Zadání bakalářské práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zadání bakalářské práce"

Transkript

1 Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0008/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování I. Student(ka): Brhelová Jaroslava Studijní program: Architektura a urbanismus (B3501) Studijní obor: Architektura (3501R002) Vedoucí bakalářské práce: Ing. arch. Barbora Ponešová, Ph.D. Konzultanti bakalářské práce: Název bakalářské práce: LABORARTORY BRNO Zadání bakalářské práce: Předmětem bakalářské práce bude urbanistický a architektonický návrh zastavění východního nároží křižovatky ulice Koliště a Milady Horákové.

2 Rozsah grafických prací: situace 1:1 000 půdorysy, řezy, pohledy 1:200 konstrukční řešení a schéma nosné konstrukce schéma uplatnění principů TUR perspektivy jeden předepsaný zákres, min.jedna další exteriérová dle volby autora model 1:200 textová část: průvodní zpráva, tabulka bilancí Seznam odborné literatury: Ernst Neufert : Navrhování staveb Reinberg, G.W.: Okologische Architektur: Entwurf - Planung - Ausfuhrung/Ecologicla Architeture: Design - Planning - Realization, Springer Wien New York, 2008, ISBN: Související normy a předpisy Termín zadání bakalářské práce: Termín odevzdání bakalářské práce: Bakalářská práce se odevzdává v rozsahu stanoveném vedoucím práce; současně se odevzdává 1 výstavní panel formátu B1 a bakalářská práce v elektronické podobě Brhelová Jaroslava Ing. arch. Barbora Ponešová, Ph.D. doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D. Student(ka) Vedoucí práce Vedoucí ústavu V Brně, dne doc. Ing. Josef Chybík, CSc. Děkan fakulty

3 laborartory BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA

4 URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Řešená parcela se nachází v bezprostřední blízkosti historického centra města Brna. Právě z historického hlediska se jedná o významný moment. Je spojujícím prvkem mezi centrem a přilehlými čtvrtěmi. Důležitým hlediskem v návrhu je fakt, že místo leží v prostoru bývalých zbouraných městských hradeb. Ke zbourání došlo na konci 19. století. Na místo hradeb vznikla velká plocha zeleně s promenádou po celém Brněnském ringu. Předěl, tvořící v historii městské hradby, se v současné době promítl novodobými hradbami v podobě rušné dopravy na ulici Koliště a Milady Horákové, které svírají zmiňovanou parcelu. V současné době se spekuluje právě o odsunu rusné dopravy na nový městský okruh. Pro náš návrh v současné době je tato vize však velice vzdálená. Odklon tak rušné dopravy je otázkou několika desítek let, bude- li vůbec v budoucnu realizován. Ve svém návrhu tedy počítám se stavem, který na parcele právě je. Snažím se navrhnout budovu, která právě sama nějakým způsobem vyprovokuje řešení této prekérní situace v těsné blízkosti centra města. Návrhem budovy uzavírám nárožní blok, který je prolukou otevřený hlučné dopravě. Respektuji uliční čáru a napojuji na hmoty sousedních budov. Zároveň z koncepčního hlediska požaduji hmota, která bude umožňovat cirkulaci uvnitř budovy, proto se i k vnitrobloku stavím zády a vytvářím intimní dvorek galerie. ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ Město Brno disponuje velkým množstvím galerií a muzeí. Po bližší analýze jsem dospěla k názoru, že vytvoření další velké prázdné variabilní galerie není řešením. Takto specifické místo na rušném nároží zaslouží i specifické využití. Navrhuji spefifickou galerii, která se liší od těch existujícíh v Brně, nevytváří jim tedy konkurenci, nýbrž nabízí něco, co Brnu chybí. Do nové vymezené hmoty budovy vkládám další menší dílčí autonomní hmoty. Konceptem návrhu je vytvořit galerii, která je specifická a neopakovatelná již svými prostorami. Je tedy zážitkem pro návštěvníky i bez potřeby určité expozice. Dochází k interakci mezi prostorem a člověkem. Člověk ovlivňuje prostor, prostor ovlivňuje člověka. Je to kruh, kdy se oba aspekty vzájemně obahucují. Galerie tedy nabízí škálu SITE SPECIFIC prostorů, které umělece využívá. Zároveň prostory působí jako impluz, provokaci, zejména pro laiky. S prostorem se pracuje konceptuálně, stává se součástíí expozice. Expozice se stává jedinečnou a neopakovatelnou. Není možnost zasadit ji někde jinde. Prostor je specifický a nepřenosný. Umělec se musí s prostorem vypořádat, buď s respektem k němu nebo naopak.

5 FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ K prohloubení konceptu a odlehčení celkové hmoty budovy je zvolen sloupový konstrukční systém. Cíleně jsou voleny sloupy co nejslabšího průřezu ( 150 mm ) v rastru 3 na 3 metry. Budova mimo specifické prostory buněk je pouze volný prostor prorůstaný lesem bílých ocelových sloupů. Na ocelovém roštu jsou poté vynášeny buňky ve všech patrech. Konstrukční systém samotných buněk je autonomní, stropy jsou vynášeny díky nosným zdem. Je tedy podpořen princip, kdy hmoty jsou zasouvány do hmoty sloupů. Dispoziční řešení je velice čisté. Do prostoru jsou vloženy buňky, každá se svou specifickou funkcí. Ostatní meziprostor je navržen jako odpočinkový od emočně silných prostor. Tento prostor je zároveň zamýšlen jako prostor pro studenty architektury a umění v Brně. Ti by měli fungovat v galerii v organizaci tzv. předávání umění laikům, jako to funguje v některých zahraničních školách. Tam studenti jednou týdně dochází do mateřských či základních škol a mluví s lidmi o umění. Tím dochází k obohacování obou stran. Veřejnost dostane příležitost k diskuzi o umění s lidmi z oboru, studenti se učí spolupracovat s klienty, se kterými budou spolupracovat i v budoucnu. Hlavní funkcí budovy je tedy funkce výstavní. Již vstup je vyřešen jako samostatná hmota, tvořící zádveří. Dále se dostane návštěvník do foyer, kde se může rozhodnout, jakou cestou se vydat. Pravým křídlem se dostane do již zmiňovaných edukativních prostorů. Leve křídlo v prostoru parteru naplňuje kavárna. Nádvoří je zatravněno s hlavními spojujícími komunikačními cestami. Skeletová konstrukce vystupující v prostoru nádvoří ven poslouží jako příležitost pro popínavé rostliny. V dalších patrech může návštevník korzovat mezi emotivními prostorami a odpočinkovými až do nejvyššího patra, kde se nachází terasa s výhledem na centrum města. KONSTRUKČNÍ A MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ Celkový skeletový systém je navržen v rastru 3x3m, ve třech pravoúhlých rastrech kopírujícíh uliční čáru. Na přiznané ocelové průvlaky je nanášen trapézový plech a vybetonována podlaha. Konstrukce jednotlivých buněk je stěnový betonový sandwitch. ENERGETICKY ÚSPORNÉ ŘEŠENÍ Budova využívá různě přirozenou energii v letních a zimních měsících. V budově je navržena izolační dvojitá fasáda, která slouží k provětrávání. Stínění je zajištěnou pohyblivými roletami v dutině dvojitého skla. Betonové kostky jsou navrženy z betonu TX Activ. Energeticky využívána je i dešťová voda, která je sváděna s ploch střech do zásobníků a odtud dle potřeby samospádem dopravována do míst, kde je potřeba. V případě přeplnění zásobníků dešťové vody bude přepadem odváděna do městské kanalizace.

6 Jméno autora: FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ, 2012/2013 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - LABORARTORY BRNO TABULKA BILANCÍ BILANCE ZASTAVĚNÝCH PLOCH ZASTAVĚNÁ PLOCHA NADZEMNÍCH PODLAŽÍ (m2) ZASTAVĚNÁ PLOCHA PODZEMNÍCH PODLAŽÍ (m2) BILANCE HPP HPP NADZEMNÍCH PODLAŽÍ HPP PODZEMNÍCH PODLAŽÍ HPP ZÁSTAVBY CELKEM BILANCE OBESTAVĚNÉHO PROSTORU OBESTAVĚNÝ PROSTOR NADZEMNÍCH PODLAŽÍ OBESTAVĚNÝ PROSTOR PODZEMNÍCH PODLAŽÍ OBESTAVĚNÝ PROSTOR CELKEM PŘEDPOKLÁDANÁ CENA STAVBY (8000,-kč/1m3) BILANCE FUNKČNÍHO VYUŽITÍ HPP VÝSTAVNÍ PLOCHY HPP EDUKATIVNÍ ČÁST HPP DEPOZIT HPP KAVÁRNA HPP ZÁZEMÍ GALERIE UŽITNÁ HPP CELKEM HPP GARÁŽÍ (PARK. PLOCHY VČ. KOMUNIKACÍ) KAPACITY POČET PARKOVACÍCH STÁNÍ CELKEM / Z TOHO PRO IMOBILNÍ

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0087/2013 Akademický rok: 2013/2014 Ústav: Ústav navrhování I. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO FAKULTA ARCHITEKTURY UN2

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO FAKULTA ARCHITEKTURY UN2 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY UN2 FACULTY OF ARCHITECTURE UN2 LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0077/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování V. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0093/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování V. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0057/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0079/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování VI. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0090/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování III. Student(ka):

Více

Průvodní zpráva. 1. Urbanistické souvislosti

Průvodní zpráva. 1. Urbanistické souvislosti Průvodní zpráva 1. Urbanistické souvislosti Polyfunkční dům se nachází ve Valašském Meziříčí, mezi ulicemi Poláškova a Sokolská, poblíž historického jádra města. Původně se na tomto místě rozkládalo parkoviště.

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0062/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování I. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0003/2013 Akademický rok: 2013/2014 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0075/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování V. Student(ka):

Více

Zadani bakalafske prace

Zadani bakalafske prace Vysoke uceni technicke v Brne Fakulta architektury Pofici 273/5, 63900 Bmo 39 Zadani bakalafske prace Cfslo bakalarske prace: Ustav: Student(ka): Studijnf program: Studijnf obor: Vedoucf bakalarske prace:

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S

Více

LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti Řešená parcela se nachází v Brně na místě bývalých hradeb, přímo na hranici historického centra a novodobé zástavby.

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0039/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování V. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Zadání bakalářské práce Číslo práce: FA-BAK0001/2015 Ústav: Ústav navrhování Studentka: Jasmína Amoussa Studijní program: Architektura a urbanismus Studijní obor: Architektura Vedoucí práce: Ing. arch.

Více

LABORARTORY BRNO. Průvodní zpráva

LABORARTORY BRNO. Průvodní zpráva Průvodní zpráva 1. Urbanistické souvislosti Dané místo se nachází na vnější straně brněnského městského okruhu. Jedná se o rohovou parcelu při křížení ulic Koliště a Milady Horákové. Urbanisticky dané

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ V. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN V. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0017/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0028/2011 Akademický rok: 2011/2012 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, Brno 39. Název bakalářské. NOVÉ NA STARÉ - Brno, nároží Bratislavská

Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, Brno 39. Název bakalářské. NOVÉ NA STARÉ - Brno, nároží Bratislavská Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: Ústav: Student(ka): Studijní program: Studijní obor: Vedoucí bakalářské práce:

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0056/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování VI. Student(ka):

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

Zadani bakalaf ske prace

Zadani bakalaf ske prace Vysoke uceni technicke v Brne Fakulta architektury Pofici 273/5, 63900 Bmo 39 Zadani bakalaf ske prace Cislo bakalafske prace: Ustav: Student(ka): Studijni program: Studijnf obor: Vedouci bakalafske prace:

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

D M NA HRAN VALAŠSKÉ MEZI Í Í, ULICE SOKOLSKÁ ZADÁNÍ BAKALÁ SKÉ PRÁCE 2011 / konstrukční řešení konstrukční systém, materiálové řešení

D M NA HRAN VALAŠSKÉ MEZI Í Í, ULICE SOKOLSKÁ ZADÁNÍ BAKALÁ SKÉ PRÁCE 2011 / konstrukční řešení konstrukční systém, materiálové řešení OSNOVA PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. urbanistické souvislosti širší vztahy, město, čtvrť, místo 2. architektonický výraz výtvarný záměr, filosofie návrhu 3. dispoziční řešení jednotlivých princip funkčního řešení

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0024/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování VI. Student(ka):

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dům na hraně Valašské Meziříčí, ulice Sokolská

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dům na hraně Valašské Meziříčí, ulice Sokolská PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dům na hraně Valašské Meziříčí, ulice Sokolská ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název práce: Dům na hraně Valašské Meziříčí, ulice Sokolská Lokalita: Valašské Meziříčí Datum zpracování: LS 2012 Stupeň zpracování:

Více

Průvodní zpráva. Urbanistické souvislosti

Průvodní zpráva. Urbanistické souvislosti NOVÉ NA STARÉ Bakalářská práce 2013/2014 Seznam příloh PRŮVODNÍ ZPRÁVA TABULKA BILANCÍ PREZENTAČNÍ PANEL PARÉ - ANALÝZY - KONCEPT - SITUACE - PŮDORYSY - ŘEZY - POHLEDY - STATICKÉ SCHÉMA KONSTRUKCE - DETAIL

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ III. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN III. LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA AUTOR JIŘÍ BETLACH

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) 2. ARCHITEKTONICKÝ VÝRAZ (Výtvarný záměr, filosofie návrhu)

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) 2. ARCHITEKTONICKÝ VÝRAZ (Výtvarný záměr, filosofie návrhu) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) Z hlediska širších vztahů se jedná o lokalitu ležící v centrální části města Brna ve čtvrti Zábrdovice na okraji rozsáhlého

Více

FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ 2014-2015 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE OBYTNÝ SOUBOR V KOMÍNĚ

FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ 2014-2015 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE OBYTNÝ SOUBOR V KOMÍNĚ FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ 2014-2015 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE OBYTNÝ SOUBOR V KOMÍNĚ Průvodní zpráva Urbanistické řešení: Městská část Brno Komín, v níž se řešený pozemek nachází, leží na východním okraji

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Řešená parcela se nachází v Brně na nároží křižovatky ulice Bratislavské a Staré. Toto území je v blízkosti městského uličního okruhu, které obepíná centrum

Více

V objektech galerie jsou celkem dvě požární schodiště, nákladní výtah na přepravu uměleckých děl a výtah osobní.

V objektech galerie jsou celkem dvě požární schodiště, nákladní výtah na přepravu uměleckých děl a výtah osobní. LABORARTORY BRNO 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Stavební pozemek se nachází v historickém centru města na východním nároží křižovatky ulice Koliště a Milady Horákové v Brně a současně na nároží vnější strany

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0012/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování I. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Ph.D. FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz Urbanistické souvislosti Parcela se nachází v Brně v městské části Zábrdovice na nároží ulic Bratislavská a Stará. Tato městská část sousedí s historickým centrem města Brna. Tomu odpovídá krátká docházková

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN VINIČNÍ MAJER V JAROSLAVICÍCH WINE FARMSTEAD IN JAROSLAVICE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI LABORARTORY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Řešené místo se nachází na vnějším okraji historického městského jádra, oddělené okružní třídou a zeleným pásem, vzniklým

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0101/2011 Akademický rok: 2011/2012 Ústav: Ústav navrhování VI. Student(ka):

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0068/2012 Akademický rok: 2012/2013 Ústav: Ústav navrhování I. Student(ka):

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ III. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN III. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

Více

DŮM NA HRANĚ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, ULICE SOKOLSKÁ

DŮM NA HRANĚ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, ULICE SOKOLSKÁ PRŮVODNÍ ZPRÁVA DŮM NA HRANĚ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, ULICE SOKOLSKÁ Průvodní zpráva Dům na hraně Valašské Meziříčí, ulice sokolská 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Urbanistický návrh zohledňuje dané místo, navazuje

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: FA-BAK0044/2013

Více

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Urbanistické souvislosti

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Urbanistické souvislosti LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti Řešené území se nachází v centrální oblasti jihomoravské metropole Brna, které je po známce achitektonické známé především obdobím 1. republiky.

Více

LABORARTORY BRNO- GALERIE ACHITEKTURY, MODERNÍHO UMĚNÍ A DESIGNU

LABORARTORY BRNO- GALERIE ACHITEKTURY, MODERNÍHO UMĚNÍ A DESIGNU é č í í é ě říčí á í ář é á í ář é á í Í ř í ář é á ář é á í šá á č ť á á ě ý á ář é á á í ář é á ř ě ář é á á ý Í ý á ě í ý í á ží Ž é á ř í ý í ů ř č íř š é é é ě í ů ř ý á ší é á á čá í á í é í á í

Více

Urbanistické souvislosti:

Urbanistické souvislosti: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti: Brno je druhé největší město v České republice a největší město na Moravě. Je sídlem Jihomoravského kraje, v jehož centrální části tvoří samostatný okres Brnoměsto.

Více

FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ, 2012/2013 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO

FAKULTA ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ, 2012/2013 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO LABORARTORY BRNO 1 Urbanistické souvislosti Navrhovaná galerie se nachází na exponovaném nároží ulic Milady Horákové a Koliště v Brně, zároveň v pohledovém ukončení třídy Kapitána Jaroše a na pomyslné

Více

HLAVNÍ VSTUP JE ZVÝRAZNĚN ZÁŘEZEM DO FASÁDY, KTERÝ JE ORÁMOVANÝ PORTÁLEM.

HLAVNÍ VSTUP JE ZVÝRAZNĚN ZÁŘEZEM DO FASÁDY, KTERÝ JE ORÁMOVANÝ PORTÁLEM. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVILOSTI PARCELA SE NACHÁZÍ V MĚSTE BRNĚ. LEŽÍ NA OKRAJI BRNĚNSKÉ OKRUŽNÍ TŘÍDY, NA KTERÉ SE NACHÁZEJÍ MĚSTSKÉ PARKY A DŮLEŽITÉ KULTURNÍ STAVBY. KONKRÉTNĚ JDE O KŘIŽOVATKU

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání bakalářské práce Číslo bakalářské práce: Ústav: Student(ka): Studijní program: Studijní obor: Vedoucí bakalářské práce:

Více

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA VUT BRNO, FAKULTA ARCHITEKTURY - BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 VUT BRNO, FAKULTA ARCHITEKTURY - BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012/2013 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Parcela se nachází v katastrálním území Brno- Zábrdovice

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů.

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů. ZADÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 2014 / 2015 Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně- Komíně Urbanistický koncept Koncept projektu spočívá ve vytvoření struktury bytových domů jako typicky městského způsobu bydlení.

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará Urbanistické souvislosti Parcela se nachází na katastrálním území městské části Brno - Zábrdovice nedaleko centra města. Díky své poloze,

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ Brněnská okružní třída je nedořešeným urbanistickým problémem města. Vývoj města v tomto ohledu pokulhává za vývojem společnosti

Více

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně.

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně. Průvodní zpráva Identifikační údaje Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně Urbanistické řešení Kontext lokality Městská část Komín se nachází v severozápadní části města Brna. Komín je původně

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ VI. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN VI. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

které tvoří náves, jsem převzal základní principy, které vytváří tuto strukturu.

které tvoří náves, jsem převzal základní principy, které vytváří tuto strukturu. Průvodní zpráva 1. Identi ikační údaje OBYTNÝ SOUBOR NA UL. PASTVINY V BRNĚ KOMÍNĚ 2. Urbanistické řešení V konceptu jsem se inspiroval Komínskou návsí. Jedná se o kvalitní strukturu (nejen v rámci Komína),

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Zadání bakalářské práce Číslo práce: FA-BAK0063/2015 Ústav: Ústav navrhování Studentka: Valentýna Uřídilová Studijní program: Architektura a urbanismus Studijní obor: Architektura Vedoucí práce: Ing. arch.

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN VINIČNÍ MAJER V JAROSLAVICÍCH WINE FARMSTEAD IN JAROSLAVICE

Více

NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ

NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ PŘEDMĚT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Předmětem bakalářské práce bude urbanistický a architektonický návrh zastavění pozemku na nároží ulic Bratislavská a Stará. Navržený

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN VINIČNÍ MAJER V JAROSLAVICÍCH WINE FARMSTEAD IN JAROSLAVICE

Více

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI A ŘEŠENÍ

LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI A ŘEŠENÍ LABORARTORY BRNO PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI A ŘEŠENÍ Zadaná nárožní parcela se nachází na Brněnském městském okruhu, na rušné křižovatce ulic Milady Horákové a Koliště. Stavební pozemek vznikl

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ-STARÁ ZADÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 213 / 214 PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Každé město má své zákonitosti dané mnoha specifickými tendencemi, historickým vývojem

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN ANNAHOF ANNAHOF DIPLOMOVÁ PRÁCE MASTER'S THESIS AUTOR PRÁCE

Více

Zadání diplomové práce

Zadání diplomové práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání diplomové práce Číslo diplomové práce: FA-DIP0036/2011 Akademický rok: 2011/2012 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN VINIČNÍ MAJER V JAROSLAVICÍCH WINE FARMSTEAD IN JAROSLAVICE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

LaborARTory Brno. Průvodní zpráva

LaborARTory Brno. Průvodní zpráva LaborARTory Brno Průvodní zpráva 1 ÚČEL OBJEKTU Předmětem projektové dokumentace je řešení novostavby galerijního prostoru. Pozemek je mírně svažitý se sklonem severovýchodním směrem s výškovým rozdílem

Více

Zadání diplomové práce

Zadání diplomové práce Vysoké učení technické v Brně Fakulta architektury Poříčí 273/5, 63900 Brno 39 Zadání diplomové práce Číslo diplomové práce: FA-DIP0072/2013 Akademický rok: 2013/2014 Ústav: Ústav navrhování II. Student(ka):

Více

NOVOSTAVBA DOMU S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU V ULICI 5. KVĚTNA V TURNOVĚ

NOVOSTAVBA DOMU S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU V ULICI 5. KVĚTNA V TURNOVĚ ARCHITEKTONICKÁ STUDIE vypracoval: Ing. arch. Václav Hájek Ing. arch. Václav Hájek vaclav.hajek86@gmail.com +420 776 247 997 www.vhajek.cz TECHNICKÁ ZPRÁVA Identifikační údaje Údaje o stavbě název stavby:

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA R2D2A3 BILANCE Celková výměra parcely: 674 m 2 Počet nadzemních podlaží: 3 Zastavěná plocha: 273 m 2 Užitná plocha: 578 m 2 IDEA Domov s pečovatelskou službou či penzion pro důchodce

Více

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE Autor: Bc. Robert Hubička Vedoucí diplomího projektu: Doc. Ing. arch. Miroslav Cikán Asistent: Mgr. Art. Peter Búš FA ČVUT, 15127 ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I zima

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA MĚSTSKÁ KNIHOVNA V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE FA VUT BRNO 2010 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ Parcela pro zamýšlenou Přerovskou knihovnu se nachází v centrální části města, na dohled z hlavního Přerovského

Více

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Objekt městského úřadu a městského sálu je situován uvnitř bloku vymezeném ulicemi Tovární a Školní v centrální části

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE

MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE LAUSANNE TŘI PLATFORMY Hlavním tématen při navrhování knihovny v Lausanne bylo prostředí, ve kterém se knihovna nachází. Město se poměrně prudce svažuje od jezera Lac Léman a

Více

_10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě

_10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě BILANCE _10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě - jedna třída venkovní na terase pro experimentální výuku za optimálních klimatických podmínek _CENTRÁLNÍ HALA _PŘEDNÁŠKOVÁ

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE DIPLOMOVÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE DIPLOMOVÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE CITY LIBRARY, LAUSANNE DIPLOMOVÁ

Více

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA Diplomová práce školní rok 2011/2012 FA VUT Brno 1. Popis stavby a. Popis území Novostavba kostela s komunitním centrem je navrhována na pozemku nedaleko

Více

VYSOKÉ U ENÍ TECHNICKÉ V BRN. Fakulta architektury BAKALÁ SKÁ PRÁCE

VYSOKÉ U ENÍ TECHNICKÉ V BRN. Fakulta architektury BAKALÁ SKÁ PRÁCE VYSOKÉ U ENÍ TECHNICKÉ V BRN Fakulta architektury BAKALÁ SKÁ PRÁCE Brno, 2016 Filip Musálek VYSOKÉ U ENÍ TECHNICKÉ V BRN BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV

Více

Diplomová práce Centrum pro evropské záležitosti. doc. akad. arch. Vladimír Soukenka, FA ČVUT

Diplomová práce Centrum pro evropské záležitosti. doc. akad. arch. Vladimír Soukenka, FA ČVUT Diplomová práce Centrum pro evropské záležitosti Ústav interiéru a výstavnictví, Letní semestr 2011/2012, Ivan Šach doc. akad. arch. Vladimír Soukenka, FA ČVUT Obsah Evropské záležitosti 3 Popis objektu

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA LABORARTORY BRNO, VYPRACOVAL MARTIN JIRKA VEDOUCÍ PRÁCE DOC. ING. ARCH. IVAN WAHLA

PRŮVODNÍ ZPRÁVA LABORARTORY BRNO, VYPRACOVAL MARTIN JIRKA VEDOUCÍ PRÁCE DOC. ING. ARCH. IVAN WAHLA PRŮVODNÍ ZPRÁVA LABORARTORY BRNO, VYPRACOVAL MARTIN JIRKA VEDOUCÍ PRÁCE DOC. ING. ARCH. IVAN WAHLA urbanistické souvislosti Galerie architektury obvykle nacházíme ve velkých metropolích, proto v případě

Více

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI Investor: Ing. Jan Průcha (zástupce společenství investorů) CS architects Ing. Petra Brzobohatá (petra.brzobohata@centrum.cz; 00420 604 723 762) Ing.

Více

ČESKÝ FILMOVÝ INSTITUT DIPLOMNÍ PROJEKT / ZS 2010-2011 / FA ČVUT VRATISLAV JANDÍK / ATELIÉR ING ARCH JANA AULÍKA

ČESKÝ FILMOVÝ INSTITUT DIPLOMNÍ PROJEKT / ZS 2010-2011 / FA ČVUT VRATISLAV JANDÍK / ATELIÉR ING ARCH JANA AULÍKA ČESKÝ FILMOVÝ INSTITUT / ZS 2010-2011 / FA ČVUT VRATISLAV JANDÍK / ATELIÉR ING ARCH JANA AULÍKA OBSAH 2 2/ OBSAH 3/ PROHLÁŠENÍ STUDENTA 4/ PRŮVODNÍ ZPRÁVA 5/ ŠIRŠÍ VZTAHY ORTOFOTOMAPA 6/ SCHWARZPLAN M

Více