Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace"

Transkript

1 Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Zápis ze 7. kola jednání Národní inovační platformy VII. Společenské výzvy Místo konání: Datum a čas konání: Velké kolegium v budově Ministerstva dopravy od 14:00 do 16:00 hod Účastníci: Přítomni: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.: Mgr. Michal Šimeček, Ph.D. Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i.: Mgr. Aleš Kroupa Horizont 2020: Ing. Naďa Koničková MV: PaedDr. Jan Vykoukal AV ČR: PhDr. Pavel Baran, CSc., doc. Ing. Daniel Münich, Ph.D., Mgr. Jiří Krejčík, Sociologický ústav AV ČR: RNDr. Tomáš Kostelecký, CSc. MPSV: Mgr. Štěpán Rezek Praha: Ing. Jakub Pechlát MŠMT: Ing. Veronika Czesaná MPO: Ing. Martin Hronza, Ing. Lešek, Ing. Marcela Příhodová Krajští zástupci: Ing. Ivana Ptáčková ÚV ČR: Ing. Jan Marek, CSc., Mgr. Klára Slanařová, Ing. Jana Fišerová, Ing. Alena Svobodová, Mgr. Lucie Kureková, Mgr. Vendula Kodetová, Omluveni: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.: Ing. Rudolf Cholava Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.: Ph.Dr. David Michalík, Ph. D. Centrum pro studium vysokého školství, v. v. i: Ing. Josef Beneš, CSc. Ústav mezinárodních vztahů, v. v. i.: doc. Ph.Dr. Jan Eichler, CSc. MZ: Mgr. Zbyněk Podhrázký MO: Ing. Pavel Vobůrka MS: JUDr. Kamil Nedvědický, PhDr. Miroslav Scheinost SPD: Ing. Jan Proksch Praha: Mgr. Vít Čaban MPO: Mgr. Jan Kulík AV ČR: doc. MUDr. Jakub Otáhal, Ph.D. TA ČR: Zbyněk Růžička, Petr Matolín

2 2 Program 1) Úvod 2) Krátké shrnutí aktuálních a plánovaných intervencí pro NIP VII. Společenské výzvy (OP Z, OP PPR, OP VVV, TA ČR) 3) Revize karty Společenské výzvy 4) Závěr Zápis z jednání 1) Zahájení úvodní slovo vedoucí oddělení S3 strategie Mgr. Kláry Slanařové Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) přivítala účastníky jednání a seznámila je s programem jednání. Informovala účastníky, že s účinností od byla usnesením vlády CŘ ze dne zrušena Sekce pro vědu, výzkum a inovace, a s tím také došlo ke zrušení pracovního místa náměstka místopředsedy vláda pro výzkum, vývoj a inovace. Nově vznikl Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Ředitelem tohoto odboru je Ing. Jan Marek, CSc. Pod tento odbor spadá Oddělení strategie S3. Dále účastníky informovala, že od je vedoucí Oddělení strategie S3 Mgr. Klára Slanařová. Představila účastníkům priority RIS3 strategie pro rok 2018: proces aktualizace RIS3 strategie; proces evaluace (Hodnotící zpráva termín , Zpráva o pokroku předkládá MMR EK, za RIS3 kapitola v této zprávě souhrnná evaluace); budoucnost RIS3 strategie v plánech Evropské komise pro období po roce V souvislosti s aktualizací RIS3 strategie vedoucí odděleni (dále jen VO) upozornila na konec programovacího období v roce Evropská komise (dále jen EK ) v následujícím období po roce 2020 i dále počítá s implementací RIS3 strategie. Koncept však není ještě zcela jasný. EK byla obecně ceněna především provázanost Národní RIS3 strategie s její krajskou dimenzí. Dále poděkovala členům NIP Společenské výzvy za revizi Karet. Dodala, že tato revize je důležitá z hlediska nastavení nových preferovaných aplikačních odvětví a znalostních domén RIS3 strategie. Na základě těchto priorit mají plynout intervence z operačních programů OP (dále jen OP), ale i programu podpory (dále jen PP), které by se měly touto strategií postupně řídit. 2) Krátké shrnutí aktuálních a plánovaných intervencí pro NIP VII. Společenské výzvy (OP Z, OP PPR, OP VVV, TA ČR) Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) vyzvala zástupce jednotlivých rezortů, aby krátce shrnuly aktuální a plánované intervence z jednotlivých OP a PP. Strana 2 (celkem 7)

3 3 MŠMT OP VVV Zástupce za MŠMT a program OP VVV představil ve zkratce účastníkům aktuální vývoj o OP VVV. Bylo řečeno, že proběhla rešerže mezi úspěšnými projekty. 20% veškerých projektů z OP VVV bylo přihlášeno za Společenské výzvy, které jsou právě spojené s NIP VII. Společenské výzvy. Šlo především o oblast medicínského výzkumu, která se do určité míry překrývá s NIP IV. Léčiva, Biotechnologie, Prostředky zdravotnické techniky a Life Sciences. MPSV OP Z Zástupce za MPSV a program OP Z ve zkratce představil Prioritní osu zaměřenou na sociální inovace Sdělil, že byly vyhlášené 3 výzvy, které podporovaly sociální inovace a zdravotní péče zaměřené na různé cílové skupiny. Pomocí nových řešení se tímto podporuje integrace znevýhodněných skupin. Dále informoval přítomné o probíhající výzvě, která je zaměřená na podporu veřejné správy, kdy orgány veřejné správy realizují pilotní inovace. Začátkem roku 2018 byla vyhlášená výzva, která je zaměřená na nová řešení sociálních inovací, u kterých je potenciál především v systémových změnách. PRAHA Zástupce za Prahu a program OP PPR řekl, že do OP je přihlášeno 9 projektů, které zahrnují doménu společenských výzev. Jedná se o projekty společenských organizací proof of concept (tzn. ověřování výsledků Va V) s tématy stárnutí populace a jejich řešení. Dále řekl, že za měsíc začnou fungovat voucherové programy žadatelé budou moci spolupracovat i na téma společenských výzev. 3) Představení grafů prezentace za období 2015 X (OP), 2016 X (PP) Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) představila grafy, které se týkaly podpory Národních inovačních platforem v OP a v PP ohledně výdajů a nákladů na jednotlivá aplikační odvětví. Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) představila grafy, které se týkaly podpory Národní inovační platformy NIP VII. Společenské výzvy v OP a v PP ohledně výdajů a nákladů na jednotlivá aplikační odvětví a programy. Dotaz 1: Dotaz padl ohledně chybějících programů Ministerstva vnitra v grafu (dále jen MV). Dále bylo sděleno, že u TA ČR se nevyskytují žádné programy ohledně bezpečnostního výzkumu, a ani nedochází k žádným překryvům mezi výzvami u TA ČR a MV. Odpověď 1: Bylo podáno vysvětlení podstaty RIS3 strategie, kde nejprve byla RIS3 strategie navázaná na OP a dále se bude postupně implementovat do dalších PP. Čeká se na koncept EK ohledně RIS3 strategie po roce Strana 3 (celkem 7)

4 4 Dotaz 2: Zda-li na TA ČR spadá podmínka ex ante kondicionalita. Odpověď 2: TA ČR nespadá pod ex ante kondicionalitu. Připomínka: Bylo zdůrazněno, že v původním konceptu RIS3 strategie nebyla oblast společenských výzev součástí strategie. Jako společenské vědy se do NIP Společenské výzvy transformovaly do RIS3 strategie na podzim v roce Dále bylo uvedeno, že tato oblast je velmi redukovaná, tudíž neúplná a s tím souvisí i vysoké podhodnocení výzkumu sociálních věd v ČR. Otázkou stále zůstává, na kolik je tuto platformu RIS3 strategie doplňovat. Dotaz na připomínku: Doplnění je myšleno rozpracovanosti témat, anebo výčtu více oblastí? Odpověď: Doplnění NIP Společenské výzvy je předmětem širší diskuze. Nejednalo by se o hloubku témat, ale spíše o rozšíření spektra témat, aby byly pokryty klíčové věci v oblasti společenských výzev. 4) Revize karty Společenské výzvy Karta č. 1 - Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) požádala Mgr. Martina Kroupu (MPSV) o shrnutí revizních připomínek, které zapracoval do této Karty. Mgr. Martin Kroupa (MPSV) seznámil přítomné s přepracováním Karty a přidáním témat, která jsou v gesci MPSV (trh práce, bezpečnost práce, utváření ceny práce, důsledky stárnutí, migrace, monitoring sociální diferenciace, problematika rodiny, hodnocení veřejné správy, atd ) Reakce: Návrh přidání nových technologií a dále doporučení k těmto tématům přizvat odborníky, jako je například RNDr. Tomáš Kostelecký, CSc. (Sociologický ústav AV ČR). Připomínka: Témata nově uvedená v Kartě jsou téměř všechny přebraná z resortu MPSV, ale u RIS3 strategie by mělo docházet spíše k prioritizaci témat. Strana 4 (celkem 7)

5 5 Reakce: Souhlasí s připomínkou ohledně prioritizace RIS3 strategie. Určitě do RIS3 strategie by se neměla překlápět resortní strategie. Primárně v RIS3 strategii jde o ekonomickou strategii, která podporuje konkurenceschopnost. Dotaz: Byl položen dotaz ohledně názvu Karty. Proč se Karta jmenuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, proč se nejmenuje například, společenské vědy, výzvy atd Reakce: Byl podpořen dotaz ohledně názvu Karty, jak od členů NIP, tak i od resortu MŠMT. Odpověď: VO vyjádřila také kladné stanovisko ke změně názvu Karty Klára, že dojde k přejmenování této karty. Závěr: Revize Karty byla členy NIP Společenské výzvy odsouhlasena, a v této fázi byla revize Karty schválená. Karta č. 2 - Ministerstvo vnitra Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) požádala PaedDr. Jana Vykoukala (MV) o shrnutí revizních připomínek, které zapracoval do této Karty. PaedDr. Jana Vykoukal (MV) seznámil přítomné s přepracováním Karty a rovněž souhlasí s přejmenováním Karty Ministerstvo vnitra na Bezpečnostní výzkum. Řekl, že bezpečnostní výzkum je nadresortní věc, která souvisí s celou státní správou nejen s resortem Ministerstva vnitra. V revizích vycházel z analýz a z hodnocení bezpečnostního výzkumu za rok Celý výzkum vychází ze společenských potřeb, z bezpečnostních hrozeb atd. Připomínka Celý text revize Karty by měl odrážet oblasti/typy výzkumu, které budou v bezpečnostním výzkumu zkoumané. Co je předmětem výzkumu. Prosba o úpravu textu a konkretizaci. K této připomínce se přiklonili i další členové NIP Společenské výzvy a rovněž podtrhli prioritizaci a konkretizaci Karty. Konkrétní výzkumná témata by se měla do karty vepsat pomocí odrážek. Strana 5 (celkem 7)

6 6 Závěr: Revize Karty bude přijata, po zapracování připomínek z jednání NIP Společenské výzvy, tak aby Karta mohla být doplněna a upřesněna. Připomínky budou sepsány v e-podobě a zaslány pomocí u na ÚV ČR a dále pak zaslány k přepracování k p. PaedDr. Janu Vykoukalovi (MV). Karta č. 3 Ministerstvo zdravotnictví Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) sdělila účastníkům, že žádná reakce ohledně revize z tohoto resortu nepřišla. 5) Dotazy pro NIP Mgr. Klára Slanařová, (ÚV ČR) zopakovala dotazy z minulého roku, které byly zaslány účastníkům NIP. Odpovědi na tyto dotazy by se měly objevit pomocí revizí v Kartách. Veškeré texty v kartách jsou následně využity poskytovateli, hodnotiteli a žadateli v nových vyhlašovaných programech. 1. Jsou témata (kap Priority výzkumu, vývoje a inovací zjištěné prostřednictvím EDP v rámci NIP) uvedená v RIS3 strategii stále aktuální? 2. Jsou aktuální zahraniční trendy srovnatelné s prioritami ČR v RIS3 strategii? 3. Změnily se ve Vaší oblasti/odvětví priority? 6) Závěr Revize Karty č.1 Ministerstvo práce a sociálních věcí byla členy NIP Společenské výzvy odsouhlasena, a v této fázi byla revize Karty schválená. Revize Karty č. 2 Ministerstvo vnitra bude přijata, po zapracování připomínek z jednání NIP Společenské výzvy, tak aby Karta mohla být doplněna a upřesněna. Dojde k přejmenování Karet z NIP Společenské výzvy; přejmenování provede ÚV ČR dle platného názvosloví. V červnu 2018 dojde k upřesnění karet. Na podzim 2018 dojde k finalizaci Karet. Možné rozšíření témat/oblastí Společenských výzev Prioritizovat témata v kartách Strana 6 (celkem 7)

7 7 Zpracoval: Ing. Jana Fišerová Schválil: Mgr. Klára Slanařová vedoucí oddělení S3 strategie Strana 7 (celkem 7)

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Zápis ze 7. kola jednání Národní inovační platformy III. Výroba dopravních prostředků Místo konání: Datum a čas konání: Velké kolegium,

Více

4. září (Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32) Mgr. Klára Slanařová Národní RIS3 manažer

4. září (Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32) Mgr. Klára Slanařová Národní RIS3 manažer Aktualizace Národní RIS3 strategie 2018 Národní inovační platforma IV. Péče o zdraví a pokročilá medicína Národní inovační platforma VII. Společenské výzvy 4. září 2018 10.00-12.00 (Ministerstvo průmyslu

Více

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Zápis ze 7. kola jednání Národní inovační platformy VI. Zemědělství a životní prostředí Místo konání: Datum a čas konání: Velké kolegium

Více

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Zápis ze 7. kola jednání Národní inovační platformy I. Strojírenství, Energetika, Hutnictví Místo konání: Datum a čas konání: Zasedací

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ. Jednání NIP II., NIP V. a NIP VI.

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ. Jednání NIP II., NIP V. a NIP VI. PRO VNITŘNÍ POTŘEBU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Číslo jednací Klikněte sem a zadejte text. Datum 11. 9. 2018 Zpracoval Ing. Alena Svobodová Linka Klikněte sem a zadejte text. Útvar S3-71310 PID Předmět /program jednání

Více

Národní inovační platformy 12. prosince 2017

Národní inovační platformy 12. prosince 2017 Národní inovační platformy 12. prosince 2017 1 PROGRAM JEDNÁNÍ 1) Informace o plnění RIS3 2) Aktualizace RIS3 strategie 3) Národní centra kompetence 4) Různé 2 NEJVÍCE PODPOŘENÉ CÍLE NÁRODNÍ RIS3 STRATEGIE

Více

Statut Řídicího výboru RIS3

Statut Řídicího výboru RIS3 Vydáno jako příloha Opatření č. 11/2018 ministryně průmyslu a obchodu Statut Řídicího výboru RIS3 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České

Více

Zápis z 4. jednání Řídicího a koordinačního výboru

Zápis z 4. jednání Řídicího a koordinačního výboru Zápis z 4. jednání Řídicího a koordinačního výboru Jednání řídil: Zapsala: Ověřil: Mgr. Radko Martínek, předseda ŘKV ministr pro místní rozvoj Lucie Aschenbrennerová, sekretariát ŘKV odbor RPS Mgr. Arnošt

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) RIS3 strategie 19. května 2014, Ostrava 9. září 2014, Brno Kritéria MMR-NOK pro zahájení implementace operačních programů schválení

Více

ZÁPIS z 6. kola jednání

ZÁPIS z 6. kola jednání ZÁPIS z 6. kola jednání Národní inovační platformy- Léčiva, Biotechnologie, Prostředky zdravotnické techniky, Life Sciences; Zemědělství a životní prostředí; Společenské výzvy Místo konání: Zasedací sál

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Datum: 8. 6. 2016 od 10:00 h. Místo: Multifunkční sál Obchodní akademie a Vyšší odborné školy sociální, Zelená 2824/40A, Ostrava Účastníci jednání viz prezenční

Více

Podpora výzkumu a vývoje v oblasti čisté mobility na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu a vývoje v oblasti čisté mobility na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu a vývoje v oblasti čisté mobility na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel Odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky ZÁPIS z 2. kola jednání Národní inovační platformy 1 Strojírenství, výroba a distribuce elektrické energie, elektrotechnika: priority pro intervence Místo konání:velké kolegium MD Datum a čas konání: 28.

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM

Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT 37451/2016-3 V Praze dne 2. února 2017 ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM k předkládání

Více

NOVINKY V OBLASTI VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V ROCE 2015 A STŘEDNĚDOBÉM VÝHLEDU

NOVINKY V OBLASTI VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V ROCE 2015 A STŘEDNĚDOBÉM VÝHLEDU NOVINKY V OBLASTI VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V ROCE 2015 A STŘEDNĚDOBÉM VÝHLEDU Ing. Dagmar Korbelová, CSc. ředitelka Odboru analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací OBSAH PREZENTACE I. Nová organizační

Více

VÝZVU Předaplikační výzkum

VÝZVU Předaplikační výzkum Č. j.: MSMT 37451/2016 V Praze dne ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Předaplikační výzkum k předkládání žádostí

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha Ministerstvo životního prostředí odbor fondů EU Č. j.: 1666/300/15 83201/ENV/15 Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí 2007 2013, konaného dne 23. listopadu 2015

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne 23. 5. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 11 ze 13 členů výboru a tajemník výboru. U hlasování č. 1 přítomno 9 ze 13 členů výboru. Od hlasování

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky ZÁPIS z 2. kola jednání Národní inovační platformy 4 Léčiva a medicínské technologie Místo konání:velké kolegium v budově Ministerstva dopravy Datum a čas konání: 16. 6. 2015, od10h do 12h Přítomni: dle

Více

RIS3 strategie inteligentní specializace Veřejné projednání Liberec, 13. května 2014

RIS3 strategie inteligentní specializace Veřejné projednání Liberec, 13. května 2014 RIS3 strategie inteligentní specializace Veřejné projednání Liberec, 13. května 2014 Program Koncept RIS3, národní RIS3 Regionální RIS3 Vertikální znalostní domény Implementační struktura Projektové záměry

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Operační program Podnikání a inovace

Operační program Podnikání a inovace Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-20200 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje, MPO 10. září 2014 Kohezní politika 2014+

Více

Aktuální stav RIS3. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015

Aktuální stav RIS3. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 Aktuální stav RIS3 Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 Národní RIS3 Schválena Vládou ČR 8.12.2014 Od 1.1.2015 implementace národní RIS3 v gesci ÚV Akční plán naplnění ex-ante kondicionality

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNTŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace Zápis ze 7. kola jednání Národní inovační platformy II. Elektrotechnika, elektronika a ICT Národní inovační platformy V. Kulturní a kreativní

Více

ZÁPIS z 5. kola jednání. Národní inovační platformy II. Elektronika, elektrotechnika a ICT

ZÁPIS z 5. kola jednání. Národní inovační platformy II. Elektronika, elektrotechnika a ICT ZÁPIS z 5. kola jednání Národní inovační platformy II. Elektronika, elektrotechnika a ICT Místo konání: Velké kolegium v budově Ministerstva dopravy Datum a čas konání: 13. 2. 2017, od 10h do 12h Účastníci:

Více

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 20. 6. 2016 od 13:00 hod. v budově C Krajského úřadu Ústeckého kraje, Stroupežnického 1326/16,

Více

Návrh zákona o řízení a kontrole veřejných financí. PhDr. Tomáš Vyhnánek

Návrh zákona o řízení a kontrole veřejných financí. PhDr. Tomáš Vyhnánek Návrh zákona o řízení a kontrole veřejných financí PhDr. Tomáš Vyhnánek Osnova Principy Nástroje řízení a kontroly Schvalovací postupy Zřízení služby IA Výroční zpravodajství Přezkoumávání hospodaření

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE TOMÁŠ KOŘÍNEK RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 26. ZÁŘÍ 2016 OBSAH PREZENTACE 1. Strategie ITI Hradecko-pardubické aglomerace 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

Zápis z Pracovního jednání PS č. 2

Zápis z Pracovního jednání PS č. 2 Zápis z Pracovního jednání PS č. 2 Místo konání: Městský úřad Žamberk Dne: 2. 3. 2015 Účastníci: Mgr. Jiří Hlava PhDr. Petra Novotná Mgr. Vratislav Šembera PhDr. Zuzana Pecháčková Mgr. Kristýna Odvárková

Více

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec,

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, 14.9.2015 Kontext inteligentní specializace EVROPA 2020 - smart, sustainable and inclusive economy Smart znalosti a inovace Sustainable

Více

Sekce Technologie 4.0

Sekce Technologie 4.0 Sekce Technologie 4.0 Strategické priority ve vztahu k OP PIK Výroční konference OP PIK 10. 12. 2018 Ing. Petr Očko, Ph.D., náměstek MPO Sekce Technologie 4.0 Základní agendy sekce Digitální ekonomika

Více

Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM PRO ITI

Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM PRO ITI ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT 37452/2016-3 V Praze dne 10. února 2017 ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM PRO

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) vedl výkonný místopředseda,

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE

S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE PhDr. Mgr. Ivo Říha S3 manažer pro Středočeský kraj Praha, 17. října 2013 Co je S3 (RIS3)? = strategie systémové podpory inovačního podnikání a konkurenceschopnosti kraje

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice. konaného dne od 16,00 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice

Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice. konaného dne od 16,00 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice konaného dne 3.12. 2018 od 16,00 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice Přítomní členové komise GTE: viz prezenční listina Starosta města L.

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 3. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 28. března 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ředitel odboru podpory MSP 5. května 2016, Praha Zkušenosti MPO s podporou z Evropských strukturálních a investičních fondů již od roku 2004 OP PIK OPPP 2004-2006 Důraz na

Více

I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti. Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o.

I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti. Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. Vymezení Plzeňské metropolitní oblasti Způsob vymezení: multikriteriální

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 14. 9. 2017 Přítomní členové RVH: prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. doc. RNDr. Jiří

Více

VÝZVU Předaplikační výzkum pro ITI

VÝZVU Předaplikační výzkum pro ITI Č. j.: MSMT 37452/2016 V Praze dne ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Předaplikační výzkum pro ITI k předkládání

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013 CÍLE A OBSAH PROGRAMU Hlavní cíl Urychlit strukturální posun ČR směrem ke znalostní ekonomice poháněné lidským kapitálem prostřednictvím investic

Více

Představení aktuálních výzev Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (PO 1, 2) Brno, 1. února 2017

Představení aktuálních výzev Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (PO 1, 2) Brno, 1. února 2017 Představení aktuálních výzev Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (PO 1, 2) Brno, 1. února 2017 Program: Výzvy: Předaplikační výzkum (PO 1) Předaplikační výzkum pro ITI (PO 1) Výzvy: Dlouhodobá

Více

11. Náklady/výdaje na VaVaI v rámci RIS3 strategie v období

11. Náklady/výdaje na VaVaI v rámci RIS3 strategie v období 11. Náklady/výdaje na VaVaI v rámci RIS3 strategie v období 2014 31.12.2017 Implementace Národní RIS3 strategie je přímo navázána na relevantní výzvy následujících dotačních zdrojů: Operační program Podnikání

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ V Praze dne 22. února 2018 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Výzvu PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM PRO ITI II k předkládání žádostí

Více

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt STRATEGIE INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Pavel Šubrt Smart Specialization Strategy S3 Strategický přístup k ekonomickému rozvoji státu/regionu (hospodářská strategie) prostřednictvím

Více

Zpráva o realizaci Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky v letech

Zpráva o realizaci Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky v letech Zpráva o realizaci Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky v letech 2015-2016 Obsah Úvod... 9 1. Národní úroveň RIS3 strategie... 10 1.1.1. Předběžná podmínka...

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a Národní inovační strategie (souhrn úkolů pro Radu pro výzkum, vývoj a inovace)

Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a Národní inovační strategie (souhrn úkolů pro Radu pro výzkum, vývoj a inovace) 272/B2 Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a Národní inovační strategie (souhrn úkolů pro Radu pro výzkum, vývoj a inovace) 1. Úvod 1.1. Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR Materiál Strategie

Více

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Kristýna Meislová [25. listopadu 2013] Agenda 1. Inteligentní specializace RIS Prahy v kontextu ČR 2. Průběh příprav

Více

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne Zápis č. 8 z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne 29.1.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Nepřítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Počet členů Řídícího

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady AV

Více

PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI

PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Statutární město Plzeň jako nositel ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 11. výzvu k předkládání projektových záměrů PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Vazba na výzvu ŘO VVV:

Více

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 6.10. 2015 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Smart akcelerátor. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015

Smart akcelerátor. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 Smart akcelerátor Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 Úvodní informace PO 2 - Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj IP 1 Zlepšování kvality a účinnosti a přístupu

Více

Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice. konaného dne 10.6. 2014, od 15,30 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice

Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice. konaného dne 10.6. 2014, od 15,30 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice Zápis z jednání Komise Geotermálního projektu Litoměřice konaného dne 10.6. 2014, od 15,30 hodin v kanceláři starosty města Litoměřice Přítomní členové komise GTE: Ladislav Chlupáč, Radek Lončák, Jiří

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 4. listopadu 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 4. listopadu 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 4. listopadu 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 4. listopadu 2015 od 10:00 hod. do 15:00 hod. v zasedacím sále vlády Úřadu vlády České republiky (Strakova akademie, nábřeží

Více

4. zasedání 29. duben 2016, Praha

4. zasedání 29. duben 2016, Praha 4. zasedání 29. duben 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 14:00 14:15 Kontrola plnění usnesení ze 3. zasedání NSK 14:15 15:00 Shrnutí jednání jednotlivých komor NSK a diskuse

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 34 Datum: 10. 1. 2014 Od do: 9.00 12.00 hodin Místo: Sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 VR TA ČR Přítomni: Omluveni: Hosté: prof. Ing. Vladimír

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR 2014+ RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj INTEGROVANÝ ROZVOJ ÚZEMÍ vymezení národních rozvojových priorit -

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání Dne 20. června 2014 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 9:30 hod. do 12:30 hod. Přítomni

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014 Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu Senát PČR 10. 4. 2014 Systém výzkumu, vývoje a inovací (VaVaI) v ČR Legislativa VaVaI zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experiment. vývoje

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu.

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu. Zápis z 18. jednání Výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 10. 2010 od 15:00 hodin v zasedací místnosti N2.903 v RegioCentru Nový

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 17. 2. 2016 od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP doc. PhDr. Václav Houžvička, Ph.D Ing. Petr Kačírek

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 10:00 10:30 Bod programu Úvod Metodické a koordinační aktivity MMR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR 10:30 11:15

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014 Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR Stráž pod Ralskem 19. března 2014 MŠMT odpovědnost za vysoké školství, vzdělávání a výzkum Systém podpory VaVaI v ČR Technologická agentura ČR organizační složka

Více

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VE 24. VÝZVĚ OP PPR

EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VE 24. VÝZVĚ OP PPR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VE 24. VÝZVĚ OP PPR Program semináře 8:00 Registrace účastníků 8:30 Zahájení semináře 8:35 Zaměření výzvy č. 24 8:55 Příprava žádosti o podporu a výběrový proces 9:10 Pravidla pro

Více

OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020

OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020 OP VVV na národní úrovni v návaznosti na H2020 Mgr. Inka VAVERKOVÁ (inka.vaverkova@msmt.cz) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Konference pro podporu regionálního rozvoje Praha 27. března 2014

Více

Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí

Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní hygienik ČR USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ

Více

MV 14 04 pril 1. Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru

MV 14 04 pril 1. Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru MV 14 04 pril 1 Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru BRNO KVĚTEN 2012 Téma jednání: Zápis z 13. zasedání Monitorovacího výboru Datum konání: 23. 5. 2012 Místo konání: Jihlava Přítomni: MUDr. Jiří

Více

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 26. října 2017, Brno Obsah I. Priority a úkoly MPO v oblasti

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne 19.04. 2018 Jednání valné hromady organizační složky MAS Uničovsko, konané 19.4.2018 od 9.00 hod v Medlově, se zúčastnili tito členové-

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Identifikační číslo zprávy: 1 Sledované období od: 1. 1. 2018 Sledované období do: 31. 12. 2018 Verze draft 01 1 1 rok 2018 Identifikace

Více

2. zasedání Národní stálé konference datum 27. března 2015, 10:00 15:15 Praha, Slovanský dům

2. zasedání Národní stálé konference datum 27. března 2015, 10:00 15:15 Praha, Slovanský dům název 2. zasedání Národní stálé konference datum 27. března 2015, 10:00 15:15 místo účastníci přílohy zápisu Praha, Slovanský dům viz prezenční listina 1. Prezenční listina, 2. Schválený program jednání,

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č. 6-2015 z 6. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2015/2016 Termín: 21. 9. 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha 1) Nepřítomni: viz prezenční listina

Více

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického pokynu pro hodnotitele a externí experty 1. Úvod Pracovní

Více

Výzkum v oblasti BOZP, ergonomie a prevence rizik. David Michalík

Výzkum v oblasti BOZP, ergonomie a prevence rizik. David Michalík Výzkum v oblasti BOZP, ergonomie a prevence rizik David Michalík VÚBP, v.v.i. významná rezortní výzkumná instituce Už více než 60 let existence Zřizovatel Ministerstvo práce a sociálních věcí (z. č. 341/2005

Více

Naplňování Národní strategie Zdraví 2020

Naplňování Národní strategie Zdraví 2020 Naplňování Národní strategie Zdraví 2020 MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví USNESENÍ VLÁDY ČR č. 23 ze dne 8. 1. 2014 V l á d a I. bere na

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 14. 2. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky,

Více

ZÁPIS z 6. kola jednání. Národní inovační platforma I. Strojírenství, energetika a hutnictví

ZÁPIS z 6. kola jednání. Národní inovační platforma I. Strojírenství, energetika a hutnictví ZÁPIS z 6. kola jednání Národní inovační platforma I. Strojírenství, energetika a hutnictví Národní inovační platforma III. Výroba dopravních prostředků Místo konání: Zasedací místnost v budově Ministerstva

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více