Výsadba příměstské zeleně v lokalitě U Vodojemu. Park pro aktivní pohyb a odpočinek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výsadba příměstské zeleně v lokalitě U Vodojemu. Park pro aktivní pohyb a odpočinek"

Transkript

1 Výsadba příměstské zeleně v lokalitě U Vodojemu Park pro aktivní pohyb a odpočinek

2 Cíl projektu rozvoj vizuální atraktivity území rozvoj infrastruktury pro volnočasové a relaxační aktivity místních obyvatel zlepšení nabídky atraktivit jak pro místní obyvatele, tak i pro návštěvníky města Kyjov zkvalitnění životního prostředí pro obyvatele Zmiňovaných cílů bude dosaženo vybudováním nové sportovní a volnočasové zóny k aktivnímu odpočinku.

3 Předmět projektu Předmětem projektu je výsadba příměstské zeleně, revitalizace veřejných ploch a vybudování doprovodné infrastruktury v lokalitě U Vodojemu, čímž vznikne nová sportovně-relaxační zóna pro aktivní odpočinek a volnočasové aktivity.

4 Umístění realizace projektu Řešená lokalita se nachází v severovýchodním okraji města na rozhranní intravillánu a extravillánu, a díky tomuto strategickému umístění představuje významnou křižovatku i výchozí bod pro turisty a cykloturisty při plánování cest do blízkého i vzdálenějšího okolí. Místo navazuje na významnou regionální cyklotrasu páteřní Moravskou vinnou stezku v rámci sítě Moravských vinařských stezek. V této souvislosti zde bude řešeno odpočívadlo s infokioskem jako jižní vstupní brána do areálu. V rámci plánovaného městského navigačního systému pro cyklisty se areál nachází na větvi propojující areál lesoparku s páteřním okružním koridorem; spolu s ostatními větvemi tak vytváří ucelený systém cyklopiktogramových koridorů ve městě propojující okolní cyklotrasy a cyklostezky v severo-jižním i západo-východním směru.

5 Situační mapa s umístěním lokality

6 Přehled cílových skupin S ohledem na výhodné umístění lokality, která je předmětem realizace projektu, a na širokou škálu možností jejího využití, mají výstupy projektu potenciál oslovit všechny cílové skupiny z hlediska demografického rozdělení i specifické typologie. Demografické hledisko rozdělení beneficientů Název cílové skupiny Motivace pro využití Související aktivity mládež do 18 let dospělí v produktivním věku senioři široké možnosti trávení volného času aktivní pohyb a odpočinek odpočinek a regenerace, místo pro setkávání s přáteli discgolf, lezecká stěna, stezka pro horská kola, pěší procházky běžecká stezka, stezka pro horská kola, lezecká stěna, discgolf, pěší procházky, venčení psů pěší procházky, posezení, výhledů na zelené plochy, venčení psů

7 Typologické hledisko rozdělení beneficientů Název cílové skupiny Motivace pro využití Související aktivity rodiny s dětmi odpočinek a regenerace, místo pro setkávání s přáteli pěší procházky, posezení a výhled na zelené plochy, hry pro děti, discgolf, infokiosek lidé trávicí aktivní odpočinek široké možnosti trávení volného času běžecká stezka, stezka pro horská kola, lezecká stěna, hřiště na discgolf, infokiosek, venčení psů organizované skupiny zázemí pro odpočinek, občerstvení a regeneraci, meeting point odpočinek na lavičkách, kolektivní hry (discgolf), lezecká stěna, stezka pro horská kola, infokiosek obyvatelé sídliště U Vodojemu bezprostřední blízkost lokality od místa všechny relevantní aktivity, infokiosek bydliště návštěvníci města návštěva lokálního turistického cíle s širokou nabídkou trávení volného času, zastávka na cyklotrase běžecká stezka, stezka pro horská kola, lezecká stěna, hřiště na discgolf, pěší procházky, odpočívadlo pro projíždějící cyklisty, infokiosek

8 Stavební objekty projektu SO O1 Výsadba stromů, keřů a zatravnění SO O2 Vycházkový okruh, jogingový okruh SO O3 MTB okruh SO O4 Lezecká stěna s rozhlednou SO O5 Infokiosek se zastřešeným posezením SO O6 Discgolf SO O7 Veřejné osvětlení nebude zařazeno do projektu SO O8 Oplocený výběh pro psy nebude zařazen do projektu SO O9 Vodní prvky vodní tůň napájená drenážním a sběrným kanálem SO 1O Drenážní a sběrný kanál

9 Popis stavebních objektů SO 01 Výsadba stromů, keřů a zatravnění Celková plocha m² Koncept druhového složení navrhované vegetace počítá s uplatněním převážně původních (autochtonních) dřevin s ohledem na daný rys ekotopu Dubového stupně, který je rozšířen v oblasti nížin, pahorkatin a nejteplejších částí členitých vrchovin. SO 02 Vycházkový, joggingový okruh Celková plocha 1567m² Celková délka 909,00 bm Jedná se o zbudování zpevněné cesty s mlatovým povrchem. Trasa vytváří okruh s napojením lezecké stěny s rozhlednou, MTB okruhu a napojení přístupového chodníku pod hřbitovem. Menší okruh, spolu se stávajícím chodníkem, vytváří pěší trasa u discgolfového hřiště a stávající svah pro sáňkování. Na okruhu budou vybudovány odpočinkové plochy s doplňkovým mobiliářem a lavičkami. Na jednotlivých odpočivadlech joggingového okruhu budou osazeny tzv. workoutové prvky. Jedná se o cvičební prvky pro osoby od 14 let, s max. hmotností uživatele 95 kg. Celkem bude osazeno 7 kusů cvičebních prvků.

10 SO 03 MTB okruh Celková plocha 174 m² Celková délka 348 bm Přírodní stezka pro horská kola vedoucí vnitřkem parku bez povrchové úpravy s terénními nerovnostmi. SO 04 Lezecká stěna s rozhlednou Celková plocha stěn 142,50 m² Výška stěny 10 m Výška rozhledny 12 m Lezecká stěna s rozhlednou je trojúhelníkového půdorysu s vřetenovým schodištěm, situovaným v ose rozhledny. Součástí lezecké stěny s rozhledny bude i nezpevněná dopadová plocha kolem rozhledny. Na tuto dopadovou plochu bude navazovat zpevněná plocha přístupového chodníku a zpevněná plocha vycházkového a joggingového okruhu. SO 05 Infokiosek Celková půdorysná plocha kiosku 18 m² Jedná se o zbudování venkovního infokiosku pro turisty i cykloturisty. Zde budou umístěny informační tabule s nabídkou turistických atraktivit ve městě i okolí.

11 SO 06 Discgolf Do propojené sítě tvořené zpevněnými cestičkami s přírodními překážkami jako jsou stromy, keře a terénní nerovnosti, budou instalovány nové herní prvky - 9 discgolfových košů. SO 08 Oplocený výběh pro psy Celková plocha 4237 m² Celková délka oplocení 265 bm Oplocená plocha bude sloužit k výběhu psů. Výška oplocení bude 1,8 m. SO 09 Vodní prvky V rámci plánovaného stavebního objektu vznikne vodní tůň. Její kyneta bude trvale zatopena a bude soustřeďovat vodu odvedenou ze studní na stavebním objektu SO 10 Drenážní a sběrný kanál a dešťové srážky z prostoru lesoparku. Hloubka vody v kynetě bude 1,1 m, plocha hladiny 270 m², trvale zadržováno130 m³ vody. Počítá se s celkovou kapacitou tůně 330 m³ při maximální hloubce 2,2 m.

12 SO 10 Drenážní a svodný kanál Bude odvádět potrubím podzemní a dešťové vody s vyústěním do objektu SO 09 Vodní prvky (vodní tůň). Předmětem stavby je snížení hladiny podzemní vody, která je v současnosti v úrovni nad podlahami sklepů nemovitostí v zájmovém území.

13 Předběžný propočet nákladů projektu Stavební objekt Název aktivity Předpokládaná cena vč. DPH (mil. Kč) SO.01 výsadba stromů a keřů a ostatní zeleně 3,2 SO.02 vycházkový/joggingový okruh 2,6 SO.03 MTB okruh 0,012 SO.04 lezecká stěna s rozhlednou 1,8 SO.05 infokiosek 0,6 SO.06 discgolf 0,13 SO.07 veřejné osvětlení 1,05 SO.08 oplocený výběh pro psy 0,2 SO.09 vodní prvky 1,5 SO.10 drenážní a sběrný kanál 3,1 Celková cena 14,192

14 Popis aktivit projektu Projekt řeší komplexní výsadbu zeleně a revitalizaci veřejných ploch v lokalitě U Vodojemu v sousedství místního hřbitova. Realizací aktivit spojených s výsadbou dřevin a vybudováním doplňující infrastruktury vznikne nová sportovně-relaxační zóna skládající se ze čtyř částí: 1. Lokalita nad sídlištěm Klínky Související aktivity: rekultivace stávajícího prostranství před obřadní síní spojená s výsadbou dřevin, zatravněním a instalací doplňkového mobiliáře (lavičky)

15 2. Odpočinková zóna u severozápadního okraje hřbitova Související aktivity: výsadba dřevin, revitalizace zatravnění doplnění a instalace nového mobiliáře lavičky, sběrné koše na odpadky zbudování zpevněné cesty s mlatovým povrchem součást jednolitého vycházkového/joggingového okruhu realizace infrastruktury pro nové herní prvky zázemí pro hru discgolf s disky frisbee rekonstrukce a doplnění plotu okolo hřbitova odcloněného zelenou stěnou z tújí vytýčení sáňkařské dráhy pro děti na přírodním svahu nacházejícím se v této části 3. Spojovací cesta Související aktivity: zbudování spojovací cesty mezi odpočinkovou zónou a parkem pro volnočasové aktivity, která má sloužit jako součást vycházkového/joggingového okruhu. výsadba dřevin

16 4. Park pro aktivní pohyb a odpočinek Vybudování nové zelené plochy, jejímž účelem je kromě zpřístupnění zázemí pro volnočasové aktivity také odclonění nově vzniklé klidové zóny od sousední komunikace. Související aktivity: výsadba stromů a keřů a ostaní zeleně na východní straně od hřbitova vedle garáží realizace infrastruktury pro sportovní aktivity vycházkový/joggingový okruh na vnějším okraji lesoparku, doplnění mobiliáře jako jsou lavičky, strečinkové a protahovací zábradlí MTB okruh (single trail) přírodní stezka pro horská kola vedoucí mělkým korytem o šířce 0,5 m vnitřkem parku bez povrchové úpravy, s terénními nerovnostmi, celková délka stezky bude cca 450 m Lezecká stěna s rozhlednou vybudování zpevněné odstavné plochy pro cyklisty a příležitostné návštěvníky zbudování venkovního odpočivadla s infokioskem pro turisty i cykloturisty a informační tabule s nabídkou turistických atraktivit ve městě i okolí místo navazuje na významnou regionální cyklotrasu páteřní Moravskou vinnou stezku v rámci sítě Moravských vinařských stezek.

17 Díky revitalizaci této části města vznikne atraktivní zóna nejen pro obyvatele města Kyjova, ale dojde i ke zlepšení podmínek pro život a rozmnožování celé řady živočichů. Budou instalovány také biologické prvky např.: broukoviště, hmyzí hotel, ještěrkoviště, ježkoviště, ptačí budky atd. Zbudováním těchto prvků na okraji města vznikne něco jako kontaktní místo intra (umělého) a extravillánního (přírodního) prostředí. Území a jeho jednotlivé zóny budou vybaveny přiměřeným počtem vhodně řešených naučných tabulí.

18 Závěrečné shrnutí Realizace projektu bude mít nepochybně pozitivní vliv na životní prostředí jak z hlediska zkvalitnění ovzduší, tak vizuálního i hlukového odclonění sousední komunikace. Přímým výstupem projektu je ozelenění řešeného areálu spočívající ve výsadbě dřevin a realizaci infrastruktury k vytvoření uceleného přírodního komplexu pro volnočasové aktivity. Výsadba zeleně spolu se zatravněním stávajících zemědělských ploch může také posloužit k vytvoření přirozených útočišť a migračních koridorů pro drobné zvířectvo. Ve městě z hlediska kvality a účelnosti využití městské zeleně není dostatek klidových zón umožňujících další vyžití pro potřeby obyvatel všech věkových a sociálních skupin. V rámci příležitostí pro další rozvoj města je tedy na místě hledání možností pro zpřístupnění a širší využívání stávajících nevyužitých přírodních prostranství revitalizovaných výsadbou nové zeleně a doplněných o další prvky pro sportovně-rekreační účely.

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Zařazení projektů ROP NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.1

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI

REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI AREÁL VESEC Areál vybudovaný pro pořádání MS 2009 v klasických lyžařských disciplínách Unikátní plocha na okraji Liberce pro trávení volného

Více

REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI

REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ AREÁL VESEC SPORT A ZÁBAVA JAKO NA DLANI AREÁL VESEC Areál vybudovaný pro pořádání MS 2009 v klasických lyžařských disciplínách Unikátní plocha na okraji Liberce pro trávení volného

Více

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k 31.12.2013) Odbor rozvoje města P.č. Název projektu Popis projektu Dotační program Typ projektu Období realizace zahájení*

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

NÁJEMNÍ BYTY BERANKA ARCHITEKTONICKÁ STUDIE ING.ARCH. KRISTINE KARHANOVÁ GRIGORYAN

NÁJEMNÍ BYTY BERANKA ARCHITEKTONICKÁ STUDIE ING.ARCH. KRISTINE KARHANOVÁ GRIGORYAN SEZNAM PŘÍLOH: A B AUTORSKÁ ZPRÁVA AXONOMETRIE C1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1:15000 C2 FVÚ_ÚP 1:1000 C3 ARCHITEKTONICKÁ SITUACE _ VARIANTA 1 1:500 C4 ARCHITEKTONICKÁ SITUACE _ VARIANTA 2 1:500 101 PŮDORYS

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II 1. Identifikační údaje stavby Akce: Skoczów-Hradek. Revitalizace centra obce - Zvýšení turistické atraktivity území II Investor:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1 Stavba : Karlovy Vary - Tašovice, - úprava tašovické návsi kraj : Karlovarský obec : Karlovy Vary - Tašovice Katastrální území : Tašovice 631060 Parcelní čísla

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ

ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ Řešené území. Řešené území se nachází ve východní části města Karlovy Vary, v k.ú. Bohatice. v jeho jižní části. Tato část je využita převážně pro

Více

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV HODNOCENÉ UKAZATELE Pro zhodnocení stavu pěší a kolové dopravy bylo využito stávajících mapových podkladů určených

Více

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2015-2018 Oprava chodníku Vojkovská Projekt chodník ulice Pod Strašínem Stavba chodník ulice Pod Strašínem (autobusová zastávka hřbitov) Oprava komunikací U Ládek, U

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 Podprogram pro rok 2012 Cestování dostupné všem Prezentaci připravily firmy REDEA Žamberk s.r.o. a OHGS s.r.o. s využitím materiálů Ministerstva pro místní

Více

Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky

Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky A. Přechody pro chodce Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky Označení: PR 01 Popis situace: Chybějící přechod na severní straně mostku přes potok v ulici V Pitkovičkách pro bezpečné

Více

Zadání konceptukoncept klidové zóny na okraji břehu řeky Labe u Lysé nad Labem: pozemky p.č. 12/8, 323/25 a 12/9 u obce Lysá nad Labem Litol

Zadání konceptukoncept klidové zóny na okraji břehu řeky Labe u Lysé nad Labem: pozemky p.č. 12/8, 323/25 a 12/9 u obce Lysá nad Labem Litol Zadání konceptukoncept klidové zóny na okraji břehu řeky Labe u Lysé nad Labem: pozemky p.č. 12/8, 323/25 a 12/9 u obce Lysá nad Labem Litol p.č. 12/8 2.157 m2 (druh pozemku orná půda), p.č. 323/25 842

Více

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í URBANISTICKÁ STUDIE - ŘEŠENÍ PROSTORU NÁMĚSTÍ Název stavby: Rekonstrukce Mariánského náměstí v Černovicích Místo stavby: Černovice u Tábora Datum: 07/2015 Autorský kol.:

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Vidoule areál sportu, volného času a bydlení

Vidoule areál sportu, volného času a bydlení Vidoule areál sportu, volného času a bydlení Obsah prezentace SKUTEČNÝ STAV PARKU VIDOULE RODINNÉ BYDLENÍ VOLNOČASOVÝ PARK VIDOULE Obecné informace Bruslařská dráha Naučná stezka Dětská hřiště Multifunkční

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení OBSAH PREZENTACE 1. Organizační struktura přípravy IPRM 2. Téma

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ na období 2015-2025 Schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 29.1.2015, usnesením č. 3/2015/Z-051 Doplnění č. 1 schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 10.2.2015, usnesením

Více

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Revitalizace sídlištních vnitrobloků Revitalizace sídlištních vnitrobloků Chalabalova Heranova Bronzová V Hůrkách Bellušova Amforová Dana Céová, odbor životního prostředí, MČ Praha 13 Nová tvář sídliště v Praze 13 Revitalizace sídlištních

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

A.1 Identifikační údaje

A.1 Identifikační údaje A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby Studie komunikace a parkovacích míst vč. řešení využití zelených ploch b) místo stavby Obec Přáslavice Místní část sídliště, k.ú. Přáslavice

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH - MISTŘÍNĚ

DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH - MISTŘÍNĚ Ing.Vladimír Divácký, 696 04 Svatobořice Mistřín, Na Zelničkách 1254 tel.: 776 599 195, e-mail: vladimirdivacky@centrum.cz Akce: DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH

Více

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY SEZNAM PŘÍLOH: SITUACE - ŠIRŠÍ VZTAHY 1.00 ÚVOD 1.01 SEZNAM PŘÍLOH, SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY 1.02 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE, FOTODOKUMENTACE 2.00 VÝKRESOVÁ

Více

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky návrh veřejného parteru AUTORSKÁ ZPRÁVA Území Renovovaný veřejný prostor je vymezen ze západní strany vysokým panelovým domem a ze strany východní prostory základní

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

BEDŘICHOVSKÁ G I 1795/19 KLÍNOVÁ 1795/10 BEDŘICHOVSKÁ ŠTĚPNIČNÁ 1795/ /12 NA SLOVANCE 1795/ / / / / /21 4

BEDŘICHOVSKÁ G I 1795/19 KLÍNOVÁ 1795/10 BEDŘICHOVSKÁ ŠTĚPNIČNÁ 1795/ /12 NA SLOVANCE 1795/ / / / / /21 4 795 BEDŘICHOVSKÁ F E 6 9 20 2 KLÍNOVÁ G I 3802 4 D 0 7 ŠTĚPNIČNÁ H 5 BEDŘICHOVSKÁ 9 3 22 3 PARKING A B 2 4 PARKING 5 NA SLOVANCE 3/ 83/4 809/ 809/ C 809/2 809/3 809/4 2 83/6 URBANISTICKÁ ANALÝZA ÚZEMÍ

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky, hradiště) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např.

Více

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel ,

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel , ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel. 318 628 077, www.aspira.cz, e-mail: aspira@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : říjen 2017 Vypracoval:

Více

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Město Napajedla má 7 500 obyvatel. Je obcí s pověřenou působností pro správní obvod s 15 tisíci obyvateli. Z hlediska dopravního se nachází ve významném nadregionálním

Více

,, REVITALIZACE CENTRA OBCE ŽÁDOVICE,,

,, REVITALIZACE CENTRA OBCE ŽÁDOVICE,, PRŮVODNÍ ZPRÁVA Záměrem návrhu je vybudování reprezentačního centra obce s náměstím a funkčním veřejným prostorem. Předkládaný návrh přesahuje rámec požadovaného vymezeného území z důvodu potřeby reagovat

Více

STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC

STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC STUDIE ŘEŠENÍ CYKLOTRAS A CYKLOSTEZEK OBCE VESTEC SCHVÁLENA KOMISÍ DNE 09. LEDNA 2013. OBSAH: 1. CÍL A NÁPLŇ STUDIE 2. ÚVOD 3. KONCEPCE CYKLISTICKÝCH TRAS 4. NÁVRH ŘEŠENÍ 5. VÝKRES VESTEC - PLÁNOVANÉ CYKLOTRASY

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

15 ekomiliard. Rekreační plocha Nové Záluží Cyklostezka napříč Litvínovem

15 ekomiliard. Rekreační plocha Nové Záluží Cyklostezka napříč Litvínovem Projekt na odstranění ekologických škod vzniklých v souvislosti s těžební činností státních hnědouhelných společností v období před jejich privatizací v Ústeckém a Karlovarském kraji podle usnesení vlády

Více

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ MĚSTO HRANICE ODBOR ROZVOJE MĚSTA VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN: ORM/ /18/CA VYŘIZUJE Ing. Dagmar Čabalová TEL.: 581828200 FAX: 581828650 E-MAIL: dagmar.cabalova@mesto-hranice.cz DATUM: 23.01.2018 POSKYTNUTÍ

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností 1 OBSAH 1. Výzva k předkládání návrhů projektů... 3 2. Informace o přípravě IPRM... 6 3. Veřejné projednání IPRM - pozvánka... 11 4. Veřejné projednání IPRM - prezentace...

Více

SEZNAM PŘÍLOH. A. Úvodní údaje, identifikace. B. Průvodní zpráva. C. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace

SEZNAM PŘÍLOH. A. Úvodní údaje, identifikace. B. Průvodní zpráva. C. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace SEZNAM PŘÍLOH A. Úvodní údaje, identifikace B. Průvodní zpráva C. Souhrnná technická zpráva D. Výkresová dokumentace D.1 Přehledná situace M 1:10 000 D.2 Katastrální situace M 1:1000 D.3 Situace stavby

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace.

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace. NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Parametry / indikátory podprogramu na úrovni projektů Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu (117D72100) Národní program podpory

Více

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu:

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Obrázek 1 - přehled lokalit přestavby Ulice Budyšínská Ulice Zhořelecká Ulice Hrádecká ulice Na Výsluní, Hornická Točka autobusu v ulici

Více

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, 10200 kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS Investor: Městská část Praha 10 Datum: Květen 2017 Vypracovala:

Více

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Informace Projektová dokumentace řeší rekonstrukci sportovních ploch a venkovního sezení v areálu 11. ZŠ v ul. Obránců míru v Mostě na pozemku

Více

Strategický plán rozvoje obce Třemešná

Strategický plán rozvoje obce Třemešná Strategický plán rozvoje obce Třemešná 2011 2015 Obsah PŘEDMLUVA... 3 GEOGRAFICKÁ POLOHA OBCE... 3 OBYVATELSTVO... 3 INFRASTRUKTURA... 3 SLUŽBY V OBCI... 4 PODNIKÁNÍ V OBCI... 4 RIZIKA OVLIVŇUJÍCÍ ROZVOJ...

Více

NÁVRHY PROJEKTŮ PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET NEBOLI MILIÓN PRO OBČANY

NÁVRHY PROJEKTŮ PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET NEBOLI MILIÓN PRO OBČANY NÁVRHY PROJEKTŮ PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET NEBOLI MILIÓN PRO OBČANY SLANÝ 2019 Název: Obnova interiéru Hubatkovy hrobky Popis návrhu: Pro zachování Hubatkovy hrobky dalším generacím, je nutné provést včasné

Více

OPŽP přes MAS. Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až ,- Kč především na výsadbu v rámci:

OPŽP přes MAS. Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až ,- Kč především na výsadbu v rámci: OPŽP přes MAS Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až 10.000.000,- Kč především na výsadbu v rámci: Sídelní zeleně 5.000.000,- Kč Realizace ÚSES 3.000.000,-Kč Protierozních

Více

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 ÚZEMNÍ STUDIE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Objednatel: Zhotovitel: MATULA, projekce dopravních staveb Ing. Jiří Matula Datum: říjen 2011 2 Obsah 1. Úvod 2. Vztah lokality

Více

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička STRATEGIIE ROZVOJE MIIKROREGIIONU BYSTŘIIČKA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 6 3. PODNIKÁNÍ... 10 4. CESTOVNÍ

Více

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH ARCHITEKTONICKÁ STUDIE, sídlo : Libníkovice 3, 503 46 Třebechovice p. O., kancelář : Velké náměstí 147, Hradec Králové 500 03, IČ : 02827727, e - mail : office @ mecnerova.cz, telefon : + 420 775 289 984

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období ové záměry, program rozvoje obce pro období 2014-2020 NÁZEV OBCE: VOJTĚCHOV, místní část PLÁŇAVY 1. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA (místní komunikace včetně příslušenství, chodníky, autobusové a vlakové zastávky,

Více

Projektový záměr AREÁL VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT ZA MLÝNEM, Černá Hora

Projektový záměr AREÁL VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT ZA MLÝNEM, Černá Hora Projektový záměr AREÁL VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT ZA MLÝNEM, Černá Hora Definice projektového záměru a jeho cíle: Vytvoření Areálu volnočasových aktivit Za mlýnem (dále jen Areál ) je navrhováno pro obecní

Více

Šířka ve dně. Navazující na přilehlé koryto Sklon svahů MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

Šířka ve dně. Navazující na přilehlé koryto Sklon svahů MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 02 (staničení 459-732 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích kamennou dlažbou / rovnaninou. Břehy jsou pokryty travním porostem, v horní části úseku se nacházejí

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

ÚPRAVY NA SÁŇKOVACÍM VRCHU / mezi ulicemi Jasmínová a Platanová

ÚPRAVY NA SÁŇKOVACÍM VRCHU / mezi ulicemi Jasmínová a Platanová Pořadové číslo projektu: 30 Název projektu: ÚPRAVY NA SÁŇKOVACÍM VRCHU / mezi ulicemi Jasmínová a Platanová Popis projektu: Návrh nabízí rozšíření možností využití sáňkovacího kopce mezi ulicemi Jasmínová

Více

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz V roce 2008 MAS KS 10 200 obyvatel, nyní 34 100 obyvatel (65 obcí) MAS přináší do regionu ročně cca

Více

Co je koncept SMART CITY?

Co je koncept SMART CITY? Co je koncept SMART CITY? V Evropě je koncepce Smart City reakcí na značnou urbanizaci a do značné míry také dalším vývojovým krokem regionální politiky EU, která se doposavad soustředila na podporu regionů

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 06 (staničení 2134-2318 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích betonovými panely. Ve svahu levého břehu vede velké množství inženýrských sítí. Pravý břeh je součástí

Více

Územní studie veřejných prostranství Čisovice. Zadání

Územní studie veřejných prostranství Čisovice. Zadání Územní studie veřejných prostranství Čisovice Zadání 01/2017 Obsah: 1. Úvod 3 2. Cíle a účel pořízení studie 3 3. Rozsah řešeného území 3 4. Podmínky vyplývající z územně analytických podkladů a platné

Více

Plácek U Kola. Realizace plánovacího stanu

Plácek U Kola. Realizace plánovacího stanu Plácek U Kola Realizace plánovacího stanu Zadavatel: Městská část Praha 4 Kontaktní osoba: Ing. arch. Jana Kapičková jana.kapickova@praha4.cz Zpracovatel: dialog architekti s.r.o. info@dialog.archi Zpracovali

Více

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů Obec Račetice F.1.1.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů 08/2013 Obsah: 1. Charakteristika území stavby 1.1. Účel stavby 1.2. Dispoziční řešení 1.3.

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV ZAKÁZKY: ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN LOUČKA, LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 Objednatel: Město Nový

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3 Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup 07/2018 Vymezení výkresů podrobného prostorového uspořádání Náměstí 5. května Tyršovo náměstí

Více

REALIZOVANÉ AKCE 2018

REALIZOVANÉ AKCE 2018 REALIZOVANÉ AKCE 2018 Obec získala dotaci z MMR (1 233 454,- Kč) na rekonstrukci víceúčelového hřiště u školy, realizace právě probíhá, tzn. demontáž stávající hřiště a výstavba nového. Dále obec získala

Více

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Zadávací podklady pro projektovou dokumentaci (studii) regenerace vnitrobloku Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2017_01 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA JAK SE VÁM DNES ŽIJE V ČERVENCE? JAKÁ BY MĚLA BÝT PODLE VAŠICH PŘEDSTAV? VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE Komise rozvoje obce 2016 Největší přednosti

Více

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 1. Návrh na úpravu cest s doprovodem květinových a keřových záhonů Areál MŠ Existující pomník 2. Centrální travnatý prostor Návrh

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Vymezení míst, na kterých se zakazuje konzumovat alkoholické nápoje, zjevné umožňování konzumace alkoholických nápojů a žebrání:

Vymezení míst, na kterých se zakazuje konzumovat alkoholické nápoje, zjevné umožňování konzumace alkoholických nápojů a žebrání: PŘÍLOHA Č. 1 K OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠCE MĚSTA JESENÍKU č. 1 /2015 Vymezení míst, na kterých se zakazuje konzumovat alkoholické nápoje, zjevné umožňování konzumace alkoholických nápojů a žebrání: Centrum

Více

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE Zadavatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov telefon: 554 697 111 fax: 554 610 418 www.krnov.cz e-mail: epodatelna@mukrnov.cz Zpracovatel: Enterprise

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 sociální bezpečnost 2 1 1,0 0,5 0,5 měřítko 4 1 příznivé mikroklima 4 1 podmínky pro pěší 5 1 4,5 1,0 3,5 podmínky pro pobyt 5 1 míra využití (přít. lidí) 4 1 nabídka aktivit

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt Identifikační údaje Název akce: Regenerace lesoparku Masarykovy sady, Doksy SO 02 Posílení rekreačních funkcí Investor: Městské lesy Doksy Valdštejnská 183 472 01 Doksy Projektant sadových úprav: Zahradní

Více

VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy

VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy Odbor rozvoje, investic a majetku města Zborovská 4602, 430 28 Chomutov Business Media CZ, s.r.o. Paní S. S. Nádražní 32 150 00 Praha 5 VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 14. 1. 2013 NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy VYŘIZUJE:

Více

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 MÍSTO STAVBY : Rusava, plocha SO.3 1 ZADAVATEL : obec Rusava Rusava 248 768 45 Rusava STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo P 16-17 Měsíc/rok 09/2017 Počet

Více

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO:

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO: Obec Drážov Plán rozvoje sportu obce Drážov na léta 2018-2028 Obec Drážov, Drážov 41, 38719 Čestice, IČO: 00251143 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Drážov 4. Současný stav podpory sportu

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např. Stříbrný

Více

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části: A1. ÚVOD 1.1. Základní údaje, zadání úkolu 1.2. Vazby na územně plánovací dokumentaci 1.3. Použité podklady 1.4. Vymezení řešeného

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Rekreační možnosti a zatížení CHKO Pálava. Křtiny, 5. - 6. 5. 2010

Rekreační možnosti a zatížení CHKO Pálava. Křtiny, 5. - 6. 5. 2010 Křtiny, 5. - 6. 5. 2010 P - rozloha 83,3 km 2 - vyhlášena 19. 3. 1976 - na území CHKO je 10 obcí - zasahuje na 11 katastrálních území - sídlem Správy je Mikulov na Moravě - posláním je ochrana přírody

Více

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Martin Vérteši FOND MIKROPROJEKTŮ Brno, 2015 Obsah Úvod... 3 1. Obec Bučovice a východiska pro komunitní plánování... 4 2. Sociodemografické údaje... 4 3. Vztah

Více