KUMSP00Q1V0J M_SK_g_]é2 2QHI. Krajský úřad Moravskoslezského kraje oddělení ochrany ovzduší 28.října Moravská Ostrava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KUMSP00Q1V0J. 26.06. 201. M_SK_g_]é2 2QHI. Krajský úřad Moravskoslezského kraje oddělení ochrany ovzduší 28.října117 702 18 Moravská Ostrava"

Transkript

1 KUMSP00Q1V0J Vyřizuje: Ing. Miroslav Bielčik Telefon: Fax: eail: Datu: Krajský úřad Moravskoslezského kraje oddělení ochrany ovzduší 28.října Moravská Ostrava MORAVSKOSLEZSKÝ KR^J' Krajský úfad Dci= M_SK_g_]é2 2QHI D IPH^h.r _<.'H.!.'O.. J R Žádost o vydání rozhodnutí k povolen! provozu stacionárního zdroje dle 511 odst. 2 pís. d. zákona č. 201/2012 Sb.. o ochraně ovzduší, v platné znění Žádáe Vás títo o vydání rozhodnutí k povolení provozu stacionárního zdroje dle 11 odst. 2 pís. d) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší na akci: obilního drtiče dřevěného odpadu, a JENŽ AZ 660 D Identifikační údaie investora provozovatele zdroje: provozovatel: BOR Biotechnology, a.s, sídlo: Grafická 950/22, Praha 5 IČ: Identifikace zdroje znečišťování ovzduší: Název zdroje: Mobilní zařízení ke sběru, výkupu a úpravě dřevěných odpadů Uístění: Nelze stanovit, předpokládá se provoz na úzeí hlavního ěsta Prahy a ostatních krajích ČR 1. Údaje o dosavadních rozhodnutích příslušných správních orgánů vydaných podle tohoto zákona a soupis všech zdrojů znečišťování ovzduší provozovaných žadatele vdané provozovně, včetně specifikace všech koínů a výduchu: Nebyla vydána. 2. Projektová dokuentace pro příslušné úzení a stavební řízení, jiná obdobná dokuentace, tj. odborný posudek, rozptylová studie, protokol z ěření eisí, technická zpráva atd.: Odborný posudek je uveden v příloze žádosti. Při kategorizaci tohoto zdroje je využito ustanovení 2 pís. f) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, který uvádí, že obilní zdroje se rozuí saohybná a další pohyblivá, případně přenosná technická jednotka vybavená spalovací otore, pokud tento slouží k vlastníu pohonu nebo je zabudován jako nedílná součást technologického vybavení. S ohlede na výše uvedené, je otor Cater pillar, Mercedes Benz a Dailer Chrysler kategorizován jako obilní zdroj znečišťování. Ve syslu Přílohy č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, se jedná o vyjenovaný stacionární zdroj, který je ožno zařadit pod kód 7,7. Průyslové zpracování dřeva, vyja výroby uvedené v bodu 7.8, o roční spotřebě ateriálu vetší než 150 včetně.

2 Výrobní prograe technologie je drcení organického odpadu dřevního odpadu {zeleň, slabé dřevo, kulatina do průěru 600, kůra, staré dřevo a dřevo ze staveb). Jedná se o obilní drtič dřevěného odpadu. Stroj je koncipován na drcení velkého nožství organického odpadu. Pro dosažení požadované struktury ateriálu jsou k dispozici různé třídicí koše. á svůj dieselový otor, který pohání celou drtící jednotku. Materiál je vkládán nakladače, do drtiče přes podávači stůl, kde následně dojde k úpravě ateriálů (drcení). Výstupní velikost ateriálu závisí od velikosti síta. Materiál z drtiče je vynášen poocí vynášecího pásu do přistavěného kontejneru. Technická specifikace obilní drtič JENŽ AZ960 D paraetr hodnota jednotky Vtahovací otvor Průěr rotoru Počet kladiv Délka 1 Hotnosť Pohon vtahování 960 x ,35 2,55 4, staré dřevo až 170; zelený odpad až 270; kůra až 350 Merecedes Benz OM 502 LA včetně vynášecího pasu ; 2 základního provedeni včetně vynášecího pasu ks nr.hoď' výškově nastavitelný vtahovací válec s naklápění kole rotoru dopravní pás k zachycení propadlého ateriálu vynášecí pás do výšky výhozu 4,58 ovládání IBC zajišťující axiální průchodnost řízení vtahu v závislosti na zatížení třídící koše pro různé frakce ateriálu, nastavitelné stupně drcení naklápěcí traverza na ochranu před cizíi částicei agnetický separátor kovů dálkově ovládaný pohon pojezdu systé Varioflex" pro plynule nastavitelné otáčky rotoru od 70100% k optializaci velikosti ateriálu. Jako suroviny budou do technologie vstupovat: zeleň, slabé dřevo, kulatina do průěru cca 60 c, kůra, staré dřevo a dřevo ze staveb. Výrobní prograe posuzované technologie je drcení organického odpadu dřevního odpadu (zeieň, slabé dřevo, kulatina do průěru cca 60 c, kůru, staré dřevo a dřevo ze staveb). V závislosti na ateriálu dosahuje jenovitá výrobní kapacita až 300 t.hod" 1 (pro dřevo a bioasu). Roční projektovaná kapacity výroby činí tun « Jako palivo je využívána otorová nafta. Na obilní drtiči dřevěného odpadu je instalováno skrápění ke snížení eisí tuhých znečišťujících látek. Podávání ateriálu Drcený ateriál je do koryta dopravníku dopravován přednostně echanicky poocí nakládacího jeřábu nebo kolového nakládače. Vtah ateriálu Materiál je položen na ocelový článkový dopravník s plynule nastavitelnou rychlostí, který jej nucené dopravuje do vlastního (řezacího) prostoru vtahu. Nahroadění ateriálu Autoatická ochrana proti přetížení, výškové oezení vtahu:

3 Dojdeli v prostoru vtahu (před řezací echanise) k nahroadění ateriálu, aktivuje se autoatická ochrana proti přetížení, která podávači dopravníky vypne, dokud pohonný otor znovu nepoběží volně. V případě příliš velkého nožství ateriálu a zcela vysunutého podávacího válce se aktivuje výškové oezení, které dolní dopravník nechá nakrátko běžet pozpátku. Zuby nyní protiběžného ocelového článkového dopravníku tak ateriál odtáhnou. Řezací echanisus V řezací echanisu se drtí všechen ateriál zachycený vtahe s dopravníky. Rotor á po obvodu kývavě zavěšené drtiče, jež obíhají kole pevného protinože a drtí ateriál. Za rotor lze naontovat sítový koš. V ně se zachytává a dodatečně drtí nedokonale rozdrcený ateriál obsahující příliš velké kusy pro další použití. Výhoz třísek Rozdrcený ateriál vyršťuje řezací echanisus skrz otevřená výhozová dvířka, resp. výškově nastavitelný kryt výhozu. e a štěpkovače dřeva firy Hael slouží ke zpracování bioasy a výrobě štěpky. Mobilní drtič je poaluběžný dvourotorový drtič na bioasu. Patentovaný systé pracovních nástrojů drtiče HAMMEL využívá principu dvou protiběžných, ozubených hřídelí. Pracovní nástroj tak ůže využít v jediné okažiku několika devastujících druhů naáhání k rozrušení vkládaného ateriálu. Nejen volbou správného nástroje, ale i naprograování rychlosti rotace, doby reverzace a špičkových tlaků lze docílit optiálních podínek pro rozdrcení právě zpracovávaného ateriálu. Velikost výstupní frakce je dle konfigurace Stroje Hael VB využívají pohonu nástrojů poocí výkonných hydrootorů přes robustní redukční převodovku. Stroj VB 950 DK je osazen dieselový otore Caterpillar CAT C18. Technická specifikace obilní drtič paraetr hodnota jednotky Vstupní otvor Počet rotačních válců Průěr rotačních válců Vybavení Obje násypky Délka 1 Hotnosť Pohon pojezdu x kotoučů s osi noži s trhacíi prvky po obvodu 11 14,4 3 3, dřevní odpad až 190 Caterpillar C Caterpillar 1 včetně vynášecího pasu; 2 základního provedení včetně vynášecího pasu J t.hoď 1 vynášecí pás do výšky výhozu 4,6 ovládání IBC zajišťující axiální průchodnost řízení vtahu v závislosti na zatížení agnetický separátor kovů Jako suroviny budou do technologie vstupovat: zeleň, slabé dřevo, kulatina do průěru cca 50 c, kůra, staré dřevo a dřevo ze staveb. Výrobní prograe posuzované technologie je drcení organického odpadu dřevního odpadu (zeleň, slabé dřevo, kulatina do průěru cca 50 c, kůru, staré dřevo a dřevo ze staveb).

4 V závislosti na ateriálu dosahuje jenovitá výrobní kapacita až 190 t/hod (pro dřevo a bioasu). Roční projektovaná kapacity výroby činí tun « Jako palivo je využívána otorová nafta. Na obilní drtiči dřevěného odpadu je instalováno skrápění ke snížení eisí tuhých znečišťujících látek. K drcení dochází za pooci speciálních protiběžných hřídelů s háčky a noži. Vstupní ateriál je drcený a vypouštění přío z hřídele na dopravní pás. Při zpracování veli obtížně zpracovatelných ateriálů jako kořeny apod., jeli dosaženo liitu hydraulického tlaku, hydraulicky ovládané hřídele autoaticky zařadí zpětný chod. Po vyčištění ateriálu z hřídelí dochází opět k autoatickéu přepnutí do dopředného režiu norálního drcení a zpracování ůže pokračovat. To vše bez nutnosti zásahu obsluhy. Tato funkce zajišťuje, že všechny ateriály jsou nadrceny před tí, než vstoupí na vypouštění dopravníkový pás. Výstupu jakéhokoliv vláknitého ateriály je zabráněno poocí této speciální a plně autoatické ochrany Roli Up. Hřídele ají vysokou životnost více než provozních hodin. JENŽ AZ 660 D Jedná se o obilní drtič dřevěného odpadu JENŽ AZ 660 D. Stroj je koncipován na drcení velkého nožství organického odpadu. Pro dosažení požadované struktury ateriálu jsou k dispozici různé třídicí koše. á svůj dieselový otor, který pohání celou drtící jednotku. Materiál je vkládán nakladače, do drtiče přes podávači stůl, kde následně dojde k úpravě ateriálů (drcení). Výstupní velikost ateriálu závisí od velikosti síta. Materiál z drtiče je vynášen poocí vynášecího pásu do přistavěného kontejneru. Technická specifikace obilní drtič JENŽ AZ 660 D Paraetr Hodnota Jednotky Vtahovací otvor Průěr rotoru Počet kladiv Délka' Hotnosť Pohon pojezdu Eisní třída JENŽ AZ 660 D 660x ,5 2,5 4, staré dřevo až 110; zelený odpad až 170; kůra až 220 Dailer Chrysler 490 PS šestiválcový 360 EURO 3 1 včetně vynášecího pasu; 2 základního provedení včetně vynášecího pasu ks nrť.hod"' výškově nastavitelný vtahovací válec s naklápění kole rotoru dopravní pás k zachycení propadlého ateriálu vynášecí pás do výšky výhozu 5,9 ovládání IBC zajišťující axiální průchodnost řízení vtahu v závislosti na zatížení třídící koše pro různé frakce ateriálu, nastavitelné stupně drcení nakfápěcí traverza na ochranu před cizíi částicei agnetický separátor kovů dálkově ovládaný pohon pojezdu systé Varioflex" pro plynule nastavitelné otáčky rotoru od % k optializaci velikosti ateriálu Výrobní prograe posuzované technologie je drcení organického odpadu dřevního odpadu {zeleň, slabé dřevo, kulatina do průěru cca 50 c, kůru, staré dřevo a dřevo ze staveb). V závislosti na ateriálu dosahuje jenovitá výrobní kapacita až hoď 1. Roční projektovaná kapacity výroby činí tun * Jako palivo je využívána otorová nafta. Na obilní drtiči dřevěného odpadu JENŽ AZ 660 D je instalováno skrápění ke snížení eisí tuhých znečišťujících látek.

5 3. Specifikace všech znečišťujících látek, které budou vnášeny do ovzduší běhe provozu stacionárního zdroje, zejéna pak látky způsobující pachový vje: Mobilní drtič dřevěného odpadu neá odpadní vzdušinu svedenu do výduchu / koína. Jediný definovaný" výstupe technologie do okolního ovzduší je výdech otoru Merecedes. Mobilní drtič dřevěného odpadu neá odpadní vzdušinu svedenu do výduchu / koína. Jediný definovaný" výstupe technologie do okolního ovzduší je výdech otoru Caterpillar C18. Mobilní drtič dřevěného odpadu JENŽ AZ 660 D neá odpadní vzdušinu svedenu do výduchu / koína. Jediný definovaný" výstupe technologie do okolního ovzduší je výdech otoru Dailer Chrysler. Eisní vydatnost zařízení ZNL eisní faktor [Ib/ton chipped] eisní faktor [/t ateriálu] nožství zpracovaného ateriálu [t/rok] TZL 0,02 0, TZL 0,02 0, TZL 0,02 0,009 i ,5 roční eise [/rok] 4. Inforace o zjišťování úrovně znečišťování ovzduší. Údaje o počtu a uístění ěřících íst pro kontinuální i jednorázová ěření: Protože posuzovaná technologie neá, z titulu charakteru provozu, odpadní vzdušinu odváděnu definovaný způsobe (výduche), nepředpokládá se v kontextu 6 odst. 2 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší (jedná se o případ, kdy nelze, s ohlede na dostupné technické prostředky, ěření zjistit skutečnou úroveň znečišťování) na toto zdroji realizace jednorázových ěření eisí. Stanovení eisí výpočte však usí být předěte rozhodnutí ístně příslušného Krajského úřadu. Dle údajů uvedených v odborné posudku nespadá posuzovaný zdroj pod povinnost instalovat kontinuální ěření škodlivin. 5. Návrh provozního řádu, v případě že se jedná o stacionární zdroj, pro který je povinnost ít zpracován PŘ: Návrhy provozních řádů jsou uvedeny v příloze žádosti. Adresa provozovatele a investora, IC: fjjí B O R i technology BOR Biotechnology, a.s, Kcnévova 2660/ Praha 3 DlC: CZ 283 GG 085, (1 /14135 X Podpis a razítko statutárního zástupce Přilohv: Odborný posudek Návrh provozního řádu Plná oc k zastupováni Výpis z OR

Úvod. Dodáváme techniku pro využití cenných surovin. Úvod. Milí čtenáři,

Úvod. Dodáváme techniku pro využití cenných surovin. Úvod. Milí čtenáři, CZ productguide N o 7 Úvod Milí čtenáři, Dodáváme techniku pro využití cenných surovin již mnoho let je naším mottem: biomasa energie pro budoucnost. Pro přípravu biomasy je zapotřebí výkonných mobilních

Více

Legislativa a kompetence

Legislativa a kompetence Legislativa a kompetence Platná legislativa na úseku ochrany ovzduší je dostupná na stránkách Ministerstva životního prostředí. Kompetence krajského úřadu na úseku ochrany ovzduší: a) spolupracuje s ministerstvem

Více

Věc: Žádost o povolení provozu podle 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a podle přílohy č. 7 zákona.

Věc: Žádost o povolení provozu podle 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a podle přílohy č. 7 zákona. FAVEA a. s. Boženy Němcové 580/1 742 21 Kopřivnice Vyřizuje: Richard Paseka, Dis. Tel.: +420 608 709 027 email: paseka@favea.cz Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí Oddělení ochrany

Více

SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA. v Zátoru dne 24.1.2014

SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA. v Zátoru dne 24.1.2014 KUMSP98P7821 SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 OSTRAVA KraÍKÍcý tifati podatelna v Zátoru dne 24.1.2014

Více

Vybraná problematická ustanovení zákona o ochraně ovzduší a projednávaná řešení (201/2012 Sb.) Jakub Achrer Odbor ochrany ovzduší MŽP

Vybraná problematická ustanovení zákona o ochraně ovzduší a projednávaná řešení (201/2012 Sb.) Jakub Achrer Odbor ochrany ovzduší MŽP Vybraná problematická ustanovení zákona o ochraně ovzduší a projednávaná řešení (201/2012 Sb.) Jakub Achrer Odbor ochrany ovzduší MŽP Seminář: Zkušenosti s aplikací zákona o ochraně ovzduší v praxi, Praha

Více

MALCOM CZ s.r.o představuje Doppstadt Group PROFIL SPOLEČNOSTI. Listopad 2015

MALCOM CZ s.r.o představuje Doppstadt Group PROFIL SPOLEČNOSTI. Listopad 2015 MALCOM CZ s.r.o představuje Doppstadt Group PROFIL SPOLEČNOSTI Listopad 2015 MALCOM CZ s.r.o Jakub Vaňásek +420 773 037 705 vanasek@malcomcz.eu Ing. Martin Hejlíček +420 778 037 704 hejlicek@malcomcz.eu

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Dopis ze dne: 8. 3. 2017 Spisová značka: SpKrÚ 19730/2017/OŽPZ Číslo jednací: KrÚ 22365/2017/OŽPZ/Ry Vyřizuje: Mgr. Tomáš Rybárik

Více

Morbark model 2600 Wood Hog, má taktéž přezdívku,, Baby Hog, je to poslední přírůstek do rodiny Morbark Wood Hog. Tento stroj je stejné kvality a odolnosti, jak je u firmy Morbark zvykem. Morbark 2600

Více

Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. technologické zdroje znečišťování ovzduší a navazující témata Jakub Achrer Seminář Koneko 16.1.2018, Praha vybraná ustanovení k měření emisí V 2 nové písmeno f), které zní:

Více

Drtiče dřeva, kartonu a jiného odpadu německé firmy GROSS GmbH

Drtiče dřeva, kartonu a jiného odpadu německé firmy GROSS GmbH Eurotooling s.r.o. Kostelní 988, Hulín 768 24 tel. 573 352091 info@eurotooling.cz www.eurotooling.cz Drtiče dřeva, kartonu a jiného odpadu německé firmy GROSS GmbH Drtiče GROSS představují špičkové řešení

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01C31GY* Čj: MSK 120307/2013 Sp. zn.: ŽPZ/6861/2014/Chla 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Michal Chlapek

Více

ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE

ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE Jakub Achrer Odbor ochrany ovzduší MŽP Seminář Aktuální legislativa ochrany ovzduší a její dopady do praxe, Praha 5. 12. 2013 HLAVNÍ ZMĚNY

Více

productguide N-º4 Stroje na zpracování biomasy

productguide N-º4 Stroje na zpracování biomasy productguide N-º4 HEM 1000 D XL HEM 1000 DQ HEM 700 DL HEM 581 Z HEM 581 DQ / DL HEM 561 Z HEM 561 Z Kontejner HEM 561 DQ HEM 561 DL HEM 420 DQ / DL HEM 420 Z HEM 360 Z HEM 360 ZA HE 561 STA / HE 700 STA

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství R O Z H O DNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství R O Z H O DNUTÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství *KUPAX00PV3Y9* KUPAX00PV3Y9 Váš dopis zn.: --- Ze dne: 10. 12. 2018 Spisová značka: SpKrÚ 82879/2018/OŽPZ/4 Číslo

Více

EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ

EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ Praha 17. října 2017 Obsah Požadavky legislativy Emisní vstupy Emisní faktory Požadavky legislativy Příloha č.

Více

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně O Z N Á M E N Í údajů pro stanovení výše ročního poplatku pro malý zdroj znečišťování ovzduší za rok (dle ust. 19, odst. 16 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů,

Více

Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. technologické zdroje znečišťování ovzduší a navazující témata Jakub Achrer Fórum pro výměnu informací o BAT 21. 11. 2017, MPO Praha Aktuální stav legisl. procesu Ukončeno

Více

ŠTĚPKOVAČE. Od péče o životní prostředí po podnikání

ŠTĚPKOVAČE. Od péče o životní prostředí po podnikání ŠTĚPKOVAČE Od péče o životní prostředí po podnikání Zkušenosti hovoří Finská společnost JUNKKARI je výrobcem diskových štěpkovačů s více, než třicetiletou tradicí. Za tuto dobu stihla vyrobit přes 10.000

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01FVMMI* Čj: MSK 7923/2014 Sp. zn.: ŽPZ/3456/2014/Dub 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Lucie Dubnická

Více

ZKUŠENOSTI ODVOLACÍHO ORGÁNU

ZKUŠENOSTI ODVOLACÍHO ORGÁNU ZKUŠENOSTI ODVOLACÍHO ORGÁNU Václav Franče Odbor výkonu státní správy IV Chomutov Konference Ochrana ovzduší ve státní správě XI, teorie a praxe, 08. 10. listopadu 2016 Hotel Atom, Třebíč Příspěvek se

Více

KUPAX00NGWAB Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

KUPAX00NGWAB Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00NGWAB* KUPAX00NGWAB Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Váš dopis zn.: RM/4-1-9/1/18 Ze dne: 4. 1. 2018 Spisová značka: SpKrÚ 1995/2018/OŽPZ/5

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX0161BAE* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 24466/2013 Sp. zn.: ŽPZ/40315/2012/Buk 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

Kontakty. UNEX a. s. Brníčko 1032, Uničov Česká republika tel.: fax:

Kontakty. UNEX a. s. Brníčko 1032, Uničov Česká republika tel.: fax: Kontakty UNEX a. s. Brníčko 1032, 783 91 Uničov Česká republika tel.: +420 585 071 111 fax: +420 585 071 001 eail: arketing@unex.cz UNEX a. s. závod Oloouc Řepčínská 35/86, 779 11 Oloouc Česká republika

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01JF6ZP* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 95317/2015 Sp. zn.: ŽPZ/20418/2015/Kos 245.1 V5 Vyřizuje:

Více

VZOR SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ

VZOR SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ VZOR SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Jméno statutárního zástupce: Datum:... otisk razítka podpis List 1 Provozovatel / provozovna

Více

Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší

Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší Příloha č. 15 (Příloha č. 7 k vyhlášce č. 205/2009 Sb.) Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší 1. Identifikace provozovatele a provozovny 1. Údaje o provozovateli Název provozovatele

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství R O Z H O DNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství R O Z H O DNUTÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství *KUPAX00REFIC* KUPAX00REFIC Váš dopis zn.: 054/2019/FAJ Ze dne: 11. 6. 2019 Spisová značka: SpKrÚ 45486/2019/OŽPZ/5

Více

Příprava stavebních hmot a betonu, recyklační linky stavebních hmot Ing. Renata Beranová

Příprava stavebních hmot a betonu, recyklační linky stavebních hmot Ing. Renata Beranová ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Příprava stavebních hmot a betonu, recyklační linky stavebních hmot Ing. Renata Beranová Co se možná dozvíte Popis

Více

Základní rozměry stroje Skříň Výpad Rám

Základní rozměry stroje Skříň Výpad Rám VERTIKÁLNÍ MLÝN VM 3 Vertikální mlýn VM 3, vyrobený firmou TAURUS, s.r.o., Chrudim, je stroj, určený pro mletí obilnin, při čemž je mletý materiál drcen údery mlecích těles s vysokou obvodovou rychlostí

Více

MXV. MXV 25-2, 32-4, 40-8 MXV 50-16, 65-32, 80-48 Všechny součásti v kontaktu s kapalinou, včetně hlavic, jsou z chromnikl nerez oceli. AISI 304.

MXV. MXV 25-2, 32-4, 40-8 MXV 50-16, 65-32, 80-48 Všechny součásti v kontaktu s kapalinou, včetně hlavic, jsou z chromnikl nerez oceli. AISI 304. MXV Konstrukce Vertikální, článkové čerpadlo se shodný průěre sacího a výtlačného hrdla na jedné ose (in-line). Vodivé vložky jsou odolné proti korozi a jsou proazávány čerpanou kapalinou. Čerpadlo je

Více

Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení

Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení Zkušenosti s aplikací zákona o ochraně ovzduší v praxi Praha 21. 5. 2014 Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ machalek@chmi.cz Obsah prezentace:

Více

Zago Ecogreen. Bio drtiče-míchače pro recyklaci a kompostování odpadů

Zago Ecogreen. Bio drtiče-míchače pro recyklaci a kompostování odpadů Zago Ecogreen Bio drtiče-míchače pro recyklaci a kompostování odpadů Zago Ecogreen Naše GREEN DIVISION se zkušenostmi po více než 35 letech své existence vyrábí a nabízí širokou paletu strojů, které se

Více

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení o poplatku

Více

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Jméno statutárního zástupce: Datum:... otisk razítka podpis List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná

Více

Typová řada ECO-Arborist 15-23

Typová řada ECO-Arborist 15-23 Typová řada ECO-Arborist 15-23 EC15-23MT26D/SR resp./tr EC15-23MT27P/SR resp./tr EC15-23MT34TD Popis stroje: Štěpkovač do průměru 15cm s vlastním motorem. Typ MT26D s dieselovým, typ MT34TD s turbodieselovým

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01ISXGV* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 67142/2015 Sp. zn.: ŽPZ/14983/2015/Kos 245.1 V5 Vyřizuje:

Více

Mnoho různých uplatnění: -Stavební dřevo/dřevo z demolic - Průmyslový odpad - Plasty. -Zelený odpad - Pneumatiky a guma - Domovní odpad

Mnoho různých uplatnění: -Stavební dřevo/dřevo z demolic - Průmyslový odpad - Plasty. -Zelený odpad - Pneumatiky a guma - Domovní odpad Pomaloběžný drtič OBM Barracuda byl vytvořen v reakci na poptávku po univerzálním stroji na zpracování dřevného materiálu (dřevo z demolic, zelený odpad atd.), průmyslového odpadu (stavební odpad, odpad

Více

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok Údaje o provozovateli - název a sídlo provozovatele

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok Údaje o provozovateli - název a sídlo provozovatele OZNÁMENÍ O POPLATKU A SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ ZA ROK... Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení

Více

KČNÍ NABÍDKA. Akční ceny platí pouze při objednávce a zaplacení do 31.10.2011! KOTVY ZA SNÍŽENÉ CENY. OPĚRNÉ TYČKY KOVOVÉ 6/1300 mm KOŠE NA LAHVE

KČNÍ NABÍDKA. Akční ceny platí pouze při objednávce a zaplacení do 31.10.2011! KOTVY ZA SNÍŽENÉ CENY. OPĚRNÉ TYČKY KOVOVÉ 6/1300 mm KOŠE NA LAHVE KČNÍ NABÍDKA 5/2011 Akční ceny platí pouze při objednávce a zaplacení do 31.10.2011! KOTVY ZA SNÍŽENÉ CENY OPĚRNÉ TYČKY KOVOVÉ 6/1300 mm KOŠE NA LAHVE BAZAR STROJŮ NABÍDKA POUŽITÝCH TRAKTORŮ FOTOGRAFIE

Více

PRODUKTOVÁ ŘADA MUFFIN MONSTER PŘEHLED PRODUKTŮ

PRODUKTOVÁ ŘADA MUFFIN MONSTER PŘEHLED PRODUKTŮ PRODUKTOVÁ ŘADA MUFFIN MONSTER PŘEHLED PRODUKTŮ DRTIČE Model 20000 Model 30000 Model 40000 & 70000 Mini Monster Model 20000 Osvědčená dvouhřídelová technologie pro drcení pevných látek při nízkém průtoku,

Více

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok 2008

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok 2008 SPOLEČNÝ VZOR OZNÁMENÍ O POPLATKU A SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení

Více

Obalovny živičných směsí a mísírny živic, recyklace živičných povrchů Ing. Renata Beranová

Obalovny živičných směsí a mísírny živic, recyklace živičných povrchů Ing. Renata Beranová ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Obalovny živičných směsí a mísírny živic, recyklace živičných povrchů Ing. Renata Beranová Co se možná dozvíte Popis

Více

Novela zákona a vyhlášky

Novela zákona a vyhlášky Novela zákona a vyhlášky technologické zdroje znečišťování ovzduší Jakub Achrer seminář Ekomonitor 21. 2. 2017, Praha Novela zákona a vyhlášky - obsah Novela zákona, příloha č. 2 Novela vyhlášky č. 415/2012

Více

Zpracov. Spis.zn. Sk.zn.flh

Zpracov. Spis.zn. Sk.zn.flh Poradenství, konzultace a školení v oblastí ochrany životního prostředí Ing. Roman Holý, Krasnoarmejců 2092/5, 700 30 Ostrava - Zábřeh MORAVSKOSLEZSKY KRAJ Krajský úřad podatelna -6- Došlo.U3. Íigf2015

Více

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok 2008

List 1 Provozovatel / provozovna Souhrnná provozní evidence za rok 2008 SPOLEČNÝ VZOR OZNÁMENÍ O POPLATKU A SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení o poplatku Městský úřad

Více

VAŘÁKY PRO PŘÍPRAVU. OXIDOVANÝCH ŠKROBŮ ŘADY JC (výkon kg/hod.)

VAŘÁKY PRO PŘÍPRAVU. OXIDOVANÝCH ŠKROBŮ ŘADY JC (výkon kg/hod.) 18 VAŘÁKY PRO PŘÍPRAVU OXIDOVANÝCH ŠKROBŮ ŘADY JC (výkon 50-1 500 kg/hod.) Nízkokapacitní silo Šnekový dopravník Vibrační dno Reaktor Rozvaděč, řídicí systé Násypka na Big-Bag Dávkovač škrobu Slurry nádobka

Více

Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu. Irena Kojanová

Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu. Irena Kojanová Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu Irena Kojanová OBSAH Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu Žádosti o povolení provozu pro

Více

Energetické využití biomasy Hustopeče 2010 5. až 6. května. úprav vajících ch uhelných kotlů. Možnosti. EKOL, spol. s r.o., Brno.

Energetické využití biomasy Hustopeče 2010 5. až 6. května. úprav vajících ch uhelných kotlů. Možnosti. EKOL, spol. s r.o., Brno. Energetické využití biomasy Hustopeče 2010 5. až 6. května Možnosti úprav stávaj vajících ch uhelných kotlů na spalování biomasy EKOL, spol. s r.o., Brno divize kotlů Ing. Jiří Jelínek OBSAH: obecné možnosti

Více

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŦ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení o poplatku

Více

330C L 330C LN. Hydraulická rýpadla. Vznětový motor Cat C-9 ATAAC

330C L 330C LN. Hydraulická rýpadla. Vznětový motor Cat C-9 ATAAC 330C L 330C L Hydraulická rýpadla Vznětový otor Cat C-9 ATAAC Celkový výkon Čistý výkon Rozsah provozních hotností Rychlosti pojezdu Tažná síla 197 kw/264 k 181 kw/243 k 34 300 až 37 300 kg 5,0/3,3 k/hod

Více

5 ) Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních

5 ) Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních Strana 3698 Sbírka zákonů č. 294 / 2011 Částka 104 294 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. září 2011, kterým se mění nařízení vlády č. 615/2006 Sb., o stanovení emisních limitů a dalších podmínek provozování ostatních

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSXYYRNBSK* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 154924/2010 Sp. zn.: ŽPZ/33679/2010/Buk 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

Vertikální drtič kovů, typ KB, pro třísky a špony

Vertikální drtič kovů, typ KB, pro třísky a špony Drtí dlouhé třísky a špony na malé kousky pro úsporu nákladů na přepravu a pro další zpracování. Nederman KB 10-49 je vertikální drtič kovových třísek určený pro zpracování špon, spirálových špon a drátěnky.

Více

Novela zákona a vyhlášky

Novela zákona a vyhlášky Novela zákona a vyhlášky technologické zdroje znečišťování ovzduší Jakub Achrer Užitečné semináře 2. 3. 2017, Praha Novela zákona a vyhlášky - obsah Novela zákona, příloha č. 2 Novela vyhlášky č. 415/2012

Více

TECHNICKÉ SPECIFIKACE DOPORUČENÝCH VARIANT

TECHNICKÉ SPECIFIKACE DOPORUČENÝCH VARIANT TECHNICKÉ SPECIFIKACE DOPORUČENÝCH VARIANT Čísla u jednotlivých položek se shodují s pozicemi na výkresech. Sklad kulatiny - s manipulačně třídící linkou 1. Dopravník příčný řetězový zásobní - délka dopravníku

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OAKYK* Čj: MSK 91671/2016 Sp. zn.: ŽPZ/20192/2016/Buk 245.1 V5 Vyřizuje: Mgr. Tomáš Bukovjan

Více

> «& KUMSPeeQClWY. 19, ^ ^MSK//ÍM>/2014 li.^vcl/pnlohy: Mfy

> «& KUMSPeeQClWY. 19, ^ ^MSK//ÍM>/2014 li.^vcl/pnlohy: Mfy > «& KUMSPeeQClWY D ^AVEA, spol. s r.o. gíoženy Němcové 580/1 S?42 21 Kopřivnice -g> gřyrizuje: g Richard Paseka, Dis. ^ Tel.:+420 608 709 027 email: paseka@favea.cz V Kopřivnici dne 12.8.2014 Krajský

Více

Mobilní štěpkovače zahradního bio-odpadu 1/16

Mobilní štěpkovače zahradního bio-odpadu 1/16 Mobilní štěpkovače zahradního bio-odpadu 1/16 Mobilní štěpkovač zahradního bio-odpadu ELIET NEO 001 Pracovní šířka / objem sběrné nádoby Elektro 2,5kW / 3,0kW / 3,5kW 30 mm / 35 mm / 35 mm 0,4-0,6 m 3

Více

EasyCut SmartCut. Přehled

EasyCut SmartCut. Přehled EasyCut SmartCut Výkonné, pohodlné a bezpe né: V podob t í nových model p ináší firma POSCH inovaci v oblasti pil na palivové d evo. Pila EasyCut nadchne svým automatickým posuvem d eva, zatímco pln automatická

Více

Bubnové třidiče Hvězdicové třidiče Vzduchové třidiče

Bubnové třidiče Hvězdicové třidiče Vzduchové třidiče 20180326_TerraSelect_Bubnové_třidiče_Hvězdicové_třidiče_Vzduchové_třidiče_CZ Bubnové třidiče Hvězdicové třidiče Vzduchové třidiče CZ Znalost konečnosti přírodních zdrojů přiměla lidi k prozkoumání vlastního

Více

Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší

Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší Ministerstvo životního prostředí Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší ke sčítání a zařazování stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší Hlavním účelem tohoto metodického pokynu je poskytnout příslušným

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00P8S30* KUPAX00P8S30 Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Váš dopis zn.: 101/18 Ze dne: 17. 9. 2018 Spisová značka: SpKrÚ 64485/2018/OŽPZ/5 Číslo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

Platné znění části zákona s vyznačením změn

Platné znění části zákona s vyznačením změn Platné znění části zákona s vyznačením změn 11 (5) Pokud by provozem stacionárního zdroje označeného ve sloupci B v příloze č. 2 k tomuto zákonu nebo vlivem umístění pozemní komunikace podle odstavce 1

Více

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7 Havlíčkova 234/1 757 01 Valašské Meziříčí tel. 571751811, fax. 571 613334 Zakázkové číslo 14034 Technická zpráva k projektové dokumentaci pro stavební povolení Název stavby : Odpadové centrum Rožnov pod

Více

KUPAX00NOG7Y Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

KUPAX00NOG7Y Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00NOG7Y* KUPAX00NOG7Y Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Váš dopis zn.: --- Ze dne: 5. 2. 2018 Spisová značka: SpKrÚ 10936/2018/OŽPZ/4 Číslo

Více

1. Identifikace provozovatele a provozovny

1. Identifikace provozovatele a provozovny Řádné hlášení Doplněné hlášení Úplné ohlášení Zjednodušené ohlášení Údaje za rok: Statutární zástupce provozovatele: Jméno: Josef Datum 05.01.2016 2015 Příjmení: Hovorka 1. Identifikace provozovatele a

Více

Čerpadla. Aktivní podpora stavebních procesů. S obslužnou technikou Wacker Neuson

Čerpadla. Aktivní podpora stavebních procesů. S obslužnou technikou Wacker Neuson Aktivní podpora stavebních procesů. S obslužnou technikou Wacker Neuson Dobré zajištění dodávek el. proudu, tepla a suchých pracovních ploch je základe každé stavby. Pokud v této souvislosti něco nefunguje,

Více

Příklad vyplnění Souhrnné provozní evidence (SPE) chovy hospodářských zvířat

Příklad vyplnění Souhrnné provozní evidence (SPE) chovy hospodářských zvířat Obsah Obsah... 1 1 Příklad vyplnění Souhrnné provozní evidence (SPE) chovy hospodářských zvířat... 2 1.1 Skladba provozovny... 2 1.2 List 2 - Spalovací zdroje a spalovny odpadu... 2 1.3 List 3 Ostatní

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor životního prostředí Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA podle ustanovení 4 odst. 6 zákona

Více

TECHNICKÉ INFORMACE. MRT PRivilEGE. Manitou Telescopic. FT140EN_A_0316_MRT2150_2550stIV

TECHNICKÉ INFORMACE. MRT PRivilEGE. Manitou Telescopic. FT140EN_A_0316_MRT2150_2550stIV TECHNICKÉ INFORMACE MRT PRivilEGE Manitou Telescopic + FTEN_A MRT_stIV MRT PRIVILEGE + Zdvih Max. nosnost na vidlích (těžiště ve vzdálenosti ) MRT Privilege + MRT Privilege + kg Max. zdvih.. Max. dosah..

Více

Prodej třídící linky v majetku Letiště Praha (dále jen prodávající)

Prodej třídící linky v majetku Letiště Praha (dále jen prodávající) Prodej třídící linky v majetku Letiště Praha (dále jen prodávající) Dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou na nákup níže uvedené třídící linky: Technologie třídicí linky Třídicí linka je určena pro vytřídění

Více

KOTLE NA SPALOVÁNÍ BIOMASY TYPU BF

KOTLE NA SPALOVÁNÍ BIOMASY TYPU BF KOTLE NA SPALOVÁNÍ BIOMASY TYPU BF U Školky 357/14, 326 00 Plzeň IČO: 61168254 DIČ: CZ61168254 tel.: +420 271 960 935 tel.: +420 271961319 fax.: +420 271960035 http://www.invelt.cz invelt.praha@invelt-servis.cz

Více

ISPOP úprava aplikace pro rok 2015 a OHLAŠOVÁNÍ SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE

ISPOP úprava aplikace pro rok 2015 a OHLAŠOVÁNÍ SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE Praha 17. 2. 2015 ISPOP úprava aplikace pro rok 2015 a OHLAŠOVÁNÍ SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE Ing. Pavel Machálek (ČHMU) Přehled témat: Náležitosti ohlašování souhrnné provozní evidence a poplatkového přiznání,

Více

27. 10, 2015 tmspmfjo I2W- Sk.zn./ih. T. i*qtt*\/sm.&&& KRAfTW*: Datum:

27. 10, 2015 tmspmfjo I2W- Sk.zn./ih. T. i*qtt*\/sm.&&& KRAfTW*: Datum: KUMSP00SC0J Krajský úřaa-ivioravskgsrezskétíót

Více

117,5 117,5 Pouze Centora Průměr zadního odmítacího bubnu - mm

117,5 117,5 Pouze Centora Průměr zadního odmítacího bubnu - mm 50 www.masseyferguson.com Technické údaje Žací lišta PowerFlow Delta 9380 Delta 9380 AL Centora 7382 Centora 7382 AL Centora 7380 Centora 7380 AL Pracovní šířka záběru 7,7m, 9.2m, 10,7 7,7m, 9,2m 6,8m,

Více

Ochrana ovzduší ve státní správě III teorie a praxe listopadu Nařízení vlády č. 615/2006 Sb., Stávající stav a návrh změn

Ochrana ovzduší ve státní správě III teorie a praxe listopadu Nařízení vlády č. 615/2006 Sb., Stávající stav a návrh změn Ochrana ovzduší ve státní správě III teorie a praxe 13 15. listopadu 2007 Nařízení vlády č. 615/2006 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování ostatních stacionárních zdrojů znečišťování

Více

164094/163/2005/OŽP/18

164094/163/2005/OŽP/18 V Praze dne: 27.5.2013 Číslo jednací: 0576922013/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_057692/2013/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková tel. linka 855 Dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský

Více

Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ machalek@chmi.cz

Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ machalek@chmi.cz Odborný seminář ISPOP OVZDUŠÍ A VODA OHLAŠOVÁNÍ V ROCE 2014 Agenda ovzduší Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ machalek@chmi.cz Obsah prezentace: Změny legislativy s dopadem na ohlašování agendy ovzduší povinnosti

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OEYF1* Čj: MSK 89340/2016 Sp. zn.: ŽPZ/20110/2016/Bar 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Simona Bartečková

Více

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í EMBA, spol. s r.o. Paseky nad Jizerou 235 512 47 PASEKY NAD JIZEROU ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 70271/2013 OŽPZ 571/2013 Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz

Více

1. Standardní katalogové modely pro obvyklé aplikace.

1. Standardní katalogové modely pro obvyklé aplikace. Zubová spojka PRUŽNÁ OCELOVÁ SPOJKA, opracovaná s vysokou přesností, zahrnuje dva ocelové náboje s vnějším čelním ozubením a dva kusy ocelových objímek s vnitřním čelním ozubením. Objímky jsou spojené

Více

W2004056 Ausgabe Jänner 2014-EX-tsch. Štípačky dřeva a okružní pily. Ostře propočítané. Přehled výrobků pro ČR a SR / Platnost od 1. ledna 2014.

W2004056 Ausgabe Jänner 2014-EX-tsch. Štípačky dřeva a okružní pily. Ostře propočítané. Přehled výrobků pro ČR a SR / Platnost od 1. ledna 2014. W2004056 Ausgabe Jänner 2014-EX-tsch Štípačky dřeva a okružní pily. Ostře propočítané. Přehled výrobků pro ČR a SR / Platnost od 1. ledna 2014. Jedině Paldu! Štípačka dřeva 1050 a horizontální štípačka

Více

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 o emisních limitech a dalších podmínkách provozu ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší emitujících a užívajících těkavé organické látky

Více

PŮJ ČOV N A S TAV E B N Í C H S T R OJ Ů

PŮJ ČOV N A S TAV E B N Í C H S T R OJ Ů PŮJ ČOV N A S TAV E B N Í C H S T R OJ Ů CENÍK 2015 Caterpillar Volvo Bomag Verachtert Kubota McCloskey Caterpillar Hamm Weber Weber Kubota Bomag Volvo McCloskey Caterpillar Stále ve formě! Verachtert

Více

PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší

PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO 13. 15. 1. 2015 ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší Ohlašování údajů souhrnné provozní evidence a poplatkového

Více

Štěpkovač za malotraktory KDO 85T Technické údaje

Štěpkovač za malotraktory KDO 85T Technické údaje Štěpkovače Dělič dřevního odpadu BOBR 75T a BOBR 75T Transport Dělič dřevního odpadu BOBR 75T najde uplatnění při likvidaci dřevní hmoty (větve, celé stromky apod.) po těžbě dřeva, prořezávce a úklidu

Více

BIOPEL LINE NOVINKA. Peletové kotle. 10-40 kw. emisní t ída

BIOPEL LINE NOVINKA. Peletové kotle. 10-40 kw. emisní t ída NOVINKA Peletové kotle BIOPEL LINE 10-40 kw 5. emisní t ída Výrobce: OPOP spol. s r. o., Zaovská 750, 757 01 Valaské Meziøíèí, tel.: +40 571 675 589, e-mail: sales@opop.cz Přednosti sortimentu Biopel line

Více

Technologické zdroje povolení provozu a emisní limity Jakub Achrer

Technologické zdroje povolení provozu a emisní limity Jakub Achrer Technologické zdroje povolení provozu a emisní limity Jakub Achrer seminář Koneko 21. 6. 2016, Praha Povolení provozu zdroje v příloze 2 17 odst. 3 - Provozovatel stacionárního zdroje uvedeného v příloze

Více

SpaltFix. Přehled. výhod

SpaltFix. Přehled. výhod SpaltFix Štípačka vše v jednom. Řezání, štípání a nakládání to všechno zvládne 8 modelů série SpaltFix v okamžiku. Dřevo je nejprve vtaženo, rozřezáno, následně v závislosti na modelu rozštípáno štípací

Více

TABLE OF CONTENT Kladívkové šrotovníky /Granulátory

TABLE OF CONTENT Kladívkové šrotovníky /Granulátory 2013 TABLE OF CONTENT Kladívkové šrotovníky /Granulátory Hans Lundqvist EuroMilling OBSAH Technologie šrotování a mísení Obsah Kladívkový šrotovník A-304D...2 A-304D technický nákres...3 Kladívkový šrotovník

Více

Ceník kotoučových štěpkovačů A530 / A540 (150 mm / 190 mm)

Ceník kotoučových štěpkovačů A530 / A540 (150 mm / 190 mm) Ceník kotoučových štěpkovačů A530 / A540 (150 mm / 190 mm) 01.04.2019 Ceny jsou uvedeny v Kč bez 21% DPH, spol. AGROCAR s.r.o. si vyhrazuje právo veškerých změn včetně vyobrazení. Platnost od 01.04.2019.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Závěr zjišťovacího řízení záměru

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Závěr zjišťovacího řízení záměru KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX010EQGS* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 215145/2011 Sp. zn.: ŽPZ/55935/2011/Kra 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ

EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ 11. 12. 1. 2017 ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší Ohlašování údajů souhrnné provozní evidence a poplatkového

Více

SPALOVACÍ ZKOUŠKY PALIV NA BÁZI ODPADNÍHO PAPÍRU

SPALOVACÍ ZKOUŠKY PALIV NA BÁZI ODPADNÍHO PAPÍRU SPALOVACÍ ZKOUŠKY PALIV NA BÁZI ODPADNÍHO PAPÍRU Daniel Tenkrát, Ondřej Prokeš, Čížek Štěpán, Tekáč Viktor Příspěvek volně navazuje na práci publikovanou na seináři Energie z bioasy III, která se zabývala

Více

B+20. směr průtoku vzduchu. směr průtoku vzduchu Ø16

B+20. směr průtoku vzduchu. směr průtoku vzduchu Ø16 1 A 7 sěr průtoku vzduchu sěr průtoku vzduchu C B+ Ø1 A+ D B 1 B F E provedení bez bypasu provedení s bypase Technické paraetry IKW vodní chladič je určen pro čtyřhranné potrubí ve spojení s jednotkai

Více

TECHNICKÁ DOKUMENTACE pro projekt Nosislav sběrný dvůr - vybavení

TECHNICKÁ DOKUMENTACE pro projekt Nosislav sběrný dvůr - vybavení TECHNICKÁ DOKUMENTACE pro projekt Nosislav sběrný dvůr - vybavení Žadatel: Městys Nosislav Městečko 54 691 64 Nosislav IČ: 00283428 Aktualizace červenec 2015 Zpracovala: Ing. Martina Vokřálová Trnková

Více

Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. 16.1.2018, Praha 11 odst. 8 zákona Odborné posudky - Odborný posudek se vypracovává ke stanoviskům dle 11 odst. 2

Více

Nabídka prodeje třídící linky separovaných odpadů-kapacita 1500 t/rok

Nabídka prodeje třídící linky separovaných odpadů-kapacita 1500 t/rok V Jeseníku dne 31. 12. 2012 Nabídka prodeje třídící linky separovaných odpadů-kapacita 1500 t/rok Nabízíme k odprodeji kompletní technologii třídící linky odpadů. Současná sestava se skládá (ve směru postupu

Více

300.9D. Hydraulické minirýpadlo

300.9D. Hydraulické minirýpadlo 300.9D Hydraulické minirýpadlo Motor Celkový výkon (ISO 14396) 13,7 kw 18 hp Čistý výkon 9,6 kw 13 hp Hmotnost Provozní hmotnost bez bezpečnostního rámu 935 kg Provozní hmotnost s bezpečnostním rámem 985

Více