Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání. Mgr. Magda Bürgerová Odbor azylové a migrační politiky MVČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání. Mgr. Magda Bürgerová Odbor azylové a migrační politiky MVČR"

Transkript

1 Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání Mgr. Magda Bürgerová Odbor azylové a migrační politiky MVČR

2 Režim Ukrajina Vytvořen za účelem dosažení časových úspor při přijímání a vyřizování žádostí o zaměstnanecké karty pro státní občany Ukrajiny. (Přijetí žádosti o zaměstnaneckou kartu bez nutnosti registrace v rezervačním systému Visa point k podání žádosti. Přijaté žádosti budou vyřizovány v zákonem stanovených lhůtách. Možnost podání 15 žádostí z živé fronty každé pondělí od 14:00-16:00 na GK Lvov) Na zařazení do Režimu není právní nárok. Garanti Režimu Ukrajina - Svaz průmyslu a dopravy České republiky /SP ČR/, Hospodářská komora České republiky /HK ČR/, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů České republiky /KZPS ČR/, Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky /AMSP ČR/, Agrární komora České republiky /AK ČR/, Potravinářská komora České republiky /PK ČR/) a Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest (CI)

3 Režim Ukrajina je určen: Přímým zaměstnavatelům působícím v ČR Kteří zaměstnávají alespoň 10 zaměstnanců a nemohou dlouhodobě obsadit volné pracovní místo z českých zdrojů trhu práce Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO zařazeny do hlavních tříd 4 8 v oblasti výroby, služeb nebo veřejného sektoru (na stránkách českého statistického úřadu) Existence zaměstnavatele min. 2 roky Žádosti o ZK nabírá pouze Generální konzulát ČR ve Lvově

4 Další kritéria Potvrzení z Finančního úřadu o neexistenci daňových nedoplatků Potvrzení České správy sociálního zabezpečení o neexistenci nedoplatků pojistného na sociálním zabezpečení a příspěvku na státní politiku nezaměstnanosti Zaměstná cizince na dobu nejméně jednoho roku V případě porušení podmínek sjednání pracovního poměru s nahlášeným uchazečem, účelové zneužívání nebo porušování podmínek zařazení zaměstnavatele do Režimu, včetně porušení pravidel pro plnění odvodů České správě sociálního zabezpečení za příslušné zaměstnance či uvedení nepravdivých prohlášení nastává důvod pro vyřazení zaměstnavatele z Režimu.

5 Nelze zařadit zaměstnavatele Který vykonává činnost zprostředkování zaměstnání dle 14 odst. 1 písm. b), zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, s výjimkou činností uvedených v 43a zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, anebo z důvodů hodných zvláštního zřetele, které posoudí garant po konzultaci s příslušným resortem Který je zapsán v obchodním rejstříku a do sbírky listin obchodního rejstříku v rozporu s příslušnými právními předpisy neuložil své účetní závěrky Jestliže mzda nabízená v centrální evidenci volných pracovních míst obsaditelných držiteli zaměstnanecké karty uchazeči, kterého zaměstnavatel nahlašuje do Režimu, nedosahuje příslušné úrovně zaručené mzdy podle nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí, ve znění pozdějších předpisů (garance minimální mzdy musí být patrna z pracovní smlouvy nebo smlouvy o smlouvě budoucí) Jestliže garant nebo některý z participujících ústředních orgánů státní správy má pochybnosti, zda ve vztahu k nahlášenému uchazeči nepůjde o dočasné přidělení či zastřené zprostředkování zaměstnání.

6 Projekt Ukrajina Určen pro vysoce kvalifikované uchazeče (specialisty) a dále pak jejich rodinné příslušníky, kteří se rovněž relokují a kteří budou žádat o vízum k pobytu nad 90 dnů za účelem rodinným. Vysoce kvalifikovaný uchazeč (specialista) : osoba, která má specifické znalosti a dovednosti zásadního významu, disponuje vysokou úrovní kvalifikace a vědomostmi na pokročilé úrovni, jež jsou zásadní nebo důležité pro specifickou činnost, technologie nebo vedení podniku, v němž bude práci vykonávat, a tuto kvalifikaci doloží příslušným dokladem. Specialista musí mít minimálně vysokoškolské, v případě určitých konkrétních profesí/oborů středoškolské vzdělání s maturitou. Za specialistu lze považovat člověka, jehož pracovní pozice, kterou bude v České republice vykonávat, je dle platného znění aktualizované Klasifikace zaměstnání (CZ-ISCO) zpravidla zařazena do hlavních tříd 1 3.

7 Garanty Projektu Ukrajina: Ministerstvo průmyslu a obchodu /MPO/ a Ministerstvo zdravotnictví /MZ/ - pouze pro zdravotnické profese Žádosti o zaměstnaneckou kartu nebo modrou kartu jsou přijímány pouze na zastupitelském úřadě ČR v Kyjevě.

8 Kritéria pro zařazení zaměstnavatele do Projektu: Doba podnikání na území min. 2 roky Daňový rezident Plátce zdravotního a sociálního pojištění Specifické požadavky na mzdu/plat Zaměstnal v období dvou let před podáním žádosti na území ČR alespoň 3 osoby Doložení specifických potvrzení např. o registraci nestátního zdravotnického zařízení apod.

9

10

11

12

13 Právní rámec Zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů. Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti ( 89 až 101)

14 Povinnosti zaměstnavatele Zaměstnavatel je povinen oznámit příslušnému úřadu práce volné pracovní místo a jeho charakteristiku v případě, že zamýšlí zaměstnávat cizince. Je oprávněn zaměstnat pouze cizince, který je držitelem platné zaměstnanecké karty, karty vnitropodnikově převedeného zaměstnance, modré karty nebo má-li platné povolení k zaměstnání vydané krajskou pobočkou Úřadu práce a platné oprávnění k pobytu na území České republiky. Zaměstnavatel je povinen o nástupu cizince do zaměstnání písemně informovat příslušnou krajskou pobočku ÚP nejpozději v den nástupu této osoby k výkonu práce. Zaměstnavatel je dále povinen písemně informovat příslušnou krajskou pobočku ÚP o tom, že cizinec, kterému bylo vydáno povolení k zaměstnání, zaměstnanecká karta nebo modrá karta: nenastoupil do práce, ukončil zaměstnání před uplynutím doby, na kterou bylo povolení vydáno, nebo zaměstnání bylo ukončeno výpovědí z některých důvodů uvedených v 52 písm. a) až e) zákoníku práce nebo dohodou z týchž důvodů, anebo zaměstnání bylo ukončeno okamžitým zrušením podle 56 zákoníku práce i důvod ukončení. Právnická nebo fyzická osoba je povinna mít v místě pracoviště kopie dokladů prokazujících existenci pracovněprávního vztahu a dokladů prokazujících oprávněnost pobytu cizince na území ČR. Kopie dokladů prokazujících oprávněnost pobytu cizince na území ČR je zaměstnavatel povinen uchovávat po dobu trvání zaměstnání a dobu 3 let od skončení zaměstnávání tohoto cizince.

15 Způsoby zaměstnání cizince Schengenské (krátkodobé) vízum za účelem zaměstnání (Nařízení EP a Rady (ES) č. 810/2009 ze dne 13. července 2009 o kodexu Společenství o vízech (vízový kodex) + platné povolení k zaměstnání vydané krajskou pobočkou Úřadu práce Zaměstnanecká karta: - 42g Zaměstnanecká karta - 42h Náležitosti k žádosti o vydání ZK Modrá karta: - 42i Modrá karta - 42j Náležitosti k žádosti o vydání MK

16 Lhůta pro vyřizování žádosti Zákonná lhůta pro vyřízení žádosti o ZK 60 dnů ode dne podání úplné žádosti na ZÚ ( 169 odst. 1 písm. h zák. č. 326/1999 Sb.). Zařazením žádosti do Projektu, resp. Režimu Ukrajina není uvedená lhůta dotčena Výskyt formálních nedostatků u podaných žádostí výzva žadatele k odstranění nedostatků, přerušení řízení Správní řízení je vedeno s cizincem, pokud nemá zaměstnavatel zplnomocnění, není oprávněn žádat o informace ke stavu řízení

17 Náležitosti žádosti o ZK řádně vyplněná žádost na předepsaném formuláři platný cestovní doklad 2 fotografie doklad o zajištění ubytování doklad obdobný výpisu z evidence Rejstříku trestů z domovského státu a také státem/státy, ve kterých cizinec v posledních 3 letech pobýval déle než 6 měsíců pracovní smlouva nebo smlouva o smlouvě budoucí doklad o vzdělání, doklad o prokázání odborné způsobilosti číslo volného pracovního místa Dokumenty musí být úředně přeloženy do českého jazyka, u potvrzení o ubytování a výpisu z RT ne starší 180 dnů.

18 Nejčastější chyby v žádostech Cizinec je povinen k žádosti doložit všechny zákonem stanovené náležitosti, pokud tak neučiní, ZÚ uplatní postup dle 169r odst. 4 zákona o pobytu cizinců. Zastupitelský úřad řízení o žádosti o vydání povolení k dlouhodobému pobytu, o vydání potvrzení o přechodném pobytu na území, o vydání povolení k přechodnému pobytu a o vydání povolení k trvalému pobytu dále zastaví, jestliže a) žádost nebyla podána na úředním tiskopisu, b) nebyl zaplacen správní poplatek za přijetí žádosti, jde-li o žádost o vydání povolení k dlouhodobému nebo trvalému pobytu podanou na zastupitelském úřadu, c) k žádosti nebyly předloženy náležitosti podle tohoto zákona, jde-li o žádost o vydání povolení k dlouhodobému nebo trvalému pobytu podanou na zastupitelském úřadu.

19 Nejčastější chyby v žádostech Doklad o zajištění ubytování potvrzení o ubytování podpis oprávněné osoby musí být úředně ověřen, potvrzení nesmí být starší 180 dnů smlouva o ubytování podpis obou stran, podpisy nemusí být úředně ověřeny (často podepsáno pouze jednou stranou) V případě, že smlouvu či potvrzení podepisuje osoba, která není vlastníkem, je třeba doložit oprávnění k pronájmu. Ubytování je možné zajistit pouze v objektu s č.p. či č.o., určeným pro bydlení, ubytování, nebo rekreaci zákona o pobytu cizinců

20 Nejčastější chyby v žádostech Pracovní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí - druh práce musí odpovídat druhu práce nahlášeném v Evidenci volných pracovních míst obsaditelných držiteli ZK - místo výkonu musí odpovídat místu výkonu nahlášeném v EVPM - měsíční mzda/plat musí odpovídat mzdovému rozpětí nahlášenému v EVPM - den nástupu do práce, v případě smlouvy o smlouvě budoucí rovněž datum, do kterého má být uzavřena pracovní smlouva (den po vydání ZK)

21 Nejčastější chyby v žádostech Doklad o vzdělání, doklad prokazující odbornou kvalifikaci - doklad o vzdělání (např. maturitní vysvědčení, VŠ diplom) musí odpovídat požadavku na stupeň vzdělání nahlášeném v EVPM - doklad prokazující požadovanou odbornou kvalifikaci, je-li podle jiných právních předpisů vyžadována - doklad prokazující splnění podmínek pro výkon tzv. regulovaného povolání, jde-li o takové povolání

22 Rizika zaměstnání cizinců Výběr zaměstnanců zcela na zaměstnavateli cizinci však nejsou danému zaměstnavateli zavázaní dbát na kvalitní nábor Nastoupí odejde ve zkušební době; vůbec nenastoupí; nastoupí odejde bez udání důvodu okamžité zrušení pracovního poměru nebude možné doručit pokusit se doručovat co nejdříve, nejlépe hned 4. den absence zaměstnance vyšší šance na fikci doručení hlásit MVČR a ÚP Jazyková bariéra Nemoci špatné a drahé zdravotnictví v zemi původu využití pobytového oprávnění k léčbě na území ČR na náklady zaměstnavatele (pozor na zdravotní způsobilost k výkonu určitých zaměstnání pekárna/potravinářský průkaz) UKR, VNM padělky dokladů vzdělání, RT, výpisy z bankovních účtů, matriční doklady Nespoléhat na tamní agentury za peníze vyřídí vše, kvalita člověka ale neodpovídá požadavkům pro zaměstnavatele ztráta času čekáním na vyřízení žádosti a velká finanční ztráta Nespoléhat na naše agenturní zaměstnavatele garanti projektů případně MV jsou vždy nápomocni mnohdy vykořisťování cizinců

23 DĚKUJI ZA POZORNOST

Základní ustanovení. Do Režimu dále nelze zařadit zaměstnavatele:

Základní ustanovení. Do Režimu dále nelze zařadit zaměstnavatele: Realizace Koncepce navýšení kapacity Ministerstva zahraničních věcí České republiky a Ministerstva vnitra České republiky za účelem vyřízení vyššího množství žádostí o zaměstnanecké karty Základní ustanovení

Více

Příloha č. 1 REŽIM OSTATNÍ STÁTY - REALIZACE. Základní ustanovení

Příloha č. 1 REŽIM OSTATNÍ STÁTY - REALIZACE. Základní ustanovení Příloha č. 1 REŽIM OSTATNÍ STÁTY - REALIZACE Základní ustanovení O žádostech o zařazení do REŽIMU bude rozhodovat Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) na základě doporučení od české podnikatelské reprezentace

Více

III. Základní ustanovení

III. Základní ustanovení Realizace Koncepce navýšení kapacity Ministerstva zahraničních věcí České republiky a Ministerstva vnitra České republiky za účelem vyřízenívyššího množství žádostí o zaměstnanecké karty III. Základní

Více

Zaměstnávání cizinců na pozici lékařů, sester a pomocného zdravotnického personálu

Zaměstnávání cizinců na pozici lékařů, sester a pomocného zdravotnického personálu Zaměstnávání cizinců na pozici lékařů, sester a pomocného zdravotnického personálu Mgr. Veronika Paseková oddělení právní podpory zaměstnanosti odbor trhu práce Ministerstvo práce a sociálních věcí Právní

Více

MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství a potravinářství z Ukrajiny tel

MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství a potravinářství z Ukrajiny tel MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství a potravinářství z Ukrajiny simova@zscr.cz, tel. 725 345 290 Pracovník : osoba na pracovní pozici v oblasti zemědělské a potravinářské

Více

PROGRAM VYSOCE KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC

PROGRAM VYSOCE KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC PROGRAM VYSOCE KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC 1 PROGRAM VYSOCE KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC (dále jen Program ) je program schválený vládou za účelem dosažení ekonomického přínosu pro ČR podle zákona č. 326/1999

Více

PROGRAM KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC

PROGRAM KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC PROGRAM KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC 1 PROGRAM KVALIFIKOVANÝ ZAMĚSTNANEC (dále jen Program ) je program schválený vládou za účelem dosažení ekonomického přínosu pro ČR podle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu

Více

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ HOSPODÁŘSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY ČESKÉ REPUBLIKY ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ duben 2018 Hospodářská komora České republiky nestátní instituce, ovlivňující hospodářskou politiku

Více

Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012

Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012 Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012 Úvod - legislativa Zákony upravující pobyt cizinců na území ČR: z.č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění; z.č. 262/2006 Sb.,

Více

Projekt: Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny

Projekt: Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny Projekt: Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny Cíl projektu: Cílem projektu je dosáhnout časových úspor při přijímání žádostí pro pracovníky v oblasti zemědělské

Více

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny).

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny). MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny simova@zscr.cz, tel. 725 345 290 verze: 8.11.2018 Pracovník : osoba na pracovní pozici v oblasti

Více

MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018)

MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018) 29.1.2018 MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018) OBSAH SOUČASNÉ MOŽNOSTI ZAMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ZE ZAHRANIČÍ PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY DO ZEMĚDĚLSTVÍ

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky PhDr. Kateřina Štěpánková Sekce zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek Oddělení zahraniční zaměstnanosti 1 Obsah prezentace 1. MPSV a Úřad práce

Více

ZAMĚSTNANOST 2016 JUDR. JITKA HEJDUKOVÁ, CSC., SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR

ZAMĚSTNANOST 2016 JUDR. JITKA HEJDUKOVÁ, CSC., SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR ZAMĚSTNANOST 2016 JUDR. JITKA HEJDUKOVÁ, CSC., SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR Situace na trhu práce v České republice V současné době se trh práce potýká s velkým nedostatkem zaměstnatelných uchazečů o práci

Více

Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy?

Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy? ČASTO KLADENÉ OTÁZKY K REŽIMU OSTATNÍ STÁTY Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy? Pro ty zaměstnavatele, kteří již mají zkušenosti s Režimem Ukrajina, se

Více

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny).

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny). MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny simova@zscr.cz, tel. 725 345 290 verze: 8. 1.2019 Pracovník : osoba na pracovní pozici v oblasti

Více

Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy?

Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy? ČASTO KLADENÉ OTÁZKY K REŽIMU OSTATNÍ STÁTY Jaká jsou kritéria, která je potřeba naplnit k přihlášení se do Režimu ostatní státy? Pro ty zaměstnavatele, kteří již mají zkušenosti s Režimem Ukrajina, se

Více

Zaměstnávání občanů třetích států ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců na území ČR. 27. březen 2018

Zaměstnávání občanů třetích států ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců na území ČR. 27. březen 2018 Zaměstnávání občanů třetích států ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců na území ČR 27. březen 2018 Téma pobytová oprávnění občanů 3. států a možnost výkonu zaměstnání zaměstnanecká karta možnost změny zaměstnání

Více

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny).

Do projektu je možné se hlásit pouze s konkrétním uchazečem o pracovní místo (z Ukrajiny). MZe Projekt ZEMĚDĚLEC Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny simova@zscr.cz, tel. 725 345 290 verze: 1. 7. 2019 Pracovník : osoba na pracovní pozici v oblasti

Více

CzechInvest Služby AfterCare

CzechInvest Služby AfterCare CzechInvest Služby AfterCare Ivan Dzido, vedoucí oddělení AfterCare 25. 5. 2017 www.czechinvest.org 2 I. AfterCare v rámci CzechInvestu 3 Oddělení, které Vás spojuje se službami CzechInvestu CzechInvest

Více

SPRÁVNÍ POPLATKY žádost o vydání povolení k trvalému pobytu

SPRÁVNÍ POPLATKY žádost o vydání povolení k trvalému pobytu Přehled změn provedených novelou zákona o pobytu cizinců s účinností od 31.7.2019 (zákonem č. 176/2019 Sb., kterým se mění zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých

Více

Vízová podpora.

Vízová podpora. Vízová podpora www.czechinvest.org AfterCare podpora v oblasti vízového a migračního procesu úvod do vízového procesu propojení s příslušnými orgány a institucemi vízového procesu informační servis komunikace

Více

Informace pro zaměstnavatele

Informace pro zaměstnavatele Informace pro zaměstnavatele Pracujeme s omezením v Olomouckém kraji reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_010/0000031 V rámci projektu je možné ze strany zaměstnavatelů využít tyto klíčové aktivity: Název klíčové

Více

PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY

PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY 9.1.2018 PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY OBSAH VÝCHODISKA PROJEKTU PARAMETRY PROJEKTU IMPLEMENTUJÍCÍ SUBJEKTY DALŠÍ CHARAKTERISTIKY PROJEKTU SCHÉMA POSTUPU

Více

Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR

Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR Cizinec může na území ČR vykonávat práce za předpokladu, že má platné povolení k zaměstnání a platné vízum k pobytu za účelem zaměstnání. Kdo je účastníkem

Více

ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE

ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE 1 Podnikatel fyzická osoba 1.1 Zahájení podnikatelské činnosti 1.1.1 Podnikatel

Více

MOŽNOSTI ZÍSKÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Z UKRAJINY aktuální projekty

MOŽNOSTI ZÍSKÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Z UKRAJINY aktuální projekty MOŽNOSTI ZÍSKÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Z UKRAJINY aktuální projekty MOŽNOSTI ZÍSKÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Z UKRAJINY aktuální projekty Svaz průmyslu a dopravy ČR přináší v této publikaci zaměstnavatelům vysvětlení možností

Více

Aktuální situace na trhu práce v Karlovarském kraji

Aktuální situace na trhu práce v Karlovarském kraji Aktuální situace na trhu práce v Karlovarském kraji 1 Situace k 31. 10. 2016 Počet uchazečů Podíl nezaměstnaných Počet volných míst Cheb 2 282 3,4% 1 804 Karlovy Vary 4 589 5,4% 1 665 Sokolov 4 548 7,0%

Více

Kvalifikovaní zahraniční pracovníci v České republice

Kvalifikovaní zahraniční pracovníci v České republice Kvalifikovaní zahraniční pracovníci v České republice Ondřej Brychta Odbor azylové a migrační politiky Ministerstvo vnitra ČR 20. listopadu 2013 Bratislava Problém definice Jednotná definice kvalifikovaných

Více

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Osnova Úvod Legislativa Statistiky Zaměstnavatel Zaměstnanec Osnova Rady, tipy, doporučení

Více

Podnikání cizinců z tzv. třetích zemí

Podnikání cizinců z tzv. třetích zemí Schéma: Podnikání cizinců z tzv. třetích zemí Živnostenský úřad---- Obchodní rejstřík ----- Cizinecká policie --------Finanční úřad----- Každý žadatel o dlouhodobý pobyt se musí dostavit na Živnostenský

Více

Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu

Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu Přílohy projektu Fast Track Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu Vnitropodnikový převod zaměstnance Společnost projedná s krajskou pobočkou ÚP podrobnosti

Více

PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE. Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ /0.0/0.0/15 _010/

PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE. Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ /0.0/0.0/15 _010/ PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ.03.1.48/0.0/0.0/15 _010/0000047 ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekt Práce s rodinou na Vysočině byl připraven Úřadem práce ČR s cílem pomoci uchazečům

Více

Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání. Ondřej Brychta

Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání. Ondřej Brychta Vstup občanů třetích států na území ČR za účelem zaměstnání Ondřej Brychta Princip preference Poptávka po pracovní migraci do ČR vysoce převyšuje kapacity migračního systém výběrovost podle zájmů státu

Více

PROGRAM KLÍČOVÝ A VĚDECKÝ PERSONÁL

PROGRAM KLÍČOVÝ A VĚDECKÝ PERSONÁL PROGRAM KLÍČOVÝ A VĚDECKÝ PERSONÁL 1 PROGRAM KLÍČOVÝ A VĚDECKÝ PERSONÁL (dále jen Program ) je program schválený vládou za účelem dosažení ekonomického přínosu pro ČR podle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu

Více

Č. j.: MPSV-UP/13671/14/ÚPČR ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

Č. j.: MPSV-UP/13671/14/ÚPČR ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Č. j.: MPSV-UP/13671/14/ÚPČR ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Druh vnitřního řídícího aktu: Směrnice generální ředitelky č. 13/2014 Název vnitřního řídícího aktu: Zajištění realizace projektu Fast Track (Zrychlená

Více

Příloha 1 Hlášení volných pracovních míst zaměstnavatelem, Časté nedostatky; Příloha 2 Vzor Plné moci k poskytnutí informací o stavu řízení.

Příloha 1 Hlášení volných pracovních míst zaměstnavatelem, Časté nedostatky; Příloha 2 Vzor Plné moci k poskytnutí informací o stavu řízení. Možnosti urychleného procesu získávání pracovníků z Ukrajiny zejména pro likvidaci následků kůrovcové kalamity (zpracovalo MZe na základě informací MV, MZV a MPSV) Náměty k urychlení procedurálních postupů

Více

Projekt "Fast Track"

Projekt Fast Track II. Projekt "Fast Track" Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné a lokalizované zaměstnance zahraničních investorů Projekt byl zpracován Ministerstvem průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem

Více

8. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

8. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony 8. funkční období 230 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 444 z 6. volebního období

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2 Sbírka zákonů č. 1 / 2012 1 ZÁKON ze dne 9. prosince 2011, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na

Více

Trvalý pobyt pro cizince na území Čr

Trvalý pobyt pro cizince na území Čr CZ Trvalý pobyt pro cizince Čr CZ Trvalý pobyt pro cizince ČR Trvalý pobyt je pobytový status pro cizince, který splní zákonné podmínky. Může být umožněn na základě: Povolení k pobytu pro občany ze zemí

Více

Návrh projektu Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů

Návrh projektu Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů Návrh projektu Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů Návrh projektu je zpracován Ministerstvem průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra, Ministerstvem

Více

101/2014 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o pobytu cizinců na území České republiky

101/2014 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o pobytu cizinců na území České republiky 101/2014 Sb. ZÁKON ze dne 23. dubna 2014, kterým se mění zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 435/2004 Sb.,

Více

ČÁST PRVNÍ Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů

ČÁST PRVNÍ Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 140/2001 Sb., zákona č. 151/2002 Sb., zákona č. 217/2002 Sb.,

Více

1/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti

1/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti 1/2012 Sb. ZÁKON ze dne 9. prosince 2011, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce 1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce Cizinec může na území ČR pobývat na základě: 1. Bezvízového pobytu občané třetích států 2. Krátkodobého víza občané třetích států

Více

Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice

Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice INFORMACE PRO INVESTORY Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice CzechRepublic Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání

Více

11 ZAMĚSTNANEC, ZAMĚSTNAVATEL A ÚŘAD PRÁCE

11 ZAMĚSTNANEC, ZAMĚSTNAVATEL A ÚŘAD PRÁCE 11 ZAMĚSTNANEC, ZAMĚSTNAVATEL A ÚŘAD PRÁCE Cílem této kapitoly je vysvětlení, případně zopakování, základních principů z oblasti vztahů mezi zaměstnancem, zaměstnavatelem a úřady práce. Po prostudování

Více

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání Registrační číslo ÚP: SÚPM vyhrazená Úřad práce ČR v: OSÚ S 15 Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání 113 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve

Více

Metodický pokyn č. 1/2011

Metodický pokyn č. 1/2011 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor rodiny a dávkových systémů Č. j.: 2011/4258-21 V Praze dne 17. ledna 2011 Vyřizuje: Mgr. Petr Beck, PaedDr. Petr Niederle Metodický pokyn č. 1/2011 k rozšíření

Více

CZ DLOUHODOBÉ POBYTY

CZ DLOUHODOBÉ POBYTY DLOUHODOBÉ POBYTY DLOUHODOBÉ POBYTY POVINNÉ PODMÍNKY ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ DŮCHODOVÉ NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ PRACOVNÍ POVOLENÍ ŽIVNOSTENSKÝ LIST S JAKÝMI ÚŘADY SE CIZINEC S DLOUHODOBÝM POBYTEM

Více

ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH. Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011

ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH. Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011 ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011 EURAXESS Česká republika www.euraxess.cz Poskytujeme informace, poradenství a asistenci ohledně následujících témat: vstupní

Více

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce 1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce Tento materiál má výhradně informativní charakter a poskytuje pouze obecný orientační přehled dané problematiky Cizinec může na

Více

3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce

3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce 3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce (1) Povolení k zaměstnání se vyžaduje i v případě, má-li být cizinec, jehož zaměstnavatelem je zahraniční subjekt, svým zaměstnavatelem

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE aktualizovaná verze v souvislosti s přijetím zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek OBSAH 1. OBECNÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE... 2 1.1

Více

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? 12. 2. 2012 Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha Kdo jsme? EURAXESS - Celoevropská síť servisních center (Koordinátorem je evropská komise, od

Více

1. V 8a odst. 1 se písmeno k) zrušuje.

1. V 8a odst. 1 se písmeno k) zrušuje. Strana 1498 Sbírka zákonů č. 136 / 2014 Částka 59 136 ZÁKON ze dne 18. června 2014, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci

Více

INFORMACE PRO INVESTORY. Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice

INFORMACE PRO INVESTORY. Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice INFORMACE PRO INVESTORY Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční investory v České republice Víza, pracovní a pobytová povolení k zaměstnání a podnikání pro zahraniční

Více

Zaměstnávání cizinců v ČR

Zaměstnávání cizinců v ČR Zaměstnávání cizinců v ČR 29.11.2016 P R A H A B R A T I S L A V A O S T R A V A w w w. p r k p a r t n e r s. c o m Obsah semináře A. Úvod do problematiky I. Legislativní novinky II. Právní předpisy a

Více

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst.

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst. Otázky a odpovědi k vytvoření podpořeného pracovního místa v regionálním individuálním projektu Šance pro vyučené v Olomouckém kraji (reg. č. CZ.1.04/2.1.00/70.00053) 1. Kteří zaměstnavatelé nemohou podat

Více

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility PŘÍSPĚVEK NA DOJÍŽĎKU

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility PŘÍSPĚVEK NA DOJÍŽĎKU Registrační číslo Úřadu práce ČR: Příspěvek na dojížďku Pracoviště Úřadu práce ČR: S 15 Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility PŘÍSPĚVEK NA DOJÍŽĎKU 106 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti,

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376

Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376 Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376 Tiskopis žádosti o povolení zprostředkování zaměstnání bezplatně i za úhradu platný ode dne 1.1.2009 dle zákona č. 435/2004

Více

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility Registrační číslo Úřadu práce ČR: Regionální mobilita Pracoviště Úřadu práce ČR: S 15 Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility 106 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších

Více

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce 4. Základní informace k životní situaci Živnostenský zákon umožňuje podnikateli provozovat živnost prostřednictvím odpovědného zástupce, který

Více

Úřad, u kterého je potřeba Místně příslušný úřad práce.

Úřad, u kterého je potřeba Místně příslušný úřad práce. ČR Notifikační povinnost Právnická nebo fyzická osoba, ke které jsou občané EU/EHP/Švýcarska nebo cizinci vysláni k výkonu práce, musí informovat úřad práce o jejich vyslání. Cizinci navíc (až na zákonné

Více

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Příloha usnesení vlády ze dne 7. prosince 2015 č. 1011 Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Vláda stanoví, podle 186

Více

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ. Marta Osičková. Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU u budoucích zaměstnavatelů

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ. Marta Osičková. Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU u budoucích zaměstnavatelů Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU u budoucích zaměstnavatelů ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Marta Osičková Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0280 1 Důvody migrace

Více

Rekvalifikace. Kontaktní osoba: Mgr. Hana Majerová, , Společensky účelná pracovní místa

Rekvalifikace. Kontaktní osoba: Mgr. Hana Majerová, , Společensky účelná pracovní místa Dovolujeme si Vás oslovit za Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Břeclavi s informací o aktuálních možnostech a finančních příspěvcích nabízených v rámci aktivní politiky zaměstnanosti. Rekvalifikace Úřad práce

Více

Řeznický mistr z Německa by si rád v Karlových Varech otevřel pobočku

Řeznický mistr z Německa by si rád v Karlových Varech otevřel pobočku Scénář: Řeznický mistr z Německa by si rád v Karlových Varech otevřel pobočku Úkolem bylo přezkoumat, jaké předpoklady jsou nutné k tomu, aby si německý řeznický mistr mohl otevřít pobočku v České republice.

Více

Kamila Jordanova, BIVŠ Praha a.s. právní administrativa v podnikatelské sféře Duben 2010

Kamila Jordanova, BIVŠ Praha a.s. právní administrativa v podnikatelské sféře Duben 2010 Kamila Jordanova, BIVŠ Praha a.s. právní administrativa v podnikatelské sféře Duben 2010 AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Osnova práce: Obecná charakteristika pracovního práva Vymezení pojmu, právní

Více

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi?

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE

CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE Kdo například nepotřebuje povolení k zaměstnání? Jakou má povolení k zaměstnání platnost? Kdy a kde požádat o prodloužení povolení k zaměstnání?

Více

OBSAH. Úvod... 13 Seznam použitých zkratek... 15 Přehled souvisejících právních předpisů... 17 Přehled právní úpravy zaměstnávání cizinců...

OBSAH. Úvod... 13 Seznam použitých zkratek... 15 Přehled souvisejících právních předpisů... 17 Přehled právní úpravy zaměstnávání cizinců... Úvod.......................................................................... 13 Seznam použitých zkratek.................................................... 15 Přehled souvisejících právních předpisů......................................

Více

2012/ Metodický pokyn upravující povinnost nostrifikace dokladu o dosaženém zahraničním vzdělání

2012/ Metodický pokyn upravující povinnost nostrifikace dokladu o dosaženém zahraničním vzdělání 2012/29734-102 Metodický pokyn upravující povinnost nostrifikace dokladu o dosaženém zahraničním vzdělání Dotaz: (ze dne 11. 4. 2012) Vážení, Žádost o předání metodického pokynu Vážení, žádám Vás tímto

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 84 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 25.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 84 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 25. 289 9. funkční období 289 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění

Více

Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění k 1. lednu 2014

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376

Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376 Ministerstvo práce a sociálních věcí 128 01 Praha 2, Na Poříčním právu 1/376 Tiskopis žádosti o povolení zprostředkování zaměstnání bezplatně i za úhradu platný ode dne 1.1.2009 dle zákona č. 435/2004

Více

Úvod 10. Seznam použitých zkratek 11. Související předpisy 13. 1 Odborná literatura pojednávající o agenturním zaměstnávání 15

Úvod 10. Seznam použitých zkratek 11. Související předpisy 13. 1 Odborná literatura pojednávající o agenturním zaměstnávání 15 OBSAH Úvod 10 Seznam použitých zkratek 11 Související předpisy 13 1 Odborná literatura pojednávající o agenturním zaměstnávání 15 2 Exkurz do historie agenturního zaměstnávání 16 3 Právní prameny agenturního

Více

Projekt. Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů

Projekt. Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů II. Projekt Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů Projekt byl zpracován Ministerstvem průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra, Ministerstvem

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. ředitel/ka odboru zaměstnanosti a povolání (SM ).

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. ředitel/ka odboru zaměstnanosti a povolání (SM ). Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru zaměstnanosti a povolání (SM 430 000) Praha 5. prosince 2018 Č. j. MPSV-2018/243080-111 Státní tajemník v Ministerstvu práce a

Více

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku D O H O D A o poskytnutí příspěvku na úhradu mzdových nákladů mentora spolufinancovaného ze státního rozpočtu a Evropského sociálního fondu č. f[xxxxxxx] uzavřená mezi Úřadem práce České republiky zastupující

Více

Úřad práce v Jihlavě Oddělení implementace projektů ESF Brtnická 21, 586 01 Jihlava

Úřad práce v Jihlavě Oddělení implementace projektů ESF Brtnická 21, 586 01 Jihlava Zadávací dokumentace Využití služeb personální agentury z důvodu personálního zajištění administrace grantového schématu v Opatření 4.1 vyhlašovaného Úřadem práce v Jihlavě ZADAVATEL Česká republika Úřad

Více

Projekt Fast Track (Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné a lokalizované zaměstnance a statutární orgány zahraničních investorů)

Projekt Fast Track (Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné a lokalizované zaměstnance a statutární orgány zahraničních investorů) Projekt Fast Track Projekt byl zpracován Ministerstvem průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra, Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem zahraničních věcí s cílem řešit aktuální

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

Žádost o příspěvek na zapracování uchazeče o zaměstnání, kterému krajská pobočka Úřadu práce věnuje zvýšenou péči

Žádost o příspěvek na zapracování uchazeče o zaměstnání, kterému krajská pobočka Úřadu práce věnuje zvýšenou péči Registrační číslo Úřadu práce ČR: Příspěvek na Příspěvek na zapracování Pracoviště Úřadu práce ČR: Žádost o příspěvek na zapracování uchazeče o zaměstnání, kterému krajská pobočka Úřadu práce věnuje zvýšenou

Více

Nové zákony v oblasti pracovního práva

Nové zákony v oblasti pracovního práva Nové zákony v oblasti pracovního práva Romana SZUTANYI Vyskočil, Krošlák a partneři s.r.o., advokátní kancelář 24. srpna 2017 Letní HR škola 1 Novela zákona o zaměstnanosti Dne 29.7.2017 nabyla účinnosti

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM ) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM 523 000) Praha 13. listopadu 2018 Č. j.: MPSV-2018/224187-111 Státní tajemník v Ministerstvu práce

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

Personalistika a odměňování pracovníků

Personalistika a odměňování pracovníků Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU u budoucích zaměstnavatelů Personalistika a odměňování pracovníků 3.10.2011 Ing. Veronika Řežuchová veronika.rezuchova@nap.cz Tento studijní materiál vznikl

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném znění a nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou 03. Pojmenování (název) životní situace Hlášení živnosti volné, řemeslných a vázaných dle 9 odst.a) živnostenského zákona, tzv. živností ohlašovacích 4. Základní

Více

SLUČOVÁNÍ RODINY. Praktické informace. pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY

SLUČOVÁNÍ RODINY. Praktické informace. pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY SLUČOVÁNÍ RODINY Praktické informace pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY 1/ KDO MŮŽE POŽÁDAT O SLOUČENÍ RODINY?? Rodinný příslušník cizince, který v ČR už pobývá a má zde status

Více

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou:

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou: Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Př í řuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ /0.0/0.0/15_004/

Př í řuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ /0.0/0.0/15_004/ Př í řuč ka přo zamě stnavatělě k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. 23. 11. 201623. 11. 2016 Základní informace Projekt Záruky pro mladé na Vysočině byl připraven Úřadem práce ČR v souladu

Více

předsedy Obvodního báňského úřadu pro území krajů Plzeňského a Jihočeského se sídlem v Plzni

předsedy Obvodního báňského úřadu pro území krajů Plzeňského a Jihočeského se sídlem v Plzni OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA SLUŽEBNÍ MÍSTO VEDOUCÍ SLUŽEBNÍHO ÚŘADU PŘEDSEDA OBVODNÍHO BÁŇSKÉHO ÚŘADU PRO ÚZEMÍ KRAJŮ PLZEŇSKÉHO A JIHOČESKÉHO SE SÍDLEM V PLZNI Praha 16. prosince 2015 Č.j.:

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE pro podlimitní veřejnou zakázku dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, na stavební práce pro projekt: Rekonstrukce MŠ ve Valašské Bystřici Zadavatel: Obec Valašská

Více

Andrea Kropáčová

Andrea Kropáčová Andrea Kropáčová 11. 06. 2019 Nemocnice Hořovice AKESO holding a.s. AKESO holding a.s. JESSENIA a.s. Multiscan s.r.o. NH Hospital a.s. Rehabilitační nemocnice Beroun Onkologické centrum Pardubice Nemocnice

Více

Kdo může ohlásit řemeslnou živnost?

Kdo může ohlásit řemeslnou živnost? Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Zadávací dokumentace pro projekt dodávky služeb hrazený z projektu na administraci nadregionálního grantového schématu Priorita 2 Sociální integrace a rovnost příležitostí

Více