PROČ VYDÁVÁME TENTO ČASOPIS?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROČ VYDÁVÁME TENTO ČASOPIS?"

Transkript

1

2 Navazujeme na časopis TYP z první republiky. Autor: Milan Nerud PROČ VYDÁVÁME TENTO ČASOPIS? Podnikatel, obchodník jen stěží by se podařilo definovat povolání či lidskou činnost, která je více izolována, žijící v samotě vlastních představ, očekávání a obav. I výběrčí daní, když ulehal obklopen svými kolegy či kamarády. Jen obchodník vstává a ulehá sám, se svými starostmi. Veden svým snem a motivem, proč má právo na své místo na slunci. Bohužel v každé době je společenská třída podnikatelů a podnikatelek zbytkem společnosti podceňována. Pravda je, že právě tato skupina obyvatel tvoří dvě třetiny domácího hrubého produktu celé země. Měl jsem tu čest být svědkem úžasných debat, kde se mísily zkušenosti zralých i začínajících podnikatelů. Kde jsem jednoznačně cítil potřebu těchto odvážných lidí mluvit s někým o svých každodenních trablech i radostech. Podnikatel podnikateli může být velikou inspirací i zpětnou vazbou. Jak jen je dostat k sobě? Právě k tomu slouží náš časopis. Přispívají do něj sami podnikatelé. Čtenář se stává autorem, autor čtenářem. I vy, když čtete tento článek, můžete jej odložit a pustit se do psaní příspěvku do nějakého dalšího čísla. Čím pestrobarevnější si společně vytvoříme časopis, tím užitečnější pro nás všechny bude. Každý nemůže být Shakespeare a není ani smyslem dokonalost literární, jako spíše prožitek, příběh a zkušenost. O čem psát? Například o změně, kterou firma prošla. Nebo o případu, který podnikatel úspěšně vyřešil. Důležité je vysvětlovat otřepané, přesto ne vždy dobře vysvětlené pojmy (například SEO optimalizace apod.) Pamatujte, podnikatelé sobě. Těšíme se na vaše příspěvky. Glosátor Naše facebooková stránka je: Marketingové inspirace Na naší facebookové stránce reagoval Martin Kůra na článek o smyslu reklamy. Martin Kůra Účelem reklamy je prodávat, ale nemusí pokaždé přimět zákazníka koupit stejným způsobem. Dílčím cílem té či oné reklamy může být například přimět zákazníka navštívit webové stránky, zaregistrovat se, přijmout dárek, shlédnout video. Na tyto akce pak navazují jiné, které obchod "dokončí". Ať tak či onak, uvedené vlastnosti reklamy platí beze zbytku. (1)

3 Ze života úspěšných českých podnikatelů Zdeněk Chlubna, jednatel společnosti Drinex. Firmy pomáhající řešit pitný režim díky dodávání kvalitní vody ze Šumavského pramenu. Zeptali jsme na pár otázek. Časopis MARKETINGOVÉ INSPIRACE navazuje na měsíčník TYP z první republiky. Jaké pocity ve vás toto období vyvolává? Poctivost, serióznost, ochota, skromnost, pracovitost. Vzpomenete si na nějakou konkrétní osobnost z této doby, která je Vám nejbližší? Každému se snad na prvním místě vybaví Tomáš Baťa, veliká osobnost tehdejší doby, dále mě napadá František Janeček, zakladatel firmy JAWA. Vaše firma pomáhá podnikatelům řešit kvalitním a zdravím způsobem pitný režim na pracovištích. Proč si myslíte, že je to důležité? Správný pitný režim je nejlepší investicí do našeho zdraví, stojí minimum a přitom pomáhá někdy více než drahé léky. Z tohoto pohledu se jistě zaměstnavatelům vyplatí investovat do zdraví svých zaměstnanců. Navíc si od nás kupují jistou formou pohodlí v podobě balíčku, vyváženého pitného režimu nebo servisu dovozu balené vody, která je díky výdejníkům vody stále připravená pro chlazené kvalitní nápoje a bez čekání ohřevu pro přípravu kávy, čajů a polévek na různých pracovištích. Naší konkurenční výhodou je komplexní služba v podobě profesionálního řešení studených a horkých nápojů, dodávek pramenité vody, kávy a dalšího doplňkového sortimentu... Jak vnímáte posun v postojích podnikatelů vůči podpoře zdraví svých zaměstnanců? Podpora zdraví zaměstnanců kvalitním pitným režimem může v některých firmách být přímo úměrná výsledku hospodaření firmy. Určitě jsme jako dodavatelé těchto služeb zaznamenali růst zájmu o řešení pitného režimu v období konjunktury a naopak různá omezení, úsporná opatření, limity či zrušení této možnosti pro zaměstnance v období posledních let. Ale pokud půjdeme do minulosti, vzpomínám si, jak v porevolučním období řada firem začínala u kohoutkové vody a rychlovarné konvice. V tomto směru se hodně změnilo. Dnes běžně dostanete ve firmách kvalitní presovanou kávu, balenou vodu, nebo dokonce minerální vodu; zaměstnanci mají v řadě podnicích možnost dotovaných horkých nápojů přes nápojové vendingové automaty. Na trh přicházejí kvalitní tabletové kávové stroje např. pro menší spotřebitele Dolce gusto nebo Nespresso, různé filtrační technologie, malé kávové automaty do kanceláří Nescafé, snackové stroje na cukrovinky, balené nápoje atd. To vše je velký posun v technologiích a kvalitě Co plánujete na nejbližší období? Po pracovní stránce chci stabilizovat personál ve svých firmách, rozšířit obchodní oddělení a aktivity a v nejbližších dnech chci spustit nový projekt, novou službu pro naše větší klienty, tzv. snackové automaty do firem. (2)

4 Ze života úspěšných občanských sdružení Kateřina a Lukáš Kudláčkovi, představitelé občanského sdružení PURE ARTS, které v Česku pořádá úžasné představení souboru SHEN YUN. Časopis MARKETINGOVÉ INSPIRACE navazuje na měsíčník TYP z první republiky. Jaké pocity ve vás toto období vyvolává? K: Když se řekne první republika, první co mi přijde na mysl, jsou staré české filmy, které mám už od dětství velmi ráda. Líbí se mi také tehdejší dámská a pánská móda. L: Mně se s tímto obdobím spojují slova rozum a prosperita. V té době patřila naše republika k pěti nejstabilnějším a ekonomicky nejvýkonnějších zemím světa. A tehdejší vláda vládla s rozumem. Vzpomenete si na nějakou konkrétní osobnost z této doby, která je Vám nejbližší? K: Ano, na Tomáše Garrigua Masaryka a Karla Čapka. Jeden měl úžasný smysl pro rozvahu, a druhý pak skvělý rukopis L: Já si nejvíce připomínám osobnost Jaroslava Preisse, nejznámějšího a nejvlivnějšího českého finančníka první republiky. Jeho úspěchy mi z profesního hlediska dávají mnoho zajímavých myšlenek. A pak také Alois Rašín, vynikající politik a ekonom tohoto období. Jeho deflace po první světové válce byl skvělý tah. Často si také připomínám výrok Tomáše Bati z roku 1932: To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem. Činnost Vašeho sdružení je velmi prospěšná, pomáháte lidem přiblížit velmi staré čínské tradice. Vnímáte nějakou souvislost mezi obnovou čínských tradic a vnímáním zapomenuté historie českého národa? K: Určitě, víte, stará čínská kultura, kterou naše představení připomíná, byla založena na cti a morálce. To mi připomíná první republiku, kde platilo čestné slovo a čest byla základní morální hodnotou každého jedince. Představení Shen Yun oživuje starobylou čínskou kulturu a její hodnoty, a proto může i u nás v České republice divákům připomenout čestnost a morální hodnoty, které kdysi i v naší zemi bývaly lidem vlastní mnohem více než v současné době. (3)

5 L: Ano, souhlasím. Když ve starobylé Číně někdo něco slíbil a pak nedodržel slovo, byla jeho čest jednou provždy pošpiněna a vědělo se to o něm. Za první republiky to bylo podobné. Když obchodník něco slíbil a pak to nedodržel, mohl pomalu zavírat obchod. Obnova čínských tradic je velmi přínosná pro celý náš svět. Ne nadarmo se staré Číně říkalo, že je to země darovaná z nebes. Myslím, že Marco Polo by to potvrdil... A newyorský soubor Shen Yun Performing Arts se tohoto úkolu zhostil znamenitě, jak dokazují nadšené reakce diváků po celém světě. Čím Vás představení SHEN YUN nejvíce zaujalo, když jste jej zhlédli poprvé? K: Krásou, barvami, ladností pohybu a dokonalou synchronizací tanečníků, neuvěřitelně silným vnitřním obsahem, který mě zasáhl a připomněl mi, že všechny dobré věci, které jsem do té doby znala, mají smysl. L: Určitě příběhy. Když jsem byl malý, dostal jsem knihu, která se jmenuje Legendy a mýty staré Číny, vždy jsem si představoval, jaké to tenkrát bylo, jací byli ti dávní hrdinové a když jsem poprvé viděl představení Shen Yun před čtyřmi lety, tak jsem vše, co jsem si jen představoval, spatřil na vlastní oči. Ne nadarmo se o Shen Yun říká, že ukazuje 5000 let čínské historie. Co plánuje Vaše sdružení na nejbližší období? K: Již teď pracujeme na přípravě představení Shen Yun 2012 v Praze. Představení Shen Yun jsou jedinou náplní činnosti našeho občanského sdružení. Víc se toho ani nedá zvládnout, když to děláte ve svém volném čase. Shen Yun Performing Arts je nezisková společnost, veškerý zisk jde do školy Fei Tian, kde se vyučuje klasický čínský tanec a staré umění dávné Číny. L: Už hledáme partnery pro tento projekt na příští rok, tak jako každý rok. Partneři, kteří s námi dosud spolupracovali, byli představením vždy nadšeni. Věřím, že je nezklameme ani příští rok. Na kdy se mohou čeští podnikatelé (čtenáři tohoto časopisu) těšit na další představení? K: Příští představení plánujeme v březnu 2012 v Praze. Kdo by však chtěl ještě vidět program letošního turné, může to stihnout 7. a 8. května 2011 v Národním divadle v Bratislavě. L: Co k tomu dodat Všechny čtenáře Vašeho časopisu můžeme pak pozvat na představení, které je pro každého nezapomenutelným zážitkem. Otázky kladl Milan Nerud. (4)

6 Jak mám chápat? MOBILNÍ APLIKACE V MARKETINGU Chcete se dostat do kapsy svým zákazníkům? Proč to nezkusíte přes jejich mobilní telefony? Ty už přece v kapse mají... Přestože mobilní telefony nabízejí celou řadu možností, jak s jejich uživatelem komunikovat a pracovat, podíváme se v tomto článku zejména na mobilní aplikace. Jedná se bezesporu o oblast, která je na vzestupu a coby marketingový nástroj je stále častěji využívána. Je to však opravdu tak jednoduché a pouhá mobilní aplikace nám přinese úspěch? Bavíme-li se o mobilní aplikaci, máme zpravidla na mysli program, který má uživatel možnost si stáhnout a trvale nainstalovat do svého mobilního telefonu. Ve většině případů se mu pak v menu telefonu objeví ikona, prostřednictvím které může aplikaci kdykoliv spustit. Bezprostřednost a okamžitá dostupnost mobilních aplikací je klíčovou vlastností. Můžete být na dosah ruky doslova kdekoliv a kdykoliv. K tomu si přidejme možnost, které mobilní telefony nabízejí, a sice možnost komunikace pomocí SMS či internetu, znalost polohy uživatele pomocí GPS a další, a máme nástroj, se kterým lze velmi dobře pracovat. Úplně jednoduché to ale není. Uživatelé nepoužívají všechny aplikace, které ve svém telefonu mají. A dvojnásob to platí pro ty, které jim nic nepřinášejí. Samozřejmě že aplikace musí mít smysl pro toho, kdo ji platí, ale musí také umět odpovědět na dva základní dotazy uživatelů: Proč bych jako uživatel měl aplikaci používat? Co mi její používání přinese? U velkých společností jsou mnohdy zajímavé aplikace navržené zejména pro podporu značky nebo PR, ale i malé a střední společnosti je mohou smysluplně využít. Že mohou mobilní aplikace nabídnout novou a neotřelou cestu se pokusím demonstrovat na dvou příkladech. Setkali jsme se s množstvím malých reklamních aplikací, ale některé myšlenky jsou jiné, zajímavější, a přesto nepostrádají smysl pro zadavatele. Podívejme se dvě z nich: Projekt brněnského navigátoru TopTep nabízí uživatelům zdarma mobilní aplikaci, která obsahuje katalog všech podniků zapojených do benefitního klubu. Při předložení karty TopTep získá uživatel slevu nebo jinou výhodu. Jak si ale zapamatovat 150 partnerů, kde může slevu využít? Nijak. Všechny je má ve svém mobilním telefonu. Dvě stisknuté klávesy a přesně ví, kde se může s využitím své karty dobře najíst a dozví se také, jaký benefit ho čeká i na jaké číslo zavolat, aby si mohl rezervovat stůl. Najednou se nejedná o kartu, kterou založím mezi ostatní. Mám důvod si ji koupit, protože vím, že ji dokážu plně využít. (5)

7 Památkový ústav nabídne na pokladnách památek mobilní aplikaci ke stažení zdarma. Aplikace obsahuje informace o památkách v rámci kraje a návštěvník tak nejenom získá do ruky průvodce památkou, na které se právě nachází, ale bude mít k dispozici také seznam památek v okolí. Jednoduchý, přehledný a dostupný. Dozví se tak o dalších místech, která může navštívit hned, anebo si z pohodlí domova za pomoci aplikace vybere další výlet. Mobilní aplikace má podpořit návštěvnost méně atraktivních památek, zaměřit se na mladší cílovou skupinu a přinést pro ně atraktivní doplněk. Slouží i jako velmi vděčné téma pro PR. V neposlední řadě nabídne svůj obsah ve více jazycích i pro zahraniční turisty. Už jste se rozhodli pro mobilní aplikaci? Nebojte se zapojit fantazii. Mobilní telefony nabízejí neuvěřitelné možnosti a nové a neotřelé nápady jsou přesně to, co je k úspěchu zapotřebí. Václav Hodek LifeWeb Interactive, s.r.o .: vaclav.hodek@lwi.cz Tel.: (6)

8 Time management 6. LEKCE: Dobrý den. Na začátku se chci zeptat, zda jste sledovali, kolik času věnujete které roli. Objevili jste, že je třeba si role přeskládat jinak, než jste si je nastavili posledně tzn. vypíchnout nějakou oblast do samostatné role nebo spojit dvě role pod jednu? Pokud ano, pak je to moc dobře, protože to značí, že jste o nich opravdu přemýšleli. V minulé lekci jsme dokončili první stranu formuláře pro plánování týdne. Dnes otočíme na stranu jedna a úkoly si přeneseme do jednotlivých dnů. Budeme postupovat přes několik kroků a povíme si o třech zásadách. Naplánujte si důležité aktivity, jako některá jednání nebo přemýšlení o budoucnosti, do období vaší špičky a jiné, jako třídění pošty, do období útlumu. Například já jsem pomalý rozjížděč a pondělí dopoledne je pro mne útlumové. Proto si na toto období plánuji práce, kde bude za mnou vidět hmatatelný výsledek. Je to pro mne motivační, mohu se za něco pochválit a to je dobrý začátek pracovního týdne. PLÁNOVÁNÍ TÝDNE STRANA 2 Vyplňování strany 2 v plánu týdne následuje až po vyplnění strany 1. Proto si, pokud je to možné, nejprve vyplňte stranu 1. Najdete ji v minulém čísle tohoto časopisu nebo na stránkách v sekci know-how banka. Krok 1. - Jednání První krok je přepsání všech aktivit, které mají v příštím týdnu pevně daný čas porady, jednání, obchodní schůzky. Nezapomeňte, že se na ně také budete muset připravit a tak si plánujte také čas na přípravu. Pojďme plánovat tento nebo příští týden. Zapište si do tabulky na protější straně jednání, porady a další aktivity s pevně daným časem. Zásada 1. Výkonnostní rytmy Nejsme stejně výkonní po celý den. Někdo má dlouhý rozjížděcí čas, to znamená, že ráno (a v pondělí) je pomalejší, pro někoho je naopak začátek dne dobou, kdy se mu lépe přemýšlí a je výkonný. U mnoha lidí energetické křivky vypadají následovně (nemusí to být ale váš případ): Během dne (útlum ráno, okolo oběda a na konci pracovního dne). Zkuste odhadnout vaši osobní křivku výkonnosti. Kdy máte špičku a kdy útlum? Zásada 2. Ráno pro nenaléhavé úkoly Vzpomínáte si, jak jsme se dříve bavili o kvadrantech a úkolech nenaléhavých, ale důležitých (kvadrant II)? Zásada číslo 2 ráno si naplánujte úkoly z kvadrantu II nenaléhavé a důležité. Zásada 3. Plánujte 60 % času V literatuře se uvádí, že 40 % pracovního času je třeba si nechat na nenadálé události. Toto procento jistě záleží na práci a funkci, kterou vykonáváte (u sekretářky to bude 80 % a u jejího ředitele třeba 30 %). Neplánujte si 100 % času, ale pokuste se nechat rezervu (ideálně okolo čtyřiceti procent). Krok 2. Velké kameny Představte si mísu a dvě hromady na jedné velké kameny a na druhé písek. Vaším úkolem je dostat do mísy co nejvíce z těchto hromad. Pokud začnete od písku, tak se vám mísa zaplní a velké kameny tam již nedostanete. Logicky musíte začít od velkých kamenů, které obsypete pískem. Stejně tak při plánování týdne si nejprve naplánujte velké a časově náročnější úkoly a potom je obsypte těmi drobnějšími. Takže po naplánování jednání si do týdne umístěte velké kameny. (7)

9 Krok 3. Plánování v blocích I o plánování v blocích jsme se již bavili. Najděte úkoly, které by bylo možné seskupit (např. telefony, psaní zpráv, vyřizování ů) a ty si přeneste (jako třetí krok) do plánu dne jako celé bloky (např. blok vyřizování pošty). Dopište si do formuláře na další straně u jednotlivých dnů velké (časově náročné) úkoly a úkoly pospojované do bloků. Nezapomeňte při tom na Zásadu 1 Křivka výkonnosti a Zásadu 2 Ráno pro nenaléhavé úkoly. Krok 4. Příprava (jednání) Jak již bylo zmíněno v kroku 1, nezapomeňte si naplánovat čas na přípravu jednání, porad a schůzek. Pokud jste tak neučinili dříve, udělejte to jako krok 4. Krok 5. Naplánovat plánování dalšího týdne Často nás operativa zahltí natolik, že nemáme čas si naplánovat další týden (nebo den). Vyhraďte si na pátek čas na naplánování dalšího týdne. Na začátku se vyplatí si na to vyhradit půl hodiny, časem se vám asi podaří tento čas zkrátit. Je třeba tomuto bloku dát stejnou prioritu (i ve své hlavě), jako schůzce s VIP klientem nebo vašim nadřízeným. Dopište si do formuláře čas na přípravu (jednání, porady, schůzky) a čas na naplánování dalšího týdne. Krok 6. Přepište si zbytek úkolů Na straně 1 plánovacího formuláře týdne jsme si naplánovali spoustu úkolů sloní, broušení pily, úkoly v závislosti na rolích. Ty, u kterých to má význam, si zařaďte do konkrétních dnů a časů. Nezapomeňte na zásadu č. 3 plánujte maximálně 60 % času. Krok 7. Přepište ty úkoly, u kterých nevíte přesný termín Pořád bývá mnoho úkolů, které jsme si poznamenali na straně 1, ale které nemusí být provedeny v přesně daný čas. Ty si přepište do kolonky pod jednotlivé dny a jejich pořadí si potom budeme určovat v plánu dne. Dopište si do formuláře úkoly podle kroků 6 a 7 Konečně je postup kompletní. Vychází z několika systémů a z mých osobních zkušeností. Vyhovuje mým potřebám. Předpokládám, že si jej budete hned nebo časem upravovat, odebírat, či doplňovat. Budu rád, když mi své nápady a postřehy pošlete na petr.vitouch@inc.cz. Domácí úkol Sledujte týden svůj výkonnostní rytmus. Najděte si své vrcholy výkonu a útlumy jak během dne, tak i během týdne. Zařaďte si úkoly podle vaší výkonnosti správně. Zajímavé projekty Věříte tomu,že máte své osobní finance a výdaje pevně v rukách? Pokud hledáte netradiční možnosti a informace,jak se tyto záležitosti řeší více než století ve vyspělých zemích kontaktujte mne. Ráda Vám poskytnu potřebné informace i nástroje, jak efektivně bez poplatků za správu majetku multiplikovat Váš majetek bez zdanění. Hledám také podnikatele,kteří hledají nové netradiční možnosti spolupráce - Brno,Praha. Dana Horáková - nezávislý majetkový poradce tel horakova.esfonds@seznam.cz (8)

10 Čtenáři časopisu MARKETINGOVÉ INSPIRACE mají jedinečnou možnost si vyzkoušet novinku na trhu přenosu informací digitální pero, které funguje na bázi přenosu rukou psaných dat z papíru do IT. Více informací o možnostech vyzkoušení: Vít Hudec tel.: vit.hudec@benefitit.cz Týmový duch - Dračí lodě Zajímá Vás, jak zlepšit fungování vašeho týmu? Jste osoba odpovědná za výsledky týmu? Hledáte inspirace, jak objevit a vyřešit slabá místa vašeho týmu? Pak právě pro Vás je určen teambuildingové setkání manažerů Skládá se z dvou hodinového workshopu na kterém proběhne diskuse se zkušeným lektorem na téma: Jak funguje tým? Jaké jsou optimální týmové role? Jak může manažer najít nejslabší místo v týmu? Jaká je role manažera v čele týmu? A mnoho dalších. V druhé části proběhne nácvik jízdy na dračí lodi v rámci skupiny účastníků workshopu. Máte jedinečnou možnost zjistit, jaká(ý) jste týmový hráč? Bližší informace podá: Bc. Milan Nerud tel.: : marketing@toptep.cz (9)

11 Hledáte způsob, jak překvapit svoje zákazníky? Pořiďte jim pexeso s fotkami vlastních produktů! (10)

12 K zamyšlení... Malé zamyšlení k CRM Po ránu si čtu ve své oblíbené ilustrované sbírce časopisů TYP z roku 1938 (pořídil jsem ji na doporučení Milana Neruda, mého přítele a vydavatele, jehož časopis právě držíte v ruce). Zabývám se devatenáct let informatikou, speciálně systémy péče o zákazníky, aneb tzv. CRM, jak se tomuto oboru moderně říká (CRM Consumer Relationship Management). Listuji TYPem a zaujal mě článek s názvem Myšlenky, které jsou peníze. Hned první kapitola mě vrátila do reality a může za to, že jsem se rozhodl toto zamyšlení napsat: Znáte své nejlepší zákazníky?. CRM našeho věku je spojováno s databázemi, informačními technologiemi apod. Často za to schováváme naši neschopnost soustředit se na dokonalé poznání zákazníka. Jak je vidět, už v předválečné době bujelo CRM. Proč? Protože o to nejcennější, co má každý výrobce, prodejce, obchodník je potřeba se starat v každé době. Pojem CRM je sice relativně mladý (asi před sedmi lety spatřilo světlo světa, kdy jej poprvé použil jeden výrobce databázového systému marketing.manager, nyní update.seven, který vyvíjí od roku 1998). Základy budování klientských vztahů nemají moc společného s datovými sklady, moderními počítačovými systémy, ani s rozsáhlými databázemi. Znát své nejlepší klienty chtěli a jistě i dobře uměli obchodníci po celém světě v daleké historii. V každém malém krámku na rohu před desítkami a stovkami let prodavač znal své nakupující a věděl, kdo si v pondělí bere jedno mléko a pět rohlíků či jiný, který pravidelně odnášel jogurt s pecnem chleba. Cílem obchodníka bylo (a snad dodnes je), aby se spotřebitel cítil dobře právě v jeho obchodě, aby se tam rád vracel a nepřemýšlel o změně dodavatele. Už tehdy přišli obchodníci na úžasnou myšlenku: nejlepší klient je ten, kterého vůbec nenapadne si nechat udělat konkurenční nabídku a na nabídku cizího obchodníka reaguje Dík, jsem spokojen a změnu nechci. Pojďme si, všichni, kdo si říkáme obchodník, vzít příklad z minulých dob, kdy informatika neexistovala a vraťme se k základům etického obchodování a uplatňujme myšlenku pomáhat ostatním. Není úžasnějšího pocitu, když svého úspěchu dosáhneme tím, že co největšímu počtu lidí pomůžeme dosáhnout toho, co sami nejvíce chtějí. Ing. Petr Červinka ZAJÍMAVÉ MYŠLENKY Z KONFERENCE - Proč se nebát řídit rodinou firmu? Všichni členové musí byt korektní a spolehlivý ve vztahu k rodině. (Ing. David Grolig, Leo Minor). Firma se musí rozvíjet, ale na prvním miste musí byt vztahy v rodině. (Ing. Stanislav Bernard, pivovar Bernard) V rámci debat doma neřešit negativní věci. Pozitivní ano. (Ing.Stanislav Bernard, pivovar Bernard) Cesta nástupníků musí jit od kopírky do managementu. (Mgr. Aďa Chadimová, groups PTK Echo) V rodině jsou silné emoce,daleko silnější než v běžné firmě. ( Mgr. Ing. Tomáš Kaláb, Kaláb stavební firmy, s.r.o) Předávání koliku je smutnou radosti, protože se otvírají nové možnosti. (Ing. Tomáš Kaláb) Konferenci pořádala firma Economy rating, a.s. více informací najdete na rating.cz (11)

13 Redakce Měsíčník marketingové inspirace vydává agentura Správná volba. Šéfredaktor: Bc. Milan Nerud tel.: Facebook: Marketingové inspirace Jazyková redakce: Martin Kůra (ABITURIENT.CZ) Další nebo scházející vydání Marketingových inspirací vám rádi zašleme. V případě zájmu pište na redakce@spravnavolba.cz předmět MI PARTNEŘI (12)

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

Benefitní poukázky pro odbory

Benefitní poukázky pro odbory Benefitní poukázky pro odbory Zrušte dárkové koše a jiné vhodné dárky Firma Up Česká republika s. r. o. s odborovou tradicí vám připravila zajímavou nabídku. Chcete opakovat stále stejný systém, či hledáte

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Termín realizace: 15. 7. 2014 Máte povědomí o tom, co to AAK je, protože už jste byli na kurzu? Přesto si někdy nevíte úplně rady nebo vaše

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit?

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit? Jak jsou námitky klienta vnímány? Bohužel jako negativní signály. Postoj obchodníka: Strach, obavy, negativní představy, klient MNE odmítá. Když klient říká: Nemám čas. Nemám peníze. Nemám zájem. My už

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

doslova změnil můj dosavadní život! Našel jsem způsob, jak nejen dělat to, co mě baví, ale také díky tomu vydělat zajímavé peníze.

doslova změnil můj dosavadní život! Našel jsem způsob, jak nejen dělat to, co mě baví, ale také díky tomu vydělat zajímavé peníze. Můj příběh s reklamou začal před pár lety, ve chvíli, kdy jsem odešel z armády a začal spolupracovat se svobodnou Firmou 2.0. Věděl jsem, že chci začít dělat věci jinak, jen jsem ještě přesně nevěděl,

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Finanční trh je přesycen finančními poradci a zprostředkovali pojištění. Určitě využíváte všechny dostupné aplikace

Více

TV POŘAD SRDCE REGIONU

TV POŘAD SRDCE REGIONU TV POŘAD LIBERECKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ STŘEDOČESKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJ VYSOČINA JIHOČESKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Pracovní list č. 1 ze série pod názvem Studentská obchodní snídaně NETWORKING

Pracovní list č. 1 ze série pod názvem Studentská obchodní snídaně NETWORKING Pracovní list č. 1 ze série pod názvem Studentská obchodní snídaně NETWORKING Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity

Více

Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně

Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně Toto firemní školení vychází ze stejnojmenné publikace a přináší nejnovější poznatky z oblasti prodeje a psychologie zákazníka. Je určeno zejména

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Jaké konkrétní kauzy, etická dilemata či příklady praxe z podnikatelského prostředí byste chtěl probírat?

Jaké konkrétní kauzy, etická dilemata či příklady praxe z podnikatelského prostředí byste chtěl probírat? Jaké konkrétní kauzy, etická dilemata či příklady praxe z podnikatelského prostředí byste chtěl probírat? Tuto oblast bych rozdělil na několik okruhů: 1. Vztahy k zákazníkům, klientům: - Čestné jednání

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce Plastia Lenka Novotná, jednatelka firmy Plastia s.r.o. Jdeme cestou originality a vysoké přidané

Více

KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA

KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA zaměstnanců Univerzitní knihovny ZČU v Plzni Leden 017/ Závěrečná zpráva z výzkumného projektu / Řešitel projektu: RNDr. Tomáš RAITER/ www.hodnoceni-nemocnic.cz I. HLAVNÍ VÝSLEDKY

Více

Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu

Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu Kdo se v sezoně 2011/12 staral ve vašem klubu o marketing? Marketingový ředitel ing. Jan Kratochvíl a pak já. Od příští sezony bude

Více

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě.

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Vše, co je řečené, je dobré mít i v písemné podobě (nebo promítnuté

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

Jsme reklama v Supermarketu.

Jsme reklama v Supermarketu. Jsme reklama v Supermarketu. CashPoster vysílají impulsy! Reklamní účinek: Stačí jedno uchopení! Rozdělovač nákupů u pokladny je každý den hodně používaný předmět, který patří k dění v supermarketu - stejně

Více

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013 Rodinné firmy Výzkum pro AMSP ČR Červen 2013 Marketingové pozadí a cíle výzkumu Marketingové pozadí Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé

Více

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Co je podnikatelský plán? Psaný dokument, ve kterém je sepsána Vaše podnikatelská činnost Má odpovídat skutečnosti bez příkras

Více

Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety. Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.

Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety. Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o. Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o. Obsah prezentace Technologie pro hledání aktivního trávení volného času (výletů, zajímavostí a akcí) Cílová skupina lidí

Více

Plánování ve stavební firmě

Plánování ve stavební firmě Co je to podnikatelský plán? Podnikatelský plán je dokument, který popisuje podnik (ideu pro stávající nebo začínající) a způsob, jak dosáhne ziskovosti Plán by měl zahrnovat: všechny náklady a marketingový

Více

Formulář sebehodnocení

Formulář sebehodnocení Příloha č.2: Roční hodnocení Formulář sebehodnocení Prostor pro Váš růst Informace pro zaměstnance: Roční hodnocení zaměstnanců je velmi důležité. Je to jedinečná příležitost k dialogu o vykonané práci

Více

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Marketingová komunikace v kultuře Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Osnova Co je to marketingová komunikace Reklama Reklamní kampaň kulturní akce PR Public Relations pro kulturní akce Direct Marketing

Více

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA Správa profilu (stránky) na Facebooku Facebook dnes má téměř každý pravidelný uživatel internetu (nejen) v ČR. Tato sociální síť představuje oblíbené komunikační médium především mezi mladými. Pro podniky,

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání:

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání: 1 OBSAH Datum vydání: 25.1.2010 1. 2. Jak lze rozšířit své obchodní aktivity v době krize s minimem investic a maximem profitu - Ing. Jindřich Hegmon Rozšíření zákaznických a promočních systémů - Karel

Více

M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení. M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení

M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení. M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení Marketingové řízení podniku Transakční marketing Vztahový marketing Základní literatura M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, VŠFS europress, 2004 M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení podniku,

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC Conversion Academy Živé vysílání 8 KROKŮ K AUTOMATIZOVANÉ PRODEJNÍ CESTĚ ZÁKAZNÍKA NA VAŠEM WEBU Co se dnes naučíte 1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC 1 Co se dnes naučíte 2.

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

Tisková konference Praha 29. srpna 2012

Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Martin Ježek, ředitel projektu Rozumíme penězům Markéta Vaňková, CSR manažerka GE Money Bank Program 1. Vývoj projektu Rozumíme penězům 2. Výsledky průzkumu mezi

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje

Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje Naše vize: Před deseti lety neměla většina lidí mobil či osobní počítač. Stejně se svět změní v následujících deseti letech Steve Ballmer,

Více

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem?

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ZÁŽITKY PRO FIRMY užijte si vztahy se svými klienty, je to pro Vás jediná spolehlivá investice, která se Vám stonásobně vrátí...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY vznikla

Více

LIGA NEÚPLATNÝCH liberální národní obchodní klub samospráv, podnikatelů a firem PRAVDA ČEST DŮVĚRA

LIGA NEÚPLATNÝCH liberální národní obchodní klub samospráv, podnikatelů a firem PRAVDA ČEST DŮVĚRA LIGA NEÚPLATNÝCH liberální národní obchodní klub samospráv, podnikatelů a firem PRAVDA ČEST DŮVĚRA Motivační heslo Mluv pravdu Staň se čestným Získej důvěru Výklad pojmů NEÚPLATNOST v anglicky mluvících

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu Financování bydlení Na co se připravit při financování bydlení Finance pro rodinu 2019 1 Obsah Úvod... 3 Co mám na mysli pod pojmem financováním bydlení?... 4 Jak probíhá první schůzka?... 4 Jak schůzka

Více

Hospodářská politika ve 3. tisíciletí. Pavel Řežábek. člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB

Hospodářská politika ve 3. tisíciletí. Pavel Řežábek. člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB ve 3. tisíciletí Pavel Řežábek člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB Ekonomická přednáška konference Fórum českého stavebnictví 2010 Praha, 3. března 2010 Motto To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská

Více

O pracovní rehabilitaci

O pracovní rehabilitaci ÚŘAD PRÁCE O pracovní rehabilitaci Těžké slovo: pracovní rehabilitace Když je člověk osobou se zdravotním postižením, mám právo na pracovní rehabilitaci. Pracovní rehabilitace je služba úřadu práce. Pomůže

Více

Anežka Mičková, těší mě.

Anežka Mičková, těší mě. Anežka Mičková, těší mě. Profese finančního poradce je v České republice ještě v plenkách. Vždyť finanční poradci začali mít u nás význam až po revoluci v 89 roce, kdy se otevřel trh a lidé si měli z čeho

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Internet marketing je jedním z druhů propagace, kterým můžete získávat nové zákazníky a budovat značku (branding).

Více

stories stories září architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories září architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects S T O R I E S září 2014 architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED PO HORKÉM A ODPOČINKOVÉM LÉTĚ K VÁM PŘICHÁZÍME S PRVNÍM VYDÁNÍM AKA STORIES, NEWSLETTERU ATELIÉRU KUNC ARCHITECTS.

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně Ekonomická Fakulta Teze Diplomová práce Faktory ovlivňující výkonnost a pracovní zaujetí zaměstnanců Bc. Tomáš Linhart 2003 Cíl

Více

Zvýhodněná doprava INTIME

Zvýhodněná doprava INTIME Zvýhodněná doprava INTIME Po dlouhém jednání se všemi dopravci, jsme vyjednali s firmou IN TIME co možná nejlepší možnou cenu dopravy pro všechny obchodníky Bohemiasoftu. Věříme, že za takto nastavených

Více

Profesionální internetové stránky dostupné pro každého. více než 100 spokojených uživatelů. www.web360.cz

Profesionální internetové stránky dostupné pro každého. více než 100 spokojených uživatelů. www.web360.cz Profesionální internetové stránky dostupné pro každého více než 100 spokojených uživatelů www.web360.cz Název dokumentu: Ceník, představení aplikace Web360 Zpracoval: David Brtník Verze: 2, ze dne 2.12.2009

Více

Test obecné finanční gramotnosti

Test obecné finanční gramotnosti Test obecné finanční gramotnosti Finanční inteligence je něco, co se ve škole nenaučíte. A přitom je to obor stejně důležitý ne-li důležitější než algebra v matematice nebo historie literatury v češtině.

Více

SOUČASNÝ STAV VEŘEJNÝCH FINANCÍ

SOUČASNÝ STAV VEŘEJNÝCH FINANCÍ SOUČASNÝ STAV VEŘEJNÝCH FINANCÍ 1400 1200 1000 800 600 400 200 0 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 rozpo čet 2010 návrh 2011 Příjmy SR celkem 586 626 705 700 769 866 923 1026 1064 975 1022

Více

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 13. 9-14. 9. 2012 Ing. Jitka Ondeková ondekova@cert-aco.cz CO JE E-LEARNING E-LEARNING je forma vzdělávání moderním, úsporným a efektivním způsobem, elektronickou,

Více

v Čechách a na Slovensku

v Čechách a na Slovensku Bestseller v Čechách a na Slovensku v Čechách a na Slovensku JAK ZAČÍT multi level marketing strašák nebo příležitost? IVO TOMAN TAXUS International s.r.o., Praha Tel.: 800 182 987 (8001TAXUS) IVO TOMAN

Více

PRŮVODCE FACTORINGOVÉHO FINANCOVÁNÍ

PRŮVODCE FACTORINGOVÉHO FINANCOVÁNÍ PRŮVODCE FACTORINGOVÉHO FINANCOVÁNÍ PŘEDSTAVENÍ FACTORINGU WE BELIEVE IN YOUR BUSINESS FACTORING BAD DEBT PROTECTION EXPORT FINANCE TRADE FINANCE VYSVĚTLENÍ FACTORINGU Řízení finančních toků společnosti

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 2. lekce Nadčasový obchodní nástroj jménem NETWORKING Co je vlastně byznys networking? Networking představuje velmi efektivní metodu pro malé

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Snažili jsme se udělat objednávání co nejjednodušší a zároveň dodat informace o veškerém dění okolo vašich dětí a našich obědů. Snažíme se vše usnadnit

Více

PŘIJĎTE DO MUZEA Podněty k budování péče o návštěvníky

PŘIJĎTE DO MUZEA Podněty k budování péče o návštěvníky PŘIJĎTE DO MUZEA Podněty k budování péče o návštěvníky Text: Mgr. Kateřina Tomešková, Ph.D. Foto z programů: Fotoarchív MKP/Jitka Hanáková Patří starost o blaho návštěvníků opravdu k prioritám současných

Více

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží 60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží Jak., který Příklad: Jak napsat článek, který vám přivede návštěvnost Jak. v x jednoduchých krocích Příklad: Jak založit blog ve třech jednoduchých

Více

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Role kouče Každý kouč by se měl snažil odemknout potenciál ostatních. Model GROW přináší jednoduchý návod, jak

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy nahodile,

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ PRO VAŠI FIRMU VOLBA / NEZÁVISLOST / ŠIRŠÍ MOŽNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Jsme distributor s přidanou hodnotou působící v oboru informačních a komunikačních

Více

Jak sladit rodinný a pracovní život. 12.11.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová

Jak sladit rodinný a pracovní život. 12.11.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová Jak sladit rodinný a pracovní život 12.11.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová Vaše témata Nejčastější problémy: Mám hodně práce, kterou nestíhám ve vymezeném čase Nemám volný čas pro sebe a na odpočinek

Více

Aux.Magazine Bilbao, Vizcaya, Španělsko www.auxmagazine.com

Aux.Magazine Bilbao, Vizcaya, Španělsko www.auxmagazine.com Vznik podnikatelského záměru Dámy Leire Layana, Silvia Andrés, Juanma Galván a Germán Castañeda založily svou vlastní firmu AUXILIARTE FACTORIA v roce 2004. Každá z podnikatelek má vzdělání v jiném oboru

Více

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Letní HR škola 2017 Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Michal Hardyn Michal Hardyn - představení ZKUŠENOSTI Ředitel kariérního portálu VímVíc.cz Zakladatel digitální agentury Stario Zakladatel

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

Elektronická média ve výuce

Elektronická média ve výuce Elektronická média ve výuce Svět nabírá na obrátkách, vývoj technologií člověk stačí sledovat už jen tak tak ve svém vlastním oboru. Ve školství bychom měli tyto technologie nejen sledovat, ale navíc i

Více

Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici

Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici Ing. Petra Palasová Co musí umět efektivní manažer Dvě základní otázky: Jaké jsou vlastnosti efektivního manažera? Co musí zvládat, umět,

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Možnosti pracovním profesního trhu rozvoje NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

3. ročník konference o pasivních příjmech 4. červen 2016 BEA Centrum Olomouc

3. ročník konference o pasivních příjmech 4. červen 2016 BEA Centrum Olomouc 3. ročník konference o pasivních příjmech 4. červen 2016 BEA Centrum Olomouc www.cashflowsummit.cz Proč pořádáme Cashflow Summit Lidé pracují pro peníze, namísto toho, aby nechali peníze pracovat pro ně.

Více

Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie

Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie Dřevostavby Domesi jsou jedinečnou kombinací architektury, designu, energetické úspornosti a moderní stavební technologie Novinky 2009: V roce 2009 jsme se Vám rozhodli nabídnout služby a produkt s ještě

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Řízení 1 & Efektivní komunikace Jaroslav Jíra Category management GfK Praha Category management Jaroslav Jíra 2 Globální pohled Proč jsou silné silné? 3 Silné jsou výsledkem systematické práce respektující

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY RODINNÉ PORTRÉTY MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography OD FOCENÍ PO TISK / TIPY CO S SEBOU VZÍT KDE SE NEJLÉPE FOTÍ? / RODINNÉ FOTO / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf VÍTEJTE Ahoj, jmenuji se Miloš.

Více

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Co se děje v projektu. Drazí přátelé, máme tu závěr. Rok a půl utekl neskutečně rychle a

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Personal Branding. Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014

Personal Branding. Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014 Personal Branding Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014 Obsah Co to je? Jak to pro mě fungovalo? Kde to dělat? Proč byste to měli dělat? O čem byste to měli dělat? Jak byste to měli dělat?

Více

Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů. Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů. Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM

Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů. Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů. Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM Vklady do balíků vhodné pro výrobce a distributory FMCG,

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 1. lekce Doporučení => nejlepší zdroj nových zakázek Malé a střední firmy dennodenně hledají ať už nové nebo staré, osvědčené marketingové taktiky

Více

Doba se změnila. Ale fakt

Doba se změnila. Ale fakt Doba se změnila Ale fakt tradiční média jsou na ústupu takže: potřebujeme vlastní média máme nástroje, jak se dostat k cílovým skupinám nestojí to zdaleka tolik jako nakupovat inzerci v médiích soráč Idea

Více

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014 Jak uspět na místním trhu Třebíč 21. 2. 2014 Region{lní produkty Marketing Marketing je sociální proces, kde se jednotlivci a skupiny pokoušejí získat, co chtějí nebo potřebují tím, že vytvářejí a směňují

Více

Obsah. Marketing a marketingové řízení 3. Úvod: marketing pro každého? 1. 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5. 2. kapitola 17 Marketingové řízení 17

Obsah. Marketing a marketingové řízení 3. Úvod: marketing pro každého? 1. 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5. 2. kapitola 17 Marketingové řízení 17 Úvod: marketing pro každého? 1 Část I 3 Marketing a marketingové řízení 3 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5 Definice marketingu 9 Podnikatelské koncepce a přístup k zákazníkům 12 Konkrétní příklad -

Více