Evidence přestupků. Mgr. Bc. Radka Paulová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Evidence přestupků. Mgr. Bc. Radka Paulová"

Transkript

1 Evidence přestupků Mgr. Bc. Radka Paulová

2 Obsah semináře nová právní úprava týkající se zavedení centrální evidence přestupků, cíle a přínosy, obsah evidence přestupků, přístup do evidence přestupků, informační systém evidence přestupků, oprávněné osoby, zápis do evidence přestupků, žádost o informace z EP (opisy).

3 Evidence přestupků Legislativní rámec pro zavedení centrální evidence přestupků byl vytvořen přijetím zákona č. 204/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, a některé další zákony.

4 1. říjen 2016 zapisují se přestupky spáchané po tomto datu

5 opis x výpis evidence přestupků slouží OVM a vypadává se pro potřeby OVM, nikoliv veřejnosti

6 Zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů 2 (2) Rejstřík trestů dále vede evidenci osob, které byly pravomocně uznány vinnými spácháním přestupku, pokud tak stanoví zvláštní právní předpis, a osob uvedených v 10 odst. 1 zákona o přestupcích, které byly pravomocně uznány vinnými spácháním jednání majícího znaky takového přestupku. Součástí evidence přestupků nejsou údaje o pravomocných rozhodnutích o jednáních majících znaky přestupku, kterých se dopustil příslušník zpravodajských služeb České republiky, nebo příslušník Policie České republiky vybraný v zájmu plnění závažných úkolů Policie České republiky ministrem vnitra. Pro účely vydávání opisu z evidence přestupků je Rejstřík trestů oprávněn ověřovat přesnost osobních údajů.

7 Proč vzniká evidence přestupků? V současné době centrální evidence přestupků neexistuje. Fungují pouze dílčí evidence, které si vedou jednotlivé orgány řešící přestupky. Neexistence centrální přestupkové evidence ztěžuje adekvátní postih protiprávního jednání.

8 SDÍLENÍ INFORMACÍ

9 Přínos evidence přestupků Evidence přestupků zvýší informovanost správních orgánů o deliktním jednání obviněného z přestupku. Tím mu umožní lépe zhodnotit osobnost obviněného z přestupku a uložit adekvátní sankci. Ve svém důsledku tak evidence přestupků povede k efektivnějšímu trestání přestupků a možné vyšší represi recidivy. Znalost o přestupkové recidivě bude využitelná i pro programy prevence. Souběh represe a prevence by měl vést k účinnějšímu potírání bagatelní trestné činnosti, do které lze zahrnout i páchání přestupků. To by se mělo odrazit ve zvýšení bezpečnosti.

10 Cíle evidence přestupků Cílem nové právní úpravy je zavést přísnější postih recidivy vybraných závažnějších druhů přestupků (proti majetku, občanskému soužití a proti veřejnému pořádku), jejichž spáchání bude předmětem evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů. Dalším cílem je zavedení evidence přestupků relevantních z hlediska posuzování přestupkové spolehlivosti.

11 Evidence přestupků OBSAH EVIDENCE PŘESTUPKŮ

12 Jaké přestupky se budou evidovat? V evidenci přestupků se budou dle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, evidovat pravomocná rozhodnutí o přestupcích: na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi podle 30, na úseku zemědělství a myslivosti podle 35 odst. 1 písm. c) a f), na úseku obrany České republiky podle 43, proti veřejnému pořádku podle 47 odst. 1, proti občanskému soužití podle 49 a proti majetku podle 50,

13 Jaké přestupky se budou evidovat? Kromě vybraných přestupků dle zákona o přestupcích se v evidenci přestupků budou evidovat taktéž vybrané přestupky nebo jednání mající znaky přestupku např. dle: zákona č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů ( 44/1), zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů ( 63), zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu (zákon o zbraních) ve znění pozdějších předpisů ( 76, 76a, 76b), zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), ve znění pozdějších předpisů ( 30 odst. 1 až 5)

14 Jaké přestupky se budou evidovat? nebo přestupky či rozhodnutí o jednání, které má znaky přestupku zapisovaného do evidence přestupků dle: zákona č. 221/1999 Sb., o vojácích z povolání, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, znění pozdějších předpisů, zákona č. 293/1993 Sb., o výkonu vazby, ve znění pozdějších předpisů zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 129/2008 Sb., o výkonu zabezpečovací detence a o změně některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů.

15 Rozsah evidovaných přestupků tedy odpovídá: přestupkům za jejichž opakované spáchání bude moci být uložena vyšší sankce, přestupkům, které je nutno evidovat pro posuzování spolehlivosti ve zvláštních zákonech (tato úprava nevylučuje evidenci přestupků podle zvláštních právních předpisů, viz například registr řidičů podle zákona o provozu na pozemních komunikacích).

16 Evidence přestupků Pravomocná rozhodnutí o přestupcích, kterými byla vyslovena vina Rozhodnutí o jednání, které má znaky přestupku zapisovaného do evidence přestupků

17

18 Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích Opakované páchání přestupku 91a Přestupek je spáchán opakovaně, jestliže ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o stejném přestupku, z něhož byl obviněný uznán vinným, do jeho spáchání neuplynulo dvanáct měsíců. Toto ustanovení je obecnou definicí recidivy páchání přestupku využitelnou především ve vztahu k evidovaným přestupkům. Pokud by zvláštní zákon definoval recidivu páchání přestupků odlišným způsobem, měla by tato speciální právní úprava přednost před 91a. Toto obecné ustanovení umožňuje u vybraných evidovaných přestupků postihovat recidivu těchto přestupků zvýšenou sankcí formulovanou ve zvláštním ustanovení. K určení rozhodné doby pro určení recidivy byla zvolena doba jednoho roku. Údaj byl stanoven na základě srovnání s podmínkami zahlazení v trestním právu, kde platí roční doba řádného života pro zahlazení v zásadě všech trestných činů, za něž nebyl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody.

19 Evidence přestupků Údaje vedené v Evidenci přestupků - 16i ZRT V evidenci přestupků se evidují údaje o pravomocných rozhodnutích o přestupku, kterými byla vyslovena vina, o nichž tak stanoví zvláštní právní předpis, a o jednání majícím znaky takového přestupku. V evidenci se dále evidují údaje o rozhodnutích majících odkladný účinek ve vztahu k rozhodnutím podle první věty.

20 Údaje, které budou vkládány do Evidence přestupků vymezuje zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů jméno, popřípadě jména, příjmení, rodné příjmení pachatele přestupku, místo a okres narození pachatele přestupku; u pachatele přestupku, který se narodil v cizině, místo a stát, kde se narodil, rodné číslo nebo datum narození, pokud pachatel přestupku nemá rodné číslo, státní občanství pachatele přestupku, právní kvalifikaci přestupku, včetně formy zavinění; v případě blokového řízení se uvede, že byl přestupek spáchán z nedbalosti, nejde-li o přestupek, u něhož zákon vyžaduje úmyslné zavinění, druh a výměra sankce, popřípadě ochranného opatření, bylo-li uloženo, údaje o výkonu sankce zákazu činnosti a zákazu pobytu, pokud byla uložena,

21 Údaje, které budou vkládány do Evidence přestupků vymezuje zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů označení a sídlo správního orgánu, který projednal přestupek v prvním stupni a v odvolacím řízení, číslo jednací rozhodnutí o přestupku v prvním stupni a v odvolacím řízení, datum jeho vydání a nabytí právní moci, označení a sídlo správního orgánu a jméno a příjmení nebo služební nebo identifikační číslo oprávněné úřední osoby, která projednala přestupek v blokovém řízení, datum uložení blokové pokuty, evidenční číslo pokutového bloku nebo bloku na pokutu na místě nezaplacenou, označení a sídlo správního orgánu, který pravomocně rozhodl v přezkumném řízení o rozhodnutí o přestupku, pokud došlo ke změně údajů podle písmene e) nebo f), a číslo jednací tohoto rozhodnutí, datum jeho vydání a nabytí právní moci, označení a sídlo správního orgánu, který na základě obnovy řízení o přestupku pravomocně rozhodl v novém řízení, pokud v novém řízení došlo ke změně údajů podle písmene e) nebo f), a číslo jednací tohoto rozhodnutí, datum jeho vydání a nabytí právní moci,

22 Údaje, které budou vkládány do Evidence přestupků vymezuje zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů označení a sídlo soudu, který rozhodl o žalobě proti rozhodnutí o přestupku, pokud došlo ke změně údajů podle písmene e) nebo f), a číslo jednací tohoto rozhodnutí, datum jeho vydání a nabytí právní moci, označení a sídlo správního orgánu nebo soudu, který vydal rozhodnutí mající odkladný účinek ve vztahu k rozhodnutím evidovaným podle odstavce 1 věty první, a číslo jednací tohoto rozhodnutí, datum jeho vydání a nabytí právní moci, označení a sídlo orgánu a jméno, příjmení a funkci nebo služební nebo identifikační číslo oprávněné úřední osoby, která zápis do evidence přestupků provedla.

23 Údaje, které budou vkládány do Evidence přestupků vymezuje zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů V evidenci přestupků se dále vedou údaje o datu zápisu pravomocného rozhodnutí o přestupku a jeho změnách, datu a času vydání opisu z evidence přestupků a o jeho obsahu, a údaj o tom, na čí žádost se tak stalo, a datu, času a důvodu zpracování osobních údajů obsažených v evidenci přestupků a údaje o osobě, která osobní údaje zpracovala.

24 Evidence přestupků INFORMAČNÍ SYSTÉM EVIDENCE PŘESTUPKŮ

25 Koncepce IS evidence přestupků Informační systém bude umožňovat : Editorům zápis přestupků do evidence přestupků a následně provádět jejich změny. Žadatelům o opis z evidence přestupků umožní systém požádat o opis a v odpovědi na žádost získat opis ve formě PDF dokumentu i XML dat. Občanům umožní systém podat elektronicky na RT žádost o informace o zpracování svých osobních údajů. RT bude kontrolovat správnost evidence přestupků a správnost a úplnost zpracování opisů z evidence přestupků a zpracovávat statistiky. Součástí systému bude i jeho monitoring, sloužící k sledování běhu systému a k signalizaci případných problémů. Celé APV bude realizováno jako procesně založený informační systém. Řešení bude plně lokalizováno v ČR a bude v souladu s přijatými standardy informačních systémů veřejné správy.

26 Evidence přestupků Povinné údaje pro ZÁPIS nebo ZMĚNU záznamu o přestupku Osoba se státní příslušností ČR (nebo osoba s uvedeným RČ): jméno, popřípadě jména; příjmení; rodné číslo; místo, okres (pouze pro osoby narozené v ČR) a stát narození; státní příslušnost POUZE ÚLOŽKA AIFO Osoba Cizinec (bez rodného čísla): jméno, popřípadě jména; příjmení; datum narození; místo a stát narození; státní příslušnost. Povinné údaje pro OPIS z evidence přestupků Osoba se státní příslušností ČR (nebo osoba s uvedeným RČ): jméno, popřípadě jména; příjmení; rodné číslo - POUZE ÚLOŽKA AIFO Osoba Cizinec: jméno, popřípadě jména; příjmení; datum narození; místo a stát narození.

27 Agenda A1149 K ověření údajů fyzické osoby v řízení o přestupcích, mohou vymezené úřady a OVM využívat agendu A1149 ( Přestupkový zákon ), která je v současné době již zaregistrována v registru práv a povinnosti základních registrů. Na základě svého oprávnění uvedeného v ust. 58a odst. 2 zákona o přestupcích a přihlášením se k nově vytvořeným činnostním rolím v této agendě, mohou OVM přistupovat k údajům uvedeným v AIS EO právě za účelem získaní veškerých identifikačních údajů nezbytných pro evidenci přestupků, které jsou vymezeny v ust. 16i odst. 2 zákona o Rejstříku trestů, ve znění účinném kde ni Všechny přestupkové orgány, by měly mít přístup do shora uvedené agendy, na základě oznámení o vykonávání působnosti v agendě, které bylo Správě základních registrů oznámeno.

28 Evidence přestupků Oprávněné osoby - editor - žadatel o opis dle 16j ZRT - žadatel dle 16k ZRT - občan dle z. č. 101/2000 Sb.

29 Zápis do evidence přestupků Údaje do Evidence přestupků zapisuje správní orgán, který o přestupku rozhodl v posledním stupni řízení v souladu s 88 zákona č. 200/1990 Sb. o přestupcích Pokud pokutu v blokovém řízení uloží obecní policie, bude údaje do evidence přestupků vkládat obecní úřad, v případě hlavního města Prahy a ve statutárních městech provádí zápis do evidence přestupků sama Městská policie. Pokud pokutu v blokovém řízení uložila Policie České republiky, provede zápis do evidence přestupků.

30 Lhůta pro zápis do Evidence přestupků Údaje je správní orgán povinen do Evidence přestupků zapsat do pěti pracovních dní od nabytí právní moci. Nebo v případě blokové pokuty obecní/městský úřad od 5 pracovních dní ode dne, kdy obdržel podklad pro provedení zápisu. Zápis se provádí ke dni nabytí právní moci rozhodnutí nebo uložení blokové pokuty

31 Způsob zápisu do Evidence přestupků Údaje do Evidence přestupků jsou zapisovány elektronicky prostřednictvím dálkového přístupu v souladu s 88 zákona č. 200/1990 Sb. o přestupcích

32 Dálkový přístup do evidence přestupků

33 Dálkový přístup do evidence přestupků prostřednictvím formuláře CzechPoint Office prostřednictvím webové služby popis webové služby je uveřejněn na: o=203&j=213&k=6627&d=348590

34 Webová služba

35 Evidence přestupků Základní procesy ISEP

36 Evidence přestupků Zápis přestupku

37 Evidence přestupků Procesy správní orgán dle 88 PřZ - zápis přestupku - změna zápisu - zmylnění zápisu - zrušení záznamu

38 Zápis záznamu o přestupku ISZR Systém Mikeš Externí aplikace Přijetí údajů, kontrola formátu Vložení údajů o přestupku oprávněným subjektem Odkaz na úložku/ cizinec? Chyba - občan ČR bez odkazu na úložku Odkaz na úložku cizinec Zjištění AIFO a získání osobních údajů pachatele přestupku Vyhledání osoby v ROB, AIS EO, AIS CIS Zpracování návratových údajů ID přestupku Zápis osoby a přestupku

39 Zápis do evidence přestupků - proces proces začíná zasláním požadavku na zápis nebo na změnu přestupku oprávněnou organizací na RT systém došlý požadavek zkontroluje (formát dat, úplnost, oprávnění editora) z ISZR získá na základě odkazu na úložku AIFO a podle něj AIFO údaje o osobě pachatele následně systém založí záznam o přestupku a o jeho pachateli odpovědí systému oprávněné organizaci je informace o úspěšném založení záznamu požadavku, případně informace o chybě při zpracování

40

41

42

43

44

45

46 Změna záznamu o přestupku ISZR Systém Mikeš Externí aplikace Přijetí údajů, kontrola formátu Vložení změn údajů o přestupku Odkaz na úložku/ cizinec? Chyba - občan ČR bez odkazu na úložku Odkaz na úložku Cizinec Zjištění AIFO a získání osobních údajů pachatele přestupku Vyhledání osoby v ROB, AIS EO, AIS CIS Zpracování návratových kódů Změna údajů o přestupku

47 Změna záznamu o přestupku proces zápis změny záznamu o přestupku do evidence přestupků může provádět pouze ten orgán, který zaslal původní zápis záznamu o přestupku, popřípadě orgán, který rozhodl v přezkumném řízení zápis změny záznamu o přestupku do evidence přestupků bude prováděn prostřednictvím elektronického formuláře přístupného v rámci systému Czech POINT nebo webovou službou komunikující se systémem ISEP při zápisu změny záznamu o přestupku správní orgán vždy uvede jednoznačný identifikátor, (ID přestupku) který mu byl sdělen při zápisu původního záznamu o přestupku. Tento identifikátor zajistí jednoznačnou identifikaci původního záznamu provedené změny budou automaticky zaznamenávány do historie změn přestupků i do logů aplikace

48 Zrušení záznamu o přestupku Systém Mikeš Externí aplikace Vložení informace o zrušení přestupku Přijetí a kontrola údajů Chyba Kontrola OK? OK Zpracování návratových údajů Přesunutí záznamu do úschovny dokumentace

49 Zrušení (vyřazení) záznamu o přestupku proces zrušení (vyřazení) zápisu záznamu o přestupku bude editorem využito v případě, že rozhodnutí o přestupku bylo zrušeno rozhodnutím správního orgánu nebo soudu ( 16k odst. 2 z. č. 269/1994 Sb.) zrušení (vyřazení) záznamu o přestupku bude prováděn prostřednictvím elektronického formuláře přístupného v rámci systému Czech POINT nebo webovou službou komunikující se systémem ISEP při zrušení záznamu o přestupku správní orgán vždy uvede jednoznačný identifikátor přestupku, který mu byl sdělen při zápisu původního záznamu o přestupku. Tento identifikátor zajistí jednoznačnou identifikaci původního záznamu záznam je po provedení změny přesunut do úschovny dokumentace

50 Zmylnění záznamu o přestupku Systém Mikeš Externí aplikace Vložení požadavku na zmylnění záznamu o přestupku Přijetí informace o zmylnění, kontrola Chyba Kontrola OK? OK Zpracování návratových údajů Smazání záznamu o přestupku

51 Zmylnění záznamu o přestupku proces zmylnění zápisu záznamu o přestupku může být editorem využito v případě, že původní záznam o přestupku byl zaslán mylně zápis zmylnění záznamu o přestupku do evidence přestupků bude prováděn prostřednictvím elektronického formuláře přístupného v rámci systému Czech POINT nebo webovou službou komunikující se systémem ISEP při zmylnění záznamu o přestupku orgán vždy uvede jednoznačný identifikátor přestupku, který mu byl sdělen při zápisu původního záznamu o přestupku. Tento identifikátor zajistí jednoznačnou identifikaci původního záznamu po zmylnění dojde k vymazání záznamu ze systému

52 Evidence přestupků Žádosti o informace z evidence přestupků

53 Žádosti Systém vede evidenci: žádostí o opis z evidence přestupků, žádostí o informaci o zpracování svých osobních údajů podanou dle z. č. 101/2000 Sb., zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, žádostí podaných dle 16k odst. 2 z. č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů.

54 Oprávnění požadovat opis Kdo je oprávněn požadovat opis je stanoveno s 16j zákona o Rejstříku trestů Opis z evidence přestupků bude sloužit také k posouzení spolehlivosti konkrétních osob dle zvláštních zákonů např. zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance, zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky, zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu (zákon o zbraních), zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů,

55 Evidence přestupků Opis z Evidence přestupků oprávnění žádat opis z EP podání žádosti o opis z EP obsah opisu z EP

56 Proces evidence a zpracování žádosti o opis z evidence přestupků ISZR Systém Mikeš Externí aplikace Přijetí a kontrola údajů Podání žádosti o opis z evidence přestupků Odkaz na úložku/ cizinec? Chyba - obč an ČR bez odkazu na úložku Odkaz na úložku Cizinec Zjištění AIFO a získání osobních údajů pachatele přestupku Vyhledání osoby v RO B, AIS EO nebo AIS CIS Zpracování návratových údajů Vytvoření opisu

57 Příjem žádostí o opis a jejich zpracování Proces začíná zasláním žádosti o opis z evidence přestupků pro osobu oprávněnou organizací na RT. ISEP došlou žádost zkontroluje (formát dat, úplnost, oprávnění organizace žadatele) a vyhledá v evidenci přestupků všechny záznamy pro danou osobu. Z nich systém sestaví PDF i XML dokument opisu, který podepíše systémovou značkou RT a vrátí v odpovědi na žádost.

58

59 Automatické vyřazení - přesun údajů o přestupku do úschovny dokumentace Po uplynutí zákonem stanovené doby 5 let od data nabytí PM rozhodnutí o přestupku má být záznam o přestupku přesunut z evidence přestupků do úschovny dokumentace. K přesunu dochází i v případě, kdy dojde ke zrušení rozhodnutí o přestupku, a to ihned při zpracování požadavku na zrušení přestupku. S y s té m Mik e š Uplynutí lhůty pro vyřazení přestupku Vyřazení záznamu o přestupku

60 Automatické vyřazení - přesun údajů o přestupku do úschovny dokumentace Po uplynutí zákonem stanovené doby 5 let od data nabytí PM rozhodnutí o přestupku má být záznam o přestupku přesunut z evidence přestupků do úschovny dokumentace. K přesunu dochází i v případě, kdy dojde ke zrušení rozhodnutí o přestupku, a to ihned při zpracování požadavku na zrušení přestupku.

61 Číselníky 1. Zákony 2. Paragrafy 3. Formy zavinění 4. Sankce 5. Dokumenty 6. Měny 7. Země 8. Důvody vyřazení 9. Změny přestupku 10. Organizace 11. Účely žádostí

62

63

64

65

66 Správa aplikace Číselníky Logování Monitoring Komunikace Autentizace Autorizace Dotazování

67 Registrace OVM

68 Registrace OVM Registrace bude probíhat pomocí jakéhokoliv certifikátu, který má OVM vystavený jednou ze tří certifikačních autorit. Registrace probíhá od 20. září 2016 pomocí vyplnění registračního formuláře. Registraci bude provádět Rejstřík trestů.

69 Registrace OVM

70 Informace o projektu evidence přestupků

71 Informace o projektu evidence přestupků Facebook

72

73 Prosím o Vaše dotazy Děkuji za pozornost Kontakt: Mgr. Bc. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 rpaulova@rejtr.justice.cz

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony N á v r h ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

Část první Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, s vyznačením navrhovaných změn a odst. 2

Část první Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, s vyznačením navrhovaných změn a odst. 2 Část první Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění zákona č. 337/1992 Sb., zákona č. 344/1992 Sb., zákona č. 359/1992 Sb., zákona č. 67/1993 Sb., zákona č. 290/1993

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2397 204 ZÁKON ze dne 23. července 2015, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Město Kolín zastoupené starostou města vyhlašuje dne výběrové řízení na obsazení pracovního místa strážník Městské policie Kolín.

Město Kolín zastoupené starostou města vyhlašuje dne výběrové řízení na obsazení pracovního místa strážník Městské policie Kolín. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené starostou města vyhlašuje dne 16.01.2017 výběrové řízení na obsazení pracovního místa strážník Městské policie Kolín. Vznik pracovního poměru

Více

Informační systém evidence obyvatel

Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel, upravený zákonem č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel),

Více

Zpracoval: odbor legislativy a koordinace předpisů

Zpracoval: odbor legislativy a koordinace předpisů METODICKÁ POMŮCKA K ZÁKONU Č. 204/2015 Sb., KTERÝM SE MĚNÍ ZÁKON Č. 200/1990 Sb., O PŘESTUPCÍCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, ZÁKON Č. 269/1994 Sb., O REJSTŘÍKU TRESTŮ, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, A

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 368/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 368/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 368/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 269/1994 Sb., o

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2014, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2014, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony N á v r h ZÁKON ze dne. 2014, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4490 Sbírka zákonů č. 357 / 2011 Částka 126 357 ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

Č. j. MV /OBP-2015 Praha 5. října 2015 Počet listů: 5

Č. j. MV /OBP-2015 Praha 5. října 2015 Počet listů: 5 odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV-136105-3/OBP-2015 Praha 5. října 2015 Počet listů: 5 Společné stanovisko odboru bezpečnostní politiky a prevence

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. ředitel/ ředitelka Městské policie Jeseník

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. ředitel/ ředitelka Městské policie Jeseník Město Jeseník, Masarykovo nám. 167/1 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Starosta města Jeseníku vyhlašuje dne 2. července 2015 výběrové řízení na obsazení pracovního místa ředitel/ ředitelka Městské

Více

Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení

Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení Úvodní seminář, 21.3.2018, MŠMT 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1

Více

Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP)

Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP) Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP) 0 K využívání webových služeb pro komunikaci s informačním systémem evidence přestupků (ISEP) Rejstříku trestů

Více

204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015,

204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015, 204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015, (platí od 1. 710. 2016 s výjimkou do 30. 6. 2017) kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 269/1994 Sb.,

Více

6. V 20 se za odstavec 1 vkládají nové odstavce 2 a 3, které znějí:

6. V 20 se za odstavec 1 vkládají nové odstavce 2 a 3, které znějí: Sbírka zákonů ČR Předpis č. 204/2015 Sb. Zákon, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

357/2011 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o Rejstříku trestů

357/2011 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o Rejstříku trestů 357/2011 Sb. ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějích předpisů, a některé dalí zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Vytvořeno dne: 21. 2. 2012 Aktualizováno: 23. 5. 2017 Verze: 1.2 2017 MVČR Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Účel provozní dokumentace... 3 1.2. Související dokumenty...

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (

Zákony pro lidi - Monitor změn ( Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 31/2001 Sb., o řidičských průkazech a o registru řidičů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění V. ČÁST PRVNÍ ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY

Více

Správní odbor a obecní živnostenský úřad

Správní odbor a obecní živnostenský úřad Správní odbor a obecní živnostenský úřad Vedoucí odboru Oddělení matriky Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů vedoucí oddělení Oddělení přestupkové Oddělení obecní živnostenský

Více

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby:

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby: Czech POINT Co je to Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat byrokracii ve vztahu občan - veřejná správa. Kde najdu pobočky

Více

Datové zprávy a agendy poskytující údaje

Datové zprávy a agendy poskytující údaje Datové zprávy a agendy poskytující údaje Mgr. Ondřej Žežula Odbor egovernmentu Ministerstvo vnitra 12. dubna 2017 Připomenutí hlavních změn v AIS RPP působnostním přeregistrace (změna agendy) nevyžaduje

Více

AIS Působnostní. Václav Hořeňovský. 12. dubna 2017

AIS Působnostní. Václav Hořeňovský. 12. dubna 2017 AIS Působnostní Václav Hořeňovský 12. dubna 2017 ZMĚNA AGENDY 2 Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy Změna agendy

Více

Město Třebíč. Městská policie Třebíč. Bedřicha Václavka 59/11, Třebíč, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, Třebíč

Město Třebíč. Městská policie Třebíč. Bedřicha Václavka 59/11, Třebíč, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, Třebíč Město Třebíč Městská policie Třebíč Bedřicha Václavka 59/11, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč Ředitel Městské policie Třebíč, B. Václavka 59/11, 674 01

Více

Informační systém evidence obyvatel

Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel, upravený zákonem č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel),

Více

N á v r h Z Á K O N. ze dne. 2013,

N á v r h Z Á K O N. ze dne. 2013, III. N á v r h Z Á K O N ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů,

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Czech POINT Rejstřík trestů

Czech POINT Rejstřík trestů Kurz Czech POINT Rejstřík trestů Vzdělávání v egoncentru Havlíčkův Brod Registrační č. projektu : CZ.1.04/4.1.00/40.00022 PŘÍLOHA č. 11 Metodika k výuce kurzu: Czech POINT Rejstřík trestů Zpracovala: Zdroj

Více

2. V 2 písmeno e) zní: e) agendou ucelená oblast působnosti orgánu veřejné

2. V 2 písmeno e) zní: e) agendou ucelená oblast působnosti orgánu veřejné Strana 3036 Sbírka zákonů č. 192 / 2016 Částka 72 192 ZÁKON ze dne 25. května 2016, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

Formulář M27. Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do agendového informačního systému evidence obyvatel změny k 1.

Formulář M27. Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do agendového informačního systému evidence obyvatel změny k 1. Formulář M27 Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do agendového informačního systému evidence obyvatel změny k 1. červnu 2017 Zpracoval: odbor správních činností Zápis údaje o adrese místa trvalého

Více

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Referenční údaje Definice Zákon č. 111/2009 Sb., 2, písm b) - referenčním údajem (je) údaj vedený v základním registru, který je označen jako referenční

Více

Registr práv a povinností. Údaje agendy A22 Stavební spoření. Stránka 1 z 7

Registr práv a povinností. Údaje agendy A22 Stavební spoření. Stránka 1 z 7 Registr práv a povinností Údaje agendy A22 Stavební spoření Stránka 1 z 7 Údaje vedené agendou A22 Stavební spoření Znění ustanovení zákona definující údaje vedené agendou 9a Informační systém zákona č.

Více

Změna Stanovisko. I. Obecně:

Změna Stanovisko. I. Obecně: I. Obecně: V souvislosti s nabytím účinnosti změn jak hmotněprávních, tak i procesních je nezbytné rozlišovat případy, kdy: o nová hmotněprávní ustanovení lze použít jen na přestupky spáchané a řízení

Více

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8.

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8. Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních údajů: JUDr. Eva Janečková, tel.: 05 53, email: eva.janeckova@praha.cz

Více

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@ 1/X OBSAH PREZENTACE Přínosy ROS Dopady ROS Na OVM Na podnikatelskou

Více

Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy

Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy Starosta města Veltrusy vyhlašuje, v souladu se zákonem č. 553/91 Sb. o obecní policii, výběrové řízení na obsazení pracovního místa: strážník městské

Více

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb.,

Více

Informace k úpravám ve formulářích CzechPOINT určených pro zápis údajů

Informace k úpravám ve formulářích CzechPOINT určených pro zápis údajů Informace k úpravám ve formulářích CzechPOINT určených pro zápis údajů do AIS EO Zpracoval: odbor správních činností Prosinec 2017 1 Zápis údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel prostřednictvím

Více

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci

Více

Dopady zavedení registru práv a

Dopady zavedení registru práv a Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr Legislativní podmínky

Více

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž Krajské úřady Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Obecní úřady obcí s rozšířenou působností K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Matriční úřady Přidělení

Více

ZÁKON ze dne 2008, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů ČÁST PRVNÍ. Čl. I Změna zákona o střetu zájmů

ZÁKON ze dne 2008, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů ČÁST PRVNÍ. Čl. I Změna zákona o střetu zájmů ZÁKON ze dne 2008, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Čl. I Změna zákona o střetu zájmů Zákon č. 159/2006 Sb., o střetu

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 8 ) 189 občanského zákoníku..

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 8 ) 189 občanského zákoníku.. Strana 4426 Sbírka zákonů č. 293 / 2016 293 ZÁKON ze dne 24. srpna 2016, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže),

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: STAVEBNÍHO ÚŘADU A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. Zpracování osobních údajů za účelem evidence válečných hrobů a pietních míst (VH) Shromažďování, uchovávání, vč. ukládání na datové

Více

Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR

Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR Ing. Karel Hanke Veřejná správa disponuje množstvím různých informačních systémů které nejsou online propojeny Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Zápis zákazu pobytu prostřednictvím formulářů CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností 1 Zápis údajů do agendového informačního systému

Více

POPIS POLOŽEK - CRF. Národní registr zdravotnických pracovníků. Verze: 1.1

POPIS POLOŽEK - CRF. Národní registr zdravotnických pracovníků. Verze: 1.1 POPIS POLOŽEK - CRF Národní registr zdravotnických pracovníků Verze: 1.1 Toto datové rozhraní Národního registru zdravotnických pracovníků vydal, na základě 75 a 76 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní výkon agendy OP v působnosti OÚORP pro občany ČR 3 - zajišťuje komplexní výkon

Více

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Obecní úřady obcí s rozšířenou působností Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Přidělení

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 702/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 702/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 702/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně

Více

Praktické rady pro připojení k Informačnímu systému základních registrů pro obce a města před

Praktické rady pro připojení k Informačnímu systému základních registrů pro obce a města před Statutární město KLADNO Praktické rady pro připojení k Informačnímu systému základních registrů pro obce a města před 1. 7. 2012 Pavel Rous, Simona Rákosová a hosté 3.4.2012 1 Základní registry veřejné

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 655/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 655/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 655/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech, ve znění pozdějších předpisů, a některé další

Více

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí Czech Point, neboli Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, je asistované místo výkonu veřejné správy, kde každý občan může získat informace o údajích, které o něm vede stát v centrálních registrech.

Více

Metodická pomůcka k přehledu přestupků

Metodická pomůcka k přehledu přestupků Metodická pomůcka k přehledu přestupků I. Úvod V 110 zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich (dále jen zákon č. 250/2016 Sb. ), je zakotvena povinnost zpracovávat přehled přestupků,

Více

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který PLATNÉ ZNĚNÍ VYBRANÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 361/2003 Sb., O SLUŽEBNÍM POMĚRU PŘÍSLUŠNÍKŮ BEZPEČNOSTNÍCH SBORŮ, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, SE ZAPRACOVANÝMI ZMĚNAMI 13 Předpoklady k přijetí do služebního

Více

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů Odbor správní Matrika Účel zpracování osobních údajů: vedení matrik, změny jména a příjmení adresní a identifikační údaje Stanoveno zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU OBECNÍ ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD VIZOVICE ZA ROK 2017 Leden 2018 PŘEDKLÁDÁ: Ing. David

Více

Kategorie subjektu údajů: FO, člen statutárního orgánu právnické osoby, zmocněnec, oprávněná osoba orgánu veřejné moci, fyzická osoba z podnětu

Kategorie subjektu údajů: FO, člen statutárního orgánu právnické osoby, zmocněnec, oprávněná osoba orgánu veřejné moci, fyzická osoba z podnětu ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: obecní živnostenský úřad 1. Zpracování osobních údajů v souvislosti s podněty občanů a podněty jiných

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY 216/2008 Sb. - Zákon, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů Ročník 2008 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Zákon, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu

Více

Registr práv a povinností. Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend

Registr práv a povinností. Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend Registr práv a povinností Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend OBSAH 1 Úvod... 3 2 Analýza právních předpisů vztahujících se k vybraným agendám... 4 2.1 A115 - Evidence obyvatel

Více

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy 300/2016 Sb. ZÁKON ze dne 24. srpna 2016 o centrální evidenci účtů Změna: 183/2017 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět a účel úpravy Tento zákon upravuje práva a povinnosti

Více

Část první Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, s vyznačením navrhovaných změn a odst.

Část první Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, s vyznačením navrhovaných změn a odst. Část první IV. Platné znění příslušných částí zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění zákona č. 337/1992 Sb., zákona č. 344/1992 Sb., zákona č. 359/1992 Sb., zákona č. 67/1993 Sb., zákona č. 290/1993

Více

NOVELA ZÁKONA O STŘETU ZÁJMŮ

NOVELA ZÁKONA O STŘETU ZÁJMŮ NOVELA ZÁKONA O STŘETU ZÁJMŮ LEGISLATIVNÍ PROCES - novela zákona o střetu zájmů, později vyhlášená jako zákon č. 14/2017 Sb., přináší zásadní koncepční změny, jejichž snahou je zefektivnit fungování celého

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : 227. Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech

Více

Testování editačních WS

Testování editačních WS Připojení k ISZR Testování editačních WS Verze dokumentu 0.1 Připojení k ISZR 1 Obsah Seznam zkratek a pojmů uvedených v dokumentu... 3 1. Úvod... 4 2. Registrace agendy A123... 4 3. Registrace a správa

Více

Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití

Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití PhDr. Jan Tretera Odbor veřejné správy a egovernmentu Ministerstvo vnitra Plzeň 15.

Více

Změny v informačním systému evidence obyvatel po 1. červenci 2010

Změny v informačním systému evidence obyvatel po 1. červenci 2010 Změny v informačním systému evidence obyvatel po 1. červenci 2010 Dnem 1. července 2010 nabude účinnosti významná novela zákona č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých

Více

Podmínky a postup při vydávání občanských průkazů

Podmínky a postup při vydávání občanských průkazů Občanské průkazy Kdo je povinen mít občanský průkaz občan České republiky, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky Povinnost podat žádost o vydání občanského průkazu je po dovršení

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3146 Sbírka zákonů č. 222 / 2012 222 ZÁKON ze dne 20. června 2012, kterým se mění volební zákony a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve

Více

Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk

Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk Informace platné od 01.07.2012 Zpracovala: Mgr. Radomíra Křenová vedoucí kanceláře tajemníka Městský úřad Žamberk

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání Správní právo dálkové studium XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání - pramen právní úpravy je zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) ŽZ upravuje (předmět právní

Více

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi?

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba, statutární orgán právnické osoby

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba, statutární orgán právnické osoby Správce Správce osobních Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1 278 01 Kralupy nad Vltavou (MÚ) Zástupce správce Ing. Jaroslav Zdich tajemník Městského úřadu Kralupy nad Vltavou jaroslav.zdich@mestokralupy.cz

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO. ohlašovnami. změny ve formulářích CzechPOINT. verze 1.00. Zpracoval: odbor správních činností

Postup při zápisu údajů do AIS EO. ohlašovnami. změny ve formulářích CzechPOINT. verze 1.00. Zpracoval: odbor správních činností Postup při zápisu údajů do AIS EO ohlašovnami změny ve formulářích CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností Zápis údajů do AIS evidence obyvatel ohlašovnami prostřednictvím rozhraní CzechPOINT@office

Více

Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon)

Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon) Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon) 1 Rozsah: 2 hodiny Anotace: elearningový kurz seznamuje s postupem při vydávání ověřeného výpisu z Bodového hodnocení řidiče na kontaktních místech veřejné

Více

Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8

Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8 Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8 Vypracoval: Lukáš Grill Dne: 10. ledna 2013 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je zapsána v OR Bankovní

Více

140/1996 Sb. ZÁKON. ze dne 26. dubna 1996. Účel zákona. Výklad pojmů

140/1996 Sb. ZÁKON. ze dne 26. dubna 1996. Účel zákona. Výklad pojmů Změna: 107/2002 Sb. Změna: 107/2002 Sb. (část) Změna: 342/2006 Sb. Změna: 181/2007 Sb. Změna: 227/2009 Sb. 140/1996 Sb. ZÁKON ze dne 26. dubna 1996 o zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní

Více

I N F O R M A C E. pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO )

I N F O R M A C E. pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO ) I N F O R M A C E pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO ) 1. Zápis údajů o rozvodu manželství Pro provedení zápisu údajů o rozvodu manželství

Více

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí Czech POINT Projekt Czech POINT (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál) byl vytvořen pro zjednodušení komunikace občana s úřady. Nyní lze na jednom místě získat ověřené výstupy z informačních

Více

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení:

Více

Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba)

Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) I. ÚDAJE K OPATŘENÍ VÝPISU Z EVIDENCE REJSTŘÍKU TRESTŮ 1. Fyzická osoba Jméno nebo jména Původní (rodné) příjmení Nynější příjmení Další údaje k opatření

Více

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba Správce osobních Správce osobních Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1 278 01 Kralupy nad Vltavou (MÚ) Zástupce správce osobních Ing. Jaroslav Zdich tajemník Městského úřadu Kralupy nad Vltavou

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3066 Sbírka zákonů č. 259 / 2014 259 ZÁKON ze dne 22. října 2014 o prekurzorech výbušnin a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (zákon o prekurzorech

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba)

Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) I. ÚDAJE K OPATŘENÍ VÝPISU Z EVIDENCE REJSTŘÍKU TRESTŮ 1. Identifikace fyzické osoby Jméno nebo jména Původní (rodné) příjmení Nynější příjmení Další údaje

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci

Více

1. Identifikační číslo. 2.Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Vydání občanského průkazu. 4. Základní informace k životní situaci

1. Identifikační číslo. 2.Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Vydání občanského průkazu. 4. Základní informace k životní situaci 1. Identifikační číslo 2.Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydání občanského průkazu 4. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl

Více

Přidělení rodných čísel z registru rodných čísel matričními úřady

Přidělení rodných čísel z registru rodných čísel matričními úřady Příloha Ve smyslu ustanovení 17 odst. 7 zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů, provádí změnu rodného

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4546 Sbírka zákonů č. 300 / 2016 300 ZÁKON ze dne 24. srpna 2016 o centrální evidenci účtů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět a účel úpravy Tento zákon upravuje práva

Více

egov se z vizí pomalu stává realitou

egov se z vizí pomalu stává realitou Pavel Sekanina 16. 9. 2010 Ostrava egov se z vizí pomalu stává realitou nahlédnutí pod pokličku informačního systému základních registrů Motto My nesmíme ani naznačovat Jára Cimrman 2 Obsah Stavební kameny

Více

datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: +LVDCY11QDC3F+! KUCBX00PCB2E O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANKY jednací: KUJCK 25888/2018 spisový znak: KHEJ 23118/2018/kakr/3 datum: 20.02.2018 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 Poskytnutí

Více

Základní registry ve veřejné správě

Základní registry ve veřejné správě Základní registry ve veřejné správě Obsah kurzu Úvod Informační systém základních registrů (ISZR) Přínosy ZR Bezpečnost ISZR Agendové informační systémy (AIS) Postup implementace základních registrů Registr

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA. DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne

DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA. DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne 02.11.2017. Lhůta pro podání písemné přihlášky do výběrového řízení na obsazení výše uvedené

Více

Pověřování k výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Pověřování k výkonu sociálně-právní ochrany dětí Pověřování k výkonu sociálně-právní ochrany dětí Pověření přínosy a úskalí Přehled o subjektech v oblasti SPOD Možnost omezené kontroly Garance spolupráce FINANCE SPOD zdarma, ale bez garantovaných prostředků

Více

PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ

PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ ŠKOLENÍ Správci IS 19.6. Praha Krystal 225 Uživatelé 26.6. Olomouc Flora 292 28.6. Praha MK 323 3.7. Praha Krystal 126 10.7. Brno Nová radnice 120 12.7.

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 764 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 27.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 764 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 27. 307 10. funkční období 307 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce, zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Více