TAJEMSTVÍ BONITY. Jak u banky zabodovat a získat úvěr

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TAJEMSTVÍ BONITY. Jak u banky zabodovat a získat úvěr"

Transkript

1 TAJEMSTVÍ BONITY Jak u banky zabodovat a získat úvěr

2 OBSAH 2 1. Co je bonita 3 2. Jak je bonita důležitá pro banku/klienta 4 3. Vyšší bonita = nižší úroková sazba 5 4. Kritéria posuzování bonity Úvěrové registry 8 6. Způsoby určení bonity (scoring) 9 7. Jak si zvýšit bonitu Nedostatečná bonita a jak si pomoct Jaké doklady potřebuji při žádosti o úvěr 12 15

3 1 ŽÁDÁM O ÚVĚR, DOSTANU HO? 3 O tom, jakou odpověď od banky dostanete, rozhoduje vaše BONITA, jinak řečeno hodnocení vaší schopnosti splácet úvěr. Vyjadřuje se číselnou hodnotou, která je výsledkem takzvaného scoringu (o něm dále). Dosažené skóre je součtem hodnocení předem stanovených kritérií a určuje, zda od banky dostanete úvěr a za jakých podmínek. Podtrženo a sečteno, bonita vyjadřuje vaši schopnost dostát svým závazkům. Je to vaše důvěryhodnost v očích banky vyjádřená v konkrétní číselné hodnotě.

4 2 BONITA. PROČ JE DŮLEŽITÁ? 4 Pro banku je bonita důležitá především proto, že jí na základě dostupných informací pomáhá vyčíslit a zároveň minimalizovat riziko, že její klienti nebudou schopni řádně a včas hradit splátky úvěru, nebo ho neuhradí Pro vás je bonita základním faktorem úspěchu v žádosti o úvěr. Dosažené skóre určuje, jak důvěryhodný a spolehlivý klient pro banku jste, a tedy i za jakých podmínek od banky dostanete úvěr. vůbec.

5 3 VYŠŠÍ BONITA = NIŽŠÍ ÚROKY 5 Čím bonitnější klient pro banku jste, tím nižší úrokovou sazbu vám poskytne o to méně půjčku přeplatíte na úrocích. Platí to ale také naopak. Proč to tak je? Čím nižší je vaše bonita, tím vyšší riziko banka podstupuje, pokud vám poskytne úvěr. Aby si banka riziko, že nebudete schopni úvěr splácet, pojistila, nabídne vám úvěr s vyšším úrokem. Riziko si tak kompenzuje vyššími úrokovými výnosy z poskytnutého úvěru.

6 4 PODLE ČEHO BANKY URČUJÍ BONITU? 6 Bonitu ovlivňuje celá řada faktorů. Co všechno banka při jejím výpočtu zkoumá a posuzuje? OSOBNÍ ÚDAJE: pohlaví, TRVALÉ PŘÍJMY aneb PRAVIDELNÉ VÝDAJE věk, dosažené vzdělání (čím vyšší, tím lépe), profese, rodinný stav a počet příjmy, u kterých se dá předpokládat, že budou trvat i v budoucnu. Řadíme mezi zahrnují kupříkladu platby za nájemné, pojistné (životní pojištění, pojištění vyživovaných dětí a dále ně příjmy ze zaměstnání, nemovitosti, domácnosti například i bydliště (velká samostatně výdělečné atd.), příspěvky na staveb- města obecně představují vyšší náklady). činnosti, závislé činnosti, z pronájmu, invalidní důchod a podobně. ní spoření či doplňkové penzijní spoření, splátky leasingu či alimenty. Do výdajů se započítávají i splátky z dalších úvěrů (pokud nějaké další máte).

7 4 7 PLATEBNÍ MORÁLKA a vaše ÚVĚROVÁ HISTORIE mohou vaši bonitu ovlivnit oběma směry. Pokud dlouhodobě splácíte své závazky včas (máte dobrou platební morálku), má to přirozeně pozitivní vliv. Pokud naopak máte z minulosti nějaký ten škraloup, připravte se, že vaše bonita bude nižší. O tom, jak splácíte, má vaše banka dokonalý přehled díky úvěrovým registrům. PRVEK ŽIVOTNÍHO MINIMA Banka vždy od vašich příjmů, které jí budete muset doložit, vždy odečítá životní minimum, tj. minimální společensky uznanou hranici peněžních příjmů k zajištění vaší výživy a ostatních základních osobních potřeb. Výši životního minima vypočítává banka u každého žadatele individuálně. Například proto, že s počtem vyživovaných dětí nebo dalších osob žijících ve společné ÚVĚROVÉ LIMITY na kontokorentních domácnosti životní minimum roste. účtech nebo kreditních kartách hrají při určování bonity větší roli, než se může zdát. Sama možnost jít na účtu do minusu je pro banky to samé, jako byste si fakticky vzali úvěr. A nezáleží na tom, zda z kreditní karty skutečně čerpáte peníze. Banka vychází z předpokladu, že dnes si nemusíte půjčovat nic, zítra můžete vyčerpat všechny peníze.

8 5 JAKÁ TAJEMSTVÍ UKRÝVAJÍ ÚVĚROVÉ REGISTRY? 8 Úvěrové registry jsou databáze lidí, kteří Mezi hlavní registry v České republice patří: si v minulosti vzali úvěr. Patříte mezi ně? Díky registrům banka ví o všech vašich běžících Centrální registr úvěrů řízený ČNB i splacených úvěrových závazcích. Snadno si tak ověří, jak jste na tom se splátkami úvěrů, Bankovní registr klientských informací (BRKI nebo CBCB) leasingu, ale i to, zda dlužíte svému mobilnímu operátorovi za poslední vyúčtování služeb. Pro banky jsou úvěrové registry Nebankovní registr klientských informací (NRKI nebo CNCB) nenahraditelným zdrojem informací o vaší úvěrové historii i platební morálce, které ovlivňují vaši bonitu. SOLUS registry zájmového sdružení právnických osob ISIR insolvenční rejstřík CEE centrální evidence exekucí

9 6 SCORING. CO TO JE? 9 Scoring je úvěrový bodovací systém, který využívá matematické a statistické metody k hodnocení údajů o klientech žádajících o úvěr. Úkolem tohoto nástroje je zjednodušit celý úvěrový proces a zároveň zamezit tomu, aby jste byli při žádosti o úvěr hodnoceni na základě subjektivních kritérií. Scoring se opírá o takzvaný skóringový model. Ten bývá založen na databázi existujících klientů, kteří v minulosti čerpali úvěr. V ní je také zaznamenáno, kterým z nich se podařilo úvěr splatit. Pomocí takového modelu a na základě dostupných informací o klientovi se banka snaží co nejlépe odhadnout (a kvantifikovat) míru rizika, že klient žádající o úvěr své závazky nesplatí. Pomocí scoringu vám banka tak přiřazuje skóre v jednotlivých předem definovaných kategoriích (vzdělání, věk, příjem, bydliště atd.). Platí, že čím vyššího skóre dosáhnete, tím lepší klient v očích banky jste. Scoring je tedy zásadní nástroj hodnocení vaší důvěryhodnosti, spolehlivosti i schopnosti splácet, na jehož základě se banka rozhoduje, zda a za jakých podmínek vám poskytne úvěr.

10 7 JAK SI ZVÝŠIT BONITU? 10 Vlastníte-li kontokorentní účty nebo kreditní karty, zvažte, zda je skutečně potřebujete. Všechny finanční produkty, ze kterých si můžete půjčovat peníze bez ohledu na to, zda této možnosti využíváte totiž mohou snižovat vaši bonitu. Některé nebankovní instituce ale naopak fakt, že takovou kartu využíváte a řádně platíte, hodnotí jako dodatečnou pozitivní informaci. Tak jako tak platí, že pokud nepřijdete na důvod, proč účet/kartu s možností přečerpání vlastníte, pak takový produkt pravděpodobně nepotřebujete. Pokud ho nechcete nebo nemůžete zrušit, snižte u něj alespoň limit čerpání na minimum. Dejte si záležet na tom, abyste své závazky hradili vždy včas. Když budete platit každý měsíc účty za telefon nebo splátku se zpožděním několika dnů, může to způsobit, že vám v žádné bance úvěr nedají.

11 8 JAK SI POMOCT PŘI NEDOSTATEČNÉ BONITĚ? 11 Jestliže banka vyhodnotí, že je vaše bonita na požadovaný úvěr příliš nízká, nejběžnějším způsobem jejího zvýšení je přizvání chvíli, kdy vy coby úvěrový dlužník závazku nedostojíte, požaduje banka splacení úvěru po vašem ručiteli. úvěrového spolužadatele nebo ručitele. TIP: Úvěrový spolužadatel vůči bance vystupuje jako spoludlužník a je tak zodpovědný za splacení úvěrového závazku stejně jako vy. Banka tedy může požadovat splacení úvěru po vás i vašem spoludlužníkovi. Z hlediska bonity je výhodnější, pokud je spolužadatelem manžel/ka, než když jím bude rodič nebo sourozenec žijící v jiné domácnosti. Tím, že sdílíte společnou domácnost, totiž dosahujete v součtu nižšího Ručitel je naproti tomu osoba, která se za vás zaručí, že úvěr splatíte. Teprve ve životního minima. Čím nižší je vaše životní minimum, o to méně se sníží vaše příjmy po jeho odečtení.

12 9 CO POTŘEBUJETE K ŽÁDOSTI O ÚVĚR? 12 Abyste si mohli zažádat o úvěr, bude od vás banka požadovat několik dokladů a potvrzení. Která potvrzení to budou, záleží na tom, zda jste zaměstnanci, OSVČ nebo pobíráte starobní či invalidní důchod. Bez dvou dokladů totožnosti by to každopádně nešlo. Vezměte si občanský průkaz a k němu buď cestovní pas, průkaz zdravotní pojišťovny, řidičský průkaz nebo rodný list.

13 9 JAKO ZAMĚSTNANCI BUDETE POTŘEBOVAT: 13 Potvrzení zaměstnavatele o průměrné výši čistého měsíčního příjmu za poslední 3 měsíce spolu s potvrzením, že nejste ve zkušební lhůtě a že s vámi zaměstnavatel nejedná o ukončení pracovního poměru. U zaměstnanců navíc banky až na výjimky vyžadují pracovní poměr na dobu neurčitou. Některé nebankovní instituce naopak s pracovním poměrem na dobu neurčitou nemají problém. Některé banky požadují výplatní pásky za poslední 3 měsíce potvrzené razítkem a podpisem zaměstnavatele, jinde stačí doložit výpisy z účtu za poslední 3 měsíce (s označením čísla účtu, majitele účtu a jeho adresou). Z výpisu musí být možné jednoznačně určit výši mzdy i její původ. Pozor, s přehledy transakcí ani printscreeny z internetového bankovnictví neuspějete.

14 9 JAKO OSVČ S SEBOU NEZAPOMEŇTE VZÍT: 14 Přiznání k dani z příjmu fyzických osob za poslední zdaňovací období. U vyšších půjček od vás banka může požadovat navíc také potvrzení o bezdlužnosti, které vydává finanční úřad.

15 9 JAKÁ POTVRZENÍ POTŘEBUJETE JAKO DŮCHODCE: 15 Pokud pobíráte starobní či invalidní důchod, bude po vás banka chtít tento příjem doložit. Stačí vám k tomu alespoň jeden z těchto dokumentů. Důchodový výměr (ne starší než 12 měsíců), potvrzení o pobírání důchodu (ne starší než 30 dní) to vám vydá správa sociálního zabezpečení, případně 3 měsíční výpisy z běžného účtu (s označením čísla účtu, majitele účtu a jeho adresou).

16 S námi se ve světě osobních financí neztratíte. Píšeme o tom, co vás zajímá. Lidsky, na rovinu, bez otravných bankovních frází. Další užitečné rady a tipy najdete na

Žádost o spotřebitelský úvěr

Žádost o spotřebitelský úvěr infolinka: +420 498 777 700, www.finance.akcenta.eu Žádost o spotřebitelský úvěr fyzická osoba občan podnikatel* Identifikace žadatele Trvalý pobyt: 1) Tel.: Email : Počet vyživovaných dětí: do 6 let:

Více

Žádost o spotřebitelský úvěr

Žádost o spotřebitelský úvěr Žádost o spotřebitelský úvěr 1. Základní informace o žadateli o úvěr Jméno a příjmení, titl.: Identifikační číslo: Adresa trvalého pobytu, PSČ: Rodné číslo: Druh a číslo průkazu totožnosti: Státní příslušnost:

Více

ŽÁDOST O SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR

ŽÁDOST O SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR Číslo žádosti ŽÁDOST O SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR 1. Základní informace o ŽADATELI O ÚVĚR Jméno a příjmení, titl.: Rozený/á: Číslo člena: Adresa trvalého bydliště klienta včetně PSČ (dle občanského průkazu):

Více

Žádost o poskytnutí úvěru Grande pro fyzické osoby

Žádost o poskytnutí úvěru Grande pro fyzické osoby Žádost o poskytnutí úvěru Grande pro fyzické osoby Klient č.1 a 2 I. Údaje o klientovi Titul, jméno, příjmení: : narození: (nemá-li RČ, příp. není-li známo) Státní příslušnost: Trvalé bydliště Korespondenční

Více

Žádost o hypoteční úvěr

Žádost o hypoteční úvěr Číslo žádosti: AO: ID: (doplní banka) A) ŽÁDOST 1. Základní údaje o žadateli/ spolužadateli/ ručiteli Příjmení a jméno, titul Rozený/á Rodné číslo Datum narození Žádost o hypoteční úvěr Žadatel Spolužadatel

Více

Žádost o poskytnutí úvěru/příslibu úvěru a čestné prohlášení Flexibilní hypotéka 2

Žádost o poskytnutí úvěru/příslibu úvěru a čestné prohlášení Flexibilní hypotéka 2 registrační číslo žádosti Žádost o poskytnutí a čestné prohlášení 2 úvěru příslibu úvěru spotřebitelského překlenovacího hypotečního předhypotečního hypotečního referenční číslo žádosti 1 podána na pobočce

Více

Žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) (doplní pobočka)

Žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) (doplní pobočka) V04/2019 Žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) ID OP.... (doplní pobočka) 1. KLIENT OSOBNÍ A DALŠÍ ÚDAJE Osobní údaje 1. klient i Rodné číslo/datum narození 1 * Jste politicky exponovanou

Více

Členské číslo klienta A) ŽÁDOST. NEY SD formulář platný od (Povinné, datum podpisu žádosti musí být v den založení členství nebo později.

Členské číslo klienta A) ŽÁDOST. NEY SD formulář platný od (Povinné, datum podpisu žádosti musí být v den založení členství nebo později. Členské číslo klienta (Povinné, datum podpisu žádosti musí být v den založení členství nebo později.) A) ŽÁDOST 1. Základní údaje o hlavním žadateli spolužadateli ručiteli (pokud je více žadatelůdomácností

Více

Poskytovatelem splátek je společnost Home Credit a.s., http://www.homecredit.cz

Poskytovatelem splátek je společnost Home Credit a.s., http://www.homecredit.cz Splátky Home Credit Obsah: Splátky Home Credit... 1 Popis produktů... 1 Všeobecné podmínky... 3 Krok za krokem při splátkovém prodeji na dálku... 4 Textace na web: Ochrana osobních údajů... Chyba! Záložka

Více

Žádost/smlouva o vydání kreditní karty

Žádost/smlouva o vydání kreditní karty soudem v Praze, oddíl B, vložka 2051 (dále též banka ), o vydání kreditní. ORGNÁL PRO CENTRÁLU Jméno Titul Občanství číslo narození narození Pobyt dlouhodobý Žena Adresa trvalého bydliště Zasílat korespondenci

Více

O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č. I.. /...

O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č. I.. /... PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště tel.:575 753 053,fax: 572 555 325 e-mail: info@peneznidum.cz, web: www.peneznidum.cz Číslo žádosti: ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č.

Více

Žádost/smlouva o vydání kreditní karty

Žádost/smlouva o vydání kreditní karty tímto a.s., Hvězdova 1716/2B, 140 78 Praha 4, Č: 49240901, zapsanou v obchodním rejstříku vedeném Městskm soudem v Praze, oddíl B, vložka 2051 (dále též banka ), o vydání kreditní. ŽADATEL/KA (DÁLE TÉŽ

Více

Poskytovatelem splátek je společnost Home Credit a.s., http://www.homecredit.cz

Poskytovatelem splátek je společnost Home Credit a.s., http://www.homecredit.cz Poskytovatelem splátek je společnost Home Credit a.s., http://www.homecredit.cz Popis produktů Prodej na splátky On-line přes internet Vše zařídíte z pohodlí domova Jednoduše, rychle, přehledně 1. "1/10"

Více

Dotazník pro posouzení úvěruschopnosti Zájemce

Dotazník pro posouzení úvěruschopnosti Zájemce Dotazník pro posouzení úvěruschopnosti Zájemce dle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, v platném znění (dále jen Zákon ) 1) Věřitel - poskytovatel spotřebitelského úvěru ve smyslu 3 odst.

Více

HOR_62_INOVACE_8.ZSV.19.notebook. September 04, 2013

HOR_62_INOVACE_8.ZSV.19.notebook. September 04, 2013 HOR_62_INOVACE_8.ZSV.19 Mgr. Jana Horná 8. ročník ( VI/2 EU OPVK) 27. 2. 2013 Základy společenský věd 8. ročník; Finanční produkty 1 Výukový materiál je připraven pro 8. ročník s využitím interaktivní

Více

Ţádost o předhypoteční úvěr

Ţádost o předhypoteční úvěr Číslo ţádosti: AO: ID: (doplní banka) A) ŢÁDOST 1. Základní údaje o ţadateli spoluţadateli ručiteli Příjmení a jméno, titul Rozenýá Rodné číslo Datum narození Ţádost o předhypoteční úvěr Ţadatel Spoluţadatel

Více

U úvěrů do 60.000,- Kč stačí jen 2 doklady totožnosti a nepotřebujete potvrzení o výši příjmů!

U úvěrů do 60.000,- Kč stačí jen 2 doklady totožnosti a nepotřebujete potvrzení o výši příjmů! Splátkový prodej zajišťujeme pro zákazníky formou spotřebitelského úvěru společnosti Essox s.r.o. Celý proces vyřízení žádosti o úvěr je přitom velmi rychlý a nekomplikovaný. A. Podmínky pro uzavření smlouvy

Více

Kdo může žádat o nákup na splátky?

Kdo může žádat o nákup na splátky? Homecredit U nás nakoupíte i bez peněz! Potřebujete novou kuchyňskou linku, pro děti nový psací stůl nebo kvalitní postel pro babičku a nemáte zrovna peněz nazbyt? Nevadí. Našim zákazníkům nabízímesplátkový

Více

Ztrácíte přehled o svých dluzích?

Ztrácíte přehled o svých dluzích? Ztrácíte přehled o svých dluzích? Záznam o každém úvěru Pořízení kreditní karty Přečerpání běžného účtu Leasing Pojišťovny Telekomunikační Energetické spol. SMS Osobně Poštou 1 Záznamy se liší podle společnosti,

Více

Otázka: Obchodní banky a bankovní operace. Předmět: Ekonomie a bankovnictví. Přidal(a): Lenka OBCHODNÍ BANKY

Otázka: Obchodní banky a bankovní operace. Předmět: Ekonomie a bankovnictví. Přidal(a): Lenka OBCHODNÍ BANKY Otázka: Obchodní banky a bankovní operace Předmět: Ekonomie a bankovnictví Přidal(a): Lenka OBCHODNÍ BANKY Podnikatelské subjekty, a. s. ZK min. 500 mil. Kč + další podmínky Hlavním cílem zisk Podle zákona

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č. I.. /...

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č. I.. /... PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště tel./fax: 572/555 325, 572/553 133 e-mail: info@peneznidum.cz, web: www.peneznidum.cz ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU č. I.. /.... Číslo

Více

NÁKUPY NA SPLÁTKY. Obsah:

NÁKUPY NA SPLÁTKY. Obsah: NÁKUPY NA SPLÁTKY Obsah: > O nákupu na splátky > Výhody nákupu na splátky > Nákup na splátky je snadný, zabere vám pár minut > Podmínky pro získání úvěru a potřebné doklady > Pojištění schopnosti splácet

Více

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU Fio banka, a.s., IČ 61858374, se sídlem V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městský soudem v Praze, oddíl B, vložka

Více

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU Fio banka, a.s., IČ 61858374, se sídlem V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městský soudem v Praze, oddíl B, vložka

Více

Firemní program Domino

Firemní program Domino Firemní program Domino pro zaměstnance společnosti SPŠ Mladá Boleslav Prezentace FP Domino BĚŽNÝ ÚČET V KČ Srovnání nabídky kont Perfekt Konto Extra Konto Premium Konto Měsíční kreditní obrat > 10 000

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) Číslo služby úvěru.. (doplní pobočka)

žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) Číslo služby úvěru.. (doplní pobočka) V6/2018 žádost o přípravu návrhu smlouvy o úvěru (dále jen Žádost ) 1. Základní informace o úvěru Výše úvěru v Kč* Dočasně nezajištěná výše v Kč 1 Z toho doplňková/neúčelová část úvěru v Kč 2 Vlastní prostředky

Více

Hypoteční úvěry Hypoteční úvěr = úvěr zajištěný zástavním právem (hypotéka = zástava) k nemovitosti

Hypoteční úvěry Hypoteční úvěr = úvěr zajištěný zástavním právem (hypotéka = zástava) k nemovitosti Hypoteční úvěr = úvěr zajištěný zástavním právem (hypotéka = zástava) k nemovitosti obvykle se jako zástava využívá financovaná nemovitost, ale není to podmínkou, ručit lze i objektem jiným určený jak

Více

Informace trvale přístupné spotřebiteli

Informace trvale přístupné spotřebiteli Informace trvale přístupné spotřebiteli 1. Poskytovatel trvale zpřístupní v listinné podobě, na jiném trvalém nosiči dat, nebo na svých internetových stránkách: a) své kontaktní údaje, zejména poštovní

Více

Žádost o odstoupení (vyvázání) klienta od úvěru

Žádost o odstoupení (vyvázání) klienta od úvěru Údaje o odstupujícím Klientovi: Odstupující Klient Klient 1 Klient 2 Klient 3 Titul: Jméno: Příjmení: Rodné číslo: Datum narození: (má-li RČ bo známé) Státní příslušnost: (u cizinců uveďte zemi) Trvalé

Více

ÚVĚRY A PŮJČKY. Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný

ÚVĚRY A PŮJČKY. Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_12 Název materiálu: FINANČNÍ STRÁNKA PODNIKU Tematická oblast: Ekonomika, 3. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům pojem cizí zdroje Očekávaný výstup:

Více

Prohlášení k Dohodě o Margin Trading

Prohlášení k Dohodě o Margin Trading Prohlášení k Dohodě o Margin Trading Vážené dámy, vážení pánové jsme potěšeni, že jste si vybrali Raiffeisenbank a.s. a děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevili svým zájmem o náš produkt Margin

Více

Žádost o poskytnutí ÚVěru, čestné prohlášení A potvrzení o ZprostředkoVání

Žádost o poskytnutí ÚVěru, čestné prohlášení A potvrzení o ZprostředkoVání Žádost o poskytnutí ÚVěru, čestné prohlášení A potvrzení o ZprostředkoVání Žádost o poskytnutí předhypotečního úvěru Hypotečního úvěru Americké hypotéky Úvěru na nemovitost podána: Flexibilní hypotéky

Více

Půjčky ihned do 5 minut na účtu nonstop Vám pomohou překonat. potvrzení o tom a onom. Samozřejmě Vás zajímá, co Vás čeká a

Půjčky ihned do 5 minut na účtu nonstop Vám pomohou překonat. potvrzení o tom a onom. Samozřejmě Vás zajímá, co Vás čeká a půjčky nonstop penize ihned na účet bez. Jaké budu potřebovat doklady a jaké jsou podmí půjčky půjčky nonstop penize ihned na účet bez. Pokud máte často problém vyjít s financemi, je na čase přehodnotit

Více

ŽÁDOST O KREDITNÍ KARTU POŠTOVNÍ SPOŘITELNY - SPLÁTKOVOU KARTU

ŽÁDOST O KREDITNÍ KARTU POŠTOVNÍ SPOŘITELNY - SPLÁTKOVOU KARTU Doklad je opticky zpracováván, NEPŘEHÝBAT, NEPOŠKODIT Československá obchodní banka, a. s. Poštovní spořitelna ŽÁDOST O KREDITNÍ KARTU POŠTOVNÍ SPOŘITELNY - SPLÁTKOVOU KARTU Příslušný údaj označte křížkem

Více

P R O H L Á Š E N Í. ve věci:..

P R O H L Á Š E N Í. ve věci:.. P R O H L Á Š E N Í o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce ve věci:.. I. OSOBNÍ POMĚRY: 1. Jméno a příjmení:......... 2. Datum narození:...

Více

prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků

prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků Příjmení Jméno(-a) Titul Rodné číslo 1 ) Číslo pasu 1 ) Adresa bydliště (místa trvalého pobytu) PSČ Prohlášení

Více

Žádost o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzické osoby

Žádost o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzické osoby Údaje o klientovi: Klient č. 1 a 2 Klient číslo 1 Klient číslo 2 Titul, jméno a příjmení: Rodné číslo: Datum narození (má-li RČ bo známé) Státní příslušnost (u cizinců uveďte zemi) Trvalé bydliště: Korespondenční

Více

Splátky Home Credit. Popis produktů

Splátky Home Credit. Popis produktů Splátky Home Credit Obsah: Splátky Home Credit... 1 Popis produktů... 1 Všeobecné podmínky... 2 Krok za krokem při splátkovém prodeji na dálku... 3 Textace na web: Ochrana osobních údajů... 4 Pojištění

Více

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI WEBTRANSFER česky OTÁZKY a ODPOVĚDI Mikroúvěry od lidí k lidem (P2P) PŮJČÍ POSKYTOVATELÉ SPLÁCÍ ZÁJEMCI Proč vstoupit do projektu WEBTRANSFER zajímavé zhodnocení půjček 0,5-3% denně bonus za registraci

Více

MOTIVACE CÍLOVÉ SKUPINY

MOTIVACE CÍLOVÉ SKUPINY MOTIVACE CÍLOVÉ SKUPINY Cílová skupina klientů pro půjčky v první etapě fungování Kryptobanking. Rozdělení podle charakteru půjčky: A) Malé krátkodobé půjčky (do 20.000,- Kč) - vhodné pro klienty od 20

Více

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU

PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU PŘEDSMLUVNÍ INFORMACE KE SPOTŘEBITELSKÉMU ÚVĚRU Fio banka, a.s., IČ 61858374, se sídlem V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městský soudem v Praze, oddíl B, vložka

Více

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Vítáme Vás na semináři organizovaném v rámci projektu Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.1.00/50.0015 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

PRAHA CZ VZOROVÁ,431 77777 PRAHA CZ

PRAHA CZ VZOROVÁ,431 77777 PRAHA CZ VÝPIS Z NEBANKOVNÍHO REGISTRU KLIENTSKÝCH INFORMACÍ 24.02.2014 15:03:28 str. 1/7 OSOBNÍ DATA Nalezeno Kód: B000000000 Jméno: EDUARD Příjmení: NERAD Pohlaví: Muž Rodné číslo: 777777/1111 Datum narození:

Více

PODMÍNKY A RIZIKA PŘI ZÍSKÁVÁNÍ PŮJČEK I.

PODMÍNKY A RIZIKA PŘI ZÍSKÁVÁNÍ PŮJČEK I. I. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název

Více

Specifikace úvěrových podmínek Akcenta, spořitelní. a úvěrní družstvo. Strana - 1 - (celkem 5) Žádost o poskytnutí úvěru ze dne: 30.10.

Specifikace úvěrových podmínek Akcenta, spořitelní. a úvěrní družstvo. Strana - 1 - (celkem 5) Žádost o poskytnutí úvěru ze dne: 30.10. Specifikace úvěrových podmík Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo Žádost o poskytnutí úvěru ze d: 30.10.2010 Žadatel (dlužník 1) Jméno a příjmení: Markéta Testovací Rodné číslo: 765430/0000 Narozen: 30.4.1976

Více

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce ve věci: I. OSOBNÍ POMĚRY: 1. Jméno: 2. Příjmení: 3. Datum narození:

Více

Žádost o převzetí úvěru zajištěného nemovitostí pro fyzické osoby

Žádost o převzetí úvěru zajištěného nemovitostí pro fyzické osoby Žádost o převzetí úvěru zajištěného movitostí pro fyzické osoby Údaje o novém klientovi: Přebírající klient Klient číslo 1 Klient číslo 2 Titul, jméno a příjmení: Rodné číslo: Datum narození: (má-li RČ

Více

PRŮVODCE ZMĚNOU DLUŽNÍKŮ

PRŮVODCE ZMĚNOU DLUŽNÍKŮ PRŮVODCE ZMĚNOU DLUŽNÍKŮ Vážená klientko, vážený kliente, v přílohách tohoto dokumentu je Vám k dispozici žádost o změnu dlužníků a ostatní potřebné doklady pro realizaci požadované změny. Nejdříve Vám

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -6. modul Úvěry a předlužení

Finanční gramotnost pro SŠ -6. modul Úvěry a předlužení Modul č. 6 Ing. Miroslav Škvára O úvěrech Co říká o úvěru Wikipedie? Úvěrje formou dočasného postoupení zboží nebo peněžních prostředků (půjčka) věřitelem, na principu návratnosti, dlužníkovi, který je

Více

Žádost o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu podnikatele - Americká hypotéka - bankou Fio banka, a.s. 1

Žádost o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu podnikatele - Americká hypotéka - bankou Fio banka, a.s. 1 číslo úvěru registrační číslo žádosti: Žádost o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu podnikatele - Americká hypotéka - bankou Fio banka, a.s. 1 1. Informace o žadateli Jméno, příjmení, titul/obchodní

Více

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby ID obchodu Údaje o klientovi Domácnost 1 1 2 Titul, jméno a příjmení Rodné číslo Datum narození (má-li RČ bo známé) Místo narození Občanství Trvalé bydliště

Více

SEM. 2. série VZOROVÉ ŘEŠENÍ

SEM. 2. série VZOROVÉ ŘEŠENÍ SEM 2. série VZOROVÉ ŘEŠENÍ Příklad 1 VÝDAJE - 1. měsíc Kč P/N/Z Nájem 3 500 Kč Povinné/ Nutné Šalinkarta čtvrtletní (MHD) 685 Kč Nutné Doklady, kartička na bus, ČD 50 Kč Nutné Jízdné domů (např. 1 cesta

Více

FINANČNÍ PRODUKTY. pracovní list k tématu. Individuální práce. A) Práce v hodině

FINANČNÍ PRODUKTY. pracovní list k tématu. Individuální práce. A) Práce v hodině pracovní list k tématu FINANČNÍ PRODUKTY Individuální práce A) Práce v hodině Úkol č. 1: Určete, co z uvedených pojmů jsou finanční produkty. Jaké finanční instituce je nabízejí? Úkol č. 2: Doplňte vynechaná

Více

Žádost o odstoupení (vyvázání) klienta od úvěru

Žádost o odstoupení (vyvázání) klienta od úvěru Údaje o odstupujícím Klientovi: Odstupující Klient Klient 1 Klient 2 Klient 3 Titul: Jméno: Příjmení: Rodné číslo: Datum narození (má-li RČ bo známé) Státní příslušnost (u cizinců uveďte zemi) Trvalé bydliště:

Více

ŽÁDOST o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu bankou Fio banka 1

ŽÁDOST o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu bankou Fio banka 1 číslo úvěru: registrační číslo žádosti: ŽÁDOST o poskytnutí hypotečního úvěru pro fyzickou osobu bankou Fio banka 1 1. Informace o žadateli Jméno, příjmení, titul: Rodné číslo 2 : Rodné příjmení: Pohlaví:

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. ÚDAJE O VĚŘITELI/ZPROSTŘEDKOVATELI SPOTŘEBITELSKÉHO ÚVĚRU Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových stránek SWISS FUNDS, a.s. Masarykovo náměstí 102/65, 586 01 Jihlava +420

Více

Ukázka z knihy: Obsah

Ukázka z knihy: Obsah Ukázka z knihy: Obsah Obsah... 2 Úvod... 6 Vysvětlivky ikonek...7 I. Potřebujete vůbec hypotéku?...8 Jiné cesty k vlastnímu bydlení... 9 Hypotéka nebo nájemné?... 14 Výhody nájemného...15 Výhody hypotéky...16

Více

KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT

KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT Mgr. Ing. Šárka Dytková Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním

Více

Žádost o převzetí úvěru zajištěného nemovitostí pro fyzické osoby

Žádost o převzetí úvěru zajištěného nemovitostí pro fyzické osoby movitostí pro fyzické osoby Údaje o novém klientovi: Přebírající klient Klient číslo 1 Klient číslo 2 Titul, jméno a příjmení: Rodné číslo: Datum narození (má-li RČ bo známé) Státní příslušnost (u cizinců

Více

ŽÁDOST O KONTOKORENT

ŽÁDOST O KONTOKORENT Doklad je opticky zpracováván, NEPŘEHÝBAT, NEPOŠKODIT Československá obchodní banka, a. s. Poštovní spořitelna Doplní ČSOB Číslo žádosti KTK Osobní a kontaktní údaje klienta 1. Jméno 5. Rodné číslo 8.

Více

POPTÁVKOVÝ LIST (FYZICKÁ OSOBA PODNIKATEL / PRÁVNICKÁ OSOBA) Žadatel. 1) Údaje o žadateli. Název: Číslo běžného účtu:

POPTÁVKOVÝ LIST (FYZICKÁ OSOBA PODNIKATEL / PRÁVNICKÁ OSOBA) Žadatel. 1) Údaje o žadateli. Název: Číslo běžného účtu: Toyota Financial Services Czech s.r.o. Bavorská 2662/1, 155 00 Praha 5 - Stodůlky IČO: 65413261 tel.: +420 222 998 300, fax: +420 222 998 390 toyotafinance@toyotafinance.cz, www.toyotafinance.cz. Registrováno

Více

Akontace je část ceny nákupu, kterou při čerpání úvěru platí kupující přímo obchodníkovi. Zpravidla se pohybuje kolem 10 %.

Akontace je část ceny nákupu, kterou při čerpání úvěru platí kupující přímo obchodníkovi. Zpravidla se pohybuje kolem 10 %. Akontace je část ceny nákupu, kterou při čerpání úvěru platí kupující přímo obchodníkovi. Zpravidla se pohybuje kolem 10 %. Bankomat (ATM) je peněžní výdajový automat sloužící pro výplatu hotovosti prostřednictvím

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona VI/2: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice

Více

Pavel Macek, p.macek@creditinfosolutions.comcreditinfosolutions.com

Pavel Macek, p.macek@creditinfosolutions.comcreditinfosolutions.com Pavel Macek, p.macek@creditinfosolutions.comcreditinfosolutions.com GSM: 731 126 Creditinfo 291 Solutions, s.r.o. 1 Úvěrový vztah s klientem Akvizice Úvěrová smlouva Vymáhání Náklady / výnosy čas Creditinfo

Více

Americká hypotéka Charakteristika Americké hypotéky

Americká hypotéka Charakteristika Americké hypotéky Charakteristika Americké hypotéky Od 1. května 2004 byl uveden v platnost nový Zákon č. 190/2004 Sb. o dluhopisech, na jejímž základě mohou banky nabízet svým klientům tzv. americkou hypotéku Nový zákon

Více

KARTA ZÁKAZNÍKA. Žádost o zápůjčku Zákazník. typ úvěru: Plus Standard

KARTA ZÁKAZNÍKA. Žádost o zápůjčku Zákazník. typ úvěru: Plus Standard KARTA ZÁKAZNÍKA Žádost o zápůjčku Zákazník získáno na základě tipu č.: doba splatnosti (měsíce): požadovaná výše zápůjčky: datum příjmu: typ úvěru: Plus Standard Osobní údaje Jméno Příjmení Datum narození

Více

ŽÁDOST O KREDITNÍ KARTU

ŽÁDOST O KREDITNÍ KARTU Doklad je opticky zpracováván, NEPŘEHÝBAT, NEPOŠKODIT Československá obchodní banka, a. s. Poštovní spořitelna Doplní ČSOB Číslo žádosti KK Osobní a kontaktní údaje klienta 1. Jméno 5. Rodné číslo 8. První

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0499

CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Číslo projektu Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek,s.r.o. VY_32_INOVACE_251_ESP_06 Marcela Kovářová Datum tvorby

Více

Spotřebitelské úvěry

Spotřebitelské úvěry Spotřebitelské úvěry 1 AML Anti Money Laundering LEGALIZACE VÝNOSŮ Z TRESTNÉ ČINNOSTI (PRANÍ ŠPINAVÝCH PENĚZ) Proces, během kterého je zakrýván původ finančních prostředků nezákonného původu s cílem vzbudit

Více

Seznam neaktuálních produktů

Seznam neaktuálních produktů Dětské konto Beruška Seznam neaktuálních produktů Účet pro děti od narození do 15 let - od 8 let s vlastní kartou. Všechny výhody Účet pro děti od narození do 15 let Od 8 let dítě může využívat platební

Více

Manuál pro přípravu na oddlužení aby vše proběhlo hladce.

Manuál pro přípravu na oddlužení aby vše proběhlo hladce. Manuál pro přípravu na oddlužení aby vše proběhlo hladce. V tomto návodu bychom Vám chtěli popsat, jak postupovat ještě před schůzkou s poradcem nebo i po ní tak, aby insolvenční návrh mohl být podán správně

Více

Žadatel Plátce DPH Neplátce DPH Název:

Žadatel Plátce DPH Neplátce DPH Název: Toyota Financial Services Czech s.r.o. Bavorská 2662/1, 155 00 Praha 5 - Stodůlky IČO: 65413261 POPTÁVKOVÝ LIST (PODNIKATEL/PRÁVNICKÁ OSOBA) 1) Údaje o žadateli Žadatel Plátce DPH Neplátce DPH Název: IČO:

Více

PŮJČKY - pokračování

PŮJČKY - pokračování PŮJČKY - pokračování Výukový materiál je připraven pro 8. ročník s využitím Power pointové prezentace a sešitu. Žáci se seznámí s různými možnostmi půjček, s jejich výhodami a nevýhodami, pracují s tabulkou,

Více

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby ID obchodu Údaje o klientovi: Titul, jméno a příjmení Rodné číslo Datum narození (má-li RČ bo známé) Místo narození Občanství (u cizinců uveďte zemi) ulice a

Více

vlastní, družstevní, státní/obecní, pronájem, u rodičů, jiné zaměstnání, důchod, renta, rodičovská, jiný

vlastní, družstevní, státní/obecní, pronájem, u rodičů, jiné zaměstnání, důchod, renta, rodičovská, jiný Informace a doklady požadované od spotřebitele podle 84 odstavec 1 zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, v platném znění Klientem se rozumí fyzická osoba, které je poskytován spotřebitelský

Více

Příloha smlouvy o úvěru č. xxxxxxxxxx Příloha dodatku č. yyyyyyyyyy ke smlouvě o úvěru č. xxxxxxxxxx

Příloha smlouvy o úvěru č. xxxxxxxxxx Příloha dodatku č. yyyyyyyyyy ke smlouvě o úvěru č. xxxxxxxxxx Příloha smlouvy o úvěru č. xxxxxxxxxx Příloha dodatku č. yyyyyyyyyy ke smlouvě o úvěru č. xxxxxxxxxx Přehled výhod Následující dokument obsahuje přehled služeb a zvýhodnění, které Vám nabízíme v souvislosti

Více

Jak si vybudovat finanční historii a finanční gramotnost

Jak si vybudovat finanční historii a finanční gramotnost Jak si vybudovat finanční historii a finanční gramotnost Konference: Finanční gramotnost v praxi Konferenční centrum City Na Strži 1702/65, Praha 4 Agenda Registry klientských informací Úvod Jak registry

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany I. Základní podmínky 1.1 Žádost o přidělení bytu (příloha č. 1) může podat občan ČR nebo cizí

Více

ŽÁDOS T O POSK YTN UT Í ÚVĚ RU Č. I.. /...

ŽÁDOS T O POSK YTN UT Í ÚVĚ RU Č. I.. /... Číslo žádosti: ŽÁDOS T O POSK YTN UT Í ÚVĚ RU Č. I.. /.... Žádám Peněžní dům, spořitelní družstvo (dále jen PD), Havlíčkova 1221, 686 01, Uherské Hradiště, IČO: 64508889, o posouzení mé žádosti o poskytnutí

Více

Spotřebitelské úvěry. určeny na nepodnikatelské účely, např.:

Spotřebitelské úvěry. určeny na nepodnikatelské účely, např.: Spotřebitelské úvěry určeny na nepodnikatelské účely, např.: nákup spotřebního zboží nákup automobilů vybavení domácnosti opravy střechy splacení závazků mezi občany (vypořádání mezi dědici či manželi,

Více

Optimální půjčka vám umožní získat i neúčelovou část použitelnou na jakékoli nepodnikatelské účely.

Optimální půjčka vám umožní získat i neúčelovou část použitelnou na jakékoli nepodnikatelské účely. POTŘEBUJI PŮJČIT Jestliže potřebujete rychle půjčit finanční prostředky a hledáte solidního partnera, pak jste v Modré pyramidě na správné adrese. Díky půjčkám z naší nabídky si můžete jednoduše a bez

Více

Kontrolní kontakty při poskytování spotřebitelských úvěrů Únor 2017

Kontrolní kontakty při poskytování spotřebitelských úvěrů Únor 2017 Kontrolní kontakty při poskytování spotřebitelských úvěrů Únor 2017 Zadaní průzkumu: Využívají nebankovní subjekty žádající o licenci ČNB registry klientských informací? A jaké? Liší se úroveň hodnocení

Více

FINANČNÍ MATEMATIKA Finanční produkty. www.zlinskedumy.cz

FINANČNÍ MATEMATIKA Finanční produkty. www.zlinskedumy.cz FINANČNÍ MATEMATIKA Finanční produkty www.zlinskedumy.cz Finanční produkty jsou půjčky, hypotéky, spoření, nejrozšířenější jsou produkty, jejichž hlavní zaměřením je: správa financí: běžné účty zhodnocení

Více

Žádost o snížení měsíční splátky (resp. prodloužení splatnosti v rámci služby Flexibilita splátek)

Žádost o snížení měsíční splátky (resp. prodloužení splatnosti v rámci služby Flexibilita splátek) Žádost o snížení měsíční splátky (resp. prodloužení splatnosti v rámci služby Flexibilita splátek) Reg. číslo úvěrové smlouvy Údaje o klientovi: Titul, jméno a příjmení Rodné číslo Datum narození (má-li

Více

PODMÍNKY A RIZIKA PŘI ZÍSKÁVÁNÍ PŮJČEK II.

PODMÍNKY A RIZIKA PŘI ZÍSKÁVÁNÍ PŮJČEK II. II. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita VI.2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Výukový materiál pro téma VI.2.1 Řemeslná

Více

P R O H L Á Š E N Í o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce

P R O H L Á Š E N Í o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce P R O H L Á Š E N Í o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce z dílny: Férová justice, Justice.cz, Česká advokátní komora P R O H L Á Š E

Více

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny.

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Hlavní město Prahu Územnímu pracovišti v, ve, pro Prahu 0 Daňové identifikační číslo

Více

POPTÁVKOVÝ LIST (SPOTŘEBITEL)

POPTÁVKOVÝ LIST (SPOTŘEBITEL) POPTÁVKOVÝ LIST (SPOTŘEBITEL) 1) Údaje o žadateli Žadatel Jméno a příjmení: Rodné číslo / Datum narození (cizinec): Trvalé bydliště: Kontaktní adresa: Číslo běžného účtu: Číslo OP/pasu: Rodinný stav: Telefon/Mobil:

Více

Statut fondu rozvoje bydlení Obce Ratíškovice

Statut fondu rozvoje bydlení Obce Ratíškovice Statut fondu rozvoje bydlení Obce Ratíškovice Obec: R A T Í Š K O V I C E Adresa: 696 02 Ratíškovice, U Radnice 1300 Projednáno a schváleno ZO dne: 30.6.2014 Statut nabývá účinnosti: 30.6.2014 Čl. I Základní

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŮJČKY z fondu rozvoje bydlení

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŮJČKY z fondu rozvoje bydlení Příloha č. 2 k směrnici č. 1/2008 MĚSTYS HUSTOPEČE NAD BEČVOU Náměstí Míru 21 753 66 Hustopeče nad Bečvou 1. Žadatel a) občan ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŮJČKY z fondu rozvoje bydlení Jméno, příjmení:. Rodné

Více

Žádost/Návrh smlouvy o poskytnutí úvěru a o vydání kreditní karty

Žádost/Návrh smlouvy o poskytnutí úvěru a o vydání kreditní karty Žádost/Návrh smlouvy o poskytnutí úvěru a o vydání kreditní karty Číslo žádosti: doplní banka Banka: Fio banka, a.s. IČ 61858374, Praha 1, V Celnici 1028/10, PSČ 117 21. Zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Podmínky SÚ min doba splácení 12 měsíců, maximální 60 měsíců - živnostenský list (nepožadujeme aktivní podnikání, pouze vlastnictví ŽL)

Podmínky SÚ min doba splácení 12 měsíců, maximální 60 měsíců - živnostenský list (nepožadujeme aktivní podnikání, pouze vlastnictví ŽL) Podmínky SÚ 2017 Zaměstnanci: - min. rok pracovat u stejného zaměstnavatele - min. rok bydlet na stejné adrese - dva doklady totožnosti (nepožadujeme aktivní podnikání, pouze vlastnictví ŽL) - pracovní

Více

Úvěrové služby bank. Bc. Alena Kozubová

Úvěrové služby bank. Bc. Alena Kozubová Úvěrové služby bank Bc. Alena Kozubová Úvěr Finanční úvěry jsou finanční prostředky, poskytované na základě individuální smlouvy mezi věřitelem a dlužníkem. Obecně: Ten, kdo peníze má (silná kapitálová

Více

- o udělení povolení působit jako banka rozhoduje ČNB v dohodě s ministerstvem financí ČR

- o udělení povolení působit jako banka rozhoduje ČNB v dohodě s ministerstvem financí ČR Otázka: Komerční banky Předmět: Ekonomie Přidal(a): AMME - o udělení povolení působit jako banka rozhoduje ČNB v dohodě s ministerstvem financí ČR - hlavním cílem obchodních bank je dosažení zisku - zisk

Více

Jak vyrovnat svou daňovou povinnost za rok 2014 strana 1-15. uplatnit v něm slevy na dani pro rok 2015 Strana 16-19

Jak vyrovnat svou daňovou povinnost za rok 2014 strana 1-15. uplatnit v něm slevy na dani pro rok 2015 Strana 16-19 Jak vyrovnat svou daňovou povinnost za rok 2014 strana 1-15 Jak vyplnit prohlášení na 2015 a uplatnit v něm slevy na dani pro rok 2015 Strana 16-19 Vypořádání daně z příjmů za uplynulé zdaňovací období

Více

Seznam autorů... 3. Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci... 11. Úvod... 14. Část I Daňové slevy... 15

Seznam autorů... 3. Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci... 11. Úvod... 14. Část I Daňové slevy... 15 Obsah Seznam autorů................................................ 3 Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci.............. 11 Úvod........................................................

Více

Sazebník - účty Pro občany, platný od

Sazebník - účty Pro občany, platný od Sazebník - účty Pro občany, platný od 13.12.2014 Běžný účet CZK/EUR/USD Měsíční vedení účtu v CZK při aktivním využívání služeb Equa bank při neaktivním využívání služeb Equa bank Měsíční vedení účtu v

Více