SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ"

Transkript

1 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, Vsetín, IČ0: Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS Výtisk č.: 0 Vydání: 2 Účinnost od: Přepis: Počet stran: 11 Počet příloh: 2 Matochová SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obsah: Titulní list Záznam o seznámení Účel a cíl směrnice Oblast platnosti Vymezení základních pojmů, zkratky Definice Zkratky Odpovědnost a pravomoci Matice odpovědnosti Popis činností a postupů Zásady přezkušování účetních dokladů Postup při oběhu účetních dokladů Náležitosti účetních dokladů Podpisové záznamy Záznamy a dokumentace Odkazy a související předpisy Revize Přílohy Rozdělovník: - 1x odbor kancelář starosty v listinné podobě - zaměstnanci města Vsetín v elektronické podobě Zpracoval Ověřil Ověřil Schválil Odbor Finanční Školství a kultury - Funkce Vedoucí odboru Tajemník Vedoucí odboru Starosta Jméno Jana Matochová Ing. Milan Půček Bc. Věra Goldová Jiří Čunek Datum Podpis Revize: Strana 1 (celkem 11)

2 Záznam o seznámení Potvrzuji seznámení s organizační směrnicí města Vsetín č. QS o oběhu účetních dokladů: FUNKCE JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS Revize: Strana 2 (celkem 11)

3 1. Účel a cíl směrnice 1.1. Účelem směrnice o oběhu účetních dokladů je aplikovat zákon 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění a v návaznosti na něj související zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě Cílem směrnice je stanovit jednotné konkrétní postupy, pravomoci a odpovědnosti při nařizování, schvalování a přezkušování účetních dokladů. 2. Oblast platnosti 2.1. Tato směrnice je závazná pro Městský úřad Vsetín a městskou policii Příspěvkové organizace zřízené městem Vsetím jsou povinny zpracovat vlastní směrnici o oběhu účetních dokladů, která bude respektovat zásady této směrnice Směrnice nabývá účinnosti dne 20. května Nabytím účinnosti této směrnice pozbývá platnosti Směrnice o oběhu účetních dokladů ze Vymezení základních pojmů, zkratky 3.1. Definice Jednotka Účetní jednotkou je město Vsetín. Účetní případ Skutečnost, která je předmětem účetnictví. Účetní jednotky jsou povinny zachycovat jednotlivé účetní případy účetními doklady. Účetní doklad vnější Zejména dodavatelská faktura, smlouva, dotace, platební výměr apod. Účetní doklad vnitřní Příjemka, pokladní doklad, převodka, podklady pro zúčtování mezd apod.. Zvláštní účetní doklad Doklad opravný, jehož podnětem není konkrétní hospodářská operace, ale účetní operace. Podpisový záznam Rozumí se účetní záznam, jehož obsahem je vlastnoruční podpis, který se shoduje s podpisovým vzorem vyhotoveným účetní jednotkou (příloha č. 1). Odbor Odbor příslušný dle správy rozpočtových prostředků včetně městské policie. Vedoucí Vedoucí příslušného odboru dle správy rozpočtových prostředků a ředitel městské policie. Pověřený pracovník Pracovník odboru městské policie pověřený příslušnou pracovní činností. Revize: Strana 3 (celkem 11)

4 Správa majetku Pracovník odboru pověřený správou majetku. Evidence majetku Pracovník odboru pověřený evidencí majetku. Účtárna Pracovník účtárny pověřený za příslušnou pracovní činností Zkratky použité v matici odpovědnosti V věcné přezkoušení P přezkoušení přípustnosti F formální přezkoušení 0 originál dokladu 1 první kopie 2 druhá kopie 3 třetí kopie 4. Odpovědnost a pravomoci 4.1. Matice odpovědnosti Faktury za dodávky Matice odpovědnosti upravuje přezkušování účetních dokladů, pravomoci a odpovědnosti, ukládání účetních dokladů a lhůty plnění: Doklad Předkládá Schvaluje Obdrží Termín Přezkoušení Kupní, směnná, darovací smlouva Kupní, směnná, darovací smlouva Protokol o vyřazení Příjemka Převodka (v rámci MěÚ) Příjemka Výdejka dodavatel převodce dle směrnice QS správa majetku převodce správa majetku správa majetku RM, ZM RM, ZM RM správa majetku I. Majetek 2 evid. majetku 2 evid. majetku 3 účtárna 2 evid. majetku 3 účtárna 0 evid. majetku 1 správa majetku 2 přejímající 0 evid. majetku 1 přejímající 2 předávající II. Materiálové zásoby 1 správa majetku 1 správa majetku 2 přejímající III. Mzdové podklady Přehled docházky 0 mzdová účetní 5 dnů před splatností do 3 dnů po podpisu smlouvy do 3 dnů po podpisu poslední den v měsíci den příjmu poslední den v měsíci den příjmu poslední den v měsíci 1. pracovní den v měsíci P P V evidence majetku P právník F evidence majetku V vyřazovací komise P správa majetku F evidence majetku P V správa majetku F evidence majetku P P V Revize: Strana 4 (celkem 11)

5 Doklad Předkládá Schvaluje Obdrží Termín Přezkoušení 1. pracovní den V Dovolenka pracovník 0 mzdová účetní v měsíci Průkaz o pracovní V pracovník 0 mzdová účetní ihned neschopnosti Ošetřování člena V pracovník 0 mzdová účetní ihned rodiny Mateřská dovolená pracovník 0 mzdová účetní ihned V mzdová účetní mzdová fin. 0 pokladní 1. den před V pokladní Výplatní listina účetní odboru 1 mzdová účetní termínem F FO 0 pracovník V Dohoda o pracovní do 3 dnů po tajemník 1 mzdová účetní P činnosti uzavření 2 Mimořádné odměny Sborník mezd Refundace členům zastupitelstva Náhrady zastupitelům Refundace občanům (volby) tajemník 0 mzdová účetní mzdová účetní zastupitel zastupitel občan fin. odboru starosta starosta odpovědný za volby 1 mzdová účetní 1 mzdová účetní 1 mzdová účetní 1 mzdová účetní Odstupné personální tajemník 0 mzdová účetní Zákonné pojištění mzdová účetní fin. odboru 1 mzdová účetní 1. pracovní den v měsíc 10. pracovní den v měsíci IV. Pokladní doklady Příjmový doklad pokladní pokladní 0 plátce 1 pokladna běžně Výdajový doklad (majetek) pracovník tajemník 0 pokladna běžně Výdajový doklad pracovník (ostatní nákupy) občan 0 pokladna běžně V. Ostatní doklady Půjčky Daně, platební výměry Cestovní příkazy pověřený pracovník příslušný orgán pracovník ZM fin. odboru fin. odboru Příspěvky RM, ZM Soudní poplatky Vzdělávání do Kč právník personální fin. odboru 0 dlužník 1 účtárna 2 FO 1 evid. daní v termínu stanoveném pro výplatu mezd v termínu stanoveném pro výplatu mezd v termínu stanoveném pro výplatu mezd v termínu stanoveném pro výplatu mezd 11. kalendářní den v měsíci dle smlouvy dle termínu 0 pokladna do 5 dnů 0 příjemce 1 účtárna 2 odbor dle smlouvy dle splatnosti dle termínu P tajemník V V mzdová účetní V starosta V starosta V pověřený V personální V mzdová účetní V pokladní V pokladní V F pokladní V právník Revize: Strana 5 (celkem 11)

6 Doklad Předkládá Schvaluje Obdrží Termín Přezkoušení Vzdělávání nad Kč personální tajemník Penále, sankce výstavce tajemník dle termínu dle termínu 5. Popis činností a postupů 5.1. Zásady přezkušování účetních dokladů Věcné přezkoušení a) ověření, zda se údaje shodují se skutečným stavem b) ověření, zda je doklad po stránce početní správný Formální přezkoušení a) ověření, zda se týká účetní jednotky, b) ověření záznamu o kontrole věcné správnosti, c) ověření předepsané náležitosti dokladů, d) ověření oprávněnosti pracovníků, kteří operaci nařídili nebo schválili dle matice odpovědnosti Přezkoušení přípustnosti a) ověření, zda účetní operace není v rozporu s obecně platnými právními předpisy nebo vlastními předpisy, b) přípustnost se ověřuje pouze v případech stanovených touto směrnicí Postup při oběhu účetních dokladů Vnější účetní doklady a) doklad je podatelnou označen čárovým kódem spisové služby (PID) a předán odboru, jehož se účetní případ týká, b) odbor doklad ve spisové službě odboru, c) odbor bez zbytečného odkladu ověří skutečnosti, které se dokládají, tj. jejich věcnou správnost a přípustnost, d) k dokladu přiloží vyplněný oběhový účetní doklad (příloha č. 2) včetně podpisových záznamů dle matice odpovědnosti a podpisových vzorů, e) po ověření věcné správnosti a přípustnosti je doklad předán účtárně města, f) účtárna ověří formální správnost dokladu, g) je-li doklad ověřen po stránce věcné i formální správnosti může být zaúčtován Vnitřní účetní doklady a) jednotlivé vnitřní doklady vyhotovují pracovníci dle matice odpovědnosti, b) odbor bez zbytečného odkladu ověří skutečnosti, které se dokládají, tj. jejich věcnou správnost a přípustnost, c) k dokladu přiloží oběhový účetní doklad (příloha č. 2) včetně podpisových záznamů dle matice odpovědnosti a podpisových vzorů, d) po ověření věcné správnosti a přípustnosti je doklad předán účtárně města, e) účtárna ověří formální správnost dokladu, f) je-li doklad ověřen po stránce věcné i formální správnosti může být zaúčtován. Revize: Strana 6 (celkem 11)

7 Opravné doklady a) opravný doklad vyhotovuje ten, kdo opravovaný účetní případ schválil, b) jedná-li se o vnitřní doklad vztahující se k aktivům nebo pasivům vyhotovuje doklad účtárna, c) v případě chybného zaúčtování dle účtové osnovy a rozpočtové skladby opravný doklad vyhotovuje účtárna Není-li z dokladu zřejmé, z jakých prostředků má být doklad uhrazen, je pracovník odpovědný za nařizování nebo schvalování jednotlivých účetních případů takový údaj zřetelně vyznačit Zjistí-li pracovník pověřený přezkušováním dokladů nepřípustnost ověřované operace je povinen o tom uvědomit pracovníka, který operaci nařídil nebo schválil. Trvá-li tento pracovník na jejím provedení nebo neučiní-li opatření k odstranění následků již provedené nepřípustné operace, je pracovník pověřený k přezkušování dokladů povinen uvědomit o tom písemně finančního odboru Výjimečně lze účetní doklady přezkušovat po věcné stránce po jejich zaúčtování v případě: a) jde-li o účetní doklady, které s ohledem na způsob zpracování nelze přezkušovat před jejich zaúčtováním, b) jde-li o účetní doklady ověřující zpravidla stejnorodé operace, které se vyskytují ve velkém množství, c) jestliže byly účetní doklady přezkušovány až po jejich zaúčtování, je třeba případné zjištěné rozdíly opravit opravným dokladem Náležitosti účetních dokladů Účetní doklad obsahovat tyto náležitosti: a) označení účetního dokladu, b) obsah účetního případu a jeho účastníky, c) peněžní částku nebo informaci o ceně za měrnou jednotku a vyjádření množství, d) okamžik vyhotovení účetního dokladu, e) okamžik uskutečnění účetního případu, není-li shodný s okamžikem vyhotovení účetního dokladu, f) podpisový záznam osoby odpovědné za účetní případ a podpisový záznam osoby odpovědné za jeho zaúčtování Přílohou účetního dokladu je oběhový účetní doklad viz. formulář č. QF Podpisové záznamy Účetní doklady jsou podepisovány zásadně pracovníky dle matice odpovědnosti. V době nepřítomnosti ho odboru, přezkušování a schvalování přísluší jeho zástupci Za pracovníka odpovědného za nařízení, schválení nebo přezkušování může doklady podepisovat také jeho přímý nadřízený, který v tomto případě přebírá odpovědnost Originály podpisových záznamů jsou uloženy v účtárně. Za aktualizaci podpisových záznamů odpovídá příslušného odboru Vzor podpisových záznamů je uveden v příloze č. 1. Revize: Strana 7 (celkem 11)

8 6. Záznamy a dokumentace 6.1. Záznamy vyplývající z činnosti uvedených v této směrnici jsou: Identifikace dokumentu Název dokumentu Zpracovatel Uložení dokumentu dokumentu Místo Doba Kód přístupu Název, datum Účetní doklad - investice dle matice FO 10 let I Název, datum Účetní doklad - ostatní dle matice FO 5 let I Název, datum Oznámení o nepřípustnosti operace oznamovatel FO 5 let I 7. Odkazy a související předpisy 7.1. Při oběhu účetních dokladů jsou zaměstnanci povinni řídit se touto směrnicí a dále: a) zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění, b) zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, c) vyhláškou č. 416/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 320/2004 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, d) ostatními právními normami a předpisy Archivace Veškeré účetní doklady jsou uloženy u finančního odboru městského úřadu. Při archivaci dokladů je postupováno v souladu se zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví v platném znění a Směrnicí o spisovém a skartačním řádu města Vsetín Aktualizace směrnice Směrnice musí po stránce věcné i obsahové odpovídat aktuálnímu stavu a včas reagovat na vnitřní i vnější změny. Aktualizaci je nutné provést při: a) změně právních norem, b) změně způsobu postupu činností, c) organizačních změnách Za aktuálnost odpovídá finančního odboru. 8. Revize List č. Revize č. Popis změny Datum revize Provedl Podpis Oblast platnosti - upřesnění Matochová Definice - upřesnění Matochová Revize: Strana 8 (celkem 11)

9 9. Přílohy Příloha č. 1 Podpisové záznamy - vzor Příloha č. 2 Oběhový účetní doklad - formulář QF Revize: Strana 9 (celkem 11)

10 PODPISOVÉ ZÁZNAMY - VZOR Příloha č. 1 OPRÁVNĚNÍ PRO DOKLADY JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS FINANČNÍ ODBOR Vedoucí odboru Zástupce odboru Mzdové doklady Mzdová doklady Vyúčtování pracovních cest Pokladní doklady Pokladní doklady Pokladní doklady Pokladní doklady Pokladní doklady Účetní doklady Účetní doklady Účtárna Daňová přiznání Jana Matochová Dana Hložánková Eva Juřičková Jana Hrabovská Jana Kovářová Hana Pfeilerová Lenka Javorková Hana Pfeilerová Jana Novotná Jana Kovářová Eva Táborská Jana Surá Věra Hrdinová Silvie Fojtíková Revize: Strana 3 (celkem 11)

11 QF OBĚHOVÝ ÚČETNÍ DOKLAD Příloha č. 2 Razítko: OBĚHOVÝ ÚČETNÍ DOKLAD Pro likvidaci faktury smlouvy č.: Podle objednávky smlouvy č.: Číslo dokladu: Uhraďte částku. Kč/..hal. Slovy:. na účet č.:, v hotovosti šekem Nařídil - schválil, přípustnost přezkoušel: Podpis: Datum: ÚZ ORG. KAP. POLOŽ.KA ZP Kč Věcnou správnost přezkoušel: Podpis: Datum: Formální správnost přezkoušel: Podpis: Příjemka převodka č. Text: Inventární č.: Datum Zaúčtováno: Podpis: Datum: Revize: Strana 11 (celkem 11)

VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN

VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 63-01 Vydání: 3 Účinnost od: 1. 1. 2006 Přepis: Konečná S. Počet

Více

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN Organizační směrnice č. QS 63-02 QF 63-02-01 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 SMĚRNICE číslo QS 63-02 Výtisk č.: 0 Vydání: 1 Účinnost od: 2002-09-01 Přepis:

Více

Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450. SMĚRNICE číslo QS 85-03 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ

Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450. SMĚRNICE číslo QS 85-03 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 85-03 Vydání: 1 Účinnost od: 1. 7. 2005 Přepis: Počet stran:

Více

Příloha č. 3. Směrnice pro oběh účetních dokladů. Městského úřadu Stráž pod Ralskem

Příloha č. 3. Směrnice pro oběh účetních dokladů. Městského úřadu Stráž pod Ralskem Příloha č. 3 Směrnice pro oběh účetních dokladů Městského úřadu Stráž pod Ralskem 1 Směrnice pro oběh účetních dokladů 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov,příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ Č.j.: S03/2010 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr.

Více

oběh účetních dokladů

oběh účetních dokladů Vnitřní směrnice č. 5/2010 starosta obecniho úřadu Nový Kramolín kterou se řídí oběh účetních dokladů 1. Předmět úpravy 1. 1.Ustanovení této směrnice vymezuje oběh účetních dokladů. 1.2.Směrnice upravuje

Více

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná Obec Ostružná Ostružná 135, 788 25 Branná Směrnice č. 5/2017 upravující oběh účetních dokladů IČ: 00636096 Schváleno Zastupitelstvem obce Ostružná dne 18. 1. 2017 usnesením č. III/5. 1. Předmět úpravy

Více

Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů

Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů 1. Význam a účel plánu oběhu účetních dokladů. Plán oběhu účetních dokladů vymezuje podmínky pro oběh dokladů, které jsou účetními doklady nebo jsou součástmi účetních

Více

Příkaz ředitele č. 3/2008 oběh účetních dokladů a kontrolní opatření

Příkaz ředitele č. 3/2008 oběh účetních dokladů a kontrolní opatření Příkaz ředitele č. 3/2008 oběh účetních dokladů a kontrolní opatření V souladu s ustanovením zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, který stanoví rozsah a způsob vedení účetnictví a jeho průkaznosti a vyhlášky

Více

Směrnice č. 2/2017 o oběhu účetních dokladů v České asociaci stolního tenisu z.s. (ČAST)

Směrnice č. 2/2017 o oběhu účetních dokladů v České asociaci stolního tenisu z.s. (ČAST) ČESKÁ ASOCIACE STOLNÍHO TENISU CZECH TABLE TENNIS ASSOCIATION, IČ: 00676888 160 17, Praha 6, Zátopkova 100/2, pošt. schránka 40 www.ping-pong.cz, e-mail: ctta@cuscz.cz fax: 00420 242 429 250 Směrnice č.

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51. Směrnice č. 2. Oběh účetních dokladů

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51. Směrnice č. 2. Oběh účetních dokladů Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 2 Oběh účetních dokladů 2009 1 1. Úvodní ustanovení Skutečnosti, které jsou předmětem účetnictví musí být

Více

Směrnice upravující oběh účetních dokladů

Směrnice upravující oběh účetních dokladů Obec Dolany IČ: 00663981 Dolany 35, 273 51 Unhošť Směrnice č. 09/2016 Směrnice upravující oběh účetních dokladů 1. Předmět úpravy 1.1. Ustanovení této směrnice vymezuje oběh účetních dokladů. 1.2. Směrnice

Více

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů Obec : Dubenec IČ : 00277801 Směrnici zpracoval(a): Jana Baxová, účetní obce Směrnici schválil(a): Jaroslav Huňat, Starosta obce Datum zpracování : Směrnice nabývá platnosti: dnem podpisu Směrnice nabývá

Více

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná

Obec Ostružná Ostružná 135, Branná Obec Ostružná Ostružná 135, 788 25 Branná Směrnice č. 5/2017 upravující oběh účetních dokladů IČ: 00636096 Schváleno Zastupitelstvem obce Ostružná dne 18. 1. 2017 usnesením č. III/5. 1. Předmět úpravy

Více

Příloha č. 1. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Pokladní řád

Příloha č. 1. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Pokladní řád Příloha č. 1 ke Směrnici pro oběh účetních dokladů Pokladní řád Pokladní řád I. Úvodní ustanovení K provádění hotovostních operací jsou pro Městský úřad Stráž pod Ralskem zřízeny tyto pokladny: a) Příjmová

Více

ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV-B2-10/4 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ DĚKANKY ROZSAH OPRÁVNĚNÍ K PROVÁDĚNÍ FINANČNÍ KONTROLY ÚČETNÍCH PŘÍPADŮ NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO

Více

Oběh účetních dokladů obecního úřadu na rok 2 0 0 9

Oběh účetních dokladů obecního úřadu na rok 2 0 0 9 Oběh účetních dokladů obecního úřadu na rok 2 0 0 9 1. Schvalování hospodářských operací 1.1 Zřízení účtů u peněžního ústavu, nakládání s prostředky na účtech Oprávnění ke zřízení účtů a disponování s

Více

Směrnice č. 2/2011 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 2/2011 o oběhu účetních dokladů Obec : K O Z L O V IČ : 0 0 5 4 4 1 9 1 Směrnici zpracoval: Jaromír Plodek, místostarosta obce Směrnici schválil: Jaroslav Ambrož, starosta obce Datum zpracování: červenec 2011 Směrnice nabývá platnosti:

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole OBECNÍ ÚŘAD Krátká Ves Směrnice k finanční kontrole Směrnici zpracoval: Vladimír Klement Datum zpracování: 1. 4. 2014 Projednáno a schváleno v zastupitelstvu obce dne 14. 4. 2014 Směrnice nabývá účinnosti

Více

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ SMĚRNICE č. 2/2011 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Xaverov Adresa: Xaverov 3, 285 06 Sázava IČO: 473421 Směrnici zpracoval: Petra Novotná Směrnici schválil: Jiří Hervert Projednáno a schváleno v

Více

Sada 1 - Ekonomika 3. ročník

Sada 1 - Ekonomika 3. ročník S třední škola stavební Jihlava Sada 1 - Ekonomika 3. ročník Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

2/2015 OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ

2/2015 OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ SMĚRNICE Obce Klokočná č. 2/2015 OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Zastupitelstvo obce Klokočná (dále jen zastupitelstvo ) schválilo na svém zasedání dne 28. 01. 2015 tuto směrnici, která stanovuje postup při oběhů

Více

Vnitřní směrnice pro vedení účetnictví

Vnitřní směrnice pro vedení účetnictví Obec Rohatsko, IČO 00509035, Rohatsko 15, 29404 Vnitřní směrnice pro vedení účetnictví Směrnice je vytvořena na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, Vyhlášky č. 410/2009

Více

Opatření děkan č. 33/2014

Opatření děkan č. 33/2014 Opatření děkan č. 33/2014 Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Opatření děkana č. 33/2014 Název: Směrnice pro oběh účetních dokladů na Fakultě sociálních věd Účinnost: 15. 8. 2014 V Praze

Více

-Účetní doklad je průkazný účetní záznam, v němž se zachycuje a ověřuje hospodářská nebo účetní operace

-Účetní doklad je průkazný účetní záznam, v němž se zachycuje a ověřuje hospodářská nebo účetní operace Otázka: Doklady v účetnictví Předmět: Účetnictví Přidal(a): Lenka DOKLADY V ÚČETNICTVÍ druhy účetních dokladů a jejich význam v účetnictví, náležitosti, význam povinných náležitostí daňových dokladů, oběh

Více

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 9 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční kontrola se vykonává podle

Více

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Hradce

Více

Vnitřní směrnice. č.3/2017

Vnitřní směrnice. č.3/2017 Obec Kněžnice Obecní úřad Kněžnice IČ: 00271683 Vnitřní směrnice č.3/2017 o oběhu účetních dokladů 1 Obsah směrnice: I.oddíl: Úvodní ustanovení 1: Předmět úpravy 2: Legislativní rámec 3: Závaznost směrnice

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů

OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů Č.j.: 1026/11 V Praze dne 22. června 2011 OPATŘENÍ DĚKANA č. 8/2011 Oběh dokladů I. OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Účetní doklad je

Více

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 SMĚRNICE číslo ES 72-01 Vydání: 2 Účinnost od: 13. 6. 2003 Město Vsetín Městský úřad Vsetín Přepis: Počet stran:

Více

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E Směrnice pro vedení účetnictví Touto organizační směrnicí se stanovují základní pravidla pro

Více

ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ. (2) Doc. Ing. Hana Březinová, CSc.

ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ. (2) Doc. Ing. Hana Březinová, CSc. ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ (2) Doc. Ing. Hana Březinová, CSc. Obsah Dokumentace, oceňování, účetní zápisy, účetní knihy, účetní výkazy Obecné zásady účetnictví Regulace účetnictví v ČR Zásoby Dokumentace Průkazné

Více

Vystavuje Příjemce Termín Schvaluje Místo uloženi

Vystavuje Příjemce Termín Schvaluje Místo uloženi Oběh dokladů účetní agendy Kolejí a menz Název dokladu Účel vystavení Počet vyhotovení Faktury vydané 3 menza, kolej, vyúčtování respektive pohledávky a Provozní, k zaúčtování ve FÚ, dále k odvodu DPH

Více

OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ. Obec Vrchovany Vnitroorganizační Směrnice č. 1/2013 o oběhu účetních dokladů

OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ. Obec Vrchovany Vnitroorganizační Směrnice č. 1/2013 o oběhu účetních dokladů 1 OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obec Vrchovany Vnitroorganizační Směrnice č. 1/2013 o oběhu účetních dokladů Obec : Vrchovany IČ : 00673081 Zpracoval: Jaroslav Křupala Směrnici schválil: Jaroslav Křupala starosta

Více

Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Huntířov, IČ za rok 2007

Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Huntířov, IČ za rok 2007 Krajský úřad Ústeckého kraje odbor kontroly č. ev.: 4061/2008 č.j.: 366/KON/2007 Výtisk č. 1 N Á V R H Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Huntířov, IČ 0026360 za rok 2007 Přezkoumání se uskutečnilo

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

Eva Tomášková Daňová evidence. Bilanční právo

Eva Tomášková Daňová evidence. Bilanční právo Eva Tomášková eva.tomaskova@law.muni.cz Daňová evidence Bilanční právo Záznamy o podnikatelské činnosti Vedením účetnictví Vykazováním pouze příjmů s uplatněním výdajů v procentech z příjmů (paušálem)

Více

Opatření děkana č. 33/2016

Opatření děkana č. 33/2016 Opatření děkana č. 33/2016 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkana č. 33/2016 Název: Směrnice pro oběh účetních dokladů na Fakultě sociálních věd Účinnost: 2. 1. 2017 V Praze dne 20.

Více

SMĚRNICE pro vedení účetnictví v ústředí Orla

SMĚRNICE pro vedení účetnictví v ústředí Orla SMĚRNICE pro vedení účetnictví v ústředí Orla Čl. 1 Rozsah platnosti Tato směrnice zahrnuje: a) Závazný předpis předsednictva Orla pro zpracování a oběh účetních dokladů v ústředí Orla k zajištění řádného

Více

Příloha č. 1 ke Směrnici č. 12/08 Oprávnění, povinnosti a odpovědnost osob vztahující se k připojování podpisového záznamu

Příloha č. 1 ke Směrnici č. 12/08 Oprávnění, povinnosti a odpovědnost osob vztahující se k připojování podpisového záznamu Příloha č. 1 ke Směrnici č. 12/08 Oprávnění, povinnosti a odpovědnost osob vztahující se k připojování ového záznamu Podpisové vzory dle ustanovení 11 odst. 1 písm. f) a dle 33a odst. 9 zákona č. 563/1991

Více

Vnitrofakultní směrnice,

Vnitrofakultní směrnice, Vnitrofakultní směrnice, která stanovuje podrobností oběhu účetních i neúčetních dokladů a podpisových vzorů na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni Podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 06. OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Vypracoval: Schválil: ZSJN/90/2008 Pedagogická rada projednala

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Směrnice č. 4/2010 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 4/2010 o oběhu účetních dokladů { Obec: Záměl IČO: 275531 Směrnici zpracoval: Směrnici schválil: Datum zpracování: Směrnice nabývá platnosti: Směrnice nabývá účinnosti: Štěpánka Slezáková NOVOí;J~ Jr&:.J= 11 ;f -2.010 tf i 4.040 t1 4.

Více

Město Broumov. Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov. Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011.

Město Broumov. Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov. Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011. Město Broumov Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011. 1. Úvodní ustanovení 1. 1. Legislativní rámec Povinnost inventarizace

Více

Organizační směrnice

Organizační směrnice ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Organizační směrnice Obsah: 1. Základní údaje o sdružení 2. Systém zpracování

Více

Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Pavlov Adresa: Lidická 65, Pavlov, 273 51 Směrnici zpracoval: Bc. Ivana Macháčková Směrnici schválil: Josef Kozel starosta obce Projednáno a schváleno

Více

Organizační řád Městského úřadu Kojetín. Podpisový řád

Organizační řád Městského úřadu Kojetín. Podpisový řád Podpisový řád Číslo revize: 3 Číslo vydání: 1.0 Strana: 1 (celkem 12) SCHVALOVACÍ LIST Číslo Dokumentu: ŘÁD/01/11/Taj Číslo revize: 0.0 Název dokumentu: PODPISOVÝ ŘÁD Účinnost dokumentu od: 01.01.2012

Více

Compiled 2.12.2013 19:41:38 by Document Globe 1

Compiled 2.12.2013 19:41:38 by Document Globe 1 02 zpět Opatření číslo 2/2008 - Směrnice pro oběh účetních dokladů na Filozofické fakultě UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, FILOZOFICKÁ FAKULTA SMĚRNICE PRO OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ V souladu

Více

OBEC HNĚVNICE Hněvnice, IČ

OBEC HNĚVNICE Hněvnice, IČ OBEC HNĚVNICE 330 23 Hněvnice, IČ 47733454 Směrnice č. 1/2017 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční

Více

ÚČETNÍ DOKUMENTACE A JEJÍ VÝZNAM PRO ÚČETNICTVÍ, ČLENĚNÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ

ÚČETNÍ DOKUMENTACE A JEJÍ VÝZNAM PRO ÚČETNICTVÍ, ČLENĚNÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Otázka: Účetní dokumentace a účetní doklady Předmět: Účetnictví Přidal(a): Tereza P. ÚČETNÍ DOKUMENTACE A JEJÍ VÝZNAM PRO ÚČETNICTVÍ, ČLENĚNÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNÍ DOKUMENTACE A

Více

OBEC MALÁ ŠTÁHLE Malá Štáhle 35, 795 01 Rýmařov

OBEC MALÁ ŠTÁHLE Malá Štáhle 35, 795 01 Rýmařov OBEC MALÁ ŠTÁHLE Malá Štáhle 35, 795 01 Rýmařov Vnitřní směrnice o oběhu účetních dokladů a navazujících činností na Obecním úřadě Malá Štáhle Část I. Všeobecná ustanovení Čl. 1 Zásady, které upravují

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář 1 Smlouva o zpracování daňové evidence uzavřená mezi zadavatelem firma, jméno sídlo: IČ: na straně jedné a zpracovatelem

Více

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7 360 66 Karlovy Vary Zapsaná v OR, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl B, vložka 1205, IČO: 263 65 804 Směrnice Podpisový řád Reg.číslo: 004/2012 Zpracoval: Ing. Jan Rais, MBA Vydáním se ruší: Přezkoumal:

Více

ÚČETNÍ SMĚRNICE Platnost od 1.8.2012

ÚČETNÍ SMĚRNICE Platnost od 1.8.2012 Účetní jednotka: Sportovní klub SC Kolín Brankovická 1289, Kolín ÚČETNÍ SMĚRNICE Platnost od 1.8.2012 Systém zpracování účetnictví Úschova účetních písemností Systém zpracování účetnictví Řídí se příslušnými

Více

Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek

Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Účinnost od 1.1.2012 Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Část I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1) Tato speciální organizační

Více

Vnitřní směrnice Směrnice č. 1. Oběh účetních dokladů

Vnitřní směrnice Směrnice č. 1. Oběh účetních dokladů Vnitřní směrnice Směrnice č. 1. Oběh účetních dokladů 1. Význam a účel plánu oběhu účetních dokladů Plán oběhu účetních dokladů vymezuje podmínky pro oběh dokladů, které jsou účetními doklady nebo jsou

Více

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci VNITŘNÍ NORMA Č. 1/2011,0 INVENTARIZACI Obec: Tetčice Adresa: Palackého 177, 664 17 Tetčice Směrnici zpracoval: Jana Vontrobová (účetní), Směrnici schválil:

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1. DODATEK č. 6

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1. DODATEK č. 6 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1 čj. 33/13 Praha, 17. 1. 2013 DODATEK č. 6 k Opatření ředitele č. 16/2012 - Oběh účetních a neúčetních dokladů a podpisových vzorů 1. Tímto

Více

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3.

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3. Setkání členů konsorcia SLARA Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Jana Mazánková 6. 3. 2014 Obsah prezentace Úvodní představení

Více

Směrnice o oběhu účetních dokladů

Směrnice o oběhu účetních dokladů Obec Hluboš 262 22 Hluboš 3 Směrnice o oběhu účetních dokladů č. /2015 Směrnice nabývá účinnosti: Obsah směrnice: I. Úvodní ustanovení II. III. IV. Společná ustanovení Fáze oběhu dokladu Oběh externích

Více

SMĚRNICE O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ č. 1. Oddíl I Úvod - společná část

SMĚRNICE O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ č. 1. Oddíl I Úvod - společná část SMĚRNICE O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ č. 1 Účetní jednotka: Obec Suchohrdly Označení: Směrnice č.1 Zpracoval: Bajerová Anna Schválila : Matochová Hana Projednáno a schváleno v ZO : 25.8.2010 Směrnice nabývá

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

ÚČETNICTVÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice č. 1

ÚČETNICTVÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice č. 1 ÚČETNICTVÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice č. 1 Obec: Adresa: Směrnici zpracovala: Směrnici schválil: Projednáno a schváleno v ZO: Směrnice nabývá účinnosti: Jívoví 594 51 Jívoví Valová Věra Zastupitelstvo

Více

Vnitřní směrnice o pokladní službě a provádění pokladních operací. v obci JÍVOVÍ

Vnitřní směrnice o pokladní službě a provádění pokladních operací. v obci JÍVOVÍ Vnitřní směrnice o pokladní službě a provádění pokladních operací v obci JÍVOVÍ Tento řád upravuje způsob provádění pokladních operací s penězi v hotovosti, jejich dokumentaci a způsob vedení evidence.

Více

PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ

PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ PODSTATA, VÝZNAM A FUNKCE ÚČETNICTVÍ ÚVOD DO ÚČETNICTVÍ OBSAH KAPITOLY Podstata, význam a funkce účetnictví Účetní soustavy Účetní doklady, jejich význam, náležitosti, vyhotovování Ing. Lukáš Kučera SOŠ SE Velešín účetnictví je písemné zaznamenávání

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát P R O T O K O L. Čj. ČŠIA-1367/11-A. Kontrolovaná osoba. Libčická 10/658, Praha 8 - Čimice

Česká školní inspekce Pražský inspektorát P R O T O K O L. Čj. ČŠIA-1367/11-A. Kontrolovaná osoba. Libčická 10/658, Praha 8 - Čimice Česká školní inspekce Pražský inspektorát P R O T O K O L Čj. ČŠIA-1367/11-A o veřejnosprávní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava

ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava Čj.: MSK 55726/2012 Sp. zn.: Vyřizuje: Telefon: Fax: E-mail: Datum: KON/27349/20 ll/smy 113.1 V10 Mojmír

Více

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec: Dolní Krupá Adresa: 582 71 Dolní Krupá 55 Směrnici zpracoval:

Více

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec: Žernov Adresa: Směrnici zpracoval: Směrnici schválil:

Více

Ročník 2018 částka zpřístupněna 19. prosince OBSAH: 49. Směrnice o oběhu účetních dokladů (platnost 19. prosince 2018, účinnost 1.

Ročník 2018 částka zpřístupněna 19. prosince OBSAH: 49. Směrnice o oběhu účetních dokladů (platnost 19. prosince 2018, účinnost 1. L I S T JAMU Ročník 2018 částka zpřístupněna 19. prosince 2018 OBSAH: 49. Směrnice o oběhu účetních dokladů (platnost 19. prosince 2018, účinnost 1. ledna 2019) SMĚRNICE ze dne 19. prosince 2018 o oběhu

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků - Vnitřní směrnice č.5/2011 starosty obecního úřadu ový Kramolín, kterou se řídí Inventarizace majetku a závazků 1. Předmět úpravy Ustanovení této směrnice vymezuje inventarizaci majetku a závazků. Inventarizace

Více

OBĚH A PŘEZKUŠOVÁNÍ DOKLADŮ

OBĚH A PŘEZKUŠOVÁNÍ DOKLADŮ SMĚRNICE Název Číslo OBĚH A PŘEZKUŠOVÁNÍ DOKLADŮ S/02/2018 Verze 1 Datum účinnosti 1. 1. 2019 Vydávající útvar Zpracoval Vyřizuje Připomínkoval Úsek hospodářsko-technické správy Sekretariát ekonomicko-provozního

Více

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU

7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU Ekonomický odbor 1. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne 15. 1. 2014 Bod pořadu jednání: 7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU Věc:

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Oldříš, IČ: 00277070 za rok 2010

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Oldříš, IČ: 00277070 za rok 2010 PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad Finanční odbor Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Oldříš, IČ: 00277070 za rok 2010 Přezkoumání se uskutečnilo dne: 17.5.2011 na základě zákona č. 420/2004 Sb.,

Více

O oběhu účetních dokladů

O oběhu účetních dokladů Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 19, 360 66 Karlovy Vary IČ: 263 65 804 Označení dokumentu: 7 / 2013 Počet stran: 19 Počet příloh:0 Verze: 1 Platnost od: 15.1.2013 Příkaz ky O oběhu účetních

Více

OBEC LIBERK Jiří Šimerda, starosta obce Liberk LIBERK 70. Protokol č. 2/2017

OBEC LIBERK Jiří Šimerda, starosta obce Liberk LIBERK 70. Protokol č. 2/2017 OBEC LIBERK Jiří Šimerda, starosta obce Liberk 517 12 LIBERK 70 Protokol č. 2/2017 O výsledku veřejnosprávní kontroly na místě ve smyslu 13 odst. 1 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE pro interní potřeby města Miletín Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční

Více

Směrnice o inventarizaci. Obec: Pec 58, Domažlice

Směrnice o inventarizaci. Obec: Pec 58, Domažlice 1 Směrnice o inventarizaci Obec: Pec 58, 344 01 Domažlice Platnost od: 2.12.2011 Schválil: Riederer Jan, usnesení č. Obsah: 1. Úvodní ustanovení - Legislativní rámec 2. Inventarizační činnosti - Plán inventur

Více

Doklady_testové otázky.

Doklady_testové otázky. Název školy Číslo projektu Název projektu Klíčová aktivita Dostupné z: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: Tematická oblast: Téma: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

Pravidla pro poskytování a vypořádání dotací z rozpočtu Obce Valtrovice (dále jen Pravidla )

Pravidla pro poskytování a vypořádání dotací z rozpočtu Obce Valtrovice (dále jen Pravidla ) Obec Valtrovice Zastupitelstvo obce Valtrovice dle 85 písm. c) a 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, schvaluje tato Pravidla pro poskytování a vypořádání

Více

Směrnice pro provedení inventarizace

Směrnice pro provedení inventarizace Obec Salačova Lhota Směrnice č.7 Směrnice pro provedení inventarizace Obec : Salačova Lhota Směrnici zpracoval: Švecová Zdeňka Obsah: 1. Legislativní rámec 2. Inventarizační činnosti 2.1. Plán inventur

Více

Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání

Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání 1. Právní předpisy upravující účetnictví - funkce účetnictví, evidence podnikatelské činnosti - účtový rozvrh a účtová osnova - druhy účtů 2. Účetní

Více

KURZ ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ

KURZ ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ KURZ ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014 UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Obsah: 2 1. Úvod do účetnictví 1.1. ZPŮSOBY VEDENÍ EVIDENCE PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI Daňová evidence je upravena

Více

Pracovní materiál č. 5.1.

Pracovní materiál č. 5.1. Pracovní materiál č. 5.1. ZMĚNA ZÁSAD SOCIÁLNÍHO FONDU Pracovní materiál pro 21. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 14.12.2016 Zpracoval: Ing. Bohdana Bartoňková, vedoucí FO MěÚ Stříbro, Předkládá:

Více

Soubor vnitroorganizačních směrnic

Soubor vnitroorganizačních směrnic Směrnice S2015001 Soubor vnitroorganizačních směrnic 1. Organizační řád obce 2 2. Směrnice o oběhu dokladů a obsahu dokladů 3 3. Směrnice o účetnictví 4 4. Směrnice o účtování a oceňování majetku 4 5.

Více

Základní škola Sv. Čecha Choceň se sídlem ul. Sv. Čecha 1686, 565 01 Choceň ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 10. OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ

Základní škola Sv. Čecha Choceň se sídlem ul. Sv. Čecha 1686, 565 01 Choceň ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 10. OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ Základní škola Sv. Čecha Choceň se sídlem ul. Sv. Čecha 1686, 565 01 Choceň ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 10. OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ Č.j.: 162 /2006 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Závada, IČ za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Závada, IČ za rok 2015 Elektronický podpis - 29.4.2016 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava Čj.: Sp. zn.: Vyřizuje: Telefon: Fax: E-mail: KUMSX01MWBL4 Certifikát autora

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Těšovice IČ: 00670715

Více

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7A/2007 Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Tato směrnice stanovuje

Více

KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava , v KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 " ", o o o I c Čj.: Sp. zn.:

Více

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 6 ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Tato směrnice nahrazuje: Datum platnosti od: 01.07.2014 Základní právní předpisy:

Více

Směrnice o inventarizaci

Směrnice o inventarizaci 1 Směrnice o inventarizaci Obec Vrchovany VNITROORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Č. 4, O INVENTARIZACI Platnost od: 11. 12. 2013 Schválil: zastupitelstvo obce č. usnesení 5/2013 z 11. 12. 2013 ROZDĚLOVNÍK Jméno Funkce

Více

VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ zpracovatel a věcně odpovědná osoba: Ing. Jiří Halík schválil: PhDr. Evžen Mrázek schváleno dne: 5. 12. 2018 nabývá účinnosti ode dne: 1. 1. 2019 kontrola

Více

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006 ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracoval: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválil: Ludmila Balcárková, starostka obce Projednáno v zastupitelstvu obce

Více

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán 1. Organizace a řízení Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů.

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů. SMĚRNICE SMĚRNICE ČAS O VEDENÍ ÚČETNICTVÍ SEKCÍ A REGIONŮ Vydání: 27. 5. 2008 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium Připomínkové řízení do: 21. 5. 2008 Odborný garant: Ing. Marie

Více