Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece"

Transkript

1 Z obsahu únorového čísla časopisu: Další poznávací cesta do Londýna Připravované projekty Itálie, Řecko, Španělsko Projekt Moving on v Řece Letošní rok jsme zahájili docela symbolicky další poznávací cestou do Londýna! Začátek února byl také prvním deadlinem pro žádosti o youth campy, takže v tomto čísle časopisu se dozvíte nejen o další euroteamácké žádosti o grant pro projekt výměny mládeže, ale také o zapojení Euroteamu do projektů připravených partnerskými týmy z několika evropských zemí. A na závěr přidávám novinky o už schválených jarních projektech. Začínám povídáním o poznávací cestě do naší tradiční destinace, kterou je samozřejmě Londýn! Do Anglie jsme se vydali v pětičlenné sestavě M.Frolík, B.Dadejová, A.Vaňková, I.Vaňková a I.Župníková.

2 Odlet byl zařízen ve čtvrtek z Ostravy a vraceli jsme se v neděli 1.února večer do Brna. Hned první večer po ubytování v hotelu ve Wembley jsme zašli spláchnout cestovní únavu a ochutnat lager značky Carling do nedalekého baru. Páteční program jsme zahájili procházkou po Notting Hillu, moc příjemné a pohodové části Londýna. Portobello road je proslulá svými krámky, trhy, starožitnostmi, ale hlavně báječnou atmosférou. I počasí nám přálo a aspoň tuto při této části našeho pobytu jsme si užili trochu sluníčka. Nechyběly samozřejmě fotky u krámku Hugha Granta z filmu Notting Hill a krátké kávové posezení. Po malém občerstvení jsme se přesunuli na druhou stranu Londýna, metrem jsme dojeli až na Tower Hill.

3 Tentokrát jsme vypustili obvyklé fish and chips u stánku vedle Toweru a jen se prošli kolem Temže k Tower Bridge a zamířili do Catherine s docks. První letošní jízdu double-deckerem jsme uskutečnili od Toweru na Charring Cross a pak už byl čas na oběd. Rozhodli jsme se pro Chinese Town, usadili jsme se do jedné z restaurací a objednali si skvělé nudle s kuřecím. Později odpoledne jsme se podívali na Piccadilly Circus a závěrečná procházka po centru byla víceméně nákupní Oxford Street. Večeři už jsme si dali opět ve Wembley v blízkém pubu, kde servírovali fish and chips, s Carlingem za parádní cenu pěti liber.

4

5 V sobotu jsme pokračovali poznáváním dalších památek Londýna. Už jen ve čtyřech (Ingrid se rozhodla pro sólo výlet na Stonehenge) jsme začali prohlídkou National Gallery na Trafalgarském náměstí. Většinu času jsme asi strávili u impresionistů a obdivovali obrazy Cézanna, Gauguina, Moneta, Maneta i například Slunečnice Vincenta van Gogha. Po obědě v McDonalds jsme sešli po Whitehallu k Big Benu, opět udělali pár fotek na Westminsterském mostě a dál se vydali kolem Westminster Abbey na Victorii. Buckinghamský palác už je jen kousek, takže za pár minut (také s tradiční zastávkou u Whittardu, ochutnávkou a nákupem výborného čaje) jsme byli u sídla královny.

6

7 Letos jsme změnili další trasu procházky, zapomněli na veverky a veškeré ptactvo v St.James s Parku a vzali to Green Parkem směrem do centra. O půl čtvrté odpoledne jsme totiž měli u Marble Arch na kraji Hyde Parku sraz s Angličankami. Podařilo se, a tak jsme se po několika měsících od youth campu v Turecku sešli s Denisou z anglického týmu i s její kamarádkou Shaunou.

8 Jediným problémem byly plné kavárny na Oxford Street, takže jsme nakonec s Barčou a Angličankami strávili čas u čaje v McDonaldu na Bond Street. Po zajímavém a příjemném povídání jsme se zase všichni čtyři sešli v Primarku, odkud jsme už po krátké procházce po Oxford Street a malém nákupu u Lillywhites zamířili zpět do Wembley. Na rozdíl od předchozích cest jsme tentokrát měli odlet z Londýna až navečer, takže nedělní ráno jsme ještě mohli strávit shoppingem ve Wembley, Barča s Ingrid se také vydali k fotbalovému stadionu, a pak už jsme se opět chytili svých kufrů a přemístili se na Old Street, odkud nám odjížděl bus na letiště Stansted. V pořadí už jedenáctá anglická euroteamácká cesta byla super jako vždy a Londýn se určitě bude moct těšit na nějakou další naši návštěvu!

9 YOUTH EXCHANGE LET S LEARN TECH! dubna 2015 Teď už znám výsledky všech žádostí o youth campy a tréninkové kurzy, které byly předloženy v říjnovém termínu. První letošním projektem tak bude výměna mládeže s názvem Let s learn tech! na Sicílii. Euroteam povede na této akci Lucka Salová, sestava je již kompletní a letenky koupeny. V programu projektu jsou workshopy zaměřené na používání internetu, sociálních sítí, diskuze o bezpečném internetu, ale také poznávací program, například exkurzi na nejvyšší sicilskou sopku Etnu. YOUTH EXCHANGE NEW VALUES FOR BETTER FUTURE květen 2015 Potřetí se Euroteam podívá na řecký ostrov Thassos! Před pár dny dorazila o řeckých přátel dobrá zpráva, training course s názvem New values for better future byl schválen! Přesný termín ještě není znám, zveřejním ho na facebooku, jakmile mi jej pořadatelé pošlou společně s dalšími informacemi o projektu. Devítidenního setkání projektu se budou účastnit team leadeři z Rakouska, Bulharska, České republiky, Španělska, Itálie, Maďarska, Rumunska, Francie, Lotyšska, Řecka a Turecka. Euroteam by měl na tomto projektu obsadit 2 místa!

10 CONTACT MAKING EVENT MOVING ON 29.května 2.června 2015 Na přelomu května a června, v termínu uspořádá Euroteam setkání team leaderů z ČR, Slovenska, Polska, Estonska, Itálie, Chorvatska, Makedonie, Rumunska, Řecka, Turecka a Kypru s názvem Moving on! Každý tým bude zastoupen dvojicí team leaderů, celkový počet účastníků je tak 22. První schválený projekt podaný Euroteamem v programu Erasmus+ už připravujeme, v polovině března vyrazíme na organizační meeting do Beskyd, kde se všichni, kteří se chtějí podílet na organizaci projektu, seznámí detailněji s programem, partnery projektu, aktivitami, které budeme pro setkání v Řece připravovat apod. Termín našeho malého víkendového setkání plánujeme na března. TRAINING COURSE THE PATH TO EMPATHY červen 2015 Dalším už schváleným projektem Euroteamu je training course The path to empathy, který se uskuteční v červnu na Tenerife! Organizátorům už jsme poslali všechny naše participants forms spolu s popisem našich znalostí a projektových zkušeností a ti už potvrdili a odsouhlasili naši sestavu. V nejbližší době se tak budeme moci pustit do zařizování cesty. Euroteam bude na tomto training kurzu reprezentovat trojice M.Frolík, B.Dadejová a A.Vaňková. Hlavním tématem setkání team leaderů je empatie.

11 V posledních dvou měsících mi poslali organizátoři mládežnických projektů téměř 70 nabídek na své projekty. Z této nabídky jsem vybral projekty našich stálých projektových partnerů i pár dalších zajímavých projektů. V únorovém termínu žádostí o granty pro výměny mládeže a training kurzy se Euroteam stal partnerem v projektech organizovaných týmy z Turecka, Portugalska, Lotyšska, Itálie, Řecka a Švédska. Výsledky žádostí by měly být známy během dubna. Na začátku února také Euroteam předložil novou žádost o grant! Připravovaný projekt má název Young EntrepreneurS, zkráceně YES a partnery projektu jsou týmy z Turecka, Španělska, Portugalska, Itálie, Švédska, Estonska a Rumunska. Projekt je připravován jako youth exchange pro věkovou kategorii let a pokud se podaří uspět u národní agentury a získám grant, setkání by se uskutečnilo v říjnu Hlavními tématy projektu jsou podnikání, ekonomika, nezaměstnanost mladých lidí apod. Jsou připravovány team-buildingové a ice-breaking hry, workshopy, role-play aktivity, prezentace, diskuze a debaty, setkání s vedením obce, exkurze na ekologickou farmu i setkání s mládeží. Díky své žádosti o grant dostal Euroteam od partnerů projektu také nabídky na jejich projekty na Sardinii nebo v Portugalsku. Bylo by dobré získat další projektové partnery, se kterými bychom mohli vzájemně spolupracovat delší dobu.

12 Kolem letní cesty do Severní Ameriky nedošlo k žádným změnám, naše sestava zůstává prozatím tříčlenná. Cílem našeho pobytu je Seattle a počítáme i s výlety do blízkých národních parků, do Portlandu v Oregonu a do kanadského Vancouveru. Pokud se objeví znovu levné letenky, rozšíříme ještě naši sestavu nejméně o další dva zájemce, kteří letenky v prosinci nestihli koupit! Na jarní prázdniny 2016 bych rád připravil další dalekou euroteamáckou cestu, takže kdo by měl zájem vyrazit někam za oceán, může se zase ozvat. Cíl je zatím neznámý, uvidím, jaké budou nabídky letenek. Třeba Jižní Amerika? AKTUÁLNÍ INFORMACE O AKCÍCH EUROTEAMU M.Frolík

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Z obsahu květnového čísla časopisu: Youth exchange v Itálii Příprava projektu Moving on Young EntrepreneurS schváleno! Další připravované akce Euroteamu Letošní rok je pro Euroteam velice nadějný, podařilo

Více

Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu

Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu Z obsahu březnového čísla časopisu: Víkend Euroteamu Připravované projekty Itálie, Řecko, ČR, Španělsko Připravované zaoceánské cesty Euroteamu Zima je snad už konečně pryč a před námi je opět rušnější

Více

JOIN THE ENVIRONMENT - SEVILLA

JOIN THE ENVIRONMENT - SEVILLA Z obsahu listopadového čísla časopisu: Youth in Action ve Španělsku Víkendová cesta Euroteamu do Anglie Další připravované akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu

Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu Z obsahu prosincového čísla časopisu: Projekt Young EntrepreneurS v Řece Další připravované akce a projekty Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

POZNÁVACÍ AKCE EDUCY A EUROTEAMU - LONDON 19.-23. září 2012

POZNÁVACÍ AKCE EDUCY A EUROTEAMU - LONDON 19.-23. září 2012 Z obsahu říjnového čísla časopisu: Poznávací akce Educy a Euroteamu do Anglie Training course v Řecku Příprava campu ve Španělsku Další připravované akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z obsahu prázdninového čísla časopisu: Projekt Moving on v Řece Training course na Kanárských ostrovech Další připravované akce Euroteamu ČR, Anglie, USA První polovina roku 2015 je za námi a program Euroteamu

Více

WEEKEND SHOPPING LONDON (ANGLIE) 29.11.-1.12. 2013

WEEKEND SHOPPING LONDON (ANGLIE) 29.11.-1.12. 2013 Z obsahu prosincového čísla časopisu: Víkend v Londýně Training course v Gruzii Plánované akce v roce 2014 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN

POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN V červnovém vydání časopisu najdete informace o již schválených projektech Youth in Action a připravovaných akcích Euroteamu. Nejbližší dvě akce proběhnou už za pár dní! POZNÁVACÍ AKCE EUROTEAMU LONDÝN

Více

Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu

Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu Z obsahu listopadového čísla časopisu: Projekt Colourful notes v Turecku 4.setkání projektu Comenius v Karviné Připravované projekty a akce Euroteamu ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ:

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ: Z obsahu nového čísla časopisu: Přehled schválených projektů Povídání o projektu U 18 v Itálii Připravované akce Euroteamu Letní prázdniny jsou za námi a můžeme se pomalu připravovat na nové youth campy

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

BREAKING STEREOTYPES - ANTALYA

BREAKING STEREOTYPES - ANTALYA Z obsahu lednového čísla časopisu: Breaking Stereotypes 2013 Youth campy plánované na rok 2013 Připravované poznávací akce Euroteamu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU

4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU 4. SETKÁNÍ PROJEKTU COMENIUS - ESEC V PORTUGALSKU BARREIRO 4.-12.října 2009 Projekt Comenius vstoupil do své druhé poloviny, v plánu letošního roku jsou 4 setkání, a to v Portugalsku, ČR, Finsku a Itálii.

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY

VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY VÍKEND V LONDÝNĚ PROGRAM ZAMĚŘENÝ NA PAMÁTKY Pokud peníze nejsou problém, můžete Londýn projet vyhlídkovými autobusy (Original London Sightseeing Tour nebo Big Bus Tours. Do těchto autobusů můžete na vyznačených

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a

Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a smluvní přípravu studijních a pracovních stáží - Finance

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor Jazykový Poznávací zájezd Londýn a Windsor Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti O nás CK

Více

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy Ceník přepravce BALIKSERVIS 1 2 3 5 10 15 20 25 30 40 50 70 100 150 200 300 400 500 700 1-1 1 55 550 596 685 716 974 1 236 1 565 1 893 2 469 2 993 SK SK 1 SK 5 90 179 180 190 211 232 239 255 272 304 349

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0 Demografie SOUHRN Nejstaršími státy Evropy, kde mediánový věk jejich obyvatel je 42 a více let, jsou Rakousko, Řecko, Finsko, Itálie a Německo. Nejmladšími státy z tohoto pohledu jsou Irsko, Island a Makedonie,

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Poskytovatel grantu: Magistrát hlavního města Prahy. Příjemce grantu: Vyšší odborná škola

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran

Více

Jak a kde získat finance na studium v Evropě?

Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vznikla

Více

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel: +420 495 532 121, Tel: +420 777 300 290 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2018 Jižní Anglie LONDÝN Zájezd

Více

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž Fakulta pedagogická 5.11.2014 Pavlína Bínová, Ondřej Krpal Erasmus+: Erasmus Mobility studentů jsou rozděleny na studijní pobyt praktická stáž 1 Erasmus + / student Kdo se může zapojit podmínky: Student

Více

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge Anglie a Irsko Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: 25.5. 8.6.2019, cena: 52000 Kč. Londýn, Tower bridge Program: 25.5.: Odlet z Prahy do Londýna, odbavení a vyzvednutí auta, přejezd

Více

Postavení českého trhu práce v rámci EU

Postavení českého trhu práce v rámci EU 29. 7. 2016 Postavení českého trhu práce v rámci EU Pravidelná analýza se zaměřuje na mezinárodní porovnání vybraných indikátorů trhu práce v členských zemích EU. V 1. čtvrtletí roku 2016 se téměř ve všech

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Počítače a internet v českých domácnostech

Počítače a internet v českých domácnostech Počítače a internet v českých domácnostech Daniel Böhm, Lenka Weichetová Tisková konference, 21. listopadu 2016, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz DOMÁCNOSTI S POČÍTAČEM

Více

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA Anglie, březen 2019 42 dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA 13.3. vyrážíme ve 14:00 od Květňáku. Míříme přes Německo, Belgii a Francii do Anglie. Střídáme se pravidelně

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD ČEŠI A INTERNET Romana Malečková Tisková konference, 26.11. 2015, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Domácnosti a informační technologie (% domácností) počítač internet

Více

Směrnice děkana HGF č. 1/2018. Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční formy studia Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO

Směrnice děkana HGF č. 1/2018. Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční formy studia Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO Účinnost dokumentu od: 1.1.2019 Směrnice děkana HGF č. 1/2018 Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

Státní zřízení: konstituční monarchie. Návrh: EPP-ED S&D ALDE ZELENÍ/EFA ECR GUE/NGL EFD NEZ.

Státní zřízení: konstituční monarchie. Návrh: EPP-ED S&D ALDE ZELENÍ/EFA ECR GUE/NGL EFD NEZ. Belgie Státní zřízení: konstituční monarchie Belgie v EK (2004-2009): Komisař pro rozvoj a humanitární pomoc Počet hlasů v Radě EU: 12 Počet obyvatel: 10 660 800 (k 1. lednu 2008) z 493 mil. obyvatel EU,

Více

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Erasmus+ Info Day Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Program Erasmus mezivládní program při Evropské unii umožňující mobilitu vysokoškolských studentů v r. 2007 ŠAVŠ získala Erasmus Extended University

Více

Univerzita obrany AR 2015/2016

Univerzita obrany AR 2015/2016 Univerzita obrany AR 2015/2016 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

Postavení českého trhu práce v rámci EU

Postavení českého trhu práce v rámci EU 29. 4. 2016 Postavení českého trhu práce v rámci EU Pravidelná analýza se zaměřuje na mezinárodní porovnání vybraných indikátorů trhu práce v členských zemích EU. Téměř ve všech zemích EU28 se ve 4. čtvrtletí

Více

Gateway School of English

Gateway School of English Jazykové kurzy - junioři Gateway School of English San Gwann - Malta Gateway School of English je malá, rodinná škola, a proto si můžete být jisti individuálním přístupem a dokonalou péčí v průběhu vašeho

Více

Z obsahu říjnového čísla časopisu: Youth projekty v Itálii a Polsku Připravovaný camp v Turecku Listopadové setkání partnerských škol projektu Comenius v Karviné ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Cestopis: A. M. Bera Moje cesta začala v Praze. Do Londýna jsem jel autem (obr. 1). Cesta trvala 18 hodin. Když jsem dorazil, nebyl to přímo Londýn. Bydlel jsem ve

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn Jazykový Poznávací zájezd Pobřeží jižní Anglie a Londýn Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

2009 Ing. Andrea Sikorová

2009 Ing. Andrea Sikorová Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ 2009 Ing. Andrea Sikorová 1 Možnosti studia v zahraničí

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 21.12.2016 COM(2016) 829 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Přizpůsobení stropu vlastních zdrojů a stropu prostředků na závazky v souvislosti

Více

Přehled aktualit v oblasti migrace. za období od do

Přehled aktualit v oblasti migrace. za období od do Přehled aktualit v oblasti migrace za období od 1. 1. do 31. 1. 2016 VNĚJŠÍ ROZMĚR Mgr. Eva Tetourová Ing. Mgr. Martin Kuta VNĚJŠÍ ROZMĚR Financování projektů podél vnější hranice EU EK oznámila uvolnění

Více

MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+

MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+ AGRONOMICKÁ FAKULTA Seminář pro studenty Agronomické fakulty MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+ Na studium nebo na stáž? STUDIJNÍ POBYT Studium předmětů na univerzitě Řídí se

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 6 Stipendia...

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 5 Stipendia... 7 Letní

Více

CES - Kurz pro juniory

CES - Kurz pro juniory Jazykové kurzy CES - Kurz pro juniory Dublin - Irsko Chtějí Vaše děti zlepšit angličtinu již v útlém věku a zároveň zažít i báječné léto v prostředí Irska? Dublin je tím pravým místem! Letos máme v nabídce

Více

Vyhláška PTV. 060/23/2018 AKVIZIČNÍ SLEVY, Akční nabídky Interrail PROMO

Vyhláška PTV. 060/23/2018 AKVIZIČNÍ SLEVY, Akční nabídky Interrail PROMO Vyhláška PTV 00/23/201 AKVIZIČNÍ SLEVY, Akční nabídky Interrail PROMO Na podporu využívání mezinárodních síťových dokladů pas a Interrail One Country pas mimo letní sezonu zavádí ČD, a.s. ve spolupráci

Více

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 1. den Skřipov Odjezd ze Skřipova v ranních hodinách. Klimatizovaný zahraniční autobus pravděpodobně externího dopravce bude přistaven ke škole. Autobus bude vybaven DVD,

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ MZA č. 55/2006 technické informace ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ Pneumatiky s hroty a sněhové řetězy Ve všech evropských státech je hloubka vzorku pneumatik u osobních automobilů předepsána na 1,6 mm, v některých

Více

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací Plán určen pro stanice podnikové/ bytové/ Nabito 350 Měrná jednotka Cena včetně DPH [Kč] 1 Připojení k síti (zřízení, aktivace)

Více

Bydlení v mezinárodním srovnání. vybrané údaje o bydlení ze zdrojů EUROSTAT, ČSÚ, publikace Housing Statistics in the European Union 2010

Bydlení v mezinárodním srovnání. vybrané údaje o bydlení ze zdrojů EUROSTAT, ČSÚ, publikace Housing Statistics in the European Union 2010 Bydlení v mezinárodním srovnání vybrané údaje o bydlení ze zdrojů EUROSTAT, ČSÚ, publikace Housing Statistics in the European Union 2010 Seznam tabulek a grafů 1. HDP NA OBYVATELE PODLE STANDARDU KUPNÍ

Více

Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD. Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020

Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD. Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020 Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020 Anna Vosečková 12. 11. 2015 VÝZVY 2014 2015 TÉMA OZNAČENÍ OTEVŘENÍ

Více

PRAXE LONDÝN NEDĚLE 2. ÚNORA 2014. Běhavá Pavla

PRAXE LONDÝN NEDĚLE 2. ÚNORA 2014. Běhavá Pavla NEDĚLE 2. ÚNORA 2014 PRAXE LONDÝN Naše letadlo mělo odlétat ve 14:35 z Letiště Václava Havla, ale mělo asi 15 minut zpoždění. Let byl fajn a rychle utekl. Letěli jsme fialovo-růžovým letadlem společnosti

Více

EVROPA ZAČÍNÁ U VÁS!

EVROPA ZAČÍNÁ U VÁS! EVROPA ZAČÍNÁ ZDE! EVROPA ZAČÍNÁ U VÁS! Označení Evropské dědictví představuje cennou příležitost pro pamětihodnosti, protože nabízí zvýšení jejich prestiže a viditelnosti. Pokud jste vlastník nebo provozovatel

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková STUDIJNÍ POBYT Místo: Richard Language College Bournemouth Jméno: Šárka Kurková Spolupráce před výjezdem Aby se uskutečnila tato cesta, byla potřeba spolupráce řady lidí. Organizační tým, poskytl dostatečný

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky Předmětem zakázky jsou služby: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zajištění zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky v zahraničí

Více

Otevřené hranice otevřené sklepy

Otevřené hranice otevřené sklepy Otevřené hranice otevřené sklepy Nadace Partnerství Vás zve na přeshraniční exkurzi do rakouských vinařských obcí, která má za cíl výměnu zkušeností českých a rakouských vinařů z pořádání akcí typu otevřené

Více

Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha

Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha ŽIVOT CIZ ZINCŮ V ČR Daniel Chyti l Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz 1/17 CIZINCI PODLE STÁTNÍHO OBČANSTVÍ (31. 12. 2010) Počty

Více

Dům m zahraničních služeb MŠMTM. MT a NAEP

Dům m zahraničních služeb MŠMTM. MT a NAEP Dům m zahraničních služeb MŠMTM MT a NAEP Kdo jsme? DZS MŠMT Dům zahraničních služeb - příspěvková organizace, zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Akademická informační

Více

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Moskvě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend v Moskvě

Více

Gateway School of English

Gateway School of English Jazykové kurzy - junioři Gateway School of English San Gwann - Malta Gateway School of English je malá, rodinná škola, a proto si můžete být jisti individuálním přístupem a dokonalou péčí v průběhu vašeho

Více

6. Fórum velitelů pozemních sil Potvrzená účast k 1. 8. 2019 Rakousko Belgie Bosna a Hercegovina Bulharsko Kypr Česká republika Dánsko Estonsko Finsko Francie Německo Velká Británie Řecko Maďarsko Itálie

Více

Zeměpis Název Ročník Autor

Zeměpis Název Ročník Autor Planeta Země I. 6 Planeta Země II. 6 Glóbus a mapa I. 6 Glóbus a mapa II. 6 Litosféra I. 6 Litosféra II. 6 Sluneční soustava 6 Vesmír 6 Soutěsky 6 Kaprun 6 Vznik ledovce. 6 Grossglockner 6 Pedosféra 6

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program KRÁLOVSKÉ PALÁCE Buckingham Palace Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě.

Více

Univerzita obrany AR 2016/2017

Univerzita obrany AR 2016/2017 Univerzita obrany AR 2016/2017 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou

Více

Společná nabídka UEFA a Organizačního výboru Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2015

Společná nabídka UEFA a Organizačního výboru Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2015 NABÍDKA PARTNERSTVÍ Společná nabídka UEFA a Organizačního výboru Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2015 Platná od 1.srpna 2014 do obsazení vypsaných pozic OBSAH Stars of today, superstars of tomorrow

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY TERMÍN: 13. 9. 2010 15. 9. 2010 MÍSTO: Londýn, Velká Británie CÍL CESTY: Setkání se zástupci TUC (Trades Union Congress) TÉMA: Kolektivní vyjednávání na regionální úrovni, regionální

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

(sedačka na palubě, cca 20h), transfery v destinaci, ubytování a stravování dle ubytovacích kapacit jaro 17x

(sedačka na palubě, cca 20h), transfery v destinaci, ubytování a stravování dle ubytovacích kapacit jaro 17x KORFU (odlety z Prahy) KEFALONIE (odlety z Prahy) *Kombinované zájezdy: letecky tam a bus zpět, trajekt Kefalonia Lefkada, doprava luxusním autokarem (klima, WC, video) Řecko Praha, transfery v destinaci,

Více

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 Kypr je ostrov s nejkrásnějšími písčitými plážemi v Evropě. Letos zde organizujeme výukový kemp plážového volejbalu ve spojení s dovolenou u moře. Termíny jsme

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul.

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul. RK TOUR, cestovní kancelář, Žižkova 13, Jihlava ANGLIE Předvánoční Londýn a jeho atraktivní atmosféra.. Poznávací zájezd 5 dní Termín zájezdu : 23. 11. 27. 11. 2011 /středa neděle/ Program zájezdu : 1.

Více

Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO. www.kredo.reformy-msmt.cz

Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO. www.kredo.reformy-msmt.cz Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO www.kredo.reformy-msmt.cz Osoby ve věku 30-34 let podle vybraných typů dosaženého vzdělání a pohlaví (1995-2013)

Více

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE Navrhované datum: 24.10. - 28. 10. 2017 Navrhovaný počet osob pro kalkulaci: 50 Navrhovaný přímý let s leteckou společností Ryanair 24. 10. Praha Trapani: 16.40 19.00 28. 10. Trapani

Více

Všeobecné poznámky. A. Ustanovení úmluv sociálního zabezpečení zůstávající v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení. (Článek 7 (2) (c) Nařízení.

Všeobecné poznámky. A. Ustanovení úmluv sociálního zabezpečení zůstávající v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení. (Článek 7 (2) (c) Nařízení. PŘÍLOHA III USTANOVENÍ ÚMLUV O SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ, která zůstávají v platnosti bez ohledu na článek 6 Nařízení - ustanovení úmluv o sociálním zabezpečení nevztahující se na všechny osoby, na něž se

Více

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 PŘÍLOHY Příloha 1 Datová dostupnost počtu rozvodů a hrubé míry rozvodovosti v evropských uskupeních... 56 Příloha 2 Datová dostupnost počtu rozvodů v

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Zadávací dokumentace specifikace předmětu veřejné zakázky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce Zajištění zahraničního jazykového kurzu pro učitele/ Zajištění zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu

Více

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / "

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / !"!#$ %" &' ( ) *+, -+. / 0(123! " ## $%%%& %' 45 6& -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / " * = < & ' ; '.: '. 9'= '= -+. > 8= '7 :' ' '.8 55, 5' 9'= '= -?7 +., '+.8 @ A:.. =. 0(1237 7 : :' @.

Více

Příloha I.A. Vývoj platů soudců obecných soudů v letech (Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Ústavní soud České republiky)

Příloha I.A. Vývoj platů soudců obecných soudů v letech (Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Ústavní soud České republiky) Příloha I.A Vývoj platů soudců obecných soudů v letech 2001 2006 (Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Ústavní soud České republiky) 2001 2002** 2003 2004 2005 2006 Celkový roční příjem včetně

Více

Prosincová stáž v Londýně

Prosincová stáž v Londýně Prosincová stáž v Londýně V období 30. 11. 13. 12. se 13 studentů naší školy zúčastnilo dvoutýdenní stáže v Londýně. Jednalo se o praxi ve firmách pro studenty druhých a třetích ročníků obchodní akademie

Více

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více