Spolek neslyšících Plzeň

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spolek neslyšících Plzeň"

Transkript

1 Spolek neslyšících Plzeň BULLETIN Podzimní úvaha Skončilo uplakané léto, které z nebe spustilo hodně vody, které byly v severních Čechách. S deštěm přišel i hodně studený vítr, který shazoval listí ze stromů. V této nepohodě si malá žabička řekla, že již nechce zůstat na místě, kde je hodně vody a blesků. Nelíbilo se jí, že bylo ošklivé počasí a také vlhko. A přemýšlela, jak se odtud dostat pryč. Nasedla na jeden spadlý lístek a plula na něm do míst, kde bylo počasí lepší a nikde nebylo tolik vody. Jak se plavila po rozvodněných řekách a potůčkách, viděla, co se stalo přírodě a jak si s tím museli všichni poradit. Žabka se plavila skoro celé léto až přišel podzim, který začal velmi sychravým a deštivým počasím. Podzimní plavbou na lístku si všimla, jak se mění chování přírody a listy na stromech mění svou barvu a dávají krajině podzimní vzhled. K tomu se přidává silný vítr, který listy shazuje ze stromů dolů a stromy se připravují na zimu. Žabka toto všechno sleduje z lístku a ani nepostřehne, že se s velkou vodou dostala opět na místo, které v létě opustila. A žabka si řekne, že ať je počasí jakékoliv, nejlépe je vždy doma. A tak i já vám přeji hezké prožití podzimních večerů v teple domova.

2 Motto: Slepota odděluje člověka od věcí hluchota od lidí. Motto uvedené jako titulek tohoto článku je velmi známé i mezi samotnými neslyšícími. Uvědomujeme si ale, kdo ho napsal nebo prvně řekl? Jako první ho vyslovila Helen Kellerová (vlevo na snímku), která byla sama nevidomá a hluchá. Narodila se v Americe ve městě Tuscumbia v roce Ve svých 19 měsících vážně onemocněla a přišla o sluch a také o zrak. Od té doby nikdo nevěděl, jak s ní má správně komunikovat. V 7 letech si vymyslela 60 různých znaků, které používala při komunikaci v rodině. Změna ve výchově malé Helen začala v okamžiku, kdy její maminka měla v ruce knížku od spisovatele Charlese Dickense American Notes, ve které popisoval úspěšné vzdělání hluchoslepého dítěte. Společně s rodiči navštívila specialistu pro hluchoslepé Grahama Bella, který je hlavně znám jako vynálezce telefonu. V roce 1888 začala Helen chodit do školy pro nevidomé a v roce 1894 do školy pro neslyšící. Ve svých 24 letech se stává první hluchou a slepou osobou, která vystudovala vysokou školu. Roku 1915 zakládá neziskovou organizaci zabývající se výzkumem v oblasti zraku. Heleniným cílem bylo seznamovat lidi s vadou, kterou sama trpěla. Se svojí učitelkou Anne Sullivanovou navštívila 39 zemí a podnikla také několik cest do Japonska. Všude, kam přijela, propagovala osoby nevidomé a neslyšící. Přestože měla vadu zraku, sluchu a řeči, ovládala slepecké písmo a naučila se několika světovým jazykům včetně řečtiny a latiny. Helen Kellerová napsala celkem 12 knížek, mezi nimi i autobiografii Příběh mého života, která se stala předlohou k několika filmům. Ve svém životě se setkala s mnoha významnými osobnostmi, například se spisovatelem Markem Twainem, hercem Charliem Chaplinem, anglickým králem Jiřím nebo s 12 americkými prezidenty, od G. Clevelanda až po L. B. Johnsona, od kterého v roce 1964 obdržela prezidentskou medaili. Helen Kellerová zemřela v roce Letos si připomínáme 130. výročí jejího narození. (upraveno z internetu)

3 Motoristé pozor 1. ledna 2011 se blíží Od 15. září platí novela vyhlášky 283/2009 Sb. o povinné výbavě automobilů, která mění i složení autolékárničky. Nový obsah lékárniček je povinný od 1. ledna Nové složení autolékárničky bude dražší, protože tam přibyla jedna položka termoizolační fólie. Nejpozději od ledna 2011 budou muset řidiči vozit v lékárničce také přehledný obrázkový a textový návod na poskytnutí první pomoci při autonehodě. Také od 1. ledna 2011 je povinná reflexní vesta. Co musí obsahovat nová autolékárnička? Obvaz hotový s jedním polštářkem (šíře nejméně 8cm, savost nejméně 800g/cm2 ) Obvaz hotový s dvěma polštářky (šíře nejméně 8cm, savost nejméně 800g/cm2) Šátek trojcípý z (netkaného) textilu (délka stran nejméně mm) Náplast hladká cívka (velikost 2,5 cm x 5 m, minimální lepivost 7 N/25 mm) Náplast s polštářkem (velikost 8 cm x 4 cm, minimální lepivost 2,5 N/cm) Obinadlo škrtící pryžové ( mm) Maska resuscitační s výdechovou chlopní a filtrem schválená jako zdravotnický prostředek Rouška plastová (20 20 cm,tloušťka 0,05 mm) Rukavice pryžové (latexové) chirurgické v obalu Nůžky se sklonem v antikorozní úpravě se zaoblenými hroty délka 15 cm Isotermická fólie o rozměrech nejméně cm Leták o postupu při zvládání dopravní nehody Některé změny platí už teď Podle vyhlášky283/2009 Sb. není už od 15. září 2009 součástí povinné výbavy většiny novějších motorových vozidel rezervní kolo. Rezerva ovšem i nadále zůstává povinná pro všechna stará auta s motorem vzadu, jako jsou škodovky 105 a 120 či embéčka. Naopak u nových vozů záleží výlučně na tom, jestli je výrobce nechal homologovat s rezervní pneumatikou, nebo pouze se soupravou na nouzovou opravu pneumatiky.

4 Dětská stavebnice Merkur, profesor Otto Wichterle a kontaktní čočky Většina dospělých mužů si určitě vzpomene, že v dětství určitě měli doma kovovou stavebnici, z které se stavěly různé jeřáby, auta, vláčky. Ano, je řeč o dětské stavebnici Merkur, která v letošním roce oslavuje svoje 90. výročí. Byla založena v roce 1920 panem Vanclem a nesla název Inventor. Stavebnice ještě nepoužívala šroubky a matičky, ale háčky, která se do sebe zahákovaly. Teprve v roce 1925 se již jednotlivé části této stavebnice spojovaly šroubky a matičkami. Od této změny se již používá název Merkur. (obrázek odstředivky z Merkuru). Od roku 1930 se v této stavebnici také vyráběly elektrické vláčky, ke které patřily také kolejnice a transformátor. Výroba vláčků v této stavebnici byla ukončena v roce Přestože byla ukončena výroba vláčků, tak stavebnice Merkur existovala až do roku 1993, kdy jí nastaly určité potíže. Přestože situace po sametové revoluci nepřeje firmě, tak vydržela až do dnešních dní i když pod jiným názvem. Výroba kovové stavebnice je však nadále zachována i v současné době. Tato dětská stavebnice Merkur pomohla na Vánoce roku 1961 Ottu Wichterlemu, našemu známému vynálezci a objeviteli kontaktních čoček. V tomto vánočním čase si sestavil pomocí dětské kovové stavebnice první prototyp odstředivého odlévacího zařízení. Poháněl ho dynamem z jízdního kola, zapojeným na zvonkový transformátor. Na něm odlil první čtyři velmi pravidelné čočky, které nedráždily oko. V roce 1508 Leonardo da Vinci napsal sen, že bude možné zajistit nápravu oční vady. To, že se sen uskutečnil je díky realizaci profesora Otta Wichterleho, jehož kontaktní čočky se rozšířily do celého světa. A kdo to byl Otto Wichterle? Byl to vědec, který se narodil v roce 1913 v Prostějově. Vystudoval VŠ chemicko-technologického inženýrství. Pracoval u Baťi ve Zlíně a podílel se na výrobě umělého vlákna s označením Silon. Od roku 1990 je členem mezinárodních společností a držitelem řady zahraničních cen. Zemřel v roce 1998.

5 III. ročník Memoriál K. Küffnera v Jokeru proběhl v sobotu 4. září 2010 za účasti 31 závodníků a závodnic. Z celkového počtu přihlášených bylo 15 žen, což svědčí o tom, že tento druh sportu je mezi ženami velmi oblíben. Ještě před závodem se dohadovalo, kde bude letos vítězem tohoto ročníku. Jestli to bude účastník z Prahy nebo plzeňský účastník ze Spolku. Ale jednotlivé zápasy ukázaly, kdo z přítomných byl nejlépe připravený. Zápasy byly velmi vyrovnané, o čemž svědčí malé bodové rozdíly. Bohužel, zástupcům plzeňského Spolku se letos moc nedařilo a tak se neumístili na bodovaných místech. Velkým překvapením je 1. místo jediného zástupce z města Aš pana Jedličky Petra, který porazil o 198 bodů paní Bezděkovou z I. PSKN, která skončila na 2. místě. Třetí místo pro sebe sebral opět jediný zástupce Šumavského spolku Klatovy pan Vlasák. Nejlepší umístění zástupce Spolku skončil na 6. místě a byl to pan Hanzlíček st. Akce se vydařila a všichni účastníci byli spokojeni. 60. let oddílu stolního tenisu při SKN Plzeň jsme si připomněli v polovině měsíce září 2010, konkrétně U příležitosti těchto oslav byl uspořádán Mezinárodní turnaj, kterého se zúčastnili zástupci ze slovenského Prešova a Trenčína. Z Německa se zúčastnily oddíly GSV Rottenburg a GSV Aachen. Za Rakousku se zúčastnil Wiener Neustadt. Českou republiku reprezentoval SKN Plzeň a I. PSKN Praha. Celkem bylo přítomno 12 družstev. Zahájení celé akce bylo v pátek dopoledne, kdy pro zahraniční účastníky byla uspořádána exkurze do plzeňského pivovaru, kde byli seznámeni s jeho výrobou. Závěr exkurze byl v historických sklepích pivovaru, kde byla ochutnávka nefiltrovaného piva. Večer pak v prostorách SKN Plzeň proběhlo slavnostní zahájení oslav výstavou fotografií od založení oddílu. Po zahájení se uskutečnilo losování turnaje, které proběhlo v sobotu v prostorách Sokola V. Plzeň. Po vyrovnaných bojích skončil turnaj s tímto výsledkem. Na 1. místě se umístilo družstvo I. PSKN Praha, na 2. místě SKN Plzeň I. Třetí místo patřilo zahraničnímu účastníkovi z Rakouska, Wiener Neustadt. Počasí nám nepřálo, pršelo jen se lilo a tak se nemohl uskutečnit jednodenní výlet na rozhlednu Sedlec u Poběžovic. Škoda, možná příště.

6 Různé Česká pošta na základě připomínek svých klientů zavedla od začátku letošního roku novinku. V současné době si můžete na Poště vyzvednout svoji poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku nejen po předložení občanského průkazu či pasu, ale také v případě, že se prokážete řidičským průkazem, který musí být vydaný v České republice občanům České republiky. MISS Deaf World 2010 & MISS Deaf Europe2010 Dne se konal v Tbilisi hlavním městě Gruzie 10. ročník MISS neslyšících světa a 2. ročník MISS neslyšících Evropy. Soutěže se zúčastnilo 31 neslyšících dívek. Na soutěž se přišlo podívat na diváků a celý její průběh přenášela Gruzínská televize v přímém přenosu. Osobní patronát nad charitativní světovou soutěží převzala v roce 2010 první dáma státu Georgia, pani SANDRA ROELOFS. Záštitu nad charitativní soutěží převzal Primátor města Tbilisi pan GIORGI UGULAVA. Miss World se stala účastnice z Ruska Alena Smyslova. Miss Deaf Europe se stala opět Ruska Alena Smyslova. Českou republiku zastupovala Marie Franková. Připravovaný 11. ročník soutěží Miss Deaf World 2011 a Miss Deaf Europe 2011, který se plánuje konat buď v Maroku nebo v Číně, tak je na něj přihlášeno více než 38 států z celého světa. MS ve fotbale 2010 v JAR bylo také ve znakovém jazyce Vůbec poprvé oficiální webové stránky FIFA a světového šampionátu FIFA umožnily neslyšícím a sluchově postiženým lidem po celém světě sledovat komplexně všech 64 zápasů fotbalového šampionátu. Reportáže ze všech 64 zápasů byly k dispozici na webu FIFA.com včetně komentáře v mezinárodním znakovém systému. FIFA tím posloužila celkem 70 milionům neslyšících lidí.

7 Změna adresy Dr. Koželuhové, Pod Jezírkem 2, tel.:

8 Program akcí ve Spolku říjen - prosinec lednulednu října středa h. Přednáška ke komunálním volbám dobře bavili. 16.října sobota 9.00 h. 7. a 8. ročník Potuvní pohár Joker jednotlivci a družstva 21. října čtvrtek h. Přednáška 3. listopadu středa h. Přednáška Decoupage a praskací lak 11. listopadu čtvrtek h. Lékařská přednáška - Deprese 20. listopadu sobota h. 10. a 8. ročník Putovní pohár jednotlivci - Šipky 27.listopadu sobota h. Členská schůze 1. prosince středa h. Přednáška Včelí vosk (možnost sám vyrobit svíčku) 18. prosince sobota h. Vánoční Dvojice (criket) šipky 26. prosince neděle h. Posezení a Vánoční Dvojboj Joker a prší 31. prosince pátek h. Silvestr se soutěžním programem Stálé akce ve Spolku: Středa h. Cvičení jógy h. Klub žen Čtvrtek h. Klub seniorů SLEDUJTE NÁSTĚNKU, ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA Oslavujeme životní výročí našich členů Tradiční akce v Plzni a okolí Český rok na vsi sobotní adventní tvůrčí dílny v zoo Plzeň Vánoční trhy náměstí Republiky Plzeň v Oživlý betlém klášter Kladruby Bulletin vydává Spolek neslyšících Plzeň jen pro vnitřní potřebu.

První pomoc při autonehodě. Autolékárnička (autolékárničky různých výrobců a značek) Autolékárnička (velikost I. - pro osobní automobily) :

První pomoc při autonehodě. Autolékárnička (autolékárničky různých výrobců a značek) Autolékárnička (velikost I. - pro osobní automobily) : 24b Pracovní list Téma: Bezpečnost vozidla Aktivita: První pomoc při autonehodě Časová náročnost: 45 minut Motivační úvod: Pomůcky: Autolékárnička (autolékárničky různých výrobců a značek) Zadání úkolu

Více

Úpravy v silničním zákoně

Úpravy v silničním zákoně Změny v silničním zákoně a výbavě vozidel od října 2018 K 1. říjnu 2018 vstupují v účinnost dva nové právní předpisy: Zákon č. 193/2018 Sb. přináší mimo jiné změny v zákoně o provozu na pozemních komunikacích

Více

1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí

1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí Povinná výbava vozidel od 1.10.2018 Náhradní kolo a příslušenství nutné k jeho výměně 1. Náhradním kolem a příslušenstvím nutným k jeho výměně se rozumí a) náhradní kolo, tedy ráfek s pneumatikou, které

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 224 212 123, fax: 224 213 133, mobil: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz ZMĚNY V POVINNÉ VÝBAVĚ MOTOROVÝCH A PŘÍPOJNÝCH

Více

MÝTY O PRVNÍ POMOCI. Mýtus 50 Díky nové autolékárničce všechno správně ošetřím

MÝTY O PRVNÍ POMOCI. Mýtus 50 Díky nové autolékárničce všechno správně ošetřím MÝTY O PRVNÍ POMOCI Mýtus 50 Díky nové autolékárničce všechno správně ošetřím Co předepisuje zákon? Obsah autolékárničky se v posledních letech měnil několikrát. Obsah autolékárničky stanoví vyhláška Ministerstva

Více

Seznam zákonů, vyhlášek a předpisů

Seznam zákonů, vyhlášek a předpisů Metodický zpravodaj autoškol č.73/2010 zákony, vyhlášky Seznam zákonů, vyhlášek a předpisů vydaných ve Sbírce zákonů ČR, Úředním věstníku EU a v ostatních rezortních předpisech v období červen až září

Více

Aplikace vyhlášky č. 283/2009 Sb. platné od 15.9.2009, která novelizuje vyhlášku č. 341/2002 Sb. v kontrolních úkonech.

Aplikace vyhlášky č. 283/2009 Sb. platné od 15.9.2009, která novelizuje vyhlášku č. 341/2002 Sb. v kontrolních úkonech. Aplikace vyhlášky č. 283/2009 Sb. platné od 15.9.2009, která novelizuje vyhlášku č. 341/2002 Sb. v kontrolních úkonech. Novela vyhlášky se týká schvalování technické způsobilosti a technických podmínek

Více

Změna vyhlášky č. 341/2002 Sb.

Změna vyhlášky č. 341/2002 Sb. Změna vyhlášky č. 341/2002 Sb. o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Vyhláška č. 341/2002 Sb., byla doposud změněna vyhláškami č. 100/2003

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 9. dubna 017 v Praze Dne 9.. 017 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Více

NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne. 2018,

NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne. 2018, NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne. 2018, II. kterou se mění vyhláška č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Ministerstvo dopravy

Více

Užitečné informace Rezervní kola

Užitečné informace   Rezervní kola ZKONTROLUJTE SI STAV TACHOMETRU http://www.kontrolatachometru.cz/ Novela vyhlášky č.341/2002sb. Rezervní kola citace ze stránek ministerstva dopravy: Motorová vozidla bez indikace defektu pneumatiky, která

Více

Bezpečnostně právní akademie Brno. Vzdělávací oblast: První pomoc 2 Název školy: Bezpečnostně právní akademie Brno. s.r.o.

Bezpečnostně právní akademie Brno. Vzdělávací oblast: První pomoc 2 Název školy: Bezpečnostně právní akademie Brno. s.r.o. Bezpečnostně právní akademie Brno Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Eva Hrobařová Název materiálu: Obvazová technika. Lékárnička Označení

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více

Polední přestávka

Polední přestávka INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ září - prosinec 2017 Veselí nad Moravou, Za Poštou 110 2. patro dveře č. 334 a 360 tel. 518322449, 606663004, 601666689 e-mail: sluzby@cpsphodoninsko.cz www: cpsphodoninsko.cz Centrum

Více

Výsledky ve stolním tenise:

Výsledky ve stolním tenise: Mistrovství České republiky družstev mužů, žen a mládeže neslyšících Mistrovství České republiky jednotlivců mužů, žen a mládeže ve stolním tenise dne 26. dubna 2014 v Brně V sobotu 26. dubna 2014 se konal

Více

Otto Wichterle. Prof. Ing. RTDr. Otto Wichterle, DrSc.

Otto Wichterle. Prof. Ing. RTDr. Otto Wichterle, DrSc. Otto Wichterle Otto Wichterle se narodil 27. října 1913 v Postějově, jeho otec byl spolumajitelem firmy Wikov, která se zabývala výrobou zemědělských strojů a později i automobilů. V šesti letech se málem

Více

Spolek neslyšících Plzeň

Spolek neslyšících Plzeň Spolek neslyšících Plzeň Vycházejí z židovské slavnosti zvané pesach - uchránění na počest vysvobození Židů z egyptského otroctví. Křesťané se však svou oslavu Velikonoc od židovského svátku pesach snažili

Více

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících Darwinova 24, PRAHA 12 -Modřany, 143 00 Program na LEDEN 2015 1. čtvrtek Státní svátek, Nový Rok 2015 2. pátek CNN-sociální služby 5. pondělí CNN-sociální služby 6. úterý CNN-sociální služby 7. středa

Více

KRONIKA 2012 SSK VÍTKOVICE - DEAF

KRONIKA 2012 SSK VÍTKOVICE - DEAF KRONIKA 2012 SSK VÍTKOVICE - DEAF 1946-2012 VÝKONNÝ VÝBOR SSK VÍTKOVICE DEAF PŘEDSEDA Petr LACH e-mail: petr.lach@email.cz MÍSTOPŘEDSEDA, Marcela HYKLOVÁ MATRIKÁŘKA e-mail: marcela.hyklova@gmail.com SPORTOVNÍ

Více

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj 2019 Obsah: 1) termínová listina 2) Mistrovství ČR družstev 1. kolo 3) Západočeský pohár 4) krajské přebory žactva a dorostu

Více

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj 2018 Obsah: 1) termínová listina 2) Mistrovství ČR družstev 1. kolo 3) Západočeský pohár 4) krajské přebory žactva a dorostu

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Vybavení lékárničky. Domácí Školní Autolékárničky

Vybavení lékárničky. Domácí Školní Autolékárničky Vybavení lékárničky Domácí Školní Autolékárničky Domácí lékárna Domácí lékárnička je nezbytnou součástí každé domácnosti. Měla by mít své stálé místo, uložena mimo dosah malých dětí. Jednou za rok by se

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Pozvánka na basketbalový turnaj 3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Termín: 26. 28. 12. 2014 (pátek až neděle) Centrem místa konání: Městská sportovní hala Plzeň, Úslavská 75 Kategorie: U10

Více

ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV

ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV ROZPIS ZÁVODU ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA 31. 1. - 1. 2. 2014 RÝMAŘOV Mě sto Rý mařov Š OPÍK reklama & propagace ČESKÝ POHÁR V BĚHU NA LYŽÍCH STARŠÍHO ŽACTVA Datum: 31. 1. 1. 2. 2015

Více

05/2009 - ČERVENEC/SRPEN VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 Novinky z Webdispečinku 3 Nalezení nejbližšího vozidla Statistika řidiči/vozidla Změna symbolu vozidla Měření plochy NOVINKA: Povinná výbava AUTOLÉKÁRNIČKY

Více

Sportovně technické dokumenty

Sportovně technické dokumenty SDRUŽENÁ KRAJSKÁ KOMISE PLAVÁNÍ ZÁPADNÍCH ČECH Úslavská 75, 326 00 Plzeň xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sportovně technické dokumenty 2016 Obsah: 1) termínová listina 2) sdružený

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen 7. 6. 008 v Brně Hodnocení: V sobotu 7. června 008 se konalo MČR neslyšících v beachvolejbalu. Hrálo se na kurtech v Brně v areálu zvané "Káčata".

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

První pomoc u autonehody. Upravená verze pro posluchače rekvalifikačních kurzů KPZ. www.czkpz.cz

První pomoc u autonehody. Upravená verze pro posluchače rekvalifikačních kurzů KPZ. www.czkpz.cz První pomoc u autonehody Upravená verze pro posluchače rekvalifikačních kurzů KPZ. www.czkpz.cz Statistika nehodovosti 2007 nehod 182736 usmrceno 1123 těžce zraněno 3960 lehce zraněno 25382 v obci 132496

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

BULLETIN 1/2012 04. 04.12

BULLETIN 1/2012 04. 04.12 Spolek neslyšících Plzeň BULLETIN 1/2012 04. 04.12 Vážení členové, dostáváte do rukou první číslo letošního Bulletinu s velkým zpožděním. Situace byla způsobena změnou ve spolku, která proběhla koncem

Více

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji "J a r n í s b í r á n í"

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji J a r n í s b í r á n í Přijďte se podívat mezi nás. Pravidelné tréninky: oddíl Trénink Orientační běh Tomáš Hájek st 17-18.30, 18.45-20.15 Šachy Jana Straková út 17-19, pá 15-17 děti, ne 19-21 dospělí Wushu Tomáš Veselý út 16-19,

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

- LÉKAŘSKÁ KOMISE DOPORUČENÍ Č. 2

- LÉKAŘSKÁ KOMISE DOPORUČENÍ Č. 2 - LÉKAŘSKÁ KOMISE DOPORUČENÍ Č. 2 LÉKÁRNIČKA PRO HOROLEZCE - zdravotnický materiál - základní modul - 11/2004 Martin Honzík, DiS., Pavel Neumann, DiS., MUDr. David Tuček 1 LÉKAŘSKÁ KOMISE ČHS DOPORUČENÍ

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 24. - 25. 10. 2009 Turnaj je pořádán

Více

Vítání občánků - dne byla slavnostně přivítána Terezka Gruberová

Vítání občánků - dne byla slavnostně přivítána Terezka Gruberová INFORMACE OBECNÍ ÚŘAD HLUBOKÉ 4/10 26. 4. 2010 Vážení spoluobčané, Dne 5. 5. 2010 v době od 7.30-13.30 h bude vypnutá elektřina v celé obci mimo areál bývalého družstva z důvodů rekonstrukcí, oprav, údržbových

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Pátek 1. ledna 2016 ÚNOR Sportovně myslivecký ples Sobota 27. února 2016, tělocvična ZŠ Město Albrechtice

Více

PRAŽSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL 2008 turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu

PRAŽSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL 2008 turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu ve spolupráci s Karlínským Spektrem, DDM hl. města Prahy časopisem Československý šach, a šachovými kluby ŠK Holdia DP Praha, Sokol Vyšehrad a ŠK Liběhrad

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 strana 2 Rozhovor Almanach žákovské poezie na Ostrčilce Lucie Peterková V e čtvrtek 26. 9.2013 jsem se zúčastnila

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

BULLETIN 1/2011 10. 01.11

BULLETIN 1/2011 10. 01.11 Spolek neslyšících Plzeň BULLETIN 1/2011 10. 01.11 Bilancování a co nás čeká Budu-li chtít hodnotit uplynulý rok, tak musím konstatovat, že byl v mnoha směrech rozmanitý. V létě nás opět postihly povodně,

Více

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Dne 6.9.2018 se uskutečnil II. ročník soutěže Trojboj dětských družstev o putovní pohár Mikroregionu Vlachovo Březí. Opět čtvrtek prvního

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

29. ročník Mistrovství České Republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK. 11. ročník Mistrovství České republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK

29. ročník Mistrovství České Republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK. 11. ročník Mistrovství České republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK 29. ročník Mistrovství České Republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK VOLNÁ VODA 11. ročník Mistrovství České republiky VODNÍ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY ČČK ZÁCHRANNÉ TÝMY IZS Vodní nádrž Olšovec Jedovnice 25.6. - 26.6.2011

Více

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5.

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Orelská akademie Sestry a bratři, Toto číslo zpravodaje věnujeme pozvánkám na plánované sportovní

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

Blahopřejeme Všem, kteří se narodili v červenci, přejeme vše nejlepší a splnění přání v dalším roce.

Blahopřejeme Všem, kteří se narodili v červenci, přejeme vše nejlepší a splnění přání v dalším roce. Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapusty 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332 251,

Více

Webové stránky obce odb r novinek vismo Odb r novinek E.ON Energie, a.s. ízení i provoz modulu hradí E.ON Energie, a.s. Hasi

Webové stránky obce odb r novinek vismo Odb r novinek E.ON Energie, a.s. ízení i provoz modulu hradí E.ON Energie, a.s. Hasi INFORMACE OBECNÍ ÚŘAD HLUBOKÉ 10/10 13.10. 2010 Vážení spoluobčané! Jako poděkování za vítězství v soutěži Vesnice roku 2009 obec objednala kalendáře pro rok 2011 vydané k této soutěži. Kalendář dostanete

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK U O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 07 XI. ROČNÍK 9. 0. 7. 07 ÚVODNÍ SLOVO U Právě jste se stali součástí XI. ročníku mezinárodního turnaje O pohár primátora města Hradce Králové. Někteří z Vás jsou

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Info OUN Olomouc 10/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225,

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

INFO OUN na leden 2011

INFO OUN na leden 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 28. února 2015 v Plzni

Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 28. února 2015 v Plzni Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 8. února 05 v Plzni V sobotu 8. února 05 se konal tradiční Plzeňský pohár jednotlivců mužů a žen neslyšících i slyšících ve stolním tenise ve sportovní

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ:

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: 47326646 e-mail: hristepodresslem@gmail.com ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - Sportovní den "Evropa v pohybu" Cíle akce Primárním cílem bylo seznámit veřejnost všech věkových kategorií

Více

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís.

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís. Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. Zpráva o činnosti v roce 2014 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková Finanční část

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PRAV I D ELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle

Více

Karate Lions Pardubice

Karate Lions Pardubice Datum 2. června 2018 Místo Tipsport arena (kapacita 10 000+ míst), Pardubice, Česká republika Registrace Online registrace by měla být provedena přes www.sportdata.org do 31. května 2018. Pozdější registrace

Více

Výroční zpráva 2013. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2013. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2013 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2013. Štěpánkovické

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 Kulturní akce: Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 STROMY REPUBLIKY - výstava ve Spolkovém domě - pořádá Klub panenky ČR 9. 3. 2019 Zatre - pořádá Spolek rodáků

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

ROZPIS ZÁVODU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY STARŠÍHO ŽACTVA V BĚHU NA LYŽÍCH S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ PRO ROK RÝMAŘOV ŠOPÍK

ROZPIS ZÁVODU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY STARŠÍHO ŽACTVA V BĚHU NA LYŽÍCH S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ PRO ROK RÝMAŘOV ŠOPÍK ROZPIS ZÁVODU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY STARŠÍHO ŽACTVA V BĚHU NA LYŽÍCH S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ PRO ROK 2017 17. 2. - 19. 2. 2017 RÝMAŘOV ŠOPÍK r e k l a m a & p r o p a g a c e EKOLOGICKÁ FARMA Jan HOŘÁK

Více

Školní KURÝR č. č. 1401 reportáž str. str. 2

Školní KURÝR č. č. 1401 reportáž str. str. 2 Školní KURÝR č. č. 1401 reportáž str. str. 2 Mladí geografové na výpravách V minulých dnech se členové kroužku Mladý geograf vypravili na dvě velmi zajímavé exkurze do Plzně. Při první navštívili Plzeňské

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 2. - 3. 10. 2010 Turnaj se bude konat

Více

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce:

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce: Blzecký občasník 08 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 6.11.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo vyhlášku o nakládání s odpady, vyhlášku o poplatku za likvidaci odpadu a o poplatku

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

MS VZS ČČK Plzeň-město II. zaslat do 25. května 2015 písemně na adresu: MS VZS ČČK Klatovy

MS VZS ČČK Plzeň-město II. zaslat do 25. května 2015 písemně na adresu: MS VZS ČČK Klatovy - 1 - Všeobecná ustanovení Pořadatel: Uspořádáním pověřen: Místo konání: Přihlášky: Kopii na: Prezidium VZS ČČK MS VZS ČČK Klatovy MS VZS ČČK Plzeň-město II. v.n. Hracholusky - kemp Keramika zaslat do

Více

Mimořádné výhody pro sluchově postižené Průkazky ZTP, ZTP/P, kde žádat a další užitečné informace

Mimořádné výhody pro sluchově postižené Průkazky ZTP, ZTP/P, kde žádat a další užitečné informace Mimořádné výhody pro sluchově postižené Průkazky ZTP, ZTP/P, kde žádat a další užitečné informace 2008 Spolek neslyšících Plzeň Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Obsah Komu jsou průkazky ZTP a ZTP/P

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Název: Občanské sdružení ProHandicap Právní forma: občanské sdružení Adresa: U Dubu 1562, 431 11 Jirkov Tel. 474684 432 Fax: 474684 308 Email: o.s.prohandicap@gmail.com

Více

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 37. Mgr. Bc.

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 37. Mgr. Bc. Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST37 Číslo materiálu 37

Více

ZPRAVODAJ (p.č. 79) Krásné vánoce a mnoho úspěchů v roce 2019 přejeme všem členům i příznivcům klubu. Číslo 3/2018 prosinec

ZPRAVODAJ (p.č. 79) Krásné vánoce a mnoho úspěchů v roce 2019 přejeme všem členům i příznivcům klubu. Číslo 3/2018 prosinec ZPRAVODAJ (p.č. 79) Redakce: J.Punčochář Číslo 3/2018 prosinec Vydává Klub filatelistů Alfonse Muchy v Brně, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 722 405 095 E-mail: kfamuchy@seznam.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA Česká unie neslyšících, oblastní organizace Praha Czech Union of the Deaf, Prague Adresa: Dlouhá třída 37, 110 00, Praha 1 Fax: (0042) 224 827 111 Tel./Fax: (0042) 224 827

Více

BULLETIN 4/2011 05. 10.11

BULLETIN 4/2011 05. 10.11 Spolek neslyšících Plzeň BULLETIN 4/2011 05. 10.11 Ještě než se podíváte, co nového je v tomto bulletinu, přijměte nejdříve omluvu za to, že toto číslo vychází trochu později, než jsme sami chtěli. Asi

Více

Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně.

Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně. Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně. Plavci ze 14 Českých plaveckých klubů v sobotu 7. října 2017 soutěţili v bazénu SK Radbuza Plzeň u příleţitosti konání 39.

Více

Členský informační pololetník

Členský informační pololetník Přejeme všem členům šťastný nový rok!!! Hodně štěstí, zdraví a úspěchů ve všech oblastech života. Nezapomeňte,že jsme stále s Vámi a pro Vás po celý rok. Váš tým spolupracovníků České unie neslyšících

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017 Brněnského svazu malé kopané, z. s. je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a její jednotlivá

Více

V PLAVÁNÍ

V PLAVÁNÍ VELKÁ CENA MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM V PLAVÁNÍ 22.-24.4.2016 Hlavním partnerem závodů: MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Pořadatel: Místo konání: Městský plavecký klub Ústí nad Labem Plavecká hala Klíše, U Koupaliště 11,

Více