I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ"

Transkript

1 I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ Testování probíhá v termínu od 12. do 18. března v případě záznamových archů, od 12. do 25. března 2015 v případě testování on-line a zápisu do ScioDatu. Zpracované výsledky rozešleme nejpozději Testování organizuje škola (test zadávají žákům učitelé). Součástí testování jsou doprovodné dotazníky pro žáka (papírové nebo elektronické). Přesný způsob administrace (zadání testů) a předání dat do Scio si škola volila při objednávce. Testování realizujete pomocí tištěných testů a samostatně zadáváte odpovědi žáků z testů do aplikace ScioDat do 25. března. Doprovodný dotazník žáka je v tištěné formě, zasíláte ho ke zpracování do Scio nejpozději 18. března. Testování realizujete pomocí tištěných testů, žáci zapisují odpovědi do záznamových archů a zasíláte je nejpozději 18. března k vyhodnocení do Scio. Doprovodný dotazník žáka je v tištěné formě, zasíláte ho současně s archy ke zpracování do Scio. Testování realizujete plně on-line, žáci vyplňují testy v aplikaci ScioDat pod svým hashem a heslem do 25. března. Doprovodný dotazník žáka je v elektronické formě k dispozici ve ScioDatu. Ve všech uvedených případech je nutné zadat jména žáků do aplikace ScioDat. Kam se obrátit s dotazy? Pokud si při testování s něčím nevíte rady, neváhejte se na nás obrátit se svým dotazem, rádi Vám pomůžeme. Své dotazy či připomínky nám můžete posílat em na adresu ctenar@scio.cz nebo se na nás můžete obrátit telefonicky na číslo

2 PŘÍPRAVA 1. Pokud máte papírové testy, tak zkontrolujte obsah balíčku a jeho úplnost. 2. Přihlaste se do aplikace ScioDat na adrese Zde vytvořte třídy a zadejte jména žáků, jejich čísla v třídním výkazu a vytvořte (pomocí data narození každého žáka) dle pokynů hash. V případě, že žáci jsou v aplikaci již zadáni, zkontrolujte správnost zadaných údajů, případně je opravte. Vytiskněte žákům přihlašovací údaje a rozdejte je. Slouží jako přístupové údaje pro on-line testování a pro získání závěrečných zpráv (všechny varianty testování). 3. Seznamte se podrobně s instrukcemi. 4. Pro úspěšné absolvování on-line testování prověřte technické požadavky a připravenost prohlížeče ve vaší škole pro testování. Předejdete tak případným technickým problémům. spolehlivé internetové připojení s rychlostí minimálně 1Mbit/s doporučené prohlížeče: Internet Explorer 8 a vyšší, Mozilla Firefox 6 a vyšší nainstalovaný a povolený plugin Adobe Flash Player a povolený JavaScript otestujte váš prohlížeč zde: O TESTECH Test v papírové podobě pro 4. a 5. ročník má 26 úloh, čas na testování je 45 minut, test v elektronické podobě pro ročník obsahuje různý počet úloh. Jejich počet závisí na odpovědích žáka. Minimálně dostane žák 28 úloh, maximálně 30. Časový limit není dán, ale většina žáků zvládne test za 45 minut. Test se po vyplnění potřebného počtu otázek automaticky ukončí. Součástí testování je dotazník žáka, na jeho vyplnění mají žáci dalších 10 až 15 minut. Žákům s SPU může být čas u papírového testu prodloužen o 10 až 15 minut dle individuálních potřeb rozhodnutí je na škole. Žádné pomůcky kromě psacích potřeb nejsou povoleny. Každá úloha má právě jednu správnou odpověď. Bodový zisk: V testu se nesleduje poměr správně a chybně řešených úloh, za špatné odpovědi se neodečítají body, ale jednotlivé otázky ve výsledku pomáhají žáka zařadit (určit jeho úroveň čtenářských dovedností). Čtenář je ověřovací testování, které vyvinula společnost na základě dlouholetých zkušeností s testováním. V čem jsou ověřovací testy jiné? Nepřinášejí primárně srovnání zúčastněných žáků vyjádřené percentilem (procento žáků, kteří dosáhli horšího výsledku), ale zařadí testovaného na pevně danou škálu bez ohledu na počet a výsledky ostatních účastníků testování. Žák je zařazen do mapy učebního pokroku (mup.scio.cz).

3 INSTRUKTÁŽ TĚSNĚ PŘED TESTOVÁNÍM Před začátkem testu proveďte krátkou instruktáž žáků, v rámci ní seznamte žáky s časovým limitem pro řešení testu a s fungováním ověřovacího testu. Během instruktáže je možné zodpovědět případné dotazy žáků. s přístupem do aplikace ScioDat a způsobem práce. se způsobem záznamu odpovědi do testu (případně archu) a dotazníku (nejlépe předvedením na tabuli). se strategií průchodu testem - žáci by měli vědět, že se od nich neočekává, že vyřeší všechny úlohy v testu, neboť cílem ověřovacího testování je nalézt nejobtížnější úlohy, které je žák ještě schopen řešit. Aby žák nebyl testem zbytečně frustrován, a zároveň byla zajištěna maximální míra objektivity měření, měl by k testu přistupovat odlišně, než mohlo být doposud zvykem. o Žák by se měl pokusit řešit každou úlohu. o Nenapadá-li jej řešení, či tráví-li řešením již příliš dlouhou dobu, měl by úlohu vynechat a pokračovat k další. Je velice důležité, aby žáci věděli, že nevyřešení některých úloh není ostudou. Cílem není vyřešit všechny úlohy, ale najít úlohy, které nejlépe popisují žákovy dovednosti. V testu se nesleduje poměr správně a chybně řešených úloh, za špatné odpovědi se neodečítají body, ale jednotlivé otázky ve výsledku pomáhají žáka zařadit. POKYNY K VYPLŇOVÁNÍ ZÁZNAMOVÝCH ARCHŮ Upozorněte žáky zejména na pečlivost při vyplňování identifikačních údajů na dotazníku a archu. Špatně či neúplně vyplněné archy a dotazníky musí být vyřazeny ze zpracování. Odpovědi dotazníku a archu se vždy křížkují takto: Správné označení: Nesprávné označení:

4 Nepřetahovat čtvereček ani jej nevybarvovat, odpověď by byla neplatná. Pokud bude chtít žák svou odpověď změnit, pečlivě začerní čtvereček s původní odpovědí a zakřížkuje jiný, nebo původní odpověď vygumuje. K vyplňování lze použít ořezanou tužku, tenký černý mikrofix (Centropen 0,5 mm) nebo propisku. Nepoužívejte tlusté fixy, nebo tužky, které píší naopak příliš slabě. Záznamové archy prosím seřaďte podle třídy a čísla žáka. PO OTESTOVÁNÍ Podle možností mohou vyučující se žáky kdykoliv po testování provést rozbor úloh, případně postup řešení jednotlivých úloh. ZADÁNÍ TESTŮ ZŮSTÁVÁ ŠKOLE A ŽÁKŮM, ŠKOLA HO SPOLEČNOSTI SCIO NEODESÍLÁ. PŘÍPRAVA TESTOVÁNÍ V APLIKACI SCIODAT ( Následující část slouží zejména k rychlé orientaci v aplikaci ScioDat. Dozvíte se, jak se co nejrychleji dostat na místa aplikace, která potřebujete k realizaci testování. Popis jednotlivých kroků při ovládání aplikace je pak součástí nápovědy ScioDatu. Do aplikace ScioDat se můžete přihlásit ze stránky Pro přihlášení musíte použít kód uživatele tj. kód školy a dále heslo.

5 Aplikace je rozdělena do 5 sekcí. Každá sekce pak v sobě obsahuje záložky Administrace (zakládání a úpravy tříd a žáků, přehled hesel) V této části aplikace školy zakládají třídy, přiřazují jim testování a zadávají do nich žáky bez tohoto zadání není možné realizovat testování. 2. Dotazníková šetření Tato část je určená pro realizaci dotazníkových šetření (jako je např. Mapa školy). 3. Testování V této části školy přiřazují (aktivují) žákům testy, prodlužují čas na test, zadávají odpovědi nebo si prohlížejí dočasné výsledky. 4. Výsledky Zde školy naleznou výsledky z testování. 5. Ke stažení Tato část obsahuje výsledné zprávy z projektu, instrukce k testování. Založení třídy Pro hladký průběh testování je nezbytné nejprve založit třídu. Založení nové třídy se provádí v sekci Administrace. 1. Klikněte na ikonu administrace. 2. Vytvořte novou třídu. 3. Vyberte školu. 4. Vyplňte ročník a označení třídy. Poznámka je nepovinný údaj. Označení na záznamovém archu je u on-line testování nepodstatné, vyplňují pouze ti, kteří mají záznamové archy.

6 5. Uložte novou třídu. Nově založenou třídu můžete opětovně dodatečně smazat (ikona křížek), musí být však zcela prázdná bez žáků a výsledků testování. 6. Každé třídě je třeba přiřadit testování Čtenář kliknutím na tlačítko + (přiřadit testování). Zadávání žáků Žáky můžete vkládat jednotlivě (ikona kolečko 7), hromadně importovat (ikona řetěz 8 zde naleznete také bližší instrukce pro hromadný import), dodatečně upravovat (ikona puzzle 9), hromadně s žáky pracovat (10 přesouvat do jiných tříd), naleznete zde také přehled hesel žáků k testování (ikona klíč - 11) a můžete přejít na přiřazování testů (12). Hesla si můžete vytisknout a předat žákům či vyučujícím (krok 11)

7 Přiřazení testu žákům Přiřazování testů žákům probíhá v sekci Testování: 1. Vstupte do testování pro váš typ školy (Základní školy/střední škola) a vyberte Čtenáře. 2. Otevřete si složku projektu a přiřaďte třídě test (ikona plus). Zde také můžete test jednotlivým žákům či třídám prodlužovat (ikona hodiny). Přiřaďte žákům test a dotazník zaškrtnutím čtverečku. Poté vše uložte. Dále je možné na této stránce prodlužovat testy žákům tlačítkem (např. při výpadku proudu, pro prodloužení žákům s SPU apod.). Žáci se do testování přihlašují každý ve svém osobním profilu na a vstupují do on-line testování podle pokynů vyučujícího, od něhož obdrží přístupové údaje hash a heslo. ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ DO APLIKACE SCIODAT 1. V sekci Testování vyberte Čtenáře. 2. Vyberte třídu, pro kterou chcete zadat výsledky a klikněte na tlačítko (zadávat odpovědi). 3. Rozbalí se seznam žáků v dané třídě. U každého žáka je ve sloupci příslušného testu tlačítko, kde můžete také sledovat vyplněnost odpovědí. 4. Klikněte u žáka, kterému chcete zadat výsledky, na tlačítko a otevře se vám stránka pro zadávání výsledků.

8 5. Do jednotlivých okének píšete písmena reprezentující vybrané odpovědi v tištěných testech (popř. pomocných listech). Pokud žák úlohu neřešil nebo není jednoznačná jeho odpověď, nechte pole prázdné. 6. K zadávání výsledků můžete použít i numerickou klávesnici, což vám může zadávání urychlit (číslo 1 je pak rovno odpovědi A, číslo 2 odpovědi B atd.). 7. Zadání výsledků každého testu u každého žáka potvrdíte kliknutím na okénko Uložit. 8. U každého žáka prosím zadejte také známku, jakou měl žák na vysvědčení z ČJ v pololetí. VYHODNOCENÍ Přehled odpovědí u každé třídy zjistíte, pokud kliknete na fialovou část Výsledky. Finální výsledky budou k dispozici po kompletním doplnění databáze výsledků v sekci Ke stažení a také budou spolu s grafy a tabulkami součástí závěrečné zprávy, kterou budeme zasílat do škol zhruba do měsíce od ukončení testování. ODESLÁNÍ VÝSLEDKŮ (ARCHŮ) A DOTAZNÍKŮ KE ZPRACOVÁNÍ Dotazníky a/nebo záznamové archy a odešlete doporučeně nejpozději 18. března Archy i dotazníky před odesláním seřaďte podle třídy a čísla žáka. Zásilku odešlete na adresu: Scio, Čtenář, Pobřežní 34, Praha 8. Děkujeme za spolupráci!

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ Testování probíhá v termínu od 12. do 18. března v případě záznamových archů, od 12. do 26. března 2014 v případě testování on-line a zápisu do ScioDatu.

Více

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ SCATE 2014/2015. S případnými dotazy se obracejte e-mailem na scate@scio.cz.

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ SCATE 2014/2015. S případnými dotazy se obracejte e-mailem na scate@scio.cz. I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ SCATE 2014/2015 S případnými dotazy se obracejte e-mailem na scate@scio.cz. Testování probíhá online. Testování si můžete naplánovat kdykoliv. Testování

Více

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 16. 9. 25. 10.

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 16. 9. 25. 10. I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 16. 9. 25. 10. Vážíme si vaší spolupráce a úsilí vynaloženého na testování se společností Scio. Následující instrukce vás krok za krokem provedou

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 22. 9. 24. 10. 2014

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 22. 9. 24. 10. 2014 I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ VEKTOR 22. 9. 24. 10. 2014 Vážíme si vaší spolupráce a úsilí vynaloženého na testování se společností Scio. Následující instrukce vás krok za krokem

Více

KLIKA INSTRUKCE K TESTOVÁNÍ

KLIKA INSTRUKCE K TESTOVÁNÍ KLIKA INSTRUKCE K TESTOVÁNÍ TERMÍN TESTOVÁNÍ: 1. 30. 11. 2013 S případnými dotazy se obracejte e-mailem na klika@scio.cz nebo na tel. čísle 234 705 555. Testování organizuje škola a může si jej naplánovat

Více

I N S T R U K C E pro školy

I N S T R U K C E pro školy I N S T R U K C E pro školy PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ M a t u r i t n í t r é n i n k 3. kolo duben/květen S případnými dotazy se obracejte e-mailem na maturitnitrenink@scio.cz. Testování probíhá

Více

I N S T R U K C E pro školy

I N S T R U K C E pro školy I N S T R U K C E pro školy PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ M a t u r i t n í t r é n i n k 7. 20. 2. 2013 (1. kolo) Kam se obrátit o pomoc? S případnými dotazy se obracejte e-mailem na maturitnitrenink@scio.cz

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2015/16

Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2015/16 Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2015/16 testovani.scio.cz 1 Obsah 1. Úvod ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele

Průvodce Sciotestováním pro učitele Průvodce Sciotestováním pro učitele testovani.scio.cz Obsah Úvod (co nesmíte vynechat před testováním)... 2 Minimální Technické požadavky... 3 Přihlášení... 3 Členění aplikace ScioDat... 3 Administrace...

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele

Průvodce Sciotestováním pro učitele Průvodce Sciotestováním pro učitele Zkrácená verze pro potřeby Testování OSP třetích ročníků SŠ. testovani.scio.cz 1 1. Než začnete testovat a) Přihlaste se do aplikace ScioDat (http://testovani.scio.cz)

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele

Průvodce Sciotestováním pro učitele Průvodce Sciotestováním pro učitele testovani.scio.cz Obsah Úvod (co nesmíte vynechat před testováním)... 3 Slovníček... 3 Adaptivní testování... 3 Ověřovací x Srovnávací... 3 Kontakty... 3 Minimální Technické

Více

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ ON-LINE. Maturitní trénink

I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ ON-LINE. Maturitní trénink I N S T R U K C E PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRŮBĚH TESTOVÁNÍ ON-LINE Maturitní trénink Tyto instrukce obsahují všechny důležité pokyny k testování on-line Děkujeme Vám, že se důkladně seznámíte s obsahem. S případnými

Více

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY www.akreditovanekurzy.cz V dokumentu naleznete dvě verze postupu vytvoření objednávky. 1 2 V KOSTCE DETAILNÍ NÁVOD Pro znalé uživatele, kteří potřebují osvěžit paměť. Postup

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2016/17

Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2016/17 Průvodce Sciotestováním pro učitele školní rok 2016/17 testovani.scio.cz 1 Obsah I. Úvod... 3 1. Novinky... 3 2. Technické požadavky... 3 3. Harmonogram... 4 II. Testy do hodin... 5 1. Přístup pro školu

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE 1. Registrace na webu ChO... 2 1.1. Výběr způsobu přihlašování... 3 1.1.1. Přihlášení e-mailem... 3 1.1.2. Přihlášení přes Google... 6 1.1.3. Přihlášení

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o.

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Internetový portál O.K.V. nám slouží: k pořízení smlouvy o úvěru se zákazníkem k vytištění smlouvy k vygenerování a odeslání pořízených dat

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Elektronická třídnice

Elektronická třídnice Obsah Elektronická třídnice 1.Obecný popis...1 1.1.Organizační pokyny...1 1.2.Uzávěrka...1 2.Ovládání aplikace...1 2.1.Přihlášení...1 2.2.Výběr kurzu...2 2.3.Rozpis kurzu...3 2.4.Pořízení nové lekce...4

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY. 1. Nejsem registrován na webu ChO

NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY. 1. Nejsem registrován na webu ChO NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY 1. Nejsem registrován na webu ChO... 1 1.1. Přihlášení e-mailem... 2 1.2. Přihlášení přes Google... 7 1.3. Přihlášení přes Facebook... 11 2. Jsem registrován

Více

Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení

Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení S ohledem na skutečnost, že byl poměrně zásadním způsobem změněn postup aktivace přístupových údajů bylo potřeba změnit návod, který

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Lenka Juklová Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Nastavení nového školního roku

Nastavení nového školního roku Nastavení nového školního roku v 4.0 Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah školení: Školní rok 2 Ukončení žáků, kteří nepokračují ve studiu (přestup

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR)

MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR) MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR) Administrační centrum ČUBU (http://cubu.csfu.cz) Vypracovala: Eva Buzková - národní pověřenec pro zkoušky JKA ČR v Olomouci dne 5. 6. 2013 PŘIHLAŠENÍ UŽIVATELE

Více

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí. testování žáků

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí. testování žáků Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí testování žáků Ostrava 2012 1 Obsah Úvod:... 3 1. Přihlášení žáka... 3 2. Testování žáka... 5 2.1. Úvodní

Více

Edu-learning pro školy

Edu-learning pro školy Edu-learning pro školy ONLINE VARIANTA Příručka pro instalaci a správu EDU 2000 s.r.o. Počítačové vzdělávání a testování Oldřichova 49 128 00 Praha 2 www.edu2000.cz info@edu2000.cz www.edu-learning.cz

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader ZINGO - Uživatelský manuál teamleader Veškerá práva k využívání tohoto dokumentu a v něm uvedených značek jsou vyhrazena. Kopírování nebo rozšiřování kterékoli části tohoto dokumentu se povoluje pouze

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky slouží uživatelům programu TDS-TECHNIK a také i ostatním zájemcům pro zadávání dotazů souvisejících s používáním programu TDS-TECHNIK. Pro uživatele

Více

GO! Nápověda. Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník. Zakázka. Přepravní list. Denní přehled. Storno. Administrace uživatelů.

GO! Nápověda. Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník. Zakázka. Přepravní list. Denní přehled. Storno. Administrace uživatelů. GO! Nápověda Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník Zakázka Přepravní list Denní přehled Storno Administrace uživatelů Adresy Přepravní list emailem Denní přehled emailem Feedback Předpoklady

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4 4

Více

METODIKA PRÁCE S IS AKREDIS

METODIKA PRÁCE S IS AKREDIS METODIKA PRÁCE S IS AKREDIS PRO UŽIVATELE V ROLI VZDĚLAVATEL Aktualizace: Zpracovaly: 31. 8. 2017 Eliška Vernerová Mgr. Marie Kaňková Tato metodika byla vypracována pro uživatele informačního systému Akredis,

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Průvodce e learningem pro uživatele

Průvodce e learningem pro uživatele Průvodce e learningem pro uživatele 1. Přihlašovací odkaz Uživatelé s emailovou adresou, obdrží přihlašovací odkaz do kurzu do emailové schránky. Nepotřebujete žádné přihlašovací jméno ani heslo. Ke všem

Více

Program Excelence. Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence

Program Excelence. Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence Program Excelence Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení do systému 2 2.1 První přihlášení.................................... 3 2.2 Neexistující IČO...................................

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort 1. O převodu V tomto průvodci vás krok za krokem seznámíme s postupem, jak převést data ze stávajícího programu Medicus 2 (dále jen

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Příručka pro uživatele webového portálu

Příručka pro uživatele webového portálu Rotary distrikt 2240, Česká republika a Slovenská republika Tvůrce webového portálu: jan.vanecek@rotary2240.org Poslední aktualizace: 3.1.2010 20:20 Obecné informace Účelem tohoto dokumentu je poskytnout

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.03 HairSoft 2016

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.03 HairSoft 2016 REZERVAČNÍ SYSTÉM Spuštění Administrace rezervací 1. Nastavení Administrace 2. Nastavení Provozovny (Provozoven) 3. Nastavení Služeb 4. Nastavení Obsluh (Zaměstnanci) Napojení na stávající kalendáře s

Více

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.01 HairSoft 2016

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.01 HairSoft 2016 REZERVAČNÍ SYSTÉM Spuštění Administrace rezervací 1. Nastavení Administrace 2. Nastavení Provozovny (Provozoven) 3. Nastavení Služeb 4. Nastavení Obsluh (Zaměstnanci) Napojení na stávající kalendáře s

Více

Postup objednávky www.rentel.cz

Postup objednávky www.rentel.cz Postup objednávky www.rentel.cz Objednávky e-learningových kurzů Rentel a.s. lze provést prostřednictvím On-line objednávky. Do objednávkového systému je možné vstoupit prostřednictvím: 1. Přihlášení přes

Více

Manuál online studia

Manuál online studia Manuál online studia 2016 Obsah Funkce a ovládání systému online kurzů... 3 1 Práce se systémem... 3 1.1 Přihlášení do online studia... 3 1.2 Odhlášení... 5 1.3 Zapomenuté heslo... 6 1.4 Profil uživatele...

Více

Průvodce e learningem pro uživatele

Průvodce e learningem pro uživatele Průvodce e learningem pro uživatele 1. Přihlašovací odkaz Uživatelé s emailovou adresou, obdrží přihlašovací odkaz do kurzu do emailové schránky. Nepotřebujete žádné přihlašovací jméno ani heslo. Ke všem

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Tento návod popisuje všechny kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele OECD Programme for International Student Assessment 2015 PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele PISA 2015 Contractors Obsah ÚVOD... 2 PŘIHLÁŠENÍ DO ONLINE DOTAZNÍKU... 2 POPIS DOTAZNÍKOVÉ

Více

Úprava kuchyně ZŠ Počátky

Úprava kuchyně ZŠ Počátky Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou elektronické aukce na adrese https://pocatky.proebiz.com dne 27. 04. 2015 v 13:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace (provozní řád) Veřejný výpis údajů z registru osob Vytvořeno dne: 30.5.2012 Aktualizováno: 25.6.2012 Verze: 1.0 2012 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...3 1.1. Přihlášení...

Více

Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu Vítejte ve systému Tungsten Network. Cílem tohoto videa je představit jednotlivé kroky postupu, jak vytvářet žádosti o podporu, jak sledovat stav dříve vytvořených

Více

Metodika objednávání odvozu použitých osvětlovacích zařízení

Metodika objednávání odvozu použitých osvětlovacích zařízení Metodika objednávání odvozu použitých osvětlovacích zařízení 1. Přihlášení do informačního systému. Na jakékoliv stránce www.ekolamp.cz po vstupu do systému zadejte své přihlašovací údaje login a heslo

Více

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci domu č.p. 186 v Počátkách

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci domu č.p. 186 v Počátkách Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou elektronické aukce na adrese https://pocatky.proebiz.com dne 04. 06. 2015 v 13:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte

Více

Internetová televize Růst osobnosti. www.rust-osobnosti.cz www.rekvalifikace-online.cz

Internetová televize Růst osobnosti. www.rust-osobnosti.cz www.rekvalifikace-online.cz Internetová televize Růst osobnosti www.rust-osobnosti.cz www.rekvalifikace-online.cz Manuál aktivace přístupu do internetové televize Obsah Obsah... 1 1. Aktivace přístupu... 2 1.1. Vstup... 2 1.2. Aktivační

Více

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk 1 Obecné informace... 3 1.1 Koncový uživatel... 3 1.2 Založení koncového uživatele... 3 2 Často kladené dotazy... 5 3 Zvýhodněné nabídky tarifů a služeb... 5 4

Více

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz www.i-zakovska.cz Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz Obsah 1. Základní informace o moje.i-zakovska.cz... 2 2. Příručka pro uživatele i-zakovska.cz... 3 2.1 Registrace do aplikace... 3 2.2 Základní

Více

Objednávky přepravy Uživatelská příručka

Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávka zadání objednávky Přihlášení a spuštění modulu Objednávky Otevřete www prohlížeč na adrese www.eschenker.dbschenker.com Přihlaste se vašim SIMS ID a

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Základní pokyny pro práci s elektronickým formulářem resortní statistiky Ministerstva

Více

Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS.

Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS. Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS. Aplikace je dostupná na webové adrese: http://cb7.jlabs.cz/earss/ Přihlášení do systému: jako přihlašovací

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

Ovládání Kalkulačky popisuje samostatná kapitola na https://www.rychlapokladna.cz/navody/.

Ovládání Kalkulačky popisuje samostatná kapitola na https://www.rychlapokladna.cz/navody/. !!! Návod k instalaci, registraci, nastavení EET a tisku v aplikaci (verze 1.2.4.) EET START kalkulačka a) Úprava v zařízení krok 1-2 b) Instalace aplikace krok 3 c) Registrace krok 4-6 d) Přihlášení do

Více

GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017

GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017 GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017 Pokud uvažujete o účasti v soutěži Geologická olympiáda, založte si nejprve účet ke geologické olympiádě (I.), na který se můžete později přihlašovat (II.). Po přihlášení

Více

Způsoby získání autentizačních údajů

Způsoby získání autentizačních údajů Návod ke stažení certifikátu EET a vložení do aplikace (verze 1.2.4.) 1) Způsob získání autentizačních údajů krok 1 2) Daňový portál krok 2 3) Založit provozovnu krok 3 4) Vygenerování certifikátu krok

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu...

Více

První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu

První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky, která: - vystupuje na českém trhu

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E Platné od.. 0 p.č. 8 účastník A. Činnosti vykonávané před zadáváním písemných zkoušek Překontrolujte první den konání písemných zkoušek před jejich započetím platnost

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

POKYNY PRO DODAVATELE

POKYNY PRO DODAVATELE POKYNY PRO DODAVATELE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V ELEKTRONICKÉM NÁSTROJI KDV Strana 1 (celkem 9) Základní popis elektronického nástroje Elektronický nástroj KDV je přístupný pro uživatele a veřejnost na internetové

Více

Co je to E-Business Centrum

Co je to E-Business Centrum Co je to E-Business Centrum Jedná se o internetovou aplikaci, která je určena k oboustranné výměně informací mezi informačním systémem firmy Bartech, s.r.o. a zákazníkem. Přínosem jsou informace o novinkách,

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

Průvodce e learningem pro uživatele

Průvodce e learningem pro uživatele Průvodce e learningem pro uživatele 1. Přihlašovací odkaz Přihlašovací odkaz k Vašim kurzům obdržíte na Vaši emailovou schránku. Nepotřebujete žádné přihlašovací jméno ani heslo. Ke všem kurzům se dostanete

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

Přijímacízkoušky SCIO 2012/2013. Informační seminář pro koordinátory škol

Přijímacízkoušky SCIO 2012/2013. Informační seminář pro koordinátory škol Přijímacízkoušky SCIO 2012/2013 Informační seminář pro koordinátory škol TERMÍNY PZ 1. kolo přijímacího řízení dva řádné termíny (22. 4., 23. 4.) jeden náhradní termín (6. 5. dát do pozvánek k řádným termínům)

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Druhá celoplošná generální zkouška y Název souboru: CP2-Modul_IDM-Příprava škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace...

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více