Děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení."

Transkript

1 Přijímací řízení pr akademický rk 2009/2010 V suladu s ustanvením 49 zákna č. 111/1998Sb. vyských šklách a změně a dplnění dalších záknů (zákn vyských šklách), v platném znění a s příslušnými ustanveními Statutu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Statutu Přírdvědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Děkan Přírdvědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem vyhlašuje 2. kl přijímacíh řízení. Přijímací řízení pr akademický rk 2009/2010 Pdmínky přijímacíh řízení pr akademický rk 2009/10 schválil Akademický senát Přírdvědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Termín pdání přihlášek: d přihlášky k bakalářskému, navazujícímu magisterskému a dktrskému studiu Termín knání přijímacích zkušek: 7.9. ústní, písemné a praktické Přijímací zkušky Míst knání: Přírdvědecká fakulta UJEP, České mládeže 8, Ústí nad Labem Kntakty: České mládeže 8, Ústí nad Labem Spjvatelka: , fax Studijní ddělení: , chchlusva@sci.ujep.cz, kamila.kvarva@ujep.cz Pplatek za přijímací řízení: 555,- Kč při pdání na tiskpise SEVT 444,- Kč při pdání elektrnické přihlášky 15 EUR při pdání přihlášky k k dktrskému studiu Cmputer Methds in Science and Technlgy Pplatek je pvinen uchazeč uhradit za každu pdanu přihlášku a studijní br! Název účtu: Univerzita J. E. Purkyně, Hření 13, Ústí n.l. Účet: /0710 Název banky: ČNB Ústí nad Labem Knstantní symbl: 0308 (platba převdem) Knstantní symbl: 0379 (platba slženku, platí puze při písemné přihlášce) Variabilní symbl pr písemnu (papírvu) přihlášku: Variabilní symbl pr elektrnicku přihlášku:

2 Specifický symbl: vygeneruje systém při pdávání elektrnické přihlášky, při pdání písemné přihlášky (tiskpis SEVT) se specifický symbl neuvádí Převdvá pšta: Ústí nad Labem Pdmínky přijetí Bakalářské bry Magisterské bry Nvé bry Pdmínky přijetí Přijímací řízení v akademickém rce 2009/2010 Pr přijetí uchazeče musí být splněny tyt nutné pdmínky: Uchazeč musí včas dručit řádně vyplněnu přihlášku. Uchazeč musí řádně a včas zaplatit manipulační pplatek. Uchazeč musí řádně a včas dlžit pžadvané vzdělání a případná lékařská ptvrzení. Uchazeč studium v navazujícím magisterském prgramu musí být abslventem bakalářskéh studijníh prgramu příbuznéh brvéh zaměření. O příbuznsti a adekvátnsti navazujícíh studia na předcházející studium bakalářské rzhduje veducí příslušné katedry. Uchazeč musí úspěšné vyknat přijímací zkušku, je-li v přijímacím řízení vypsána. nutnu pdmínku pr úspěšné vyknání přijímací zkušky je úspěšné abslvvání všech jejích částí, resp. všech částí, které nebyly uchazeči prminuty. V případě, že mají příbuzné studijní bry písemnu přijímací zkušku z téhž předmětu, skládá uchazeč přihlášený d studia těcht studijních brů tut zkušku puze jednu. Přijímací zkuška může být uchazeči jak celek prminuta. Při splnění těcht nutných pdmínek jsu ke studiu na fakultě přijímáni: Všichni uchazeči, pkud se hlásí ke studiu, ve kterém nebyla přijímací zkuška vypsána. Všichni uchazeči, kterým byla přijímací zkuška jak celek prminuta. Uchazeči, kteří prspěli u přijímací zkušky a sučasně dsáhli dstatečně dbréh umístění v celkvém přadí. Přednst bude dána těm, kteří při úspěšném vyknání přijímací zkušky dsáhli celkvě lepšíh hdncení. Písemné rzhdnutí přijetí/nepřijetí bude uchazeči zaslán d vlastních ruku. Frma a rámcvý bsah přijímací zkušky

3 1. V jednbrvých bakalářských studiích je vypsána přijímací zkuška v brech Gegrafie střední Evrpy (písemný test z gegrafie v rzsahu učiva gymnázia rzšířený všebecný přehled z aktuální prblematiky bru), v bru Bilgie v kmbinvané i prezenční frmě studia (písemný test z bilgie). Přijímací zkuška z gegrafie bude prminuta uchazečům, kteří se zúčastnili celstátníh kla zeměpisné lympiády kategrie D. 2. Ve dvubrvých bakalářských studiích jsu vypsány přijímací zkušky v kmbinacích s bry Bilgie (písemný test z bilgie), Gegrafie (písemný test z gegrafie), Anglický jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání (písemný test z anglickéh jazyka), Hudební výchva resp. Hudební výchva se zaměřením na vzdělávání (talentvá zkuška a hra na klavír), přičemž platí: Přijímací zkuška z gegrafie bude prminuta uchazečům, kteří se zúčastnili celstátníh kla zeměpisné lympiády kategrie D. Přijímací písemná zkuška z anglickéh jazyka a literaturymůže být prminuta těm uchazečům, kteří úspěšně slžili některu z následujících státních/jazykvých zkušek, které dpvídají pžadvané úrvni pr přijetí, a jsu dpručené MŠMT: FCE/First Certificate či vysvědčení vyknání základní státní zkušky na jazykvé škle, ppř. TOEFL, neb získali certifikát vyššíh stupně, např. CAE/Certificate f Advanced English, CPE/Certificate f Prficency English neb vyknali všebecnu státní zkušku z AJ na jazykvé škle. Tat svědčení by neměla být starší než 3 rky, u americkéh standardu TOEFL zkuška platí puze 2 rky. 3. Ve dvubrvých navazujících magisterských studiích jsu vypsány přijímací zkušky v kmbinacích s bry Anglický jazyk a literatura pr 2. stupeň ZŠ (ústní phvr) a Učitelství výtvarné výchvy pr SŠ (prtfólium, ústní phvr a praktické cvičení zaměřené na kmunikační a tvřivé schpnsti). 4. Přijímací zkuška k dktrskému studiu Pčítačvé metdy ve vědě a technice má dvě části ústní dbrnu zkušku z bru, na který se uchazeč hlásí, a zkušku z angličtiny. K úspěšnému vyknání dbrné zkušky musí uchazeč prkázat základní znalsti z fyziky, matematiky a blasti, d které budu pčítačvé metdy aplikvány. Přijímací zkuška u bru Cmputer Methds in Science and Technlgy se kná v anglickém jazyce. 5. Přijímací zkuška k dktrskému studiu Obecné tázky matematiky má dvě části: ústní dbrnu zkušku z matematiky a zkušku z cizíh jazyka (upřednstňuje se zkuška z anglickéh jazyka). 6. Cizinci jsu přijímáni ke studiu v českém jazyce za stejných pdmínek jak bčané České republiky. Pdmínku pr přijetí je úspěšné vyknání zkušky z českéh jazyka na jakémkliv pracvišti veřejné vyské škly, které má akreditvaný studijní prgram zaměřený na výuku českéh jazyka. Zkuška může být prminuta děkanem fakulty. Zkušku neskládají: cizinci, kteří se ucházejí studium v rámci mbility studentů cizinci, kteří slžili maturitní zkušku v České republice bčané Slvenské republiky Splečné infrmace k pdání přihlášky 1. Na každý studijní br musí uchazeč pdat samstatnu přihlášku. 2. Prspěch ze střední škly se na přihlášku neuvádí.

4 3. Uchazeči bakalářské studium, kteří v dbě pdání přihlášky již maturvali, zašlu úředně věřenu kpii maturitníh vysvědčení splečně s přihlášku, resp. při jejím elektrnickém pdání splečně s jejím výpisem. Uchazeči, kteří v dbě pdání přihlášky ještě neuknčili středšklská studia, devzdají úředně věřenu kpii maturitníh vysvědčení u přijímací zkušky, neb - pkud není přijímací zkuška v bru vypsána - dručí úředně věřenu kpii maturitníh vysvědčení na adresu studijníh ddělení PřF d Uchazeči, kteří budu pdávat přihlášku k navazujícímu magisterskému studiu, přilží k přihlášce, resp. při elektrnickém pdání přihlášky k jejímu výpisu, úředně věřený pis bakalářskéh diplmu a Diplma Supplement neb vysvědčení bakalářské zkušce. V případě, že bakalářsku zkušku v dbě pdání přihlášky ke studiu dsud nevyknali, dručí tyt dklady na adresu studijníh ddělení PřF d Uchazeči, kteří pdávají přihlášku k dktrskému studiu, přilží k přihlášce, resp. při elektrnickém pdání přihlášky k jejímu výpisu úředně věřený pis magisterskéh diplmu a Diplma Supplement neb vysvědčení státní závěrečné zkušce. V případě, že magisterská studia v dbě pdání přihlášky ještě neuknčili, devzdají tyt dklady u přijímací zkušky. Infrmace pdání elektrnické přihlášky 1. Přihláška se pdává prstřednictvím univerzitníh infrmačníh systému STAG na adrese P jejím vyplnění je uchazeč pvinen uhradit pplatek v suladu s pkyny v přihlášce. P zaúčtvání platby k přihlášce je E-přihláška pvažvána za dručenu. 2. Pplatek 444,- Kč se hradí bankvním převdem ve prspěch účtu Univerzity J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, ČNB Ústí nad Labem, č. ú /0710, knstantní symbl 0308, variabilní symbl , specifický symbl je univerzitní čísl uchazeče, které uchazeč získá při vyplnění elektrnické přihlášky. Při úhradě pštvní pukázku je knstantní symbl 0379, statní údaje zůstávají stejné. 3. Výpis E-přihlášky zasílají puze: uchazeči bakalářské studium, kteří v dbě pdání přihlášky již maturvali a kteří jsu pvinni k zasílanému výpisu přilžit úředně věřenu kpii maturitníh vysvědčení uchazeči bakalářské neb navazující magisterské studium tělesné výchvy, kteří jsu pvinni k zasílanému výpisu přilžit ptvrzení sprtvníh lékaře způsbilsti ke studiu uchazeči bakalářské neb navazující magisterské studium hudební výchvy, kteří jsu pvinni k zasílanému výpisu přilžit ptvrzení lékaře ORL uchazeči studium chemie ve všech brech, kteří jsu pvinni přilžit lékařské dpručení zdravtní způsbilsti ke studiu a výknu pvlání uchazeči navazující magisterské studium učitelských brů, kteří jsu pvinni k zasílanému výpisu přilžit lékařské dpručení k vyknávání pvlání učitele, uchazeči navazující magisterské neb dktrské studium, kteří v dbě pdání přihlášky již nabyli pžadvanéh vzdělání a kteří jsu tak pvinni k zasílanému výpisu přilžit kpie úředně věřených dkladů tmt vzdělání (diplm, Diplma Supplement neb vysvědčení státní závěrečné zkušce)

5 Ostatní uchazeči výpis E- přihlášky nezasílají. 4. V uvedených případech je nutné výpis dplněný pžadvané dklady zaslat na adresu studijníh ddělení Přírdvědecké fakulty, České mládeže 8, Ústí nad Labem, a t v termínu určeném pr pdání přihlášek. Infrmace pdání písemné přihlášky 1. Písemná přihláška se pdává na předepsaném tiskpise (tiskpis SEVT , VSP/72/17912) řádně a čitelně vyplněná, pdepsaná uchazečem. 2. Ke každé písemné přihlášce je třeba pevně připjit riginál dkladu zaplacení manipulačníh pplatku (ústřižek pštvní pukázky neb ptvrzený bankvní příkaz). POZOR - razítk sběrnéh bxu neb neptvrzený příkaz k úhradě nelze pvažvat za dklad zaplacení. Pplatek 555,- Kč se hradí pštvní pukázku neb převdem ve prspěch účtu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, ČNB Ústí nad Labem, č. ú /0710, knstantní symbl při platbě pštvní pukázku 0379 a při platbě převdem 0308, variabilní symbl Fakulta na přihlášce nevyžaduje lékařské ptvrzení. Výjimku je: bakalářské a navazující magisterské studium tělesné výchvy, u něhž musí každý uchazeč dlžit ptvrzení sprtvníh lékaře způsbilsti ke studiu, bakalářské a navazující magisterské studium hudební výchvy, ve kterém je nutné předlžit ptvrzení ORL, bakalářské a navazující magisterské studium chemie, ve kterém je nutn přilžit lékařské dpručení zdravtní způsbilsti ke studiu a výknu pvlání, navazující magisterská studia učitelských brů, u nichž je nutn dlžit lékařské dpručení k vyknávání pvlání učitele. 3. Uchazeči, kteří v dbě pdání přihlášky již nabyli pžadvanéh vzdělání, jsu pvinni k přihlášce přilžit úředně věřené kpie dkladů tmt vzdělání. 4. Přihlášku se všemi náležitstmi je nutné zaslat na adresu studijníh ddělení Přírdvědecké fakulty, České mládeže 8, Ústí nad Labem v termínu určeném pr pdání přihlášek. Nvé bry Přijímací řízení v akademickém rce 2009/2010 Matematika a její využití v přírdních vědách Název studijníh prgramu: Matematika Název studijníh bru: Matematika a její pužití v přírdních vědách Standardní dba studia: 3 rky Frma studia: prezenční Prfil a uplatnění abslventa Bakalářský studijní br Matematika a její pužití v přírdních vědách si klade za cíl vychvat abslventy, kteří budu mít rzvinuté schpnsti lgickéh a matematickéh myšlení, slidní znalsti vyskšklské matematiky a jejích aplikací.

6 Student si p prvním rčníku vybere jedn ze dvu zaměření Obecnu matematiku či Matematiku v přírdních vědách. Student bude mci p abslutriu uplatnit své znalsti a metdy myšlení jak matematik analytik, matematik ve finančních ústavech a v pjišťvnách či v prfesích suvisejících s infrmatiku, technicku a stavební praxí, lgistiku či v rgánech státní správy. V případě zaměření na matematiku v přírdních vědách pak také ve firmách, výzkumných ústavech a vývjvých pracvištích přírdvědnéh zaměření. Abslvent se zaměřením Matematika v přírdních vědách bude krmě znalstí základních matematických disciplín umět pracvat s pčítačem, bude připraven ke tvůrčímu pužívání základních i aplikačních sftwarvých prduktů, hrmadnému zpracvání dat a jejich analýze a k numerickým výpčtům. Pdle svéh výběru vlitelných předmětů bude mít slidní základy i ve vybraném nematematickém bru, bude schpen uplatnit své matematické znalsti a pstupy v jiných přírdních vědách. Jeh výhdu bude schpnst kmunikace s přírdvědci a inženýry. Matematické znalsti abslventa bru se zaměřením Obecná matematika zahrnu veškeré základní matematické kurzy. Na dbré úrvni bude umět pracvat s pčítačem, pužívat speciální matematické prgramy (např. Mathematica), statistické prgramy (Statistica) a bude připraven k tvůrčímu pužívání dalších aplikačních sftwarvých prduktů, k hrmadnému zpracvání dat a jejich analýze. Studenti bu zaměření budu mci p abslutriu pkračvat v některém příbuzném bru v navazujícím magisterském studiu. Přijímací zkuška se nekná. Maximální pčet přijatých je 50. Matematická infrmatika Název studijníh prgramu: Matematika Název studijníh bru: Matematická infrmatika Standardní dba studia: 3 rky Frma studia: prezenční Abslvent se bude rientvat v základních matematických a infrmatických brech, bude mít schpnst abstraktníh myšlení nezbytnéh pr tvůrčí přístup k frmulaci a řešení prblémů. Abslvent bude mít rvněž dbré znalsti základních algritmů a jejich prgramvé realizace, pstupů a technik užívaných při tvrbě prgramů a návrhů databází. Specifické pr abslventa tht bru budu důkladné znalsti jak matematických základů, tak pčítačvých a kmunikačních technlgií, síťvých prtklů a základních pstupů praktickéh řešení úklů vznikajících v suvislsti s prblematiku bezpečnsti a splehlivsti infrmačních systémů. Abslvent bakalářskéh studijníh bru Matematická infrmatika bude mci pkračvat v některém příbuzném bru v navazujícím magisterském studiu. Bude rvněž mít mžnst uplatnit získané metdy myšlení i nabyté knkrétní znalsti v praxi (p dplnění specifických pznatků p abslutriu), zejména jak matematik-analytik neb systémvý analytik v sukrmých institucích (finanční ústavy, výrbní pdniky, služby, ) či ve veřejném sektru (státní správa, samspráva, šklství, zdravtnictví, akademické instituce, ), kde se bjevuje prblematika splehlivsti a bezpečnsti infrmací a jejich přensu. Abslvent bude připraven pr splupráci ve vývjvých týmech zaměřených na návrh a implementaci kmplexních infrmačních systémů pr výše uvedené instituce. Přijímací zkuška se nekná.

Ke studiu budou přijati všichni uchazeči, u kterých bylo ověřeno splnění požadovaných podmínek.

Ke studiu budou přijati všichni uchazeči, u kterých bylo ověřeno splnění požadovaných podmínek. Mgr. studium v českém jazyce Přijímací řízení 2017/2018 Pdmínky přijetí Základní pdmínku pr přijetí ke studiu v magisterském studijním prgramu je řádné uknčení studia v bakalářském studijním prgramu; splnění

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012. Vybrané části

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012. Vybrané části Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 Vybrané části III. Přihláška ke studiu (1) Přihlášky k bakalářskému nebo magisterskému studiu je nutno podat do 28.2.2011,

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o

Více

Dostavilo se k PZ v NT. Navrženo na přijetí. Bakalářské studijní programy (jednooborové)

Dostavilo se k PZ v NT. Navrženo na přijetí. Bakalářské studijní programy (jednooborové) ZPRÁVA O KONÁNÍ A VÝSLEDCÍCH IJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA ÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ V ROCE 2008 a) Infrmace knání přijímacíh řízení: Data knání přijímacích zkušek, včetně přijímacích zkušek

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně

Více

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Přijímací řízení prbíhá v suladu se záknem č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) a v suladu

Více

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 čtyřleté studium - obor K/41 Gymnázium

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 čtyřleté studium - obor K/41 Gymnázium Kritéria přijímacíh řízení pr šklní rk 2017/2018 čtyřleté studium - br 79-41-K/41 Gymnázium 1) Vyhlášení prvníh kla přijímacíh řízení d prvníh rčníku vzdělávání ve střední škle d bru vzdělání 79 41 K/41

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo) III. Přihláška ke studiu (1) Přihlášky k bakalářskému nebo magisterskému studiu

Více

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr)

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr) 4.37. Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2014/ Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Směrnice rektora č. 18/2015

Směrnice rektora č. 18/2015 Slezská univerzita v pavě Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě Vydán: V pavě, listpad 2015 Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě či.

Více

ve školním roce 2017/18

ve školním roce 2017/18 Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2017/18 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

Didaktický test. Didaktický test

Didaktický test. Didaktický test Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2013/14 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019 Střední průmyslvá škla, Obchdní akademie a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky Frýdek- Místek, příspěvkvá rganizace 28. října 1598, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558 406 211 skla@spsafm.cz

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Pedagogická fakulta UK

Pedagogická fakulta UK Pedaggická fakulta UK Dbrý den dc. PhDr. PaedDr. Anna Kucharská, Ph.D. PhDr. Pavla Nečasvá, Ph.D. PhDr. Eva Vachudvá, Ph.D. Bc. Daniela Čechvá 2 Snažíme se t, aby studenti pr nás nebyli jen čísla, ale

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Přijímacího řízení na FST - rok 2018

Přijímacího řízení na FST - rok 2018 Přijímacíh na FST - rk 2018 Tabulka termínů: Fakulta Termín pdání přihlášek Termín zahájení a uknčení přijímacích zkušek Náhradní termín přijímacích zkušek Termín vydání rzhdnutí přijetí Termín vydání

Více

Zpráva o přijímacím řízení na FAV ZČU v Plzni pro akademický rok 2008/2009

Zpráva o přijímacím řízení na FAV ZČU v Plzni pro akademický rok 2008/2009 Západčeská univerzita v Plzni Fakulta aplikvaných věd V Plzni dne 12. listpadu 2008 Zpráva m na FAV ZČU v Plzni akademický rk 2008/2009 (dle vyhláš MŠMT č. 343/2002) 1. gramy a bry V suladu s vyhlášenými

Více

Vyhláška o příjímacím řízení pro akademický rok 2017/18

Vyhláška o příjímacím řízení pro akademický rok 2017/18 Vyhláška příjímacím řízení pr akademický rk 2017/18 Všebecná ustanvení Vyhláška děkana Fakulty pdnikhspdářské Vyské škly eknmické v Praze, v suladu s udělenými akreditacemi ve smyslu zákna č. 111/1998

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr hlavní měst Prahu Praha 18. srpna 2015 Č. j. MV-108490-4/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní

Více

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016 Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT, metdik ICT Plán práce 2015/2016 Náplň činnsti Náplň práce ICT krdinátra vychází z vyhlášky 317/2005

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kmplexní zkuška Zkušky ze všech zkušebních předmětů mají frmu didaktickéh testu. Výjimku jsu puze zkušky z jazyků z českéh jazyka a literatury a cizíh

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, okres Vsetín, příspěvková organizace Základní škla Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, kres Vsetín, příspěvkvá rganizace Zpráva z testvání 7.rčníků ZŠ v rámci prjektu Rzvj a pdpra kvality ve vzdělávání Termín testvání : 18.2.-20.2.2015 Pčet

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013 Š K O L N Í R O K 2 0 1 2 / 2 0 1 3 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT Plán práce 2012/2013 Náplň činnsti Náplň práce ICT metdika vychází z vyhlášky 317/2005 upravené

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání Mžnsti transfrmace vyšších dbrných škl d terciárníh vzdělávání Michal Karpíšek MŠMT, 30. listpadu 2010 IPn Refrma terciárníh vzdělávání CZ.1.07/4.2.00/06.0003 Tat prezentace je splufinancvána Evrpským

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014 Pdmínky sutěže Odbr SMT 20.11.2013 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2013/2014 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0068T4T* UOHSX0068T4T ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S539/2014/VZ-16583/2014/532/IBu Brn 7. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX008357X* UOHSX008357X ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0114/2016/VZ-07578/2016/521/MŽi Brn 26. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Název zadavatele Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. Sídl Na Slvance 1999/2, 182 21 Praha 8 IČ 68378271 Právní frma Zástupce zadavatele Název zakázky Druh zadávacíh

Více

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017 Infrmace k přijímacímu řízení na SŠ pr šk. rk 2016/2017 Přinášíme pdrbné infrmace k přijímacímu řízení žáků 9., 7. a 5. rčníků. Prfesní rientaci v 9. třídách zajišťuje výchvná pradkyně D. Knečná ve splupráci

Více

F O R M Á L N Í P O Ž AD AV K Y N A B AK AL ÁŘSKÉ PRÁCE

F O R M Á L N Í P O Ž AD AV K Y N A B AK AL ÁŘSKÉ PRÁCE Katedra gegrafie PřF UJEP e-mail: gegraphy@sci.ujep.cz www: http://gegraphy.ujep.cz F O R M Á L N Í P O Ž AD AV K Y N A B AK AL ÁŘSKÉ PRÁCE Katedra gegrafie PřF UJEP e-mail: gegraphy@sci.ujep.cz www: http://gegraphy.ujep.cz

Více

Udělení státního občanství České republiky z důvodu významného přínosu pro Českou republiku

Udělení státního občanství České republiky z důvodu významného přínosu pro Českou republiku Udělení státníh bčanství České republiky z důvdu významnéh přínsu pr Česku republiku Státní bčané cizíh státu i sby bez státníh bčanství, kteří trvale žijí na území České republiky, mají mžnst nabýt státní

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Stavba

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE S V A Z E K O B C Í M I K R O R E G I O N O B C Í P A M Á T K O V É Z Ó N Y 1 8 6 6 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE pr veřejnu zakázku maléh rzsahu Veřejná zakázka Vydávání Zpravdaje

Více

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro navazující magisterské studium pro akademický rok 2019/2020,

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok 1 Úvd... 4 2 Plán realizace Dluhdbéh záměru UHK pr rk 2018... 6 2.1.1 Invace studijních prgramů (P1/DC1) pdle pžadavků praxe, pr zvýšení kvality, splupráce s dběratelsku sféru, prstupnsti prgramů atd....

Více

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samostatná odborná práce

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma 2012_SOP_ kuchař, číšník samostatná odborná práce 65 51 H/01 Kuchař číšník Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samstatná dbrná práce 1. Zadání samstatné dbrné práce (SOP) Předlžené zadání je sučástí jedntnéh zadání závěrečných zkušek a jeh realizace je pvinná.

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

Provozní podpora systému PROXIO

Provozní podpora systému PROXIO Přílha č. 1 Zadavatel: Městská část Praha 14, IČ: 00231312 ul. Bří. Venclíků 1073 198 21 Praha 9 VÝZVA PRO PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce Prvzní pdpra systému PROXIO Zadávací

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Vybudvání jazykvé labratře

Více

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro navazující magisterské studium pro akademický rok 2020/2021,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce maléh rzsahu na stavební práce a ddávky, nespadající pd aplikaci Zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách. Druh zadávacíh řízení: Veřejná zakázka maléh rzsahu na

Více

Studijní předmět: Základy teorie pravděpodobnosti a matematická statistika Ročník:

Studijní předmět: Základy teorie pravděpodobnosti a matematická statistika Ročník: Studijní předmět: Základy terie pravděpdbnsti a matematická statistika Rčník: 1 Semestr: 1 Způsb uknčení: zkuška Pčet hdin přímé výuky: 2/2 (přednáška/ seminář) Pčet hdin kmbinvané výuky celkem: 8 Antace

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

Přijímací řízení 2007/08

Přijímací řízení 2007/08 Přijímací řízení 2007/08 UNIVERZITA J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA Informace k přijímacímu řízení Přírodovědecká fakulta UJEP je vědeckým a vzdělávacím centrem regionu zaměřeným

Více

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro doktorské studium pro akademický rok 2017/2018, a to

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY:

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Výzva k účasti v elektrnickém výběrvém řízení pr kmditu Prdej vyřazených sluţebních sbních vzidel SMO (dále též jen Výzva ) 1. Datum knání: DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Sutěţní kl: 14. 6. 2011 d 10:00 hdin.

Více

Změna Sazebníku KB pro podniky a municipality v obsluze Korporátních a Obchodních divizí k 1.1.2014 nové znění měněných bodů

Změna Sazebníku KB pro podniky a municipality v obsluze Korporátních a Obchodních divizí k 1.1.2014 nové znění měněných bodů Změna Sazebníku KB pr pdniky a municipality v bsluze Krprátních a Obchdních divizí k 1.1.2014 nvé znění měněných bdů Vysvětlení K 1.1.2014 dchází ke změnám v Sazebníku KB pr pdniky a municipality v bsluze

Více

2 1) ZajiŠtěnívýknu technickéh dzru stavebníka (TDs dle příslušnélegislativy) za stavebníka (investra), kteru je Městská Část BrnČernvice (případně i příslušné svj _ Splečenstvívlastníků jedntek, jehž

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ve zjedndušeném pdlimitním řízení pdle 53 zákna č. 134/2016 Sb., zadávání veřejných zakázek, pr pdlimitní veřejnu zakázku na stavební práce Zajištění energetických úspr ZŠ Buzulucká,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce s názvem: Ddávka vzdělávacích aktivit pr realizaci prjektu Zvýšení adaptability zaměstnanců SEMIX PLUSO, spl. s r.. jejich vzděláváním. Identifikační údaje Zadavatel (název

Více

INFORMACE O KLÍČOVÉ AKTIVITĚ

INFORMACE O KLÍČOVÉ AKTIVITĚ Katedra knstruvání strjů Fakulta strjní K 5 PLASTOVÉ INFORMACE O KLÍČOVÉ AKTIVITĚ dc. Ing. Martin Hynek, PhD. a klektiv verze - 1.0 Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem

Více

Pokyny ke státním závěrečným zkouškám

Pokyny ke státním závěrečným zkouškám Pkyny ke státním závěrečným zkuškám knaných na Ústavu autmbilníh a dpravníh inženýrství platné pr Bakalářské studium becnéh typu studia Studijní br B-STI Strjní inženýrství studenti se závěrečnými pracemi

Více

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018 dbr všebecné správy ddělení státníh bčanství a matrik Přílha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamvací pvinnst matričních úřadů září 2018 Zápis uzavření manželství snubenec je SO ČR Kd znamuje MÚ, který zapsal

Více

Nabídka DVPP pro období září - prosinec 2011

Nabídka DVPP pro období září - prosinec 2011 Prjekty: DVPP v Chebu Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0008 DVPP v Sklvě Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0006 DVPP v Karlvých Varech Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0004 Nabídka DVPP pr bdbí září - prsinec 2011 Vážené

Více

cestovního ruchu

cestovního ruchu Nárdní prgram pdpry cestvníh ruchu 2010-2013 Pdprgram Cestvní ruch pr všechny Vyhlášen 16. únra 2010 Cíle pdprgramu: zpřístupnění aktivit spjených s cestváním i určitým způsbem znevýhdněným skupinám byvatel;

Více

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané Husv náměstí 42 41156 Bhušvice nad Ohří tel.: +420 416781122 fax: +420 416781122 e-mail: mu@bhusvice.cz Bhušvice nad Ohří, dne 8.března 2011 Věc: Výzva k pdání cenvé nabídky na veřejnu zakázku maléh rzsahu

Více

Pravidla pro předkládání projektových záměrů

Pravidla pro předkládání projektových záměrů I n stitucinální rzvjv ý p l á n 2012 Jihčeská univerzita v Českých Budějvicích Pravidla pr předkládání prjektvých záměrů verze k 5. 8. 2011 Pdmínky předkládání 1. Předkládání prjektvých záměrů (PZ) a.

Více

Zpráva z testování 7.ročníků ZŠ v rámci projektu Rozvoj a podpora kvality ve vzdělávání

Zpráva z testování 7.ročníků ZŠ v rámci projektu Rozvoj a podpora kvality ve vzdělávání Zpráva z testvání 7.rčníků ZŠ v rámci prjektu Rzvj a pdpra kvality ve vzdělávání Termín testvání : 03. 07.06.2013 Pčet tříd testvání: VII.C) 3 ( VII.A, VII.B, Pčet testvaných žáků: 68 Test se skládal z

Více

Pokyny ke státním závěrečným zkouškám

Pokyny ke státním závěrečným zkouškám Pkyny ke státním závěrečným zkuškám knaných na Ústavu autmbilníh a dpravníh inženýrství platné pr Bakalářské studium becnéh typu studia Studijní br B-STI Strjní inženýrství studenti se závěrečnými pracemi

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Krajský úřad Ústeckéh kraje Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým krajem Pdmínky sutěže Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým

Více

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU DO BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH OBORŮ NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU DO BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH OBORŮ NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRO AKADEMICKÝ ROK 2006/2007

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRO AKADEMICKÝ ROK 2006/2007 V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

APLIKOVANÉ NANOTECHNOLOGIE

APLIKOVANÉ NANOTECHNOLOGIE APLIKOVANÉ NANOTECHNOLOGIE - multidisciplinární studijní prgram - bakalářské, magisterské a dktrské studium Otázky a dpvědi, které zajímají buducí studenty: C jsu t nantechnlgie? C je náplní studia? Jaké

Více

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS.

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS. V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace Sylabus mdulu: B - Strategické řízení rganizace Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jan Dležal 25. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem

Více

ZPRÁVA PRO UŽIVATELE

ZPRÁVA PRO UŽIVATELE První certifikační autrita, a.s. ZPRÁVA PRO UŽIVATELE KVALIFIKOVANÉ CERTIFIKÁTY KVALIFIKOVANÉ SYSTÉMOVÉ CERTIFIKÁTY Stupeň důvěrnsti : veřejný dkument Verze 2.1 Zpráva pr uživatele je veřejným dkumentem,

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP Přílha č. 1 Ministerstv průmyslu a bchdu České republiky Sekce fndů EU Řídící rgán OP PIK VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Pradenské služby pr MSP Platnst d: 22. 07. 2019

Více

I. Studijní programy a studijní obory

I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Zastupena: Rbinem Pvšíkem,

Více

Přijímacího řízení na FST - rok 2016

Přijímacího řízení na FST - rok 2016 Přijímacíh na FST - r 2016 Tabula termínů: Faulta pdání přihláše e zahájení a unčení ch zuše Náhradní termín ch zuše vydání rzhdnutí přijetí e vydání rzhdnutí přezumání půvdníh rzhdnutí nahlédnutí d materiálů

Více

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky.

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky. Výzva k předkládání prjektů č. 1 vyhlášená v suladu se Zásadami zastupitelstva kraje Vysčina č. 13/10 Pdprvané blasti (tituly): A. BEZPEČNOST ICT A ZÁLOHOVÁNÍ DAT B. VIRTUALIZACE Tématické členění na pdtituly:

Více

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikovaných věd

Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikovaných věd Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikvaných věd Autři: M.Hrák, Ľ.Kváč, M.Václavíkvá (FAV-KIV-INI) Gesce: Ing. P.Brada, Ph.D. (KIV) květen 2005 P pdrbné analýze bsahu, funkčnsti a stavu sučasnéh

Více

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 Smluva závazku veřejné služby zabezpečení lékařské phtvstní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 uzavřená pdle ust. 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů S m l u v n í s

Více

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace Sylabus mdulu: B - Strategické řízení rganizace Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jan Dležal 25. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2011/2012 je vyhlášeno 2. kolo

Více

DOTAZNÍK ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH

DOTAZNÍK ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH ÚČEL A CÍLE DOTAZNÍKU Cílem tht dtazníkvéh šetření realizvanéh dbrnu skupinu MŠMT (více k cílům a aktivitám

Více