PROVOZNÍ ŘÁD KONCOVÉHO BODU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROVOZNÍ ŘÁD KONCOVÉHO BODU"

Transkript

1 REGIONÁLNÍ KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURA PLZEŇSKÉHO KRAJE CamelNet PROVOZNÍ ŘÁD OBECNÝ DOKUMENT BEZ VYPLNĚNÝCH DETAILŮ PRO SPRÁVCE KONCOVÉHO BODU «NAZEV_ORGANIZACE» «LOKALITA» «PSČ» «MĚSTO» verze 3.1 Vedoucí Odboru Informatiky Ing. Eliška Pečenková Zástupce organizace «Zastupce_pozice» «Zastupce_jméno» Zástupce organizace podpisem zavazuje organizaci k dodržování provozního řádu. Správce dokumentu: Strana č. 1/12 Účinnost od:

2 Obsah 1. Všeobecné provozní podmínky pro využívání KB Datový provoz v KB Kontroly a revize zařízení Nepodporovaný obsah Základní pojmy a vysvětlivky Všeobecné informace Identifikační údaje Personální obsazení Řízení fyzického přístupu Změny kontaktních údajů správce a uživatele Charakteristika koncového bodu Technologické vybavení Řešení poruchových stavů Průběh mimořádné události Popis poskytovaných služeb... 8 Historie revizí Číslo revize Jméno Datum revize Popis provedených změn Označení změn První verze dokumentu revize na ORP Úpravy (drobné úpravy) Úpravy textu a grafiky Správce dokumentu: Strana č. 2/12 Účinnost od:

3 1. VŠEOBECNÉ PROVOZNÍ PODMÍNKY PRO VYUŽÍVÁNÍ KB Uživatelé služeb KB se musí řídit při využívání služeb KB následujícími provozními podmínkami: 1.1. Datový provoz v KB Vlastník sítě CamelNET neodpovídá za vlastní porušení účelu a určení sítě CamelNET, kterýmkoliv z uživatelů přípojných míst. Využívání sítě CamelNet je dovoleno pouze pro nekomerční účely Veškerý provoz síťových online zařízení je logován do centrálních monitorovacích nástrojů. Správa těchto dat a systémů je prováděna Správci sítě CamelNET, nebo pověřenou Externí organizací. Na koncových bodech, kde není zřizovatelem Plzeňský kraj, u zařízení která jsou ve vlastnictví dané organizace, musí být zajištěno, že centrální monitoring sítě CamelNET bude mít možnost testovat dostupnost služeb v KB, popřípadě spravovat logy o provozu, dostupnosti a kvalitě spojení. Doporučuje se proto, aby na koncových zařízeních byly konfigurovány následující přístupy pro správu sítě CamelNET: Odezva na ICMP typ 8 echo ping. Případně SNMP přístup RO ke komunitě Public. Kontrola dostupnosti zařízení, grafy provozu. Případné další požadavky se odvíjí od konkrétních typů koncových zařízení a jejich možností, ale vždy s ohledem na požadavek pro správu koncového bodu. Požadovanou konfiguraci prvků v KB provede Lokální správce, popřípadě jím pověřená osoba, nebo organizace Kontroly a revize zařízení Ve všech lokalitách, kde je umístěn KB, je vyžadován přímý přístup k technologickým celkům CamelNET za účelem fyzické kontroly, popřípadě k provádění revizí a zkoušek tak jak jsou požadovány. V těchto návštěvách bude Vlastník budovy, popřípadě Lokální správce dopředu informován, u jejich provádění může být přítomen. Periodu kontrol stanoví Vlastník sítě CamelNET ve spolupráci se Správci sítě CamelNET, nebo jím pověřenou externí organizací. Elektro revize je nutno provádět dle požadavků příslušných vyhlášek a zákonů, nebo dle požadavků výrobce, tam kde zákon periodu přímo neurčuje. Správce dokumentu: Strana č. 3/12 Účinnost od:

4 1.3. Nepodporovaný obsah Všichni uživatelé sítě KB jsou povinni respektovat při užívání služeb KB pouze stanovený účel, způsob a povolený obsah související s jejich určením a činností. Nezákonným obsahem, který nelze přenášet prostřednictvím sítě jsou míněny např. zveřejňované materiály, resp. činnost v síti týkající se: pohlavního zneužívání dětí či nezákonných sexuálních praktik, podněcování k teroristickým činům, nezákonného velebení násilí, terorismu, rasismu a xenofobie podněcování k rasové nenávisti, propagace násilí, páchání trestných činů podvodů či padělání, podněcování k násilnému a jinak závažnému nezákonnému chování, napadení informačních systémů (útoky typu denial of service a hacking). Nepodporovaným obsahem jsou míněny jakékoliv materiály, které přímo či nepřímo nesouvisí s účelem, určením a povoleným obsahem sítě CamelNET. Porušení uvedené povinnosti se rovná závažnému porušení smluvních závazků/dohod, případně i zákona se všemi důsledky a sankcemi z toho vyplývajícími. V případě detekce takového porušení je vlastník KB, resp. správce sítě CamelNet oprávněn po posouzení charakteru, případně s ohledem na význam, hrozbu, dopad a četnost opakování zjištěného porušování této povinnosti: upozornit určenou kontaktní osobu příslušného přípojného místa/uživatele na porušení povinnosti, a vyzvat k zásahu/okamžité nápravě/odstranění nežádoucího stavu, zajistit neprodleně nápravu vlastními silami, není-li možné např. z technických důvodů toto požadovat po uživateli, oznámit toto porušení dle jeho charakteru příslušnému orgánu/roli (např. informovat vlastníka sítě CamelNET, správce sítě, bezpečnostního správce, orgány činné v trestním řízení), pozastavit plnění nebo i odstoupit od smlouvy o poskytování služeb s přípojným místem, pokud toto porušování trvá, nebo dokud nebylo odstraněno, okamžitě odepřít/zablokovat přístup tomuto uživateli, zejména jedná-li se o činnost ohrožující provoz a bezpečnost sítě, požadovat náhradu škod způsobených dopadem takového jednání Základní pojmy a vysvětlivky Viz samostatný dokument Základní pojmy a vysvětlivky. Správce dokumentu: Strana č. 4/12 Účinnost od:

5 2. VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento Provozní řád stanoví jednotný způsob používání, údržby a zabezpečení informačních a komunikačních technologií v lokalitě, kde je KB umístěn, a které jsou využívány při poskytování služby Připojení KB do KS CamelNet. Zahrnuje pouze popis těch částí infrastruktury, která je odlišná od infrastruktury UB. Nelze vyloučit změny Provozního řádu (z důvodu změny dotčené legislativy apod.), v případě změny se správce a provozovatel sítě CamelNET zavazují k podpisu aktuální verze provozního řádu Identifikační údaje Typ přípojného bodu Nadřízený UB Provozovatel Lokalita «Typ_KB_UB» «Nadrazeny_uzel» «Nazev_organizace» «Lokalita» «PSČ» «Město» 2.2. Personální obsazení Zástupce provozovatele «Zastupce_pozice» «Zastupce_jméno» tel./mobil: «Zastupce_mobil» «Zastupce_ » Správce lokální sítě «Spravce_lokalni_site_jmeno» mobil: «Spravce_lokalni_site_mobil» «Spravce_lokalni_site_ » Správce objektu «Spravce_budovy_jmeno» mobil: «Spravce_budovy_mobil» «Spravce_budovy_ » 2.3. Řízení fyzického přístupu Žádost o vstup do technologické místnosti KB schvaluje organizace prostřednictvím těchto osob: Funkce/jméno Telefon «Spravce_budovy_jmeno» «Osoba_vstup» «Spravce_budovy_mobil» «Osoba_vstup_mobil» «Spravce_budovy_ » «Osoba_vstup_ » Zástupce Telefon «Osoba_zastup_vstup» «Osoba_zastup_vstup_mobil» «Osoba_zastup_vstup_ » 2.4. Změny kontaktních údajů správce a uživatele Dojde-li k nějakým změnám údajů uvedených v bodech 2 a 3 Provozního řádu, má správce povinnost tyto oznamovat neprodleně na helpdesk sítě CamelNET (sms.helpdesk@camelnet.cz). Správce dokumentu: Strana č. 5/12 Účinnost od:

6 3. CHARAKTERISTIKA KONCOVÉHO BODU Popis koncového bodu provozovatele, se skládá z: RouterBoard 450G MC220L SM 321B transceiver TP-Link RX1310, SM, 10km, WDM Bi-Di 3.1. Technologické vybavení Popis technologického vybavení KB jejichž prostřednictvím je zajištěn provoz služby krajské sítě CamelNet. Odpovědná osoba Rozvaděč Zdroj napájení primární Záložní zdroj el. energie Klimatizace Konektivita/komunikace «Osoba_technologie» «Rozvadec» «Napajeni» «UPS» «Klima» «Konektivita» Alternativní komunikace «Alt_konekt» Monitoring Servis/podpora Revize Audit Pojištění infrastruktury Dohled zajišťuje správce KS CamelNet. Podpora technologií souvisejících s činností KB je zajišťována v rámci SLA se správcem KS CamelNet. Servis ostatního technologického vybavení zajišťuje přímo Provozovatel KB. Revize v souladu s platnými předpisy (vyhláška č. 50Sb.) zajišťuje provozovatel. Technický audit není realizován. «Pojisteni» Správce dokumentu: Strana č. 6/12 Účinnost od:

7 4. ŘEŠENÍ PORUCHOVÝCH STAVŮ Podrobnější popis naleznete v příloze Řešení poruchových stavů a příklady řešení problémů 4.1. Průběh mimořádné události Tabulka 1 - Kontaktní údaje Funkce Helpdesk CamelNET Helpdesk O2 Kontakt (sms.helpdesk@camelnet.cz] sms: tel. V případě nouze v pracovní době KÚPK: telefonicky: ověřovací kód CCID: ověřovací kód CSID: «CSID» Tabulka 2 - Pokyny pro hlášení Událost Závada na KB Závada KS Neautorizovaný technik KÚPK Neautorizovaný technik O2 Manipulace se zařízením Výpadky a odstávky Řešení Obraťte se na Helpdesk CamelNET Obraťte se na Helpdesk O2 Obraťte se na Helpdesk CamelNET Obraťte se na Helpdesk O2 Veškeré informace o změně konfigurace hlaste na Helpdesk CamelNET. Výměnu nebo stažení zařízení lze provést pouze po vystavení předávacích protokolů. Se zařízením smí manipulovat pouze oprávněná osoba pod dohledem!! Plánované/neplánované výpadky elektrického proudu, popř. další vlivy na funkcionalitu zjištěné koncovým bodem hlaste na Helpdesk CamelNET Správce dokumentu: Strana č. 7/12 Účinnost od:

8 5. POPIS POSKYTOVANÝCH SLUŽEB K datu platnosti tohoto Provozního řádu poskytuje tento přípojný UB a KB služby: 1. Připojení koncových (uzlových) bodů do KS CamelNet. IP nastavení a stručný popis: VLAN spojnice PE spojnice CE Popis LAN DMZ cílové směrování «vlan1» «vlan1_spojnice_pe» «vlan1_spojnice_ce» «vlan1_popis» «vlan1_lan» «vlan1_dmz» «vlan1_cilove_smerovani» «vlan2» «vlan2_spojnice_pe» «vlan2_spojnice_ce» «vlan2_popis» «vlan2_lan» «vlan2_dmz» «vlan2_cilove_smerovani» «vlan3» «vlan3_spojnice_pe» «vlan3_spojnice_ce» «vlan3_popis» «vlan3_lan» «vlan2_dmz» «vlan3_cilove_smerovani» «vlan4» «vlan4_spojnice_pe» «vlan4_spojnice_ce» «vlan4_popis» «vlan4_lan» «vlan4_dmz» «vlan4_cilove_smerovani» «vlan5» «vlan5_spojnice_pe» «vlan5_spojnice_ce» «vlan5_popis» «vlan5_lan» «vlan5_dmz» «vlan5_smerovani» «vlan6» «vlan6_spojnice_pe» «vlan6_spojnice_ce» «vlan6_popis» «vlan6_lan» «vlan6_dmz» «vlan6_smerovani» 2. Virtuální serverovna je-li služba zajištěna Tabulka VS P.č. Popis pole Nastavení virtuální serverovny «vs_cil»: 1 ID virtuální serverovny «vs_id» 2 Přidělený «vs_hlavni_admin» administrátor 3 «vs_hlavni_kontakt»«vs_hlavni_kontakt_telefon»«vs_hlavni_kon Kontaktní údaje takt_mail» 4 VLAN;subnet;gw «VS_vlan»«VS_subnet»«VS_gw» 5 veřejná IP «VS_veřejná_IP» 6 vnitřní IP překlad 80, 443, 21 «VS_překlad_IP_80_443_21» 7 vnitřní IP překlad 22, 25 «VS_překlad_22_25» 8 vpn adresa «VS_VPN_» 9 limit CPU (Hz) «VS_LIMIT_CPU» 1 limit memory (MB) «VS_LIMIT_MEMORY» Přiděleno úložiště: Datastore;kapacita;clu ster; Přiděleno úložiště TC1; Přiděleno úložiště TC2; TIER0;TIER1;TIER2;TI ER3 popis (TIER) «VS_Uložiště_Datastore»«VS_Uložiště_kapacita»«VS_Uložiště _Cluster» «VS_Uložiště_TC1» «VS_Uložiště_TC2» «VS_Uložiště_TIER» Správce dokumentu: Strana č. 8/12 Účinnost od:

9 REGIONÁLNÍ KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURA PLZEŇSKÉHO KRAJE CamelNet PROVOZNÍ ŘÁD OBECNÝ DOKUMENT BEZ VYPLNĚNÝCH DETAILŮ PRO LOKÁLNÍHO UŽIVATELE KONCOVÉHO BODU «NAZEV_ORGANIZACE» «LOKALITA» «PSČ» «MĚSTO» verze 3.1 Vedoucí Odboru Informatiky Ing. Eliška Pečenková Zástupce organizace «Zastupce_pozice» «Zastupce_jméno» Zástupce organizace podpisem zavazuje organizaci k dodržování provozního řádu. Správce dokumentu: Strana č. 9/12 Účinnost od:

10 Obsah 1. Všeobecné provozní podmínky pro využívání KB Datový provoz v KB Nepodporovaný obsah Kontroly a revize zařízení Změny kontaktních údajů uživatele Jak se chovat při výpadku koncového bodu Průběh mimořádné události Popis poskytovaných služeb Správce dokumentu: Strana č. 10/12 Účinnost od:

11 6. VŠEOBECNÉ PROVOZNÍ PODMÍNKY PRO VYUŽÍVÁNÍ KB Uživatelé služeb KB se musí řídit při využívání služeb KB následujícími provozními podmínkami: 6.1. Datový provoz v KB Vlastník sítě CamelNET neodpovídá za vlastní porušení účelu a určení sítě CamelNET, kterýmkoliv z uživatelů přípojných míst. Využívání sítě CamelNet je dovoleno pouze pro nekomerční účely Veškerý provoz síťových online zařízení je logován do centrálních monitorovacích nástrojů. Správa těchto dat a systémů je prováděna Správci sítě CamelNET, nebo pověřenou Externí organizací Nepodporovaný obsah Všichni uživatelé sítě KB jsou povinni respektovat při užívání služeb KB pouze stanovený účel, způsob a povolený obsah související s jejich určením a činností. Nezákonným obsahem, který nelze přenášet prostřednictvím sítě jsou míněny např. zveřejňované materiály, resp. činnost v síti týkající se: pohlavního zneužívání dětí či nezákonných sexuálních praktik, podněcování k teroristickým činům, nezákonného velebení násilí, terorismu, rasismu a xenofobie podněcování k rasové nenávisti, propagace násilí, páchání trestných činů podvodů či padělání, podněcování k násilnému a jinak závažnému nezákonnému chování, napadení informačních systémů (útoky typu denial of service a hacking). Nepodporovaným obsahem jsou míněny jakékoliv materiály, které přímo či nepřímo nesouvisí s účelem, určením a povoleným obsahem sítě CamelNET. Porušení uvedené povinnosti se rovná závažnému porušení smluvních závazků/dohod, případně i zákona se všemi důsledky a sankcemi z toho vyplývajícími. V případě detekce takového porušení je vlastník KB, resp. správce sítě CamelNet oprávněn po posouzení charakteru, případně s ohledem na význam, hrozbu, dopad a četnost opakování zjištěného porušování této povinnosti: upozornit určenou kontaktní osobu příslušného přípojného místa/uživatele na porušení povinnosti, a vyzvat k zásahu/okamžité nápravě/odstranění nežádoucího stavu, zajistit neprodleně nápravu vlastními silami, není-li možné např. z technických důvodů toto požadovat po uživateli, oznámit toto porušení dle jeho charakteru příslušnému orgánu/roli (např. informovat vlastníka sítě CamelNET, správce sítě, bezpečnostního správce, orgány činné v trestním řízení), pozastavit plnění nebo i odstoupit od smlouvy o poskytování služeb s přípojným místem, pokud toto porušování trvá, nebo dokud nebylo odstraněno, okamžitě odepřít/zablokovat přístup tomuto uživateli, zejména jedná-li se o činnost ohrožující provoz a bezpečnost sítě, požadovat náhradu škod způsobených dopadem takového jednání. Správce dokumentu: Strana č. 11/12 Účinnost od:

12 6.3. Kontroly a revize zařízení Ve všech lokalitách, kde je umístěn KB, je vyžadován přímý přístup k technologickým celkům CamelNET za účelem fyzické kontroly, popřípadě k provádění revizí a zkoušek tak jak jsou požadovány. V těchto návštěvách bude Vlastník budovy, popřípadě Lokální správce dopředu informován, u jejich provádění může být přítomen. Periodu kontrol stanoví Vlastník sítě CamelNET ve spolupráci se Správci sítě CamelNET, nebo jím pověřenou externí organizací. Elektro revize je nutno provádět dle požadavků příslušných vyhlášek a zákonů, nebo dle požadavků výrobce, tam kde zákon periodu přímo neurčuje Změny kontaktních údajů uživatele Dojde-li k nějakým změnám technických nebo kontaktních údajů uživatele, má uživatel povinnost tyto oznamovat neprodleně na helpdesk sítě CamelNET (sms.helpdesk@camelnet.cz). 7. JAK SE CHOVAT PŘI VÝPADKU KONCOVÉHO BODU Výpadek neboli havarijní stav nastává v případě, že služba je nefunkční. V tomto případě postupuje dle níže uvedených instrukcí: 7.1. Průběh mimořádné události Tabulka 2 - Kontaktní údaje Funkce Váš správce sítě Helpdesk CamelNET Kontakt V pracovní době: «Kontakt_jmeno» «Kontakt_telefon» «Kontakt_mail» Mimo pracovní dobu: «Hlaseni_mimo_pracovni_doba» (sms.helpdesk@camelnet.cz] sms: tel. V případě nouze v pracovní době KÚPK: Tabulka 2 - Pokyny pro hlášení Událost Porucha Neautorizovaný technik Manipulace se zařízením Výpadky a odstávky Řešení Kontaktujte Vašeho správce sítě Kontaktujte Vašeho správce sítě Pokud správce sítě není dostupný, případně nemá informace o technikovi obraťte se na Helpdesk CamelNET Veškeré informace o změně konfigurace hlaste na Helpdesk CamelNET. Výměnu nebo stažení zařízení lze provést pouze po vystavení předávacích protokolů. Se zařízením smí manipulovat pouze oprávněná osoba pod dohledem! Plánované/neplánované výpadky elektrického proudu, popř. další vlivy na funkcionalitu zjištěné koncovým bodem hlaste na Helpdesk CamelNET 8. POPIS POSKYTOVANÝCH SLUŽEB K datu platnosti tohoto Provozního řádu poskytuje tento přípojný UB a KB jedinou službu: 3. Připojení koncových (uzlových) bodů do KS CamelNet. Správce dokumentu: Strana č. 12/12 Účinnost od:

Provozní řád sítě PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉ UNIE, EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ.

Provozní řád sítě PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉ UNIE, EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ. Provozní řád sítě PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉ UNIE, EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ. Obsah Obsah... 2 Část I Úvodní ustanovení... 3 Článek 1 Účel a základní pojmy... 3 Článek

Více

1 OBSAH Seznam obrázků OBECNÝ POPIS Schémata POPIS ČINNOSTI Výjezdový technik... 4

1 OBSAH Seznam obrázků OBECNÝ POPIS Schémata POPIS ČINNOSTI Výjezdový technik... 4 1 OBSAH 1 OBSAH... 1 1.1 Seznam obrázků... 1 2 OBECNÝ POPIS... 2 2.1 Schémata... 2 2.2 Popis... 3 3 POPIS ČINNOSTI... 4 3.1 Obecné... 4 3.2 Způsob zahájení provozu... 4 3.3 Výjezdový technik... 4 3.4 Svěřená

Více

Standard pro připojení do CMS. Definice rozhraní mezi CMS a Operátorem

Standard pro připojení do CMS. Definice rozhraní mezi CMS a Operátorem Standard pro připojení do CMS Pro připojení poskytovatele služeb KIVS (dále jen Operátor) k infrastruktuře CMS Interconnect je nezbytné splnění podmínek uvedených v jednotlivých částech tomto dokumentu.

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti: kdo je připraven?

Zákon o kybernetické bezpečnosti: kdo je připraven? Zákon o kybernetické bezpečnosti: kdo je připraven? Pavel Minařík minarik@invea.com Dobrá praxe v IT Ochrana sítě na perimetru Separace do VLAN Antiviry na koncových stancích Striktní oddělení LAN/DMZ

Více

Čl. 1 Předmět úpravy

Čl. 1 Předmět úpravy Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2016, Změna opatření děkana č. 5/2012 k zásadám využívání prostředků výpočetní techniky v počítačové síti

Více

PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB COPROSYS Ústí spol. s r.o.

PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB COPROSYS Ústí spol. s r.o. PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB COPROSYS Ústí spol. s r.o. Platnost od 1.7.2011 Strana 1 (celkem 6) 1. Zřizování, změny a rušení služeb 1.1 Zřízení služby 1.1.1 Typická doba zřízení služeb Doba zřízení služeb

Více

PRAVIDLA UŽÍVÁNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ

PRAVIDLA UŽÍVÁNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PRAVIDLA UŽÍVÁNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ na Střední škole automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková

Více

Podmínky připojení operátorů KIVS k infrastruktuře CMS Interconnect

Podmínky připojení operátorů KIVS k infrastruktuře CMS Interconnect Podmínky připojení operátorů KIVS k infrastruktuře CMS Interconnect Aby bylo možné připojit Operátora KIVS k infrastruktuře CMS Interconnect je nezbytné splnění podmínek uvedených v níže uvedených dokumentech,

Více

Připojení městských částí do infrastruktury MepNET. Dotazníkové šetření Bohdan Keil, 4.11.2009

Připojení městských částí do infrastruktury MepNET. Dotazníkové šetření Bohdan Keil, 4.11.2009 Připojení městských částí do infrastruktury MepNET Dotazníkové šetření Bohdan Keil, 4.11.2009 Agenda Jednotlivé otázky dotazníku Doplňující informace 2 Fyzická infrastruktura Popište lokality kde se síť

Více

Bezpečnostní politika informací SMK

Bezpečnostní politika informací SMK STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Bezpečnostní politika informací SMK Bezpečnostní směrnice pro dodavatele (verze 4) Schváleno: 28. 05. 2018 Účinnost: 29. 05. 2018 Zpracovatel: Odbor organizační Článek 1 Úvodní

Více

Příloha č. 1 Specifikace služby Dark fiber (Pevný optický okruh) č. 1

Příloha č. 1 Specifikace služby Dark fiber (Pevný optický okruh) č. 1 Příloha č. 1 Specifikace služby Dark fiber (Pevný optický okruh) č. 1 Číslo smlouvy (Poskytovatel): Datum zahájení poskytování Služby 1) 1.9.2016 Doba poskytování Služby Doba určitá, 24 měsíců od zřízení

Více

Bezpečnost, ochrana majetku a osob

Bezpečnost, ochrana majetku a osob PŘÍLOHA 8 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Bezpečnost, ochrana majetku a osob 1 OBSAH 1. Rozsah dokumentu... 2 2. Vstup do objektů... 2 3. Ochrana majetku... 3 4. Požární ochrana... 3 5. Ochrana

Více

PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ. Bezpečnost, ochrana majetku a osob

PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ. Bezpečnost, ochrana majetku a osob PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ Bezpečnost, ochrana majetku a osob OBSAH 1 Rozsah dokumentu... 3 2 Vstup do objektů... 3 3 Ochrana majetku... 3 4 Požární ochrana... 4

Více

Občanské sdružení CHROPNET Ladova 389\10, Olomouc, 779 00 IČ: 01466925 Registrované na Ministerstvu vnitra ČR pod č.j.

Občanské sdružení CHROPNET Ladova 389\10, Olomouc, 779 00 IČ: 01466925 Registrované na Ministerstvu vnitra ČR pod č.j. Občanské sdružení CHROPNET Ladova 389\10, Olomouc, 779 00 IČ: 01466925 Registrované na Ministerstvu vnitra ČR pod č.j. VS/1-1/92231/13-R Občanské sdružení CHROPNET PROVOZNÍ ŘÁD OBSAH DOKUMENTU ČL. 1. ÚVOD...

Více

Implementace IPv6. Plán migrace. Příloha č. 1 Migrační plán. NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6. ředitel CEO. IT úsek IT CEO DATE 22.4.2015 VERSION V1.

Implementace IPv6. Plán migrace. Příloha č. 1 Migrační plán. NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6. ředitel CEO. IT úsek IT CEO DATE 22.4.2015 VERSION V1. Příloha č. 1 Migrační plán Implementace IPv6 Plán migrace HLAVIČKA NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6 CEO IT CEO ředitel IT úsek DATE 22.4.2015 VERSION V1.0 HISTORIE ZMĚN datum verze autor popis 01.01.2015 V1.0 ITM Vytvoření

Více

Obsah. web: http://www.ecomp.eu - 1 - telefon: +420 469 775 800 email: obchod@ecomp.eu Internetové a datové služby Hlasové služby Mikrovlnné sítě

Obsah. web: http://www.ecomp.eu - 1 - telefon: +420 469 775 800 email: obchod@ecomp.eu Internetové a datové služby Hlasové služby Mikrovlnné sítě Obsah Obsah... 1 1. Zřizování, změny a rušení služeb... 2 1.1. Zřízení služby... 2 1.1.1. Typická doba zřízení služeb... 2 1.1.2. Garantovaná doba zřízení služeb... 2 1.2. Změna služby... 2 1.3. Zrušení

Více

Provozní řád datové sítě MiloviceFree

Provozní řád datové sítě MiloviceFree Provozní řád datové sítě MiloviceFree Občanského sdružení "MiloviceFree" se sídlem: Mírová 473, Milovice, 289 23 1. ÚVOD 1.1. Občanské sdružení MiloviceFree, se sídlem: Mírová 473, Milovice, 289 23, IČO:

Více

Výzvy IOP č. (04), 06, 08, 09

Výzvy IOP č. (04), 06, 08, 09 Výzvy IOP č. (04), 06, 08, 09 Pro kraje výzva č. 08 celkem 6 částí Plzeňský kraj 3 projekty: Technologické centrum PK část VI. DMVS PK část II. ICT služby TC PK ostatní části Rozdělení odpovídalo členění

Více

SLUŽBY SLA. Služby SLA

SLUŽBY SLA. Služby SLA Služby SLA 1. Požadavky SLA Požadavky SLA specifikují kvalitu poskytovaných Služeb definovaných v Čl. I. odst. 1.2, 1.3 a 1.4 Smlouvy a vypořádání požadavků Koordinátora rezortu nebo Správců EKLIS ve SNP

Více

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství. Revize 9 srpen 2015

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství. Revize 9 srpen 2015 Příloha č. 2 Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství Revize 9 srpen 2015 FORMULÁŘE Obsah Přílohy č. 2 OPP 1. Formulář pro stanovení počáteční výše finančního zajištění... 3 2. Formulář pro stanovení

Více

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému Český olympijský výbor Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému SHRNUTÍ Tato Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému ( Směrnice ) stanoví zásady Českého olympijského

Více

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb S2_P1_Katalog služeb 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE SLUŽEB... 3 3 SPECIFIKACE SLUŽEB... 6 3.1 SLUŽBA PS01_PROVOZ A SPRÁVA... 6 3.2 SLUŽBA PS02_ZÁLOHA A OBNOVA...

Více

Flow monitoring a NBA

Flow monitoring a NBA Flow monitoring a NBA Kdy, kde a jak? Petr Špringl, Zdeněk Vrbka, Michal Holub springl@invea.cz, vrbka@invea.cz, holub@invea.cz Obsah Monitorování datových toků = Flow monitoring Flow monitoring a bezpečnost

Více

2. Výběr formy podpory výroby el. v obnovitelném zdroji

2. Výběr formy podpory výroby el. v obnovitelném zdroji Úvodní informace a obecné technické podmínky pro provozování elektrických zdrojů s instalovaným výkonem do 16 kw v distribuční síti E.ON Distribuce, a.s. Nově zřizovat, technologicky měnit nebo rozšiřovat

Více

Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE

Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE Datum převzetí: Příloha ke smlouvě č.: Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE SPECIFIKACE SLUŽBY: Služba IP VPN Forte umožňuje připojení centrály nebo poboček zákazníka k privátní

Více

Upřesnění předmětu smlouvy

Upřesnění předmětu smlouvy Příloha č. 2 smlouvy č.: S-28/A5101/2015 Upřesnění předmětu smlouvy 1. Popis předmětu veřejné zakázky Předmětem Smlouvy o poskytování služeb ICT ze dne, číslo smlouvy objednatele S- 28/A5101/2015, (dále

Více

Výzva č. 19 IOP Služby TCK. Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj

Výzva č. 19 IOP Služby TCK. Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj Výzva č. 19 IOP Služby TCK Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj Na počátku byl seznam Detailní popis tématu Zadal kraj DO konce roku 2014 musí všechny zdrav. zařízení a lékárny být schopny pracovat s el. recepty.

Více

VLÁDNÍ NÁVRH ZÁKON. ze dne 2017,

VLÁDNÍ NÁVRH ZÁKON. ze dne 2017, III. VLÁDNÍ NÁVRH ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti a o změně souvisejících zákonů (zákon o kybernetické bezpečnosti), a zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném

Více

Dodatečné informace č. 4

Dodatečné informace č. 4 Dodatečné informace č. 4 k nadlimitní veřejné zakázce Dodávka serverů, diskových polí a dalšího technického vybavení pro Technologické centrum Plzeňského kraje Evidenční číslo ve VVZ: VZ 343877 VZ v E-ZAK:

Více

Infrastruktura Program Interní Osvěty. Ing. Ladislav Stach, vedoucí střediska infrastruktury ČZU

Infrastruktura Program Interní Osvěty. Ing. Ladislav Stach, vedoucí střediska infrastruktury ČZU Infrastruktura Program Interní Osvěty Ing. Ladislav Stach, vedoucí střediska infrastruktury ČZU Kdo jsme Kdo je kdo Co vlastně je jeho práce na OIKT V čem vám pomůže Jaká je jeho specializace Středisko

Více

Pravidla poskytování služby sociální rehabilitace

Pravidla poskytování služby sociální rehabilitace Vytvořil: Jaroslav Náhlík, Bc. Kateřina Valová Vytvořeno dne: 14. 6. 2016 Platné od: 20. 6. 2016 Frekvence revize: 1x ročně Odpovědná osoba: vedoucí sociální rehabilitace Pořadové číslo: 2 (od 2016) Metodické

Více

PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB ALFA TELECOM s.r.o.

PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB ALFA TELECOM s.r.o. PROVOZNÍ PODMÍNKY SLUŽEB ALFA TELECOM s.r.o. 1. Zřizování, změny a rušení služeb 1.1 Zřízení služby 1.1.1 Typická doba zřízení služeb Typická doba zřízení služeb je popsána v následující tabulce: Doba

Více

NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha

NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha Převzetí gesce nad problematikou kybernetické bezpečnosti bezpečnosti, jako

Více

Roamingová politika. federace eduroam.cz

Roamingová politika. federace eduroam.cz Roamingová politika federace eduroam.cz Čl. 1 Úvod 1.1. Sdružení CESNET, z. s. p. o. (dále jen CESNET), jeho členové a ostatní připojené nebo spolupracující instituce provozují ve svých prostorách lokální

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu zadávané v souladu s ustanoveními 18 odst. 5 a 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a v souladu se směrnicí

Více

Bezpečnostní tým na VŠB-TUO

Bezpečnostní tým na VŠB-TUO Bezpečnostní tým na VŠB-TUO Ing. Radomír Orkáč VŠB-TUO, CIT 9872 14.4.2011, Ostrava radomir.orkac@vsb.cz O nás Bezpečnostní tým Martin Pustka, Jiří Grygárek, Pavel Jeníček, Radomír Orkáč. Síť VŠB-TUO má

Více

PROVOZNÍ ŘÁD Spolku JM-Net

PROVOZNÍ ŘÁD Spolku JM-Net PROVOZNÍ ŘÁD Spolku JM-Net Valná hromada zapsaného spolku dne 10.2.2005 schválila Provozní řád spolku, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a poté 8.1.2015 Radou spolku. Čl. 1

Více

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW Příloha č. 4 - Specifikace a informace o předmětu veřejné zakázky Předmětem veřejné zakázky je řízení projektu, správa a údržba programového vybavení pro informační systém Základní Registr osob (dále rovněž

Více

COMPATEL 2014. Popis služby elektronických komunikací

COMPATEL 2014. Popis služby elektronických komunikací COMPATEL 2014. Popis služby elektronických komunikací 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Tento popis služby elektronických komunikací (dále jen Popis služby ) definuje podmínky přístupu k tísňovým telefonním číslům,

Více

Provozní řád počítačové sítě ERnet

Provozní řád počítačové sítě ERnet Provozní řád počítačové sítě ERnet občanského sdružení "ERnetFree " se sídlem v: Přerov nad Labem 289 16, čp. 249 ("Sdružení") platný k 1.9.2005 1 1. Úvod Občanské sdružení ErnetFree, se sídlem v: Přerov

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

Technologické centrum Kraje Vysočina

Technologické centrum Kraje Vysočina Technologické centrum Kraje Vysočina 4 měsíce provozu Hradec Králové, 2012 Petr Pavlinec Technologické centrum kraje - strategie Základní strategie kraje v oblasti TC (Vysočina) kraj bude zřizovat své

Více

1.05 Informační systémy a technologie

1.05 Informační systémy a technologie Vypracoval Gestor Schválil Listů Příloh D. Marek(EOS/2) EOS VS 5 Směrnice platí pro všechny závody ŠKODA AUTO. Obsah: 1. Použité pojmy a zkratky 2. Plánování IT 3. Pořízení IT 4. Dodání IT 5. Provoz a

Více

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory Příloha č. 2 ke smlouvě Rozsah a podmínky provozní podpory Předmět smlouvy v části Provozní podpora zahrnuje zejména: A) Technickou, uživatelskou a administrativní správu a provozní podporu APV IS ROS

Více

Pravidla užívání počítačové sítě VŠB-TU Ostrava

Pravidla užívání počítačové sítě VŠB-TU Ostrava VŠB-TU Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 I. Úvodní ustanovení Vysoká škola báňská-technická univerzita Ostrava (dále jen VŠB-TUO)

Více

COMPATEL 2014. Provozní podmínky poskytování veřejně dostupné služby elektronických komunikací

COMPATEL 2014. Provozní podmínky poskytování veřejně dostupné služby elektronických komunikací COMPATEL 2014. Provozní podmínky poskytování veřejně dostupné služby elektronických komunikací 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Tyto (dále jen Provozní podmínky ) popisují podmínky zřizování, provádění změn, provozu

Více

Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS

Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS Verze 1.00 BDO IT a.s. Poradenství v informačních technologiích IČ: 25 05 66 46 DIČ: CZ 25 05 66 46 Městský soud v Praze, oddíl B, vložka

Více

PROVOZNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD ICM JILEMNICE

PROVOZNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD ICM JILEMNICE PROVOZNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD ICM JILEMNICE Obecné údaje: Zaměření pracoviště: Adresa pracoviště: Personální obsazení: Provoz Informačního centra pro mládež v Jilemnici, Jilemnice, budova bývalého pivovaru

Více

Definice servisní podpory Poskytování servisních služeb při správě proxy soustavy

Definice servisní podpory Poskytování servisních služeb při správě proxy soustavy Technická a servisní specifikace služeb Definice servisní podpory Poskytování servisních služeb při správě proxy soustavy Předmětem dohody o úrovni služeb jsou následující služby Služba / modul: Správa

Více

SMLOUVA O DÍLO SERVISNÍ SMLOUVA č.

SMLOUVA O DÍLO SERVISNÍ SMLOUVA č. SMLOUVA O DÍLO SERVISNÍ SMLOUVA č. - NÁVRH Uzavřená podle 536 a následujících Obchodního zák. č. 513/1991 Sb. ve znění platných změn a doplňků mezi stranami: I. SMLUVNY STRANY Objednatel: Společenství

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Č.j.: 3/12/51924/Moos PŘÍKAZ REKTORA č. 1/2012 Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při správě informačního systému ČVUT Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při

Více

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Implementace prostředí MoNet a AddNet Jindřich Šavel 31/5/2013 NOVICOM s.r.o. 2012 2013 Novicom All rights s.r.o. reserved. All rights reserved www.novicom.cz,

Více

Všeobecné podmínky systému JOSEPHINE

Všeobecné podmínky systému JOSEPHINE Všeobecné podmínky systému JOSEPHINE Systém JOSEPHINE je internetovou aplikací, kterou provozuje společnost NAR marketing s.r.o. Všeobecné podmínky systému JOSEPHINE (dále jen Podmínky ) obsahují základní

Více

Všeobecné podmínky pro pronájem

Všeobecné podmínky pro pronájem Všeobecné podmínky pro pronájem Všeobecné podmínky pro pronájem vypracované dle ustanovení 1751 a násl.zákona č.89/2012 Sb.,Občanský zákoník. Čl. 1 - Účel nájmu a způsob užívání 1.Pronajímatel je oprávněn

Více

FlowMon Monitoring IP provozu

FlowMon Monitoring IP provozu WWW.TAKTIS.EU FlowMon Monitoring IP provozu Ing. Martin Ťupa 10. 03. 2016 Brno TAKTIS CZ s.r.o. Havlíčkovo nám. 152/4 Žďár nad Sázavou 591 01 Sídlo společnosti: Mezi Vodami 639/27, Praha 4 143 00 Reálná

Více

Záznam o zpracování osobních údajů

Záznam o zpracování osobních údajů Záznam o zpracování osobních údajů Číslo záznamu: 1 Název zpracování (agenda): Elektronická školní matrika Vymezení vztahů organizace ke zpracování: Definice rolí při zpracování osobních údajů: SPŠT je

Více

Smlouva o poskytování služby ProfiSERVER

Smlouva o poskytování služby ProfiSERVER Smlouva o poskytování služby ProfiSERVER uzavřená ve smyslu 536 a násl. obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami: kupující: Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická jednajícím:

Více

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Část P2_1 P2_1_Katalog služeb a podmínky poskytování provozu 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE POJMŮ... 3 3 DEFINICE SLUŽEB, KOMPONENT

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Politika zpracování a ochrany OÚ externích SÚ informační povinnost detailní 2018_05_22_OVANET_a.s. Strana č. 1 z počtu stran 18

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Politika zpracování a ochrany OÚ externích SÚ informační povinnost detailní 2018_05_22_OVANET_a.s. Strana č. 1 z počtu stran 18 Informační povinnost správce osobních údajů vůči subjektům údajů dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

ISMS. Síťová bezpečnost. V Brně dne 7. a 14. listopadu 2013

ISMS. Síťová bezpečnost. V Brně dne 7. a 14. listopadu 2013 ISMS Případová studie Síťová bezpečnost V Brně dne 7. a 14. listopadu 2013 Zadání - infrastruktura Modelová firma je výrobní firma, která síťové zabezpečení doposud nijak zásadně neřešila, a do jisté míry

Více

Správce IT pro malé a střední organizace

Správce IT pro malé a střední organizace Správce IT pro malé a střední organizace Správce IT pro malé a střední organizace navrhuje, implementuje, udržuje a zajišťuje správu operačních systémů počítačů, softwarových aplikací a počítačových sítí.

Více

Příloha 1 Popis služby Fyzická kolokace

Příloha 1 Popis služby Fyzická kolokace Příloha 1 Popis služby Fyzická kolokace 1 Služba Fyzická kolokace Obecné podmínky 1.1.1 Fyzická kolokace je služba nabízená společností CETIN, která umožňuje Partnerovi umístit Zařízení v budově Hlavního

Více

Obecní úřad je v souladu se zákonem o SPOD:

Obecní úřad je v souladu se zákonem o SPOD: Obecní úřad Bříza je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění, (dále jen zákon o SPOD) orgánem sociálně-právní ochrany. Výkon sociálně-právní ochrany

Více

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-18/2018-ŘO18 Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Zajištění ochrany osobních údajů při zjišťování příčin a okolností vzniku mimořádných událostí,

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Smlouva o poskytování služeb č. VS-XXX/20XX ()

Smlouva o poskytování služeb č. VS-XXX/20XX () Smlouva o poskytování služeb č. VS-XXX/20XX () I. Smluvní strany Poskytovatel: COOLHOUSING s.r.o. sídlo: Na Okraji 6, Praha 6, 162 00 bankovní spojení: zastoupená: Komerční Banka, č.ú. 51-1028170217/0100

Více

Metropolitní síť v Plzni a její služby. PilsEDUNet

Metropolitní síť v Plzni a její služby. PilsEDUNet MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY Metropolitní síť v Plzni a její služby PilsEDUNet Ing. Jan Klička, Ing. Josef Poklop Správa informačních technologií města Plzně SITMP příspěvková organizace města Plzně, * 1.ledna

Více

216/2011 Sb. VYHLÁŠKA

216/2011 Sb. VYHLÁŠKA 216/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. července 2011 o náležitostech manipulačních řádů a provozních řádů vodních děl Ministerstvo zemědělství stanoví podle 59 odst. 1 písm. a) zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Více

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Veřejná zakázka Poskytování služeb outsourcingu Zadavatel: Nemocnice Český Krumlov a.s., sídlem: Český Krumlov, Horní Brána 429, PSČ 381 27 IČ: 260 95 149 DIČ:

Více

IČ (je-li přiděleno):

IČ (je-li přiděleno): Příloha ke Smlouvě č.: Datum převzetí: druh TSS 1) : nová Služba: číslo přílohy: změna Služby: celkový počet listů této přílohy: zrušení Služby: Evidenční označení přípojky Uživatelem 2 ) : Identifikátor

Více

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství. Revize 3 únor 2012

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství. Revize 3 únor 2012 Příloha č. 2 Obchodních podmínek OTE, a.s. pro plynárenství Revize 3 únor 2012 FORMULÁŘE Obsah Přílohy č. 2 OPP 1. Formulář pro stanovení počáteční výšefinančního zajištění... Chyba! Záložka není definována.

Více

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro elektroenergetiku. Revize 23 červenec 2016

Příloha č. 2. Obchodních podmínek OTE, a.s. pro elektroenergetiku. Revize 23 červenec 2016 Příloha č. 2 Obchodních podmínek OTE, a.s. pro elektroenergetiku Revize 23 červenec 2016 FORMULÁŘE Obsah Přílohy č. 2 OPE 1. Formulář pro stanovení počáteční výše finančního zajištění 3 2. Formulář pro

Více

VirtualizaceKlatovské nemocnice a.s.

VirtualizaceKlatovské nemocnice a.s. VirtualizaceKlatovské nemocnice a.s. Jiří Johánek Štěpán Douša Historie nemocnice téměř současně se založením města Klatovy (1263) se vyvíjí na Klatovsku zdravotnictví Zdravotnická tradice trvající 700

Více

TSB a kybernetická bezpečnost SMB a jím ovládaných subjektů

TSB a kybernetická bezpečnost SMB a jím ovládaných subjektů TSB a kybernetická bezpečnost SMB a jím ovládaných subjektů Ing. Zdeněk Forman, Manažer kybernetické bezpečnosti TSB BEZPEČNOST KRITICKÉ INFRASTRUKTURY MĚST ČR Město Brno = magistrát města Brna 29 úřadů

Více

Koncepce CMS 2.0. JUDr. Petr Solský, Česká pošta, s. p., Odštěpný závod ICT služby Ing. Ondřej Felix CSc, Ministerstvo vnitra ČR

Koncepce CMS 2.0. JUDr. Petr Solský, Česká pošta, s. p., Odštěpný závod ICT služby Ing. Ondřej Felix CSc, Ministerstvo vnitra ČR Koncepce CMS 2.0 JUDr. Petr Solský, Česká pošta, s. p., Odštěpný závod ICT služby Ing. Ondřej Felix CSc, Ministerstvo vnitra ČR Agenda Služby CMS 2.0 Čtyři prostředí (Internet, stesta, KIVS, egon služby)

Více

3. Způsoby připojení výroben elektřiny k DS v souvislosti se zvoleným způsobem podpory výroby el. v obnovitelném zdroji

3. Způsoby připojení výroben elektřiny k DS v souvislosti se zvoleným způsobem podpory výroby el. v obnovitelném zdroji Úvodní informace a obecné technické podmínky pro provozování elektrických zdrojů s instalovaným výkonem do 16 kw paralelně s distribuční sítí E.ON Distribuce, a.s. Nově zřizovat, technologicky měnit nebo

Více

SMĚRNICE Č. 001, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. ÚČEL 2. PŮSOBNOST 3. TERMÍNY, DEFINICE A ZKRATKY

SMĚRNICE Č. 001, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. ÚČEL 2. PŮSOBNOST 3. TERMÍNY, DEFINICE A ZKRATKY SMĚRNICE Č. 001, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. ÚČEL 1.1. Účelem této směrnice je stanovit základní pravidla zpracování osobních údajů ve Společnosti. Tato směrnice je jedním z organizačních opatření ochrany

Více

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis 1. Příloha č.1 Specifikace požadovaných služeb 1.1. Obecný popis Zadavatel požaduje, aby dodavatel prováděl služby v oblasti správy stávajícího zařízení v součinnosti se zadavatelem a dalšími subjekty,

Více

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS)

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA OUTSOURCING PROFESIO N Á L N Í C H ODBORNÝCH SLUŽEB ( OPOS) Č Á S T AR C H I T E K T U R A A K ONCEPCE Smluvní strany: Česká republika Ministerstvo zemědělství se sídlem: Těšnov 65/17,

Více

1.05 Informační systémy a technologie

1.05 Informační systémy a technologie Vypracoval Gestor Schválil Listů Příloh D. Marek(EOS/2) EOS VS 7 Směrnice platí pro všechny závody ŠKODA AUTO. Obsah: 1. Použité pojmy a zkratky 2. Plánování IT 3. Pořízení IT 4. Dodání IT 5. Provoz a

Více

Příloha 2 Popis služby Vzdálená kolokace

Příloha 2 Popis služby Vzdálená kolokace Příloha 2 Popis služby Vzdálená kolokace 1 Služba Vzdálená kolokace Obecné podmínky 1.1.1 Vzdálená kolokace je služba nabízená společností, která umožňuje Partnerovi umístit svá Zařízení v objektu mimo

Více

provoz páteřové sítě fakulty a její připojení k Pražské akademické síti připojení lokálních sítí k páteřové síti fakulty či k Pražské akademické síti

provoz páteřové sítě fakulty a její připojení k Pražské akademické síti připojení lokálních sítí k páteřové síti fakulty či k Pražské akademické síti Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zásady provozování a používání výpočetní techniky na 2. LF UK Zásady provozování a používání výpočetní techniky na 2.

Více

1. Popis předmětu Smlouvy a základní informace o Státním oblastním archivu (dále jen archiv)

1. Popis předmětu Smlouvy a základní informace o Státním oblastním archivu (dále jen archiv) Příloha č. 2 Smlouvy č.j.: 788/30-2015 PŘÍLOHA Č. 2: UPŘESNĚNÍ PŘEDMĚTU SMLOUVY 1. Popis předmětu Smlouvy a základní informace o Státním oblastním archivu (dále jen archiv) V rámci zajištění internetové

Více

SMĚRNICE Č. 1/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE Č. 1/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE Č. 1/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. ÚČEL 1. Účelem této směrnice je stanovit základní pravidla zpracování osobních údajů ve Společnosti. Tato směrnice je jedním z organizačních opatření ochrany

Více

SMĚRNICE Č. 01/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE Č. 01/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE Č. 01/2018, O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. ÚČEL 1.1. Účelem této směrnice je stanovit základní pravidla zpracování osobních údajů ve Společnosti. Tato směrnice je jedním z organizačních opatření

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Směrnice Směrnice k provozu pultu centrální ochrany Městské policie Karviná Schváleno: 30.11.2010 Účinnost: 01.12.2010 Zpracovatel: Petr Osif, vedoucí úseku správy informačních technologií Článek 1 Úvodní

Více

Všeobecné obchodní podmínky produktu BUILDpower. Článek I. Úvodní ustanovení

Všeobecné obchodní podmínky produktu BUILDpower. Článek I. Úvodní ustanovení platné od 1. 9. 2009 Článek I. Úvodní ustanovení 1. Všeobecné obchodní podmínky upravují obchodní vztah mezi společností (dále zhotovitelem) a zákazníky či klienty společnosti (dále objednatelem). Obecným

Více

Definice služby katalogový list (KL-1, KL-2, KL-3)

Definice služby katalogový list (KL-1, KL-2, KL-3) Příloha č. 2 Definice služby katalogový list (KL-1, KL-2, KL-3) OZNAČENÍ SLUŽBY Název služby KL01 - Záruční servis, pravidelné služby a SLA Záruční servis, pravidelné služby a SLA VYMEZENÍ SLUŽBY Prostředí

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (OBCHODNÍ PARTNEŘI, NOVINÁŘI, KONTAKTNÍ OSOBY, OHLAŠOVATELÉ VÝPADKŮ SLUŽEB)

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (OBCHODNÍ PARTNEŘI, NOVINÁŘI, KONTAKTNÍ OSOBY, OHLAŠOVATELÉ VÝPADKŮ SLUŽEB) Technologie hlavního města Prahy, a.s. IČO: 25672541 se sídlem Dělnická 213/12, Holešovice, 170 00 Praha 7 ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (OBCHODNÍ PARTNEŘI, NOVINÁŘI, KONTAKTNÍ OSOBY, OHLAŠOVATELÉ VÝPADKŮ

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 13/2006. Zásady provozování a využívání datové sítě a výpočetní techniky na Univerzitě Pardubice

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 13/2006. Zásady provozování a využívání datové sítě a výpočetní techniky na Univerzitě Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 13/2006 Věc: Působnost pro: Účinnost od: Vypracoval: Předkládá: Schválil: Zásady provozování a využívání datové sítě a výpočetní techniky na Univerzitě Pardubice všechny

Více

Standard kvality sociálně-právní ochrany

Standard kvality sociálně-právní ochrany Standard kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Ploskovice Ploskovice 2015 1 Obecní úřad Ploskovice je v souladu s ustanovením

Více

Rámcová smlouva na poskytování právních služeb

Rámcová smlouva na poskytování právních služeb Č.j. : 20435/2007 32 Číslo v CES : 4072 Číslo úkolu : Rámcová smlouva na poskytování právních služeb Česká republika - Ministerstvo pro místní rozvoj se sídlem : Staroměstské nám. 6 Praha 1, 110 15 zastoupená

Více

IČO: 1531/3, 140 00 4 +420211043469 29148278, DIČ: CZ

IČO: 1531/3, 140 00 4 +420211043469 29148278, DIČ: CZ Smlouva o poskytování služby připojení k síti Internet uzavřená dle ustanovení 63 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, ve znění pozdějších předpisů a ustanovení 269 odst. 2 zákona č.

Více

Oznámení společnosti URBAN TRANSPORTE spol. s r.o. o ochraně osobních údajů GDPR

Oznámení společnosti URBAN TRANSPORTE spol. s r.o. o ochraně osobních údajů GDPR Oznámení společnosti URBAN TRANSPORTE spol. s r.o. o ochraně osobních údajů GDPR Oznámení o ochraně osobních údajů zaměstnanců Toto oznámení o ochraně osobních údajů zaměstnanců ( Oznámení ) vysvětluje

Více

Žádost zpracoval vedoucí odboru informatiky

Žádost zpracoval vedoucí odboru informatiky ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE NA PODPORU ROZVOJE ICT V ORGANIZACÍCH ZŘIZOVANÝCH KRAJEM VYSOČINA - 2010 Úplný název: Právní status: Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace Zřizovaná organizace Ulice: Slovanského

Více

Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz

Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz Obchodní podmínky pro aplikaci SimpleShop.cz Registrací a využíváním služeb souhlasí Uživatel i Provozovatel s těmito obchodními podmínkami, jimiž se obě strany zavazují řídit. 1. Úvodní ustanovení 1.1.

Více

Klíčové aspekty životního cyklu essl

Klíčové aspekty životního cyklu essl Klíčové aspekty životního cyklu essl Zbyšek Stodůlka Praha, 22. 3. 2016 Spisová služba v elektronické podobě - během tzv. přechodného období (1. 7. 2009-1. 7. 2012) povinnost určených původců uvést výkon

Více

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh 226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný

Více

OBSAH: Změny v dokumentu: Verze 2.0

OBSAH: Změny v dokumentu: Verze 2.0 Název dokumentu: Garant dokumentu: Seznam příloh: SMĚRNICE Bezpečnost počítačové sítě a ochrana osobních údajů Jaroslav Otcovský Příloha č. 1 G2S GDPR info sheet Změny v dokumentu: OBSAH: 1 Účel... 2 2

Více

Zásady zpracování a ochrany osobních údajů společností Mediclinic a.s. v oblasti poskytování pracovnělékařských, posudkových a souvisejících služeb

Zásady zpracování a ochrany osobních údajů společností Mediclinic a.s. v oblasti poskytování pracovnělékařských, posudkových a souvisejících služeb Zásady zpracování a ochrany osobních údajů společností Mediclinic a.s. v oblasti poskytování pracovnělékařských, posudkových a souvisejících služeb (dále též Zásady poskytování PLS nebo Zásady ) PREAMBULE

Více