Rady pro vlastní bezpe nost: Doprava pouze Vlaky Autobusy Lod /Ferry Taxi Monorail

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rady pro vlastní bezpe nost: Doprava pouze Vlaky Autobusy Lod /Ferry Taxi Monorail"

Transkript

1 Sydney -Austrálie (v6) Sydney Všeobecné informace Sydney je největším, nejznámějším, nejzajímavějším (ale ne hlavním) městem Austrálie. Přestože je místem, kde začalo osidlování Austrálie Evropany (1788), Sydney je relativně velmi mladé město. Stojí za to si uvědomit, že ještě před 220 lety v Sydney nestála jediná stavba. V současné době má Sydney kolem 4 miliónů obyvatel, kteří žijí většinou v předměstích. Sydney je zároveň velmi multi-kulturním městem, kde se mísí lidé ze všech koutů světa. Centrum města známe zde jako city je relativně malé, asi 3 x 2 kilometry. Kromě známých turistických atrakci jako (přístav, Harbour Bridge, Opera House, sydneyská věž), obsahuje centrum vládní a výškové budovy a je businessovým srdcem státu. Téměř všichni obyvatelé Sydney bydlí ve velmi rozlehlých předměstích (zhruba 60 x 60 kilometrů) což proslavuje Sydney jako největší vesnici na světě. Stravování Sydney nabízí obrovský výběr jídel ze všech možných koutů světa. Má nespočetný počet restaurací/jídelen (i 4 české/slovenské), ve většině z nich se dá koupit oběd od $8 a večeře od $12 ( jídlo v restauracích $10 až 30). Levnější možností jsou různé take-away obchody kde se prodává fast food $ 7-10 (sendviče, hamburgery, fish and chips, kebab, atd- Sendviče od $4 do 7, pizza čtvrtinka do ruky- $3-4. Populární je také společné koupeni velké pizzy pro 3 až 4 lidi. Tohle by vyšlo na $3 až $6 na osobu. Podobně levná možnost je koupeni potravin přímo v supermarketu. K pití stačí vynikající pitná voda z kohoutku, je dávána zdarma i v restauracích ke každému jídlu. Komunikace o Internet - v Sydney a hlavně v centru je velké množství levných internetových kaváren. o Mobily - v Austrálii fungují české sim karty (roaming). Podle potřeby je zde také možnost zakoupení australské sim karty (společnosti Vodafone, Optus, Telstra nebo Virgin). o Telefonní karty - kromě možnosti volání přes Skype je možné si zakoupit jednu z desítek telefonních karet, z kterých se dá velmi levně volat do Evropy i po Austrálii. Nejlevnější karty stojí $5 až $10, některé však mají drahé spojovací poplatky. Doporučena je karta Daybreak. Na telefonní karty je nejlépe volat z pevné linky nebo veřejného telefonu (při použití mobilu by to přišlo velmi draho!!!) Počasí V červenci a srpnu je v Austrálii zimní období, což znamená velmi rozdílné počasí a teploty pro různé oblasti Austrálie. V Sydney, Melbourne a jižněji položených místech je chladno, s denními teplotami od 9C do 18C, nočními od 1C do 12C. Přestože občas zaprší (zvlášť v Melbourne) a/nebo je větrno, většina zimních dnů je slunných s modrou oblohou. V blízkých Blue Mountains (100 km západně od Sydney) je o 5C až 7C chladněji. Důležité informace Osobní bezpečnost Sydney a Austrálie jsou relativně bezpečné Jako všude jinde je důležité být ostražitý a zbytečně se nevystavovat nebezpečí. Telefonní číslo pro policii/hasiče a ambulanci je 000 (volání zdarma).

2 Rady pro vlastní bezpečnost: o Nestopovat o Dbát varovných/informačních cedulí o Pozor při přecházení cest/ulic/křižovatek (dívat se nejprve vpravo a potom vlevo!!!) o Být zvlášť ostražitý v centru města (v noci) o Být si vědom vodních proudů v moři a jak se z nich dostat (plavat směrem podél plaže) o Chránit se před velmi ostrým sluncem = klobouk a krém 30+!! Doprava V Sydney je poměrně dobrá městská hromadná doprava, která se skládá z vlaku (něco mezi českými vlaky a tramvajemi), autobusu a lodi/ferry.. Za zmínku stojí, že dopravní podnik uznává studentské slevy pouze studentům studujícím v Austrálii. Vlaky Vlaky jezdí v pravidelných intervalech (méně o víkendech) a pokrývají většinu Sydney. Individuální jízdenky se prodávají ve stanicích a to buď u přepážek nebo v automatech. V případě velmi častého používání vlaku se vyplatí koupit týdenní jízdenku ($30 - $50 podle délky). Vlaky nabízí výraznou slevu na zpáteční jízdenku a to kdykoliv v pracovní dny (popat) od 9 hodin rána a kdykoliv o víkendu. Tato jízdenka se jmenuje off-peak. Autobusy Autobusy pokrývají zejména časti Sydney, kde není (nebo je omezena) vlaková doprava. Většinou se jedna o přímořské oblasti severní a východní Sydney. Na přijíždějící autobus je nutné zamávat a v případě vystupování je nutné zmáčknout tlačítko stop. Do autobusu se jinak nastupuje pouze předními dveřmi. Ceny autobusových jízdenek se určují kilometrovými zónami. Lodě/Ferry Z hlavního přístavu Sydney zvaného Circular Quay (mezi mostem Harbour Bridge a Operou House) vyplouvají lodě na opačný břeh přístavu, do blízkých přímořských čtvrtí, do Zoo a do Manly, hezkého plážového letoviska. Individuální jízdenky se dají zakoupit přímo v jednom z několika přístavních nástupišť. Je také možné koupit zlevněnou deseti-jízdenku (ferryten) na kterou může cestovat více lidi. Cena jednotlivé jízdy podle vzdálenosti min $5,50 Vyhlídková plavba lodí v Sydney okolo budovy opery, pod přístavním mostem a kolem známých městských čtvrtí $ 25,- Taxi Taxíků jsou v Sydney mraky. Volné/neobsazené taxi mají na střeše malé svíticí světlo a zastaví na zamávání. Platí se kolem $3 za nastoupení a $2 za kilometr. Monorail Centrem Sydney jezdí také takzvaná monorail, vláček který jezdí po sloupech ve výši asi 10 metrů. Hlavní spád je oblast západní části centra a Darling Harbour., cca $5, 40.

3 Doprava z/na mezinárodní letiště (možnosti) Vlak nejrychlejší doprava z/na letiště je vlakem (asi 12 minut na hlavní nádraží v centru). Vlak na letiště odjíždí z hlavního nádraží (Central Station) z nástupiště číslo 23. Bohužel cena jízdného mezi letištěm a centrem je velmi drahá ($14) a proto při skupině 3 a více lidí vyjde levněji jet taxíkem. Taxi do centra města (15 25 minut) stojí kolem $25 - $30 Atrakce Sydney a okolí Rada podniku (kromě dopravního podniku) poskytuje studentské/mládežnické slevy i turistům ze zamoří. Proto nezapomenout na studentské karty!! Centrum Sydney přistav (Circular Quay) a blízké okolí Circular Quay Hlavní dopravní přistav Sydney je situován mezi Operou House a Harbour Bridge. Z přístavu odjíždí lodě (městská doprava i privátní), do přilehlých čtvrtí, do Zoo a do hezkého letoviska Manly. Harbour Bridge most Harbour Bridge vyhlídka z pylonu $9.50 (10-17hod) S Operou House nejznámější ikona Sydney. Postaven v době ekonomické krize v roce Dlouhý 1,150m, široký 50 metrů, obsahuje 2 vlakové koleje, 9 pruhů pro auta a chodník pro chodce. Vyhlídka z jižního pylonu ($9.50, 10 17hod) nabízí suprový a unikátní výhled na město, most a přistav. Rocks Nejstarší a atraktivní část Sydney, ležící mezi přístavem Circular Quay a mostem Harbour Bridge. Kromě speciální atmosféry nabízí řadu drahých restaurací, ale také známé hospody.

4 kostel St Patricks, Churchhill jeden z prvních kostelů Sydney (1844) jižně od Harbour bridge (Grosvenor St) 11 nedělních mší svatých Opera House Spolu s Harbour Bridge nejznámější ikona Sydney a zároveň jedna z nejoriginálnějších staveb na světě. Nachází se mezi přístavem Circular Quay a botanickou zahradou. Kromě koncertu je možnost si zaplatit provedení Operou (sály atd), nebo také jen (zdarma) navštívit veřejné prostory (kromě koncertních sálů) které jsou ale pro mnohé, z důvodu betonové konstrukce zklamáním. Prohlídka interiéru a koncertních sálů s výkladem stojí kolem $17- $23. Botanická zahrada Nachází se v severo-východní časti centra, na východ od Opery House. otevřena červenec 7 17hod, srpen 7 17:30 hod), vstupné zdarma mapa: data/assets/image/89118/syd-disability-access.jpg Luna Park Na severní straně zálivu pod Harbour Bridge vstup zdarma (platí se individuální jízdy), otevřeno po/čt/ne od 11 do 18hod, pat-sob od 11 do 23hod Kaple a muzeum Mary McKillop Mary McKillop - první australská svata muzeum a kaple ve které je hrob svaté se nachází ve čtvrti North Sydney (7 Mount Street). Jsou dosažitelné vlakem (2. zastávka za Harbour Bridge) nebo z centra pěšky přes Harbour Bridge (asi 30minut). Muzeum a kaple jsou otevřeny od 10 do 16 hod (vstup do muzea $5 - $7.50) Zoo (Taronga Zoo) Velmi hezké ale drahé zoo se nachází se na severní straně zálivu a je dosažitelné lodí z Circular Quay (asi 10 minut). vstupné ($23 - $37), otevřeno 9 17 hod Art Gallery (obrazová galerie) Ve východní časti centra (mezi katedrálou P Marie a botanickou zahradou) Vstup zdarma (kromě speciálních exhibic), otevřeno od 10 do 17 hod.

5 NSW Parliament V jižní časti Macquarie Street nedaleko katedrály Panny Marie Katedrála Panny Marie (St Mary s Cathedral) Katolická, neo-gotický styl, největší chrám v Austrálii (107m dlouhý) Nachází se na severo-východní straně Hyde Park (mše sv. po-pat 6:45, 13:10, 17:30, sob 9, 12:10, 18, ned 7, 9, 10:30, 18) Australské museum (Australian Museum) jižně od katedrály P Marie a východně od Hyde Park (9:30 17 hod) Hyde Park Nejznámější park v centru města mezi College Street and Elizabeth Street Sydney tower Známá věž (305m vysoká). Nabízí hezký denní i noční výhled na celou Sydney. V ceně poměrně drahé vstupenky je i interaktivní film. Sydney vez (9 22:30 hod), $ $24.50)

6 Queen Victoria Building (QVB) Architektonicky jedna z nejkrásnějších budov v Sydney (luxusní obchody) Radnice (Sydney Town Hall) Jižně od Queen Victoria Building, Zároveň stanice metra/vlaku Katedrála Svatého Ondřeje (St Andew s Cathedral) Anglikánská katedrála Nachází se hned vedle radnice na George Street (střední část centra) čínska čtvrť (Chinatown) Známá čínská čtvrť se nachází na západ od George Street v jižní části centra. Kostel sv Petra Juliana (St Peter Julian) Na George Street 641 / okraji čínské čtvrti Mše svaté přes týden v poledne ve 12:10 Trhy - Paddy s markets u Chinatown (čtvrtek až sobota 9-17) Hlavní vlakové nádraží (Central Station) V jižní časti centra mezi ulicemi Elizabeth a George. Z východní časti nádraží jezdí městské vlaky (Sydney), ze západní části meziměstské (např. Blue Mountains, Canberra, Wollongong). oblast Darling Harbour Darling Harbour, situován v západní časti centra, je zábavnou a oddechovou častí Sydney. Kromě řady restaurací je zde možnost navštívit casino, akvárium, výstaviště, kino IMAX (3D), čínskou zahradu a radu jiných zajímavostí. Akvárium 9 do 22hod, $18 - $26 Super akvárium (největší na jižní polokouli) se nachází v zapadni časti centra na začátku Darling Harbour. Je drahé, ale stoji za návštěvu!! Námořnické museum (National Maritime Museum) Vstupné - na expozici zdarma, prohlídky jednotlivých lodí (koráby,vojenské,ponorky) $6 - $30

7 Kino Imax 3D Theatre (10 22 hod), $15 - $18 Čínská zahrada (Chinese Gardens) Hezká zahrada/oáza v jižní časti Darling Harbour 9:30 17 hod, ($6) Outback centre hod, představení ve 13, 15, 17 hod (zadarmo)

Kaplan International Melbourne

Kaplan International Melbourne Kaplan International Melbourne Naše škola se nachází přímo v centru města Melbourne. V novém kampusu jsou klimatizované a příjemné učebny. Škola má moderně vybavené studijní centrum a třídy. V této části

Více

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince.

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince. Tbilisi Doprava z letiště centrum Tbilisi Taxík - 15-35 GEL Vlak 0,5 GEL/osoba, vlakové nádraží je přímo naproti letišti. Cílová stanice ve městě je Station Square. Další důležité nádraží je Didube. Točené

Více

Melbourne. Město leží na březích řeky Yarra river. Jižní Melbourne je omýván zátokou Port Phillip.

Melbourne. Město leží na březích řeky Yarra river. Jižní Melbourne je omýván zátokou Port Phillip. Melbourne Melbourne je hlavní město australského státu Victoria(- The Garden State- Zahradní stát) a druhé největší město v zemi (po Sydney). Počet obyvatel je 3,8 mil. V letech 1901 až 1927 byl hlavním

Více

Kaplan International Vancouver

Kaplan International Vancouver Kaplan International Vancouver Vítejte v Kaplan International Vancouver! Škola se nachází v centru města, poblíž slavné Robson Street, Stanleyparku a pláží. Protože ze školy do slavných lyžařských areálů

Více

Bazény 3* hotelu San Nicola

Bazény 3* hotelu San Nicola ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 18.5. - 26.5.2019 8990 Kč Organizovaný zájezd pro železničáře vlakem. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajištuje si každý sám) Bazén hotelu San Nicola (nahoře), bazén v Posejdonových

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2016-2017 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: E-mail: Domácí VŠ: Domácí fakulta: Obor studia: Hostitelská země: Hostitelská VŠ: Délka pobytu: Univerzita

Více

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program KRÁLOVSKÉ PALÁCE Buckingham Palace Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě.

Více

Vzory jízdních dokladů ČD. platných na autobusové lince AE

Vzory jízdních dokladů ČD. platných na autobusové lince AE Vzory jízdních dokladů ČD platných na autobusové lince AE Stav k 15. 6. 2014 POSTUP PŘI KONTROLE JÍZDNÍCH DOKLADŮ 3 1. JÍZDENKY VYSTAVENÉ NA STANDARDNÍCH TISKOPISECH 3 1.1 Jednosměrná jízdenka pro všechny

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Glykorissa Beach*** Novinka! ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel ,

Glykorissa Beach*** Novinka!  ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel , Glykorissa Beach*** ŘECKO Samos / Pythagorion Poloha: oblíbený hotel v klidném prostředí je zasazen do svahu nad mořem asi 2 km od městečka Pythagorionu, ve kterém je krásný přístav, spousta nákupních

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz. Anaxos Garden studia Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.org ŘECKO Lesvos / Anaxos www.cdtravel.cz Řecko Lesvos / / Poloha: příjemná studia tvoří 4 budovy, které jsou umístěny

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz. OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE

Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz. OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE OLOMOUC - město s nejvíce památek na Moravě - Vláček v provozu květen-srpen

Více

Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo

Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo 12:10 hod. Pojede se autobusem STUDENT AGENCY, s.r.o.

Více

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Cestopis: A. M. Bera Moje cesta začala v Praze. Do Londýna jsem jel autem (obr. 1). Cesta trvala 18 hodin. Když jsem dorazil, nebyl to přímo Londýn. Bydlel jsem ve

Více

Závěrečné semináře, leden 2016. 1. KS Oslavany, úterý 19. ledna 2016

Závěrečné semináře, leden 2016. 1. KS Oslavany, úterý 19. ledna 2016 Ukončení zimního semestru 2015 / 2016 Vážení tutoři, Vážení posluchači, zasílám Vám informace k promoci a Závěrečným seminářům pro leden 2016. Promoce se bude konat v úterý 26. 1. 2016 od 11,00 hodin v

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

Australská buš, Victoria

Australská buš, Victoria Cesta po Austrálii Velký kaňon Australská buš, Victoria I takto vypadají termitiště. Skupina termitišť v krajině je někdy srovnávána se stádem dobytka. Stejně jako dobytek jsou termiti schopní přeměnit

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

DOMOV MÍSTO, KDE ŽIJEME. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy domov, město a vesnice.

DOMOV MÍSTO, KDE ŽIJEME. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy domov, město a vesnice. DOMOV MÍSTO, KDE ŽIJEME Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy domov, město a vesnice. Domov domov je místo, kde žijeme, kam se vracíme máme zde rodinu a přátele

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

8. SPAIN TROPHY 2015

8. SPAIN TROPHY 2015 HONEYTOUR SPORTS s.r.o. Štětínská 341/38 181 00 PRAHA 8 TEL/FAX. 00420 233 550 495 MOBIL 604 762 384 honeytour@quick.cz www.honeytour.cz 8. SPAIN TROPHY 2015 Místo konání: ŠPANĚLSKO Costa Maresme, Costa

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma Karta Ötztal Card Při zakoupení karty Ötztal Card můžete navštívit 40 turistických zajímavostí a využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky,

Více

Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí

Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí Hochschule der Medien, Stuttgart, Německo ZS 2011/12 Vladimír Kebza Obsah Motivace pro studium v zahraničí Organizační záležitosti před výjezdem Praktické

Více

Vybavení školy. Váš první den ve škole. Rozpis hodin KAPLAN INTERNATIONAL CAMBRIDGE

Vybavení školy. Váš první den ve škole. Rozpis hodin KAPLAN INTERNATIONAL CAMBRIDGE Kaplan International Cambridge Naše škola nabízí klidné studijní prostředí v proslulém univerzitním městě Cambridge. Tato škola byla po dlouho dobu jednou z nejoblíbenějších mezi studenty po celém světě.

Více

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri Achilleas studia *** 42 Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska Nidri, přímo u písčité pláže s pozvolným přístupem do vody. Centrum Nidri s přístavem a mnoha tavernami je vzdálený asi 1 kilometr.

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí V ceně výlet do San Marino

ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí V ceně výlet do San Marino NOVINKA Organizovaný pobytový zájezd vlakem pro české a slovenské železničáře. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajišťuje si každý sám) 2018 - ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT

NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT AMSTERDAM- UBYTOVÁNÍ NA HOUSEBOATU V Amsterdamu kotví přes 2000 houseboatů. Zažijte stylově atmosféru tohoto kosmopolitního města. Na houseboatu je zajištěný veškerý

Více

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy.

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. V nové sezóně mají výletníci v okolí Prahy další možnosti, jak si díky vlaku nebo cyklobusu prodloužit a zpestřit výlet. Nové výletní vlaky vyjedou do Českého ráje,

Více

Bulharsko. Slunečné pobřeží Slunečné pobřeží. Pomorie Malé, živé městečko 20 km od Burgasu. Primorsko Malé rybářské městečko leží 60km

Bulharsko. Slunečné pobřeží Slunečné pobřeží. Pomorie Malé, živé městečko 20 km od Burgasu. Primorsko Malé rybářské městečko leží 60km Bulharsko Tel.: 972 243 053 www.cdtravel.cz Bulharsko SOFIJA Bulharsko se v posledních letech opět stalo vyhledávaným cílem našich turistů. Cestování lehátkovými nebo lůžkovými vozy je poměrně dobrou volbou,

Více

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ 12.6. - 17.6.2019 Vlakový poznávací zájezd pro železničáře BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Více

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 1. den Skřipov Odjezd ze Skřipova v ranních hodinách. Klimatizovaný zahraniční autobus pravděpodobně externího dopravce bude přistaven ke škole. Autobus bude vybaven DVD,

Více

Petr Kučera MALTA A GOZO. Praktický průvodce

Petr Kučera MALTA A GOZO. Praktický průvodce 1 Petr Kučera MALTA A GOZO Praktický průvodce 2 PROČ MALTA? Naše destinace si obvykle vybíráme z nějakého důvodu. Jaká může být motivace k vaší cestě na Maltu? V rychlosti můžu uvést následující: subtropické

Více

VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY

VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY Pokud peníze nejsou problém, můžete Londýn projet vyhlídkovými autobusy (Original London Sightseeing Tour nebo Big Bus Tours. Do těchto autobusů můžete na vyznačených

Více

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj Jízdní řád 2019 Praha a Středočeský kraj 21. 11. 2018 Jízdní řád 2019 Platí od neděle 9. prosince 2018 V Praze ujedou vlaky v novém jízdním řádu 5,8 milionu kilometrů, to je oproti současnému jízdnímu

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

1 z 5 24.7.2013 14:22

1 z 5 24.7.2013 14:22 1 z 5 24.7.2013 14:22 Česky English Česká republika Česká republika - památky, kultura, kina, galerie, výstavy, zábava, příroda, sport, Unesco Úvod Česká republika Praha Aktuálně Města a obce Ubytování

Více

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem Jízdenky FIP: ÖBB a SŽ, průkaz FIP (vyřizuje si každý sám) jezero Bled Postojenská jeskyně Piran Ljubljana 7.8. - 11.8.2019 5990 Kč Slovinsko. Není příliš

Více

KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY

KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY LIBUŠE TRAVEL CESTOVNÍ AGENTURA www. LibuseTravel.cz KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY Francouzská riviéra nabízí středomořské podnebí, zářící slunce, významná přímořská letoviska, historická městečka, ale hlavně

Více

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji Stáhněte si mobilní aplikaci PID LÍTAČKA a nakupujte jízdenky PID přímo z mobilu Vyhledejte si jednoduše spojení veřejnou hromadnou dopravou v PID Plaťte za jízdenky bankovní kartou nebo pomocí Masterpass

Více

Anatoli studia. Novinka! ŘECKO Kréta / Stalida. Kontakt: Jana Handrejchová, tel ,

Anatoli studia. Novinka!  ŘECKO Kréta / Stalida. Kontakt: Jana Handrejchová, tel , Anatoli studia ŘECKO Kréta / Stalida / / Poloha: dvoupatrová studia leží v boční uličce rušnějšího střediska Stalida, 30 m od pláže. V centru Stalidy je množství obchodů, restaurací a taveren. Do měst

Více

1.Kapské město Nachází se v JAR Jedno ze tří hlavních měst JAR Nachází se na kapském polooostrově Zajímavosti: Stolová hora Nádherná okolní příroda Pláže zvoucí k surfování Památky kombinující francouzkou,

Více

NABÍDKA AMSTERDAM BOAT SHOW UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT

NABÍDKA AMSTERDAM BOAT SHOW UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT NABÍDKA AMSTERDAM BOAT SHOW UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT AMSTERDAM BOAT SHOW- UBYTOVÁNÍ NA HOUSEBOATU V Amsterdamu kotví přes 2000 houseboatů. Zažijte stylově atmosféru tohoto kosmopolitního města. Na houseboatu

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

Anatoli studia. Novinka! ŘECKO Kréta / Stalida

Anatoli studia. Novinka!  ŘECKO Kréta / Stalida Anatoli studia ŘECKO Kréta / Stalida / / Poloha: dvoupatrová studia leží v boční uličce rušnějšího střediska Stalida, 30 m od pláže. V centru Stalidy je množství obchodů, restaurací a taveren. Do měst

Více

Autor: Jana Kakaščíková Datum:leden 2013 Ročník: prima Vzdělávací oblast: Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa

Autor: Jana Kakaščíková Datum:leden 2013 Ročník: prima Vzdělávací oblast: Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa Autor: Jana Kakaščíková Datum:leden 2013 Ročník: prima Vzdělávací oblast: Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa TÉMA: Austrálie Klíčová slova: Australský svaz, Canberra,

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí.

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí. 3. VEŘEJNÁ DOPRAVA Základní charakteristiky veřejné dopravy Dopravní obslužnost v Plzni a jejím okolí je zajišťována Integrovanou dopravou Plzeňska (IDP). Systém byl spuštěn roku 2002 v oblasti asi do

Více

MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO

MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO Termín realizace projektu: 2007-2017 Cíl projektu: rekonstrukce stávajícího petrohradského letiště Pulkovo do podoby moderního mezinárodního letiště Popis projektu: výstavba

Více

Thajsko. 23 nejkrásnějších ostrovů

Thajsko. 23 nejkrásnějších ostrovů Thajsko 23 nejkrásnějších ostrovů Alef Pražský Praha 2017 2 Úvod Na území Thajského království se nachází stovky ostrovů na obou jeho pobřežích, v Thajském zálivu a na Andamanském pobřeží. Mnohé z těchto

Více

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 2016 Svátky Písní Olomouc 2016 NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 1 44. Mezinárodní festival pěveckých sborů Svátky písní 2016 Pobytové balíčky Cestovní náklady, ubytování a stravování si hradí každý sbor na

Více

Těšíme se na vaši návštěvu. Lukáš Přibyl Ředitel ČC Tel Aviv

Těšíme se na vaši návštěvu. Lukáš Přibyl Ředitel ČC Tel Aviv tel aviv תל אביב Vítejte v Tel Avivu, městě, kterému se díky velkému počtu funkcionalistických staveb říká bílé, je však neuvěřitelně barvité. Je to město dynamické, vzrušující, plné pozitivní energie,

Více

MÍSTNÍ PROPOZICE. Parkují dle parkovacího systému hl. města Prahy, zvláštní povolení pro parkování osobních aut vydáno nebylo.

MÍSTNÍ PROPOZICE. Parkují dle parkovacího systému hl. města Prahy, zvláštní povolení pro parkování osobních aut vydáno nebylo. 1 MÍSTNÍ PROPOZICE 1. Adresa Na Folimance 2, 120 00 Praha 2 GPS souřadnice: 50 4'1.066"N, 14 25'55.085"E 2. Spojení na Folimanku 2.1. Veřejná doprava Metro C - stanice Vyšehrad, I.P.Pavlova Tramvaj č.

Více

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob ,

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob , Studia Moscha Kontakt: Renata Hořejší, tel. 97 22 43 051, mob. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Rhodos / Faliraki www.cdtravel.cz Řecko Rhodos / / Poloha:Studia se nacházejí v klidném prostředí

Více

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel. Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo na pláži a zároveň

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně!

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! VLAKOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJEZD PRO ŽELEZNIČÁŘE s jízdenkou FIP: ÖBB a FS TERMÍN: 20.9. - 28.9.2014 CENA: 6 990 Kč Program 1. den Odjezd vlakem

Více

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost:

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost: Klášterní okruh Trasa: Jihlava Brtnice Telč Nová Říše Délka: 48 km Časová náročnost: 2 dny Jihlava je od Prahy vzdálena 130 km, a pokud využijete dálnici D1, tak za hodinu a půl budete v krajském městě

Více

Prostředí a kvalita života

Prostředí a kvalita života Prostředí a kvalita života Rádi bychom získali více informací o tom, jak vnímáte nebo co si myslíte o okolí Vašeho bydliště. Zodpovězte prosím následující otázky týkající se Vás a okolí Vašeho bydliště.

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

Kontakt: Lenka Paurová, tel , mob ,

Kontakt: Lenka Paurová, tel , mob , Anaxos Garden studia Kontakt: Lenka Paurová, tel. 97 22 41 970, mob. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.org ŘECKO Lesvos / Anaxos www.cdtravel.cz Řecko Lesvos / / Poloha: příjemná studia tvoří 4 budovy,

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID 500 M OD VLAKOVÉ ZASTÁVKY GATTEO A MARE CHARAKTERISTIKA: dobře vybavený rodinný hotel se nachází přímo na pláži. Doporučujeme především pro rodiny s dětmi. UBYTOVÁNÍ:

Více

Karta Lech Card. S kartou můžete zdarma či se slevou využít následující služby: V provozu denně od do , jezdí od 8:30 do hod.

Karta Lech Card. S kartou můžete zdarma či se slevou využít následující služby: V provozu denně od do , jezdí od 8:30 do hod. Karta Lech Card S kartou Lech Card můžete využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky, autobus pro turisty, koupaliště Waldchwimmbad, muzea,

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek pro zakázku malého rozsahu na dodávky zadanou v souladu s příručkou pro žadatele a příjemce výzvy č. 56 z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Nejedná se o zadávací

Více

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** 110 / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na

Více

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 7 nocí červen, září 2016 CENA: 7.290 Kč osoba / 7 nocí Cena zahrnuje: 7 x ubytování v apartmánu pro 2

Více

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA 5. 8. 9. 2013 (závody 6. 7. 9. 2013) Stadion Evžena Rošického, Stadion Přátelství, Praha Strahov 2 Obsah JÍZDNÉ PO PRAZE...

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 09.00 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin Návštěva

Více

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia:

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia: CA Jarda Pilnaj cestovní agentura IČO: 46029940 Pod nádražím 281 411 72 Hoštka tel.: 601590318 objednávky a dotazy: jardapilnaj@email.cz fb: Jarda Pilnaj čú: 213837859/0600 Dobrý den, posílám nabídky nejen

Více

Bali hotel*** Novinka! ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel ,

Bali hotel*** Novinka!   ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel , Bali hotel*** / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na které

Více

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob ,

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob , Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 97 22 43 053, mob. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

sk. 1 - II. stupeň VÁNOČNÍ EXKURZE

sk. 1 - II. stupeň VÁNOČNÍ EXKURZE sk. 1 - II. stupeň Název: Den s technikou - projektový den Vedoucí: Mgr. Jana Zelenková, Den: 6. prosinec 2016 Max. počet žáků: 20 Cíl: SPŠ Česká Lípa Cena: 50 Kč Oblečení: svačina, pracovní oblečení Návrat

Více

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO apartmány 700-900 m od železniční zastávky San Benedetto del Tronto se nachází ve střední části Jaderského moře na poloviční vzdálenosti mezi městy ANCONA

Více

Dopravní stavitelství Přednáška 7. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava

Dopravní stavitelství Přednáška 7. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Dopravní stavitelství Přednáška 7 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Požadavky vyplývající z vyhlášky 398/2009 Sb. Vyhláška o obecných technických

Více

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi!

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Od počátku května 2017 byla na Neveklovsku, Netvořicku a Týnecku zavedena první etapa dopravní integrace Benešovska do systému Pražské integrované dopravy. Běžný cestující

Více

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl Statistika návštěvnosti za rok 2010 Destinační management sleduje statistické ukazatele návštěvnosti již od roku 1994. Jedná se především o data týkající se počtu přenocování turistů, obsazenosti parkovišť,

Více

MULTIFUNKČNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM NÁDRAŽÍ RAKOUSKÉ SEVEROZÁPADNÍ DRÁHY V DĚČÍNĚ

MULTIFUNKČNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM NÁDRAŽÍ RAKOUSKÉ SEVEROZÁPADNÍ DRÁHY V DĚČÍNĚ MULTIFUNKČNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM NÁDRAŽÍ RAKOUSKÉ SEVEROZÁPADNÍ DRÁHY V DĚČÍNĚ Hospodářská a sociální rada okresu Děčín Autoři: Zdeněk Říha, Ondřej Smíšek, Vlastimil Pažourek, Aleš Černohous Doplněná studie

Více

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do )

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do ) Řecko, ostrov Kypr wellness pobyt nejen se cvičením Termíny 23.5. - 30.5. 2019 Hotel. pokoj dvoulůžkový Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí 15 590,- Kč (cena do 28.2. 2019) 16 590,- Kč cena od 1.3. Hotel.

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu Zadavatel: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno, Lerchova 63, 602 00 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.1777 Název projektu: Kniha a jazyk Název veřejné zakázky:

Více

Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321,

Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321, Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321, www.ca-futura.webnode.cz PROGRAM 1 - Praha Techn. muzeum a Staroměstská radnice cena

Více

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. CHORVATSKO vlakem HVAR Ostrov s vůní levandule pobyt u moře s organizovanými výlety strava: ALL INCLUSIVE LIGHT průvodce: Libuše Sládečková Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Možnosti využití volného času mladých lidí. Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV

Možnosti využití volného času mladých lidí. Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV Možnosti využití volného času mladých lidí Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV Možnosti využití volného času mladých lidí v Balatonfüred & okolí 1 Účastníci: Německo Staatliche

Více