Volební program Občanské koalice Prahy 13 a politického hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Volební program 2014 2018 Občanské koalice Prahy 13 a politického hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, www.koalice13.cz"

Transkript

1 Volební program Občanské koalice Prahy 13 a politického hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, I. Co máme za sebou 1. Občanská koalice Prahy 13 má od roku 2002 své členy v Zastupitelstvu Městské části Praha 13. Naši členové úspěšně kandidovali do Zastupitelstva Městské části Praha 13 ve třech volebních období , a V uplynulých třech volebních obdobích jsme se věnovali různým společenským tématům souvisejícím s rozvojem obce. Oslovovali jsme občany městské části a řada z nich vzala naše náměty a názory za své a volili nás. Těmto voličům patří náš velký dík, vážíme si jejich důvěry, kterou nám dali a nechceme je zklamat ani v budoucnu. 3. Náš volební program jsme stavěli na potřebách obyvatel městské části a na spolupráci s veřejností. Od toho se odvíjela společenská témata, která zapadala do profesních kompetencí městské části (např. životní prostředí, doprava, bezpečnost, sociální rozvoj, školství, volnočasové aktivity apod.). 4. Ve volebním období jsme podporovali a zasazovali se např. o výstavbu nových parkovacích míst na Velké Ohradě a na Lužinách, o revitalizaci dětských hřišť ve vnitroblocích, výstavbu dětského dopravního hřiště a revitalizaci areálu fotbalového hřiště TJ Sokol Stodůlky. Schvalováním grantů jsme rovněž podporovali aktivity občanských sdružení a dalších organizací v oblasti sociální a volnočasové. V oblasti životního prostředí jsme jako jednu z priorit MA21 navrhli revitalizaci prameniště Prokopského potoka a podpořili, ve spolupráci s Klubem českých turistů, výstavbu bezbariérové stezky pro vozíčkáře. Zasadili jsme se i o vybudování bezbariérového přístupu pro žáka FZŠ Mezi Školami do učeben 2. stupně. Podpořili jsme projekty financované z evropských fondů (revitalizace zeleně, zateplení školních zařízení aj.). Navrhli jsme omezení hazardu snížením počtu výherních hracích přístrojů. Byli jsme pro vybavení učeben škol audiovizuální technikou (tablety, interaktivní tabule, vybavení pro výuku cizích jazyků aj.). 5. Z našich programových cílů se nám doposud nepodařilo zrealizovat výstavbu domu pro seniory na Praze 13. Chtěli jsme, aby byl postaven ve spolupráci s hlavním Strana 1 (celkem 6)

2 městem Prahou, jako jediným možným, reálným a nejekonomičtějším řešením. Nedořešili jsme dle našich představ bezpečnostní kamerový systém. Také se oddálil termín plánovaného napojení dálnice D5 na Radlickou radiálu, které především souvisí na rozhodovacích pravomocích hlavního města Prahy. II. Kdo jsme 1. Zkušenosti minulých let nás přesvědčili, že má smysl se opět ucházet o přízeň Vás, voličů, a účastnit se podzimních komunálních voleb do Zastupitelstva MČ Praha 13 pro volební období , které se uskuteční 10. a 11. října Chceme tímto zřetelně a veřejně vyjádřit zájem řídit další rozvoj naší městské části. 2. Do podzimních obecních voleb jdeme pod názvem: Občanská Koalice Prahy13 a politické hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, 3. Nikdo z nás není členem politické strany, někteří z nás jsou příznivci politického hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ. Naše cíle a program jsou ideově blízké. Máme zkušenosti s komunální politikou a nehrajeme si na politiky. 4. Občané Prahy 13 bez politické příslušnosti a politické hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ zvou ke spolupráci všechny obyvatele městské části, kterým veřejné dění není lhostejné. 5. Pro uskutečňování našeho volebního programu jsme dostatečně profesně vybaveni. Našimi členy jsou lékaři, právníci, novináři, finanční odborníci a ekonomové, učitelé, stavaři, ale i studenti a senioři. Někteří naši členové jsou současně i aktivní ve spolcích a dalších neziskových organizacích. Máme praktické a dlouhodobé zkušenosti týkající se fungování města. Ve svých řadách máme zastupitele, kteří pro naši městskou část pracovali už v minulých volebních obdobích. III. Programové cíle 1. Za prioritní programové cíle považujeme a zaměříme se především na: a) spolupráci s veřejností, spolky a neziskovým sektorem, které pro nás budou indikátorem pozitivních nebo i méně pozitivních procesů a dění v městské části; b) výstavbu chybějící sociální infrastruktury (služeb) Domova pro seniory, a to ve spolupráci hlavním městem Prahou a společně s ním na uspořádání sítě sociálních služeb v rámci správního obvodu městské části tak, aby vyjadřovala potřeby jejích obyvatel při respektování celoměstských sociálních potřeb Pražanů; rozvoji sociálních služeb současně přizpůsobovat i rozvoj stávající zdravotní péče; c) bezpečnost, prevenci kriminality a regulaci hazardu s cílem snižovat sociálně patologické jevy (kriminalita, toxikomanie, vandalismus, domácí násilí na slabších, zejména na ženách a seniorech); a) dopravu v klidu, na systém parkování pro obyvatele městské části a pro její návštěvníky; Strana 2 (celkem 6)

3 b) posouzení dosavadního způsobu věcného sestavování rozpočtu a vyhodnocení hospodaření MČ, aby bylo možné objektivně posoudit efektivnost vkládání finančních prostředků do jejích hospodářských aktivit a hospodařit tak s nimi s péčí řádného hospodáře; c) další rozvoj předškolních a školských zařízení, který bude určován demografickým vývojem (projekcí) předproduktivního počtu obyvatel; d) záležitosti související s příjemným životním prostředím bez dalšího nerovnoměrného, neúnosného či jinak neharmonického zastavování území bytovými domy, nákupními centry a ostatními účelovými objekty, které nebudou ve shodě s územním plánem. 2. Souhrn programových cílů vnímáme jako otevřený systém, který může být upřesňován a doplňován na základě potřeb a mínění veřejnosti. IV. Spolupráce s veřejností 1. Budeme nadále podporovat spolky a další organizace neziskového sektoru, jež se významně podílejí na rozvoji společenského života Prahy 13 sport, kulturu, zdravotní a sociální oblast, sbory dobrovolných hasičů ve Stodůlkách a ve Třebonicích, TJ Sokol Stodůlky a další, a také i bytová družstva a SVJ. 2. Naším cílem je rovněž vytvoření poradního orgánu při některém z vrcholných orgánů městské části, pokud se ukáže jeho založení jako smysluplné a na jeho vzniku se dohodnou všichni aktéři. Poradní orgán bude složen ze zastupitelů MČ Prahy 13 a představitelů spolků a organizací neziskového sektoru a případně dalších osob a organizací. Smyslem jeho činnosti bude formulování stanovisek a názorů, které budou vyjadřovat názor veřejnosti směrem k představitelům MČ radě a zastupitelstvu. V. Finance, organizace a řízení městské části 1. Při sestavování rozpočtu MČ Praha 13 budeme důsledně sledovat jednotlivé příjmové a výdajové položky a jejich rozdělování a kontrolu plnění. Naším cílem bude účinné získávání a hospodárné vynakládání veřejných finančních prostředků. 2. Budeme podporovat projekty financované nejen z fondů EU tak, aby bylo možné získat další prostředky na rozvoj naší MČ. 3. Velký význam přikládáme spolupráci s orgány hlavního města Prahy a sousedními městskými částmi. Vnímáme ji jako nezbytnou pro další sociálně ekonomický a územní rozvoj Prahy Při sestavování poradních orgánů rady a zastupitelstva budeme prosazovat princip odbornosti před principem politické příslušnosti. 5. Při řešení různých situací budeme v zastupitelstvu zásadně prosazovat vždy věcný a konstruktivní přístup. 6. Budeme postupovat a usilovat společně s hlavním městem Prahou, aby stát zvýšil finanční prostředky ze svého rozpočtu příspěvky na činnosti vykonávané v přenesené působnosti pro Magistrát hl. m. Prahy a tím tak i potažmo pro Úřad MČ Praha 13, který je největším poskytovatelem veřejných služeb pro občany na naší městské části. Strana 3 (celkem 6)

4 Činnosti vykonávané v přenesené působnosti jsou úkoly a služby pro občany (např. činnost matrik, územního a stavebního řízení, ale třeba i vydávání rybářských lístků, a dalších osvědčení, živnostenských oprávnění, apod.), které svými zákony stát přenáší (deleguje) na obce, ale nedává jim dlouhodobě na jejich vykonávání odpovídající množství peněz. Ačkoliv by měla i tyto prostředky zajistit. Městská část Praha 13 pak tyto činnosti musí dofinancovávat ze svého rozpočtu a dotuje tím vlastně stát. VI. Harmonický rozvoj městské části 1. Činnost spolků a dalších neziskových organizací, práce s mládeží a volný čas. Budeme podporovat neziskové organizace, spolky a sdružení, jež vytvářejí volnočasové aktivity pro obyvatele naší MČ, poskytují zdravotní a sociální služby apod. Investice do sportovních aktivit považujeme za vysoce rentabilní: tím, že alespoň jednomu dítěti dáme možnost vybrat si sportovní vyžití místo jiných, společensky destruktivních aktivit, které stojí státní a obecní rozpočty mnohem více peněz ( sprejerství, drogová závislost, kriminalita). V konečném důsledku ušetříme všichni. Dále chceme podporovat formou grantů amatérské organizované sportování pro dospělé i děti (fotbal, hasičské sportovní disciplíny, cyklistika, rybaření a další sporty). Smyslem toho všeho je, aby se do těchto aktivit a kroužků zapojovali děti, o které by pečovali vyškolení odborníci, a celé břímě neleželo pouze na rodičích, kteří často v rámci svojí obětavosti tyto odborníky nahrazují. 2. Sociální politika. V souvislosti s demografickým vývojem obyvatelstva naší MČ, kdy roste podíl seniorů, připravíme návrhy funkčního využití některých objektů, které jsou v majetku MČ a které by se mohly přeměnit na zařízení sloužící převážně seniorům a lidem zdravotně postiženým. Dle demografické projekce se v roce 2020 zvýší počet seniorů s věkem 65+, o 55 % oproti roku Absolutně to znamená růst počtu seniorů přibližně z 6,6 tis. osob v roce 2012 na 10,2 tis. osob v roce 2020, v roce 2025 se předpokládá, že počet seniorů vzroste bez mála na 12,5 tis. osob. Naší prioritou je umožnit seniorům co nejdéle setrvat v jejich přirozeném rodinném prostředí a proto budeme podporovat rozvoj sociálních služeb terénní pečovatelské služby a denního stacionáře, dále budeme podporovat aktivity klubů seniorů, volnočasových aktivit pro seniory, apod. Ve spolupráci s hlavním městem Prahou budeme usilovat o výstavbu domu pro seniory. Za stejně významné považujeme rozvíjení systému sociálních služeb založeného na potřebách občanů a spolupráci mezi veřejnou správou, uživateli a poskytovateli sociálních služeb. Chceme být solidární a zasadit se o další komunikaci a vzájemnou spolupráci s handicapovanými občany Prahy 13. Jsme rovněž pro výstavbu sociálních bytů pro potřebné. Její realizace musí být ale založena na státní politice sociálního bydlení propojená ze strany státu s reálnými finančními pravidly pro obce. Žádná z obcí v ČR a tedy ani naše městská část, nemá pro tento účel v současnosti vytvořený ve svém rozpočtu finanční prostor pro jejich výstavbu. 3. Bezpečnost a doprava. Ve spolupráci se složkami Policie ČR a Městské policie bude naší snahou zasazovat se o zvyšování bezpečnosti a pořádku na území MČ, včetně podpory programů primární prevence rizikového chování. Chtěli bychom, aby bylo v terénu více strážníků městské i státní policie, aby tak byli lidem nablízku a mohli jim pomoc, pokud by se dostali do svízelné situace. Celoplošné nasazení příslušníků policie ve vymezených sektorech (např. ulicích), vedle kamerového systému, který též prosazujeme, považujeme za stěžejní pro Strana 4 (celkem 6)

5 zajištění bezpečnosti obyvatel a pořádku. Policisté by tak například mohli bezprostředně sledovat neadekvátní chování lidí (např. problematika bezdomovectví, krádeží) nebo dohlížet na dodržování čistoty při venčení psů. O počtu policistů (pochůzkářů) v ulicích a kompetencích naší městské police, budeme chtít jednat s hlavním městem Prahou, Městskou policií hl. m. Prahy a Policií ČR. Podporujeme dokončení celoplošného kamerového bezpečnostního systému na území městské části, který bude napojen na celoměstský kamerový systém hlavního města Prahy. Za prioritní považujeme řešit parkování v klidu. Neustálý růst intenzity dopravního provozu a stále větší počet krátkodobých návštěvníků městské části, zejména mimopražských, kteří dojíždějí každodenně za prací do hlavního města, znemožňuje parkování trvale bydlícím obyvatelům městské části. Tento problém se stává o to složitějším, pokud přihlédneme k územním a finančním možnostem městské části. Dopravu vnímáme jako jeden funkční celek, který musí být regulován a rozvíjen centrálně z hlavního města Prahy. Proto řešení spatřujeme ve spolupráci s hlavním městem, pokud by se podařilo vyčlenit veřejné investiční prostředky nebo získat zájem soukromých investorů, pak i výstavbou resp. rozšiřováním záchytných parkovišť nebo nadzemních a podzemních garáží. Principiálně nám jde o to, umožnit a především zvýhodnit parkování trvale bydlícím občanům před krátkodobými návštěvníky městské části, i když víme, že to může být velmi obtížné a diskusně bouřlivé téma. Rádi bychom, společně s hlavním městem Prahou, došli ke společnému názoru a cíli, že je třeba dokončit napojení dálnice D5 na městský okruh, resp. úsek mezi Butovicemi a Jinonicemi. 4. Hazard. Jsme v tomto okamžiku spíše pro jeho účelnou a účinnou regulaci, kterou by veřejnost přijala jako tu momentálně nejreálnější variantu. Slíbit zákaz hazardu je lehké, ale realizace a následné případné dopady daleko složitější. Obáváme se totiž, že zákazem dojde k jeho nekontrolovatelnému rozvoji, a tím k rozvoji černé ekonomiky. To může mít v konečném důsledku dopad na zvyšování negativních sociálně patologických jevů ve společnosti a růst daňových úniků. Naše kroky v této oblasti budeme odvíjet od spolupráce s hlavním městem Prahou. Praha jako obec je, dle stávající legislativy, kompetentní regulovat nebo zakázat provozování hazardních her na svém území vydáním obecní vyhlášky. Nebráníme se zákazu heren, ale za předpokladu, že vzniknou dosud chybějící dostatečně účinné zákony a z nich vyplývající garance, že zákaz nebude mít negativní dopad na společnost. Problematika hazardu je velmi závažným tématem s celostátním ekonomickým rozměrem a stát se jeho řešení nemůže zříkat. Hazard by se měl celoplošně řešit, tedy regulovat nebo zakázat. Nelze jej územně atomizovat a jednoduše přenášet odpovědnost na úroveň jednotlivých obcí a měst a tedy i naší městskou část. 5. Školství. V zájmu rozvoje školství jako kvalitní služby veřejnosti budeme vždy podporovat školy tak, aby mohly ve spolupráci s rodiči i s obcí účelně a efektivně měnit své vzdělávací programy včetně vybavení a přizpůsobovat jim používané metody a formy práce. Chceme, aby se školy i nadále zapojovaly do života obce i v rámci mimoškolních aktivit. 6. Zdravotnictví. Do tohoto odvětví městská část z hlediska jeho organizace a provozu až tak nezasahuje. Naším zájmem nicméně je, aby zdravotnictví, jako veřejná služba, sloužila nadále bezproblémově ve prospěchu a ke spokojenosti obyvatel městské části. Proto dáme na vaše mínění a názory, a pokud z nich vyplynou nějaké podněty, budeme na ně reagovat a zabývat se jimi. Strana 5 (celkem 6)

6 7. Životní prostředí. Budeme věnovat velké úsilí údržbě veřejné zeleně včetně její obnovy a nové výsadby. Centrální park nesmí být jediným místem s udržovanou zelení. Budeme dále podporovat koncepci územního rozvoje tak, aby byla zachována kontinuita a vyjadřovala kvalitu životního prostředí. 8. Bydlení. Jsme městskou částí, ve které je bydlení dominantním prvkem. Jeho kvalitu řadíme mezi naše programové priority. Budeme spolupracovat s bytovými družstvy, společenstvími vlastníků bytů, nájemníky v nájemních domech a ministerstvy na kvalitativním rozvoji bytového fondu nacházejícího se v Praze 13. Nebudeme podporovat nesmyslné developerské projekty, které by mohly ohrozit kvalitu bydlení a žití v MČ Praha 13. VII. Zodpovědnost vůči Vám, voličům v období Pokud souhlasíte s naším programem a rozhodnete se, že půjdete 10. nebo 11. října letošního roku k volebním urnám, dejte nám svůj hlas jako v minulém volebním období a volte č. 9. Vytvoříme společenství, které má pro příští čtyři roky společné politické zájmy a cíle. Na základě Vaší důvěry v nás a naší odpovědnosti k Vám prohlašujeme, že náš program budeme rozvíjet a realizovat promyšleně a v souvislostech stávajících i budoucích potřeb městské části a jejích obyvatel. Strana 6 (celkem 6)

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ 2018 2022 Preambule Zastupitelé politických subjektů ANO 2011, ČSSD, Společně pro Havířov Koalice KDU-ČSL a STAN a Hnutí pro Havířov vyjádřili

Více

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 VOLTE ČÍSLO 6 Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 Záleží nám na spokojených občanech MČ Praha 10, a proto budeme usilovat o rozvoj naší desáté městské části. Proč nás volit? Představujeme

Více

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/5 ZMČ 7/5.3 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 16. 06. 2015 Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro

Více

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 VOLTE ČÍSLO 6 Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 Záleží nám na spokojených občanech MČ Praha 10, a proto budeme usilovat o rozvoj naší desáté městské části. Proč nás volit? Představujeme

Více

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 VOLTE ČÍSLO 6 Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 Záleží nám na spokojených občanech MČ Praha 10, a proto budeme usilovat o rozvoj naší desáté městské části. Proč nás volit? Představujeme

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ 2016-2018 Preambule Zastupitelé politických subjektů ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL vyjádřili v koaliční smlouvě uzavřené dne 18. 12. 2016 společný zájem

Více

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE KOMÁROV 2014-2018 Komárov 22.1. 2015 SPRÁVA A ŘÍZENÍ OBCE Budeme usilovat o čerpání finančních prostředků z evropských strukturálních fondů a dotačních titulů

Více

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obsah I. Úvod II. Základní pojmy III. Úloha obce v zajištění sportu IV. Oblasti podpory sportu V. Formy podpory sportu VI. Závěr I. Úvod Strategický

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

Koalicní smlouva. Pavlem Hurdou, predsedou ODS pro Prahu 3, a Pavlem Sladkovským, predsedou klubu zastupitelu ODS pro

Koalicní smlouva. Pavlem Hurdou, predsedou ODS pro Prahu 3, a Pavlem Sladkovským, predsedou klubu zastupitelu ODS pro uzavrená mezi politickými stranami: TOP 09 v Praze 3 Sídlo: Zastoupená: Prahu 3 dále jen "TOP 09", na strane jedné a Koalicní smlouva Újezd 40/450, Praha 1, 11800 Martinem Dlouhým, predsedou TOP 09 pro

Více

uzavírají na základě dohody, tuto SMLOUVU O SPOLUPRÁCI

uzavírají na základě dohody, tuto SMLOUVU O SPOLUPRÁCI SMLOUVA O SPOLUPRÁCI mezi zastupiteli hnutí UFO a zastupiteli hnutí ANO 2011 na volební období 2014 2018 ve statutárním městě Ústí nad Labem s podporou dalších subjektů a osob Zastupitelé statutárního

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok 2019-2025 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Háj u Duchcova 4. Současný stav podpory sportu v obci 5. Vize podpory sportu v obci A. Sport

Více

PROGRAM SETKÁNÍ. Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse

PROGRAM SETKÁNÍ. Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse 12. ŘÍJNA 2010 PROGRAM SETKÁNÍ Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech 2006-2010 Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse Vyhodnocení 2006-2010 Splnili jsme většinu klíčových

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 713 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 713 ze dne č.j.: 781/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 713 ze dne 13.11.2013 Úprava rozpočtu roku 2013 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11

Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11 Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11 Chceme z Prahy 11 skutečné město Jižní Město se jen pomalu mění z monofunkčního sídliště na skutečné město. Podpoříme stávající

Více

MĚSTYS NEZAMYSLICE. Olomoucký kraj Tjabinova 111, , Nezamyslice STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE SPORTU V MĚSTYSI NEZAMYSLICE DO ROKU 2023

MĚSTYS NEZAMYSLICE. Olomoucký kraj Tjabinova 111, , Nezamyslice STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE SPORTU V MĚSTYSI NEZAMYSLICE DO ROKU 2023 MĚSTYS NEZAMYSLICE Olomoucký kraj Tjabinova 111, 798 26, Nezamyslice STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE SPORTU V MĚSTYSI NEZAMYSLICE DO ROKU 2023 Úvodní ustanovení Plán rozvoje sportu v Nezamyslicích je zpracován

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

VOLEBNÍ PROGRAM PRAHA - BĚCHOVICE VOLTE

VOLEBNÍ PROGRAM PRAHA - BĚCHOVICE VOLTE VOLEBNÍ PROGRAM PRAHA - BĚCHOVICE VOLTE www.ods.cz/ms.bechovice www.facebook.com/odsprahabechovice VOLTE JMÉNA, KTERÁ ZNÁTE Milí spoluobčané, ODS působí v Praze - Běchovicích již řadu let. Poslední tři

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Počet odpovědí Chomutov 15 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 1. V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi

Více

NÁVRH NA PROVEDENÍ ZMĚNY ROZPOČTU MĚSTA SOKOLOV V ROCE Č. RO170001

NÁVRH NA PROVEDENÍ ZMĚNY ROZPOČTU MĚSTA SOKOLOV V ROCE Č. RO170001 NÁVRH NA PROVEDENÍ ZMĚNY ROZPOČTU MĚSTA SOKOLOV V ROCE 2017 Č. RO170001 Určeno pro jednání: ZASTUPITELSTVA MĚSTA konané dne: 16.02.2017 ZMĚNA V OBLASTI PŘÍJMŮ v Kč Číslo prvku Návrh změny Nazev 1 : 001

Více

Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře

Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře Dokument upravující poskytování dotací z rozpočtu města Kutná Hora v oblasti sportu na období 2017-2020 Obsah: I. Úvod II. Současný stav III. Cíle

Více

Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích. PRAHA 17. dubna 2015

Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích. PRAHA 17. dubna 2015 Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015 Zadání vztah obce vůči vyšším samosprávným celkům (krajům) a státu v oblasti sociálních služeb

Více

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Kolektiv autorů MěÚ Vsetín: Bc. Věra Goldová Ing. Milan Půček, MBAMBA Ing. JiříTrezner Martin Kučný (SPKP Vsetín o.p.s.)

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne č.j.: 237/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 225 ze dne 19.04.2017 Úprava rozpočtu roku 2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

město potřebuje profesionálně řízený městský úřad, klientelismus a střet Volební program Milovice Sobě

město potřebuje profesionálně řízený městský úřad, klientelismus a střet Volební program Milovice Sobě Na kandidátní listině Milovice Sobě - za lepší správu města najdete kromě členů Strany zelených, kteří již mají zkušenosti s prací v obecním zastupitelstvu, členy řady místních občanských sdružení a aktivní

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2006 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu - investiční dotace 30 000,00 30 000,00 Opravy komunikací

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU MĚSTYSE DRNHOLEC

PLÁN ROZVOJE SPORTU MĚSTYSE DRNHOLEC PLÁN ROZVOJE SPORTU MĚSTYSE DRNHOLEC NA OBDOBÍ LET 2018 2026 Schváleno Zastupitelstvem městyse Drnholec dne 07.06.2018 usnesením č. 17/5/3. Obsah: Úvod Základní informace o městysi Drnholec Současný stav

Více

Balanced scorecard (BSC) jako strategický nástroj řízení UR v samosprávě

Balanced scorecard (BSC) jako strategický nástroj řízení UR v samosprávě Balanced scorecard (BSC) jako strategický nástroj řízení UR v samosprávě Ing. Radomír Zimek Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín Podpořeno grantem z Norska prostřednictvím Norského finančního

Více

ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR

ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST M ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR 2006 1 1 Zdravá města, obce, regiony 1994 2006 76 členů (města, obce, kraje, mikroregiony) 24% obyvatel ČR NSZM ČR 2 2 Praha 6.12.20

Více

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 VEŘEJNÝ SEKTOR Veřejný sektor je specifickou součástí ekonomiky, jeho smyslem je poskytování veřejných služeb, ve veřejném zájmu.

Více

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 Příloha č. 2 Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 mezi sdružením Heřmani, spolkem Živé město a spolkem Herout (dále v textu nazývány jen jako

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Vládní plán financování Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Vládní plán financování Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 14. července 2014 č. 568 Vládní plán financování Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období 2016 2025 Cílem Vládního plánu financování

Více

Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice

Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice OBEC JENIŠOVICE Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice 2018-2022 článek I. Úvodní ustanovení 1. Strategický plán rozvoje sportu v Jenišovicích je zpracován ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 115/2001

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Koaliční smlouva. mezi

Koaliční smlouva. mezi Koaliční smlouva mezi Sdružením Nezávislých Kandidátů - Otevřené Úvaly, Občanskou demokratickou stranou a Českou stranou sociálně demokratickou v Zastupitelstvu města Úvaly v období 2014 2018 Politické

Více

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na posílení rolí regionálních

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 34 757 000,- Kč 26 770 075,42 Kč 77,02% 2. běžné (provozní) výdaje 114 003 000,-Kč 111 540 860,50 Kč

Více

pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území

pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území pracovní skupina Veřejná správa občanská společnost a rozvoj území 13. 8. 2013 Pracovní verze vize opatření E 1: Rozvoj všestranné spolupráce, včetně posílení spolupráce meziresortní a přeshraniční Stálí

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 203 ze dne 28.03.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

KOALIČNÍ PROGRAM

KOALIČNÍ PROGRAM Příloha č. 1 Koaliční smlouvy 2018 2022 KOALIČNÍ PROGRAM 2018 2022 1. Rozpočet města Hlavní zásadou při hospodaření města bude nezvyšovat zbytečně jeho zadlužení. Již sjednaný úvěrový rámec města bude

Více

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost Položka Paragraf Rozpočtové příjmy příjmy 1341 Poplatek ze psů 100,00 100,00 131 187,00 1342 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt 220,00 220,00 120

Více

Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech

Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech 2020-2022 Rozpočet města je členěn na rozpočet celoměstských orgánů a rozpočty jednotlivých městských obvodů.

Více

Městská část Praha 9

Městská část Praha 9 Městská část Praha 9 vyhlašuje Grantové programy pro rok 2017 pro právnické a fyzické osoby (dále jen organizace) I. Programy v oblasti využití volného času dětí a mládeže 1. Celoroční činnost včetně materiálního

Více

RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní finanční výdaje (nespecifikované rezervy) o Kč

RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní finanční výdaje (nespecifikované rezervy) o Kč Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-004-005-15 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2014 XI. série Rozpočtové změny RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní

Více

OBEC DOLNÍ ŽANDOV. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku článek I. Úvodní ustanovení

OBEC DOLNÍ ŽANDOV. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku článek I. Úvodní ustanovení OBEC DOLNÍ ŽANDOV Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku 2020 článek I. Úvodní ustanovení 1. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově je zpracován ve smyslu 6 odst. 2 zákona č.

Více

Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů

Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů (Parlament České republiky schválil zákon dne 10. července 2001, vyhlášen byl ve Sbírce zákonů dne 2. srpna

Více

Seznam všech dosud platných vyhlášek, nařízení a pravidel vydaných městem Louny k

Seznam všech dosud platných vyhlášek, nařízení a pravidel vydaných městem Louny k Seznam všech dosud platných vyhlášek, nařízení a pravidel vydaných městem Louny k 31.12.2016 1 Seznam platných vyhlášek 1991 žádná platná vyhláška 1992 č. 1 1993 žádná platná vyhláška 1994 žádná platná

Více

Vize a program na období

Vize a program na období Vize a program na období 2011-2014 OBSAH: 1. Úvod...2 2. Cíl, zaměření činnosti sdružení...3 3. Připomenutí našeho volebního programu...3 3.1. Vize OSB...3 3.2. Hlavní hesla z kampaně...3 3.3. Programová

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 457 ze dne 18.03.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 457 ze dne 18.03.2014 č.j.: 189/2014 Změna objemu rozpočtu roku 2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 457 ze dne 18.03.2014 Zastupitelstvo městské části I. s c h v a l u j e II. 1. změnu

Více

SWOT analýza. konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby

SWOT analýza. konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby úvod SWOT analýza konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby Jedná se o komplexní metodu vyhodnocení. Jádro metody spočívá v klasifikaci, ohodnocení jednotlivých faktorů, které jsou rozděleny do

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I. č.j.: 749/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 685 ze dne 26.09.2016 Úprava rozpočtu roku 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

Programové prohlášení Rady města Hranic

Programové prohlášení Rady města Hranic Programové prohlášení Rady města Hranic pro volební období 2014-2018 Programové prohlášení Rady města Hranic na období 2014-2018 vychází ze znalosti potřeb obyvatel města, opírá se o Program rozvoje města

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU PRO OBDOBÍ

PLÁN ROZVOJE SPORTU PRO OBDOBÍ MĚSTO CHRASTAVA PLÁN ROZVOJE SPORTU PRO OBDOBÍ 2018-2022 Účinnost: od 01.07.2018 Schváleno: Zastupitelstvem města Chrastava dne 18.06.2018 usnesením č. 2018/03/XX Zpracovala: místostarostka Město Chrastava

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO. volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014

VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO. volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014 VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014 OBLAST BEZPEČNOST PROGRAM: Doprava Veřejný pořádek Policie ČR Obecní policie Naše cíle - debata Doprava Doprava Výsledek ankety

Více

115/2001 Sb. ZÁKON ze dne 28. února 2001 o podpoře sportu ve znění zákonů č. 219/2005 Sb., č. 186/2006 Sb., č. 274/2008 Sb. a č. 183/2010 Sb.

115/2001 Sb. ZÁKON ze dne 28. února 2001 o podpoře sportu ve znění zákonů č. 219/2005 Sb., č. 186/2006 Sb., č. 274/2008 Sb. a č. 183/2010 Sb. 115/2001 Sb. ZÁKON ze dne 28. února 2001 o podpoře sportu ve znění zákonů č. 219/2005 Sb., č. 186/2006 Sb., č. 274/2008 Sb. a č. 183/2010 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět

Více

Věc: Rozdělení státního rozpočtu 2010 v oblasti sportu výdajový okruh: Tělovýchova včetně programu

Věc: Rozdělení státního rozpočtu 2010 v oblasti sportu výdajový okruh: Tělovýchova včetně programu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j. : 6 406/2010-50 Věc: Rozdělení státního rozpočtu 2010 v oblasti sportu výdajový okruh: Tělovýchova včetně programu 233510 Materiál byl předložen na základě

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

1 Veřejný sektor a veřejná správa

1 Veřejný sektor a veřejná správa OBSAH 1 Veřejný sektor a veřejná správa.................................. 13 1.1 Státní zásahy příčiny a důsledky, vznik veřejného sektoru......... 14 1.2 Rozhodování o netržních aktivitách. Teorie veřejné

Více

Město Petřvald. Rozpočet. města Petřvaldu na rok Obsah: I. Příjmová část rozpočtu II. Výdajová část rozpočtu III.

Město Petřvald. Rozpočet. města Petřvaldu na rok Obsah: I. Příjmová část rozpočtu II. Výdajová část rozpočtu III. Město Petřvald Rozpočet města Petřvaldu na rok 2014 Obsah: I. Příjmová část rozpočtu II. Výdajová část rozpočtu III. Financování Zpracovala: Ing. Šárka Lehnerová vedoucí finančního odboru Petřvald, listopad

Více

AKČNÍ PLÁN STÁRNUTÍ NA ÚZEMÍ

AKČNÍ PLÁN STÁRNUTÍ NA ÚZEMÍ Schváleno Zastupitelstvem města Plzně usnesením č. 501 ze dne 13. prosince 2018 AKČNÍ PLÁN STÁRNUTÍ NA ÚZEMÍ MĚSTA PLZNĚ NA LÉTA 2019 2020 Zpracoval: Odbor sociálních služeb Magistrát města Plzně Plzeň,

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 TRANSPARENTNOST A EFEKTIVNÍ HOSPODAŘENÍ ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EVROPSKÉ UNIE V letech 2008 2010 měla Strana zelených na Praze 11 na starosti

Více

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY 1/1993 OZV o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitostí v některých lokalitách města a 16.12.1993 28.01.1993 18.02.1993 01.01.1993 30.12.1997 NE 2/1993 OZV o místních

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF na období let 2010 2012 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Varnsdorf v oblasti sportu Schválena ZM Varnsdorf dne: 25. března

Více

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2016

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2016 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2016 Zpracovala: Bc. Irena Podivínská, DiS. manažerka prevence kriminality Mělník, 10. 02. 2016 1 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2016

Více

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2014

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2014 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2014 Zpracovala: Bc. Irena Podivínská, DiS. manažerka prevence kriminality Mělník, 31. 01. 2014 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2014

Více

Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013

Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013 Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013 Účetní závěrka města Ústí nad Orlicí k 31.12.2013 je zveřejněna na: http://monitor.statnipokladna.cz/2013/obce/detail/00279676 A - Rozpočtové hospodaření

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ Zastupitelstvo města Vrchlabí předkládá občanům programové prohlášení, které obsahuje základní cíle o jejichž realizaci bude v průběhu funkčního období

Více

Statutární město Ostrava. Městský obvod Poruba. Rozpočet na rok 2008

Statutární město Ostrava. Městský obvod Poruba. Rozpočet na rok 2008 Statutární město Ostrava Městský obvod Poruba Rozpočet na rok 2008 Návrh rozpočtu příjmů Daňové příjmy Daň z nemovitostí 8 500 Správní poplatky 9 500 Místní poplatky z vybraných činností a služeb: - poplatek

Více

Harmonická škola pro život

Harmonická škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Harmonická škola pro život Základní škola a mateřská škola Ostrava - Lhotka, příspěvková organizace Identifikační údaje Předkladatel Základní škola Ostrava

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 225 ze dne 11.04.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2016

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Vývoj příjmů a výdajů

Vývoj příjmů a výdajů Hospodaření města sledované z hlediska příjmů a výdajů celkem byla ve sledovaném období 2000-2006 ztrátové ve výši 17,2 mil. Kč. Celkové výdaje převýšily příjmy zejména v letech 2000-2003. V letech 2004

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Opravy komunikací a chodníků - dle potřeby 1 100,00 791,92 Oprava chodníku ulice Královehradecká

Více

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr UNICORN COLLEGE 2010 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Název: Autor: Jiří Kleibl, Jan Čadil, Marek Beránek Naše značka: Kontakt: UCL/DZ2010 E-mail:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 291 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 291 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2019 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 291 ze dne 21.05.2019 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 2/2018 DNE

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 2/2018 DNE 3. 3 MĚSTO ČELÁKOVICE Zastupitelstvo města Čelákovic V Čelákovicích dne 30. 11. 2018 Podkladový materiál předkládá Ing. Josef Pátek - starosta Podkladový materiál zpracoval/a Ing. Karel Majer vedoucí OFaP

Více

U S N E S E N Í 105. (4. v tomto volebním období) zasedání Zastupitelstva města Holýšov ze dne 26. února 2007

U S N E S E N Í 105. (4. v tomto volebním období) zasedání Zastupitelstva města Holýšov ze dne 26. února 2007 Město Holýšov U S N E S E N Í 105. (4. v tomto volebním období) zasedání Zastupitelstva města Holýšov ze dne 26. února 2007 40.) ZM Holýšov schvaluje pořad jednání 105. (4.) zasedání: 1) Zahájení 2) Volba

Více

Městská část Praha 9

Městská část Praha 9 Městská část Praha 9 vyhlašuje Grantové programy pro rok 2015 pro právnické a fyzické osoby (dále jen organizace) I. Programy v oblasti využití volného času dětí a mládeže 1. Celoroční činnost včetně materiálního

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2007 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Uvolnění pozastávky PROFISTAV s.r.o. - 64 b.j. Štěpnice 222,00 0,00 Uvolnění pozastávky

Více

Plán rozvoje sportu OBEC CHRÁŠŤANY

Plán rozvoje sportu OBEC CHRÁŠŤANY Plán rozvoje sportu 2019-2025 OBEC CHRÁŠŤANY 1. Úvod Plán rozvoje sportu v obci Chrášťany je zpracován ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 115/2001 Sb., o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce

Více

NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011

NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011 NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2011 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu s rozpočtovým výhledem na období 2011 2015, s Rozpočtovými

Více

Financování sportu statutárními městy a kraji I I Praha. 1) Tvorba koncepce (plánu) rozvoje sportu samosprávných celků

Financování sportu statutárními městy a kraji I I Praha. 1) Tvorba koncepce (plánu) rozvoje sportu samosprávných celků Financování sportu statutárními městy a kraji I 1. 12. 2016 I Praha 1) Tvorba koncepce (plánu) rozvoje sportu samosprávných celků 2) Dotační programy podpory sportu na lokální úrovni Mgr. Jakub Popelka,

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Střední škola technická a ekonomická Brno, Olomoucká, příspěvková organizace Příručka kvality - příloha č. 7.51 ON_35/01092016 Verze: 1.0 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Koncepce rozvoje školy Dokument

Více

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Majetková kriminalita stále dosahuje vysokého zastoupení v celkovém stavu a dynamice trestné činnosti na území České republiky.

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Děčín B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města Děčín

A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Děčín B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města Děčín Statutární město A. Evidence platných právních předpisů statutárního města B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Číslo Název

Více

25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 48.980,62 45.943,56 41.845,62 4.327,79 35.015,91 18.281,32 46.

25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 48.980,62 45.943,56 41.845,62 4.327,79 35.015,91 18.281,32 46. Město Jevíčko dosáhlo: v tis. Kč Rok 2009 Rok 2010 daňové příjmy: nedaňové příjmy kapitálové příjmy: přijaté dotace: 25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 celkové

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 P ř í j m y Třída 1 - Daňové příjmy Závazný ukazatel Kč Položka Poplatky za znečišťování ovzduší 1332 17,0 Poplatek ze psů 1341 100,0 Poplatek za

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 plnění k 19.12.2016 po RO 2016/6 RO 2016/7 po RO 2016/7 1111 Daň z příjmů fyz.

Více