1 TJ SLÁVIA-JACHTING Česká Skalice PLACHETNÍ SMĚRNICE. závodu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 TJ SLÁVIA-JACHTING Česká Skalice PLACHETNÍ SMĚRNICE. závodu"

Transkript

1 1 TJ SLÁVIA-JACHTING Česká Skalice PLACHETNÍ SMĚRNICE závodu ODYSSEŮV POHÁR I. - CTL Noční, čtyřhodinový závod kajutových plachetnic v noci z pátku na sobotu ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ : * Závod je kategorie VPOZ, tj. Všeobecně Přístupný Otevřený Závod bez poadavku na členství v některé ze sloek ČSJ a závodní licenci. * Základním zvuk. znamením závodu je výstřel, náhrada výstřelu zvukem píťalky je možná. 1. PRAVIDLA 1.1 Tyto Plachetní směrnice mění a doplňují Závodní pravidla jachtingu, jejich Dodatky a Soutění řád. 1.2 Pokud se lií tyto Plachetní směrnice od pravidel dle bodu 1.1, platí znění těchto Plachetních směrnic. 1.3 Loď se účastní závodu na vlastní nebezpečí, náklady a plně odpovídá za kody způsobené na majetku a zdraví dalších osob. ČSJ ukládá povinnost vem lodím nebo kapitánům lodí na vech závodech organizovaných pod hlavičkou ČSJ (koef. K1 a vyšší včetně VPOZ) mít uzavřené pojitění odpovědnosti za způsobené škody s pojistnou částkou minimálně ve výši ,- Kč. 2. PŘIHLÁKY 2.1 Přihláky k závodu přijímá ZK v pátek od 18 do 20 hodin. Současně s přihlákou můe být podána (samostatně) i přihláka na závod Odysseův pohár II. 2.2 S přihlákou je nutno předloit potvrzení o proměření plachetnice systémem SCANDICAP - s koeficienty pro rychlosti větru do 5 m/s, 5-9 m/s a nad 9 m/s. 2.3 Pro identifikaci na trati a vyhodnocování počítačem bude kadé plachetnici, při přijetí přihláky, přiděleno startovní číslo platné pro oba závody. 2.4 Proměření plachetnice mono s pořadatelem předem dojednat. V případě časové, povětrnostní a kapacitní monosti, proměří pořadatel plachetnici i v pátek odpoledne. 2.5 Podpis kapitána plachetnice na přihláce k závodu znamená jeho odpovědnost za zdravotní stav posádky, vybavenost plavidla dle platných předpisů, uzavření pojistky dle bodu 1.3 těchto směrnic a souhlas se závoděním na vlastní nebezpečí. 2.6 Členové TJ SLÁVIA startovné neplatí, ostatní posádky platí na kadý závod startovné 200,- Kč/loď bez ohledu na počet členů posádky.

2 2 3. DRÁHA 3.1 Závod se jede na trojúhelníkové trati l e v o b o k e m. 3.2 Značka čís.1. je osvětlený motorový člun, zakotvený na spojnici klubovny TJ a kapličky na začátku půlící hráze, asi m od protějího břehu - podle stavu vody a předpokládané rychlosti větru. Značka čís.2. je osvětlený motorový člun, zakotvený na spojnici klubovny TJ a sila v České Skalici, asi m od půlící hráze - podle stavu vody a předpokládané rychlosti větru. Značka čís.3 je člun ZK, osvětlený a zakotvený poblíž břehu loděnice. Značka čís.3 je současně značkou levé strany startovní a cílové čáry. 3.3 Startovní a cílová čára probíhá mezi vlajkovým stoárem člunu ZK (značka čís.3) a levým bočním (při pohledu z vody) osvětleným oknem klubovny. Je na kormidelnících plachetnic, aby uváili, jak daleko od břehu (mola) mohou touto čarou bezpečně proplouvat. 3.4 Pro usnadnění orientace budou v pátek odpoledne umístěny do nočních pozic člunů válcové nafukovací značky dráhy, na kterých budou během nočního závodu osvětlené čluny navázány. Do místa značky čís.1 bude umístěna bílá boje a do místa značky čís.2 boje modrá. Na místě značky č. 3 bude umístěn ji přímo člun ZK označený oranovou vlajkou. 4. ZAHÁJENÍ ZÁVODU - STARTOVÁNÍ 4.1. Zahajovací nástup závodníků je v pátek ve 20 hodin před klubovnou TJ. 4.2 Start závodu je plánován na pátek na 22 hodin (čas "T"). 4.3 Je povinností kapitána ohlásit se číslem plachetnice u ZK na její lodi v časovém období do poslední minuty před startem. V poslední minutě před startem nebude hláení kapitánů závodní komisí přijímáno. ZK můe hláení předejít vlastním zvoláním. Hláení můe být i po startu. 4.4 Startovní znamení na člunu ZK - není-li odklad startu : "T" - 5minut - VYZÝVACÍ ZNAMENÍ = zvuk. znam. + vztyčení vlajky "T" = start za 5 minut "T" - 4minuty - PŘÍPRAVNÉ ZNAMENÍ = zvuk. znam. + vztyčení vlajky "P" = start za 4 minuty "T" - 1minuta - MINUTA DO STARTU = sputění vlajky "P" + opakované údery do gongu čas "T" - STARTOVNÍ ZNAMENÍ = zvuk. znam. + sputění vlajky "T" Poznámka : Při odkladu startu se jednotlivá znamení časově posouvají. 4.5 Závod bude startován při rychlosti větru větím jak 1,5 m/s. V případě slabího větru nebo bezvětří bude start odkládán vdy o celou půlhodinu, maximálně vak o 2 hodiny. Nepodaří-li se v pátek start ve 24:00 hodin, odkládá se start na sobotu ráno na 10:00 hod. 4.6 Odklad startu bude signalizován 2 zvukovými znameními a vztyčením vlajky "AP" na člunu ZK. Vyzývací znamení odloženého startu bude následovat 1 minutu po stažení vlajky "AP" s jedním zvuk. znamením. Platí půlhodinové intervaly odkladu, t.j. v celé půlhodině se buď bude startovat, nebo pokračuje odklad. Odklad startu na 2. den bude signalizován 2 zvuk. znameními a vlajkami "AP" nad "A".

3 3 4.7 Všeobecné odvolání startu a jeho bezprostřední opakování bude signalizováno 2 zvukovými znameními a vztyčením prvního opakovače ihned po startu. Lodě jsou tímto vráceny k novému odstartování. Vyzývací znamení opakovaného startu bude následovat 1 minutu po stažení prvního opakovače s jedním zvuk. znamením. 4.8 Individuální odvolání lodí na startu nebude uplatněno. Předčasný start plachetnic bude signalizován opakovanými údery na gong po startovním znamení. Předčasný start plachetnice, která pokračuje v plachtění po dráze bude trestán penalizací plachetnice na jejím průměrném čase 1 km dráhy přidáním 1 minuty za kadou sekundu předčasného startu. Provinilá plachetnice má monost úplného návratu za startovní čáru s možností nového startu. V tomto případě nebude penalizace uplatněna. 5. PLAVBA PO DRÁZE 5.1 Je povinností kapitána plachetnice, hlásit při průjezdech kolem značkových člunů startovní číslo své plachetnice a přesvědčit se, zda rozhodčí na člunu hláení slyšeli. 5.2 Nesplnění poadavku hláení čísla můe být pokládáno za vynechání značky, nedodrení předepsané dráhy a DSQ plavidla. 6. UKONČENÍ ZÁVODU 6.1 Po uplynutí vypsaných 4 hodin bude dáno znamení konce závodu opakovanými údery na gong. Při prvním ze závěrečných úderů je zruena cílová čára. 6.2 Závod můe být pro dlouhodobý pokles větru přeruen před uplynutím vypsaných 4 hodin (3 zvuková znamení + vztyčení šachovnicové vlajky N ). Odjede-li se alespoň polovina vypsané doby, bude přeruený závod pokládán za platný a nebude již znovu startován. 6.3 Dojde-li k přeruení dříve a bude-li předpoklad monosti dalího pokusu o start, budou dalí starty předpokládány opět v celých půlhodinách. Závodníci se s plavidly přesunou do prostoru startu a vyčkají na další pokyny ZK. Vyzývací znamení opakovaného startu bude v tomto případě následovat 1 minutu po stažení vlajky "N" s jedním zvuk. znamením. 6.4 Dojde-li ZK k závěru, e dalí start ji není pravděpodobný, bude v daný den závodění ukončeno vyvěením vlajek "N" nad "A" doprovázené 2 zvuk. znameními. 6.5 V případě nouzového stavu (nebezpečné zhorení meteorologické situace) bude závod přeruen 4mi výstřely - kadá z lodí na vodě si provede vlastní zabezpečení. 7. HODNOCENÍ 7.1 Systémem SCANDICAP bude stanoveno pořadí plachetnicím, které v okamžiku konce závodu budou jetě závodící, t.j.nevzdaly závod, pohybovaly se v oblasti závodní dráhy a nebyly DSQ. 7.2 Rozhodující pro kadou plachetnici je čas jejího posledního průjezdu cílovou čarou před konečným znamením a počet absolvovaných kol.

4 4 7.3 Plachetnice s hodnocením DNS (sice neodstartovaly, ale byly v čase startu v oblasti startu), DNF (odstartovaly, ale vzdaly před koncem a opustily závodní dráhu), DSQ (diskvalifikace rozhodnutím ZK), budou zařazeny na konec výsledků se stejným, průměrným pořadím. 7.4 Pro potřeby registrace výsledků ČSJ bude pořadí převedeno i do logaritmických bodů s koeficientem RŮZNÉ 8.1 Nemá-li plachetnice předepsané barevné osvětlení, musí nést po celou dobu, od vyplutí do přistání, bílé světlo osvětlující hlavní plachtu. Nesplnění tohoto poadavku můe být potrestáno DSQ bez projednání. 8.2 Je nutné, aby plachetnice byla vybavena dostatečně silným "hledacím světlem" pro případy odplouvání a přistávání na kotviti nebo při míjení značek. Toto světlo nesmí oslňovat rozhodčí nebo ostatní závodníky. 8.3 Nástup k ukončení závodu je plánován v sobotu v 11 hodin. Bude na něj bezprostředně navazovat zahájení závodu Odysseův pohár II. Marcel Bělík hlavní rozhodčí

5 5 TJ SLÁVIA-JACHTING Česká Skalice PLACHETNÍ SMĚRNICE závodu ODYSSEŮV POHÁR II. - CTL Denní, vytrvalostní závod plachetnic v sobotu a neděli ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ : * Závod je vypsán pro kajutové plachetnice a lodní třídu Optimist, a to na 2 čtyřhodinové (pro Optimist dvouhodinové) rozjíďky - v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne. * Závod je kategorie VPOZ, tj. Veobecně Přístupný Otevřený Závod bez poadavku na členství v některé ze sloek ČSJ a závodní licenci. * Základním zvuk. znamením závodu je výstřel, náhrada výstřelu zvukem píťalky je možná. 1. PRAVIDLA - viz Plachetní směrnice (dále PS) pro Odysseův pohár I. 2. PŘIHLÁKY 2.1 Přihláky k závodu přijímá ZK v sobotu od 9:30 do 11:00 hodin. 2.2 Přihláky mohou být podány již v pátek - společně s přihlákami na Odysseuv pohár I. 2.3 Podmínky přihlaování - viz PS Odysseuv pohár I. 3. DRÁHA 3.1 Závod se jede na trojúhelníkové dráze levobokem. 3.2 Značky dráhy : Značka čís.1 : Bílá nafukovací boje, zakotvená na spojnici klubovny a kapličky na začátku půlící hráze, asi m od protějího břehu - podle stavu vody a předpokládané rychlosti větru. Značka čís.2. Modrá nafukovací boje, zakotvená na spojnici klubovny TJ a sila v České Skalici, asi m od půlící hráze - podle stavu vody a předpokládané rychlosti větru. Značka čís.3 Člun ZK, zakotvený poblíž břehu loděnice. Značka čís.3 je současně značkou levé strany startovní a cílové čáry. 3.3 Startovní a cílová čára probíhá mezi vlajkovým stoárem člunu ZK (značka čís.3) a levým (při pohledu z vody) bočním oknem klubovny. Je na kormidelnících plachetnic, aby uváili, jak daleko od břehu (mola) mohou touto čarou bezpečně proplouvat.

6 6 4. ZAHÁJENÍ ZÁVODU - STARTOVÁNÍ 4.1 Zahajovací nástup navazuje a je součástí konce závěrečného nástupu závodu Odysseuv pohár I. Nástup je plánován na 11 hodin v sobotu. Začátek můe ovlivnit případný odklad předcházejícího nočního závodu na sobotu dopoledne. 4.2 Start sobotní rozjíďky je plánován na 14 hodin a nedělní na 10 hod. (čas "T"). 4.3 Další ustanovení o startu viz. Odysseuv pohár I. 4.4 Poslední moný start v neděli můe být ve 13:00 hodin. 5. UKONČENÍ ROZJÍDĚK 5.1 Bude pouit stejný model jako u závodu Odysseův pohár I (viz bod 6 jeho PS) 5.2 Ukončení rozjíďky třídy Q Znamení pro lodní třídu Q jsou stejná jako u Kaj, pouze aplikovaná na dvouhodinovou délku rozjíďky. 6. HODNOCENÍ Kajutové plachetnice viz Odysseuv pohár I., třída Q podle počtu ujetých kol a pořadí posledních průjezdů cílem. Vyhodnocení závodu bude provedeno dle ZPJ z odjetých rozjíděk. 7. ZÁVĚREČNÝ NÁSTUP Bude svolán ZK před klubovnu TJ během nedělního odpoledne. Marcel Bělík hlavní rozhodčí

Plachetní směrnice závodu: O 54 Modrou stuhu Boleváku v lodních třídách Pirát, Evr.,Fb, Fin, Las, Optimist, Lar. CTL 0814 15

Plachetní směrnice závodu: O 54 Modrou stuhu Boleváku v lodních třídách Pirát, Evr.,Fb, Fin, Las, Optimist, Lar. CTL 0814 15 Plachetní směrnice závodu: O 54 Modrou stuhu Boleváku v lodních třídách Pirát, Evr.,Fb, Fin, Las, Optimist, Lar. CTL 0814 15 Pořádané ve dnech 23. a 24.08.2008 Jachetním oddílem Lokomotiva Plzeň na Boleváku

Více

PLACHETNÍ SMĚRNICE Lipenský kotrmelec , Lipno Lipno nad Vltavou

PLACHETNÍ SMĚRNICE Lipenský kotrmelec , Lipno Lipno nad Vltavou 1 Plachetní směrnice Lipenský kotrmelec PLACHETNÍ SMĚRNICE Lipenský kotrmelec 08. 09. 10. 2016, Lipno Lipno nad Vltavou Závod je klasifikován jako Pohár ČR pro lodní třídy RS Feva, RS700 a RS500 a závod

Více

Doplňující plachetní směrnice pro závod Modrý hrozen Optimist, 420

Doplňující plachetní směrnice pro závod Modrý hrozen Optimist, 420 Velká cena YC Dyje Doplňující plachetní směrnice Strana 1 z 2 Doplňující plachetní směrnice pro závod Modrý hrozen Optimist, 420 CTL 192121, 8. 6. 2019 9. 6. 2019 YachtClub Dyje z.s., Pavlov, Nové Mlýny,

Více

Andrle Mobil Cup. 24. 25. června 2006 PLACHETNÍ SMĚRNICE

Andrle Mobil Cup. 24. 25. června 2006 PLACHETNÍ SMĚRNICE Andrle Mobil Cup 24. 25. června 2006 PLACHETNÍ SMĚRNICE 1. Pravidla Závod bude řízen podle pravidel, jak jsou definována v Závodních pravidlech jachtingu. 2. Vyhlášky pro závodníky 3. Změny plachetních

Více

pro závod JACHTING v lodní třídě Optimist chlapci, Optimist - dívky

pro závod JACHTING v lodní třídě Optimist chlapci, Optimist - dívky Plachetní směrnice pro závod Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky JACHTING v lodní třídě Optimist chlapci, Optimist - dívky CTL 151407 14. 6. 2015 19. 6. 2015 Plzeňský kraj, Bolevecký

Více

Plachetní směrnice pro závod. Cena Šumavy. V případě rozporu mezi jednotlivými pravidly, rozhoduje pravidlo uvedené níže v tomto výčtu.

Plachetní směrnice pro závod. Cena Šumavy. V případě rozporu mezi jednotlivými pravidly, rozhoduje pravidlo uvedené níže v tomto výčtu. Plachetní směrnice pro závod Cena Šumavy v lodních třídách: Evropa, Laser, Laser4.7, Optimist, Pirát CTL 131313 8.6. - 9.6.2013 JK Černá v Pošumaví, Lipno, Česká republika 1 PRAVIDLA 1.1 Závod bude řízen

Více

Evropa, Finn, Laser 4.7, Laser, 420

Evropa, Finn, Laser 4.7, Laser, 420 Lipno Regatta 2011 02.09.-04.09.2011 Lipno Černá v Pošumaví Strana 1 z 6 Plachetní směrnice pro závod Lipno Regatta 2011 v lodních třídách Evropa, Finn, Laser 4.7, Laser, 420 CTL 1329/2011 02.09.- 04.09.2011

Více

Plachetní směrnice CTL 082106 To je celá, to je půl, TJ Lodní sporty Brno, 3. 4. 5. 2008

Plachetní směrnice CTL 082106 To je celá, to je půl, TJ Lodní sporty Brno, 3. 4. 5. 2008 082106 To je celá, to je půl, Brno, 3. 4. 5. 2008 Plachetní směrnice, strana 1/6 Závod To je celá, to je půl Pořadatel TJ Lodní sporty Brno Lodní třídy Cadet (3M), Vaurien (4P), T24 (3M), Optimist (1)

Více

Pohodová regata ročník

Pohodová regata ročník Pohodová regata 2018 11. ročník Plachetní směrnice 1. Místo konání Sukošan, Chorvatsko 2. Pravidla 2.1. Závod bude řízen dle: a) pravidel International Regulations for Preventing Collisions at Sea b) pravidel,

Více

45 let Evrop v Čechách - 2015. 51. Šilhánkův memoriál

45 let Evrop v Čechách - 2015. 51. Šilhánkův memoriál 45 let Evrop v Čechách - 2015 51. Šilhánkův memoriál 60 let založení Yacht Club Velké Dářko 1955 až 2015 pořádá Yacht Club Velké Dářko ve spolupráci s ALT Evropa PLACHETNÍ SMĚRNICE 50. Šilhánkův memoriál

Více

ICZ RODOP ČESKÁ JACHTAŘSKÁ LIGA závod: , Praha (CTL )

ICZ RODOP ČESKÁ JACHTAŘSKÁ LIGA závod: , Praha (CTL ) PROGRAM SPORTOVNÍ ČÁSTI ZÁVODU (plný program včetně kulturní části závodu je na http://www.melges24.cz/praha) Sobota 9:00-9:45 Registrace 10:00 Zahájení a briefing 11:00 18:00 (19:00) Rozjížďky Neděle

Více

Pohodová regata 2016 9. ročník

Pohodová regata 2016 9. ročník Pohodová regata 2016 9. ročník Plachetní směrnice 1. Místo konání Sukošan, Chorvatsko 2. Pravidla 2.1. Závod bude řízen dle: a) pravidel International Regulations for Preventing Collisions at Sea b) pravidel,

Více

Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015

Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015 Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015 Veřejný závod v lodní třídě VEKTOR 361 a v Otevřené třídě 33-43 Chorvatsko 3.5. - 7.5.2015 1. Pravidla 1.1. Závod bude řízen podle (a) Závodních pravidel jachtingu

Více

VYPSÁNÍ ZÁVODU. 12. Česká námořní rallye. Mezinárodní pohárový závod. v námořním jachtingu. v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL

VYPSÁNÍ ZÁVODU. 12. Česká námořní rallye. Mezinárodní pohárový závod. v námořním jachtingu. v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL 12.Česká námořní rallye VYPSÁNÍ ZÁVODU Stana 1/5 VYPSÁNÍ ZÁVODU Mezinárodní pohárový závod v námořním jachtingu v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL 08-7026 12. Česká námořní rallye závod je součástí

Více

SUPER CUP 2018 VYPSÁNÍ ZÁVODU SUPERCUP CZECH REPUBLIC září 2018 MÍSTO KONÁNÍ. YC Velké Dářko, Velké Dářko, Česká rebublika.

SUPER CUP 2018 VYPSÁNÍ ZÁVODU SUPERCUP CZECH REPUBLIC září 2018 MÍSTO KONÁNÍ. YC Velké Dářko, Velké Dářko, Česká rebublika. SUPER S SUPER CUP 2018 S VYPSÁNÍ ZÁVODU SUPERCUP CZECH REPUBLIC 8. 9. září 2018 MÍSTO KONÁNÍ YC Velké Dářko, Velké Dářko, Česká rebublika www.ycvelkedarko.cz CTL 182156 Pořadatel: YC Velké Dářko ve spolupráci

Více

Program a časový plán závodu Sobota Registrace závodníků 08:30-09: Losování družstev Setkání kormidelníků

Program a časový plán závodu Sobota Registrace závodníků 08:30-09: Losování družstev Setkání kormidelníků Program a časový plán závodu Sobota Registrace závodníků 08:30-09:15 13.08. 2016 Losování družstev Setkání kormidelníků 09:20 09:30 Rozjížďky základní část 10:00 - dle rozhodnutí ZK Neděle Ranní setkání

Více

SUPER CUP 2017 VYPSÁNÍ ZÁVODU. SUPERCUP CZECH REPUBLIC, Vítr z vinohradů MČR Czech Bic Techno září 2017 MÍSTO KONÁNÍ

SUPER CUP 2017 VYPSÁNÍ ZÁVODU. SUPERCUP CZECH REPUBLIC, Vítr z vinohradů MČR Czech Bic Techno září 2017 MÍSTO KONÁNÍ SUPER S SUPER CUP 2017 S VYPSÁNÍ ZÁVODU SUPERCUP CZECH REPUBLIC, Vítr z vinohradů MČR Czech Bic Techno 293 1. 3. září 2017 MÍSTO KONÁNÍ YC Dyje Břeclav, Nové Mlýny, Czech Republic www.ycdyje.cz CTL 172156

Více

MÁJOVÁ REGATA 2018 PLACHETNÍ SMĚRNICE

MÁJOVÁ REGATA 2018 PLACHETNÍ SMĚRNICE MÁJOVÁ REGATA 2018 PLACHETNÍ SMĚRNICE Veřejný závod v lodní třídě ONE DESIGN SALONA 38 a v otevřené třídě ORC Chorvatsko, marina Kremik, 30. 4. 3. 5. 2018 1. POŘADATEL MORIS design Yacht Club, z.s. Pod

Více

SUPER CUP 2016 VYPSÁNÍ září 2016 MÍSTO KONÁNÍ. YC Dyje Břeclav, Nové Mlýny, Czech Republic Pořadatelé:

SUPER CUP 2016 VYPSÁNÍ září 2016 MÍSTO KONÁNÍ. YC Dyje Břeclav, Nové Mlýny, Czech Republic  Pořadatelé: SUPER S SUPER CUP 2016 S VYPSÁNÍ SUPERCUP CZECH REPUBLIC, Vítr z vinohradů CTL 162154 3. 4. září 2016 MÍSTO KONÁNÍ YC Dyje Břeclav, Nové Mlýny, Czech Republic www.ycdyje.cz Pořadatelé: YC Dyje Břeclav

Více

PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106. v sobotu 24. května 2008. Zveme Vás na tradiční závod o

PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106. v sobotu 24. května 2008. Zveme Vás na tradiční závod o JACHTKLUB KRÁLOVSKÁ,loděnice MĚŘÍN-SLAPY Měřín 134 257 46 Jablonná nad Vltavou PO BOX 269 Kafkova 19,16041, Praha 6 Zveme Vás na tradiční závod o PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106 v sobotu 24. května 2008 který

Více

19. Velikonoční regata 2018

19. Velikonoční regata 2018 19. Velikonoční regata 2018 7. 14. 4. 2018 Chorvatsko ostrov Murter 1. MÍSTO KONÁNÍ Chorvatsko, ostrov Murter, marina Hramina 2. POŘADATEL Akita-Yacht s.r.o., Ruská 107/34, 417 03 Dubí 3 Plachetní směrnice

Více

Pravidla skautské regaty Skare

Pravidla skautské regaty Skare Pravidla skautské regaty Skare schválena HKVS dne 26. 1. 2017 technická novela ze dne 5. 2. 2017 1. Skare 1.1. Mistrovství republiky vodních skautů v jachtingu Tento závod se jede na trati klasického jachtařského

Více

10. Velikonoční regata 2009

10. Velikonoční regata 2009 10. Velikonoční regata 2009 1. MÍSTO KONÁNÍ Chorvatsko, Biograd na Moru, marina Kornati 28.3. 1.4. 2009 Chorvatsko Biograd na Moru Plachetní směrnice 2. POŘADATEL YC Staré Město Praha, Na Jarově 4, 130

Více

6 závodních dní 12x ELAN x ELAN 340. Tůmova 17, Brno , tel.:

6 závodních dní 12x ELAN x ELAN 340. Tůmova 17, Brno , tel.: PODMÍNKY ÚČASTI 17. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE Regata 2 monotypových kategorií ELAN 350 a Elan 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 5. 12. 10. 2013 CHORVATSKO 6 závodních dní 12x ELAN 350 + 8x ELAN 340

Více

VYPSÁNÍ ZÁVODU. Mezinárodní pohárový závod. v námořním jachtingu. v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL 09-7003. 13. Česká námořní rallye

VYPSÁNÍ ZÁVODU. Mezinárodní pohárový závod. v námořním jachtingu. v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL 09-7003. 13. Česká námořní rallye 12.Česká námořní rallye VYPSÁNÍ ZÁVODU Stana 1/5 VYPSÁNÍ ZÁVODU Mezinárodní pohárový závod v námořním jachtingu v lodní třídě NJ lodí typu ELAN 340 CTL 09-7003 13. Česká námořní rallye závod je zařazený

Více

4.1 Znamení dávaná na břehu budou vztyčována na startovní lodi ZK.

4.1 Znamení dávaná na břehu budou vztyčována na startovní lodi ZK. NÁVRH 2.prac.verze Plachetní směrnice CTL: 061112 Mistrovství České Republiky ve třídě Bavaria 42-Match a závod v otevřené třídě ORC 4. 8. 6. 2006 Chorvatsko Biograd na Moru 1. PRAVIDLA Závod bude řízen

Více

PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO. 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem

PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO. 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem Foto: Pavel Nesvadba PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem 19. Česká námořní rallye Mistrovství ČR ONE-DESIGN

Více

PODMÍNKY ÚČASTI 14. Česká námořní rallye regata monotypových plachetnic ELAN 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 25. 9. 2. 10.

PODMÍNKY ÚČASTI 14. Česká námořní rallye regata monotypových plachetnic ELAN 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 25. 9. 2. 10. Foto: Pavel Nesvadba Největší monotypová flotila v Chorvatsku 20x PODMÍNKY ÚČASTI 14. Česká námořní rallye regata monotypových plachetnic ELAN 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 25. 9. 2. 10. 2010

Více

PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO. 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem

PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO. 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem Foto: Pavel Nesvadba PODMÍNKY ÚČASTI 19. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE MISTROVSTVÍ ČR ONE-DESIGN 17. 24. 10. 2015 CHORVATSKO 6 závodních dní 20x FIRST 35 se spinakrem DECKSALOON 54 PRODEJ I Plachetnice I Motorové

Více

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha ZAČÁTEK SEZÓNY VE VELKÉM! Jarní svezení je již tradičním závodem a letos byl odstartován třetí ročník. Jako obvykle hostil 15 lodí třídy

Více

trasa ČERVENÁ strana 4 trasa MODRÁ strana 12 SEAWOLFCUP TRASY

trasa ČERVENÁ strana 4 trasa MODRÁ strana 12 SEAWOLFCUP TRASY trasa ZELENÁ strana trasa ČERVENÁ strana trasa ZLATÁ strana 6 trasa FIALOVÁ strana 8 trasa ŠEDÁ strana 0 trasa MODRÁ strana SEAWOLFCUP TRASY TRASA ZELENÁ CCA NM Ostrov VRTLIĆ.87, 5.567 Ostrov BLITVICA.8856,

Více

Soutěžní pravidla. třídy FOOTY. Datum: 7.1.2015 Revize: Soubor: SOUTĚŽNÍ PRAVIDLA FOOTY.DOC

Soutěžní pravidla. třídy FOOTY. Datum: 7.1.2015 Revize: Soubor: SOUTĚŽNÍ PRAVIDLA FOOTY.DOC Soutěžní pravidla třídy FOOTY Zpracoval Jméno Hubáček Podpis Datum: 7.1.2015 Revize: Soubor: SOUTĚŽNÍ PRAVIDLA FOOTY.DOC Seznam revizí Číslo Datum Kapitola Autor Poznámka 1 7.1.2015 Výchozí verze Hubáček

Více

Stupeň 1. - Umí si správně nasadit záchrannou vestu - Je schopen nosit záchranné prostředky na vodě bez problémů

Stupeň 1. - Umí si správně nasadit záchrannou vestu - Je schopen nosit záchranné prostředky na vodě bez problémů Stupeň 1 Příprava lodě: - Dokáže pomoct s přípravou lodě před vyplutím Vyplutí/Přistávání: - Dokáže dostat loď na vodu s pomocí instruktora - Dokáže zabezpečit loď na manipulačním vozíku - Umí pomoct s

Více

6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340

6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340 PROPOZICE 18. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE Regata 2 monotypových kategorií ELAN 350 a Elan 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 4. 11. 10. 2014 CHORVATSKO 6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340 Česká

Více

Dračí lodě. Pravidla - Závodění. Zpracoval: Richard Veselý

Dračí lodě. Pravidla - Závodění. Zpracoval: Richard Veselý Dračí lodě Pravidla - Závodění Zpracoval: Richard Veselý 2010 Úvod Tato pravidla vycházejí z pravidel mezinárodní federace IDBF, která má dlouholeté zkušenosti se závody dračích lodí. Toto není překlad

Více

PROPOZICE. 11 lodí ELAN 350 rok výroby 2012 + 9 lodí ELAN 340

PROPOZICE. 11 lodí ELAN 350 rok výroby 2012 + 9 lodí ELAN 340 PROPOZICE 16. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE Regata 2 monotypových kategorií ELAN 350 a Elan 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 6. 13. 10. 2012 CHORVATSKO 11 lodí ELAN 350 rok výroby 2012 + 9 lodí ELAN 340

Více

6 závodních dní 14x ELAN x ELAN 340

6 závodních dní 14x ELAN x ELAN 340 PROPOZICE 17. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE Regata 2 monotypových kategorií ELAN 350 a Elan 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 5. 12. 10. 2013 CHORVATSKO 6 závodních dní 14x ELAN 350 + 9x ELAN 340 Česká

Více

DRAGON BOAT EVENTS z.s. / MĚSTO OTROKOVICE. Přihlášky zasílejte přes webový formulář:

DRAGON BOAT EVENTS z.s. / MĚSTO OTROKOVICE. Přihlášky zasílejte přes webový formulář: Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2019 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností Závod je součástí seriálu DRAGON RACE 2019 Pod záštitou:

Více

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně O pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně O pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Vodní záchranná služba Českého červeného kříže MS Jablonec nad Nisou Vás zve na: Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně O pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou,,Tvrdošíjní Místo konání:

Více

Pravidla a stanovy soutěže Red Bull Feel the Wheel ČERVNA 2017 BENÁTKY NAD JIZEROU BMX TRAŤ ČESKÁ REPUBLIKA

Pravidla a stanovy soutěže Red Bull Feel the Wheel ČERVNA 2017 BENÁTKY NAD JIZEROU BMX TRAŤ ČESKÁ REPUBLIKA Pravidla a stanovy soutěže Red Bull Feel the Wheel 2017 16. - 17. ČERVNA 2017 BENÁTKY NAD JIZEROU BMX TRAŤ ČESKÁ REPUBLIKA I. SPOLEČNÁ USTANOVENÍ PRAVIDLA 1. Red Bull Feel the Wheel (dále jen RBFtW) je

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ AUTOMOBILOVÝ SLALOM Vrchbělá Areál MOTORLAND BĚLÁ Bělá p. B. 27. a 28. 9. 2014 Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior,

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ AUTOMOBILOVÝ SLALOM Vrchbělá Areál MOTORLAND BĚLÁ Bělá p. B. 27. a 28. 9. 2014 Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior, ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ AUTOMOBILOVÝ SLALOM Vrchbělá Areál MOTORLAND BĚLÁ Bělá p. B. 27. a 28. 9. 2014 Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior, I. PROGRAM A) Časový harmonogram distribuce zvláštních ustanovení

Více

Pravidla pro soutěže lodních modelářů žáků KLoM ČR skupiny M Mini Eco 2014

Pravidla pro soutěže lodních modelářů žáků KLoM ČR skupiny M Mini Eco 2014 Pravidla pro soutěže lodních modelářů žáků KLoM ČR skupiny M Mini Eco 2014 1. PLATNOST PRAVIDEL 1.1. Pravidla jsou platná pro rok 2014. 1.2. Pokud vyjde na stránkách webu KLoM nové znění Národních pravidel

Více

17. a 18. závod ČP MTBO MČR MTBO družstev - Memoriál Tomáše Sikory

17. a 18. závod ČP MTBO MČR MTBO družstev - Memoriál Tomáše Sikory ROZPIS ZÁVODU 17. a 18. závod ČP MTBO MČR MTBO družstev - Memoriál Tomáše Sikory Pořadatel: SK Orientační sporty Nové Město na Moravě z pověření Českého svazu orientačních sportů Datum: 17. 10. 2015 sprint,

Více

GRAF 1: a) O jaký pohyb se jedná? b) Jakou rychlostí se automobil pohyboval? c) Vyjádři tuto rychlost v km/h. d) Jakou dráhu ujede automobil za 4 s?

GRAF 1: a) O jaký pohyb se jedná? b) Jakou rychlostí se automobil pohyboval? c) Vyjádři tuto rychlost v km/h. d) Jakou dráhu ujede automobil za 4 s? GRAF 1: s (m) a) O jaký pohyb se jedná? b) Jakou rychlostí se automobil pohyboval? c) Vyjádři tuto rychlost v km/h. d) Jakou dráhu ujede automobil za 4 s? e) Jakou dráhu ujede automobil za 5 s? f) Za jak

Více

Závod: Jarní rozcvička Datum konání od: 17.4.2004 do: 18.4.2004 CTL: 2301

Závod: Jarní rozcvička Datum konání od: 17.4.2004 do: 18.4.2004 CTL: 2301 Závod: Jarní rozcvička Datum konání od: 17.4.2004 do: 18.4.2004 CTL: 2301 Pořadatel: SK Lodní sporty Zlín Hl. rozhodčí: Ing. Pavel Kříž 03/23/555 Třída: 11 - Optimist Počet lodí: 5 Vypsaný koef.: 1 Koeficient:

Více

ROZPIS 44. ročníku Karlova běhu

ROZPIS 44. ročníku Karlova běhu Petr Čech Sport, s.r.o. LK Slovan Karlovy Vary Město Boží Dar Město Abertamy ROZPIS 44. ročníku Karlova běhu Karlův běh Memoriál Jana Pravečka 7. 3. 2015 Závod Ligy dálkových běhů Karlův běh Memoriál Jiřího

Více

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 2012 www.autoklub cz 0 Příloha N 030 PŘEBOR ČR SKÚTR 50, 50 SERIE, 70,

Více

Soutěž vozů 4X4 v OFFROAD trialu

Soutěž vozů 4X4 v OFFROAD trialu Soutěž vozů 4X4 v OFFROAD trialu Vozidla: osobní terénní vozidla s pohonem obou náprav do hmotnosti 3500 kg Kategorie: se dělí na I. II. a III. stupeň obtížnosti tratě Do jaké kategorie je vozidlo zařazeno,

Více

XTERRA City Triathlon Ostrov 2019 PROPOZICE

XTERRA City Triathlon Ostrov 2019 PROPOZICE XTERRA City Triathlon Ostrov 2019 PROPOZICE Obecné informace: Název závodu: XTERRA City Triathlon Ostrov 2019 Datum konání: 8.6.2019 Místo konání: Ostrov, Karlovarský kraj GPS: 50.3042228N, 12.9400875E

Více

ZÁVODNÍ PRAVIDLA JACHTINGU

ZÁVODNÍ PRAVIDLA JACHTINGU ZÁVODNÍ PRAVIDLA JACHTINGU 2009 2012 Vydal: Český svaz jachtingu Překlad z anglického originálu The Racing rules of sailing for 2009-2012 ČÁST 2 POTKÁVÁNÍ LODÍ Pravidla části 2 platí mezi loděmi, které

Více

HMP Propozice

HMP Propozice 1. Šampionát a závod 1.1. Sedmý ročník individuálního šampionátu závodů motokár. Seriál 7 závodů během roku 2019, který je určen pro širokou veřejnost, tedy jak pro začínající, tak i pro pokročilé a profesionální

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD JACHETNÍHO KLUBU PLZEŇ, z.s. Platný od

ORGANIZAČNÍ ŘÁD JACHETNÍHO KLUBU PLZEŇ, z.s. Platný od ORGANIZAČNÍ ŘÁD JACHETNÍHO KLUBU PLZEŇ, z.s. Platný od 26.2.2016 Obsah I. Práva a povinnosti členů.... 1 II. Členové výboru... 2 III. Provoz areálu SK.... 3 IV. Provoz dílny... 3 V. Provoz baru... 4 VI.

Více

Jednotlivé třídy lodních modelů sekce M podle pravidel Naviga 2012. Autor: Miroslav Foltýn Datum: 19.4.2014

Jednotlivé třídy lodních modelů sekce M podle pravidel Naviga 2012. Autor: Miroslav Foltýn Datum: 19.4.2014 Jednotlivé třídy lodních modelů sekce M podle pravidel Naviga 2012. Autor: Miroslav Foltýn Datum: 19.4.2014 Skupina tříd Eco Volně stavěné závodní modely s elektrickým pohonem a ponořeným lodním šroubem

Více

Pokyny a informace k seriálu

Pokyny a informace k seriálu Přehled závodů ČP 2010: ČESKÝ POHÁR BMX A MTB 2010 Pokyny a informace k seriálu 11.04. neděle Pardubice 17.04. sobota Klatovy 28.04. neděle Klatovy 08.05. sobota Řepy 29.05. sobota Bohnice - Mistrovství

Více

Pořadatel Tri klub Příbram z.s., Příbram V - Zdaboř, U Průhonu 438,

Pořadatel Tri klub Příbram z.s., Příbram V - Zdaboř, U Průhonu 438, Název závodu Příbramský triatlon 2019 Statut závodu Český pohár v triatlonu, Mistrovství ČR dorostu a juniorů, Mistrovství ČR Age Group, Závod olympijských nadějí Distance hl. závodu 1,5-40 - 10 km Datum

Více

AUTOSLALOM ZLÍN. Zvláštní ustanovení. www.autoslalom.cz. Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice

AUTOSLALOM ZLÍN. Zvláštní ustanovení. www.autoslalom.cz. Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice AUTOSLALOM ZLÍN www.autoslalom.cz Mistrovství České republiky Česká Trofej Junior Zóna střední Evropy Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice Zvláštní ustanovení ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXVI. AUTOMOBILOVÝ SLALOM

Více

POKYNY 16. a 17. závod ČP MTBO KCK Force MČR MTBO družstev KALAS Sportswear Memoriál Tomáše Sikory

POKYNY 16. a 17. závod ČP MTBO KCK Force MČR MTBO družstev KALAS Sportswear Memoriál Tomáše Sikory POKYNY 16. a 17. závod ČP MTBO KCK Force MČR MTBO družstev KALAS Sportswear Memoriál Tomáše Sikory Pořadatel: SK Orientační sporty Nové Město na Moravě z pověření Českého svazu orientačních sportů Datum:

Více

Zvláštní ustanovení. Násedlovice 22. 8. 2015. Mistrovství České Republiky Československý autoslalom. www.csautoslalom.cz

Zvláštní ustanovení. Násedlovice 22. 8. 2015. Mistrovství České Republiky Československý autoslalom. www.csautoslalom.cz Zvláštní ustanovení Násedlovice 22. 8. 2015 Mistrovství České Republiky Československý autoslalom www.csautoslalom.cz I. PROGRAM A) Časový harmonogram Uzávěrka písemných přihlášek: 20. 8. 2015 Sobota -

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ SPORTOVNÍ STŘEDISKO PITBIKEMORAVIA. Oficiální propozice

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ SPORTOVNÍ STŘEDISKO PITBIKEMORAVIA. Oficiální propozice OBČANSKÉ SDRUŽENÍ SPORTOVNÍ STŘEDISKO PITBIKEMORAVIA Oficiální propozice Platné pro motokrosové závody v roce 2015 Technické, právní, organizační i sportovní pravidla platná pro veškeré motokrosové závody

Více

Pravidla a postupy pro závody

Pravidla a postupy pro závody Dračí lodě 1 Zpracoval: Richard Veselý Úvod Na scéně dračích lodí chybí jistá příručka či souhrn pravidel, která by chránila zájmy závodníků i organizátorů. Snahou tohoto textu je tuto mezeru zaplnit a

Více

ROZPIS 43. ročníku Karlova běhu

ROZPIS 43. ročníku Karlova běhu ČS MTB Team, s.r.o. LK Slovan Karlovy Vary Město Abertamy ROZPIS 43. ročníku Karlova běhu Karlův běh Memoriál Jana Pravečka 8. 3. 2014 Závod Ligy dálkových běhů Karlův běh Memoriál Jiřího Čáslavského 9.

Více

Pravidla. schválená výborem sekce vodní turistiky ČSK na schůzi dne 22. ledna 2013.

Pravidla. schválená výborem sekce vodní turistiky ČSK na schůzi dne 22. ledna 2013. Pravidla schválená výborem sekce vodní turistiky ČSK na schůzi dne 22. ledna 2013. 1. Základní ustanovení 1.1. Tato pravidla jsou závazná pro závody vodáků Pyranha cup - Český pohár vodáků (dále jen PC

Více

PROPOZICE. Preambule. Registrace

PROPOZICE. Preambule. Registrace PROPOZICE Preambule AFCZ je týmový vytrvalostní závod motocyklů JAWA 50 Pionýr (tzn. stroje, o zdvihovém objemu do 50 ccm, vyrobené v Československu do r. v. 1982), na uzavřené závodní trati typu cross-country.

Více

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ MINI GP ŽÁCI, MINI GP 70 JUNIOŘI, MINI GP 80 SENIOŘI PŘÍLOHA N 023

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ MINI GP ŽÁCI, MINI GP 70 JUNIOŘI, MINI GP 80 SENIOŘI PŘÍLOHA N 023 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ MINI GP ŽÁCI, MINI GP 70 JUNIOŘI, MINI GP 80 SENIOŘI PŘÍLOHA N 023 2010 www.autoklub.cz 0 Příloha

Více

O. KARTING 1. ŘÁD MISTROVSTVÍ ČR

O. KARTING 1. ŘÁD MISTROVSTVÍ ČR O. KARTING 1. ŘÁD MISTROVSTVÍ ČR 1.1 Všeobecná ustanovení 1.1.1 Pro rok 2016 je vypsáno Mistrovství ČR, kterého se mohou účastnit jezdci s platnou národní, nebo mezinárodní licencí pro karting vydanou

Více

Novoveský běh ročník *

Novoveský běh ročník * Novoveský běh 2016 1. ročník * 2. 7. 2016 Pořadatel: Obec Nová Ves pod Pleší Kontakt: Za poštou 90, Nová Ves pod Pleší 262 04 Ředitel závodu: Jan Havelka 777 302 950 Technický ředitel: Pepa Burian 723

Více

XXX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN OTROKOVICE

XXX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN OTROKOVICE ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN OTROKOVICE 23. 6. 2019 FIA Zóna Střední Evropy / Mistrovství ČR / Česká Trofej Junior I. PROGRAM A) Časový harmonogram distribuce zvláštních ustanovení

Více

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář:

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář: Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2018 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností Pořadatel: DRAGON BOAT EVENTS Termín: Sobota 14. července

Více

Standartní propozice (Skalica) ( )

Standartní propozice (Skalica) ( ) Standartní propozice (Skalica) (11.06.2016) Propozice závodu (Skalica, 11.06.2016) Seriál/podnik je otevřen všem jezdcům bez ohledu na držení licencí. Každý podnik sestává ze dvou jízd. Body obdrží všichni

Více

Závodní pravidla České Kitové Federace pro disciplíny: Snowkiting Freestyle Snowkiting Course Race - okruhový závod

Závodní pravidla České Kitové Federace pro disciplíny: Snowkiting Freestyle Snowkiting Course Race - okruhový závod Závodní pravidla České Kitové Federace pro disciplíny: Snowkiting Freestyle Snowkiting Course Race - okruhový závod Seznam Snowkiting disciplíny - Závodní disciplíny Freestyle - Vyřazovací způsob pavouk

Více

6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340. Tůmova 17, Brno 616 00, tel.: 543236513 www.tpscentrum.cz, email: info@tpscentrum.cz

6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340. Tůmova 17, Brno 616 00, tel.: 543236513 www.tpscentrum.cz, email: info@tpscentrum.cz PODMÍNKY ÚČASTI 18. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE Regata 2 monotypových kategorií ELAN 350 a Elan 340 zařazená do Mezinárodního Poháru ČANY 4. 11. 10. 2014 CHORVATSKO 6 závodních dní 13x ELAN 350 + 7x ELAN 340

Více

3. Rybářské závody na štěrkovně Koblov

3. Rybářské závody na štěrkovně Koblov 3. Rybářské závody na štěrkovně Koblov Ve dnech 10.7. 13.7.2014 se pořádají rybářské závody na štěrkovně Koblov v lovu kaprů a amurů. Pořadatel závodů: Tomáš Tichý a spol. Registrace: Příjezd a registrace

Více

PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013

PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013 PROPOZICE 21. EKOL SUPERPRESTIGE 2013 STATUS ZÁVODU EVROPSKÝ POHÁR JUNIORŮ V TRIATLONU MISTROVSTVÍ ČR VE SPRINT TRIATLONU MÍSTO Brno, Brněnská přehrada, Česká republika http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl

Více

Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012. I. Velká cena Chrudimska

Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012. I. Velká cena Chrudimska Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012 I. Velká cena Chrudimska Velká cena Chrudimska (dále jen VCCh ) zahrnuje celkem 10 hasičských soutěží v PÚ pořádaných v rámci okresu Chrudim

Více

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. června 2019 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov

Více

Divokým Slováckem letiště Kunovice

Divokým Slováckem letiště Kunovice Divokým Slováckem 2018 2. 6. 2018 letiště Kunovice 1) Program soutěže (čas uveden v local time) Pátek 1. 6. 2018 přílety, registrace, přílety po 16:00 nutno koordinovat Západ slunce na LKKU 1. 6. 2018

Více

FINÁLE ŠUMAVSKÉHO POHÁRU MTB 2015. MTB XCO A ZÁVOD DO VRCHU Vimperk 6. 9. 2015

FINÁLE ŠUMAVSKÉHO POHÁRU MTB 2015. MTB XCO A ZÁVOD DO VRCHU Vimperk 6. 9. 2015 Pořadatel: Bike klub Vimperk Místo: Vimperk Náměstí svobody Termín: Neděle 6. 9. 2015 Ředitel závodu: Vojtěch Huřík Hlavní rozhodčí: Ing. Luděk Sáska Velitel trati: Ondřej Šavrňák MTB XCO A ZÁVOD DO VRCHU

Více

XTERRA Hradec Králové 2019 PROPOZICE

XTERRA Hradec Králové 2019 PROPOZICE XTERRA Hradec Králové 2019 PROPOZICE Obecné informace: Název závodu: XTERRA Hradec králové 2019 Datum konání: 28.7.2019 Místo konání: Areál Biřička, Hradec Králové, Královehradecký kraj GPS: 50.1706917N,

Více

PROPOZICE. I. kola Českého poháru v letním biatlonu žactva, dorostu a dospělých

PROPOZICE. I. kola Českého poháru v letním biatlonu žactva, dorostu a dospělých PROPOZICE I. kola Českého poháru v letním biatlonu žactva, dorostu a dospělých Všeobecná ustanovení Pořadatel: Český svaz biatlonu Technické provedení: Klub biatlonu Staré Město pod Landštejnem Datum konání:

Více

Eurocup a 4. kolo Rollo ligy Račice

Eurocup a 4. kolo Rollo ligy Račice Eurocup a 4. kolo Rollo ligy Račice Termín: 15. - 16. 7. 2017 Místo: Račice Labe aréna Račice Vypsání závodů: kritérium, štafeta, dlouhý závod, dětské závody, kategorie OPEN Mapa: Pátek 18:00-20:00 - oficiální

Více

Př. 4 - Zvláštní ustanovení. Příloha zasedání SSK. čas/čas 1. oficiální měřený trénink. 1. oficiální měřený trénink

Př. 4 - Zvláštní ustanovení. Příloha zasedání SSK. čas/čas 1. oficiální měřený trénink. 1. oficiální měřený trénink Příloha 4 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ (krátká verze) OBSAH: I PROGRAM II ORGANIZACE Článek 1 III VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek 2-8 IV PŘEJÍMKY Článek 9-10 V PRŮBĚH ZÁVODU Článek 11-17 VI UZAVŘENÉ PARKOVIŠTĚ VÝSLEDKY

Více

5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném )

5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném ) Místo konání Kožlany + soutěžní okruh Kategorie : Startovné : 5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném ) Dojezd a prezence : 8,30

Více

Přihlášky zasílejte přes webový formulář: 200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků

Přihlášky zasílejte přes webový formulář:   200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2017 Součást seriálu Mistrovství dračích lodí ČR / Torrsen Cup 2017 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností

Více

Havlíčkobrodské stovkování

Havlíčkobrodské stovkování Havlíčkobrodské stovkování SOUTĚŽ V BĚHU NA 100 M PŘEKÁŽEK JEDNOTLIVCŮ V KATEGORIÍCH DOROSTENCŮ, DOSPĚLÝCH A VETERÁNŮ Pořadatel : Okresní sdružení hasičů Havlíčkův Brod Okresní odborná rada velitelů Okresní

Více

Standardní propozice (Brno) (02.05.2015)

Standardní propozice (Brno) (02.05.2015) Standardní propozice (Brno) (02.05.2015) Propozice závodu (Brno, 02.05.2015) Seriál/podnik je otevřen všem jezdcům bez ohledu na držení licencí. Každý podnik sestává ze dvou jízd. Body obdrží všichni jezdci

Více

XXIV. ŠUMAVSKÝ SKIMARATON 21. 2. 22. 2. 2009

XXIV. ŠUMAVSKÝ SKIMARATON 21. 2. 22. 2. 2009 SERIÁL BĚŽECKÝCH ZÁVODŮ GENERÁLNÍ PARTNER PARTNEŘI www.skimaraton.cz XXIV. ŠUMAVSKÝ SKIMARATON 21. 2. 22. 2. 2009 TECHNICAL OUTDOOR WEAR oblečení, které sedí Energy strategy Udělejte si plán pro nejlepší

Více

Sázavské Pádlo propozice závodu

Sázavské Pádlo propozice závodu Sázavské Pádlo 2015 - propozice závodu Loděnice Vltava (DDM hl. m. Prahy) ve spolupráci s dětským občanským sdružením D.O.S. pořádá 44. ročník závodů ve sjezdu a vodácké všestrannosti pro dětské vodácko-turistické

Více

27. INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE 2019

27. INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE 2019 27. INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE 2019 MEZINÁRODNÍ MČR VĚKOVÝCH SKUPIN DOSPĚLÝCH 2019 ČESKÝ POHÁR V TRIATLONU 2019 KALÁB TRIATLONOVÁ LIGA 2019 MÍSTO Brno, Brněnská přehrada, Česká republika https://www.google.cz/maps/@49.230654,16.5170185,17.75z

Více

Brandýsko - Boleslavská regata

Brandýsko - Boleslavská regata Brandýsko - Boleslavská regata 24.5.2014 BSB Regata je závod vyhlašovaný kapitánem přístavu vodních skautů RETRA Brandýs v termínu 24.5.2014. Jedná se o rychlostní závod pádly poháněných plavidel na hladké

Více

Rollo liga 2015 1.kolo Pardubice 18.-19.4.2015

Rollo liga 2015 1.kolo Pardubice 18.-19.4.2015 Rollo liga 2015 1.kolo Pardubice 18.-19.4.2015 SOBOTA 18.4.2015 Pardubický vinařský půlmaratón Závod na dlouhé trati 21,097km ve spolupráci s běžci, kteří poběží na stejné trati jeden ze závodů mistrovství

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. září 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov Datum:

Více

R O Z P I S 25. ročník Mléčný závod Mezinárodní etapový závod kadetů, juniorek a žen

R O Z P I S 25. ročník Mléčný závod Mezinárodní etapový závod kadetů, juniorek a žen Pořadatel: Termín a místo: Tělovýchovná jednota Stadion Louny, oddíl cyklistiky R O Z P I S 25. ročník Mléčný závod Mezinárodní etapový závod kadetů, juniorek a žen Z pověření Českého svazu cyklistiky

Více

Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají

Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají Vodní záchranná služba místní skupina Nové Mlýny ve spolupráci s Yacht Club Dyje, sportovní středisko Pavlov a hasiči Hustopeče pořádají 1. ročník prázdninového závodu (nejen) záchranářů Pálavský záchranář

Více

CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972.

CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972. CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972. Část A všeobecná ustanovení Pravidlo 1 Použití a) Tato pravidla

Více

ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV

ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV Mě sto Rý mařov Š OPÍK reklama & propagace ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA Datum: 31. 1. 1. 2. 2015

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2018 jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785 (Česká republika)

Více

ASK Slavia Praha. pořádá PRAŽSKÉ MEMORIÁLY. Praha, atletický stadion SK Slavia Praha ve Vršovicích

ASK Slavia Praha. pořádá PRAŽSKÉ MEMORIÁLY. Praha, atletický stadion SK Slavia Praha ve Vršovicích ASK Slavia Praha pořádá PRAŽSKÉ MEMORIÁLY Praha, atletický stadion SK Slavia Praha ve Vršovicích Neděle 26. června 2016 Vedoucí činovníci Ředitel závodů Technický ředitel Hlavní rozhodčí Ing. Josef Šrámek

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 ! PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2017 (VTP 2017) jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785

Více

Standardní propozice automobilovém slalomu

Standardní propozice automobilovém slalomu Standardní propozice automobilovém slalomu Úvodní ustanovení Standardní propozice (JP) obsahují základní pravidla pro uspořádání a hodnocení automobilového slalomu (dále jen AS). Jsou závazné pro všechny

Více

ZODM - LYŽAŘSKÝ ORIENTAČNÍ BĚH - POKYNY

ZODM - LYŽAŘSKÝ ORIENTAČNÍ BĚH - POKYNY Pořadatel ZODM - LYŽAŘSKÝ ORIENTAČNÍ BĚH - POKYNY Krajský svaz orientačních sportů Kraje Vysočina a Sportovní klub Orientační sporty Nové Město na Moravě Centrum závodu Nové Město na Moravě, Vysočina Program

Více