ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR."

Transkript

1 Vydání č. 1 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Jarní členské fórum v Hranicích Jaký byl seminář v Ostravě Vzdělávání 2017 soutěž s ČT Déčko Mystery shopping 3 Jupigo 4 Soutěž pohlednic, ISO, EET a konference 5,6 Novinky z infocenter 6 Noví členové a čekatelé březen 2018 ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR. Jarní členské fórum v Hranicích Jednání se uskuteční v koncertním sále Městských kulturních zařízení. Účastníci setkání projednají společné aktivity na letošní rok, vč. sčítání návštěvníků, seznámí se s novinkami v cestovním ruchu a s činností asociace za uplynulé období. Mohou se také těšit na prohlídku historického centra Hranic, Zbrašovských aragonitových jeskyní nebo Hranické propasti. Srdečně zveme všechny členy asociace k účasti. Soutěž popularity Informační centrum 2018 Přípravy na soutěž popularity informačních center započaly. Certifikovaná infocentra nyní aktualizují a doplňují informace o své činnosti a nabídce služeb, vč. kontaktu na webové stránce partnera soutěže Kam po Česku, který zajišťuje regulérní hlasování prostřednictvím internetu. Soutěž bude probíhat v období letních prázdnin. Do soutěže budou opět zapojena pouze certifikovaná turistická informační centra. Těch je však již dnes většina. Turistické informační centrum ve středoevropském kontextu Redakce: Sekretariát A.T.I.C. ČR Mgr. Jan Matouš Tyršova Polička Tel.: office@aticcr.cz Při veletrhu CR v Ostravě se dne za finanční podpory Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Ostravskými výstavami a.s., uskutečnil tradiční seminář pro pracovníky TIC. Konference se zúčastnilo 36 účastníků, kteří se seznámili se situací informačních center v Polsku, na Slovensku a v České republice. Informace byly doplněny zajímavostmi Prague City Tourism a z infocenter evropských metropolí. Návaznost jednotlivých prezentací umožnila účastníkům porovnání stavu a činnosti TIC v jednotlivých zemích.

2 Vydání č. 1 /2018 Strana 2 Jaké bylo vzdělávání v uplynulém roce a co se chystá Uplynulý rok 2017 se zapsal jako 12. rok vzdělávacích aktivit A.T.I.C. ČR pro pracovníky turistických informačních center. Vzdělávací semináře byly během roku realizovány od dubna do listopadu celkem 13 krát v 13 krajích. Zaměření seminářů se lišilo od předchozího roku i vzájemně mezi kraji. Témata byla opět různorodá, všude zaměřená na Jednotnou klasifikaci infocenter a nějakou zajímavou a potřebnou činnost. Nejčastějším a novým lákavým tématem seminářů byl Obsahový marketing a využití infografiky v cestovním ruchu, jenž se uskutečnil hned ve 4 krajích. Mezi další neméně zajímavé semináře patřil např. seminář na téma Sebedisciplína a prokrastinace, kurz fotografování, Instagram pro začátečníky, grafika v cestovním ruchu, první pomoc a jiné. Několik seminářů se týkalo provozních záležitostí infocenter, např. seminář Aktuální provozní záležitosti TIC v Pardubickém kraji, nebo Řešení konfliktů, asertivní jednání a stresové situace v kraji Ústeckém. Celkem se vzdělávacích seminářů zúčastnilo 296 zájemců, což je dosud nejvyšší počet účastníků v historii asociačního vzdělávání v porovnání s předchozími lety (2016: 285 účastníků, 2015: 290 účastníků, 2014: 282 účastníků). Semináře pokračují i letos. Nejbližší se koná v pátek 13. dubna 2018 v Lysé nad Labem na téma: soulad služeb a provozu TIC s GDPR, udržování dat a podkladů. Prázdninová hra s Českou Televizí Déčko Turist propag 2017 Turistická informační centra se připravují na spolupráci s Českou Televizí pro letní prázdninovou hru pro děti. Cílem hry je podpořit výlety a cestování dětí po České republice. Hra aktuálně získává svoji podobu a bude již brzy odtajněna. Do hry se zapojí cca 50 informačních center z řad členů asociace. Zájemců o zapojení do hry je nyní více než dvojnásobek. Česká Televize provede výběr informačních center v návaznosti na lokaci výletů do přírody a vybrané turistické atraktivity tak, aby těmito místy byla Česká republika rovnoměrně pokryta. A.T.I.C. ČR v roli spolupořadatele podporuje 3. ročník soutěžní přehlídky turisticko-propagačních materiálů (tiskovin) v českém jazyce TURISTPROPAG. Soutěž O turistickou informaci roku 2018 se uskuteční při veletrhu cestovního ruchu Regiony ČR 2018 v Lysé nad Labem ve dnech Mystery shoping pro informační centra Kontroly měkkých dovedností pracovníků TIC, tzv. mystery shoping, neboli utajené návštěvy, budou letos opět realizovány. Certifikovaná informační centra, která mají zájem o budoucí výsledky jejich kontroly, se nyní přihlašují na své stránce ve správě elektronického systému Jednotné klasifikace TIC ( Utajená návštěva bude realizována u všech certifikovaných informačních center.

3 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 1 /2018 Strana 3

4 Vydání č. 1 /2018 Strana 4 Soutěž "O nejhezčí turistickou pohlednici roku 2018" A.T.I.C ČR byla opětovně partnerem 21. ročníku soutěže O nejhezčí turistickou pohlednici České republiky 2018, do níž pro první místa poskytla hodnotné ceny v podobě dárkových balíčků. Soutěž proběhla na veletrhu Regiontour v Brně ve dnech ledna Vítězná pohlednice jednoobrázková se jmenuje Ještěd, autorem fotografie je Ladislav Renner. Mezi víceobrázkovými zvítězila pohlednice z Informačního centra Hořice nazvaná příznačně Hořice. Také speciální cena A.T.I.C. ČR putovala do Hořic za pohlednici Hořice - město kamenné krásy. Autorem hořických snímků na obou pohlednicích je fotograf Robert Průcha. Ceny za A.T.I.C. ČR předal prezident asociace Pavel Hlaváč. Vlastní organizaci soutěže zajišťoval Mgr. Marcel Goetz za Českou pohádkovou akademii. Asociace má certifikaci ISO 9001:2015 A.T.I.C. ČR pro nadcházející rok obhájila certifikaci dle norem ISO pro Management kvality služeb sekretariátu A.T.I.C. ČR. Certifikace byla udělena pro proces služeb poskytovaných členům A.T.I.C. ČR, pro proces přijímání nových členů a jejich certifikaci, poskytování informací a metodické pomoci, vzdělávací aktivity a vydávání bulletinu. Pro vlastní certifikaci bylo nezbytné tentokrát uskutečnit výrazné změny v dokumentaci v návaznosti na změnu technické normy na ISO 9001:2015. Certifikace je získána pro 3 leté období až do roku Konference Travelevolution Dne se v Brně od do hod. uskuteční konference Travelevolution, která se bude věnovat tématu městské turistiky. Asociace je partnerem konference a pro naše členy, kteří mají zájem se konference zúčastnit, máme sjednanou velmi pěknou slevu ze vstupného ve výši 399,- Kč. Kód pro uplatnění slevy v této výši lze získat od sekretariátu A.T.I.C. ČR. ( em) Počet míst je omezen na 110 účastníků. Na programu jsou mimo jiné tato témata: facebook komunikace měst k turistům, hry pro turisty, reklamní předměty měst ke zvýšení návštěvnosti, jak by měla města pracovat s mikroinfluencery, netradiční průvodcovské služby v městech, human centred design, grafický odpad a značení ve městech a další. EET versus infocentra Letošní rok si mohou TIC vydechnout se starostí o prodej vstupenek v rámci předprodeje prostřednictvím vstupenkových (ticketových) portálů. 3. a 4. vlna EET je v důsledku rozhodnutí Ústavního soudu odložena. Pro její zavedení musí parlament přijmout novou legislativní úpravu. Harmonogram přijímání zákonů má standardní postupy a v jejich důsledku letos 3. a 4. vlna nestihne být spuštěna.

5 Vydání č. 1 /2018 Strana 5 Novinky z informačních center Ostrava: čaj jako pohlednice Pro návštěvníky města mají v ostravských infocentrech připraveny další novinky. Velkou radost mají z Čaje pro Ostravu, který je netradičním pojetím pohlednice. Obálka obsahuje směs na dva šálky sypaného ovocného čaje s bylinkami. Čaj pochází z vlastní zemědělské výroby a ručních sběrů v Beskydech (Mamma Tea s.r.o.) Hradec nad Moravicí: v proměnách času V infocentru připravují originální publikaci Hradec nad Moravicí v proměnách času. Současné fotografie města dokonale pokryjí dobové obrázky na jemném průklepovém papíře a tím umožní zajímavé srovnání současnosti s minulostí. Na webových stránkách infocentra jsou již dobové i současné fotografie některých míst a památek města ke zhlédnutí. Posuvníkem je možné je navzájem překrývat a sledovat jednotlivé přeměny. V infocentru mají již nyní v nabídce upomínkovou knihu velkoformátových fotografií se vzpomínkami rodu Lichnovských o Hradci nad Moravicí, nový hrnek se znakem města, trička, náramky a placky. Studénka: 100. výročí Velké války Vzpomínku ke stému výročí ukončení Velké války připravila pracovnice Informačního centra ve spolupráci s občany města. Město vzpomínku vydalo jako celobarevnou brožuru nazvanou 1. světová válka V publikaci jsou kromě událostí zdokumentována pamětní místa v místních částech Studénky a Butovic. Zajímavé jsou úryvky z deníčku psaného v zákopech na ruské frontě, dobové pohlednice či korespondenční lístky posílané svým blízkým z bojišť. Pelhřimov: informační centrum v nových prostorách Pelhřimovské infocentrum má před sebou druhou letní sezonu v novém. Stejně jako v Třeboni se přestěhovalo do nových prostor a navíc stále zůstává ve Šrejnarovském domě na Masarykově náměstí čp.10. Děčín: infocentrum na vlakovém nádraží v nových prostorách TIC na hlavním nádraží v Děčíně bylo otevřeno v nových prostorách bývalých pokladen. Návrh vytvořila designérka Jitka Třmínková. Podařilo se jí propojit vizuální styl města s historickým stylem budovy a zajistit také pohodlí pro návštěvníky města. Turisté zde dostanou nejen informace a materiály o městě a okolí, ale využít mohou také několik stojanů s Ipady nebo chytrou lavičku, kde si mohou dobít své telefony nebo notebooky. TIC také nabízí regionální produkty a reklamní předměty města, koupit zde můžete mj. vstupenky na kulturní akce Duchcov: Zcela novým upomínkovým předmětem v nabídce infocentra pro návštěvníky města je svíčka a mince města Duchcov.

6 Vydání č. 1 /2018 Strana 6 Novinky z turistických informačních center Kroměříž: obří turistická známka Pracovnice infocentra na sklonku roku 2017 slavnostně pokřtili novou turistickou známku - Město Kroměříž. Známka v klasické velikosti je k zakoupení v infocentru, kde je k vidění i její obrovská partnerka. V celé ČR jsou zatím pouze dvě takové známky. Uherské Hradiště: nové upomínkové předměty V infocentru rozšířili sortiment upomínkových předmětů v souvislosti s novým logem města. Návštěvníci Uherského Hradiště si mohou zakoupit trička s novým motivem ve dvou variantách provedení. Novinkou je také Puzzle magnet ve sběratelské aktivitě Sestav si svůj svět a tužka s motivem kostela sv. Františka Xaverského. Uherský Brod: nový propagační materiál Pro blížící se turistickou sezonu nachystali pracovníci infocentra nový propagační materiál. Brožura Turistický průvodce městem obsahuje mnoho fotografií a informací jak o Uherském Brodě, tak i o okolí. Součástí jsou plánky města a naučných stezek. Novým suvenýrem města jsou pamětní mince ve zlatém a stříbrném provedení s vyobrazením J. A. Komenského, který zde strávil své dětství a s panoramatem města. Litomyšl: komentované prohlídky města V rámci Mezinárodního dne průvodců uspořádalo infocentrum poslední únorový víkend zdarma dvě komentované prohlídky Litomyšlí s překvapením. K akci se infocentrum letos připojilo poprvé na základě výzvy Asociace průvodců Pardubického kraje. Komentované prohlídky historického centra jsou standardně zpoplatněné a informační centrum je nabízí a zajišťuje celoročně. Noví členové A.T.I.C. ČR Rada A.T.I.C. ČR přijala za nové členy asociace turistická informační centra z následujících měst a obcí: Frýdlant, Jaroměř, Žirovnice, Praha (infocentrum Středočeské centrály CR), Žďár nad Sázavou a Lázně Bělohrad Noví čekatelé na členství: Asociace se chystá přijmout další nové členy. Novými čekateli na členství jsou turistická informační centra z následujících měst a obcí: Třebechovice pod Orebem, Nové Město pod Smrkem, Praha (dvě informační centra CzechTourism) a Nová Bystřice. Jsme na webu: /aticcr

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl 19. září 2016 Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např.

Více

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018 Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu Huť František 20.března 2018 Malé představení TIC: Turistické informační centrum je veřejně přístupné a viditelně označené

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz Vydání č. 3 /2012 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Memorandum o společné certifikaci Podpis memoranda o spolupráci na jednotné klasifikaci turistických informačních center ČR 1 Zvolena rada A.T.I.C. ČR

Více

ve dnech dubna 2019 se uskuteční jarní jednání členského fóra

ve dnech dubna 2019 se uskuteční jarní jednání členského fóra ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Uvnitř tohoto vydání: 1 Jarní členské fórum v Luhačovicích 1 25 let činnosti asociace 2 Vzdělávání 2018 soutěž s ČT Déčko Memorandum o spolupráci

Více

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR 1. SLOVO ÚVODEM 2. MINIMÁLNÍ STANDARD SLUŽEB 3. KLASIFIKAČNÍ TŘÍDY 4. CERTIFIKACE TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA PROCES CERTIFIKACE UDĚLOVÁNÍ,

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce: Vydání č. 1 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 2 3 4 Jaký byl seminář v Ostravě 3.3.2017 Vzdělávání 2016 Turist propag 2017 členské fórum v Brně Soutěž

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 2 Pracovník Informačního centra v

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu 3.4. CERTIFIKACE TIC - PŘÍLOHA Zadavatel: Statutární město Zlín

Více

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2018 Strana 1. červen Uvnitř tohoto vydání: Soutěž popularity Informační centrum 2018

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2018 Strana 1. červen Uvnitř tohoto vydání: Soutěž popularity Informační centrum 2018 Vydání č. 2 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 Informační centrum 2018, mystery shoping a prázdninová hra s ČT O členském fóru v Hranicích 19.-20.4.2018 2 Turist Propag 2018 3 Jupigo 4,5 7 6 6 Novinky

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace Vydání č. 4 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace 1 Aktuálně z asociace, Podzimní členské fórum A.T.I.C. ČR 2 Jaké bylo členské fórum v Kutné Hoře 3 Výsledky ankety Infocentrum 2018

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Stránka 1 Vydání č. 1/2012 únor 2012 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Vzdělávání pracovníků turistických informačních

Více

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1. HISTORIE STANDARDIZACE SLUŽEB TIC V roce 1994 byla přijata první kategorizace A.T.I.C. ČR s několika požadavky

Více

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí Pracovníci Destinačního managementu Hradecko během roku zajišťovali projektové aktivity projektu ROP Hradecko efektivní koordinace aktivit v cestovním ruchu a navazující mimoprojektové aktivity. 1. Jedním

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury Vydání č. 4 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Novinky - o čem se jedná a co se připravuje 1 Novinky - o čem se jedná, co se připravuje 1 Dotační titul MMR Fotogalerie zahraničních TIC 2 Rada A.T.I.C.

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina

Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Kraje Vysočina 23. 1. 2019 24.01.2019 1 Současné aktivity a plány Vysočina Tourism, p.o. Webové stránky, nový turistický portál www.vysocina.eu

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Destinační agentura Krušné hory. obecně prospěšná společnost

Destinační agentura Krušné hory. obecně prospěšná společnost Destinační agentura Krušné hory obecně prospěšná společnost Výroční zpráva 2017 Obsah: 1. Základní údaje 2. Profil společnosti 3. Organizační uspořádání a orgány společnosti 4. Aktivity v roce 2017 5.

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 1 1. Vytvoření prováděcího dokumentu v souladu s marketingovou strategií a AP 2011/2012 2. Institucionalizace

Více

Úvod. Květoslav Tichavský předseda správní rady Region Slovácko

Úvod. Květoslav Tichavský předseda správní rady Region Slovácko REGION SLOVÁCKO ROK 2010 INFORMAČNÍ BULLETIN Č. 3 1 Úvod Dokončili jsme práci na aktualizaci stanov, kde po deseti letech od jejich uvedení v život muselo dojít k legislativním změnám. Tyto stanovy vám

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Destinační a informační agentura Františkovy Lázně, zapsaný ústav Nádražní 208/5, 150 01 Františkovy Lázně IČO 03957721 1 Obsah zprávy: 1. Činnost destinační agentury a turistického

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009 ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY listopad 2009 ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR 15 let asociace a výroční turistická známka A.T.I.C. ČR Redakce: Mgr. Jan Matouš Sekretariát A.T.I.C. ČR Palackého

Více

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 propagace cestovního ruchu a turistických možností Středočeského kraje tvorba propagačních materiálů

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2010 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje...3 Informace...3 Zakladatelé...3 Otevírací doba...4 Popis činností...4 Novinky 2010...5 Nejvýznamnější

Více

Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem.

Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem. Vydání č. 2 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Katalog prací 1 Zahájení spolupráce s NPÚ 2 Veřejný internet 3 Setkání zástupců TIC zemí Visegradské čtyřky 4 Členské fórum v Kyjově 5 Soutěž IC 2015,

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené eská Kamenice B Jindřichův www.historickeputovani.cz radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná Třeboň Nový Jičín Kutná Hora ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené Jindřichův

Více

Městské informační středisko Pardubice

Městské informační středisko Pardubice Městské informační středisko Pardubice Zpráva o činnosti za rok 2005 www.ipardubice.cz . OBECNÉ INFORMACE název forma založeno kontakt IČ účet ředitel Městské informační středisko Pardubice příspěvková

Více

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání:

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Vydání č. 2 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Turistické karty a Turist Propag 2016 1 Projekt s Českou televizí 2 Vzdělávání 2016, 1. Turistpropag, členské fórum 3 Členské fórum - foto, Časopis MOJE

Více

FOND VYSOČINY. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC

FOND VYSOČINY. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC FOND VYSOČINY TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC Bc. Veronika Švarcová, Ing. Zuzana Vondráková Setkání TIC 23. 1. 2019 Zásady ZK na podporu TIC 2018 podpora od r. 2008, rozděleno

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Destinační a informační agentura Františkovy Lázně, zapsaný ústav Nádražní 208/5, 150 01 Františkovy Lázně IČO 03957721 1 Obsah zprávy: 1. Činnost destinační agentury a turistického

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina Ing. Zuzana Vondráková 22. 5. 2017 Zásady ZK na podporu TIC 2017 platné od 1. 1. příslušného kalendářního roku

Více

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají Vydání č. 4 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají 1 Katalog prací Novinky z webu Vzdělávání v prosinci 2 Vzdělávací seminář Soutěž pohlednice

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Nový vizuální styl asociace

Nový vizuální styl asociace Zpravodaj ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 2 /2012 Uvnitř tohoto vydání: 1 Nový vizuální styl asociace 2 Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm 19.-20.4. 2012 3 Členské

Více

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy základní údaje o projektu marketingové aktivity it v roce 2010 Základní fakta Rozvoj domácího cestovního ruchu se v posledních letech stává klíčovým pro regiony i

Více

Soutěž popularity Informační centrum Po roce odmlky si znovu zasoutěžíme v soutěži popularity turistických informačních

Soutěž popularity Informační centrum Po roce odmlky si znovu zasoutěžíme v soutěži popularity turistických informačních Vydání č. 2 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 Informační centrum roku 2017 Papírové sáčky Hra Probuď Déčko Český systém kvality služeb v TIC 3 Členské fórum v Brně 4 5 Zprávy z infocenter Ztráty

Více

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří 1a Prohlášení České středohoří je mimořádně hodnotným územím s výjimečnou turistickou atraktivitou. Jsme odhodláni toto území, v kterém žijeme, působíme

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Zpráva o činnosti MIC za rok 2012

Zpráva o činnosti MIC za rok 2012 Zpráva o činnosti MIC za rok 2012 Město Strakonice Městské informační centrum Strakonice Velké náměstí 2 386 21 Strakonice IČ: 00251810, DIČ CZ00251810 - počet stálých pracovníků: 2 (1. 1. 2012 nastoupila

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU (STATISTIKY A TRENDY V INDUSTRIÁLNÍ TURISTICE) 1 TECHNICKÁ PAMÁTKA JE.. Stavba, technické zařízení nebo technické řešení jedinečné nebo zajímavé

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR prosinec 2008 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Projekt kategorizace a certifikace TIC v ČR Redakce: Mgr. Jan

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

Akční plán 2016. Turistická oblast Kladské pomezí. Branka, o.p.s. Září 2015

Akční plán 2016. Turistická oblast Kladské pomezí. Branka, o.p.s. Září 2015 Akční plán 2016 Turistická oblast Kladské pomezí Branka, o.p.s. Září 2015 Dokument byl zpracován na základě Marketingové strategie pro destinaci Kladské pomezí, schváleno na jednání správní Branky, o.p.s.

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Turistický zpravodaj č.1/ 2011

Turistický zpravodaj č.1/ 2011 Vážení turisté, vážení přátelé, Turistický zpravodaj č.1/ 2011 dostává se k Vám první číslo Turistického zpravodaje oblasti Klubu českých turistů Jižní Čechy. V tomto zpravodaji bychom Vám chtěli čtyřikrát

Více

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje místo, 1 Marketingové aktivity Olomouckého e Opatření č. 3.4 2 Vybudování rezervačního systému (KH- OCR, (KH-OCR, OIEP- OPŘ), Cílem projektu je efektivní marketingová podpora cestovního ruchu v OK zaměřená

Více

D. Péče o obyvatele a návštěvníky MPZ

D. Péče o obyvatele a návštěvníky MPZ D. Péče o obyvatele a návštěvníky MPZ D.1. Počet trvale žijících obyvatel v roce 2006: v MPZ 803 Počet trvale žijících obyvatel v roce 2016 : v MPZ 754 ve městě 5084 ve městě 5053 Tento údaj není zcela

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu ASICS Stockholm Marathon Expo, 1. 6. 3. 6. Ve dnech 1. 6. 3. 6. 2017 se Královéhradecký kraj zúčastnil prezentační akce ASICS Stockholm Marathon Expo. Na expu

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA WORKSHOP PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 13. 10. 2016 ROKYTNICE V ORLICKÝCH HORÁCH Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje PROGRAM WORKSHOPU 1. Aktivity DS OHP a TIC * Spolupráce OHP a

Více

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum:

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum: 6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU TO BESKYDY-VALAŠSKO IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář Datum: 9. 5. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: zdroj

Více

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum Odbor kancelář starosty a tajemníka 4.6. Pro jednání zastupitelstva města dne 14. října 2015 Zpracovali: Bc. Lubomír Dobeš, tajemník úřadu, JUDr. Jaroslava Báčová, právník úřadu, Mgr. David Šimek, starosta

Více

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením Obsah: představení produktu měsíčník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce pořádané Sdružením další možnosti plnění Partnerství v Service Clubu Vám

Více

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Dotační titul č. 1: Řemeslná a zážitková turistika Účelem podpory je podpora rozšíření turistické nabídky a tvorby a

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 Milí přátelé z členských organizací, dostává se Vám do rukou další vydání Věstníku ANNO JMK, tentokrát jsme z důvodu nemoci přeskočili září a jsme hned v říjnu. O to více informací

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014 Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM Brno, 22. 5. 2014 Jižní Morava vinařský region!? Je potřeba hledat to, co nás od ostatních odlišuje a to využít jako konkureční výhodu.

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více