompatibility Původní nastavení SmoothVision (vyhlazování) lze aplikovat za použití různých vzorových typů a vzorových bodů, například 2X nebo 4X. Přemístěním tohoto posuvníku doprava se zvýší vzorkování za účelem dosažení maximálně realistického obrazu. Tato volba určuje, zda má vaše aplikace používat textury o vysoké kvalitě nebo s vysokým výkonem. Přemístěním posuvníku doprava se dosáhne maximální kvality. Přemístěním posuvníku doleva se dá přednost vysokému výkonu při zachování stále dobré obrazové stránky. Tento posuvník umožňuje vybrat kvalitu textury pro mipmapy, které bude aplikace používat. Mipmapy jsou souhrnem různě velkých textur stejného obrázku. Jak se uživatel dostává blíže k 3D objektu, kvalita obrazu by se měla zvýšit, což vyžaduje texturu vyšší kvality pro tentýž obraz. Základní mipmapa je textura o nejvyšší kvalitě, všechny následné mipmapy jsou méně rozměrné textury téhož obrázku. Přemístěním posuvníku doprava se zvolí základní mipmapa s vyšší kvalitou a výsledkem je aplikace s nejvyšší kvalitou. Přemístěním posuvníku doleva se zvolí mipmapa s nižší kvalitou a výsledkem je aplikace s nejvyšším výkonem. Funkce Počkat na vertikální synchronizaci sníží snímkovou rychlost her na celé obrazovce, čímž se stane obraz méně trhaným, jako tomu může být v případě vysoké snímkové rychlosti. Volba Předvolba aplikace umožňuje, aby aplikace vybrala, zda se mají její snímky zobrazovat s obnovovacím kmitočtem monitoru. Volba Vždy Off umožňuje, aby aplikace běžela s nejvyšší možnou snímkovou rychlostí bez ohledu na to, že obnovovací kmitočet monitoru je obvykle nižší než snímková rychlost, jakou bude aplikace používat. Toto tlačítko dává přístup k pokročilému nastavení, které může vyřešit otázky kompatibility pro některé specifické aplikace OpenGL. Toto tlačítko umožňuje vrátit nastavení OpenGL zpět na výchozí hodnoty.

31 27 Nastavení kompatibility OpenGL Vynutit barevné odečítání hloubky Tónování při míchání alfa Povolit rozšíření oblasti vyrovnávací paměti KTX Tlačítko Původní nastavení Umožňuje výlučně nastavit hloubku barevného odečítání (Z-Buffer). Většina aplikací pracuje nejlépe s volbou Deaktivovat Pokud aplikace používají jak dithering, tak míchání alfa, mohou vznikat vizuální artefakty. Tato volba vám dává možnost vybrat, jak má aplikace pracovat s oběma funkcemi najednou. Ve většině případů si s danou situací dobře poradí možnost Difúzní tónování, jsou však případy, kdy může být nezbytné vybrat hodnotu Uspořádané Zapnutím této funkce se povolí rychlé aktualizace těch částí obrazovky, kde došlo ke změnám. Všimněte si, že na většinu aplikací nebude mít aktivace této funkce žádný vliv Toto tlačítko umožňuje vrátit Nastavení kompatibility OpenGL zpět na výchozí hodnoty.

32 28 Používání TV výstupu Zobrazení displeje PC na TV obrazovce Verze RADEON MB AGP je vybavena TV výstupem. Kartu je možné připojit k TV a k monitoru současně. Rovněž je možné ji připojit k videorekordéru a nahrávat obsah z displeje monitoru. TV obrazovka je ideální pro hraní her, předvádění prezentací, sledování filmů a prohlížení Internetu. Získat maximum z funkce TV výstupu vám pomohou následující rady. DŮLEŽITÉ INFORMACE pro evropské zákazníky Některé PC monitory v Evropě nelze použít současně s TV obrazovkou. Pokud se v Evropě aktivuje TV obrazovka, obnovovací kmitočet pro monitor se nastaví na 50Hz. Některé monitory tuto frekvenci nepodporují a mohlo by dojít k jejich poškození. Zjistěte v dokumentaci dodané spolu s monitore, zda váš monitor podporuje obnovovací kmitočet 50Hz. Pokud váš monitor nepodporuje frekvenci 50 Hz (nebo pokud si nejste jisti), vypněte před použitím TV obrazovky svůj monitor před zapnutím počítače. Informace, jak deaktivovat TV obrazovku uvádí Jak vypnout/zapnout TV obrazovku na stránce 30. Některé TV v Evropě lze použít jako připojení SCART. Pokud používáte SCART, přečtěte si část Použití SCART konektorů pro evropské TV na stránce 30 předtím, než se pokusíte připojit svůj počítač k evropské TV. Připojení k TV nebo videorekordéru K připojení RADEON MB AGP k TV nebo videorekordéru (VCR) použijte kabel S-Video. Většina TV (a VCR) je však vybavena kompozitním

33 29 video vstupem (Composite), je tedy možné použít adaptér S-Video na Kompozitní. Má-li vaše TV pouze kabelový vstup, je možné kartu připojit k TV pomocí videorekordéru nebo RF modulátoru (k dostání ve většině obchodů s elektronikou). Připojení S-Video výstupu k TV nebo VCR 1 Vypněte počítač a TV (nebo VCR). 2 Zkontrolujte, zda byla správně provedena instalace karty podle příručky Getting Started Guide. 3 Zjistěte, zda má vaše TV (nebo VCR) propojení S-Video nebo Kompozitní. 4 V zadní části počítače najděte výstup S-Video nebo kompozitní výstup. Pomocí kabelu S-Video (nebo adaptéru S-Video na kompozitní) připojte jeden konec ke grafické kartě a druhý k TV (nebo VCR). Viz ilustrace. 5 Zapněte počítač a TV (nebo VCR).. VÝSTUP S-VIDEO Vstup S-Video NEBO Kompozitní vstup TV nebo VCR Kabel S-Video POZNÁMKA: Novìjší TV mohou mít NEBO Video vstup na èelním Adaptér S-Video na Kompozitní panelu PC

34 30 Spuštìní Windows se zapnutou obrazovkou TV TV průběhu úvodního zobrazení loga Windows může být obraz na TV obrazovce narušený. Jde pouze o dočasný efekt a obrazovka se upraví během několika sekund. Během spouštění prochází RADEON MB AGP sekvencí nastavování režimu, kdy je TV obrazovka prázdná. Tento proces trvá jen několik sekund a slouží k upravení TV obrazovky. Použití SCART konektorů pro evropské TV (vpravo = červený) Audio vstup (vlevo = bílý) Připojit do TV nebo VCR SCART KONEKTOR Audio kabel Kabel video adaptéru Kompozitní Video vstup (žlutý) Pøipojit k PC Audio výstup Připojit k PC Výstup S-Video Konektor SCART podporuje pouze kompozitní video formát, bude tedy nutné použít adaptér S-Video na kompozitní. Ilustrace nahoře ukazuje, jak se připojuje počítač k evropské TV pomocí SCART. Pokud vaše evropská TV není vybavena S-Video (S- VHS) vstupem, měli byste místo konektoru SCART použít kabel S-Video (k dostání ve většině obchodů se spotřební elektronikou). Jak vypnout/zapnout TV obrazovku 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Zobrazení. 2 Klepněte na kartu Nastavení a poté na tlačítko Upřesnit... 3 Klepněte na kartu ATI Obrazovky. Klepněte na tlačítko TV.

35 31 4 Klepnutím tlačítko zapněte/vypněte. 5 Uložte změny klepnutím na OK nebo Použít. Používání a úprava TV výstupu Pokud hledáte informace, jak používat TV obrazovku, klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu ATI v hlavním panelu, ukažte na Nápověda a potom na Televizní displej ATI. Použití monitoru a použití TV obrazovky Použití TV obrazovky jako displeje PC je ideální řešením pro hraní her, předvádění prezentací, sledování filmů a prohlížení Internetu. Může však dojít k tomu, že obraz na monitoru se změní nebo vypadá zmáčknutý. Důvod je ten, že displej se přizpůsobil rozměrům vaší TV. Chcete-li opravit obraz na monitoru, použijte ovládací prvky, které poskytuje Karta Nastavení na stránce 8. Některé monitory s jedinou frekvencí nemusí správně fungovat spolu s aktivovanou TV obrazovkou. Pokud se takový problém při aktivaci TV vyskytne, deaktivuje TV obrazovku a displej na monitoru se obnoví. Úprava displeje monitoru Pokud se aktivuje TV obrazovka, může dojít k tomu, že displej vašeho monitoru bude menší a ne zcela perfektně umístěný ve středu. Tyto efekty jsou dány změnami, které jsou nutné pro správné zobrazení na TV obrazovce. Chcete-li opravit obraz na monitoru, použijte ovládací prvky, které poskytuje Karta Nastavení na stránce 8.

36 32 Zobrazení textu na TV obrazovce TV je navržena především k zobrazování pohyblivých, a nikoliv statických obrazů. Velká bodová rozteč na TV obrazovce (která vyhovuje potřebám pohyblivého obrazu) poskytuje nízkou kvalitu pro účely zobrazení statických obrazů, např. textu. Malé velikosti textu běžně používané v počítačích se mohou v TV jevit jako rozmazané a nejasné. To lze kompenzovat použitím větších písem. Chcete-li nastavit větší písmo 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Obrazovky. 2 Ve Windows XP klepněte na kartu Zobrazení. Ve Windows 98, Windows Me, Windows 2000 klepněte na kartu Nastavení, tlačítko Upřesnit... a pak na kartu Obecné. Ve Windows NT klepněte na kartu Nastavení. 3 V políčku Velikost písma vyberte požadovanou velikost pro své písmo. 4 Klepněte na Použít. Na požádání klepnutím na Ano restartujte počítač. Snížení zkreslení okrajů Pokud používáte TV jako displej počítače, mohou se na levé a pravé straně TV obrazovky objevit určitá zkreslení okrajů. Tento jev je závislý na konkrétní TV a na spuštěné počítačové aplikaci. Pro snížení zkreslení okrajů je možné zvětšit horizontální velikost TV obrazovky. Chcete-li zvětšit horizontální velikost 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Zobrazení.

37 33 2 Klepněte na kartu Nastavení a poté na tlačítko Upřesnit... 3 Klepněte na kartu ATI Obrazovky. 4 Klepněte na tlačítko TV. 5 Klepněte na kartu Nastavení. 6 V části Velikost obrazovky, klepněte tlačítko na plus (+) vedle horizontálních šipek, čímž se zvětší horizontální velikost TV obrazovky. 7 Provedené změny uložte klepnutím na OK nebo Použít. Zkreslení okrajů je možné zmenšit také zvětšením kontrastu TV obrazovky. Chcete-li zvětšit kontrast 1 Otevřete Ovládací panely ve Windows. Poklepejte na Zobrazení. 2 Klepněte na kartu Nastavení a poté na tlačítko Upřesnit... 3 Klepněte na kartu ATI Obrazovky. 4 Klepněte na tlačítko TV. 5 Přemístěním posuvníku Kontrast doprava zvyšte kontrast. 6 Provedené změny uložte klepnutím na OK nebo Použít. Změna konfigurace displejů Pokud přemístíte svůj počítač do místa, kde používáte pouze TV obrazovku, ujistěte se, že je funkce TV obrazovky aktivována. Rozlišení displeje je možné nastavit až na 1024x768. Výsledkem vysokého rozlišení však bude virtuální pracovní plocha. Pokud je TV vaším jediným

38 34 zobrazovacím zařízením a zvolí se vyšší režim, obraz na TV obrazovce zmizí. Používání her a aplikací Některé starší hry a aplikace mohou naprogramovat kartu RADEON přímo tak, aby pracovala ve specifickém režimu zobrazení. Výsledkem může být, že se TV automaticky vypne, nebo na ní bude narušený obraz (PC monitor nebude ovlivněn). Obraz na TV obrazovce se obnoví, jakmile ukončíte danou hru, nebo pokud provedete restart počítače.

Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena.

Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. RADEON 9700 SERIES Uživatelská příručka P/N 137-40393-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými

Více

RADEON 9100. Uživatelská příručka P/A 137-40447-10

RADEON 9100. Uživatelská příručka P/A 137-40447-10 RADEON 9100 Uživatelská příručka P/A 137-40447-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými obchodními

Více

RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500

RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500 RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500 Uživatelská příručka Verze 1.0 P/A 137-40379-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními

Více

Řada RADEON 9200. Uživatelská příručka P/N 137-40509-10

Řada RADEON 9200. Uživatelská příručka P/N 137-40509-10 Řada RADEON 9200 Uživatelská příručka P/N 137-40509-10 Copyright 2003, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými

Více

Řada RADEON 9600. Uživatelská příručka P/N 137-40522-10

Řada RADEON 9600. Uživatelská příručka P/N 137-40522-10 Řada RADEON 9600 Uživatelská příručka P/N 137-40522-10 Copyright 2003, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Nastavení rozlišení obrazovky

Nastavení rozlišení obrazovky Nastavení rozlišení obrazovky Kvůli vlastnostem technologie u displejů z tekutých krystalů (LCD) je rozlišení obrazu vždy pevné. Nejlepšího zobrazení dosáhnete, pokud rozlišení nastavíte na maximální,

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

Dell S2218H/S2318H/S2318HX Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell S2218H/S2318H/S2318HX Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell S2218H/S2318H/S2318HX Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: S2218H/S2318H/S2318HX Regulatorní model: S2218Hc/S2318Hc POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lépe

Více

Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: U2518D/U2518DX/U2518DR Regulatorní model: U2518Dt POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: S2419H/S2419HN/S2419NX/S2719H/S2719HN/S2719NX Regulatorní model: S2419Hc/S2419Nc/S2719Hc/S2719Nc POZNÁMKA:

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Dell P2018H Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell P2018H Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell P2018H Dell Display Manager Uživatelská příručka Model monitoru: P2018H Regulatorní model: P2018Hc POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lépe využít počítač. Copyright 2017

Více

Dell P2418D Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell P2418D Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell P2418D Dell Display Manager Uživatelská příručka Model monitoru: P2418D Regulatorní model: P2418Dc Regulatorní typ: P2418Dc 001 POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lépe

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Použití okna pro rychlé nastavení Nastavení základních funkcí zobrazení Přiřazení přednastavených režimů k aplikacím Snadné uspořádání rozvržení

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Dell UltraSharp U2417HA Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell UltraSharp U2417HA Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell UltraSharp U2417HA Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: U2417HA Regulatorní model: U2417Ht POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lépe využít počítač. Copyright

Více

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4300 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 21 20 4 19 5 18

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Dell UltraSharp U2917W Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell UltraSharp U2917W Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell UltraSharp U2917W Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: U2917W Regulatorní model: U2917Wt POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lépe využít počítač. Copyright 2016

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 19 18 1 17 16 15 2 3 14

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

1 Balení. Instalační příručka. Monitor LCD se správou barev. Důležité upozornění

1 Balení. Instalační příručka. Monitor LCD se správou barev. Důležité upozornění Instalační příručka Monitor LCD se správou barev Důležité upozornění Pozorně si přečtěte BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ, tuto instalační příručku a uživatelskou příručku uloženou na disku CDROM a seznamte se

Více

Divar - Archive Player. Návod k obsluze

Divar - Archive Player. Návod k obsluze Divar - Archive Player CZ Návod k obsluze Divar Archive Player Návod k obsluze CZ 1 Česky Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Návod k obsluze Obsah Začínáme...............................................2

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture)

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture) O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Použití okna pro rychlé nastavení Nastavení základních funkcí zobrazení Přiřazení přednastavených režimů k aplikacím Použití funkcí na úsporu

Více

Nástroj Setup. Uživatelská příručka

Nástroj Setup. Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2200HD/T2200HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru...

Více

Ovladače USB Příručka, jak rychle začít

Ovladače USB Příručka, jak rychle začít Ovladače USB Příručka, jak rychle začít Verze pro PC České vydání TP-1522-CS 2. vydání Veškerá práva vyhrazena Veškeré informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007 Externí za ízení Číslo dokumentu: 430221-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1 2

Více

Projektory Acer s technologií 3D. Stručný návod

Projektory Acer s technologií 3D. Stručný návod Projektory Acer s technologií 3D Stručný návod 2014 Všechna práva vyhrazena. Řada projektorů Acer - stručný návod Původní vydání: 10/2014 Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení:

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko "Start".

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko Start. AR-56E/50E Online Manuál Start Klepněte na tlačítko "Start". Úvod Tento návod popisuje funkce digitálního multifunkčního systému AR-56E/50E v roli tiskárny. Informace o následujících tématech naleznete

Více

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích Dell Latitude E4310 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Čelní pohled 1 snímač okolního světla 19 18 20 17 23

Více

WinFast TV Pro 1920. Uživatelská příručka. Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303

WinFast TV Pro 1920. Uživatelská příručka. Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303 WinFast TV Pro 1920 Uživatelská příručka Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303 Copyright 2008 Leadtek Research Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část tohoto

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Použití okna pro rychlé nastavení Nastavení základních funkcí zobrazení Přiřazení přednastavených režimů k aplikacím Použití funkcí na úsporu

Více

Individuální nastavení počítače

Individuální nastavení počítače Individuální nastavení počítače Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení

Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení ALL-IN-WONDER 9000 PRO Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení P/N: 137-70288-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními

Více

Instalační příručka pro Windows Vista

Instalační příručka pro Windows Vista Instalační příručka pro Windows Vista Než je možno tiskárnu použít, musíte připravit hardware a instalovat ovladač. Ve Stručném návodu k obsluze a v této Instalační příručka pro Windows Vista naleznete

Více

T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T52WA 15 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce

Více

Průvodce Wi-Fi Direct

Průvodce Wi-Fi Direct Průvodce Wi-Fi Direct Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi Direct Odstraňování problémů Obsah Jak číst tuto příručku... 2 Použité symboly... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 1. Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích Informace o výstraze VÝSTRAHA: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích 1 2 3 4 24 25 26 27 5 6 23 7 8 9 22 21 20 19

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

ČEŠKY. Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U

ČEŠKY. Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U 1 Obsah 1 Popis sluchátek HS-04U..3 2 Popis zvukové technologie Xear 3D... 4 3 Struktura a přehled funkcí......5 4 Požadavky na systém a instalace... 6 5 Uživatelské

Více

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod k obsluze Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je opatřen velmi přesným teplotním a vlhkostním čidlem. Hlavními přednostmi záznamníku jsou vysoká přesnost, krátká

Více

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze MVX1 s metalickým propojením MVX1 s optickým propojením Dodávka extenderu MVX1 obsahuje: 1x MVX1 / PC 1x MVX1 / Monitor 2x napájecí zdroj 12V/1A 1x DVI kabel

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Návod k nastavení uvolnění tisku

Návod k nastavení uvolnění tisku Návod k nastavení uvolnění tisku OBSAH O TOMTO NÁVODU.................................................................................... 2 FUNKCE UVOLNĚNÍ TISKU.............................................................................

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje

Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje O varováních VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 4 22

Více

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci PENTAX O-FC1 Obrazovka s menu Z menu vyberte funkci Uživatelská příručka V této příručce je vysvětleno jak používat funkce dálkového ovládání s fotoaparáty, které jsou kompatibilní s touto paměťovou kartou.

Více

Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení

Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení Sada ALL-IN-WONDER 9700 Uživatelská příručka pro instalaci a nastavení P/N: 137-70339-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze Archive Player Divar Series cs Návod k obsluze Archive Player Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Použití 5 2.1 Spuštění programu 5 2.2 Popis hlavního okna 6 2.3 Tlačítko Otevřít 6 2.4 Pohledy kamery 6 2.5 Tlačítko

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR.

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Začínáme Podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým číslem vašeho produktu a použijte ho při registraci výrobku na adrese

Více

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Instalační příručka Bluetooth Informace o autorských právech Copyright 2017 HP Development Company, L.P 1. vydání, 4/2017 Upozornění společnosti HP Informace obsažené

Více

Uživatelská příručka Set-top Boxu

Uživatelská příručka Set-top Boxu ITonis IPTV and VoD Platform Uživatelská příručka Set-top Boxu 10. října 2007 i Obsah 1 Motorola Set-top Box VIP1500/VIP1700 1 1.1 Vybalení Set-top Boxu... 1 1.2 Zapojení Set-top Boxu...

Více

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Začínáme Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Anywhere 5.

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti KAPITOLA 5 Možnosti Nastavení v možnostech programu a uživatelského rozhraní určují, jak se ZoomText spouští, ukončuje a indikuje na ploše systému. Můžete si také aktivovat automatickou aktualizaci, kdy

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD SYMBOLY TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

monitor a grafická karta

monitor a grafická karta monitor a grafická karta monitor a grafická karta monitor slouží ke sdělování výsledků či průběhu řešených úloh a komunikaci operačního systému nebo programu s uživatelem. vše co má být zobrazeno na obrazovce,

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Rollei DF-S 190 SE.

Rollei DF-S 190 SE. Obsah balení Rollei DF-S190 SE skener Držáky negativů/filmů Rychlý podavač Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Instalační CD Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte

Více

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Stručná referenční příručka M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Stručná referenční příručka M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Stručná referenční příručka M575 Tisk uložené úlohy Chcete-li vytisknout úlohu uloženou v paměti zařízení, použijte následující postup. 1. Na hlavní obrazovce ovládacího

Více

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku O tomto průvodcia Vítejte v programu ZoomText Express ZoomText Express je dostupný a snadno použitelný zvětšovací počítačový program.

Více

Příručka AirPrint. Tato příručka uživatele platí pro následující modely: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. Verze 0 CZE

Příručka AirPrint. Tato příručka uživatele platí pro následující modely: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. Verze 0 CZE Příručka AirPrint Tato příručka uživatele platí pro následující modely: MFC-J650DW/J670DW/J690DW Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele používáme následující styl poznámek: Poznámky uvádějí,

Více