Wonderware System Platform 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Wonderware System Platform 2017"

Transkript

1 Wonderware System Platform 2017 NOVÁ GENERACE softwarové platformy pro ovládání výrobních operací v reálném čase v aplikacích typu HMI, SCADA a IIoT Wonderware System Platform 2017 je vysoce otevřená a výkonná softwarová platforma určená pro sběr, vizualizaci a analýzu dat, supervizní řízení technologických a výrobních procesů a průmyslový internet věcí. Je vytvořena pro interakci prakticky s jakýmkoliv hardwarem řídicích zařízení ve výrobních systémech. Platforma je připravená pro integrování široké škály dalšího průmyslového softwaru jako například Wonderware Skelta BPM (Business Process Management), Wonderware MES Operations/Performance, Wonderware Dream Report, Wonderware InBatch, Wonderware Recipe Manager Plus, Wonderware Online aj.

2 Základní charakteristika Wonderware System Platform 2017 poskytuje kompletní řešení automatizačních a informačních úloh v průmyslové automatizaci včetně podpory lokálních, hybridních a cloudových aplikací. Platforma Wonderware System Platform je navržena tak, aby vám přinesla konkurenční výhodu díky možnosti rychle provádět změny a pohotově tak reagovat na měnící se obchodní či technologické potřeby. ++ Funguje jako průmyslový operační systém pro výrobní aplikace, který obsahuje všechny potřebné aplikační služby, jako je konfigurace, nasazení, konektivita, komunikace, zabezpečení a spolupráce s dalším softwarem. Jedná se o společnou infrastrukturu, která v reálném čase prezentuje informace o provozovaných procesech v souvislostech, včetně alarmů, událostí a historizovaných dat. Díky jednotnému informačnímu modelu lze vytvářet a udržovat celý systém efektivněji, flexibilněji a bezpečněji. ++ Může spolupracovat s prakticky jakýmkoliv výrobním zařízením nebo softwarem díky otevřené a škálovatelné architektuře. Ekonomické přínosy ++ Umožňuje uživatelům vytvářet, testovat, nasazovat a udržovat průmyslové aplikace díky vývojovému prostředí, které výrazně napomáhá zavádění standardů. ++ Poskytuje uživatelům přizpůsobivou vizualizaci nezávislou na velikosti a rozlišení klientských zařízení, inteligentní alarmí systém, flexibilní analýzy dat a výkonné reportní nástroje. Úvodem Wonderware System Platform 2017 je jediná přizpůsobivá a škálovatelná platforma pro aplikace typu HMI (Human-Machine Interface, SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), MES (Manacturing Execution Systems) a IIoT (Industrial Internet of Things), která navíc umožňuje integrovat výrobní procesy s podnikovými administrativními procesy. Wonderware System Platform poskytuje prostředí umožňující spolupráci a využívání standardů, které sjednocuje lidi, procesy a výrobní prostředky ve všech výrobních provozech a závodech pro průběžné zlepšování výrobních operací a kvalitní podporu rozhodování v reálném čase. ++ Ušetřete velké množství času a úsilí potřebného na vývoj aplikace díky uživatelské přátelskosti; použijte již hotové předpřipravené funkčnosti, bez nutnosti skriptování nebo programování. ++ Zavádějte standardy ve všech vašich výrobních podnicích nebo areálech s nízkými celkovými náklady na vlastnictví. ++ Zvyšte výrobu odstraněním prostojů kvůli údržbě a aktualizaci systému. ++ Rychle odhalte a vyřešte abnormální situace dříve, než dojde k ovlivnění funkčnosti výrobního systému. ++ Zlepšete výrazně efektivitu vašich výrobních operátorů zkrácením časů potřebných pro plnění jejich úloh. ++ Rozšiřujte postupně vaše řešení od malého projektu až po rozsáhlé architektury, včetně využití doplňkových modulů. ++ Vícenásobným použitím připravených nebo vytvořených objektů maximálně zúročte investovanou inženýrskou práci.

3 Co je nového ve verzi 2017? Wonderware System Platform 2017 je ještě univerzálnější a výkonnější díky historicky prvnímu přizpůsobivému vizualizačnímu jádru, nazvanému Operations Management Interface (OMI). Vizualizace InTouch OMI poskytuje moderní responzivní uživatelské prostředí napříč všemi platformami bez nutnosti skriptování nebo programování. To umožňuje velmi snadné přizpůsobení aplikace různým velikostem a rozlišením různých typů klientských zobrazovacích zařízení; lze tak vytvořit vícemonitorové řešení během pouhých několika minut. Došlo také k výraznému zlepšení výkonnosti systému, čímž se vylepšila i jeho škálovatelnost. Na jednom terminálovém serveru může nyní běžet např. až 10krát více klientských aplikací, resp. lze provozovat i celý aplikační projekt na jednom počítačovém uzlu. Nejnovější verze Wonderware System Platform 2017 poskytuje ještě otevřenější prostředí umožňující lepší spolupráci s jinými systémy než kdykoliv předtím. Pro Systémové integrátory a softwarové partnery je nyní ve Wonderware System Platform k dispozici tzv. Apps SDK, který obsahuje ve vývojových nástrojích prostředky pro vytváření vlastních vestavěných kontextových aplikací typu Plug and Play pro InTouch OMI. Vývojáři třetích stran tak mohou vytvořit aplikace WPF (Windows Presentation Foundation) nebo webové aplikace pro klienta InTouch OMI a mohou také konvertovat stávající.net Control objekty na technologii WPF. Výsledkem jsou vestavěné aplikace s předpřipravenou funkčností, které se díky Plug and Play a kontextovému chování velice jednoduše používají, zvyšují produktivitu a efektivitu díky zobrazování správných informací a usnadňují integraci s jinými systémy. Nová vestavěná aplikace Presenter App nabízí rychlý náhled na zvolenou část technologie díky dynamickému generování grafického HMI obsahu (přehledové informace, KPI atd.). Vestavěná aplikace Map App byla vylepšena a umožňuje: + + Zobrazování mapových podkladů Google Maps, Bing, OpenStreet, ESRI/ArcGIS, WMS. + + Dynamické sledování zařízení nebo osob se stálou nebo měnící se polohou. + + Zobrazování HTML5 vrstvy s ArchestrA grafikou.

4 Klíčové vlastnosti Wonderware System Platform 2017 Snadný vývoj Responzivní design HMI aplikací novinka ve světě průmyslového softwaru System Platform 2017 přináší novou vizualizaci InTouch OMI, světově první přizpůsobivé zobrazení HMI aplikací, revoluční nový způsob jak vytvářet HMI obrazovky optimalizované pro různé typy zobrazovacích zařízení. + + Pomáhá vám snadno vytvořit optimální uživatelské rozhraní na zobrazovacích zařízeních různých velikostí s různým rozlišením. + + Umožňuje jednoduše vytvořit uživatelsky příjemné funkční rozhraní a grafiku v uspořádání, které skvěle vypadá a dobře se ovládá na všech vašich zařízeních od velkých UHD monitorů až po malé displeje chytrých mobilních telefonů. + + Vytvoř jednou použij kdekoliv. Opakovatelná použitelnost standardizovaného grafického obsahu výrazně snižuje náklady na vývoj a údržbu aplikací. Aplikace se automaticky samy vytvářejí! Díky mnoha novým vlastnostem, které přináší InTouch OMI a System Platform 2017, můžete vytvářet působivé aplikace bez nutnosti skriptování. S použitím nové navigace založené na modelu podniku můžete využít vámi definovaný objektový model podniku s jeho výrobními zařízeními pro automatické propojení grafiky s příslušnými objekty. + + Automatická navigace založená na modelu podniku nevyžaduje manuální vytváření navigační hierarchie. + + Vytvářejte supervizní struktury a atributy, které odpovídají logice řízení v PLC. + + Propojte automaticky atributy SCADA/HMI objektů na fyzické IO adresy v PLC nebo jiných řídicích zařízeních.

5 Inženýři mohou být kouzelníky Nové konfigurovatelné objekty, tzv. Object Wizards a Symbol Wizards, revolučním způsobem mění přístup k návrhu, tvorbě a správě průmyslových aplikací. Není třeba žádné programování. Není třeba obsáhlé školení. + + Objekty typu Object Wizard vytvářejí univerzální šablony, které jen stačí přizpůsobit danému zařízení a jeho konkrétní konfiguraci v daném nasazení. Díky tomu lze výrazně snížit počet šablon potřebných pro stejný typ zařízení avšak v různých konfiguracích. + + Objekty typu Symbol Wizard pomáhají standardizovat grafické symboly z pohledu konfigurace i zobrazení a umožňují minimalizovat úsilí při vytváření a údržbě aplikace. Symbol Wizards umožňují inženýrům zvolit potřebné konfigurační možnosti jako jsou grafické prvky, skripty nebo uživatelské vlastnosti, a automaticky je sestavit do jednoho uceleného symbolu. Využijte bohatý předpřipravený obsah Díky rozsáhlému předpřipravenému obsahu můžete ušetřit čas a snížit náklady na vývoj aplikace oproti vlastnímu vývoji všeho od počátku. + + Ušetřete čas snížením doby potřebné na vývoj díky komplexní knihovně automatizačních objektů, která pokryje až 80% funkčností typické aplikace. + + Vyberte si potřebný obsah z předpřipravené automatizační knihovny, která zahrnuje: objekty procesních zařízení, ovládací panely (faceplate), trendy a symboly. Veškerý obsah knihoven je nezávislý na konkrétním dodavateli hardwaru a funguje s libovolným zařízením, což umožňuje funkčnost DCS s jakýmkoliv PLC, PAC a DCS, ale nevyžaduje nákladnost nebo složitost DCS. + + Knihovna automatizačních objektů umožní vývojářům začít okamžitě pracovat a rychle vytvořit kvalitní aplikaci s bohatou funkčností a dobrým výkonem. + + K dispozici je i předpřipravený výchozí projekt pokrývající veškeré potřeby na základě standardů ISA, takže vývojáři mají k dispozici funkční model, který je vytvořený na základě nejlepších praktických zásad a umožnuje rychlé nasazení. Vyvíjejte společně v prostředí cloudu System Platform 2017 a InTouch OMI je nadále nejprogresivnějším a přitom uživatelsky nejpřátelštějším vývojovým prostředím v průmyslovém světě ve své kategorii. + + Celé vývojové prostředí pro návrh a testování aplikací lze mít dostupné také v prostředí cloudu, aby týmy inženýrů mohly pracovat na aplikacích v rámci testovacích etap, vlastního vývoje nebo FAT testů ještě před nasazením do ostrého výrobního provozu. + + Nová vizualizace podporuje souběžný vývoj tím, že umožňuje více vývojářům pracovat společně a vzdáleně na stejné aplikaci ve stejném čase, aniž by se vzájemně blokovali. + + Nový simulátor zařízení, živé náhledy HMI grafiky a editory WYSIWYG (co vidíte, to dostanete) nabízejí možnost vytvářet, testovat a optimalizovat grafiku pro jakoukoliv konfiguraci monitorů nebo zobrazit grafiku na jakékoliv obrazovce bez ohledu na její rozlišení. Můžete dokonce testovat aplikace pro více monitorů, aniž byste je fyzicky měli k dispozici.

6 Snadné použití Zvyšte situační povědomí operátorů Poskytněte operátorům informace, které jim pomohou rychle identifikovat a vyřešit abnormální situace dříve, než způsobí prostoje výroby. + + Operátoři mohou rychle procházet obrazovkami, které jsou navrženy dle zásad moderní uživatelsky přívětivé a interaktivní HMI grafiky. To zvyšuje použitelnost aplikací na různých zařízeních a umožňuje vícedotykové ovládání pomocí různých gest, jako je například posouvání či zvětšování/ zmenšování náhledu (zoom), zobrazování detailnějších informací při určitých úrovních zoomu či naopak zpřehlednění grafiky zobrazením pouze souhrnných informací. + + Odhalte nové pohledy na výrobní procesy a proškolte např. své operátory tím, že jim umožníte sledovat skutečný historický průběh vašich výrobních procesů pomocí zpětného časového přehrávání (Playback). Tato nová funkčnost kompletně přehraje časový průběh jakýchkoliv HMI obrazovek na libovolném monitoru a je okamžitě k dispozici žádné skripty nebo konfigurace k tomu nejsou potřeba. + + Přínosem pro efektivní ovládání geograficky rozlehlých aplikací je rychlá orientace v jejich lokacích. Nová aplikace pro integraci mapových podkladů umožňuje operátorům stát se lépe informovanými a zlepšuje jejich interakci s geograficky vzdálenými objekty a zařízeními. + + Ulehčete všem uživatelům orientaci pomocí inteligentní navigace v aplikaci využívající váš model podniku a jeho zařízení nebo předem definovaná navigační kritéria tak, aby přinesla bohaté kontextové informace k vašim výrobním zařízením, alarmům a časovým grafům. + + Zobrazování různorodých informací z výrobních HMI aplikací a administrativních informačních systémů obvykle vyžadovalo přepínání mezi různými aplikacemi. Nyní s kontextualizovanými aplikacemi na jednotné integrované platformě můžete přistupovat i k netradičním informačním zdrojům (např. výrobní příkazy) z jednoho aplikačního prostředí. + + Statistická souhrnná procesní data (např. maximum, minimum, průměr atd.) se vypočítávají automaticky. + + Podstatně zvýšený výkon systému umožňuje nyní zpracovat např. 1 rok historických dat za méně než jednu sekundu, což poskytuje klientským aplikacím okamžitý přístup k potřebným časovým grafům. Grafické nástroje pro techniky! Nové funkcionality vizuálního vývoje aplikací zlepšují použitelnost pro běžné nespecializované uživatele (technologové, údržbáři, HMI vývojáři) tím, že snižují nároky na technické znalosti potřebné pro rutinní úkoly, jako jsou přidávání zařízení, výměna zařízení nebo úpravy příslušných obrazovek v aplikaci. + + Zkušení vývojáři připraví předem komplexní procesní objekty (Object Wizards) s mnoha funkčnostmi, vytvořené nezávisle na tom, jak budou nakonec použity pro konkrétní nasazení. Následně je mohou použít běžní uživatelé, kteří si pouze zvolí potřebnou funkčnost dle konkrétní specifikace jejich nasazení v dané aplikaci. + + Nový grafický průvodce automaticky vytvoří instance objektů při vytváření nových HMI grafických obrazovek. + + Nový grafický panel nástrojů umožňuje rychlé sestavení a úpravu grafiky, včetně možnosti rychlého vyhledávání potřebných entit, což zjednodušuje tvorbu HMI aplikace. Inteligentní alarmový systém podporuje produktivitu operátorů Nyní je pro operátory jednodušší se po celou dobu soustředit na nejdůležitější procesní informace. System Platform 2017 snižuje rozptylování a únavu operátora tím, že identifikuje zbytečně obtěžující a falešné alarmy a umožňuje vám je odfiltrovat na základě závažnosti. + + Zvyšte produktivitu operátorů díky pokročilým funkcím správy alarmů, jako je alarmování na základě stavu zařízení, potlačení alarmů, odkládání alarmů, seskupování alarmů a agregace alarmů (aktivních i historických).

7 Snadné vlastnictví Univerzální použitelnost: lokální, v cloudu, hybridní & IIoT Díky možnosti kombinovat lokálně instalované aplikace nebo aplikace v cloudu je k dispozici velmi flexibilní přístup k vlastnímu řízení procesů v reálném čase a jejich vyhodnocování pro podporu rozhodování. + + Identifikujte případné nesrovnalosti a jejich příčinu pomocí pokročilých funkcí Historianu, jako je automatické zjišťování anomálií. + + Využívejte efektivní nástroje pro tvorbu reportů a analýz, jako jsou intuitivní připravené grafy nebo souhrnné obrazovky s klíčovými informacemi (dashboard) speciálně navržené pro běžné netechnické uživatele. + + Umožněte operátorům ovládat a sledovat výrobní procesy kdekoliv a na jakémkoliv zařízení připojeném k internetu, s pomocí přizpůsobitelné responzivní HMI grafiky optimalizované pro mobilní zařízení. + + Zlepšete podporu rozhodování díky Historianu provozovaném v cloudu, který transformuje informace z celého podniku na jeden souhrnný zdroj informací, jenž mohou využívat operátoři, techničtí pracovníci i manažeři z administrativy. Snižte administrativní zátěž na IT System Platform 2017 usnadňuje doručení aplikací a snižuje administrativní zátěž IT díky tomu, že klientské aplikace lze nasadit bez nutnosti jejich fyzické instalace (zero client installation). To značně zjednodušuje údržbu a aktualizaci klientských aplikací novějšími verzemi na všech klientských počítačích. Integrujte váš výrobní proces s podnikovou administrativou System Platform 2017 poskytuje dodavatelům softwaru třetích stran aplikační vývojové prostředí (Apps SDK) pro vytváření nativních aplikací, které mohou pracovat s daty v kontextu. + + Souhrn těchto aplikací může přeměnit vaše dílčí aplikace ze samostatných produktů na jeden opakovaně použitelný sdílený podnikový nástroj. + + Tyto aplikace typu plug-and-play umožňují sbližování světů IT a OT (OT Operational technology, provozní technologie) díky propojení a integraci provozních dat v reálném čase s podnikovými systémy. Navíc integrace IT a OT infrastruktury usnadňuje udržování systému v celém životním cyklu projektu. Eliminujte prostoje systému System Platform 2017 značně snižuje riziko přerušení chodu aplikace. + + Provádějte změny na nasazených objektech v rámci jednoho cyklu skenovací periody. Jinými slovy, můžete nasazovat změněné objekty za běhu aplikace. + + Průběžně aktivně sledujte stav, výkon a dostupnost vašeho systému. + + Učiňte IT personál proaktivní zavedením automaticky se spouštěných výstrah v reakci na nepříznivé stavy a podmínky. + + Spravujte systémové záplaty z centrálního místa, stahujte aktualizace a instalujte je po síti na připojené počítače. Snadná administrace díky zjednodušenému licencování System Platform 2017 umožňuje efektivně spravovat softwarové licence a dosáhnout souladu licencí se všemi uživateli. Díky centralizované webové aktivaci licencí můžete automaticky zjistit a ověřit nainstalovaný software v každé části podniku, vytvořit detailní přehledy o licencích a snadno sestavit zprávy o shodě. Od verze System Platform 2017 již k provozu licencí nebudou potřeba ochranné HW klíče.

8 Softwarové požadavky Podporované operační systémy + + Windows Server 2012, edice Data Center, Embedded + + Windows Server 2012 R2, edice Data Center, Standard, Embedded + + Windows Server 2016, edice Data Center, Standard + + Windows 8.1, edice Enterprise a Professional (x64, x86) + + Windows 10, v nebo vyšší, edice Enterprise a Professional (x64, x86) Podporované databáze + + SQL Server 2012, edice Standard (x64, x86), Enterprise (x64, x86), Express-SSMSE (x64, x86) + + SQL Server 2014, 2014 SP1 nebo 2014 SP2, edice Standard (x64, x86), Enterprise (x64, x86), Express-SSMSE (x64, x86) + + SQL Server 2016 nebo 2016 SP1, edice Standard, Enterprise, Express Podporované virtualizační systémy + + Microsoft Hyper-V: dle verze Windows + + VMWare vsphere 6.0 včetně High Availability a Disaster Recovery (HA/DR) + + VMWare Horizon VMWare Workstation 11 Autorizovaný Wonderware distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku Pantek (CS) s.r.o., Sušilova 1528/1, Hradec Králové, ČR, Tel.: , , 9/2018

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních dat

Více

Platforma InTouch OMI

Platforma InTouch OMI Platforma InTouch OMI pro operátorská pracoviště v digitálním věku Jaroslav Jarka, Pantek (CS) s.r.o. Obsah prezentace Pantek (CS) s.r.o. představení společnosti Wonderware software strategická koncepce

Více

Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového

Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware InTouch je oblíbený software pro vizualizaci, sběr dat a supervizní řízení technologických procesů kategorie

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Wonderware System Platform 2017

Wonderware System Platform 2017 Wonderware System Platform 2017 Co je nového Jaroslav Jarka, Tomáš Petříček, Ondřej Lauer Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware System Platform

Více

Wonderware System Platform 2017

Wonderware System Platform 2017 Wonderware System Platform 2017 Co je nového Jaroslav Jarka, Tomáš Petříček, Ondřej Lauer Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware System Platform

Více

Wonderware InTouch 2017

Wonderware InTouch 2017 Wonderware InTouch 2017 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware InTouch je software pro vizualizaci, sběr dat a supervizní řízení technologických procesů kategorie SCADA/HMI

Více

InTouch Příklady architektur

InTouch Příklady architektur Příklady architektur Michal Tauchman, Marek Feuermann Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Přehled aktualizací dokumentu 06/2003: Aktualizace na verzi 8.0; hlavní změny oproti předchozí verzi (pro 7.11) jsou v

Více

Wonderware Historian 2017

Wonderware Historian 2017 Wonderware Historian 2017 Co je nového Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o Strana 2 Úvod Neustálý vývoj modernějších, výkonnějších a inteligentnějších zařízení a jejich masivnější nasazení v oblasti

Více

Wonderware Historian 10.0

Wonderware Historian 10.0 Wonderware Historian 10.0 Příklady vícevrstvých architektur Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Wonderware Historian 10.0 využití vícevrstvé architektury Nová verze historizační databáze Wonderware Historian

Více

Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu

Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu Wonderware, Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Moderní průmyslová aplikační infrastruktura ArchestrA pro efektivní řešení v průmyslové

Více

Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1

Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1 Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1 Co je nového Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware System Platform 2014 R2 Service

Více

Wonderware Historian. Příklady vícevrstvých architektur. Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o.

Wonderware Historian. Příklady vícevrstvých architektur. Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Wonderware Historian Příklady vícevrstvých architektur Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Wonderware Historian Server využití vícevrstvé architektury Historizační databáze Wonderware Historian

Více

Wonderware Application Server 2012 Co je nového

Wonderware Application Server 2012 Co je nového Wonderware Application Server 2012 Co je nového Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika a pozice produktu Wonderware Application Server 2012 je výkonný aplikační server

Více

IntraVUE 2.0.3 Co je nového

IntraVUE 2.0.3 Co je nového IntraVUE 2.0.3 Co je nového Michal Tauchman Pantek (CS) s.r.o. Červen 2008 Strana 2/8 Úvod IntraVUE je diagnostický a podpůrný softwarový nástroj pro řešení komunikačních problémů, vizualizaci a dokumentaci

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

Architektura ArchestrA Často kladené otázky

Architektura ArchestrA Často kladené otázky Architektura ArchestrA Často kladené otázky Wonderware Corporation Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah 1. Co je ArchestrA? 2. Proč byla ArchestrA vytvořena a proč bych ji měl používat? 3. Jak ArchestrA zajišťuje

Více

Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017

Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017 Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017 Co je nového Jaroslav Jarka, Ivan Picek, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware

Více

Wonderware Průmyslové počítače

Wonderware Průmyslové počítače Wonderware Průmyslové počítače Průmyslové počítače rozšíření nabídky od Wonderware Značka Wonderware (součást koncernu Schneider Electric) je známá zejména jako výrobce špičkového softwaru pro průmyslové

Více

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ OPC Server Funkce a využití v průmyslové automatizaci Jiří NOSEK 2011 Co je OPC Server? OPC = Open Process Control (původně OLE for Process Control) sada specifikací průmyslového

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0

LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0 CRA IoT Summit & Expo 2019 LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0 Michal Tauchman Pantek (CS) Pantek (CS) s.r.o. Představení společnosti Pantek (CS) s.r.o. Od roku 1993 Autorizovaný

Více

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování }

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Jak přidat hodnotu vašim Canon zařízením Multifunkční zařízení a tiskárny Canon, navržené pro zvýšení produktivity

Více

VIZE V AUTOMATIZACI A M2M

VIZE V AUTOMATIZACI A M2M Konference VIZE V AUTOMATIZACI A M2M Situační povědomí Nový trend v uživatelských rozhraních pro průmyslové HMI aplikace Michal Tauchman, Pantek (CS) Pantek (CS) s.r.o. Založena v r. 1993 jako autorizovaný

Více

Wonderware System Platform

Wonderware System Platform Wonderware System Platform Vaše softwarová platforma pro výrobní dokonalost Vaše softwarová platforma pro výrobní dokonalost Wonderware System Platform je strategická softwarová platforma, založená na

Více

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale je serverová aplikace určená pro efektivní zpracování velkého objemu sdílených nestrukturovaných dat. Umožňuje automaticky indexovat data z různých informačních zdrojů, intuitivně vyhledávat informace,

Více

Wonderware Historian 2017

Wonderware Historian 2017 Wonderware Historian 2017 Získávejte a ukládejte průmyslová data s vysokou kvalitou a spolehlivostí Wonderware Historian je vysoce výkonné úložiště procesních dat umožňující ukládat obrovské objemy dat

Více

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, 20.-21.9.2016 Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden September 15, 2016 Slide 1 Zpracování dat z rozvoden

Více

Jan Horák. Pilíře řešení

Jan Horák. Pilíře řešení Jan Horák Pilíře řešení Nová generace systémů Důsledek rozvoje a změn informatiky ve zdravotnictví: Nové technologie Výkonnost, mobilita, velikost monitorů, dotykové ovládání, vzdálené přístupy Nové možnosti

Více

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema TIA na dosah SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě siemens.cz/sinema Současný stav bez SINEMA Serveru Simatic NET V13 SNMP OPC server - Dlouhodobý monitoring sítě průmyslového Ethernetu / Profinetu

Více

Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového

Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware InTouch je software pro vizualizaci, sběr dat a supervizní řízení technologických procesů kategorie SCADA/HMI

Více

InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1

InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1 InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah Úvod Service Pack 1 pro InTouch 2014 R2 Service Pack 1 pro InTouch Access Anywhere 2014

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

Wonderware Application Server

Wonderware Application Server Wonderware Application Server Moderní průmyslový aplikační server Podstatné snížení inženýrských nákladů Nízké celkové náklady na vlastnictví Pružná reakce na změny a rozšiřovaní projektů Otevřenost bez

Více

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM Systém SmartStruxure Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov Získejte maximum z vaší energie SM Zvyšte IQ vaší budovy Software + Hardware + Inženýrství + Instalace + Servisy = systém SmartStruxure 1

Více

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků To nejlepší z Windows Windows7 Enterprise a další nástroje Cena

Více

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace Wonderware Softwarový Průmyslové systém pro automatizační řešení komunikačních a informační problémů aplikace Software v průmyslových pro výrobní pro inteligenci průmyslové sítích Ethernet automatizační

Více

Terminálové služby pro InTouch Využití nových možností MS Windows 2000 pro provozování tenkých klientů

Terminálové služby pro InTouch Využití nových možností MS Windows 2000 pro provozování tenkých klientů Terminálové služby pro InTouch Využití nových možností MS Windows 2000 pro provozování tenkých klientů Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod V oblasti průmyslové automatizace dochází k neustálému

Více

Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc

Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc Desigo CC integrovaná platforma pro řízení budov Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc Desigo CC pomáhá vytvářet dokonalá místa Otevřená platforma pro řízení

Více

Fujitsu Day Praha 2018

Fujitsu Day Praha 2018 Fujitsu Day Praha 2018 Human Centric Innovation Co-creation for Success Hyper-konvergovaná infrastruktura zjednodušení datového centra Radek Procházka Head of Pre-Sales Fujitsu Technology Solutions Hyper-konvergovaná

Více

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva Tieto Future Office Přehled Země: Česká republika Odvětví: Samospráva Profil zákazníka: Magistrát města Plzeň je orgánem města Plzně, který plní jeho úkoly v oblasti územní samosprávy i státní správy na

Více

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Wonderware InTouch Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Vaše průlomové řešení pro celopodnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI InTouch přináší na

Více

Kamerový systém Security Center OMNICAST

Kamerový systém Security Center OMNICAST Kamerový systém Security Center OMNICAST Security Center Omnicast je dlouhodobou investicí do bezpečnosti vaší firmy. Díky maximální flexibilitě, otevřené architektuře a pravidelně uváděným aktualizacím

Více

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Řešení pro automatizaci a digitalizaci Jakožto expert v průmyslové konektivitě

Více

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema TIA na dosah SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě siemens.cz/sinema SINEMA Server Vladimír Ševčík Promotér a konzultant Industrial Switches & Routers SCALANCE & RUGGEDCOM Siemens, s.r.o. Organizační

Více

Digitalizované řešení správy pracovních postupů v prostoru

Digitalizované řešení správy pracovních postupů v prostoru Digitalizované řešení správy pracovních postupů v prostoru PLATFORMA PRO PRŮMYSLOVOU ÚDRŽBU A CHYTROU SPRÁVU MAJETKU USA CZECH REPUBLIC ISRAEL HQ SINGAPORE AUSTRALIA + Průmyslová aplikace Aplikace údržby

Více

Řešení správy tiskáren Řešení správy tiskáren

Řešení správy tiskáren Řešení správy tiskáren Řešení správy tiskáren Řešení správy tiskáren Pro jednoduchou centralizovanou správu tiskáren a multifunkčních systémů ŘÍZENÍ PROVOZU SNADNÁ METODA PRO SPRÁVU VAŠICH TISKÁREN A MULTIFUNKČNÍCH SYSTÉMŮ Udržet

Více

Oracle Sales Cloud. moderní řízení obchodu

Oracle Sales Cloud. moderní řízení obchodu Oracle Sales Cloud moderní řízení obchodu Úvod Oracle Sales Cloud je nástroj moderního obchodování, který lze snadno nasadit a rychle užívat. Je to zcela mobilní řešení s analytickou výbavou, stavěné pro

Více

Softwarový systém pro řešení komunikačních problémů. Monitoring. v průmyslových sítích Ethernet Prediktivní a proaktivní údržba

Softwarový systém pro řešení komunikačních problémů. Monitoring. v průmyslových sítích Ethernet Prediktivní a proaktivní údržba 1993 2013 Softwarový systém Condition Based pro řešení komunikačních problémů Monitoring v průmyslových sítích Ethernet Prediktivní a proaktivní údržba Nižší náklady na údržbu a vyšší dostupnost výrobních

Více

Platforma ArcGIS. Platforma ArcGIS se skládá ze čtyř komponent: dat, zdrojů, portálu a aplikací.

Platforma ArcGIS. Platforma ArcGIS se skládá ze čtyř komponent: dat, zdrojů, portálu a aplikací. Platforma ArcGIS Platforma ArcGIS Platforma ArcGIS je tvořena datovým obsahem, službami a softwarovými produkty, které spolu vzájemně komunikují. Je určena každému, kdo chce snadno a rychle sdělit informaci

Více

Wonderware Information Server

Wonderware Information Server Analytický a reportní výrobní informační portál Sjednocení informací z různých výrobních zdrojů Analýzy dat v souvislostech Podpora interaktivního rozhodování Zlepšení efektivity a výkonnosti výroby Vizualizovat

Více

Wonderware Application Server

Wonderware Application Server Wonderware Application Server Moderní průmyslový aplikační server Podstatné snížení inženýrských nákladů Nízké celkové náklady na vlastnictví Pružná reakce na změny a rozšiřovaní projektů Otevřenost bez

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií. Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha

B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií. Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha Digitalizace v průmyslu IIoT dnes zítra? Digitální továrna a lidé

Více

MBI - technologická realizace modelu

MBI - technologická realizace modelu MBI - technologická realizace modelu 22.1.2015 MBI, Management byznys informatiky Snímek 1 Agenda Technická realizace portálu MBI. Cíle a principy technického řešení. 1.Obsah portálu - objekty v hierarchiích,

Více

Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov

Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov Nadstavbový systém pro sledování, správu a vyhodnocování elektronických systémů budov a rozlehlých objektů. Umožňuje efektivně

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

Wonderware Historian. Výkonná průmyslová historizační databáze. Hlavní funkčnosti a přínosy. Vysoce výkonná historizační databáze

Wonderware Historian. Výkonná průmyslová historizační databáze. Hlavní funkčnosti a přínosy. Vysoce výkonná historizační databáze Výkonná průmyslová historizační databáze Úplný a přesný záznam skutečné historie výrobních procesů Otevřený a rychlý přístup k informacím pro efektivní podporu rozhodování Škálovatelnost od jednoduché

Více

Mobilní informační průvodce - RegTim

Mobilní informační průvodce - RegTim Mobilní informační průvodce - RegTim nabízí zpřístupnění kulturního a přírodního dědictví regionu s využitím moderních mobilních informačních technologií pro podporu cestovního ruchu a inovativní propagaci

Více

Jádrem systému je modul GSFrameWork, který je poskytovatelem zejména těchto služeb:

Jádrem systému je modul GSFrameWork, který je poskytovatelem zejména těchto služeb: Technologie Marushka Základním konceptem technologie Marushka je použití jádra, které poskytuje přístup a jednotnou grafickou prezentaci geografických dat. Jádro je vyvíjeno na komponentním objektovém

Více

Plant-wide Automation

Plant-wide Automation Plant-wide Automation Totálně Integrovaná Automatizace v potravinásřví Unrestricted @ Siemens AG 2016 siemens.com Potravinářský průmysl Celosvětové trendy Posílení konkurenceschopnosti Uvedení výrobků

Více

PRODUKTY. Tovek Tools

PRODUKTY. Tovek Tools jsou desktopovou aplikací určenou k vyhledávání informací, tvorbě různých typů analýz a vytváření přehledů a rešerší. Jsou vhodné pro práci i s velkým objemem textových dat z různorodých informačních zdrojů.

Více

Úvod do validace počítačových systémů Ing. Miroslav Mík. Obsah

Úvod do validace počítačových systémů Ing. Miroslav Mík. Obsah Úvod do validace počítačových systémů Ing. Miroslav Mík Obsah Předpisy a literatura Základní pojmy, zkratky Přístup k validacím počítačových systémů Validace 2 1 Předpisy a literatura EudraLex - Volume

Více

Controlweb. Úvod. Specifikace systému

Controlweb. Úvod. Specifikace systému Controlweb Úvod ControlWeb je aplikace pro řízení a indikaci v průmyslu v reálném čase. Mezi jeho základní funkce patří ovládání různých veličin spojitých, binárních nebo textových a zobrazování stavu

Více

Tovek Tools. Tovek Tools jsou standardně dodávány ve dvou variantách: Tovek Tools Search Pack Tovek Tools Analyst Pack. Připojené informační zdroje

Tovek Tools. Tovek Tools jsou standardně dodávány ve dvou variantách: Tovek Tools Search Pack Tovek Tools Analyst Pack. Připojené informační zdroje jsou souborem klientských desktopových aplikací určených k indexování dat, vyhledávání informací, tvorbě různých typů analýz a vytváření přehledů a rešerší. Jsou vhodné pro práci s velkým objemem textových

Více

Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového

Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém Hierarchická

Více

Laboratorní software. LabX Výkon na Váš stůl

Laboratorní software. LabX Výkon na Váš stůl Laboratorní software Laboratorní software LabX Flexibilita pracovních postupů Transparentní provoz Široké možnosti bezproblémového připojení Bezpečnost procesů LabX Výkon na Váš stůl Software LabX Jednoduše

Více

Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman

Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman Operations Integration Servers Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman Obsah prezentace Od I/O Serverů k OI Serverům Wonderware OI Servery přínosy nové koncepce Licencování Dostupnost

Více

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 SIMATIC PCS 7 Archivace a prezentace dat Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 Možnosti archivace výrobních dat v SIMATIC PCS 7 I. Přímo na OS (krátkodobě) StoragePlus server (menší

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Software pro analýzu dat VERZE 8 NOVINKY. Buďte lepším auditorem. Vy máte znalosti. My máme nástroje.

Software pro analýzu dat VERZE 8 NOVINKY. Buďte lepším auditorem. Vy máte znalosti. My máme nástroje. Software pro analýzu dat VERZE 8 NOVINKY Buďte lepším auditorem. Vy máte znalosti. My máme nástroje. O softwaru IDEA Zlepšete svůj výkon a rozšiřte svoje kapacity. Se softwarem IDEA můžete snížit náklady

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Vladimír Střálka, VMware Country Manager, CZ/SK Mikulov, září 2016 2016 VMware Inc. Všechna práva vyhrazena. Co říkají o infrastruktuře manažeři

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Hierarchická struktura řídicího systému

Více

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud TECHNICKÝ LIST Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud STRUČNÝ PŘEHLED Řešení VMware vsphere, přední platforma v odvětví pro virtualizaci a cloud, je efektivní a zabezpečená platforma

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Formy komunikace s knihovnami

Formy komunikace s knihovnami Formy komunikace s knihovnami Současné moderní prostředky Jiří Šilha a Jiří Tobiáš, Tritius Solutions a.s., Brno Osnova Základní požadavky na komunikaci s knihovnami Historie komunikace s knihovnami Confluence

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém H iera rc

Více

Sjednocení dohledových systémů a CMDB

Sjednocení dohledových systémů a CMDB Řízení dodávky IT služeb v enterprise společnosti Sjednocení dohledových systémů a CMDB Václav Souček, ČEZ ICT Services, a.s. Jaroslav Jičínský, AutoCont CZ, a.s. 26. Ledna 2012 Agenda Úvod Výchozí stav

Více

DF FA Novinky v Simotion Scout

DF FA Novinky v Simotion Scout DF FA Novinky v Simotion Scout Restricted Siemens AG 2016 siemens.com SIMOTION Motion control system pro všechny high-end aplikace Tři hardwarové platformy Konzistentní vývojový systém SCOUT Integrace

Více

JUMO LOGOSCREEN 600. Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač

JUMO LOGOSCREEN 600. Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač JUMO LOGOSCREEN 600 Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač Nová generace Obrazovkový zapisovač JUMO LOGOSCREEN 600 je nový úvodní model řady LOGOSCREEN, který je určen pro skutečný provoz na

Více

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST zálohování dat DPDC Protection DPDC Protection Jednoduchost, spolehlivost a výkonnost zálohování dat DPDC Protection je

Více

InTouch Machine Edition

InTouch Machine Edition HMI software pro menší aplikace HMI software pro aplikace menší velikosti na zařízeních s operačními systémy Windows Embedded Pro výrobce strojů, systémové integrátory i koncové uživatele Snadný vývoj

Více

Unified Communications. Customer Contact. Cisco Unified Contact Center Enterprise. Hlavní výhody. Způsoby nasazení

Unified Communications. Customer Contact. Cisco Unified Contact Center Enterprise. Hlavní výhody. Způsoby nasazení Unified Communications Customer Contact Cisco Unified Contact Center Enterprise Cisco Unified Contact Center Enterprise přináší ucelené řešení poskytující inteligentní směrování a obsloužení hovorů. Jedná

Více

ArcGIS Online Subscription

ArcGIS Online Subscription ArcGIS Online Subscription GIS pro organizace ArcGIS Online je GIS v cloudu. Poskytuje služby GIS v prostředí internetu, ať už se jedná o úložné místo, publikaci mapových a geoprocessingových služeb, nebo

Více

Desigo CC Integrovaná platforma pro řízení budov. Siemens AG 2015

Desigo CC Integrovaná platforma pro řízení budov. Siemens AG 2015 Integrovaná platforma pro řízení budov Siemens AG 2015 Budoucnost řízení budov Blízká budoucnost budov Připravenost pro připojení Smart-grid Chytrost a plná integrace EU Směrnice pro energetickou náročnost

Více

Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového

Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o Strana 2 Úvod Nová verze procesní historizační databáze Wonderware Historian 10.0 je zásadní modernizací,

Více

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě ENERTIG SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ Představení společnosti Analyzátor sítě www.enertig.cz Kdo jsme Jsme česká společnost dodávající na trhy v České, Polské

Více

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365 Microsoft Dynamics NAV 2015 Co je nového? Microsoft Dynamics NAV je systém pro řízení firmy, který se snadno implementuje a používá. Zároveň je dostatečnou oporou pro všechny vaše obchodní ambice. Rychlejší

Více

TIA na dosah Advanced Engineering System. SIMATIC PCS 7 Verze 8.01

TIA na dosah Advanced Engineering System. SIMATIC PCS 7 Verze 8.01 TIA na dosah 2013 Advanced Engineering System SIMATIC PCS 7 Verze 8.01 SIMATIC PCS 7 Advanced Engineering System Motivace pro použití AdvancedES Pro realizaci řídicího systému se používají různé plánovací

Více

Úvod do aplikace SMS/MMS Manager

Úvod do aplikace SMS/MMS Manager Úvod do aplikace SMS/MMS Manager Aplikace SMS/MMS Manager 1/5 Aplikace SMS/MMS Manager SMS/MMS Manager je sjednocené řešení pro příjem, zpracování a odesílání zpráv SMS, MMS a e-mailů. Aplikace je primárně

Více

Obsah. Základní pojmy, zkratky Předpisy a literatura přehled Přístup k validacím počítačových systémů URS Validace Předpisy a literatura

Obsah. Základní pojmy, zkratky Předpisy a literatura přehled Přístup k validacím počítačových systémů URS Validace Předpisy a literatura Obsah Základní pojmy, zkratky Předpisy a literatura přehled Přístup k validacím počítačových systémů URS Validace Předpisy a literatura 2 1 Základní pojmy Počítačový systém (PS) (computerised system) Sestava

Více

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com DESKTOP: Windows Vista Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client daniela.liskova@microsoft.com TCO desktopů analýzy spol. Gartner Téměř 80% všech nákladů v IT vzniká po nákupu tj. na správě, opravě,

Více