Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla /14

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla 52 260-52 266 6/14"

Transkript

1 Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG Typová čísla 0 - /

2

3 . POŽITÍ Servomotory pákové MODACT MPSxD, MPSPxD se používají k dálkovému ovládání a k automatické regulaci klapek, žaluziových uzávěrů, k natáčení kartáčů u el. motorů a k ovládání regulačních orgánů topenářských a klimatizačních nebo jiných zařízení, pro která jsou svými vlastnostmi vhodné. Servomotory MODACT MPSxD, MPSPxD Control jsou určeny pro práci v obvodech automatické regulace se spojitým řídícím signálem.. PRACOVÍ PROSTŘEDÍ, PRACOVÍ POLOHA Pracovní prostředí Servomotory MODACT MPSxD, MPSPxD jsou odolné proti působení provozních podmínek a vnějších vlivů tříd AC, AD, AD7, AE, AE, AF, AG, AH, AK, AL, AM--, A, AP, BA a BC podle ČS ed.. Při umístění na volném prostranství doporučujeme opatřit servomotor lehkým zastřešením proti přímému působení atmosférických vlivů. Stříška by měla přesahovat přes obrys servomotoru alespoň o 0 cm ve výšce 0 0 cm. Podle potřeby se zapojí jeden nebo oba topné články. Použití servomotorů do prostorů s prachem nehořlavým a nevodivým je možné, pokud nebude nepříznivě ovlivňována funkce elektromotoru. Přitom je třeba důsledně dodržovat ČS 0. Prach se doporučuje setřít při dosažení vrstvy cca mm. Poznámky: Za prostory pod přístřeškem se považují ty, kde je zabráněno dopadu atmosférických srážek pod úhly do 0 do svislice. místění elektromotoru musí být takové, aby chladící vzduch měl k němu volný přístup a aby vyfukovaný oteplený vzduch se do něj znovu nenasával. Minimální vzdálenost od stěny pro vstup vzduchu je 0 mm. Prostor, ve kterém je motor umístěn, musí být proto dostatečně velký, čistý a větraný. Teplota Provozní teploty okolí pro servomotory MODACT MPSxD (MPSxD Control) jsou - C až +70 C a -0 C až +0 C. Provozní teploty okolí pro servomotory MODACT MPSPxD (MPSPxD Control) jsou - C až +0 C a -0 C až +0 C (kromě 0). Třídy vnějších vlivů výňatek z ČS ed.. Třída: ) AC nadmořská výška 000 m ) AD tryskající voda, voda může tryskat ve všech směrech AD7 mělké ponoření, možnost občasného částečného, nebo úplného ponoření (pouze u typu MPSD) ) AE lehká prašnost AE silná prašnost, (pouze u typu MPSD) ) AF výskyt korozivních nebo znečišťujících látek je atmosférický. Přítomnost korozivních znečišťujících látek je významná. ) AG mechanické namáhání střední. V běžných průmyslových provozech. ) AH vibrace střední. V běžných průmyslových provozech. 7) AK vážné nebezpečí růstu rostlin nebo plísní. 8) AL vážné nebezpečí výskytu živočichů (hmyzu, ptáků, malých zvířat) 9) AM-- normální úroveň signálního napětí. Žádné dodatečné požadavky. 0) A sluneční záření střední. Intenzita > 00 a 700 / m. ) AP seizmické účinky střední. Zrychlení > 00 Gal 00 Gal. ) BA schopnost osob. Poučené osoby. ) BC dotyk osob s potenciálem země častý. Osoby se často dotýkají cizích vodivých částí a obvykle nestojí na vodivém podkladu. Pracovní poloha Servomotory mohou pracovat v libovolné pracovní poloze.

4 . PRACOVÍ REŽIM, ŽIVOTOST SERVOMOTORŮ Pracovní režim Servomotory mohou pracovat s druhem zatížení S podle ČS E Doba práce při teplotě +0 C je 0 minut a střední hodnota zatěžovacího momentu je nejvýše 0 % hodnoty maximálního vypínacího momentu M v. Servomotory mohou pracovat také v režimu S (přerušo vaný chod s rozběhem) podle ČS E Zatěžovatel /+R je max. %; nejdelší pracovní cyklus +R je 0 minut (průběh zatížení je podle obrázku). ejvyšší počet sepnutí při automatické regulaci je 00 sepnutí za hodinu. Střední hodnota zatěžovacího momentu při zatěžovateli % a teplotě okolí +0 C je nejvýše 0 % hodnoty maximálního vypínacího momentu M v. ejvyšší střední hodnota zatěžovacího momentu se rovná jmenovitému momentu servomotoru. M z M stř M v záběrný moment, M v střední hodnota zatěžovacího momentu maximální hodnota vypínacího momentu Doba práce Doba cyklu Doba klidu R Průběh pracovního cyklu Životnost servomotorů Servomotor, určený pro uzavírací armatury, musí být schopen vykonat nejméně pracovních cyklů (Z - O - Z). Servomotor, určený pro regulační účely, musí vykonat nejméně milion cyklů s dobou práce (při které je výstupní hřídel v pohybu) nejméně 0 hodin. Životnost v operačních hodinách (h) závisí na zatížení a na počtu sepnutí. Velká četnost spínání ne vždy pozitivně ovlivní přesnost regulace. K dosažení co nejdelšího bezporuchového období a životnosti se doporučuje četnost spínání nastavit na co nejnižší počet sepnutí potřebný pro daný proces. Orientační údaje životnosti, odvozené od nastavených regulačních parametrů, jsou uvedeny v následující tabulce. Při použití stykačové reverzační jednotky je životnost servomotorů milion startů životnost [h] počet startů [/h] max počet startů Při použití bezkontaktní reverzační jednotky je životnost servomotorů miliony startů životnost [h] počet startů [/h] TECHICKÉ ÚDAJE apájecí napětí apájecí napětí servomotorů: MODACT MPSxD, MPSPxD x 0 V, +0 %, - %, 0 Hz, ± % x 0/00 V, +0 %, - %, 0 Hz, ± % Po dohodě s dodavatelem je možno dodat servomotory i pro jiné napájecí napětí a kmitočet. Podrobnější údaje jsou v Technických podmínkách.

5 Krytí Krytí elektrických servomotorů MODACT MPSxD (MPSxD Control) je IP podle ČS E 0 9. Krytí elektrických servomotorů MODACT MPSPxD (MPSPxD Control) je IP 7 podle ČS E 0 9. Hluk Hladina akustického tlaku Hladina akustického výkonu max. 8 db (A) max. 9 db (A) Vypínací moment Vypínací moment je u výrobce nastavován podle požadavku zákazníka dle Tabulky provedení. Pokud není nastavení vypínacího momentu požadováno, nastavuje se na maximální vypínací moment. Záběrný moment Záběrný moment je výpočtová hodnota, daná záběrným momentem elektromotoru, celkovým převodem servomotoru a jeho účinností. Servomotor může vyvinout záběrný moment po reverzaci chodu po dobu otáček výstupního hřídele, kdy je blokováno momentové vypínání. Momentové vypínání je blokováno pouze v koncových polohách. Doba blokování je nastavitelná v rozsahu 0 0 s. Samosvornost Samosvornost je dána použitím šnekového převodu v předlohové skříni. Pracovní zdvih Pracovní zdvih je uveden v Tabulce. Ruční ovládání Ruční ovládání se provádí ručním kolem přímo (bez spojky) a je možné i za chodu elektromotoru (výsledný pohyb výstupního hřídele je dán funkcí diferenciálu). Otáčením ručního kola ve směru hodinových ručiček se výstupní hřídel servomotoru otáčí rovněž ve směru hodinových ručiček (při pohledu na hřídel do ovládací skříně). Momenty v servomotorech jsou nastaveny a fungují, pokud je servomotor pod napětím. V případě, že bude použito ruční ovládání, tzn. servomotor bude ovládán mechanicky, nefunguje nastavení momentu a může dojít k poškození armatury.. VÝBAVA SERVOMOTOR kazatel polohy Servomotor může být vybaven displejem, jako volitelná výbava u elektroniky DMS ED. elektroniky DMS je servomotor vybaven víceřádkovým displejem. Topný článek Topný článek je zapojen do obvodu DMS a DMS ED. Spínání topného článku je řízeno termostatem. Z výrobního závodu je teplota pro sepnutí nastavena na 0 C. Tato teplota je nastavavitelná pomocí nastavovacího programu DMS. Příkon topného článku je 0 / 0 V. Místní ovládání Místní ovladaní slouží k ovladaní servomotoru z místa jeho instalace. Pro elektroniku DMS ED je sestava ze dvou přepinačů: jeden má polohové stavy dálkové ovladaní - vypnuto - místní ovladaní, druhý otvíra - stop - zavíra. První přepínač může být vestavěn dvoupolový nebo čtyřpolový. Přepínače jsou umístěny ve svorkovnicové skříni. Pokud je servomotor vybaven elektronikou DMS je místní ovládání sestaveno ze tlačítek se stavy otevírej, zavírej, stop a otočného přepínače místní, dálkove, stop. Dynamická brzda Brzda je volitelným příslušenstvím servomotorů vybavených elektronikou DMS a DMS ED Control. Jako spínacích prvků se použivají stykače (mechanické kontakty) nebo SSR (jedná se o moderní bezkontaktní spínací prvky).

6 Po rozpojení spínacího prvku (stykače nebo SSR), dochazí v motoru několika desetin sekundy k dynamickému brzdnému momentu. V době klidu servomotoru se žádný brzdný moment nevyvíjí. Brzda významně zkracuje dobu doběhu servomotoru, čímž zpřesňuje regulaci. Používané brzdy BR jsou řízené, impulz k zapůsobení dodává řídící jednotka. Dle výkonu elektromotoru a dle typu spínacích prvků se volí odpovídající varianta brzdy. Podle výkonu elektromotoru se volí odpovídající varianta dle použitých spínacích prvků: stykače BR 0 do výkonu 0 BR, do výkonu, k SSR BR BK 0 do výkonu 0 Spínání elektromotoru BR BK, do výkonu, k Servomotory ve variantách Control mají vestavěné reverzační stykačové kombinace anebo SSR spínače. První varianta je sestavena ze dvou stykačů a druhá varianta z bezkontaktních spínačů. Stykačová jednotka je sestavena ze dvou stykačů. Součástí kombinace je také mechanické blokování, které zabraňuje současnému sepnutí obou stykačů. K tomu by mohlo dojít např. při chybném zapojení propojek na svorkovnici. Blokace není dimenzována pro dlouhodobé působení. Podle provedení servomotoru jsou stykače ovládány regulátorem, přepínačem místního ovládání nebo externím vstupem. Ovládací napětí je standardně 0 V / 0 Hz a přivádí se přes kontakty polohových a/nebo momentových kontaktů relé. Tyto kontakty relé tedy není nutno vyvádět ze servomotoru. Stykače mají definovanou životnosti minimálně milionem cyklů. Pro prodloužení živostnoti doporučujeme použít bezkontaktní reverzační jednotku s minimální životností miliony cyklů. Ovládací napětí je standartně Vss. Používá se do výkonu k nebo 7, k. Jednotka je tvořena polovodičovými prvky - tyristory.. ELEKTRICKÉ PARAMETRY Vnější elektrické připojení a) Svorkovnice Servomotor je vybaven svorkovnicí pro připojení k vnějším obvodům. Svorkovnice je opatřena šroubovacími svorkami pro připojení napájecích vodičů elektromotoru s max. průřezem mm. Pro připojení signalizačních vodičů do svorek ovladacích obvodů se použivá vodičů do průřezu, mm. Svorkovnice je přístupná- po sejmutí krytu svorkovnicové skříně. a svorkovnici jsou vyvedeny všechny elektrické ovladací obvody servomotoru. Svorkovnicová skříň je vybavena kabelovými vývodkami pro elektrické připojení servomotoru. Elektromotor je vybaven samostatnou skříňkou se svorkovnicí a vývodkou. Alternativně je možné dodat servomotory s konektorem. b) Konektor Podle požadavku zákazníka je možné servomotory MODACT MPSxD, MPSPxD vybavit konektorem, který zajišťuje připojení ovladacích obvodů. Konektor je opatřen krimpovacími svorkami pro připojení napájecích vodičů elektromotoru s max. průřezem mm. Pro připojení signalizačních vodičů do krimpovacích svorek ovladacích obvodů se použivá vodičů do průřezu, mm. ZPA Pečky, a.s. dodavají i protikus na kabel. K připojení kabelu do tohoto protikusu jsou třeba speciální krimpovací kleště. Po dohodě je možné za určitých podmínek si uvedené kleště zapůjčit nebo zakoupit v ZPA Pečky, a.s. Vnitřní elektrické zapojení servomotorů Schémata vnitřního elektrického zapojení servomotorů MODACT MPSxD, MPSPxD s označením svorek jsou uvedena v tomto katalogu. a servomotoru je schéma vnitřního zapojení umístěno na vnitřní straně krytu svorkovnicové skříně. Svorky jsou označeny čísly na zdrojové desce. osný pásek a samolepící štítek s čísly je u elektromechanické desky. Izolační odpor Izolační odpor elektrických obvodů proti kostře nebo mezi sebou při normálních podmínkách musí být nejméně 0 MΩ, po zkoušce ve vlhku nejméně MΩ. Izolační odpor elektromotoru musí být nejméně,9 MΩ. Podrobnější údaje jsou v technických podmínkách.

7 Elektrická pevnost izolace elektrických obvodů Obvod topného odporu 00 V, 0 Hz Elektromotor n = x 0 V 00 V, 0 Hz n = x 0/00 V 800 V, 0 Hz Odchylky základních parametrů Přesnost nastavení vypínacího momentu ± % z max. hodnoty rozsahu Tolerance ovládací doby při jmenovitém napájecím napětí +0 % z max. hodnoty rozsahu a jmenovitém kmitočtu - % z jmenovité hodnoty ovládací doby Přesnost nastavení pracovního zdvihu % Úhlová vůle na páce max % Ochrana Servomotory jsou opatřeny jednou vnitřní a jednou vnější ochrannou svorkou pro zabezpečení ochrany před úrazem el. proudem dle ČS ed.. Jednou ochrannou svorkou je opatřen také elektromotor. Ochranné svorky jsou označeny značkou podle ČS E 0 7- a (070). 7. POPIS A FKCE Elektrické servomotory pákové MODACT MPSxD, MPSPxD a MODACT MPSExD, MPSPxD Control se skládají z elektromotoru, předlohové skříně, silového převodu, ovládací skříně a pákového ústrojí. servomotorů jsou použity třífázové asynchronní elektromotory, které jsou připevněny k předlohové skříni. servomotorů t.č. 0 jsou použity elektromotory 0 a 0 jednofázové. Předlohová skříň snižuje počet otáček elektromotoru a použitím samosvorného šnekového převodu je zde zabezpečena samosvornost celého servomotoru. Předností je, že se nemusí používat el. motory s elektromagnetickou brzdou. Převody jsou centrálně uloženy na výstupním hřídeli a tvoří samostatný montážní celek. Planetový převod je tvořen centrálním kolem a třemi satelity, které zabírají do vnitřního ozubeného věnce dvojkola. Dvojkolo má v horní části vnější ozubení pro šnek ručního ovládání. Šnekový hřídel je odpružen a síla, vyvolaná kroutícím momentem výstupního hřídele servomotoru, posouvá axiálně šnek proti síle pružiny. Velikost, momentu je přímo úměrná posuvu šneku. Snímač momentu pracuje v závislosti na posuvu šneku a velikost momentu se přenáší páčkou a čepem do ovládací skříně. Ruční kolo neomezuje axiální pohyb šneku a dovoluje ovládat servomotor v každém provozním stavu - tedy i za chodu elektromotoru. Ovládací skříň je umístěna v horní části servomotoru a tvoří samostatný montážní celek. Výstupní hřídel servomotoru prochází svým horním koncem do ovládací skříně. 8. ELEKTROICKÉ VYBAVEÍ Elektromechanická ovládací deska je nahrazena elektronickým systémem DMS nebo DMS ED. Oba systémy snímají polohu výstupního hřídele a kroutícího momentu servomotoru bezkontaktně magnetickými snímači. Snímač polohy výstupního hřídele je absolutní a ke své činnosti nevyžaduje záložní napájení, pokud během provozu servomotoru dojde k odpojení napájecího napětí. Oba systémy lze nastavovat a kontrolovat pomocí počítače s ovládacím programem nebo ručně bez počítače. Jednodušší systém DMS ED nahrazuje elektromechanické součásti, popřípadě umožňuje ovládání servomotoru vstupním analogovým signálem jako u provedení Control. Systém DMS umožňuje použít servomotor pro dvoupolohovou a třípolohovou regulaci nebo jej připojit k průmyslové sběrnici Profibus. DMS ED Základní výbava: Řídící jednotka Momentová jednotka obsahuje také snímač polohy výstupního hřídele, tlačítka a signálky LED pro nastavení a kontrolu servomotoru. 7

8 Zdrojová jednotka na svorkovnici jsou vyvedeny kontakty sedmi relé (MO, MZ, PO, PZ, SO, SZ, Ready), stav každého relé signalizuje signálka LED. Jednotka umožňuje připojení topného odporu a jeho řízení termostatem. Volitelná výbava: Zpětnovazební signál 0 ma Analogový regulátor kazatel polohy LED displej Místní ovládání Stykače nebo blok bezkontaktního ovládání pro provedení Control Elektronická brzda Hlavní přednosti: Absolutní snímání polohy nezávislé na záložním napájení Jednoduché nastavení pomoci tlačítek, počítače PC Možnost zálohování nastavených parametrů na PC rčeno pro přímou náhradu elektromechanických prvků servomotoru Parametry: Snímání polohy bezkontaktní magnetické Snímání momentu bezkontaktní magnetické Pracovní zdvih 0 0 Blokace momentu 0 0 s při reverzaci v krajních polohách Vstupní signál 0/ 0 ma při zapnuté funkci regulátoru Místní/dálkové ovládání, Místní otvírat/zavírat Výstupní signál 7 x relé 0 V AC A (MO, MZ, PO, PZ, SO, SZ, READY) apájení polohový signál 0 ma max. 00 Ω, aktivní/pasivní, galvanicky oddělený LED displej (volitelné) elektronická brzda (volitelné) 0 V AC, 0 Hz,, kategorie přepětí II DMS Základní výbava: Řídící jednotka Momentová jednotka Zdrojová jednotka Jednotka displeje Jednotka tlačítek obsahuje také snímač polohy výstupního hřídele, signálku LED obsahuje: relé pro ovládání elektromotoru relé Ready s přepínacím kontaktem vyvedeným na svorkovnici signalizační relé s vyvedeným jedním pólem spínacího kontaktu na svorkovnici. Druhé póly spínacích kontaktů relé jsou propojené a vyvedené na svorku COM. K jednotce se připojuje topný odpor spínaný termostatem. Jednotka ovládá silové spínače elektromotoru (stykače nebo bezkontaktní spínání). K jednotce lze připojit elektronickou brzdu. dvouřádkový displej, x alfanumerických znaků tlačítko otevírej, zavírej, stop, otočný přepínač místní, dálkové, stop Doporučená výbava: Elektronická brzda po vypnutí elektromotoru snižuje doběh a zpřesňuje regulaci 8

9 Volitelná výbava (v servomotoru musí být jedna z těchto jednotek): Jednotka dvoupolohového a třípolohového řízení ovládání servomotoru na jetím do poloh otevřeno a zavřeno nebo analogovým signálem 0 () 0 ma Jednotka připojení Profibus ovládání servomotoru průmyslovou sběrnici Profibus a Modbus Elektronické řízení DMS při své činnosti také kontroluje sled a výpadek fází napájecího napětí. Elektronika DMST DMST je komplexní systém vyvynutý speciálně pro řízení elektronických aktuátorů. Díky jeho modulární koncepci je možné jej přizpůsobit přesně podle potřeb koncového uživatele. Systém DMST umožňuje řízení pomocí moderních komunikačních sběrnic Modbus a Profibus, pomocí aktivní nebo pasivní proudové smyčky, nebo pomocí dvoustavové regulace. Elektronika je přizpůsobena pro spínání elektromotoru s kotvou nakrátko bezkontaktním polovodičovým spínacím blokem (*SSR), nebo pomocí klasických elektromagnetických relé. Tyto jednotky (SSR i relé) umožňují jak spínání, tak reverzaci elektromotoru. Jednotku DMST je možné rošířit o další modulární komponenty: tlačítka místního ovládání (dále jen MO), dvouřádkový alfanumerický stavový displej, modul elektrodynamické brzdy (tu je možné použít pouze pro třífázové elektromotory do výkonu, k), modul kontroly sledu fází v případě třfázového napájecího napětí. apájecí zdroj je schopen operovat s napájecím napětím x 0 V / 0 0 Hz a x 0 V / 0 0 Hz. Systém spolehlivě pracuje v širokém rozsahu teplot, jak kladných, tak záporných. Rozsah těchto teplot je dán použitým typem servomotoru. Typ použitého řízení je možné zvolit pomocí výměného komunikačního modulu. Je možné zvolit dva způsoby regulace: dvoupolohovou, nebo třípolohovou. Dvoupolohový regulátor má pouze dva stavy: otevřeno a zavřeno. Tyto dva stavy se řídí ovládacím napětím přivedeným na binární vstupy, případně tlačítky MO. Třípolohový regulátor reguluje v rozsahu 0 00 % mezi koncovými polohami servomotoru. V případě třípolohového řízení je možné požadovanou polohu nastavit buď pomocí komunikační sběrnice (Modbus nebo Profibus), nebo pomocí proudové smyčky. Přehled komunikačních modulů V případě dvoupolohového řízení je nutné použít jeden z těchto komunikačních modulů. DMS.AT pro řízení pasivní nebo aktivní proudovou smyčkou 0 ma. DMS.MB pro řízení sběrnicí MODBS RT s možností redundance. DMS.PT pro řízení sběrnicí Profibus DP. Řízení signálem otevřeno zavřeno (binární vstupy) Pro řízení jsou použity signály otevřeno (open), zavřeno (close), I (bus/manual). Úroveň ovládacího napětí přivedeného na vstupy je V DC. Toto napětí může poskytnout elektronika v případě připojení spínacích tlačítek, nebo může být přivedeno externím napájecím zdrojem. Při použití interního napájecího zdroje je nutné propojit svorky COM a 0V. V případě přivedení externího ovládacího napětí je třeba záporný pól externího zdroje připojit na svorku COM. V této variantě je možné použít relé READY, RE-RE pro signalizaci. Spínání signalizačních relé je možné softwarově nastavit tak, aby spínala při určitém stavu servopohonu. astavení relé viz kapitola konfigurace relé. Profibus DP Průmyslová sběrnice Profibus DP je jedním z typů sběrnic, používaných pro automatizační účely. Sběrnicový systém výměny dat mezi automatizačními systémy a technologickými prvky přináší úsporu nákladů na kabeláž, uvádění do provozu i údržbu. V Evropě je nejpoužívanějším systémem Profibus DP. Profibus DP je navržen pro rychlou výměnu dat na nejnižší technologické úrovni. Komunikace probíhá po dvoudrátovém krouceném vedení přes rozhraní RS-8. a jedné sběrnici může byt maximálně účastníků. Z toho jedna nebo i několik stanic Master a jednotky Slave. Masterem bývá např. průmyslový počítač nebo některá PLC. Stanicemi Slave jsou vstupně /výstupní zařízeni, ventily a pohony. Je-li na sběrnici více stanic Master, vzájemně si předávají oprávnění k přístupu metodou TokenPassing. Každý Master má přiřazeny určité jednotky Slave, které kontaktuje metodou Polling. Jednotky Slave mají povolen přístup na sběrnici až po tomto vyzvání. Takto stanice Master zasílá řídící slova do jednotek Slave a čte jejich stavové informace. Výměna dat probíhá cyklicky. Funkční možnosti: Cyklický přenos dat mezi stanicí Master a přiřazenými jednotkami Slave. Dynamické aktivování a deaktivováni přiřazených jednotek Slave stanici Master. Zkoušení konfigurace jednotek Slave stanicí Master. Synchronizace vstupů, nebo výstupů. Diagnostické funkce a monitorování provozu. Master může po síti Profibus DP ovládat servomotory s řídícím systémem DMST. Povely jsou přenášeny osmibitovým řídícím slovem, ale servomotory využívají pouze první tři bajty, zbývajících pět bajtů je rezerva. Master přijímá v osmibajtovém slově informaci o činnosti servomotoru a jeho stavové údaje. 9

10 Modbus RT Průmyslová sběrnice modbus RT je otevřený protokol pro vzájemnou komunikaci různých zařízení. Modbus RT patří k nejrozšířenějším standartům pro průmyslovou automatizaci. Komunikace funguje na principu předávání datových zpráv mezi MASTER a SLAVE. Sběrnicový systém výměny dat mezi automatizačními systémy a technologickými prvky přináší úsporu nákladů na kabeláž, uvádění do provozu i údržbu. Základní vlastnosti: Komunikace probíhá po dvoudrátovém krouceném vedení přes rozhraní RS-8. a jedné sběrnici může být maximálně zařízení. Z toho jednotka MASTER (který řídí provoz na sběrnici) a dále jednotky SLAVE (podřízené zařízení). Masterem bývá např. průmyslový počítač nebo některá PLC. Stanicemi SLAVE jsou vstupně/výstupní zařízení, ventily a servopohony. Systém může být napojen na sběrnici o délce max. 00 m (mohou zde být použity opakovače signálu pro zesílení signálu) Elektronika DMS.MB je provedena jako dvoukanálová s galvanickým oddělením obou kanálů (i vzájemným). Varianty komunikačního modulu (provedení) Jednokanálové Dvoukanálové s kabelovou nebo komponentní redundancí Opakovač (společná adresa a komunikační parametry) Dvoukanálového provedení (redundance) Vypnuta Kabelová redundance Komponentní redundance Opakovač Při nastavení na vypnuto je druhý kanál vypnut a neodpovídá tedy na žádné instrukce. Při kabelové redundanci komunikace probíhá prvním kanálem, druhý kanál vysílá stejné odpovědi jako první kanál. Master používá odpovědi na druhém kanálu jako kontrolu sběrnice druhého kanálu. V případě výpadků odpovědí na prvním kanálu (žádné instrukce adresované pro servomotor po dobu danou parametrem čas kontroly spojení) změní Master komunikaci na druhý kanál a servomotor začne přijímat a reagovat na instrukce zasílané druhým kanálem. V případě obnovení komunikace na prvním kanálu se servomotor přepne zpět na první kanál. Při komponentní redundanci komunikace probíhá oběma kanály, každý kanál odpovídá samostatně. Servomotor příjme instrukce prioritně od prvního kanálu. Pokud dojde k výpadku komunikace na prvním kanálu (žádné instrukce adresované pro servomotor po dobu danou parametrem čas kontroly spojení), dojde k přepnutí na druhý kanál. V případě obnovení komunikace na prvním kanálu se servomotor přepne zpět na první kanál. V režimu opakovač servomotor přeposílá přijatou komunikaci z jednoho kanálu na druhý, vysílanou komunikaci posílá na oba kanály. Chování je stejné, jako by byly oba kanály propojené, ale dochází k oddělení segmentů sběrnice umožňující zvýšit počet servomotorů připojených ke sběrnici. Pokud je servomotor s funkcí opakovače vypnutý, dojde k propojení obou kanálů a komunikace je možná i přes vypnutý servomotor. Řízení proudovou smyčkou 0 ma Požadovanou polohu servomotoru lze zadat pomocí proudové smyčky. Vyhodnocení požadované polohy funguje na principu převedení velikosti elektrického proudu, protékajícího smyčkou, na polohu servomotoru v rozsahu 0 00 %. Tento způsob řízení má mnoho výhod, zejména vysokou odolnost proti elektromagnetickému rušení, ovládání prostřednictvím dvou vodičů, přenos na velké vzdálenosti (0 m není výjimkou) a snadná detekce přerušení smyčky. Odolnost proti rušení je dána malým vstupním odporem smyčky (řádově desítky ohmů). Pro zadání požadované polohy servomotoru se využívá rozsah proudu smyčkou od ma do 0 ma. Rozsah nezačíná na 0 ma z důvodu detekce přerušeného vedení. Pokud proud poklesne pod ma, je to znamení přerušení vedení, nebo poruchy proudové smyčky. Typy proudových smyček můžeme rozdělit na dvě skupiny: aktivní a pasivní. Aktivní proudová smyčka vkládá do obvodu zdroj proudu a ovládací člen, určující polohu servomotoru, je pak jen pasivní součástí. Výměnná deska proudové smyčky tedy sama zajišťuje zdroj proudu. V pasivním režimu neposkytuje výměnná deska proudové smyčky zdroj proudu. Funguje tak jen jako snímač protékajícího proudu, který poté vyhodnocuje a převádí na požadovanou polohu servomotoru. Zdroj napájení smyčky musí poskytnout člen vysílající požadovanou polohu (proudový vysílač). Vstupy a výstupy: Proudová smyčka 0/ 0 ma vstup, 0/ 0 ma výstup (aktivní nebo pasivní) Profibus PROFIBS DP Modbus MODBS RT 8 Binární vstupy otevírej, zavírej, safe ( V) Výsup relé ready přepínací kontak (0 V AC, V DC/ A max) Výstup relé RE,,, se spínacím kontaktem (0 V AC, V DC/ A max) 0

11 9. ÚDAJE PRO OBJEDÁVK V objednávce je nutno uvést: počet kusů název servomotoru typové číslo pracovní zdvih (maximální úhel natočení páky) dobu přestavení výstupní části v s napájecí napětí elektromotoru zvláštní požadavky

12 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení áhrada elektromechanické desky (servomotory MODACT MPSED, MPSD) E000 D Místní ovládání M O Z COM OR R +V ME P Snímač momentu Snímač polohy O C Dálkové povoleno T.P. V provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku Síť přívod Aktivní výstup Analogový modul MI/DAL 8 T.P. +L -L COMM ma x F0mA Zdrojová deska Pasívní výstup MO 0 MZ PO PZ 9 SO SZ READY TOP Motor otevírej Motor zavírej Dálkové otevírej Dálkové zavírej Poznámka: Kontakty relé MO, MZ, SO, SZ jsou zde kresleny při vypnutém napájení, kontakty PO, PZ se při vypnutém napájení přestaví do polohy, která je vyznačena čárkovaně.

13 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení áhrada elektromechanické desky s konektorovým připojením (servomotory MODACT MPSED, MPSD) Místní ovládání D M O Z E008K E008 OR R V provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku Síť přívod +V Snímač polohy ME P O C COM Snímač momentu Dálkové povoleno T.P. +I -I MI/DAL 8 Pasívní výstup Aktivní výstup T.P. x F0mA +L -L CO Analogový modul Zdrojová deska MO MZ PO PZ SO SZ READY TOP C C C C C O C C O C C O C O V Motor otevírej Motor zavírej Dálkové otevírej Dálkové zavírej M ~ V 7 (PO) (SO) G 9 ready 8 (MO) V 0 +L +I 8 (PZ) (SZ) 7 (MZ) -L COMM -I 9 8 G GD 0

14 Příklad zapojení áhrada elektromechanické desky se stykači a třífázovým elektromotorem (servomotory MODACT MPSED, MPSD) Místní ovládání D M O Z E000 OR R +V ME P Snímač momentu Snímač polohy O C +L -L COMM Pasívní výstup ma Aktivní výstup MO 0 MZ PO 7 Dálkové otevírej COM A A A A KZ KO Dálkové povoleno V provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku x00 V V Analogový modul MI/DAL 8 T.P. x F0mA Zdrojová deska SO SZ PZ 9 0 READY 7 V 8 Dálkové zavírej TOP V M~

15 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení Control (servomotory MODACT MPSED, MPSD) Místní ovládání D M O Z E000 E000 COM OR R +V ME P Snímač momentu Snímač polohy O C MO 0 Elektronická brzda () () () () A A KZ KO provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku 0mA MI/DAL 8 T.P. +I -I +L -L COMM Analogový modul Pasívní výstup ma Aktivní výstup MZ PO PZ 9 SO SZ READY x F0mA 7 A A TOP Zdrojová deska x00 V V V M~ V V TH Poznámka: Kontakty relé MO, MZ, SO, SZ jsou zde kresleny při vypnutém napájení, kontakty PO, PZ se při vypnutém napájení přestaví do polohy, která je vyznačena čárkovaně.

16 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení Control s konektorovým připojením (servomotory MODACT MPSED, MPSD) Snímač momentu Místní ovládání D M O Z E007 COM OR R x00 V +V 0mA Snímač polohy ME P O C V provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku +I -I +L -L COMM Analogový modul MI/DAL V 8 T.P. x F0mA MO MZ PO PZ SO SZ Zdrojová deska READY 7 V TOP Pasívní výstup ma Aktivní výstup Elektronická brzda A A V TH V KZ KO A A M~ E007K

17 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení Control s bezkontaktním spínáním elektromotoru, s konektorovým připojením EM000-ZBT Snímač polohy Analogový modul Pasivní výstup Aktivní výstup Snímač momentu 7

18 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení Control s bezkontaktním spínáním elektromotoru EM00K-ZBT Snímač momentu Snímač polohy Pasivní výstup Aktivní výstup Analogový modul Servomotor přizemnit vnější zemnící svorkou brzda Poznámka: Kontakty relé MO, MZ, SO, SZ jsou zde kresleny při vypnutém napájení, kontakty PO, PZ se při vypnutém napájení přestaví do polohy, která je vyznačena čárkovaně. 8

19 Příklad zapojení elektroniky DMS Analog v provedení Control (servomotory MODACT MPSED, MPSD) E000 OTV VYP DAL MI STOP ZAV DMS D LCD displej x znaků DMS TORK DMS S LED Z R COM E000 DMS ZA +L () Pasívní výstup 0/ 0mA (0) () () +I -I -L COMM () () ma Aktivní výstup Elektronická brzda <0V 0-0V <0V 0-0V otevírej zavírej (test) O CLOSE 8V 8 TP RO RZ A A ERR,V, TOP A A KZ KO 0V SAFE 8V 0V () () () () (0) () () READY C O COM RE RE RE RE COM () (7) (8) () () () () () x00 V V 7 V V M~ TH V 9

20 Příklad zapojení elektroniky DMS Analog v provedení Control s konektorovým připojením (servomotory MODACT MPSED, MPSD) OTV VYP DAL MI STOP ZAV DMS D LCD displej x znaků DMS TORK DMS S LED Z R 0/ 0mA <0V 0-0V <0V 0-0V otevírej zavírej (test) O CLOSE 8V 0V SAFE 8V 0V 8 DMS ZA TP +I -I +L -L COMM RE RE RE RE RZ 0 9 Pasívní výstup ma Aktivní výstup Elektronická brzda A A ERR,V, TOP A A TH KZ x00 V COM E00 (0) () () C O COM KO () () () () (0) () () READY COM () () () RO () (7) (8) () () () () () V 7 V V M~ E00K V 0

21 Příklad zapojení elektroniky DMS Analog s bezkontaktním spínáním elektromotoru (servomotory MODACT MPSED, MPSD) OTV VYP DAL MI STOP ZAV DMS D LCD displej x znaků DMS TORK DMS S LED Z R COM E00 <0V 0-0V <0V 0-0V 0/ 0mA otevírej zavírej (test) DMS.ZA_DC O () READY CLOSE 8V 0V SAFE 8V 0V (0) () () () () () (0) () () +I -I +L -L COMM C O COM RE RE RE RE () () () () (7) (8) () () () () Pasívní výstup ma Aktivní výstup COM () RO TP V= RZ Elektronická brzda x00 V V ERR,V, TOP 0V V +F +R - L L L T T T V M~ V TH E00

22 Příklad zapojení elektroniky DMS Profibus (servomotory MODACT MPSED, MPSD) E0008 VYP OTV DAL MI E0008 STOP DMS TORK DMS S ZAV LED G R COM Elektronická brzda DMS ED LCD displej x znaků () () () () DMS ZPR I A B PROFIBS TERM. O OFF A B OT A A TP ERR,V, TOP A A KZ KO x00 V V V V M~ TH V

23 Příklad zapojení elektroniky DMS Profibus s bezkontaktním spínáním elektromotoru (servomotory MODACT MPSED, MPSD) E00 OTV VYP DAL MI STOP ZAV DMS D LCD displej x znaků DMS TORK DMS S LED Z R COM E00 DMS ZPR I A B PROFIBS O TERM. OFF A B OT Výstup TP RO V= RZ Elektronická brzda x00v V ERR,V, TOP 0V +F +R - V L L L T T T V M~ V TH

24 Příklad zapojení elektroniky DMS ED v provedení áhrada elektronické desky (servomotory MODACT MPSED, MPSD 0 s jednofázovým elekromotorem) Místní ovládání D M O E000 Z E000 OR R ME COM P +V Snímač polohy O C Snímač momentu Dálkové povoleno MI/DAL +L -L COMM Analogový modul Pasívní výstup ma Aktivní výstup MO MZ PO PZ SO Dálkové otevírej Dálkové zavírej provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku. Síť přívod 8 T.P. x F0mA Zdrojová deska SZ READY 7 TOP M ~ Poznámka: Kontakty relé MO, MZ, SO, SZ jsou zde kresleny při vypnutém napájení, kontakty PO, PZ se při vypnutém napájení přestaví do polohy, která je vyznačena čárkovaně.

25 Příklad zapojení elektrického servomotoru MODACT MPSED, MPSD 0 s jednofázovým elektromotorem v provedení DMS ED Control Místní ovládání D M O Z E00 E00 COM OR R ME P +V Snímač momentu Snímač polohy provedení bez místního ovládání se propojka ze svorky zapojí na svorku. O C 0mA MI/DAL 8 T.P. +I -I +L -L COMM Analogový modul Pasívní výstup ma Aktivní výstup MO MZ PO PZ SO SZ READY Síť přívod x F0mA Zdrojová deska 7 TOP M ~ Poznámka: Kontakty relé MO, MZ, SO, SZ jsou zde kresleny při vypnutém napájení, kontakty PO, PZ se při vypnutém napájení přestaví do polohy, která je vyznačena čárkovaně.

26 Příklad zapojení elektrického servomotoru MODACT MPSED, MPSD 0 s jednofázovým elekromotorem v provedení DMS Analog E008 OTV VYP DAL MI STOP ZAV DMS TORK DMS S LED COM DMS D LCD displej x znaků Z R E008 0/ 0mA +I -I DMS ZA +L -L COMM Pasívní výstup ma Aktivní výstup otevírej zavírej <0V 0-0V OTV ZAV RC RO RC R R <0V (test) SAVE 0 R R 0-0V 80 0 TP COMM ERR TOP,V, Síť přívod 0V M L ~ TH

27 Příklad zapojení elektrického servomotoru MODACT MPSED, MPSD 0 s jednofázovým elektromotorem v provedení DMS Profibus E009 OTV STOP VYP DAL MI ZAV DMS D LCD displej DMS TORK DMS S LED G R COM E009 x znaků PROFIBS I A B TERM. O OFF A B OT DMS ZPR TP Síť přívod 0V L ERR,V, TOP M ~ TH 7

28 T 0VAC x 00V + L V HT SPÍACÍ BLOK MOTOR Blokové schéma elektroniky DMST ET 00 VSTPY A VÝSTPY Terminálová deska APÁJEÍ ZDROJOVÁ DESKA KOMIKAČÍ MODL HT 0 (0) MÍSTÍ DÁLKOVÉ MOMET POLOHA O STOP CLOSE DESKA SÍMAČE POLOHY DISPLEJ A MÍSTÍ OVLÁDÁÍ 8

29 Připojení napájení pro vytápění servomotoru: AALOG (PRODOVÁ SMYČKA) DESKA DMS.AT: Připojení napájení pro elektromotor a elektroniku: Připojení binárních vstupů, relé ready a výstupních relé: V L MODBS RT: PROFIBS DP DESKA DMS.PB: Sh In+ In- -L Com Sh In+ In- +L -L Vstup -0mA out + out - Vstup -0mA out + out - B/P A/ +V B/P A/ B/P A/ A/ B/P C A/ B/P T+ T- A/ B/P C A/ B/P T+ T- B/P A/ B/P A/ A B A B A B A B RxTx kanál. RxTx kanál. RxTx kanál. RxTx kanál. A RxTx B A RxTx B 0V AC T HT Aktivní výstup -0mA (max. 00 ohm) Pasivní výstup -0mA (max. 00 ohm) f. napájení: x 00V + + f. napájení: x 0V + + OFF O DMS.T DMS.T Term ToL To I Open Close Com +V 0V o Com c Re Re Re Re Com L L L Bus / Manual Open Close Max V A DC Schéma ET 00 Blokové schéma elektroniky DMST READY 9

30 Blokové schéma elektroniky DMST Schéma ET 00 Bezkontaktní spínací blok motoru (vlevo) Stykačová reverzační kombinace (vpravo) SSR KZ KO Y V L L L L L L 8R Brzda FF FF Y V Elektromotor Elektromotor ET 00 Elektronika Elektronika 0

31 Svorkovnice servomotoru s elektronikou DMS ED. Poznámka: Pokud je servomotor v jednofázovém provedení, přívod sítě se zapojí pouze do svorek,,. Svorky V, zůstanou nezapojené. Konektor pro připojení displeje o místního ovládání (zde nepoužitý) Svorkovnice DMS Analog Svorkovnice DMS Profibus Poznámka: servomotorů MPSxD, MPSPxD s jednofázovým elektromotorem se přívod zapojí na svorku (střední vodič) a (fázový vodič). Svorky, V zůstanou nezapojené.

32 Tabulka č. a Elektrické servomotory MODACT MPSxD, MODACT MPSxD Control (IP) základní technické parametry Typové označení MPSxD, MPSPxD 8/8 MPSXD, MPSPXD 8/ MPSXD, MPSPXD 8/ Rozsah vypínacího momentu [m] 0 80 Doba přestavení [s/90 ] 8 Výkon motoru [] 90 0 apájecí napětí [V] 00 0 Proud motoru In [A] 0, 0, Proud motoru Iz [A], Množství maziva [kg] Hmotnost [kg] Typové číslo základní doplňkové x x x x xd x x x x xd x x x x xd MPSXD, MPSPXD 8/ MPSXD, MPSPXD,/8 MPSXD, MPSPXD,/ MPSXD, MPSPXD,/ , 0, 0,,, 0, 0 x x x x xd x x x x xd x x x x xd x x 7 x x xd MPSXD, MPSPXD,/ 0 0 0, 0, x x 8 x x xd MPSXD, MPSPXD / x x x x xd MPSXD, MPSPXD / MPSXD, MPSPXD / ,, 0, 70 x x x x xd x x x x xd MPSXD, MPSPXD /0 0 x x x x xd MPSXD, MPSPXD / x x x x xd MPSXD, MPSPXD / MPSXD, MPSPXD / ,,8 0, 70 x x x x xd x x x x xd MPSXD, MPSPXD /0 0 x x x x xd MPSXD, MPSPXD / 70 00,0, x x x x xd MPSXD, MPSPXD / MPSXD, MPSPXD / ,,8 0,7 0 x x x x xd x x x x xd MPSXD, MPSPXD /0 0 x x x x xd MPSXD, MPSPXD / x x x x xd MPSXD, MPSPXD / MPSXD, MPSPXD / ,0, 0,7 0 x x x x xd x x x x xd MPSXD, MPSPXD /0 MPSXD, MPSPXD 00/ MPSXD, MPSPXD 00/ ,,0,8, 0,7 7 x x x x xd x x 0 x x xd x x 0 x x xd Poznámky: Proudy motoru platí pro n = x 0/00 V, 0 Hz, n = x 0 V, 0 Hz. Hodnoty parametrů platí pro pracovní podmínky podle ČS 80 bod. až.. Dovolená odchylka doby přestavení ve smyslu ČS 80 bod.9 je - % až +0 % jmenovitě hodnoty. MPSxD kde x: E = DMSED, T = DMST Tabulka č. b Elektrické servomotory MODACT MPSxD Control (IP7) Typové označení Rozsah vypínacího momentu [m] Doba přestavení [s/90 ] Výkon motoru [] apájecí napětí [V] Proud motoru In [A] Proud motoru Iz [A] Olejová náplň Hmotnost MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD / ,,, 70 x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD /0 0 x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD / ,,8, 70 x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD /0 0 x x x x PxD MPSPxD / 70 00,0, x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD / ,,8 x x x x PxD MPSPxD /0 0 x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD / ,0, 0 0 x x x x PxD MPSPxD / x x x x PxD MPSPxD / ,,8 x x x x PxD MPSPxD 00/ ,0, 0 7 x x 0 x x PxD MPSPxD 00/ x x 0 x x PxD [l] [kg] základní Typové číslo doplňkové

33 Elektrické servomotory MODACT MPSxD, MPSPxD určení významu. až 0. místa typového čísla Místo v typovém čísle: Typové číslo... x. x x x x x x D (PxD) Tabulka rčení jednotlivých pozic v typovém čísle. místo způsob elektrického připojení - svorkovnice 7 - konektor konec výstupního hřídele, - páka, 0 - bez páky, 0 7. místo pracovní zdvih - páka, 90 - bez páky, 90 (provedení - 8 se nedodává - páka, bez páky, 0 u t. č. a ) - páka, bez páky, 0 8. místo doba přestavení 90 Tabulka 9. místo vybavení elektroniky na 0. místě:,,, 7, 9 Tabulka na 0. místě:,,, 8 Tabulka 0. místo typ elektroniky, silové spínače Tabulka Tabulka Servomotor vybavený elektronikou DMS ED Znak A B C D E F H J K L M V Místní ovládání x x x x x x x x x x x x Displej x x x x x x x x x x x x Stykače nebo bezkontaktní ovládání x x x x x x x x x x x x Analogový vysílač x x x x x x x x x x x x x x x x modul regulátor x x x x x x x x Pokud je servomotor vybaven elektronikou DMS ED v konfiguraci áhrada elektromechanické desky, nedodává se s elektronickou brzdou. Tabulka Servomotor vybavený elektronikou DMS, DMST Dvoupolohové nebo třípolohové řízení *) DMS, DMST Profibus DMS, DMST Dvoupolohové nebo třípolohové řízení, bez displeje a místního ovládání *) DMS Modbus DMST R P T Y *) Jestli servomotor bude určen pro dvoupolohovou nebo třípolohovou regulaci se nastaví ve výrobním závodě. Pokud v objednávce nebude určeno jinak, bude servomotor nastaven pro třípolohovou regulaci (ovládání signálem 0 ma). Tabulka Typ elektroniky, silové spínače, brzda Elektronika DMS ED bez silových spínačů Elektronika DMS, DMST se stykači Elektronika DMS ED s bezkontaktními spínači Elektronika DMS, DMST s bezkontaktními spínači Elektronika DMS ED se stykači a brzdou Elektronika DMS, DMST se stykači a brzdou Elektronika DMS ED s bezkontaktními spínači a brzdou 7 Elektronika DMS, DMST s bezkontaktními spínači a brzdou 8 Elektronika DMS ED se stykači 9 Poznámky: Servomotory s jednofázovými elektromotory se dodávají v provedení x.xxxxxd, x.xxxxxd nebo x.xxxx9xd. Pokud je servomotor vybaven elektronikou DMS (na 9. místě znak P, R nebo T) a na 0. místě je znak, bude servomotor s třífázovým elektromotorem vybaven stykači, servomotor t. č. 0 s jednofázovým elektromotorem bude bez stykačů.

34 Rozměrové náčrtky elektrického servomotoru MODACT MPSxD, MPSPxD, t. č. 0 provedení se svorkovnicí ø xm0x 07 přírubové provedení se svorkovnicí ø 0 xm0 90 ø xm0x 07 Poznámka: Závity pro vývodky ve svorkovnicové skříni: x M x,; x M0 x, (vývodky jsou součástí dodávky příbal). Páka Základní deska otvory x ø, 0 0 xø H P ø 70f8 ø 7 ø H7 7 ø h8

35 Rozměrové náčrtky elektrických servomotorů MODACT MPSxD, MPSPxD, t. č., provedení se svorkovnicí J E G G přírubové provedení se svorkovnicí F B Mx x kabelová vývodka M x, rozsah ø 9 mm F A xm-90 ø 0 D D C A B C D E E F G G J K L M O P R S T X Y Z d d d b h e 0 8 ø ø ø 0 h 8 ø 0 H 7 x ø 0 H 8 P G B Mx C G A x kabelová vývodka M x, rozsah ø 9 mm Poznámka: Závity pro vývodky ve svorkovnicové skříni: x M x,; x M0 x, (vývodky jsou součástí dodávky příbal). Páka Základní deska otvory Výstupní hřídel Základní deska vrtání x ø O x ø L K M P P R d d E Z Y E S T b d h e, P9 ø 0h ø 0H8 ø 00F8 ø 7

36 Rozměrové náčrtky elektrických servomotorů MODACT MPSxD, MPSPxD, t. č., provedení se svorkovnicí J E G G přírubové provedení se svorkovnicí ø 0f8 ø 80 8 max. 8 () F B Mx0 x kabelová vývodka M x, rozsah ø 9 mm 0 ø A xm0-90 Mx0 D ø 0 B A x kabelová vývodka M x, rozsah ø 9 mm C A B C D E E F G G J K L M O P R S T X Y Z d d d b h e Provedení Svorkovnice ø ø ø 0 h 8 ø 0 H 7 x ø H 8 P9 0,8 Poznámka: Závity pro vývodky ve svorkovnicové skříni: x M x,; x M0 x, (vývodky jsou součástí dodávky příbal). Páka Základní deska otvory Výstupní hřídel Základní deska otvory x ø O L K M x O K K P d P M R P d Y E S Z 0 T d h,8 ø 0h8 E S T b d h E b e e

37 Rozměrový náčrtek elektrických servomotorů MODACT MPSxD, MPSPxD, t. č., x kabelová vývodka M x, rozsah ø 9 mm D J F E G B O C A Poznámka: Závity pro vývodky ve svorkovnicové skříni: x M x,; x M0 x, (vývodky jsou součástí dodávky příbal). Základní deska otvory xo K K A B C D E E F G J K M O P R S T X Y Z d d d b h e ø ø ø 90 h8 ø 90 H7 ø 0 H8 P9 8, P R X Páka d d Z Y E E T S b h e M 7

38 Rozměrový náčrtek táhlo TV 0, t. č. 9, pro servomotory t. č. 0 Strana servomotoru Trubka není předmětem dodávky P-00 Strana servomotoru Levý závit Rozměrový náčrtek táhla TV 0 a TV 0 Svařeno Provedení TV 0-/0 - t. č. 97 TV 0-/ - t. č. 99 Trubka není předmětem dodávky Svařeno Strana ovládaného orgánu Pravý závit Typ TV 0 - /0 TV 0 - / TV 0 - / TV 0 - / t. č ø D j7 0 Rozměry ø D j7 A B min. 0 max. 0 Provedení TV 0-/ t. č. 98 TV 0-/ t. č. 90 rčeno pro servomotor t. č. P-099 P-000 Pravý závit Rozměrový náčrtek táhla TV 90 Svařeno Trubka není předmětem dodávky Svařeno Strana ovládaného orgánu max. 70 Levý závit Pravý závit Typ TV 90 - /0 TV 90 - / t. č. 9 9 ø D j7 0 Rozměry ø D j7 A B, min. 0 max. 0 rčeno pro servomotor t. č. Táhlo TV 90-/ Tato táhla lze použít i pro servomory MPR, t. č.. Tato táhla jsou určena pro spojení servomotorů s ovládaným orgánem. Slouží pro přenos pohybu výstupní části servomotorů na ovládaný orgán. ejsou předmětem dodávky servomotorů a je nutné je objednat zvlášť. pravý závit P-0 8

39 Vývoj, výroba, prodej a servis elektrických servomotorů a rozváděčů, špičkové zpracování plechu (vybavení TRMPF), prášková lakovna PŘEHLED VYRÁBĚÝCH SERVOMOTORŮ KP MII, KP MIDI elektrické servomotory otočné jednootáčkové (do 0 m) MODACT MOK, MOKED, MOKP Ex, MOKD Ex elektrické servomotory jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky MODACT MOKA elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro JE mimo aktivní zónu MODACT MO, MOP, MOJ, MOxD, MOPxD, MOxDJ elektrické servomotory otočné víceotáčkové MODACT MO EEx, MOED EEx elektrické servomotory otočné víceotáčkové nevýbušné MODACT MOA elektrické servomotory otočné víceotáčkové pro JE mimo aktivní zónu MODACT MOA OC elektrické servomotory otočné víceotáčkové pro JE do aktivní zóny MODACT MPR Variant elektrické servomotory otočné jednootáčkové pákové s proměnnou rychlostí přestavení MODACT MPS, MPSP, MPSxD, MPSPxD elektrické servomotory jednootáčkové pákové s konstantní rychlostí přestavení MODACT MT, MTP, MTxD, MTPxD elektrické servomotory táhlové přímočaré s konstantní rychlostí přestavení Dodávky kompletů: servomotor + armatura (případně převodovka MASTERGEAR) TRADICE KVALITA SPOLEHLIVOST

40 ZPA Pečky, a.s. tř.. května 89 ČKY tel.: 78-9 fax: zpa@zpa-pecky.cz

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo 52 039 11/14

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo 52 039 11/14 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG Typové číslo 52 039 11/14 www.zpa-pecky.cz 1. POŽITÍ Servomotory MODACT MOD, t. č. 52 039 jsou určeny k přestavování ovládácích orgánů vratným otočným

Více

Elektrické servomotory pákové s proměnnou ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla 52 221-52 223 5/14

Elektrické servomotory pákové s proměnnou ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla 52 221-52 223 5/14 Elektrické servomotory pákové s proměnnou ovládací rychlostí KATALOG Typová čísla 52 221-52 223 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MPR Variant s proměnnou ovládací rychlostí (pákové) jsou

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /14

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /14 Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG Typová čísla 52 325-52 329 11/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MOKED jsou určeny k přestavování ovládacích

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo 52 441 11/12

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo 52 441 11/12 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG Typové číslo 52 441 11/12 www.zpa-pecky.czw w p. c z 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MTNED jsou určeny k přestavování armatur vratným přímočarým pohybem

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /16

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /16 Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG Typová čísla 52 325-52 329 4/16 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MOKED jsou určeny k přestavování ovládacích

Více

Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny do aktivní zóny KATALOG. Typové číslo /12

Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny do aktivní zóny KATALOG. Typové číslo /12 Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny do aktivní zóny KATALOG Typové číslo 52 079 8/12 www.zpa-pecky.czw w p. c z 1. POUŽITÍ Otočné víceotáčkové servomotory jsou určeny pro dálkové

Více

KP MINI KP MINI CONTROL

KP MINI KP MINI CONTROL Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KP MINI KP MINI CONTROL Typová čísla, 52 998 KP MINI Č - 1 POUŽITÍ Servomotory KP MINI jsou určeny pro pohon armatur (kulových ventilů a klapek), žaluzií, vzduchotechnických

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KATALOG. Typová čísla 52 997, 52 998 9/07

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KATALOG. Typová čísla 52 997, 52 998 9/07 Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KATALOG Typová čísla 52 997, 52 998 9/07 www.zpa-pecky.czw w p. c z POUŽITÍ Servomotory KP MINI (KP MINI Control, KP MINI EEx) jsou určeny pro pohon armatur

Více

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo /18

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo /18 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG Typové číslo 52 039 10/18 www.zpa-pecky.cz cz ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 9001 v platném znění. 1. POŽITÍ Servomotory MODACT

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MONTÁŽNÍ NÁVOD. Typová čísla 52 442, 52 443 6/14

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MONTÁŽNÍ NÁVOD. Typová čísla 52 442, 52 443 6/14 MOTÁŽÍ ÁVOD Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) Typová čísla 52 442, 52 443 6/14 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MTxD, MTPxD se používají pro dálkové dvoupolohové nebo třípolohové ovládání armatur

Více

KP MINI MTN - Č MTN KP MINI - Č. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KP MINI KP MINI CONTROL. Typová čísla 52 997, 52 998 KP MINI Č - 1

KP MINI MTN - Č MTN KP MINI - Č. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KP MINI KP MINI CONTROL. Typová čísla 52 997, 52 998 KP MINI Č - 1 MTN KP MINI - Č KP MINI MTN - Č Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KP MINI KP MINI CONTROL Typová čísla 52 997, 52 998 KP MINI Č - 1 POUŽITÍ Servomotory KP MINI jsou určeny pro pohon armatur

Více

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod.

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod. POUŽITÍ Servomotory ODACT OK jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů vratným otočným pohybem s úhlem natočení výstupní části do 90 včetně případů, kde se vyžaduje těsný uzávěr v koncových polohách.

Více

Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny mimo aktivní zónu KATALOG. Typové číslo /10

Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny mimo aktivní zónu KATALOG. Typové číslo /10 Elektrický servomotor víceotáčkový pro jaderné elektrárny mimo aktivní zónu KATALOG Typové číslo 52 029 8/10 www.zpa-pecky.czw w p. c z POUŽITÍ Otočné víceotáčkové servomotory jsou určeny pro dálkové ovládání

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo /18

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo /18 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG Typové číslo 52 441 12/18 www.zpa-pecky.cz ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 9001 v platném znění. 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT

Více

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo 52 030-52 036 KATALOG. Typové číslo 52 030-52 032 6/14

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo 52 030-52 036 KATALOG. Typové číslo 52 030-52 032 6/14 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KTLOG Typové číslo 00-0 Typové číslo 00-0 / www.zpa-pecky.cz . POŽITÍ Servomotory řady MODCT MOxD, MOPxD, MOxDJ jsou určeny k přestavování armatur případně jiných

Více

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů POUŽITÍ Servomotory řady MODCT MONED, MONEDJ, MOPED jsou určeny k přestavování armatur případně jiných zařízení, pro která jsou svým vratným otočným pohybem vhodné. Jiné použití než k ovládání armatur

Více

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo /14

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG. Typové číslo /14 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KATALOG Typové číslo 52 039 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MOP, t. č. 52 039 jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů vratným otočným

Více

1.1 Schema zapojení pro MODBUS. 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů. Binární vstup A1/N. Binární vstup A1/N. Binární vstup B1/P

1.1 Schema zapojení pro MODBUS. 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů. Binární vstup A1/N. Binární vstup A1/N. Binární vstup B1/P Obsah 1. Úvod 3 1.1 Schema zapojení pro MODBUS 3 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů 3 2. Sběrnice modbus RTU 4 2.1 Základní vlastnosti 4 2.2 Přenos dat 4 2.3 Funkční možnosti (provedení)

Více

KATALOG. Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67

KATALOG. Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67 Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67 KATALOG Typová čísla 52 20-52 22 /14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Elektrické servomotory

Více

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /09

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /09 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KTLOG Typové číslo 00-0 Typové číslo 00-0 /09 www.zpa-pecky.czw w p. c z POUŽITÍ Servomotory řady MODCT MOED, MOEDJ, MOD jsou určeny k přestavování armatur případně

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo /12

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo /12 KATALOG + MONTÁŽNÍ LIST Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky Typové číslo 52 999 10/12 www.zpa-pecky.cz ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 9001 v

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo 52 999 9/07

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo 52 999 9/07 KATALOG + MONTÁŽNÍ LIST Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky Typové číslo 52 999 9/07 www.zpa-pecky.czw w p. c z POUŽITÍ Servomotory KP MIDI jsou určeny pro pohon armatur

Více

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY POUŽITÍ Servomotory MODACT MON, MOP, MONJ jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů vratným otočným pohybem (např. šoupátek a jiných zařízení, pro která jsou svými vlastnostmi vhodné). Typickým příkladem

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo 52 441 5/14

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typové číslo 52 441 5/14 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG Typové číslo 52 441 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MTP, t. č. 52 441 jsou určeny k přestavování armatur vratným přímočarým pohybem

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU PRO ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPS

NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU PRO ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPS PRO ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPS Použití Servophony řady MPS se používají pro dvoupolohové nebo třípolohové ovládání čtvrtotáčkových armatur (klapky, kulové kohouty, kuželové kohouty, válcové

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MONTÁŽNÍ NÁVOD. Typové číslo 52 441 8/14

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MONTÁŽNÍ NÁVOD. Typové číslo 52 441 8/14 MONTÁŽNÍ NÁVOD Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) Typové číslo 52 441 8/14 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT MTPED t. č. 52 441 jsou určeny k přestavování armatur vratným přímočarým pohybem v obvodech

Více

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /18

Elektrický servomotor otočný víceotáčkový. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /18 Elektrický servomotor otočný víceotáčkový KTLOG Typové číslo 00-0 Typové číslo 00-0 0/8 www.zpa-pecky.cz ZP Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 900 v platném znění. . POŽITÍ Servomotory

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /14

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /14 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KTLOG Typová čísla, / www.zpa-pecky.cz . POŽITÍ Servomotory MODCT MTxD, MTPxD se používají pro dálkové dvoupolohové nebo třípolohové ovládání armatur vratným

Více

MODACT MOK MODACT MOK CONTROL

MODACT MOK MODACT MOK CONTROL OK - Č OK - Č Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky ODACT OK ODACT OK CONTROL Typová čísla 52 325-52 329 OK Č 2/05 POUŽITÍ Servomotory ODACT OK jsou určeny k přestavování

Více

Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla /16

Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla /16 Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG Typová čísla 52 260-52 266 4/16 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory pákové MODACT MPS a MPSP se používají k dálkovému ovládání

Více

MONTÁŽNÍHO NÁVODU PŘÍLOHA. Servomotory. v síti Profibus DP 8/10

MONTÁŽNÍHO NÁVODU PŘÍLOHA. Servomotory. v síti Profibus DP 8/10 PŘÍLOHA MONTÁŽNÍHO NÁVODU Servomotory v síti Profibus DP 8/10 3 OBSAH 1. Sběrnice Profibus DP 1.1. Základní vlastnosti 1.2. Provoz na sběrnici 1.3. Funkční možnosti 2. Řídící jednotky DMS2 (slave) 2.1.

Více

Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla /14

Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG. Typová čísla /14 Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí KATALOG Typová čísla 5 60-5 66 5/ www.zpa-pecky.cz . POUŽITÍ Servomotory pákové MODACT MPS a MPSP se používají k dálkovému ovládání a k automatické

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPQ-006

NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPQ-006 NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU ELEKTRICKÉ ČTVRTOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY MPQ-006 POUŽITÍ Servopohony MPQ-006 se používají pro dvoupolohové nebo třípolohové ovládání čtvrtotáčkových armatur (klapky, kulové kohouty,

Více

MTN - Č MTN - Č. Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MODACT MTN MODACT MTN CONTROL. Typová čísla 52 442, 52 443

MTN - Č MTN - Č. Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MODACT MTN MODACT MTN CONTROL. Typová čísla 52 442, 52 443 MTN - Č MTN - Č Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) MODAT MTN MODAT MTN ONTROL Typová čísla 52 442, 52 443 POUŽITÍ Servomotory Modact MTN se používají pro dálkové dvoupolohové nebo třípolohové

Více

ELEKTRICKÉ SERVOMOTORY

ELEKTRICKÉ SERVOMOTORY ELEKTRICKÉ SERVOMOTORY PŘEDNOSTI A VÝHODY planetová převodovka vysoká přesnost nastavení možnost elektronické výbavy vysoká životnost servomotoru 4 7 18 H istorie strojírenské výroby v Pečkách sahá až

Více

Čtvrtotáčkové motorové šnekové převodovky - ZPM KATALOG 8/12

Čtvrtotáčkové motorové šnekové převodovky - ZPM KATALOG 8/12 Čtvrtotáčkové motorové šnekové převodovky - ZPM KATALOG 8/12 www.zpa-pecky.czw w p. c z ČTVRTOTÁČKOVÉ MOTOROVÉ ŠNEKOVÉ PŘEVODOVKY - ZPM Šnekové motorové převodovky ZPM s úhlem natočení o 90 se používají

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo /18

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky + MONTÁŽNÍ LIST KATALOG. Typové číslo /18 KATALOG + MONTÁŽNÍ LIST Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky Typové číslo 52 999 10/18 www.zpa-pecky.cz z ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 9001

Více

TECHNICKÝ LIST EDICE Elektropohony VCQ Nm

TECHNICKÝ LIST EDICE Elektropohony VCQ Nm Popis: Aplikace: kompaktní a robustní konstrukce; nízká hmotnost; vnitřní a vnější části pohonu vyrobeny z tvrdě eloxované hliníkové slitiny s povrchovou úpravou z práškového laku (polyester); vyjímatelný

Více

G.A.S. a.s. Hodonín G/1 Ceník servopohonů Regada

G.A.S. a.s. Hodonín G/1 Ceník servopohonů Regada ELEKTRICKÉ SERVOPOHONY JEDNOOTÁČKOVÉ SP SP Mini SP 0 SP 0.1 SP 1 SP 2 SP 2.3 SP 2.4 SP 3 SP 3.4 SP 3.5 typové číslo 271 280 331 281 282 283 284 323 324 325 2 965,- 3 996,- 7 520,- 10 800,- 13 600,- 18

Více

MPS - Č MPS - Č. Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí MODACT MPS MODACT MPS CONTROL. Typová čísla 52 260-52 266 MPS Č - 1

MPS - Č MPS - Č. Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí MODACT MPS MODACT MPS CONTROL. Typová čísla 52 260-52 266 MPS Č - 1 MPS - Č MPS - Č Elektrické servomotory pákové s konstantní ovládací rychlostí MODCT MPS MODCT MPS CONTROL Typová čísla 52 260-52 266 MPS Č - 1 POUŽITÍ Servomotory pákové MODCT MPS se používají k dálkovému

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové. Typové číslo 52 039 11/09

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové. Typové číslo 52 039 11/09 MONTÁŽNÍ NÁVOD Elektrické servomotory otočné víceotáčkové Typové číslo 52 039 11/09 POUŽITÍ Servomotory MODACT MONED jsou určeny k přestavování ovládácích orgánů vratným otočným pohybem (např.: šoupátek

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla 52 030-52 036. Typová čísla 52 030-52 032 8/12

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla 52 030-52 036. Typová čísla 52 030-52 032 8/12 Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG Typová čísla 5 030-5 036 Typová čísla 5 030-5 03 8/ www.zpa-pecky.czw w p. c z . POUŽITÍ Servomotory řady MODACT MON, MOP, MONJ jsou určeny k přestavovaní

Více

TECHNICKÝ LIST EDICE Elektropohony VCQ Nm

TECHNICKÝ LIST EDICE Elektropohony VCQ Nm Aplikace: VCQ002: VCQ004: VCQ008: Výkon pohonu: elektropohony VCQ slouží k otevírání a uzavírání průmyslových armatur, zejména kulových kohoutů a klapek napájecí napětí v rozmezí 85-265 V AC 1f nebo 24

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /18

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /18 Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG Typová čísla 52 030-52 036 Typová čísla 52 030-52 032 4/18 www.zpa-pecky.cz ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 9001 v platném znění.

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /14

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /14 Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG Typová čísla 5 030-5 036 Typová čísla 5 030-5 03 5/ www.zpa-pecky.cz . POUŽITÍ Servomotory řady MODACT MON, MOP, MONJ jsou určeny k přestavovaní armatur

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /16

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG. Typová čísla Typová čísla /16 Elektrické servomotory otočné víceotáčkové KATALOG Typová čísla 52 030-52 036 Typová čísla 52 030-52 032 4/16 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory řady MODACT MON, MOP, MONJ jsou určeny k přestavovaní

Více

MON MTN- Č. Elektrické servomotory otočné víceotáčkové MODACT MON MODACT MON CONTROL. Typová čísla , MON Č 7/04

MON MTN- Č. Elektrické servomotory otočné víceotáčkové MODACT MON MODACT MON CONTROL. Typová čísla , MON Č 7/04 MTN MON - Č MON MTN- Č Elektrické servomotory otočné víceotáčkové MODACT MON MODACT MON CONTROL Typová čísla 52 030, 52 036 MON Č 7/04 POUŽITÍ Servomotory MODACT MON jsou určeny k přestavování ovládacích

Více

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod.

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod. POUŽITÍ Servomotory MODACT MOKED jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů vratným otočným pohybem s úhlem natočení výstupní části do 90 včetně případů, kde se vyžaduje těsný uzávěr v koncových polohách.

Více

KATALOG. Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67

KATALOG. Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67 Elektrické servomotory jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části krytí IP 67 KATALOG Typová čísla 52 52 22 5/14 www.zpapecky.cz 1. POUŽITÍ Elektrické servomotory

Více

MOK-Č MOK-Č. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky MODACT MOK MODACT MOK CONTROL. Typová čísla 52 325-52 329 11/02

MOK-Č MOK-Č. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky MODACT MOK MODACT MOK CONTROL. Typová čísla 52 325-52 329 11/02 MOK-Č MOK-Č Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky MODACT MOK MODACT MOK CONTROL Typová čísla 52 325-52 329 11/02 POUŽITÍ Servomotory MODACT MOK jsou určeny k přestavování

Více

Investujte do jistoty. Průvodce specifikací. elektrických pohonů

Investujte do jistoty. Průvodce specifikací. elektrických pohonů Investujte do jistoty Průvodce specifikací elektrických pohonů DRUH POHYBU ČTVRTOTÁČKOVÉ ARMATURY MNOHOOTÁČKOVÉ A LINEÁRNÍ ARMATURY KLAPKY KULOVÉ KOHOUTY VĚTRACÍ ŽALUZIE NOŽOVÁ ŠOUPÁTKA SEDDLOVÉ VENTILY

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /18

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /18 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG Typová čísla 52 442, 52 443 4/8 www.zpa-pecky.cz ZPA Pečky, a.s. je firma certifikovaná v souladu s ISO 900 v platném znění. . POUŽITÍ Servomotory MODAT

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky. Typová čísla 52 325-52 329 6/15

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky. Typová čísla 52 325-52 329 6/15 MODACT MOK 63 t. č. 52 325 MOK 125 t. č. 52 326 MOK 250 t. č. 52 327 MOK 500 t. č. 52 328 MOK 1000 t. č. 52 329 MODACT MOK CONTROL MONTÁŽNÍ NÁVOD Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové

Více

VRM. říjen Servopohon pro směšovací ventily s rotačním šoupátkem pro ovládací signál 0 až 10 V KATALOGOVÝ LIST

VRM. říjen Servopohon pro směšovací ventily s rotačním šoupátkem pro ovládací signál 0 až 10 V KATALOGOVÝ LIST říjen 2000 VRM Servopohon pro směšovací ventily s rotačním šoupátkem pro ovládací signál 0 až 10 V KATALOGOVÝ LIST Hlavní rysy Ochrana proti přetížení a zablokování Bezúdržbové provedení Přehledný indikátor

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /14

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové. Typové číslo KATALOG. Typové číslo /14 Elektrické servomotory otočné jednootáčkové Typové číslo 52 997 KATALOG Typové číslo 52 998 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Elektrické servomotory otočné jednootáčkové KP MINI a KP MINI EEx se stálou

Více

ELEKTROPOHON. VALPES Nm

ELEKTROPOHON. VALPES Nm ER PLUS ELEKTROPOHON /8 POPIS Elektropohony Valpes série ER PLUS o kroutících momentech od 0 do Nm slouží k automatizovanému ovládání průmyslových armatur. Čtvrtotáčkový elektropohon je uložen v polyamidovém

Více

ESII Roletová jednotka

ESII Roletová jednotka Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12.3 Roletová jednotka Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /14

Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG. Typová čísla /14 Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky KATALOG Typová čísla 52 325-52 329 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory ODACT OK jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů

Více

VRX-VSX ELEKTROPOHONY

VRX-VSX ELEKTROPOHONY 1/10 POPIS Elektropohony Valpes série VRX-VSX slouží k automatizovanému ovládání průmyslových armatur. Elektropohon je umístěn v celohliníkovém krytu. V případě výpadku napájecího napětí se dají pohony

Více

KATALOG. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky. Typová čísla mimo aktivní zónu jaderných elektráren

KATALOG. Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky. Typová čísla mimo aktivní zónu jaderných elektráren Elektrické servomotory otočné jednootáčkové pro kulové kohouty a klapky - mimo aktivní zónu jaderných elektráren KATALOG Typová čísla 52 325-52 329 11/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Servomotory MODACT

Více

Použití. Výhody. Technické parametry. Certifikace. Servomotor elektrický táhlový do 10 kn ZEPADYN

Použití. Výhody. Technické parametry. Certifikace. Servomotor elektrický táhlový do 10 kn ZEPADYN Použití Servomotory jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů (např. ventilů), pro které jsou svými vlastnostmi vhodné. Servomotory lze použít jako vybrané zařízení bezpečnostní třídy 2 a 3 ve smyslu

Více

PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A

PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A PMA a Company of WEST Control Solutions PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A Vhodné pro odporovou zátěž i infralampy Pracovní napětí 480

Více

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /14

Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG. Typová čísla , /14 Elektrické servomotory přímočaré (táhlové) KATALOG Typová čísla, / www.zpa-pecky.cz . POUŽITÍ Servomotory MODAT MTN, MTP se používají pro dálkové dvoupolohové nebo třípolohové ovládání armatur vratným

Více

Převodník MM 6012 AC DC

Převodník MM 6012 AC DC MM GROUP, s.r.o. Pikartská 7, areál VVUÚ, 76 00 Ostrava Radvanice, Česká republika Tel: +420 596 232 0 Fax: +420 596 232 23 GSM: +420 602 70 63 e-mail: mmgroup@mmgroup.cz www.mmgroup.cz Převodník MM 602

Více

C 212 RRV Převodník signálu pro ventilační jednotky. Synco living

C 212 RRV Převodník signálu pro ventilační jednotky. Synco living C 212 CZ Synco living Převodník signálu pro ventilační jednotky RRV924-10 Převodník signálu pro ventilační jednotky: 3 beznapěťová relé z modulu RRV934 => analogový signál 0 10 V DC Výstup pro ovládání

Více

VÍCEOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY AUMA TYP SA

VÍCEOTÁČKOVÉ SERVOPOHONY AUMA TYP SA Vybavení / funkce servopohonu Polohový a momentový spínač S použitím spínačů se mechanicky sejmuté veličiny dráha a kroutící moment převedou na signály použitelné pro ovládání pohonu. Spínače jsou umístěny

Více

Rotační pohony pro kulové ventily

Rotační pohony pro kulové ventily 4 657 Rotační pohony pro kulové ventily GDB..9E GLB..9E pro kulové ventily VAI61.. / VBI61.. a VAI60.. / VBI60.. / Elektromotorické rotační pohony bez zpětné pružiny Pro 3-polohový a spojitý řídicí signál

Více

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN 60204-1 Označení svorek Rozměry 2 3 4 13 23 33 Y64 41 Y74 2 3 4 13 23 33 41 Y64 Y74 99 mm (3,89 in) 35 mm (1,38 in) 1 / 2 S33 S34

Více

24 V min., 480 V max. a 600 V na vyžádání 50 Hz nebo 60 Hz; v rozsahu Hz není nutné žádné nastavení

24 V min., 480 V max. a 600 V na vyžádání 50 Hz nebo 60 Hz; v rozsahu Hz není nutné žádné nastavení PMA a Company of WEST Control Solutions REVO M-3PH Třífázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 30 A, 35 A a 40 A Univerzální modul Komunikace RS 485 Modbus Displej a tlačítka pro kompletní nastavení

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115C 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115C je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a provádět jeho

Více

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové - nevýbušné provedení KATALOG. Typová čísla /14

Elektrické servomotory otočné víceotáčkové - nevýbušné provedení KATALOG. Typová čísla /14 Elektrické servomotory otočné víceotáčkové - nevýbušné provedení KATALOG Typová čísla 52 120-52 125 5/14 www.zpa-pecky.cz 1. POUŽITÍ Elektrické servomotory otočné víceotáčkové MODACT MO EEx jsou určeny

Více

2. A12 / LMC-1 / CZ. Klapkové pohony LMC... (s rychlejší dobou běhu) Provedení s univerzálním třmenem OEM

2. A12 / LMC-1 / CZ. Klapkové pohony LMC... (s rychlejší dobou běhu) Provedení s univerzálním třmenem OEM nový doplňuje... náhrada různých jednotlivých listů Servopohony pro topení, větrání a klimatizaci. A / LMC- / CZ Klapkové pohony LMC... (s rychlejší dobou běhu) Provedení s univerzálním třmenem OEM at004707

Více

Funkční data Výrobní nastavení nastavitelné nastavení

Funkční data Výrobní nastavení nastavitelné nastavení echnický list klapkový pohon Multifunkční klapkový pohon pro přestavování VZ klapek ve vzduchotechnických a klimatizačních zařízeních budov velikost klapky do cca 1 m2 krouticí moment Nm napájecí napětí

Více

Rotační pohony pro kulové ventily

Rotační pohony pro kulové ventily s 4 659 Rotační pohony pro kulové ventily pro kulové ventily VA..61.. / VB..61.. a VA..60.. / VB..60.. AC 24 V / DC 24 48 V / AC 230 V GQD..9A Elektromotorické rotační pohony se zpětnou pružinou pro havarijní

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115C www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115C je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

DMS2. Popis funkce elektronického snímače a regulátoru polohy servopohonŧ

DMS2. Popis funkce elektronického snímače a regulátoru polohy servopohonŧ DMS2 Popis funkce elektronického snímače a regulátoru polohy servopohonŧ 1 1. Verze dokumentu Verze Datum Firmware Změny 1.0 29.5.2008 od 1.12 první verze 1.1 30.5.2008 doplnění kapitoly Profibus 1.2 18.6.2008

Více

Komponenty VZT rozvodů

Komponenty VZT rozvodů Specifikace Rozměry PODMÍNKY PROVOZU Ohřívač je určen pro provoz v krytých prostorách s okolní teplotou od 30 C do +50 C (prostředí obyčejné základní dle ČSN 33 2320) k ohřevu čistého vzduchu bez prachu

Více

674 Elektrický servomotor pákový do 35Nm ZEPAROT

674 Elektrický servomotor pákový do 35Nm ZEPAROT 674 674 Elektrický servomotor pákový do 35Nm ZEPAROT Použití je určen k přestavování ovládacích orgánů ( např. směšovacích ventilů s otočným pohybem, kulových ventilů, bezpřírubových uzavíracích klapek,

Více

Technická data. T2-LMQ24A-SR cz v Změny vyhrazeny 1 / 6

Technická data.   T2-LMQ24A-SR cz v Změny vyhrazeny 1 / 6 echnický list LMQ2A-SR Spojitý klapkový pohon pro přestavování VZ klapek ve vzduchotechnických a klimatizačních zařízeních budov velikost klapky do cca 0,8 m 2 krouticí moment Nm napájecí napětí AC/DC

Více

DOHNÁLEK, Úpská 132, Mladé Buky, Czech Republic tel.: fax:

DOHNÁLEK, Úpská 132, Mladé Buky, Czech Republic tel.: fax: ON Strana 2 Použití: VT 12 DX0 se používá jako přesná jednofázová nadpěťová / podpěťová ochrana elektrických zařízení při zvýšení resp. snížení napětí nad, resp. pod nastavenou hodnotu. Je časově nezávislá,

Více

MaRweb.sk. P5102 Univerzální programovatelné dvouvodičové převodníky. Použití. Technické parametry. Popis

MaRweb.sk. P5102 Univerzální programovatelné dvouvodičové převodníky. Použití. Technické parametry. Popis www.marweb.sk P5102 Univerzální programovatelné dvouvodičové převodníky Jeden typ převodníku pro všechna běžná odporová i termoelektrická čidla. Linearizovaný výstupní signál 4 až 20 ma. Přesnost dle rozsahu

Více

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY PT55 X MS 1 EXTERNÍ MODUL MS1 SIGNALIZACE PORUCHY MS1 je externí modul pro systém signalizace poruchy kotlů a kaskádových kotelen. Krabička modulu signalizace MS1 se připojuje k termostatu PT55X. Při chybovém

Více

REVO M-2PH. Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 60 A až 210 A. PMA a Company of WEST Control Solutions

REVO M-2PH. Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 60 A až 210 A. PMA a Company of WEST Control Solutions PMA a Company of WEST Control Solutions REVO M-2PH Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 60 A až 210 A Univerzální modul Komunikace RS 485 Modbus Displej a tlačítka pro kompletní nastavení

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Elektrické servomotory otočné jednootáčkové v nevýbušném provedení se stálou rychlostí přestavení výstupní části - krytí IP 67 Typová čísla 52 20-52 22 /14 Návod k obsluze stanoví

Více

Rotační pohony pro kulové ventily

Rotační pohony pro kulové ventily 4 658 Rotační pohony pro kulové ventily pro kulové ventily VAI61.. / VBI61.. a VAI60.. / VBI60.. / DC 24 48 V / AC 230 V Elektromotorické rotační pohony se zpětnou pružinou pro havarijní funkci Pro 2-polohový,

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 508 Elektromotorické pohony pro ventily s úhlem natočení 90 napájecí napětí AC 230 V napájecí napětí AC 24 V 3-polohový řídicí signál Jmenovitý úhel natočení 90 Jmenovitý krouticí moment 5 Nm Přímá montáž

Více

Obsah. O knize 11 Co je dobré vědět, než začnete pracovat s elektrickým proudem 13

Obsah. O knize 11 Co je dobré vědět, než začnete pracovat s elektrickým proudem 13 Obsah O knize 11 Co je dobré vědět, než začnete pracovat s elektrickým proudem 13 Úraz elektrickým proudem 13 První pomoc při úrazu elektrickým proudem 14 Úspory energie 14 Energie se zdražují nezbývá

Více

Použití. Výhody. Technické parametry. Certifikace. Servomotor elektrický pákový do 125 Nm ZEPAROT 2

Použití. Výhody. Technické parametry. Certifikace. Servomotor elektrický pákový do 125 Nm ZEPAROT 2 Použití Servomotor elektrický pákový do 125 Nm Servomotory jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů (např. směšovacích ventilů s otočným pohybem, kulových ventilů, bezpřírubových uzavíracích klapek,

Více

REVO M-2PH. Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 280 A až 700 A. PMA a Company of WEST Control Solutions

REVO M-2PH. Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 280 A až 700 A. PMA a Company of WEST Control Solutions PMA a Company of WEST Control Solutions REVO M-2PH Dvoufázová tyristorová spínací jednotka jmenovitý proud 280 A až 700 A Univerzální modul Komunikace RS 485 Modbus Displej a tlačítka pro kompletní nastavení

Více

Převodníky SensoTrans R P 32300, A pro odpory a odporové vysílače

Převodníky SensoTrans R P 32300, A pro odpory a odporové vysílače Převodníky SensoTrans R P 32300, A 20230 pro odpory a odporové vysílače Univerzální napájení (P 32300) Infraport pro komunikaci (P 32300) Montáž na DIN lištu Šířka modulu 6 mm POPIS Převodníky SensoTrans

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

Bezpečnost strojů. dle normy ČSN EN 954-1

Bezpečnost strojů. dle normy ČSN EN 954-1 Bezpečnost strojů Problematika zabezpečení strojů a strojních zařízení proti následkům poruchy jejich vlastního elektrického řídícího systému se objevuje v souvislosti s uplatňováním požadavků bezpečnostních

Více

1 SERVOPOHONY 2015 www.lufberg.eu

1 SERVOPOHONY 2015 www.lufberg.eu 1 SERVOPOHONY 2015 LUFBERG AG, Rue de Romont 1, 1700 Fribourg, Switzerland Datum vydání 11.2014. Společnost Lufberg si vyhrazuje právo na provádění změn bez předchozího upozornění. 2 03 REGULACE VZDUCHU

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, DLM,

Více

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání.

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání. ATyS M Automatické přepínače sítí do 160 A Pro 40 až 160 A Funkce Přepínače ATYS M je soubor 2pólových a 4pólových, elektricky ovládaných přepínačů sítí. Hlavní funkcí přístrojů je přepínání mezi hlavním

Více

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY K 2 THERM K 1 THERM DKC 300 NTRR 230 V AC

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY K 2 THERM K 1 THERM DKC 300 NTRR 230 V AC EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY je externí modul pro systém signalizace poruchy kotlů a kaskádových kotelen. Krabička modulu signalizace se připojuje k termostatu PT55X nebo PT59X. Při chybovém hlášení

Více

N0524/N1024, N05230-2POS/N10230-2POS KLAPKOVÉ POHONY BEZ VRATNÉ PRUŽINY PRO 2-POLOHONOU A 3-BODOVOU REGULACI

N0524/N1024, N05230-2POS/N10230-2POS KLAPKOVÉ POHONY BEZ VRATNÉ PRUŽINY PRO 2-POLOHONOU A 3-BODOVOU REGULACI , N05230-2POS/N10230-2POS KLAPKOVÉ POHONY BEZ VRATNÉ PRUŽINY PRO 2-POLOHONOU A 3-BODOVOU REGULACI TECHNICKÉ INFORMACE OBECNĚ Klapkové pohony zajišťují 2-polohovou a 3-bodovou regulaci pro: vzduchové klapky,

Více