Systém řízení přístupu ACCO NET Návod na instalaci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systém řízení přístupu ACCO NET Návod na instalaci"

Transkript

1 Systém řízení přístupu ACCO NET Návod na instalaci acco_net_i_cz 06/17 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych Gdańsk POLSKO tel

2 Cílem firmy SATEL je trvale zlepšovat kvalitu výrobků, což může vést ke změnám technických specifikací a firmwaru. Aktuální informace o provedených změnách jsou k dispozici na našem webu. Navštivte nás, prosím, na: V tomto manuálu mohou být použity následující symboly: - poznámka, - upozornění.

3 SATEL ACCO NET 1 OBSAH 1. Všeobecně Komponenty softwaru Architektura systému Požadavky na síť Doporučené požadavky na hardware Instalace softwaru systému ACCO NET Instalace operačního systému Debian Instalace prostředí serveru a systému ACCO NET Instalace programu ACCO-NT Conf / ACCO Soft Konfigurace nastavení ACCO Server a program ACCO Soft Aplikace ACCO-WEB Užitečné příkazy Aktualizace softwaru systému ACCO NET... 34

4 2 ACCO NET SATEL 1. Všeobecně Systém řízení přístupu ACCO NET je navržen pro ochranu budov proti přístupu neautorizovaných osob. Systém ACCO NET se skládá ze softwaru a ze zařízení SATEL (přístupové řídicí jednotky, přístupové řídicí moduly, expanzní moduly, klávesnice, čtečky bezkontaktních karet atd.). Tento manuál se týká instalace softwaru, který umožňuje konfiguraci a následně správu systému. Systém může zahrnovat mnoho objektů s jakýmkoliv počtem přístupových řídicích jednotek. Komunikace s řídicími jednotkami se provádí pomocí sítě Ethernet. 2. Komponenty softwaru Pro funkčnost systému ACCO NET se vyžaduje operační systém Debian, který je dále popsán v tomto manuálu, ale pokud byl již nainstalován, lze tuto část vynechat. Software, který je potřebný pro řádnou funkci systému se dodává jako instalační balíček, který zahrnuje: 1. software pro prostředí serveru. Tento software není produktem firmy SATEL (adresy webových stránek, na kterých jsou k dispozici licence pro každý z programů, jsou uvedeny v závorkách): Apache ( PHP ( MySQL ( Java ( ModSecurity ( Fail2Ban ( Nezapomeňte na legalizování prostředí serveru požadované systémem. Pokud jste již tyto programy nainstalovali, můžete instalaci přeskočit. 2. firmware systému řízení přístupu ACCO NET: ACCO Server program umožňující výměnu dat mezi řídicími jednotkami přístupu, databází a programy ACCO Soft a ACCO-WEB, ACCO DB databáze, do které se ukládají všechna data týkající se systému včetně konfigurací a událostí. aplikace ACCO-WEB aplikace pro dálkovou správu a funkci systému, ACCO-NT Conf instalační soubor pro konfigurační program nastavení sítě (více informací o programu a jak jej používat viz instalační manuál řídicí jednotky ACCO-NT), ACCO Soft instalační soubor konfiguračního programu systému. 3. Architektura systému Systém ACCO NET může být nainstalován na jednom počítači. Alternativně jej může sdílet více počítačových pracovních stanic a v tom případě se použije distribuovaná architektura. Aplikace ACCO Soft pro konfiguraci systému se může nainstalovat na více počítačích. Vše, co je potřeba pro používání aplikace ACCO-WEB pro dálkovou správu systému, je funkční webový prohlížeč na počítači, smartphonu nebo tabletu. Příklad systému ACCO NET je na Obr. 1.

5 SATEL ACCO NET 3 Obr. 1. Příklad systému ACCO NET, ve kterém byly ACCO Server a databáze nainstalovány na jednom počítači (nastavení je jen pro ilustraci). Komponenty, které nedodává SATEL, jsou označeny šedou barvou. 4. Požadavky na síť Internet protokol verze 4 (TCP/IPv4). IP adresa pro každou připojenou řídicí jednotku ACCO-NT. Pokud aplikace ACCO-WEB má být přístupná z jiné podsítě, pak je třeba přesměrovat webový port (https; defaultně: 443), na kterém se má provádět komunikace mezi ACCO Serverem a aplikací ACCO-WEB. Pokud má být program ACCO Soft přístupný z jiné podsítě, je třeba přesměrovat následující porty: RMI port (defaultně: 2500), na kterém se má provádět komunikace mezi ACCO Server a programem ACCO Soft, DB port (defaultně: 3306), komunikace mezi ACCO Server a databází.

6 4 ACCO NET SATEL I když Satel používá standardní kódovací techniky (SSL), je třeba, aby při připojení systému ACCO NET k veřejné síti byly použity další zabezpečovací opatření včetně např. firewallu, systémy detekce narušení a prevence (IDS / IPS). 5. Doporučené požadavky na hardware Hardwarové požadavky na počítač, na který se bude instalovat systém řízení přístupu ACCO NET, závisí na velikost systému: Příklad systému 1 (1 řídicí jednotka ACCO-NT, 30 řídicích modulů přístupu, 30 uživatelů) RAID (redundant array of inexpensive disks) úroveň 1 (přinejmenším dva hardisky), 4 GB paměti RAM, procesor: Intel Core i3 nebo AMD A4, síťová karta, Fast Ethernet standard, operační systém Debian (verze 7.6 nebo vyšší). Příklad systému 2 (3 řídicí jednotky ACCO-NT, 100 řídicích modulů přístupu, 300 uživatelů) RAID (redundant array of inexpensive disks) úroveň 5 (přinejmenším tři hardisky), 8 GB paměti RAM, procesor: Intel Xeon nebo AMD Opteron, síťová karta, Fast Ethernet standard, operační systém Debian (verze 7.6 nebo vyšší). Při rozhodování o kapacitě hardisku by se měly zohlednit následující faktory: počet událostí generovaných v systémů (2 až 5 milionů událostí potřebují kapacitu 1 GB), počet uživatelů, kteří najednou používají program ACCO Soft nebo aplikaci ACCO-WEB, velikost grafických souborů přiřazených k mapám, velikost fotografií uživatelů, délka definovaných názvů objektů, řídicích jednotek, kontrolérů, expandérů, oddílů a uživatelů. 6. Instalace softwaru systému ACCO NET 6.1 Instalace operačního systému Debian Doporučuje se, aby operační systém Debian byl nainstalován na počítači, na kterém není nainstalován žádný jiný operační systém. Počítač/e, na kterém se má nainstalovat systém ACCO NET a databáze, musí mít přístup k internetu. Vyžaduje se Debian systém verze 7.6 nebo vyšší. Níže je uveden příklad instalace operačního systému Debian verze Na webové stránce zvolte příslušný image z CD netinst obrázků ( MB, v závislosti na architektuře) a uložte na harddisk. Po stažení obrázků ISO, jej vypalte na CD. 2. Vložte vypálené CD do mechaniky disku. Zobrazí se úvodní obrazovka instalace systému Debian.

7 SATEL ACCO NET 5 3. Zvolte příkaz instalovat Install a stiskněte ENTER. 4. Zvolte jazyk, který se má pro instalaci použít, a stiskněte ENTER.

8 6 ACCO NET SATEL 5. Zvolte lokalitu a stiskněte ENTER. 6. Zvolte jazyk klávesnice a stiskněte ENTER.

9 SATEL ACCO NET 7 7. Postupně se budou zobrazovat okna, která informují o postupu instalace. 8. Zadejte hostitelské jméno (host name) pro konfiguraci sítě a stiskněte ENTER. 9. Zadejte název domény a stiskněte ENTER.

10 8 ACCO NET SATEL 10. Definujte systémový přístupový kód pro přihlášení správce (login: root) a stiskněte ENTER. 11. Opakujte heslo a stiskněte ENTER.

11 SATEL ACCO NET Zadejte jméno uživatele (váš další účet) a stiskněte ENTER. 13. Zadejte nové uživatelské heslo a stiskněte ENTER.

12 10 ACCO NET SATEL 14. Zopakujte heslo a stiskněte ENTER. 15. Ve stádiu rozdělování disku zvolte s asistencí použij celý disk Guided use entire disk a stiskněte ENTER.

13 SATEL ACCO NET Když se zobrazí nápověda pro specifikaci disku pro rozdělení, stiskněte ENTER. 17. Zvolte metodu rozdělení všechny soubory v jedné části doporučeno pro nové uživatele All files in one partition (recommended for new users) a stiskněte ENTER.

14 12 ACCO NET SATEL 18. Zvolte možnost ukončit rozdělování a zapsat změny na disk Finish partitioning and write changes to disk a stiskněte ENTER. 19. Když se objeví nápověda, zda se mají změny uložit, zvolte Yes a stiskněte ENTER.

15 SATEL ACCO NET Zvolte zemi pro http proxy server a stiskněte ENTER. 21. Zvolte název archivu pro http proxy server a stiskněte ENTER.

16 14 ACCO NET SATEL 22. Nezadávejte žádná data http proxy, ale zvolte další Next a stiskněte ENTER. 23. Zobrazí se další okno informací o postupu instalace. 24. Když se zobrazí okno konfigurace populárního soutěžního balíčku Configuration of popularity-contest package, zvolte jednu z nabízených možností a stiskněte ENTER.

17 SATEL ACCO NET Stiskněte opakovaně mezerník a zvolte software, který chcete instalovat: SSH server a standardní systémové funkce Standard system utilities (ostatní pole neoznačujte). Potom stiskněte ENTER. 26. Následně se zobrazí okna informující o postupu instalace.

18 16 ACCO NET SATEL 27. Když se objeví nápověda, zda chcete instalovat zaváděcí program GRUB boot loader, zvolte Yes a stiskněte ENTER. 28. Označte název záznamu master boot prvního harddisku na kterém se bude instalovat zaváděcí program GRUB boot loader, a stiskněte ENTER.

19 SATEL ACCO NET Když se zobrazí informace o dokončení instalace, stiskněte ENTER. Následuje restartování systému. 6.2 Instalace prostředí serveru a systému ACCO NET V okně konzole, které se zobrazí po restartu systému, lze spustit instalaci systému ACCO NET. 1. Zadejte přihlašovací údaje správce (root) a stiskněte ENTER.

20 18 ACCO NET SATEL 2. Zadejte heslo správce a stiskněte ENTER. 3. Pro stáhnutí instalačního balíčku systému ACCO NET, zadejte příkaz: pro operační systém Debian, verze 8.0: wget pro operační systém Debian, verze 7.6: wget a stiskněte ENTER. 4. Udělte povolení ke spuštění instalačního balíčku zadáním příkazu: pro operační systém Debian verze 8.0: chmod 755 install-debian-8.sh pro operační systém Debian verze 7.6 chmod 755 install-debian-7.sh

21 SATEL ACCO NET 19 a stiskněte ENTER. 5. Spusťte instalační balíček zadáním příkazu: pro operační systém Debian verze 8.0:./install-debian-8.sh pro operační systém Debian verze 7.6:./install-debian-7.sh a stiskněte ENTER.

22 20 ACCO NET SATEL 6. Pro volbu instalačního jazyka stiskněte odpovídající číslicovou klávesu. Stiskněte ENTER (pokud to má být defaultní jazyk můžete stisknou ENTER hned). 7. Rozhodněte se, zda se mají nainstalovat chybějící komponenty rozhraní, požadované pro instalaci ACCO NET. Pokud ano, stiskněte Y. Pokud ne, stiskněte N a systém bude připraven pro manuální instalaci ACCO NET. 8. Zobrazí se informace o postupu instalace. 9. Definujte, zda se má lokálně nainstalovat SQL base, nebo nikoliv. Pokud se má lokálně nainstalovat, stiskněte ENTER nebo Y. Pokud chcete databázi nainstalovat na jiném počítači, stiskněte N.

23 SATEL ACCO NET Pro zobrazení textu licence License Agreement pro ACCO Server stiskněte ENTER. 11. Pro zobrazení následných částí licenční smlouvy na ACCO Server stiskněte klávesu mezerník.

24 22 ACCO NET SATEL 12. Pro potvrzení termínů a podmínek licenční smlouvy na ACCO Server stiskněte Y. 13. Pro zobrazení textu licenční smlouvy na ACCO-WEB stiskněte klávesu ENTER.

25 SATEL ACCO NET Pro zobrazení následných částí licenční smlouvy na ACCO-WEB stiskněte klávesu mezerník. 15. Pro potvrzení termínů a podmínek licenční smlouvy na ACCO-WEB stiskněte klávesu Y.

26 24 ACCO NET SATEL 16. Když se objeví seznam systémového softwaru ACCO NET, který se má instalovat v tomto stádiu instalace, stiskněte ENTER. Proces instalace bude trvat několik minut. 17. Pokud jste se již rozhodli, že se SQL databáze nebude lokálně instalovat, nakonfigurujte její nastavení. Zadejte adresu počítače, na který se databáze bude instalovat, a stiskněte ENTER. Adresu lze zadat ve formátu IP adresy (4 desítková čísla oddělená tečkami) nebo jako název.

27 SATEL ACCO NET Zadejte číslo portu, který se má použít pro komunikaci ACCO Server a databází (DB port), a stiskněte ENTER. 19. Zadejte přihlašovací údaje správce (administrator root) nebo uživatele, který má práva administrátora a který bude mít přístup do databáze, a stiskněte ENTER.

28 26 ACCO NET SATEL 20. Zadejte heslo správce nebo uživatele, který má práva administrátora a který bude mít přístup do databáze, a stiskněte ENTER. 21. Zadejte název databáze a stiskněte ENTER.

29 SATEL ACCO NET Stiskněte odpovídající číselnou klávesu pro volbu IP adresy počítače, na kterém bude ACCO Server nainstalován. Stiskněte ENTER. 23. Zadejte číslo portu pro komunikaci mezi ACCO Server a ACCO-NT a řídicími jednotkami a stiskněte ENTER.

30 28 ACCO NET SATEL 24. Zadejte číslo portu pro komunikaci mezi ACCO Server a programem ACCO Soft (RMI port) a stiskněte ENTER. 25. Zadejte číslo portu pro komunikaci mezi ACCO Server a programem ACCO-WEB a stiskněte ENTER.

31 SATEL ACCO NET Zobrazí se informace o postupu instalace. 27. Nakonfigurujte nastavení certifikátu SSL pro spojení s webovým serverem. Zadejte kód země dvě písmena (code) a stiskněte ENTER. 28. Zadejte název státu nebo provincie a stiskněte ENTER.

32 30 ACCO NET SATEL 29. Zadejte název lokality (např. město) a stiskněte ENTER. 30. Zadejte název organizace (např. firma) a stiskněte ENTER.

33 SATEL ACCO NET Zadejte název organizační jednotky a stiskněte ENTER. 32. Zadejte název počítače, na kterém bude nainstalován ACCO Server a stiskněte ENTER.

34 32 ACCO NET SATEL 33. Zadejte ovou adresu a stiskněte ENTER. 34. Zobrazí se informace o probíhající instalaci, pak o dokončení instalace a spuštění ACCO Server. 6.3 Instalace programu ACCO-NT Conf / ACCO Soft 1. Spusťte webový prohlížeč. Zadejte adresu: počítače, na kterém je nainstalován ACCO Server] a připojte se do aplikace ACCO-WEB jako správce Administrator (defaultně login: admin ; defaultní heslo: admin ).

35 SATEL ACCO NET Klikněte na příkaz Programs v menu na levé straně obrazovky. Zobrazí se linky k instalačním souborům programů ACCO-NT Conf a ACCO Soft. 3. Pro instalaci požadovaného programu klikněte na zvolený link. 7. Konfigurace nastavení V okně konzole lze konfigurovat nastavení ACCO Server a programu ACCO Soft, rovněž i aplikace ACCO-WEB. 7.1 ACCO Server a program ACCO Soft Pokud si přejete zobrazit obsah konfiguračního souboru ACCO Server a programu ACCO Soft, zadejte do okna konzole následující příkaz: cat /etc/acco/server.conf a stiskněte ENTER. Pokud chcete editovat obsah konfiguračního souboru, zadejte příkaz: nano /etc/acco/server.conf a stiskněte ENTER. Níže je uveden obsah ACCO Server a konfigurační soubor programu ACCO Soft, na základě systému ACCO NET viz Obr. 1. Význam jednotlivých řádků je uveden v hranatých závorkách. dbhost= dbname=accodb dbuser=accoweb dbpassword= 1db4e9f4e7d6ea6366b64e3becb6314d dbport=3306 serverport=8999 rmipublichost= rmiport=2500 rmiport_www=inet:2501 [IP adresa / název počítače, na kterém je databáze nainstalována] [název databáze] [název uživatele, který má přístup k databázi] [heslo uživatele, který má přístup k databázi] [číslo portu sítě (DB port) na kterém probíhá komunikace mezi ACCO Server a databází] [číslo portu sítě, na kterém probíhá komunikace mezi ACCO Server a řídicí jednotkou ACCO-NT] [veřejná IP adresa / název počítače na kterém je nainstalován ACCO Server] [číslo portu sítě (RMI port) na kterém probíhá komunikace mezi ACCO Server a programem ACCO Soft] [číslo portu sítě, na kterém probíhá komunikace mezi ACCO Server a aplikací ACCO-WEB] 7.2 Aplikace ACCO-WEB Pokud si přejete zobrazit obsah konfiguračního souboru aplikace ACCO-WEB, zadejte do okna konzole následující příkaz: pro operační systém Debian verze 8.0: cat /var/www/html/satel/protected/config/servers.php pro operační systém Debian verze 7.6: cat /var/www/satel/protected/config/servers.php

36 34 ACCO NET SATEL a stiskněte ENTER. Pokud chcete editovat obsah konfiguračního souboru, zadejte příkaz: pro operační systém Debian verze 8.0: nano /var/www/html/satel/protected/config/servers.php pro operační systém Debian verze 7.6: nano /var/www/satel/protected/config/servers.php a stiskněte ENTER. Níže je uveden obsah konfiguračního souboru aplikace ACCO WEB, na základě systému ACCO NET uvedeného na Obr. 1. V hranatých závorkách je uveden význam jednotlivých řádků. const DATABASE_NAME = accodb const DATABASE_IP = localhost const DATABASE_USER = accoweb const DATABASE_PASSWORD = 1db4e9f4e7d6ea6366b64e3becb6314d const RMI_IP = const RMI_PORT = 2501 [název databáze] [IP adresa / název počítače, na kterém je databáze nainstalována] [jméno uživatele, který má přístup k databázi] [heslo uživatele, který má přístup k databázi] [IP adresa / název počítače, na kterém je nainstalován ACCO Server] [číslo portu sítě, na kterém probíhá komunikace mezi ACCO Server a aplikací ACCO-WEB] 7.3 Užitečné příkazy Příkazy zadané do okna konzole mohou umožnit správu systému ACCO NET (po zadání příkazu stiskněte ENTER): pro kontrolu stavu programu ACCO Server: service acco-server status pro zastavení programu ACCO Server: service acco-server stop pro spuštění programu ACCO Server: service acco-server start pro kontrolu aktuálních verzí programů instalovaných na (ACCO Server, ACCO-WEB): pro operační systém Debian verze 8.0:./install-debian-8.sh version pro operační systém Debian verze 7.6:./install-debian-7.sh version 8. Aktualizace softwaru systému ACCO NET 1. Přihlaste se jako správce v okně konzole (login: root). 2. Zadejte příkazovou sekvenci: pro operační systém Debian verze Debian 8.0: rm install-debian-8.sh ; wget ; chmod 755 install-debian-8.sh ;./install-debian-8.sh update

37 SATEL ACCO NET 35 pro operační systém Debian verze 7.6: rm install-debian-7.sh ; wget ; chmod 755 install-debian-7.sh ;./install-debian-7.sh update a stiskněte ENTER. 3. Stiskněte příslušnou číslicovou klávesu pro výběr instalačního jazyka a stiskněte ENTER (pokud to má být defaultní jazyk, stiskněte hned ENTER).

38 36 ACCO NET SATEL 4. Zobrazí se informace o vaší verzi a o nové verzi aplikace ACCO-WEB. Pro aktualizaci aplikace klikněte na Y. 5. Zobrazí se informace o vaší verzi ACCO Server. Pro aktualizaci ACCO Server klikněte na Y. 6. Po aktualizaci ACCO-WEB a ACCO Server můžete aktualizovat programy ACCO-NT Conf a ACCO Soft. Za tím účelem spusťte webový prohlížeč. 7. Zadejte adresu: adresa počítače, na kterém je ACCO Server nainstalován]. 8. Přihlaste se do aplikace ACCO-WEB jako správce - Administrator (defaultní přihlášení: admin ; defaultní heslo: admin ).

39 SATEL ACCO NET Klikněte na příkaz Programs v menu na levé straně obrazovky. Zobrazí se linky k nainstalovaným souborům. 10. Stáhněte aktualizované instalační soubory.

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 11/2011 V6 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Tento dokument byl kompletně napsán, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu dosystem - EduBase naleznete na www.dosli.cz. VARIACE

Více

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.13 (19. 8. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_hw Obsah Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24...

Více

Systémové požadavky Xesar

Systémové požadavky Xesar Xesar První kroky Systémové požadavky Xesar Osobní počítač; min. 1,2 GHz nebo vyšší Nejméně 8 GB RAM (u 64bitového systému, z toho 4 GB dostupné pro systém Xesar) 2 hostitelské zařízení USB 2.0 pro kódovací

Více

Postup získání licence programu DesignBuilder v4

Postup získání licence programu DesignBuilder v4 Postup získání licence programu DesignBuilder v4 DesignBuilder je tvořen grafickým prostředím propojeným s několika moduly poskytujícími určitou funkci. Budete potřebovat licenci pro každý z modulů, který

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Přechod na síťovou verzi programu

Přechod na síťovou verzi programu Přechod na síťovou verzi programu Poslední aktualizace 25.10.2013 Přechod na síťovou verzi programu 1 Realizace počítačové sítě 3 2 Původní počítač bude provozován jako server 3 2.1 Průběh... nové síťové

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

SUSE Linux Enterprise Desktop 10

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SP1 Úvodní instalační příručka SP1 Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA 16. bř ezen 2007 www.novell.com Vítá vás systém SUSE Linux Enterprise Desktop

Více

I.CA SecureStore. Instalační příručka. Verze 2.32 a vyšší

I.CA SecureStore. Instalační příručka. Verze 2.32 a vyšší I.CA SecureStore Instalační příručka Verze 2.32 a vyšší Úvod Tato verze instalační příručky je platná pro verzi aplikace SecureStore 2.32 a vyšší. Instalační příručka Instalační balíčky jsou připraveny

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Aktivace Demo licence - Digifort

Aktivace Demo licence - Digifort Aktivace Demo licence - Digifort Rychlý manuál instalace softwaru a aktivace dočasné demo licence 2014 1 Instalace Digifortu Po stažení zvolené verze programu spusťte soubor dvojklikem. Spustí se instalační

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

a instalace programu COMSOL Multiphysics

a instalace programu COMSOL Multiphysics a instalace programu COMSOL Multiphysics Síťová licence (FNL) Stažení instalace Po úspěšném vytvoření Access Accountu (Uživatelského účtu), návod naleznete na odkazu níže: www.humusoft.cz/link/comsol-access

Více

SKYLA Pro II. Popis instalace programu

SKYLA Pro II. Popis instalace programu SKYLA Pro II Popis instalace programu Rev. 30.07.2014 O manuálu Dokument popisuje celý proces instalace programu Skyla Pro II, který se v některých ohledech liší od instalace předchozích verzí a upozorňuje

Více

Αlpha 8 instalace a upgrade. Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems. GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7

Αlpha 8 instalace a upgrade. Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems. GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7 Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7 David Stejskal uživatelská podpora david.stejskal@gennet.cz Jana Vávrová uživatelská podpora jana.vavrova@gennet.cz

Více

Edu-learning pro školy

Edu-learning pro školy Edu-learning pro školy ONLINE VARIANTA Příručka pro instalaci a správu EDU 2000 s.r.o. Počítačové vzdělávání a testování Oldřichova 49 128 00 Praha 2 www.edu2000.cz info@edu2000.cz www.edu-learning.cz

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače... IM 13.001 Instalace síťové verze Obsah 1Nastavení serveru... 1 2Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...6 1 Nastavení serveru 1. Informace o licencích jsou vloženy do licenčního

Více

Instalace MS SQL Server 2005 a nastavení programu DUEL pro síťový provoz

Instalace MS SQL Server 2005 a nastavení programu DUEL pro síťový provoz Instalace MS SQL Server 2005 a nastavení programu DUEL pro síťový provoz Tento návod řeší instalaci MS SQL Serveru 2005 včetně nastavení serveru a lokálních stanic pro korektní fungování aplikace DUEL

Více

Enterprise Network Center

Enterprise Network Center Centralizovaný systém pro správu síťových zařízení Výchozí nastavení: Uživatelské jméno: root Heslo: root Příručka k rychlé instalaci Verze 1.2 Vydání 1, 03/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Průvodce rychlou instalací AXIS 213

Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Průvodce rychlou instalací síťové kamery AXIS 213 1 Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Prosím, před instalací síťové kamery AXIS 213 PTZ, vezměte na vědomí následující: Tento produkt je navržen pro indoor

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Instalace webové služby Mydlinka

Instalace webové služby Mydlinka Instalace webové služby Mydlinka Aktualizace dokumentu: 21.10.2014 Obsah 1 Co je to webová služba Mydlinka 2 Požadavky na instalaci a provoz 2.1 SAS 2.2 Databáze 2.3 Operační systém 2.4 Softwarové vybavení

Více

NSA310 + 500 GB HDD. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234

NSA310 + 500 GB HDD. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 NSA310 + 500 GB HDD Multimediální server s jedním diskem Výchozí přihlašovací údaje Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci irmware 4.22 Vydání 2, 1/2012 Kde jsou k nahlédnutí certifikace

Více

Instalace síťové CLS licence

Instalace síťové CLS licence Instalace síťové CLS licence Jako tomu bylo u předchozích verzí, poskytuje SURFCAM nadále možnost síťového licencování pro ty uživatele, kteří vlastní plovoucí licence systému SURFCAM. Metoda síťových

Více

Základní informace a postup instalace systému IS MPP

Základní informace a postup instalace systému IS MPP Základní informace a postup instalace systému IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Základní informace a

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

INSTALACE BlueFRITZ! USB

INSTALACE BlueFRITZ! USB INSTALACE BlueFRITZ! USB Zkrácený návod k instalaci BlueFRITZ! USB - 1 - 1 Instalace BlueFRITZ! USB BlueFRITZ! USB může být nainstalován na operační systémy Windows XP / Me / 98 a 2000. 1.1 Propojení BlueFRITZ!

Více

APS 400 nadministrator

APS 400 nadministrator APS 400 APS 400 nadministrator Balík programů pro správu systému APS 400 Instalační příručka 2004 2008,TECH FASS s.r.o., Plavecká 503, 252 42 Jesenice, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci internetu

Více

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 1 Úvodem Přístup k internetu prostřednictvím drátového připojení na pokojích kolejí Jana Opletala

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

GeoPlan. Administrátorská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0

GeoPlan. Administrátorská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0 GeoPlan Administrátorská příručka Verze Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056 2 Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Systémové požadavky... 4 2 Instalace systému... 5 2.1 Instalace

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Příručka pro klientský certifikát

Příručka pro klientský certifikát Příručka pro klientský certifikát OBSAH 1) Instalace programového vybavení do systému Microsoft Windows 2 1. krok - Průvodce instalací 4 2. krok - Dokončení instalace 5 3. krok - Instalace na PC, který

Více

Návod na instalaci esamu v. 4.0

Návod na instalaci esamu v. 4.0 Návod na instalaci esamu v. 4.0 POŢADAVKY NA HARDWARE POČÍTAČE (PC A NOTEBOOK)HARDWARE REQUIREMENTS FOR PC ( LAPTOP AND DESKTOP PC) Pentium 4 nebo vyšší USB 2.0, min. 2 porty vedle sebe Musí být dostupné

Více

Aktualizace produktu: Instalace síťového operačního systému (NOS) do serveru HP Server tc2100

Aktualizace produktu: Instalace síťového operačního systému (NOS) do serveru HP Server tc2100 Aktualizace produktu: Instalace síťového operačního systému (NOS) do serveru HP Server tc2100 Opravy Příručky pro instalaci síťového operačního systému Strana 2 Použití disku CD-ROM Startup Tabulka nazvaná

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Instalace MS SQL Serveru 2012

Instalace MS SQL Serveru 2012 Instalace MS SQL Serveru 2012 v bezplatné verzi Express Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce produktu MS SQL - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Téma 1 - řešení s obrázky

Téma 1 - řešení s obrázky Téma 1 - řešení s obrázky 1. Instalace Windows Server 2008 R2 1.1. Spusťte Správce serveru ( Start -> Nástroje pro správu -> Správce serveru) 1.2. Rozbalte možnost Role a dále pak Hyper-V -> Správce technologie

Více

GTS internet DSL. Návod nastavení modemu a spuštění služby. (platné pro Zyxel Prestige VMG1312-B30B)

GTS internet DSL. Návod nastavení modemu a spuštění služby. (platné pro Zyxel Prestige VMG1312-B30B) GTS Czech s.r.o., Přemyslovská 43, 130 00 Praha 3, Česká republika tel. 800 990 990 // info@gts.cz Návod nastavení modemu a spuštění služby (platné pro Zyxel Prestige VMG1312-B30B) Úvod Vážený zákazníku,

Více

Návod k instalaci. Nintex Workflow Návod k instalaci

Návod k instalaci.   Nintex Workflow Návod k instalaci Nintex Workflow 2010 - Návod k instalaci Návod k instalaci support@nintex.com www.nintex.com Nintex USA LLC 2012, Všechna práva vyhrazena. Nintex nenese odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Nintex

Více

zvolte volbu: I accept the terms in the licence agreement klikněte na tlačítko Next >

zvolte volbu: I accept the terms in the licence agreement klikněte na tlačítko Next > Popis postupu instalace ovladačů hardwarových klíčů Sentinel (Sentinel hardware keys drivers) PRO UŽIVATELE ROZPOČTOVÉHO SW PRO STAVEBNICTVÍ STAVEX Plzeň 24. únor 2010 Obsah: 1. Instalace ovladačů HW klíčů

Více

GTS internet DSL. Návod nastavení modemu a spuštění služby. (platné pro Zyxel Prestige 870HN-53b)

GTS internet DSL. Návod nastavení modemu a spuštění služby. (platné pro Zyxel Prestige 870HN-53b) GTS Czech s.r.o., Přemyslovská 43, 130 00 Praha 3, Česká republika tel. 800 990 990 // info@gts.cz Návod nastavení modemu a spuštění služby (platné pro Zyxel Prestige 870HN-53b) Úvod Vážený zákazníku,

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

Instalace a konfigurace

Instalace a konfigurace Instalace a konfigurace Seminář ELZA Ing. Jiří Kala, Ph.D. 28. listopadu 2016 Architektura 2 Schéma systému Klient (prohlížeč) HTTP(S) Webový server Aplikační server TCP/IP Databáze 3 Požadavky Klient

Více

Technologie počítačových sítí 1. cvičení

Technologie počítačových sítí 1. cvičení Technologie počítačových sítí 1. cvičení Obsah prvního cvičení Microsoft Windows 2003 server Operační systém Windows 2003 server - Vytvoření nového virtuálního stroje pro instalaci Windows 98 - Příprava

Více

DEKRA Emise CIS instalační příručka

DEKRA Emise CIS instalační příručka DEKRA Emise CIS instalační příručka (datum vydání: 19.10.2017) DEKRA Automobil a.s. Stránka 1 Obsah Instalace programu MEKamery na mobilní zařízení...3 Stažení aplikace...3 Konfigurace aplikace a její

Více

Kamera. Síťová kamera Bullet. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD.

Kamera. Síťová kamera Bullet. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD. Kamera Síťová kamera Bullet Stručný návod k obsluze--čeština Tento stručný návod platí pro: DS-CD1-I, DS-CD3-I UD.6L001B170A01EU 0 Informace o právních předpisech Prohlášení o shodě - EU Tento produkt

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

Příručka pro klientský certifikát

Příručka pro klientský certifikát MPV 1/04/2019/170 Příručka pro klientský certifikát Obsah 1) Instalace programového vybavení do systému Microsoft Windows 2 1. krok Průvodce instalací 3 2. krok Dokončení instalace 4 3. krok Instalace

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Kamera. Síťová kamera Bullet. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.

Kamera. Síťová kamera Bullet. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD. Kamera Síťová kamera Bullet Stručný návod k obsluze--čeština Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU 1 Informace o právních předpisech Prohlášení o shodě - EU Tento

Více

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Stručná příručka Klikněte zde pro stáhnutí poslední verze dokumentu ESET NOD32 Antivirus poskytuje nejmodernější

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Kamera. Síťová kamera Dome. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2112-(I), DS-2CD2132-(I) UD.

Kamera. Síťová kamera Dome. Stručný návod k obsluze--čeština. Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2112-(I), DS-2CD2132-(I) UD. Kamera Síťová kamera Dome Stručný návod k obsluze--čeština Tento stručný návod platí pro: DS-2CD2112-(I), DS-2CD2132-(I) UD.6L0201B1254A01EU 1 Informace o právních předpisech Prohlášení o shodě - EU Tento

Více

Základní informace a postup instalace systému IS MPP

Základní informace a postup instalace systému IS MPP Základní informace a postup instalace systému IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 16. 6. 2015, verze 1.02 Základní informace a

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Návod na provedení upgrade IS Harmonik

Návod na provedení upgrade IS Harmonik Návod na provedení upgrade IS Harmonik Ing. Martin Klinger 4.6.2015 Co je to upgrade IS Harmonik? Upgrade systému představuje soubor technických nebo legislativních změn v ekonomickém softwaru Harmonik,

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Implementace LMS MOODLE na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Instalace PHP... 3 1.1.1 Nastavení práv k adresáři PHP... 3 1.1.2 Úprava souboru php.ini... 4 1.1.3 Proměnné prostředí...

Více

NPS-520 Multifunkční tiskový server

NPS-520 Multifunkční tiskový server Multifunkční tiskový server Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Listopad 2006 Obsah Úvodní informace... 1 1 Hardwarová instalace... 2 1.1 LED kontrolky... 2 2 Utilita ZyXEL... 3 2.1 Instalace (prostředí

Více

1. Připojení k Internetu

1. Připojení k Internetu Jak připojit pokladnu k systému EET Tento dokument a další návody či doprovodná videa naleznete na: http://www.elektronickaevidencetrzeb.cz/ke-stazeni Sledujte aktuální verzi tohoto dokumentu! Před začátkem

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více