Akční plán rozvoje turistického ruchu na Opavsku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akční plán rozvoje turistického ruchu na Opavsku"

Transkript

1 Spolufinancováno Evropskou unií a Českou republikou z programu PHARE CBC. Název projektu: Akční plán e turistického ruchu na Opavsku Číslo projektu: CZ Akční plán Verze 30/05/05/Fin Zpracovatel: Enterprise plc, s. r. o. Michálkovická 1810/181 Ostrava Slezská Ostrava

2 Opavsko Akční plán e turistického ruchu - Akční plán Akční plán Jak již z názvu vyplývá, je akční plán zejména plánem akcí či aktivit, jejichž postupná realizace by měla zajistit implementaci přijaté strategie. Vzhledem k charakteru strategie, která je strategií komunitní (v daném případě jde o komunitu, sdílející území SO ORP Opava), tedy strategií, která zejména v odvětví cestovního ruchu tvoří rámec pro aktivity desítek až stovek subjektů z veřejného, soukromého i neziskového/zájmového sektoru, je i akční plán procesem svého vzniku, strukturou a náplní akčním plánem dané komunity. Kromě své základní výše uvedené role (plán akcí), má tedy tento akční plán i role další. Jedná se o: roli informační, akční plán je tedy nástrojem vzájemné informovanosti jednotlivých zainteresovaných subjektů o jejich záměrech a aktivitách, vztahujících se k vymezeným strategickým ovým oblastem a záměrům; roli komunikační, akční plán je tedy nástrojem komunikace subjektů zainteresovaných na i odvětví cestovního ruchu; roli stmelující, akční plán by měl svým obsahem stmelovat jednotlivé zainteresované subjekty z daného regionu (SO ORP Opava) a vzhledem k tomu, že bude obsahovat aktivity, připravované a realizované zainteresovanými subjekty v mikroregionu v zájmu ekonomického a sociálního e mikroregionu prostřednictvím odvětví cestovního ruchu, měl by v nich vytvářet pocit sounáležitosti k danému území. Akční plán je zpracován ve struktuře, která je v souladu s navrženými strategickými ovými oblastmi (viz schema dole) a kde základním východiskem jsou jednotlivá opatření, ke kterým se vztahují realizační kroky, aktivity a projekty. Finanční náročnost je uvedena pouze u těch projektů, jejichž náklady jsou známy, nebo je lze kvalifikovaně odhadnout. 6. Organizační 5. Marketing 4. Podpůrná vybavenost 3. Terciární - sestavování produktů cestovního ruchu ve formě produktových balíčků 2. Sekundární přizpůsobování a vylepšování existujících zdrojů, které nejsou zatím pro turismus optimálně využívány. 1. Primární vytváření zcela nových atrakcí Na závěr akčního plánu je uvedena souhrnná tabulka, která zachycuje počet aktivit/projektů podle jednotlivých územních celků (SO ORP Opava, obce), jednotlivých strategických ových oblastí a jejich finanční náročnosti. Enterprise plc, s. r. o. Strana 2 (celkem 14)

3 1.1 Rozvoj Arboreta v Novém Dvoře Společný lobbing pro zajištění financování nových skleníků arboreta, zahájení 2005 Slezské zemské muzeum, MSK, vládní zmocněnec, regionální, polští (Raciborz) Nedokončená investice Ministerstva kultury 1. Primární (vytváření zcela nových atrakcí) 1.2 Rozvoj sítě cyklotras/cyklostezek Vybudování nových skleníků v Arboretu v Novém Dvoře, zahájení Cyklistická stezka č. 55 Slezská magistrála Krnov-Opava-Velké Hoštice, zahájení 2006 Slezské zemské muzeum Opava / Ministerstvo kultury / SROP, SM Opava, programy MMR Již vybudován záložní skleník (investice 50 mil. Kč), dobudování je z pohledu významnosti projektu pro návštěvnost skutečnou prioritou. Historie návštěvnosti a předpoklady návštěvnosti do budoucna dávají dobrý předpoklad návratnosti investice. Studie proveditelnosti (2003), DÚR (2004), DSP (2004), územní rozhodnutí 06/2005, stavební povolení 10-12/ Cyklistická stezka Otice Svobodné Heřmanice, zahájení / SROP, SM Opava, programy MMR Studie proveditelnosti (2005) Cyklostezka č. 551 Opava (Globus) Kylešovice, zahájení / SROP, SM Opava, programy MMR Studie (2004), DÚR (2004) Cyklostezka údolím Hvozdnice, zahájení 2006 Obec Mladecko, regionální SROP, programy MMR, Obec Mladecko Enterprise plc, s. r. o. Strana 3 (celkem 14)

4 1.2.5 Cyklostezka: Slavkov Uhlířov Opava Slavkov, zahájení 2007 Obec Slavkov, regionální / SROP, programy MMR, Obec Slavkov 2. Sekundární (přizpůsobování a vylepšování existujících zdrojů, které nejsou zatím pro turismus optimálně využívány) 1.3 Vytvoření rekreačního areálu v Stříbrného jezera Propojení stávajícího systému cyklotras v nepokrytých územích Opavska (Opava město, jižní část SO ORP), zahájení Propojení území areálu s městem pro pěší a cyklisty včetně terénních úprav, zahájení Rozšíření možnosti příměstské turistiky, vznik komplexně vybavené přírodní vodní plochy, zahájení Vytvoření zábavního areálu Vybudování zábavního areálu Opavského Slezska v Opavě. 2.1 Zpřístupnění a/nebo zatraktivnění vybraných zámků a historických budov pro turisty a návštěvníky Opavska Projednání možného využití areálu zámku v Jakartovicích Deštném s majitelem Zatraktivnění zámeckého parku v Neplachovicích Rekonstrukce zámku v Oldřišově Příslušné obce SO ORP Opava, regionální Obec Jakartovice Obec Neplachovice, regionální, zahájení 2006 Obec Oldřišov, regionální, zahájení 2007 SROP, programy MMR, příslušné obce SO ORP Opava / SROP, programy MMR, SM Opava / SROP, programy MMR, SM Opava SROP, programy MMR, SM Opava 500 / POV / SROP, programy MMR, Obec Oldřišov Kombinované financování, poloha areálu a jeho zamýšlený charakter dávají dobré předpoklady finanční i ekonomické návratnosti celého záměru. Odhad ekonomické i finanční návratnosti musí být součástí studie proveditelnosti podnikatelského záměru. Jediný zámek francouzského typu v okrese, soukromý vlastník Ekonomická udržitelnost projektu je závislá na charakteru projektu a případném využití samotného zámku. Vzhledem k charakteru předpokládaného využití (sídlo ObÚ) je dopad pro turismus minimální Zprovoznění areálu větrného Majitel (ČSOP), SROP, programy Nedořešené restituční Enterprise plc, s. r. o. Strana 4 (celkem 14)

5 mlýna v Hlavnici a jeho širší využití pro turismus regionální MMR, majitel požadavky a vlastnické vztahy Zpřístupnění areálu zámku Štemplovec Majitel, regionální SROP, programy MMR, majitel Zámek bude uvolněn, nabízí se využití pro turismus, nyní je zde umístěn depozitář 2.2 Zpřístupnění a/nebo zatraktivnění vybraných objektů vojenského opevnění pro turisty a návštěvníky Opavska Víceúčelový městský sál Rybníček (rekonstrukce a zvýšení využitelnosti) Zpřístupnění a zatraktivnění skupiny opevnění z II. světové války v Milostovicích pro turisty a návštěvníky Zpřístupnění a zatraktivnění opevnění z II. světové války ve Smolkově pro turisty a návštěvníky SM Opava, Ministerstvo obrany, SM Opava, Klub vojenské historie Ministerstvo obrany, Obec Háj ve Slezsku, Klub vojenské historie / SM Opava, SROP, SROP, MO, SM Opava SROP, MO, Obec Háj ve Slezsku Stav: studie Dokumentace pro stavební povolení DSP (zpracování do 03/2006) Dokumentace pro realizaci stavby DRS (zpracování do 03/2006) Udržitelnost je závislá na rozsahu a charakteru podnikatelského záměru. Udržitelnost je závislá na rozsahu a charakteru podnikatelského záměru. 2.3 Zpřístupnění a/nebo zatraktivnění vybraných industriálních objektů pro turisty a návštěvníky Opavska Zpřístupnění a zatraktivnění vojenských opevnění Šance u Jakubčovic Zpřístupnění a zatraktivnění Weisshuhnova kanálu v Hradci nad Moravicí pro turismus. Zvážení vybudování návazného muzea výroby papíru v Žimrovicích (ve spolupráci s papírnou) Město Hradec nad Moravicí, Klub vojenské historie Žimrovická papírna, Město Hradec nad Moravicí, regionální SROP, MO, Obec Jakubčovice SROP, Žimrovická papírna, Město Hradec nad Moravicí Enterprise plc, s. r. o. Strana 5 (celkem 14)

6 2.4 Vytvoření nabídky poznávacích a naučných tras / stezek na Opavsku (s vazbou na okolní regiony) Vytvoření naučné trasy Vojenská historie obrany Slezska/Opavska (Milostovice, Smolkov, Padařov, Darkovičky, Hrabyně, Hradec n. Moravicí) Klub vojenské historie, Města Opava a Hlučín, Obce Háj ve Slezsku, Jakubčovice a Hrabyň SROP, Města Opava a Hlučín, Obce Háj ve Slezsku, Jakubčovice a Hrabyň Vytvoření naučné trasy k historii Slezska ve spolupráci s polskými partnery SM Opava, Slezské zemské muzeum, polští SROP, SM Opava, Slezské zemské muzeum Vytvoření naučné trasy Od arboreta k arboretu SM Opava, Slezské zemské muzeum, Raciborz SROP, Slezské zemské muzeum Lodí nebo raftem nivou kolem řeky Opavy SM Opava, zájmová sdružení vodáků / SROP, programy MMR, SM Opava Studie proveditelnosti (2004) Příprava potřebné infrastruktury a vybavenosti pro produkty vodácké turistiky (Opava, Moravice) Zainteresované subjekty, zájmová sdružení vodáků SROP, zainteresované subjekty Příprava potřebné infrastruktury a vybavenosti pro produkty spojené s osobností Joy Adamsonové světoznámé rodačky z Opavy, zahraniční SROP, programy MMR, SM Opava Vytvoření naučné stezky Sluneční soustava (jednotlivé planety sluneční soustavy = atraktivity Opavska) / SM Opava, sponzorské dary Naučná stezka zejména pro cykloturisty 2.5 Dobudování areálu městského koupaliště na Jaselské ulici Rekonstrukce hlavní budovy koupaliště Opava SM Opava / SROP, programy MMR, SM Opava DSP, stavební povolení (2002) 3. Terciální (sestavování produktů cestovního ruchu 3.1 Vytvoření portfolia nabídky produktů a produktových balíčků poznávacího turismu Vytvoření produktů zaměřených na poznávání průmyslové historie a současnosti Opavska / Opavského Slezska, s využitím DMMS, Žimrovická papírna, OPAHOST Enterprise plc, s. r. o. Strana 6 (celkem 14)

7 zejména historických perel jako je Weisshuhnův kanál (ve spolupráci se zástupci Žimrovické papírny), ale také významných současných značek ve formě produktových balíčků) Vytvoření variantního produktu Větrné a vodní mlýny ve Slezsku (Hlavnice, Choltice, Neplachovice atd.) Vytvoření variantního produktu Architektura (Opavského) Slezska, zaměřeného na využití historických a architektonických skvostů zejména Opavy Vytvoření variantní nabídky produktů a balíčků využívajících jedinečnosti Slezského zemského muzea a zejména Arboreta v Novém Dvoře, ale i vazby na Arboretum v Raciborzi ČSOP, DMMS, OPAHOST SM Opava, DMMS, OPAHOST Slezské zemské muzeum, OPAHOST, polští, DMMS, v CR, SM Opava Produkt pro období jaro podzim zaměřený zejména na Ampír, baroko a 30. léta minulého století 3.2 Vytvoření portfolia nabídky produktů a produktových balíčků rekreačního turismu Příprava podkladů pro vytvoření produktu spojeného s Joy Adamsonovou světově známou rodačkou z Opavy Vytvoření produktu Víkendová rekreace u Stříbrného jezera SM Opava SM Opava, DMMS, OPAHOST 20 / SM Opava 30 / DMMS, v CR Produkt pro letní sezónu Vytvoření variantní nabídky produktů Víkendové a prázdninové pobyty s využitím stávající nabídky služeb a atraktivit DMMS, OPAHOST Produkt pro období jaro - podzim Lodí nebo raftem nivou kolem SM Opava, 30 / DMMS, Produkt pro období jaro Enterprise plc, s. r. o. Strana 7 (celkem 14)

8 řeky Opavy Vytvoření produktu pro cykloturistiku na bázi Cyklisté ve Slezsku vítáni a s využitím marketingových jmen tras ve spolupráci s DMMS OPAHOST, vodácký klub, DMMS, DMMS, regionální (areál Stěbořice, zámek Loděnice atd.) v CR podzim Produkt pro období jaro podzim 3.3 Vytvoření portfolia nabídky produktů a produktových balíčků profesního turismu Vytvoření produktu Konference a incentiva se zaměřením na historii (ČR, Slezska) Slezské zemské muzeum, SM Opava, OPAHOST, NPÚ, DMMS, 30 / DMMS, 3.4 Vytvoření portfolia nabídky produktů a produktových balíčků pro sportovce a sportovní kluby Vytvoření produktu Konference a incentiva se zaměřením na historii vojenství Nabídka produktů zaměřených na využití infrastruktury pro sport ve městě (hala, vodácký kanál, atd.) Klub vojenské historie, SM Opava, OPAHOST, DMMS, SM Opava, dotčené subjekty, OPAHOST, DMMS, 30 / DMMS, v CR, SM Opava Produkt pro období jaro podzim, zpracována studie proveditelnosti 3.5 Vytvoření portfolia společných produktů a produktových balíčků s okolními regiony resp. s turistickými oblastmi regionu Severní Morava a Slezsko Vytvoření produktu Připravte se u nás (soustředění pro fotbalové a hokejové kluby) Vytvoření variantního produktu Slezské zámky (Hradec nad Moravicí, Raduň, Kravaře, Raciborz, Wodzislav, Kietrz, Divčí Hrad, Linhartovy + Osoblažka) Vytvoření variantního produktu Vojenská historie obrany SM Opava, OPAHOST, DMMS, provozovatelé zámků, DMMS, OPAHOST, NPÚ, polští Klub vojenské historie, OPAHOST, 30 / DMMS, Enterprise plc, s. r. o. Strana 8 (celkem 14)

9 Slezska/Opavska (Milostovice, Smolkov, Padařov, Velké Hoštice, Darkovičky + památník Hrabyně) DMMS, Vytvoření variantního produktu Od arboreta k arboretu (Nové Dvory, Raciborz) SM Opava, Slezské zemské muzeum, Raciborz, OPAHOST, DMMS, 4. Podpůrná vybavenost 4.1 Vytvoření informačního a orientačního systému turisticky atraktivních míst/cílů Vytvoření produktu Rozhledny ve Slezsku (Jakubčovice, Úvalno, Cvilín) Zpracování návrhu informačního a orientačního systému (včetně systému značení) ve spolupráci s partnery ze SO ORP Opava a s polskými partnery DMMS, provozovatelé rozhleden, OPAHOST Obce SO ORP Opava 30 / DMMS, 200 / POV,INTERREG Produkt pro období jaro podzim 4.2 Rozšíření nabídky ubytovacích kapacit hotelového typu Schválení celého systému na úrovni obcí SO ORP Opava a realizace projektu Identifikace vhodných pozemků pro výstavbu hotelů a jejich příprava pro investory. Obce SO ORP Opava Obce SO ORP Opava, OPAHOST POV,INTERREG 100 / POV 4.3 Rozšíření nabídky služeb pro cykloturisty (systém Cyklisté vítáni ) Vytipování vhodných investorů (nejlépe zaběhlé hotelové řetězce) a jejich přímé oslovení Vytvoření motivačního programu pro poskytovatele služeb cyklistům a cykloturistům Obce SO ORP Opava, OPAHOST OPAHOST, Nadace partnerství 100 / POV 200 / SROP Certifikace zařízení pro cyklisty a cykloturisty (dle systému Cyklisté vítáni ) OPAHOST, Nadace partnerství Podnikatelé v CR Enterprise plc, s. r. o. Strana 9 (celkem 14)

10 4.4 Vytvoření prohlídkových autobusových tras/linek Historická prohlídková trasa Opava (Městská památková zóna) Hradec nad Moravicí (zámek) Raduň (zámek) a zpět Města Opava a Hradec nad Moravicí, Obec Raduň, dopravce Města Opava a Hradec nad Moravicí, Obec Raduň, MSK Poznávací prohlídková trasa Opava (Městská památková zóna) Milostovice (bunkry) Hradec nad Moravicí (Weishuhnův kanál) a zpět Města Opava a Hradec nad Moravicí, dopravce Města Opava a Hradec nad Moravicí, MSK 5. Marketing Od Arboreta k arboretu (Opava Nové Dvory Raciborz a zpět) 5.1 Vytvoření grafického manuálu Zpracování návrhu grafického manuálu Opavského Slezska (grafický manuál umožňující subjektům v cestovním ruchu vytvořit a využívat jednotný grafický styl) Města Opava a Raciborz, vybraný dopravce (mikroregiony / SO ORP) Města Opava a Raciborz, MSK, Woj. Slaskie 200 / SROP, POV, mikroregiony 5.2 Systém marketingového plánování Opavska Zpracování detailního marketingového plánu pro rok 2006 zaměřeného na identifikované tuzemské a zahraniční cílové skupiny (mikroregiony / SO ORP / DMMS) 100 / SROP, POV, mikroregiony Příprava a realizace plánu propagace a prezentace turistického potenciálu SO ORP Opava v rámci turistické Opavské Slezsko (mikroregiony / SO ORP / DMMS) 500 / SROP, POV, mikroregiony Příprava marketingového plánu společných aktivit ve spolupráci se sousedními turistickými oblastmi (Jeseníky, Poodří, Ostravsko, Powiat Raciborzski) (mikroregiony / SO ORP / DMMS) 100 / SROP, POV, mikroregiony Enterprise plc, s. r. o. Strana 10 (celkem 14)

11 5.3 Systém informovanosti o nabídce Opavska Zpracování návrhu informačního a prezentačního systému (mikroregiony / SO ORP), IC, DMMS 100 / SROP, POV, mikroregiony Projednání návrhu systému s dotčenými provozovateli (zejména IC, atraktivit, ubytovacích zařízení, doprovodných služeb atd.) (mikroregiony / SO ORP), DMMS Realizace systému informovanosti o nabídce Opavska IC, DMMS, CzT, regionální a polští SROP, POV, mikroregiony 5.4 Připravit motivační systém pro návštěvníky a turisty Zpracování manuálu cestovního ruchu Opavského Slezska Zpracování projektu Návštěvnická karta Opavského Slezska Mikroregiony / SO ORP Opava, Kravaře, Hlučín, DMMS Pracovní skupina, DMMS, OPAHOST 200 / SROP, POV, mikroregiony 200 / SROP, DMMS Realizace projektu Návštěvnická karta Opavského Slezska OPAHOST, správci atraktivit, SROP, Komercializace architektonických atraktivit formou přípravy tištěných a elektronických průvodců (informační materiál, suvenýr) (mikroregiony / SO ORP), SM Opava, DMMS SROP, POV, mikroregiony, SM Opava, v CR Marketingová podpora e cykloturismu na Opavsku (marketingové značky pro cyklotras Slezská magistrála, Opavskem s V. Dostálem, průvodce cyklotrasou atd.) (mikroregiony / SO ORP), SM Opava, DMMS SROP, POV, dotčené Enterprise plc, s. r. o. Strana 11 (celkem 14)

12 6.1 Organizační podpora e cestovního ruchu Opavska Vytvoření pracovní skupiny pro Opavsko (zejména IC, správci atraktivit, zástupce Opahostu atd.) ve spolupráci s DMMS (mikroregiony / SO ORP), Euroregion Silesia, DMMS 6. Organizační 6.2 Podpora ových aktivit cestovního ruchu v rámci SO ORP Opava Zpracování plánu činnosti a vlastní realizace plánu činnosti pracovní skupiny Popularizace cestovního ruchu vydáváním cílených článků o problematice CR s využitím místních tiskovin (např. Hláska) Opavsko (mikroregiony / SO ORP), Euroregion Silesia, DMMS Použité zkratky: SO ORP Správní obvod obce s rozšířenou působností SM Opava Statutární město Opava CzT Česká centrála cestovního ruchu Czech Tourism DMMS Destinační management Moravsko Slezský, o.p.s. SROP Společný regionální operační program POV Program obnovy venkova INTERREG Program pro podporu přeshraniční spolupráce DÚR Dokumentace pro územní řízení DSP Dokumentace pro stavební povolení MO Ministerstvo obrany Enterprise plc, s. r. o. Strana 12 (celkem 14)

13 Opavsko Akční plán e turistického ruchu Akční plán Souhrnná tabulka Územní celek Primární Sekundární Terciální Podpůrná vybavenost Marketing Organizační Celkový finanční objem aktivit / projektů dle územních celků (tis. Kč) SO ORP Opava Branka u Opavy Bratříkovice Brumovice Budišovice Dolní Životice Háj ve Slezsku Hlavnice 1 Hlubočec Hněvošice Holasovice 1 Hrabyně Hradec nad Moravicí Chlebičov Chvalíkovice Jakartovice 1 Jezdkovice Kyjovice Lhotka u Litultovic Litultovice Mikolajice Mladecko 1 Mokré Lazce Neplachovice Nové Sedlice Oldřišov Opava Otice Pustá Polom Raduň Skřipov Slavkov Služovice Sosnová Enterprise plc, s. r. o. Strana 13 (celkem 14)

14 Opavsko Akční plán e turistického ruchu Akční plán Územní celek Stěbořice Štáblovice Štítina Uhlířov Velké Heraltice Velké Hoštice Vršovice Celkový finanční objem aktivit / projektů dle strategických ových oblastí (tis. Kč) Primární Sekundární Terciální Podpůrná vybavenost Marketing Organizační Celkový finanční objem aktivit / projektů dle územních celků (tis. Kč) Enterprise plc, s. r. o. Strana 14 (celkem 14)

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK Statutární město Opava ve spolupráci s Ministerstvem kultury České republiky vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK v souladu se Zásadami pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu

Více

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací Územní plán Chlebičov - Změna č. 1 Vydán Územní plán Chlebičov Územní plán Dolní Životice - Změna č. 2 Vydán Územní plán Dolní Životice Územní plán Štítina - Změna č. 1 Vydán Územní plán Štitina Územní

Více

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací Název územně plánovací dokumentace Vydávající orgán Datum Územní plán Chlebičov - Změna č. 1 Vydán Územní plán Chlebičov Územní plán Dolní Životice - Změna č. 2 Vydán Územní plán Dolní Životice Územní

Více

SR 2016/2017 PŘEBOR MUŽI

SR 2016/2017 PŘEBOR MUŽI PŘEBOR MUŽI 1. Malé Hoštice NE ÚZM tráva 2. Litultovice NE ÚZM tráva 3. Kobeřice B SO ÚZM tráva 4. Hlavnice SO ÚZM tráva 5. Hněvošice NE ÚZM tráva, tráva B 6. Bělá NE 15:00 tráva 7. Pustá Polom B SO ÚZM

Více

SR 2017/2018 PŘEBOR MUŽI

SR 2017/2018 PŘEBOR MUŽI PŘEBOR MUŽI 1. Otice SO ÚZM tráva 2. Kobeřice B SO ÚZM tráva 3. Vřesina SO ÚZM tráva 4. Dolní Životice NE 10:00 tráva 5. Stěbořice SO ÚZM tráva 6. Březová SO ÚZM tráva 7. Litultovice NE ÚZM tráva 8. Slavia

Více

SR 2013/2014 PŘEBOR MUŽI

SR 2013/2014 PŘEBOR MUŽI PŘEBOR MUŽI 1. TJ Hradec n/m NE 15:00 tráva 2. TJ Sokol Kobeřice B SO ÚZM tráva 3. TJ Suché Lazce SO ÚZM tráva 4. TJ Slavia Malé Hoštice NE ÚZM tráva 5. TJ Sokol Hněvošice NE ÚZM tráva, tráva 6. TJ Papírny

Více

SR 2010/2011 PŘEBOR MUŢI

SR 2010/2011 PŘEBOR MUŢI PŘEBOR MUŢI 1. FC MSA Dolní Benešov B NE ÚZM Zábřeh tráva 2. TJ Sokol Litultovice NE ÚZM tráva 3. TJ Slavia Malé Hoštice NE ÚZM tráva 4. TJ Sokol Slavkov B SO ÚZM tráva 5. TJ Sokol Sluţovice NE ÚZM tráva

Více

Konečné tabulky soutěží schválené STK OFS Opava

Konečné tabulky soutěží schválené STK OFS Opava ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ Zámecký okruh 6 746 01 Opava Konečné tabulky soutěží schválené STK OFS Opava A1A Okresní přebor - muži 1 Strahovice 26 16 5 5 56 : 26 53 ( 14) 2 Budišov n/b 26 15 6 5 67 :

Více

Výsledky utkání soutěží OFS Opava

Výsledky utkání soutěží OFS Opava ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ Zámecký okruh 6 746 01 Opava Výsledky utkání soutěží OFS Opava A1A Okresní přebor - muži 1. Hradec n/m 26 21 3 2 79 : 29 66 ( 27) 2. Žimrovice 26 16 5 5 69 : 43 53 ( 14) 3.

Více

Údaje o vydané územně plánovací dokumentaci od 1. 1. 2007 do 10. 12. 2015

Údaje o vydané územně plánovací dokumentaci od 1. 1. 2007 do 10. 12. 2015 Název územně plánovací dokumentace Vydávající orgán Datum Územní plán Chlebičov - Změna č. 1 Územní plán Dolní Životice - Změna č. 2 Vydán Územní plán Dolní Životice Územní plán Štítina - Změna č. 1 Vydán

Více

A1A Přebor muži - KOT STEEL

A1A Přebor muži - KOT STEEL A1A Přebor muži - KOT STEEL VÝSLEDKY 19.kolo A1A1901 Stěbořice Vřesina 4 : 0 A1A1902 Dolní Benešov "B" Pustá Polom "B" 1 : 2 A1A1903 Litultovice Služovice : nehlášeno A1A1904 Skřipov Jakartovice 1 : 2

Více

Akční plán rozvoje turistického ruchu na Opavsku

Akční plán rozvoje turistického ruchu na Opavsku Spolufinancováno Evropskou unií a Českou republikou z programu PHARE CBC. Název projektu: Akční plán rozvoje turistického ruchu na Opavsku Číslo projektu: CZ0113-03-01-0050 Strategie Verze 30/05/05/Fin

Více

A1A Přebor muži. VÝSLEDKY 24.kolo

A1A Přebor muži. VÝSLEDKY 24.kolo A1A Přebor muži VÝSLEDKY 24.kolo A1A2401 Vřesina Vávrovice 3 : 2 A1A2402 Kobeřice "B" Jakartovice 2 : 2 A1A2403 Hněvošice Stěbořice 1 : 1 A1A2404 Budišov n/b Litultovice 0 : 4 A1A2405 Pustá Polom "B" Skřipov

Více

ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ. A1A BULY Aréna přebor muži

ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ. A1A BULY Aréna přebor muži ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Zámecký okruh 6 746 01 Opava A1A BULY Aréna přebor muži 1. Jakartovice 26 17 3 6 73 : 34 54 ( 15) 2. Malé Hoštice 26 16 4 6 54 : 34 52 ( 13) 3.

Více

PRO ROZVOJ OBCE HLAVNICE 1 Za společenský a aktivní život v obci Hlavnice 2

PRO ROZVOJ OBCE HLAVNICE 1 Za společenský a aktivní život v obci Hlavnice 2 Obec/část obce Branka u Opavy Název strany Vylosované číslo SPOLKY PRO OBEC S PODPOROU AKTIVNÍCH OBČANŮ 4 Sdružení nezávislých kandidátů I. 5 PRO OBČANY 3 Sdružení nezávislých kandidátů II. 2 Bratříkovice

Více

Dolní Benešov. Časy odjezdů. Bělá 900255 5. Bílovec 900262 3. Bolatice 900254 5. 910129 Bruntál. Brumovice 900250 2. 900242 3 (u Vítkova) 900261 3

Dolní Benešov. Časy odjezdů. Bělá 900255 5. Bílovec 900262 3. Bolatice 900254 5. 910129 Bruntál. Brumovice 900250 2. 900242 3 (u Vítkova) 900261 3 ODJEZDY AUTOBUSŮ Z VÝCHODNÍHO NÁDRAŽÍ SMĚR CENTRUM V O P A V Ě Platnost od 14.12.2014 do 12.12.2015 Informace o změnách během platnosti na tel.č. 553/609202 S M Ě R Linka číslo Stanoviště Bělá 900255 5

Více

Tabulky všech soutěží v rámci OFS Opava po podzimní části SR

Tabulky všech soutěží v rámci OFS Opava po podzimní části SR FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Tabulky všech soutěží v rámci OFS Opava po podzimní části SR 2014-2015 A1A Přebor muži 1. Budišov n/b 13 8 2 3

Více

Obyvatelstvo. z toho. ženy. ve věku 0-14 let ve věku 65 a více let

Obyvatelstvo. z toho. ženy. ve věku 0-14 let ve věku 65 a více let CZ0805 174 899 89 615 25 807 26 754 85 304 76 246 2 481 37 146 20 932 37 044 33 798 73 675 65 041 1. Bělá 51297 4 661 340 85 108 308 264 5 109 98 186 184 259 218 Bělá 00161 9 0 2. Bohuslavice 50619 2 1

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu Akční plán Zadavatel: Sdružení obcí u nám. Svobody 134

Více

Přehled podaných kandidátních listin - ORP OPAVA

Přehled podaných kandidátních listin - ORP OPAVA Přehled podaných kandidátních listin - ORP OPAVA Obec/část obce Branka u Opavy Bratříkovice Brumovice Budišovice Dolní Životice Háj ve Slezsku Hlavnice Hlubočec Hněvošice Holasovice Název strany Hasiči

Více

Konečné tabulky soutěží OFS Opava pro SR

Konečné tabulky soutěží OFS Opava pro SR ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Konečné tabulky soutěží OFS Opava pro SR 2008-2009 A1A BULY Aréna přebor muži 1. Štítina 26 16 6 4 80 : 37 54 ( 15)

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012

Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012 Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012 Od 1. 1. 2012 podléhají zpevněné plochy pozemků (ostatních ploch a zastavěné plochy a nádvoří) zpevněné stavbou nové sazbě daně z pozemků. Pokud se užívají

Více

Sportovně technická komise SR Zápis č. 39 ze dne

Sportovně technická komise SR Zápis č. 39 ze dne FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Sportovně technická komise SR 2018-2019 Zápis č. 39 ze dne 20.6.2019 Přítomni: Kořínek D., Walach L., Walach S.,

Více

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko ) vyhlašuje

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko ) vyhlašuje Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko 2014-2020) vyhlašuje 9. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Údaje o vydané územně plánovací dokumentaci od do

Údaje o vydané územně plánovací dokumentaci od do Název územně plánovací dokumentace Vydávající orgán Datum vydání Datum nabytí účinnosti Místa, kde je možno do územně plánovací dokumentace nahlédnout Územní plán obce Dolní Životice - změna č. 2 Zastupitelstvo

Více

3. VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP -VZDĚLÁVÁNÍ 2017

3. VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP -VZDĚLÁVÁNÍ 2017 Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko 2014-2020) vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko ) vyhlašuje

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko ) vyhlašuje Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko 2014-2020) vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Smiouva. o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko. Článek 1 Smluvní strany

Smiouva. o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko. Článek 1 Smluvní strany KUÍ1SP00QV23X Smiouva C-_. ).,._)- ' o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko rok Jít: kr. odb. Článek 1 Smluvní strany Moravskoslezský

Více

13.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ 2018

13.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ 2018 Místní akční skupina Opavsko z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Opavsko z.s. na období 2014-2020 vyhlašuje 13. výzvu k předkládání žádostí

Více

7.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-VZDĚLÁVÁNÍ 2018

7.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-VZDĚLÁVÁNÍ 2018 Místní akční skupina Opavsko z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Opavsko z.s. na období 2014-2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí

Více

Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k Příloha č. 1

Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k Příloha č. 1 Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k 31.12.2017 Příloha č. 1 CZ0805001 Tělovýchovná jednota Sokol Bělá, z.s. 82 10 92 5 0 5 3 1 4 74 9 83 CZ0805002 Tělovýchovná jednota

Více

16.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-VZDĚLÁVÁNÍ 2019

16.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-VZDĚLÁVÁNÍ 2019 Místní akční skupina Opavsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Opavsko na období 2014-2020 vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Budišov nad Budišovkou. Dolní Benešov. 1) 1905-1964, založena 1935 2) 1953-1971, založena 1959. 1) 11.stol - 1965, založena 1946

Budišov nad Budišovkou. Dolní Benešov. 1) 1905-1964, založena 1935 2) 1953-1971, založena 1959. 1) 11.stol - 1965, založena 1946 Budišov nad Budišovkou 1) 1905-1964, založena 1935 2) 1953-1971, založena 1959 Dolní Benešov 1) 11.stol - 1965, založena 1946 2) 1965-1972, založena 1966 3) /1948/ 1973-1976, založena 1973 4) 1977-1982

Více

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území. Místní akční skupiny Opavsko )

Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území. Místní akční skupiny Opavsko ) Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko 2014-2020) vyhlašuje 11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

DODATEK č. 46 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH

DODATEK č. 46 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH KUMSP00QUEFA DODATEK č. 46 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH o závazku veřejné služby ve veřejné linkové osobní dopravě k zajištění základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje (dále

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k Příloha č. 1

Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k Příloha č. 1 Členská základna Regionální sdružení České unie sportu v Opavě, z.s. k 31.12.2018 Příloha č. 1 CZ0805001 Tělovýchovná jednota Sokol Bělá, z.s. 82 10 92 5 0 5 1 0 1 76 10 86 CZ0805002 Tělovýchovná jednota

Více

8.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2018

8.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2018 Místní akční skupina Opavsko z.s. (Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Opavsko 2014-2020) vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2018 k

Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2018 k Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2018 k 31.12.2018 1. CZ0805001 Bělá, TJ Sokol, z.s. 1 200 2. CZ0805002 Bobrovníky, TJ Sokol, z.s. 1 200 3. CZ0805003 Bohuslavice, SK, z.s. 1 200 4. CZ0805417

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Přidělená čísla SK-TJ - variabilní symboly 2018

Přidělená čísla SK-TJ - variabilní symboly 2018 Přidělená čísla SK-TJ - variabilní symboly 2018 Poř. Var. sym. Název 1. 805001 Bělá, TJ Sokol, z.s. 2. 805002 Bobrovníky, TJ Sokol, z.s. 3. 805003 Bohuslavice, SK, z.s. 4. 805417 Bolatice, EST, z.s. 5.

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2019 k

Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2019 k Členské příspěvky SK-TJ - provedenná úhrada roku 2019 k 10.4.2019 1. CZ0805001 Bělá, TJ Sokol, z.s. 2. CZ0805002 Bobrovníky, TJ Sokol, z.s. 3. CZ0805003 Bohuslavice, SK, z.s. 4. CZ0805417 Bolatice, EST,

Více

Přidělené dotace MŠMT Můj klub pro SK-TJ z RS ČUS v Opavě k

Přidělené dotace MŠMT Můj klub pro SK-TJ z RS ČUS v Opavě k Přidělené dotace MŠMT Můj klub pro SK-TJ z RS ČUS v Opavě k 8.10.2018 Poř. Číslo Název Kč Pozn. 1. CZ0805001 Bělá, TJ Sokol, z.s. 2. CZ0805002 Bobrovníky, TJ Sokol, z.s. 3. CZ0805003 Bohuslavice, SK, z.s.

Více

12.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ BYDLENÍ 2019

12.VÝZVA MAS OPAVSKO-IROP-SOCIÁLNÍ BYDLENÍ 2019 Místní akční skupina Opavsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Opavsko na období 2014-2020 vyhlašuje 12. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE Zadavatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov telefon: 554 697 111 fax: 554 610 418 www.krnov.cz e-mail: epodatelna@mukrnov.cz Zpracovatel: Enterprise

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Opavské Slezsko

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Opavské Slezsko Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Opavské Slezsko Zpracovatel: EVS Consulting, s. r.o. Obsah 1 ZÁKLADNÍ VYMEZENÍ TURISTICKÉ OBLASTI JAKO DESTINACE CESTOVNÍHO RUCHU... 6

Více

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI MARKETINGOVÝ PLÁN NA LÉTA 2011-1014 Počet stran: 14 1 OBSAH 1 PLÁN ČINNOSTI PRO CÍLOVÉ TRHY A DLE JEDNOTLIVÝCH SPEC. CÍLŮ... 3 2 HODNOCENÍ A MĚŘENÍ ÚSPĚŠNOSTI MARKETINGOVÉHO

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA. Příprava výstavby cyklistických stezek mimo město

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA. Příprava výstavby cyklistických stezek mimo město STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Příprava výstavby cyklistických stezek mimo město Projekty bezpečných, komfortních a atraktivních cyklistických stezek na Opavsku Cyklistická doprava ve statutárních městech ČR Jihlava

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

KUMSP80RFHLT DODATEK č. 35 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH

KUMSP80RFHLT DODATEK č. 35 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH KUMSP80RFHLT DODATEK č. 35 ke smlouvě evidenční číslo 02039/2006/DSH o závazku veřejné služby ve veřejné linkové osobní dopravě k zajištění základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje (dáie

Více

Místní akční skupina Opavsko z.s. Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Opavsko pro programové období 2014 2020

Místní akční skupina Opavsko z.s. Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Opavsko pro programové období 2014 2020 1 Místní akční skupina Opavsko z.s. Místní integrovaná strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Opavsko pro programové období 2014 2020 ANALYTICKÁ ČÁST Vznik, činnost a projekty Místní akční skupiny

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Opava

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Opava Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Opava Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 0 0 8 4 4 0 0 4 IČZ smluvního ZZ 9 0 7 3 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 T 9 0 P 0 0 2 Název IČO PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V OPAVĚ PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 8.10.10 /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

Společné setkání firem s vedením MSK a obce. Karlova Studánka

Společné setkání firem s vedením MSK a obce. Karlova Studánka 20. 6. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK a obce Karlova Studánka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace Strategie

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Sportovně technická komise SR Zápis č. 23 ze dne

Sportovně technická komise SR Zápis č. 23 ze dne FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Sportovně technická komise SR 2015-2016 Zápis č. 23 ze dne 14.4.2016 Přítomni: Kořínek D., Walach L., Walach S.,

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 0 0 8 4 4 0 0 4 IČZ smluvního ZZ 9 0 7 3 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 T 9 0 P 0 0 2 Název IČO PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V OPAVĚ PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 8.10.10 /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Přítomni: Jaroslav Martinek, Jitka Vrtalová, Ivana Popelová (Asociace měst

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

Připomínkový list. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s.

Připomínkový list. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s. Číslo připomínky 1 Charita Hlučín, Lukáš 2 Charita Hlučín, Lukáš 3 Charita Hlučín, Lukáš

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno 15.3.2016 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

STRATEGIE ROZVOJE OPAVSKA. Integrovaná strategie území Místní akční skupina Opavsko

STRATEGIE ROZVOJE OPAVSKA. Integrovaná strategie území Místní akční skupina Opavsko STRATEGIE ROZVOJE OPAVSKA Integrovaná strategie území Místní akční skupina Opavsko 2008 1 Motto: Opavsko sobě 1. Strategie rozvoje MAS Opavsko 1.1. Záměr Důvodem pro vznik strategie je potřeba stanovení

Více

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU (STATISTIKY A TRENDY V INDUSTRIÁLNÍ TURISTICE) 1 TECHNICKÁ PAMÁTKA JE.. Stavba, technické zařízení nebo technické řešení jedinečné nebo zajímavé

Více

Závěrečná cyklokonference Bzenec

Závěrečná cyklokonference Bzenec Závěrečná cyklokonference Bzenec v rámci projektu Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trečianského samosprávného kraja v oblasti cyklistiky Možnosti financování aktivit a projektů v oblasti cyklodopravy

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

REKS. Stav automatizace knihoven na Opavsku

REKS. Stav automatizace knihoven na Opavsku REKS Stav automatizace knihoven na Opavsku Něco z historie OPAVA : Počátek automatizace rok 1994: listopad 1995 spuštění výpůjčního protokolu na hlavní budově 1998 spuštěn výpůjční protokol pobočka Opava

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V331 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, 1. MARKETINGOVÁ ZNAČKA A PROPAGACE Marketingová značka Kvalitní a reprezentativní materiál o městě Turistické informace Cizojazyčné

Více

Česká centrála cestovního ruchu

Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu _ 24.2.2016 Organizační struktura agentury CzechTourism 24.2.2016 2 Produktové linky CzechTourism Základní produktové linky CzT: Aktivní turismus: - cyklistika, lyže, golf,

Více

Zpráva o činnosti Místní akční skupiny Hlučínsko za rok 2015

Zpráva o činnosti Místní akční skupiny Hlučínsko za rok 2015 Zpráva o činnosti Místní akční skupiny Hlučínsko za rok 2015 V roce 2015 byl v našem spolku spojen se dvěma hlavními úkoly splnit podmínky Řídících orgánů pro udělení certifikace a dokončit práce na Komunitně

Více

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Projektová karta Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Evidenční číslo projektu Název partnera - vkladatele Název partnera zodpovědného za vyplnění či kontrolu Projektové karty

Více

Historie udělených ocenění v soutěži Vesnice roku v Moravskoslezském kraji

Historie udělených ocenění v soutěži Vesnice roku v Moravskoslezském kraji Historie udělených ocenění v soutěži Vesnice roku v Moravskoslezském kraji 1995 2017 1995 Bystřice nad Olší - Zlatá stuha - 3. místo v celostátním kole Hodslavice Zlatá stuha - Samostatné ocenění v celostátním

Více

NPPCRR Národní program podpory CR v regionech

NPPCRR Národní program podpory CR v regionech NPPCRR Národní program podpory CR v regionech MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Listopad 2016 Dotační program podpora cestovního ruchu Snahou je podpora konkurenceschopnosti destinací a podpora socioekonomických

Více

Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě Místní akční skupiny Opavsko z.s.

Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě Místní akční skupiny Opavsko z.s. Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě Místní akční skupiny Opavsko z.s. Dokument Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě MAS je dodatkem Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Seznam příloh Příloha č. 1: Příloha č. 2: Příloha č. 3:

Seznam příloh Příloha č. 1: Příloha č. 2: Příloha č. 3: Seznam příloh Příloha č. 1: Různé způsoby dopravy v ekologickém porovnání s pouţíváním soukromých automobilů při stejné délce cest a při stejném počtu přepravovaných osob na 1 km. Příloha č. 2: Vliv atmosférických

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více