INVESTIČNÍ ZÁMĚR I. Obecné údaje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INVESTIČNÍ ZÁMĚR I. Obecné údaje"

Transkript

1 INVESTIČNÍ ZÁMĚR I. Obecné údaje Název akce (projektu): Navýšení kapacity ZŠ Úhonice výstavba nového objektu Program (podprogram): Podprogram Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálních škol v okolí velkých měst Evidenční číslo akce (projektu) EDS: Projekt je ve fázi žádosti o dotaci, evidenční číslo projektu není zatím přiděleno. Přesný název a adresa sídla účastníka programu: Obec Úhonice Na Návsi Úhonice IČO: Charakter akce (projektu): Projektový záměr je řešen jako investiční akce, dle budoucího zaúčtování. Místo realizace akce (projektu): a) adresa: ulice Ke Hřišti b) dotčené pozemky: parc. č. 143/184, 143/185, 143/186, 143/45, katastrální území Úhonice [773247] Majetkoprávní vztah: Žadatel obec Úhonice je majitelem daného pozemku. Vlastnické vztahy jsou doloženy výpisem z katastru nemovitostí. Na dotčených pozemcích nejsou vedeny žádné zástavy. Plátce DPH: NE DIČ: Strana 1 (celkem 8)

2 Kontaktní osoba: Bc. Matěj Lev Schválil: Telefon pevná linka: Mobilní telefon: Fax: Ing. Marcela Komárková Funkce: starostka obce Úhonice Telefon pevná linka: Mobilní telefon: Fax: Celkové náklady akce: z toho: II. Náklady akce a zdroje financování (v tis. Kč) Náklady přípravy a zabezpečení výstavby: Náklady na tvorbu projektové dokumentace: TDI, BOZP, autorský dozor: 600 Výběrové řízení na zhotovitele stavby: 100 Výběrové řízení na dodavatele interiérového vybavení: 100 Celkem náklady přípravy a zabezpečení výstavby: Náklady stavební nebo technologické části stavby: Náklady strojů a zařízení: Vybavení: Strana 2 (celkem 8)

3 Jiné nestavební náklady: 0 Státní dotace žádaná z programu: Vlastní zdroje účastníka programu: Spoluúčast bude hrazena z rozpočtu obce a případně překlenovacím úvěrem. V případě přiznání dotace ze strany Ministerstva financí bude v rámci podklady dokládaných pro rozhodnutí doložen souhlas zastupitelstva obce s financováním spoluúčasti. Jiné zdroje: V současné fázi nemá žadatel přislíbeny jiné dotační prostředky na realizaci akce. Pokud by došlo ke změně a obec by měla i jiné dotační zdroje, Ministerstvo financí by před získáním daných zdrojů bylo informováno. III. Předpokládaný časový průběh přípravy a realizace (měsíc/rok) Termín pořízení projektové dokumentace: V současné době je vypracována pouze studie ze srpna roku Jedná se o velice aktuální a samozřejmě zároveň akutní situaci. Projektová dokumentace je v současné době ve fázi realizace a její kompletní vyhotovení by mělo být cca přelom ledna až února Termín povolení stavby stavebním úřadem: Červen 2018 Termín uzavření smlouvy na realizaci akce (projektu): V současné době není uzavřen smluvní vztah s budoucím zhotovitelem stavby, jelikož se stále čeká na vyhotovení projektové dokumentace a nemohlo tak být vyhlášeno výběrové řízení. Vyhlášení VŘ bude po dokončení DPS. Předpokládané datum vyhlášení VŘ je plánováno na květen Termín uzavření smlouvy na realizaci akce je poté odhadován na červenec Termín ukončení realizace akce (projektu): Předpoklad je IV. Zdůvodnění akce (projektu) Zdůvodnění potřebnosti zařízení (školské, sportovní, kulturní, obecní, apod.): Strana 3 (celkem 8)

4 Stávající ZŠ a MŠ Úhonice poskytuje školní vzdělávání na 1. stupni ZŠ dětem z obcí Úhonice a Ptice na základě smlouvy o společném školském obvodu. Současná kapacita školy je 105 dětí v 5. třídách ZŠ, vždy jedna pro každý ročník. Vzhledem k naplnění kapacity ZŠ a vysokému počtu dětí při účasti k zápisu do 1. třídy ZŠ na školní rok 2017/2018 je nutné již rozšířit kapacitu školy a zvýšit počet tříd na 2 třídy v 1. ročníku ZŠ pro nadcházející školní rok. Zvýšení kapacity a rozšíření počtu tříd bude ve školním roce 2017/2018 řešeno výukou v upravených prostorách školní družiny. Stávající ZŠ a MŠ je vybavena školní kuchyní o kapacitě 150 jídel, která je pro společné potřeby ZŠ a MŠ nedostačující a nevyhovující školní tělocvičnou o ploše třídy - 66 m2 (10x6,6 m). Děti odcházející z 5. třídy na 2. stupeň ZŠ byly přijímány do ZŠ Rudná. V letošním školním roce 2017/2018 nemá obec Úhonice, s ohledem na naplněnou kapacitu ZŠ Rudná, zajištěno umístění dětí do 6. třídy ZŠ. Novou školní budovou má být, společně s využitím stávající školní budovy, zajištěna dostatečná kapacita školy a 1. a 2. stupni ZŠ (2 třídy v každém ročníku 1. stupně ZŠ + 1 třída v každém ročníku 2. stupně ZŠ) vč. zajištění dostatečného zázemí školy. Na základě těchto skutečností je projekt pro obec nejvyšší současnou prioritou. Realizace projektu je v obci zapotřebí. Zdůvodnění potřebnosti je dáno i následujícím vývojem počtu žáků v ZŠ Úhonice. Podotýkáme, že současná maximální kapacita ZŠ činí 123 žáků. Školní rok počet žáků 2005/ / / / / / / / / / / / / Z tabulky lze odvodit, že již školní rok 2018/2019 bude z pohledu kapacit kritický. Každý další rok by vzhledem k demografickému vývoji obce Úhonice i přilehlých obcí, představoval velké problémy v oblasti kapacit pro základní vzdělávání. Školní rok 2017/2018 byl na základě účasti na zápisu do 1. třídy a počtu přijatých dětí - byly otevřeny 2 1. třídy, kapacita školy 105 žáků byla navýšena na 123 dětí. Současně v tuto chvíli není uzavřena smlouva o školském obvodu pro zajištění výuky na 2. stupni ZŠ, letos jsou děti ještě umístěny do ZŠ Rudná, která je však již kapacitně také vyčerpána, stejně jako ZŠ Unhošť, která nemůže naše děti na 2. stupeň hromadně přijímat. Počet obyvatel v obci Úhonice pravidelně každý rok stoupá o desítky nových obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel Strana 4 (celkem 8)

5 obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel obyvatel Zároveň stoupá počet obyvatel i v přilehlé obci Ptice, která má v současnosti 793 obyvatel s věkovým průměrem 38 let, z čehož necelých 21% tvoří děti do 15 let. Stavebně-technické zdůvodnění potřebnosti stavby: Stávající objekt ZŠ Úhonice má kapacitu 123 dětí, která je zcela naplněna a není možné kam dávat další děti. Obce v těsné blízkosti Prahy mají dlouhodobě obrovský problém s nedostatkem kapacit pro předškolní i základní vzdělávání, jelikož se sem za účelem klidu, avšak stále dobré dostupnosti do Prahy, stěhují rodiny s dětmi. Hlavní příčinou problému s nemožností umístit dítě k základnímu vzdělávání je dlouhodobý nedostatek kapacit v řešeném území i blízkém okolí. Do obce v posledních letech migrují převážně mladé rodiny s dětmi. Rozšiřující se zástavbě přispívá poloha obce v těsné blízkosti Prahy. Ostatní obce v okolí Prahy řeší podobné problémy s nárůstem počtu obyvatel a nedostatečnými kapacitami v rámci vzdělávání. Výstavba domů a bytů v obci nadále roste a obec má stále volné zastavitelné plochy. Hlavní příčinou je demografický vývoj v řešeném území. Dětí stále přibývá a migrační saldo je nejenže kladné, ale také poměrně vysoké. Znamená to, že se lidé čím dál více stěhují do Úhonic. Kapacita stavby nebo zařízení před zahájením akce (projektu) a současný rozsah jejího využití: Současná základní škola má maximální kapacitu 123 žáků. Počet kmenových učeben 5. Kapacita školní kuchyně 150 stravovaných. Kapacita po dokončení akce (projektu): Po realizaci projektu se zvedne kapacita základní školy o maximální počet 282 nových míst. Po realizaci projektu tedy bude nová, celková kapacita základní školy 405 žáků. Realizací vznikne celkem 10 kmenových učeben a 2 odborné pc a přírodní vědy. V. Věcný obsah investičního záměru Strana 5 (celkem 8)

6 Věcný obsah a rozsah: Projektový záměr je řešen jako celek a bude vybudován v rámci jedné etapy. Etapu lze rozdělit na fázi předinvestiční, investiční a fázi udržitelnosti projektu (provozní fáze). V předinvestiční fázi byl projekt řešen převážně z pohledu přípravy a volby řešení, jednání s úřady, tvorby PD, žádosti o ÚR a SP, tvorba podklady k žádosti, tvorba rozpočtu projektu, podání žádosti o dotaci a před zahájením výstavby. V investiční fázi dojde k samotné výstavbě, která bude zakončena vydáním kolaudačního rozhodnutí. V provozní fázi (fáze udržitelnosti) dojde k zajištění provozu, udržitelnosti projektu a publicitě projektu. V rámci projektu bude vybudován zcela nový objekt, který bude spadat pod současnou základní školu v obci Úhonice. Výstupem projektu bude jakýsi areál, který bude obsahovat více objektů, které dají dohromady jeden celek. Navrženy jsou celkem 4 pavilony, z nichž dva budou sloužit pro první stupeň a dva pro stupeň druhý. V rámci projektu bude vybudováno 6 kmenových učeben pro třídu s maximální kapacitou 138 dětí. Dále budou vybudovány 4 kmenové učebny pro třídu s maximální kapacitou 144 dětí. Druhého stupně se týkají i nové odborné učebny, z nichž jedna bude sloužit pro přírodní vědy a druhá jako počítačová učebna. Vzniknou minimálně 3 kabinety pro 2 3 učitele. Budova bude obsahovat vstupní halu, šatny, sborovnu a šatnu učitelů, ředitelnu a sekretariát, družinu a školní klub, učebnu pro výtvarné a pracovní činnosti, knihovnu se studovnou, školní kuchyni s maximální kapacitou 350 jídel, školní jídelnu s maximální kapacitou 120 stravovaných, sociální zařízení v odpovídajícím množství kapacitě, místnost skladu a údržby, školní tělocvičnu se zázemím a školní venkovní sportoviště. Funkční vymezení: Všechny vybudované prostory budou sloužit výhradně pro základní vzdělávání. Jak již bylo popsáno vznikne celkem 10 kmenových učeben. 6 pro první stupeň a 4 pro stupeň druhý. Dále dvě specializované učebny, ve kterých bude probíhat výuka odborných předmětů. Budova tělocvičny a venkovní sportoviště, které budou sloužit pro hodiny tělesné výchovy. Další místnosti a plochy byly popsány výše. Využití je v tomto případě naprosto jednoznačný vzdělávání. VI. Propočet nákladů a zabezpečení financování budoucího provozu (v tis. Kč/rok) Roční náklady celkem: z toho: Energie: Voda: Strana 6 (celkem 8)

7 100 Mzdy: Včetně pedagogů cca tis. Kč Reprodukce pořízeného majetku (údržba a opravy): 350 Jiné provozní náklady: 350 Zdroje financování: Obec Úhonice bude vlastní spoluúčast hradit ze svého rozpočtu, kde budou pro daný účel vymezeny finanční prostředky. Platy pedagogů bude zajišťovat stát. V případě přiznání dotace budou náklady na fyzickou výstavbu předfinancovány ze strany rozpočtu obce a rovněž sjednáním překlenovacího úvěru. Způsob zabezpečení zdrojů financování: Obec bude svou spoluúčast financovat ze svého rozpočtu a za pomoci překlenovacího úvěru, tak jak je to u obdobných projektů běžné. Zároveň se bude snažit získat další dotační prostředky. Pokud se podaří získat i další dotační prostředky z jiných fondů, bude o tom Ministerstvo financí neprodleně informováno. Strana 7 (celkem 8)

8 VII. Přílohy včetně případných podpůrných stanovisek a dokumentů 1. formuláře S , S , S , S , 2. výpis z katastru nemovitostí, 3. snímek katastrální mapy; 4. výpis z rejstříku škol, Datum: Jméno, funkce a podpis statutárního zástupce účastníka programu : Ing. Marcela Komárková starostka obce Úhonice Razítko: Strana 8 (celkem 8)

Pokyny. I. Obecné údaje o akci

Pokyny. I. Obecné údaje o akci Pokyny k vyplňování formuláře investičního záměru pro akce financované ze státního rozpočtu z rozpočtových kapitol: 398-VPS (Všeobecná pokladní správa) nebo 397-OSFA (Operace státních finančních aktiv),

Více

Základní a Mateřská škola Úhonice

Základní a Mateřská škola Úhonice Základní a Mateřská škola Úhonice Škola očima zákonů Základní zákon ve školství zákon č. 561/2004 Sb. Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) 36 odst.

Více

Výzva č. 068/06_16_075/CLLD_16_02_091 IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele

Výzva č. 068/06_16_075/CLLD_16_02_091 IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele Výzva č. IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele 25. 10. 2017, Stochov Ing. Luboš Fleischmann Ing. Petra Chvatíková SC 2.4 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY

Více

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Tabulka 1 Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI a CLLD zpracovaný pro území MAP ORP Lipník nad. Identifikace

Více

MMB Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno" - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení: Rada města Brna MMB2017000000212 3* Z7/26. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 7. března 2017 ZM7/247X) Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno" - posouzení projektu

Více

Rekonstrukce víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Arménská 21

Rekonstrukce víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Arménská 21 Rekonstrukce víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Arménská 21 IPRM II Zvýšení kvality poskytovaných služeb pro veřejnost a rozšíření občanské vybavenosti města výzva 2012 1 Studie proveditelnosti 1. Úvodní

Více

Č.j. MSMT 17612/ Příloha č. 4 výzvy č. 6 z programu

Č.j. MSMT 17612/ Příloha č. 4 výzvy č. 6 z programu Nejčastěji kladené otázky žadatelů o poskytnutí dotace evidovaných správcem programu z předchozích vyhlášených výzev v rámci programu 133 310 včetně odpovědí 1. Jakou formou se podává žádost? Žádost o

Více

43. Dny malých obcí. Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014

43. Dny malých obcí. Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014 43. Dny malých obcí Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014 Příprava reformy financování regionálního školství 1 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ

Více

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1. Představení výzvy

Více

Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3

Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3 Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3 (Pro MAS Lanškrounsko relevantní ze spec. pravidel všechny aktivity) V samotné výzvě MAS může být okruh aktivit upraven. Na hlavní aktivity projektu musí být

Více

Schválení závazku na spolufinancování akce "Rekonstrukce zázemí sportovního areálu Ostrovec v Tišnově"

Schválení závazku na spolufinancování akce Rekonstrukce zázemí sportovního areálu Ostrovec v Tišnově Materiál číslo: 5 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Bc. Dospíšil Jiří - starosta města Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program:

Více

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Realizace SCLLD MAS Podještědí 1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Číslo výzvy MAS: 154/06_16_075/CLLD_16_02_105 Prezentace k 1.výzvě MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání

Více

Seminář pro žadatele IROP. 1.Výzva MAS Telčsko - IROP- Investujeme do škol a kvalitního vzdělávání na území MAS Telčsko

Seminář pro žadatele IROP. 1.Výzva MAS Telčsko - IROP- Investujeme do škol a kvalitního vzdělávání na území MAS Telčsko Seminář pro žadatele IROP 1.Výzva MAS Telčsko - IROP- Investujeme do škol a kvalitního vzdělávání na území MAS Telčsko 1.Výzva MAS Telčsko - IROP- Investujeme do škol a kvalitního vzdělávání na území MAS

Více

Opatření IROP 5 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení (leden 2017)

Opatření IROP 5 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení (leden 2017) Tento text vznikl zpracováním výzvy č. 68 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení integrované projekty CLLD a je přizpůsoben naší strategii (SCLLD MAS Lašsko, z.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 20.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr prodeje objektů bývalých Otavských kasáren společnosti Seniorský

Více

PŘÍSTAVBA PAVILONU ODBORNÝCH UČEBEN ZÁKLADNÍ ŠKOLA BÍLÁ TŘEMEŠNÁ - STUDIE

PŘÍSTAVBA PAVILONU ODBORNÝCH UČEBEN ZÁKLADNÍ ŠKOLA BÍLÁ TŘEMEŠNÁ - STUDIE ZÁKLADNÍ ŠKOLA BÍLÁ TŘEMEŠNÁ - STUDIE ENVIOM s.r.o. Ing. arch. Blanka Navrátilová Bubenská / Ing. Lucie Rejlová 0 00 Praha datum:.. 0 www.enviom-sro.cz blanka.navratilova@enviom-sro.cz VÝKRES: TITUL MĚŘÍTKO:

Více

Informace pro příjemce

Informace pro příjemce Vážená paní, Vážený pane, na základě schválené Strategie ITI ostravské aglomerace ze dne 16.11.2016 můžeme připravovat vyhlášení výzev na podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP)

Více

MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM. Konané dne: ZM Název: ZŠ Březová odborné učebny. Mimořádný materiál: Návrh usnesení:

MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM. Konané dne: ZM Název: ZŠ Březová odborné učebny. Mimořádný materiál: Návrh usnesení: MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM Konané dne: 15. 12. 2016 ZM 16 10 04 13 Název: ZŠ Březová odborné učebny. Mimořádný materiál: Návrh usnesení: Zastupitelstvo města projednalo záměr výstavby odborných učeben v ZŠ

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Kladno. Popis změn

Strategický rámec MAP pro ORP Kladno. Popis změn Strategický rámec MAP pro ORP Kladno Verze 2.0. - 5. 4. 2017 Aktualizace č. 1 Popis změn K uvedeným změnám došlo na základě požadavků jednotlivých subjektů. Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Počet stran: 6 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Materiál č.: 5 Pro 10. zasedání ZASTUPITELSTVA KRAJE, konané dne 17. 2. 2010 Věc: Návrh na úpravu způsobu financování a přípravy akce Novostavba Moravskoslezské vědecké

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 4. 2014 Bod pořadu jednání: Opakovaná nabídka k odkoupení budovy a pozemků Vysoké školy Karla Engliše Zpracoval: odbor,

Více

opatření Infrastruktura vzdělávání

opatření Infrastruktura vzdělávání INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM IROP opatření Infrastruktura vzdělávání SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 20. 2. 2019 Představení opatření Alokace: 10 911 982 Kč (= CZV = 100 %) 10 366 354 Kč (= 95 %) Vyhlášení

Více

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Realizace SCLLD MAS Podještědí 1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Číslo výzvy MAS: 154/06_16_075/CLLD_16_02_105 Seminář pro žadatele k 1.výzvě MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura

Více

2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY

2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY 2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ II. (reg. č. 220/06_16_075/CLLD_16_01_137) Seminář pro žadatele 11. 10. 2018 masvychodnislovacko.eu

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 68 Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro předškolní vzdělávání

Více

MMB Projekt Novostavba mateřské školy v Soběšicích"- posouzení projektu

MMB Projekt Novostavba mateřské školy v Soběšicích- posouzení projektu MMB2019000000597 P^? Rada města Brna R N II Z8/07. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 18.6.2019 Projekt Novostavba mateřské školy v Soběšicích"- posouzení projektu Anotace Materiál řeší posouzení

Více

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 1., 2., 3.

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 1., 2., 3. Seminář pro žadatele 1. výzva MAS Krušné hory IROP Dobře udržovaný veřejný prostor a fungující dopravní a technická infrastruktura I. 2. výzva "MAS Krušné hory - IROP - Kvalitní vzdělávací struktura a

Více

2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ I.

2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ I. 2. VÝZVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO IROP ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ I. Seminář pro žadatele 25. 01. 2018 masvychodnislovacko.eu ZÁKLADNÍ ÚDAJE Příjem

Více

Důvodová zpráva. Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ) Liberec Jablonec nad Nisou

Důvodová zpráva. Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ) Liberec Jablonec nad Nisou Důvodová zpráva Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ) Liberec Jablonec nad Nisou IPRÚ je strategickým dokumentem, jehož prostřednictvím má vymezené území aglomerace Liberec Jablonec nad Nisou šanci čerpat

Více

Vybudování víceúčelového hřiště pro míčové hry v Parku Osová

Vybudování víceúčelového hřiště pro míčové hry v Parku Osová Vybudování víceúčelového hřiště pro míčové hry v Parku Osová IPRM II Zvýšení kvality poskytovaných služeb pro veřejnost a rozšíření občanské vybavenosti města výzva 2012 1 Studie proveditelnosti 1. Úvodní

Více

MMB Název: Projekt Zateplení objektu Stamicova, dětská skupina" - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Projekt Zateplení objektu Stamicova, dětská skupina - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení: Ssl Rada města Brna MMB2017000001306 Z7/32. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 3. října 2017 ZM7/ óoof Název: Projekt Zateplení objektu Stamicova, dětská skupina" - posouzení projektu Důvodová

Více

Ostrava Seminář pro žadatele

Ostrava Seminář pro žadatele Ostrava 15.3.2017 Seminář pro žadatele VÝZVA Výzva nositele ITI č. 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLY Výzva nositele ITI č. 7 STŘEDNÍ ŠKOLY A VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY 15.3.2017 13.4.2017 STRUKTURA NOSITEL ITI Statutární město

Více

Aktuální potřeba navýšení kapacity základní školy v MČ Praha Zbraslav Zpráva pro Zastupitelstvo MČ Praha Zbraslav

Aktuální potřeba navýšení kapacity základní školy v MČ Praha Zbraslav Zpráva pro Zastupitelstvo MČ Praha Zbraslav Aktuální potřeba navýšení kapacity základní školy v MČ Praha Zbraslav Zpráva pro Zastupitelstvo MČ Praha Zbraslav Navýšení kapacity základní školy zřízené MČ Praha - Zbraslav je vyvoláno dlouhodobým nárůstem

Více

Seminář pro žadatele MAS BLN dne , Netolice. VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program

Seminář pro žadatele MAS BLN dne , Netolice. VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program Seminář pro žadatele MAS BLN dne 19. 9. 2018, Netolice VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program 1. ÚVOD Podpora může být poskytnuta na podporu infrastruktury

Více

MMB Název: Projekt Zateplení objektu ÚNB Ponávka 10" - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Projekt Zateplení objektu ÚNB Ponávka 10 - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení: v53 Rada města Brna MMB2017000001307 Z7/32. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 3. října 2017 ZM7/ J^ď Název: Projekt Zateplení objektu ÚNB Ponávka 10" - posouzení projektu Důvodová zpráva Posouzení

Více

Podpora výstavby technické infrastruktury

Podpora výstavby technické infrastruktury Podpora výstavby technické infrastruktury pro rok 2007 (ve znění Dodatku č. 1 z 23. února 2007, upravujícího konec poslední věty preambule) Podprogram Podpora výstavby technické infrastruktury stanovuje

Více

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha SC 2.4 IROP Vzdělávání 12. 4. 2016 Praha Prezentace obsahuje informace aktuální k datu 12. 4. 2016. Změny vyhrazeny. Finální podoba informací pro dané aktivity bude zveřejněna s vyhlášením výzvy. 2 IROP

Více

IROP Infrastruktura základního vzdělávání

IROP Infrastruktura základního vzdělávání seminář pro žadatele IROP Infrastruktura základního vzdělávání Šternberk, 6. 2. 2018 Představení výzvy Vazba na výzvu č.68 Infrastruktura pro předškolní vzdělávání, základní školy, střední školy, vyšší

Více

Demografická studie obce Světice z pohledu potřebné kapacity základní školy

Demografická studie obce Světice z pohledu potřebné kapacity základní školy Demografická studie obce Světice z pohledu potřebné kapacity základní školy Autor: Ing. Jiří Vomlel, Ph.D. ÚTIA, Akademie věd České Republiky Pod vodárenskou věží 4 Praha 8 Libeň 182 08 email: vomlel@utia.cas.cz

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 7. 12. 2016 21 věc: Souhlas s podáním žádostí ZŠ E. Krásnohorské a ZŠ Stříbrnická o dotaci na projekty v rámci Výzvy č. 47 Infrastruktura

Více

Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2015 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež)

Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2015 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež) Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2015 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež) 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dětmi a mládeží pro NNO na

Více

OSM Název materiálu: Výstavba domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Turnov

OSM Název materiálu: Výstavba domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 26.01.2017 OSM Název materiálu: Výstavba domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Turnov Předkládá: Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Marcela Pilská Zúčastní se projednávání

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů 12. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu 12.VÝZVA MAS POHODA IROP INFRASTRUKTURA ŠKOL A ZÁJMOVÉHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č.

Více

Dotace na aktivity v MAP a RoAP

Dotace na aktivity v MAP a RoAP Dotace na aktivity v MAP a RoAP mimo OP VVV V. kulatý stůl k projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území obce s rozšířenou působností Ostrov reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000018 Termín:

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018 I. Účel dotačního programu Cílem programu je vytvářet a zlepšovat technické podmínky k zabezpečení činnosti nestátních neziskových organizací ve venkovských oblastech Plzeňského kraje. Poskytnuté finanční

Více

Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald. Soulad s cílem MAP*

Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald. Soulad s cílem MAP* Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu. Název: IČO: RED

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Seminář pro žadatele

Seminář pro žadatele Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro období 2014 2020 Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví (SCLLD) 2.výzva MAS SCHP IROP Zázemí pro vzdělávání I. Seminář pro žadatele Košíky, 11.

Více

Správce podprogramu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor sportu (dále jen MŠMT )

Správce podprogramu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor sportu (dále jen MŠMT ) Vyhlášení státní podpory sportu 2017/2018 investiční prostředky Program 133 530 Podpora materiálně technické základny sportu Podprogram 133D 531 Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ

Více

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 12. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 12. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne MĚSTO ŽATEC USNESENÍ z 12. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne 14.11.2016 Usnesení č. 419 /16-444 /16 419/16 Volba návrhové komise 420/16 Schválení programu 421/16 Kontrola usnesení zastupitelstva

Více

PROGRAM ROZVOJ A OBNOVA MATERIELNĚ TECHNICKÉ ZÁKLADNY REGIONÁLNÍCH KULTURNÍCH ZAŘÍZENÍ

PROGRAM ROZVOJ A OBNOVA MATERIELNĚ TECHNICKÉ ZÁKLADNY REGIONÁLNÍCH KULTURNÍCH ZAŘÍZENÍ Ministerstvo kultury České republiky Č.j. MK 12920/2011 OVSI *MKCRX002GV9A* PROGRAM 13421 ROZVOJ A OBNOVA MATERIELNĚ TECHNICKÉ ZÁKLADNY REGIONÁLNÍCH KULTURNÍCH ZAŘÍZENÍ únor 2011 Obsah : Úvod a) Identifikační

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Číslo a název programu Program obnovy venkova program č. 17 Správce programu Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu (dále

Více

llllllllllllllllll MMB Název: Projekt Zateplení objektu DS Vychodilova" - posouzení projektu Obsah: Návrh usnesení:

llllllllllllllllll MMB Název: Projekt Zateplení objektu DS Vychodilova - posouzení projektu Obsah: Návrh usnesení: Rada města Brna llllllllllllllllll MMB2017000001093 Z7/31. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne. 5. září 2017 ZMl/SÁSj Název: Projekt Zateplení objektu DS Vychodilova" - posouzení projektu Důvodová

Více

Příručka pro hodnocení žádostí

Příručka pro hodnocení žádostí Příručka pro hodnocení žádostí Programu 50 - Podpora materiálně technické základny sportu Podprogram D 5 - Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ VÝZVA V5 Sport, investice 00 pro SK

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 85 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 85 ze dne č.j.: 91/217 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 85 ze dne 15.2.217 Žádosti o dotace z investiční rezervy hl. m. Prahy pro městské části hl. m. Prahy v roce 217 Rada městské části

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 5. 4. 2017 40 věc: Revokace usnesení ZM č. 390/16 ze dne 12. 12. 2016 důvod předložení: Změna v předfinancování a spolufinancování projektu

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017. II. Vyhlašovatel

Více

Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2016 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež, sportovní akce pro veřejnost)

Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2016 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež, sportovní akce pro veřejnost) Směrnice k žádostem o vybrané dotace na rok 2016 (stavby, investice, akce pro neorganizovanou mládež, sportovní akce pro veřejnost) 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce

Více

Podmínky dotačního programu Podpora nadaných studentů v rámci projektu Kolumbus #2 v roce 2019

Podmínky dotačního programu Podpora nadaných studentů v rámci projektu Kolumbus #2 v roce 2019 Podmínky dotačního programu Podpora nadaných studentů v rámci projektu Kolumbus #2 v roce 2019 I. Název dotačního programu Podpora nadaných studentů v rámci projektu Kolumbus #2 v roce 2019. II. Vyhlašovatel

Více

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Výzva pro rok 2017 Cíl podprogramu: Podprogram je zaměřen na podporu demolic budov v obcích

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA NEPOMUK Soupis usnesení ze dne

ZASTUPITELSTVO MĚSTA NEPOMUK Soupis usnesení ze dne Číslo jednání: JedNZ3-15/2016 Datum jednání: 15.12.2016 3) Program jednáni (USN-Z3-293/2016) Program: I. Úvodní blok 1. Zahájení 2. Zpráva ověřovatelů zápisu z minulého zasedání 3. Program jednání 4. Volba

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

A Obecná část. Vznik, obsah a řízení účelových dotací. Vymezení pojmů

A Obecná část. Vznik, obsah a řízení účelových dotací. Vymezení pojmů Podmínky pro poskytování účelových dotací z rozpočtu Libereckého kraje z Oblasti podpory č. 2 regionální rozvoj - program č. 2.1 Program obnovy venkova (dále jen Podmínky) A Obecná část Vznik, obsah a

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky č. 232/2012 Sb.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky č. 232/2012 Sb. č.j.: MMJ/KT/4553/2013 JID: 168191/2013/MMJ Zpracoval: Ing. Rostislav Kříž Schváleno usnesením Rady města Jihlavy č. 13/14-RM dne 9.1.2014 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ve smyslu 156 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Vybrané informace z dotazníkového šetření ve školách Společná pracovní skupina ředitelů škol a zřizovatelů škol 1. 2. 2017 MŠ a ZŠ v ORP Tišnov 59 obcí převaha

Více

VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020

VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020 VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020 1. Oprávněný žadatel o dotaci Spolek splňující podmínky stanovené zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ ), a vyvíjející činnost v oblasti sportu

Více

5. výzva Infrastruktura pro základní školy Základní školy 8. výzva Infrastruktura pro neformální vzděklávání Informace k připravované výzvě

5. výzva Infrastruktura pro základní školy Základní školy 8. výzva Infrastruktura pro neformální vzděklávání Informace k připravované výzvě MAS Region HANÁ Infrastruktura pro vzdělávání 5. výzva Infrastruktura pro základní školy Základní školy 8. výzva Infrastruktura pro neformální vzděklávání Informace k připravované výzvě 25.9.2018 Ing.

Více

PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP)

PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP) PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP) I. Účel poskytnutí peněžních prostředků 1. Výběrové řízení na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2018 v dotační

Více

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová Informace k připravované výzvě v IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Ing. Petra Juřinová 12.

Více

Město Rosice Palackého nám. 13, Rosice

Město Rosice Palackého nám. 13, Rosice Žadatel: (název organizace, spolku, klubu atp., u fyzické osoby jméno a příjmení) Forma žadatele: (např. organizační složka, zapsaný spolek, fyzická osoba atp.) Město Rosice Palackého nám. 13, 665 01 Rosice

Více

ZŠ KOMENSKÉHO NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ. Tel.: / Fax: IČO:

ZŠ KOMENSKÉHO NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ. Tel.: / Fax: IČO: Město Nové Město nad Metují náměstí Republiky 6 549 01 Nové Město nad Metují TĚLOCVIČNA ZŠ KOMENSKÉHO NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUHRNNÉ INFORMACE CENA STAVBY 27 mil. Kč vč. DPH Nové Město nad Metují, srpen

Více

Program podpory Prioritní osy 2. Nemovitosti

Program podpory Prioritní osy 2. Nemovitosti Program podpory Prioritní osy 2 Nemovitosti Nemovitosti - Cíl programu rekonstrukce a revitalizace zanedbaných a technicky nevyhovujících prostor pro podnikání v podporovaných odvětvích CZ NACE (aktivita

Více

"MAS KJH - IROP - INFRASTRUKTURA VZDĚLÁVÁNÍ"

MAS KJH - IROP - INFRASTRUKTURA VZDĚLÁVÁNÍ MAS Království - Jestřebí hory, o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Království - Jestřebí hory na období 2014 2020 oznamuje změny v 1. výzvě k předkládání

Více

INOVACE (ve znění platném od )

INOVACE (ve znění platném od ) Změna: 31.7.2006 INOVACE (ve znění platném od.. 2007) Tento program realizuje Prioritu 1, Oblast intervence 1.3 Inovace, Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím

Více

"MAS KJH - IROP - INFRASTRUKTURA VZDĚLÁVÁNÍ"

MAS KJH - IROP - INFRASTRUKTURA VZDĚLÁVÁNÍ MAS Království - Jestřebí hory, o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Království - Jestřebí hory na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí

Více

RP02-19 Program na podporu obnovy venkova pro rok Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje

RP02-19 Program na podporu obnovy venkova pro rok Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje RP02-19 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2019 Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje Dotační tituly, podporovaná opatření a aktivity programu DT1 - Projekty na obnovu obecního

Více

Rada města Pardubic, dne 01. října 2018

Rada města Pardubic, dne 01. října 2018 Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic Odbor ekonomický 14, dne 01. října 2018 Předkladatel: Zpracovatel: Organizační jednotka: Konzultováno: Projednáno: Rozinek Jiří, náměstek primátora Brož

Více

Dohoda o prioritách projektu MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ )

Dohoda o prioritách projektu MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ ) Dohoda o prioritách MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo : CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000288) Podkativita Dohoda o prioritách spočívala ve 3 postupných krocích, a to v analýze území, vytvoření strategického

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Představení poznatků ze šetření, pojetí strategického rámce a témat projektových záměrů Pracovní skupina Základní a mateřské školy 28. 11. 2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA ZÁKLADNÍ ŠKOLA. příspěvkové organizace. Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2002

ZŘIZOVACÍ LISTINA ZÁKLADNÍ ŠKOLA. příspěvkové organizace. Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2002 ZŘIZOVACÍ LISTINA EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2002 příspěvkové organizace ZÁKLADNÍ ŠKOLA Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav Město Bakov nad Jizerou Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou,

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ MAS BOLESLAVSKO IROP INFRASTRUKTURA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ROZŠÍŘENÍ KAPACIT PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ MAS BOLESLAVSKO IROP INFRASTRUKTURA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ROZŠÍŘENÍ KAPACIT PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ MAS BOLESLAVSKO IROP INFRASTRUKTURA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ROZŠÍŘENÍ KAPACIT PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 24. 04. 2018 od 10:00 hod. kancelář MAS Boleslavsko, 5. května 513, Bakov

Více

Infrastruktura vedoucí k přechodu do škol hlavního vzdělávacího proudu a k samostatnému způsobu života (86. Výzva IROP) průběžná výzva

Infrastruktura vedoucí k přechodu do škol hlavního vzdělávacího proudu a k samostatnému způsobu života (86. Výzva IROP) průběžná výzva Infrastruktura vedoucí k přechodu do škol hlavního vzdělávacího proudu a k samostatnému způsobu života (86. Výzva IROP) průběžná výzva 24. 9. 2018 Hradec Králové Role MMR a CRR Ministerstvo pro místní

Více

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.)..

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.).. Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory oblasti města Český Krumlov v roce 20xx. 1.2. Zdůvodnění Programu Podpora oblasti (vychází ze schválených

Více

Rada města Pardubic, dne 12. února 2018

Rada města Pardubic, dne 12. února 2018 Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic Odbor ekonomický 28, dne 12. února 2018 Předkladatel: Zpracovatel: Organizační jednotka: Konzultováno: Rozinek Jiří, náměstek primátora Brož Václav,

Více

Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP)

Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP) Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP) Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Fondu investic Libereckého kraje s odvoláním

Více

PROJEKT REKONSTRUKCE JINONICKÉHO AREÁLU: STAV PŘÍPRAV

PROJEKT REKONSTRUKCE JINONICKÉHO AREÁLU: STAV PŘÍPRAV PROJEKT REKONSTRUKCE JINONICKÉHO AREÁLU: STAV PŘÍPRAV ÚVOD 2 na přelomu srpna a září 216 podány celofakultní projekty do výzev 16, 17 a 18 a dílčí fakultní příspěvek do celouniverzitního projektu ve výzvě

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 11. zasedání zastupitelstva města dne: 17. 12. 2015 Bod pořadu jednání: Podání žádostí na MŠMT pro poskytnutí dotace v roce 2016 - navyšování kapacit MŠ a ZŠ

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013

Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013 Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT ) vyhlašuje

Více

Příloha č. 2 dotačního programu. Obecná část. Evidenční číslo: Žadatel: 2) Právní forma žadatele: Datum zahájení činnosti: IČ: DIČ:

Příloha č. 2 dotačního programu. Obecná část. Evidenční číslo: Žadatel: 2) Právní forma žadatele: Datum zahájení činnosti: IČ: DIČ: Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (Program na podporu školních projektů v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ve školách a školských

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST "B" WORKOUTOVÁ PLOCHA

Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST B WORKOUTOVÁ PLOCHA PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST "B" WORKOUTOVÁ PLOCHA INVESTOR : GYMNÁZIUM Vysoké Mýto nám. Vaňorného

Více

Fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Žádost o dotaci Žadatel: Město Kostelec nad Černými lesy Nám.Smiřických 53 28163 Kostelec nad Černými lesy

Více

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí Ministerstvo financí po dohodě s Ministerstvem pro místní rozvoj podle ustanovení 13 odst. 4, po dohodě s Českou národní bankou podle ustanovení 16 odst. 3 a podle ustanovení 24 odst. 5 zákona č.218/2000

Více

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162)

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn je závazným materiálem pro žadatele při přípravě a pro příjemce při

Více

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 IČO OPRAVA VÝZVY ZE DNE

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 IČO OPRAVA VÝZVY ZE DNE Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 IČO 61385271 Čj: VZ-služby 2/2017 OPRAVA VÝZVY ZE DNE 16. 10. 2017 V Praze dne 23. 10. 2017 Výzva k podání nabídky k účasti na zadávacím řízení na veřejnou zakázku malého

Více

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne 28. 01. 2016 Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/200

Více

ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE

ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE 7. 9. 2017 PROGRAM Aktuální informace Aktualizace Strategického rámce Akční plán MAP ORP Pohořelice Výzva MAS č. 2 IROP Investice do infrastruktury

Více