12. Schválení smlouvy o výpůjčce pozemek pro sportovní využití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "12. Schválení smlouvy o výpůjčce pozemek pro sportovní využití"

Transkript

1 12. Schválení smlouvy o výpůjčce pozemek pro sportovní využití Důvod projednávání: Schválení smlouvy o výpůjčce pozemek pro sportovní využití Finanční dopad: - Standardní postup: Ano Vypracoval: Irena Kántorová Příloha č.: 12a, 12b, 12c, 12d, 12e Položka: - Tělovýchovná jednota Slovan Hodonín, Tyršova 8, Hodonín Změna stávajících nájemních smluv z důvodu nové legislativy a doplnění sazby DPH. Vyjádření majetkoprávního odboru: S TJ SLOVAN Hodonín má Město Hodonín uzavřenu: Smlouvu o nájmu pozemku č. 34/2007 uzavřenou dne Předmětem smlouvy: pozemek p.č. 2054/58 v k.ú. Hodonín Účel: umístění antukových dvorců s klubovnou a hledištěm Nájemné: ,- Kč (V.S ), tj. cca 6,- Kč/m 2 /rok Pozemek p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín je veden na LV č Město Hodonín. V cenové mapě je pozemek p.č. 2054/58 je oceněn na částku 800,- Kč/m 2. Dle sazebníku je nájemné za pozemky užívané pro sportovní využití stanoveno ve výši 4% z cenové mapy/m 2 /rok, min. 20, Kč/m 2 /rok. Vzhledem k tomu, že nájemce je plátce DPH, má zájem stávající nájemní smlouvy doplnit o DPH (z důvodu jejího odpočtu). Pokud bude žádosti vyhověno, je nutné smlouvu přepracovat i z důvodu změny právních předpisů (dle nového občanského zákoníku), změní se taktéž způsob úhrady nájemného (nově budou vystavovány faktury). Uzavření nové smlouvy předchází ze zákona povinné zveřejnění na úřední desce. Žádost byla projednána vedoucími odborů dne : Vyjádření odboru rozvoje města: Bez připomínek. Vyjádření odboru investic a údržby: Bez připomínek. Vyjádření odboru životního prostředí: Bez připomínek. Vyjádření stavebního úřadu: Netýká se stavebního úřadu. Vyjádření odboru ekonomiky a financí: U smlouvy současné nájemné ve výši ,- Kč za 2952 m 2 neodpovídá sazebníku (dle sazebníku činí nájemné pozemků užívaných v ostatních případech (např. pro sportovní využití) 4% z ceny pozemku za rok tj. při ceně 800,- Kč/m 2 částka 32,- Kč/m 2 /rok). Nájemné by tedy dle sazebníku mělo činit 32,- Kč x 2952 m 2 = ,- Kč.

2 Materiál ohledně zveřejnění záměrů pronájmů pozemků (předzahrádek u restaurace Sportklub a tenisových kurtů) byl předložen k projednání radě města na schůzi dne Rada města přijala usnesení č ve znění: Rada města rozhoduje bod týkající se zveřejnění záměru pronajmout části pozemku p.č. 305/4, ostatní plocha, o výměře 2 x 50 m 2 z celkové výměry 862 m 2 v k.ú. Hodonín dle zákresu v katastrální mapě a pozemek p. č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín stáhnout z programu. Vyjádření majetkoprávního odboru: Na základě doporučení rady města byly prověřeny podmínky (historie) uzavření stávající nájemní smlouvy uzavřené na užívání tenisových kurtů: Původní nájemní smlouva byla uzavřena dne , kdy bylo ujednáno nájemné ve výši 5,- Kč/m 2 /rok. Smlouva byla uzavřena na dobu určitou do Rada města na své schůzi dne schvalovala novou nájemní smlouvu. V návrhu usnesení bylo navrženo nájemné ve výši 10,- Kč/m 2 /rok. Rada svým usnesením č schválila nájemní smlouvu s výší nájemného 5,- Kč/m 2 /rok. Nájemné se navyšuje o míru inflace, smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s 3 měsíční výpovědní lhůtou. Po prověření praxe jiných úřadů (Břeclav, Kyjov, Veselí n. Moravou) bylo zjištěno, že sportoviště vesměs provozují příspěvkové organizace. V případech, že sportoviště provozuje soukromý subjekt, provozuje jej na základě výpůjčky s tím, že veškeré finance, které mu podnikání přináší, zpět investuje do sportovišť a nežádá již po městech žádné dotace. Odborem ekonomiky a financí nám byly sděleny následující informace ohledně dotací poskytnutých TJ Slovan v posledních 3 letech a roce letošním: Dotace Z toho tenisový oddíl celkem Mimoř. dotace Granty poukáz. Přímá dotace oddílu zápasu granty poukáz. granty poukáz. granty poukáz Poskytnutou dotaci z grantů (poukázkový systém) je možno použít na: Materiálové náklady nákup materiálu, DHM, jiné materiálové náklady a energie plyn, elektřina, vodné a stočné (v případě využití grantu na úhradu energií je organizace k vyúčtování povinna přiložit čestné prohlášení, že dotace byla použita v souvislosti se sportovní činností dětí), Nemateriálové náklady (služby) opravy, údržba, poštovné, telefon, nájemné, cestovné, ubytování, jiné nemateriálové náklady, Jiné náklady propagace, investice apod., Činnost (jednotlivé akce) Investice, opravy, rekonstrukce Jarní, letní a příměstské tábory a celoroční soustředění pro děti a mládež (6 až 18 let). Víkendové akce pro děti a mládež (6 až 18let)

3 Částka pro TJ Slovan je vždy rozdělena na jednotlivé sporty (oddíly) a musí být také na činnost těchto oddílů využita. Oddíly je mohou využít na veškeré náklady uvedené výše, konkrétní určení (tj. např. na provoz kurtů) stanovováno není. Na schůzi rady města dne předkládal majetkoprávní odbor návrh usnesení ve znění: Rada města rozhoduje zveřejnit záměr pronajmout pozemek p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín. Nájemné: 32,- Kč/rok + DPH. Doba: neurčitá, 3 měsíční výpovědní lhůta. Rada města přijala následující usnesení: Usnesení č Rada města rozhoduje zveřejnit záměr pronajmout pozemek p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín. Nájemné: 32,- Kč/m 2 /rok + DPH. Doba: neurčitá, 3 měsíční výpovědní lhůta. Usnesení č Rada města rozhoduje zveřejnit záměr vypůjčit pozemek p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín. Na základě přijatých usnesení byly zveřejněny oba záměry pronájem i výpůjčka. Záměr pronájmu i výpůjčky pozemku byl zveřejněn na úředních deskách a internetových stránkách Města Hodonín ve dnech od do Ke zveřejněnému záměru se přihlásil TJ Slovan Hodonín svou žádostí ze dne : Žádáme tímto o výpůjčku pozemku parc. číslo 2054/58 o výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín. Na předmětném pozemku se nacházejí tenisové kurty a klubovna naší TJ. Uvedené sportovní zařízení bylo vybudována na přelomu 60. a 70. let minulého století nákladem TJ a na náklady naší TJ je udržováno v provozuschopném stavu. Sportovní zařízení užívá náš tenisový oddíl, jehož členy jsou rovněž hodonínské děti a mládež. Ke zveřejněnému záměru pronájmu pozemku se nepřihlásil žádný zájemce. Vyjádření majetkoprávního odboru: V souladu se zákonem o obcích č. 128/2000 Sb., 38 odst.1, musí být majetek města využíván účelně a hospodárně v souladu s jeho zájmy a úkoly vyplývajícími ze zákonem vymezené působnosti. Bezúplatné poskytnutí pozemku do užívání TJ Slovan je v rozporu s výše uvedeným zákonem. Uzavřením výpůjční smlouvy bude ukončen stávající nájemní vztah a Město Hodonín tak přijde o nemalé finanční prostředky. Vyjádření odboru ekonomiky a financí: Plně se připojuji a souhlasím s vyjádřením majetkoprávního odboru a musím říct, že se jedná o krok přesně opačným směrem, než se v poslední době snažíme, tj. ukončovat smlouvy o výpůjčce a nahrazovat je nájmem. Navíc je toto precedensem pro ostatní organizace, které na toto budou poukazovat a budou požadovat také bezúplatné řešení využívání majetku města.

4 Návrh usnesení Usnesení č. Rada města rozhoduje schválit Smlouvu o výpůjčce uzavřenou mezi Městem Hodonín a Tělovýchovnou jednotou Slovan, se sídlem v Hodoníně, Tyršova 8 v předloženém znění dle přílohy č. 12a. Předmětem smlouvy je pozemek p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 vypůjčený za účelem provozu antukových tenisových dvorců s klubovnou a hledištěm. Doba výpůjčky: určitá 1 rok s tříměsíční výpovědní lhůtou. Odůvodnění výpůjčky: ke zveřejněnému záměru pronájmu se nikdo nepřihlásil. Smluvní strany: VS č. /2014/MPO Č. GINIS:SB/2014/./160 Město Hodonín Masarykovo nám. 1, Hodonín zastoupené Ing. arch. Milanou Grauovou, starostkou bankovní spojení: Komerční banka Hodonín č. ú.: /0100 IČ: (dále jen půjčitel) a Tělovýchovná jednota Slovan Hodonín se sídlem v Hodoníně, Tyršova 3214/8, PSČ zapsaná ve spolkovém rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně, oddíl L, vložka 77 zastoupené.... IČ: (dále jen vypůjčitel) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení 2193 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník tuto Smlouvu o výpůjčce I. Prohlášení půjčitele 1. Půjčitel je vlastníkem pozemku p.č. 2054/58, ostatní plocha, o celkové výměře 2952 m 2 v k.ú. Hodonín. 2. Pozemek je zapsán v katastru nemovitostí pro k. ú. Hodonín u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj, Katastrálního pracoviště Hodonín na listu vlastnictví č Město Hodonín. II. Předmět a účel výpůjčky 1. Předmětem výpůjčky je pozemek uvedený v čl. I., odst. 1 (dále jen předmět výpůjčky). 2. Předmět výpůjčky je dán výpůjčky za účelem užívání umístění a provozování antukových dvorců s klubovnou a hledištěm. 3. Snímek katastrální mapy se zákresem předmětu výpůjčky je nedílnou součástí této smlouvy (příloha č. 1). III. Práva a povinnosti 1. Vypůjčitel prohlašuje, že je mu stav předmětu výpůjčky dobře znám, neboť si jej prohlédl před uzavřením této smlouvy, a potvrzuje, že je ve stavu způsobilém k řádnému užívání. 2. Vypůjčitel se zavazuje předmět výpůjčky užívat řádně tak, aby nedošlo ke škodám na předmětu výpůjčky. Vypůjčitel se zavazuje na vlastní náklady odstranit škody, které na předmětu výpůjčky způsobí on nebo třetí osoby.

5 3. Užíváním předmětu výpůjčky nesmí být dotčeny sousední pozemky. 4. Bez souhlasu půjčitele nesmí vypůjčitel předmět výpůjčky ani jeho část přenechat k užívání třetí osobě. 5. Vypůjčitel je oprávněn předmět výpůjčky uvedený v čl. I. užívat výhradně k účelům, vyplývajícím z charakteru pozemku dle čl. II., odst. 2 této smlouvy. 6. Vypůjčitel není oprávněn bez souhlasu půjčitele na předmětu výpůjčky provádět stavby a vysazovat na něm trvalé porosty. 7. Vypůjčitel se zavazuje umožnit půjčiteli nebo jím pověřené osobě prohlídku předmětu výpůjčky, vstup na předmět výpůjčky spolu s vypůjčitelem, a to zejména za účelem kontroly dodržování podmínek smlouvy a kontroly stavu předmětu výpůjčky. 7. V případě, že vypůjčitel poruší kterékoliv z povinností uvedených v čl. II.- čl. III. této smlouvy, je půjčitel oprávněn účtovat vypůjčiteli smluvní pokutu ve výši 1.000,- Kč, pokud po předchozím písemném upozornění neodstranil vypůjčitel závadný stav v termínu, který určil půjčitel s přihlédnutím k obvyklé době potřebné k odstranění. 8. Smluvní pokutu má právo půjčitel uložit i opakovaně, pokud vypůjčitel po písemném upozornění neodstranil závadný stav v termínu, který určil půjčitel nebo pokud se závadný stav opakuje. IV. Doba výpůjčky 1. Smlouva o výpůjčce se sjednává na dobu určitou, a to od do O faktickém předání a převzetí předmětu nájmu bude na počátku nájmu dle této smlouvy smluvními stranami sepsán předávací protokol. V. Ukončení výpůjčky 1. Obě strany se dohodly, že půjčitel může skončit tento užívací vztah výpovědí s výpovědní lhůtou tří měsíců, která počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení písemné výpovědi nebo od této smlouvy odstoupit i před skončením dohodnuté doby vypůjčení, jestliže vypůjčitel nebude řádně a včas plnit své povinnosti vyplývající z této smlouvy nebo jestliže vypůjčenou nemovitost bude půjčitel potřebovat k plnění jiných úkolů v rámci své působnosti nebo stanoveného předmětu činnosti. 2. Nejpozději v den skončení výpůjčky předá vypůjčitel půjčiteli předmět výpůjčky řádně vyklizený. V případě ukončení odstoupením od smlouvy se výpůjční smlouva ruší ke dni doručení písemného oznámení o odstoupení. 3. Nejpozději v den skončení výpůjčky, v případě odstoupení dle odst. 1pak nejpozději do 10 dnů po doručení oznámení o odstoupení, předá vypůjčitel půjčiteli předmět výpůjčky řádně vyklizený, resp. uvedený do původního stavu, případně ve stavu, v jakém jej převzal s přihlédnutím k obvyklému opotřebení. Vypůjčitel je povinen odstranit veškeré změny a úpravy, které provedl se souhlasem půjčitele, pokud se smluvní strany nedohodnou jinak. Předání předmětu výpůjčky bude provedeno písemným protokolem podepsaným oběma smluvními stranami, k čemuž se půjčitel zavazuje poskytnout vypůjčiteli potřebnou součinnost. 4. Za každý den prodlení po tomto termínu je vypůjčitel povinen uhradit smluvní pokutu ve výši 100,- Kč. Smluvní pokutu je vypůjčitel povinen uhradit půjčiteli nezávisle na tom, zda půjčiteli vznikla škoda, kterou lze vymáhat samostatně. 5. Vypůjčitel se zavazuje nepožadovat při skončení výpůjčky částku odpovídající zhodnocení majetku půjčitele, ani úhradu nákladů, které vynaložil na zhodnocení předmětu výpůjčky během výpůjčního vztahu, a to ani takových, na jejichž vynaložení mu půjčitel udělil souhlas, pokud o úhradě není uzavřena samostatná dohoda. VI. Doložka 1. Záměr města vypůjčit pozemek uvedený v čl. I. této smlouvy byl v souladu se zákonem o obcích č. 128/2000 Sb., zveřejněn na úřední desce městského úřadu ve dnech od. do O poskytnutí výpůjčky rozhodla rada města na své schůzi dne. usnesením č

6 VII. Závěrečná ustanovení 1. Tato smlouva nabývá platnosti dnem podpisu smlouvy, účinná je od počátku doby výpůjčky uvedené v článku IV. této smlouvy. 2. Tato smlouva je vyhotovena ve třech stejnopisech, z nichž dva obdrží půjčitel a jeden vypůjčitel. 3. Smlouvu lze měnit pouze formou písemných, oboustranně dohodnutých a vzestupně číslovaných dodatků. Bez dodržení těchto podmínek není změna smlouvy platná. 4. Smluvní strany smlouvu přečetly, s jejím obsahem souhlasí, což stvrzují svými podpisy. 5. Ke dni účinnosti této smlouvy pozbývá platnosti dosavadní smlouva mezi oběma smluvními stranami uvedenými shora, tj. Smlouva o nájmu pozemku č. 34/2007 ze dne V Hodoníně dne:. půjčitel. vypůjčitel Příloha č. 12a návrh výpůjční smlouvy Příloha č. 12b zákres v katastrální mapě (tenisové kurty)

7 Pozemek p.č. 2054/58 Příloha č. 12c lokalizace pozemku Příloha č. 12d zákres vlastnictví Města Hodonína

8

9

10 Příloha č. 12e

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-037-010-15 ze dne 5.10.2015 Revokace části usnesení rady č. R-026-001-15 ze dne 29.06.2015 a smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4079/1 v k. ú.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Níže uvedeného dne, měsice a roku uzavřeli: "; \ J IČ: Rvskvv:i.':, se sídlem Boskcvi e, Masarykovo nám. 4/2 680 18 Boskovice,

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-029-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 712/1 v k. ú. Komořany při ulici Krupná Rada městské části 1. s c h v a l u j e

Více

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU č. 25/05776/16 kterou podle 2302 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ), uzavřeli tito účastníci Město Uherský Brod se sídlem:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne č.j.: 64/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 61 ze dne 03.02.2016 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/126 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

S M L O U V U O V Ý P Ů J Č C E

S M L O U V U O V Ý P Ů J Č C E Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace se sídlem: Vrchlického 59, Jihlava, 586 33 lčo: 00090638 bankovní spojení: KB a.s. Jihlava, číslo účtu: 18736681/0100 zastoupená: MUDr. Lukášem Velevem, MHA, ředitelem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 897 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 897 ze dne č.j.: 975/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 897 ze dne 06.12.2016 Výpůjčka části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh smlouvy o výpůjčce části pozemku parc. č. 2814/1

Více

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Čl. I. Smluvní strany 1. Město Vizovice Masarykovo

Více

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor uzavřená podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce

Více

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu Nájemní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: Obec Libhošť (IČ:72086718 Podíl:1/1) Libhošť č.p. 1 Libhošť, 742 57 jako pronajímatel na

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 1060/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 986 ze dne 17.12.2014 Vydání souhlasu pro Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 2483, 2484, 2485 Praha 3, IČ 272 09 555,

Více

Smlouva o podnájmu. Smluvní strany:

Smlouva o podnájmu. Smluvní strany: Smlouva o podnájmu Smluvní strany: společnost Saquaro, s.r.o., IČ: 015 70 595 se sídlem Kolovratská 110/4, Praha 10, PSČ: 100 00 zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze, oddíle C, vložka 208498 zastoupená

Více

S M L O U V A O N Á J M U

S M L O U V A O N Á J M U S M L O U V A O N Á J M U Smluvní strany: Společnost Saquaro, s. r. o., IČ: 015 70 595 se sídlem Kolovratská 110/4, Praha 10, PSČ: 100 00 zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze, oddíle C, vložka

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 13.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.06.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o výpůjčce mezi Městem Písek, ZŠ T. G. Masaryka a Fotbalovým klubem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-031-14 ze dne 23.9.2014 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 1859/250 v k. ú. Kamýk se společností Penny Market s.r.o. Rada městské části 1.

Více

SMLOUVA O PODNÁJMU ČÁSTI POZEMKŮ. Dnešního dne, měsíce a roku se dohodli, dle svého prohlášení zcela svéprávní, a to

SMLOUVA O PODNÁJMU ČÁSTI POZEMKŮ. Dnešního dne, měsíce a roku se dohodli, dle svého prohlášení zcela svéprávní, a to SMLOUVA O PODNÁJMU ČÁSTI POZEMKŮ Dnešního dne, měsíce a roku se dohodli, dle svého prohlášení zcela svéprávní, a to 1/ Pískovna Černovice, spol. s r.o., se sídlem Brno, Bolzanova 763/1, PSČ: 618 00, IČ:

Více

Městská část Praha - Kunratice. Tenis Golf Club Kunratice, spolek DODATEK Č. 2 SMLOUVY O VÝPŮJČCE

Městská část Praha - Kunratice. Tenis Golf Club Kunratice, spolek DODATEK Č. 2 SMLOUVY O VÝPŮJČCE 05 067 2 02 Městská část Praha - Kunratice a Tenis Golf Club Kunratice, spolek DODATEK Č. 2 SMLOUVY O VÝPŮJČCE TENTO DODATEK Č. 2 SMLOUVY O VÝPŮJČCE BYL UZAVŘEN DNEŠNÍHO DNE, MĚSÍCE AROKU MEZI 1. Městskou

Více

- V Z O R - Smlouva o ubytování

- V Z O R - Smlouva o ubytování - V Z O R - Smlouva o ubytování Smluvní strany: společnost Saquaro, s.r.o., IČ: 015 70 595 se sídlem Kolovratská 110/4, Praha 10, PSČ: 100 00 zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze, oddíle C, vložka

Více

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této Nájemní smlouva Smluvní strany Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále

Více

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR [PR SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR uzavřená v souladu se zák.č. 116/1990 Sb.,o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany: 1. L. K. místo podnikání a IČ: (dále

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne č.j.: 29/2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 27 ze dne 17.01.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

µ#9840/a/2015-hmu1@i 9840/A/2015-HMU1 Č.j.: UZSVM/A/5582/2015-HMU1

µ#9840/a/2015-hmu1@i 9840/A/2015-HMU1 Č.j.: UZSVM/A/5582/2015-HMU1 µ#9840/a/2015-hmu1@i 9840/A/2015-HMU1 Č.j.: UZSVM/A/5582/2015-HMU1 Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2, zastoupená Mgr. Radkou

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-005-15 ze dne 19.10.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 18/1 na Obchodním náměstí a části pozemku parc. č. 4400/454 na Sofijském náměstí,

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO:

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO: NÁJEMNÍ SMLOUVA o nájmu nebytových prostor VLASTNÍK NEBYTOVÉHO PROSTORU: MĚSTO TRUTNOV Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov IČO: 278360 SPRÁVCE NEBYTOVÉHO PROSTORU: SPOLEČENSKÉ CENTRUM TRUTNOVSKA PRO

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany Pronajímatel: Město Česká Lípa zastoupené starostkou města Mgr. Romanou Žateckou IČ: 00260428 DIČ: CZ00260428 bankovní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 710 ze dne 17.10.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 3961/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3961/6 v

Více

Dobrý den, na základě Vašeho dopisu ze dne 28.10. 2014, Vám zasílám Vámi požadované informace:

Dobrý den, na základě Vašeho dopisu ze dne 28.10. 2014, Vám zasílám Vámi požadované informace: Dobrý den, na základě Vašeho dopisu ze dne 28.10. 2014, Vám zasílám Vámi požadované informace: 1.Jaké celkové náklady jsou spojeny se stavbou Sportovní haly Lužice - náklady na stavbu samotnou, projektová

Více

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.mesto-lanskroun.cz Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 29994/2012 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 4 Spisový znak: 53 2 Zásady pro pronajímání

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Výpůjční smlouvy na nemovitý majetek Města v užívání SDH konané dne 15. 06. 2016 Zpráva se předkládá z důvodu: Vyvěšený záměr na výpůjčku majetku města Zprávu vypracoval:

Více

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci)

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci) Materiál číslo: 9 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Nájemní Smlouva. 1. Město TŘINEC, adresa: Městský úřad Třinec, Jablunkovská 160, PSČ

Nájemní Smlouva. 1. Město TŘINEC, adresa: Městský úřad Třinec, Jablunkovská 160, PSČ Město Třinec 2014/05/164/By Nájemní Smlouva Smluvní Strany: 1. Město TŘINEC, adresa: Městský úřad Třinec, Jablunkovská 160, PSČ 739 61 IČ 00297313 DIČ 0200297313 Zastoupeno: RNDr. Věra Palkovská, starostka

Více

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 52.08.12 Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Článek I. Smluvní strany Pronajímatel:

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 8. zasedání dne 2. 11. 2015 USNESENÍ č. 64/15/ZMČ Ke smlouvě o nájmu sportovního areálu Zastupitelstvo MČ po projednání I. souhlasí s uzavřením

Více

SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a

SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a MMPr-SML/.../2016 SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a SMLOUVA O BUDOUCÍ KUPNÍ SMLOUVĚ uzavřená podle ust. 1785 zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ S m l o u v a

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ S m l o u v a S m l o u v a o nájmu sloupů veřejného osvětlení k provozování reklamní činnosti uzavřená dle 2205 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi l. Pronajímatel : Karvinská 66/1461,

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE číslo MMK/SML/845/2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE číslo MMK/SML/845/2016 O s v ě d č e n í ve smyslu ustanovení 41 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, zveřejněno od 23.06.2016 do 11.07.2016 a od 29.06.2016 do 18.07.2016 schváleno usnesením Rady města Karviné

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne č.j.: 1064/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 996 ze dne 14.12.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 2799/9 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Smlouva o podnájmu. smlouvu o podnájmu nemovitostí. Článek 1 Předmět a účel nájmu

Smlouva o podnájmu. smlouvu o podnájmu nemovitostí. Článek 1 Předmět a účel nájmu Smlouva o podnájmu Smluvní strany: společnost PROMOVEO GROUP a.s., IČ: 28728467 se sídlem A. Cihláře 191, Šimonovice-Minkovice, PSČ: 463 12 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 385/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 357 ze dne 12.06.2017 Pronájem části pozemku parc. č. 3652 v k.ú. Vinohrady a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi

uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi RK-06-2019-16, př. 1 Počet stran: 8 Smlouva o najmu nemovitosti / L? uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi Vysočina kraj se sídlem: Žižkova 57, Jihlava zastoupená:

Více

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku m xprogres: MAXPROGRES, s.r.o. Tri bvá 1, 619 00 Brno {/ SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku Město Boskovice zastoupené Ing. Františkem Siverou, starostou města

Více

Městská část Praha - Kunratice. Pavel Vaníček SMLOUVA O VÝPŮJČCE

Městská část Praha - Kunratice. Pavel Vaníček SMLOUVA O VÝPŮJČCE 16 008 2 00 Městská část Praha - Kunratice a Pavel Vaníček SMLOUVA O VÝPŮJČCE TATO SMLOUVA O VÝPŮJČCE BYLA UZAVŘENA DLE UST. 2193 A NÁSL. ZÁK. Č. 89/2012 SB. OBČANSKÝ ZÁKONÍK, V PLATNÉM ZNĚNÍ NÍŽE UVEDENÉHO

Více

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský 1 STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00GDAOR SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTI uzavřená podle 2430 a násl. občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Vlastník: Sídlo: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více

Smlouva o nájmu parkovacího stání

Smlouva o nájmu parkovacího stání Smlouva o nájmu parkovacího stání (uzavřená dle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.) č.j.: SPS - 4/2017 č. 015 (915 dle naší evidence) v č.p. 60, třída Míru Pardubice PRONAJÍMATEL sídlo třída Míru 90, 530

Více

se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této smlouvě o nájmu bytu: I Předmět nájmu

se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této smlouvě o nájmu bytu: I Předmět nájmu Smluvní strany Jméno a příjmení: Trvalé bydliště: Rodné číslo: Číslo OP: dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení: Trvalé bydliště: Rodné číslo: Číslo OP: dále jen nájemce, na straně druhé

Více

II. pani Marcela Boháčová rodné číslo : adresa: na straně (dále jen "Nájemce")

II. pani Marcela Boháčová rodné číslo : adresa: na straně (dále jen Nájemce) I Vzor č. 19-1. 10. 2017 11 1111 ~~~~~~~~l~~uiii I I Evidenčrú číslo smlouvy 710/2018 Nájernni smlouva uzavřená dle ust. 2201 a násl Zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník (dále jen "0. z.") I. Smluvní

Více

Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ:

Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ: Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ: 691 08 NÁVRH DODATKU č. 1 - Nájemní smlouvy uzavřené mezi obcí Bořetice, IČ 00283037, se sídlem Bořetice č. 39, 691 08 Bořetice a Tenisovým klubem Bořetice 2012, IČ

Více

Nájemní smlouva. kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku:

Nájemní smlouva. kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku: Nájemní smlouva kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku: ve smyslu ust. 2235 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění: 1. Město Rotava, IČ: 00259551, se sídlem Rotava,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 521 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 521 ze dne č.j.: 552/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 521 ze dne 15.07.2015 Výpůjčka části pozemku parc. č. 979/45 v k.ú. Žižkov, za účelem umístění venkovního letního posezení - předzahrádky

Více

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY holešovského zámku Článek 1 Úvodní informace Tento dokument upravuje závazná pravidla pro uzavírání nájemních

Více

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ S m l o u v a

Technické služby Havířov a.s. Karvinská 66/1461, Havířov-Město, PSČ S m l o u v a S m l o u v a o nájmu sloupů veřejného osvětlení k provozování reklamní činnosti uzavřená dle 2205 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi l. Pronajímatel : Technické služby

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání 1. Město Česká Lípa Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Se sídlem nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa IČ: 00260428, DIČ:CZ00260428 Zastoupené na základě Mandátní smlouvy č. B 06-3831/2008

Více

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Článek 1 Smluvní strany 1) Obec Kryštofovy Hamry, Kryštofovy Hamry 64, 431 91 Vejprty, zastoupená Bc.Františkem

Více

Vzor č II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII. Nájemní smlouva

Vzor č II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII. Nájemní smlouva Vzor č. 19-1. 10. 2017 II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII Evidenční číslo smlouvy 700/2018 Nájemní smlouva uzavřená dle ust. 2201 a násl. Zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákorúk (dále jen "0. z.") I. Smluvní

Více

Smlouva o nájmu parkovacího stání. podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.

Smlouva o nájmu parkovacího stání. podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Smlouva o nájmu parkovacího stání podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Účastníci: Město Nymburk se sídlem Nymburk, Náměstí Přemyslovců 163,288 28 Nymburk zastoupené Ing.Vlastimilem Jandou vedoucím

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 846/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 801 ze dne 11.11.2015 Výpůjčka částí pozemků parc. č. 2922/26, 2922/29, 2922/54, 2922/105 a 2922/107, vše v k.ú. Žižkov a návrh

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18)

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18) NÁJEMNÍ SMLOUVA č. 2018000064 (114-2/1715/18) kterou uzavřely Pronajímatel: statutární město Českc Budějovice se sídlem: nám. Přemysla Otakara II. 1/1, 370 92 České Budějovice za které jedná: Ing. Jiří

Více

KUPNÍ SMLOUVA. číslo smlouvy: uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA. číslo smlouvy: uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) Příloha č. 2 Zadávací dokumentace KUPNÍ SMLOUVA číslo smlouvy: uzavřená podle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) Obchodní firma: [doplní uchazeč] se

Více

Smlouva o nájmu. mezi. I. Úvodní ustanovení

Smlouva o nájmu. mezi. I. Úvodní ustanovení Smlouva o nájmu uzavřená dle ustanovení 2302 a násl. občanského zákoníku mezi 1. Obcí Nová Ves sídlem č.p. 67, 664 91 Nová Ves IČO: 00637530 zastoupenou Ladislav Horák, starostou bankovní spojení Komerční

Více

Zveřejnení záměru na pronájem a provoz občerstvení-bufetu na koupališti ve Velké Kraši pro letní sezónu 2012

Zveřejnení záměru na pronájem a provoz občerstvení-bufetu na koupališti ve Velké Kraši pro letní sezónu 2012 Zveřejnení záměru na pronájem a provoz občerstvení-bufetu na koupališti ve Velké Kraši pro letní sezónu 2012 Obec Velká Kraš jako provozovatel koupaliště ve Velké Kraši zastoupená : Vlastou Kočí, starostkou

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-165-001-18 ze dne 16.4.2018 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí Rada městské části 1. s c h v a l u

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 05.12.2018.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 20.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO V souladu s ustanovením 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále jen Občanský zákoník ), níže uvedené smluvní strany uzavřely tuto smlouvu o dílo

Více

Statuární město Č. Budějovice

Statuární město Č. Budějovice Č. smi. město 2018000868 PŮJČ1TEL: sídlem: zastoupeno: IČ: DIČ: bankovní spojení: číslo účtu: Statuární město Č. Budějovice nám. Přemysla Otakara II 1/1, 370 01 České Budějovice Ing. Jiřím Svobodou, primátorem

Více

I Vzor č llllll~~l~~~ij[w~j~iiiii

I Vzor č llllll~~l~~~ij[w~j~iiiii I Vzor č. 19-1. 10. 2017 llllll~~l~~~ij[w~j~iiiii Evidenční číslo smlouvy 702/2018 Nájemní smlouva uzavřená dle ust. 2201 a násl. Zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník (dále jen "0. z.") I. Smluvní strany

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 650 ze dne 09.10.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 2157/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2157/6 v

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015 č.j.: 361/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 338 ze dne 27.05.2015 Pronájem garážového stání č. 27.25, Sabinova 8/278, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 194 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 194 ze dne č.j.: 206/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 194 ze dne 05.04.2017 Výpůjčka části pozemku parc. č. 2764/1 v k.ú. Žižkov a návrh smlouvy o výpůjčce části pozemku parc. č. 2764/1

Více

S M L O U V A O N Á J M U

S M L O U V A O N Á J M U S M L O U V A O N Á J M U uzavřená dle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v aktuálním znění (dále jen občanský zákoník ), Město Beroun, IČ 00233129 se sídlem Husovo nám. 68, 266 43

Více

Nájemní smlouva o nájmu pozemků

Nájemní smlouva o nájmu pozemků Smlouva č. Nájemní smlouva o nájmu pozemků Smluvní strany: Město Poděbrady, IČ 00239640, se sídlem: Poděbrady I, Jiřího náměstí 20/1, 290 31 zastoupené starostou města PhDr. Ladislavem Langrem bank. spoj.

Více

Č. 71/2016 NSV/3003/2016

Č. 71/2016 NSV/3003/2016 Nájemní smlouva Č. 71/2016 NSV/3003/2016 1. Město Česká Lípa zastoupené starostkou města Mgr. Romanou Žateckou se sídlem nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa IČ: 00260428, DIČ:CZ00260428 Bankovní spojení:

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina. ze dne č. 13/13

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina. ze dne č. 13/13 Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina ze dne 17. 12. 2013 č. 13/13 Čl. 1 Vymezení působnosti (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 220 ze dne 11.04.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2639/1 v

Více

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy:

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy: ev. číslo smlouvy: SMLOUVA O DÍLO 1. Karlovarský kraj Sídlo: Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary IČO: 70891168 DIČ: CZ70891168 Zastoupený: Osoba oprávněná jednat jménem zadavatele: Jakub Pánik, náměstek

Více

Městská část Praha - Kunratice. Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA 17 007 1 00 Městská část Praha - Kunratice a Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA TATO NÁJEMNÍ SMLOUVA O NÁJMU GARÁŽOVÉ STÁNÍ V DOMĚ Č. P. 1435/26a "CHRÁNĚNÉ BYTY KUNRATICE" BYLA UZAVŘENA MEZI: 1. Městská

Více

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smluvní strany: uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

(Pronajímatel a Nájemce dále společně jako Smluvní strany a jednotlivě jako Smluvní strana ) SMLOUVU O NÁJMU NEMOVITOSTI (dále jen Smlouva )

(Pronajímatel a Nájemce dále společně jako Smluvní strany a jednotlivě jako Smluvní strana ) SMLOUVU O NÁJMU NEMOVITOSTI (dále jen Smlouva ) NÍŽE UVEDENÉHO DNE, MĚSÍCE A ROKU, NÁSLEDUJÍCÍ SMLUVNÍ STRANY: Společenství pro dům č.p. 684, Praha - Letňany, se sídlem Praha 9, Letňany, Kostomlatská, Terezínská 684, PSČ 19000, IČ: 27189678, zapsáno

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Město Chrastava, se sídlem nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, zastoupené starostou Ing. Michaelem Canovem, IČ 00262871, DIČ CZ00262871, na straně jedné (dále

Více

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Pronajímatel: SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník PREměření, a.s. Smluvní strany Se sídlem: Praha 10, Na Hroudě

Více

SMLOUVA O NÁJMU. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

SMLOUVA O NÁJMU. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění SMLOUVA O NÁJMU uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Masarykovo gymnázium, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín,

Více

Smlouva o nájmu nebytových prostor dle zákona č. 116/1990 Sb., v aktuálním znění. uzavřená dne... mezi smluvními stranami: čl. 1.

Smlouva o nájmu nebytových prostor dle zákona č. 116/1990 Sb., v aktuálním znění. uzavřená dne... mezi smluvními stranami: čl. 1. JUDr. Rudolf Hrubý, advokát nám. Míru 140, 373 72 Lišov IČ: 66227801 zapsaný v ČAK pod evid. č. 7804 tel/fax: 387994544, 602165334 bank. spoj. GE Money Bank a.s., č. 1646133544/0600 e-mail: ak.hruby@volny.cz

Více

Smlouva o zprostředkování dle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Smlouva o zprostředkování dle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., Smlouva o zprostředkování dle ust. 2445 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., Smluvní strany: Reality ONE s.r.o., IČ 261 08 372 se sídlem U Bechyňské dráhy 790/3, 390 02 Tábor vedená u Krajského soudu v Českých

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 217 ze dne 10.04.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 3962/5 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3962/5 v

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE. smlouvu o výpůjčce

SMLOUVA O VÝPŮJČCE. smlouvu o výpůjčce Příloha č. 2 usnesení R 2152 SMLOUVA O VÝPŮJČCE uzavřená dle 2193 a následující zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku ve znění pozdějších platných předpisů č. smlouvy půjčitele: SML-2018-10286 Městská

Více

SMLOUVA O NÁJMU POZEMKU č. 5/3140/2003

SMLOUVA O NÁJMU POZEMKU č. 5/3140/2003 SMLOUVA O NÁJMU POZEMKU č. 5/3140/2003 PRONAJÍMATEL: Servisní středisko pro správu svěřeného majetku (SeS) Městské části (MČ) Praha 8 se sídlem na adrese: Šiškova čp. 1223, 182 00 Praha 8 -Kobylisy, Č:

Více

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma)

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) Smlouva o nájmu budovy k rekreaci Pronajímatel poskytovatel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) (bydliště, nebo sídlo) (předmět podnikání) (IČO) Nájemce spotřebitel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní

Více

KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy

KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy I. Smluvní strany VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. Sídlo: Ruská 3077/135, 700 30 Ostrava - Zábřeh IČ: 25911368 DIČ: CZ25911368 Zastoupená: Mgr.

Více

Článek I. Předmět nájmu

Článek I. Předmět nájmu Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 685 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

M A T E R I Á L. Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 17 Předkládá: Termín konání:

M A T E R I Á L. Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 17 Předkládá: Termín konání: V Boskovicích dne 08.06.2016 M A T E R I Á L Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 17 Předkládá: OSM Termín konání: 21.06.2016 Věc: Návrh směnné smlouvy manželé Matuškovi Projednáno a doporučeno:

Více

REZERVACE. pivní sety. Rezervace pivního setu: 20 kusů pivních setů

REZERVACE. pivní sety. Rezervace pivního setu: 20 kusů pivních setů REZERVACE Rezervace pivního setu: datum pivní sety pivní sety 20 kusů pivních setů PODMÍNKY PRO NÁJEM PIVNÍCH SETŮ OBCE OHNIŠOV Článek I. Předmět nájmu Tyto podmínky upravují nájem pivních setů a párty

Více

DODATEK č Břeclav. Bankovní spojení: Číslo účtu: /0710 IČO: není plátcem DPH (dále jen objednatel )

DODATEK č Břeclav. Bankovní spojení: Číslo účtu: /0710 IČO: není plátcem DPH (dále jen objednatel ) DODATEK č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO NA ZHOTOVENÍ STAVBY Polní cesty C166 a C169 Nad sklepy v k.ú. Mikulov na Moravě uzavřené podle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. A. RESTAURACE s výměrou 703 m². K pronájmu jsou určeny: - součástí předmětu pronájmu je i zařízení a vybavení nebytových prostor.

NÁJEMNÍ SMLOUVA. A. RESTAURACE s výměrou 703 m². K pronájmu jsou určeny: - součástí předmětu pronájmu je i zařízení a vybavení nebytových prostor. Příloha č. 2 NÁJEMNÍ SMLOUVA Pronajímatel: MKS Holešov Náměstí F. X. Richtera č. p. 190 769 01 Holešov č. ú. 29432-691/0100, vedený u KB Zastoupení:.., ředitel MKS na straně jedné (dále jen pronajímatel

Více

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA Městská část Praha - Kunratice a Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA TATO SMLOUVA O NÁJMU POZEMKŮ BYLA UZAVŘENA DLE. ZÁK. Č. 89/2012 SB., OBČANSKÝ ZÁKONÍK VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH ZMĚN A DOPLŇKŮ, NÍŽE UVEDENÉHO

Více

uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Materiál č. 04/OM/04, příloha č. 5 č. / /OM uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smluvní strany Statutární město Ostrava, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání uzavřená dle ustanovení 2302 a souvisejících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, Pronajímatel: městská část Praha 12 (dále jen občanský zákoník ) Článek

Více

KUPNÍ SMLOUVA. mezi. Město Mohelnice. (Prodávající) OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8

KUPNÍ SMLOUVA. mezi. Město Mohelnice. (Prodávající) OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8 KUPNÍ SMLOUVA mezi Město Mohelnice (Prodávající) a OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8 Níže uvedeného dne, měsíce a roku následující smluvní strany: Město Mohelnice se sídlem U Brány 2, 789 85 Mohelnice

Více

Smlouva o výpůjčce a následném prodeji č.

Smlouva o výpůjčce a následném prodeji č. Smlouva o výpůjčce a následném prodeji č. uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely

Více

NÁJEMNí SMLouvA. č. 2808/ / /2016/OM1/FIL-27428

NÁJEMNí SMLouvA. č. 2808/ / /2016/OM1/FIL-27428 2016/1490 056037/2016/OM1/FIL-27428 NÁJEMNí SMLouvA č. 2808/2016 Smluvní strany: 1. Pronajímatel: Sˇtatutární město Hradec Králové, lč 002 68 810, DIČ CZ00268810 Sídlo: Ceskoslovenské armády 408, 502 00

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ VOZIDLA

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ VOZIDLA SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ VOZIDLA Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely tuto smlouvu o poskytování vozidla (dále jen smlouva ) dle ustanovení 1746 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění

Více