NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY"

Transkript

1 NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

2 01 Montáž okapové hrany V případě prezentovaného řešení střešní konstrukce (po dřívějším přiříznutí okapové hrany), montujeme na délku odpovídající délce krokví okapovou hranu na její přední část. 03 Trasování montáže žlabových háků V závislosti na použitém okapovém systému a hlavně na druhu použitých žlabových háků, je možné provést trasování na podokapním žlabu nebo na krokvích. 02 Montáž podokapního žlabu 04 Montáž háků Podokapní žlab je nestandardním svým oplechováním a to s ohledem na různé rozměry okapové hrany. Jeho hlavním úkolem je chránit a zakryt okapovou hranu. Nejčastěji se vyskytuje ve formě profile L, případně i s vodní drážkou.

3 05 Montáž okapnice Okapnice je velmi důležitým konstrukčním prvkem střechy, který je zodpovědný za ventilaci a za odvádění vodního kondenzátu zpoza plechu k okapovému systému. Proto úlohu okapnice nesmíme podceňovat. Správné provedení tohoto prvku střechy ve velké míře rozhoduje o trvanlivosti a životnosti střechy jako celku. 07 Montáž kontra latí Za účelem zvětšení bezpečnosti na nebedněné střeše by se měla montáž podstřešní vrstvy a kontra latí provádět po etapách posunem směrem od okapnice ke hřebeni pásů, které odpovídají efektní šířce fólie nebo podkladního pásu SBS. V souladu s normou DIN 4108 musí velikost ventilačního průřezu při okapnici tvořit 0,2% celkové plochy střechy (pokud výrobce materiálů pro podstřešní vrstvy nedoporučuje větší), avšak ne méně než 200 cm 2 na 1 metr šířky střechy. 06 Ukládání a montáž podstřešní vrstvy Podstřešní vrstva spolu se střešní krytinou rozhodují o těsnosti a spolehlivosti střechy jako součásti stavby. Podstřešní vrstva může být provedena na různý způsob v závislosti na použitém materiálu: fólie s nízkou difúzí vodních pár fólie s vysokou difúzí vodních pár montovaná na krokvích fólie s vysokou difúzí vodních pár montovaná na bedněné střechy asfaltová hydro izolace montovaná na bedněné střechy podkladní pásy SBS. 08 Montáž startovací laty První lata, nazývaná také startovací, je asi o 30 mm vyšší, než ostatní. Rozestup os mezi první a další latou by měl být 290 mm.

4 09 Montáž ostatních latí Rozestup mezi osami latí pod plechovou střešní krytinu by měl být cca 350 mm. 11 Montáž prvků štítu V závislosti na typu použitého štítu nyní montujeme buď vrchní část štítu WZR-150V, nebo okap štítu WZN-150V. DOPORUČENÍ Ke zjednodušení montáže plechové střešní krytiny spolu s hřebenáči doporučujeme připravit délku krokví od okapnice až ke hřebeni k plným délkám modulů 350 mm. 10 Montáž podokapních žlabu Podokapní žlab má za úkol směrovat vodu ze srážek a vodu z tajícího sněhu a ledu udržujícího se na povrchu střechy, do okapového systému. 12 Montáž prvního modulu V případě, že si zvolíte způsob montáže plechové střešní krytiny Venecja shora dolů, klademe na linii okapnice první modul (startovací) a připevňujeme jej k podkonstrukci pomocí dvou farmářských vrutů 4,8x35 mm. V nabídce firmy Budmat se nacházejí standardní podokapní žlaby PN-15 a PN-17 s délkou 2 mb.

5 13 Spojování dvou startovacích modulů od čela Následně další startovací modul spojujeme s předcházejícím od čela pomocí vrutů na připevňovaní plechů 4,8x19 mm (rozteč zavitu 2 mm, průměr vrtáku menší nebo rovný 3 mm). Pro tento účel má plechová střešní krytina Venecja speciálně navržené a vyrobené misky a montážní otvory. Díky tomu je ulehčena práce instalatérů, kteří nemusí dlouho a pracně vrtat 2 nebo 4 plechy. VELMI DŮLEŽITÉ JE, ABY BYLA SPRÁVNĚ NASTAVENÁ SPOJKA ŠROUBOVÁKU TAK, ABY NEBYLO PŘERUŠENO SPOJENÍ. 15 Pořadí kladení modulů v uzlu K správnému namontování modulů v uzlu a použití technologických montážních otvorů, je nutné bezpodmínečně dodržovat správné pořadí modulů. V případě montáže modulu zprava doleva povrchu střechy, je nutné myslet na podkládání modulů. Vruty zelené barvy 4,8x19 mm na vzájemné spojování modulů (plech - plech), vruty červené barvy 4,8x35 mm na spojování modulů s podkonstrukci střechy (plech - dřevo). 14 Montáž dalšího startovacího modulu k podkonstrukci Po správném spojení od čela, modul připevňujeme k podkonstrukci pomocí farmářského vrutu 4,8x35 mm. 16 Spojování dalších modulu od čela Následně spojujeme další moduly směrem od okapnice ke hřebeni, vždy přitom pamatujeme na to, že nejdřív spojujeme další moduly od čela a teprve potom připevňujeme modul k podkonstrukci pomocí příslušných farmářských vrutů 4,8x35 mm. V případě plechové střešní krytiny Venecja jsou obzvlášť ceněny připravené montážní otvory. Díky nim je montáž mnohem rychlejší, méně pracná a maximálně omezuje množství pilin (především při provrtání 4 uzlu 5 4 plechů).

6 17 Jedno ze správných řešení větracích otvorů střešního pláště Na fotografii je zobrazen jeden ze způsobů větrání střešního pláště. Jedná se o jedno z nejčastěji používaných řešení zavinutí základné vrstvy krytí na podokapní žlab a dodatečné použití těsnění na podokapním žlabu ve velké míře blokuje tuto ventilaci a kvůli tomu zkracuje životnost střechy. 19 Montáž úžlabí Úžlabí musí mít takovou šířku, aby po něm mohla volně stékat voda. V nabídce firmy Budmat je dostupné úžlabí RK-30. Vzhledem k minimálnímu posouvání jednotlivých stýkajících se střešních ploch od sebe se vyhněte montáži pomocí farmářských vrutů. Mnohem lepším řešením je montáž pomoci příponek, díky čemuž bude úžlabí těsné. Za účelem dodatečného utěsnění úžlabí použijte samolepící klínové těsnění a namontujte jej tak, aby se přepona těsnění nacházela při břehu úžlabí. 18 Šikmé řezaní modulu plechové střešní krytiny při použití správného nářadí Na řezání pozinkovaných ocelových plechů je nezbytné použit příslušné nářadí, jako např. manuální nůžky nebo prostřihovač. Je zakázané používat uhlové brusky, které v důsledku termického procesu během řezání poškozují zinkovou vrstvu a poškozují lak na řezaných okrajích. 20 Montáž modulů v úžlabí Obdobně jako v případě vrcholových okrajů, i v oblasti úžlabí je potřeba přiříznout moduly plechové střešní krytiny Venecja pomocí příslušného nářadí tak, aby mezi okraji plechů zůstala štěrbina cca 200 mm.

7 21 Vzorová montáž oplechování komína Tato fotografie zobrazuje řešení oplechování komína podobné jako v případě oplechování střešních oken. Vzhledem k různým rozměrům, poloze a sklonu povrchu, je k oplechování komína nutno přistupovat jako k nestandardnímu obrábění. Vzhledem k termické práci komína a práci střešních ploch pod tlakem větru a sněhu, by mělo být oplechování komína rozděleno do dvou částí: první, která spolupracuje s krytinou a druhou, která spolupracuje s komínem. 22 Montáž modulů okolo komínu a na celé ploše střechy Níže je zobrazeno schéma doporučeného rozmístění vrutů na ploše střechy. 23 Montáž hřebenáčů Před montáží hřebenáčů je potřeba zabezpečit střechu před průnikem vody a sněhu pod povrch střechy a současně zajistit odvětrávání střechy. Je potřeba si pamatovat, že na 1 metr šířky hřebene musí odvětrávací průřezy ventilačních otvorů štěrbiny tvořit 0,05 % povrchu střechy (jedné plochy), avšak ne méně, než 50 cm 2. To znamená, že používání populárních těsnicích tmelů ve velké míře blokuje odvětrávání střechy a současně zkracuje životnost střechy. 24 Hřebenáč GSV Pro ještě větší zdůraznění výjimečného vzhledu plechové střešní krytiny společnost Budmat vytvořila hřebenáč GSV. Jeho výjimečnou vlastností a zároveň předností je přizpůsobení rozestupu protlačení k šířce vln. Vruty zelené barvy 4,8x19 mm na vzájemné spojování modulů (plech - plech), vruty červené barvy 4,8x35 mm na připevňování modulů k podkonstrukci střechy (plech - dřevo).

8 25 Správné nošení modulu Na vedlejší fotografii je zobrazeno, jak správně nosit moduly Venecja. Tímto způsobem během nošení zachováme původní formu překrytí modulů. Díky tomu budou spojení neobvykle těsná a estetická. 26 Nesprávné nošení modulu Na vedlejší fotografii je zobrazeno nesprávné nošení modulů plechové střešní krytiny Venecja. 27 Na hotové střešní ploše umožňuje plechová střešní krytina VENECJA velmi jednoduchou demontáž a montáž modulů v případě nutnosti je vyměnit, namontovat nebo vyměnit okna, výlezy apod. Možnosti montáže: zprava, zleva, zdola, shora střešní plochy.

9 BUDMAT Bogdan Więcek Płock, Otolińska 25 Projekt a realizace: BUDMAT Marketing Foto: BUDMAT Marketing, ARTLINE Marek Bartuś Datum provedení 2014 UPOZORNĚNÍ: Katalog produktů BUDMAT Venecja návod na montáž modulové plechové střešní krytiny není obchodní nabídkou podle obchodního zákoníku, jedná se pouze o vzorovou prezentaci a popis výrobků společnosti BUDMAT. Barvy výrobků prezentovaných v katalogu se mohou lišit od skutečných barev. Autorská práva spojená s tímto katalogem jsou chráněna v souladu se Zákonem o autorských a příbuzných právech ze dne 4. února 1994 (Sb. z r č. 24). Použití, kopírování a šíření materiálů v něm obsažených, včetně fotografií, obrázků, grafiky apod. jsou omezeny autorským právem. BUDMAT 2014

Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look

Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look 1. Doprava Modulová střešní krytina Zet look se dodává na nevratných europaletách. Dodání objednaného materiálu nevyžaduje speciální dopravu.

Více

BORGA Elegant - montážní návod

BORGA Elegant - montážní návod BORGA Elegant - montážní návod BORGA s.r.o. Popůvky u Brna 203, 664 41 Troubsko tel.: 547 222 999 e-mail: info@borga.cz IČ: 26243521, DIČ: CZ26243521 fax: 547 211 431 www.borga.cz BORGA Elegant - montážní

Více

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top.

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top. Royal Revoluce finské technologie Střešní krytina Royal. Profil vyrobený finskou technologií, jedinečný ve svém tvaru, funkci a estetice. TileTech Výhody střešní krytiny Royal 6 1 2 1 2 3 3 Profil má výjimečnou

Více

KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE

KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE Kde se s nimi setkáme Vyskytují se převážně: - na střechách budov - na průčelí budov Kde se s nimi setkáme Střechy budov: - ţlaby - lemy střešních oken - sněhové zachytače

Více

Položkový soupis prací a dodávek

Položkový soupis prací a dodávek Díl: 9 Ostatní konstrukce, bourání 4 095,00 1 900-001 Odstranění stávajícího potrubí odvětrání, pod střešním pláštěm m 23,40000 25,00 585,00 Vlastní 9*2,60 23,40000 2 900-002 D+M nové odvětrávací potrubí

Více

Zastřešení panelového domu plechovou střechou

Zastřešení panelového domu plechovou střechou Zastřešení panelového domu plechovou střechou Litoměřice Topolčianská 419 POPIS Revitalizace střešního pláště panelového domu v ul. Topolčianská v Litoměřicích řeší přeměnu jednoplášťové ploché střechy

Více

INSTRUKCE PRO MONTÁŽ PLECHOVÝCH STŘEŠNÍCH KRYTIN BRATEX

INSTRUKCE PRO MONTÁŽ PLECHOVÝCH STŘEŠNÍCH KRYTIN BRATEX INSTRUKCE PRO MONTÁŽ PLECHOVÝCH STŘEŠNÍCH KRYTIN BRATEX 1. Úvod Děkujeme Vám za zakoupení střešní krytiny vyrobenou společností BRATEX. Námi vyrobené střešní plechové krytiny se vyznačují vysokými nároky

Více

Montážní návod. E.P.System, spol.s.o Místecká kasárna Areál A Palkovická, , FM Tel./Fax:

Montážní návod. E.P.System, spol.s.o Místecká kasárna Areál A Palkovická, , FM Tel./Fax: Montážní návod E.P.System, spol.s.o r Místecká kasárna Areál A Palkovická, 738 01, FM Tel./Fax:731 860 332 www.epsystem.cz 1. Úvod Obsah Střešní tašková tabule a trapézové plechy jsou vyráběny na nejmodernějších

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 6

Více

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o.

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Jihlavská 2134 594 01 Velké Meziříčí Risto Mäki tel. (+420) 602 719 510 Jarmila Denková tel. (+420) 725 031 562 e-mail: weckman@seznam.cz

Více

Montážní návod střešní krytiny HALNY

Montážní návod střešní krytiny HALNY Montážní návod střešní krytiny HALNY MONTÁŽNÍ NÁVOD střešní krytiny HALNY ve formátu *.pdf naleznete zde. 1. VYPRACOVÁNÍ KLADEČSKÉHO PLÁNU Střešní krytina HALNY je vyráběna v délkách dle délkové specifikace

Více

LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY XENA Výška prolisu 350 mm 1100 mm 15/20/25 mm 39/44/49 mm 6000 mm 470 mm Min. sklon střechy 12 ROXANA Výška prolisu 1100 mm 15/20/25 mm 39/44/49 mm 6000 mm 520 mm Min. sklon střechy

Více

NABÍDKOVÝ ROZPOČET REKAPITULACE ROZPOČTU

NABÍDKOVÝ ROZPOČET REKAPITULACE ROZPOČTU NABÍDKOVÝ ROZPOČET Stavba: Objekt č.p. 200, ulice Slánská v obci Brandýsek - generální oprava střešního pláště Zadavatel: OÚ Brandýsek REKAPITULACE ROZPOČTU Kód Popis Cena celkem bez DPH DPH 21% Cena celkem

Více

Na střeše, na fasádě. Na střeše, na fasádě. Obsah. Na střeše, na fasádě. Materiály. Trapézové plechy TRB-6, TRB-8, TRB-8/1170, TRB-12

Na střeše, na fasádě. Na střeše, na fasádě. Obsah. Na střeše, na fasádě. Materiály. Trapézové plechy TRB-6, TRB-8, TRB-8/1170, TRB-12 Obsah Na střeše, na fasádě Na střeše, na fasádě Materiály TRB-6, TRB-8, TRB-8/1170, TRB-12 TRB-12/1120, TRB-14/1080, TRB-18/1100 TRB-18/1124, TRB-30/1100, TRB-35, TRB-35/1035 TRB-35/1050, TRB-45, TRB-50,

Více

Tašková krytina SPEKTRUM Montážní návod

Tašková krytina SPEKTRUM Montážní návod www.balex.eu Tašková krytina SPEKTRUM Montážní návod Hradec Králové Vážní 1097 500 03 Hradec Králové tel.: +420 495 543 267 fax: +420 495 482 683 Plzeň Zahradní 173/2 (areál bývalé papírny) 326 00 Plzeň

Více

CENÍK RUUKKI HYYGGE

CENÍK RUUKKI HYYGGE www.ruukkistrechy.cz CENÍK RUUKKI HYYGGE CENÍK PLATNÝ OD 19. 05. 2018 Ruukki Hyygge Ruukki Hyygge je inovativní střešní krytina, která se díky jednoduché a elegantní formě řadí k moderním architektonickým

Více

Rádce Střešní plechy

Rádce Střešní plechy Rádce Střešní plechy 1 Okrajový plech bez vodní drážky postranní ukončení šikmých a plochých střech s použitím asfaltových šindelů vzdálenost okapnice/zeď min. 20 mm připevnění těsnícími šrouby A2/A2 Pomocí

Více

Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev.

Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev. Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev. Spojování a těsnění podstřešních membrán. Jan Rypl, manažer aplikací, tel.: +420 602194045, rypl@juta.cz, www.juta.cz, oficiální člen Řemeslné

Více

Plochá střešní taška NIBRA F 7

Plochá střešní taška NIBRA F 7 Plochá střešní taška NIBRA F 7 Technická data Plochá střešní taška NIBRA F7 Výrobce Nelskamp (D) Celková délka ~ 57, cm Celková šířka ~ 5,7 cm Střed. krycí délka Střed. krycí šířka ~ 0, cm Spotřeba na

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Krytina Eternit je vyráběna v souladu s evropskou harmonizovanou normou EN 492: Vláknocementové desky a tvarovky, která stanovuje požadavky na vláknocementové desky pro střešní krytinu

Více

MALOOBCHODNÍ CENÍK (ceny jsou bez DPH) PLATNOST OD 1.10.2006

MALOOBCHODNÍ CENÍK (ceny jsou bez DPH) PLATNOST OD 1.10.2006 Klempířské výrobky cena Kč bez Nákres výrobku Název Nákres výrobku Název DPH cena Kč bez DPH 1. Hřeben rovný 7. Krycí plech spoje 149,00 kč/mb A = 140 mm 179,00 kč/mb A = 190 mm 209,00 kč/mb 8. Nadedveřní

Více

SKLADBY ŠIKMÝCH STŘECH

SKLADBY ŠIKMÝCH STŘECH Návrh DHV v souladu s požadavky: Pravidla pro navrhování a provádění střech CKPT Směrnice ČHIS 03 České hydroizolační společnosti Technické podklady výrobců Návrh DHV stanovuje projektant na základě: bezpečný

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.8 Realizace klempířských prací a dovedností

Více

Montážní návod plechových střešních krytin

Montážní návod plechových střešních krytin Montážní návod plechových střešních krytin 1. Druhy střešních krytin. Předmětem návodu je montáž střešních krytin. Střešní plechy SAFIR 350 a SAFIR 400, KRON 350 a KRON 400, které jsou vyráběny z žárově

Více

MODULÁRNÍ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA

MODULÁRNÍ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA MODULÁRNÍ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA Modulární plechová střešní krytina Zet (v podobě taškových tabulí) se zřetelně liší od řešení, která jsou k dispozici na trhu. Řada vlastností, které jsou pro ni charakteristické,

Více

Návod k montáži taškových krytin XENA a ROXANA

Návod k montáži taškových krytin XENA a ROXANA Taškové krytiny XENA a ROXANA vyrábíme na moderních profilovacích linkách. Pro jejich výrobu používáme vysoce kvalitní vstupní materiál ocelový plech 0,5 mm, S280, Zn 275 s povrchovými úpravami PE 25,

Více

Střešní systém Bramac 7 Přehled a ceník prvků - 2008

Střešní systém Bramac 7 Přehled a ceník prvků - 2008 STŘECHA, TO JE Střešní systém Bramac 7 Přehled a ceník prvků - 2008 STŘECHA, TO JE 1 Střešní systém Bramac 7 Zásady pro navrhování střešního systému Bramac 7 Střešní systém Bramac 7 je založen na upravené

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

Stručný technický popis systému. LindabRoof. Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech -

Stručný technický popis systému. LindabRoof. Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech - Stručný technický popis systému LindabRoof Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech - Vypracoval: Ing. Petr Hynšt Lindab s.r.o. Telefon: 233 107 200 Fax: 233 107 251 Na Hůrce 1081/6

Více

Střešní plechová krytina

Střešní plechová krytina Střešní plechová krytina Doprava, skladování a manipulace Doprava a skladování Technicko montážní návod Dopravu materiálu k zákazníkovi zajišťujeme nákladním vozidlem s hydraulickou rukou. Krytina je dodávaná

Více

Tašková krytina SPEKTRUM

Tašková krytina SPEKTRUM www.balex.eu Tašková krytina SPEKTRUM Montážní návod Hradec Králové Vážní 1097 500 03 Hradec Králové tel.: +420 495 543 267 fax: +420 495 482 683 1 Plzeň Zahradní 173/2 (areál bývalé papírny) 326 00 Plzeň

Více

STŘEŠNÍ SYSTÉM BENDERS

STŘEŠNÍ SYSTÉM BENDERS STŘEŠNÍ SYSTÉM BENDERS Střešní systém Benders Ceník Ceník Platný od 1. 4. 2014 bendersdach.cz benders.cz 1 Příslušenství a bezpečnostní prvky Benders Hřebenáč rozdělovací křížový Hřebenáč pro snižující

Více

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13 Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifikovaného asfaltu - zejména pro šikmé střechy, - s působivým vzhledem posypu, - s vysokou hydroizolační spolehlivostí, - pro sanace i nové střechy Červená klasická RDI

Více

LindabRoof systém pro přestřešení plochých střech

LindabRoof systém pro přestřešení plochých střech LindabRoof systém pro přestřešení plochých střech Problémy plochých střech... ...a naše řešení - chráněné užitným vzorem č.15151 ...představuje - komplexní systém šikmé střechy od jednoho dodavatele -

Více

Děkujeme Vám, že jste si vybral na pokrytí svého objektu pálenou střešní krytinu Tondach. Na základě

Děkujeme Vám, že jste si vybral na pokrytí svého objektu pálenou střešní krytinu Tondach. Na základě Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral na pokrytí svého objektu pálenou střešní krytinu Tondach. Na základě Vámi zaslaných podkladů jsme pro Vás připravili detailní rozpis materiálů na dodávku

Více

Střešní systém Benders

Střešní systém Benders Střešní systém Benders Ceník platný od 1. 4. 2012 bendersdach.cz benders.cz 1 Příslušenství a bezpečnostní prvky Benders Hřebenáč rozdělovací křížový Oplechování střešního výlezu Hřebenáč pro snižující

Více

STŘECHA, TO JE. Záruka na funkčnost střešního systému Bramac

STŘECHA, TO JE. Záruka na funkčnost střešního systému Bramac STŘECHA, TO JE Záruka na funkčnost střešního systému Bramac Záruka na funkčnost střešního systému Bramac Nyní navíc 15 let klidu a jistoty Nutná podmínka! Možné detaily Vaší střechy a prvky, které Nutná

Více

Návod na montáž trapézových plechů

Návod na montáž trapézových plechů Návod na montáž trapézových plechů Trapézové plechy XTP18, XVP18, XTP35, XVP35 vyrábíme na moderních profilovacích linkách. Pro jejich výrobu používáme vysoce kvalitní vstupní materiál ocelový plech 0,5

Více

Krytinu GERARD doporučujeme pokládat v dvouplášťové odvětrávané střešní skladbě. Provádíme tedy pojistnou hydroizolaci, kontralatě a roznášecí latě.

Krytinu GERARD doporučujeme pokládat v dvouplášťové odvětrávané střešní skladbě. Provádíme tedy pojistnou hydroizolaci, kontralatě a roznášecí latě. 1. Laťování v ploše Krytinu GERARD doporučujeme pokládat v dvouplášťové odvětrávané střešní skladbě. Provádíme tedy pojistnou hydroizolaci, kontralatě a roznášecí latě. Výrobcem doporučený rozměr kontralatí

Více

VarioSole SE. Instalační návod

VarioSole SE. Instalační návod Instalační návod VarioSole SE Na střechy Orámované moduly Vertikálně Horizontálně Zóna zatížení sněhem I IV Cementové střešní tašky Vlnité střešní tašky Hladké střešní tašky Břidlicové střešní tašky Živičné

Více

Montážní Návod Střešní krytina EB4 - Šupina

Montážní Návod Střešní krytina EB4 - Šupina ` www.ekoternit.cz +420 732456422 info@ekoternit.cz Montážní Návod Střešní krytina EB4 - Šupina Podklad Krytiny Str. 2 Obrázek 1 Montáž šablon EKOternit se provádí na bednění z desek OSB 3, nebo ze vzduchosuchých

Více

Sada 1 Klempířská technologie

Sada 1 Klempířská technologie S t ř e d n í š k o l a s t a v e b n í J i h l a v a Sada 1 Klempířská technologie 20. Závětrné lemování střech Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice 2. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

Šikmé střechy Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec; Ing. Ivan Misar, Ph.D. 537 +420 724 258 500, marek.novotny.izolace@email.cz www.izolace.cz; www.awal.cz 1 2 3 Historické řešení Původní historické

Více

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Ekonomické řešení pro nové stavby i rekonstrukce Člen MONIER GROUP 1 ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Alpská taška Classic Standard je charakteristická svým elegantním a symetrickým

Více

Střešní systém Bramac 7 Řešení pro šikmé střechy od sklonu 7

Střešní systém Bramac 7 Řešení pro šikmé střechy od sklonu 7 Střešní systém Bramac 7 Řešení pro šikmé střechy od sklonu 7 Střešní systém Bramac 7 Zásady pro navrhování střešního systému Bramac 7 Střešní systém Bramac 7 je založen na upravené betonové střešní tašce

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý podklad. Podklad je tvořen obvykle

Více

Trapézové plechy Montážní návod

Trapézové plechy Montážní návod www.balex.eu Trapézové plechy Montážní návod Hradec Králové Vážní 1097 500 03 Hradec Králové tel.: +420 495 543 267 fax: +420 495 482 683 Plzeň Zahradní 173/2 (areál bývalé papírny) 326 00 Plzeň - Slovany

Více

Funkce. Vlastnosti. Balení

Funkce. Vlastnosti. Balení Funkce Vlastnosti Balení Barva Značení Podstřešní k ochraně podstřešních konstrukcí, podstřešních tepelných izolací a podstřešních prostor před vlhkostí z deště a sněhu, před prachem a sazemi a před nepříznivými

Více

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 011 aktuální na stavbě NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE BITUWELL B&W - Dach+Wand s.r.o. Fučíkova 33 CZ - 67 01 Králův Dvůr IČO: 5045971 mob.: 603 891 801 mob.: 603 935 936

Více

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY Klasický vzhled v moderním provedení Člen MONIER GROUP Velkoformátová krytina Bramac Reviva Povrchová úprava BRAMAC PROTECTOR REVIVA (RE) Velkoformátová betonová taška

Více

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal.

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. CEMBRIT Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. 10,1 ks/m 2 32,30 400x400 tl. 4mm pro překrytí 85 mm Česká šablona - Betternit,

Více

STŘEŠNÍ SYSTÉM BRAMAC VČETNĚ DOPLŇKŮ

STŘEŠNÍ SYSTÉM BRAMAC VČETNĚ DOPLŇKŮ STŘEŠNÍ SYSTÉM BRAMAC VČETNĚ DOPLŇKŮ Přehled a ceník prvků - 2012 Platí od 1. března 2012 Člen MONIER GROUP Alpská taška Classic, červenohnědá + Solární kolektor Bramac BSK 10 2 OBSAH Inteligentní střešní

Více

ONDUSTEEL A ONDUTECH. lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem. lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem.

ONDUSTEEL A ONDUTECH. lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem. lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem. ONDUSTEEL A ONDUTECH lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem terrakota břidlice hnědá černá červená zelená modrá lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem terrakota břidlice hnědá

Více

ROYAL RAPID SMART REGENT

ROYAL RAPID SMART REGENT MONTÁŽNÍ INSTRUKCE ROYAL RAPID SMART REGENT VELKOPLOŠNÉ STŘEŠNÍ KRYTINY a TECHNICKÉ ÚDAJE: RAPID REGENT ROYAL SMART Standardní délka tašek: 460 mm 350 mm 400 mm 350 mm Skladební šířka: 1,08 m 1,10 m 1,00

Více

MODULOVÁ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA

MODULOVÁ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA MODULOVÁ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA Obsah Proč si zvolit modulovou plechovou střešní krytinu? Proč zvolit modulovou plechovou střešní krytinu Venecja? Modul plechové střešní krytiny Venecja Inovační řešení

Více

TECHNICKÁ PŘÍRUČKA PRO STŘEŠNÍ SYSTÉMY PREFA

TECHNICKÁ PŘÍRUČKA PRO STŘEŠNÍ SYSTÉMY PREFA TECHNICKÁ PŘÍRUČKA PRO STŘEŠNÍ SYSTÉMY PREFA STŘECHY FASÁDY SOLAR WWW.PREFA.COM OBSAH TVARY STŘECH TVARY VIKÝŘŮ/STŘEŠNÍ SKLONY SKLADBY STŘECH PODKLADNÍ VRSTVY A SPODNÍ KONSTRUKCE 7 DOPORUČENÉ KONSTRUKCE/S

Více

Systém sněhových zábran střešních krytin SATJAM montážní návod

Systém sněhových zábran střešních krytin SATJAM montážní návod Systém sněhových zábran střešních krytin SATJAM montážní návod www.satjam.cz OBSAH I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ................................................... 2 II. NÁVRH SYSTÉMU U OKAPNÍ HRANY (krytiny

Více

BALEXTHERM soft. www.balex.eu. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod

BALEXTHERM soft. www.balex.eu. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod BALEXTHERM soft Nadkrokevní izolace šikmé střechy Montážní návod BALEXTHERM soft Nadkrokevní izolace šikmé střechy Základní informace o výrobku Izolační materiál Obložení Celková šířka Krycí šířka Standardní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy F a G 2 u budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma

Více

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních

Více

INVESTOR: Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, Dolní Poustevna D TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ NÁZEV STAVBY:

INVESTOR: Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, Dolní Poustevna D TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ NÁZEV STAVBY: Correct BC, s.r.o., E. Krásnohorské 1339/15, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 250 285 88, DIČ: CZ25028588 Bankovní spojení: Raiffeisen bank, a.s., Ústí n.l., č.ú.: 913 657 3001 / 5500 Tel./fax: 475 200 977 e-mail:

Více

CZECOVER s.r.o. Leskovská 487, 793 12 Horní Benešov, Česká republika tel./fax: +420 554 725 837, e-mail: info@czecover.cz www.czecover.

CZECOVER s.r.o. Leskovská 487, 793 12 Horní Benešov, Česká republika tel./fax: +420 554 725 837, e-mail: info@czecover.cz www.czecover. NÁVOD K MONTÁŽI STŘEŠNÍ KRYTINY CZECOVER CZECOVER s.r.o. Leskovská 487, 793 12 Horní Benešov, Česká republika tel./fax: +420 554 725 837, e-mail: info@czecover.cz www.czecover.cz Všeobecná doporučení Doporučené

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 8

Více

FSC AL, FSC 21 a FSC 24

FSC AL, FSC 21 a FSC 24 Návod k montáži termických kolektorů FSC 21-2013 AL, FSC 21 a FSC 24 pomocí montážních sad pro uchycení na šikmou střechu: Platný od 1.1.2011 - NS 10-1, NS 10-2, NS 10-3 OBSAH 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE 2.

Více

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Platí pro typy solárních kolektorů: - BSK nadstřešní vertikální - BSK nadstřešní horizontální POZOR!!!! Ve vodorovné poloze a sklonu menším než 15

Více

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ min. 50mm min.100 ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD MI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ KONTRA 1. VRSTVA IZOLACE ROCKWOOL MEZI MI : 160 mm 40mm 160 50 POZEDNICE 180140mm OKAPNIČKA HYDROIZOLACE

Více

Ceník pásek a podstřešních fólií

Ceník pásek a podstřešních fólií Difúzní fólie bez aplikační pásky Datum poslední úpravy: 11.6.2012 Ventia Bronze Ventia Gold Název Popis Rozměr Paleta Mj Ventia Titanium Ventia Platinium Ventia Metal** Vaxo XL Difúzní fólie s aplikační

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 9

Více

BORGA DOPLŇKY spojení plechů Kč/ks Spojovací šroub D14 4,8 x 19 mm 1,70

BORGA DOPLŇKY spojení plechů Kč/ks Spojovací šroub D14 4,8 x 19 mm 1,70 0% 0% trapezy Profilované plechy ELEGANT plech Kč/m 2 krycí šířka 1080 mm 0,45 mm P30 169,- délka vlny 350 mm 0,5 mm P30 189,- výška 26 mm 0,5 mm P30 MAT 214,- Tvarované těsnění Elegant (kč/ks) 34,- plech

Více

10º 15º 20º 25º 30º 35º 40º 45º 50º 55º 60º > 60º

10º 15º 20º 25º 30º 35º 40º 45º 50º 55º 60º > 60º S T Ř E C H Y kreslení střech Střechy chrání budovy před přímými atmosférickými vlivy, zajišťují požadavky vnitřního prostředí tvarově a esteticky ukončují stavbu Stavební objekty mají různé druhy střech,

Více

4 5 6 7 8 BRAMAC Název Spotřeba Kč bez DPH Bramac MAX Taška základní 1/1 7,5 ks / m 2 36,30 Taška půlená 1/2 dle potřeby 36,30 Krajní taška levá, pravá 2,6 ks / 1 bm 143,50 Taška pultu základní 1/1 3 ks

Více

R O Z P O Č E T. obec/město/místo (plocha XXXm2) Akce: Jan Šrůta K Dolánkám Český Brod

R O Z P O Č E T. obec/město/místo (plocha XXXm2) Akce: Jan Šrůta K Dolánkám Český Brod Jan Šrůta K Dolánkám 1125 282 01 Český Brod +420 777 881 215 R O Z P O Č E T ceny uvedeny v DPH materiál DPH práce DPH doprava Kč 20% 0% 0% datum zhotovení: 28. leden 2010 Akce: Typ krytiny: jméno - povrch

Více

Keramické tašky Bramac - přehled barev

Keramické tašky Bramac - přehled barev Keramické tašky Bramac - přehled barev GRANÁT 11 posuvná taška ENGOBA ENGOBA ENGOBA GLAZURA režná tmavočervená GRANÁT 13 posuvná taška ENGOBA ENGOBA GLAZURA GLAZURA GLAZURA GL. TOP LINE režná červenohnědá

Více

KRYCÍ LIST SOUPISU. Oprava střechy kulturního domu v Levínské Olešnici. Cena s DPH v CZK 0,00. Cena bez DPH 0,00. Stavba: Místo: Datum:

KRYCÍ LIST SOUPISU. Oprava střechy kulturního domu v Levínské Olešnici. Cena s DPH v CZK 0,00. Cena bez DPH 0,00. Stavba: Místo: Datum: KRYCÍ LIST SOUPISU Stavba: Oprava střechy kulturního domu v Levínské Olešnici KSO: CC-CZ: Místo: Datum: 10. 2. 2018 Zadavatel: IČ: 00854662 Obec Levínská Olešnice č.p. 94 DIČ: CZ00854662 Uchazeč: IČ: DIČ:

Více

Ceník výrobků platný od:

Ceník výrobků platný od: PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA RAL POLYESTER Standard 0,5 124,43 Kč 131,57 Kč TK MAT 35 Standard 0,5 131,34 Kč 138,88 Kč HC HERCULIT 0,5 135,49 Kč 143,26 Kč TKep MAT 35 ZM 0,5 141,71 Kč 149,84 Kč ICep ICE COVER

Více

Ceník výrobků platný od:

Ceník výrobků platný od: PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA RAL POLYESTER Standard 0,5 130,83 Kč 138,34 Kč TK MAT 35 Standard 0,5 137,19 Kč 145,07 Kč HC HERCULIT 0,5 141,69 Kč 149,82 Kč TKep MAT 35 ZM 0,5 144,68 Kč 152,98 Kč ICep ICE CRYSTAL

Více

Výpis vypočtených parametrů

Výpis vypočtených parametrů Výpis vypočtených parametrů Číslo výpočtu: RV0912115 Výrobní závod: Stod Název: RD Milenium 228 VÉ P TYP TAŠKY: Stodo 12 posuvná provedení režná (00), laťování: 350 mm plocha střechy 137,32 metrů čtverečních

Více

DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY

DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY KVALITA RYCHLOST ÚSPORA ENERGIÍ SYSTÉMOVÁ SKLADBA PRO ŠIKMÉ STŘECHY S TAŠKOVOU KRYTINOU PRO STŘECHY S PLECHOVOU KRYTINOU PRO MODERNÍ ODVĚTRANÉ FASÁDY PRO

Více

DIČ: CZ , IČ: Telefon:

DIČ: CZ , IČ: Telefon: PECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA Tloušťka [mm] RAL - POLYESTER Standard 0,5 140,83 Kč 168,34 Kč BETA 15 TK - MAT 35 Standard 0,5 147,19 Kč 175,07 Kč HC - HERCULIT 0,5 151,69 Kč 179,82 Kč 15/350 (BET15.350) TKep

Více

RAVAL projekt v.o.s. zak. č. 163/15. Vypracoval: Ing. Jan Čechura

RAVAL projekt v.o.s. zak. č. 163/15. Vypracoval: Ing. Jan Čechura Odpovědný projektant: Vypracoval: Ing. Jan Valko OBEC: Třemošná Ing. Jan Čechura KRAJ: Plzeňský INVESTOR: Sdružení občanů EXODUS, Hlavanova 16, 326 00 Plzeň ARCHITEKT:--------- DŮM EXODUS TŘEMOŠNÁ OPRAVA

Více

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení Zakázka číslo: 2014-002756-RT D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení PROJEKT OPRAVY STŘECHY Dokumentace pro provedení stavby Gymnázium Čakovice Náměstí 25.března 100, 196 00 Praha-Čakovice

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar trapézový (SHADOW) (21.10.2004) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být

Více

MONTÁŽNÍ POKYNY MONTÁŽNÍ POKYNY. Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com

MONTÁŽNÍ POKYNY MONTÁŽNÍ POKYNY. Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com Dopřejte myšlenkám prostor. www.czpan.com DOPRAVA Sendvičové izolační panely jsou přepravovány od výrobce na místo montáže nákladní automobilovou dopravou. Náklad musí být upevněn na nákladním autě textilními

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý podklad. Podklad je tvořen

Více

DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Montážní návod. Difuzně otevřená tepelně izolační pojistná hydroizolace: DELTA -MAXX COMFORT

DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Montážní návod. Difuzně otevřená tepelně izolační pojistná hydroizolace: DELTA -MAXX COMFORT DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Montážní návod P R E M I U M Difuzně otevřená tepelně izolační pojistná hydroizolace: DELTA -MAXX COMFORT Všeobecná upozornění Montážní návod DELTA

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar bobrovka (17.8.2006) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být tvořen dřevěným

Více

Montážní návod Trapézové plechy

Montážní návod Trapézové plechy Montážní návod Trapézové plechy Montážní návod je určený firmám a osobám, které se zabývají výstavbou občanských a průmyslových staveb při použití trapézových profilů řady T. Jedná se o základní informace

Více

Decra ZÁRUKA NA FUNKČNOST STŘEŠNÍCH ŠABLON A PLECHOVÝCH DÍLŮ Decra Classic, Decra Elegance, Decra Elegance Acoustic S, Quadro, Quadro Acoustic S

Decra ZÁRUKA NA FUNKČNOST STŘEŠNÍCH ŠABLON A PLECHOVÝCH DÍLŮ Decra Classic, Decra Elegance, Decra Elegance Acoustic S, Quadro, Quadro Acoustic S Decra ZÁRUKA NA FUNKČNOST 2018 STŘEŠNÍCH ŠABLON A PLECHOVÝCH DÍLŮ Decra Classic, Decra Elegance, Decra Elegance Acoustic S, Quadro, Quadro Acoustic S 2017 ZÁRUKA PO DOBU 15 LET NA FUNKČNOST STŘEŠNÍCH ŠABLON

Více

Plannja REGOLA. Lehký, trvanlivý, unikátní samonosný střešní systém se zabudovanými střešními latěmi od firmy MODERNÍ MATERIÁL - TRADIČNÍ VZHLED

Plannja REGOLA. Lehký, trvanlivý, unikátní samonosný střešní systém se zabudovanými střešními latěmi od firmy MODERNÍ MATERIÁL - TRADIČNÍ VZHLED Plannja REGOLA Plannja REGOLA Lehký, trvanlivý, unikátní samonosný střešní systém se zabudovanými střešními latěmi od firmy Lehký ocelový pozinkovaný samonosný střešní systém ve tvaru tašek, opatřený povrchovou

Více

DECO SIDING. NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému NOVÝ. 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING

DECO SIDING. NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému NOVÝ. 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING NOVÝ DECO SIDING 2015 NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému www.prostavbu.cz 2. stránka Návod na montáž DECO SIDING Základní prvky fasádního systému DECO

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar trojúhelník (21.10.2004) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být tvořen

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0 Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD 6 70 644 110 (01/1) CZ Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE.0 / CKN1.0, CKN.0 Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst. Obsah Obsah 1 Vysvětlení

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon 1 až 5 )- ČSN

Více

Stavební klempíř pro zhotovování drážkových krytin (kód: H)

Stavební klempíř pro zhotovování drážkových krytin (kód: H) Stavební klempíř pro zhotovování drážkových krytin (kód: 36-106-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Stavební

Více

DELTA -FOXX PLUS. Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. rychlá a snadná pokládka

DELTA -FOXX PLUS. Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. rychlá a snadná pokládka DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. DELTA -FOXX PLUS P R E M I U M Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. Ideální jako vodotěsné podstřeší. Vodotěsné disperzní povrstvení.

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný,

Více