Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 28.1. 1998"

Transkript

1 Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne Přítomni: Čemerková, Helešic, Hromadová, Koliba, Malátek, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Kroupová, Mrozek Omluven: Lébl Hosté: Doc. RNDr. PhDr. Stanislav Polouček, CSc. děkan OPF Bc. Monika Daďová předsedkyně Kolejní rady Program: 1. Kolejní rada 2. Přijímací zkoušky do magisterského studia na OPF SU 3. Projednání podkladového materiálu nových specializací oboru Finance 4. Dovybavení studovny a problematika počítačových učeben pro DS 5. Volby do zaměstnanecké komory AS SU - informace 6. Vedoucí katedry Marketingu 7. Různé Průběh jednání: 1. Kolejní rada Obchodně podnikatelské fakulty, která v současnosti pracuje ve složení: Bc. Monika Daďová předsedkyně, Radim Kovács a Martin Krupa, předložila podkladový materiál, ve kterém shrnula svou dosavadní činnost. Dále Monika Kučerová seznámila Akademický senát se zněním navržených změn Kolejního řádu. Akademický senát upřesnil znění Kolejního řádu v jeho Závěrečném ustanovení. Byla doplněna formulace: Vysokoškolskými kolejemi se na OPF SU v Karviné myslí ubytovací zařízení Kosmos a ubytovací zařízení Na Vyhlídce. Usnesení: Akademický senát souhlasí s navrženým Kolejním řádem v jeho novém znění, které je součástí Přílohy číslo 1 zápisu z jednání AS OPF. 2. Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty opět otevřel problematiku přijímacího řízení do magisterského studijního programu na OPF. Z následné diskuse vyplynula nutnost doplnění dalších podkladových informací, především: co bylo předmětem přijímacích zkoušek, kdo je vytvářel a důvod skladby předmětů. Usnesení: Dr. Helešic zajistí vystavení těchto informací do příštího zasedání na síti. Akademický senát se na svém příštím zasedání k problematice přijímacího řízení na magisterský stupeň studia opět vrátí. 3. Akademický senát OPF projednal podkladový materiál pro zavedení nových specializací oboru Finance.

2 Usnesení: Akademický senát OPF Karviná schválil studijní programy specializací Finanční a celní správa a Peněžní a poštovní služby a doporučil je zařadit do celkového studijního programu OPF Karviná od roku školního 1998/99. Akademický senát následně schválil změnu Přílohy číslo 1 Statutu OPF SU v Karviné. Obor Finance: Specializace: - Bankovnictví - Finanční a celní správa - Peněžní a poštovní služby Informace o této skutečnosti bude postoupena Akademickému senátu Slezské univerzity. 4. Dr. Helešic seznámil Akademický senát se zněním dopisu, který obdržel od děkana OPF Doc. Poloučka. Dopis obsahoval žádost o opětovné projednání návrhu na jmenování Doc. Ing. Františka Němce, CSc. vedoucím katedry marketingu OPF SU. Členové AS OPF o uvedeném požadavku diskutovali a Doc. Polouček zodpověděl na dotazy. Usnesení: Akademický senát schválil návrh děkana OPF Doc. Poloučka na jmenování Doc. Ing. Františka Němce, CSc. vedoucím katedry marketingu OPF SU. (pro: 10 členů, zdrželi se: 2 členové) Senát OPF přijal změnu Statutu SU OPF Karviná v 15 Katedry a doplňuje bod 2 o Katedru matematických metod v ekonomii a Katedru účetnictví. Dále mění název Katedra matematiky a informatiky na Katedra informatiky. Informace o této skutečnosti bude postoupena Akademickému senátu Slezské univerzity, aby mohlo dojít k zahrnutí změn do Statutu SU. 5. Dr. Hlešic požádal Doc. Poloučka o vyjádření k provedené mimořádné kontrole hospodaření s rozpočtovými prostředky pro příští zasedání. 6. Bc. Brunda a Bc. Kudla seznámili Akademický senát s informacemi o jednání o problematice počítačových učeben pro DS. 7. Bc. Kudla seznámil AS OPF se svým návrhem na dovybavení studovny OPF. Usnesení Na základě předloženého podkladu AS OPF projednal uvedenou problematiku a pověřil místopředsedkyni AS OPF Bc. Petru Kroupovou jejím projednáním s vedením OPF. 8. Dr. Malátek seznámil AS OPF s výsledkem voleb do zaměstnanecké komory Akademického senátu SU. Voleb se zúčastnilo 73 oprávněných voličů, což činí 79,3%. Volby jsou tedy právoplatné. Novým členem AS SU se stal Ing. Milan Němčanský. Zápis volební komise je Přílohou číslo 2 zápisu z jednání AS OPF. 9. Jiří Mrózek předložil AS OPF návrh na změnu kritérií pro udílení červeného diplomu při ukončení studia na OPF SU v Karviné.

3 Usnesení Akademický senát zařadí projednání této problematiky na příští zasedání. 10. Bc. Brunda informoval o jisté disproporci při hodnocení studentů při absolvování testů z cizích jazyků. Hranice úspěšnosti je zde stanovena na 70%. AS OPF vzal informaci na vědomí. 11. Studentská část AS OPF upozornila Senát na nedostatečnou kontrolu při vstupu osob na počítačové učebny, zejména pak ve dnech pracovního volna. Informace o tomto stavu bude předána děkanovi OPF v Karviné. Příští zasedání AS OPF se koná 4. března 1998 v 15:00 na A309.

4 Příloha číslo 1 Kolejní řád Čl. 1 - Základní ustanovení Vysokoškolské koleje (dále jen koleje) jsou zařízením vysoké školy a zřizují se jako účelová zařízení. Jejich posláním je: a) poskytovat ubytování studentům řádného denního studia (dále jen student), b) vytvářet podmínky pro úspěšné studium a odpočinek, c) rozvíjet kulturní, společenský a sportovní život a podporovat zájmovou činnost studentů. Koleje Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity jsou: a) ubytovací zařízení KOSMOS, Žižkova 1/1799, Karviná b) ubytovací zařízení Na Vyhlídce, Na Vyhlídce 1079, Karviná Čl. 2 - Ubytovací komise a) Žádost o ubytování podávají žadatelé na oddělení kolejí a menz OPF v termínu k tomu určeném tajemníkem fakulty. b) O kladném či záporném vyřízení žádosti rozhoduje děkan fakulty na návrh ubytovací komise OPF. Tato komise je vedena proděkanem pro studijní záležitosti a jejími dalšími členy jsou tajemník OPF, zástupce oddělení kolejí a menz, 2 zástupci učitelského sboru a členy kolejní rady. Ubytovací komise si stanoví vlastní jednací řád. c) Ubytovací komise bere při posuzování žádostí prioritně v úvahu vzdálenost bydliště žadatele od sídla školy a čas a podmínky jeho dojíždění do výuky. Přihlíží i k jiným, mimořádně závažným okolnostem žádosti o ubytování (zdravotní, sociální), ale též k tomu, jak student v předchozím školním roce plnil své povinnosti vyplývající z ubytovaní na koleji. d) Rozhodnutí o přidělení místa na koleji nabývá platnosti podpisem uchazeče, kterému bylo ubytování přiděleno. Student tímto podpisem potvrzuje svůj souhlas s obsahem rozhodnutí. e) Z neubytovaných žadatelů sestaví ubytovací komise pořadník, z něhož budou na uvolněná místa na koleji postupně přijímáni další zájemci. f) Proti zamítavému rozhodnutí o ubytování je možno písemně se odvolat k děkanu OPF do 8 dnů po jeho doručení. Čl. 3 - Kolejní rada Kolejní rada je samosprávný orgán všech studentů ubytovaných na koleji a významnou měrou se podílí na řízení koleje. Činnost kolejní rady, její pravomoci a odpovědnost jsou upraveny ve Statutu kolejní rady, který je Přílohou číslo 1 tohoto řádu. Čl. 4 - Práva a povinnosti studentů na koleji 1. Ubytovaný student má právo: a) na přidělení základního vybavení pokoje b) požadovat pravidelnou údržbu pokoje zaměstnanci správy ubytovacího zařízení

5 c) obdržet ubytovací průkaz koleje, který ho opravňuje ke vstupu na koleje, ubytovací průkaz je nepřenosný d) požadovat pravidelnou výměnu ložního prádla e) používat společné prostory koleje f) účastnit se akcí organizovaných na kolejích kolejní radou, popřípadě dalšími společenskými organizacemi g) předkládat kolejní radě návrhy a připomínky ke zlepšení života na koleji h) ve svém přiděleném pokoji na klid a soukromí i) být předem seznámen se změnami výše kolejného nebo poplatku z prodlení (podle čl. 4, odst. 2, písm. a). 2. Ubytovaný student je povinen: a) platit stanovený poplatek za ubytování - kolejné. Výši kolejného určuje rektor univerzity, způsob platby určuje tajemník fakulty. Kolejné je splatné vždy do 15. dne příslušného měsíce. V případě nedodržení termínu platby kolejného je student povinen zaplatit penále 10 Kč za každý den prodlení. Student může ze závažných sociálních důvodů předem písemně požádat tajemníka fakulty o odklad platby. b) při nastěhování do koleje předložit na recepci rozhodnutí o přidělení koleje, občanský průkaz (cizinci cestovní pas a povolení k pobytu) a dvě fotografie c) nastěhovat se do určeného pokoje (změnu lze provést na základě dohody se správou ubytovacího zařízení) d) zachovávat pravidla slušného chování, udržovat čistotu a pořádek v pokoji s příslušenstvím, zachovávat pořádek ve společných místnostech, šetřit zařízení koleje, šetřit vodou a elektrickou energií a pod. e) chránit a udržovat v pořádku základní vybavení pokoje, a uhradit škody, které nebyly způsobeny běžným opotřebením f) dodržovat bezpečnostní a protipožární předpisy g) bezodkladně hlásit recepci zjištěné závady na koleji h) podrobit se zdravotním a hygienickým opatřením vyžadují-li to okolnosti i) při vystěhování z koleje předat správě ubytovacího zařízení v pořádku základní vybavení pokoje a uklizený pokoj, vrátit ubytovací průkaz koleje, klíče a odhlásit se z evidence na správě koleje nebo na recepci j) dodržovat ustanovení tohoto kolejního řádu a vnitřního řádu ubytovacího zařízení. 3. Ubytovaný student nesmí: a) umožnit ubytování na koleji osobám, které k ubytování v koleji nejsou přihlášeny b) poškozovat majetek c) požívat na koleji v nadměrné míře alkoholické nápoje a jiné omamné a toxické látky d) používat bez vědomí správy ubytovacího zařízení v prostorách vyhrazených k ubytování elektrické nebo plynové spotřebiče e) vodit do prostoru kolejí bez vědomí správy ubytovacího zařízení zvířata f) nosit do prostoru kolejí, popřípadě v nich přechovávat zbraně všeho druhu, výbušniny a prudké hořlaviny. Čl. 5 - Zánik ubytování 1. Ubytování zaniká: a) uplynutím doby, na kterou bylo ubytování poskytnuto b) jestliže se student bez udání důvodu nenastěhuje do 5 dnů ode dne stanoveného v rozhodnutí o ubytování

6 c) ukončením studia, přerušením studia, vyloučením ze studia nebo přestupem na jinou vysokou školu, přičemž je student povinen postupovat podle čl. 4, odst. 2, písm. i) d) vyloučením z kolejí rozhodnutím děkana z jeho vlastního podnětu nebo na návrh vedoucího koleje projednaný s kolejní radou nebo na návrh kolejní rady, jestliže student, jemuž bylo ubytování poskytnuto: a) závažným způsobem porušil pravidla slušného chování a občanského soužití b) nezaplatil kolejné za ubytování po dobu 2 měsíců c) hrubě porušil ustanovení tohoto kolejního řádu Vyloučení z kolejí může být podmínečné nebo nepodmínečné. 2. O zrušení ubytování v kolejích vydá děkan písemné rozhodnutí. Rozhodnutí obsahuje také uvedení povinnosti studenta se z koleje vystěhovat nejpozději do tří dnů ode dne, kdy rozhodnutí nabude právní moci. Proti rozhodnutí děkana může student podat odvolání rektorovi do 8 dní po obdržení rozhodnutí. Čl. 6 - Závěrečná ustanovení Kolejní řád je závazný pro všechny studenty ubytované na koleji. Vysokoškolskými kolejemi se na OPF SU v Karviné myslí ubytovací zařízení Kosmos a ubytovací zařízení Na Vyhlídce. Student musí být s kolejním řádem seznámen a bezpodmínečně ho dodržovat.

7 Příloha číslo 1 Kolejního řádu OPF Karviná Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Statut kolejní rady Čl. 1 Základní ustanovení a) Kolejní rada je samosprávný orgán studentů OPF ubytovaných v ubytovacích zařízeních (dále jen koleje) sloužících k tomuto účelu OPF Karviná. b) Kolejní rada je reprezentantem zájmů studentů, hájí jejich práva a dbá na dodržování ustanovení kolejního řádu ze strany ubytovaných studentů. c) Členové kolejní rady jsou zároveň členy ubytovací komise. Čl. 2 Složení kolejní rady a volba do kolejní rady a) Kolejní rada se skládá z pěti členů řádně zvolených ve volbách do kolejní rady. Tři členové kolejní rady jsou z kolejí KOSMOS, dva členové jsou z kolejí Na Vyhlídce. Členové kolejní rady jsou voleni tou studentskou částí akademické obce, která je v roce volby kolejní rady ubytována na kolejích. b) Volby do kolejní rady iniciuje, organizuje a kontroluje studentská komora akademického senátu OPF. Volby jsou platné při účasti alespoň poloviny oprávněných voličů. c) Právo volit, být volen a navrhovat kandidáty do kolejní rady přináleží pouze studentům ubytovaným na koleji. d) Kolejní rada je volena na dobu dvou let. e) V čele kolejní rady stojí předseda volený kolejní radou z řad jejích členů. Předseda řídí činnost a jednání kolejní rady a je za svou činnost kolejní radě odpovědný. Čl. 3 Úloha kolejní rady a) Kolejní rada jedná v záležitostech týkajících se studentů ubytovaných na kolejích se správou ubytovacího zařízení a s vedením školy. b) Kolejní rada spolurozhoduje o přidělování míst na kolejích a o sankcích udělovaných z důvodů porušení ustanovení kolejního řádu ubytovanými studenty. c) Členové kolejní rady mají právo účastnit se a vystupovat na jednáních vedení školy o stanovení výše kolejného. Čl. 4 Členství v kolejní radě a) Členství v kolejní radě vzniká zvolením /viz. čl. 2 odst. a), b)/. b) Členství v kolejní radě zaniká: - uplynutím volebního období - písemnou rezignací - odvoláním - ukončením nebo přerušením studia na OPF Karviná

8 c) Člen kolejní rady může být ze své funkce odvolán. Za podnět k odvolání se považuje odůvodněný návrh s podpisy alespoň padesáti studentů ubytovaných na kolejích a podaný studentské komoře akademického senátu OPF. d) Na základě podnětu k odvolání je studentskou komorou akademického senátu OPF vyhlášeno hlasování podle čl. 2 odst. c), které rozhodne nadpoloviční většinou zúčastněných voličů o odvolání nebo setrvání člena kolejní rady ve funkci. e) V případě odvolání člena kolejní rada z funkce podle čl. 4 odst. d) vyhlásí studentská komora akademického senátu OPF do tří týdnů doplňkové volby, které se řídí ustanovením podle čl. 2. Kolejní řád byl schválen AS OPF SU dne 28. ledna 1998.

9 Příloha číslo 2 Zápis volební komise pro volbu člena zaměstnanecké komory AS SU v Opavě. Složení volební komise: PhDr. Vojtěch Malátek předseda volební komise Mgr. Hedvika Suchoňová Ing. Michaela Hromadová Volby proběhly v termínu v souladu s Přílohou statutu Slezské univerzity číslo 2 a s Přílohou číslo 4 statutu Obchodně podnikatelské fakulty. Volební komise konstatuje, že volby proběhly bez závad. Voleb se zúčastnilo 79,3% oprávněných voličů. Výsledky: Ing. Milan Němčanský Ing. Miroslava Vaštíková Ing, Josef Botlík 43 hlasů 18 hlasů 12 hlasů Členem zaměstnanecké komory AS SU se stal Ing. Milan Němčanský.

Kolejní řád Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné

Kolejní řád Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Kolejní řád Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Čl. 1 - Základní ustanovení Vysokoškolské koleje (dále jen koleje ) jsou zařízením vysoké školy a zřizují se jako účelová

Více

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Pořadové číslo zápisu: 3 Datum zasedání: 17. listopadu 1999 Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Přítomni: Botlík, Brunda, Buzrla, Čemerková, Godulová, Jahodová, Malátek, Malátková, Partskhaladze,

Více

Zápis z mimořádného jednání Akademického senátu OPF SU ze dne

Zápis z mimořádného jednání Akademického senátu OPF SU ze dne Zápis z mimořádného jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 29. 4. 1998 Přítomni: Omluven: Hosté: Čemerková, Helešic, Matuszek, Skála, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Kroupová, Lébl, Mrozek

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

Vnitřní norma Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Vnitřní norma VŠCHT Praha č /14 STATUT KOLEJNÍ RADY

Vnitřní norma Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Vnitřní norma VŠCHT Praha č /14 STATUT KOLEJNÍ RADY Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.27/14 STATUT KOLEJNÍ RADY Správy účelových zařízení Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ČÁST PRVNÍ KOLEJNÍ RADA A JEJÍ ČINNOST Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Statut

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 2/2014 Kolejní řád Univerzity Pardubice Studenty, zaměstnance a hosty Univerzity Pardubice Účinnost 1.

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 2/2014 Kolejní řád Univerzity Pardubice Studenty, zaměstnance a hosty Univerzity Pardubice Účinnost 1. UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 2/2014 Věc Kolejní řád Univerzity Pardubice Působnost Studenty, zaměstnance a hosty Univerzity Pardubice Účinnost 1. června 2014 Číslo jednací RPO/0011/14 Vypracoval a

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 13. prosince 2010 pod č. j. 11598/2011-291 Článek

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád vzdělávání v programech mezinárodně uznávaného kursu (dále jen Řád ) provádí některá ustanovení Řádu celoživotního

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Ubytování studentů v kolejích Masarykovy univerzity

Ubytování studentů v kolejích Masarykovy univerzity Směrnice MU č. 4/2014 Ubytování studentů v kolejích Masarykovy univerzity Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve

Více

Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF

Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF Pořadové číslo zápisu: 12 Datum zasedání: 29. listopadu 2006 Přítomni: Ing. Milan Němčanský, Doc. Ing. Emanuel Šustek, RNDr. Zdeněk Franěk, Ing. Jana Janoušková,

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 7.3.2019 Akademický senát Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na návrh děkana Technické fakulty

Více

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Přítomni: Omluven: Hosté: Čemerková, Helešic, Matuszek, Skála, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Lébl, Mrozek Malátek, Kroupová doc.

Více

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor. Kolejní řád. Článek 1 Základní ustanovení

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor. Kolejní řád. Článek 1 Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 2/2014 ve znění Dodatku č. 1 Věc Kolejní řád Univerzity Pardubice Působnost Studenty, zaměstnance a hosty Univerzity Pardubice Účinnost 1. června 2014 Číslo jednací RPO/0011/14

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne 20.03.2018 Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Účinnost dokumentu od: 30.6.2006 Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Volební

Více

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Milan Bukač, kvestor. Kolejní řád. 1. Základní ustanovení

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Milan Bukač, kvestor. Kolejní řád. 1. Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 3/2011 ve znění dodatku č. 1 a 2 Věc Kolejní řád Univerzity Pardubice Působnost Správu kolejí a menzy, studenty, zaměstnance a hosty Univerzity Pardubice Účinnost 1. dubna

Více

DOMOVNÍ ŘÁD VŠ KOLEJE

DOMOVNÍ ŘÁD VŠ KOLEJE UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ DOMOVNÍ ŘÁD VŠ KOLEJE SMĚRNICE ŘEDITELE Č. 1/2004 Platnost od: 1. 9. 2004 DOMOVNÍ ŘÁD VŠ KOLEJE SMĚRNICE ŘEDITELE č. 1/2004 1. Ubytovací zařízení vysokoškolská

Více

ŘÁD UBYTOVACÍCH A STRAVOVACÍCH SLUŽEB SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ

ŘÁD UBYTOVACÍCH A STRAVOVACÍCH SLUŽEB SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ ŘÁD UBYTOVACÍCH A STRAVOVACÍCH SLUŽEB SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podmínky pro ubytování a stravování studentů Slezské univerzity

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze komory jsou voleni z řad akademických pracovníků AMU. Členové studentské komory jsou voleni z řad studentů AMU. Pedagogická komora má 9 členů, studentská komora má 6 členů. Za každou fakultu se volí 3

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně ze dne 19. 6. 2017; č.j. 11788/2017-591 Článek 1 Úvodní ustanovení Akademický senát Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity

Více

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017 Vydáno v Karviné, srpen 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Platnost: 26. 10. 2017 Účinnost: 26. 10. 2017 VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Akademický senát Policejní akademie České republiky

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ ze dne 24. 9. 2014 Č Á S T

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 26. září 2007. Doc. Ing Petr Konvalinka, CSc.

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března 2009

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Záhlaví Schválení AS FSI: 27. 4. 2017 Schválení AS VUT: 30. 5. 2017 Platnost: Účinnost: Odpovědnost: Závaznost:

Více

Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava

Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 25.04.2011 Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/11 OBSAH : Název str.: 1. Článek 1 Volební

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně. JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně. JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Akademický senát Slezské univerzity v Opavě,

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení.

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení. Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Volební řád Akademického senátu

Volební řád Akademického senátu Volební řád Akademického senátu FAKULTY VETERINÁRNÍ HYGIENY A EKOLOGIE Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Článek 1 Základní ustanovení (1) Volební řád Akademického senátu Fakulty veterinární hygieny

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. 2. Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ). 3.

Více

Kolejní řád vysokoškolských kolejí České zemědělské univerzity v Praze

Kolejní řád vysokoškolských kolejí České zemědělské univerzity v Praze VNITŘNÍ PŘEDPISY Kolejní řád vysokoškolských kolejí České zemědělské univerzity v Praze Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tento Kolejní řád vysokoškolských kolejí (dále jen KŘ ) České zemědělské univerzity

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 28. června 2017 vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. předseda Akademického senátu

Více

Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne

Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne 5. 10. 2017 Akademický senát Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 26. září 2007. Doc. Ing Petr Konvalinka, CSc

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife F a kulta vojenského lea d e rshipu U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 195041/2017-2994 VNITŘNÍ PŘEDPIS FAKULTY VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 19. 9. 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Akademickou obec Filozofické fakulty Univerzity Jana

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Pravidla pro přípravu a schvalování studijních programů v rámci institucionální akreditace na ČZU v Praze

Pravidla pro přípravu a schvalování studijních programů v rámci institucionální akreditace na ČZU v Praze SMĚRNICE REKTORA Č. 5/2018 Pravidla pro přípravu a schvalování studijních programů v rámci institucionální akreditace na ČZU v Praze Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro všechny součásti

Více

Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF

Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF Zápis z jednání Akademického senátu SU OPF Pořadové číslo zápisu: 2 Datum zasedání: 15. února 2006 Přítomni: RNDr. Zdeněk Franěk, Ing. Jana Janoušková, Ing. Marian Lebiedzik, Ph.D., Ing. Milan Němčanský,

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Vydáno dne: 3. 2. 2014 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) SU OPF Karviná

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Akademický senát Farmaceutické

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Platnost: 21. 8. 2017 Účinnost: 21. 8. 2017 VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Akademický senát Policejní akademie České republiky v Praze se podle 9 odst. 1 písm.

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. ledna 2017

Více

Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne

Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne Akademický senát Akademie múzických umění v Praze se podle 9 odst. 1 písm. b) a 17 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty

Více

KOLEJNÍ A UBYTOVACÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÝCH KOLEJÍ UHK

KOLEJNÍ A UBYTOVACÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÝCH KOLEJÍ UHK KOLEJNÍ A UBYTOVACÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÝCH KOLEJÍ UHK Čl. 1 Základní ustanovení 1. Vysokoškolské koleje (dále jen VŠK) jsou ubytovacím zařízením Univerzity Hradec Králové (dále jen UHK). 2. VŠK jsou umístěny

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 24. dubna 2013 vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. v.r.

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne dd. měsíce 2017 Článek 1 Základní ustanovení (1) Volební řád Akademického senátu

Více

STATUT KOMISÍ Rady městské části Brno Židenice

STATUT KOMISÍ Rady městské části Brno Židenice STATUT KOMISÍ Rady městské části Brno Židenice Brno, prosinec 2006 Ing. Roman Vašina starosta MČ Brno - Židenice 2 Obsah: článek strana 1. Úvodní ustanovení 3 2. Postavení komisí 3 3. Členové komisí 3

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2016 Pravidla studia v programech celoživotního

Více

Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Řízení kolejí. Článek 3 Kolejní samospráva

Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Řízení kolejí. Článek 3 Kolejní samospráva Kolejní řád Vysoké školy ekonomické v Praze, Správy účelových zařízení (dále jen SÚZ) upravuje podmínky ubytování na kolejích spravovaných SÚZ. Ustanovení tohoto kolejního řádu se vztahuje na všechny studenty

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň

Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň Čl. 1 Úvodní ustanovení Na základě zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Rada MČ Brno - Líšeň

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

do bakalářského studia Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné pro akademický rok 2013/2014:

do bakalářského studia Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné pro akademický rok 2013/2014: Podmínky přijímacího řízení do bakalářských studijních programů v prezenční a kombinované formě studia (dále jen Podmínky ) Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné pro akademický

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. c) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze, Fakulty informačních technologií byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 20.10.2010. prof. Ing. Petr

Více

Statut komisí místní samosprávy

Statut komisí místní samosprávy č. 1/2015 SMĚRNICE Rady města Hradec Králové ze dne 13.01.2015 Statut komisí místní samosprávy schválená usnesením Rady města Hradec Králové č. RM/2015/77 ze dne13.01.2015 Účinnost od Zpracovatel Projednáno

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

UBYTOVACÍ ŘÁD. Článek 1. Základní ustanovení

UBYTOVACÍ ŘÁD. Článek 1. Základní ustanovení UBYTOVACÍ ŘÁD Článek 1. Základní ustanovení 1. Studentská Residence Slezská, a. s. (dále jen residence) je účelovým zařízením, které slouží k ubytování studentů a dalších osob v rámci volné lůžkové kapacity.

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Milan Bukač, kvestor. Článek 1 Předmět úpravy a základní pojmy

Vypracoval a předkládá RNDr. Pavel Ďurovec, ředitel Správy kolejí a menzy Ing. Milan Bukač, kvestor. Článek 1 Předmět úpravy a základní pojmy UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č.2/2010 Věc Ceny ubytování v zařízeních Správy kolejí a menzy Univerzity Pardubice Působnost pro studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice a pro krátkodobé ubytování Účinnost

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1. Úvodní ustanovení (a) Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. (b) Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ).

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá.

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 19. 11. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 12 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Vnitřní předpis Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Obecná ustanovení. Podmínky přijetí ke studiu

Obecná ustanovení. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v akreditovaných studijních programech na Provozně ekonomickou fakultu MZLU v Brně v zimním semestru akademického roku 2005/2006 1 Obecná ustanovení (1) Podmínky pro přijetí

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU

VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU Vnitřní předpis Lékařské fakulty OU 2017 VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU Schváleno AS LF OU: 6. 12. 2017 Schváleno AS OU dne: 18. 12. 2017 Platnost: Dnem schválení AS OU Účinnost: Dnem schválení

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze Článek 1 Základní ustanovení 1. Akademický senát Fakulty informačních technologií Českého

Více

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Článek 1 Základní ustanovení (1) Akademický senát Fakulty filozofické (dále jen senát ) je volen akademickou

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze STANOVY Spolek přátel GFP IČO 705 65 309 se sídlem Masarykova 450/14, 277 11 Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze I. Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Spolek přátel GFP 2) Sídlo

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Slezská univerzita v Opavě

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Slezská univerzita v Opavě Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Organizační řád Čl. 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Článek 1 Základní ustanovení 1) Volební řád Akademického senátu Fakulty veterinárního lékařství

Více