Přehled činnosti za rok 2016 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled činnosti za rok 2016 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s."

Transkript

1 Přehled činnosti za rok 2016 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Zlín,

2 Veletrhy domácích veletrhů (RGT Brno, HW Praha, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, Uherské Hradiště, For Bikes Praha, Plzeň, Czech Travel Market Praha) 7 zahraničních veletrhů (Ferien Messe Vídeň, Bratislava, Trenčín, Mnichov, Argus Bike Festival Vídeň, Katowice, Parma)

3 Kampaně 2016 Na podporu příjezdového i domácího cestovního ruchu byla v měsících květen červen realizována vlastní marketingová kampaň a také marketingové aktivity v rámci udržitelnosti projektu Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země. Kampaň využívala především turistické on-line portály a sociální sítě, ale také tištěná média. Kampaň byla realizována na území České republiky a byla zaměřena především na cílovou skupinu B2C potenciální návštěvníci regionu.

4 Kampaně 2016 na turistických portálech nasazení 4 druhů vizuálních bannerů tematicky zaměřených na top nabídku regionu holiday.cz kdykde.cz vyletnik.cz holiday.cz kdykde.cz vyletnik.cz Relax Památky Cykloturistika Cykloturistika Poutní Památky Folklor a relaxace Památky Relax Poutní Poutní Cykloturistika Relax Do přírody Relax Památky Cykloturistika Cykloturistika Poutní Památky Cykloturistika Památky Relax Poutní Poutní Cykloturistika Relax Relax Památky Cykloturistika Památky a poutní místa Cykloturistika Poutní Památky

5 Kampaně 2016 speciální dvouměsíční kampaň na webu turistika.cz 4 druhy vizuálních bannerů s top nabídkou regionu, které byly směrované na vychodni-morava.cz, vmnakole.cz, cmstory.cz Termín Banner Akce / téma Facebook PR články Upřednostněná akce Cykloturistika Otevírání pramenů Luhačovice Památky Festival cyklistiky tří národů Poutní místa Jízda králů Jízdy králů Relax Zoo, kde si můžete na zvířata sáhnout Cykloturistika, památky Jízdy králů Narozeniny slonice Ulu, zoo Zlín Narozeniny slonice Ulu, zoo Zlín Cykloturistika Cyklostezkou podél Baťova kanálu a řeky Moravy Ondrášova valaška Památky Hledejte poklad biskupa Bruna Ondrášova valaška Poutní místa Dobrodružné bike areny Hledání pokladu biskupa Bruna Relax Tomáš Baťa - král obuvi Cykloturistika Po stopách poutníků Cyrila a Metoděje Téma relax, turistika poutní místa Hledání pokladu biskupa Bruna Hledání pokladu biskupa Bruna

6 On-line kampaň 2016 V měsíci dubnu byla zahájena bannerová kampaň na sociální síti Facebook zaměřená na Českou republiku a Slovensko. Kampaň využívala 2 druhy vizuálních bannerů památky, aktivní dovolená (cykloturistika) a sloganem zvala veřejnost k akci. Bannery byly aktivním proklikem směrované na Další kampaň byla realizována v měsících říjen a listopad a směřovala v rámci domácího cestovního ruchu na webové stránky a byla cílena na ženy a muže ve věku 25+ (aktivní mladí lidé, rodiny s dětmi) a prázdná hnízda. Geografické cílení bylo na kraje Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský, Pardubický, Královéhradecký a Prahu.

7 On-line kampaň 2016 Slovensko: pro podporu příjezdového cestovního ruchu jsme cílili na slovenský trh a na obdobné cílové skupiny jako při kampani na podporu domácího cestovního ruchu. Geografické cílení bylo na města Bratislavu, Trenčín a Žilinu a jejich blízké okolí. Polsko: pro polský trh jsme měli jako cílovou skupinu stanovené také aktivní, mladé lidi a prázdná hnízda, s geografickým cílením na města Krakov a Katovice. V tomto případě jsme kampaň směřovali na webové stránky s polskou mutací

8 On-line kampaň 2016 Další kampaní, kterou jsme realizovali ve druhém pololetí, byla bannerová kampaň na portálu idnes. Kampaň běžela na tomto portále po dobu dvou týdnů v měsíci listopadu. Realizována byla hlavně pro udržení povědomí o Východní Moravě a pro zvýšení informovanosti o zimní a wellness nabídce. Kampaň byla cílena na kraje: Praha/Střední Čechy, Olomoucký kraj, Jihomoravský kraj a kraj Moravskoslezský. Největší zásah touto kampaní jsme zaznamenali ve Středočeském kraji, další velmi pozitivní výsledek jsme zaznamenali v Jihomoravském kraji.

9 Kampaň PASEO a Turistika.cz Návštěvnost Kampaň PASEO + Turistika.cz duben - červen březen duben květen červen

10 Kampaň Facebook/web Návštěvnost Facebook kampaň květen - červen květen červen

11 Kampaň Facebook podzim 2016

12 Návštěvnost Facebook kampaň říjen září říjen

13 Kampaň Polsko Kampaň ČR Kampaň Slovesko

14 Kampaň idnes Návštěvnost Bannerová kampaň idnes návštěvnost říjen návštěvnost listopad

15 Kampaně idnes.cz

16 Print reklama Lifestyle Moravia magazín (B2C) Na podporu regionu byly prostřednictvím veletrhů cestovního ruchu, informačních center a ubytovacích zařízení v prvním pololetí roku 2016 distribuovány speciální lifestylové magazíny Moravia magazín zaměřené na představení turistických oblastí Slovácko, Zlínsko, Valašsko a Haná. CzechTravelogue (B2B) Na podporu příjezdového cestovního ruchu byla zajištěna prezentace regionu v odborném titulu pro aktéry cestovního ruchu CzechTravelogue. Tento titul je adresně distribuován především v zahraničí zástupcům CK/CA, touroperátorům, ale také prostřednictvím veletrhů a výstav cestovního ruchu v České republice a v zahraničí.

17 Print reklama Čtvrtletník Rodinka (B2C) Pozvánka k objevování cyrilometodějské tradice, velkomoravských a poutních míst byla prezentována textovou dvoustranou v letním vydání časopisu Rodinka vydávaného v rámci projektu Rodinné pasy Jižní Moravy. Magazín je zdarma distribuován rodinám (členům projektu) a je dostupný v on-line podobě také na info.rodinnepasy.cz. COT (B2B) V dubnovém vydání odborného titulu pro aktéry v cestovním ruchu COT Business byla prezentována půlstránková upoutávka možností trávení aktivní dovolené v regionu. Deník SME (B2C) Ve slovenském zpravodajském titulu SME byla zajištěna půlstránková prezentace doplněná redakčními tipy v rámci celého osmistránkového vydání ve speciální příloze Léto v Čechách a na Slovensku. Deník je nejčtenější na Slovensku..

18 Print reklama Mimo on-line kampaně byla ve druhé polovině října uskutečněna kampaň pro podporu podzimní a následující zimní sezóny. Byla realizována vkladkou do Deníku v území pokrývající celou Moravu a Slezsko a dále do Pražského deníku, Českobudějovického a Pardubického deníku. Pro potřeby této vkladky byl připraven a vytištěn tabloid 25 tipů, jak si užít podzimu na Východní Moravě, kdy část nákladu byla určena i pro distribuci v TIC a na podzimních veletrzích.

19 TV reklama TV Slovácko V rámci regionálního vysílání TV Slovácko pro Jihomoravský a Zlínský kraj byly v jarních měsících nasazeny promo spoty zaměřené na prezentaci turistické nabídky regionu (folklor a gastronomie, relaxace a lázeňství, aktivní dovolená (cykloturistika). CzechAmerican TV V rámci zahraničního vysílání televize CzechAmerican TV byla v jarních měsících nasazena projekce promo spotů regionu tematické zaměření na upoutávku top nabídky (folklor a gastronomie, wellness a lázeňství, aktivní dovolená cykloturistika, památky a poutní místa). Vysílání je určeno především pro českou komunitu žijící v USA, která často vyjíždí na dovolenou právě do České republiky. Vysílání je dostupné také on-line.

20 Newslleters Direct mailing V rámci aktivit direct mailingu byly využity databáze kontaktů získaných z veletrhů, realizovaných tripů a prezentací. Začátkem měsíce května byl v rámci těchto kontaktů v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Rakousku a v Německu rozeslán elektronický newsletter s upoutávkou turistické nabídky regionu dle znalostí a průzkumu jednotlivých cílových trhů. Newsletter odkazoval především na nebo Kampaň CzechTourism Karlovská místa V rámci aktivní spolupráce s Českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism jsme zajistili propagaci regionu v kampani CzechTourism zaměřené na karlovská místa (Karel IV.) do regionu je tak zvána široká veřejnost prostřednictvím měst Uherské Hradiště, Kroměříž a hradu Lukova, které jsou historicky s Karlem IV. spjata

21 Udržitelnost projektu Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země Roadshow V průběhu měsíce června byla realizována roadshow na podporu návštěvnosti regionu. Podstatou dvouhodinové roadshow realizované v Novém Jičíně v rámci Řemeslného jarmarku na Masarykově náměstí dne byla herecky ztvárněna mise Cyrila a Metoděje v doprovodu obchodníků, muzikantů, vědců, duchovních, řemeslníků a sedláků v dobových kostýmech Výstavy byla realizována výstava fotografií z roadshow, doplněná o ukázku knižní publikace v Mikulčicích (Slovanské hradiště ) a v Ostravě (Krajský úřad ). V první polovině roku byla v Archeoskanzenu Modrá vystavena dobová hra otáčecí vitráž prezentující významná poutní místa i velkomoravská opevnění, ale také jednotlivé znaky dobového písma.

22 Tiskoviny V roce 2016 jsme vydali aktualizovanou Cykloturistickou mapu Východní Moravy, náklad 30 tis. ks (mutace češtin,němčina, polština) Pro německy mluvící trhy jsme vydali skládačku Baroko je pýchou, náklad 5 tis. ks Pro italský trh jsme připravili skládačku Kempy na Východní Moravě (pro veletrh v Parmě) Vytiskli jsme tabloid 25 tipů, jak si užít Východní Moravu Vydali jsme trhací mapu k výše uvedenému tabloidu Dotiskli jsme trhací mapu 4 dny na Valašsku Vydali jsme leták Východní Morava v lidové tradici, na niž jsme získali dotaci od Nadace Synot

23 Weby, on-line Webový turistický portál Východní Moravy je denně aktualizován. Zapracovávají se do něj aktuality, nové upoutávky a přidávají nové služby. Po úpravě designu, který proběhl v roce 2015, a rovněž díky uskutečněným kampaním, se stránky opět těší velké měsíční návštěvnosti, která sahá k 22 tisícům návštěvníků. Webové stránky se stále upravují i po stránce uživatelské přívětivosti.

24 Weby, on-line Obsah webových stránek byl aktualizován na začátku roku 2016, kdy byly aktualizovány všechny top akce, které se konají ve Zlínském kraji. Akce byly aktualizovány v české verzi webu a ve všech cizojazyčných mutacích (DE, PL, IT, AT). Cizojazyčné weby jsou využívány pro mailing do jednotlivých zemí nebo pro odkazování návštěvníků ze zahraničí. V minulém roce vznikl nový cykloportál Východní Morava na kole, který je financován z ROP Střední Morava a je součástí projektu Marketingová podpora turistiky a cykloturistiky na Východní Moravě.

25 Weby - udržitelnost Webové stránky cmstory.cz vznikly v loňském roce v rámci projektu Cyril a Metoděj autentický příběh naší země. obsahují seznam míst, které jsou spjaty s příchodem Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. V kalendáři akcí jsou zahrnuty pozvánky na akce s touto tématikou nebo informace o plánovaných roadshow, které probíhají v rámci udržitelnosti tohoto projektu na vybraných místech České a Slovenské republiky. Aktuality přinášejí návštěvníkovi informace o plánovaných akcích, či nových publikacích. Různé tipy najde návštěvník v blogu, kde je popsána i mobilní aplikace, která vznikla jako doprovodný nástroj k webovým stránkám.

26 Facebook Facebook profil je denně aktualizován. Facebook se stal jedním z hlavních komunikačních nástrojů CCRVM. Denně vkládáme příspěvky, které osloví uživatele, ať už jsou to fotky ze zajímavých míst Zlínského kraje, které využíváme jako inspiraci pro tipy na výlety nebo upoutávky na akce, které se dějí v regionu. Na Facebookovém profilu pořádáme řadu soutěží, kde soutěžíme o zajímavé ceny. Návštěvnost Facebooku Východní Moravy strmě stoupá, nyní má takřka 5,5 tis. aktivních fanoušků. Dalším profilem na Facebook je Profil vznikl v roce 2015 v rámci projektu Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země. Profil si od svého založení drží stabilní počet příznivců (likes).

27 PR aktivity TISKOVÝ SERVIS Za rok 2016 bylo vydáno 233 tiskových zpráv. Monitoringem tištěných a internetových médií bylo zaznamenáno 1730 zveřejnění těchto zpráv, což představuje cca 7,4 zveřejnění na jednu vydanou zprávu. Tiskový servis s nabídkou informací o turistických cílech a akcích, které mohou do regionu přilákat návštěvníky, poskytujeme pro cca 90 zástupců médií. Zprávy jsou formou RSS kanálu ke stažení z webových stránek YouTube Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. má na internetovém serveru YouTube vlastní kanál, kde jsou prezentovány všechny spoty a videa, vzniklé pro podporu cestovního ruchu na Východní Moravě.

28 Partnerství IC, MICE Informační centra Spolupráce Centrály cestovního ruchu Východní Moravy o.p.s. a informačních center je stále ne velmi dobré úrovni. V květnu 2016 se v Kroměříži uskutečnilo tradiční setkání zástupců informačních center Zlínského kraje. KONGRESOVÁ A INCENTIVNÍ TURISTIKA (MICE) Centrála cestovního ruchu Východní Moravy je jedním ze zakládajících členů Czech Convention Bureau (Česká kancelář pro kongresovou turistiku). Z členství v Czech Convention Bureau plyne CCRVM příležitost čerpat dotační prostředky. Pro rok 2016 se jednalo o příspěvek ve výši 300 tis. Kč. Ke spolupráci k fungování regionální kanceláře se pro rok 2016 přihlásily následující subjekty: Lázně Luhačovice, a. s., Město Luhačovice, Rožnovské pivní lázně.

29 Konference cestovního ruchu Konference CCRVM v únoru 2016 realizovala Výroční konferenci cestovního ruchu Východní Moravy, spojenou s vyhlášením výsledků soutěže HIT sezony Účast 110 osob. Za zdravím do Zlínského kraje V květnu 2016 byla ve spolupráci s KHK a ZK uspořádána konference Za zdravím do Zlínského kraje, na jejíž přípravě jsme aktivně spolupracovali a pro její účastníky připravili doprovodný program.

30 Projektové práce Projektová činnost: CCRVM v prvním pololetí pracovala na projektu Kulturní dědictví jako základní atribut národního uvědomění, který ve spolupráci s partnerem ze Slovenska Krajskou organizací cestovního ruchu Trenčínského kraje bude předkládat do první výzvy v rámci Interreg V.A. CCRVM je rovněž partnerem CCRJM v projektu Lidová kultura na moravsko-slovenském pomezí.

31 Tripy a prezentace Výborná byla práce v oblasti studijních cest pro média a CK. Těch jsme vloni uskutečnili 13, většinu z nich díky spolupráci s CzechTourismem. Na poznávání k nám přijeli zástupci těchto zemí: Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, Itálie, Skandinávie, Japonsko, Mexiko, USA, Francie, Jižní Korea

32 Tisková konference Bratislava, květen 2016

33 Seminář pro průvodce v CR Praha, Jalta, březen 2016 Akreditováno 130 účastníků Akce pořádána Czechtourism Účast i zahraničních incomingových touroperátorů

34 Mezinárodní konference zdravotního turismu, seminář MICE, květen 2016 Nový segment cestovního ruchu Spolupráce s KHK a Zlínským krajem Hlavní cílové trhy: Rusko, Kazachstán, Maďarsko

35 Presstrip ITA, květen 2016 Paolo Bracallini, italský novinář, titul Il Giornale Součinnost s CzechTourism Miláno Navštívená místa: Kroměříž, Zlín, Luhačovice

36 Trip SVK lázně a wellness, Batismus, květen 2016 Spolupráce s Lázněmi Luhačovice, a. s. Luhačovice, Zoo Zlín, BAŤŮV INSTITUT

37 Presstrip Slovensko, květen 2016 Juraj Recký, Silvia Sekačová Téma: Aktivní Beskydy, gastronomie Výstup z tripu:

38 Presstrip Rakouská televize 55+ červen 2016 Téma: František Josef I. na Moravě Spolupráce s CzechTourism Vídeň Lokality: Buchlovice, Bystřice p. Hostýnem, Svatý Hostýn, Rožnov pod Radhoštěm, Kroměříž, Olomouc, Brno Výstupy Kaiserliches Mähren - Von Brünn nach Olmütz Trailer Kaiserliches Mähren - Schloss Buchlau Kaiserliches Mähren - Bistritz und Rosenau Kaiserliches Mähren - Kremsier

39 Presstrip, Rakousko, téma Baroko v ČR, červenec 2016 Lukas Charwat, špičkový rakouský fotograf. Foto bylo prezentováno na výstavě během veletrhu Ferienmesse Vídeň v lednu 2017

40 Jižní Korea, září 2016 Fotografické práce, Kroměříž Podpora mediální kampaně na korejském trhu

41 Kroměříž, září 2016 součinnost CzT Itálie 4 touroperátoři Skandinávie 4 touroperátoři USA, Mexiko, Izrael, Španělsko 8 touroperátorů, Japonsko, 4 touroperátoři

42 Presstrip Německo 4 novináři Říjen 2016 Lázeňství, Kroměříž, Slovácko

43 Prestrip Francie 4 novináři, spolupráce s CzT Říjen 2016 Karlovská místa, Uh. Hradiště, Kroměříž

44 Prestrip Advent 2016 na Valašsku Novináři ČR, Slovensko, Rakousko Lokality: Rožnov p. R, Velké Karlovice, Zlín

45 Nový systém podpory CR To nejlepší na konec: Od února do června letošního roku byla zpracovávána koncepce organizace a financování CR ve ZK. Výsledkem je nastavení finanční podpory vůči DMO a iniciace jejich vzniku. Do rozpočtu pro rok 2017 tak jde částka 2,4 mil. Kč pro 4 DMO (600 tis/1 DMO) Díky této práci bylo území ZK připraveno i na čerpání NPPCR 2016 plus Další devizou této zásadní systémové změny je vybudování plně funkční struktury řízení cestovního ruchu ve ZK, což byl doposud jeden z největších nedostatků kraje v CR

46 Motto Je chybou o destinačním managementu jen mluvit - destinačním managementem se musí ŽÍT! Děkuji za pozornost PhDr. Dana Daňová Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. nositelka ocenění Nejlepší destinační management ČR ( )

Přehled činnosti za rok 2017

Přehled činnosti za rok 2017 Přehled činnosti za rok 2017 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Lidečko, 27. února 2018 Obsah prezentace Veletrhy Marketingové kampaně Web, sociální sítě Public Relation Tiskoviny Další

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2015 Rožnov pod Radhoštěm, 23. 2. 2016 Realizované projekty» Kroměříž žádanou destinací do 30. 6., objem 285 tis. Kč, spolufinancováno

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2014 Staré Město, 10. 2. 2015 Realizované projekty» Marketingová podpora domácího cestovního ruchu na VM 10/11 12/14, objem 37

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

NÁVRH MKT PLÁNU CCRVM PRO ROK 2018

NÁVRH MKT PLÁNU CCRVM PRO ROK 2018 NÁVRH MKT PLÁNU CCRVM PRO ROK 2018 Hlavní komunikační osy Komunikace bude probíhat ve dvou hlavních osách: první osa respektuje top nabídku kraje (kulturní turismus, UNESCO, lázeňství, wellness, cykloturistika,

Více

TRIPY, SPOLUPRÁCE, CESTY K VÝSLEDKŮM MARKETINGOVÝ PLÁN Lidečko, 27.února 2018 Ing. Zdeněk Urbanovský

TRIPY, SPOLUPRÁCE, CESTY K VÝSLEDKŮM MARKETINGOVÝ PLÁN Lidečko, 27.února 2018 Ing. Zdeněk Urbanovský TRIPY, SPOLUPRÁCE, CESTY K VÝSLEDKŮM MARKETINGOVÝ PLÁN 2018 Lidečko, 27.února 2018 Ing. Zdeněk Urbanovský Studijní cesty (tripy) 2017 30 tripů pro 169 zástupců touroperátorů, cestovních kanceláří, dopravních

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

CYRILOMETODĚJSKÉ TÉMA V AKTIVITÁCH SDRUŽENÍ EKSCM A CCRVM

CYRILOMETODĚJSKÉ TÉMA V AKTIVITÁCH SDRUŽENÍ EKSCM A CCRVM CYRILOMETODĚJSKÉ TÉMA V AKTIVITÁCH SDRUŽENÍ EKSCM A CCRVM Martin Peterka martin.peterka@cyril-methodius.eu 1 www.cyril-methodius.eu Plán aktivit na rok 2015 PROJEKTY CERTIFIKACE EKSCM AKCE SDRUŽENÍ KOMUNIKACE

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Regionální konference cestovního ruchu Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Kam u sousedů 5/ 2015 Projekty 2015 Projekt je zaměřen na propagaci tradičních folklórních akcí a na podporu spolupráce se sousedním

Více

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum:

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum: 6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU TO BESKYDY-VALAŠSKO IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář Datum: 9. 5. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: zdroj

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších moravských krajů v roce 2017

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších moravských krajů v roce 2017 Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších moravských krajů v roce 2017 RNDr. Ivan Marek Bc. Nikola Bartoníčková Zdroje: ČSÚ návštěvnost v Hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ) CCRVM návštěvnost

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Obsah a načasov asování kampaní v roce 2011 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční trhy Páry

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Propagace památek UNESCO 2013 18.4. 2013

Propagace památek UNESCO 2013 18.4. 2013 Propagace památek UNESCO 2013 _ 18.4. 2013 Produkty 2013 Cesty poznání Kulturní produkt Cesty krajinou Aktivní produkt Cesty pro zdraví Lázeňský produkt MICE Praha Letní cesty České lázně Kongresy Města

Více

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016 Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů v roce 2016 Dr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o. Zdroje: ČSÚ návštěvnost v Hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ) CCRVM návštěvnost

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism -

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Fondy EU jako zdroj finančních prostředků pro podporu CR v ČR I. ESF Evropský

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění

Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění Otrokovice 13. listopadu 2018 Ing. Zdeněk Urbanovský Partnerství, společně bez hranic Hlavní partner projektu Centrála cestovního

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava je regionem, kde se po Praze koná nejvíce kongresových akcí Výsledky 2006 a 2007 dle ČSÚ (akce od 100 účastníků): 1. 4.Q 2006 1. 4.Q

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje sdružení a jeho aktivity Kunovice, Martina Janochová

Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje sdružení a jeho aktivity Kunovice, Martina Janochová Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje sdružení a jeho aktivity 13.6.2018 Kunovice, Martina Janochová 31 certifikovaných stezek v Evropě Rada Evropy (47 států) Democracy www.coe.int Culture and

Více

Marketingové aktivity CzechTourism v regionech , VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín

Marketingové aktivity CzechTourism v regionech , VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín Marketingové aktivity CzechTourism v regionech _ 28. 2. 2017, VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín Marketingové aktivity CzechTourism Hlavním marketingovým tématem roku 2017 je

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí Pracovníci Destinačního managementu Hradecko během roku zajišťovali projektové aktivity projektu ROP Hradecko efektivní koordinace aktivit v cestovním ruchu a navazující mimoprojektové aktivity. 1. Jedním

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Spolupráce s místními aktéry a projekty přeshraniční spolupráce pro rozvoj Cyrilometodějské stezky

Spolupráce s místními aktéry a projekty přeshraniční spolupráce pro rozvoj Cyrilometodějské stezky Spolupráce s místními aktéry a projekty přeshraniční spolupráce pro rozvoj Cyrilometodějské stezky CYRILOMETODĚJSKÁ STEZKA VIZE Cyrilometodějská kulturní stezka je funkční evropská síť partnerů podporující

Více

HIT SEZONY VÝCHODNÍ MORAVY aneb Partnerství jako základ efektivního řízení destinace PhDr. Dana Daňová www.vychodni-morava.cz

HIT SEZONY VÝCHODNÍ MORAVY aneb Partnerství jako základ efektivního řízení destinace PhDr. Dana Daňová www.vychodni-morava.cz HIT SEZONY VÝCHODNÍ MORAVY aneb Partnerství jako základ efektivního řízení destinace PhDr. Dana Daňová www.vychodni-morava.cz Centrála cestovního ruchu Východní Moravy Aktivní prezentace regionu Východní

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Letos se jezdí k nám!

Letos se jezdí k nám! Role destinačního managementu v období ekonomické recese CCRVM nositelka ocenění Destinační management ČR (1993 2010) I. pololetí 2009 úbytek celkového počtu přenocování o 9,6 %, za celý rok pak pokles

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha č. 1 Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2018 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2018 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

Hodonín, Cyrilometodějská stezka jako kandidátská kult. stezka Rady Evropy Martina Janochová

Hodonín, Cyrilometodějská stezka jako kandidátská kult. stezka Rady Evropy Martina Janochová Hodonín, 30. 11. 2017 Cyrilometodějská stezka jako kandidátská kult. stezka Rady Evropy Martina Janochová CM STEZKA: Téma, hodnoty, význam Dialog jako evropská hodnota budoucnosti Evangelizace Ekumenismus

Více

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje Zpracoval(a): Mgr. Nazim Afana, LL.M. Datum: 30. 11. 2017 Podpora rozvoje cestovního ruchu v rámci dotací Dotační programy Podpora systémů

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy základní údaje o projektu marketingové aktivity it v roce 2010 Základní fakta Rozvoj domácího cestovního ruchu se v posledních letech stává klíčovým pro regiony i

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

DOBRÉ PRAXE KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH

DOBRÉ PRAXE KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH 5I-PP1-09 DOBRÉ PRAXE KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH Tato dobrá praxe byla zdokumentována partnerem, které byl přidán kód č. PP1 5I-PP1-09 (Výše uvedený kód: pouze pro potřeby vedoucího partnera) 1. VŠEOBECNÉ

Více

CzechTourism 2015+ Monika Palatková KONFERENCE EKONOMICKÝCH RADŮ. Aktivity CzechTourism při podpoře vnějších ekonomických vztahů _ 22. 6.

CzechTourism 2015+ Monika Palatková KONFERENCE EKONOMICKÝCH RADŮ. Aktivity CzechTourism při podpoře vnějších ekonomických vztahů _ 22. 6. CzechTourism 2015+ KONFERENCE EKONOMICKÝCH RADŮ Aktivity CzechTourism při podpoře vnějších ekonomických vztahů Monika Palatková _ 22. 6. 2015 1 Vize CzechTourism 2015+ CzechTourism profesionální, proobchodně

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Srpen 2013 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 1. pololetí 2013 Typ návštěvníka 1. pololetí 2013 1. pololetí 2012 A. Zahraniční turista 39,0 % 39,5 % B.

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 propagace cestovního ruchu a turistických možností Středočeského kraje tvorba propagačních materiálů

Více

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015 Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B _ 1.12.2015 Organizační struktura agentury CzechTourism 1.12.2015 2 Odbor Regionální partnerství a vztahy B2B REGP a B2B oddělení: - Produkt management

Více

Krkonoše svazek měst a obcí

Krkonoše svazek měst a obcí 1 Marketingový plán cestovního ruchu regionu KRKONOŠE - 2017 Cílem celoroční prezentace je představení Krkonoš naplňující slogan KRKONOŠE JEDINEČNÉ NAVENEK, PŘÁTELSKÉ UVNITŘ. Priority Krkonoše svazek měst

Více

Marketingová podpora lázeňského cestovního ruchu

Marketingová podpora lázeňského cestovního ruchu Marketingová podpora lázeňského cestovního ruchu Obsah prezentace Nová organizační struktura CzechTourism Marketingové produkty Cílové trhy Marketingová podpora lázeňství Lázeňské statistiky v příjezdovém

Více

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Obsah prezentace Vývoj návštěvnosti domácími turisty Profil návštěvníků Jižních Čech Výzkumy CzechTourism 2 Vývoj návštěvnosti domácími turisty Domácí turisté v

Více

Marketingová studie cestovního ruchu

Marketingová studie cestovního ruchu Marketingová studie cestovního ruchu pro Olomoucký kraj na období 2017 2020 A k č n í p l á n 1 Zpracovatelé: PuRela 42 s. r. o. se sídlem Fabiánova 3/607, 150 00 Praha 5 - Košíře E-mail: media@pr42.cz

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3 Listopad 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-205 Květen 204 / Jan Tuček / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za. čtvrtletí 204 a rok 203 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků

Více

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2015

Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2015 Rozhledna Vartovna Výsledky a trendy návštěvnosti Zlínského kraje a dalších krajů 2015 Dr. Ivan Marek m-ark Marketing a reklama s.r.o. Zdroje: ČSÚ návštěvnost v Hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ)

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA WORKSHOP PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 13. 10. 2016 ROKYTNICE V ORLICKÝCH HORÁCH Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje PROGRAM WORKSHOPU 1. Aktivity DS OHP a TIC * Spolupráce OHP a

Více

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o.

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Aktivity 2015 / 2016 / 2017 Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Stěžejní aktivity v roce 2015 Projekt MST E-marketing: www.severnimorava.travel

Více

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR 1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR OHLÉDNUTÍ ZA VÝROČÍM 1150 LET OD PŘÍCHODU SV. CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU Zlínský kraj Ministerstvo zahraničních věcí ČR erzita c Zlínský

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

MENDELU , Kunovice

MENDELU , Kunovice CMS v JMK MENDELU 13. 6. 2018, Kunovice OBSAH PREZENTACE 1 2 3 4 PŘEDSTAVENÍ PARTNERA REGIONÁLNÍ PRACOVNÍ SKUPINA ÚZEMÍ ROZVOJE CM STEZKY PŘEDCHOZÍ VÝSLEDKY 1 PŘEDSTAVENÍ PARTNERA STRANA 1 MENDELOVA UNIVERZITA

Více

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Ingrid Sieder ředitelka Rakouské národní turistické centrály Österreich Werbung Praha Obsah hlavní body 1. Organizační

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2016 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2016 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Přítomni: Jaroslav Martinek, Jitka Vrtalová, Ivana Popelová (Asociace měst

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Květen 2013 / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 1. čtvrtletí 2013 Typ návštěvníka 1Q 2013 1Q 2012 A. Zahraniční turista 39,1 % 39,8 % B. Jednodenní

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-205 Srpen 204 / Jan Tuček / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za. pololetí 204 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků a jejich

Více

Marketingový plán Podzvičinsko, z.s. pro rok 2016

Marketingový plán Podzvičinsko, z.s. pro rok 2016 Marketingový plán Podzvičinsko, z.s. pro rok 2016 Pracovní verze k 1. 12. 2015 Zpracovala: Kateřina Karešová a Ludmila Škvrnová 1 Cíle a priority sdružení Podzvičinsko pro 2016 Základní prioritou strategie

Více

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015, který se uskutečnil ve dnech 19. 21. března v Eurocentru v Jablonci

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍCMS nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 13. 6. 2018 OBSAH PRESENTACE 1 2 3 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU PRACOVNÍ SKUPINY 4 NOSNÉ PILÍŘE

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Indikátory parametry podprogramu na úrovni projektů Marketingové aktivit v cestovním ruchu (117D72200) 2-7 výstupu marketingových aktivit realizovaných

Více

Setkání TIC Krkonoše, Vrchlabí

Setkání TIC Krkonoše, Vrchlabí Královéhradecký kraj v listopadu 2016 Sportlife, 4. - 6. 11. Brno Ve dnech 4. - 6. 11. 2016 se pracovníci oddělení regionálního rozvoje a zástupkyně destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko zúčastnili

Více

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Kde nás hledat? www.vychodni-morava.cz Témata Přehled o regionu Aktivní dovolená Lázně, wellness Novinky, zajímavosti, akce Kroměříž brána k Východní Moravě Praha Kroměříž

Více

Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách

Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách Kontakt JCB: Ing. Ivana Kulíšková mob. 608 119 092 email: kuliskova@jesenikytourism.cz Jeseníky Convention Bureau www.jesenikyconvention.cz

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky za rok 2013 Typologie návštěvníků

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky za rok 2014 Typologie návštěvníků

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu ASICS Stockholm Marathon Expo, 1. 6. 3. 6. Ve dnech 1. 6. 3. 6. 2017 se Královéhradecký kraj zúčastnil prezentační akce ASICS Stockholm Marathon Expo. Na expu

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více