Výroční zpráva za rok 2016 PRACOVIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za rok 2016 PRACOVIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE"

Transkript

1 Výroční zpráva za rok 2016 PRACOVIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE

2 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště České Budějovice Staroměstská 2608, České Budějovice IČ: Telefon: Mobil: ceskebudejovice@jczps.cz Webové stránky: PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ, KONTAKTY: Vedoucí pracoviště České Budějovice, sociální pracovnice Do 06/2016 Mgr. Denisa Salvová, DiS. Od 07/2016 Mgr. Soňa Šimková TEL.: , ; ceskebudejovice@jczps.cz Sociální pracovnice koordinátorka osobní asistence Do Mgr. Soňa Šimková TEL.: , ; simkova.jczps@centrum.cz Sociální pracovnice pro sluchově postižené, koordinátorka sociálně aktivizačních služeb Bc. Nikola Kočerová TEL.: , ; kocerova.jczps@centrum.cz Pracovnice půjčovny kompenzačních pomůcek Blanka Brůžková Od 06/16 Jitka Šílená Osobní asistentka Markéta Chaloupková Veronika Mejtová

3 PROVOZNÍ DOBA JCZPS o.p.s., České Budějovice Ambulantní poradenství Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 8:00-12:00 a 12:30-16:00 hodin 8:00-12:00 a 12:30-14:30 hodin 8:00-12:00 a 12:30-16:00 hodin 8:00-12:00 a 12:30-14:30 hodin 8:00-12:00 hodin Pozn. Od července 2016 otevírací doba od 7:30 hodin Osobní asistence(ukončeno k ) Pondělí až neděle 7:00-22:00 hodin Provozní doba sociálně aktivizačních služeb Ambulantní forma Pondělí a Středa Úterý Čtvrtek 8:00 12:00, 12:30 16:00 hodin 8:00 12:00 hodin 8:00 12:00, 12:30 15:00 hodin Terénní forma Úterý Pátek 12:30 17:00 hodin 8:00 12:00 hodin Provozní doba půjčovny kompenzačních pomůcek Pondělí a Středa Úterý a Čtvrtek Pátek: 8:00-12:00 12:30-15:00 hodin 8:00-12:00 12:30-14:30 hodin 8:00-12:00 hodin

4 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. (dále jen JCZPS o.p.s.) je obecně prospěšnou společností, která poskytuje na sedmi pracovištích Jihočeského kraje registrované sociální i doprovodné služby pro osoby se zdravotním postižením a jejich rodiny. JCZPS o.p.s. se v roce 2013 změnilo z občanského sdružení na obecně prospěšnou společnost. Dne došlo k zápisu této společnosti do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného krajským soudem v Českých Budějovicích. JCZPS o.p.s. je registrovaným poskytovatelem sociálních i doprovodných služeb pro osoby se zdravotním postižením, seniory a jejich rodiny. Posláním odborného sociálního poradenství je poskytování rad, informací, pomoci a podpory uživatelům v nepříznivé sociální situaci nebo jsou touto situací ohroženi. Poradenství má uživatelům pomoci lépe se orientovat ve svých právech a povinnostech a nalézt vhodné řešení, které nejsou schopni vyřešit vlastními silami, ani za pomoci blízkého okolí. Odborné sociální poradenství je poskytováno bez úhrady, stejně jako další registrovaná sociální služba: sociálně aktivizační služby určené zdravotně postiženým a seniorům (dále jen SAS). SAS jsou poskytovány ambulantní i terénní formou, služba napomáhá k aktivizování osob se zdravotním postižením a seniorů, a zároveň působí proti sociálnímu vyloučení. Osobní asistence je terénní sociální služba.smyslem osobní asistence je pomáhat dospělým osobám se zdravotním postižením a seniorům zvládnout s pomocí osobního asistenta činnosti, které nemohou vykonávat samostatně. Půjčování kompenzačních pomůcek a prodej baterií a dalšího příslušenství ke sluchadlům včetně drobných opravje doplňkovou službou a je poskytována za úhradu dle platného ceníku. Služba osobní asistence byla poskytována pouze do 10. dubna Služba musela být zrušena z důvodu nedostatečného personálního zabezpečení. Služby jsou poskytovány uživatelům bez ohledu na věk, národnost, náboženské vyznání, sexuální orientaci, politickou příslušnost, typ a rozsah zdravotního postižení, jejich rodinné příslušníky a situaci, ve které se člověk se zdravotním postižením nachází.služby poskytujeme zájemcům a uživatelům ze všech míst okresu České Budějovice.

5 Umístění pracoviště JCZPS o.p.s.čb se nachází v centru města České Budějovice v dosahu MHD. Prostory jsou bezbariérové. 1) POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY a) Sociální poradenství Cílem poradenských služeb je poskytnout odbornou radu, pomoc a podporu tak, aby uživatel byl informován o svých právech a povinnostech, aby se lépe orientoval ve své životní situaci a v možnostech jejího řešení a aktivizoval se k řešení své nepříznivé situace vlastními silami. Zásady poskytování odborného sociálního poradenství: odborné sociální poradenství je poskytováno bez úhrady, přístup pracovníků k uživatelům je profesionální a individuální, pracovníci podporují uživatele při řešení jejich nepříznivé sociální situace, způsob řešení nepříznivé sociální situace si uživatel vybírá sám nebo na základě nabídnutých možností, uživatel je informován o možnosti zachování anonymity, pokud si to přeje a pokud je to s ohledem na složitost jeho problému možné.

6 Odborné sociální poradenství poskytujeme v těchto oblastech: podpora uživatelů v obtížné životní, resp. sociální situaci, ochrana práv uživatelů sociálních služeb, podpora v oblasti ochrany lidských práv a důstojnosti osob se zdravotním postižením, podpora dalšího vzdělávání osob se zdravotním postižením a seniorů, podpora nezávislého života a mobility osob se zdravotním postižením a seniorů, ochrana práv spotřebitele se zdravotním postižením a seniorů, možnosti nápravy nesprávných rozhodnutí či postupů. Služby odborného sociálního poradenství v roce 2016 využilo 704 uživatelů. Z toho službu využilo 303 mužů a 401 žen. b) Osobní asistence Osobní asistence je registrovanou službou podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Jedná se o terénní službu. Cílem osobní asistence je pomoc člověku, který potřebuje k životu pomoc druhé osoby, přičemž je nutné podporovat soběstačnost uživatele s ohledem na jeho možnosti a potřeby, schopnosti a zdravotní stav. Uživatel s pomocí osobního asistenta zvládá ty úkony, které by dělal sám, kdyby neměl postižení. Osobní asistent pomáhá lidem přímo v jejich domácnostech a pomáhají jim zajišťovat činnosti, které vyplývají z jejich individuálních potřeb a času. Celkově za rok 2016 byla služba osobní asistence poskytována 14 uživatelům až do 10. Dubna Následně musela být služba osobní asistence zrušena z důvodu nedostatečného personálního zabezpečení.

7 c) Sociálně aktivizační služby (SAS) SASpořádané v našem centru jsou zaměřené na osoby se zdravotním postižením a seniory. Posláním sociálně aktivizačních činností je udržení a zlepšení kvality života, předcházení sociálnímu vyloučení ze společnosti a aktivní zapojení seniorů a osob se zdravotním postižením, zejména pak osob se sluchovým postižením do běžného života. Mezi konkrétní nabízené aktivity z ambulantní části služby patří: tvořivé dílny, arteterapie, společenský kroužek, klub společenských her cvičení na židlích, sluchový trénink v terénu, kurz znakové řeči aj. O připravovaných i pravidelně se opakujících aktivizačních programech informujeme veřejnost prostřednictvím webových stránek a letáků s dostatečným předstihem, následně je v našem centru k nahlédnutí Pamětní kniha sociálně aktivizačních činností, jako vzpomínka na zajímavé činnosti. V roce 2016 využilo sociálně aktivizační služby 31 uživatelů a uskutečnilo se 176 setkání.

8 2) DOPLŇKOVÁ ČINNOST a) Půjčovna kompenzačních pomůcek Naše půjčovna nabízí: elektrická polohovací lůžka s antidekubitní matrací, mechanické vozíky, elektrický vozík, chodítka, toaletní židle, toaletní vozíky, nástavce na WC, sedačky na vanu, schodolez a další.. Pro sluchově postižené uživatele nabízíme: indukční smyčky, infrasluchátka, set k TV, naslouchadla, a další.. V roce 2016si kompenzační pomůcky a naslouchadla zapůjčilo celkem 203 uživatelů,z nichž někteří si pomůcku půjčili opakovaně. Za rok 2016 bylo uzavřeno celkem 272 smluv o zapůjčení kompenzační pomůcky. Kompenzační pomůcky pravidelně procházejí revizí zkušeného odborníka a jsou dezinfekčně ošetřovány po každém vrácení od uživatelů.

9 b) Prodej baterií a příslušenství k naslouchadlům Zajišťujeme prodej baterií a dalšího příslušenství ke sluchadlům včetně drobných oprav. Sluchově postiženým nabízíme: baterie do naslouchadel, hadičky, kloboučky, olivky, dudlíky, krytky, odvlhčovací a čistící tablety, ultrazvukové čištění tvarovky, štěteček, kartáček a jehly na čištění. Vzdělávání zaměstnanců JCZPS o.p.s. České Budějovice Během roku 2016 se zaměstnanci zúčastnili celé řady kurzů, konferencí a školení, díky kterým dochází k obnově, upevňování a doplňování kvalifikace. Jednalo se např. o tyto kurzy: Stolenprunepomace Azonicpricevet vztahu k zaměstnávání osob se zdravotním postižením Sebeobrana pro sociální pracovníky Zátěžové situace v sociální práci Velká novella 2016 VIII. Výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb A další Zaměstnanci se také účastní pravidelných skupinových supervizí pod vedením PhDr. Miroslava Frnocha. V roce 2016 byly uskutečněny dva workshopy v Prachaticích s názvem: Regenerace sil sociálních pracovníků. Jednalo se vždy o celodenní workshop pro sociální pracovníky Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., přičemž první se uskutečnil v dubnu 2016, pod vedením zkušené lektorky, psychoterapeutky, reflexní terapeutky, supervizorky Mgr. Květy Kadlecové.

10 Workshop byl zaměřen na sebepoznávání a poznávání vlastních sil a hranic. Druhý workshop proběhl v září 2016 opět pod vedením Mgr. Květy Kadlecové. Jelikož počasí bylo krásné, workshop se konal v větší míře venku a byl hodně zaměřen na vlastní zážitek. Regenerace sil sociálních pracovníků 2016 Studentská odborná praxe JCZPS o.p.s. umožnilo absolvovat praxi studentům Jihočeské university v Českých Budějovicích, Teologické a Zdravotně sociální fakulty. Praxe je využívána především studenty sociálního a zdravotně sociálního zaměření. Pod dohledem odborných zaměstnanců se mohou seznámit s prací centra a využít své dosavadní znalosti v praxi.

11 ZE ŽIVOTA JCZPS O.P.S. ČESKÉ BUDĚJOVICE Stejně tak jako jiný rok, tak i v roce 2016 naše zařízení organizovalo, spolupodílelo či se účastnilo mnoha akcí díky kterým se mohla odborná i laická veřejnost seznámit s naší činností. Stejně tak bylo uspořádáno několik akcí pro naše uživatele. 1) Seřizování naslouchadel Servis a seřízení sluchadel ředitelem sekretariátu Svazu neslyšících a nedoslýchavých ČR Jaroslavem Paurem V červnu 2016 se v našem centru konal servis, kontrola a seřízení sluchadel. O tuto akci je vždy velký zájem především díky lidskému a profesionálnímu přístupu pana Paura, který má mnohaleté zkušenosti s touto problematikou. Pravidelný servis p. Paur zajišťuje jako odborník v celé České republice. Zájemci z řad sluchově postižených si měli možnost nechat seřídit sluchadla. Seřízení sluchadel poskytuje naše zařízení jako jediné v Jihočeském kraji. Sežizování naslouchadel ) Štěstí s překážkou Dne na českobudějovickém náměstí konala kulturně osvětová benefiční akce s názvem Štěstí s překážkou. Náměstí se proměnilo v místo podpory, naděje a pochopení pro rodiny, kterým se do života připletla překážka v podobě zdravotního postižení blízké osoby. Pracoviště České Budějovice bylo jednou z prezentujících se organizací. Návštěvníci mohli u stánku JCZPS o.p.s. využít sociálního poradenství, získat informace o půjčovně

12 kompenzačních pomůcek a sociálně aktivizačních službách pro zdravotně postižené a seniory. Zároveň si naše pracoviště připravilo pro účastníky malování na náramky z lékařských špachtlí. Tato aktivita zaujala nejen děti, ale i dospělé. Akce Štěstí s překážkou vnímáme jako velice úspěšnou akci nejen pro veřejnost, ale i pro samotné neziskové organizace, které zde mohou prezentovat svoji činnost a tak i umožnit pomoc dalším lidem. 3) Den otevřených dveří 4. října 2016 proběhl v Jihočeském centru pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. v Českých Budějovicích Den otevřených dveří. Zváni byli všichni, kdo by rádi poznali naši činnost, ale i ti, kteří našich služeb využívají. V rámci programu byl účastníkům představen kolektiv zaměstnanců, nezisková organizace, jednotlivé sociální služby + doplňkové služby a následně ukázka z hodin arteterapie a prezentace kompenzačních pomůcek firmy Ortoservis. Každý účastník obdržel propagační materiály. Vítáni byli I neslyšící, jelikož byl po celou dobu přítomen tlumočník do znakového jazyka. Cílem akce bylo seznámit veřejnost se službami, které JCZPS o.p.s. poskytuje. Den otevřených dveří ) Účast na a VIII. výročním kongresu poskytovatelů sociálních služeb ČR Vedoucí pracovišť a sociální pracovníci se každoročně účastnily již VIII. Kongresu poskytovatelů sociálních služeb ČR pořádaného Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR. Kongres proběhl v Táboře Dvoudenní kongres nabídnul pestrý program. Účastníci si tak mohli vybrat z nepřeberného množství témat podaných desítkami předních českých odborníků.

13 5) Sbírka víček pro Fanouška Naše centrum pokračuje ve sběru víček pro Fanouška.František je pětiletý klučina, kterému lékaři ve 14 měsících diagnostikovali DMO (dětskou mozkovou obrnu) a mikrocefalii. Později se přidala i epilepsie.navzdory těžkému vstupu do života se daří dělat pokroky a Fanoušek se pomalu posouvá dopředu. Velmi mu v tom pomáhají lázeňské pobyty v Klimkovicích, kde podstupuje speciální léčbu Klimtherapy. Cvičení je velmi intenzivní a doplněno několika dalšími procedurami. Bohužel tento měsíční program je velmi finančně nákladný a pojišťovny ho nehradí. Jeden pobyt stojí 96 tisíc Kč. Aby byl výsledek, co nejlepší je třeba absolvovat tento program alespoň 2x v roce. 6) Seniorky Jihočeského centra pomáhají Seniorky Jihočeského centra se zapojily do charitativního projektu: Upleť čtverec, jenž pomáhá opuštěným dětem a dětem s AIDS v Jižní Africe. Celkem uživatelky českobudějovického a prachatického centrav průběhu roku 2016 upletly a uháčkovaly 496 čtverců. Čtverce následně pracovnice JCZPS o.p.s. řádně zabalily a odeslaly do Afriky, kde budou sešity do dek pro potřebné děti. 7) Vánoční besídka s uživateli centra Na konci roku 2016 uspořádalo naše centrum Vánoční posezení. Celkem jsme přivítaly 22 účastníků. Při společném posezení v přátelské atmosféře jsme si zazpívali koledy, pouštěli lodičky a povídali o vánocích. 8) Prodejní výstava výrobků zdravotně postižených a seniorů Na konci roku 2016 zprostředkovalo JCZPS o.p.s. pro veřejnost prodejní výstavu výrobků osob se zdravotním postižením a seniorů. Výtěžek z prodejní výstavy je zpětně použit na podporu JCZPS o.p.s. osob se zdravotním postižením a seniorů.

14 Výsledovka za službu Odborné sociální poradenství 2016 Příjmy Kč MPSV Dotace kraje Dotace města, obce 2000 CELKEM Výdaje Kč Spotřebované nákupy ,40 Služby ,61 Osobní náklady Jiné provozní náklady Poskytnuté příspěvky 415 CELKEM ,01 Sociálně aktivizační služby 2016 ČB , Příjmy SAS Výdaje SAS

15 Výsledovka SAS za rok 2016 Příjmy Kč MPSV Dotace kraje Sponzorské dary, nadace CELKEM Výdaje Kč Spotřebované nákupy Služby ,29 Osobní náklady CELKEM ,29 Odborné soc. poradenství 2016 ČB , Příjmy OSP Výdaje OSP

16 Něco z našich aktivit. Grafitový důl ČK Zámek Kratochvíle Špitálek ČB Klášter Zlatá Koruna Tvořivé dílny

17 Arteterapie Strakonice Vánoční posezení Klub společenských her Společenský kroužek Vánoční tým JCZPS o.p.s., pracoviště České Budějovice

18 Poděkování. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Krajský úřad Jihočeského kraje Obcím: Planá, Vrábče, Svatý Jan nad Malší, Litvínovice, Branišov, Srubec, Kamenný Újezd, ORTOSERVIS Dnes již bývalému Svazu neslyšících a nedoslýchavých ČB v zastoupení M. Somra. Poděkování patří také individuálním dárcům kompenzačních pomůcek pro půjčovnu pomůcek a dárcům knih do knihovny. Za pomoc při realizaci jednotlivých projektů děkujeme dobrovolníkům, externím odborníkům a poradcům.

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště České Budějovice

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště České Budějovice Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště České Budějovice Výroční zpráva za rok 2017 Obsah Základní údaje 2 Provozní doba 4 Umístění pracoviště 6 Poskytované služby 7 Odborné

Více

Výroční zpráva za rok pracoviště České Budějovice

Výroční zpráva za rok pracoviště České Budějovice Výroční zpráva za rok 2015 pracoviště České Budějovice Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště České Budějovice Staroměstská 2608, 370 04 České Budějovice IČ: 26594463 Telefon:

Více

Výroční. zpráva. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek

Výroční. zpráva. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Výroční 2014 zpráva JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., pracoviště Písek Palackého sady 185, 397

Více

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok 2014... 8 Statistika uživatelů sociálních služeb 2014...

Více

- pracoviště České Budějovice

- pracoviště České Budějovice Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o. p. s. - pracoviště České Budějovice 1 Kontaktní údaje Kontaktní osoba: Miroslava Šašková vedoucí pracoviště, sociální pracovnice Mgr. Eva Kašpárková

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Český Krumlov

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Český Krumlov VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Český Krumlov Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. Název společnosti: Jihočeské

Více

pracoviště Písek VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017

pracoviště Písek VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 pracoviště Písek VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 OBSAH Základní údaje organizace... - 3 - Základní údaje... - 3 - Základní údaje pracoviště Písek... - 4 - Základní údaje... - 4 - Hodiny pro veřejnost... - 4

Více

Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje, Kladno Hřebečská 2680, Kladno, 272 02

Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje, Kladno Hřebečská 2680, Kladno, 272 02 Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje, Kladno Hřebečská 2680, Kladno, 272 02 Občanské sdružení registrace: VS/1-1/50 370/02-R ze dne 30. 5. 2002 IČO 265 94 544 DIČ CZ264 94 544 E-mail: szdp-kladno@volny.cz

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Základní informace k poskytování pečovatelské služby

Základní informace k poskytování pečovatelské služby Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o. Zikova 618/14, 770 10 Olomouc sekretariát: 585 757 061, fax: 585 757 066, cn5k73h e-mail: olomouc@sluzbyproseniory.cz IČ: 75004259 Obchodní rejstřík: Krajský soud

Více

Výroční zpráva 2010. Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje. Detašované pracoviště Chrudim

Výroční zpráva 2010. Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje. Detašované pracoviště Chrudim Výroční zpráva 2010 Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje Detašované pracoviště Chrudim Vážené dámy a pánové, Předkládáme Vám výroční zprávu za rok 2010 Centra pro zdravotně postižené Pardubického

Více

Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú.

Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. Název: Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. Sídlo: SNP 559, 383 01 Prachatice IČ: 03482952 Webové stránky: www.jczps.cz E-mail: reditelka@jczps.cz Bankovní spojení: 2300722637/2010 Fio banka Datum

Více

Výroční. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek

Výroční. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Výroční 2013 zpráva JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., pracoviště Písek Palackého sady 185, 397

Více

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI 1 DNY ZDRAVÍ 2018 VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI Město Pelhřimov se i v letošním roce prostřednictvím Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Pelhřimov připojilo ke komunitní kampani

Více

perspektiva Výroční zpráva za rok 2015 Humanitární sdružení Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet

perspektiva Výroční zpráva za rok 2015 Humanitární sdružení Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet Výroční zpráva za rok 2015 Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet podmínky pro plnohodnotný život lidí s handicapem prostřednictvím poskytování sociálních služeb. Obsah Úvod...3 Základní

Více

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 2012 1 Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 www.fchlovosice.cz Farní charita Lovosice Kostelní 146/1, 410 02 Lovosice 2 Základní údaje o organizaci Název organizace: Zřízovatel: Právní

Více

Základní údaje Odborné sociální poradenství Doplňková činnost Půjčovna kompenzačních pomůcek Euroklíče...

Základní údaje Odborné sociální poradenství Doplňková činnost Půjčovna kompenzačních pomůcek Euroklíče... Obsah Základní údaje... 3 Odborné sociální poradenství... 5 Doplňková činnost... 6 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Euroklíče... 7 Statistika uživatelů... 8 Vzdělávací akce... 9 Akce pořádané pracovištěm

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 - 2 - Obsah: Představení společnosti 4 Statutární orgány 5 Kontaktní údaje a personální zajištění 5 Činnost pracoviště 6 Sociální služba 7 Doplňková činnost 8 Další aktivity

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ V ROCE 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ V ROCE 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ V ROCE 2012 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Obsah: Úvodní slovo Základní informace o organizaci Představení organizace Základní údaje Naše pracoviště

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

Pracoviště JCZPS o. p. s. se nacházejí v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře.

Pracoviště JCZPS o. p. s. se nacházejí v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. (dále jen JCZPS o. p. s.) je obecně prospěšnou společností, která poskytuje na sedmi pracovištích po celém Jihočeském kraji registrované sociální

Více

Základní údaje Poskytované služby.. 5

Základní údaje Poskytované služby.. 5 Základní údaje........ 3 Poskytované služby.. 5 Odborné sociální poradenství... 5 Doplňková činnost... 7 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 7 Prodej baterií a dalšího příslušenství k naslouchadlům... 8

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

PRACOVIŠTĚ JINDŘICHŮV HRADEC

PRACOVIŠTĚ JINDŘICHŮV HRADEC PRACOVIŠTĚ JINDŘICHŮV HRADEC VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Obsah: 1. Slovo úvodem 2 2. Stručně z historie 2 3. Statutární orgány společnosti 3 4. Kontaktní údaje pracoviště 3 5. Sociální služba 4 6. Statistické

Více

Metodický pokyn č. 3

Metodický pokyn č. 3 Metodický pokyn č. 3 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Provozní řád poradny pro cizince a uprchlíky

Více

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2011

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2011 1 2011 Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2011 www.fchlovosice.cz Farní charita Lovosice Kostelní 146/1, 410 02 Lovosice 2 Základní údaje o organizaci Název organizace: Zřízovatel: Právní

Více

INFORMACE O ORGANIZACI

INFORMACE O ORGANIZACI se zvukem INFORMACE O ORGANIZACI IČ: 26594544 Adresa: Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje Náměstí T. G. Masaryka 100 261 01 Příbram I Kontaktní osoba: ředitelka Radka Jarolímová, DiS. Tel/fax:

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Základní údaje Občanské sdružení

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

Výroční zpráva 2015 Obsah:

Výroční zpráva 2015 Obsah: Výroční zpráva 2015 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o. p. s., pracoviště Český Krumlov Obsah: Úvodní slovo Naše organizace Přehled statistiky uživatelů 2015 Půjčovna kompenzačních

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO 70289166 591 01 Žďár nad Sázavou Tel. 566 659 178 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ŠKRDLOVICE 243 Tel. 566 654 641 566 654 611 e-mail:dps.skrdlovice@seznam.cz

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. je zapsáno v rejstříku ústavů, vedeného Krajským soudem v Českých Budějovicích, oddíl U, vložka 19.

Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. je zapsáno v rejstříku ústavů, vedeného Krajským soudem v Českých Budějovicích, oddíl U, vložka 19. Název: Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. Sídlo: SNP 559, 383 01 Prachatice IČ: 03482952 DIČ: nejsme plátci DPH Webové stránky: www.jczps.cz sekce Jihočeské centrum rovných příležitostí z.ú.

Více

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , ,

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , , 1 Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: 382 212 998, 731 598 977, E-mail: martina.zachatova@pisek.charita.cz Provozní doba: 7 dní v týdnu včetně víkendů a státem uznaných svátků od 7:30

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016 Město Dobruška Pečovatelská služba Na Příčnici 1011 Dobruška www. pec.sluzba@mestodobruska.cz ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016 Obsahuje základní údaje o organizaci, podává přehled o personálním a technickém

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. Organizace: Návraty Louny, centrum sociálních služeb, z. s. Adresa: Pod Nemocnicí 2380 440 01 Louny Identifikační údaje: IČ 26595249

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Základní údaje organizace PEČOVATELSKÁ SLUŽBA TRUTNOV příspěvková organizace města Trutnov IČ: 70153876 Identifikátor: 4383860 Sídlo PS: Dělnická 161 541 01 TRUTNOV Statutární

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Základní údaje organizace PEČOVATELSKÁ SLUŽBA TRUTNOV - příspěvková organizace města Trutnov IČ: 70153876 Identifikátor: 4383860 Sídlo PS: Dělnická 161 541 01 TRUTNOV Statutární

Více

Pracoviště JCZPS o. p. s. se nacházejí v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře.

Pracoviště JCZPS o. p. s. se nacházejí v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. (dále jen JCZPS o. p. s.) je obecně prospěšnou společností, která poskytuje na sedmi pracovištích po celém Jihočeském kraji registrované sociální

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Sociální služby Lanškroun Pečovatelská služba NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Jsme tady, o.p.s. Výroční zpráva za rok

Jsme tady, o.p.s. Výroční zpráva za rok Výroční zpráva za rok 2014 1 Základní údaje je nestátní neziskovou organizací s vlastní právní subjektivitou. Je zapsána v rejstříku obecně prospěšných společností u Krajského soudu v Ostravě pod spisovou

Více

O nás. Název: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště Prachatice

O nás. Název: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště Prachatice O nás Název: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště Prachatice Sídlo společnosti i pracoviště Prachatice: SNP 559, 383 01 Prachatice Telefon: 388 316 009, 721 001 422 IČ:

Více

Informace pro zájemce o poskytování pe čovatelské služby

Informace pro zájemce o poskytování pe čovatelské služby Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby Informace pro zájemce o poskytování pe čovatelské služby Název organizace a základní údaje: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Adresa:

Více

Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby. Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby

Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby. Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby Název organizace a základní údaje: Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Adresa:

Více

Výroční zpráva 2016 Výroční zpráva 2016 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o. p. s., pracoviště Český Krumlov

Výroční zpráva 2016 Výroční zpráva 2016 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o. p. s., pracoviště Český Krumlov Výroční zpráva 2016 Jiihočeské centrum pro zdravotně postiižené a seniiory,, o.. p.. s..,, pracoviiště Český Krumllov Obsah: Úvodní slovo Naše organizace Přehled statistiky uživatelů 2016 Půjčovna kompenzačních

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště Strakonice

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště Strakonice VÝROČNÍ ZPRÁVA Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. pracoviště Strakonice 2014 Motto: Nemůžeme pomoci každému, ale každý může pomoci někomu. Obsah 1. Základní údaje 3 2. Kontakty

Více

Výroční zpráva občanského sdružení

Výroční zpráva občanského sdružení Výroční zpráva občanského sdružení za rok 2010 Obsah 1. ČLENSKÁ ZÁKLADNA... 1 2. POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE... 2 3. PŮSOBENÍ... 2 4. BILANCE AKTIVIT OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ V ROCE 2012... 3 5. PEČOVATELSKÁ

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 H U M A N I T Á R N Í S D R U Ž E N Í P E R S P E K T I V A Výroční zpráva za rok 2017 Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet podmínky pro plnohodnotný život lidí s handicapem prostřednictvím

Více

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ.02285266 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Obsah 1 Základní informace:... 4 2 Cíle společnosti... 5 2.1 Cílové skupiny, na které společnost orientuje

Více

Zpravodaj Pečovatelské služby

Zpravodaj Pečovatelské služby Zpravodaj Pečovatelské služby Číslo 1 červen 2014 Úvodní slovo: Vážení uživatelé Pečovatelské služby, v rukou držíte první číslo našeho občasníku. Touto cestou bychom Vás chtěli informovat o různých aktualitách

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 - 2 - Obsah: Představení společnosti 4 Statutární orgány společnosti 5 Kontaktní údaje 5 Činnost pracoviště 6 Statistické údaje 14 Náklady a příjmy 15 Poděkování 16 Fotografie

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Uplynulý rok 2014 byl pro nás náročnou zkouškou vše kompletně zvládnout, starosti o chráněnou dílnu, odborné sociální poradenství, tlumočnické služby a též i o pokračující projekty

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Adresa Právní forma IČ Zřizovatel Geriatrické centrum Turkova čp. 785 Týniště nad Orlicí 517 21 /adresa Geriatrického centra je shodná s místem poskytování služeb / Příspěvková organizace

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Příloha Popis realizace poskytování sociální služby Intervenční centrum Nymburk Poslání sociální služby Posláním Intervenčního centra Nymburk je poskytovat přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum.

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum. Výroční zpráva 2015 Slovo úvodem Právo na život je nestátní nezisková organizace, která působí jako registrovaný poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům přinášíme pobytové služby Domov pro

Více

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s.

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. (dále jen JCZPS o.p.s.) je obecně prospěšnou společností, která poskytuje na sedmi pracovištích po celém Jihočeském kraji registrované sociální

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2017 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet).

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet). TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ (EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM), STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY A KRAJEM VYSOČINA Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb obyvatelům Nového Města na

Více

Oblastní charita Trutnov Osobní asistence. PRAVIDLA Zveřejňování informací

Oblastní charita Trutnov Osobní asistence. PRAVIDLA Zveřejňování informací Oblastní charita Trutnov Osobní asistence PRAVIDLA Zveřejňování informací Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracoval: Alena Šimková 1. 9.2015 vedoucí OA Schválil: JUDr. Ing. Jiří Špelda 4.9.2015

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Výroční zpráva občanského sdružení

Výroční zpráva občanského sdružení Výroční zpráva občanského sdružení za rok 2011 Obsah 1. ČLENSKÁ ZÁKLADNA... 1 2. POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE... 2 3. PŮSOBENÍ... 2 4. BILANCE AKTIVIT OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ V ROCE 2012... 3 5. PEČOVATELSKÁ

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Název organizace: Pečovatelská služba Vracov Zřizovatel: Město Vracov,

Více

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Zpráva o čerpání dotace program I. z rozpočtu Statutárního města Brna na rok 2012 nestátního neziskového subjektu zajišťujícího veřejně prospěšnou činnost ve městě

Více

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku:

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku: Název a sídlo účetní jednotky: Sídlo Poštovní 239 IČ: 26839857 DIČ: CZ26839857 Datum vzniku: 1.1.2005 Registrace: v rejstříku obecně prospěšných společností,vedeného Krajským soudem v Ostravě oddíl 0,

Více

1. Základní informace organizace

1. Základní informace organizace Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb KOMUNITNÍ CENTRUM Tyršova 678/21, Poděbrady III, 290 01 Poděbrady Směrnice č.1/2014 Veřejný závazek - Komunitní centrum Odborná sociální poradna 1. Základní

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2013 Výroční zpráva o hospodaření za rok 2013 Stupeň úcty ke stáří udává stupeň ušlechtilosti a pravé ceny u všech národů a kultur. Ladislav Klíma Domov pro seniory ve Vrchlabí má registrované 3 služby: domov

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. Slovo úvodem Vážení, dovoluji si Vám představit nově založenou společnost poskytující sociální služby

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANDARD Č. 1 CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob, kterým je určena, a to v souladu

Více

pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé

pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé Unie neslyšících Brno, o.s. zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel., fax: 541 245 321, mob.: 725 605 216, IČO: 65761201, DIČ: CZ65761201 www.neslysici.net,

Více

Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby. Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby

Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby. Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby Příloha č. 1 Informační katalog poskytované pečovatelské služby Název organizace a základní údaje: Informace pro zájemce o poskytování pečovatelské služby Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Adresa:

Více

JIHOČESKÉ CENTRUM. Jsme tu pro ty, kteří nás potřebují. Jsme tu pro vás 10 let 10 let tradice a zkušeností. PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY O.P.S.

JIHOČESKÉ CENTRUM. Jsme tu pro ty, kteří nás potřebují. Jsme tu pro vás 10 let 10 let tradice a zkušeností. PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY O.P.S. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY O.P.S. Jsme tu pro vás 10 let 10 let tradice a zkušeností. Jsme tu pro ty, kteří nás potřebují. Sídlo: SNP 559, 383 01 Prachatice IČ: 26594463 Webové

Více

Výroční zpráva Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s.

Výroční zpráva Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. Výroční zpráva 2017 Jiihočeské centrum pro zdravotně postiižené a seniiory,, o.. p.. s..,, pracoviiště Český Krumllov Obsah: Úvodní slovo Naše organizace Přehled statistiky uživatelů 2017 Půjčovna kompenzačních

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ Posláním Geriatrického centra Je nabízet a zajistit takovou míru podpory seniorům, kterou skutečně potřebují při řešení nepříznivých sociálních situací

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba Adresa: Duha o.p.s. J. Fučíka 873, 504 01 Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 4 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba I. Základní informace Ředitel:Ing. Štěpánka Holmanová Kontakty: 495 491 180 a 736 601 096

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Listopad 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V ŘÍJNU? Handicap Rally 2016 Dobré místo pro život uspořádalo v pořadí

Více

Webové stránky: sekce Jihočeské centrum rovných příležitostí z.ú.

Webové stránky:   sekce Jihočeské centrum rovných příležitostí z.ú. Název: Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. Sídlo: SNP 559, 383 01 Prachatice IČ: 03482952 DIČ: nejsme plátci DPH Webové stránky: www.jczps.cz sekce Jihočeské centrum rovných příležitostí z.ú.

Více

Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, Praha 7 Holešovice

Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, Praha 7 Holešovice Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s., Dělnická 1020/54, 170 00 Praha 7 Holešovice IČO: 263 04 856 Telefon: 567 155 083, mobil: 608 805 838 e-mail: tyflo@tiscali.cz www.tyflovysocina.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 o činnosti

Více