E BOOK 5 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB, KTERÉ DĚLÁ TÉMĚŘ KAŽDÝ TAROTOVÝ ZAČÁTEČNÍK. A co s nimi? Výklad karet, Kurzy Tarotu a lenormand

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "E BOOK 5 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB, KTERÉ DĚLÁ TÉMĚŘ KAŽDÝ TAROTOVÝ ZAČÁTEČNÍK. A co s nimi? Výklad karet, Kurzy Tarotu a lenormand www.kartarkasvatava."

Transkript

1 E BOOK 5 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB, KTERÉ DĚLÁ TÉMĚŘ KAŽDÝ TAROTOVÝ ZAČÁTEČNÍK A co s nimi?

2 Děkuji a zároveň gratuluji ke stažení volného ebooku, který vám pomůže lépe nastartovat Vaše učení se Tarotu. Je v něm obsaženo pět chyb, které dělají téměř všichni tarotoví začátečníci a jeho úkolem je pomoci Vám je překonat. Kéž bych je znala a uměla si s nimi poradit hned, jak jsem se poprvé dostala k Tarotu, nemusela bych od něho několikrát odejít i když mě tolik a tolik lákal. O první chvíle, co jsem měla tarot v ruce jsem věděla, že je to velice duchovní nástroj, který má potenciál a sílu pomoci mi dostat se a poznat mou vnitřní moudrost a vytvářet tak pozitivní změny nejen v mém životě, ale i v životě jiných lidí. Ale vždy, když jsem vzala knihu nějakého známého autora a snažila se zapamatovat si významy všech 78 karet, ztratila jsem po chvíli odvahu s tím, že se to stejně nikdy nenaučím, zasekla jsem se u prvních stránek a byla jsem připravena to vzdát. A tak to bylo několikrát.. Vždy nová kniha, nová naděje, že to učení nebude tak složité a vždy stejný konec. Ztráta energie a stres, z toho že to nezvládám a odložení knihy i karet. Učení se tarotu se pro mě stalo stresujícím a ne zrovna povznášejícím zážitkem, kterým jsem doufala, že Tarot v mém životě bude. Jednou jsem si však řekla dost, že už nebudu kupovat stále dokola nové knihy, stále pátrat na internetu po těch správných a lehko naučitelných významech. Věděla jsem, že něco musím změnit, protože jsem to nechtěla stále dokola vzdávat. Přestala jsem s neustálým vyhledáváním a čtením a postupně vytvořila svůj vlastní systém, jak porozumět tarotovým kartám bez stresujícího učení.

3 Během pár měsíců se můj život s tarotem i mé znalosti změnili, stala jsem se mnohem sebejistější čtenářkou tarotu, mé čtení bylo velice intuitivní a snadno pochopitelné. Začala jsem si více věřit a to pomohlo dost výrazně i mé práci pro mé klienty. Druhou věc, kterou jsem pochopila, je to, že se každý může stát také sebejistým a intuitivním a výborným vykladačem tarotu. Staňte se sebejistým a intuitivním kartářem-čtenářem Tarotu! Zajímáte se o Tarot, chcete mu lépe rozumět, ale stále se Vám významy karet nemohou vrýt do paměti? Jsou Vám některé z následujících rčení blízké a známé? Nemohu si vrýt významy tarotových karet do paměti. Snažím se je všechny zapamatovat, ale zapamatovat si 78 karet je tak těžké. Asi nejsem dobrý vykladač a bohužel ani jasnovidec. Myslím, že vím, co která karta znamení, ale nejsem si jistý svou intuicí. Vždy, když si tarotové karty vykládám, musím se dívat do knih na jejich významy, jinak to nezvládnu, i když bych tolik chtěl. Jak tedy mám vykládat ostatním, když k tomu potřebuji nápovědu z knih? Pokud jsou Vám některé věty blízké a víte, o čem jsou, pak jistě budete chtít věnovat pozornost tomu, o co se s Vámi chci podělit. Udělejte si tedy pár minut čas a přečtěte se tento look, který je o pěti nejvýraznějších chybách, kterých se většina tarotových nadšenců dopouští.

4 Znáte to? Chyba 1. Chci si zapamatovat všech 78 významů tarotových karet Je to jako byste to řekli vy? Máte všude po bytě poházené papírky a kartičky s napsanými významy karet? Snažíte se nacpat si do hlavy klíčová slova a základní fráze pro každou kartu? Zabírá vám spoustu času psaní těchto významů. Jejich třídění, zvýrazňování a stále nic neumíte? Znáte již význam jedné karty, ale jak přistoupíte k další, význam té první je již nenávratně pryč? Víte již, že například desítka pentaklů znamená obecně dobré peníze, ale nevíte, co karta znamená třeba v oblasti vztahů? Mnoho tarotových začátečníků se tarot učí tak, jako by chodili znovu do školy. Používají taháky, kartičky, různé grafy, mnemotechnické pomůcky, jen aby si zapamatovali to, co je potřeba. Jdou na to ale špatně. Víte, pokud se budete soustředit jen na zapamatování významů tarotových karet, necháváte si ujít možnost a příležitost k vytvoření osobního a intuitivního spojení s tarotem. Ztrácíte tak šanci proniknout do hlubší duchovní moudrosti, která je na Tarotu opravdu zajímavá, zvláštní a jedinečná. A co je nejhorší, učení se stává časem spíše zátěží, povinností, nudou a stresem, než vášní a zábavou a poznáním. Je to zkrátka vše o tom, co si máte zapamatovat a co skutečně vnímáte a cítíte uvnitř karty. Jde o to, že k zapamatování si tolika významů je zapotřebí používat nejen levou mozkovou hemisféru (logické myšlení).

5 Chcete-li se naučit tarot snadno a používat ho jako duchovní nástroj, budete muset do učení zapojit i pravou mozkovou hemisféru, která má co dočinění s kreativitou, fantazií a intuicí. Tarot je tak krásně intuitivní. Jen při pohledu na metafory karty, vás může ťuknou vaše hluboká vnitřní moudrost a dovolí vám tak přistoupit k postřehům, které máte ukryty hluboko v sobě a své duši. Takže když budete k učení používat jen levou hemisféru a budete se snažit zapamatovat si významy jednotlivých karet, bude vaší pravé hemisféře chybět zkušenost, která vám umožní vytvořit si osobní a intuitivní spojení s každou kartou. Moje strategie k překonání této chyby: Při učení tarotu používejte obě mozkové hemisféry, pravou i levou. Neučte jen významy klíčových slov a fráze pro jednotlivé karty. Naučte se techniky a systémy, které vám pomohou interpretovat všechny tarotové karty. V kurzu Tarotové významy 1 se například dozvíte, jak interpretovat obraz, nebo příběh uvnitř karty, takže si budete moci jakoukoliv kartu okamžitě spojit s jejím hlubším významem. A to není jen se učit nazpaměť tarot. Aktivně spolupracujete s tarotovou kartou, přivádíte ji k životu, což je více zábavné, než jen učení se frázím. Budeme provádět praktická cvičení, které vám pomohou získat významy karet od srdce a intuitivně. Chyba 2.

6 Cítíte se zahlceni a zmateni všemi těmi tarotovými významy? Zjistili jste, že naučit se 78 významů tarotových karet je dost těžké. Co ale s tím, když zjistíte, že v každé knize, na každé internetové stránce je mnoho různých významů pro jednu kartu, což teprve pro všech 78? Takže další zmatek a nejistota, kde a jak si vybrat ten správný význam. Má smrt znamenat změnu? Konec? Nový začátek? Znovuzrození? Něco dobrého, či špatného? Skutečnou smrt? Ztrátu? Konec vztahu? Novou fázi stávajícího vztahu? No, není divu, že cítíte zmatek. Zdá se, že každý autor má trochu jinou představu, jiný nádech a jiné pojetí té které karty, takže je zcela přirozené, že se člověk cítí tak trochu zmateně, když pátrá po tom správném významu. Zde je ale pravda: Často tyto zdánlivě odlišné významy hovoří o stejných věcech. Je to o tom, že každý autor pohlíží na Tarot z trochu jiného úhlu pohledu. Je to jako známý příklad o tom, jak popsat hrušku. Je to vždycky hruška, ale jeden člověk ji může popsat jako kulaťoučkou, jiný jako podlouhlou. Jeden jako nažloutlou, druhý jako žlutou. Popisy mohou být odlišné, ale vždy jde o jednu věc-o hrušku. Tak je to i s tarotovými kartami. Vždy jde o stejnou kartu, ale každý člověk ji může přisoudit trochu odlišný význam. Vidíte, mnoho tarotových čtenářů a autorů, kteří přišli na svou vlastní individuální a velice hlubokou duševní cestu s tarotovými kartami.

7 Vybrali si významy, které jsou pravdivé pro ně, ale které nemusí být pravdivé pro vás. Takže co je lepší postup, učit se cizí významy, nebo si vytvořit své, které vám půjdou od srdce a tudíž lehčeji? Které nebude těžké si zapamatovat a umět je používat ve výkladech? Takže čerpat z vašich vlastních zkušeností s kartou, vybrat si její význam podle vlastního pocitu je pro vás to pravé a je to jednoduší, než se spoléhat na to, co o významu karty říkají jiní. Moje strategie k překonání této chyby: Pokud jsou pro vás tarotové karty zcela novou záležitostí, vezměte je do ruky, prohlédněte si, rozdělte podle jednotlivých barev a pokuste se najít co nejvíce společných témat pro každou skupinu. Zapomeňte na to, co se píše všude kolem o jejich významu. Vezměte jen společná témata pohárů, mečů, pentaklů, holí, nebo es, dvojek, desítek. A již vidíte, proč existuje tolik různých významů tarotových karet. A jak budete pokračovat v prohlídce, vezměte na vědomí své vlastní významy. Co ve vás evokuje a vyvolává třeba eso mincí? Nebo již zmiňovaná Smrt? O čem vypovídají poháry, nebo meče? V tuto chvíli je dobré začít si vést deník, nebo založit sešit, ve kterém budete mít každá karta svou stránku, na kterou si budete zapisovat své vlastní významy tarotových karet. Zapište si sem své vlastní zkušenosti s každou kartou, včetně příběhů, obrazů a lidí, kteří na nich jsou znázornění. A hlavně dbejte na to, aby tyto koncepce byly pravdivé pro vás.

8 Tyto osobní významy, budou nejsilnější, protože reprezentují vaši vlastní cestu s kartami a rezonují s vaší velmi hlubokou a intuitivní úrovní. Chyba 3. Nedůvěra v sebe a ve své schopnosti Hodně studentů, nebo začátečníků s tarotovými výklady dělají tu chybu, že si nevěří protože: Jejich předci byli normální a oni nejsou z páté generace čarodějek, vykladačů karet, mágů a já nevím čeho všeho. Sdělím vám jedno skromné tajemství. Nemusíte být jasnovidec, čarodějka, ani nemusíte mít předky s touto minulostí. Já také nejsem jasnovidec, nemám vize o budoucnosti, neumím provádět kouzla a magii. Neumím číst myšlenky lidí, ani neumím pohybovat na dálku s předměty. Nemám žádné zvláštní mimosmyslové schopnosti. Co ale mám a máte to i vy je intuice. Ten prastarý dar, který nám byl dán již na počátku věků a my jsme ho postupem času, nástupem moderních technologií, přestali používat. Víte, já věřím, že intuice je v každém z nás a my si musíme vybrat, zda ji budeme poslouchat, nebo ne. Takže je dobré, když je tarotový čtenář otevřen a naslouchá své intuici a svému vnitřnímu hlasu. Moje strategie k překonání této chyby:

9 Zde jsou mé strategie k posílení naší intuice. Za prvé, meditujte. Není to těžké. Posaďte se do pohodlné polohy se zavřenýma očima. Párkrát se zhluboka nadýchněte, abyste měli pocit, že jste uvolnění a dokážete relaxovat. Sledujte své myšlenky, jak mizí jako měkké, bílé mraky na letní obloze. Otevřete svou mysl, rozšiřte ji do jejího nejširšího potenciálu. Následujících 5-10 minut se pokuste setrvat v tomto uvolněném stavu. Na konci meditace si řekněte: otevírám se své vnitřní moudrosti a plně důvěřuji své intuici Dělejte to denně. Za druhé, veďte si deník svých tušení. Kdykoliv a každý to známe, kdy budete mít nějaké tušení, či výrazný pocit, zapište si to. Až si po čase svůj deník budete pročítat, budete mít kontrolu nad tím, zda vaše tušení bylo správné, nebo ne a věřte, že pokud na tomto úkolu budete poctivě pracovat, vaše intuice a vaše tušení značně zesílí. A za třetí, vykládejte si denní karty. Třeba na týden dopředu. Postupujte takto. Vyložte kartu a do svého deníku si 5 minut pište vše, i kdyby to mělo být mě nic nenapadá, co vám k této kartě přijde na mysl. Všímejte si detailů, barev, postav, zvířat, atmosféry, příběhu co vám evokuje. Později, druhý den, nebo večer. Se vraťte k vašim postřehům a srovnejte s událostmi daného dne a zjistíte, že jste opravdu dnes potkali někoho, koho vám karta představovala, nebo se stala situace, kterou karta může znázorňovat. Chyba 4.

10 Knihy o Tarotu To byla vražedná chyba v době, kdy jsem se začínala učit tarot. Karty jsem vykládala tím stylem, že jsem je měla v jedné ruce a knihu s jejich významy v roce druhé. I když jsem chtěla odhadnout, co která karta znamená, vždy jsem se pro jistotu podívala do knihy. Prostě jsem postrádal důvěru v sama sebe a místo toho se spoléhala na cizí zdroje, když jsem se měla spoléhat především na zdroj, který mám v sobě-mou intuici. Tak dlouho a tolik jsem se spoléhala na mé knihy, že již nezbyl prostor pro mě. Nemohla jsem se hnout v mých zkušenostech, nemohla jsem se rozvíjet ve čtení tarotu pro mě ani pro ostatní. Jak neprofesionální. Jak nudné. Mé výklady byly suché, bez života a opravdu nudné. Dnes bych je popsala tak, že umí zpívat. Dříve byl můj výklad spíše suchý seznam významů, dnes umím napsat, či sdělit krásné věty s hodnotným obsahem. Když jsem tedy své knihy uklidila zpět do knihovny a řekla si, že je čas to opravdu změnit, pokud se tarotu chci opravdu a na úrovni věnovat, otevřel se mi tím nový svět. Naučila jsem se vykládat intuitivně, karty mi začaly sami povídat své příběhy a to poměrně snadno a hlavně rychle. I výklady byly přesnější a já z nich měla a mám lepší pocit. Moje strategie k překonání této chyby:

11 Pokud jste přesvědčeni o tom, že je pro vás těžké uklidit všechny knihy, které jste dosud o významu tarotových karet nakoupili, Že je pro vás obtížné nepátrat na internetu po významech tarotových karet. Pokud jste přesvědčeni, že to bez nápovědy a toho, co vymyslel již někdo jiný nezvládnete, zkuste toto. Dejte si slib, že dalších pět výkladů zkusíte udělat sami, bez nápovědy v knihách. Dalších pět výkladů udělejte jen za pomoci svého zdroje-vaší vlastní intuice a citu. Budete se sami divit, kolik toho o tarotu víte a znáte. Překvapíte sami sebe-věřte mi. Sama jsem si tím prošla. Dejte si tedy šanci, ukliďte knihy zpět do poličky a spojte se se svým nitrem. Jedině tak se z vás stanou opravdu dobří a úspěšní čtenáři tarotu. Chyba 5. Jedině Keltský kříž Téměř každá tarotová kniha obsahuje některé druhy Keltského kříže. Výkladu složeného většinou z deseti karet, který je brán jako základní rozložení tarotových karet. Možná si myslíte, že je vhodné ho používat na všechny výklady, bez ohledu na to, jaké máte zkušenosti. Nechápejte mě zle, Keltský kříž je skvělý a krásný rozklad, který přináší někdy velmi hluboké poznatky pro některé situace, ale ne každý ho potřebuje. Pokud chcete vědět, co nastane zítra, nebo rychlou odpověď pro nějakou vaši záležitost, mohli byste, pokud k výkladu použijete deset karet, skončit zmatení a se ztrátou sebedůvěry.

12 Chcete-li totiž přečíst Keltský kříž dobře, musíte být již zruční a vycvičení v hledání kombinací a vazeb jednotlivých karet v něm obsažených. A to jsou dovednosti, které začátečníci většinou opravdu ještě nemají. Moje strategie k překonání této chyby: Za prvé a především, nepoužívejte zatím Keltský kříž pro obyčejné a běžné denní výklady. Začněte s 1, 2 nebo 3 kartami, dokud opravdu nepocítíte dost velké sebevědomí a sebedůvěru, abyste mohli zvednout počet karet ve svých výkladech. Pamatujte, že tarot nemusí být složitou a stresující záležitostí. Učení může být zábavnou, poučnou a poutavou záležitostí. A když se budete učit s radostí, stanete se rychleji jistějšími, přesnějšími a lepšími intuitivními čtenáři tarotu, pro které nebude problém poskytovat lidem duchovní rozvoj, osobní vhled, transformace a změny v jejich, ale i ve vašem životě. Takže to je nový způsob, jak se učit TAROT. Od srpna 2014 budu vést kurz Tarotové významy 1, na které bude navazovat druhý on line kurz Tarotové významy 2. Více o kurzu, jeho modulech, bonusech, a mnoho dalších informací se dozvíte na tomto odkaze. ON LINE KURZ TAROTOVÉ VÝZNAMY 1

Tarotová galerie. Jak jste na tom se svou intuicí?

Tarotová galerie. Jak jste na tom se svou intuicí? 1 Tarotová galerie Jak jste na tom se svou intuicí? Necháváte se v běžném životě vést svými pocity, svým vnitřním vedením, anebo pro svá rozhodnutí vždy potřebujete logické zdůvodnění? Nebo to máte půl

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se.

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se. Kapitola 1 Nesnášíte učení? STOP Určitě valná část z vás, která otevřela tuto knihu, se potýká s problém jak se lépe učit. Sedíte nad knížkou hodiny, ale do hlavy nenacpete nic. Díváte se na písmenka,

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

Jak vypadá můj cíl teď?

Jak vypadá můj cíl teď? Začátek sezení 1 1. Do čeho byste se pustil, kdyby jste věděl, že se to 100% povede? 2. Co byste (u)dělal, kdybyste se nebál? 3. Aby váš život byl perfektní, co by se muselo změnit? 4. Jakého nejlepšího

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

cvičení (pro nalezení vztahu ke své sadě a pro pochopení struktury tarotu) praktické procvičování metody + cvičení na procvičení významu karet

cvičení (pro nalezení vztahu ke své sadě a pro pochopení struktury tarotu) praktické procvičování metody + cvičení na procvičení významu karet KORESPONDENČNÍ emailový KURZ 6 lekcí, cena 1800Kč. Lekce: 1. výběr sady, struktura tarotu, postup výkladu krok za krokem cvičení (pro nalezení vztahu ke své sadě a pro pochopení struktury tarotu) 2. metoda,

Více

PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? DOBRÁ PAMĚŤ ZÁKLAD ÚSPĚCHU

PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? DOBRÁ PAMĚŤ ZÁKLAD ÚSPĚCHU PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? Lidé, kteří si zapamatují celý balíček karet za dvě minuty nebo si uloží do paměti dvě stě cizích slovíček za pět minut, nemusí mít fotografickou paměť. Oni pouze znají paměťové techniky

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě.

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. CESTA ZPÁTKY K SOBĚ Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. 1. krok Vztah k sobě Vztah k sobě je základ pro všechny

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Komarek, právě jste si zakoupili Tarot Rozhodnutí, který vám může usnadnit rozhodování v situacích, v nichž se cítíte bezradní. Stojíte na životní křižovatce, nabízí se vám několik různých

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Datum 12. 2011 22. 02. 2011 Jana 3. OA3 Němčina 22. 02. 2011 Jana 4. OA4 Němčina 22. 02. 2011 Marie 3. OA3 Němčina

Více

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní.

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní. Jsem dokonalý takový, jaký jsem. Odkládáme-li lásku k sobě samým na dobu, kdy budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme dokonalí právě tady a právě nyní. Nejsem ani příliš mnoho, ani příliš málo. Nikomu

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Jejich účelem je uvolnění potenciálu, který v sobě ukrývá spojení racionálního a emocionálního myšlení.

Jejich účelem je uvolnění potenciálu, který v sobě ukrývá spojení racionálního a emocionálního myšlení. Lekce 1: Myšlení Teoretický úvod: Klíčovou a zároveň unikátní schopností lidského mozku, která nás odlišuje od ostatních živých tvorů, je myšlení. Myšlení bychom mohli definovat jako poznávací (kognitivní)

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Nováku, Děkujeme, že jste si zakoupili právě výklad Tarotu spřízněných duší. S jeho pomocí nahlédnete do tajemství mezilidských vztahů a ne vždy se nutně jedná o vztahy milenecké. Spřízněné

Více

Vámi vybrané karty 2 / 8

Vámi vybrané karty 2 / 8 Vážený pane Nováku, Děkujeme za zakoupení výkladu Tarotu financí. Tato oblast je jednou z nejčastěji dotazovaných, protože i když peníze nejsou všechno, pak bez nich se žije velice složitě. Proto se také

Více

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Co to je utkvělá víra v náboženský systém? Je to obraz promítnutý do vědomí. Síť utkaná v naší duši. Je to postoj k životu, kterému jsme

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

Seminární práce ze Sociální pedagogiky

Seminární práce ze Sociální pedagogiky Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Seminární práce ze Sociální pedagogiky Zpětné postřehy ??? Salmovská 8, 120 00 Praha 2, tel.: +420 211 222 440, fax: 211 222 441, e-mail: jabok@jabok.cz,

Více

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz Miliónový rok David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz ÚSPĚCH NENÍ ŽÁDNÉ TAJEMSTVÍ ZPŮSOB MYŠLENÍ + VĚCI DĚLAT MÁTE JEDEN CÍL OVLÁDAT ENERGII (život sám i hmotné věci v něm jsou energie) (otevřete

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ PRACOVNÍ LISTY To, co u nás uvidíte, vás může nadchnout, zaujmout, líbit se a inspirovat. Může vás to přimět přemýšlet o věcech, o kterých jste dosud nepřemýšleli. Může se

Více

Umění učit se. Bc. Alena Kozubová

Umění učit se. Bc. Alena Kozubová Umění učit se Bc. Alena Kozubová Soustředění Pokud se chcete soustředit na nějaký text, nejprve se musíte naučit soustředit sami na své tělo. Udělejte si ve svém pohodlí takový maličký autogenní trénink.

Více

Obsah Stránka 1. Aneta Končulová: Jak se stát dobrou mámou za 14 dní

Obsah Stránka 1. Aneta Končulová: Jak se stát dobrou mámou za 14 dní Obsah Úvod: Jak na to?...2 I. Hlava... 4 Den 1: Co to znamená být dobrá máma (teorie)...4 Den 2: Co pro mne znamená být dobrá máma? (cvičení)...6 Den 3: Práce s vlastními přesvědčeními (cvičení)...7 II.

Více

MAPA NA CESTU ROKEM 2019

MAPA NA CESTU ROKEM 2019 MAPA NA CESTU ROKEM 2019 PRACOVNÍ LISTY PRO UZAVŘENÍ ROKU 2018 A SKVĚLÝ START ROKU 2019 Než se vydám na cestu k novým obzorům, musím se nejdříve zorientovat v mapě. Kde se právě teď nacházím? Jakou cestu

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE ANDĚLSKÁ NADĚJE Vše pro Vaši duši! NEWSLETTER 01/2017 ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE Pohlazení, radost, energie a laskavost v srdci. S anděly kráčím nadšeně do nových dní roku 2017. Lehkost mého nitra je osvobozující.

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Třída 6. Předmět Angličtina Učitel Petr Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této zprávě s výsledky se dozvíte, které

Více

Co na to řekne...? 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Co na to řekne...? 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Co na to řekne...? 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Znáte nějakou situaci podobnou těm následujícím? chcete udělat něco bláznivého nebo neobvyklého, třeba si obarvit

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Lekce 2: Sebeuvědomění

Lekce 2: Sebeuvědomění Lekce 2: Sebeuvědomění Teoretický úvod: Důležitou součástí vnímání emocí je sebeuvědomění neboli uvědomování si sebe sama jako objektu svých pocitů, svého vlastního prožitku. Sebeuvědomění odráží naši

Více

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy Po tom co dokončíte Váš Hledač záležitostí srdce, mužete se sem vrátit později a test si zopakovat, abyste viděli jak se změnili některé z Vašich odpovědí. Tohle může být skvělý způsob jak sledovat Váš

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ Naučte se pomocí učebních technik snadno a rychle pravidla pro elektrotechniku k prověření odborné způsobilosti s vydáním osvědčení

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

E-book, který vymaže otazníky z vašeho života. Odpověď na každé NEVÍM JAN ČEPELKA

E-book, který vymaže otazníky z vašeho života. Odpověď na každé NEVÍM JAN ČEPELKA E-book, který vymaže otazníky z vašeho života. Odpověď na každé NEVÍM JAN ČEPELKA Odpověď na každé NEVÍM Je to už pěkných pár let a stejně na tu lekci nikdy nezapomenu. Byla a stále je pro mne důležitá

Více

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

Co ti brání v podnikání? 9. 9. 2014 - Prostějov

Co ti brání v podnikání? 9. 9. 2014 - Prostějov Co ti brání v podnikání? 9. 9. 2014 - Prostějov 1 Říkejte mi Jirko ještě vloni v červnu jsem byl ve škole dneska vedu vlastní firmu s tvorbou stránek jsem začínal ve 14 2 Co děláme v iparťákovi? 3 iparťák

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

Expert na Finance 2013 Radim Galuszka, www.radimgaluszka.cz

Expert na Finance 2013 Radim Galuszka, www.radimgaluszka.cz Prohlášení Tento materiál je informačním produktem. Jakékoliv šíření nebo poskytování třetím osobám bez souhlasu autora je zakázáno. Děkuji za pochopení a respektování tohoto sdělení. Stažením tohoto materiálu

Více

koordinátor (řídí práci ve skupině, prezentuje práci skupiny) člen týmu (spolupracuje s koordinátorem a pomáhá jeho činnosti)

koordinátor (řídí práci ve skupině, prezentuje práci skupiny) člen týmu (spolupracuje s koordinátorem a pomáhá jeho činnosti) Užitečné weby Co se naučíte Získáte přehled o užitečných webových stránkách různého druhu a o tom, jak je můžete v životě využít. Vytvoříte si myšlenkovou mapu o různých druzích užitečných webů na internetu.

Více

v Čechách a na Slovensku

v Čechách a na Slovensku Bestseller v Čechách a na Slovensku v Čechách a na Slovensku JAK ZAČÍT multi level marketing strašák nebo příležitost? IVO TOMAN TAXUS International s.r.o., Praha Tel.: 800 182 987 (8001TAXUS) IVO TOMAN

Více

Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu P-KAP 1. díl Čtenářská gramotnost

Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu P-KAP 1. díl Čtenářská gramotnost Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu 1. díl Čtenářská gramotnost Mgr. Květa Popjuková Garantka oblasti Čtenářská a matematická gramotnost Národní ústav pro vzdělávání podpora krajského

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

PROBLÉM DELEGOVÁNÍ v procesu VEDENÍ LIDÍ v praxi vedoucího/řídícího pracovníka:

PROBLÉM DELEGOVÁNÍ v procesu VEDENÍ LIDÍ v praxi vedoucího/řídícího pracovníka: VEDENÍ LIDÍ a DELEGOVÁNÍ PROBLÉM DELEGOVÁNÍ v procesu VEDENÍ LIDÍ v praxi vedoucího/řídícího pracovníka: forma ukládání úkolů PROČ zdůvodnění úkolu ztotožnění se pracovníka s úkolem přesvědčit se o tom,

Více

Lekce 1: Co je to tým?

Lekce 1: Co je to tým? Lekce 1: Co je to tým? Teoretický úvod: Ať už chceme nebo ne, často se stáváme členem týmu. Schopnost týmové spolupráce je žádanou dovedností, kterou vyhledávají personalisté a na níž stojí úspěch a konkurenceschopnost

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

Sebeuzdravující-Moment UK, Londýn Duben Potvrzené

Sebeuzdravující-Moment UK, Londýn Duben Potvrzené Sebeuzdravující-Moment UK, Londýn Duben Potvrzené Prožitkový večer Pátek, 7. Duben 19:30 Registrace 20:00 až cca. 22:00: Balance-Recovery Prožitkový večer Finanční vyrovnání: 30 Balance-Recovery Prožitkový

Více

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 1 1. Naučte se být sami sebou a sami se sebou V dnešní době není vůbec jednoduché být sám sebou a zůstat přirozený a harmonický, prostě takový, jakého nás příroda

Více

Škola: CEKPV Datum:

Škola: CEKPV Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ScioŠkoly Souhrnný přehled - Škola: CEKPV Datum: 13. 11. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi Milí rodiče, díky knihám ze série Disney Uč se s námi zvládnou vaše děti spoustu učiva mnohem snadněji. Uvnitř této knihy naleznete jasné a přehledně uspořádané úkoly, které vašim dětem pomohou při osvojování

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Vaše dítě už umí plavat, ještě to však neznamená, že UMÍ plavat. Velice často se potkávám s rodiči, kteří hrdě hlásí: mé dítě už umí plavat.

Vaše dítě už umí plavat, ještě to však neznamená, že UMÍ plavat. Velice často se potkávám s rodiči, kteří hrdě hlásí: mé dítě už umí plavat. Vaše dítě už umí plavat, ještě to však neznamená, že UMÍ plavat. Velice často se potkávám s rodiči, kteří hrdě hlásí: mé dítě už umí plavat. I já jsem stejně hrdá máma. A když mé děti udělaly první tempa,

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání . Klíčové informace pro Kolegy 1 Co znamená? Co kolegové říkají Je to mít úspěch ve své kariéře a být povýšen/a. Je to volba, kterou mám na pozici, ve které pracuji. Je to možnost. Býval to program Možností,

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Možnosti pracovním profesního trhu rozvoje NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Škola Základní škola, Třída 6. A Předmět Angličtina Učitel Mgr. Dagmar Vážená paní učitelko, vážený pane

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 4. A Předmět Angličtina Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Metodika vedení čtenářské dílny 1

Metodika vedení čtenářské dílny 1 Metodika vedení čtenářské dílny 1 Iva Procházková, Hlavní výhra Věková skupina žáků: 9 10 let Úroveň čtenáře: Čtenář průzkumník zpracování informací, hodnocení textu Cíl aktivity: Žák už při čtení předvídá,

Více

Program Podnikání 2. týden. Peněžní

Program Podnikání 2. týden. Peněžní Program Podnikání 2. týden Peněžní alchymie Tento týden se podíváme na peníze. Toto je podle mně tak naprosto zásadní téma, že je hned jako druhé v našem programu. Přála bych si, abych věděla to, co dnes,

Více

Písemná práce jak rozumět zadání

Písemná práce jak rozumět zadání U písemné práce se setkáme se 2 dokumenty: Písemná práce jak rozumět zadání 1) TESTOVÝ SEŠIT 1. strana = informace 2. a další strany = zadání 2) ZÁZNAMOVÝ ARCH 1. strana = volba tématu 2. a další strany

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 3. A Předmět Francouzština Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

7 KROKŮ. Jak si do svého života přivolat pravého partnera. Doporučení:

7 KROKŮ. Jak si do svého života přivolat pravého partnera. Doporučení: 7 KROKŮ Jak si do svého života přivolat pravého partnera Doporučení: Kupte si krásný deník, do kterého si budete zapisovat svoje objevy a odpovědi na otázky z e- booku. Nespěchejte, nechte si čas na objevení

Více

Centrum čtení LETÍME DO VESMÍRU II.

Centrum čtení LETÍME DO VESMÍRU II. Centrum čtení 1. Pracujte společně. Vezměte si jeden pracovní list OHROMNÉ HVĚZDY a kaţdý se na něj podepište. Zapište datum. 2. Přečtěte si, co je na listu. Čtěte nahlas, střídejte se po větách. Vypracujte

Více

Téma 7 : Podnikání. Jak začít podnikat. Povinnosti podnikatelů.

Téma 7 : Podnikání. Jak začít podnikat. Povinnosti podnikatelů. Téma 7 : Podnikání. Jak začít podnikat. Povinnosti podnikatelů. A Nastupuji do zaměstnání 2 A1 Úvod.2 A2 Slovní zásoba: Kariéra..5 A3 Čtení: Agenturní zaměstnávání..6 A4 Video: Jak zvládnout první den

Více

Člověk je tvor společenský Metodický list

Člověk je tvor společenský Metodický list Člověk je tvor společenský Metodický list práce s interaktivní tabulí a sešitem - skupiny živočichů, odlišnost sociálních skupin, pravidla kamarádství diskuse - důvody lidské potřeby společnosti Obecné

Více

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění Str. 1 V tomto Ebooku Vám odhalím pozadí textů několika mých e-mailů, které reálně přinášejí různé výsledky. Dozvíte se, jaký účel mají jednotlivé odstavce a proč volím právě tato slova. Na následujících

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst STRATEGIE ČTENÍ Přemýšlení o tom, jak číst METAKOGNICE Uvažování myšlení Než budeš schopen opravdu zvýšit svoje dovednosti při čtení, potřebuješ rozumět tomu, co se děje v mysli dobrého čtenáře, když čte.

Více

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Ekvádoru? K tomu, co vymyslíte, můžete namalovat i obrázek.

Více

Zaručený návod, jak mít

Zaručený návod, jak mít Zaručený návod, jak mít jistou práci a mzdu Rady k nezaplacení 1. Jak získat práci a začít vydělávat peníze 2. Že vám agentura práce najde práci za vás 3. Co říkají lidé, kteří pracují pro agenturu práce

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ, TIM FEARON Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Jsem asertivní, mám právo... Metodický list

Jsem asertivní, mám právo... Metodický list Jsem asertivní, mám právo... Metodický list samostatná a skupinová práce - jaké pocity chci vzbuzovat v ostatních, jaké vzbuzuji, jaké vzbuzují ostatní ve mně práce s interaktivní tabulí a sešitem - asertivní

Více

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2019 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2019... 5 Rok 2018 a naše sebehodnota... 8 Rok 2019

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena?

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena? Úvod Rjúta Kawašima MD, Univerzita Tohoku Proč byste si měli trénovat mozek? Tato pracovní kniha vám má pomoci obnovit mládí mozku a rozvinout jeho fungování na ještě vyšší úrovni. Jakmile překročíte dvacátý

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

Didaktický test Na co se mě vlastně ptají?

Didaktický test Na co se mě vlastně ptají? Didaktický test Na co se mě vlastně ptají? Základní slovníček: SPRÁVNĚ x CHYBNĚ JE PRAVDIVÉ x NENÍ PRAVDIVÉ (správný tvar) (chybný tvar, chyba) Styly písma: KURZIVA (vyznačeno kurzivou) TUČNĚ vyznačená

Více

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová DUCHOVNÍ ANTIDEPRESIVUM aneb Jak nezobat pilule a být v pohodě Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ 3 Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová, 2011

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015 Název kapitoly 5 RAD A TIPŮ Jak vydělávat peníze na burze elektronická publikace 2015 1 Pár slov úvodem Pár slov úvodem Investování a obchodování na kapitálových trzích se věnuje již od roku 2006. Je absolventem

Více

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz Hubněte zdravě......a natrvalo Pohyb pilíř zdraví www.stob.cz www.stobklub.cz Chybí vám radost ze života? Máte pocit, že tělo i duše chátrá a žijete v uspěchané době bez zážitků, potěšení a chvil jen pro

Více