Autor: Název: Kdo udělal "Húú"?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Autor: Název: Kdo udělal "Húú"?"

Transkript

1 Název: Kdo udělal "Húú"? Jak se spolu dorozumívají zvířata? Medvídek Pú zjistí, že ty podivné zvuky, které vydávají, nebo pohyby, které dělají, mají přesný účel. V knížkách z edice Zátiší Medvídka Pú mohou nejmenší čtenáři objevovat svět s kamarády ze Stokorcového lesa: setkávají se s různými projevy počasí nebo se učí poznávat zvířata a rostliny. Na začátku je vždy nějaká příhoda, která je zaujme a dovede k tomu, že se chtějí o dané věci dozvědět co nejvíce. Na konci knihy jsou návody na několik her a praktických pokusů, které mohou děti vyzkoušet společně s rodiči. Název: Magie přírody Věříš v kouzla a sníš o lepším světě? Staň se vílou jako Winx! Arktida je v nebezpečí! Nečekaný příval znečištění zničil přírodní rovnováhu v moři a děsuplné zmutované příšery ohrožují tamní živočichy. Kde neuspěje ani Flořina moc, dá všem naději nezničitelná magie přírody. Název: Pohádky na dobrou noc 3 Vydejte se s námi do světa disneyovských pohádek! V této knize najdete hned čtyři, které si můžete přečíst před spaním. Setkáte se v nich s Medvídkem Pú ze Stokorcového lesa, Lvím králem africké savany, Zvonilkou a jejím kamarádem Terínkem z Nezemě a Burákem ze světa Aut v roli zástupce Šerifa

2 Název: Zvonilka a piráti Poté, co jedna ze strážkyň vílího prachu ukradne z Hvězdné roklinky všechen modrý prach, Zvonilka a její kamarádky se vydávají na dobrodružnou výpravu, aby ho získaly nazpátek. Podaří se vílám zachránit svou zbloudilou družku ze spárů pirátů a donést tolik vzácný modrý prach domů? Awdry, W., Název: O mašince Tomášovi 13 Hu-hůůů! Zdraví vás užitečné mašinky z ostrova Sodor a přivážejí vám pět nových příběhů. Tentokrát vám budou vyprávět o tryskovém letadle Jeremym, dieselové lokomotivě BoCovi, nové parní mašince Billym, Whiffovi, který svážel vozy s odpadky, a také velkém vagonu Hektorovi Baxter, Nicola Název: Velká kniha pohádek před spaním Velká kniha pohádek před spaním přináší poutavé příběhy o zvířátkách, skřítcích i dětech. Rodiče je ocení, až budou malým dětem čítávat pohádky před usnutím, ale také tehdy, až budou pro svého školáčka hledat pohádky, které si dokáže přečíst sám. Text doplňují půvabné ilustrace. Vydejte se tedy za zvířátky na statek či mezi koťata a medvíďata. Závěr knihy tvoří ty nejlepší pohádky hemžící se skřítky a vílami, ale vyprávějící také neobyčejné příhody úplně obyčejných dětí a jejich rodičů. Blyton, Enid, Název: Záhada tajného přístavu Čtvrtá kniha Záhad, která vedle příběhů Správné pětky od téže autorky zaznamenala ve světě největší čtenářský úspěch. Rogera, Dianu a Pajdu čekají letní prázdniny. Mají je opět strávit se slečnou Pepříkovou, a to u moře, v zájezdním hostinci s podivným jménem Tři muži v sudu. Prázdninoví hosté jsou náhle vyrušeni záhadným výbuchem v tajném přístavišti ponorek. Kdo stojí v pozadí události? Policie se snaží odhalit nitky špionážní sítě, které vedou až k tajnému přístavu ponorek, a v podezření jsou i zdánlivě nenápadní letní hosté. Děti se samozřejmě také pustí do pátrání, a když za nimi přijede kamarád Barny, vezmou události opravdu nečekaný spád.

3 Both, Sabine, Název: Láska dělena dvě Maya je úděsná. Otravnější než kyselina kyanovodíková, říká si Ema. Takovou nevlastní sestru jí byl čert dlužen. Nejenže jí obětovala svůj velký pokoj a sama se přestěhovala do malé komůrky, nejenže se s ní musí dělit o tátu a babičku s dědou, ale teď se jí Maya snaží odloudit i její nejlepší kamarádky Selmu a Kristinu. Proč jsou z Mayi všichni tak paf? Copak ji kromě Emy nikdo neprokoukl? Copak ostatní nevidí, jaká potvora se za tím hezkým obličejíčkem skrývá? Když Maya začne kroužit kolem Saši, na kterého si Ema myslí, pohár trpělivosti přeteče. Ale nakonec to není Ema, kdo ztratí nervy... Brezina, Thomas, Název: Loď duchů Staň se členem Klubu záhad! Pomocí superlupy objasni s ostatními členy záhadu potopeného Titaniku. Je pravda, že se loď duchů objevuje vždy ve výroční den na místě katastrofy? Klub záhad se ocitá na palubě lodi a už se schyluje k osudné srážce s ledovcem. Podaří se záhadu Titaniku objasnit včas? Couronne, Pierre, Název: Po stopách lišáčka, veverky a králíčka Lišáček je velmi mazané a nebojácné zvíře. Nelekne se ani loveckých psů a poradí si v každé situaci. Jeho družka se na něj může vždycky spolehnout. Malá veverka je velká nezbednice. Celé dny skáče ze stromu na strom a zažívá nejedno dobrodružství. Při tom na sebe musí často dávat velký pozor. Králíček je neposedné zvířátko. Hop, hop a už je pryč! Jak roste, musí se naučit postarat se o sebe. A to není vždycky jednoduché! V knížce se dočteš, jak tato zvířátka dospívají a jak prožívají jednotlivá roční období. Poznáš jejich svět a zvyky a zažiješ nejedno veselé a vzrušující dobrodružství. Delvaux, Nancy, Název: Kamilka a její kamarádi Kamilka už je velká. Chodí do mateřské školy a umí spoustu věcí. Ale přece jen si občas neví rady. Někdy se stydí, jindy má strach. Je zapomnětlivá, nebo dokonce lakomá. A čas od času provede pořádnou hloupost. Kamilka je zkrátka stejná jako všechny děti. Řada barevných knížek o Kamilce pomůže dětem i jejich rodičům vypořádat se s drobnými starostmi a problémy, které na předškoláčky čekají.

4 Haderlein, Ute Název: Příběhy o malém medvídkovi O ranním vstávání a hraní. O cestě na slunečný jih. O překvapení k narozeninám. O večerní přípravě do postýlky. Tato knížka je zkrátka o všem, co děti dobře znají a rády dělají. Je napsána velkými písmeny. Helidoniotis, Kathy Název: Blázen do koní. 4 Alice se svou klisnou Zlatkou vyhraje jezdecký závod a za odměnu získá čtyřtýdenní pobyt na prestižní jezdecké akademii. Při drezúře se ale ve Zlatce probudí nepříjemné vzpomínky na minulého majitele a trénink se značně zkomplikuje. Navíc se někdo snaží rozpoutat nenávist mezi dívkami na pokoji a Alice čelí křivému obvinění. Hora, Jan, Název: Dobrodružství v kouzelné knihovně Dobrodružství dvou kamarádů, kteří se díky dědečkově kouzelné knihovně ocitnou přímo v dobách legendárních knižních hrdinů, Tarzana, Vinnetoua nebo kapitána Nema Kessel, Carola von Název: Čarodějky z jezdecké školy. Čarodějky a tajemný přízrak Na Koňském hrádku se chystají velkolepé hradní slavnosti. Jana, Jula, Miki a Franciska na nich chtějí předvést rytířské hry na koních. Nová učitelka jezdectví, Olli Olatudaiová, je ochotná jim v tom pomoci. Uprostřed příprav se však na školním dvoře zjeví tajemný přízrak! A to ještě není všechno: školní chodby někdo pocákal červenou barvou a na podlaze se objevily obří stopy. Podezření padne na naše čarodějky, ale ty jsou v tom samozřejmě úplně nevinně! Co za tím vším tedy vězí? Skutečná strašidla přece neexistují. Nebo snad ano?

5 Klimtová, Vítězslava, Název: Lexikon ohrožených druhů strašidel 2. Humorné pojednání zdánlivě seriózní exkurse do světa strašidel z českých luhů a hájů Kopietz, Gerit, Název: Únos vlaku Každý správný kluk a každá správná holka někdy zatoužili stát se detektivy. Teď konečně máte takovou příležitost i vy. V knižní sérii detektivních příběhů se můžete společně s Agátou a Richardem dr. Lupou vydat po stopách zločinu. A v žádném případě nebudete nečinně přihlížet. Součástí každé knihy je "kouzelná" lupa, s jejíž pomocí rozřešíte záhadu stejně rychle jako vaši literární hrdinové! A teď už ke knížce Únos vlaku: Agáta Bystrá a doktor Lupa nevěří svým očím. Jízda historickým vláčkem měla být přece báječným výletem. Vlak ale přepadla banda zločinců, kteří žádají vysoké výkupné za bohatého cestujícího. Bude i tentokrát stačit Agátě a doktoru Lupovi důvtip a mazanost, aby překazili únoscům jejich plány? Krolupperová, Daniela, Název: Sedmilhář Josífek Prvňáček Josífek je malý neposlucha, rád si vymýšlí a často i lže. A ne a ne se to odnaučit. Rodiče s ním mají velké trápení, a tak se rozhodnou, že s lhaním udělají rázný konec. O jarních prázdninách Josífek prožije pekelný týden. A co si rodiče na svého sedmilháře vymysleli? Přečtěte si už sami! Veselé čtení ze života prvňáčka pro pokročilejší čtenáře Lindgren, Astrid, Název: Dráček s červenýma očima Jednoho dubnového rána se jde malé děvče se svým bratrem podívat na právě narozená prasátka. A co nevidí? V chlívku leží matka prasnice a kolem ní se tlačí deset roztomilých selátek. Ovšem je tam s nimi ještě někdo! V koutku stojí malý zelený dráček s červenýma očima. To je překvapení! Ale co teď s ním?

6 McCombie, Karen, Název: Dóóóst dobrá rodinka Hledáš dóóóst dobrou kámošku? Třináctiletá Alice bude pro tebe tou nejlepší. Hrdinka dóóóst dobrých příběhů řeší stejné problémy jako všechny holky po celém světě: spory se sourozenci, nepochopení ze strany rodičů, vztahy s kamarádkami a první lásky. Pro začátek varování: Nikdy si nezkoušejte ostříhat ofinu, když máte špatnou náladu. Miler, Zdeněk, Název: Krtek a sněhulák Další příběh oblíbeného malého Krtečka a jeho nového kamaráda sněhuláka potěší děti od čtyř let. Většina zvířátek v zimě spí a Krtek si nemá s kým hrát. Postaví si proto sněhuláka. Společně prožívají veselou zimu. Koulují se, sáňkují. Na jaře však nastávají problémy. Krtek se ale nevzdává, nechce o bezvadného kamaráda přijít. Dopadne všechno nakonec dobře? Peyo, Název: Příběh šmouly Mrněte Další čtyři z komiksových příběhů o vesničce plné šťastných modrých bytůstek. V prvním vyprávění svítí právě modrý měsíc, a to se stává něco opravdu kouzelného. Tentokrát do šmoulí vesničky přinese čáp miminko. Nejdříve jsou šmoulové trochu rozpačití a taky nevědí, komu mrňousek patří, ale dost rychle si jej zamilují a všichni se o něj starají. Ve chvíli, kdy dostanou dopis, že došlo k omylu a miminko mají vrátit, začnou se dít věci... Ale všechno dobře dopadne a Mrně se stane jedním z obyvatel šťastné šmoulí vesničky. Řeháčková, Věra, Název: Stejně ho klofnu já Markéta a Petra - dvě povahově rozdílné kamarádky - vycházejí z osmičky a dosud nemají kluka. Markéta navazuje známost s Matoušem. Odjíždějí spolu na chalupu Matoušových rodičů. Víkend pokazí pří valové deště. Před Matoušovýma očima mizí v proudu vody jejich chalupa. Zhýčkaná Markéta nemá pro Matoušovo rozrušení pochopení. Markétini rodiče odhalují Matoušův cikánský původ. Brojí proti dceřině známosti. Matouš trpí mindráky. Těžce nese Markétinu zradu, hledá své místo ve společnosti. Bratr Pavel se rozhodne Matouše pomstít. Začíná chodit s Markétou, ale současně se mu líbí Petra. Osud s ním jaksepatří zamotá...

7 Spurgeon, Maureen, Název: Už umím číst : 15 příběhů ze statku První knížka z nové série Už umím číst. Tyto zábavné dvouminutové povídky tištěné velkým písmem a doprovázené barevnými ilustracemi mají podpořit dovednosti začínajících čtenářů. 15 příběhů postupně obohatí slovník vašeho dítěte a přinese mu chvíle příjemného čtení. Sypal, Jaromír, Název: Dědova hůl čarodějka V další knize pohádek oblíbeného autora dětských knížek se děti setkají s chytrou princeznou a hloupými loupežníky, s kominíky, kteří nosí štěstí, s vílou Sedmikráskou, která napraví zlého vlka a především s malým Honzíkem a jeho dědečkem, jenž mu za pomoci kouzelné hole všechny ty krásné pohádky vypravuje. Kniha je opět vyzdobena půvabnými barevnými obrázky Zdeňky Študlarové. M 03 Název: Světové rekordy Informace v malíčku! Které zvíře je největší? Kde stojí nejvyšší budova? Kolik astronautů se vydalo na první let do vesmíru? Kolik vesmírných sond už bylo vysláno do kosmu? Která rostlina má největší plod? Kde roste nejstarší strom? Existuje automobil, který se rychlostí vyrovná tryskovému letadlu? Kniha Světové rekordy je plná odpovědí na tyto otázky, ale naleznete v ní ještě daleko víc! Obsahuje fascinující informace o Zemi, vesmíru, říši zvířat a rostlin, o přírodních úkazech a mimoto i statistiky o nejrůznějších zemích, národech a jejich úspěších. N 745 Název: Velká kniha pro nejmenší Originální nápady pro vyrábění s předškoláky od tří let. Pomocí jednoduchých kreativních technik - obtiskování, mačkání, modelování a lepení, se z dětí stanou malí umělci. Podrobné popisy s mnoha návodnými fotografiemi a přesné předlohy rozzáří oči a posílí dětské sebevědomí.

8 N 59 Boukobza, Laurence Název: Zvířata Proč se říká "chytrý jako opice"? Je to vůbec pravda? Je labuť hodné a ušlechtilé zvíře? Jak se mohou žáby bránit před svými nepřáteli? Jsou lachtan a lvoun dvě různá zvířata? Má plameňák růžový opravdu pořád růžovou barvu? Proč tráví hroch celý den ponořený ve vodě? Jsou včely skutečně tak pilné, jak se tvrdí? Odpovědi na tyto otázky, stejně jako na spoustu dalších najdete v této bohatě ilustrované knize o zvířatech určené mladým čtenářům od šesti let. N Název: Feldman, Thea My first 1000 words Barevný obrázkový slovník pro děti. N 56 Naish, Darren Název: Dinosauři v životní velikosti Encyklopedie dinosaurů se zajímavými ilustracemi. Kniha obsahuje množství počítačových ilustrací, které zachycují části těl dinosaurů v životní velikosti. Některé dvoustrany jsou rozkládací. Pro větší přehlednost je přidána časová osa a na konci je dinosauří kvíz, ve kterém si můžete ověřit nabyté znalosti.

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,-

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,- Zábavné úkoly se samolepkami pro všechny předškoláky. Sešit s obrázky nejoblíbenějších zvířecích kamarádů je doplněn listy se samolepkami, které děti mohou nalepovat na příslušné obrázky se shodnými obrysy.

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2018 2019 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí na lekce informačního vzdělávání

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2017 2018 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí, na lekce informačního vzdělávání

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let)

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) 20 17 České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) Jak děti tráví volný čas? Top 3 denní aktivity 78 % Příprava 60 % Hraní doma 50 % Četba (doma) ze slabikáře či jiného školního textu 63 %

Více

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2018/2019 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Královo Pole, Palackého 164 tel: 549 259 234, email: palackeho@kjm.cz vedoucí pobočky: Martina Bartáková,

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Psaní velkých písmen Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Ročník 2. Anotace

Více

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě.

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě. Výměnný fond z knihovny v Jihlavě Mládež beletrie Abedi,Isabel Adams,Georgie Berger,Margot Berger,Margot Blacker,Terence Blyton,Enid Březina,Thomas Březinová,Ivona Dickens,Charles Grimm,Jacob Ludwig GrufíkovKopecká

Více

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Eva Dienerová Daniela Ondreičková KNIŽ N Í K LU B mravenecek vetsi.indd 1 16/11/16 14:14 ÚVOD Malované čtení je barevné vyprávění pro děti. Mohou si je

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

Cestu jeme světadíly CESTUJEME SVĚTADÍLY. Stanislava Bumbová. Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich. děti s jednotlivými světadíly, ypickými

Cestu jeme světadíly CESTUJEME SVĚTADÍLY. Stanislava Bumbová. Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich. děti s jednotlivými světadíly, ypickými Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich děti s jednotlivými světadíly, ypickými charakteristickými prvky a typickými rka nabízí zvířátky, která zde žijí. Autorka dstaví i pohled do minulosti a představí

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

ASTRID LINDGRENOVÁ. Základní škola a Mateřská škola Nikolčice, příspěvková organizace

ASTRID LINDGRENOVÁ. Základní škola a Mateřská škola Nikolčice, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.2490 VY_32_INOVACE_21_CJ3 ASTRID LINDGRENOVÁ Základní škola a Mateřská škola Nikolčice, příspěvková organizace Mgr. Andrea Slavíková ASTRID LINDGRENOVÁ Švédská spisovatelka Astrid Lindgrenová

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě.

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Tematické kufříky Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Co se skrývá za pojmem tematický kufřík? Jde o kufříky, které jsou

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Září Obec v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost-stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Městská knihovna Rakovník zasílá v rámci spolupráce se školami nabídku tematických besed, informačních a vzdělávacích lekcí.

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

Katalog podzim 2016

Katalog podzim 2016 Katalog podzim 2016 Anglické knihy Little Tiger Press The Magic of Christmas Autor: Claire Freedman Cena 201,- Kč, Vánoce jsou tady a všude je cítit atmosféra lásky a přání. Ale malá myška nechápe, co

Více

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Inspirací k sepsání tohoto článku o příkladu dobré praxe mi byl článek ze dne 4. října 2011 uveřejněný v celostátním

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 6: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme o jaru. Jaro je první roční období, přichází po zimě. Na jaře se oteplí, protože naše Země se dostává blíže ke Sluníčku. Sníh roztaje a všude kolem se

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1]

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1] [1] Autor: KUBŠOVÁ, Eva [2] Číslo: 2017, ročník 26, číslo 1 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: čtení [5], děti [6], Knížka pro prvňáčka [7], Městská knihovna Děčín [8] Region: 06 Ústecký region

Více

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Pro seminární práci, ve které bych ráda navrhla úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka, jsem si vybrala Slabikář od nakladatelství

Více

PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM. Mgr. Lenka Tomcová

PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM. Mgr. Lenka Tomcová PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM Vážení čtenáři, děkuji Vám za stažení tohoto krátkého e-booku. Věřím, že jednotlivé pracovní listy přispějí

Více

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka velkých kobercových

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu.

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu. Slovo autorky Didaktické listy jsou určeny rodičům, učitelkám mateřských škol a dětem. Rodičům, aby uměli svým dětem ukázat možnosti dané hračky, učitelkám mateřských škol, které může jedna hračka inspirovat

Více

Tři Věže s.r.o. Sžijte se se svými klienty a zaměstnanci! Prožijte s jejich rodinami báječný den! NETRADIČNÍ AKCE NA KLÍČ PRO RODINY S DĚTMI

Tři Věže s.r.o. Sžijte se se svými klienty a zaměstnanci! Prožijte s jejich rodinami báječný den! NETRADIČNÍ AKCE NA KLÍČ PRO RODINY S DĚTMI Tři Věže s.r.o. Sžijte se se svými klienty a zaměstnanci! Prožijte s jejich rodinami báječný den! NETRADIČNÍ AKCE NA KLÍČ PRO RODINY S DĚTMI Prezentace Tři věže s.r.o. V České republice se bohužel stále

Více

DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY,

DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, 23.11.2016 NOC S ANDERSENEM Vyhlašuje SKIP Klub dětských knihoven ČR V Lokti od roku 2005 letos 12. ročník Nocuje

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY jaro, léto, podzim 2010 Výlety pro MŠ Školky v přírodě Adaptační kurzy Bílá - BESKYDY SUN Outdoor o.s. Bílá 149, 739 15 pošta Staré Hamry, tel.: 774155550, e-mail:

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Téma: žák se seznamuje s textem (úryvkem), rozumí textu, odpovídá na otázky týkající se

Téma: žák se seznamuje s textem (úryvkem), rozumí textu, odpovídá na otázky týkající se VY_12_INOVACE_číslo přílohy 1_ČJ_5B_04 Úvodní část seznámení s cílem hodiny (seznámení s knihou Tajná sedma a úryvkem z této knihy) Hlavní část čtení textu s porozuměním, následné zpracování otázek Závěrečná

Více

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz České děti jako čtenáři v roce 2013 Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Hlavní témata Čtou knihy více nebo méně? Čtení mezi zábavou na nudou Co čtou? Čtenářské zázemí v rodině

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA DOBRODRUŽNÁ LITERATURA Její náplní jsou příběhy o odvaze, hrdinství, smyslu pro spravedlnost, o nebezpečí... Na počátku Národního obrození (konec 18. druhá polovina 19. století) se vyděluje z literatury

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Ukázková práce s dětskou literaturou

Ukázková práce s dětskou literaturou Ukázková práce s dětskou literaturou 1 SEDMILHÁŘ JOSÍFEK Daniela Krolupperová Titul z edice Druhé čtení nakladatelství Albatros Vhodné pro: společnou mimočítankovou četbu Věková skupina: konec 2. ročníku,

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Základy

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Králové českých detektivek 1. 3. - 31. 3. 2018 Velká březnová internetová soutěž o tři audioknihy zaměřená na české detektivní příběhy a jejich autory i hlavní

Více

příběh s úkolem Dnes je trh!

příběh s úkolem Dnes je trh! příběh s úkolem Dnes je trh! Šedivě vybarvená slova nahlas vykřikněte! Trvalo velmi dlouho, než ho naložili, a tak měl Bulgy trochu zpoždění. Na hlavní silnici, která vedla přímo k trhu, byl velmi silný

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 březen 2012 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Zima Podtéma: počasí, vhodné oblečení, svátky v zimě, zimní aktivity a sporty. Anotace:

Více

Nabídka pro školy na rok 2016/2017

Nabídka pro školy na rok 2016/2017 Nabídka pro školy na rok 2016/2017 Angličtina pro 1. Stupeň ŽŠ 123 Sticker Activities Autor: Annette Rusling Nakladatelství: Little Tiger Press Počet stran: 80 (sešit) Rozměry: 210 x 275 mm ISBN: 978-1-84895-807-4

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole Projekt pro školní rok 2011/2012 Charakteristika projektu: Projekt bude rozvíjet environmentální výchovu, v souvislosti se čtyřmi

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Člověk je tvor společenský Metodický list

Člověk je tvor společenský Metodický list Člověk je tvor společenský Metodický list práce s interaktivní tabulí a sešitem - skupiny živočichů, odlišnost sociálních skupin, pravidla kamarádství diskuse - důvody lidské potřeby společnosti Obecné

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Šimonovy pracovní listy 16

Šimonovy pracovní listy 16 Barevné počítání pro prvňáčky 2 / 28 Portál pro rodiče a učitelky Školáci.com Slovo úvodem Proč vznikla e-kniha Barevné počítání pro prvňáčky? Aby byla volně a zdarma šířena pro nekomerční účely. Komu

Více

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě CZ Habermaaß-hra 5656A /4676N Moje první hra Večer na farmě Moje první hra Večer na farmě Hra na dobrou noc se zvířátky pro 1-4 děti od 2 let. Obsahuje i soutěžní variantu. Autor a design: Anna Lena Räckers

Více

To co nevidíte INSPIRACE VÝSTAVA ROSTEME PRO ŽIVOT Na fotce nevidíte všechno, co jsem koupila,

To co nevidíte INSPIRACE VÝSTAVA ROSTEME PRO ŽIVOT Na fotce nevidíte všechno, co jsem koupila, VÝSTAVA CHYTRÉ HRAČKY A NÁPADY PRO DĚTI 6. 11. 2016 INSPIRACE Vše co tu najdete je pouze inspirace pro vás a tipy na to, kde pořídíte smysluplné hračky a pomůcky pro poznávání světa vašich malých i větších

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti:

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti: KLÍČOVÁ SLOVA Hlavním cílem této lekce je přiblížit dětem, co to jsou klíčová slova, naučit je hledat v textu, číst s porozuměním a vytáhnout z úryvku to podstatné, ať je text jakýkoli (próza, poezie,

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programu CZ Název op. programu

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programu CZ Název op. programu Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016 Občasník ZŠ Bravantice říjen 2016 4. + 5. ročník 1 říjen 2016 Ahoj holky a kluci, ani jsme se nenadáli a první dva měsíce tohoto školního roku jsou za námi! Máme za sebou spoustu zajímavých aktivit, kterých

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Září Obec,v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost- stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

Cukrářství - Alena Jelínková

Cukrářství - Alena Jelínková Cukrářství - 1 - D0168-840,- 8 - D0620-750,- Krteček a kamarádi dort patrový s krtečkem 2 - D0169-840,- 9 - D0884-420,- Krteček a kamarádi dort kulatý malý s krtečkem 1 kus 3 - D0170-950,- 10 - D0761-540,-

Více

def_kor_urbo_cune_372_sklop_klopy.indd 1 Ukázka knihy z internetového knihkupectví 9.9.

def_kor_urbo_cune_372_sklop_klopy.indd 1 Ukázka knihy z internetového knihkupectví  9.9. www.membranecity.eu slot 05 Miloš Urban Urbo Kune Para le lní r omán argo U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 0 9 5 0 6

Více

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře ŠKOLA: TÝM: JMÉNO KAPITÁNA TÝMU: POČET ZÍSKANÝCH BODŮ: Milé děti. Před vámi je soutěž Jaloveček zaměřená hlavně

Více

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi.

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Blahopřání M33-031 Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Modré očka, hebká líčka, zaťukala princeznička. Hodně štěstí moje malá, hlavně ať jsi vždycky zdravá, veselá a usměvavá. Všechno nejlepší

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem.

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem. Květen 2019 Kulíšci Celý měsíc byl věnován převážně dopravě. Říkali jsme si proč je důležité dodržovat předpisy a jak se chovat jako chodci na silnici. Už víme, proč je důležité se při jízdě autem připoutat

Více

Nechte. papír ožít... figurky z papíru a provázku. Isabelle Guiot-Hullot

Nechte. papír ožít... figurky z papíru a provázku. Isabelle Guiot-Hullot Nechte papír ožít... figurky z papíru a provázku Isabelle Guiot-Hullot Obsah Úvod 3 Materiál k výrobě 27 Základní postupy 28 obrázek návod S rodinou 36 Ach, ti zamilovaní! 4 36 Narození dítěte 5 36 Dítě

Více

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba Určeno základním školám Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba KNIHOVNA MĚSTA OSTRAVY, příspěvková organizace POBOČKA VIETNAMSKÁ 1541,

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

Etapová hra MLADší kategorie. V říši zvířátek. Letní tábor Zámeček - Roželov pod Třemšínem

Etapová hra MLADší kategorie. V říši zvířátek. Letní tábor Zámeček - Roželov pod Třemšínem Etapová hra MLADší kategorie V říši zvířátek Letní tábor 9.8. 23.8. 2003 Zámeček - Roželov pod Třemšínem MOTTO ETAPOVÉ HRY: Naučme se, nejlépe hrou, poznávat přírodu a dění v ní očima jejich obyvatel,

Více

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Klub dětských knihoven Libereckého kraje Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Závěrečné zhodnocení projektu Eva Kordová 2014 Závěrečné zhodnocení 9. ročníku projektu Kde končí svět na podporu výchovy ke

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 3. 5. 2013 NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ praktická, 6. ročník - TÉMA: Zdravý

Více

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč 3. LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY, Ivana Novotná 129,- Kč 3.a LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY K POUŽITÍ

Více

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla ZÁŘÍ Básničky Podzimní barvičky Dovedeš to jako podzim radovat se z barviček? Půjčil si je od sluníčka, a posledních kytiček. Rozdával je trávě, stromům, také šípkům na keři, ať se dobře kolem dívá, kdo

Více