MUSIC TOGETHER GÓRKI WIELKIE (POLSKO)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MUSIC TOGETHER GÓRKI WIELKIE (POLSKO)"

Transkript

1 Z obsahu říjnového čísla časopisu: Youth camp v Polsku Training course v Řecku Připravované akce Euroteamu Anglie, Gruzie MUSIC TOGETHER GÓRKI WIELKIE (POLSKO) září 2013 Po dvou letech jsme se opět vrátili do nedalekého polského městečka Górki Wielkie na mezinárodní youth camp nazvaný Music Together Make Us Self Inspired Creators. Polsko je asi pro spoustu lidí natolik blízkou a neatraktivní zemí, že bylo docela problematické a náročné sestavit na tento projekt kompletní tým. Nakonec jsme se vydali na cestu ve složení M.Frolík, M.Hruška (team leadeři), J.Šestáková, D.Fuchmanová, V.Marszalek, A.Vaňková a D.Valentová. Před dvěma roky Poláci organizovali třístranný projekt, tentokrát se v turistickém středisku Kossak sešlo celkem 5 týmů Poláci, Dánové, Španělé, Francouzi a náš Euroteam. Hlavními tématy projektu byly hudba a zdravý životní styl, během týdne v Polsku jsme připravovali a natáčeli videoklip na podkladu staré známé písničky YMCA. Každý stát připravil jednu sloku ve svém jazyce, refrén pak byl společný v angličtině.

2 Počasí nebylo letos dvakrát příjemné, ale přeci jen se podařilo vyrazit i na malou túru po okolí a trochu pohybu jsme si taky užili na sobotním workshopu latinskoameerických tanců. Závěrečné odpoledne proběhlo na střední škole v Pawlowicích, tam jsme si mohli připomenout průběh celého týdne na fotografiích i videoklipu. Každý tým také připravil soutěžní kvízy o hudbě a o své zemi. Další den jsme se už rozloučili s ostatními partnery a vrátili se minibusem zpátky do Karviné. DANCING WITH TRADITIONS LECCE (ITÁLIE) září 2013 Jen o čtyři dny později cestovala další euroteamácká skupina na tanečně zaměřený youth camp do Itálie. Spolupráce s týmem Daniely pokračovala tedy opět po necelém roce, tentokrát jsme se jen přesunuli ze španělské Sevilly do Itálie, do kraje Puglia. Původně se měl tento projekt uskutečnit ve městě Castro, nakonec ale byly vybrány jihoitalské Benátky krásné historické město Lecce.

3 Euroteam se účastnil projektu v sestavě 5+1, team leaderem byla Halina Kajzarová a většinu týmu tvořili vysokoškoláci. Dalšími členy euroteamácké výpravy byli Matěj Děcký, Mirka Lokajová, Katka Kotulová, Barbora Svěráková a Mirka Švendová.

4 ORIGAMI LEFKAS (ŘECKO) října 2013 Podobně jako v loňském roce, také letos jsme využili nabídku přátel z Řecka a přijali pozvání do projektu zabývajícího se udržitelným rozvojem, ekologií a tentokrát ještě navíc origami. Na tomto training kurzu mohl Euroteam obsadit 2 místa a o ně se svedl rychlý souboj na internetu. Nejrychlejší byli Vojta Marszalek a Dominika Fuchmanová, takže právě tato dvojice mohla v polovině října vyrazit na Lefkádu. A tady je povídání, které pro časopis připravil Vojta: Ve dnech od 10. do se na nádherném řeckém ostrově Lefkáda konal tréninkový kurz na téma udržitelný rozvoj, udržitelný business a podnikání mladých. Za sluníčkem a mořem jsme vyjeli brzy ráno za tmy, abychom stihli letadlo, které mělo odlet v 10:45. Po přistání na athénském letišti nás čekala hodinová jízda autobusem na nádraží Kiffissos, což byl jeden z největších adrenalinových zážitků, jaký jsme kdy zažili. Z Athén jsme se přesunuli někam do indického Dillí a projížděli čtvrtí, která více připomínala slumy než evropskou metropoli. Kvůli autobusovému zpoždění nám hrozilo, že nestihneme další spoj do Lefkády, který jezdí pouze co 5 hodin, a představa čekání do 2 do rána uprostřed takové části města byla celkem děsivá. Naštěstí však Řekové nezklamali a autobus na Lefkádu měl taky 15 minut zpoždění, než vůbec vyjel, takže všechno dopadlo šťastně. V autobusu už seděli i další účastníci projektu, a tak jsme v bezpečí a v pohodě opět za tmy dojeli na očekáváné místo projektu, hotel Nirikos. Druhý den nás už probudilo hřejivé sluníčko a naplno začal program. Po ranních ice-breakingových hrách jsme se ještě seznámili s denním režimem, kterému kralovala 4-hodinová siesta, kterou jsme celkem pravidelně vyplňovali zhruba 15-minutovou procházkou na nedalekou pláž, kde jsme si všichni užívali řecké zimy. Odpoledne už ale do konferenční místnosti hotelu Ionian Star nakráčeli experti s přednáškami, kterým velel Řek Emmanouel Labithianakis, jenž pracoval pro jednu z velkých bank v Athénách. Přednášky trvaly první 3 dny a vždy po nich následovala horlivá debata, co si o tom myslíme, co bychom zlepšili anebo naopak s čím jsme v jeho prezentaci nesouhlasili a myslíme, že to je jinak. Tyto debaty byly podle mne přínosnější než samotné přednášky, protože na nich se člověk dozvěděl plno zajímavých nápadů a hlavně o spoustě hnutí a firmách, které existují po světě a pomáhají financovat a realizovat nápady mladých, začínajících podnikatelů.

5 V polovině pobytu jsme si dali volno a jeli na výlet po ostrově, během kterého jsme navštívili místní továrnu, kde se vařilo víno a zjistili jsme celý proces zpracovávání hroznů až ke konečnému produktu, kterého jsme tam za těch 10 dní vypili požehnaně. Potom jsme navštívili pár vysokohorských vesniček, jejichž jména byla tak dlouhá, že jsem je zapomněl, a místní přístav, kde jsme i poobědvali. Během onoho výletu jsme měli vymyslet, co okolí schází, a přijít s nápadem, jak zlepšit životní úroveň obyvatel. To byl ale opravdu oříšek - v jedné vesničce jsme si sedli na kávu a zjistili, že majitelka je rozená Britka, tak jsme se ji zeptali, co ji tady chybí. Po pětiminutém stěžování si na ekonomickou situaci, kvůli které mají málo peněz, řekla, že je tady šťastná a prakticky ji nic nechybí, protože - upřímně - je to ráj na Zemi. Ale nic se nedalo dělat a celý příští den jsme všichni museli odprezentovat alespoň dva nápady, jaký business by se tam mohl rozjet. Samozřejmě že po prvních pěti lidech se nápady začaly očividně opakovat.

6 Zbvající dny už nás měl na starosti Muhamad Ali, borec přes Origami, který vydal i několik knih, a přijal pozvánku, takže se naše skupina lidí z 12 států rozrostla o stát třináctý, Tunisko. Naučili jsme se skládat panáčky z papíru a za úkol jsme měli z origami postavit ve čtyřčlených skupinkách ten náš business nápad, na který jsme přišli během výletu po ostrově. To nám zabralo příští dva dny a předposlední den už byla velká prezentace, na kterou jsme pozvali celou Lefkádu a pro naše překvapení, opravdu přišlo kolem lidí. Příchozí mohli ochutnat zbytky národních jídel, víno a další drobnosti.

7 Poslední noc už jsme ale nezažili s ostatními účastníky, protože nám letadlo letělo v neděli v 9 ráno a poslední autobus do Athén odjížděl v 5 odpoledne, tak jsme se s projektem museli rozloučit o pár hodin dříve. Po náročné noci na letišti a výtečné snídani v McDonaldu nás pustili na palubu letadla a smutný návrat z nádherné Lefkády do Česka byl hotov. V neděli podvečer jsme úspěšně dorazili domů, ale díky relativně hezkému počasí v České republice ten úder návratu do reality nebyl takový těžký. Do konce roku 2013 čekají Euroteam ještě dvě akce, nejprve to bude poslední listopadový víkend, kdy se vydáme na tradiční londýnský předvánoční shopping, a potom se tři zájemci budou moci těšit na atraktivní cestu do Gruzie, kde proběhne další training course!

8 NONFORMAL EDUCATION IN CONFLICT TRANSFORMATION BAKURIANI (GRUZIE) prosince 2013 Čtvrtou desítku euroteamáckých projektů zahájí tréninkový kurz v Gruzii v první polovině prosince. Trojice účastníků z 10 partnerských zemí se setkají v hotelu White House v Bakuriani, kde budou společně pracovat na tématech neformálního vzdělávání. A tady je přehled partnerů: Azerbaijan Youth for Peace Mingachevir Ázerbájdžán Education and research community Besiktas Turecko YOUTHNET HELLAS Athens Řecko Institutul Tineretului Guvernator Chisinau Moldávie Youth for the World Tbilisi Gruzie SILBA Support Initiative for Liberty and Democracy Copenhagen Dánsko Opora Chernivtsi Ukrajina NOVA-Innovació Social Barcelona Španělsko World Independent Youth Union Yerevan Arménie EUROTEAM Havířov ČR Na tento projekt mám ještě 1 volné místo, účast už potvrdily Petra Klausová a Lucie Hetfleischová, takže pokud máte zájem se k nim přidat.. WEEKEND SHOPPING LONDON (ANGLIE) Sestava na předvánoční londýnský shopping se úspěšně rozšířila, už je nás celkem 10! Letenky jsou zajištěny z Katowic na letiště Stansted, ubytování máme rezerováno podobně jako při přechozí cestě v hotelu Cranbrook v Ilfordu. Také tady je ještě možné se přidat, letenky jsou stále v příznivých cenách a předvánoční atmosféra v Londýně opravdu stojí za to!

9 BAKURIANI (GRUZIE) - 1 MÍSTO Zájemci o účast na tomto projektu se mohou hlásit mailem nebo na facebooku, jako vždy čím dříve, tím lépe! Přeci jen cesta na youth camp je asi nejlevnější možnost, jak se podívat do zahraničí a procvičit si svou angličtinu, tak neváhejte! Gruzie je určitě atraktivní příležitostí! AKTUÁLNÍ INFORMACE O AKCÍCH EUROTEAMU M.Frolík

JOIN THE ENVIRONMENT - SEVILLA

JOIN THE ENVIRONMENT - SEVILLA Z obsahu listopadového čísla časopisu: Youth in Action ve Španělsku Víkendová cesta Euroteamu do Anglie Další připravované akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

WEEKEND SHOPPING LONDON (ANGLIE) 29.11.-1.12. 2013

WEEKEND SHOPPING LONDON (ANGLIE) 29.11.-1.12. 2013 Z obsahu prosincového čísla časopisu: Víkend v Londýně Training course v Gruzii Plánované akce v roce 2014 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Z obsahu květnového čísla časopisu: Youth exchange v Itálii Příprava projektu Moving on Young EntrepreneurS schváleno! Další připravované akce Euroteamu Letošní rok je pro Euroteam velice nadějný, podařilo

Více

POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN

POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN V červnovém vydání časopisu najdete informace o již schválených projektech Youth in Action a připravovaných akcích Euroteamu. Nejbližší dvě akce proběhnou už za pár dní! POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN

Více

POZNÁVACÍ AKCE EDUCY A EUROTEAMU - LONDON 19.-23. září 2012

POZNÁVACÍ AKCE EDUCY A EUROTEAMU - LONDON 19.-23. září 2012 Z obsahu říjnového čísla časopisu: Poznávací akce Educy a Euroteamu do Anglie Training course v Řecku Příprava campu ve Španělsku Další připravované akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu

Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu Zima je snad už konečně pryč a před námi je opět rušnější

Více

Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu

Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z obsahu prázdninového čísla časopisu: Projekt Moving on v Řece Training course na Kanárských ostrovech Další připravované akce Euroteamu ČR, Anglie, USA První polovina roku 2015 je za námi a program Euroteamu

Více

4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU

4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU 4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU BARREIRO 4.-12.října 2009 Projekt Comenius vstoupil do své druhé poloviny, v plánu letošního roku jsou 4 setkání, a to v Portugalsku, ČR, Finsku a Itálii.

Více

Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu

Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

BREAKING STEREOTYPES - ANTALYA

BREAKING STEREOTYPES - ANTALYA Z obsahu lednového čísla časopisu: Breaking Stereotypes 2013 Youth campy plánované na rok 2013 Připravované poznávací akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ:

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ: Z obsahu nového čísla časopisu: Přehled schválených projektů Povídání o projektu U 18 v Itálii Připravované akce Euroteamu Letní prázdniny jsou za námi a můžeme se pomalu připravovat na nové youth campy

Více

Comenius návštěva ve Španělsku březen 2015

Comenius návštěva ve Španělsku březen 2015 Comenius návštěva ve Španělsku březen 2015 Druhé letošní setkání v rámci projektu Comenius se konalo ve španělském Molins de Rei, malém městečku nedaleko Barcelony. 2. března, v pondělí ráno jsme se všichni

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece

Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece Letošní rok jsme zahájili docela symbolicky další poznávací cestou

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková STUDIJNÍ POBYT Místo: Richard Language College Bournemouth Jméno: Šárka Kurková Spolupráce před výjezdem Aby se uskutečnila tato cesta, byla potřeba spolupráce řady lidí. Organizační tým, poskytl dostatečný

Více

FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy.

FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy. FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO 10. 13. 4. 2016 Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy. První den jsme nestihli bohužel žádnou procházku za denního světla, jen samotnou úvodní schůzku. Takže hned brzy

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí NORSKÝ DENÍK 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí Tímto dnem pro nás začala výprava za dobrodružstvím do Norska. Nad ránem jsme se v letištní hale spojili se zbývajícími účastníky projektu z Břeclavi a po odbavení

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Z obsahu říjnového čísla časopisu: Youth projekty v Itálii a Polsku Připravovaný camp v Turecku Listopadové setkání partnerských škol projektu Comenius v Karviné ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zahraniční stáž v Estonsku

Zahraniční stáž v Estonsku Zahraniční stáž v Estonsku Michaela Trnková a Filip Kocourek Obor: Civilní nouzová připravenost Termín: 12. 6. - 13. 4. 2018 Dne 6. 11. 2017 jsme se dozvěděli výsledky výběrového řízení, vybrány byly dvě

Více

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY TERMÍN: 13. 9. 2010 15. 9. 2010 MÍSTO: Londýn, Velká Británie CÍL CESTY: Setkání se zástupci TUC (Trades Union Congress) TÉMA: Kolektivní vyjednávání na regionální úrovni, regionální

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Gens Una Sumus Vážení přátelé šachu, na těchto stránkách

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby.

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. Březen 2014 zdarma 18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. 1 Milí čtenáři, naše ZŠ v Nýdku se zapojila do

Více

Projekt Comenius 2012-2014

Projekt Comenius 2012-2014 Projekt Comenius 2012-2014 Projekt Comenius je dotován z Evropské Unie. Naše škola zažádala o dotaci v loňském roce a získala tak 20 000 eur. Tyto prostředky budou použity na zakoupení vybavení pro práci

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

Školní rok 2009/2010

Školní rok 2009/2010 Školní rok 2009/2010 Tak..:) Konečně máme za sebou další rok a za několik dní tady máme opět t prázdniny..:) Určit itě se už všichni těšíte t na ty dny plné koupání, užívání sluníčka, nějaká ta dovča atd.

Více

(EU PROGRAMM ERASMUS+)

(EU PROGRAMM ERASMUS+) ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA (EU PROGRAMM ERASMUS+) Outdoor Education Course OUTDOOR LEADERSHIP PORTUGAL 16/03/2015 20/03/2015 Vypracoval : Mgr. Tomáš Sobotka Příprava na kurz: Příprava spočívala ve studiu materiálů,

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Tradiční podzimní zájezd do Tater

Tradiční podzimní zájezd do Tater Tradiční podzimní zájezd do Tater 28.-30.9.2007 vedoucí: Jenda Schulz Jako každoročně jsme jeli na konci září do Tater, letos do Vysokých s ubytováním v penzionu Erika v Tatranské Lesné. 1. den byla plánovaná

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul

MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul Pondělí 3. 5. 2010 Do Istanbulu jsme vyrazili v pondělí, letadlo nám odlétalo v pravé poledne. Po příjemných dvou a půl hodinkách strávených

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Gateway School of English

Gateway School of English Jazykové kurzy - junioři Gateway School of English San Gwann - Malta Gateway School of English je malá, rodinná škola, a proto si můžete být jisti individuálním přístupem a dokonalou péčí v průběhu vašeho

Více

Polanka nad Odrou Polanská niva Jistebník

Polanka nad Odrou Polanská niva Jistebník Polanka nad Odrou Polanská niva Jistebník 12.3.2017 Vlakem v 9.32 jsme vyjeli směr Ostrava Kunčice, kde byla naše první zastávka. Při čekání na přípoj směr Svinov jsme se osvěžili horkou čokoládou v čekárně

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

3. Ročník Lloret de Mar /Girona, Španělsko/ 1. termín: sobota 24. až čtvrtek 29. března termín: pondělí 2. až sobota 7 dubna 2018

3. Ročník Lloret de Mar /Girona, Španělsko/ 1. termín: sobota 24. až čtvrtek 29. března termín: pondělí 2. až sobota 7 dubna 2018 3. Ročník Lloret de Mar /Girona, Španělsko/ 1. termín: sobota 24. až čtvrtek 29. března 2018 2. termín: pondělí 2. až sobota 7 dubna 2018 www.globasket.com GLOBASKET 2018 Vyber si svůj termín a hraj na

Více

Přehled programu Anglické vesničky Angloville

Přehled programu Anglické vesničky Angloville Přehled programu Anglické vesničky Angloville Kdo jsme? Náš cíl: překonání limitu tradiční výuky jazyků INTENZIVNÍ V Angloville pobytových kurzech účastníci hovoří anglicky téměř nepřetržitě, a to nejen

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** 110 / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Bali hotel*** Novinka! ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel ,

Bali hotel*** Novinka!   ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel , Bali hotel*** / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na které

Více

Bali hotel*** www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** Kontakt: Jan Zamykal, tel. 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou

Více

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky ho

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky ho VÝROČ Í ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení SMÍŠEK Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky hospodaření

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Lefteris studia. www.cdtravel.cz Řecko Santorini. ŘECKO Santorini / Kamari. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Lefteris studia. www.cdtravel.cz Řecko Santorini. ŘECKO Santorini / Kamari. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. Lefteris studia Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Santorini / Kamari www.cdtravel.cz Řecko Santorini / / / / / Popis ostrova: Santorini je ostrov určený spíše

Více

5. vydání Říjen listopad 2015

5. vydání Říjen listopad 2015 5. vydání Říjen listopad 2015 Úvod Po delší době opět čtete náš oddílový časopis. Jak jsme slíbily na konci minulého školního roku, pokračujeme jak s oddílem, tak i s časopisem a doufáme, že se vám obojí

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů RYBAŘENÍ NA LETIŠTI 7. - 11. září se v polském městě Leszno, za účasti 13 států, konalo Mistrovství Evropy seniorů v rybolovné technice. ČR na ME vyslala dvě družstva, jedno mužů 6 členné a jedno žen 3

Více

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy.

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy. Zima už se nezadržitelně blíží a bohužel u nás nebude možné moc jezdit. Proto spousta jezdců vyhledává lokality na zimní tréninky v zahraničí, kde to počasí je přeci jenom lepší. Spoustu let jsme jezdili

Více

Gateway School of English

Gateway School of English Jazykové kurzy - junioři Gateway School of English San Gwann - Malta Gateway School of English je malá, rodinná škola, a proto si můžete být jisti individuálním přístupem a dokonalou péčí v průběhu vašeho

Více

V říjnu se zároveň můžete těšit na Soft skills Marathon 2 zaměřený na prezentační dovednosti!

V říjnu se zároveň můžete těšit na Soft skills Marathon 2 zaměřený na prezentační dovednosti! ÚVOD Vážení, jsme rádi, že jste se zúčastnili Soft Skills Marathonu, který se uskutečnil v sobotu 25. dubna 2015 v prostorách UNIFERu v Brně. Cílem této jednodenní akce bylo vštípit co největší množství

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Rodinné školy pro všechny generace s akreditací British Council

Rodinné školy pro všechny generace s akreditací British Council Rodinné školy pro všechny generace s akreditací British Council Tyto školy vybíráme do naší nabídky proto, že dokáží zajistit našim klientům přesně tu individuální péči, kterou pro Vás hledáme. Vaše přání

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

PLAVBY BEZ DELEGÁTA. Aktuální ceny naleznete na PARKOVÁNÍ LETENKY TRANSFERY BUS MSC

PLAVBY BEZ DELEGÁTA. Aktuální ceny naleznete na   PARKOVÁNÍ LETENKY TRANSFERY BUS MSC 125 Pokud nemáte jazykovou bariéru a rádi cestujete, nabízíme Vám možnost připravit si plavbu opravdu, dle svých vlastních nároků a požadavků. Vaše možnosti jsou tím pádem několikanásobně větší, protože

Více

Exkurze do Švýcarska

Exkurze do Švýcarska Exkurze do Švýcarska Daniela Javůrková, 6. A Ve dnech 22. až 27. 10. 2018 se uskutečnila vzdělávací exkurze do Švýcarska, které se zúčastnili studenti převážně ze tříd 6. A a 2. C. Krátce po protančené

Více

Zpravodaj města Cvikova březen 2019 ODBOR KULTURY VYSOKÁ HRA FOTOGRAFIE Z AKCÍ MĚSTA Mistrně sehraný tým povodníků se snaží o velkolepý podvod, který jim už několikrát vyšel. Točí se tu velké peníze,velké

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Příslušný region naleznete jako samostatný obrázek na stejné stránce jako DÚ

Příslušný region naleznete jako samostatný obrázek na stejné stránce jako DÚ Domácí úkol hodinu zeměpisu dne 24.9. Ke každému jménu je uvedena tabulka. V tabulce doplňte chybějící údaje, Dané informace hledejte v atlase nebo na stránkách http://mapy.cz/ případně https://maps.google.cz/.

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Anglo-Continental Bournemouth, UK. Angličtina pro děti a mládež English for Young Learners English for Teenagers

Anglo-Continental Bournemouth, UK. Angličtina pro děti a mládež English for Young Learners English for Teenagers Anglo-Continental Bournemouth, UK Angličtina pro děti a mládež English for Young Learners English for Teenagers Informace o škole Anglo-Continental School of English je instituce založená v roce 1950 s

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010.

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Zastupitelstvo obce a občané Střížova Pozvánka na 3.setkání rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Vás zvou na třetí setkání rodáků a přátel obce Budeme se těšit na Vaši účast spolu

Více