dřevina charakterisika Olše Hladký povrch je ideální pro konečnou úpravu. Přírodní barva olše je žlutohnědá s málo zřetelnými či nezřetelnými vlákny.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "dřevina charakterisika Olše Hladký povrch je ideální pro konečnou úpravu. Přírodní barva olše je žlutohnědá s málo zřetelnými či nezřetelnými vlákny."

Transkript

1 dřevina charakterisika Olše Hladký povrch je ideální pro konečnou úpravu. Přírodní barva olše je žlutohnědá s málo zřetelnými či nezřetelnými vlákny. Jasan (angl. Ash ) Máme dva velmi odlišné typy jasanů, severní tvrdý jasan a jižní měkký neboli bahenní jasan. Nejprve k severnímu jasanu: je to tvrdé a těžké dřevo. Barva je krémová, ale v jádru může jít od růžových do hnědých odstínů. Severní jasan je dost porézní a při povrchové úpravě se na zaplnění pórů spotřebuje hodně hmoty. Jižní nebo také bahenní jasan je od severního jasanu dobře rozpoznatelný díky váze. Struktura je porézní a barva krémová, vhodná pro čirou povrchovou úpravu. bocote Velmi krásné dřevo s černými vzory, které připomínají ptačí oka na krémovém pozadí. Je středně těžké a poněkud drahé pro svůj nádherný vzhled. Pochází ze střední Ameriky. Bubinga (Guibourtia demeusei) Bubinga. Afrika, Kamerun, Gabun. Načervenalá hnědá až tmavě červená barva. Příčný řez se nazývá bubinga a kruhový řez kevasingo. Velmi pevné a tvrdé dřevo. Ve struktuře dřeva jsou rozptýlené jemné póry, které často obsahují načervenalou mízu. Struktura je střední, povrch vysoce lesklý. Vynikajících výsledků se dosahuje při leštění.

2 Cocobolo Druh palisandru ze Střední Ameriky. Barva přechází od bohaté načervenalo-fialové až k pestrým žlutým, oranžovým a červeným pruhům, které při vystavení světlu dozrávají až k teplé červenooranžové. Je velmi těžké a stabilní, s pěknou strukturou vláken. Je také velmi jedovaté. Lípa ( ang. Basswood ) Lehčí dřevo, barva je bílá, ale často má škaredé zelené minerální pruhy. Není příliš porézní, ale při povrchové úpravě může absorbovat mnoho hmoty. Není vhodné pro čirou povrchovou úpravu. Je celkem měkké a tedy nevhodné pro hrubé zacházení. Eben (Dispyrus melanoxylon), angl. Ebony Toto je černý eben. Je velmi tvrdý a hladký. Čokoládová hnědé a tmavě šedé šmouhy nejsou výjimkou. Eben macassar (Dispyrus macassar) (Macassar Ebony) Pruhovaný eben, černý se silnými pruhy v barvě od čokoládově hnědé po šedou. Krásné dřevo vhodné pro ty, kdo vyhledávají pocit ebenu, ale se zajímavějším vzhledem. Není třeba povrchová úprava.

3 Cedr západní rudý (angl. Western red cedar ) Obvykle ho najdeme na jihovýchodní Aljašce. Je hutnější než západní rudý cedr, má žlutou barvu a velmi jemná a pravidelná vlákna. Goncalo (Astronium fraxini folium) (Goncalo alves) Velmi hutná a hladká struktura s voskovým omakem - není potřeba povrchová úprava. Barva žlutohnědá s tmavšími čokoládovými pruhy (toto dřevo používá firma Smith & Wesson na pažby pistolí). Koa (Acacia koa) Koa pochází z havajských ostrovů. Svou stabilitou a hmotností se dost podobá mahagonu, obvykle však lépe vypadá. Hmotnost se pohybuje od střední po vysokou. Má teplý tón podobný mahagonu, ale trošku jasnější. Někdy se vyskytuje s tzv. žíháním. Vyžaduje tvrdou povrchovou úpravu.

4 Platan (Lacewood) Pochází z Austrálie Velikost skvrnek se pohybuje od velmi malých po hodně velké, takže vytváří velmi výrazný vzhled připomínající kůži plazů. Limba (Korina, terminalia superba) Jeho světle žlutozelená barva je unikátní a vypadá vyzrále, i když je nové. Strukturou je podobné mahagonu. Musí být povrchově upravena. K dispozici bývá v omezených množstvích nebo sporadicky. Hmotnost je střední, podobná mahagonu. Černá limba bývá obvykle lehčí, má zajímavější strukturu a tmavší barvu. Mahagon (ang. Mahogany ) Běžně se nazývá také honduraský mahagon. Není tak hutný ani pevný jako javor. Je poréznější a proto vyžaduje náročnější úpravu k vyplnění pórů. Je nutná tvrdá konečná povrchová úprava. Mahagon je středně těžký až těžký. *** Javor *** (acer saccharum angl. Maple ) Existují dva základní typy javoru - severský tvrdý skalní a javor velkolistý. Tvrdý javor je velmi hustý a váží jako tvrdý jasan. Není příliš porézní, a tak je jeho povrchová úprava snadná. Vypadá dobře v jakékoli povrchové úpravě. Měkký javor bývá obvykle lehčí než tvrdý javor, ale má stejnou bílou barvu.

5 Žíhaný a vlnkovaný javor Žíhaný javor Tvrdý javor má dřevo husté, tvrdé a pevné. Javor vyžaduje povrchovou úpravu, která zabrání kroucení. Je stejný, jako obyčejný javor na obrázku nahoře, ale je více ceněný právě pro svoje žíhané ("plamínkové") fládrování. Očkový javor Východní tvrdý javor. "Uzlíkový" javor Bývá k dispozici velmi nepravidelně a má také spoustu děr, které je třeba vyplnit, takže je i dražší.

6 Topol (angl. Poplar ) Kvůli své šedozelené barvě se používá pouze v případech nátěru neprůhlednou barvou. Jeho hmotnost je v průměru o půl libry vyšší než u olše. Topol není příliš porézní a povrchová úprava nebývá obtížná. Sekvoje ( angl.redwood ) Výrazně fládrované dřevo, někdy s širokými kudrlinkami jako na tomto obrázku, jindy zase se zhuštěnými vlnkami. Brazilský palisandr (angl. brazilian rosewood ) Velmi husté a tvrdé dřevo. Na omak hladký. Barva se liší kus od kusu, vždy je krásná. Existuje celá řada barev a struktur. Jeho zásoby jsou velmi omezené. Palisandr ( angl. Palisander rosewood ) Barva se pohybuje od světle fialové až k tmavě fialové, někdy s tmavšími pruhy. Toto dřevo má vůbec nejhezčí vůni. Je velmi tvrdé a těžké a má na omak dosti otevřenou strukturu. Nevyžaduje povrchovou úpravu.

7 Indický palisandr (angl. Indian rosewood ) Barevný rozsah sahá od tmavofialové ke světlejší fialové se žlutou a oranžovou. Je to také jeden z nejtěžších druhů dřeva. Kvůli olejnatosti dřeva může být také obtížnější povrchová úprava. Pobřežní sekvoje (angl. Coastal redwood ) Pochází se severní Kalifornie. Satine (brosimum paraense) Známé jako "krvavé dřevo" pro svou temně rudou barvu. Velmi husté tvrdé tropické dřevo, na dotek hladké a voskové. Není třeba upravovat. Smrk Englemann (angl. Engleman spruce) Pochází obvykle ze severní Montany a Kanady.

8 Smrk Sitka ( angl. sitka spruce ) Roste od severní Kalifornie až po Aljašku. Díky pevnosti a pružnosti dřeva snese horší zacházení. Barva se různí od bílé přes růžovou až po světle hnědou. Padauk (pterocarpus soyauxii, angl. padauk) Jasná temperamentní červená barva, která používáním oxiduje na teple hnědou. Voskový pocit při doteku, otevřený povrch podobný palisandru. Při užívání je stabilní, nepotřebuje povrchovou úpravu. Hmotnost je střední, stejně tak jako cena. Pau ferro (machaerium villosum) Relativně nové dřevo. Velmi hladký povrch podobný ebenu. Barva se různí od světle žlutohnědé po tmavě kávovou. Obvykle se řeže radiálně, aby vynikly krásné pruhy. Je známé také pod jménem bolivijský palisandr (Bolivian rosewood, který však není palisandrem). Velmi těžké dřevo o střední ceně, podobné indonéskému palisandru. Pochází z jižní Ameriky. Purpleheart (peltogyne pubesens) Jeho fialová barva je velmi výrazná. Velmi tvrdé a husté dřevo.

9 Vlašský ořech (juglans nigra, angl. walnut) Vlašský ořech je jediné tmavé severoamerické dřevo. Je poněkud měkčí než javor, avšak tužší než mahagon. Vyžaduje tvrdou povrchovou úpravu. Ořech není tak těžký jako tvrdý javor. Krásné porézní dřevo. Wenge (millettia laurentii) Černé tvrdé dřevo s hnědými čokoládovými pruhy. Velmi tvrdé dřevo s hrubou strukturou, porézní. Obvykle se povrchově neupravuje, úprava není nutná. Zebrawood Další těžké dřevo s velmi otevřeným povrchem. Má velmi zajímavý vzhled - světlé a tmavé hnědé pruhy. Váhou je podobné vlašskému ořechu. Zircote Velmi tvrdý, těžký a hustý materiál s hustými vlákny. Barva tmavá černohnědá až černá s černými pruhy. Dobře se opracovává ostrými ručními nástroji i obráběcími stroji, je náchylné ke vznícení. Pochází ze střední a jižní Ameriky.

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 28 Tropické dřeviny

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 27 Ovocné dřeviny Ing.

Více

Klíč k makroskopickému určování vybraných dřev jehličnatých a listnatých dřevin

Klíč k makroskopickému určování vybraných dřev jehličnatých a listnatých dřevin Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Ústav nauky o dřevě Stavba dřeva Klíč k makroskopickému určování vybraných dřev jehličnatých a listnatých dřevin praktická pomůcka do cvičení Tento

Více

Užitková tropická dřeva. Makroskopická stavba dřeva

Užitková tropická dřeva. Makroskopická stavba dřeva Makroskopická stavba dřeva Znaky makroskopické stavby dřeva - základní letokruhy a přírůstové zóny dřeňové paprsky cévy pryskyřičné kanálky dřeňové skvrny suky - doplňkové barva (jádro, běl, vyzrálé dřevo)

Více

6. Příklady dřev CITES. Araucaria araucana blahočet chilský Populace v Argentině a Chile: CITES I Ostatní země: CITES II

6. Příklady dřev CITES. Araucaria araucana blahočet chilský Populace v Argentině a Chile: CITES I Ostatní země: CITES II 6. Příklady dřev CITES Araucaria araucana blahočet chilský Populace v Argentině a Chile: CITES I Ostatní země: CITES II Rod Araucaria (blahočet) zahrnuje asi 10 druhů jehličnatých dřevin, rostoucích v

Více

TŘÍLAMELOVÉ PARKETY. Může obsahovat dobře srostlé suky o průměru až 3 mm, ovšem jen

TŘÍLAMELOVÉ PARKETY. Může obsahovat dobře srostlé suky o průměru až 3 mm, ovšem jen TŘÍLAMELOVÉ PARKETY Dub Select Dřevo s poměrně homogenní barvou. Mezi jednotlivými lamelami mohou být patrné malé barevné odchylky. Materiál může obsahovat dřeňové paprsky. Může obsahovat dobře srostlé

Více

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své vyjímečné vlastnosti, které zvýrazňují estetiku každé místnosti

Více

TYPY SCHODIŠŤ: Zadlabané schodiště

TYPY SCHODIŠŤ: Zadlabané schodiště TYPY SCHODIŠŤ: Zadlabané schodiště Nejčastější a nejoblíbenější typ schodiště. Nosným prvkem jsou schodnice, do kterých jsou zadlabány nášlapy a popřípadě i podstupně. Toto schodiště je velice oblíbené

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 11 Rozpoznávání dřevin

Více

Akustické kytary provedení STANDARD všechny modely:

Akustické kytary provedení STANDARD všechny modely: Cenové kalkulace základních modelů Tento je pouze orientační. Ceny hardware se mohou lišit podle změny kurzů měn a úprav cen od dodavatelů. Ceny jsou včetně DPH a platí do zveřejnění nového u. ORIENTAČNÍ

Více

AFZELIA CHAMPAKA. latinsky: Afzelia bijuga

AFZELIA CHAMPAKA. latinsky: Afzelia bijuga AFZELIA latinsky: Afzelia bijuga Jedná se o dřevo velmi těžké a tvrdé. Velmi stabilní dřevo.nezaměňovat s africkým dřevem Afzelia bipindensis známým jako Doussie, které je měkčí, poréznější a tmavšího

Více

DOZOR osoba s odbornou způsobilostí musí být v místnosti, kde žáci nakládají

DOZOR osoba s odbornou způsobilostí musí být v místnosti, kde žáci nakládají 61/2018 Sb. VYHLÁŠKA o seznamu nebezpečných chemických látek, směsí a prachů a podmínkách nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a směsmi a podmínkách výkonu činností spojených s nebezpečnou expozicí

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 29 Okrasné listnaté

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 61/2018 Sb., o seznamu nebezpečných chemických látek, směsí a prachů a podmínkách nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a směsmi a podmínkách výkonu činností spojených s nebezpečnou

Více

Zde Vám představujeme základní české dřeviny. Smrk. Borovice. Modřín

Zde Vám představujeme základní české dřeviny. Smrk. Borovice. Modřín Zde Vám představujeme základní české dřeviny Smrk Dřevo smrku je smetanově bílé až nahnědlé, s výraznými letokruhy. Na všech třech řezech (příčný, podélný, tečný) snadno zaznamenáme zřetelné barevné odlišení

Více

Vypracoval Mgr. David Mikoláš, 22. 9. 2008 DŘEVO

Vypracoval Mgr. David Mikoláš, 22. 9. 2008 DŘEVO Vypracoval Mgr. David Mikoláš, 22. 9. 2008 DŘEVO CO JE TO DŘEVO Dřevo je pevné pletivo stonků vyšších rostlin, které označujeme jako dřeviny. Vzniká v rostlinách z meristémových buněk. CHEMICKÉ SLOŽENÍ

Více

jsou poměrně početný řád třídy ptáků obsahujícím více než 200 druhů jsou to většinou samostatně žijící noční živočichové, kteří se živí malými savci,

jsou poměrně početný řád třídy ptáků obsahujícím více než 200 druhů jsou to většinou samostatně žijící noční živočichové, kteří se živí malými savci, Sovy jsou poměrně početný řád třídy ptáků obsahujícím více než 200 druhů jsou to většinou samostatně žijící noční živočichové, kteří se živí malými savci, hmyzem a jinými druhy ptáků, některé, např. ketupy,

Více

Prodejní ceník HOBBY CENTRUM - Krejčí, s.r.o. IČO: 29358426 účetní rok 2015

Prodejní ceník HOBBY CENTRUM - Krejčí, s.r.o. IČO: 29358426 účetní rok 2015 HRANY ABS ABS Acryl 3D ocel přír. 42*2 HD29182-422 158,59 bm ABS F275 beton tm., 22*1 HD29275-221-01 11,32 bm ABS F275 beton tm., 22*1 HD29275-221-01 11,32 bm ABS F275 beton tm., 22*2 HD29275-222-01 14,46

Více

Pěstování pokusných rostlin cvičení. Modelová rostlina Cucurbita pepo L.

Pěstování pokusných rostlin cvičení. Modelová rostlina Cucurbita pepo L. Pěstování pokusných rostlin cvičení Modelová rostlina Cucurbita pepo L. Základní popisná data pro plody a semena data popisující plod byla získána měřením pěti plodů v rámci každého genotypu data popisující

Více

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní)

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní) 3 17 33 Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní) Výběr z klidných dřevin Javor kanadský Pecan Dub

Více

DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU

DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU Rozeznávací znaky: - Na stojato odlišnosti jednotlivých znaků (kůra, listy, jehličí) - V řezu textura, barva, vůně - K přesnému určení slouží dendrologické klíče (vylučovací

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 15 Modřín Ing. Hana

Více

Modely Akord v nabídce: Povrchy: Lišty v ploše:

Modely Akord v nabídce: Povrchy: Lišty v ploše: Modely Akord v nabídce: 10 11 12 10 15 16 11 17 12 15 16 17 DÝHA BARVA D, R, H S2 POLO BEZ 40 45 90 40 91 92 45 95 90 96 91 92 97 95 96 97 LET ZÁRUKA Povrchy: Dýha bříza, bubinga, buk, citron, dub AM,

Více

VY_52_INOVACE_87 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jeřáb ptačí

VY_52_INOVACE_87 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jeřáb ptačí VY_52_INOVACE_87 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jeřáb ptačí Jeřáb ptačí Sorbus Aucuparia L. Strom menšího vzrůstu s rovným kmenem,

Více

Kouzelné hůlky a úložné kazety.

Kouzelné hůlky a úložné kazety. Kouzelné hůlky a úložné kazety. Námi nabízené originální a exkluzívní dřevěné kouzelné hůlky různých tvarů a odstínů jsou žádané na trhu pro svůj jedinečný vzhled, ruční zpracování z rozmanitých druhů

Více

S2, S3, O3, P POLO BEZ

S2, S3, O3, P POLO BEZ Modely Lotos v nabídce: 10 11 12 13 14 16 18 19 DÝHA BARVA CPL LESK H, R, 3, 4 S2, S3, O3, P2 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 53 18 19 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 53 54 56 58 59 POLO BEZ 54 56 58

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ. Proti hnilobě. Proti UV záření. Ochrana proti UV záření. Proti červotočům

PŘEHLED PRODUKTŮ. Proti hnilobě. Proti UV záření. Ochrana proti UV záření. Proti červotočům PŘEHLED PRODUKTŮ Proti hnilobě Proti UV záření Ochrana proti UV záření Proti červotočům Xyladecor profesionální ochrana dřeva Co nevíte o ICI a značce Xyladecor? ICI Group - největší světový producent

Více

Kouzelné hůlky a úložné kazety.

Kouzelné hůlky a úložné kazety. Kouzelné hůlky a úložné kazety. Námi nabízené originální a exkluzívní dřevěné kouzelné hůlky různých tvarů a odstínů jsou žádané na trhu pro svůj jedinečný vzhled, ruční zpracování z rozmanitých druhů

Více

Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120

Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120 Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120 Původní domovinou této dřeviny je severní Amerika, v Evropě se pěstuje od 19. století. Jde o borovici, jejíž jádrové dřevo je žlutavě hnědé až červenohnědé,

Více

Podlahové lišty LIŠTY MDF - FOLIOVANÉ. 6. Podlahy PARADOR. SL 18 16,5 x 70 x 2570

Podlahové lišty LIŠTY MDF - FOLIOVANÉ. 6. Podlahy PARADOR. SL 18 16,5 x 70 x 2570 1. SL 18 16,5 x 70 x 2570 1371566 BANANE ABACA, 1371556 BÍLÁ DŘEVO PÓR, 1371561 BOROVICE BĚLENÁ, 1174925 BOTICCINO, 1254930 BŘÍZA MULTIPLEX, 1138266 BUK, 1254924 BUK SVĚTLÝ, 1371572 CEDR, 1371586 DEKOR

Více

Modely Elegant v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. Vacuo. Vysoký lesk. Kámen HPL. Karton. model 10. model 40.

Modely Elegant v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. Vacuo. Vysoký lesk. Kámen HPL. Karton. model 10. model 40. Modely Elegant v nabídce: 10 13 30 31 32 33 40 50 55 60 65 10 13 30 31 32 33 40 DÝHA 10 13 30 31 32 33 40 50 55 60 BARVA 65 CPL VACUO LESK KÁMEN HPL KARTON 50 55 60 65 61 63 64 71 73 74 33 40 50 55 60

Více

Modely Note v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva. Vacuo. model 13. model 43. model 92. model 82

Modely Note v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva. Vacuo. model 13. model 43. model 92. model 82 Modely Note v nabídce: 10 11 12 13 14 16 18 19 DÝHA BARVA VACUO 3, 4, R, H P3, S2, S3, O3 18 19 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 53 54 56 POLO 58 59 BEZ 53 54 56 58 59

Více

026 kapesní týdenní 8 x 15 cm. 034 B6 denní 12 x 16,5 cm. 023 A5 týdenní 14,3 x 20,5 cm. 013 B5 týdenní 17 x 24 cm. A5 denní 14,3 x 20,5 cm

026 kapesní týdenní 8 x 15 cm. 034 B6 denní 12 x 16,5 cm. 023 A5 týdenní 14,3 x 20,5 cm. 013 B5 týdenní 17 x 24 cm. A5 denní 14,3 x 20,5 cm DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE DIÁŘE kapesní týdenní 8 x 15 cm B6 denní 12 x 16,5 cm A5 týdenní 14,3 x 20,5 cm A5 denní 14,3 x 20,5 cm B5 týdenní 17 x 24 cm 22 kapesní

Více

Lotos. Chcete, aby váš interiér doslova rozkvetl před očima? Model Lotos nabízí nejpestřejší výběr v různých variantách

Lotos. Chcete, aby váš interiér doslova rozkvetl před očima? Model Lotos nabízí nejpestřejší výběr v různých variantách Lotos Chcete, aby váš interiér doslova rozkvetl před očima? Model Lotos nabízí nejpestřejší výběr v různých variantách provedení vysoce kvalitní dýhované, praktické CPL laminátové i designové modely ve

Více

www.glamur.cz odkládací stolek z mangového dřeva CENA: 13 446,- Kč bez DPH matné mangové dřevo, postaršené, lehce bělené

www.glamur.cz odkládací stolek z mangového dřeva CENA: 13 446,- Kč bez DPH matné mangové dřevo, postaršené, lehce bělené T001 odkládací stolek z mangového dřeva CENA: 13 446,- Kč bez DPH matné mangové dřevo, postaršené, lehce bělené rozměry (cm): v 77 x š 86 x h 38 hmotnost: 13,10 kg T002 odkládací stolek z mangového dřeva

Více

Využití dřeva na Fasádách budov má staletou tradici. Dřevo je zdravé, trvanlivé, zajištuje teplo a dobrou zvukovou izolaci

Využití dřeva na Fasádách budov má staletou tradici. Dřevo je zdravé, trvanlivé, zajištuje teplo a dobrou zvukovou izolaci Dřevěné Fasády Využití dřeva na Fasádách budov má staletou tradici. Dřevo je zdravé, trvanlivé, zajištuje teplo a dobrou zvukovou izolaci PIêkNo oto CzENIA 2 Popis druhů dřeviny na fasádu Cedr Červený

Více

Laminované hrany s lepidlem

Laminované hrany s lepidlem HS0189 Hrana antracit 164 PE s lepidlem š. 6.24 / bm HS0002 Hrana bílá 101 HL/ HU30113 s 2.91 / bm HS0012 Hrana bílá 101 PE/ HU30113 s 3.73 / bm HS0004 Hrana bílá 101 PR s lepidlem š.22mm 2.96 / bm HS0398

Více

Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55. Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. model 10. model 55. model 40. model 50

Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55. Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. model 10. model 55. model 40. model 50 Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55 10 40 50 55 10 40 50 55 DÝHA 3, 4, R, H 10 40 50 55 50 55 10 40 50 55 S2, S3, O3 POLO BEZ Povrchy: Dýha bříza, bubinga, buk, citron, dub AM, dub EV, dub stříbrný, hruška,

Více

Ceník laminátových podlahových krytin MEISTER

Ceník laminátových podlahových krytin MEISTER LC 50 W3/31, zámek Multiclic, v balení - 3,06 m² (12 lamel), impregnace nosné HDF desky (systém Aquasafe), povrch melamin, rozměr r lamely 1288 x 198 x 7 mm, záruka 10 let bytové / 3 roky komerční prostory

Více

D U B. Barevný tón podlahy je teplý, středně hnědý až intenzivně hnědý. Hlazení až k dostatečné struktuře fládru.

D U B. Barevný tón podlahy je teplý, středně hnědý až intenzivně hnědý. Hlazení až k dostatečné struktuře fládru. D U B Barevný tón podlahy je teplý, středně hnědý až intenzivně hnědý. Hlazení až k dostatečné struktuře fládru. Dub Arkáde, antický vzhled v olejovém vosku, fasetované, silně sukovité, svěží struktura

Více

ARODÝHA. Dýhované materiály. Dýha s reprodukovatelnou texturou. www.demos-trade.com. Technická podpora: +420 608 547 446 PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH:

ARODÝHA. Dýhované materiály. Dýha s reprodukovatelnou texturou. www.demos-trade.com. Technická podpora: +420 608 547 446 PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH: ARODÝHA Dýha s reprodukovatelnou texturou PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH: 1) Loupání dýhy celý proces výroby arodýhy začíná loupáním kmenů stromů vhodných pro výrobu arodýhy (nejčastěji Ayous nebo Topol). Takto

Více

DÝHOVANÉ PRODUKTY VÝBĚR DŘEVINY

DÝHOVANÉ PRODUKTY VÝBĚR DŘEVINY DÝHOVANÉ PRODUKTY VÝBĚR DŘEVINY DŘEVINY BÍLO-ŽLUTÉ BARVY ANČAR JEDOVATÝ ANČAR JEDOVATÝ LOUPANÝ OLŠE ČERVENÁ MLÉKOVEC KOTO PAŘENÉ BÍLÝ JASAN OBECHE BAMBUS HORIZONTÁLNÍ BAMBUS VERTIKÁLNÍ BUK LESNÍ SVĚTLÝ

Více

Ochranné prvky na bankovkách. Bc. Alena Kozubová

Ochranné prvky na bankovkách. Bc. Alena Kozubová Ochranné prvky na bankovkách Bc. Alena Kozubová Ochranné prvky Každá emisní banka chrání své bankovky proti padělání. Od prvního zavedení peněz se padělatelé snaží bankovky napodobit a uvést do oběhu.

Více

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK Seminární práce z předmětu: Aplikovaná dendrologie Datum: 3. 7. 2013 1. ÚVOD DO PROBLEMATIKY OZELENĚNÍ VÝSYPEK

Více

Univerzita 3. věku. drobná 2mm dlouhá semena + jejich 1,5 cm křídla. samčí. zralé šišky až 2,5 cm dl. Samičí

Univerzita 3. věku. drobná 2mm dlouhá semena + jejich 1,5 cm křídla. samčí. zralé šišky až 2,5 cm dl. Samičí samčí zralé šišky až 2,5 cm dl. drobná 2mm dlouhá semena + jejich 1,5 cm křídla Samičí jalovec chvojka (chvojka klášterská) Juniperus sabina L. areál v Evropě větší je však v Asii -teplé svahy hor Kavkazu,

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 16 Ostatní jehličnany

Více

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT. Základní ceník ke katalogu dveří a zárubní

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT. Základní ceník ke katalogu dveří a zárubní DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT Základní ceník ke katalogu dveří a zárubní Obsah Akord...2 3 Alegro...4 5 Bergamo...6 9 Bonalana... 10 Damier...11 12 Domino...13 14 Elegant...15 20 Hanum...21 23 Harmonie...24

Více

Univerzita 3. věku. samčí samičí květy. šišky 6-10 cm dlouhé. šupiny na špičce zubaté. Semena 2-3mm dlouhá mm dlouhé křídlo

Univerzita 3. věku. samčí samičí květy. šišky 6-10 cm dlouhé. šupiny na špičce zubaté. Semena 2-3mm dlouhá mm dlouhé křídlo samčí samičí květy Univerzita 3. věku šišky 6-10 cm dlouhé Semena 2-3mm dlouhá + 5-7 mm dlouhé křídlo šupiny na špičce zubaté letorosty žlutavé, lysé, lesklé, rýhované jehlice zploštělé, 1,5-2,5 cm dl.,

Více

třešeň americká třešeň americká třešeň americká třešeň americká american cherry american cherry 1 pásový vzor / 1 strip 1 pásový vzor / 1 strip

třešeň americká třešeň americká třešeň americká třešeň americká american cherry american cherry 1 pásový vzor / 1 strip 1 pásový vzor / 1 strip Kolekce klidných dřevin třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip Premium třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip Unica třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 25 Topol Ing. Hana Márová

Více

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT 2016 Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky Prosklené stěny a nadsvětlíky NSS NSL NSP NSL NSS NSP NSS NSL NSP NSS MODEL F (DVP) (DVP) (DVP) MODEL E MODEL P MODEL Q MODEL A MODEL

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 6 Makroskopická stavba

Více

Novinky a změny Červenec 2014 V Humpolci dne

Novinky a změny Červenec 2014 V Humpolci dne Novinky a změny Červenec 2014 V Humpolci dne 4. 8. 2014 ABS hrany - nový dekor HU 127923 béžová perlička jemná Vyvzorováno k: Formica F7923 HU 127929 béžová perlička jemná Vyvzorováno k: Formica F7929

Více

Přehled výprodejových ABS, lamino a dýhových hran

Přehled výprodejových ABS, lamino a dýhových hran Přehled výprodejových ABS, lamino a dýhových hran Katalogové 16399 ABS 22x0,5 040 Buk West. HD 21040 463 bm 4,32 Kč 10694 ABS 22x0,5 101 Bílá gravír HU10113 50 bm 2,59 Kč 25717 ABS 22x0,5 112 Šedá perl.

Více

CHATEAU CLASSIC BA CHATEAU ORIGINAL ABC

CHATEAU CLASSIC BA CHATEAU ORIGINAL ABC Povrchová úprava: tmelená a broušená Úprava: Tvrdý voskový olej OSMO, výběr tmele světlý, tmavý, tmavě šedý, černý Profilace: mikrofáze 2V, možnost 4V Provedení: Chateau = ESCO styly, Bohemia = živá, stylová,

Více

CENÍK OSMO COLOR 2014 Platnost od 1.01.2014 Verze : ČR, Maloobchodní ceny bez DPH a s DPH Vytvořeno: 13.12.2013

CENÍK OSMO COLOR 2014 Platnost od 1.01.2014 Verze : ČR, Maloobchodní ceny bez DPH a s DPH Vytvořeno: 13.12.2013 bez 4006850112647 10300023 Tvrdý voskový olej Original 3032 bezbarvý-hedvábný polomat 0,375 L 4 478 578 4006850104444 10300001 Tvrdý voskový olej Original 3032 bezbarvý-hedvábný polomat 0,75 L 4 752 910

Více

POJIVO Akrylát, na bázi rozpouštědla

POJIVO Akrylát, na bázi rozpouštědla Hnací plyny Rozpouštědla Pojiva Pasty a přísady 3 m 2 VYSOKÁ KRYCÍ SCHOPNOST MATERIAL ŠIROKÝ ÚHEL ROZSTŘIKU POUŽÍT ZÁKLADNÍ BARVU NA PLASTY 15MIN RYCHLÉ SCHNUTÍ ŽÁDNÉ STÉKÁNÍ VENKU UVNITŘ TVRDOST Hardness

Více

Bergamo. cena od 3 290 Kč. model 10 dýha dub AM. model 42 dýha olše. model 35 dýha bubinga. model 20 dýha ořech AM.

Bergamo. cena od 3 290 Kč. model 10 dýha dub AM. model 42 dýha olše. model 35 dýha bubinga. model 20 dýha ořech AM. Bergamo Jednoduchý a PŘÍMÝ STYL dveří BERGamO Vás jistě osloví. Tyto dveře jsou velice univerzální, můžete je mít doma, v kanceláři, v hotelu, prostě kde Vás napadne. Vybírat můžete z široké nabídky dýh

Více

P - Transparentní bezolovnaté

P - Transparentní bezolovnaté P - Transparentní bezolovnaté P01188 transparentní 980-1100 C; 1% PbO 41,40 PD -Barevné bezolovnaté glazury PD27506 tmavě modrá 1000-1100 C 109,00 PD30391 růžová světlá 1000-1100 C 50,00 PD40291 hráškově

Více

- 1 - SIMONA - masivní buk, sukatá borovice,... RENATA - masivní buk. LUCY - masivní buk, dub, ořech

- 1 - SIMONA - masivní buk, sukatá borovice,... RENATA - masivní buk. LUCY - masivní buk, dub, ořech SIMONA - masivní buk, sukatá borovice,... Provedení: masiv. Postele masiv - cink, noční stolky masiv - průběžná lamela. Noční stolky a úložný prostor MAX - masiv nebo dýha, zásuvka pod postel - masiv nebo

Více

TVRDÝ VOSKOVÝ OLEJ Origina voskový olej přizpůsobený dřevěným podlahám se snadnou údržbou a pro zdravé bydlení ODSTÍN Odstín č. Balení (litr) Kč/bal

TVRDÝ VOSKOVÝ OLEJ Origina voskový olej přizpůsobený dřevěným podlahám se snadnou údržbou a pro zdravé bydlení ODSTÍN Odstín č. Balení (litr) Kč/bal TVRDÝ VOSKOVÝ OLEJ Origina voskový olej přizpůsobený dřevěným podlahám se snadnou údržbou a pro zdravé bydlení Bezbarvý - lesklý 3011 Bezbarvý - hedvábný polomat 3032 Bezbarvý - mat 3062 Bezbarvý polomat

Více

Modely Swing v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 11. model 18. model 48. model 49

Modely Swing v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 11. model 18. model 48. model 49 11 13 15 17 18 19 21 23 Modely Swing v nabídce: 11 13 15 17 18 19 21 23 27 28 29 31 33 35 11 37 13 15 17 18 19 21 23 25 27 28 29 31 33 35 37 DÝHA BARVA CPL R, H 25 27 28 29 31 33 35 37 38 39 41 25 27 28

Více

DŘEVĚNÉ PODLAHY OCHRANA & ÚDRŽBA CENÍK OSMO COLOR. Maloobchodní ceník 2014 2013

DŘEVĚNÉ PODLAHY OCHRANA & ÚDRŽBA CENÍK OSMO COLOR. Maloobchodní ceník 2014 2013 PŘÍRODNÍ NÁTĚRY NA NÁTĚRY DŘEVO NA DO DŘEVO VNITŘNÍCH DO A VNĚJŠÍCH VNITŘNÍCH PROSTOR A VNĚJŠÍCH PROSTOR OŠETŘENÍ TVRDÝ VOSKOVÝ DŘEVA OLEJ A JEHO NA ÚDRŽBA DŘEVĚNÉ PODLAHY OCHRANA & ÚDRŽBA CENÍK OSMO COLOR

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 26 Ostatní roztroušeně

Více

Swing. Meziválečné období přineslo podstatné změny ve společnosti a ovlivnilo jak architekturu, nábytek. cena od Kč

Swing. Meziválečné období přineslo podstatné změny ve společnosti a ovlivnilo jak architekturu, nábytek. cena od Kč Swing Meziválečné období přineslo podstatné změny ve společnosti a ovlivnilo jak architekturu, nábytek a módu, tak ostatní umělecké směry. TREND TŘICÁTÝCH LET dnes dokonale zrcadlí dveře SWING od SAPELI.

Více

Modely Bergamo v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 10. model 20. model 31. model 41

Modely Bergamo v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 10. model 20. model 31. model 41 Modely Bergamo v nabídce: DÝHA BARVA CPL 10 15 16 20 25 10 15 16 20 25 30 31 32 33 34 35 36 37 10 15 16 20 25 30 31 32 33 34 35 36 37 30 31 32 33 34 35 36 37 20 25 30 31 32 33 34 35 36 37 40 41 42 43 50

Více

Prodejní ceník Krejčí Milan - HOBBY centrum IČO: účetní rok 2011

Prodejní ceník Krejčí Milan - HOBBY centrum IČO: účetní rok 2011 HRANY PAPÍROVÉ F509 aluminium, 22mm HD49509-22mm 3,90 hnědá BLINDA hladká, 22mm BEZ LEPIDLA HU38142 1,12 hnědá BLINDA hladká, 45mm BEZ LEPIDLA HU38142 2,34 HRANA k PD ABET 1753 - do lišty HL0093 14,30

Více

Akční nabídka dveří LOTOS

Akční nabídka dveří LOTOS Akční nabídka dveří LOTOS Platí do 30. 4. 2014 za cenu CPL Využijte výjimečnou akci na nejoblíbenější dveře LOTOS. Do 30. 4. 2014 jsme snížili cenu všech modelů v povrchové úpravě dýha, a to tak, že některé

Více

Sešit pro laboratorní práci z biologie

Sešit pro laboratorní práci z biologie Sešit pro laboratorní práci z biologie téma: Les autor: Mgr. Alena Hyánková vytvořeno při realizaci projektu: Inovace školního vzdělávacího programu biologie a chemie registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/01.0002

Více

Srovnávací tabulky. Nejširší kolekce hran. Maximální identičnost. Servis 24 hodin

Srovnávací tabulky. Nejširší kolekce hran. Maximální identičnost. Servis 24 hodin Srovnávací tabulky Nejširší kolekce hran Maximální identičnost Servis 24 hodin ABS hrany - UNI barvy FORMICA F0187 Matt 58 HU 182512 ABS hnědá F0188 Matt 58 HU 13003 ABS červená 22x0,45mm 22x0,7mm 22x2mm

Více

P - Transparentní bezolovnaté

P - Transparentní bezolovnaté P - Transparentní bezolovnaté P01188 transparentní 980-1100 C; 1% PbO 41,40 PD -Barevné bezolovnaté glazury PD30391 růžová světlá 1000-1100 C 50,00 PD40291 hráškově zelená 1000-1100 C 40,00 PD40391/N světle

Více

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. Zeměpis II. ročník KUBA. referát. Petra REŠLOVÁ Jana ŠVEJDOVÁ

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. Zeměpis II. ročník KUBA. referát. Petra REŠLOVÁ Jana ŠVEJDOVÁ Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav Zeměpis II. ročník KUBA referát Jméno a příjmení: Karolína RÝDLOVÁ Petra REŠLOVÁ Jana ŠVEJDOVÁ Třída: 6. O Datum: 10. 12. 2014 Kuba 1. Obecná charakteristika ostrova

Více

Ceník Řeziva, KVH, Plotovek, OSB

Ceník Řeziva, KVH, Plotovek, OSB Ceník Řeziva, KVH, Plotovek, OSB Otevírací doba: Po Pá 7 30 15 30 Jaroslav Karban Ořešská 972/59, Praha 5, 155 00 prodejna: 778 480 171 mob: 603 427 868 E-mail: jaroslav-karban@seznam.cz www.palubkykarban.cz

Více

Typový plán a ceník FERDA

Typový plán a ceník FERDA Typový plán a ceník FERDA Cenové kategorie materiálů Lamino Cenová kategorie A - DTD-L Cenová kategorie B - DTD-L L 701 černá L707 platinově bílá L801 ořech L805 dub nebraska L702 třešeň L708 kamenná šedá

Více

Zárubně. Poř. č. 48 otočná Normal n=15 třešeň 70x197 L

Zárubně. Poř. č. 48 otočná Normal n=15 třešeň 70x197 L Zárubně Poř. č. funkce Typ síla stěny povr.úpr. rozměr L/P Poznámka 1 otočná Normal n=15 bubinga 70x197 P 2 otočná Průchod n=15 buk x x 3 otočná Normal n=17 třešeň 60x197 P 4 otočná Harmonie n=11 mahagon

Více

Trvalá krása povrchu, snadná instalace, to je důvod proč zvolit terasy Fiberon

Trvalá krása povrchu, snadná instalace, to je důvod proč zvolit terasy Fiberon PROČ ZVOLIT FIBERON? Trvalá krása povrchu, snadná instalace, to je důvod proč zvolit terasy Fiberon Kompozitní terasy s dlouhou trvanlivostí, kombinující krásu přírodního dřeva a nepřekonatelnou odolnost,

Více

Dřeviny vhodné pro aukci CENNÝCH A SPECIÁLNÍCH SORTIMENTŮ

Dřeviny vhodné pro aukci CENNÝCH A SPECIÁLNÍCH SORTIMENTŮ Woodproject s.r.o., Karlštejnská 122, 252 17 Tachlovice, kancelář: Havlíčkovo náměstí 15, Rudná 259 19,woodproject@woodproject.cz, www.woodproject.cz, tel.:605 938 648, 733 770 615, IČ:26709589 DIČ:CZ26709589

Více

POŽADOVANÝ VÝSLEDEK 100 % KRYTÍ BÍLÝCH, ŠEDIVÝCH VLASŮ ZESVĚTLENÍ O 1 AŽ 3 TÓNY VELMI PŘESNÝ VÝSLEDEK ZESVĚTLENÍ AŽ O 4 TÓNY. 10 Vol. 20 Vol. 30 Vol.

POŽADOVANÝ VÝSLEDEK 100 % KRYTÍ BÍLÝCH, ŠEDIVÝCH VLASŮ ZESVĚTLENÍ O 1 AŽ 3 TÓNY VELMI PŘESNÝ VÝSLEDEK ZESVĚTLENÍ AŽ O 4 TÓNY. 10 Vol. 20 Vol. 30 Vol. PŘÍPRAVA/APLIKACE BARVY Nepoužívejte kovové nádobky, použijte vhodné ochranné rukavice. Před aplikací proveďte test snášenlivosti. Před aplikací proveďte diagnostiku vlas 1) Určete barevný základ přírodních

Více

Typový plán a ceník MIKI

Typový plán a ceník MIKI Typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Cenová kategorie A - DTD-L Cenová kategorie B - DTD-L L 701 černá L707 platinově bílá L801 ořech L805 dub nebraska L702 třešeň L708 kamenná šedá L802

Více

Klavírní sedačky PBH 780 PB 39 PBF 39 PB 40 PBF 40. s koženým sedákem nebo sametovým! Pár příkladů. Hydraulická sedačka ke klavíru

Klavírní sedačky PBH 780 PB 39 PBF 39 PB 40 PBF 40. s koženým sedákem nebo sametovým! Pár příkladů. Hydraulická sedačka ke klavíru Klavírní sedačky s koženým sedákem nebo sametovým! PBH 780 BKM LBK černá matná kůže PBH 780 BKP LBK černá lesklá kůže PBH 780 WHP SWH bílá lesklá koženka PBH 780 WHM SWH bílá matná koženka Hydraulická

Více

VÝROBNÍ ŘADY DEKORY 2008. Vysvětlivky: * akce Clip 300 ** akce Clip 400. Clip 300 Clip 400 Aquastar Clip Maxideco Visual 4 Solid Forte

VÝROBNÍ ŘADY DEKORY 2008. Vysvětlivky: * akce Clip 300 ** akce Clip 400. Clip 300 Clip 400 Aquastar Clip Maxideco Visual 4 Solid Forte VÝROBNÍ ŘADY Alsapan si vyhrazuje právo kdykoliv měnit dekory a údaje k přizpůsobení výrobků požadavkům trhu. Clip 300 Clip 400 Aquastar Clip Maxideco Visual 4 Solid Forte DUB 171 DUB ASPEN NOVINKA plošný

Více

atalog 5let www.hartmanaspol.com Plošně frézovaná fóliovaná dvířka a jiné doplňky záruka

atalog 5let www.hartmanaspol.com Plošně frézovaná fóliovaná dvířka a jiné doplňky záruka atalog katalog Plošně frézovaná fóliovaná dvířka a jiné doplňky záruka 5let www.hartmanaspol.com dvířka červená vysoký lesk ostrá K0 bílá vysoký lesk ostrá K0 zebráno vysoký lesk ostrá K0 jasmín vysoký

Více

TERASY DECKING. POUŽÍVANÉ MATERIÁLY A ROZMĚRY 21 120 předsušené Massaranduba 21 145. Massaranduba 21 145 / Jatoba

TERASY DECKING. POUŽÍVANÉ MATERIÁLY A ROZMĚRY 21 120 předsušené Massaranduba 21 145. Massaranduba 21 145 / Jatoba TERASY DECKING Provádíme dodávku materiálu a montáž teras z tropických dřevin. Individuální řešení lemů bazenů je zahrnuto v rámci dodávky terasy. Po dohodě Vám připravíme materiál stavebnici pro montáž,

Více

Provetro KOKOMO. PoužitíKOKOMOsklaprokrásnéreplikystarých lamppodlevzorul.c.tiffanyhojespojenovždy súspěchemalíbivostívyrobenéhostínítka.

Provetro KOKOMO. PoužitíKOKOMOsklaprokrásnéreplikystarých lamppodlevzorul.c.tiffanyhojespojenovždy súspěchemalíbivostívyrobenéhostínítka. KOKOMO Provetro KOKOMO je jednou znejstarších hutína světě,která vyrábí skla pro vitráže atiffany techniku. Již slavný L.C.Tiffanybyl význačnýmzákazníkemusklářské hutě KOKOMO.Sklo odfirmykokomo se vyznačuje

Více

Venecia. uspokojí KAŽDÉHO zákazníka. cena od 3 790 Kč. model 10 dýha dub AM. model 40 dýha bříza. model 31 CPL laminát olše. model 40 dýha olše

Venecia. uspokojí KAŽDÉHO zákazníka. cena od 3 790 Kč. model 10 dýha dub AM. model 40 dýha bříza. model 31 CPL laminát olše. model 40 dýha olše Venecia JEDNODUCHÉ A ČISTÉ TVARY dveří VENECIA jsou přínosem jak pro klasický, tak i moderní interiér. Široká řada modelů, které jsou nabízeny v PŘÍRODNÍCH I UMĚLÝCH POVRŠÍCH, uspokojí KAŽDÉHO zákazníka.

Více

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky

DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky DVEŘE A ZÁRUBNĚ PRO DŮM A BYT 2015 Ceník prosklené stěny a nadsvětlíky Prosklené stěny a nadsvětlíky CENY TYPU A buk, dub AM, jasan, mahagon ořech AM, třešeň AM, bříza, javor EV, javor AM, olše, padouk

Více

Ing. Lubomír Kacálek III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_TDŘ0513Vady dřeva I. vady struktury dřeva

Ing. Lubomír Kacálek III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_TDŘ0513Vady dřeva I. vady struktury dřeva Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Klíčová slova Střední odborná škola Luhačovice

Více

Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Obj. č.: 12 30 70

Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Obj. č.: 12 30 70 Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100 Obj. č.: 12 30 70 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup měřiče vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Tento návod k obsluze

Více

Schüller Möbelwerk KG. Spárovkové sesazení. Sesazení do figury. Posouvané sesazení. Natur mix. Fládr

Schüller Möbelwerk KG. Spárovkové sesazení. Sesazení do figury. Posouvané sesazení. Natur mix. Fládr N A T U R Schüller Möbelwerk KG Sesazení do figury Spárovkové sesazení Posouvané sesazení Rovnoletá textura Polofládr Fládr Natur mix Natur mix - fládr 4 5 Artiklové číslo: 15178/0002 Dřevina: Použití:

Více

Inspirations close to you. Dřevodekory

Inspirations close to you. Dřevodekory Inspirations close to you Dřevodekory Označení dekoru Koordináty Metalíza Hodnota odrazu Popis zprávy HPL pro dveře ve struktuře ¹) Pracovní deska ve struktuře ²) Systém produktů ³) ⁴) R20020 (R4221) Dub

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 2017

VYHLÁŠKA. ze dne 2017 II. VYHLÁŠKA ze dne 2017 o seznamu nebezpečných chemických látek, směsí a prachů a podmínkách nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a směsmi a podmínkách výkonu činností spojených s nebezpečnou expozicí

Více

třídění Výběr Kolekce Kolekce Kolekce z exotiky Fine Season klidných dřevin Winchester

třídění Výběr Kolekce Kolekce Kolekce z exotiky Fine Season klidných dřevin Winchester třídění Výběr z exotiky Kolekce klidných dřevin Kolekce Fine Season Kolekce Winchester Patentovaný spoj EKOLOG G5 využívá technologii, kde ke spojení zámku dochází automaticky. Jednoduchým přitlačením

Více

KATALOG ZÁRUBNÍ A DVEŘÍ

KATALOG ZÁRUBNÍ A DVEŘÍ KATALOG ZÁRUBNÍ A DVEŘÍ 2 OBSAH 21 DVOUKŘÍDLÉ DVEŘE 3 TYPY A CHARAKTERISTIKA POVRCHŮ DVEŘÍ 23 POSUVNÉ DVEŘE 4 NEJPOUŽÍVANĚJŠÍ DEKORY DŘEVA 26 POSUVNÉ DVEŘE DO STAVEBNÍHO POUZDRA 5-8 STYL 9-10 STYL+ 11-12

Více

1. Yunnan Ya Bao 2015 ("bílý Pu-Erh"/ "sněžné pupeny")

1. Yunnan Ya Bao 2015 (bílý Pu-Erh/ sněžné pupeny) 1. Yunnan Ya Bao 2015 ("bílý Pu-Erh"/ "sněžné pupeny") Čína, provincie Jün-nan, pupeny rašící z větví vzrostlých čajovníků (stromů), otrhávané brzy na jaře. Pupeny jsou sušeny na slunci, voní silně balzamicky,

Více

CENÍK OSMO COLOR 2014 Platnost od

CENÍK OSMO COLOR 2014 Platnost od bez 4006850112647 10300023 Tvrdý voskový olej Original 3032 bezbarvý-hedvábný polomat 0,375 L 4 478 578 4006850104444 10300001 Tvrdý voskový olej Original 3032 bezbarvý-hedvábný polomat 0,75 L 4 752 910

Více

Proč si vybrat dřevěnou podlahu?

Proč si vybrat dřevěnou podlahu? Proč si vybrat dřevěnou podlahu? V poslední době se dřevo opět stalo oblíbeným materiálem a není se čemu divit. Dřevěná podlaha přináší do Vašeho domova kus skutečné přírody a šíří kolem sebe příjemnou

Více

Dveře a zárubně pro dům a byt 2014. Ceník ke katalogu

Dveře a zárubně pro dům a byt 2014. Ceník ke katalogu Dveře a zárubně pro dům a byt 2014 Ceník ke katalogu Obsah Akord...3 Alegro...4 Bergamo...5 7 Bonalana...8 Damier...9 Domino... 10 Elegant...11 13 Hanum...14 15 Harmonie... 16 Kubika... 17 Kuk... 18 Linum...

Více

Zahradní nábytek z dřeviny A K Á C I E

Zahradní nábytek z dřeviny A K Á C I E Zahradní nábytek z exotických dřevin 1. Zahradní nábytek z dřeviny A K Á C I E Rádi byste si pořídili nábytek z exotické dřeviny avšak s netradiční barvou? V tom případě byste měli zaměřit pozornost na

Více

PŘEHLED EXOTICKÝCH DŘEVIN NEJČASTĚJI POUŽÍVANÝCH PRO PODLAHY

PŘEHLED EXOTICKÝCH DŘEVIN NEJČASTĚJI POUŽÍVANÝCH PRO PODLAHY PŘEHLED EXOTICKÝCH DŘEVIN NEJČASTĚJI POUŽÍVANÝCH PRO PODLAHY AMERICKÝ OŘECH - pochází ze Severní Ameriky a je znám pod obchodním názvem American Black Walnut. Vlastnostmi je podobný našemu dubu. Dřevo

Více

PAR-KY Dřevěné dýhové podlahy

PAR-KY Dřevěné dýhové podlahy LAMIÁTOVÉ VIYLOVÉ PŘÍSLUŠESTVÍ PAR-KY Dřevěné dýhové podlahy PAR-KY twist OVIKA Pro pokládku do rybiny ášlapná osič 12 x 124 x 868 Zámek Uniclic Velmi vhodné 0,082 0,6 HDF Dýha Plovoucí Plné délky lamel

Více