EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ"

Transkript

1 ŘADA TELESKOPŮ EXPLORASCOPE EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ Objednací číslo CELESTRON: #22100, 22101, 22102, Objednací číslo HAMA: , , , xxxx NÁVOD K POUŽITÍ EXPLORASCOPE 60AZ #22100 EXPLORASCOPE 70AZ #22101 EXPLORASCOPE 80AZ #22102 EXPLORASCOPE 114AZ #22103

2 OBSAH BALENÍ Doporučujeme Vám uchovat si původní obal pro uložení teleskopu při jeho delším nevyužívání. Vybalujte teleskop obezřetně některé součásti jsou malé a mohly by se snadno ztratit v obalovém materiálu nebo zakutálet bez povšimnutí. Překontrolujte obsah balení s pomocí seznamu uvedeného níže. 20 mm okulár (eypiece) Hledáček (StarPointer Finderscope) Kryt optiky (Lens Cap) Tubus teleskopu (telescope tube) Optický hranol (Erect Image Diagonal) Stativ (Tripod) Odkládací plocha pro příslušenství (Accesory Tray) 4 mm okulár 3x Barlovovy čočky DVD s programem TheSkyX VAROVÁNÍ PŘED SLUNCEM! Nikdy se nedívejte přímo do slunce pouhým okem, natož pak pomocí teleskopu (tedy pokud nemáte příslušný sluneční filtr). Hrozí nevratné poškození oka! Nikdy nepoužívejte teleskop k projekci obrazu slunce na libovolný povrch: hrozí přehřátí vnitřku teleskopu a jeho nenávratné poškození.

3 Nikdy nepoužívejte sluneční filtr instalovaný do okuláru ani Herschelův klín, hrozí přehřátí vnitřku teleskopu a jeho nenávratné poškození teleskopu a vnik nefiltrovaného slunečního světla přímo do oka! Teleskop nikdy nenechávejte volně bez dozoru, obzvláště pokud jsou v okolí děti, nebo dospělí nepoučení o používání teleskopu! SESTAVENÍ TELESKOPU STATIV Stativ je již kompletně sestaven z výroby, takže jeho instalace je snadná. 1. Vyjměte stativ z balení. 2. Povolte šrouby na spodní části každé nohy a nastavte nohy do požadované délky, opatrně dotáhněte šrouby zpět. 3. Postavte stativ svisle a roztáhněte nohy od sebe, dokud středový díl nezapadne do koncové polohy. 4. Umístěte plato pro odkládání příslušenství závitovým dílem proti závitu uprostřed středového dílu stativu a dotáhněte jej otáčením ve směru chodu hodinových ručiček. 5. Ujistěte se, že jsou nohy zajištěné proti posouvání přítlačnými packami umístěnými na vrchu noh. TUBUS TELESKOPU Připevnění tubusu na stativ: 1. Na hlavě stativu lokalizujte držák teleskopu ve tvaru U, na něm je přichyceno madlo pro jemné nastavení polohy. Uvolněte nastavovací šroub v držáku tak aby netrčel z držáku. 2. Uchopte tubus teleskopu nad držákem a opatrně nasuňte do držáku na stativu, opatrně vsuňte osy na tubusu do pozic na kolébce (držák ve tvaru U). Viz obrázek: 3. Dotažením nastavovacího šroubu na madle zajistíte tubus. 4. Zašroubujte maticové šrouby skrz vrchní část U-držáku do boku tubusu. Šrouby nepřetahujte. Viz obrázek:

4 LOMOVÝ HRANOL PRO POZOROVÁNÍ POD ÚHLEM (STAR DIAGONAL) (Platí pro modely 60 mm, 70 mm, a 80 mm) Lomový hranol se připevňuje na spodní konec lomového teleskopu. Obsahuje malé zrcátko, které obraz odráží do úhlu 90, čímž Vám poskytne pohodlnější pozici pro pozorování. Navíc dalším převrácením obrazu získáváte obraz, který již není otočený podle vertikální osy, takže můžete teleskop použít i pro denní pozemské pozorování bez potřeby přemýšlet kde je vpravo a kde vlevo. 1. Sejměte krytky z obou konců lomového hranolu. 2. Uvolněte pojistné šrouby na dílu pro ostření obrazu a vyjměte krytku. 3. Zasuňte lomový hranol jeho užší částí do dílu pro ostření obrazu a dotáhněte pojistné šrouby. Hranol můžete natáčet do libovolné polohy při uvolněných pojistných šroubech. OKULÁRY S Vaším teleskopem jste obdržely dva okuláry: jeden 20 mm s malým zvětšením a druhý 4 mm s vysokým zvětšením. Pozorování začínejte vždy s okulárem s menším zvětšením, jakmile zaměříte hledaný objekt na střed zorného pole, můžete vyměnit okulár pro vyšší zvětšení. Instalace okuláru na lomových teleskopech 60 mm, 70 mm, a 80 mm: 1. Uvolněte pojistné šrouby na otevřeném konci lomového hranolu. 2. Vložte 20mm okulár chromovou částí napřed do lomového hranolu viz obrázek. 3. Dotáhněte pojistné šrouby pro zajištění okuláru. 4. Obraz zaostříte během pozorování pomalým otáčením kolečka ostření.

5 Instalace okuláru na Newtonovském teleskopu 114 mm: 1. Uvolněte pojistné šrouby na dílu ostření a vyjměte protiprachovou krytku. 2. Vložte okulár chromovou částí napřed do lomového hranolu, viz obrázek. 3. Dotáhněte pojistné šrouby pro zajištění okuláru. 4. Obraz zaostříte během pozorování pomalým otáčením kolečka ostření. Poznámka: K Newtonovskému teleskopu obdržíte speciální 20 mm okulár, který zajišťuje, že obraz nebude převrácený vertikálně to Vám usnadní pozemská pozorování. 4 mm okulár dává vertikálně převrácený obraz to je u těchto typů teleskopů běžné. HLEDÁČEK STARPOINTER Všechny teleskopy řady ExploraScope obsahují hledáček Starpointer, který promítá do obrazu červenou tečku na střed obrazu a přináší Vám komfortnější zaměřování na cíl. Instalace hledáčku StarPointer : 1. Odšroubujte obě lesklé matice umístěné blízko ostření na horní straně tubusu. 2. Umístěte hledáček na odkryté závitové tyče, tak aby kulaté okénko směřovalo ke konci tubusu, který budete zaměřovat na cíl. 3. Zašroubujte obě matice zpět. (Viz obrázek) 4. Mezi baterií a kontaktem napájení je z továrny vložen plastový proužek bránící nežádoucímu vybití baterie během transportu. Před prvním použitím proužek vytáhněte. NASTAVENÍ HLEDÁČKU STARPOINTER Hledáček StarPointer Vám umožní snadnější zaměření pozorovaného objektu do obrazu promítá červenou tečku, kterou pak překryjete pozorovaný objekt, čímž jej zaměříte do zorného pole teleskopu. Při prvním použití budete potřebovat nastavit hledáček tak, aby byl v ose s teleskopem. Vyrovnání můžete provést i v noci, ale daleko snazší je tato operace ve dne. Jakmile hledáček jednou vyrovnáte, nebude jej potřeba již znovu nastavovat, pokud nedojde k náhodné manipulaci či nárazu. Nastavení hledáčku: 1. Vezměte teleskop ven během dne. Pouhým okem vyberte nějaký dobře identifikovatelný objekt, pokud možno co nejdále od Vás, alespoň 500m.

6 2. Sejměte hlavní kryt proti prachu z teleskopu a zkontrolujte, že máte nainstalovaný 20 mm okulár. 3. Nastavte teleskop tak, aby mířil zhruba na objekt, který jste si vybrali. 4. Nyní se zaměřte pohledem skrze 20 mm okulár a teleskop na objekt tak, aby byl co nejpřesněji uprostřed zorného pole. Je-li obraz rozmazaný, zaostřete jej. Poznámka: Obraz uvidíte převrácený kolem vodorovné osy to je u hvězdářských dalekohledů normální. 5. Jakmile máte objekt zaměřený uprostřed zorného pole teleskopu, zapněte napájení na hledáčku otočením přepínače ve směru chodu hodinových ručiček. 6. Nyní se podívejte ze vzdálenosti cca 30cm skrze hledáček StarPointer měli byste vidět červený bod, nejspíš nebude přímo překrývat zaměřovaný objekt, ale bude blízko. 7. Bez toho abyste hýbali teleskopem, použijte nastavovací kolečka na boku a zespodu hledáčku k jeho nastavení. Jedno kolečko nastavuje pohyb nahoru/dolů, druhé řídí pohyb doleva/doprava. Jejich postupným nastavením docilte toho, že červený bod překryje zaměřený objekt. Zkontrolujte znovu obraz skrze okulár, nyní byste měli mít objekt ve středu obou obrazů. Nyní si vyberte nějaké vzdálenější cíle a vyzkoušejte si jejich zaměření. Začněte tím, že pozorovaný objekt zaměříte do středu hledáčku, až jej schováte pod červenou tečku. Ověřte zaměření pohledem skrze 20 mm okulár. Nyní když máte namontován a nastaven hledáček StarPointer, je Váš teleskop plně sestaven a připraven k pozorování. Poznámka: Pokud hledáček nepoužíváte, vypněte jej! Šetříte tím baterii. PRVNÍ POZOROVÁNÍ HVĚZDNÉ OBLOHY POZOROVÁNÍ MĚSÍCE Nyní můžete v noci vyrazit za Vaším prvním hvězdným dobrodružstvím! Pro začátek je ideální Měsíc planety Země. Trvá mu přibližně jeden kalendářní měsíc, než projde jednou fází, od novu k úplňku a zpět. Zkuste pozorování v různých fázích. Měsíc můžete pozorovat kdykoliv je zrovna vidět, ideální jsou však noci v intervalu mezi dvěma dny od novu až dvěma dny před úplňkem. Během této fáze budou dobře pozorovatelné veškeré detaily na povrchu měsíce: krátery a měsíční krajina. Pro aktuální fáze měsíce se podívejte do kalendáře. 1. Použijte 20 mm okulár. 2. Zapněte hledáček StarPointer. 3. Zaměřte teleskop pomocí hledáčku na měsíc, tak aby červený bod byl uprostřed obrazu měsíce. 4. Podívejte se skrze 20 mm okulár, zaostřete obraz. GRATULUJEME! PRÁVĚ JSTE PROVEDLI SVÉ PRVNÍ NEBESKÉ POZOROVÁNÍ! Pro detailnější pohled na Měsíc, vyměňte 20 mm okulár za 4 mm okulár. Možná budete muset znovu zaostřit obraz. Stejným způsobem můžete nalézt a pozorovat mnoho dalších nebeských těles.

7 Pro více informací (v angličtině) navštivte webové stránky ExploreTheSky.com naleznete zde mnoho návodů a rad pro používání Vašeho nového teleskopu: Pozorování planet. Hledání a pozorování hvězd, dvojhvězd a hvězdokup. Pozorování objektů hlubokého vesmíru: nebul a galaxií. Výběr vhodné lokace po pozorování. Posouzení pozorovacích podmínek. ZÁRUČNÍ PODMÍNKY Na produkt se vztahuje standardní dvouletá záruka na výrobní a materiálové vady.

8 DISTRIBUTOR: HAMA spol. s r.o. Kšírova 150, BRNO Telefon

NÁVOD K OBSLUZE Model # Inspire 70AZ Model # Inspire 80AZ Model # Inspire 100AZ

NÁVOD K OBSLUZE Model # Inspire 70AZ Model # Inspire 80AZ Model # Inspire 100AZ NÁVOD K OBSLUZE Model #22401- Inspire 70AZ Model #22402- Inspire 80AZ Model #22403- Inspire 100AZ OBSAH BALENÍ 1. Tělo teleskopu 2. Hledáček 3. 20mm okulár 4. Zenitový hranol 5. Ostření 6. Škála ostření

Více

- hledáček, hranol. - stativ s odkládací plochou. 102mm MAK

- hledáček, hranol. - stativ s odkládací plochou. 102mm MAK OBSAH BALENÍ - teleskop - 25mm okulár - hledáček, hranol - stativ s odkládací plochou - 10mm okulár - krytka 102mm MAK - krytka teleskopu 120mm Newton -držák baterií VAROVÁNÍ Nikdy se nedívejte přímo do

Více

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED Návod k použití CZ DŮLEŽITÉ VAROVÁNÍ Nikdy se nedívejte dalekohledem na Slunce ani do jeho blízkosti a pokud svěříte dalekohled dětem, mějte je vždy pod dohledem. Poškození zraku

Více

Hama spol. s r.o. CELESTRON. Návod k použití. Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106

Hama spol. s r.o. CELESTRON. Návod k použití. Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106 CELESTRON Návod k použití Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106 Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení mikroskopu Celestron. Váš nový mikroskop je přesný

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 67 06 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 67 06 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 67 06 55 Vydejte se do fascinujícího světa astronomie a prozkoumejte hloubky nekonečného vesmíru. Tento dalekohled je ideální pro začátečníky, má kompletní vybavení a bohaté příslušenství.

Více

DÖRR SATURN 45. Návod k obsluze. Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm

DÖRR SATURN 45. Návod k obsluze. Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm DÖRR Návod k obsluze SATURN 45 Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm Popis částí 2 1. objektiv 1.a krytka objektivu 2. uchycení sekundárního zrcadla 3. hledáček 3.a seřizovací

Více

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED Návod k použití DŮLEŽITÉ VAROVÁNÍ Nikdy se nedívejte dalekohledem na Slunce ani do jeho blízkosti a pokud svěříte dalekohled dětem, mějte je vždy pod dohledem. Poškození zraku je

Více

DÖRR. Návod k obsluze. Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150)

DÖRR. Návod k obsluze. Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150) DÖRR Návod k obsluze Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150) A. krytka objektivu A. krytka objektivu B. okulárový

Více

Dalekohled RP-100. Návod k použití

Dalekohled RP-100. Návod k použití Dalekohled RP-100 Návod k použití Obsah: 2 Obsah krabice 2 4 Obrázky 1-8/Popis obrázků 4-6 Sestavení teleskopu Sestavení stativu Připojení U-držáku Připojení dalekohledu do držáku Připojení hledáčku Připojení

Více

Pokyny k použití a zpracování Nivelační přístroj BBN-24, návod k použití

Pokyny k použití a zpracování Nivelační přístroj BBN-24, návod k použití Pokyny k použití a zpracování, návod k použití Císlo výr. / Article No.: 1668 Jazyky / Languages: cs BERNER_59151.pdf 2013-02-14 Předmluva Děkujeme Vám za koupi nivelačního přístroje BBN 24.Abyste mohli

Více

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040 Návod k instalaci a montáži Otočný držák TV pro velkou obrazovku Výr. č.: 970040 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Označení Množství Popis 1 1 Nástěnné upevnění 2 2 Upínací rameno

Více

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití

HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED. Návod k použití CZ HVĚZDÁŘSKÝ DALEKOHLED Návod k použití DŮLEŽITÉ VAROVÁNÍ Nikdy se nedívejte dalekohledem na Slunce ani do jeho blízkosti a pokud svěříte dalekohled dětem, mějte je vždy pod dohledem. Poškození zraku

Více

berlan Nivelační přístroj BNG32X Návod k obsluze Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X

berlan Nivelační přístroj BNG32X Návod k obsluze Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X berlan Návod k obsluze Nivelační přístroj BNG32X Číslo výrobku: 101 93 Označení artiklu: BNG32X OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis

Více

OLS 26. Návod k použití

OLS 26. Návod k použití OLS 26 cs Návod k použití 2018 1 2 3 6 4 3 2 1 12 8 11 7 9 2 5 1 10 cs Návod k použití Nivelační přístroj STIL OLS 26 lze využít při rozmanitých zaměřovacích pracích na stavbě. Může být používán pro optický

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL UŽIVATELSKÝ MANUÁL MAGNETIC Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly OBSAH BALENÍ

Více

Návod k instalaci a montáži. Držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970045

Návod k instalaci a montáži. Držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970045 Návod k instalaci a montáži Držák TV pro velkou obrazovku Výr. č.: 970045 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Označení Množství Popis 1 1 Nástěnná upínací deska 2 1 Levé upínací rameno

Více

(1) IFX8. Držák na řídítka. Návod k obsluze Sony Corporation Vytištěno v České republice VCT-HM1

(1) IFX8. Držák na řídítka. Návod k obsluze Sony Corporation Vytištěno v České republice VCT-HM1 4-443-654-13(1) IFX8 Držák na řídítka CZ Návod k obsluze 2012 Sony Corporation Vytištěno v České republice VCT-HM1 Upozornění pro zákazníky v zemích uplatňujících směrnice EU Výrobcem tohoto produktu je

Více

Návod k používání puškohledů a optických zaměřovačů BARSKA OPTICS

Návod k používání puškohledů a optických zaměřovačů BARSKA OPTICS Návod k používání puškohledů a optických zaměřovačů BARSKA OPTICS Strana 1 (celkem 6) Zaostření POZOR! PŘÍMÉ POZOROVÁNÍ SLUNCE MŮŽE ZPŮSOBIT VÁŽNÁ POŠKOZENÍ ZRAKU. NEDÍVEJTE SE NIKDY NECHRÁNĚNÝM ZRAKEM

Více

Laserová vodováha BWL201. Návod k obsluze

Laserová vodováha BWL201. Návod k obsluze Laserová vodováha BWL201 Návod k obsluze OBSAH Důležitá upozornění 2 Všeobecné bezpečnostní pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Použití podle účelu určení 3 Popis přístroje 4 Uvedení do provozu 4 Údržba

Více

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru.

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru. reflecta Návod k obsluze CUBUS 400-3 Zpětný projektor Při používání přístroje dodržujte základní bezpečnostní předpisy. K bezpečnostním předpisům patří mimo jiné i tyto: 1. Před použitím si přečtěte všechny

Více

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com STOJAN PRO STOLNÍ PILU POWXQ53600T POWXQ5360 CS 1 SEZNAM OBSAHU BALENÍ Odstraňte veškeré balicí materiály. Odstraňte zbývající obaly a přepravní přípravky (jsou-li přítomny). Zkontrolujte úplnost obsahu

Více

Millikanův přístroj. Návod k obsluze

Millikanův přístroj. Návod k obsluze Millikanův přístroj 559 412 Návod k obsluze Kladská 1082 500 03 Hradec Králové 3 tel: 495 220 229 495 220 394 fax: 495 220 154 GSM brána: 602 123 096 E-mail: info@helago-cz.cz http://www.helago-cz.cz Obsah

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího 2 Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího upozornění. 3 x2 x1 x2 x3 x1 x3 x2 x2 4 Sestavení nosiče jízdního

Více

77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441

77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441 77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441 195 CZ Obsah Bezpečnost Přehled výrobku Soubor funkcí Tlačítka, LED, a LCD Baterie a napájení astavení Obsluha Kontrola přesnosti a kalibrace Technické

Více

Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy

Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy Výr. č.: 970032 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Upínací šroub Nástěnné upevnění Deska na obrazovku Prodlužovací rameno

Více

Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100. Popis: Aleph-9034-1

Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100. Popis: Aleph-9034-1 Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100 Popis: Přijímač Alarm (červená) Signalizuje poplach Level - Monitor (červená) Jas je závislý na síle přijímaného signálu Good - Stav (zelená) Signalizuje klidový

Více

Blahopřejeme vám k nákupu vysoce kvalitního teleskopu značky Levenhuk!

Blahopřejeme vám k nákupu vysoce kvalitního teleskopu značky Levenhuk! Návod k použití Teleskopy: Levenhuk Skyline PRO 90 MAK Levenhuk Skyline PRO 105 MAK Levenhuk Skyline PRO 127 MAK Levenhuk Skyline PRO 130 EQ Levenhuk Skyline PRO 150 EQ Blahopřejeme! Blahopřejeme vám k

Více

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem.

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Vážený zákazníku, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho kolečka a přejeme Vám, abyste měli z jeho používání užitek a radost.

Více

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením)

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) - 1 - NÁVOD K OBSLUZE DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) Obj.č.: 670 232 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho

Více

5bodový laser Návod k použití

5bodový laser Návod k použití Návod k použití Vypněte přístroj. Pomocí šestihranného klíče otočte stavěcím šroubem na čelní straně po směru hodinových ručiček - bod dopadu paprsku se zvedne. Otočením proti směru hodinových ručiček

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

Levenhuk SkyMatic Dalekohledy

Levenhuk SkyMatic Dalekohledy Levenhuk SkyMatic Dalekohledy Montáž 1. Montáž stativu Vyjměte stativ z balení. Roztáhněte nohy stativu od sebe, rozšířte je do požadované výšky a zajistěte je na místě s LCP šrouby (obrázek 1). Neutahujte

Více

Základní verze obsahuje

Základní verze obsahuje Návod na montáž a používání AKU kolečka SWe6, SWe8, SWe10 s pohonem Vážený zákazníku, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho kolečka. Přejeme Vám, abyste měli z jeho používání užitek a radost.

Více

Automatický nivelační přístroj. Příručka uživatele

Automatický nivelační přístroj. Příručka uživatele Automatický nivelační přístroj Příručka uživatele Obsah 1. Technické údaje 2. Vnější vzhled 3. Použití 4. Zamíření a zaostření 5. Měření 5.1. Měření výšky 5.2. Měření vzdálenosti 5. 3. Měření úhlu 6. Kontrola

Více

Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ. určeno pro studenty ČZU v Praze

Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ. určeno pro studenty ČZU v Praze Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ určeno pro studenty ČZU v Praze Mikroskop Nikon Eclipse E200 Světelný mikroskop značky Nikon (Eclipse E200) používaný v botanické cvičebně zvětšuje při

Více

AACT5R(červený) & AAT5G(zelený)

AACT5R(červený) & AAT5G(zelený) UŽIVATELSKÝ MANUÁL LASEROVÝ ZAMĚŘOVAČ AACT5R(červený) & AAT5G(zelený) Česky O firmě Sightmark Sightmark nabízí širokou škálu produktů, včetně puškohledů, kolimátorů, laserů, korekcí nastřelení, noktovizorů,

Více

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy Návod pro sestavení ST-SV1 Stojan pro klávesy Upozornění před manipulací Než začnete pracovat se stojanem, mějte na paměti následující: Chcete-li sestavit stojan, je nezbytná přítomnost dvou osob. Vypadnutí

Více

Návod k použití. Teleskopy: Levenhuk Skyline 120х1000 EQ. Levenhuk Skyline 130х900 EQ Levenhuk Skyline 70х900 EQ

Návod k použití. Teleskopy: Levenhuk Skyline 120х1000 EQ. Levenhuk Skyline 130х900 EQ Levenhuk Skyline 70х900 EQ Návod k použití Teleskopy: Levenhuk Skyline 120х1000 EQ Levenhuk Skyline 130х900 EQ Levenhuk Skyline 90х900 EQ Levenhuk Skyline 70х900 EQ Blahopřejeme! Blahopřejeme vám k nákupu vysoce kvalitního teleskopu

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

Návod k rozložení nůžkového stanu ALU STANDARD

Návod k rozložení nůžkového stanu ALU STANDARD Návod k rozložení nůžkového stanu ALU STANDARD Instalace plachty na konstrukci 1 2 3 Vyjměte konstrukci z přenosného vaku a postavte ji na plastové nohy do volného prostoru. Doporučujeme provést první

Více

Hvězdářský teleskop Visomar Junior 60/700. Obj. č.: 86 07 85. Popis a ovládací prvky. Vážený zákazníku,

Hvězdářský teleskop Visomar Junior 60/700. Obj. č.: 86 07 85. Popis a ovládací prvky. Vážený zákazníku, Popis a ovládací prvky Hvězdářský teleskop Visomar Junior 60/700 Obj. č.: 86 07 85 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup hvězdářského teleskopu Visomar Junior 60/700. Tento návod k obsluze

Více

návod na použití recumbent magnetic

návod na použití recumbent magnetic návod na použití recumbent magnetic 1 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL Roman Košťál, nám. J. Zajíce 3, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pro Slovensko: insportline s.r.o.,

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

Orbit TM Tellerium Kat. číslo 113.4000

Orbit TM Tellerium Kat. číslo 113.4000 Orbit TM Tellerium Kat. číslo 113.4000 Orbit TM Tellerium s velkým glóbusem Země pro demonstrování ročních období, stínů a dne a noci Orbit TM Tellerium s malou Zemí pro demonstrování fází Měsíce a zatmění

Více

Návod k použití. Čočkové teleskopy (refraktory): Levenhuk Skyline 70х700 AZ. Levenhuk Skyline 80х400 AZ. Levenhuk Skyline 102х1000 AZ

Návod k použití. Čočkové teleskopy (refraktory): Levenhuk Skyline 70х700 AZ. Levenhuk Skyline 80х400 AZ. Levenhuk Skyline 102х1000 AZ Návod k použití Čočkové teleskopy (refraktory): Levenhuk Skyline 80х400 AZ Levenhuk Skyline 76х700 AZ Levenhuk Skyline 70х700 AZ Levenhuk Skyline 102х1000 AZ Blahopřejeme! Blahopřejeme vám k nákupu vysoce

Více

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter optické zaměřovače KAPITOLA I 1.1. Všeobecný popis Zaměřovače série Aimpoint Hunter jsou reflexní kolimátory konstruované pro použití s loveckými puškami a brokovnicemi.

Více

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 74901 Vítkov tel. +420 556300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline

Více

Skimmer NÁVOD K INSTALACI. Skimmer 082012 OBCHOD S BAZÉNY. www.marimex.cz. 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) INTERNETOVÝ

Skimmer NÁVOD K INSTALACI. Skimmer 082012 OBCHOD S BAZÉNY. www.marimex.cz. 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) INTERNETOVÝ NÁVOD K INSTALACI Skimmer Požadovaný průtok filtračního zařízení: 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) NEJVĚTŠÍ INTERNETOVÝ ETOV A OBCHOD S BAZÉNY 1 Skimmer 082012 OBSAH 1. Důležité bezpečnostní zásady...str.

Více

300X MIKROSKOPP MICROSCOPPEE

300X MIKROSKOPP MICROSCOPPEE !! 300X-11200 MIKROSKOPP MICROSCOPPEE (CS) VAROVÁNÍ: Nebezpečí úrazu - Tento výrobek obsahuje drobné součásti, které děti mohou spolknout. To představuje nebezpečí udušení. 1 B 3D E4 D 9 C 2 7 H F G 12

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II 2 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi,

Více

5 Tlačítko PS 6 Směrová tlačítka

5 Tlačítko PS 6 Směrová tlačítka Česky Uživatelská příručka TECHNICKÉ VLASTNOSTI 1 2 digitální měniče rychlosti nahoru/dolu 2 Akční tlačítka 3 LED 4 2 polohový přepínač manettino (vlevo: sdílet / vpravo volby ) 5 Tlačítko PS 6 Směrová

Více

Širokoúhlý konverzní objektiv

Širokoúhlý konverzní objektiv 4-129-087-01 (1) Širokoúhlý konverzní objektiv Návod k obsluze VCL-HGE07A 2009 Sony Corporation Vytištěno v České republice 4-148-707-01(1) Nastavení kamery Při použití kteréhokoliv z níže uvedených modelů

Více

2-685-156-12(1) SAL300F28G. Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku 300mm F2.8 G. 2008 Sony Corporation

2-685-156-12(1) SAL300F28G. Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku 300mm F2.8 G. 2008 Sony Corporation -685-56-() SAL300F8G Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku 300mm F.8 G 008 Sony Corporation Objektiv je vhodný pro fotoaparáty Sony VAROVÁNÍ Abyste snížili riziko požáru nebo nebezpečí úrazu elektrickým

Více

3. Složení extrudérů

3. Složení extrudérů 3. Složení extrudérů Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Identifikace dílů Extruder body MM (nová verze) - Rychlospojky QSM a PTFE trubičky jsou již osazeny z výroby.

Více

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 Topná větev Vratná větev Topná větev Vratná větev (A) Kulový ventil na topné větvi (teploměr

Více

Triple Duty AT5R & AT5G

Triple Duty AT5R & AT5G UŽIVATELSKÝ MANUÁL LASEROVÝ ZAMĚŘOVAČ Triple Duty AT5R & AT5G Česky O firmě Sightmark Sightmark nabízí širokou škálu produktů, včetně puškohledů, kolimátorů, laserů, korekcí nastřelení, noktovizorů, svítilen

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K SVÍTILNĚ 10w HID OMS

UŽIVATELSKÝ MANUÁL K SVÍTILNĚ 10w HID OMS UŽIVATELSKÝ MANUÁL K SVÍTILNĚ 10w HID OMS Výhradní dovozce OMS pro Českou a Slovenskou republiku: ES TRANS s.r.o. Jungmannova 23 591 01 Žďár nad Sázavou Česká Republika Tel: +420566651824 Fax: +420566651820

Více

Uživatelský návod - 1 -

Uživatelský návod - 1 - Uživatelský návod - 1 - Popis - 2 - Aplikace Gemie pro mobilní telefon Stáhněte si aplikaci podle typu vašeho mobilního telefonu: - Android Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gudsen.genie

Více

PANOHEAD SV360. Panoramatická hlava

PANOHEAD SV360. Panoramatická hlava PANOHEAD SV360 Panoramatická hlava Než začnete panoramatickou hlavu používat, přečtěte si prosím pozorně tento návod Než začnete pořizovat snímky s tímto výrobkem, výrobek vyzkoušejte a naučte se s ním

Více

SP1X small v2 8/11/05 10:25 Page 1 77-190 77-152

SP1X small v2 8/11/05 10:25 Page 1 77-190 77-152 77-190 77-152 POUŽITÍ Laserová vodováha TORPEDO: Laserové vodováhy SP1X a SP2 jsou vysoce odolné, lehké hliníkové vodováhy s červeným laserovým paprskem, které mají různé využití. Díky vodorovné a svislé

Více

Průvodce nastavením hardwaru

Průvodce nastavením hardwaru Rozbalení Odstraňte veškeré ochranné materiály. Ilustrace použité v tomto návodu se vztahují k podobnému modelu. Třebaže se od vašeho konkrétního modelu mohou lišit, způsob používání je stejný. Připojení

Více

Vítejte! Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky. Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří)

Vítejte! Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky. Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří) Vítejte! 4 snadné kroky k instalaci vašeho zámku! 1 Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky 2 Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří) 3 Montáž cylindrické vložky

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství 11. Nastavení Montážní příručka Pojízdný držák a příslušenství Povolte závit pro nastavení požadovanéhjo úhlu a poté opět dotáhněte. +5 /-12 + - + - 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm

Více

Dopadová plocha. Věž-podesta 125cm bez střechy

Dopadová plocha. Věž-podesta 125cm bez střechy Dopadová plocha Věž-podesta 125cm bez střechy Obsah dodávky : 4 ks noha průměr 9 cm / 235 cm nebo 250 cm 1 ks předmontovaná podesta 2 ks bariera plná 2 ks bariera průlez 1 ks skluzavka 4 ks spodní díl

Více

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER] 1 2 Tento montážní krok 1 je vyžadován pouze pro traktory řady 600 a 700 bez upínacího systému Fast-Attach. Příklad: Číslo modelu

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon 10006514 MIC 900 Kondenzátorový USB mikrofon Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k získání Vašeho zařízení. Přečtěte si prosím důsledně následující pokyny pro připojení a používání a postupujte podle nich,

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství Montážní příručka 9. Nastavení Pojízdný držák a příslušenství +5-10 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm 1600mm 1650mm Výška panelu je měřena od podlahy. support block Uvolněte šrouby

Více

Stropní ventilátor Sulion Handair

Stropní ventilátor Sulion Handair Stropní ventilátor Sulion Handair 072643 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Před montáží ventilátoru a příslušenství odpojte přívod elektřiny, aby nedošlo k poranění elektrickým proudem. 2. Před montáží ventilátoru

Více

Stručný popis postupu měření

Stručný popis postupu měření Stručný popis postupu měření Před zapnutím TruCAMu se ujistěte, že akumulátor je nabitý a SD karta je zasunuta v TCM. Použijte stínítko a ramení opěrku. Postup měření: Nastavení : 1. Zapněte TruCAM tlačítkem

Více

KLIMATIZACE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA

KLIMATIZACE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KLIMATIZACE Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA P/NO : 88A0468P www.lge.com Ventilační jednotka Uživatelská

Více

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ GF4010 Combat GYRO Návod k použití Abyste se vyhnuli potížím a užili si létání, přečtěte si pečlivě přiložený

Více

Zapněte mikroskop (1.12, 1a.4), vložte sklíčko krycím sklem nahoru a zařaďte 10x objektiv.

Zapněte mikroskop (1.12, 1a.4), vložte sklíčko krycím sklem nahoru a zařaďte 10x objektiv. 1 1. Okuláry s nastavením dioptrií 2. Nastavení vzdálenosti očí 3. Místo pro vložení objektivové prismy 4. Objektivový revolver 5. Stolek s držákem vzorků 6. Kondenzor 7. Aperturní clona 8. Centrovací

Více

HHP 201. Digitální manometr. Uživatelská příručka

HHP 201. Digitální manometr. Uživatelská příručka HHP 201 Digitální manometr Uživatelská příručka SEKCE 1 ÚVOD 1.1 POPIS Serie HHP 201 OMEGA ruční měřiče tlaku jsou přenosné přístroje ideální pro měření tlaku v provozu, továrně nebo laboratoři. Všechny

Více

Průvodce nastavením hardwaru

Průvodce nastavením hardwaru Rozbalení Odstraňte veškeré ochranné materiály. Ilustrace použité v tomto návodu se vztahují k podobnému modelu. Třebaže se od vašeho konkrétního modelu mohou lišit, způsob používání je stejný. Odstraňte

Více

Návod k bazénovému vysavače XTREME

Návod k bazénovému vysavače XTREME Návod k bazénovému vysavače XTREME Vážení zákazníci. Děkujeme vám, že jste si vybrali k čištění bazénu právě náš produkt. Věříme, že se budete těšit z používání vašeho nového robota k údržbě bazénu, aby

Více

Odsavač par CFT 61, 62. Návod k použití

Odsavač par CFT 61, 62. Návod k použití Odsavač par CFT 61, 62 Návod k použití 1 POPIS Odsavač může být nainstalován ve filtračním provedení nebo provedení s odtahem. Filtrační verze (obr. 1): Odsavač nasává kuchyňské výpary, přečistí je přes

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

Bezpečnostní upozornění. Funkční popis. Zobrazené komponenty. Určující použití. 90 Česky

Bezpečnostní upozornění. Funkční popis. Zobrazené komponenty. Určující použití. 90 Česky OJ_UCH-1239-1.book Page 9 Monday, May 31, 21 8:48 M 9 Česky cs ezpečnostní upozornění Veškeré pokyny je třeba číst a dbát jich. TYTO POKYNY DOŘE USCHOVEJTE. Měřící přístroj nechte opravit kvalifikovaným

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI Tato univerzální sada je určena pro typy motocyklů, které mají řídítkovou tyč uvnitř dutou (tzn. nic nebrání umístění topných těles dovnitř

Více

2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU

2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU 2LS TOOLS LEO 5 NÁVOD K POUŽITÍ KŘÍŽOVÉHO LASERU Geodis Lazaretní 11a 615 00 Brno Česká republika T +420 538 702 040 F +420 538 702 061 geodis@geodis.cz Geodis Praha Táborská 940/31 140 00 Praha 4 budova

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

Termostatický sprchový set TH 80017 TH 80011. návod k instalaci a obsluze

Termostatický sprchový set TH 80017 TH 80011. návod k instalaci a obsluze Termostatický sprchový set TH 80017 TH 80011 CZ návod k instalaci a obsluze Vážení uživatelé! Blahopřejeme Vám k nákupu našeho výrobku. Záruka, její podmínky a doba platnosti jsou uvedeny na záručním listu.

Více

BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W)

BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W) BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Přípravné kroky, které musí provést elektrikář před instalací světla: viz obrázek 1. 120 CM MIN.

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain PALIS GYM Captain Věž s podestou ve výšce 125 cm, 2x věž s podestou ve výšce 140cm s lezecí stěnou skluzavkou a střechou na jedné vyšší věži, se žebříkem na druhé vyšší věži, houpačkový modul Obr. 1 Vyobrazení

Více

Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka

Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka 1 Vítejte Děkujeme, že jste si vybrali podstavec na stůl/zeď Arlo Baby. Začít můžete snadno. Dlouhá tyč Krátká tyč Základna kamery a držák (šroub pro ruční

Více

Výstraha: Příručka je určena pro stereoskopické mikroskopy s transfokátorem SZ4045TR, SZ6045TR asz1145tr. Doporučujeme Vám si příručku důkladně

Výstraha: Příručka je určena pro stereoskopické mikroskopy s transfokátorem SZ4045TR, SZ6045TR asz1145tr. Doporučujeme Vám si příručku důkladně Výstraha: Příručka je určena pro stereoskopické mikroskopy s transfokátorem SZ4045TR, SZ6045TR asz1145tr. Doporučujeme Vám si příručku důkladně prostudovat, abyste dokázali plně využít schopností přístroje.

Více

NÁVOD K OBSLUZE Noční pozorovací přístroj (noktovizor) Marina Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Noční pozorovací přístroj (noktovizor) Marina Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Noční pozorovací přístroj (noktovizor) Marina Obj. č.: 67 07 32 Tento robustní vodotěsný noktovizor je ideální pro použití při vodních sportech (potápění), pro všechny činnosti na vodě,

Více

Hlavní znaky : 1. Bezdrátové řízení studiového blesku. 2. Bezdrátové řízení systémového blesku. 3. Bezdrátové ovládání spouště a závěrky fotoaparátu.

Hlavní znaky : 1. Bezdrátové řízení studiového blesku. 2. Bezdrátové řízení systémového blesku. 3. Bezdrátové ovládání spouště a závěrky fotoaparátu. Uživatelský manuál Úvod k výrobku Přístroj Trigmaster je bezdrátové zařízení pracující na frekvenci 2,4 GHz. Trigmaster umožňuje nastavení provozu na 16 nezávislých kanálech. Při použití fotoaparátů Nikon

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II Centrální zamykání pro Škodu Fabia II Obsah balení 4x 5-vodičový servomotor 4x táhlo pro Fabia II 1x montážní sada (2 šroubky, 2x úchytka táhla) 4x upevňovací držák 1x řídící

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

Aktualizováno 17.03.2015. Čistící sada INTEX Deluxe

Aktualizováno 17.03.2015. Čistící sada INTEX Deluxe Aktualizováno 17.03.2015 Čistící sada INTEX Deluxe 1 NEŽ ZAČNETE SE SAMOTNÝM POUŽÍVÁNÍM, POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K POUŽITÍ TÝKAJÍCÍ SE VŠECH SOUČÁSTÍ. TATO DŮLEŽITÁ DOPORUČENÍ SI PROSÍM USCHOVEJTE PRO

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod.

Více

Eberspächer Praha s.r.o. Náchodská 116/ Praha Tel.: Kompresorová lednička

Eberspächer Praha s.r.o. Náchodská 116/ Praha Tel.: Kompresorová lednička Eberspächer Praha s.r.o. Náchodská 116/208 193 00 Praha Tel.: 220 183 700 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorová lednička NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím ledničky si pečlivě přečtěte tento

Více

Pozorovací tubus s více výstupy U-MPH

Pozorovací tubus s více výstupy U-MPH Pozorovací tubus s více výstupy U-MPH Tato příručka je určena pro pozorovací tubus s více výstupy U-MPH z produkce společnosti Olympus. Doporučujeme Vám si ji prostudovat dříve, než tubus poprvé použijete.

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU CZ ÚVOD 1 MONTÁŽ RÁMU 3 INSTALACE JEDNOTKY 4 UCHYCENÍ KOLA 5 ODEPNUTÍ KOLA 7 UPOZORNĚNÍ 8 DOPORUČENÍ 8 MONTÁŽ JEDNOTKY 12 Děkujeme, že jste si vybrali trenažér Novo Mag Force.

Více