MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI"

Transkript

1 MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI Vypořádání připomínek k aktualizované Návrhové části SPRSS LK říjen 2010 Objednatel: Liberecký kraj Zpracovatel: LB plán, s.r.o. Strana 1 (celkem 12)

2 Objednatel: Liberecký kraj U Jezu 642/2a Liberec Zpracovatel: LB plán, s.r.o. Mlýnská 222/ Liberec Tel Na zpracování se podíleli: Bc. Iva Benešová, Ing. Jiří Lauerman říjen 2010 Tato zakázka je součástí plnění projektu IP2 Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v Libereckém kraji, reg.č. CZ.1.04/3.1.00/ , financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. 1. Úvod Tento materiál předložený k projednání byl zpracován na základě odsouhlasené metodiky monitoringu SPRSS LK a obsahuje vypořádání připomínek k Aktualizaci Návrhové části SPRSS LK. Jedná se o dílčí výstupy plnění bodu B.3 zakázky (dle smlouvy o dílo OLP/3091/2009 ze dne ). Aktualizace Návrhové části SPRSS LK byla předána k projednání v Krajské koordinační struktuře v září Do data zpracování tohoto materiálu bylo zaznamenáno celkem 39 připomínek od 6 připomínkujících subjektů. Strana 2 (celkem 12)

3 2. Přijaté připomínky k Návrhové části SPRSS LK PŘIPOMÍNKA č.1 Autor: Jaroslav Leško (CZP) Znění připomínky (ke kartám aktivit): Prakticky všechny karty aktivit řady 7 a 8 zahrnují také odborné sociální poradenství, které ale není nikde nákladově vyčísleno. Teď nevím, jestli se jedná o opomenutí nebo záměr. Pokud to má nějakou souvislost s kartami aktivit řady 6, možná by to mělo být zmíněno alespoň v komentáři, jinak by to mohlo vzbuzovat dojem neprofesionálního zpracování. Jenom takový malý postřeh. Připomínka částečně akceptována. Pro poradenské služby nebylo možné stanovit kvalifikovaný odhad nákladů služeb pro cílové skupiny osob, na které jsou zaměřeny jednotlivé aktivity. Celkově byly služby odborného sociálního poradenství podpořeny v roce 2010 z LK v rámci GF9 částkou ,-Kč a z dotací MPSV částkou ,-Kč. Služby odborného sociálního poradenství se dotýkají všech potřebných cílových skupin. PŘIPOMÍNKY č.2 č.13 Autor: Simona Hušková (souhrnné stanovisko za členy pracovních skupin pro KP v Jablonci nad Nisou) PŘIPOMÍNKA č.2 Znění připomínky (k číslování aktivit): Přečíslování sloučených rozvojových aktivit nevýhodné = horší orientace. (Pozn.: Pro rychlou a snadnou orientaci ponechat neobsazená čísla aktivit volná = nepřečíslovávat KA) Přečíslování aktivit bylo velmi dlouho a pečlivě zvažováno, zpracovatelé se snažili použít takový způsob, který by nejméně narušil celkový systém a přehlednost. V dokumentu jsou pro lepší orientaci uvedeny také převodní tabulky (týká se jak dílčích cílů, tak rozvojových aktivit). Další přečíslování by situaci nepochybně ještě zhoršilo, proto není v této fázi připomínka akceptována. Při dalších aktualizacích bude zvážen i postup doporučený v připomínce. PŘIPOMÍNKA č.3 Znění připomínky (ke kartám aktivit): Změny názvu rozvojových aktivit doplnit upozornění, pokud s sebou nesou i změnu obsahu Připomínka neakceptována. Drobné změny byly provedeny prakticky ve všech kartách aktivit, proto vytváření dalšího přehledu nepovažujeme za účelné. PŘIPOMÍNKA č.4 Znění připomínky (ke kartám aktivit): Dotčené druhy sociálních služeb kdo zodpovídá za správnost, úplnost uvedených údajů (Pozn: Co se stane, pokud ve výčtu dotčených služeb bude chybět odpovídající?) Strana 3 (celkem 12)

4 Jedná se o obecnou připomínku (spíš dotaz), neadresovaný ke konkrétním aktivitám. Obsahová náplň karet aktivit včetně položky Dotčené druhy sociálních služeb vznikala (a byla aktualizována) ve spolupráci koordinátora monitoringu (LB plán, s.r.o.) a příslušných odborných pracovníků OSV KÚLK. Pokud by chyběl některý druh služby v konkrétní aktivitě, je možné jej doplnit například na základě adresného podnětu od připomínkujícího subjektu (byla zaregistrována jedna taková připomínka). PŘIPOMÍNKA č.5 Znění připomínky (k metodice aktualizace): Aktualizace karet aktivit tak, jak je nyní prováděna, by měla probíhat výlučně v rámci Akčního plánu za LK nikoli ve strategickém dlouhodobém materiálu SPRSS LK. Jedná se o metodickou připomínku, která bude částečně akceptována v dalších fázích procesu. Potřeba změn v SPRSS (v úrovni dílčích cílů a rozvojových aktivit) byla vyvolána zejména podstatnými změnami v přístupu k zajištění sítě sociálních služeb v území, dále jako reakce na změny v možnostech financování některých druhů služeb, odstranění duplicit v návrhové části a v neposlední řadě také v souvislosti s výstupy dalších aktivit realizovaných v rámci individuálních projektů IP1 a IP2. Metodický postup aktualizace v roce 2010 odpovídá schváleným podmínkám projektu IP2 a byl projednán mj. i v Krajské koordinační struktuře. Metodika zpracování Akčních plánů byla odsouhlasena v září t.r. a v současné době probíhá zpracování prvního AP pro rok Od roku 2011 by již mělo dojít k synchronizaci těchto procesů a tím i k jednoznačnějšímu vymezení úlohy obou dokumentů (SPRSS zatím plnil i úlohu takticko-operativního dokumentu). PŘIPOMÍNKA č.6 Znění připomínky (k prioritám): Na aktualizovaných kartách aktivit chybí údaj o prioritách, jedná se o záměr, nebo chybu zpracování? Nejedná se o chybu, od priorizace do dvou skupin (prioritní neprioritní) bylo ustoupeno. Tento přístup přinášel nejasnosti, množství připomínek a umožňoval různý výklad. Důležitost aktivity a připravenost její realizace je zahrnuta jak v kartách aktivit (údaje o zahájení a době realizace), tak v časovém plánu realizace aktivit. Toto vyjádření důležitosti je možné měnit v rámci monitoringu a při přípravě Akčního plánu, a to v souvislosti se změnami podmínek a na základě skutečné potřebnosti. PŘIPOMÍNKA č.7 Znění připomínky (k vazbám aktivit na dílčí cíle): Chyby v popisu vzniklé při slučování a přečíslování A01-02 vazba na DC 05 v popisu je chybně...pro cílovou skupinu seniorů, správně má být... pro cílovou skupinu osob se zdravotním postižením A chybně uvedena vazba na DC 06, správně má být DC 05 A03-06 chybně uvedena vazba na DC 06, správně má být DC 05 Připomínka akceptována, údaje opraveny v příslušných kartách aktivit. PŘIPOMÍNKA č.8 Znění připomínky (ke kartě aktivity A01-04): Strana 4 (celkem 12)

5 Návrh na rozšíření popisu dílčího cíle: DC 01 Zvyšování podpory sociální integrace osob se zdravotním postižením a osob ohrožených sociálním vyloučením, Cílové skupiny uživatelů ZP osoby se zdravotním postižením a osoby ohrožené sociálním vyloučením Partneři aktivit: doplnit ÚP a NNO Zdroje financování: doplnit ÚP Dotčené druhy soc. služeb: chybí 70 sociální rehabilitace Připomínka akceptována částečně. V kartě aktivity byly dle připomínky doplněny položky Zdroje financování, Partneři aktivity a Dotčené druhy soc. služeb. Rozšíření o novou cílovou skupinu nebylo akceptováno. Dílčí cíl DC01 je zaměřen na skupinu OZP, podpora osob ohrožených sociálním vyloučením je zahrnuta zejména v rámci DC08. PŘIPOMÍNKA č.9 Znění připomínky (ke sloučení aktivit A02 01 a A03 01): Výsledná karta A02-01 (50mil.Kč) kam byly přesunuty finanční prostředky (původně A02 01 (50 mil.kč) a A03 01 (25 mil.kč)? U sloučených aktivit byla znovu přepočítána nákladovost služeb pro realizaci aktivit a dále se vyšlo z nákladů na služby financované v rámci individuálního projektu IP1 služby sociální prevence v Libereckém kraji. Navíc je třeba vycházet ze skutečnosti, že nejvíce stojí zřízení služby, ale provoz je méně nákladný než zřízení či rozšíření služby. PŘIPOMÍNKA č.10 Znění připomínky (k aktivitě A03-04): vyloučena podpora sítě služeb sociální prevence..., kam byly přesunuty původně zahrnuté aktivity a finanční prostředky? Připomínka akceptována částečně. Název aktivity ponechán (Koordinace sítě protidrogových služeb). Smyslem návrhu rozvojových aktivit (tzn. ani obsahu karet aktivit) není popisovat to, co v území funguje a je podporováno (podobně i u jiných cílových skupin se nevypisují podporované sítě služeb pro danou cílovou skupinu). Úlohou a hlavním posláním rozvojových aktivit je navrhovat potřebné změny, rozvoj, rozšíření či transformaci v jinou potřebnou službu. Proto došlo ke změně původního názvu i obsahu aktivity. Celkové náklady: k uvedeným 120 tis. Kč na koordinaci byla pro úplnost přidána částka na podporu protidrogových služeb z rozpočtu kraje, která ročně představuje 3,2 mil. Kč. Do komentáře zapracovány pro informaci roční náklady protidrogových služeb. PŘIPOMÍNKA č.11 Znění připomínky (k aktivitě A03-04): Původní karta A04-04 Koordinace a podpora existující sítě služeb sociální prevence, která je určena osobám ohroženým závislostí na návykových látkách nebo již závislým (celkové náklady - 30mil.Kč) - aktivita pro zajištění provozu stávajících služeb, koordinace, metodická podpora. Karta byla v minulosti vypořádána v připomínkovém řízení s výsledkem zapracovat došlé připomínky (viz.materiál ze srpna 2009 Vypořádání připomínek k návrhu rozvojových karet aktivit) Nová karta A03-04 Koordinace sítě protidrogových služeb (celkové náklady - 120tisíc Kč) Pokud dojde ke schválení karty v této podobě, není nikde jinde podchyceno zachování existující sítě protidrogových služeb. V ostatních kartách není tato aktivita obsažena. Strana 5 (celkem 12)

6 Dojde k zapracování do jiných existujících karet aktivit, nebo vznikne samostatná nová karta? Připomínka akceptována částečně viz vysvětlení k připomínce č.10. Zkvalitnění koordinace služeb protidrogové prevence je zahrnuto v aktivitě A PŘIPOMÍNKA č.12 Znění připomínky (k aktivitě A03-08): Ačkoliv je služba v Libereckém kraji poskytována teprve druhým rokem, lze poměrně dobře odhadnout její vývoj v příštích obdobích. Z našich zkušeností z cca pětiletého působení ve Středočeském kraji lze předpokládat i nadále vzrůstající zájem o služby, který však naráží na limity služby (vzhledem k omezené personální kapacitě, což je dáno finančními možnostmi projektu. Důležitou změnou také je, že aktivita bude od roku 2011 realizována projektem Drogové služby ve vězení, Laxus o.s., s ohledem na fakt, že stávající realizátor Centrum drogových služeb ve vězení, Semiramis o.s. se od slučuje s Laxus o.s. Věznice v Libereckém kraji i všechny důležité osoby a instituce městské, krajské i státní úrovně byly o tomto kroku adekvátně informovány. Připomínka akceptována částečně. Byla provedena úprava a doplnění komentáře. PŘIPOMÍNKA č.13 Znění připomínky (doplnění komentáře v kartě A07-02): Vznik ambulantního zařízení hlídání dětí za minimální poplatek pro sociálně a zdravotně znevýhodněné rodiny v Jablonci nad Nisou. Připomínka neakceptována. Není jasné, o jaký druh sociální služby by se jednalo. Pro zmíněné cílové skupiny existují asistenční a odlehčovací služby, denní stacionáře, nízkoprahová centra pro děti a mládež, atp. (Hlídání dětí není sociální službou, ale komerční záležitostí, případně se tato potřeba řeší svépomocí v rodině, ze sousedství či prostřednictvím dobrovolníků, stejně jako při potřebě hlídání dětí v běžných rodinách). PŘIPOMÍNKY č.14 č.25 Autor: Blanka Košťálová souhrnné stanovisko ÚŘS Českolipsko PŘIPOMÍNKA č.14 Znění připomínky (k aktivitám DC05): Zvážit levnější variantu financování, než je plánovaná transformace zařízení. Není konkrétní připomínkou k návrhu. Vysvětlení: Optimální varianty budou i nadále hledány v rámci přípravy deinstitucionalizace jednotlivých zařízení. Strana 6 (celkem 12)

7 PŘIPOMÍNKA č.15 Znění připomínky (k aktivitám DC10): Zapojit všechny obce v území. Není konkrétní připomínkou k návrhu. Vysvětlení: Zapojit všechny obce LK do procesů komunitního plánování je dlouhodobým cílem, je však nutná jejich aktivita a zájem o spolupráci. Součástí aktivit je i podpora nástrojů potřebných pro rozšíření procesu na celém území kraje. PŘIPOMÍNKA č.16 Znění připomínky (ke kartě aktivity A01-01): Požadavek na doplnění Dalších nefinančních zdrojů a Rizik realizace. Připomínka akceptována, karta aktivity byla doplněna. Další nefinanční zdroje - výstupy KP obcí, Rizika realizace - neúplná nebo neporovnatelná data z jednotlivých území LK. PŘIPOMÍNKA č.17 Znění připomínky (ke kartě aktivity A01-02): Poznámka k rizikům realizace. Uvedená poznámka je relevantní, je pouze jiným vyjádřením rizik, která jsou v kartě aktivity již popsána. PŘIPOMÍNKA č.18 Znění připomínky (ke kartě aktivity A01-04): Doplnění Rizik realizace. Připomínka částečně akceptována. Doplněno riziko pouze udržení stávající úrovně služeb bez rozvoje z důvodu nedostatku finančních prostředků. PŘIPOMÍNKA č.19 Znění připomínky (k aktivitě A01-07): Rozšíření názvu aktivity ( vytvoření nového zařízení pro oblast ČL a NB ). Připomínka neakceptována. Rozšíření odlehčovacích služeb je požadováno prakticky na celém území kraje, skutečná potřebnost bude upřesněna (mj. jako výstup realizace aktivity A01-01). Požadavky z území Českolipska i Novoborska (na základě výstupů z komunitních plánů) jsou uvedeny v popisu (komentáři) v kartě aktivity. PŘIPOMÍNKA č.20 Znění připomínky (k aktivitě A02-01): Nezbytnost mapování i u neregistrovaných poskytovatelů, a to i na území, které není pokryté schváleným KP. Strana 7 (celkem 12)

8 Jedná o poznámku pod čarou, nikoliv o konkrétní připomínku k návrhu. SPRSS zahrnuje sociální služby registrované podle zákona č.108/2006 Sb. Navíc z poznámky není vůbec zřejmé, o jaké neregistrované poskytovatele by se mělo jednat. Pokud jde o územní pokrytí, pak aktivita zahrnuje všechny lokality na území celého kraje (tj. i tam, kde zatím není schválený KP). PŘIPOMÍNKA č.21 Znění připomínky (k aktivitě A02-02): Nezbytnost mapování potřebnosti i u neregistrovaných poskytovatelů, a to i na území, které není pokryté schváleným KP. Viz vysvětlení k připomínce č.22. PŘIPOMÍNKA č.22 Znění připomínky (k aktivitě A03-08): NESOUHLAS s hrazením této podpory z prostředků určených pro sociální služby (připomínka uvedena v kartě u názvu aktivity). Připomínka neakceptována. Cílem protidrogových služeb poskytovaných ve věznicích je stejně jako u ostatních protidrogových služeb prioritně ochrana veřejného zdraví (odsouzení zde nejsou doživotně). Jedná se o registrovanou sociální službu odborného sociálního poradenství splňující požadavky kladené na sociální služby. PŘIPOMÍNKA č.23 Znění připomínky (ke kartě aktivity A05-01): Celkové náklady - příliš vysoké náklady na jedno lůžko Připomínka neakceptována. Odhad nákladů vychází z počtu uživatelů daného zařízení a nákladů cca 1,5 mil/lůžko. Přesnější odhad celkových nákladů a jejich členění budou vygenerovány v rámci přípravy projektu předkládaného do IOP, jehož garantem je MPSV a do něhož je Domov již zařazen. Jak je uvedeno v komentáři KA, jsou náklady na jedno lůžko odhadnuté a budou upřesněny při další přípravě projektu. PŘIPOMÍNKA č.24 Znění připomínky (ke kartě aktivity A05-02): Celkové náklady - příliš vysoké náklady na jedno lůžko Připomínka neakceptována. Odhad nákladů vychází z počtu uživatelů daného zařízení a nákladů cca 1,5 mil/lůžko. Přesnější odhad celkových nákladů a jejich členění budou vygenerovány v rámci přípravy projektu předkládaného do IOP, jehož garantem je MPSV a do něhož je Sluneční dvůr již zařazen. Jak je uvedeno v komentáři KA, jsou náklady na jedno lůžko odhadnuté a budou upřesněny při další přípravě projektu. Strana 8 (celkem 12)

9 PŘIPOMÍNKA č.25 Znění připomínky (ke kartě aktivity A05-03): Celkové náklady - příliš vysoké náklady. Připomínka neakceptována. Odhad nákladů vychází z počtu uživatelů daného zařízení a nákladů cca 1,5 mil/lůžko. Přesnější odhad celkových nákladů a jejich členění budou aktualizovány na základě dalšího vývoje projektu transformace ve spolupráci s obcí a poskytovatelem sociálních služeb tak, jak je popsáno i v komentáři této KA PŘIPOMÍNKY č.26 č.31 Autor: Petra Feixová souhrnné stanovisko za KPSS regionu Liberec PŘIPOMÍNKA č.26 Znění připomínky: str. 3 odstavec č. 1 Podle připomínek některých PS není jasné, jakým způsobem byly připomínky zpracovány a zda byly zapracovány (nebo odmítnuty) skutečně všechny. Tyto informace se k autorům připomínek nedostaly. Kdy a kým byl projednán další postup aktualizace plánu jako součást krajského projektu IP2? Nejedná se o konkrétní připomínku k zapracování. Pokud jde o vypořádání připomínek k návrhu (aktualizaci) rozvojových aktivit v roce 2009, tak jeho finální verze byla zpracována v září 2009, zveřejněna na webových stránkách LK a předána k projednání v KKS. Tento materiál obsahoval vypořádání všech 175 obdržených připomínek. Pokud se vypořádání nedostalo k některým skupinám v rámci KKS, bylo to zřejmě způsobeno nedostatečně zajištěným přenosem informací. Postup a metodika aktualizace SPRSS jako jedna z aktivit projektu IP2 byly průběžně projednávány již ve fázi přípravy projektu jak v orgánech LK, tak v KKS. Ta byla seznámena i s konkrétním postupem po výběru zpracovatele této aktivity (mj. jednání KPS a ). PŘIPOMÍNKA č.27 Znění připomínky: str. 9 - B.3.1 Hlavní strategické cíle návrh pro další cíl: Zajištění spolupráce měst a obcí s Libereckým krajem a KÚ LK Připomínka neakceptována. Spolupráce všech zainteresovaných aktérů sociálních služeb je již obsažena ve schválených hlavních strategických cílech konkrétně v HC4 (proces plánování služeb v úrovni kraje i obcí) a HC9 (spolupráce všech zainteresovaných složek). PŘIPOMÍNKA č.28 Znění připomínky: str B.4.2 Časový plán realizace rozvojových aktivit Některé aktivity počítají s přípravnou fází a jiné ne. Ne u všech aktivity, které jsou označeny, že probíhají od začátku r. 2010, jsou známy realizované činnosti a jejich výsledy. Strana 9 (celkem 12)

10 Vysvětlení: Zařazení přípravné fáze závisí na charakteru aktivity, proto je uvedena pouze v relevantních případech. Výstupy aktivit, které již probíhají, byly zjišťovány v rámci procesu monitoringu, konkrétně jeho II.etapy. Výstupem jsou tzv. Monitorovací listy, které jsou k dispozici na OSV KÚLK (což je uvedeno i v projednávaném dokumentu na str.4). PŘIPOMÍNKA č.29 Znění připomínky (k aktivitě A03-04): Od října 2009 došlo k zúžení aktivity s názvem Koordinace a podpora existující sítě služeb sociální prevence, která je určena osobám ohroženým závislostí na návykových látkách nebo již závislým na současnou Koordinaci sítě protidrogových služeb. Celkové náklady z původních 30 milionů Kč se snížily na 120 tisíc Kč (na období ). Navrhuji vrátit se k podobě aktivity A03-04 z října 2009 (tehdy to byla A04-03), která vznikla po připomínkovém řízení v létě Pokud bylo výše zmíněné zúžení aktivity vedeno záměrem, aby se koordinace v jedné aktivitě nespojovala s podporou již existující sítě služeb, navrhuji vytvořit novou aktivitu, kde bude podpora stávajících služeb obsažena. Podpora stávající sítě služeb je klíčovou aktivitou jak libereckého, tak jabloneckého komunitního plánu1 a není v dalších aktivitách zahrnuta2. Jedná se o služby poradenské, kontaktní centra, terénní programy, terapeutickou komunitu a služby následné péče. Připomínka částečně akceptována. Viz vypořádání připomínek č.10 a č.11. PŘIPOMÍNKA č.30 Znění připomínky (k dílčímu cíli DC03): Má vazbu kromě HC1 a HC9 také na HC3 (provázanost je vidět mimo jiné i z popisu DC06 na straně 13 SPRSS). Poznámka: Dílčí cíl DC03 má vazbu také na HC6 (financování), ale to by se dalo napsat téměř u všech dílčích cílů. Připomínka akceptována. V původní verzi SPRSS (r. 2009) byla tato vazba na HC3 rovněž uvedena. PŘIPOMÍNKA č.31 Znění připomínky (k názvu DC03): Název Snížení počtu závislých osob a minimalizace rizik a škod s tím souvisejících je zformulován tak, jako by se snížením počtu závislých osob byla spojena rizika a škody. Návrh na nový název: Snížení počtu závislých osob a minimalizace rizik a škod souvisejících s užíváním návykových látek a s patologickým hráčstvím. Poznámka: Cíl snížení počtu závislých osob se špatně monitoruje, protože část populace užívající drogy je skrytá. Máme nepřesné údaje o počtu uživatelů návykových látek i o počtu závislých. Nemáme pravděpodobně ani počáteční stav. Je tedy předem zřejmé, že v roce 2013 nebude možné naplnění cíle posoudit. V oblasti návykových poruch se v poslední době formulují cíle spíše jako zvýšení počtu osob zapojených do služeb prevence, léčby, resocializace a služeb minimalizace rizik. Tato praxe 1 Plány ostatních obcí nejsou k dispozici. Zmiňuje se v nich jen rozvoj služeb následné péče, terénních programů, služeb ve vězeňství a vznik nových lůžek pro lidi pod 18 let. 2 Strana 10 (celkem 12)

11 vychází z výsledků řady výzkumů, v nichž se adekvátní péče o uživatele návykových látek ukázala jako účinná i ekonomicky výhodná. To bude vhodné vzít v úvahu při formulaci cíle nejpozději v plánu na období od roku Tento materiál byl projednán členy ŘPS KPSS regionu Liberec dne Připomínka akceptována. Úprava názvu DC03: Snížení počtu závislých osob, minimalizace rizik a škod souvisejících s užíváním návykových látek a s patologickým hráčstvím. PŘIPOMÍNKY č.32 č.38 Autor: Lenka Porubská souhrnné stanovisko za ORP Frýdlantsko PŘIPOMÍNKA č.32 Znění připomínky (ke kartám aktivit A01-05 a A01-07): Požadavek na doplnění komentáře o upřesnění metodiky zjišťování potřebnosti. Připomínka neakceptována. Podrobná metodika nemůže být součástí strategického materiálu. PŘIPOMÍNKA č.33 Znění připomínky (ke kartám aktivit A02-01 a A02-02): Požadavek na doplnění komentářů o lokality z Frýdlantska. Připomínka akceptována, komentář doplněn. PŘIPOMÍNKA č.34 Znění připomínky (ke kartě aktivity A04-01): Doplnění Partnerů aktivity o obce a Rizik realizace o nezájem obcí. Připomínka akceptována. Karta aktivity doplněna. PŘIPOMÍNKA č.35 Znění připomínky (ke kartě aktivity A04-02): Doplnění Rizik realizace. Připomínka částečně akceptována. Do rizik byla doplněna neochota klientů využít čerpaný příspěvek na péči pro úhradu terénní pečovatelské služby. PŘIPOMÍNKA č.36 Znění připomínky (ke kartě aktivity A04-03): Doplnění Rizik realizace o zvyšování nákladů na provoz již tak drahé služby při snižování počtu lůžek pro seniory. Připomínka akceptována. Karta aktivity doplněna. Strana 11 (celkem 12)

12 PŘIPOMÍNKA č.37 Znění připomínky (ke kartě aktivity A04-03): Doplnění Komentáře o Frýdlantsko s odkazem na schválená opatření KP obcí Frýdlantska. Připomínka akceptována. Karta aktivity doplněna. PŘIPOMÍNKA č.38 Znění připomínky (ke kartám aktivit A14-01, A14-02 a A14-03): Požadavek na úpravu Komentářů místo odkazu na Monitorovací listy vypsat podrobnosti. Připomínka neakceptována. Podrobná popis činností, které již byly realizovány, není smyslem popisu rozvojových aktivit. Monitorovací listy, které byly zpracovány jako výstup II.etapy monitoringu SPRSS LK, jsou k dispozici na OSV KÚLK (což je uvedeno i v projednávaném dokumentu na str.4). PŘIPOMÍNKA č.39 Autor: Petra Bröcklová, PS Senioři (Novoborsko) Znění připomínky (ke kartě aktivity A05-01): Souběžně se zpracováním aktualizace karet aktivit SPRSS LK byly zpracovány a posouzeny dotazníky zjišťující nezbytnou míru podpory klientů, ze kterých vyplynuly následující připomínky k zapracování do karty aktivity: - výsledkem výše jmenovaného šetření je, že stávající klienti naší služby budou po transformaci nadále využívat sociální službu 48 (Domovy pro osoby se zdravotním postižením) a nově 46 (Denní stacionáře) v omezeném počtu zájemců (cca 3-5 osob), - služby 39 osobní asistence a 51 Chráněné bydlení z důvodu potřebnosti 24 hodinové péče využívány nebudou, - stejně tak služba 67 Sociálně terapeutické dílny nebude využívána z důvodu zdravotního stavu a pokročilého věku stávajících uživatelů (průměr 63 let). Připomínka akceptována. V kartě aktivity upraveny Dotčené druhy sociálních služeb. Strana 12 (celkem 12)

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŽELEZNOBRODSKA A SLUŽBY S NÍM SOUVISEJÍCÍ 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2014 Obsah 1 Úvod 3 2 Východiska 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 5 4 Přílohy - 1 - Úvod Důvod zpracování

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP Semily 2011 Akční plán pro rok 2013 Aktualizovaná verze /duben 2013/ Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2015 Obsah 1 Úvod 2 2 Východiska 3 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 4 4 Přílohy 5-9 - 1 - 1. Úvod Důvod zpracování

Více

Dotační řízení MPSV 2014

Dotační řízení MPSV 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÉHO KRAJE Dotační řízení MPSV 2014 Kritéria hodnocení po stanovení směrného čísla Sociální služby Obsah 1 Sociální PORADENSTVÍ...4 1.1 Odborné sociální poradenství ( 37)...4 2 Služby

Více

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011 Příloha č.1 Zjednodušená analýza financování pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj 2009 2013, Aktualizace 2011 Zjednodušenou analýzou financí sociálních služeb rozumíme sumarizaci

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK

Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK Kolegium obcí II. a III. typu 15. 5. 2015 1 Úrovně a definice Základní sítě pro rok 2016 Základní síť sociálních služeb Sítí služeb rozumíme

Více

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI Metodika (plnění prvního kroku zakázky) doplněná verze březen 2010 Objednatel: Liberecký kraj Zpracovatel: LB plán, s.r.o.

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu Tanvaldsko 2011-2015

Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu Tanvaldsko 2011-2015 Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu sko 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 listopad 2012 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb

Více

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Metodická podpora obcím Koncept plánování sociálních služeb Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Vize: V rámci Libereckého kraje existuje komplexní a systematizovaný sběr dat od dotčených subjektů

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI 2014-2017 PREZENTACE PRO PRACOVNÍ SETKÁNÍ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KÚLK, 13. června 2013 1 Přípravné a související aktivity Monitoring

Více

Komunitní plán obcí Frýdlantska

Komunitní plán obcí Frýdlantska Op7-1 Zmapování potřebnosti lůžek pro osoby v krizových životních situacích Zjištění velikosti cílové skupiny, jejíž klienti by využívali pobyt v azylovém domě, kteří poptávají služby ubytovny nebo levného

Více

Vypořádání připomínek k návrhu karet rozvojových aktivit

Vypořádání připomínek k návrhu karet rozvojových aktivit Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Liberecký kraj 2009-2013 Vypořádání připomínek k návrhu karet rozvojových aktivit srpen 2009 Objednatel: Krajský úřad Libereckého kraje Odbor sociálních věcí,

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ NÁVRHOVÁ ČÁST

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ NÁVRHOVÁ ČÁST STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ 2009-2013 NÁVRHOVÁ ČÁST Pracovní verze červen 2008 Zpracoval: Krajský úřad Libereckého kraje, odbor sociálních věcí, bezpečnosti a problematiky

Více

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny ZÁPIS ze setkání řídící skupiny Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588 7.6.2019, v 10.00 hod.

Více

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI ZAČÁTEK Slavnostní zahájení 20.5.2003. Cílem kpss je zajistit dostupné sociální služby pro lidi, kteří je opravdu potřebují. Motto: Komunitním plánováním

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. REALIZAČNÍ PLÁN pro roky

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Komentář ke stanovení výše optimálního a reálného návrhu dotace na sociální služby v Pardubickém kraji na rok 2014

Komentář ke stanovení výše optimálního a reálného návrhu dotace na sociální služby v Pardubickém kraji na rok 2014 Komentář ke stanovení výše optimálního a reálného návrhu dotace na sociální služby v Pardubickém kraji na rok 2014 Pardubický kraj stanovil pro výpočet optimálního a reálného návrhu kritérium pro každý

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Závěrečná konference k projektu Zavádění procesu komunitního plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku 19. dubna 2012 Místo

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO Návrhová část Tento dokument vznikl jako jedna z aktivit projektu "IP 2 - Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v Libereckém

Více

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová Proces střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji v letech 2015 2020 v kontextu návaznosti na rozvoj a strategii komunitního plánování sociálních služeb v Ostravě IP Podpora

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21 Jednání Kolegia obcí K21 20. 11. 2015 1 2 Hlavní cíl projektu Zajištěním dostupnosti a rozvojem vybraných sociálních služeb v komunitě umožnit osobám se zdravotním postižením setrvat ve svém přirozeném

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, 2016 Střednědobé plánování 3. plán SPRSS v ÚK na období 2016 2018 Akční plán

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 17. 10. 2018 Přítomni: Zlata Adamcová, Kateřina Jírová, Pavel Kalous, Ivan Langr, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta

Více

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ 2018-2020 Do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje

Více

MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014

MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014 MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014 Nastavení modelové struktury financování (nastavení maximálních nákladů na jednotku a % podíl jednotlivých zdrojů financování na těchto

Více

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Příloha č. 1 k Metodice Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Obsah 1 Principy a priority... 4 2 Obecná pravidla pro výpočet

Více

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra Sociální služby v Pardubickém kraji v kontextu péče o osoby s poruchou autistického spektra Bc. Edita Moučková Krajský úřad Pardubického kraje 20. 4. 2015 ÚVOD Poruchou autistického spektra trpí v ČR odhadem

Více

Deinstitucionalizace v České republice. 3. Fórum poskytovatel ov služieb 2. února 2011

Deinstitucionalizace v České republice. 3. Fórum poskytovatel ov služieb 2. února 2011 Deinstitucionalizace v České republice 3. Fórum poskytovatel ov služieb 2. února 2011 Situace v České republice Nízký počet pracovníků v přímé péči Nedostatek odborných pracovníků Nedostatečná kvalifikace

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011

Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011 Příloha č. 4 Metodiky Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011 Účelem výpočtu a vypořádání vyrovnávací platby je zabezpečení

Více

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Individuální projekt Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb 028_P01a_Analyza_dat_socialnich_sluzeb Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 2020: Analýza dat sociálních služeb Obsah 1 Přehled poskytovatelů sociálních

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji Financování sociálních služeb z veřejných rozpočtů vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015 Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji 1 Základní informace o projektu Název: Sociální služby SOH Partner projektu:

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách 1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb a zařízení v LK Kompletní přehled všech

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ 2014-2017 Příloha č.1 KARTY ROZVOJOVÝCH AKTIVIT Číslo aktivity: A01-01 Podpora a rozvoj odlehčovacích služeb Vazba na strategický cíl: SC2 Humanizace

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne ZK-05-2016-130, př. 7 počet stran: 5 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Dodatek č. 2 ze dne 13. 9. 2016 k Zásadám Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 07/15 pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce

Více

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2007 O B S A H 1. Obsah 1 2. Předmluva 2 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 3 4. Priority rozvoje služeb a péče

Více

Zásady Plzeňského kraje

Zásady Plzeňského kraje Zásady Plzeňského kraje k řízení o poskytnutí vyrovnávací platby formou neinvestiční dotace (dotační řízení) nebo formou neinvestičního příspěvku na provoz poskytovateli sociální služby, který je příspěvkovou

Více

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Výpočet dotace Sociální služby jsou rozděleny

Více

AKTUALIZACE

AKTUALIZACE Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Liberecký kraj 2009-2013 AKTUALIZACE 2011 Vypořádání připomínek říjen 2011 Zpracoval: Krajský úřad Libereckého kraje odbor sociálních věcí SPRSS LK aktualizace

Více

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Seminář pro poskytovatele sociálních služeb

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Seminář pro poskytovatele sociálních služeb Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 1 Tvorba Základní sítě sociálních služeb Postup při sestavování Základní sítě sociálních služeb

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti I. Realizované projekty v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Sociální služby v Ústeckém kraji finanční zdroj: OP LZZ (prioritní osa 3, oblast

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Zásady Plzeňského kraje

Zásady Plzeňského kraje Zásady Plzeňského kraje k řízení o poskytnutí vyrovnávací platby formou neinvestiční dotace (dotační řízení) nebo formou neinvestičního příspěvku na provoz poskytovateli sociální služby, který je příspěvkovou

Více

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti OP Zaměstnanost IROP OP Zaměstnanost - Realizované Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV 1. 11. 2015 31. 10. 2019 Rozpočet: 354 898 659,24

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, říjen 2015 Střednědobé plánování Zahájeno v roce 2007 1. plán SPRSS v ÚK na období 2008

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

Současný stav a plánované aktivity v procesu plánování v Pardubickém kraji. Liberec

Současný stav a plánované aktivity v procesu plánování v Pardubickém kraji. Liberec Současný stav a plánované aktivity v procesu plánování v Pardubickém kraji Liberec 3.-4. 2. 2010 Stav plánování na 15 ORP Pk Proškoleno v KPSS všech 15 ORP Koordinátora má: 10 obcí (kumulované funkce)

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Informace z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením

Informace z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením Informace z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením ze dne 30. 6. 2015 Akční plán 2016 a Metodika Libereckého kraje pro rok 2016 Součástí Akčního plánu na rok 2016 je oproti loňskému roku

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 27. 6. 2016 56 Věc: Akční plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji věcné vyhodnocení cílů pro rok 2016 a definování nových optimálních

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Komunitní plán sociálních služeb Českolipsko

Komunitní plán sociálních služeb Českolipsko Op1-1 Zajištění pobytových odlehčovacích služeb Podpora vzniku sociální služby na základě zmapování skutečné poptávky pro osoby se zdravotním postižením i pro klienty cílové skupiny seniorů. Tento typ

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.06.2018 Bod pořadu jednání: 30. Název : Aktualizace přílohy č. 1 Akčního plánu pro rok 2018 - Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje na období

Více

Model spolufinancování adiktologických služeb obcemi v Libereckém kraji

Model spolufinancování adiktologických služeb obcemi v Libereckém kraji Model spolufinancování adiktologických služeb obcemi v Libereckém kraji VI. ADIKTOLOGICKÁ KONFERENCE JIHOČESKÉHO KRAJE 18/10 19/10 2012 Protidrogová politika - výchozí situace v r. 2009 I. pol. 2009 předpoklad

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 110/2019 Sb., o

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Aktualizace Manuálu byla provedena v rámci projektu Efektivita procesu komunitního plánování

Více

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor řízení pomoci z ESF Role v implementační

Více

Pomoc seniorům a lidem v závěru života z pohledu Zlínského kraje

Pomoc seniorům a lidem v závěru života z pohledu Zlínského kraje Pomoc seniorům a lidem v závěru života z pohledu Zlínského kraje Závěr života 75% osob umírá v institucionální péči Volby Informace Kvalita Kompetence Nástroje Role kraje Role kraje, obcí Zjišťování potřeb

Více

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Akční plán 2016 Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Obsah ÚVOD...4 1 Činnosti Libereckého kraje...5 1.1 Oblast plánování...5 1.1.1 Organizační zajištění

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ 2014-2017 OSA STRATEGICKÉ ČÁSTI Pracovní materiál k projednání červen 2013 Objednatel: Liberecký kraj U Jezu 642/2a 461 80 Liberec Zpracovatel:

Více

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015)

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015) Aktuální projekt komunitního plánování sociálních služeb na Třeboňsku Právě probíhá realizace projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023,

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB LIBERECKÝ KRAJ 2014-2017 Příloha č.1 KARTY ROZVOJOVÝCH AKTIVIT Číslo aktivity: A01-01 Podpora a rozvoj odlehčovacích služeb Vazba na strategický cíl: SC2 Humanizace

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace Střednědobý výhled na období 2015 2020 Schválený na veřejném jednání Zastupitelstva města Rokytnice nad Jizerou dne 29. 4. 2015 Ing. Petr

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Program podpory A neinvestiční dotace na sociální služby pro rok 2011

Program podpory A neinvestiční dotace na sociální služby pro rok 2011 Program podpory A neinvestiční dotace na sociální služby pro rok 2011 Název krajského úřadu: Krajský úřad Zlínského kraje 1. Souhrnný komentář KÚ ke stanovení reálných návrhů dotací pro rok 2011 1 : Služby

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2016 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2016 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2016 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Liberecký kraj vyhlašuje dotační řízení na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006

Více

Akční plán Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období

Akční plán Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období Akční plán 2019 Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018-2020 Schváleno Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 27.11.2018, usnesení číslo 450/18/ZK Dokument

Více

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006

DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ DOTAZNÍK PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB OBYVATELŮM KOLÍNA ZA ROK 2006 Instrukce k

Více

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Litomyšlsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Litomyšlsko 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více