Z dění školy... Třídní schůzky a čtvrtletní práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z dění školy... Třídní schůzky a čtvrtletní práce"

Transkript

1

2 2 Slovo redaktorky Zdravím va s v mě síci dubnu, ktěrý býl pro děva ťa ký nějhors ím mě sícěm. Pr ijímací zkous ký uz alě nas tě stí ma mě za sěbou a těď jsou tu nas ě s kolní noviný. To znaměna mnoho za bavý a srandý. Tak si to uz ijtě. To va m pr ějě rědakcě s kolních novin.

3 3 Obsah 1. Slovo redaktorky Obsah Z dění školy Rozhovor Hlas My tři a zvířata Rozhovor s Umění Básně, vtipy Závěr... 16

4 Z dění školy... 4 Třídní schůzky a čtvrtletní práce Kdýz pr ijdě r ada na tato slova, ně komu pr ějědě mra z po za děch. Z a ci sě dě lí do tr í skupin. První jsou ti, co sě na tr ídní schu zký a c tvrtlětní pra cě tě s í. Druzí, co tato slova dě sí a něchtě jí na ně ani pomýslět. A tr ětí jsou ti, co jě jim to jědno, a jsou v klidu. Podlě mě skoro vě ts ina jě vě druhě skupině. TŘÍDNÍ SCHŮZKY Tak tě ch sě bojí vě ts ina z a ku, jiz mají ně jaký pru s vih. Těntokra t sě konalý na prvním stupni v 16:00 a na druhě m o pu l hodiný pozdě ji. Rodic ě sě zdě dozvě dě li, co samozr ějmě nění pravda, a taký to, co býchom jim nikdý něr ěkli. Hněd jak pr ijdou domu, pr ika z í na m, abýchom sě vícě uc ili a da vali pozor. Ně kdo sě tě chto rad drz í dlouho, alě vě ts ina na to za mě síc stějně zapoměně a vra tí sě do starý ch kolějí. ( h t t p : / / w w w. g o o g l e. c z / i m g r e s? i m g u r l = h t t p : / / %2525C3%2525ADdn%2525C3%2525AD-sch% C 5 % A F z k y. j p g & i m g r e f u r l = h t t p : / /

5 5 ČTVRLETNÍ PRÁCE Na tě chto pracích sě uka z ě, kdo da val vě s kolě c tvrt roku pozor a kdo ně. Uc itělě na m sdě lí, kdý sě budou psa t, alě stějně sě uc ímě az děn pr ěděm a ně kdo vu běc. Ně - ktěr í to rýchlě doha ně jí a jiní to mají v hlavě, zopakují si uc ivo a jsou v klidu. Zna m i zmatkar ě, ktěr í znají uc ivo, por a d si ho opakují dokola a pr i těstu si na nic něvzpoměnou. Kdýz nastaně těn osudný děn, ně ktěr í sě o pr ěsta vka ch sta lě pr ipravují a az sě rozdají c tvrtlětní pra cě, vs ě výplní a jiní na c tvrtlětní pra ci vývalí oc i, z ě o tom uc ivu nikdý nic něslýs ěli. Po na roc ně m těstu si vě ts ina tr ídý sdě lujě, jak to napsali. Najdou sě i tací, ktěr í si napís í na pomocný papírěk svojě odpově di, abý jě pak porovnali s ostatními. Skoro vz dý sě na m to zda lěhkě, a kdýz sě dozvímě vý slědký, jsmě ně ktěr í tak trochu zklamaní a výc íta mě si s patnou zna mku. U ně ktěrý ch sě to doma vělmi r ěs í, napr. kdýz propada tě. Č tvrtlětní těstý mají ově r it, jěstli zna mka, jěz na m výcha zí, jě zaslouz ěna, a vě ts inou jě to tak. Nas ě pocitý sě mísí. Ně kdo jě pr ěkvapěný, z ě dostal lěps í zna mku, něz oc ěka val, a jiní jsou z toho trochu zklamaní. Čo sě da dě lat. Za rok sě pís í c týr i pra cě a to nění zas az tak vělkě c íslo. Těstu a zna měk jěs tě budě mnoho, alě vz dý býchom sě mě li snaz it o co nějlěps í vý kon. Dě - la mě to pr ěcě pro sěbě a ně pro ostatní. Nikdý něvítě, kdý sě na m v z ivotě budě hodit to, co jsmě sě vě s kolě nauc ili. Hělěna Talafousova (6.A)

6 6 Přijímací zkoušky Kaz dý si urc itě pros ěl pr ijímacími zkous kami. Bohuz ěl i na na s jiz pr is la r ada. Mý jsmě tzv. pokusný roc ník, na na s sě těstují ru zně těstý a zkous ký. I na pr ijímací zkous ký dos lo!!!!!!!! Lětos sě zkous ělý,,pilotní jědnotně pr ijímací zkous ký od spolěc nosti Čěrmat. Těstý obsahovalý vs ěoběcný pr ěhlěd matěmatikou a c ěský m jazýkěm. K jědnotný m pr ijímacím zkous ka m sě ně ktěrě s kolý něpr ihla silý, tudíz studěnti musěli dě lat dvojě pr ijímací zkous ký. Samozr ějmě bých to něbýla ja, kdýbých si něvýbrala s kolu, kdě sě konají jědnotně pr ijímací zkous ký a druhou s kolu s vlastními pr ijímacími zkous kami. Abých napsala pravdu, z mě ho pohlědu mi pr ipadalý jědnodus s í,,obýc ějně pr i- jímací zkous ký. Něvím proc, alě matěmatika na s kolě, kdě sě konalý jědnotně pr ijímací zkous ký, mi pr ipadala tě z ka. Jo, to jsěm prostě ja, c ěský jazýk jě mu j kamara d, alě od matěmatiký honěm prýc :-). Lěnka Krěmplova (9.A)

7 7 Rozhovor s. Rozhovor s panem školníkem Dněs tu ma mě rozhovor s paněm s kolníkěm Josěfěm Sna s ělěm. Pan s kolník po dlouhě m pr ěmlouva ní nakoněc ký vl na slibovaný rozhovor. Jak dlouho jstě na tě to s kolě? Od roku 2010, tědý uz 5 lět. Baví Va s tahlě pra cě? Ano, baví. Ma tě od dě tství ně jaký sěn, ktěrý jstě si jěs tě něsplnil? To bých ani něr ěkl. :-D Mu z ěmě sě zěptat na va s soukromý z ivot? Ano. Ma tě dě ti? Ano, ma m dvě dě ti. První jě vě vě ku 30 lět, druhě ma 26 lět a ma m taký manz ělku. :-D Čo nějc astě ji opravujětě vě s kolě? Hlavně WČ, kohoutký, za mký na dvěr ích,. Jězdítě ně kam na dovolěnou? No, býl jsěm ně kolikra t v Čhorvatsku, těď moc uz nějězdím. Máte vystudovanou střední školu? Ano. Mám obor s maturitou. Opravujete, stejně jako ve škole, věci i doma? Ano. Kdykoliv se něco rozbije, opravím to. Markéta Pátková (9.A.), Lenka Kremplová (9.A.)

8 Hlas 8 Jaro jě tu kluci Jaro jě tu! Koněc ně! Jě těplo, jě hězký a hlavně jě to znamění blíz ících sě pra zdnin a lě ta. Jupí! Alě pr ěd tím na s c ěka jěs tě trocha pra cě a na mahý. A moz na taký u divu. Čo totiz pr is lo s jarěm do nas í s kolý? Kluci zac ínají projěvovat na klonnost k nas ím holka m. Obc as az pr ěhnanou. Čo sě s ka dlíva, to sě ra do míva. To jě vý stiz ně u sloví, hodící sě k nas í situaci. Uz to nění, co to bý valo za nas ich rodic u. Ně jakě to taha ní za vlasý sicě jěs tě probě hně, alě pak tu ma mě napr íklad kradění vě cí, abý si jistý kluk zajistil pozornost jistě ho dě vc ětě. Jě to tak vě vs ěch tr ída ch. Minima lně na druhě m stupni. Obc as jě to za bava pozorovat. A co jěs tě sě k tomu vztahujě? Něvinně pla cnutí pr ěs zaděc ěk? Samozr ějmě. Vělmi c astě, vělmi pouz ívaně. A obc as vělmi vtipně, kdýz to uvidí kolěm procha zějící uc i- těl/uc itělka. Tak holký pozor na to! :-) Markě ta Pa tkova 9.A

9 My tři a zvířata 9 Panda červená Jě s ělma rozs ír ěna v Jiz ní Asii. Jě pr íbuzna s lasicovitý mi, mědvídkový mi a strunkový mi s ělmami. Dě lka jějího tě la jě okolo 55cm, dě lka ocasu okolo 40cm a dosahujě hmotnosti okolo 4kg. Doz í va sě pr ibliz ně 14 lět. Jějí tě lo jě pokrýto dlouhou srstí zbarvěnou do rudohně dě az kas tanově barvý. Na br is ě a konc ětina ch jě porostla c ěrnou srstí. Okolí c ěnichu a nad us ima jě srst ladě na do bílě barvý. V z lutobílě oblic ějově c a sti kulatě hlavý ma nahně dlě tva r ě a skvrný pod oc ima nazý vající sě slzý. Ocas Pandý c ěrvěně jě dlouhý a vělmi hun atý. Vě ts inou zbarvěn do tmavě c ěrvěna s tmavý m krouz kova ním. Na noha ch ma vělmi tlustou koz ěs inu, ktěra ji v zimě pě kně hr ějě. Mohla bý na m pr ipadat jako mý val díký malě mu tě lu a kra tký m noz ic ka m. Prstý jsou opatr ěný polozataz itělný - mi dra pý, avs ak nas lapujě na cěla chodidla. Ma takě vývinut s ěstý prst, jěhoz výuz íva k lěps ímu pr ichýcění kě stromu. Výskýtujě sě nějc astě ji v horský ch lěsích a v podhu r í Himala jě. Jě jědním z nějvý s ě z ijících zvír at v nadmor ský ch vý s ka ch, protoz ě sě bě z ně výskýtujě az nad mor ěm. Jějí fosíliě býlý nalězěný i v Sěvěrní Aměricě. Panda patr í mězi samota r ě a jěn v době pa r ění si hlěda partněra. Těritorium si význac ujě trusěm a dorozumíva sě kvic ěním. Samicě doka z ě porod mla ďat odloz it i o tý děn. Samicím sě rodí 1-2 mla ďata za rok. Mla ďata va z í 100g a jsou dva tý dný slěpa a běz srsti. Matka sě o ně stara rok. Dospívají vě vě ku 18 mě sícu. Sicě ma Panda pr izpu soběnou tra vící soustavu masitě stravě, pr ěva z ně sě alě z ivý listý a bambusěm. Mězi jějí oblíběně pochoutký patr í napr íklad ovocě, plodý, kor ínký, z aludý, tra vý a lis ějníký, mladí pta ci, vějcě, malí hlodavci, obratlovci a larvý hmýzu. Pandý sě pohýbují ma lo a vě ts inu dně odpoc ívají, abý něspotr ěbovalý hodně ěněrgiě. Panda loví v noci a pr ěs děn spí. Vý borně s plha a tra ví dlouhě chvílě v koruna ch stromu. Jě ohroz ěna tím, z ě lidě odlěsn ují plochý, na ktěrý ch z ijě. Zabíjí sě pro koz ěs inu a pro dravcě jě vělmi chutnou kor istí. Panda doka z ě na zadních nohou sta t po dobu 30 sěkund a takto ujdě i ně kolik mětru. Hělěna Talafousova, Andrěa Pětr ěkova (6.A)

10 10 Rozhovor s... Těnto mě síc, stějně jako tý pr ědchozí pro va s ma mě pr ipravěný rozhovor. Těntokra t s paní uc i- tělkou Miroslavou Martinkovou z prvního stupně nas í za kladní s kolý. 1. Jak dlouho celkově učíte? 30 lět. 2. Učila jste někdy na jiné škole? Ano, v Pn ovicích smě rěm na Unic ov. Uc ila jsěm tam jěděn rok (1985). 3. Jakou třídu jste měla nejraději? Vs ěchný, něda sě to pr ěsně urc it. 4. Jste spokojená s vybavením vaší třídy? Kdýbý zdě býlý lěps í skr ín ký, tak bý mi to něvadilo. 5. Co máte nejraději na této škole? Z ě sě mohu pravidělně sětka vat sě svý mi kolěgýně mi. 6. Bavila Vás škola? Ano, na s kolní lě ta ra da vzpomína m. 7. Který školní předmět Vás bavil nejvíce? Němě la jsěm z a dný oblíběný. Asi vs ěchný. 8. Co Vás přimělo si vybrat tento obor? Mojě maminka býla takě uc itělka, tak sě mi to zalíbilo a zac ala jsěm těnto obor studovat. 9. Setkala jste se někdy v praxi s Vaším bývalým žákem? Asi ně. 10. Jakou kuchyni preferujete? Lěhkou, nějradě ji ma m sala tý. 11. Chutnají Vám obědy v naší jídelně? Jak kdý. 12. Máte nějakou oblíbenou knihu? Mojě nějoblíběně js í kniha býla z dě tství a to Gabra a Ma rinka. 13. Čím jste chtěla být, když jste byla malá? Doktorkou.

11 Navštěvovala jste v dětství nějaké kroužky? Ano, chodila jsěm do cvic ění, sboru a hra la na klavír. 15. Byla jste někdy v zahraničí? Ano, mockra t. Nějradě ji jězdím za těplěm k mor i. 16. Co vás na dovolené nejvíce překvapilo? Vělkě vlný na mor i. Po nich mi něbýlo zrovna nějlě pě. 17. Máte ráda kulturu a umění? Ano, moc ra da navs tě vuji divadla a chodím na c inohrý. Mojě nějoblíběně js í jě Hrdý Budz ěs. 18. Chtěla byste se podívat na výstavu francouzských impresionistů? Ano, němusělo bý to bý t s patně. 19. Do které doby byste se ráda podívala? Do z a dně. Tato doba mi zcěla výhovujě. 20. Chtěla byste se někdy stát neviditelnou? Ano, mohlo bý to bý t zajímavě. 21. Chtěla byste vlastnit kouzelnickou hůlku? Ano, ně kdý bý sě to hodilo. 22. Jaké roční období máte nejraději? Lě to. 23. Máte ráda turistiku? Ano, nějradě ji sě procha zím po hora ch, protoz ě jě tam c ěrstvý vzduch a klid. 24. Sportujete? V zimě jězdím na lýz ích, v lě tě zasě na kolě. 25. Relaxujete ráda? Ano, nějradě ji chodím na masa z ě, bazě ný němusím. 26. Které květiny máte nejraději? Vs ěchný jsou ně c ím kouzělně. Dě kujěmě Va m, paní uc itělko, za rozhovor a pr ějěmě pě kný děn. Hělěna Talafousova a spol. (6.A)

12 Umění 12 FRANCOUZŠTÍ IMPRESIONISTÉ Claude Monet Claude Monet je jeden asi nejznámější francouzský impresionista. Žil v na přelomu 18. a 19. století (tj. v letech od roku 1840 do roku 1926-narozen , úmrtí ). - prvním jeho učitelem byl Eugèn (1856) -začátek roku 1863 první výstava -oženil se s modelkou Camille Doncieux (1870) -syn Jean ( ) -podruhé se oženil s Alicí Hoschedéovou (1892), Alice Hoschedénová zemřela tři roky po jejich svatbě (1911) -roku 1922 po první světové válce byl už úplně slepý -roku 1923 operace očí, návrat k práci -maloval až do své smrti (1926) -přezdíván otec impresionismu/namaloval obraz, který nazval Imprese - východ slunce -vycházel ze stylu Édouarda Maneta -z jeho obrazů srší energie, vyzařují z nich veselé (teplé) barvy (ale i modrá, fialová, atd.) a jsou plné světla

13 13 Některé obrazy: - Snídaně v trávě - Imprese východ slunce - Dáma se slunečníkem - Kupky sena - Lekníny - Nádraží Saint Lazare - Katedrála v Rouenu... Zdroj: wikipedia, vybráno Ukázky některých obrazů : Bíllekníny zdroj: Červené lodě v Argenteuil zdroj:

14 14 Imprese - východ slunce zdroj: Dáma se slunečníkem zdroj: Kupky sena zdroj: Sa ra S ěvc íkova (6.A)

15 Básně, vtipy 15 Dlouho, dlouho býla paní uc itělka němocna az z toho býla nas ě tr ída hotova. Těď uz zasě buděmě mít Anglic tinu jak ma bý t a mý sě z toho buděmě musět nabít. Vendula Riedlová (6.A) Ondra si zpíva vě vý tvarně vý chově :,,Něbýdlí tadý na hodou dívěnka mě ho gusta, co chodí s bílou na dobou a ma tak vr ěla u sta''. A Hělc a mu vza pě tí odpoví :,,Ně, něbýdlí ''. :-) Z a k osmě tr ídý si nahlas ulěví vě výuc ova ní a paní uc itělka ho poka ra :,,No Jirko! Jirka jí alě vza pě tí hněd odpoví :,,Alě paní uc itělko, kdýbých to něvýpustil, tak bý to výs lo jiný m otvorěm, a býlo bý to mnohěm hors í!!!!!!!!! '' :-) Tr i transforměr i sědí v hospodě a jěděn jim povída :,,Tak chlapi, sloz ímě sě na taxíka. '' :-)

16 16 Závěr Tak a jě tu koněc. Pr is ěl zněnada ní jak uz to ma vě zvýku. Ach jo. Do koncě roku buděmě mít takově koncě uz jěnom dva, pokud dobr ě poc íta m. Pak pra zdniný, a pak uz va m budě u vodý i za vě rý psa t ně kdo jiný, protoz ě ja jako děva ťa k odějdu. Doufa m, z ě va s to moc něraní. Alě S kolniný tu budou por a d jěn a jěn pro va s, vě rně c těna r ě. Dě kujěmě za podporu. Buděmě sě na va s zasě tě s it u zamilovaný ch ma jový ch s kolních novin. Pa pa.

17 17 Redakce Markéta Pátková (9.A) Lenka Kremplová (9.A) Lucie Linhartová (8.A) Lucie Stloukalová (7.A) Sára Ševčíková (6.A) Helena Talafousová (6.A) Vendula Riedlová (6.A) Andrea Petřeková (6.A) Šimon Erbes (6.A) Miloš Palla (6.A)

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí.

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. Tento certifikát má hodnotu jedné ivé a zdravé kozy. Díky pomoci eských dárc nakupuje lov k v tísni tato veselá zví ata pro rodiny v chudých zemích Afriky a Asie.

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 S Á ČK Y NA PS Í E XK RE ME N TY SÁ ČK Y e xk re m en t. p o ti sk P ES C Sá čk y P ES C č er né,/ p ot is k/ 12 m y, 20 x2 7 +3 c m 8.8 10 bl ok

Více

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc.

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc. First Prev Next Last Go Back Full Screen Close Quit Matematika 1 Lagrangeu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Newtonu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná:

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Rozhovor Alla Na začátek tohoto rozhovoru Alla ti řeknu, že máme čtyři fáze kulturního šoku. Aby sis to mohla také připomenout a mohla se opět vžít do té situace. Takže první fázi je fáze medových týdnů

Více

z 0 3a 0 0dosti o vyda 0 0n rozhodnut o um ste 0 3n stavby

z 0 3a 0 0dosti o vyda 0 0n rozhodnut o um ste 0 3n stavby 1 3Strana 6962 Sb 0 1 0 0rka za 0 0konu 0 8 c 0 3. 503 / 2006 C 0 3 a 0 0stka 163 503 VYHLA 0 0 S 0 3 KA ze dne 10. listopadu 2006 o podrobne 0 3js 0 3 0 1 0 0 u 0 0 prave 0 3 u 0 0 zemn 0 1 0 0ho r 0

Více

Operace s maticemi. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen.

Operace s maticemi. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. U stav matematiky a deskriptivnı geometrie Operace s maticemi Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. Brno 2014 RNDr. Rudolf Schwarz,

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015 Pár slov na začátek.. Vítáme nové žáky, ale i žáky, kteří navštěvují naší školu už nějaký pátek v novém školním roce. Doufáme, že se všem bude dařit a budou poslouchat

Více

Vs eobecne podmi nky ve rnostni ho programu spolec nosti Victoria-Tip.

Vs eobecne podmi nky ve rnostni ho programu spolec nosti Victoria-Tip. Vs eobecne podmi nky ve rnostni ho programu spolec nosti Victoria-Tip. 1. U vodni ustanoveni 1.1. Ve rnostni program je produkt provozovany spolec nosti Victoria-Tip, a.s. a.s., se si dlem Letenske na

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL III/2/P VY_32_INOVACE_P19. Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení:

VZD LÁVACÍ MATERIÁL III/2/P VY_32_INOVACE_P19. Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení: VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Testové úkoly Mgr. Jind iška N mcová III/2/P VY_32_INOVACE_P19 Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: 7.6. 2012 Datum ov ení: 11.6. 2012 Vzd lávací oblast

Více

Operace s maticemi. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen.

Operace s maticemi. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. Jdi na stranu Celá obr./okno Zavřít 1 Operace s maticemi Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. Brno 2014 RNDr. Rudolf Schwarz, CSc.

Více

Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť. Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť

Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť. Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť Stanovy Studentské rady Gymnázia Zlín Lesní čtvrť Obsah 1 Základní ustanovení... 5 2 Orgány Studentské

Více

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES.

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. PROJEKT NOVÝ PRALES NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES V roce 2010 se Nový Prales rozkládá

Více

Ta polévka je horká! varovala chlapce maminka. Nech tu pokličku na pokoji, spálíš se! Mám přece chňapku! odmlouval chlapeček. Tak hloupý, aby zvedal

Ta polévka je horká! varovala chlapce maminka. Nech tu pokličku na pokoji, spálíš se! Mám přece chňapku! odmlouval chlapeček. Tak hloupý, aby zvedal Chlapeček a pokličky Byl jeden chlapeček a ten rád někam nakukoval. Koukal do dutin stromů, koukal do ptačích hnízd, koukal i do myších děr. Na tom vlastně není špatného. Jenže ten chlapeček nahlížel do

Více

Nabídka na firemní akce

Nabídka na firemní akce Nabídka na firemní akce S K Y D I V E A R E N A P R A H A Konference Teambuildingové aktivity Firemní večírky Ostatní firemní akce Dárek pro obchodní partnery a klienty Rozšíření benefitního programu pro

Více

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Rukodělná činnost příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí

Více

SENIORSKÝ DŮM OŘECH. Dne 27.10.2014. Služby Seniorského domu Ořech. SD Bohemia Group a.s.

SENIORSKÝ DŮM OŘECH. Dne 27.10.2014. Služby Seniorského domu Ořech. SD Bohemia Group a.s. SD Bohemia Group a.s. Ukrajinská 1488/10 101 00 Praha 10 Telefon: 731 126 002 Email: info@sdbohemiagroup.cz www.sdbohemiagroup.cz Dne 27.10.2014 SENIORSKÝ DŮM OŘECH Služby Seniorského domu Ořech OBSAH

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

Darujme.cz. Podrobné statistiky 2015

Darujme.cz. Podrobné statistiky 2015 Darujme.cz Podrobné statistiky Zahrnutá data a jejich úprava Z hlediska fundraisingu je významnější, kdy dárce dar zadal, než kdy byla obdrž ena platba na u č et. Ve statistika čh proto prima rne pračujeme

Více

Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný.

Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný. Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný. První roky ivota jsou zásadní pro dal í vývoj dít te. Pokud d ti nemají dostatek ivin, hrozí

Více

Marta leží v posteli. S přivřenýma očima si prodlužuje tu chvíli procitnutí ze spánku, ty jedinečné minuty plavného vznášení, kdy necítí prožitá

Marta leží v posteli. S přivřenýma očima si prodlužuje tu chvíli procitnutí ze spánku, ty jedinečné minuty plavného vznášení, kdy necítí prožitá Marta leží v posteli. S přivřenýma očima si prodlužuje tu chvíli procitnutí ze spánku, ty jedinečné minuty plavného vznášení, kdy necítí prožitá léta, kdy se potuluje mezi všemi těmi uplynulými roky. Přesouvá

Více

Václav Říha Šípková Růženka

Václav Říha Šípková Růženka Václav Říha Šípková Růženka Text byl volně upraven v Městské knihovně v Praze podle pohádky Václava Říhy z díla Zvířátka a Petrovští. Další pohádky naleznete online na www stránkách Městské knihovny v

Více

Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC

Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC 1 Jiří Glet PAVLÍK A RYTÍŘ JAN Z MICHALOVIC 2 Copyright Autor: Jiří Glet Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2014 ISBN: 978-80-7512-073-1 (epub) 978-80-7512-074-8 (mobipocket) 978-80-7512-075-5 (pdf)

Více

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz www.zshornicka.cz Slovo pana ředitele: Milí žáci a čtenáři ŠOKu, před několika dny jsme společně zahájili školní rok 2009/2010. Vám, žákům, nezačala jen školní práce. Byly zahájeny i činnosti zájmového

Více

Křížová cesta - postní píseň

Křížová cesta - postní píseň 1.a)U sto - lu s ná - mi se - dí Pán, chléb spá- sy bu - de po - dá - ván, 1.b)A je to po - krm ži - vo - ta, do kon-ce svě-ta bu - de brán, 2.Do tmy se hrou-ží zah-ra - da. Je - žíš se do muk pro-pa -

Více

Život na louce Na louce motýli včely vosy, čmeláci komáři mouchy, vážky slunéčka sedmitečná kobylku saranče mravence cvrčka Luční rostliny kopretina

Život na louce Na louce motýli včely vosy, čmeláci komáři mouchy, vážky slunéčka sedmitečná kobylku saranče mravence cvrčka Luční rostliny kopretina Život na louce Na louce je živo. Poletuje tu plno nejrůznějšího hmyzu (motýli, včely, vosy, čmeláci, komáři, mouchy, vážky a slunéčka sedmitečná. V trávě můžeme vidět kobylku, saranče, mravence a cvrčka.

Více

Plánování a organizace práce podle Denig-Holmsové

Plánování a organizace práce podle Denig-Holmsové Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Evropská 33, Praha 6 Předmět: Pedagogická psychologie Plánování a organizace práce podle Denig-Holmsové 4. 1. 2007 Michaela Molková 3A SOP OBECNĚ Je všeobecně

Více

Smlouva o poskytnutí služby

Smlouva o poskytnutí služby Smlouva o poskytnutí služby - sociální rehabilitace - (dále jen smlouva ) uzavr ena mezi poskytovatelem sluz by: KŘ ESADLO HK Centrum pomoci lidem s PAS, z.u. IC : 038 47 926 se sídlem Mrs tíkova 934/20,

Více

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Více

Mt 4, 1-11: Povzbuzení k boji s ďábly ( Předpostní kázání)

Mt 4, 1-11: Povzbuzení k boji s ďábly ( Předpostní kázání) Mt 4, 1-11: Povzbuzení k boji s ďábly ( Předpostní kázání) V minulých nedělích jsme slyšeli odpověď na otázku, kdo je Ježíš. Při jeho jordánském křtu bylo bezpečně zjeveno, že je milovaným a vyvoleným

Více

ZÁZRAK POČETÍ - CO SE DĚJE PŘI POČETÍ. JE TĚHOTENSTVÍ JINÝ STAV? Změny v děloze Viditelné změny na těle těhotné ženy Duševní změny

ZÁZRAK POČETÍ - CO SE DĚJE PŘI POČETÍ. JE TĚHOTENSTVÍ JINÝ STAV? Změny v děloze Viditelné změny na těle těhotné ženy Duševní změny ZAMYŠLENÍ NAD TĚHOTENSTVÍM A PORODEM Jaký věk ženy je nejvhodnější pro otěhotnění? Ve kterém věku je plodnost žen a mužů největší? Pečujte o správnou tělesnou hmotnost Co je to neplodnost a jak často se

Více

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i 1.Stá-la Mat-a od-ho-dla-ně v sl-zách ve- dle ří-že Pá-ně, na te-rém Syn e-í pněl. Je- í du-š v hoř-ém lá-ní slí-če - nou, bez sm-lo - vá-ní do hlu-bn meč o-te - vřel. a f d b f Copyrght by

Více

Gaussovou eliminac nı metodou

Gaussovou eliminac nı metodou U stav matematiky a deskriptivnı geometrie R es enı soustav linea rnıćh algebraicky ch rovnic Gaussovou eliminac nı metodou Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

Duhová zahrada. Jaká stanoviště jste u nás mohli absolvovat? 1. pavučina a její obyvatelé. 2. člověče, nezlob se. 3. nošení vody u jezírka

Duhová zahrada. Jaká stanoviště jste u nás mohli absolvovat? 1. pavučina a její obyvatelé. 2. člověče, nezlob se. 3. nošení vody u jezírka Duhová zahrada 30. května jsme se všichni sešli na naší zahradě, abychom si společně zadováděli, něco nového se naučili, něco zajímavého vytvořili a nakonec si odnesli ve svých srdíčkách zprávu, že je

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Poznáš mě? Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_38_03 Tématický celek: Gramatika, skladba, sloh Autor: Mgr. Jarmila

Více

Identifikace práce. POZOR, nutné vyplnit čitelně! Žák jméno příjmení věk. Bydliště ulice, č.p. město PSČ. C II: (25 b)

Identifikace práce. POZOR, nutné vyplnit čitelně! Žák jméno příjmení věk. Bydliště ulice, č.p. město PSČ. C II: (25 b) vyplňuje žák Identifikace práce POZOR, nutné vyplnit čitelně! Žák jméno příjmení věk Bydliště ulice, č.p. město PSČ jiný kontakt (např. e-mail) vyplňuje škola Učitel jméno příjmení podpis Škola ulice,

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

DOBRODRUŽSTVÍ. Anotace

DOBRODRUŽSTVÍ. Anotace DOBRODRUŽSTVÍ Anotace Autor Žák reprodukuje obsah přiměřeně složitého sdělení a zapamatuje si z něj podstatná fakta. Sestaví osnovu vyprávění a na jejím základě vytváří krátký mluvený projev, přirovnání.

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY. Školní rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA. p.

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY. Školní rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA. p. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA Školní rok 2015 / 2016 TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY p. učitelky Zdeňka Bastlová Aneta Danišová Třída Žabičky p. uč. Zdeňka Bastlová p.uč.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 80 129 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Názory obyvatel na zadlužení a přijatelnost

Více

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací Identifikátor materiálu: EU 4 33, příběh Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje dva pracovní listy. Úkolem prvního listu je čtení s porozuměním, úkolem druhého listu je

Více

využívá svých schopností

využívá svých schopností Táto relácia využívá svých schopností je pro nás svaté. pojednáva o možnostiach breathariánstva, teda života bez jedenia jedla, no nie je to kompletný návod. V záujme vašej bezpečnosti, nepokúšajte sa

Více

Pøíprava: Cvik: Pozor:

Pøíprava: Cvik: Pozor: Zahajovací cvièení Monnica Hackl 27 Pøíprava: Postavte se rovně s nohama u sebe tak, aby se kotníky zlehka dotýkaly. Ruce visí volně v přirozené poloze podél těla. Jsou uvolněné, prsty zlehka rozevřeny,

Více

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/08 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/08 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ íslo materiálu: Název materiálu: Pracovní list Opakujeme se zví átky íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Paed.Dr. Zina Ho ková ANOTACE kola: Vypracoval: : Paed.Dr. Zina Ho ková Období vzniku

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE

ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE Když se zima už nachýlí, někdy v druhé polovině února či počátkem března, když jednou zrána uslyšíte nesměle zahvízdat kosa JARO JE TADY. Ilustrace k textu

Více

ERGONOMIE ŮŽKA. Ing. Helena Prokopová, 648 49 Brno www.cech-cal.eu. cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz

ERGONOMIE ŮŽKA. Ing. Helena Prokopová, 648 49 Brno www.cech-cal.eu. cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz ERGONOMIE NEMOCNIČNÍHO LŮŽL ŮŽKA Ing. Helena Prokopová, Cech čalouníků a dekoratérů Výstaviště 405/1 648 49 Brno www.cech-cal.eu cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz Pokrok ve vybavenívětšiny nemocnic v ČR

Více

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!!

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Jak na učitele -Nebuď drzý. -Vždy se chovej slušně. -V přítomnosti učitele (jakéhokoli dospělého)

Více

Nebe, Boží nádherný domov

Nebe, Boží nádherný domov Bible pro děti představuje Nebe, Boží nádherný domov Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Lazarus Upravili: Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible for Children,

Více

Pracovní úkoly dynamické geometrie

Pracovní úkoly dynamické geometrie Pracovní úkoly dynamické geometrie ÚKOL ČÍSLO 1: NAKRESLI ČTVEREC ÚKOL ČÍSLO 2: NAKRESLI ROVNOSTRANNÝ TROJÚHELNÍK ÚKOL ČÍSLO 3: NAKRESLI PRAVIDELNÝ ŠESTIÚHELNÍK ÚKOL ČÍSLO 4: NAKRESLI PRAVIDELNÝ OSMIÚHELNÍK

Více

Hodnost matice. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen.

Hodnost matice. Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. U stav matematiky a deskriptivnı geometrie Hodnost matice Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. Brno 2014 RNDr. Rudolf Schwarz, CSc.

Více

10 je 0,1; nebo taky, že 256

10 je 0,1; nebo taky, že 256 LIMITY POSLOUPNOSTÍ N Á V O D Á V O D : - - Co to je Posloupnost je parta očíslovaných čísel. Trabl je v tom, že aby to byla posloupnost, musí těch čísel být nekonečně mnoho. Očíslovaná čísla, to zavání

Více

Obsah. P ře d m lu va...11

Obsah. P ře d m lu va...11 Obsah P ře d m lu va...11 1 / Péče o z ra lo u p le ť... 15 Co je to zralá p le ť... 15 Některé pověry v používání k o s m e tik y...17 Vypadat dobře bez ohledu na v ě k... 18 Ve d v a c e ti...18 Ve t

Více

VY_32_INOVACE_02.12 1/8 3.2.02.12 Měkkýši Měkkýši živočichové s měkkým tělem

VY_32_INOVACE_02.12 1/8 3.2.02.12 Měkkýši Měkkýši živočichové s měkkým tělem 1/8 3.2.02.12 živočichové s měkkým tělem cíl - popsat stavbu těla jednotlivých živočišných tříd - rozlišit různé způsoby života, stavby těla, životně důležitých orgánů - název podle měkkého, nečlánkovaného

Více

Cо aбstka 73. Parlament se usnesl na tomto zaбkoneо Cо eskeб republiky:

Cо aбstka 73. Parlament se usnesl na tomto zaбkoneо Cо eskeб republiky: Strana 3664 SbУбrka zaбkonuй cо. 173 /2002 Cо aбstka 73 173 ZAб KON ze dne 9. dubna 2002 o poplatcубch za udrzо ovaбnуб patentuй a dodatkovyбch ochrannyбch osveоdcоenуб pro leбcоiva a pro prоубpravky na

Více

Pravidla Indiánské stezky

Pravidla Indiánské stezky sout ěž za měřená na ochran u přírod y a pa máte k, na tábor n ic ké a turistic ké d o vednosti pra v i d la soutěže soutěžní řád Pravidla Indiánské stezky Stezka je určena dětem, mládeži i dospělým ve

Více

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Příloha č. 2.: Úvodní text Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Hádej, o kom se mluví: "Narovnej se! Drž se vzpříma! Kořeny ti drží hlína. Svítí slunce? Nastav listy! Prší? Sláva! Budeš

Více

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova č. 2/2009 Konec starého a počátek nového roku je pro nás pro všechny příležitostí, abychom popřáli rodinným příslušníkům, přátelům a známým. Dovolte, abych i já Vám všem jménem zaměstnanců Luxoru Poděbrady

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

na POKOJI ŠESTINEDĚLÍ?

na POKOJI ŠESTINEDĚLÍ? JAK PŘEŽÍT na POKOJI ŠESTINEDĚLÍ? Možná vás doposud, jako břichatou těhulku, straší jenom porodní sál, ale některé přemýšlí i nad svým budoucím pobytem na oddělení šestinedělí. Strávíte tam zpravidla tři

Více

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Po knížeti Břetislavovi se na knížecím stolci vystřídala řada dalších přemyslovských knížat. Počet obyvatel rostl, proto bylo nutné získávat další půdu pro zemědělství. Mýtily

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Přírodověda Ročník: 5.

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Přírodověda Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Přírodověda Ročník: 5. Očekávané výstupy z RVP ZV Ročníkový výstup Učivo Průřezová témata, přesahy objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a

Více

Literární žánry. Adresa školy: ulice Einsteinova 2871, 73301 Karviná Hranice

Literární žánry. Adresa školy: ulice Einsteinova 2871, 73301 Karviná Hranice Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075 Šablona: I/2 Sada: VY_12_INOVACE_01 VM Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 17 Ověření ve výuce: Předmět: ČJ (dílna čtení) Třída: 3.B Datum: 24.10.2013

Více

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky Mateřská škola Malhotice,příspěvková organizace, okres Přerov Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013 Za lískovým keřem u veverky Terky Veverku velmi často potkáváme a pozorujeme

Více

KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída

KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída jméno autora: Mgr. Blanka Bene ová datum: 15.4.2011 ro ník: 8. tematická oblast: Procvi ujeme si e tinu téma: KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída Anotace: Pracovní list pro ov ení probraného u iva. Obsahuje dopl

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

Slovo redaktorky. Markéta Pátková (9.A)

Slovo redaktorky. Markéta Pátková (9.A) 2 Slovo redaktorky A jsou tu další Školniny! Doufám, že jste se těšili! Sníh už nám úplně roztál, ale jaro se pořád schovává pod peřinou v posteli. Určitě i vy byste si tam nejraději zalezli a vylezli

Více

TEORIE ZÁVISLOSTI, VZTAHY, PRÁCE S DATY ČTENÍ A INTERPRETACE DAT - TŘÍDĚNÍ A EVIDENCE

TEORIE ZÁVISLOSTI, VZTAHY, PRÁCE S DATY ČTENÍ A INTERPRETACE DAT - TŘÍDĚNÍ A EVIDENCE TEORIE ZÁVISLOSTI, VZTAHY, PRÁCE S DATY ČTENÍ A INTERPRETACE DAT - TŘÍDĚNÍ A EVIDENCE Musíš zvolit vhodnou formu evidence a údaje přenést do tabulky. V některých úlohách eviduješ pouze objekty, v jiných

Více

Můj milý deníčku To mi hlava nebere!

Můj milý deníčku To mi hlava nebere! Můj milý deníčku To mi hlava nebere! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku To mi hlava nebere! e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna práva vyhrazena. Žádná

Více

Řešení: Dejme tomu, že pan Alois to vezme popořadě od jara do zimy. Pro výběr fotky z jara má Alois dvanáct možností. Tady není co počítat.

Řešení: Dejme tomu, že pan Alois to vezme popořadě od jara do zimy. Pro výběr fotky z jara má Alois dvanáct možností. Tady není co počítat. KOMBINATORIKA ŘEŠENÉ PŘÍKLADY Příklad 1 Pan Alois dostal od vedení NP Šumava za úkol vytvořit propagační poster se čtyřmi fotografiemi Šumavského národního parku, každou z jiného ročního období (viz obrázek).

Více

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková Plán činnosti ve školní družině Školní rok 2014-2015 Vypracovala: Bc. Irena Staňková ZÁŘÍ: - rozhovory s dětmi o zážitcích z prázdnin - poslech pohádek a příběhů - povídání o přírodě, pozorování změn v

Více

Do dnešního čísla Kunupek jsme si pro vás přichystali rozhovor s bývalou žákyní naší školy, Vendou Kulihovou, která se příští rok chystá maturovat.

Do dnešního čísla Kunupek jsme si pro vás přichystali rozhovor s bývalou žákyní naší školy, Vendou Kulihovou, která se příští rok chystá maturovat. ROZHOVOR S. Do dnešního čísla Kunupek jsme si pro vás přichystali rozhovor s bývalou žákyní naší školy, Vendou Kulihovou, která se příští rok chystá maturovat. 1. Vzpomínáš někdy na základní školu? Na

Více

insul tube & insul sheet

insul tube & insul sheet Vyŕobky z kauc uku firmy NMC insul tube & insul sheet Kompletní sortiment pro topení, sanitární, chladicí, klimatizac ní a solární zar ízení. Silny úc inek v horku a zime insul tube je synteticky kauc

Více

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky VÝZKUM KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, v zimě jsme se na Vás obrátili

Více

Kategorie C 2. kolo Nehemjáš kviz

Kategorie C 2. kolo Nehemjáš kviz 2. kolo Nehemjáš kviz 1) Po 3 dnech pobytu v Jeruzalémě se Nehemjáš vydal na obhlídku města. Vyjel a) v noci b) na svém věrném velbloudovi c) po obědě a vyjel s celým průvodem Neh 2, 12 2) Kolik lidí bylo

Více

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah:

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah: Láska Téma: Láska a odpovědné předávání lidského života Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života Obsah: Časová dotace: Doporučený věk: Přednáška o odpovědném rodičovství Čtvrtek 18.00

Více

DOTAZNÍK. Celkem odevzdáno na MŠ Londýnská 38 dotazníků (vydáno 65) a v MŠ Římská 26 (vydáno 60) nerado rádo velmi rádo nevím

DOTAZNÍK. Celkem odevzdáno na MŠ Londýnská 38 dotazníků (vydáno 65) a v MŠ Římská 26 (vydáno 60) nerado rádo velmi rádo nevím DOTAZNÍK Celkem odevzdáno na MŠ Londýnská 38 dotazníků (vydáno 65) a v MŠ Římská 26 (vydáno 60) 1. Vaše dítě chodí do MŠ: rado rádo velmi rádo vím Římská 8 18 Londýnská 13 25 Celkem 21 43 2. Hovoří s Vámi

Více

O skautském středisku Javor

O skautském středisku Javor O Javoru 1 Junák český skaut, z. s. O skautském středisku Javor 2 O Javoru skautské středisko Javor 1. O J A V O R U Javor, tedy 73. skautské středisko Javor, patří od roku 1990 do organizace Junák český

Více

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je Píseň ke kříž. cestě (. zastavení ežíš souzen) e a kal né rá no, Pan na sva tá k pa lá ci vla da e žíš sto í před Pi lá tem, všech no se dě e a s k s kk b k k k fk k e řo vu s vel kým chvá tá, chva tem,

Více

Období plic a tlustého střeva 15.9. 14.11.

Období plic a tlustého střeva 15.9. 14.11. Období plic a tlustého střeva 15.9. 14.11. Přednáší Soňa Navrátilová Záznam webináře Servisní centrum Hradec Králové www.tiandeservis.cz Základní informace: Starejme se o plíce a tlusté střevo právě v

Více

Co je to diferenciální rovnice Rovnice se separovanými proměnnými Aplikace. Diferenciální rovnice I

Co je to diferenciální rovnice Rovnice se separovanými proměnnými Aplikace. Diferenciální rovnice I Co je to diferenciální rovnice Rovnice se separovanými proměnnými Diferenciální rovnice I Modelování aneb předpovídání budoucnosti ? Diferencia lnı rovnice je rovnice, v ktere roli nezna me hraje funkce

Více

Vánoční besídka CB Žižkov 2010

Vánoční besídka CB Žižkov 2010 Vánoční besídka CB Žižkov 2010 Píseň 1 Pán Ježíš přikázal budete světlem Autor: Tomáš Najbrt Pán Ježíš přikázal budete světlem, budete svítit do okolí. Pán Ježíš přikázal před celým světem, velkým i dětem,

Více

3.1.5 Energie II. Předpoklady: 010504. Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej,

3.1.5 Energie II. Předpoklady: 010504. Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej, 3.1.5 Energie II Předpoklady: 010504 Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej, Př. 1: Při pokusu s odrazem míčku se během odrazu zdá, že se energie míčku "někam ztratila".

Více

The University of Plymouth

The University of Plymouth The University of Plymouth Jmenuji se Lukáš Widomski, je mi 19 let a tento rok jsem udělal maturitu na SPŠ EI Kratochvílova 7. Označil bych se jako průměrný, cílevědomý student, který vzal osud do svých

Více

Biologie všedního dne

Biologie všedního dne Pavel Vlach Zdeňka Chocholoušková Biologie všedního dne Věnováno Tomáši Kučerovi recenzovali: hlavní recenzenti: Doc. PhDr. Petr Dostál, CSc. Katedra biologie a environmentálních studií PF UK Praha Prof.

Více

PR & ADVERTISING. Rodiče C.I.C. metoda

PR & ADVERTISING. Rodiče C.I.C. metoda Rodiče C.I.C. metoda Překvapení Detoxikační balíček - jaro Právo BAMBI Analerg Abelia Alergis Alergie se může projevovat obtížemi na sliznici, v očích, zažívacími nebo močovými obtížemi či kožními vyrážkami.

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha Národní park umava 9. kv tna 2011 Hnutí Duha Hlavní cíle a metodika Hlavní cíle et ení Cílem výzkumu Factum Invenio bylo zjistit, jak ob ané R vnímají problematiku hypotetické výstavby lanovek a sjezdovek

Více

2) Když dělám zápis z učebnice nebo z jiného tištěného textu, vybírám to nejdůležitější. Do sešitu zapisuji co nejvíce heslovitě.

2) Když dělám zápis z učebnice nebo z jiného tištěného textu, vybírám to nejdůležitější. Do sešitu zapisuji co nejvíce heslovitě. 20 nejdůležitějších zásad, abychom se něco naučili 1) Vždy se snažím pochopit to, co se právě učím. Nikdy se neučím nazpaměť to, čemu nerozumím. 2) Když dělám zápis z učebnice nebo z jiného tištěného textu,

Více

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete TAJEMSTVÍ SÍLY SRDCE Tajemství ve vašem srdci Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete k tomu spoustu dovedností a energie. Tato energie působí ven do světa, dotýká se lidí a spouští děje.

Více

Raciona lnı lomena funkce, rozklad na parcia lnı zlomky

Raciona lnı lomena funkce, rozklad na parcia lnı zlomky U stav matematiky a deskriptivnı geometrie Raciona lnı lomena funkce, rozklad na parcia lnı zlomky Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349 Systém sociálního zabezpečení (někdy se též používá pojem sociální ochrana) v České republice tvoří tři základní systémy: sociální pojištění státního sociální podpora sociální pomoc (péče). Systém sociálního

Více

ptát, jestli nebyl zpracován

ptát, jestli nebyl zpracován Jako duchovní praktikující ptát, jestli nebyl zpracován Když pak jdou domů, bychom měli mít tento koncept, měli bychom hledat své vlastní Já, Boha uvnitř, přirozenost Buddhy, místo tohoto druhu triviální

Více

Výzva k hlasování, vznesená paní starostkou emailem dne 10. 12. 2011: Odpovědi:

Výzva k hlasování, vznesená paní starostkou emailem dne 10. 12. 2011: Odpovědi: Zápis č. 11 z jednání zastupitelstva obce Hraběšice, konaného dne 14. prosince 2011 Přítomni: dle prezenční listiny - Večeřová Helena, Mikulka Jiří, Ing. Petrtýl Jiří, MUDr. Sitař Ludvík, Míča Alois Omluveni:

Více

ž á í ýž ž í č í ě é á š ě í š á ě ž é é č é č š é áž ě ů é í č č ý í Ř šňá š č ý ý é é ř á č ý ž ě ý ú ů ý ě í ř á áž íř é ř ě ě ř á í ž í ž č í é ý ží é á í á í í čá ý ž čá í í ží á í í ě ř ř ší ě ý

Více