1. Připojení na komunikační linku ústředny.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Připojení na komunikační linku ústředny."

Transkript

1 Technická informace Galaxy Dimension v.6.10 nastavení modulu DCM (C080) Verze Připojení na komunikační linku ústředny. Moduly se správně nastavenou adresou připojíme komunikační linku ústředny. Povolené rozsahy adres jsou uvedeny v instalačním manuálu ústředen Galaxy Dimension na stranách 10 až 15. Platí, že k ústředně GD48 lze připojit moduly DCM s adresami 100 až 103 (adresy čteček pak budou 1001,1002, 1011,1012, 1021,1022, 1031,1032) a k ústřednám GD96 až 520 lze připojit osm modulů DCM na komunikační linku - - povolené rozsahy adres budou , , , Adresy jednotlivých čteček modulů na komunikační lince 1 pak budou 1001,1002, 1011,1012, 1021,1022, 1031,1032, 1041,1042, 1051,1052, 1061,1062,1071,1072. Obdobně budou adresovány čtečky na komunikčních linkach 2, 3 a 4. Obr 1 :Deska plošného spoje modulu C080.

2 Komunikační linka se připojuje na svorky U in, 0V, A, B. Připojené moduly načteme do systému běžným způsobem. 2. Nastavení formátu karty. Pro správnou funkci modulu C080 a připojené čtečky je nutné nastavit formát použitých karet. Je třeba vědět, jaký je formát použitých karet. Na kartě je binární informace o délce 26 až 40 bitů, která v sobě obsahuje číslo karty a případně další pomocné informace. Následující obrázek ukazuje, jakým způsobem je konstruováno číslo karty pro ústředny Galaxy. Používají se dva způsoby čtení karty: a) Režim čtení FC+ID (zatím není podporován modulem C080): P FC ID P P parita případně jiná pomocná informace (není využito pro tvorbu čísla karty) FC.. první část čísla karty (facility kód) ID.. druhá část čísla karty Sektor karty obsahující informaci o čísle karty je rozdělen na dvě části FC a ID. Tyto části jsou pak převedeny na dvě samostatná dekadická čísla. Jejich sloučením dostaneme výsledné číslo, které je přiřazeno držiteli karty. Příklad karty s formátem 26bitů: 1.bit - parita(1bit), 2. až 9.bit FC(8bitů), 10. až 25.bit ID(16bitů), 26.bit parita(1bit). Nebo zkráceně P(1)/FC(8)/ID(16)/P(1). b) Transparentní režim čtení (je podporován modulem C080): P Číslo karty (ID) P Sektor karty obsahující informaci o čísle karty je převeden celý na dekadické číslo. Příklad karty s formátem 26bitů: 1.bit - parita(1bit), 2. až 25.bit číslo karty (24bitů), 26.bit parita(1bit). V následující tabulce jsou uvedeny formáty karet a jim odpovídající nastavení ústředny. Délka karty Struktura čísla karty - transparentní čtení FC+ID 26 bitů P(1) ID(24) P(1) P(1) FC(8)-ID(16) P(1) 27 bitů ID(27) FC(13)-ID(14) 32 bitů ID(32) FC(16)-ID(16) 34 bitů P(1) ID(32) P(1) P(1) FC(16)-ID(16) P(1) 37 bitů P(1) ID(35) P(1) P(1) FC(16)-ID(19) P(1) 40 bitů ID(32) P(8) FC(16)-ID(16) P(8) (Pocat bit) (Delka pole) Tab.1. Popis formátů karet podporovaných modulem C080. Maximální hodnota čísla karty Poznámka funkční bez omezení zatím nefunkční omezení rozsahu číselných hodnot 1) zatím nefunkční omezení rozsahu číselných hodnot 2) zatím nefunkční funkční bez omezení zatím nefunkční zatím nepodporován omezení rozsahu číselných hodnot 3) zatím nefunkční 1) Formát 27bitů: Modul C080 nečte hodnotu nejvyššího bitu. Karty jsou obvykle dodávány s čísly ve formátu FC+ID, kde FC je konstantní a mění se pouze ID. Nejvyšší hodnota FC je 8191 a nejvyšší hodnota ID je Pokud budou používány karty s hodnotou FC max. 4095, bude číslo karty interpretováno celé bez omezení.

3 2) Formát 32bitů: Modul C080 nečte hodnotu nejvyššího bitu. V tomto formátu jsou obvykle dodávány karty EM a MIFARE. U tohoto formátu nelze zaručit to, že nebude překročena maximální hodnota čísla karty. Karty s číslem (transparentní čtení) maximálně (což je polovina celého rozsahu čísel u formátu 32 bitů) budou čteny bez omezení a správně. Karty s větší hodnotou čísla budou načteny s číslem o menším. Existuje možnost duplicity karet ke kartě v první polovině rozsahu čísel (2 miliardy) bude existovat v druhé polovině číselné řady jedna karta, která bude systémem přečtena stejně. Pro formát 32 bitů EM není vhodné používat v jedné instalaci moduly C080 a klávesnice MK7Prox. Klávesnice MK7Prox jsou schopny interpretovat správně pouze max. 9-ti místná dekadická čísla karet. Větší čísla jsou zkrácena na 9 míst. Způsob omezení větších čísel je jiný než u modulu C080, takže může dojít k situaci, že část karet je interpretována stejně a část s rozdílnými čísly. Pokud jsou použity karty EM, nedoporučuje se kombinovat moduly C080 a čtečky MK7Prox výrobci karet obvykle negarantují maximální hodnotu čísla karty. V takovém případě je vhodnější použít kombinaci MK7Prox a MAXM2000. Oba tyto moduly čtou a případně číslo karty omezují stejným způsobem. 3) Formát 40bitů: Modul C080 nečte hodnotu nejvyššího bitu. Karty jsou obvykle dodávány s čísly ve formátu FC+ID, kde FC je konstantní a mění se pouze ID. Nejvyšší hodnota FC je a nejvyšší hodnota ID je Pokud budou používány karty s hodnotou FC max , bude číslo karty interpretováno celé bez omezení. Formát 40bitů není podporován klávesnicemi MK7PROX. Převod čísla karty ve formátu FC+ID na formát transparentní a naopak (formáty 26,27,32,34 a 40bitů): Pokud máme k dipozici seznam čísel karet ve formátu FC+ID a potřebujeme je převést na formát transparentní, můžeme to udělat následovně (pomocí kalkulačky v PC): FC=215 + ID=01632 Obě čísla převedeme na hexadecimální hodnotu a sloučíme je. Pokud je ID hex kratší než 4 místa, doplníme zleva nulami. D Obě čísla v hexa tvaru sloučíme a převedeme zpět na dekadické číslo. D70660 hex = Výsledné dekadické číslo v transparentním formátu. Převod z formátu transparentního na FC+ID můžeme udělat následovně: = F424D7 Hexadecimální číslo rozdělíme na dvě části tak, že druhá část bude mít čtyři znaky, převedeme tyto části na dekadická čísla. První číslo bude FC a druhé číslo bude ID číslo karty.bude-li druhá část kratší než 5 míst, doplníme zleva nulami na celkovou délku 5 míst. F4 = 244 FC číslo karty 24D7 = 9431 = ID číslo karty Sloučením FC+ID dostaneme výsledné číslo karty:

4 Nastavení formátu karty v softwaru Dálková správa instalací v.2.16 Nastavit formát čtených karet lze v záložce Kontrola přístupu - Režim přístupu. Obr 2 :Nastavení parametrů čtečky - parametry. Parametr Formát karty umožňuje zvolit jeden z pevně nastavených formátů nebo formát Volitelný, který je možné volně konfigurovat otevřou se pro úpravy další parametry. Parametr Název - v rozsahu 12ti alfanumerických znaků. Parametr Délka karty - nastavuje formát použitých karet (Tab.1.). Parametr Počáteční bit - nastavuje od kterého bitu bude čtena binární informace na kartě (Tab.1.). Parametr Délka pole - nastavuje počet bitů binární informace na kartě, který bude přečten. (Tab.1.). Doporučené hodnoty výše popsaných parametrů jsou uvedeny v Tab.1.

5 3. Nastavení parametrů čtečky. Následující obrázky popisují nastavení parametrů čtečky připojené k modulu C080. Parametr Doba aktivace zámku určuje dobu aktivace releového výstupu pro ovládání dveřního otvírače. Parametr Doba otevření dveří určuje dobu po kterou moho být otevřeny dveře, je-li využívá vstup DC pro připojení kontaktu sledujícího stav dveří. Parametr Grupa přiřazuje čtečce tzv. alarmovou grupu, která je použita pro konfiguraci přístupových práv uživatele, tj. pokud bude mít uživatel u své karty povolena přístupová práva k této alarmové grupě, bude mu umožněn průchod dveřmi s touto čtečkou (v následujících obrázcích je čtečka přiřazena alarmové grupě A5). Parametr Omezení grup nastavuje práva uživatele pro EZS ( obvykle zapínání a vypínání grup). Pokud je parametr označen ( ), budou práva uživatele pro EZS určena grupami, které jsou společné pro kód uživatele i pro čtečku (nastavení grup, které lze na dané čtečce ovládat, se provádí v záložce ). Pokud parametr není označen a uživatelský kód má alespoň jednu grupu společnou s čtečkou, jsou práva uživatele určena grupami, které má přidělen jeho kód (podobným způsobem jsou konfigurovány práva klávesnice). Alarmová grupa čtečky Zapnuto omezení grup čtečky Funkce přiřazená čtečce Obr 3 :Nastavení parametrů čtečky - parametry. Parametry APB režim a APB časové okno kontrolují dvojí použití karty na dané čtečce. APB režim (Vypnuto,Měkký,Tvrdý) : bez kontroly, záznam do historie, omezení dalšího průchodu po době kratší než je doba nastavená parametrem APB časové okno.

6 Security : Parametr Doba blokování. Možné hodnoty parametru: Není bez omezení, týdenní rozvrh 1 až 67 pokud bude vybraný týdenní rozvrh aktivní, bude čtečka vyřazena z činnosti. Parametr Doba otevření. Možné hodnoty parametru: Není žádná funkce, týdenní rozvrh 1 až 67 pokud bude vybraný týdenní rozvrh aktivní, bude čtečka fungovat na kartu, pokud bude vybraný týdenní rozvrh neaktivní, bude čtečka trvale ve stavu otevřeno. Parametr Duální režim. Možné hodnoty parametru: Zakázáno žádná funkce, Karta a karta pro průchod dveřmi je třeba přiložit dvě platné karty, Karta a kód - pro průchod dveřmi je třeba přiložit platnou kartu uživatele a na zvolené klávesnici ( - obr.3.) zadat kód téhož uživatele. Funkce : Parametr Volba funkce dává čtečce možnost aktivovat menu 11 až 19. Nastavení **=Nepoužito znamená, že čtečce není přiřazena žádná funkce a čtečka je používána pouze k otvírání dveří. Obvykle je používáno menu 12=Časované zapnutí a 16=Okamžité zapnutí. Parametr Režim nastavuje způsob aktivace zvolené funkce. 3xkarta menu je aktivováno trojím přiložením karty. Trojí přečtení karty musí proběhnout v intervalu max. ~1,5 sec. Je třeba prověřit, že zvolené čtečky dokáží 3x přečíst kartu v tomto časovém intervalu. Arm.tlačítko menu je aktivováno přečtením karty a stisknutím armovacího tlačítka (stisknutí tlačítka musí následovat do max. 1,5sec). Parametr Přiřazená klávesnice přiřazuje čtečce konkrétní adresu klávesnice. Na této klávesnici bude zobrazena funkce přiřazená klávesnici (obvykle zapínání) a na této klávesnice bude možné zadat kód při nastavení Duální režim Karta a kód Obr 4 : Nastavení parametrů čtečky - grupy. Záložka Grupy (Obr.2.) nastavuje grupy, které je možné čtečkou ovládat (zapínat/vypínat). Obr.4. ukazuje nastavení čtečky, která může grupu A5, A6, A7.

7 Je možné přiřadit čtečce více grup (pravé okénko), které bude možné čtečkou ovládat za předpokladu že alarmová grupa čtečky (Obr.2) bude vypnuta. Pokud je alarmová grupa zapnuta do střežení, není možné plné ovládání dalších grup zvolených V záložce Grupy. Pokud je zvolen parametr Omezení grup, jsou práva uživatele omezena na grupy společné pro kód uživatele a čtečku. Obr 5 :Nastavení parametrů čtečky nouzové otevření. Záložka Nouzové otevření definuje vazbu mezi poplachovými zónami typu POZAR a čtečkou. Pokud čtečce přiřadíme grupy ve kterých jsou požární čidla (pravé okno) a dojde v některé z nich k požárnímu poplachu, budou dveře ovládané touto čtečkou po dobu požárního poplachu trvale otevřené. V továrním nastavení jsou povoleny všechny grupy.

8 4. Nastavení práv uživatelského kódu pro EKV: Obr 6 :Nastavení uživatelského kódu parametry. Obr 7 :Nastavení uživatelského kódu grupy.

9 Jsou dva způsoby nastavení přístupových práv uživatele : a) Práva na EKV (elektrická kontrola vstupu) jsou určena nastavením grup uživatelského kódu (jsou shodná s právy na EZS). Není využita funkce Přístupový vzor (nastavena na Není ) - Obr.6. Uživatel bude mít povolen průchod přes čtečky, jejichž alarmová grupa bude v povolených grupách pro uživatelský kód (obr.7. ), tj. práva pro EZS a EKV jsou stejná. b) Práva na EKV jsou určena přístupovým vzorem uživatele (nejsou shodná s právy na EZS). Zvlášť jsou konfigurována práva uživatele na EZS a zvlášť práva na EKV (kontrola vstupu). Pokud zvolíme pro konfiguraci práv EKV funkci Přístupový vzor (obr.8), přestane fungovat nastavení práv EKV podle grup přiřazených uživatelskému kódu a práva pro EKV budou nastavena zvoleným přístupovým vzorem. Obr 8 :Nastavení uživatelského kódu přístupový vzor. Každý přístupový vzor je souhrn všech grup systému s přiřazeným časovým omezením. Toto omezení je provedeno volbou týdenního rozvrhu. Pokud nezvolíme žádný týdenní rozvrh (volba Není ), potom uživatel s takovým vstupním vzorem nebude mít žádné omezení pro čtečky, které mají tuto grupu zvolenou jako Alarmovou grupu obr.2. Pokud bude zvolen přístupový vzor v továrním nastavení, bude mít uživatelský kód práva k EKV bez omezení, tj. práva na všechny čtečky v systému bez časového omezení (obr.9). Obr 9 :Přístupový vzor v továrním nastavení.

10 práva bez omezení práva omezená týdenním rozvrhem 1-prac.den_1 práva zrušená týdenním rozvrhem 9-blok Obr 10 :Nastavení přístupového vzoru. Na obr.10. jsou nastavena práva pro EKV pro přístupový vzor nazvaný skladník. Uživatelské kódy s tímto přístupovým vzorem budou mít neomezená práva pro čtečku(y) s alarmovou grupou A1, pro čtečky s alarmovými grupami A2, A5,B3 a B4 budou práva uživatelů dána týdenním rozvrhem 1-prac.den_1. Pro čtečky s ostatními alarmovými grupami budou práva zrušená týdenním rozvrhem 9-blok. Na Obr 11 a Obr 12 jsou ukázány dva týdenní rozvrhy. Týdenní rozvrh 1-prac.den_1 je ve stavu VYPNUTO (umožňuje přístup) v pondělí až čtvrtek od 5:00 do 21:00, v pátek od 5:00 do 16:00. Mimo tyto časové intervaly je týdenní rozvrh ve stavu ZAPNUTO (omezuje přístup). Obr 11 :Týdenní rozvrh prac.den1

11 Týdenní rozvrh 9-blok je neustále ve stavu stavu ZAPNUTO všechny časové události mají okénko pro volbu ZAP/VYP zaškrtnuté -. Postačí nastavit pouze jednu událost, na obr.12 např. Udál.1. Udál.2 až Udál.7 zajišťují pouze to, že týdenní rozvrh 9-blok bude nastaven do stavu ZAPNUTO každý den ve 12:00 (pro případ mimořádných stavů ústředny, např po studeném resetu). Událost znamená volnou pozici s nezadanou hodnotou. Na klávesnici tomu odpovídá zobrazení: T14*** *** **:** Obr 12 :Týdenní rozvrh 9-blok c) Vztah mezi právy pro EKV a stavem EZS. Pokud bude alarmová grupa čtečky ve stavu zastřeženo, přestane fungovat relé pro otvírání dveří. Ústředna nedovolí vstup do střeženého prostoru. Nejdříve je třeba alarmovou grupu čtečky vypnout ze střežení a pak je možné čtečkou dveře otevřít. Pokud uživatel nemá oprávnění vypnout alarmovou grupu čtečky ze střežení, nelze jeho kartou otevřít dveře ovládané touto čtečkou. 5. Nastavení práv uživatele pro ovládání EZS kartou: Ústředny Galaxy Dimension umožňují nastavit práva pro EZS kartě nebo čtečce. Pokud nastavíme práva pro EZS kartě (uživatelskému kódu), potom může uživatel svou kartou ovládat EZS podle svých práv na dané čtečce. Na následujícím obrázku je příklad nastavení práv pro uživatelský kód. povolení funkce karty Obr 13 :Nastavení práv uživatelského kódu pro ovládání EZS kartou.

12 Pokud čtečka nemá nastavenou funkci pro EZS, může uživatel svou kartou aktivovat funkci přiřazenou jeho kartě. Tímto způsobem lze provádět selekci uživatelů na uživatele s možností ovládat EZS a na uživatele, kteří mohou pouze otvírat svou kartou dveře. Obr 14 :Nastavení práv čtečky pro EZS. Na Obr.13 je příklad nastavení práv EZS pro kartu a na Obr.14 pro čtečku. Pokud je nastavená funkce Omezení grup (Obr.1), může uživatel svou kartou aktivovat funkci 16=Okamžité zapnutí, která je přiřazena jeho kartě (Obr.13) pro grupu A5 (společná grupa pro kartu i pro čtečku). Režim ovládání a přiřazená klávesnice na které bude zobrazena aktivovaná funkce, jsou určeny parametry čtečky (Obr.10.) 3xkarta a 11-Graficka.kl.. Pokud má uživatelský kód povolenou funkci karty (Obr.9.), bude výsledná funkce aktivovaná kartou určená parametrem Volba menu (Obr.9.). 6. Nastavení práv čtečky pro ovládání EZS: Pokud má karta zrušena práva pro EZS (není zaškrtnutý box Funkce karty ), potom může uživatel svou kartou ovládat EZS na čtečce, která má povolenou funkci pro EZS. Zrušení funkce karty Obr 15 :Zrušení práv karty pro EZS. Obr 16: Nastavení práv čtečky pro EZS. Kartou uživatele, jejíž práva jsou nastavena podle Obr.15, lze na čtečce nastavené podle Obr.16 zapínat grupu A5, která je společná jak pro čtečku tak i pro uživatelský kód (je zapnuta funkce Omezení grup - Obr.2 ). Funkce, režim a přiřazená klávesnice jsou určeny nastavením parametrů čtečky - Obr.16. Pokud je nastavena funkce pro EZS jak pro kartu tak i pro čtečku, je vyvolána funkce přiřazená kartě, režim a přiřazená klávesnice jsou určeny nastavením čtečky. Pokud čtečka nemá přiřazenou klávesnici, je vyvolaná funkce EZS zobrazena na klávesnici, která je přiřazena uživatelskému kódu (kartě). Není-li přiřazena klávesnice kódu ani kartě, objeví se na všech klávesnicích, které mají práva na alespoň

13 jednu ze zapínaných grup, nápis Stiskni klavesu. Po stisknuti klávesy na některé z těchto klávesnic dojde k okamžité aktivaci nastavené funkce EZS. Pokud k tomu nedojde, systém čeká 10sec, pak je aktivována nastavená funkce EZS a je zobrazována na všech klávesnicích, která mají práva na zapínané grupy. 7. Vkládání čísel karet do systému čtečkou připojenou k modulu C080. Modul C080 umožňuje rychle, pohodlně a přesně vkládat čísla karet do systému. Předpokladem pro využití této funkce je fyzická přítomnost karty, tj. optimální využití je při první konfiguraci systému, pokud karty ještě nejsou rozdány uživatelům. Funkce je v menu 42.3=Karty uzivat., je jí možné aktivovat kódem správce a je přiřazena k jedné čtečce připojené k modulu C080. Nejdříve určíme čtečku na které bude tato funkce aktivní - menu =Master ctecka. Poblíž této čtečky by měla být ovládací klávesnice pro aktivaci funkce a kontrolu vkládaných údajů. V menu =Master ctecka lze volit jaký přístupový vzor bude mít vkládaná série karet. Volba se provádí výběrem uživatele, jehož karta poslouží jako vzor. V menu =Zac.serie lze nastavit pozici v uživatelských kódech, kam bude zapsáno číslo první karty. V menu =Konec ser. lze nastavit pozici v uživatelských kódech, kam bude zapsáno číslo poslední karty. V menu =Pridat serii se spouští načítání karet do systému. Bude nastavena první volná pozice v zadaném rozmezí začátek-konec série. Po přiložení první karty proběhne zápis čísla do paměti ústředny. Po přiložení druhé karty bude nastavená následující volná pozice zvolené série a číslo druhé karty bude zapsáno na tuto pozici. Po přiložení poslední karty bude její číslo zapsáno na poslední pozici série a zápis karet bude ukončen.

14 Menu =Najdi uzivat. umožní identifikaci neznámé karty. Po aktivaci menu a přečtení karty na Master čtečce bude na displeji zobrazeno číslo karty. Pokud je karta vložena do systému, objeví se v levé části displeje pořadové číslo uživatele který má kartu přiřazenou. Klávesou ent lze přímo přejít do režimu programování tohoto uživatelského kódu. Menu =Smazat serii umožní smazat,po jednom varování, čísla karet nakonfigurované série. Číselné kódy a další parametry kódů zůstavají nedotčeny. Po načtení série karet je možné karty načíst do softwaru Správce galaxy. V menu 42=Kody v záložce Přístup, je možné zadat pro každého uživatele další, doplňující informace. Výsledkem může být jednoduchá, v mnoha případech dostačující, databáze uživatelů. Pokud exportujeme konfiguraci systému, jsou exportována i tato data. Obr 17:Doplňující informace v databázi uživatelů.

15 Pokud uživatel využívá software Alarm monitoring, je tato databáze využívána i tímto programem. V přístupových událostech je možné zobrazit k jednotlivým průchodovým událostem doplňující informace z této databáze. Obr 18:Navázání databáze uživatelů na software Alarm monitoring.

GX Remote Control - popis instalace

GX Remote Control - popis instalace GX Remote Control - popis instalace Přehled GX Remote Control od firmy Honeywell umožňuje vzdálený přístup a ovládání zabezpečovacích ústředen Galaxy Flex a Galaxy Dimension. Pro snadnou obsluhu je k dispozici

Více

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX KNXgal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W1-B Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Je možné zapojit do větších

Více

Sebury Q3. Instalační manuál

Sebury Q3. Instalační manuál Sebury Q3 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

Sebury W1-A Instalační manuál

Sebury W1-A Instalační manuál Sebury W1-A Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 Poslední korekce dne: 17.5.2013 VARIANT plus s.r.o. W1-A Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1

Více

Uživatelský manuál. KNXgal

Uživatelský manuál. KNXgal gal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice napájeno ze sběrnice indikace komunikace na a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné adresy na

Více

Příručka k zařízení Sebury K3-3

Příručka k zařízení Sebury K3-3 Příručka k zařízení Sebury K3-3 Určeno k odborné montáži. Jednotlivé obrázky a překlad se může drobně lišit. Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Úvod... 2 1.2 Funkce... 2 1.3 Specifikace... 2 2 Instalace - schéma...

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry 1. Popis Čtečka karet s klávesnicí. Disponuje reléovým výstupem, který lze ovládat kódem, kartou, nebo pro vyšší bezpečnost jejich kombinací. Na Wiegand port lze připojit externí čtečka, nebo jej lze naopak

Více

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Autorizace Počet

Více

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál.

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál. UniScan 2 Uživatelský manuál verze 2/2015, s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku Ovládání systému UniScan 2 Kontroler UniScan 2 lze ovládat jednoduše pomocí

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz Sebury BC-2000 Manuál karta / karta + kód / kód nebo karta samostatný provoz VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00,

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury Manuál karta / karta a kód / karta nebo kód BC-2000 samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 6. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet s klávesnicí

Více

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro 1 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Popis...3 Slovník pojmů...3 Ovládání aplikace...3 Volby v aplikaci...3 4.1. Menu...3 4.2. Zpět na seznam karet...4 Úvodní obrazovka...4

Více

Odemykací systém firmy Raab Computer

Odemykací systém firmy Raab Computer Odemykací systém firmy Raab Computer Systém RaabKey se používá pro otevírání dveří bez klíčů - pomocí bezkontaktních čipových klíčenek - čipů. Po přiblížení čipu ke čtečce na vzdálenost cca 3 až 5 cm dojde

Více

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ 1 OBSAH 1.Popis... 3 2.Ovládání aplikace...3 3.Základní pojmy... 3 3.1.Karta...3 3.2.Čtečka...3 3.3.Skupina...3 3.4.Kalendář...3 3.5.Volný

Více

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet pro venkovní / vnitřní použití. Čtečku je možné čtečku provozovat

Více

Ovládání ústředny Visonic přes mobilní telefon

Ovládání ústředny Visonic přes mobilní telefon Ovládání ústředny Visonic přes mobilní telefon Zabezpečovací ústřednu Visonic lze monitorovat a ovládat z mobilního telefonu. Lze k tomu použít webový prohlížeč v telefonu, nebo také mobilní aplikaci.

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Synco living Osvětlení a rolety Ovládání a funkce Říjen 2007 Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Přehled Přehled témat Spínací skupiny Spínací skupina "Spínání & stmívání", včetně simulace přítomnosti

Více

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP 1 Úvod ke konfiguračnímu programu VSDP_GSM U modulu GSM brány V-GSM_SI/F, která je použita v sestavě autonomního monitoru vodní hladiny V-LM-GSM je nutné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí

Více

SC Autonomní řídící jednotka pro dvoje dveře. Instalační manuál Verze 1.0

SC Autonomní řídící jednotka pro dvoje dveře. Instalační manuál Verze 1.0 SC24000 Autonomní řídící jednotka pro dvoje dveře Instalační manuál Verze 1.0 Kelcom International, spol. s r. o. Tomkova 142, 500 03 Hradec Králové, Česká republika tel.: +420 495 513 886 fax: +420 495

Více

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 OBSAH 1. Popis 2. Propojení modulu s PC 3. Instalace a spuštění programu CS-484 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH ZÁLOŽEK 4.1. Připojení 4.1.1 Připojení modulu 4.2. Nastavení

Více

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Kódová klávesnice s RFID čtečkou ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Autonomní kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pro ovládání elektrického zámku. Klávesnici je možné používat k vnitřnímu i venkovnímu použití.

Více

DPA-FP. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. manuál. Dokumentace vytvořena dne poslední korekce dne:

DPA-FP. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. manuál. Dokumentace vytvořena dne poslední korekce dne: DPA-FP Manuál otisk prstu samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 8. 6. 2011 poslední korekce dne:26.3.2013 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka otisků prstů pro venkovní / vnitřní použití.

Více

NWGD 46LIFT. Dvojitý síťový interface Wiegand pro ovládání výtahu (až 4 podlaží) Uživatelská příručka

NWGD 46LIFT. Dvojitý síťový interface Wiegand pro ovládání výtahu (až 4 podlaží) Uživatelská příručka NWGD 46LIFT Dvojitý síťový interface Wiegand pro ovládání výtahu (až 4 podlaží) Uživatelská příručka 2004 205, TECHFASS s.r.o., Věštínská 6/9, 53 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno

Více

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. BC200 Sebury BC-200 Manuál Kód + karta Samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 2.8.20 JM VARIANT plus s.r.o. strana K3/K5/BC2000 Popis Čtečka karet s klávesnicí pro autonomní pouţití.

Více

1. Úvod Uživatelé Přístupový systém Konfigurace systému 14

1. Úvod Uživatelé Přístupový systém Konfigurace systému 14 ELEKTRO-FA. PAVELEK, s.r.o. Ostravská 54, Opava 9 74770. Obsah 1. Úvod 1 1.1. Přihlášení do aplikace Synapp 1 1.2. Nástěnka 2 2. Uživatelé 3 2.1. Nový uživatel 3 2.2. Změna údajů uživatele 4 2.2.1 Změna

Více

Uživatelský manuál. Program OK MIFARE je program pro čtení a zápis dat na karty Mifare S50 (1k) na karty Mifare S70 (4k).

Uživatelský manuál. Program OK MIFARE je program pro čtení a zápis dat na karty Mifare S50 (1k) na karty Mifare S70 (4k). Uživatelský manuál Program OK MIFARE pro zápis/čtení karet MIFARE standard 1K a karet MIFARE 4K (určeno pro čtečku CARDMAN5x21) verze 3.0.0, revize dokumentu 14.9.08 Program OK MIFARE je program pro čtení

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

Čtečka BC-2018. Manuál. otisk / otisk + kód. samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34

Čtečka BC-2018. Manuál. otisk / otisk + kód. samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34 Čtečka BC-2018 Manuál otisk / otisk + kód samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba

Více

1. Pokyny pro uživatele

1. Pokyny pro uživatele 1. Pokyny pro uživatele Čtení identifikační karty Pro načtení identifikační karty je nutné kartu přiblížit k přední straně přístupového terminálu. Čtení je velmi rychlé, proběhne za zlomek vteřiny. Po

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 Instalační manuál BC-2000 Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 ZAPOJENÍ... 5 2.2 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 5 3.

Více

Uživatelský manuál. KNXpar

Uživatelský manuál. KNXpar KNXpar Uživatelský manuál verze 1.1 řízení zabezpečovacích ústředen Paradox ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Paradox montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz ESCORT cz Uživatelský manuál Cz-9138-2 Ovládání Místní přístup Po zdvihnutí místního telefonu zadejte přístupový kód (implicitně [*08]) a modul ESCORT zdvihne linku. Dálkový telefonický přístup Ovládání

Více

Návod na použití E KR11

Návod na použití E KR11 Návod na použití E KR11 Popis Kódová klávesnice a zároveň i čtečka karet je určena pro venkovní / vnitřní použití. Zařízení lze provozovat samostatně nebo jej lze zapojit do větších systémů pomocí výstupu

Více

Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares. Ksenia: Bezpečnost on-line

Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares. Ksenia: Bezpečnost on-line 0201600010-0201600015 - 0201600020-0201600025 0201600035 Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares Ksenia: Bezpečnost on-line Aktualizace softwaru Basis na novější verzi Pro aktualizaci softwaru

Více

Návod k obsluze Klávesnice s dotykovým displejem TouchCenter

Návod k obsluze Klávesnice s dotykovým displejem TouchCenter Uživatelský návod pro klávesnici TouchCenter 1 Návod k obsluze Klávesnice s dotykovým displejem TouchCenter 2 Uživatelský návod pro klávesnici TouchCenter OBSAH 1. Bezpečnostní upozornění...3 2. Obecně...3

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je

Více

Sebury F007. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. Dokumentace vytvořena dne 8. 6. 2011. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury F007. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. Dokumentace vytvořena dne 8. 6. 2011. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury F007 Manuál otisk prstu samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 8. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka otisků prstů pro venkovní / vnitřní použití. Čtečka je autonomní, provoz

Více

Průvodce programováním.

Průvodce programováním. Průvodce programováním. PC1000 je programována prostřednictvím klávesnice. Paměť systému je typu EEPROM, tzn. neztrácí informaci ani po výpadku napájení a může být cca l000x přeprogramována. Základní informace

Více

MRIF 232-GP. Kontrolér APS mini Plus pro připojení čtečky GP8, GP20, GP30, GP60 nebo GP90. Uživatelská příručka

MRIF 232-GP. Kontrolér APS mini Plus pro připojení čtečky GP8, GP20, GP30, GP60 nebo GP90. Uživatelská příručka MRIF 232-GP Kontrolér APS mini Plus pro připojení čtečky GP8, GP20, GP30, GP60 nebo GP90 Uživatelská příručka 2004 2014, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Sebury F1. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34. Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 19.12.

Sebury F1. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34. Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 19.12. Sebury F1 Manuál otisk prstu samostatný provoz / Wiegand 26 / Wiegand 34 Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 19.12.2008 VRIANT plus s.r.o. Popis Čtečka otisků prstů pro venkovní

Více

Uživatelský manuál. Ústředny MB-Secure 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000 P VDS příprava CZ EMBSC.00.

Uživatelský manuál. Ústředny MB-Secure 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000 P VDS příprava CZ EMBSC.00. Uživatelský manuál Ústředny MB-Secure 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000 P00180-02-000-01 VDS příprava EMBSC.00.0V02 2013-04-18 CZ 2 Uživatelský návod pro ústředny MB-Secure 1000/2000/3000/4000/5000/6000

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM Verze dokumentu: 1.00 20.9.2011 PRO SOFTWAROVÉ VERZE ÚSTŘEDEN 1.xx Honeywell, spol. s r.o. - Security Products o.z. Havránkova 33, BRNO - Dolní Heršpice 619 00, tel.: +420

Více

NRRF 12. Síťový čtecí modul 433 MHz s dlouhým dosahem. Uživatelská příručka

NRRF 12. Síťový čtecí modul 433 MHz s dlouhým dosahem. Uživatelská příručka NRRF 12 Síťový čtecí modul 433 MHz s dlouhým dosahem Uživatelská příručka 2004 2015, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne: 2015/09/10, platné

Více

NWGD 46. Dvojitý síťový interface Wiegand s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka

NWGD 46. Dvojitý síťový interface Wiegand s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka NWGD 46 Dvojitý síťový interface Wiegand s podporou zámků APERIO Uživatelská příručka 2004 205, TECHFASS s.r.o., Věštínská 6/9, 53 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne: 205/07/23,

Více

Autonomní přístupový sytém IBA-7612

Autonomní přístupový sytém IBA-7612 Autonomní přístupový sytém IBA-7612 Přístupový systém s digitální klávesnící. Technické specifikace: Napájecí napětí: DC12V Pracovní proud: max. 130 ma Klidový proud: 40 ma Relé na zámek: max 5A Auxiliary

Více

DJ 1T ID ver 1.2 Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka DJ 1T ID. Strana 1

DJ 1T ID ver 1.2 Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka DJ 1T ID. Strana 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T ID Strana 1 Mechanické časti a jejich funkce 1 Montáž 1.1 Připojení kabelů JP/LK: Přepínač typu ovládaní zámku, interním napájením/ ovládacím relé (kapitola 1.5.1,

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

program PSReader v3.x

program PSReader v3.x Manuál program PSReader v3.x pro konfiguraci a správu přístupového systému (PS) BIS/DALLAS Obsah: 1. Obsluha přístupového systému (PS) pomocí PC... str. 2 1.1. Zvolení metody vyčítání... str. 2 1.2. První

Více

Konfigurační software DTConfig

Konfigurační software DTConfig Konfigurační software DTConfig Uživatelský manuál Víceúčastnický 2-drátový systém Obsah Úvod... 3 Instalace USB programátoru a ovládačů... 4 Spuštění software XtendLan DTConfig... 5 Připojení dveřní stanice...

Více

Product Line MiniTIME SA

Product Line MiniTIME SA Product Line MiniTIME SA FAAC S.p.A. Via Benini 1 40069 Zola Predosa (BO) Přehled 1 Produkt...3 2 Zapojení...3 3 Elektrické parametry...3 4 Provozní režimy...4 4.1 Ovládání Klávesnice...4 5 Nastavení...4

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

00:02:51. Utišit bzučák. Potvrzení. Reset. Vyp. zpoždění popl. Obsluha přítomna

00:02:51. Utišit bzučák. Potvrzení. Reset. Vyp. zpoždění popl. Obsluha přítomna Obsluha (zkrácená) FC20xx Ústředna EPS FT2040 Ovládací terminál Vyřízení POPLACHU Strana Vypínání hlásičových zón / hlásičů Strana 2 Zapínání hlásičových zón / hlásičů Strana 4 Postup v případě Poruchy

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL

BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL int-s_cz 04/06 Blokové klávesnice INT-S-GR a INT-S-BL jsou navrženy pro ovládání zabezpečovacích ústředen INTEGRA a CA-64. Klávesnice se odlišují pouze v barvě podsvětlení

Více

MAXM k ústřednám GALAXY CLASSIC v. 4.xx

MAXM k ústřednám GALAXY CLASSIC v. 4.xx Honeywell, spol. s. r.o. Security Products o.z. Havránkova 33, BRNO Dolní Heršpice 619 00 Tel.: 543 558 111, Fax: 543 558 117 a 118 www.olympo.cz MAXM 2000 k ústřednám GALAXY CLASSIC v. 4.xx DVOJITÝ INTERFACE

Více

NABA 46. Dvojitý síťový interface s rozhraním ABA Track II s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka

NABA 46. Dvojitý síťový interface s rozhraním ABA Track II s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka NABA 46 Dvojitý síťový interface s rozhraním ABA Track II s podporou zámků APERIO Uživatelská příručka 2004 205, TECHFASS s.r.o., Věštínská 6/9, 53 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

Autonomní zámek LOG2

Autonomní zámek LOG2 Autonomní zámek LOG2 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware LOG3.6 popis LOG2-6.doc - strana 1 (celkem 9) Popis funkce Modul LOG2 slouží pro ovládání a kontrolu vstupů pomocí

Více

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser CZ_manual_ETC manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser díl 2 : ETC - řídící jednotka řazení NORGREN I. Použití jednotky ETC Řídící jednotka ETC je určena pro ovládání semi - automatického řazení převodových

Více

Menu =Prijimace

Menu =Prijimace Technická informace Galaxy Flex v.3 komunikace na PCO/SMS Verze 1.01 Následující technická informace ukazuje způsob nastavení a možnosti komunikace ústředny Galaxy Flex 3 na podrobném popisu jednoho z

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Přístupový systém. BIS (RFID) / DALLAS Czechphone

Přístupový systém. BIS (RFID) / DALLAS Czechphone ELEKTROFA.PAVELEK,s.r.o. Montážní návod Přístupový systém BIS (RFI) / ALLAS Czechphone verze pro modelovou řadu Genova zvonkových tabel ELEKTROFA.PAVELEK s.r.o. Pobočka Czechphone Průmyslová 99/1 2 Bolatice

Více

Popis a funkce klávesnice K3

Popis a funkce klávesnice K3 Popis a funkce klávesnice K3 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice K3 používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny

PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny Popření odpovědnosti: Firma neodpovídá za jakékoliv škody týkající se majetku či osob, vzniklé v souvislosti se správným nebo nesprávným použitím produktu. I

Více

Externí spolupracovníci

Externí spolupracovníci Externí spolupracovníci Modul obsahuje přehled všech osob, které mají nebo v minulosti měly nějaký vztah k VUT, umožňuje jim přiřadit nový aktuální vztah k VUT nebo k útvaru VUT - "externí spolupracovník".

Více

GSV5 MODUL GSV5. Kompletní uživatelský manuál. Verze SW 2.01b. Seco

GSV5 MODUL GSV5. Kompletní uživatelský manuál. Verze SW 2.01b. Seco MODUL Kompletní uživatelský manuál Verze SW 2.01b Seco-9409-2 Tento manuál se skládá z 2 manuálů Mobilní aplikace Secolink Pro a cloud ALARMSERVER.NET Obsah Ovládání systému hlasovým průvodcem... 3 Ovládání

Více

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus s.r.o., Třebíč, Smila Osovského 35, tel. 0618/21440 strana 0 OBSAH 1.0 Popis 1 2.0 Instalace

Více

Návod a popis funkcí pro klávesnici W1-E originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého návodu.

Návod a popis funkcí pro klávesnici W1-E originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého návodu. Návod a popis funkcí pro klávesnici W1-E originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého návodu. FLAJZAR electronics, s.r.o. V 1.00 2010 Upozornění: Před prvním uvedením do provozu se ujistěte,

Více

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení...

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení... Modul Události Obsah Popis modulu... 2 Přístup k modulu... 2 Popis rozhraní... 2 Práce s rozhraním... 3 Selektor událostí... 3 Události na zařízení... 3 Události na vstupu zařízení... 3 Události v rozhraní...

Více

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení PH-WEB je zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím sítě Internet, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích

Více

APS Administrator.VIS

APS Administrator.VIS APS Administrator.VIS Evidence návštěv v systémech APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015, TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 253 00 Praha

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM UŽIVATELSKÝ MANUÁL K ÚSTŘEDNÁM Verze dokumentu: 1.10 17.9.2015 PRO SOFTWAROVÉ VERZE ÚSTŘEDEN 3.17 Honeywell, spol. s r.o. - Security Products o.z. Havránkova 33, BRNO - Dolní Heršpice 619 00, tel.: +420

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

Výstupní modul GVM16P

Výstupní modul GVM16P Výstupní modul GVM16P Instalační a programovací manuál Honeywell, spol. s r.o. - Security Products o.z. Havránkova 33 BRNO - Dolní Heršpice 619 00, tel.: +420 543 558 100 a 111, fax: +420 543 558 117 a

Více

LCSP. EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou. Instalační manuál Verze 1.0

LCSP. EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou. Instalační manuál Verze 1.0 EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou Instalační manuál Verze. Kelcom International, spol. s r. o. Tomkova, Hradec Králové, Česká republika tel.: + fax: + obchod@kelcom.cz www.kelcom.cz XPR--

Více

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3 www. první-saz.cz Pokyny pro obsluhu programu EZZ01 File reader 1.3 příloha k TP SaZ 3/01 1. Instalace programu EZZ01 File reader 1.3 do počítače Program EZZ01 File reader 1.2 pracuje s operačními systémy

Více

Sebury F007-II Instalační manuál Autonomní čtečka

Sebury F007-II Instalační manuál Autonomní čtečka Sebury F007-II Autonomní čtečka VARIANT plus s.r.o. F007-II Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKL DNÍ VL STNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ P R METRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 RESET N TOVÁRNÍ N ST VENÍ... 4 3. FUNKCE...

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka APS Control Panel Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator Uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno

Více

NDEM 02 Síťový terminál pro docházkové aplikace

NDEM 02 Síťový terminál pro docházkové aplikace Charakteristika modulu Síťový terminál NDEM 02 je určen pro připojení na sběrnici APS BUS přístupového systému APS 400. K jednomu řídícímu modulu MCA 167 je možné připojit až 64 terminálů NDEM 02. Terminál

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD FERMAX Servis CZ 2018

UŽIVATELSKÝ NÁVOD FERMAX Servis CZ 2018 UŽIVATELSKÝ NÁVOD FERMAX Servis CZ 2018 Obsah Popis tlačítek videotelefonu VEO-XS... 3 Menu... 3 Ovládání zámku/ volání na recepci... 3 Aktivace obrazu... 3 Externí funkce... 3 Komunikace... 3 Indukční

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

ARIF 232-GP MRIF 232-GP

ARIF 232-GP MRIF 232-GP ARIF 232-GP MRIF 232-GP Kontrolér APS mini / APS mini Plus pro připojení čtečky GP8, GP20, GP30, GP60 nebo GP90 Uživatelská příručka 2004 2012, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz,

Více

Popis a funkce klávesnice BC-2018

Popis a funkce klávesnice BC-2018 Popis a funkce klávesnice BC-2018 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice s čtečkou otisků prstů používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání

Více

Nastavení zabezpečení

Nastavení zabezpečení Nastavení zabezpečení E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 8) ESO9 Správce... 3 Vlastnosti... 3 Zabezpečení... 3 Hesla... 3 Aplikace ESO9... 3 Uživatelé

Více

Postup nastavení programu ADS od verze 3.96.5.1128

Postup nastavení programu ADS od verze 3.96.5.1128 Postup nastavení programu ADS od verze 3.96.5.1128 Jedná se o stručného průvodce nastavení programu ADS. Uvedené informace se týkají především nastavení programu pro spolupráci se systémy UNIgate, A-PRO,

Více

Dveřní stanice DRC-40DK/41DK

Dveřní stanice DRC-40DK/41DK Dveřní stanice Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1.

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Seznam funkcí ovládaných klávesami hvězdička (*) a křížek (#) ústředen řady Galaxy Classic softwarová verze V4

Seznam funkcí ovládaných klávesami hvězdička (*) a křížek (#) ústředen řady Galaxy Classic softwarová verze V4 Technická informace Seznam funkcí ovládaných klávesami hvězdička (*) a křížek (#) ústředen řady Galaxy Classic softwarová verze V4 Tabulky na následujících stranách detailně popisují speciální vlastnosti

Více

www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz

www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz Úvod Uživatelská příručka 1. Úvod, Vlastnosti a Specifikace Sebury stouch W-w/ stouch W-s/ skey W-w/ skey W-s jsou zařízení pro samostatnou kontrolu vstupu, která obsahují

Více

Čtečky s klávesnicí EDK3, EDK3B, EDK3M

Čtečky s klávesnicí EDK3, EDK3B, EDK3M Čtečky s klávesnicí EDK3, EDK3B, EDK3M Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Od verze firmware 1.19 Návod EDK3x - strana 1 (celkem 8) Popis funkce Snímač kontaktních i bezkontaktních medií

Více