Čl. I. Důvody podpory, účel využití, rozdělení a předpokládaný objem dotací

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čl. I. Důvody podpory, účel využití, rozdělení a předpokládaný objem dotací"

Transkript

1 Dotační program města 1/26 Čl. I. Důvody podpory, účel využití, rozdělení a předpokládaný objem dotací 1) Město (dále též jen poskytovatel ) vyhlašuje Dotační program pro oblast sportu v roce 2017 (dále jen program ). 2) Poskytování dotací z programu se realizuje v souladu s následujícími právními normami: 2.1. zákon č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů; 2.2. zákon č. 89/2012 Sb. občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů; 2.3. zákon č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole, ve znění pozdějších předpisů; 2.4. zákon č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. 3) Důvodem poskytování dotací z programu je podpora uspokojování sportovních potřeb sportovních organizací, které na území města zajišťují a provádí spolkovou sportovní činnost dětí a mládeže nebo propagace města cestou sportu. 4) Dotace z programu mohou být poskytovány jako neinvestiční finanční podpora žadatelů na účely spojené s jejich činností v oblasti sportu dětí a mládeže, sportu dospělých či s realizací sportovních soutěžních akcí. 5) Celkový předpokládaný finanční objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu poskytovatele na podporu programem stanovených účelů činí ,- Kč. Z toho ,-Kč je určeno na podporu celoroční činnosti sportovních organizací, ,-Kč na podporu realizace sportovních soutěžních akcí pořádaných na území města, ,- Kč na podporu handicapovaných sportovců, ,- Kč na podporu sportovních kolektivů a vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých a ,- Kč na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců. 6) Dotace se poskytuje na základě písemné veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace mezi (poskytovatelem) a žadatelem (příjemcem). 7) Dotace z programu může být poskytnuta v režimu podpory de minimis, ve smyslu Nařízení Komise Evropských společenství č. 1407/2013 ze dne o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské unie na podporu de minimis. Každá dotace bude posouzena individuálně, zda do tohoto režimu spadá. Čl. II. Dotace na podporu celoroční činnosti sportovních organizací Vymezení okruhu způsobilých žadatelů 1) Výkonnostní sport Způsobilým žadatelem o dotaci na celoroční činnost sportovních organizací může být právnická osoba, která ke dni současně splňuje následující předpoklady:

2 Dotační program města 2/ má sídlo na území města ; 1.2. ve vlastní členské základně registruje alespoň jednoho sportovce (člena) ve věku do 19 let (tzn. člena, jehož ročník narození je 1998 a vyšší); 1.3. sportovní či tělovýchovnou činnost provádí jako svou hlavní činnost, 1.4. na území města zajišťuje a provádí spolkovou sportovní činnost dětí a mládeže; 1.5. provozuje olympijské ( nebo neolympijské sporty ( uznané Mezinárodním olympijským výborem; 1.6. je členem celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem; 1.7. má nejméně dvouletou historii sportovní či tělovýchovné činnosti dětí a mládeže na území města 1.8. je li žadatelem pobočný spolek způsobilý pro podání žádosti, o dotaci na totožné výdaje nežádá zároveň hlavní zapsaný spolek, který do svého rozpočtu v žádosti nezahrnuje výdaje a příjmy týkající se spolku pobočného pro potřeby výpočtu dotace se bude počet sportovců v této kategorii násobit koeficientem 1,3. 2) Zájmová činnost Způsobilým žadatelem o dotaci na celoroční činnost sportovních organizací může být též právnická osoba, která s výjimkou předpokladů uvedených v čl. II odst. 1) body 1.5. a 1.6. splňuje ke dni ostatní předpoklady stanovené v čl. II. odst. 1), jestliže provozuje některou z těchto sportovních (volnočasových) aktivit: 2.1. mažoretkový sport; 2.2. jízda na koni; 2.3. požární sport; 2.4. tanec; 2.5. krav maga. 3) Způsobilým žadatelem o dotaci na celoroční činnost sportovních organizací není příspěvková organizace zřizovaná poskytovatelem, která v této kategorii vyvíjí aktivity spadající mezi hlavní činnosti organizace stanovené zřizovací listinou (tyto aktivity příspěvkové organizace jsou podporovány poskytovatelem jiným způsobem, tj. formou poskytování příspěvku na provozní výdaje) Posuzování údajů žadatele 4) Pro potřeby posouzení předpokladu způsobilosti žadatele o dotaci na celoroční činnost sportovních organizací uvedeného v čl. II. odst. 1) bod 1.2. a pro potřeby posouzení kritérií hodnocení žádosti je ke stanovení počtu sportovců (členů) do 19 let registrovaných žadatelem, rozhodný celkový počet sportovců (členů) registrovaných v členské základně žadatele ke dni navýšený a případné hostující sportovce (členy), kteří nejsou u žadatele registrováni, avšak provozovali u něho aktivní sportovní činnost. Pro zařazení hostujícího sportovce do celkového počtu sportovců (členů) žadatele je nutné, aby žadatel poskytovateli prokázal jejich účasti na trénincích mimo školní vyučovací hodiny v období roku 2016.

3 Dotační program města 3/26 5) Pro potřeby posouzení předpokladu způsobilosti žadatele o dotaci na celoroční činnost a pro potřeby posouzení kritérií hodnocení žádosti, jsou rozhodné údaje uvedené žadatelem v žádosti k datu k ) Žadatele, kteří podají žádost o dotaci a nesplní výše stanovené předpoklady způsobilosti o dotaci na celoroční činnost sportovních organizací, bez zbytečného odkladu vyrozumí Odbor organizační městského úřadu a oznámí jim, jsou vyřazení z dalšího hodnocení. Kritéria pro stanovení výše dotace a pro hodnocení žádosti 7) Pro potřeby určení kritérií výše dotace na celoroční činnost sportovních organizací a kritérií hodnocení žádosti způsobilých žadatelů, dělí poskytovatel celkový předpokládaný objem peněžních prostředků vyčleněných na podporu stanoveného účelu (tj ,-Kč) do pěti částí takto: a. Část 1 v objemu ,-Kč - rozdělovaná dle kritérií počtu sportovců v členské základně a jejich výkonnosti (dále jen Část 1 ); b. Část 2 v objemu ,- Kč - rozdělovaná dle kritéria nákladovosti sportu (dále jen Část 2 ); c. Část 3 v objemu ,- Kč rozdělovaná dle kritéria úhrad na dopravné a cestovné v rámci výkonnostního sportu (dále jen Část 3 ); d. Část 4 v objemu ,-Kč rozdělovaná dle kritéria úhrad na sportovní vybavení (dále jen Část 4 ); e. Část 5 v objemu ,-Kč rozdělovaná dle kritéria výrazné reprezentace města (dále jen Část 5 ) Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti z Části 1 počet sportovců v členské základně a jejich výkonnost 8) Výkonnostní sport Z Části 1 bude rozdělována částka těm žadatelům, kteří evidují sportovce (členy) starší 9-ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je v rozmezí let ), když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: 8.1. jsou členy organizací, které provozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem; 8.2. jsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem; 8.3. provádějí pravidelnou sportovní činnost s přihlédnutím k výkonnosti pod vedením trenérů; 8.4. účastní se min. 4x ročně oficiálních akcí a závodů na minimálně krajské úrovni, jejichž výsledky jsou registrované příslušným sportovním svazem; 8.5. jsou řádně zaregistrovanými členy příslušného sportovního svazu; 8.6. splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě.

4 Dotační program města 4/26 9) Zájmová činnost Z Části 1 bude dále rozdělována částka těm žadatelům, kteří nesplňují požadavky stanovené v čl. II. odst. 8), pokud evidují sportovce (členy) od 6 do 19 let (tzn. členy, jejichž ročník narození je rok 1998 a vyšší) když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: 9.1. provádí pravidelnou zájmovou sportovní činnost pro mládež od 6 do 19 let a neúčastní se oficiálních soutěží či závodů nebo nesplňují podmínky pro zařazení do výkonnostní kategorie v min. počtu účasti na oficiálních akcích a závodech; 9.2. provádí sportovní činnost - tréninky v min. rozsahu 1 x týdně, 9.3. splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě 10) Pro potřeby posouzení důvodnosti žádosti a určení výše dotace z Části 1 musí být povinnou přílohou žádosti žadatele jmenný seznam sportovců do 19 let věku na předepsaném tiskopise, včetně roku narození a telefonického kontaktu na zákonného zástupce, rozdělený na kategorie Výkonnostní sport a Zájmová činnost. V kategorii Výkonnostní sport bude u každého sportovce uvedeno splnění minimálně jedné z podmínek uvedených výše (trvalé bydliště, školní docházka, studium či tréninky v České Lípě). V kategorii Zájmová činnost bude u každého sportovce uvedena adresa trvalého bydliště v České Lípě. Žadatel musí vést jednotné evidenční karty sportovců (viz předepsaný tiskopis v příloze programu), jejichž součástí je čestné prohlášení, podepsané zákonným zástupcem v období , a potvrzující, že se sportovec v roce 2016 min. od měsíce září věnoval a k věnuje sportovní činnosti v rámci aktivit žadatele. V případě nezměněných údajů (oproti uplynulému dotačnímu období) zůstávají evidenční karty sportovců v platnosti, aktualizováno musí být pouze čestné prohlášení s podpisem zákonného zástupce sportovce pro daný kalendářní rok. Dále uvede žadatel do karty či její přílohy sportovce významné závody nebo soutěže, kterých se sportovec v předchozím roce zúčastnil, včetně dosaženého umístění. 11) Výše dotace z Části 1 bude u každého způsobilého žadatele navržena jako poměr celkového finančního objemu stanoveného pro Část 1 (tj ,-Kč) a celkového počtu sportovců registrovaných u žadatelů způsobilých pro Část 1 současně splňujících podmínky vymezené v čl. II. odst. 8) nebo 9), upravený dle čl. II odst. 1.9., který se vynásobí konkrétním počtem sportovců do 19 let registrovaných u žadatele. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti z Části 2 - nákladovost sportu 12) Výkonnostní sport Z Části 2 bude rozdělována částka těm žadatelům, kteří evidují sportovce (členy) ve věku do 19-ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je 1998 a vyšší), když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: jsou členy organizací, které provozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem; jsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem;

5 Dotační program města 5/ provádějí pravidelnou sportovní činnost s přihlédnutím k výkonnosti pod vedením trenérů; účastní se min. 4 ročně oficiálních soutěží a závodů pořádaných příslušným sportovním svazem na minimálně krajské úrovni; jsou řádně zaregistrovanými členy příslušného sportovního svazu; splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě při zajišťování sportovní činnosti jim vznikají výdaje za nájemné sportovních zařízení, energie (el. energie, plyn, vodné, stočné) a registrační poplatky. 13) Zájmová činnost Z Části 2 bude dále rozdělována částka těm žadatelům, kteří nesplňují požadavky stanovené v čl. II. odst. 12) pokud evidují sportovce (členy) od 6 do 19 let (tzn. členy, jejichž ročník narození je rok 1998 a vyšší) když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: provádí pravidelnou zájmovou sportovní činnost pro mládež od 6 do 19 let a neúčastní se oficiálních soutěží či závodů; provádí sportovní činnost - tréninky v min. rozsahu 1 x týdně, splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě při zajišťování sportovní činnosti jim vznikají výdaje za nájemné sportovních zařízení, energie (el. energie, plyn, vodné, stočné) a registrační poplatky. 14) Pro potřeby posouzení důvodnosti žádosti a určení výše dotace z Části 2 bude posuzována nákladovost sportu, která bude vycházet ze skutečných hodnot výdajů žadatele za nájemné sportovních zařízení, přičemž výdaje za nájemné administrativních prostor nesloužících aktivní sportovní činnosti (např. kanceláře, sklady) budou uznány v max. v částce ,-Kč, za energie (el. energie, plyn, vodné, stočné), a registrační poplatky v kalendářním roce ) Žadatelé, kteří vedou oddělené účetnictví pro základní věkové kategorie (děti a mládež x dospělí sportovci), uvedou v žádosti pouze údaje týkající se výdajů spojených s činností dětí a mládeže do 19 let. Žadatelé, kteří nevedou oddělené účetnictví pro základní věkové kategorie, uvedou v žádosti údaje týkající se výdajů spojených s činností všech členů žadatele a současně v příloze žádosti uvedou i seznam sportujících členů nad 19 let (z důvodu možnosti provádění následné kontroly poskytovatelem na místě) 16) Je stanoven maximální limit uvedených uznatelných výdajů za nájemné a energie na jednoho sportovce, kterým je dvojnásobek poměru celkových skutečných výdajů za nájemné a energie všech žadatelů a celkového počtu sportovců ze všech žádajících organizací ve věku do 19 let. 17) U žadatelů, kteří neprovozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem a nejsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem, tzn. provozují pouze sportovní volnočasové aktivity (zájmová činnost), se do výše uznatelných výdajů nezapočítávají registrační poplatky a jiné výdaje než nájemné a energie.

6 Dotační program města 6/26 18) V případě, že žadatel (sportovní organizace) vlastní sportovní zařízení, poskytuje se na opravy a údržbu těchto zařízení částka rovnající se 0,5 násobku průměrného (nájmu + energie + vodné a stočné) na sportovce násobeného prokazatelným počtem sportovců do 19 let sportujících v daném sportovním zařízení. 19) Výše dotace z Části 2 bude navržena: u žadatelů způsobilých pro Část 2, kteří nevedou oddělené účetnictví pro základní věkové kategorie (děti a mládež x dospělí sportovci) ve výši uznatelných nákladů žadatele vynásobených poměrem počtu sportovců ve věku do 19 let registrovaných u žadatele k celkovému počtu aktivních sportovců registrovaných u žadatele (tj. včetně aktivních sportovců nad 19 let); u žadatelů způsobilých pro Část 2, kteří oddělené účetnictví pro základní věkové kategorie (děti a mládež x dospělí sportovci) vedou ve výši uznatelných nákladů žadatele; s tím, že následně bude takto určená částka pro každého způsobilého žadatele pro Část 2 poměrně pokrácena tak, aby se celkový součet jednotlivých dotací rovnal celkovému finančnímu objemu stanovenému pro Část 2 (tj ,-Kč) - poměrem celkového finančního objemu stanoveného pro tuto část a vypočtené částky za všechny organizace vynásobeného určenou částkou u konkrétní organizace. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti z Části 3 - dopravné a cestovné 20) Výkonnostní sport Z Části 3 bude rozdělována částka těm žadatelům, kteří mají sportovce (členy) ve věku do 19-ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je 1998 a vyšší), když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: jsou členy organizací, které provozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem; jsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem; provádějí pravidelnou sportovní činnost s přihlédnutím k výkonnosti pod vedením trenérů; účastní se min. 4 ročně oficiálních soutěží a závodů pořádaných příslušným sportovním svazem na minimálně krajské úrovni; jsou řádně zaregistrovanými členy příslušného sportovního svazu; splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě při zajišťování sportovní činnosti jim vznikají výdaje na dopravném a cestovném. 21) Výše dotace z Části 3 bude u každého způsobilého žadatele navržena paušální částkou, jako poměr celkového finančního objemu stanoveného pro Část 3 (tj ,-Kč) a celkového počtu sportovců registrovaných u žadatelů způsobilých pro Část 3, upravený dle čl. II odst. 1.9., který se vynásobí konkrétním počtem sportovců do 19 let způsobilých pro Část 3.

7 Dotační program města 7/26 Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti z Části 4 - sportovní vybavení 22) Výkonnostní sport Z Části 4 bude rozdělována částka těm žadatelům, kteří evidují sportovce (členy) ve věku do 19-ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je 1998 a vyšší), když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň: jsou členy organizací, které provozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem; jsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem; provádějí pravidelnou sportovní činnost s přihlédnutím k výkonnosti pod vedením trenérů; účastní se min. 4 ročně oficiálních soutěží a závodů pořádaných příslušným sportovním svazem na minimálně krajské úrovni; jsou řádně zaregistrovanými členy příslušného sportovního svazu; splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě při zajišťování sportovní činnosti jim vznikají výdaje na sportovní vybavení (materiál a neinvestiční hmotný majetek v pořizovací hodnotě menší než ,- Kč ), tzn. výzbroj a výstroj, mantinely, branky, míče apod. 23) Pro potřeby navržení výše dotace z Části 4 bude každému jednotlivému způsobilému žadateli nejprve stanoven počet bodů ekonomické náročnosti sportu, jako násobek počtu sportovců způsobilých pro část 4 registrovaných u žadatele a počtu bodů pro konkrétní sportovní odvětví dle údajů České unie sportu uvedených v Tabulce bodového ohodnocení ekonomické náročnosti sportů sdružených v ČSU na jednoho hráče, která tvoří přílohu č. 3. Nebude-li pro některé sportovní odvětví údaj o bodové hodnotě nákladovosti sportu v příloze č. 3 uveden, použijí se k výpočtu bodů ekonomické náročnosti sportu bodové hodnoty sportovního odvětví uvedeného v příloze č. 3 danému sportovnímu odvětví nejbližší. Následně bude součtem bodů dosažených všemi jednotlivými žadateli způsobilými pro Část 4 stanoven celkový počet bodů ekonomické náročnosti sportu. Výše dotace pro jednotlivé žadatele způsobilé pro Část 4 bude navržena jako poměr celkového finančního objemu stanoveného pro Část 4 (tj ,- Kč) a celkového součtu bodů ekonomické nákladovosti sportu všech žádajících organizací, který se vynásobí bodovou nákladovostí sportu dle ČUS u konkrétního žadatele. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti z Části 5 - výrazná reprezentace města 24) Výkonnostní sport Z Části 5 bude rozdělována částka těm žadatelům, kteří evidují sportovce (členy) ve věku do 19-ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je 1998 a vyšší), a sportovce ve věku 20 ti let (tzn. členy, jejichž ročník narození je 1997, a v roce 2017 jsou stále registrovanými členy žadatele), když přitom žadatel nebo tito sportovci zároveň:

8 Dotační program města 8/ jsou členy organizací, které provozují olympijské a neolympijské sporty uznané Mezinárodním olympijským výborem; jsou členy celostátních zastřešujících organizací, uznaných Českým olympijským výborem; provádějí pravidelnou sportovní činnost s přihlédnutím k výkonnosti pod vedením trenérů; účastní se min. 4 ročně oficiálních soutěží a závodů pořádaných příslušným sportovním svazem na minimálně krajské úrovni; jsou řádně zaregistrovanými členy příslušného sportovního svazu; splňují alespoň jednu z následujících podmínek - trvalé bydliště, školní docházka či studium v České Lípě, docházka na tréninky v České Lípě v roce 2016 dosáhli na umístění do 3. místa v nejvyšší celostátní soutěži, nebo za reprezentaci České republiky na SP, ME, MS, Olympijských hrách. 25) Z Části 5 bude poskytována dotace za umístnění jednotlivého sportovce pouze jednou za nejvyšší umístění v soutěžích, u jednotlivých klubů se dotace poskytuje maximálně pro 3 sportovce. U kolektivních sportů v nejvyšší celostátní soutěži se dotace poskytuje pouze jednou, a to ve výši 4 násobku vypočtené dotace na jednotlivce. U členů reprezentace České republiky na SP, ME, MS nebo Olympijských hrách se dotace z Části 5 poskytuje maximálně ve výši ,- Kč za každého reprezentanta, maximálně však za 3 reprezentanty z jednotlivého klubu. U neolympijských sportů se poskytuje dotace z Části 5 v poloviční výši dotace poskytované olympijským sportům (při výpočtu se počet sportovců max. 3 sportovci) splňujících podmínku výrazné reprezentace města vydělí dvěma). Výše dotace z Části 5 může u jednotlivce u olympijských sportů činit maximálně ,- Kč a u olympijských kolektivních sportů maximálně ,- Kč. 26) Výše dotace pro jednotlivé žadatele způsobilé pro Část 5 bude navržena dle principů uvedených v čl. II. odst. 25) jako poměr celkového finančního objemu stanoveného pro Část 5 (tj ,-Kč) a celkového počtu sportovců ze všech žádajících organizací splňujících podmínku uvedenou v čl. II. odst. 24) bod 24.7 (výrazné reprezentace města ), který se vynásobí počtem sportovců splňujících podmínku výrazné reprezentace města registrovaných u žadatele. Společná pravidla pro stanovení výše dotace na celoroční činnost sportovních organizací a kritérií hodnocení žádosti způsobilých žadatelů 27) Celková výše dotace na celoroční činnost sportovních organizací bude navržena na základě údajů uvedených v jednotlivých žádostech dle výše uvedených výpočtů, a s ohledem na možné max. limity uvedené v programu. 28) Maximální výše dotace v jednotlivém případě je stanovena na ,- Kč a zároveň pro jednotlivého žadatele a jeden druh sportu ve výši ,- Kč. 29) V případě, že výpočtem dojde u některého žadatele k překročení výše požadované dotace, či k překročení výše uvedených maximálních limitů, bude proveden přepočet (uvedeným žadatelům bude přiznána požadovaná či limitem stanovená výše dotace a zbývající částka z rozpočtu pro danou kategorii bude rozdělena mezi ostatní žadatele dalším výpočtem).

9 Dotační program města 9/26 30) Počet podání žádostí je stanoven na max. jednu v daném kalendářním roce na jednoho žadatele a jeden druh sportu. V případě organizací, sdružujících více oddílů bude žádost podávat zastřešující organizace, přílohou bude celkový rozpočet žádající organizace, a dále přílohy vztahující se k jednotlivým oddílům tj. rozpočty a údaje o sportovcích na každý druh sportu. Způsobilé a nezpůsobilé výdaje na celoroční činnost sportovních organizací 31) Dotace na celoroční činnost sportovních organizací může být žadatelem využita na následující účely: dopravné, cestovné, pohonné hmoty do dopravních prostředků v majetku či v užívání žadatele, ubytování žadatele v rámci sportovní činnosti; nájemné prostor včetně služeb a energií ve sportovních zařízeních na území města (výdaje za nájemné administrativních prostor nesloužících aktivní sportovní činnosti např. kanceláře, sklady do max. v částky ,-Kč); mimo území města v případě uzavření jediného sportoviště daného druhu; energie ve vlastních sportovních zařízeních; registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky; náklady na rozhodčí (porotce) honoráře, dopravné max. do 20% poskytované dotace ; náklady na sportovní materiální vybavení a DDHM (dlouhodobý drobný hmotný majetek s pořizovací hodnotou menší než 40 tis. Kč); náklady na sportovní soustředění doprava, ubytování, nájem sportovních zařízení; náklady na odměny trenérů max. do 20% poskytované dotace; náklady na opravy a údržbu sportovních areálů a zařízení v majetku žadatele a v majetku města do 40% poskytovaného příspěvku (materiální výdaje, DDHM, služby). 32) Ostatní výdaje neuvedené v programu budou poskytovatelem akceptovány pouze jako povinná spoluúčast. 33) Dotaci na celoroční činnost sportovních organizací nelze použít zejména k úhradě nákladů na mzdy či odměny sportovců, dále na stravné a pohoštění, nákup alkoholických nápojů a omamných látek včetně tabákových výrobků. Čl. III. Dotace na uspořádání sportovní soutěžní akce na území města Vymezení okruhu způsobilých žadatelů 1) Žadatelem může být fyzická podnikající osoba, nebo právnická osoba se sídlem v České Lípě, jehož akce je realizována na území města a pro občany České Lípy. Žadatelem může být i fyzická podnikající osoba, nebo právnická osoba se sídlem mimo Českou Lípu, jehož akce je realizována na území města a pro občany České Lípy. Žadatelem nemůže být příspěvková organizace zřizovaná poskytovatelem, která v této kategorii vyvíjí aktivity spadající mezi hlavní činnosti organizace stanovené zřizovací listinou (tyto aktivity příspěvkové organizace jsou podporovány poskytovatelem jiným způsobem, tj. formou poskytování příspěvku na provozní výdaje)

10 Dotační program města 10/26 2) Každý žadatel může podat pouze jednu žádost o dotaci na realizaci sportovní soutěžní akce, avšak v případě žadatelů sdružujících více sportovních oddílů, se omezení týká jednotlivých sportovních odvětví. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti 3) Hodnotící kritéria: 1. Význam z hlediska místní příslušnosti účastníků akce a dopadu na území (váha 30%) a) akce celorepublikového významu a vyšší 15 bodů b) krajského významu 7 bodů c) okresního, místního a ostatního významu 0 bodů 2. Poměr mezi požadovanou dotací a celkovým rozpočtem (váha 30%) a) do 25% 15 bodů b) 26-50% 7 bodů c) 51-80% 0 bodů 3. Tradice pořádané akce - ročník pořádané akce (váha 20%) a) 5. ročník a výše 15 bodů b) ročník 7 bodů c) 1. ročník 0 bodů 4. Vícezdrojové financování (váha 15%) a) spolufinancování akce z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) a spolufinancování akce ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 15 bodů b) spolufinancování akce z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) nebo spolufinancování akce ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 7 bodů c) bez vícezdrojového financování 0 bodů 5. Forma právní subjektivity příjemce (váha 5%) a) nezisková právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní činnosti se sídlem na území města 15 bodů b) podnikatelské subjekty a fyzické podnikající osoby 7 bodů 4) Počet bodů přiznaných v rámci jednotlivých kritérií se násobí procentuální váhou daného kritéria. Součet těchto hodnot činí celkovou výši dosažených bodů v rámci jedné žádosti.

11 Dotační program města 11/26 5) Výbor pro sport stanoví hranici minimální celkové výše bodů za jednotlivou žádost, a to tak, aby mohla být uspokojena většina oprávněných žadatelů - při jejím nedosažení budou žádosti z dalšího projednávání vyřazeny. 6) Žádosti o poskytnutí dotace mohou být hodnotícím orgánem kráceny o položky (popř. části položek), které nejsou nezbytné pro realizaci projektu a jejichž dopad na plnění účelu podpory není významný. V takovém případě bude upraven celkový rozpočet a bude navýšen poměr požadované dotace a celkového rozpočtu. 7) Výše dotace bude vycházet z výpočtu z následujících hodnot: žádost o dotaci v Kč, počet získaných bodů, rozpočet dané kategorie. 8) Hodnota požadované výše o dotaci se násobí počtem získaných bodů, výsledkem je poměrné číslo. 9) Výše dotace je stanovena poměrem celkového finančního objemu stanoveného pro tuto kategorii a celkového součtu poměrných čísel všech žádajících organizací, který se vynásobí poměrným číslem konkrétního žadatele. 10) V případě, že výpočtem dojde k překročení výše požadované dotace, bude proveden přepočet (uvedeným žadatelům bude přiznána požadovaná výše dotace a zbývající částka z rozpočtu pro danou kategorii bude rozdělena mezi ostatní žadatele dalším výpočtem). 11) Maximální výše jednotlivé dotace je stanovena na ,- Kč Způsobilé a nezpůsobilé výdaje na uspořádání sportovní akce 12) Dotace na uspořádání sportovní akce může být žadatelem využita na následující účely v rámci výdajů sportovní akce, jíž se žádost týká: nájemné prostor včetně služeb a energií ve sportovních zařízeních na území města energie ve vlastních sportovních zařízeních náklady na rozhodčí (porotce, komisaře) honoráře, dopravné 20% náklady na sportovní materiální vybavení a DDHM (dlouhodobý drobný hmotný majetek s pořizovací hodnotou menší než 40 tis. Kč); propagace akce věcné ceny 20% pořadatelská a zdravotní služba, hasiči, časoměřiči 20% zajištění technických požadavků a služeb (ozvučení, osvětlení, pronájem sportovního materiální vybavení a technických zařízení, obsluha a instalace technických zařízení) 13) Ostatní výdaje neuvedené v programu budou poskytovatelem akceptovány pouze jako povinná spoluúčast. 14) Dotaci na uspořádání sportovní soutěžní akce nelze použít zejména k úhradě nákladů na mzdy či odměny sportovců, dále na stravné a pohoštění, nákup alkoholických nápojů a omamných látek včetně tabákových výrobků; dále na akce typu soustředění a sportovních kempů.

12 Dotační program města 12/26 Čl. IV. Dotace na podporu handicapovaných sportovců Vymezení okruhu způsobilých žadatelů 1) Žadatelem o dotaci na podporu handicapovaných sportovců může být právnická osoba se sídlem na území města evidující ve své členské základně handicapovaného sportovce a fyzická nepodnikající handicapovaná osoba s trvalým bydlištěm v České Lípě. 2) Každý žadatel může podat pouze jednu žádost o dotaci na podporu handicapovaných sportovců. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti 3) Hodnotící kritéria: 1. Míra znevýhodnění při sportu (stupeň postižení) (váha 35%) a) těžká (nutnost celkové asistence a pomoci další osoby) 15 bodů b) střední (nutnost částečné asistence a pomoci další osoby) 7 bodů c) lehké (bez nutnosti cizí asistence a pomoci) 0 bodů 2. Současná úspěšnost a účast sportovce na sportovních soutěžích (váha 30%) a) mezinárodní a vrcholná republiková úroveň (1. 2. nejvyšší soutěž v ČR) 15 bodů b) nižší republiková úroveň (3. nejvyšší soutěž v ČR až krajská úroveň) 7 bodů c) nejnižší republiková úroveň (okresní, místní a ostatní úroveň) 0 bodů 3. Poměr mezi požadovanou dotací a celkovým rozpočtem (váha 25%) a) do 25% 15 bodů b) 26-50% 7 bodů c) 51-80% 0 bodů 4. Vícezdrojové financování (váha 10%) a) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) a spolufinancování akce ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 15 bodů b) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) nebo spolufinancování akce ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 7 bodů c) bez vícezdrojového financování 0 bodů

13 Dotační program města 13/26 4) Počet bodů přiznaných v rámci jednotlivých kritérií se násobí procentuální váhou daného kritéria. Součet těchto hodnot činí celkovou výši dosažených bodů v rámci jedné žádosti. 5) Výbor pro sport stanoví hranici minimální celkové výše bodů za jednotlivou žádost, a to tak, aby mohla být uspokojena většina oprávněných žadatelů - při jejím nedosažení budou žádosti z dalšího projednávání vyřazeny. 6) Žádosti o poskytnutí dotace mohou být hodnotícím orgánem kráceny o položky (popř. části položek), které nejsou nezbytné pro realizaci projektu a jejichž dopad na plnění účelu podpory není významný. V takovém případě bude upraven celkový rozpočet a bude navýšen poměr požadované dotace a celkového rozpočtu. 7) Výše dotace bude vycházet z výpočtu z následujících hodnot: žádost o dotaci v Kč, počet získaných bodů, rozpočet dané kategorie. 8) Hodnota požadované výše o dotaci se násobí počtem získaných bodů, výsledkem je poměrné číslo. 9) Výše dotace je stanovena poměrem celkového finančního objemu stanoveného pro tuto kategorii a celkového součtu poměrných čísel všech žádajících organizací, který se vynásobí poměrným číslem konkrétního žadatele. 10) V případě, že výpočtem dojde k překročení výše požadované dotace, bude proveden přepočet (uvedeným žadatelům bude přiznána požadovaná výše dotace a zbývající částka z rozpočtu pro danou kategorii bude rozdělena mezi ostatní žadatele dalším výpočtem). 11) Maximální výše jednotlivé dotace je stanovena na ,- Kč Způsobilé a nezpůsobilé výdaje na podporu handicapovaných sportovců 12) Dotace na podporu handicapovaných sportovců může být žadatelem využita v rámci výdajů na konkrétní handicapované sportovce, jichž se žádost týká, na následující účely: dopravné, cestovné, pohonné hmoty do dopravních prostředků v majetku či v užívání žadatele, ubytování žadatele v rámci sportovní činnosti, registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky náklady na sportovní materiální vybavení a DDHM (dlouhodobý drobný hmotný majetek s pořizovací hodnotou menší než 40 tis. Kč); náklady na sportovní soustředění (doprava, ubytování, nájem či vstupy do sportovních zařízení) náklady na sportovní přípravu (vstupy do sport. zařízení, fitness příprava..) 13) Ostatní výdaje neuvedené v programu budou poskytovatelem akceptovány pouze jako povinná spoluúčast. 14) Dotaci na podporu handicapovaných sportovců nelze použít zejména k úhradě nákladů na mzdy či odměny sportovců, dále na stravné a pohoštění, nákup alkoholických nápojů a omamných látek včetně tabákových výrobků.

14 Dotační program města 14/26 Čl. V. Dotace na podporu sportovních kolektivů a vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých Vymezení okruhu způsobilých žadatelů 1) Žadatelem o dotaci na podporu sportovních kolektivů v kategorii dospělých mohou být sportovní kolektivy sportovců většinou A týmy nebo družstva českolipských sportovních klubů, které žádají o podporu prostřednictvím vlastního sportovního klubu, tj. právnické osoby se sídlem v České Lípě (je li žadatelem pobočný spolek způsobilý pro podání žádosti, nebude o dotaci na stejný účel žádat hlavní zapsaný spolek a ve svém rozpočtu nebude mít zahrnuty výdaje a příjmy týkající se spolku pobočného), a splňující podmínku pravidelné účasti kolektivu na minimálně krajských soutěžích v kalendářním roce předchozím i současném Žadatelem o dotaci na podporu vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých mohou být úspěšní sportovci jednotlivci, kteří žádají o podporu prostřednictvím vlastního sportovního klubu, tj. právnické osoby se sídlem v České Lípě (vyjma pobočných spolků (je li žadatelem pobočný spolek způsobilý pro podání žádosti, nebude o dotaci na stejný účel žádat hlavní zapsaný spolek a ve svém rozpočtu nebude mít zahrnuty výdaje a příjmy týkající se spolku pobočného), a splňující podmínku účasti sportovce na min. vrcholných národních a mezinárodních soutěžích (např. MR, ME, MS, Evropský nebo Světový pohár apod.). 2) Každý žadatel může podat pouze jednu žádost o dotaci na podporu sportovního kolektivu jednoho sportovního odvětví a jednu žádost na jednoho vrcholového sportovce jednotlivce v kategorii dospělých Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti 3) Hodnotící kritéria: 1. Současná úspěšnost a účast žadatele na sportovních soutěžích (váha 25%) a) mezinárodní a vrcholná republiková úroveň (1. 2. nejvyšší soutěž v ČR) 15bodů b) nižší republiková úroveň (3. nejvyšší soutěž v ČR a níže, min. krajská úroveň) 7 bodů c) nejnižší republiková úroveň (okresní, místní a ostatní) 0bodů 2. Úspěšnost a účast na sportovních soutěžích v uplynulých 3 letech z hlediska jejich výše dle konkrétního sportovního odvětví (váha 15%) a) mezinárodní a vrcholná republiková úroveň (1. 2. nejvyšší soutěž v ČR) 15 bodů b) nižší republiková úroveň ( 3. nejvyšší soutěž v ČR a níže, min. krajská úroveň) 7 bodů c) nejnižší republiková úroveň (okresní, místní a ostatní) 0 bodů 3. Velikost skupiny - počet sportovců v rámci kolektivů a týmů (váha 10%) a) kolektiv nad 10 členů 15 bodů b) kolektiv 5 9 členů 7 bodů

15 Dotační program města 15/26 c) kolektiv do 4 členů a sportovci jednotlivci 5 bodů 4. Poměr mezi požadovanou dotací a celkovým rozpočtem (váha 25%) a) do 25% 15 bodů b) 26-50% 7 bodů c) 51-80% 0 bodů 5. Kategorie nákladovosti na sportovní vybavení jednotlivých druhů sportů dle údajů České unie sportu uvedených v Tabulce bodového ohodnocení ekonomické náročnosti sportů sdružených v ČSU na jednoho hráče, která tvoří přílohu č. 3 (nebude-li pro některé sportovní odvětví údaj o bodové hodnotě nákladovosti sportu v příloze č. 3 uveden, použijí se k výpočtu bodů ekonomické náročnosti sportu bodové hodnoty sportovního odvětví uvedeného v příloze č. 3 danému sportovnímu odvětví nejbližší): (váha 10%): a) sporty s hodnotou 401 bodů a výše 15 bodů b) sporty s hodnotou bodů 7 bodů c) sporty s hodnotou bodů 0 bodů 6. Vícezdrojové financování (váha 10%) a) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) a spolufinancování ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 15 bodů b) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) nebo spolufinancování ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 7 bodů c) bez vícezdrojového financování 0 bodů 7. Forma právní subjektivity příjemce (váha 5%) a) nezisková právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní činnosti se sídlem na území města 15 bodů b) podnikatelské subjekty 7 bodů 4) Počet bodů přiznaných v rámci jednotlivých kritérií se násobí procentuální váhou daného kritéria. Součet těchto hodnot činí celkovou výši dosažených bodů v rámci jedné žádosti. 5) Výbor pro sport stanoví hranici minimální celkové výše bodů za jednotlivou žádost, a to tak, aby mohla být uspokojena většina oprávněných žadatelů - při jejím nedosažení budou žádosti z dalšího projednávání vyřazeny. 6) Žádosti o poskytnutí dotace mohou být hodnotícím orgánem kráceny o položky (popř. části položek), které nejsou nezbytné pro realizaci projektu a jejichž dopad na plnění účelu podpory není významný. V takovém případě bude upraven celkový rozpočet a bude navýšen poměr požadované dotace a celkového rozpočtu. 7) Výše dotace bude vycházet z výpočtu z následujících hodnot: žádost o dotaci v Kč, počet získaných bodů, rozpočet dané kategorie.

16 Dotační program města 16/26 8) Hodnota požadované výše o dotaci se násobí počtem získaných bodů, výsledkem je poměrné číslo. 9) Výše dotace je stanovena poměrem celkového finančního objemu stanoveného pro tuto kategorii a celkového součtu poměrných čísel všech žádajících organizací, který se vynásobí poměrným číslem konkrétního žadatele. 10) V případě, že výpočtem dojde k překročení výše požadované dotace, bude proveden přepočet (uvedeným žadatelům bude přiznána požadovaná výše dotace a zbývající částka z rozpočtu pro danou kategorii bude rozdělena mezi ostatní žadatele dalším výpočtem). 11) Maximální výše jednotlivé dotace je stanovena na ,- Kč Způsobilé a nezpůsobilé výdaje na podporu sportovních kolektivů a vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých 12) Dotace na podporu sportovních kolektivů a sportovců jednotlivců v kategorii dospělých může být žadatelem využita na následující účely: dopravné, cestovné, pohonné hmoty do dopravních prostředků v majetku či v užívání žadatele, ubytování žadatele v rámci sportovní činnosti, nájemné prostor včetně služeb a energií ve sportovních zařízeních na území města (nevztahuje se na nájem prostor za účelem relaxace sportovců); mimo území města v případě uzavření jediného sportoviště daného druhu, energie ve vlastních sportovních zařízeních registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky náklady na sportovní materiální vybavení a DDHM (dlouhodobý drobný hmotný majetek s pořizovací hodnotou menší než 40 tis. Kč); náklady na sportovní soustředění (doprava, ubytování, nájem či vstupy do sportovních zařízení) náklady na sportovní přípravu (vstupy do sport. zařízení, fittnes příprava..) náklady na odměny trenérů max. do 30% poskytované dotace 13) Ostatní výdaje neuvedené v programu budou poskytovatelem akceptovány pouze jako povinná spoluúčast. 14) Dotaci na podporu sportovních kolektivů a vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých nelze použít zejména k úhradě nákladů na mzdy či odměny sportovců, dále na stravné a pohoštění, nákup alkoholických nápojů a omamných látek včetně tabákových výrobků. Čl. VI. Dotace na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a a neregistrovaných dospělých sportovců Vymezení okruhu způsobilých žadatelů 1) Žadatelem o dotaci na podporu mohou být úspěšní sportovci jednotlivci, kteří žádají o podporu jako nepodnikající fyzická osoba s trvalým pobytem v České Lípě, podnikající fyzická osoba se sídlem v České Lípě, nebo prostřednictvím vlastního sportovního klubu, tj. právnické osoby se sídlem v České Lípě (je li žadatelem pobočný spolek

17 Dotační program města 17/26 způsobilý pro podání žádosti, nebude o dotaci na stejný účel žádat hlavní zapsaný spolek a ve svém rozpočtu nebude mít zahrnuty výdaje a příjmy týkající se spolku pobočného) 2) Každý žadatel může podat pouze jednu žádost o dotaci v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců a nemůže být zároveň žadatelem o dotaci dle čl. V. Kritéria pro stanovení výše dotace a hodnocení žádosti 3) Hodnotící kritéria: 1. Současná úspěšnost a účast žadatele na sportovních soutěžích (váha 30%) a) mezinárodní a vrcholná republiková úroveň (1. 2. nejvyšší soutěž v ČR) 15bodů b) nižší republiková úroveň (3. nejvyšší soutěž v ČR a níže, min. krajská úroveň) 7 bodů c) nejnižší republiková úroveň (okresní, místní a ostatní) 0 bodů 2. Úspěšnost a účast na sportovních soutěžích v uplynulých 3 letech z hlediska jejich výše dle konkrétního sportovního odvětví (váha 15%) a) mezinárodní a vrcholná republiková úroveň (1. 2. nejvyšší soutěž v ČR) 15 bodů b) nižší republiková úroveň ( 3. nejvyšší soutěž v ČR a níže, min. krajská úroveň) 7 bodů c) nejnižší republiková úroveň (okresní, místní a ostatní) 0 bodů 3. Poměr mezi požadovanou dotací a celkovým rozpočtem (váha 20%) a) do 25% 15 bodů b) 26-50% 7 bodů c) 51-80% 0 bodů 4. Kategorie nákladovosti na sportovní vybavení jednotlivých druhů sportů dle údajů České unie sportu uvedených v Tabulce bodového ohodnocení ekonomické náročnosti sportů sdružených v ČSU na jednoho hráče, která tvoří přílohu č. 3 (nebude-li pro některé sportovní odvětví údaj o bodové hodnotě nákladovosti sportu v příloze č. 3 uveden, použijí se k výpočtu bodů ekonomické náročnosti sportu bodové hodnoty sportovního odvětví uvedeného v příloze č. 3 danému sportovnímu odvětví nejbližší): (váha 10%): a) sporty s hodnotou 401 bodů a výše 15 bodů b) sporty s hodnotou bodů 7 bodů c) sporty s hodnotou bodů 0 bodů 5. Vícezdrojové financování (váha 10%) a) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) a spolufinancování ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 15 bodů

18 Dotační program města 18/26 b) spolufinancování z veřejných zdrojů (schválené a poskytnuté dotace v předchozím kalendářním roce z veřejných zdrojů, popř. schválené v daném kalendářním roce) nebo spolufinancování ze sponzorských zdrojů (poskytnuté finanční i věcné dary a jiné finanční příspěvky v celkové hodnotě min. 10% z požadované dotace) 7 bodů c) bez vícezdrojového financování 0 bodů 6. Forma právní subjektivity příjemce (váha 5%) a) nezisková právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní činnosti se sídlem na území města 15 bodů b) podnikatelské subjekty 7 bodů 4) Počet bodů přiznaných v rámci jednotlivých kritérií se násobí procentuální váhou daného kritéria. Součet těchto hodnot činí celkovou výši dosažených bodů v rámci jedné žádosti. 5) Výbor pro sport stanoví hranici minimální celkové výše bodů za jednotlivou žádost, a to tak, aby mohla být uspokojena většina oprávněných žadatelů - při jejím nedosažení budou žádosti z dalšího projednávání vyřazeny. 6) Žádosti o poskytnutí dotace mohou být hodnotícím orgánem kráceny o položky (popř. části položek), které nejsou nezbytné pro realizaci projektu a jejichž dopad na plnění účelu podpory není významný. V takovém případě bude upraven celkový rozpočet a bude navýšen poměr požadované dotace a celkového rozpočtu. 7) Výše dotace bude vycházet z výpočtu z následujících hodnot: žádost o dotaci v Kč, počet získaných bodů, rozpočet dané kategorie. 8) Hodnota požadované výše o dotaci se násobí počtem získaných bodů, výsledkem je poměrné číslo. 9) Výše dotace je stanovena poměrem celkového finančního objemu stanoveného pro tuto kategorii a celkového součtu poměrných čísel všech žádajících organizací, který se vynásobí poměrným číslem konkrétního žadatele. 10) V případě, že výpočtem dojde k překročení výše požadované dotace, bude proveden přepočet (uvedeným žadatelům bude přiznána požadovaná výše dotace a zbývající částka z rozpočtu pro danou kategorii bude rozdělena mezi ostatní žadatele dalším výpočtem). 11) Maximální výše jednotlivé dotace je stanovena na ,- Kč Způsobilé a nezpůsobilé výdaje na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců 12) Dotace na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců nevrcholových a neregistrovaných sportovců jednotlivců v kategorii dospělých může být žadatelem využita na následující účely: dopravné, cestovné, pohonné hmoty do dopravních prostředků v majetku či v užívání žadatele, ubytování žadatele v rámci sportovní činnosti, nájemné prostor včetně služeb a energií ve sportovních zařízeních na území města (nevztahuje se na nájem prostor za účelem relaxace sportovců); mimo území města v případě uzavření jediného sportoviště daného druhu, energie ve vlastních sportovních zařízeních registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky

19 Dotační program města 19/ náklady na sportovní materiální vybavení a DDHM (dlouhodobý drobný hmotný majetek s pořizovací hodnotou menší než 40 tis. Kč); náklady na sportovní soustředění (doprava, ubytování, nájem či vstupy do sportovních zařízení) náklady na sportovní přípravu (vstupy do sport. zařízení, fitness příprava..) náklady na odměny trenérů max. do 30% poskytované dotace 13) Ostatní výdaje neuvedené v programu budou poskytovatelem akceptovány pouze jako povinná spoluúčast. 14) Dotaci na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců nelze použít zejména k úhradě nákladů na mzdy či odměny sportovců, dále na stravné a pohoštění, nákup alkoholických nápojů a omamných látek včetně tabákových výrobků. Čl. VII. Podávání žádostí 1) Žádost vyplněnou ve všech bodech podává žadatel na předepsaném tiskopisu, v případě organizace prostřednictvím svého statutárního zástupce. 2) Přílohou žádosti v kategorii první je jmenný seznam členů žadatele věkové kategorie do 19 let v členění na výkonnostní sport a zájmovou činnost. V seznamu jsou zahrnuti všichni sportovci uvedené věkové kategorie, kteří byli v organizaci zaregistrováni jako řádní členové nejpozději k Hostujícího sportovce uvádí ve své žádosti žadatel, u něhož sportovec v roce 2016 provozoval aktivní sportovní činnost (nikoli žadatel, jehož je sportovec členem). Přílohou žádosti v kategorii první u organizací, které nevedou oddělené účetnictví pro základní věkové kategorie (děti a mládež x dospělí sportovci), je jmenný seznam aktivních sportujících dospělých členů žadatele věkové kategorie nad 19 let. 3) Přílohou žádosti ve všech kategoriích je kopie stanov organizace, které jsou v souladu se zák. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, případně živnostenského listu, doklad o jmenování (volbě) statutárního zástupce, doklad o registraci organizace a přidělení IČ. Žadatel, který požadované přílohy předložil poskytovateli v minulých letech, tyto předkládá pouze při změně. V případě, že nedošlo k žádné změně, uvede v žádosti skutečnost, že již byly povinné přílohy předloženy a jsou stále platné, tj. že nenastaly žádné rozhodné změny. 4) Žadatelé ve všech kategoriích přiloží ke své žádosti čestné prohlášení, že: - nemá žádné závazky po lhůtě splatnosti vůči městu ani vůči organizacím, u kterých je město zřizovatelem či zakladatelem - nemá daňový nedoplatek u správce daně příslušeného pro správu jeho daně z příjmu (za daňový nedoplatek se nepovažuje částka daňového nedoplatku, který byl rozhodnutím správce daně posečkán, nebo byla povolena jeho úhrada ve splátkách) - nedluží pojistné na sociální zabezpečení, příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a veřejné zdravotní pojištění.

20 Dotační program města 20/26 - prohlášení o tom, zda bude žadatel předkládat i další žádosti z dotačních programů města či žádosti o individuální dotace a dary. 5) Tiskopis žádosti je k dispozici na městském úřadu, odboru organizačním - úseku pro příspěvkové organizace, a na www stránkách města Za správnost údajů uvedených v žádosti zodpovídá žadatel. 6) Žádosti budou přijímány prostřednictvím městského úřadu od do Čl. VIII. Kontrola a hodnocení žádostí, poskytnutí příspěvku 1) Kontrolu úplnosti jednotlivých žádostí provádí odbor organizační městského úřadu. Žádost musí být do data stanoveného pro příjem žádostí úplná, tj. musí obsahovat všechny požadované údaje a přílohy. Pokud budou údaje neúplné, Výbor zastupitelstva města pro sport (dále jen výbor ZM pro sport ) je oprávněn tyto žádosti z dalšího projednávání vyřadit. 2) Výbor ZM pro sport stanoví návrhy na udělení dotací včetně odůvodnění vycházejících ze stanovených kritérií jednotlivých kategorií. 3) Návrhy výboru ZM pro sport jsou předloženy k posouzení a schválení zastupitelstvu města. Rozhodnutí zastupitelstva města o výši dotace je konečné. Poskytnutí dotace konkrétním žadatelům na vybrané činnosti a akce včetně přesného určení účelu použití dotace schvaluje Zastupitelstvo města. Zastupitelstvo města schválí poskytnutí dotací a uzavření veřejnoprávní smlouvy o jejich poskytnutí pro jednotlivé žadatele v předloženém nebo upraveném znění. O žádosti rozhodne Zastupitelstvo města do tří měsíců od doručení žádosti. 4) Město s vybranými žadateli uzavře smlouvu o udělení dotace s uvedením účelovosti jeho použití. 5) Dotace je žadateli poskytnuta na základě usnesení zastupitelstva města, podmínky konkretizuje smlouva podepsaná statutárním zástupcem města a žadatelem (v případě organizace zastoupeným statutárním zástupcem). 6) Dotace na celoroční činnost sportovních organizací bude poskytována ve dvou částech. 50% přiznané dotace obdrží žadatel bezodkladně po oboustranném podpisu smlouvy o poskytnutí dotace, zbývající část obdrží žadatel v plné výši do , pokud následné kontroly čerpání dotace neprokážou žádné nedostatky. V případě zjištěných nedostatků výbor pro sport předkládá ZM návrh na další postup včetně možnosti snížení celkové částky poskytované dotace. Čl. IX. Kontrola 1) Zastupitelstvo města si prostřednictvím výboru pro sport vyhrazuje právo kontrolovat účelnost využití dotace, kterými přispívá na činnost a také kontrolu na akcích přímo v terénu.

Město Česká Lípa. Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel

Město Česká Lípa. Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel Město Česká Lípa Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2011 Čl. I. Žadatel Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní

Více

Město Česká Lípa Žádost o finanční příspěvek na sport na rok 2014 Název sportovní organizace :

Město Česká Lípa Žádost o finanční příspěvek na sport na rok 2014 Název sportovní organizace : Město Česká Lípa Žádost o finanční příspěvek na sport na rok 2014 Název sportovní organizace : Adresa sídla dle registrace : Statutární zástupce (jméno, funkce, adresa) : Číslo bankovního účtu : Kontakt

Více

I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací

I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací 1/9 I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací Podkladem pro směrování dotačních prostředků města do oblasti kultury je znalost problémů, které se zde vyskytují zejména neustále se zvyšující náklady

Více

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok 2015. Čl. I. Žadatel

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok 2015. Čl. I. Žadatel Město Česká Lípa Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok 2015 Čl. I. Žadatel Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní

Více

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok Čl. I. Žadatel

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok Čl. I. Žadatel Město Česká Lípa Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu formou grantu pro rok 2014 Čl. I. Žadatel Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Město Česká Lípa Žádost o dotaci v oblasti sportu na rok 2015

Město Česká Lípa Žádost o dotaci v oblasti sportu na rok 2015 Město Česká Lípa Žádost o dotaci v oblasti sportu na rok 2015 - celoroční činnost sportovní organizace vykazující v členské základně sportovce do 18 let Název žadatele: Sídlo dle registrace: Je-li žadatelem

Více

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel. Čl. II. Kategorie příspěvků

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel. Čl. II. Kategorie příspěvků Město Česká Lípa Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2013 Čl. I. Žadatel Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní činnosti

Více

Sídlo dle registrace (místo podnikání, trvalý pobyt): IČ, DIČ, ev.č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: RČ:

Sídlo dle registrace (místo podnikání, trvalý pobyt): IČ, DIČ, ev.č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: RČ: Město Česká Lípa Žádost o dotaci z programu v oblasti sportu 2017 v kategorii V. Dotace na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců Název (jméno)

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu kulturních akcí realizovaných v roce 2016

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu kulturních akcí realizovaných v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu kulturních akcí realizovaných v roce. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je neinvestiční finanční podpora

Více

Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele :

Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele : Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele : Sídlo: IČ, DIČ, ev.č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku

Více

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise pro sport, mládež a kulturu Dotační programy

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací

I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací 1/24 I. Odůvodnění finanční podpory a kategorie dotací Podkladem pro směrování dotačních prostředků města do oblasti kultury je znalost problémů, které se zde vyskytují zejména neustále se zvyšující náklady

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Čl. 1 Důvod a účel podpory

Čl. 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast rozvoj. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel podpory

Více

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Schváleno usnesením Zastupitelstva obce Tlumačov Z11/26/09/14

Více

Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce Čl. I Účel dotačního programu

Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce Čl. I Účel dotačního programu Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce 2017 Čl. I Účel dotačního programu Dotační program je v roce 2017 zaměřen na: podporu registrovaných služeb poskytovaných

Více

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti Schváleno usnesením Rady obce Tlumačov č. R9/05/04/15 Úvodní ustanovení

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele:

Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele: 1/7 Město Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele: Sídlo: IČ, DIČ, ev. č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku místa na

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel

Více

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 Dotační program PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 1. Dotační program Podpora sportovní činnosti ve městě Kuřimi (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města Kuřimi jako účelově

Více

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 určené pro fyzické a právnické osoby

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 určené pro fyzické a právnické osoby Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 určené pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise pro poskytování dotací z rozpočtu MO Plzeň 1 Dotační programy neinvestiční splňují obecně prospěšný

Více

Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce Čl. I Účel dotačního programu

Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce Čl. I Účel dotačního programu Město Strakonice vyhlašuje program pro poskytování dotací v sociální oblasti v roce 2016 Čl. I Účel dotačního programu Dotační program je v roce 2016 zaměřen na: podporu registrovaných služeb poskytovaných

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE Zastupitelstvo obce Křešice na svém jednání dne 18.12.2015 usnesením č. 100/2015 schválilo Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Křešice.

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu.

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu. Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Žádost o dotaci z programu na činnost v oblasti prevence kriminality v roce 2015 Název žadatele :

Žádost o dotaci z programu na činnost v oblasti prevence kriminality v roce 2015 Název žadatele : Město Česká Lípa Žádost o dotaci z programu na činnost v oblasti prevence kriminality v roce 2015 Název žadatele : Sídlo: IČ, DIČ, ev.č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: Je-li žadatelem právnická

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje Dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností či s realizací akcí v oblasti životního prostředí.

Více

Návrh usnesení: Výbor ZM pro sport schvaluje program 16. jednání ve znění předneseném předsedou.

Návrh usnesení: Výbor ZM pro sport schvaluje program 16. jednání ve znění předneseném předsedou. Zastupitelstva města, které se konalo Strana č. 1 / 5 Přítomni: Tomáš Binder, JUDr. Jan Riedl, Petr Kořínek, Karel Machač, Roman Hejna, Štěpán Slaný, Bc. Jaroslav Hochmut, Mgr. Pavel Císař, Petra Chocová,

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry pro rok 2017 (dále jen Program ) vyhlašuje

Více

Dotační program na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy ze Sportovního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015

Dotační program na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy ze Sportovního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015 Dotační program na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy ze Sportovního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015 Dotace na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 015/18Z/2019 ze dne 4. 3. 2019 vyhlašuje dotační program

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu Rada města Rokytnice v Orlických horách dne 23. března 2015 schválila usnesením č. 10/20015/III pro rok 2015 program pro poskytování

Více

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu.

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu. VOLNÝ ČAS 2018 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 052/9Z/2017 ze dne 11. 12. 2017 vyhlašuje dotační program Volný čas 2018. Program se řídí Zásadami pro

Více

Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017

Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017 Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017 Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 1. Úvod Cílem programu je poskytování finanční podpory sportovním organizacím působícím na území města Třebíče

Více

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2019

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2019 Dotační program PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2019 1. Dotační program Podpora sportovní činnosti ve městě Kuřimi (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města Kuřimi jako účelově

Více

Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům

Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům Město Blansko Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům Verze č. 2 Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Finanční zdroje 3. Obecné podmínky poskytování dotace 4. Určování výše dotace 5. Postup při

Více

Dotační program města Tovačov pro rok 2018

Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Poskytnutí dotace I. Základní ustanovení 1. Dotační program města Tovačov vychází z ustanovení zákona o obcích č. 128/2000 Sb. a zákona o rozpočtových pravidlech

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli Statutární město Teplice uvolňuje ze svého rozpočtu prostředky na podporu sportu. Zejména, aby zajistilo co největšímu

Více

Dotační program. Sport 2019

Dotační program. Sport 2019 Dotační program Sport 2019 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 055/16Z2018 ze dne 10. 12. 2018 vyhlašuje dotační program Sport 2019. Program se řídí Zásadami

Více

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019 Statutární město Chomutov Zborovská 4602, 430 28 Chomutov ID DS 497beyz Tel.: 474 637 111 E-mail: podatelna@chomutov-mesto.cz Datum zveřejnění na úřední desce: 29.11.2018 DOTAČNÍ PROGRAM D2019-OE03 PODPORA

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

MĚSTO ŽAMBERK Masarykovo náměstí 166, Žamberk

MĚSTO ŽAMBERK Masarykovo náměstí 166, Žamberk MĚSTO ŽAMBERK Masarykovo náměstí 166, Žamberk Zastupitelstvo města Žamberka na svém zasedání dne 6.12.2016 usnesením č. 18/2016-ZAST vyhlásilo dotační program Podpora sportu a tělovýchovy. Pro účely programu

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Žadatel (jméno a příjmení, obchodní název) Právní statut (fyzická osoba, občanské sdružení,

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo

Více

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 bod 13.1 příloha 1 na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 Program se řídí Zásadami pro poskytování dotací a návratných finančních

Více

Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU: ÚČEL PODPORY PŘEDMĚT PODPORY SPRÁVCE PODPROGRAMU KONTAKTNÍ OSOBA

Více

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ;

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ; Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Žádost o dotaci z programu města Česká Lípa v sociální oblasti v roce 2015 Název/jméno žadatele: Sídlo/adresa bydliště:

Žádost o dotaci z programu města Česká Lípa v sociální oblasti v roce 2015 Název/jméno žadatele: Sídlo/adresa bydliště: Žádost o dotaci z programu města Česká Lípa v sociální oblasti v roce 2015 Název/jméno žadatele: Sídlo/adresa bydliště: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku místa na zvláštní list): a) osoba

Více

Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice

Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice Program upravuje poskytování dotací v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákonem č.

Více

Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji. pro období

Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji. pro období na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 36/29Z/2016 ze dne 25. 4. 2016 vyhlašuje Program Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji pro období 2017-2020

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov O B E C V I N T Í Ř O V 357 44 Vintířov 62 Telefon: 352 665416 e-mail: vintirov@vintirov.cz Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov OBSAH: i. Úvod II. Žadatelé o dotace III. Podávání žádostí

Více

Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům

Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům Město Blansko Metodika pro poskytování dotací sportovním subjektům Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Finanční zdroje 3. Obecné podmínky poskytování dotace 4. Určování výše dotace 5. Postup při schvalování

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM. Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel

MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM. Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce 2017 I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1 Název: Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě

Více

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 Podpora malých sportovních organizací 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportovní organizací se pro potřeby dotačního programu Podpora malých sportovních organizací

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

Výzva č. 2/2016 Dotační programy na podporu tělovýchovy a sportu v roce 2016

Výzva č. 2/2016 Dotační programy na podporu tělovýchovy a sportu v roce 2016 Výzva č. 2/2016 Dotační programy na podporu tělovýchovy a sportu v roce 2016 I. Vyhlašovatel programů Vyhlašovatelem programů a poskytovatelem dotace je, se sídlem Osvobození 796, 735 14 Orlová-Lutyně,

Více

Dotační program AKCE A REPREZENTACE vyhlášený městem Vamberk na rok Základní ustanovení

Dotační program AKCE A REPREZENTACE vyhlášený městem Vamberk na rok Základní ustanovení Dotační program AKCE A REPREZENTACE vyhlášený městem Vamberk na rok 2018 1. Základní ustanovení 1.1. Poskytování dotací z programu AKCE A REPREZENTACE (dále jen Program) se řídí Pravidly pro poskytování

Více

MĚSTO FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM

MĚSTO FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM MĚSTO FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM Dotační program č. 1 Podpora sportovní a tělovýchovné činnosti pro rok 2017 a jeho podmínky Poskytnutí, použití a kontrola veřejných prostředků se řídí zákonem č. 128/2000

Více

Mimořádné sportovní výkony Mimořádné žádosti o dotaci Mimořádné žádosti v důsledku přírodních katastrof

Mimořádné sportovní výkony Mimořádné žádosti o dotaci Mimořádné žádosti v důsledku přírodních katastrof (zachovejte, prosím dvoustránkový formát žádosti) Žádost o neinvestiční dotaci z rozpočtu Statutárního města Ústí nad Labem v oblasti SPORTU pro rok 2016 MIMOŘÁDNÉ ŽÁDOSTI O DOTACE Vyplňte strojem, počítačem

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby malý dotační program

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby malý dotační program Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2018 - malý dotační program Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2018 - malý dotační program (dále jen Malý program

Více

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE -z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2019 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory 1. Okruh způsobilých žadatelů Žádosti

Více

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok 2016 - kritéria pro hodnocení Formy podpory 1. Neinvestiční dotace na činnost sportovních oddílů pro mládež do 18 let 2. Neinvestiční dotace na úhradu

Více

,- Kč

,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE Obec Dětmarovice ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE Zastupitelstvo obce Dětmarovice na svém jednání dne 12.12.2007 usnesením číslo 154/7 schválilo Zásady

Více

Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Město Chropyně

Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Město Chropyně Město Chropyně Vnitřní směrnice č. 6/2008 Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže ve znění Vnitřní směrnice č. 2/2011, č. 5/2014, č. 1/2015 Zpracovatel:

Více

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Počet stran: 5 Účinnost od 1. 1. 2015 Tyto zásady slouží

Více

Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU ÚČEL PODPORY: DŮVODY PODPORY STANOVENÉHO ÚČELU: SPRÁVCE PODPROGRAMU:

Více

Zásady činnosti Sportovních center mládeže

Zásady činnosti Sportovních center mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy č.j.: 12 200/2004 50 Zásady činnosti Sportovních center mládeže Článek I Všeobecná ustanovení 1. Zásady pro činnost Sportovních center mládeže vycházejí ze

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec

Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec Poskytování finančních dotací a příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy. Jedná se o Zákon

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 (dále jen Protidrogový

Více

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 v oblasti - taneční - hudební - divadelní - přednáškové

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok 2017

Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok 2017 Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa na rok 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017

Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017 Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017 Článek 1 Účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty Dotace je určena na podporu projektů se zaměřením na veřejně prospěšnou

Více

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE PŘÍLOHA Č. 2 2/OŠK/2016 Dotační program na podporu kultury a osvětové činnosti Úvod Dotace se poskytují na účely určené městem Kopřivnice v programech nebo na jiné

Více

Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017

Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017 Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017 I. Vyhlašovatel programů Vyhlašovatelem programů a poskytovatelem dotace je, se sídlem Osvobození 796, 735 14 Orlová-Lutyně,

Více

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků.

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků. Dotace města Úvaly poskytované dle zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidel územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen,,zákon ) a souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu sportovních aktivit v rámci Městského obvodu Pardubice II v roce 2016. 2. Jednotlivé dotační tituly V dalších bodec

Více

DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE. Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT

DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE. Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT 4.23 Sportovní akce Lucie Sviatková 4.26 Podpora sportovní

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby na podporu sportovních aktivit a volnočasových aktivit dětí a mládeže

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby na podporu sportovních aktivit a volnočasových aktivit dětí a mládeže Evidenční číslo žádosti: /Vyplňuje komise školství mládeže a tělovýchovy/ PID: /Vyplňuje město Luby/ Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby na podporu sportovních aktivit a volnočasových aktivit

Více

do hod Kč

do hod Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

PODPORA KULTURNÍ A SPOLKOVÉ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017

PODPORA KULTURNÍ A SPOLKOVÉ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 Dotační program PODPORA KULTURNÍ A SPOLKOVÉ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 1. Dotační program Podpora kulturní a spolkové činnosti ve městě Kuřimi (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014

Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014 Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014 schváleným na 65. schůzi Rady města Krnova dne 15. 10. 2013 usnesením č. 2381/65. Tento dodatek se vztahuje pouze na dotační programy v oblasti

Více