Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice"

Transkript

1 Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2386 ha, z toho 284 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující: Druh zvěře Počet ks Koeficient přírůstku zajíc polní 331 0,4 bažant obecný 120 0,3 srnčí zvěř 86 1,0 černá zvěř 0 3,5 Obecná ustanovení: Činnost honebního společenstva řídí honební výbor Schůze honebního výboru se konají 1 x měsíčně. Termín a místo konání si dohodnou členové výboru nebo ho určí honební starosta. K jednání honebního výboru mohou být podle potřeby přizvání i další myslivci z řad HS, zejména vedoucí úseků a členové myslivecké stráže Honitba je rozdělena na úseky (Seloutky, Určice, Dětkovice, Vranovice, Alojzov, Myslejovice + Křenůvky + Kobylničky). Úkoly v úseku, zejména péči o zvěř, budování a údržbu mysliveckých zařízení, ochranu zvěře v době sečení pícnin a ochranu zvěře před pytláky atd. zajišťují jeho členové. Do příslušného úseku se členové přihlásí dobrovolně. O konečném zařazení členů HS do jednotlivých úseků rozhoduje výbor HS tak, aby byly plněny úkoly ve všech úsecích honitby a aby se na tom podíleli všichni členové přibližně stejným dílem. Při rozhodování výbor může brát v úvahu trvalé bydliště člena a vlastnictví pozemků. Budování a opravy mysliveckých zařízení budou přednostně zajišťovány společnými brigádami. Za plnění úkolů v úseku zodpovídá jeho vedoucí, kterého schvaluje honební výbor, pokud možno z členů, kteří mají kvalifikaci mysliveckého hospodáře. Vedoucí úseku zejména: Plní úkoly uložené honebním výborem nebo mysliveckým hospodářem Hlásí mysliveckému hospodáři všechny závažné události ve svém úseku Zúčastňuje se schůzí honebního výboru, na které byl pozván a informuje výbor o činnosti ve svém úseku. Organizuje a kontroluje činnost myslivců zařazených do jeho úseku.

2 Každoročně (do 28/2) předkládá honebnímu výboru plán činnosti případně požadavky na opravy a budování nových mysliveckých zařízení, aj. Rozhoduje o přidělení přikrmovacích zařízení do péče jednotlivým členům a dbá na viditelné označení krmelců, zásypů a zásobníků jmény myslivců, kterým jsou tato zařízení přidělena. Povinnosti myslivců členů HS: 1. Dodržovat platné předpisy na úseku myslivosti, ochrany přírody, zbraní a střeliva a jiné předpisy s provozováním myslivosti související. 2. Každý člen bude mít přiděleno jedno přikrmovací zařízení, které označí tabulkou se svým jménem a zřízení bude udržovat v provozuschopném stavu. 3. Podle potřeby zvěř přikrmovat nebo zajistit přikrmování zvěře 4. Po skončení zimního období nejpozději do 30. dubna - vyčistit a dezinfikovat přidělená krmná zařízení 5. Plnit další úkoly podle pokynů vedoucího úseku zejména se účastnit práce na budování a větších opravách mysliveckých zařízení 6. Provádět ochranu zvěře, v době sečení pícnin se zúčastňují vůdci psů na vyhánění zvěře, ochranu zvěře před pytláky, jakož i ochranu porostů před škodami zvěří 7. Vést pravdivý výkaz své myslivecké činnosti v průběhu roku a výkaz odevzdat vedoucímu úseku vždy do 15. října. Vedoucí úseku předloží výkazy svých členů úseku na nejbližší schůzi výboru HS k projednání. 8. Řídit se pokyny vedoucího úseku a mysliveckého hospodáře 9. Dodržovat myslivecké zvyky a tradice 10. Oznamovat mysliveckému hospodáři veškeré závažné události v honitbě. 11. Aktivně se podílet na lovu při ochraně zasetých ploch kukuřice, hrachu apod. 12. Hlásit střelbu na zvěř mysliveckému hospodáři nebo vedoucímu úseku, v němž střílel, neprodleně, nejpozději však do 12 hodin po výstřelu. V případě nedostupnosti výše uvedených hlásí ránu starostovi HS. To platí i pro rány při výcviku loveckého psa. 13. Provést po každé ráně na zvěř, kdy lovec zvěř nenašel, vyšetření nástřelu a následně provézt dosled, popř. dohledávku s lovecky upotřebitelným psem a to co nejdříve, nejpozději však do 12 hodin po výstřelu. 14. Okamžitě po ulovení spárkaté zvěře je lovec povinen označit ji vydanou plombou a pak teprve se zvěří, může jakkoliv manipulovat.

3 15. Předložit mysliveckému hospodáři ulovenou zvěř (celý kus) a naložit s ní dle jeho určení, v nepřítomnosti mysliveckého hospodáře zvěř předloží honebnímu starostovi. 16. Nevynucovat si přednost na kazatelnách v kterémkoliv úseku, kterýmkoliv členem HS, nepožívat během lovu alkoholické a omamné nebo návykové látky. 17. Myslivecké zařízení zřizovat jen, s písemným souhlasem vlastníka pozemku, případně nájemce a po schválení honebním výborem. Budeli těmito subjekty stavba odsouhlasena a stavba zařízení dokončena, oznámí se dokončení stavby mysliveckému hospodáři a vedoucímu úseku. 18. Parkování vozidel je přípustné v dohledu lovce na vozidlo, které bude označené nábojnicí umístěnou na viditelném místě. S vozidlem je možno se pohybovat jen, po polních a lesních cestách, nikoliv však mimo ně. Ježdění po loukách, zasetých a zkultivovaných plochách se bude považovat za hrubé porušení provozního řádu. Vjezd na tyto plochy je možný jen v případě odvozu větších kusů černé zvěře, nebo s výslovným souhlasem honebního starosty. 19. Informovat se u mysliveckého hospodáře nebo vedoucího úseku nebo na internetových stránkách HS, zda se daný druh zvěře loví nebo je již odloven. 20. Písemně informovat výbor HS, že pozbyl vlastnictví všech svých honebních pozemků 21. Informovat výbor HS, že je držitelem povolenky k lovu v sousední honitbě. 22. Každý člen, kterému byla v daném roce vydána povolenka k lovu, zajistí na své náklady nejméně 50 kg kvalitního jadrného krmiva na zimní přikrmování a to nejpozději do běžného roku. Rozvoz tohoto krmiva určí myslivecký hospodář. Pokud člen výše uvedené množství krmiva nezajistí, je povinen ve stejném termínu uhradit HS částku 400 Kč. Tím bude uvedená povinnost splněna. 23. Předložit ve stanoveném termínu trofej a čelisti ulovené spárkaté zvěře (s výjimkou černé zvěře) 24. Zajistit odběr vzorků ze svaloviny a pírka na trichinelózu a jejich odevzdání k dalšímu vyšetření 25. Člen HS, který bude chtít jít na čekanou, oznámí předem vedoucímu úseku, místo a čas kde bude sedět. V případě nedovolání se vedoucího úseku, sdělí to starostovi HS nebo mysl. Hospodáři 26. V případě, že lovec zpracuje ulovený kus zvěře, pro potřebu HS, tj. stažení, rozbourání a vykostění, bude mu vyplacena odměna 200 kč.

4 Lovecká zařízení a) Bez ohledu na to zda jej vybudoval jednotlivec či skupina musí být přístupné pro všechny členy HS b) V případě, že se jedná o uzamykatelné zařízení, musí být klíč u levé přední nohy zařízení c) V případě neponechání klíče na daném místě, může být myslivecké zařízení odemčeno násilím d) Je zakázáno si vynucování přednosti na mysliveckém zařízení e) Je zakázáno blokování mysliveckého zařízení přistavením vozidla, aniž by zařízení člen obsadil f) Je zakázán dovoz a odvoz loveckého zařízení z daného místa bez předchozího souhlasu mysliveckého hospodáře a vedoucího úseku Zásady vydání povolenky k lovu zvěře v HS Určice Myslejovice Povolenku k lovu může obdržet člen honebního společenstva, který prokáže, že: o vlastní platný lovecký lístek o je držitelem zbrojního průkazu, který ho opravňuje k držení a nošení loveckých zbraní o má uzavřeno pojištění odpovědnosti za škody způsobené při výkonu práva myslivosti o je členem HS alespoň jeden rok o v posledních uplynulých třech letech splnil svoje povinnosti vůči HS tj. splnil stanovený limit 120 hodin ve prospěch HS. Tento limit lze splnit i v kratším čase. Povolenky k lovu budou vydávány vždy k 1.4. běžného roku. o není dlužníkem honebního společenstva o aktivně se účastnit společných brigád a zajišťování společných akcích, především při zajišťování krmiv, výstavbě a opravách mysliveckých zařízení, výsadbě zeleně, atd. o uhradil HS stanovený poplatek ve výši nejméně 1500,- Kč za jeden rok (honební výbor je oprávněn uvedený poplatek podle potřeby zvýšit). o Povolenku k lovu může získat ten, který nevlastní celoroční povolenku k lovu v sousední honitbě s výjimkou povolenky poplatkové

5 Povolenka k lovu nebude vydána (bude odebrána) také členovi HS, který: porušil zásady občanského soužití chová se hrubým způsobem k jiným osobám závažným způsobem porušil předpisy o myslivosti nebo předpisy o ochraně přírody nebo předpisy o zbraních a střelivu nebo provozní řád HS Určice - Myslejovice. Člen HS je povinen bez prodlení písemně oznámit honebnímu výboru skutečnosti, pro které mu nemůže být vydána povolenka k lovu. Vydaná povolenka k lovu automaticky pozbývá platnosti okamžikem, kdy nastala některá ze skutečností, pro kterou nemůže být členovi povolenka k lovu vydána. V tomto případě je člen HS povinen povolenku do 3 dnů odevzdat mysliveckému hospodáři nebo honebnímu starostovi. Při lovu v noci se zakazuje: 1. Provádět lov šoulačkou v noci. 2. Lovit z neschválených a daných loveckých zařízení 3. Pohyb lovců mimo určená parkoviště a přístupové cesty k loveckým zařízením. 4. Pohyb lovců bez osvětlení vlastní osoby při cestě na lovecké zařízení nebo z nich 5. Projíždět honitbu motorovými vozidly mimo komunikace. 6. Střílet na zvěř, kterou nerozeznal a tam, kde by mohlo dojít k ohrožení osob nebo majetku. Pravidla lovu zvěře v honitbě: 1. Každý člen může na základě povolenky ulovit ročně nejvýše jednoho průběrného srnce, ale lov srnců s parožím do 4 cm a srnců parukářů, vývrtkářů, špičáků a rarit není omezen. V první věkové třídě se považuje za průběrného srnec s výškou lodyh do 8 cm. 2. Lov srnců II. a III. věkové třídy určuje výbor HS a myslivecký hospodář 3. Lov zvěře holé srnčí upřesňuje honební výbor a myslivecký hospodář. Tu lze lovit jen do 30. listopadu 4. Povolenky k lovu trofejové srnčí zvěře na vydané jubilantům (v roce, v němž se dožijí věku 50, 60, 65, 70 a následně dalších 5 let) platí jen v roce vydání a nebudou se přesouvat do dalšího roku. 5. Lov černé zvěře platí podle zákona s výjimkou černé zvěře dospělé, s výjimkou, která je udělena orgánem státní správy myslivosti. Odlov je určen mysliveckým hospodářem

6 6. Lov zvěře vysoké se v naší honitbě řídí dle rozhodnutí orgánu státní správy myslivosti 7. Holub hřivnáč, kachny, ondatra lov dle zákona 8. Lov lišky: a) za ulovení lišky náleží lovci odměna 100 Kč. b) za lišku vynorovanou náleží odměna 150 Kč a skutečný počet hodin při norování, v případě, že se norování účastní více členů, je na nich, jak se dohodnou mezi sebou. Podmínkou je předložení ulovené lišky ke kontrole mysliveckému hospodáři a odevzdání znaku škodné. S ulovenou zvěří bude nakládáno dle rozhodnutí honebního výboru a pokynů mysliveckého hospodáře. Porušení povinností nebo některého z výše uvedených pravidel, bude považováno za hrubé porušení provozního řádu a může mít za následek odebrání povolenky k lovu na dobu, kterou určí honební výbor. Lovec si může ulovenou zvěř odkoupit za těchto podmínek: Pro výpočet ceny se bere hmotnost celého kusu. Černá zvěř: a) sele do 30 kg si může lovec ponechat zdarma b) zvěř o hmotnosti nad 30 kg zaplombovaná kýta bude ponechána pro potřeby HS, zbytek si lovec může odkoupit za cenu 20,- Kč/kg bez rozdílu pohlaví a stáří Srnčí zvěř: a) srnče do 7 Kg, si může lovec odkoupit za cenu 200,- Kč/kus b) srnec I. věkové třídy si může lovec odkoupit za 300,- Kč/kus c) srnec II. a III. věkové třídy do 15 Kg si může lovec odkoupit za 60,- Kč/kg d) srnec II. a III. věkové třídy nad 15 Kg si může lovec odkoupit za 80,- Kč/kg e) srna může si lovec odkoupit za 70 Kč/kg Jelení zvěř: a) jednotná cena 50 Kč/kg

7 Účast na společných lovech: 1. Každý společný lov, včetně lovu kachen a hus na tahu, musí být předem schválen honebním výborem. 2. Společného lovu se může zúčastnit člen HS, kterému byla vydána povolenka k lovu. 3. Každý úsek má právo si pozvat na společný lov 2 hosty (bez nároku na zvěřinu). 4. Hosté s lovecky upotřebitelným psem jsou nad rámec dvou hostů na úsek je třeba informovat o účasti takového hosta mysliveckého hospodáře. 5. Jména hostů musí být včas nahlášeni mysliveckému hospodáři, který vystaví pozvánku na daný lov. Pozvánky budou hostům předány u prezence. Kynologie: Honební společenstvo je si vědomo skutečnosti, že myslivecká kynologie je nedílnou součástí myslivosti a že myslivost nelze řádně provozovat bez lovecky upotřebitelných psů. Za držení lovecky upotřebitelného psa je členovi započítáno: Velký s PZ Malý s BZ + norování nebo LZ + norování 40 hodin 20 hodin Dále držitelů lovecky upotřebitelných psů náleží finanční odměny: Skupina zkoušky Roční příspěvek ohař Za úspěšné PZ 1000,- Kč 1500,- Kč teriér Za úspěšné PZ + ZN 600,- Kč 500,- Kč jezevčík Za úspěšné ZN + BZ nebo ZN + LZ 600,- Kč 300,- Kč slídič Za úspěšné PZ nebo LZ 600,- Kč 500,- Kč honič Za úspěšné BZ + HZ nebo BZH 600,- Kč 500,- Kč Příspěvky za složení zkoušek se vyplácejí jen za první úspěšně složené zkoušky. Každému členovi HS, kterému byla vydána povolenka k lovu bude uhrazen finanční příspěvek ve výši 2000,- Kč po složení výše uvedených zkoušek, toho však pes musí dosáhnou do stáří 3 let. Příspěvky budou vyplaceny již za rok, v němž pes složil shora uvedené zkoušky lovecké upotřebitelnosti a pak do stáří 10 let. Za rok, v němž pes dosáhne stáří 10 let bude držiteli vyplacena alikvotní část ročního příspěvku.

8 Pes musí být k dispozicí HS alespoň 4 roky od složení zkoušek. Pokud tato podmínka nebude splněna, je člen povinen vrátit honebnímu společenstvu příspěvek na pořízení psa štěněte. Držitel loveckého psa je povinen řádně se o psa starat a udržovat ho v takové kondici, aby byl použitelný pro potřeby HS. Držitel je povinen ohlásit honebnímu výboru jakoukoliv změnu ve vlastnictví psa. V Dětkovicích

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2622 ha, z toho 256 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující:

Více

Myslivecký spolek Horní Lhota Slavětín Načeradec ŘÁD. Mysliveckého spolku. Horní Lhota

Myslivecký spolek Horní Lhota Slavětín Načeradec ŘÁD. Mysliveckého spolku. Horní Lhota Myslivecký spolek Horní Lhota Slavětín 47 25708 Načeradec P R O V O Z N Í ŘÁD Mysliveckého spolku Horní Lhota 2015 Úvod Hlavním posláním Mysliveckého spolku Horní Lhota, dále jen Myslivecký spolek je ochrana

Více

33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5

33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5 Střední lesnická škola, Hranice, Jurikova 588 33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5 Vypracovali: Schválil: Jiří Gratcl,

Více

Provozní řád MS Branky - Poličná

Provozní řád MS Branky - Poličná Provozní řád MS Branky - Poličná Přijat všemi přítomnými na členské schůzi, dne 2015 Níže uvedený provozní řád vychází z potřeb MS Branky - Poličná, ze stanov MS, stanov ČMMJ a obecně platných norem k

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Obecné poznámky Cíl Seznámit uchazeče se základními právními předpisy týkající se výkonu myslivecké praxe v honitbě

Více

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Myslivecké plánování a statistika Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Plán mysliveckého hospodaření, myslivecká evidence a statistika Právní předpisy 36, 37, 38 zákona č. 449/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů

Více

Provozní řád Mysliveckého spolku Okarec-Třesov (dálen jen MS) Schváleno dne

Provozní řád Mysliveckého spolku Okarec-Třesov (dálen jen MS) Schváleno dne Provozní řád Mysliveckého spolku Okarec-Třesov (dálen jen MS) Obsah: 1. Základní ustanovení 1.1. Stanovy 1.2. Seznam členů spolku 2. Práva a povinnosti orgánů a členů MS 2.1. Péče o myslivecká zařízení

Více

Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48

Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48 Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48 Zve Všechny členy honebního společenstva na jednání valné hromady honebního společenstva, která se bude konat dne 1.3.2013 v 18.00 v budově bývalé školy.

Více

Dozor v myslivosti. Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti. Ing. František Malý

Dozor v myslivosti. Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti. Ing. František Malý Dozor v myslivosti Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti Ing. František Malý Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 V roce 2006 byl

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Dozory v myslivosti Ing. František Malý, kú Olomouckého kraje V roce 2006 byl z velké části

Více

ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO. pořádají 2. srpna 2014. v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice

ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO. pořádají 2. srpna 2014. v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO pořádají 2. srpna 2014 v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice Klubové Lesní zkoušky U Mudáka na Džbánovci Organizační výbor Ředitel zkoušek:

Více

Změny v dobách lovu zvěře 2016

Změny v dobách lovu zvěře 2016 Změny v dobách lovu zvěře 2016 RNDr. Jiří ZBOŘIL, člen Myslivecké rady ČMMJ Od 1.1.2016 bude účinná vyhláška o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu č. 343/2015. Původní

Více

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Sešli jsme se k zhodnocení roku 2013, který nebyl pro drobnou zvěř rokem dobrým. Pozdní nástup jara s nízkými teplotami a četnými srážkami v době líhnutí

Více

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen "zákon"):

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen zákon): 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001

Více

Africký mor prasat - legislativa. Valašské Klobouky

Africký mor prasat - legislativa. Valašské Klobouky Africký mor prasat - legislativa Valašské Klobouky 21.7.2017 Africký mor prasat situace v České republice dne 21.6 a 22.6.2017 nalezené 2 uhynulé kusy divokých prasat v katastru Příluky u Zlína dne 26.6.2017

Více

Myslivecký hospodář. Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo:

Myslivecký hospodář. Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo: Myslivecký hospodář Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo: je starší 21 let, má způsobilost k právním úkonům, je bezúhonný je pojištěn má bydliště na území České republiky má platný lovecký lístek

Více

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015.

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015. Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : 68208812 STANOVY SPOLKU Znění platné ke dni 5. Května 2015. Článek 1. Základní ustanovení. 1.Název spolku : Myslivecký spolek Golčův Jeníkov,

Více

Nejnižší známka pro cenu. Koef.

Nejnižší známka pro cenu. Koef. XXXIII. SOUDCOVSKÉ TABULKY PRO JEDNOTLIVÉ TYPY ZKOUŠEK () ZKOUŠKY VLOH OHAŘŮ Předmět Nejnižší známka pro Koef. Max. počet Známka Počet za výkon Poznámka. Vrozená chuť k práci 5. Hledání - systém 6 - rychlost

Více

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Tvorba a využití honiteb Vlastnický vztah k honitbám - vlastní - společenstevní Způsob využívání honiteb - ve vlastní režii - pronajaté Tvorba a využití honiteb Navrhování

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku v grafech ORP Benešov 62 689 ha ORP Votice 23 93 ha

Více

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Metodické vysvětlivky I. Základní údaje o honitbách II. Klasifikace honiteb normované a minimální stavy zvěře a výměra honebních ploch podle jakostních

Více

Provozní řád Mysliveckého sdružení. Strážov na Šumavě

Provozní řád Mysliveckého sdružení. Strážov na Šumavě Provozní řád Mysliveckého sdružení Strážov na Šumavě Preambule Provozní řád je vnitřním prováděcím předpisem ke Stanovám MS, která byla registrována MV ČR 14.8.1992. Členství Členem se může stát vlastník

Více

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku 214 v grafech Zpracoval: Zdeněk Kůta Zdroj dat: ÚHÚL a ORP Benešov, Vlašim a Votice

Více

2018 www.kinskydalborgo.cz Kinský dal Borgo a.s., je držitelem deseti, převážně lesních honiteb na ploše přesahující 8000 ha. Lesní porosty jsou tvořeny převážně dubem a borovicí. V jednotlivých honitbách

Více

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Chov a ochrana zvěře zákon o myslivosti č. 449/2001 Sb. vyhláška 491/2002 Sb. o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo

Více

vzorový formulář žádosti najdete na EAGRI.CZ/PRISPEVKY.MYSLIVOST ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

vzorový formulář žádosti najdete na EAGRI.CZ/PRISPEVKY.MYSLIVOST ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB Žádost vyplňte strojem, čitelným písmem nebo ji nahraďte sestavou stejné struktury. Šedé položky jsou vyhrazeny pro potřeby poskytovatele

Více

Mysliveckého sdružení Racek Pustějov

Mysliveckého sdružení Racek Pustějov Provozní řád Mysliveckého sdružení Racek Pustějov I. Členství v mysliveckém sdružení 1) Členem mysliveckého sdružení Racek Pustějov (dále MS) se může stát osoba starší 15 let, po podání písemné přihlášky,

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. - Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 16. 10. 2018 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Představení nových produktů

Více

Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České republiky

Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České republiky V PRAZE DNE 4. ČERVENCE 2008 Č.J.: 23485/2008-16200 Všem krajským úřadům a Magistrátu hlavního města Prahy Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České

Více

NOVINKY MYSLIVECKÉ A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVY V ROCE 2014. RNDr. Jiří Zbořil

NOVINKY MYSLIVECKÉ A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVY V ROCE 2014. RNDr. Jiří Zbořil NOVINKY MYSLIVECKÉ A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVY V ROCE 2014 RNDr. Jiří Zbořil OD 1.1.2014 NOVELA VYHLÁŠKY 245/2002 Sb. o dobách lovu NOVELA VYHLÁŠKY 244/2002 Sb. - HLAVA týkající se počtu lovecky upotřebitelných

Více

Směrnice k organizování zkoušek z myslivosti

Směrnice k organizování zkoušek z myslivosti Směrnice k organizování zkoušek z myslivosti 1 Úvod 1. Českomoravská myslivecká jednota, o. s. (dále jen ČMMJ ) vědoma si své zodpovědnosti za odborné provádění myslivosti, usiluje o to, aby znalosti uchazečů

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013, Čl. I

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013, Čl. I N á v r h ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti,

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D. Mysliveckého sdružení Vápovka Červený Hrádek, z.s.

P R O V O Z N Í Ř Á D. Mysliveckého sdružení Vápovka Červený Hrádek, z.s. P R O V O Z N Í Ř Á D Mysliveckého sdružení Vápovka Červený Hrádek, z.s. Čl. 1 Členství ve sdružení 1. Po přijetí za člena je tento povinen uhradit vstupní příspěvek podle ustanovení článku 13, odst. 1.

Více

Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství

Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství 9. 3. 2016 162r 1 Obsah Zadání k novelizaci zákona Plán mysliveckého hospodaření Kontrola plnění plánu lovu Škody způsobované zvěří narovnání Doby lovu,

Více

Maturitní okruhy z bloku: Hospodářská úprava lesů Lesní těžba

Maturitní okruhy z bloku: Hospodářská úprava lesů Lesní těžba Maturitní okruhy z bloku: Hospodářská úprava lesů Lesní těžba 9. Lesní hospodářský plán a lesní hospodářská osnova, tvorba, náležitosti, závazné ukazatele. 11. Surovinová základna lesního hospodářství

Více

5. Za škodu osobě, která poskytla pomoc myslivecké stráži na její žádost nebo s jejím vědomím, odpovídá:

5. Za škodu osobě, která poskytla pomoc myslivecké stráži na její žádost nebo s jejím vědomím, odpovídá: Soubor testových otázek pro testy k přezkoušení osob navržených na ustanovení mysliveckou stráží, podle zákona 449/2001 Sb. o myslivosti, v souladu s vyhláškou Ministerstva zemědělství ČR 244/2002 Sb.

Více

CHOV ZVĚŘE V ZAJETÍ OBORNÍ A FARMOVÉ CHOVY - LEGISLATIVA

CHOV ZVĚŘE V ZAJETÍ OBORNÍ A FARMOVÉ CHOVY - LEGISLATIVA CHOV ZVĚŘE V ZAJETÍ OBORNÍ A FARMOVÉ CHOVY - LEGISLATIVA Parkhotel Hluboká nad Vltavou 28. Května 2015 MVDr. František Kouba KVS SVS pro Jihočeský kraj Obsah prezentace Součinnost KVS SVS pro Jčk s PČR-chov

Více

Příspěvky poskytnuté sazbou

Příspěvky poskytnuté sazbou Zákon č. 455/2011Sb., o státním rozpočtu na rok 2012 Příloha č. 9 G. Příspěvky na vybrané činnosti mysl. hospodaření K. Chov a výcvik národních plemen loveckých psů a loveckých dravců G. Příspěvky na vybrané

Více

Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov

Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov pořádají v honitbě MS Střela Švábenice dne 1. června 2019 Klubové lesní zkoušky všech plemen

Více

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Jméno soutěžícího:... Bydliště:... Bodové hodnocení teoretické části: max. 56 bodů Testové otázky: 1. Co je tzv. dominikál? a) nařízení knížete

Více

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen:

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: Hanzal,V. a kol.: Velká myslivecká encyklopedie. CD-ROM, GRAND s.r.o. České Budějovice 2007, ISBN 80-900593-0-9 Právní rámec lovu zvěře Doby lovu zvěře Vyhláška 245/2002

Více

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací Oblasti chovu zvěře jako management populací Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti Ing. František Malý Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Více

Záznam o poskytnutí informace

Záznam o poskytnutí informace Záznam o poskytnutí informace dle ustanovení 14, odst. 6, zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a dle ustanovení čl. 15, odst. 2, Pravidel ke stanovení

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ÚVOD Plemena teriérů a jezevčíků tvoří v české myslivecké kynologii složku, která se těší velkému zájmu myslivecké veřejnosti. Psi těchto plemen jsou inteligentní,

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE SLABČICE Článek 1 Založení honebního společenstva 1. Honební společenstvo je právnickou osobou založenou podle zákona č.512/1992 Sb., transformováno a uvedeno do

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010 Vážené dámy, pánové, páni myslivci, Dovolte, abych vás seznámil s mysliveckým hospodařením v

Více

SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II

SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II Nejvyšší koncepční materiál lesního hospodářství Pro období do roku 2013 Schválen vládou ČR 1. 10. 2008

Více

Práci hodnotíme takto: 1. Myslivecké hospodaření

Práci hodnotíme takto: 1. Myslivecké hospodaření ZPRÁVA REVIZNÍ KOMISE na VČS MS Hrabišín, o.s. konané 30. března 2013 Revizní komise, ve složení: Aleš Hás a Jakub Drimaj, předkládá výroční členské schůzi následující zprávu o hodnocení činnosti MS Hrabišín,

Více

1. DUBEN BŘEZEN 2020

1. DUBEN BŘEZEN 2020 1. DUBEN 2019-31. BŘEZEN 2020 LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům 217 354 91 Lázně Kynžvart IČ: 421 96 451 Lovecká kancelář: Jiří Trepka Tel.: +420 956 269 121 Tel., Fax: +420 354 691 339

Více

Hodnoticí standard. Lesní technik myslivec (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Lesní technik myslivec (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Lesní technik myslivec (kód: 41-056-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní technik lesník Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost Lovectví Cvičení z předmětu Myslivost Význam lovectví a lovu jedna z nejstarších činností člověka zdroj obživy, později zábava, prestižní záležitost dnes součást výkonu práva myslivosti souvisí s chovem

Více

Městský úřad Kroměříž

Městský úřad Kroměříž Městský úřad Kroměříž odbor životního prostředí Spisová značka: MeUKM/49971/2012/01/OZP/Li č.j.: MeUKM/49971/2012 V Kroměříži 2.10.2012 Tel.: 573 321 327 Oprávněná úřední osoba: Ing. Martin Liška Městský

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 11. 10. 2016 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Informace od zástupců státní správy

Více

Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizování zkoušek z myslivosti

Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizování zkoušek z myslivosti Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizování zkoušek z myslivosti 1 Úvod (1) Českomoravská myslivecká jednota, o. s. (dále jen ČMMJ ) na základě pověření Ministerstva zemědělství č.

Více

LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům Lázně Kynžvart IČ:

LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům Lázně Kynžvart IČ: 1. DUBEN 2017-31. BŘEZEN 2018 LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům 217 354 91 Lázně Kynžvart IČ: 421 96 451 Lovecká kancelář: Jiří Trepka Tel.: +420 956 269 121 Tel., Fax: +420 354 691 339

Více

[Zadejte podtitul dokumentu.]

[Zadejte podtitul dokumentu.] [Zadejte podtitul dokumentu.] Obsah ZVĚŘ SRNČÍ... 4 ZAJÍC... 4 BAŽANTI... 5 KOROPTEV... 5 ZVĚŘ MYSLIVOSTI ŠKODÍCÍ... 5 KYNOLOGIE... 7 Výroční zpráva o mysliveckém hospodaření v honitbě Staříč 2 Vážené

Více

Ceník poplatkového lovu

Ceník poplatkového lovu Honitba Městské lesy Chrudim Ceník poplatkového lovu platný od 15. 05. 2006 Městské lesy Chrudim, s.r.o. Resselovo náměstí 77 537 01 Chrudim I IČ 274 65 659 DIČ CZ27465659 Vedený u OR KS v Hradci Králové,

Více

NOVELA VETERINÁRNÍHO ZÁKONA Z HLEDISKA MASA VOLNĚ ŽIJÍCÍ ZVĚŘE

NOVELA VETERINÁRNÍHO ZÁKONA Z HLEDISKA MASA VOLNĚ ŽIJÍCÍ ZVĚŘE NOVELA VETERINÁRNÍHO ZÁKONA Z HLEDISKA MASA VOLNĚ ŽIJÍCÍ ZVĚŘE novela veterinárního zákona č.308/2011, kterou se mění zákon č.166/1999 Sb. o veterinární péči nabývá účinnosti od 1.1.2012 prováděcí právní

Více

Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2016

Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2016 Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2016 Masožravci volně žijící VZTEKLINA kontrola nákazové situace 4 lišky nebo psíci mývalovití

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 330 návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT

ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT POPIS: Tuto mezinárodní všestrannou soutěž organizuje Klub chovatelů jezevčíků České republiky ve spolupráci s ČMKJ a pověřeným okresním nebo

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu.

Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu. Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu. Číslování stránek v textu navrhovaných změn odpovídá tištěné verzi Zkušebních řádů pro zkoušky lovecké

Více

Výroční jednání Kozojedských myslivců.

Výroční jednání Kozojedských myslivců. Výroční jednání Kozojedských myslivců. V sobotu 14. 2. 2015 proběhla výroční členská schůze kozojedských myslivců. Předseda mysliveckého sdružení Václav Prusík ve svém úvodním vystoupení zhodnotil činnost

Více

TULAREMIE + BRUCELÓZA

TULAREMIE + BRUCELÓZA Metodika kontroly zdraví pro myslivce 9. Masožravci volně žijící EpG102 VZTEKLINA kontrola nákazové situace VyLa (P + IF) 4 lišky nebo psíci mývalovití na 100 km² ve všech okresech, na celém území ČR.

Více

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5 I. Střelectví 1. Jaké je základní rozdělení zbraní? - chladné - palné - střelné 2. Jaké rozlišujeme druhy loveckých palných zbraní? a) brokové, kulové, mechanické b) brokové, kulové, plynové c) brokové,

Více

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB šedé položky vyplňuje podací místo ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB 1. podací místo 2. otisk podacího razítka 3. reg. číslo žádosti 4. počet příloh 5. počet listů

Více

Katalog. mysliveckých produktů

Katalog. mysliveckých produktů Katalog mysliveckých produktů Seznam produktů Formát Cena Strana ks s 9% DPH PUBLIKACE 98. Pracovní kniha mysliveckých tradic x 45 cm 800,- 4-5 99. Myslivecké tradice v praxi - rozšířené a doplněné 4.

Více

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB šedé položky vyplňuje podací místo ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB 1. podací místo 2. otisk podacího razítka 3. reg. číslo žádosti 4. počet příloh 5. počet listů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub).

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ I. Název a sídlo 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1176/2a. 3. Klub je zřízen podle Stanov

Více

Hygiena získávání zvěřiny- zásah, dosled dohledávka a prvotní ošetření

Hygiena získávání zvěřiny- zásah, dosled dohledávka a prvotní ošetření Hygiena získávání zvěřiny- zásah, dosled dohledávka a prvotní ošetření Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 ?????? ?????????

Více

Ing. Diana Kořanová

Ing. Diana Kořanová Ing. Diana Kořanová koranovad@fld.czu.cz Program cvičení právní rámec lovu zvěře pobytové znaky zvěře ošetření ulovené zvěře odhad věku černé zvěře Právní rámec lovu zvěře Zákon??? Sb. o myslivosti Vyhláška???

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti Změna: 350/2003 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Stanovisko ČMMJ k současné situaci výskytu Afrického moru prasat v České republice

Stanovisko ČMMJ k současné situaci výskytu Afrického moru prasat v České republice Praha, 11. 7. 2017 Stanovisko ČMMJ k současné situaci výskytu Afrického moru prasat v České republice Nákazová situace ve Zlínském okrese je vzhledem k výskytu AMP kritická, ale v současné době ji nelze

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009 Vážené dámy, pánové, páni myslivci, Dovolte, abych Vás seznámil s mysliveckým hospodařením v

Více

PROVOZNÍ ŘÁD HS TŘANOVICE PRO PROVÁDĚNÍ MYSLIVOSTI VE SPOLEČENSTEVNÍ HONITBĚ

PROVOZNÍ ŘÁD HS TŘANOVICE PRO PROVÁDĚNÍ MYSLIVOSTI VE SPOLEČENSTEVNÍ HONITBĚ Název: Honební společenstvo Třanovice Sídlo: Třanovice 739 53 IČ: 48428477 PROVOZNÍ ŘÁD HS TŘANOVICE PRO PROVÁDĚNÍ MYSLIVOSTI VE SPOLEČENSTEVNÍ HONITBĚ Provozní řád se vydává podle ustanovení čl. 9 odst.

Více

(2) Příspěvky podle odstavce 1 poskytuje Královéhradecký kraj.

(2) Příspěvky podle odstavce 1 poskytuje Královéhradecký kraj. Závazná pravidla poskytování finančních příspěvků v roce 2009 za každý odlov selete a lončáka prasete divokého v honitbách na území Královéhradeckého kraje mimo obor 1. Obecné podmínky (1) Zastupitelstvo

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA. Čl. 1. Založení honebního společenstva

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA. Čl. 1. Založení honebního společenstva STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název, sídlo a registrace honebního společenstva: Název: Honební společenstvo Určice - Myslejovice Sídlo a adresa: Dětkovice 93,

Více

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Název : Myslivecké sdružení Chotyně-o.s. Sídlo : Chotyně Grabštejn 10,PSČ 46334 Hrádek nad Nisou IČ : 70 93 04 57 Čl. 1 Základní ustanovení l. Myslivecké sdružení

Více

Držitel honitby (jméno, popř. jména, obchodní firma nebo název / adresa trvalého pobytu, popř. u cizinců adresa pobytu / sídlo) ...

Držitel honitby (jméno, popř. jména, obchodní firma nebo název / adresa trvalého pobytu, popř. u cizinců adresa pobytu / sídlo) ... Příloha 1/str. 1 Obecní úřad obce s rozšířenou působností: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 553/2004 Sb. Mysl/1 Evid. číslo honitby Počet příloh PLÁN MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ ČÁST PLÁN CHOVU A LOVU

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. IV. skupina Péče o zvěř a její chov

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. IV. skupina Péče o zvěř a její chov Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. IV. skupina Péče o zvěř a její chov Cíle a metody chovů zvěře Co je cílem chovu zvěře? Zachovat populace původních druhů zvěře (plus zvěře mufloní) v početních

Více

Pecháček Miroslav. Hlavní rozhodčí: Program 11.9.2015 :

Pecháček Miroslav. Hlavní rozhodčí: Program 11.9.2015 : ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů - sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s AMČR, VLS ČR s.p. Divize Karlovy Vary a AGRO TRAVEL s.r.o. Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů O pohár starosty

Více

M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A

M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A Program : Právní úprava uznávání honiteb Honební společenstvo Smlouva o nájmu honitby Změna a zánik honiteb Zánik honebního společenstva Zánik smlouvy o nájmu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV ABSOLVENTSKÁ PRÁCE MYSLIVOST. Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov. Školní rok: 2011 2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV ABSOLVENTSKÁ PRÁCE MYSLIVOST. Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov. Školní rok: 2011 2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov ABSOLVENTSKÁ PRÁCE MYSLIVOST Autor práce: Konzultant: Marek Vitek, IX. C Mgr. Radim Novotný Školní rok: 2011 2012 2010 Základní škola

Více

Odbor životního prostředí (OŽP)

Odbor životního prostředí (OŽP) Odbor životního prostředí (OŽP) 1) Lesní hospodářství a ochrana lesa Státní správa lesů z. č. 289/1995 Sb., o lesích a) Rozhodování o pochybnostech a prohlášení pozemků za pozemky určené k plnění funkcí

Více

XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res. CACIT, CACT, res. CACT)

XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res. CACIT, CACT, res. CACT) ČMKU, Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů ČMMJ - Okresní myslivecký spolek Cheb ve spolupráci pořádají XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res.

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Úloha státní správy myslivosti v managementu populací zvěře Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O str. 1 M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O odbor životního prostředí nám. Republiky 1, 678 01 Blansko Mysl / 1 Evid. číslo honitby Počet příloh Honitba (název) PLÁN MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ ČÁST

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Lovectví Význam lovectví a lovu jedna z nejstarších činností člověka (zdroj obživy) S rozvojem

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Legislativní rámec managemetu populací zvěře Řízení myslivosti v ČR Ministerstvo zemědělství

Více

MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce

MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce PÉČE O ZVĚŘ 1. Krmelce a zásypy, jejich typ, velikost, počet a rozmístění v honitbě musí odpovídat druhům a stavům zvěře, které se v honitbě vyskytují. Tato zásada se vztahuje

Více

Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2017

Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2017 Přehled vybraných vyšetření u volně žijící zvěře dle Metodiky kontroly zdraví a nařízených vakcinací na rok 2017 I. Povinné úkony hrazené ze státního rozpočtu Masožravci volně žijící VZTEKLINA kontrola

Více

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. Myslivecké plánování Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. 2015 Příslušná legislativa Vyhláška 491/2002 Sb., o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních

Více

MYSLIVECKÉ ZVYKY A TRADICE

MYSLIVECKÉ ZVYKY A TRADICE MYSLIVOST Při individuálních a společných lovech se dodržuje řada mysliveckých zvyků. Společné lovy jsou zahajovány a ukončovány v tradičním uspořádání nástupních útvarů. Každá leč je ukončena výloží,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO Majetkový odbor MMB

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO Majetkový odbor MMB STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO Majetkový odbor MMB Záměr obce prodat, směnit nebo darovat nemovitý majetek, pronajmout nebo jej poskytnout jako výpůjčku V souladu s ustanovením 39, odstavec 1, z.č. 128/2000 Sb.,

Více

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1 IČ 60192402 Spisová značka B 2224 vedená u Městského soudu

Více

Novela zákona o myslivosti a související předpisy

Novela zákona o myslivosti a související předpisy Novela zákona o myslivosti a související předpisy Ing. Jiří Pondělíček, Ph.D pondelicek@akcr.cz 15. září 2016 Zákon o myslivosti a jeho prováděcí předpisy zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti 13x novelizován

Více