BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betamate(TM) 1040

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betamate(TM) 1040"

Transkript

1 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betamate(TM) 1040 Další název látky: Doporučené použití: strukturální lepidlo 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní jméno: Dow Europe GmbH Místo podnikání nebo sídlo: CH 8810 Horgen, Švýcarsko Telefon: Fax: Identifikace dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: MATRIX a.s. Místo podnikání nebo sídlo: Třebešov 1, Rychnov nad Kněžnou Identifikační číslo: Telefon: Fax: Nouzové telefonní číslo: Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha , , Informace o složení látky nebo přípravku: 2.1 Výrobek obsahuje nebezpečné látky: Chem. název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES: R věty: Symbol nebezp. epoxidová pryskyřice z bisfenolu A a epichlorhydrinu (průměrná mol. hmotnost < 700) / /53 Xi/N epoxidové prepolymery / /53 Xi/N 2.2 Další látky Chem. název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES: epoxidová pryskyřice z bisfenolu A a epichlorhydrinu (průměrná mol. hmotnost > 700) talek Úplné znění R-vět viz. bod 16.

2 2/8 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku: 3.1 Klasifikace látky/přípravku: Dráždivý (Xi), nebezpečný pro životní prostředí (N). R věty: 36/ / Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání látky/přípravku: Viz. bod 11 a 15. Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží. Dráždí oči a kůži. 3.3 Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání látky/přípravku: Viz bod 12. Přípravek může v případě úniku kontaminovat půdu a vodní toky. Přípravek je toxický pro vodní organizmy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí. 3.4 Další údaje: 4. Pokyny pro první pomoc: 4.1 Všeobecné pokyny: Ve všech případech pochybností nebo trvají-li obtíže poradit se s lékařem. Mít k dispozici bezpečnostní list 4.2 Při nadýchání: Přemístit postiženého na čerstvý vzduch, podle příznaků se poradit s lékařem. 4.3 Při styku s kůží: Neprodleně odstranit potřísněný oděv, omýt důkladně velkým množstvím vody a mýdlem. V případě podráždění vyhledat lékařskou pomoc. 4.4 Při zasažení očí: Vymývat důkladně po dobu několika minut proudem vody. Je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc. 4.5 Při požití: Nevyvolávat zvracení. Okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. 5. Opatření pro hasební zásah: 5.1 Vhodná hasiva: Podle velikosti a povahy ohně oxid uhličitý, pěna, prášek. 5.2 Nevhodná hasiva: Plný přímý proud vody. 5.3 Zvláštní nebezpečí, produkty hoření: V případě hoření mohou vznikat oxidy uhlíku a dusíku, toxické plyny a dým. 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Podle velikosti požáru dýchací přístroj s nezávislým přívodem vzduchu a nehořlavý zásahový oděv.

3 3/8 6. Opatření v případě náhodného úniku: 6.1 Bezpečnostní opatření pro ochranu osob: Zajistit dostatečný přívod vzduchu. Vyhnout se inhalaci a kontaktu s očima a pokožkou. Užívat předepsané ochranné pracovní pomůcky. 6.2 Bezpečnostní opatření pro ochranu životního prostředí: Zabránit úniku do kanalizace, podzemních vod a půdního prostředí. Jestliže dojde k úniku ohraničit prostor a postupovat podle bodu Doporučené metody čištění a zneškodnění: Zachytit pomocí vhodného sorbentu nebo mechanicky sesbírat, materiál umístit do k tomu určených nádob a dále postupovat podle bodu Další údaje: - 7. Pokyny pro zacházení a skladování: 7.1 Pokyny pro zacházení: Viz. bod 6.1. Dodržovat opatření uvedená na obalu. Dodržovat pracovní postupy předepsané výrobcem a obecné zásady pro práci s chemikáliemi. Používat v dobře větraných prostorách. Používat předepsané a doporučené ochranné pracovní pomůcky. 7.2 Pokyny pro skladování: Viz. bod Skladovat v chladných skladech v neotevřených originálních obalech.

4 4/8 8. Kontrola expozice a ochrana osob: 8.1 Omezování expozice: Technickými opatřeními musí být při práci s přípravkem zajištěno, že nebudou překračovány nejvyšší přípustné koncentrace (NPK) a přípustné expoziční limity (PEL) dle nařízení vlády č. 178/2001 Sb. Zajistit dobré větrání instalací lokálního odsávání nebo účinného prostorového větrání. 8.2 Expoziční limity: PEL a NPK-P látek v pracovním prostředí látka: PEL (mg.m -3 ) NPK P (mg.m -3 ) prach epoxidových pryskyřic 2 (PEL C) talek 10 (PEL C) PEL C - celková koncentrace vdechovatelné frakce prachu 8.3 Omezování expozice pracovníků: Ochrana dýchacích orgánů: Při tvorbě par nebo mlhy nebo prachu použít vhodnou masku s filtrem A/P. Ochrana očí: Těsné ochranné brýle s boční ochranou. Ochrana rukou: Ochranné rukavice materiál PVC nebo neopren (EN 374). Doporučeno užívání ochranného krému na ruce. Výběr materiálu rukavic musí být proveden podle dostupných znalostí a informací o složení přípravku a údajů výrobců rukavic. Při výběru je nutné se řídit údaji o rychlosti pronikání látek materiálem a jeho odolnosti. Výběr vhodných rukavic není jenom otázkou materiálu, protože jeho kvalita je u různých výrobců odlišná. V případě zkoušení odolnosti materiálu nemůže být spoléháno pouze na provedení předběžných testů před jejich použitím. O určení přesné doby odolnosti rukavic vůči pronikání látek obsažených v přípravku je třeba požádat výrobce rukavic a tato doba musí být při jejich používání respektována. Ochrana kůže: Ochranný pracovní oděv a obuv odolný přípravku. 8.4 Omezování expozice životního prostředí: Nakládání s odpady viz. bod. 13. Při nakládání s přípravkem dodržovat zákon. č. 254/2001 Sb., o vodách a jeho prováděcí předpisy. Emise odcházející ze zařízení musí splňovat požadavky zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a emisní limity dané prováděcími předpisy k tomuto zákonu.

5 5/8 9. Fyzikální a chemické vlastnosti: Fyzikální stav: pasta Barva: modrá Zápach (vůně): charakteristický Hodnota ph (při 20 o C): údaj není k dispozici Teplota (rozmezí teplot) varu ( o C): údaj není k dispozici Bod tání ( o C): údaj není k dispozici Bod vzplanutí ( o C): údaj není k dispozici Teplota vznícení ( o C): údaj není k dispozici Meze výbušnosti: horní mez (% obj.): údaj není k dispozici dolní mez (% obj.): údaj není k dispozici Tenze par (při 20 o C): údaj není k dispozici Hustota (při 23 o C): 1,23 g/cm 3 Hustota par: údaj není k dispozici Rychlost odpařování: údaj není k dispozici Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: údaj není k dispozici Rozpustnost (při 20 o C): - ve vodě: nerozpustný Viskozita: 17 Pa.s při 65 o C 10. Stabilita a reaktivita: 10.1 Podmínky, za nichž je výrobek stabilní: Za běžných podmínek stabilní Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Viz. bod 7. Nevystavovat teplotám nad 200 o C Látky a materiály, s nimiž nesmí přijít výrobek do styku: Viz bod 7. Zabránit kontaktu s oxidačními činidly, kyselinami, zásadami, aminy Nebezpečné produkty rozkladu: Viz. bod 5.3. Při množství přípravku větší než 0,5 kg reaguje ireversibilně s alifatickými aminy. Reakce je exotermická se značným vývinem tepla Další údaje: -

6 6/8 11. Toxikologické informace: 11.1 Akutní toxicita: - LD 50 orálně, potkan (mg.kg -1 ): údaj není k dispozici - LD 50 dermálně, potkan nebo králík (mg.kg -1 ): dráždí - LD 50 inhalačně, potkan, pro aerosoly nebo částice (mg.kg -1 ): údaj není k dispozici - LC 50 inhalačně, potkan, pro plyny a páry (mg/l/4h): údaj není k dispozici - Dráždí oči a kůži Subchronická chronická toxicita: Senzibilizace: ano při styku s kůží Karcinogenita: údaj není k dispozici Mutagenita: údaj není k dispozici Toxicita pro reprodukci: údaj není k dispozici Zkušenosti u člověka: údaj není k dispozici Narkotické účinky: údaj není k dispozici Další informace: Klasifikováno výpočtovou metodou. Až na senzibilizující účinky na kůži se při opakované expozici neočekávají významné nepříznivé účinky. 12. Ekologické informace: Přípravek je nebezpečný pro životní prostředí. - LC 50, 96 hod., ryby (mg.l -1 ): 1 - < 10 - EC 50, 24 hod., dafnie (mg.l -1 ): 1 - < 10 - IC 50, 72 hod. řasy (mg.l -1 ): 1 - < 10 Toxicita pro ostatní prostředí: údaj není k dispozici CHSK: údaj není k dispozici BSK 5 : údaj není k dispozici Mobilita a bioakumulační potenciál: Biokoncentrační potenciál je nevýrazný (BCF mezi , logpow mezi 3 až 5). Mobilita v půdě je vysoká (Koc ). Materiál má dlouhodobé nepříznivé účinky na vodní organismy. Rozložitelnost: Podle testů směrnic OECD není materiál snadno biologicky rozložitelný, nicméně tyto výsledky neznamenají, že materiál není v přírodních podmínkách rozložitelný.

7 7/8 13. Informace o zneškodňování: Při odstraňování zbytků a obalu je nutno postupovat v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech, a jeho prováděcími předpisy Způsoby zneškodňování látky/přípravku: Nespotřebovaný znehodnocený výrobek je považován na nebezpečný odpad. Dle vyhlášky MŽP č. 381/2001 Sb. (Katalog odpadů) se jedná dle charakteru a místa vzniku o odpad kat. č odpadní lepidla a těsnící materiály obsahující organická rozpouštědla nebo jiné nebezpečné látky Znehodnocený výrobek, kontaminovanou zeminu, případně znečištěný sorbent předejte k odstranění specializované oprávněné firmě. Vhodná metoda odstranění je spálení v k tomu určeném zařízení Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu: Obal (kat. č obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné) předat ke zneškodnění specializované oprávněné firmě Další údaje: Informace pro přepravu: P Pozemní přeprava: ADR/RID Třída: 9 Klasifikační kód: M7 Výstražná tabule: Obalová skupina: III Číslo UN: 3077 Pojmenování: LÁTKA OHROŽUJÍCÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, TUHÁ, J.N. Technický název: Epoxidová pryskyřice Námořní přeprava: IMDG: Třída: 9 Číslo: Číslo UN: 3077 Typ obalu: III EmS: F-AS-F Látka znečišťující moře: - Pojmenování: LÁTKA OHROŽUJÍCÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, TUHÁ, J.N. Technický název: Epoxidová pryskyřice Letecká přeprava: ICAO/IATA Třída: 9 Číslo UN:3077 Typ obalu: III Pojmenování: LÁTKA OHROŽUJÍCÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, TUHÁ, J.N. Technický název: Epoxidová pryskyřice Pozn.:

8 8/8 15. Informace o právních předpisech: 15.1 Klasifikace a informace pro označení na obalu: Xi - dráždivý N nebezpečný pro životní prostředí Xi N Přiřazené R-věty: R 36/38 Dráždi oči a kůži R 43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží R 51/53 Toxický pro vodní organizmy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí Přiřazené S- věty: S 2 Uchovávejte mimo dosah dětí S 24 Zamezte styku s kůží S 26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc S 28 Při styku s kůží okamžitě omyjte velkým množstvím vody a mýdlem S 29/35 Nevylévejte do kanalizace, tento materiál a jeho obal musí být zneškodněny bezpečným způsobem S 36/37/39 Používejte vhodný ochranný oděv, ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít S S 46 Při požití okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení S 57 Použijte vhodný obal k zamezení kontaminace životního prostředí Další údaje: Obsahuje epoxidové složky. Viz. informace dodané výrobcem. Látka: epoxidová pryskyřice z bisfenolu A a epichlorhydrinu (průměrná mol. hmotnost < 700), epoxidové prepolymery 15.2 Právní předpisy týkající se ochrany osob a životního prostředí Zákon č. 356/2003 Sb., o chem. látkách a chemických přípravcích, ve znění pozdějších zákonů. Vyhláška č. 232/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o nebezp. chem. látkách a přípravcích, týkající se klasifikace, balení a označování nebezp. chem. látek a přípravků. Vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpeč. listu k nebezp. chem. látce a přípravku. Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech. Vyhláška č. 381/2001 Sb., kterou se vydává Katalog odpadů. Vyhláška č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady. Zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě.

9 9/8 16. Další informace 16.1 Úplné znění R-vět z bodu 2: R 36/38 Dráždi oči a kůži R 51 Toxický pro vodní organizmy R 53 Může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí R 43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží 16.2 Další informace: K sestavení bezpečnostního listu byla použita anglická verze bezpečnostního listu výrobce a právní předpisy uvedené v bodu Bezpečnostní list obsahuje údaje potřebné pro zajištění bezpečnosti a ochrany při práci a ochrany životního prostředí. Uvedené údaje odpovídají současnému stavu našich vědomostí a zkušeností a jsou v souladu s předpisy platnými ke dni poslední revize.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betamate XB 5103

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betamate XB 5103 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betamate XB 5103 Další název látky: Doporučené použití: strukturální lepidlo 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: dvousložkové lepidlo a tmel 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: lepidlo pro přímé zasklívání 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaguard KP 63

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaguard KP 63 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaguard KP 63 Další název látky: Doporučené použití: těsnící a antivibrační hmota 1.2 Identifikace výrobce: Jméno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3510 Strana:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3510 Strana: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaclean 3510 Další název látky: Doporučené použití: přípravek k čištění 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaseal 1965

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaseal 1965 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaseal 1965 Další název látky: Doporučené použití: lepidlo pro přímé zasklívání 1.2 Identifikace výrobce: Jméno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3300 Strana:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3300 Strana: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaclean 3300 Další název látky: Doporučené použití: přípravek k čištění 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 20.2.1997 Strana: 1 Datum revize: Název výrobku: Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický

Více

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm)

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání: 10/07 Strana: Datum revize: Název výrobku: Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1

Více

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES:

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: dvousložkové strukturální lepidlo 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Datum vydání: 4.1.2006 Registrační číslo: Strana: 1/ 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky/obchodní název přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaseal 1758

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaseal 1758 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaseal 1758 Další název látky: Doporučené použití: lepidlo pro přímé zasklívání 1.2 Identifikace výrobce: Jméno

Více

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES:

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: dvousložkové lepidlo a tmel 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betafill Strana:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betafill Strana: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betafill 10101 Další název látky: Doporučené použití: stříkací tmel 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Chemický název číslo CAS: číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Emulze silanů 1.2. Identifikace výrobce / dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 6. 2. 2004 Datum revize: Název výrobku: Keratmel TZS 06 zateplovací tmel 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní jméno: Nissho Corporation

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betafill 10215

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betafill 10215 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betafill 10215 Další název látky: Doporučené použití: spárovací tmel 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaguard (TM) KP 53

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaguard (TM) KP 53 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaguard (TM) KP 53 Další název látky: Doporučené použití: těsnící a antivibrační hmota 1.2 Identifikace výrobce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 08/2002 Strana 1 z 5 Název výrobku: REO 801 průmyslový odmašťovač N 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: REO 801 N REO 802 P

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3350

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: Betaclean 3350 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Betaclean 3350 Další název látky: Doporučené použití: čistící prostředek 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: primer na kov, promotor adheze 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

Bezpečnostní list List: 1 z 5

Bezpečnostní list List: 1 z 5 Bezpečnostní list List: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Pitralon holící pěnivý krém 1.1.1 Číslo CAS: 1.1.2 Číslo ES (EINECS): 1.1.3 Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: primer, promotor adheze 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní jméno:

Více

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 šampon na čištění koberců- aktivní pěna 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: CHEMOBET HR (0-3) 1.2 Použití přípravku: opravy vyzdívek vysokopecních žlabů. Možno použít na žhavé vyzdívky

Více

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.3.2002 Strana 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Fasádní akrylátová barva Sefab Interier

Více

Bezpečnostní list - MALMIX

Bezpečnostní list - MALMIX Stránka 1 z 5 Bezpečnostní list - MALMIX Datum vydání: 01.02. 2002 Datum revize: 01.05. 2005 Název výrobku: Malta pro omítky a pro zdění, na bázi cementu a vápenného hydrátu (ve formě transportmalty) podle

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 19.5.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. Sigi Deo 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Roztok skládající se z vody ( H2O ), lihu etanol

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES:

Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: primer, promotor adheze 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní jméno:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Disky pro testování citlivosti na antibiotika.

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 SONET prášek do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Chemický název látky/obchodní název přípravku: SONET prášek do myček nádobípráškový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média ve zkumavkách. 1.3 Identifikace společnosti

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 9.11.2004 Datum revize: 4.1.1999 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Steinzeugmasse Nr. 11 s, bílá 1.2 Evidenční

Více

BETOSAN s.r.o. revize 1.9. 2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F

BETOSAN s.r.o. revize 1.9. 2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F BEZPEČNOSTNÍ LIST Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

FIBERPLAN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

FIBERPLAN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 21.2.2000 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Fiberplan 1.2 Použití

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.2007 Název výrobku : ADHEZOL 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce

Více

RETIGO RINSING AGENT

RETIGO RINSING AGENT Strana 1 z 6 stran 1. Identifikace přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1. Identifikace přípravku: Obchodní název přípravku: RETIGO rinsing agent Použití: Přípravek určený pro myčky skla. 1.2. Identifikace

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Stínicí barytová směs jádrová omítka

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Stínicí barytová směs jádrová omítka B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 25.11.1999 Datum revize: 10. 3. 2005 Název výrobku: X RAY STOP Stínicí barytová směs jádrová omítka 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: BC 2153 Další názvy látky nebo přípravku: 1.2 Použití

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Obchodní název přípravku: EKOPLAST NRB 1.2 Použití přípravku: ucpávání odpichových otvorů vysokých pecí 1.3 Identifikace výrobce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

Název výrobku: 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku:

Název výrobku: 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku: Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: VUKOTEX 50 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo na bázi akrylátového kopolymeru, PVAC a přísad pro lepení v polygrafickém

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE Strana: 1 ze 6 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku:desident CaviCide 1.2 Použití přípravku: Dezinfekční/dekontaminační čisticí prostředek pro zdravotnické prostředky, přístroje

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vypracování: Datum poslední revize: Strana 1 z 5

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vypracování: Datum poslední revize: Strana 1 z 5 Datum poslední revize: Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku : 1.2. Doporučený účel použití: Avivážní prostředek 1.3. Identifikace výrobce/

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Bezpečnostní list List: 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: MERKUR prací gel color Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní 1 / 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Číslo CAS: - 1.3 Číslo ES

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP GEAR (SAE

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce EKOL Strana : 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: nemá/ EKOL Číslo CAS: -- Číslo ES: -- Další název látky: -- 1.2. Použití látky nebo

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání: 11/1999 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku: - / SAVAGRO A + Číslo CAS: - Číslo EINECS: - Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Selektivní suplement ke kultivačním médiím. 1.3 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ŽÁROTMEL FERRAL 1.2 Použití přípravku: žárovzdorný tmel pro těsnění, spojování a ochranu kovových částí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 Datum revize: WC TABLETA MISS CLO

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 Datum revize: WC TABLETA MISS CLO Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo K detekci cytochromoxidasy. 1.3 Identifikace společnosti

Více

zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) KAMMAL 30

zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) KAMMAL 30 zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: 1.2 Použití přípravku: kamnářská malta

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.3.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Je prostředek na bázi silikonového oleje. Vytváří na

Více

Bezpečnostní list MFC Master 820

Bezpečnostní list MFC Master 820 Strana 1/5 Bezpečnostní list 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.2 Chemický název látky/přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP Blasia (series)

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání:12/6/2009 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: ALTECO 3-TON EPOXY STEEL (resin) Číslo CAS: Není

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.1.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. SIGAL CLEANER ČISTICÍ PĚNA 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : Roztok skládající se z vody ( H2O

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Pro vývoj atmosféry s nízkým obsahem

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip 7004 Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. CHEMICKÝ NÁZEV LÁTKY/OBCHODNÍ NÁZEV PŘÍPRAVKU: Základní parketový lak na vodní bázi. Číslo CAS: přípravek Číslo ES (EINECS): přípravek Další

Více

ULTRABOND ECO FIX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ULTRABOND ECO FIX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 16.3.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Ultrabond Eco Fix 1.2

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.1.2002 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Sigal s aplikátorem je krém vyrobený na vodní bázi,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Impregnační prostředek na dřevo REKON EXTRA

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Impregnační prostředek na dřevo REKON EXTRA 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 1.4.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize: 29.1.2003 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku: REKON EXTRA

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2; telefon ; ;

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2; telefon ; ; 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: STOPSAN Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

AKTIVIT BLUE BAY univerzální čistič

AKTIVIT BLUE BAY univerzální čistič Datum vydání: 17.2.2007 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

ADESILEX P4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ADESILEX P4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 21.2.2000 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Adesilex P4 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Dehydrované kultivační médium 1.3 Identifikace společnosti

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Výstr. symbol nebezpečnosti: nepodléhá klasifikaci

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Výstr. symbol nebezpečnosti: nepodléhá klasifikaci Datum vydání: 5.11.1999 Datum revize:12.3.2001 Název výrobku: Vysokoteplotní plastický tuk - receptura 20480 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce BEZPEČNOSTNÍ LIST 1.1 Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 13.11.1998 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP HLX Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006 Datum vydání: Strana: 15.3.2009 1 / 4 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 a podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 a podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 12/2009 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: čistící přípravek - koncentrát 1.2 Použití látky nebo přípravku: profesionální

Více

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8 BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. Název výrobku: BROMADIOLONE PASTA požerová nástraha na hlodavce V podobě hmotnostně připravené pasty Datum vydání: 01.11.2000 Datum revize:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 31. 01. 2009 Datum revize : 31. 01. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 31. 01. 2009 Datum revize : 31. 01. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Opravný asfalt Expres RA 25 Další názvy látky: Reaktiv Asphalt RA 25 Doporučené použití: opravná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média na Petriho miskách. 1.3 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název:

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Dehydrované kultivační médium 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006, příloha II

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006, příloha II Strana: 1 ze7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: -- Číslo ES -- (EINECS): Další názvy látky: -- 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 17. 01. 2006 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 17. 01. 2006 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Lepidlo na pryž CR 5 Kautschuk-Klebstoff CR 5 Další názvy látky: neudáno Doporučené použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Dehydrované kultivační médium 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. Název výrobku: BOTZ 1150 Nr. 9701-9720 Datum vydání: 14.10.2003 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BOTZ 1150 Nr.

Více

1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN

1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.12.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize: 1.05.2000 Název výrobku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN 1. Identifikace přípravku a výrobce, dovozce, distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Název výrobku: AGIP GEAR ATF (SAE 5W-20) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Cholinesteráza 360

BEZPEČNOSTNÍ LIST Cholinesteráza 360 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Chemický název látky/obchodní název přípravku Název : Další názvy látky: Kód: 706 Použití látky nebo přípravku Určené nebo doporučené použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP OSO D (serie)

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Dehydrované kultivační médium. 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP Acer ( 15,22,32,46,68,100,150,220

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/04 Sb., ve znění pozdějších předpisů) Datum vydání: 26.6.2006 Strana:1/5 Datum revize: Název výrobku: CIMSEC DICHTFLEX 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 01.07.1999 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip HD-C Chemický

Více

Bezpečnostní list List: 1 z 6

Bezpečnostní list List: 1 z 6 Bezpečnostní list List: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Namo 1.1.1 Číslo CAS: 1.1.2 Číslo ES (EINECS): 1.1.3 Další názvy látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Vápník 600 A

BEZPEČNOSTNÍ LIST Vápník 600 A 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Obchodní název přípravku Název : Další názvy přípravku: Kód: 204 Použití přípravku Určené nebo doporučené použití přípravku Diagnostická

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. LUXON - KRYSTALICKÁ SODA LUXON - KRYSTALICKÁ SODA

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. LUXON - KRYSTALICKÁ SODA LUXON - KRYSTALICKÁ SODA strana 1 z 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: McFarlandův standard zákalu 1.3 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání:11/6/2009 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: ALTECO EPO PUTTY Číslo CAS: Není k dispozici. Číslo

Více