Z Á V A Z N É S T A N O V I S K O k ověření změn záměru

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z Á V A Z N É S T A N O V I S K O k ověření změn záměru"

Transkript

1 KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, Plzeň Naše č. j.: ŽP/51/17 Spis. zn.: ZN/1934/ŽP/15 Počet listů: 4 Počet příloh: Počet listů příloh: Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner Datum: Z Á V A Z N É S T A N O V I S K O k ověření změn záměru které by mohly mít významný negativní vliv na životní prostředí, podle ustanovení 9a odst. 4 a 5 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon"), ve vztahu ke stanovisku k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí vydanému dle 10 odst. 1 zákona do (dále jen stanovisko ) Identifikační údaje: Název záměru: Průjezd uzlem Plzeň ve směru III.TŽK a Uzel Plzeň Kapacita (rozsah) záměru: Záměr sestává v podstatě ze dvou částí, a to části Průjezdu uzlem Plzeň ve směru III.TŽK" (koridorová část) a části Uzel Plzeň" (nekoridorová část). Záměr lze charakterizovat jako dopravní liniovou stavbu pro železnici. Další částí záměru je přeložka komunikace I/26 Domažlická v úseku trať ČD (Cheb) panelárna v délce cca 300 m. Stavby Průjezd uzlem Plzeň ve směru III.TŽK" a Uzel Plzeň" jsou prostorově vymezeny průběhem železničních tratí uzlem Plzeň a přilehlým kolejištěm. Obsahem stavby jsou tedy následující úseky tratí v uzlu: > Železniční trať Praha - Česká Kubice v úseku ev. km 108,300 až ev. km 114,300 > Železniční trať - Cheb v úseku ev. km 343,800 až ev. km 352,800 > Železniční trať Plzeň - Žatec ev. km 0,000 až ev. km 2,900. Zařazení záměru dle přílohy č. II k zákonu: II/9.2 Novostavby (záměry neuvedené v kategorii I), rekonstrukce, elektrizace nebo modernizace železničních drah; novostavby nebo rekonstrukce železničních a intermodálních zařízení a překladišť.

2 2/8 Umístění záměru: Kraj: Plzeňský Obec: Plzeň, Vejprnice k. ú.: Bolevec, Božkov, Bručná, Doubravka, Doudlevce, Hradiště u Plzně, Koterov, Lobzy, Plzeň, Plzeň 4, Skvrňany, Vejprnice Obchodní firma oznamovatele: Správa železniční dopravní cesty, státní organizace IČO oznamovatele: Sídlo (bydliště) oznamovatele: Sokolovská 1955/278, Praha 9 Příslušný úřad, který stanovisko vydal: Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí Datum vydání stanoviska: Číslo jednací stanoviska: ŽP/6165/06 Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí, jako příslušný úřad podle 22 zákona vydává s o u h l a s n é z á v a z n é s t a n o v i s k o Odůvodnění Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí (dále jen krajský úřad ), jako příslušný úřad podle ust. 22 zákona po novele, obdržel dne pod ŽP/21613/16 žádost o vydání ověřovacího závazného stanoviska k ověření změn záměru (EIA) pro etapu Průjezd uzlem Plzeň ve směru III. TŽK a Uzel Plzeň, etapa: Uzel Plzeň, 5. stavba Lobzy-Koterov dle 9a odst. 4 a 5 zákona. Etapa Uzel Plzeň, 5. stavba Lobzy-Koterov byla v rámci procesu EIA posuzována jako součást záměru Průjezd uzlem Plzeň ve směru III TŽK a Uzel Plzeň, řešící celkovou rekonstrukci železničních tratí v uzlu Plzeň. Proces EIA zakončil krajský úřad souhlasným stanoviskem dne pod č.j.:žp/6165/06. Dne pod č.j.: ŽP/8250/15 vydal krajský úřad souhlasné závazné stanovisko k ověření souladu dle článku II bodu 1. přechodných ustanovení zákona č. 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

3 3/8 Souhrnná charakteristika změn záměru a jejich předpokládaných vlivů na životní prostředí z hlediska jejich velikosti a významnosti. Dle předložených podkladů, v období mezi ukončením procesu posuzování vlivů na životní prostředí a předložením dokumentace byly identifikovány tyto změny záměru: Žkm (pokud je možné definovat) dokumentace EIA aktuální projektové dokumentace, popis změny Zdůvodnění, proč ke změně došlo Zemní těleso dráhy v km 343, ,987 trati Stávající jednokolejná železniční trať byla navržena k rekonstrukci v původní poloze = jako jednokolejná. Pro případné zdvojkolejnění úseku ve směru Starý Plzenec byla vyznačena výhledová osa nové 2. koleje. V úseku km 343, ,987 je navrženo rozšíření dnešního zemního tělesa náspu tak, aby takto zřízené zemní těleso vyhovovalo pro budoucí zdvojkolejnění trati ve směru Starý Plzenec. Rozšíření zemního tělesa si vyžádá trvalý zábor mimodrážních pozemků vpravo trati ve směru staničení v souvislém pruhu šířky cca 8m. Změna řešení vyplynula ze Studie proveditelnosti modernizace trati České Budějovice, zpracované v 10/2016, která navrhuje zdvojkolejnění trati ze stanice Plzeň-Koterov ve směru na Starý Plzenec Nákladiště v km 343, ,525 trati Bylo navrženo rozšíření a rekonstrukce stávajícího nákladiště = kolejiště i zpevněných ploch Stávající nákladiště nebude rekonstruováno. Není řešen sklad Koterov km 343,800 trati Č.Budějovice - Plzeň Důvodem změny je přehodnocení potřeby nakládkových kolejí dle aktuálního a výhledového stavu nákladní přepravy. Kolejiště ŽST Plzeň-Koterov v km 344, ,800 trati Část stávajícího odstavného kolejiště byla navržena k rekonstrukci, zbývající část kolejiště měla být demontována. V uvolněném prostoru byl navržen nový areál seřaďovacího nádraží pro celý uzel Plzeň. Jednalo se o přemístění dnešního seřaďovacího nádraží z lokality Plzeň Doubravka. Nový areál Stávající odstavné kolejiště bude demontováno v celém rozsahu. Budou zde ponechány pouze manipulační koleje potřebné pro údržbu tratí a napojení skladových a výrobních objektů. Nebudou realizována s ním původně související objekty (příjezdová komunikace, technologická budova)

4 4/8 Žkm (pokud je možné definovat) dokumentace EIA seřaďovacího nádraží obsahoval mimo kolejiště také technologii kolejových brzd, provozní budovu, zpevněné plochy a příjezdné komunikace. aktuální projektové dokumentace, popis změny Zdůvodnění, proč ke změně došlo Kolejiště ŽST Plzeň-Koterov v km 345, ,620 trati V ŽST Plzeň- Koterov byla navržena demolice dnešních úrovňových nástupišť a jako jejich náhrada bylo navrženo nové ostrovní nástupiště s přístupem cestujících novým podchodem v km 345,617 V ŽST Plzeň- Koterov je navržena demolice dnešních úrovňových nástupišť bez náhrady, není navržen nový podchod v km 345,617 Nástup a výstup cestujících bude přesunut z ŽST Plzeň-Koterov do nové železniční zastávky Plzeň- Slovany. V této lokalitě bude vybudován přestupní uzel mezi železniční dopravou a MHD v prostoru ulice Sušické (vznikne přístup z železniční zastávky na stávající chodník vedoucí k existující zastávce MHD). Změna vyplývá z aktuální koncepce dopravy města Plzně. Nová železniční zastávka Plzeň- Slovany je umístěna na drážních pozemcích. Výpravní budova v ŽST Plzeň-Koterov v km 345,452 trati Č. Budějovice - Plzeň Dnešní výpravní budova v ŽST Plzeň-Koterov byla navržena k celkové rekonstrukci s cílem vybudovat kvalitní zázemí pro odbavení cestujících. Pro umístění technologických zařízení pro řízení provozu měl být rekonstruován objekt ležící vedle výpravní budovy. V celém tomto prostoru byly navrženy úpravy přístupových komunikací. Dnešní výpravní budova v ŽST Plzeň-Koterov a přilehlé objekty jsou navrženy k demolici. Pro umístění technologických zařízení potřebných pro řízení provozu je navržena výstavba nové provozní budovy. Tato bude situovaná v km 345,500 na druhé straně kolejiště, než je dnešní výpravní budova. Nová provozní budova navazuje na dnešní provozní objekty SŽDC a je umístěna na pozemku dráhy. Důvodem změny je zrušení odbavení cestujících v ŽST Plzeň-Koterov a budoucí obtížná přístupnost lokality (po vybudování přeložky silnice I/20).

5 5/8 Žkm (pokud je možné definovat) dokumentace EIA aktuální projektové dokumentace, popis změny Zdůvodnění, proč ke změně došlo Objekt spínací stanice trakčního vedení v km 346,950 trati Nový objekt spínací stanice trakčního vedení byl navržen v km 346,950 v prostoru dnešního parku ležícího mezi železniční tratí a ulicí Sušickou. Součástí nového areálu byla i přístupová komunikace a zpevněné plochy. Nový objekt spínací stanice trakčního vedení je navržen v km 346,305 v prostoru stávajícího tělesa dráhy. Jde o prostor zrušené výtažné koleje, proto nevyžaduje zábor mimodrážních pozemků. Přístup k objektu je na konci slepé ulice Strmé. Umístěním objektu spínací stanice do nové polohy nedojde ke kácení vzrostlé zeleně. Dále nedojde k degradaci dnešního volného území podél ulice Sušické tímto provozním objektem. V jeho nové poloze bude objekt bezprostředně navazovat na železniční trať s využitím území po zrušeném kolejišti. Protihlukové stěny (PHS) v lokalitách Plzeň Vyšehrad Východní předměstí a Bručná žkm 345, ,750 (vpravo, výška 3 m) a 345, ,450 (vlevo, výška 4 m) žkm 344, ,700 (vpravo, výška 4 m) a 343, ,700 (vlevo, výška 4 m) Žádné protihlukové stěny PHS nebudou realizovány z důvodu snížení hlukové zátěže v současném i výhledovém provozu. Oproti dokumentaci EIA dochází k výraznému poklesu nákladní dopravy i většímu nasazování méně hlučných osobních souprav vybavených kotoučovými brzdami. V přípravě stavby došlo k následujícím významnějším změnám technického řešení: 1) Rozšíření zemního tělesa dráhy v km 343, ,987 Na základě Studie proveditelnosti modernizace trati České Budějovice - Plzeň z 10/2016 je v úseku km 343, ,987 navrženo rozšíření dnešního zemního tělesa náspu. Takto zřízené zemní těleso vyhovuje budoucímu zdvojkolejnění trati ve směru Starý Plzenec. Rozšíření zemního tělesa si vyžádá trvalý zábor mimodrážních pozemků vpravo trati ve směru staničení v souvislém pruhu šířky cca 8m. Případné budoucí zdvojkolejnění bude předmětem samostatného záměru, který bude posouzen v procesu EIA. Rozšíření zemního tělesa je navrženo v území antropicky silně ovlivněném intenzivně zemědělsky i dopravně využívaném (na opačné straně trati je situován dálniční přivaděč). Na základě biologického průzkumu nejde o území nijak zoologicky ani botanicky cenné, vlivy na faunu, flóru ani ekosystémy tak nebudou v daném případě významné. 2) Vypuštění rekonstrukce nákladiště v km 343, ,525 Nákladiště v km 343, ,525, původně navržené k rozšíření a rekonstrukci (kolejiště i zpevněných ploch) nebude na základě aktuálního technického řešení rekonstruováno. Současně nebude řešena ani novostavba skladu Koterov v km 343,800. Důvodem je přehodnocení potřeby nakládkových kolejí dle aktuálního a výhledového stavu nákladní přepravy.

6 6/8 Z pohledu vlivu na životní prostředí se jedná o změnu pozitivní, neboť dojde ke snížení záboru mimodrážních pozemků a v daném traťovém úseku odpadnou negativní vlivy spojené se stavební činností. 3) Neproběhne přemístění seřaďovacího nádraží do Plzně-Koterova V dokumentaci EIA navržené přemístění seřaďovacího nádraží do prostoru bývalého odstavného kolejiště v Plzni-Koterově, včetně vybudování související technologie kolejových brzd, provozní budovy, zpevněných ploch a příjezdových komunikací, neproběhne. Stávající odstavné kolejiště bude demontováno v celém rozsahu a plocha bude následně zarovnána. Ponechány zde budou pouze manipulační koleje potřebné pro údržbu tratí a napojení skladových a výrobních objektů a nebudou realizovány žádné související objekty. Místo toho bude na základě závěrů Technicko-ekonomické studie z 11/2014 v rámci samostatné stavby Uzel Plzeň, 4. stavba seřaďovací nádraží rekonstruováno stávající seřaďovací nádraží v Plzni- Doubravce (o vyjádření k této stavbě bude KÚ Plzeňského kraje požádán samostatným dopisem). Z pohledu vlivu na životní prostředí se jedná o změnu pozitivní, neboť odpadnou veškeré negativní vlivy související s pracemi na přesunu seřaďovacího nádraží. 4) Náhrada ŽST Plzeň-Koterov železniční zastávkou Plzeň-Slovany Původní technické řešení navrhovalo v ŽST Plzeň-Koterov náhradu dnešních úrovňových nástupišť novým ostrovním nástupištěm a výstavbu podchodu pro přístup cestujících v km 345,617. Na základě aktuálního technického řešení přestane ŽST Plzeň-Koterov sloužit cestujícím a bude nahrazena novou zastávkou Plzeň-Slovany. V této souvislosti budou úrovňová nástupiště v ŽST Plzeň-Koterov demolována bez náhrady a nedojde tak ani k výstavbě dříve uvažovaného podchodu. Nová železniční zastávka Plzeň-Slovany, umístěná v celém rozsahu na pozemcích dráhy v sousedství Sušické ulice, bude současně sloužit jako přestupní uzel - bude z ní vybudován přístup na stávající chodník vedoucí k existující zastávce MHD. Změna vyplývá z aktuální koncepce dopravy města Plzně. Z pohledu vlivu na ŽP se jedná o změnu pozitivní. Přiblížení železniční zastávky centru městské části Slovany a umožnění přestupu na MHD bude obyvatele více motivovat k používání veřejné dopravy, která je k životnímu prostředí obecně šetrnější než doprava individuální. Nová zastávka bude vybudována v intravilánu města v území s praktickou absencí přírodních či přírodě blízkých biotopů. Lze předpokládat pouze krátkodobý rušivý vliv stavební činnosti, který bude navíc při dodržování platné legislativy minimalizován. 5) Změna umístění technologických zařízení v ŽST Plzeň-Koterov Původní technické řešení navrhovalo celkovou rekonstrukci stávající výpravní budovy v ŽST Plzeň-Koterov (km 345,452). Do rekonstruovaného sousedního objektu pak měla být umístěna technologická zařízení pro řízení provozu. V celém tomto prostoru byly dále navrženy úpravy přístupových komunikací. Aktuální řešení navrhuje v návaznosti na zrušení odbavení cestujících v ŽST

7 7/8 Plzeň-Koterov demolici výpravní budovy i přilehlých objektů. Pro umístění technologických zařízení je navržena výstavba nové provozní budovy v km 345,500 na opačné straně kolejiště. Nová provozní budova navazuje na dnešní provozní objekty SŽDC a je situována v celém rozsahu na pozemku dráhy. Přemístění technologických zařízení do nové provozní budovy je z pohledu vlivu na ŽP neutrální. Tato budova vznikne na stávajících pozemcích dráhy, které jsou již v současnosti dopravně využívané. 6) Přemístění novostavby objektu spínací stanice Nový objekt spínací stanice trakčního vedení byl původně navržen v km 346,950 v prostoru dnešního parku ležícího mezi železniční tratí a ulicí Sušickou. Součástí areálu byla i nová přístupová komunikace a zpevněné plochy. Aktuální projektové řešení navrhuje umístění objektu spínací stanice v km 346,305. Jedná se o prostor zrušené výtažné koleje, a proto stavba nevyžaduje zábor mimodrážních pozemků. Přístup k objektu je na konci slepé ulice Strmá. Umístěním objektu spínací stanice do nové polohy nedojde ke kácení vzrostlé zeleně. Dále nedojde k degradaci dnešního volného území podél ulice Sušické tímto provozním objektem. V nové poloze bude objekt bezprostředně navazovat na železniční trať a využije území po zrušeném kolejišti. Jedná se tak o změnu jednoznačně pozitivní. 7) Nerealizování protihlukových stěn Dokumentace EIA navrhovala protihlukové stěny (PHS) v lokalitách Plzeň Vyšehrad Východní předměstí a Bručná. Situovány měly být v žkm 345, ,750 (vpravo, výška 3 m) a 345, ,450 (vlevo, výška 4 m) a dále v žkm 344, ,700 (vpravo, výška 4 m) a 343, ,700 (vlevo, výška 4 m). Na základě nové hlukové studie z přípravné dokumentace (DÚR) a současně po projednání s Krajskou hygienickou stanicí Plzeňského kraje již aktuálně nejsou PHS nikde navrženy. Přestože PHS nebudou realizovány, hluková zátěž z provozování dráhy nebude v sousedních chráněných venkovních prostorech vyšší, než uváděla dokumentace EIA z 11/2006. S výjimkou jediného objektu, sloužícího jako objekt pro dopravu, nebudou překračovány přísné základní limity pro novostavby železničních tratí (60/55 db v denní/noční době v ochranném pásmu dráhy a 55/50 db v denní/noční době mimo ochranné pásmo dráhy). Důvodem je zejména reálnější dopravní technologie použitá při zpracování hlukové studie. V ní je aktuálně i ve výhledu, v souladu s dlouhodobým trendem poklesu nákladní dopravy, uváděn nižší počet nákladních vlaků. Hluková studie rovněž zohledňuje skutečnost, že výhledově budou ve větší míře nasazovány modernější méně hlučné osobní soupravy vybavené kotoučovými brzdami. Na základě provedeného posouzení změn je možné konstatovat, že žádná ze složek životního prostředí ve vztahu k výstavbě a provozu Uzlu Plzeň, 5. stavba Lobzy- Koterov nebude významně ovlivněna.

8 8/8 Toto závazné stanovisko je vydáno dle 149 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, jako podklad pro vydání rozhodnutí v navazujícím řízení podle 3 písm. g) zákona. Poučení Závazné stanovisko není samostatným správním rozhodnutím, a proto se proti němu nelze odvolat. Jeho obsah je možné napadnout v rámci odvolání proti rozhodnutí, jehož je závazné stanovisko podkladem. Mgr. Martin Plíhal vedoucí odboru životního prostředí podepsáno elektronicky Rozdělovník k č. j.: ŽP/51/17 Oznamovatel: 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Sokolovská 1955/278, Praha 9 Správní úřad navazujícího řízení: 1. Magistrát města Plzně, odbor stavebně správní, Škroupova 4, Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/15212/17 Spis. zn.: ZN/2655/ŽP/17 Počet listů: 3 Počet příloh: Počet listů příloh: dle rozdělovníku Vyřizuje:

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Vaše č. j.: Ze dne: Naše č. j.: Spis. zn.: Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 ŽP/7796/17 ZN/1427/ŽP/17

Více

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Ing. Jan Křemen SŽDC, Odbor strategie jednání RM, Milevsko, 2. 3. 2016 Železniční trať Tábor Ražice zahájení provozu 1889 dlouhodobě bez větší investice záměr SŽDC

Více

ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU

ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU V Praze dne 21. března 2018 Č.j.: MZP/2018/710/775 Vyřizuje: Ing. Horynová Tel.: 267 122 385 ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU které by mohly mít významný negativní vliv na životní prostředí, podle

Více

4.ročník konference SMART CITY , Plzeň

4.ročník konference SMART CITY , Plzeň PŘÍPRAVA INVESTIČNÍCH AKCÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI PRO ROZVOJ EKOLOGICKÉ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVY Stavební správa západ Sokolovská 278/1955 190 00 PRAHA 9 pracoviště Plzeň Sušická 25 304 88 Plzeň Ing. Pavel Paidar

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Ministerstvo životního prostředí Hradec Králové 07.01.2019 Č.j. MZP/2019/550/51 ZN/MZP/2018/550/195 Dle rozdělovníku ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Modernizace trati České Budějovice - Plzeň

Modernizace trati České Budějovice - Plzeň Modernizace trati České Budějovice - Plzeň Stavební správa západ Sokolovská 278/1955 190 00 PRAHA 9 - pracoviště Plzeň Sušická 25 304 88 Plzeň Ing. Pavel Paidar Jednání zastupitelstva města Starý Plzenec

Více

Uzel Plzeň, 2. stavba přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská

Uzel Plzeň, 2. stavba přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská Uzel Plzeň, 2. stavba přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská Datum realizace: 12/2016 12/2018 kód stavby: P-02 aktualizace: 22. 8. 2018 www.szdc.cz kód stavby: P-02 2 Modernizace, která výrazně

Více

Železniční koridory a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu

Železniční koridory a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu Stavební správa západ Sokolovská 278/1955 190 00 PRAHA 9 - pracoviště Plzeň Sušická 25 304 88 Plzeň Železniční koridory a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu Ing. Pavel

Více

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY cvičení z předmětu 12PKD ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Úloha 2 Železniční stanice dopravní schéma stanice ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE NEMOJANY

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE NEMOJANY ÚZEMNÍ PLÁN OBCE NEMOJANY Změna č. 1 Modernizace trati Brno Přerov, I. etapa Blažovice Nezamyslice TEXTOVÁ ČÁST ZÁVAZNÁ Srpen 2010 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Správní orgán který

Více

- 1 - Výluky na období (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět

- 1 - Výluky na období (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět - 1 - Výluky na období 05.03.2012-11.03.2012 170 - (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět 190 - Plzeň - Horažďovice předměstí - České Budějovice (a Výluka v úseku: Blovice - Plzeň hlavní nádraží Typ: dlouhodobá

Více

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ pro železniční odbočnou větev Česká Třebová Přerov II. tranzitního železničního koridoru (TŽK) 1. TEN-T označení

Více

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY. a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu ČR

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY. a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu ČR Stavební správa západ Sokolovská 278/1955 190 00 PRAHA 9 ŽELEZNIČNÍ KORIDORY a významné železniční stavby v Plzeňském kraji pro ekologickou dopravu ČR pracoviště Plzeň Sušická 25 304 88 Plzeň Ing. Pavel

Více

ČISTÁ MOBILITA. Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Pavel Surý generální ředitel

ČISTÁ MOBILITA. Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Pavel Surý generální ředitel ČISTÁ MOBILITA Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj Ing. Pavel Surý generální ředitel Praha, 16. 2. 2015 Příčiny růstu poptávky v příměstské dopravě: zvyšující se atraktivita a konkurenceschopnost

Více

Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí

Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí Investor: SŽDC, s. o. Projektant: SUDOP PRAHA a.s. Seznámení se SŽDC, s. o. a ČD, a.s. Správa železniční dopravní

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Vaše č. j.: Ze dne: Naše č. j.: Spis. zn.: Počet listů: 4 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 ŽP/9316/14 ZN/1735/ŽP/14

Více

Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař

Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař SŽDC s. o. Stavební správa západ a SUDOP PRAHA a. s. Prezentace pro občany Prahy 15 dne 20. 8. 2013 Na základě zákona č.

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem konané dne 13. 07. 2016 Žádost o vyjádření vlastníka dotčené nemovitosti Trvalý zábor, dočasný zábor a věcné břemeno Rada města projedná materiál na svém jednání dne

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ

TISKOVÁ ZPRÁVA HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ V době od 10.9.2009 do 10.12.2009 probíhají hlavní stavební práce spojené s Elektrizací trati Lysá nad Labem - Milovice Od 20.8.2009

Více

# Závěry / Témata / Úkoly

# Závěry / Témata / Úkoly Organizace ČVUT v Praze, Fakulta dopravní Datum jednání 5.1.2017 v 9.30 11.30 Místo jednání: Konviktská 292/20, 110 00 Praha 1-Staré Město, č.dv. 501 Důvod / téma jednání: Fakulta dopravní: Téma jednání:

Více

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ. ÚTS Přestupní terminál Milevsko. Sažinova 843, Milevsko

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ. ÚTS Přestupní terminál Milevsko. Sažinova 843, Milevsko ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ Akce: ÚTS Přestupní terminál Milevsko Účel jednání: Vstupní jednání Datum a čas jednání: 9. 5. 2016, 13:00 15:00 Místo jednání: zasedací místnost MěÚ Milevsko, Sažinova 843, 399 01 Milevsko

Více

Mgr. Michal Roubík. Ústav hospodářských a sociálních dějin, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Institut pro památky a kulturu, o.p.s.

Mgr. Michal Roubík. Ústav hospodářských a sociálních dějin, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Institut pro památky a kulturu, o.p.s. Mgr. Michal Roubík Ústav hospodářských a sociálních dějin, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze - Institut pro památky a kulturu, o.p.s. Nádraží Benešov Kulturní památka mezi minulostí a budoucností

Více

Modernizace traťového úseku Týniště nad Orlicí (mimo) - Choceň Miroslav Krsek

Modernizace traťového úseku Týniště nad Orlicí (mimo) - Choceň Miroslav Krsek Modernizace traťového úseku Týniště nad Orlicí (mimo) - Choceň Miroslav Krsek Program Prezenční listina Zadání hlavní zajímavé body Předpokládaný návrh Rušení železničních přejezdů 27. 7. 2017 2 Modernizace

Více

ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU

ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU V Praze dne 7. dubna 2016 Č.j.: 22257/ENV/16 Vyřizuje: Ing. Čížková Tel.: 267 122 958 ZÁVAZNÉ STANOVISKO K OVĚŘENÍ ZMĚN ZÁMĚRU které by mohly mít významný negativní vliv na životní prostředí, podle 9a

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 8. srpna 2007 Ing. et Ing. Ondřej Skoba KUZL 44838/2007 KUSP 44838/2007 ŽPZE-OS ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 8. srpna 2007 Ing. et Ing. Ondřej Skoba KUZL 44838/2007 KUSP 44838/2007 ŽPZE-OS ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 8. srpna 2007 Ing. et Ing. Ondřej Skoba KUZL 44838/2007 KUSP 44838/2007

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 63070/2016 Olomouc 20. 6. 2016 SpZn: KÚOK/51893/2016/OŽPZ/7265 vyřizuje: Mgr. Vojtěch Cvek

Více

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC stavební sekce - oblast Olomouc

DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC stavební sekce - oblast Olomouc *CRDUX006NVQJ* CRDUX006NVQJ DRÁŽNÍ ÚŘAD, NERUDOVA 1, 779 00 OLOMOUC stavební sekce - oblast Olomouc Sp. Zn.: MO-SDO0442/13-37/Km V Olomouci dne 8. ledna 2014 Č. j.: DUCR-1033/14/Km Telefon: 972741315,

Více

PØELO KA SILNICE II/268 - VYMEZENÍ KORIDORU OBCHVATU V ÚP MÌSTA MIMOÒ

PØELO KA SILNICE II/268 - VYMEZENÍ KORIDORU OBCHVATU V ÚP MÌSTA MIMOÒ PØELO KA SILNICE II/268 - VYMEZENÍ KORIDORU OBCHVATU V ÚP MÌSTA MIMOÒ Objednatel: MÌSTO MIMOÒ Mírová ulice 120/III, 471 24 Mimoò Zhotovitel studie: Valbek, spol. s r.o. Vaòurova 505/17 460 02 Liberec 3

Více

návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční d

návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční d návrh rozhodnutí o námitkách uplatněných k návrhu změny č. 6 územního plánu Hrdějovice dle 52 stavebního zákona podatel námitky 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace námitka připomínka:

Více

Dle rozdělovníku. Vyřizuje/telefon Ing. Josef Klečanský 564602525

Dle rozdělovníku. Vyřizuje/telefon Ing. Josef Klečanský 564602525 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku Váš dopis značky/ze 8.6.2011 dne Číslo jednací KUJI

Více

Průjezd uzlem Plzeň ve směru III.TŽK a Uzel Plzeň

Průjezd uzlem Plzeň ve směru III.TŽK a Uzel Plzeň DOKUMENTACE EIA Zadavatel : SŽDC Plzeň Průjezd uzlem Plzeň ve směru III.TŽK a Uzel Plzeň Zpracovatel : firma KPZ PLZEŇSKÁ 659/70, 266 01 BEROUN DATUM e-mail: mpkpz@tiscali.cz ODPOVĚDNÝ PROJEKTANT 4/2006

Více

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Současný stav Kladno je největší město Středočeského kraje a do Prahy z něj směřuje vůbec nejvíce

Více

Nákladní doprava v současnosti

Nákladní doprava v současnosti Železniční trať Chrást u Plzně Radnice Současný stav Nákladní doprava Stanice a zastávky Nákladní doprava v současnosti 1 pár Mn do Stupna v nočních hodinách každý pracovní den Rokycanská lokomotiva 742

Více

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

O Z N Á M E N Í ZAHÁJENÍ SPOLEČNÉHO STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ O ODSTRANĚNÍ STAVBY VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU

O Z N Á M E N Í ZAHÁJENÍ SPOLEČNÉHO STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ O ODSTRANĚNÍ STAVBY VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU D r á ž n í ú ř a d sekce stavební oblast Praha Wilsonova 80 121 06 Praha 2 č.j. 10-1642/05-O-DÚ/Vv V Praze dne 4. 4. 2006 Vyřizuje: Ing. Miloslav Vlasák tel.: 602 668 810 O Z N Á M E N Í ZAHÁJENÍ SPOLEČNÉHO

Více

Dopravní terminál v Českém Brodě

Dopravní terminál v Českém Brodě Dopravní terminál v Českém Brodě V Českém Brodě je dlouhodobým záměrem vybudovat přestupní terminál Pražské integrované dopravy (PID). Obrat cestujících je cca 5 000 za pracovní den, což je nejvíce v rámci

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy říjen 2010 Bc. Marek Binko Bc. Marek Binko: Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Kapacita žst. Praha hlavní

Více

EXTENSION OF METRO LINE "A" IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL. EIA Non Technical Summary

EXTENSION OF METRO LINE A IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL. EIA Non Technical Summary EXTENSION OF METRO LINE "A" IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL EIA Non Technical Summary FEBRUARY 2011 Pro projekt bylo provedeno posouzení vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/8000/16 Spis. zn.: ZN/2177/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 2 Počet listů příloh: 3 Vyřizuje: Jiří Martínek

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí. RHM a.s. Ing. Pavel Malý. Kloboukova 2303/ Praha 4 - Chodov

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí. RHM a.s. Ing. Pavel Malý. Kloboukova 2303/ Praha 4 - Chodov HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí RHM a.s. Ing. Pavel Malý. Kloboukova 2303/23 148 00 Praha 4 - Chodov Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum 16-183 MHMP 1448662/2016/EIA/3347P/Mac

Více

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ing. Pavel Surý

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ing. Pavel Surý Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji Ing. Pavel Surý Dopravní konference Pardubice, 7. 9. 2017 Souhrnné údaje v Pardubickém kraji SŽDC v současné době připravuje celkem 13 větších investičních

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/16393/16 Spis. zn.: ZN/3454/ŽP/16 Počet listů: 4 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 3 Vyřizuje: Jiří Martínek

Více

Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov

Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov Tématem této práce je osobní železniční doprava mezi hlavním městem České republiky Prahou (1 200 000 obyvatel) a hlavním městem spolkové země

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 2. února 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 72429/2014 KUSP 72429/2014 ŽPZE-MJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 2. února 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 72429/2014 KUSP 72429/2014 ŽPZE-MJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 2. února 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 72429/2014 KUSP 72429/2014

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 168233/2016 Sp. zn.: S JMK 152762/2016 OŽP/Dah Vyřizuje/linka Bc. Hana Daňková/2292 Brno 15.11.2016

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC.

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC. PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Želaktuel 2013 Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. Vedoucí oddělené koncepce infrastruktury Odbor strategie 16.5.2013, Praha Výchozí požadavky Požadavky dopravců (ČD

Více

Systém označování nástupišť SŽDC

Systém označování nástupišť SŽDC Systém označování nástupišť SŽDC Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Kurdějov, 4. 5. 2015 Stávající systém označování nástupišť - nejsou stanovena jednotná pravidla pro označování nástupišť - je používáno

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/3411/17 Spis. zn.: ZN/561/ŽP/17 Počet listů: 4 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 3 Vyřizuje: Jiří Martínek

Více

Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary

Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Investor: Správa železniční dopravní cesty s. o., Stavební správa Plzeň Generální projektant: SUDOP Praha a. s. Celkové investiční

Více

Název záměru: Vybudování Centra pro nakládání s ostatními odpady SOMA Markvartovice

Název záměru: Vybudování Centra pro nakládání s ostatními odpady SOMA Markvartovice Ostrava dne 24. října 2018 Č. j.: MZP/2018/580/1493 Sp. zn.: ZN/MZP/2018/580/284 Vyřizuje: Ing. Renata Krausová Tel.: 267 123 911 E-mail: Renata.Krausova@mzp.cz SOMA Markvartovice a.s. Ing. Tomáš Barč

Více

III. Základní parametry zadávacích podmínek veřejné zakázky Optimalizace tratě Praha Bubeneč Praha Holešovice

III. Základní parametry zadávacích podmínek veřejné zakázky Optimalizace tratě Praha Bubeneč Praha Holešovice III. Základní parametry zadávacích podmínek veřejné zakázky Optimalizace tratě Praha Bubeneč Praha Holešovice 1. Předmět veřejné zakázky 2. Důvod veřejné zakázky 3. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky

Více

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Ing. Jan Křemen GŘ SŽDC, odbor strategie České Budějovice, 7. listopadu 2018 Železniční síť

Více

OZNÁMENÍ ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice Odbor výstavby a územního plánování prostředí Váš dopis ze dne: 1.11.2017 Naše č.j.: MH/01862/2018 Spisová značka: MH/15543/2017/OVÚP/Pa Dle rozdělovníku Vyřizuje:

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

- 1 - Kozolupy: před nádražní budovou;

- 1 - Kozolupy: před nádražní budovou; - 1 - Výluky na období 14.05.2012-20.05.2012 170 - (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět) Výluka v úseku: Pňovany - Stříbro Datum konání: 16.05.2012 08:00 hod. -14:00 hod. Trať: 170 - (Praha-) Beroun

Více

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ, ÚSTAV DOPRAVNÍCH SYSTÉMŮ (K612) Průvodní zpráva Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek Michal Bahenský, Martin Barchánek, Vladimír

Více

Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období. Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC

Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období. Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC Příprava nových železničních staveb Dopravní sektorové strategie, 2 fáze Dopravní

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008

Více

Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí

Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí Integrovaná doprava mobilita měst i regionů Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie SŽDC 22. 11. 2013 Železniční uzel Praha 2 Železniční uzel Praha délka

Více

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 Přehled územních stop Cíle projektu Obsluha Kladna a Středočeského kraje Spojení největšího města kraje s Prahou

Více

Modernizace trati České Budějovice - Nemanice I Postup č Dle stavebních postupů Zahájení stavby 096 dny 4 096 dny 4 0 dny 79 dny 04 4-0 5-0a přpr práce, opěry, kabelová lávka, kabelovod, základy TS 79

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/1454/14 V Plzni dne 14. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová R o z h o d n u t í o změně č. 5 integrovaného povolení

Více

DEVELOPMENT OF THE RAILWAY NODE BRNO. CH4LLENGE University, BRNO, 16. 10. 2014

DEVELOPMENT OF THE RAILWAY NODE BRNO. CH4LLENGE University, BRNO, 16. 10. 2014 DEVELOPMENT OF THE RAILWAY NODE BRNO THE PUBLIC PARTICIPATION AND COMMUNICATION CH4LLENGE University, BRNO, 16. 10. 2014 Dan Škaroupka Úsek technický Magistrátu města Brna OBSAH PREZENTACE STRATEGICKÁ

Více

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. ředitel Odboru strategie SŽDC Praha, 26. února 2018 Rychlá spojení RS Provozně-infrastrukturní systém rychlé

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01A85I1* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 139439/2013 Sp. zn.: ŽPZ/32791/2013/Kra 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 10. 7. 2012 Č.j. 44940/ENV/12 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ OBCHOD A MARKETING Odbor řízení značky O29 SMS ticket O29 po dohodě s vedoucím práce, u diplomové práce cca 30 stran, u bakalářské práce cca 15 stran Koncepce zavedení

Více

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

AKUSTICKÁ STUDIE. Ing. arch. Tomáš Slavík, Komenského nám. 17, Brandýs nad Orlicí

AKUSTICKÁ STUDIE. Ing. arch. Tomáš Slavík, Komenského nám. 17, Brandýs nad Orlicí Havlíčkova ul. 26, 412 01 Litoměřice Tel./Fax: 416-742981 http://www.revita.cz E-mail: info@revita.cz ODDĚLENÍ EXPERTIZ, VÝVOJE A PROJEKCE AKUSTICKÁ STUDIE Č. 2977-S34-12 Předmět posouzení : Výstavba RD

Více

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V Praze dne: 25. února 2016 Č.j.: 62030/ENV/15 Vyřizuje: Ing. Čížková Tel.: 267 122 958 PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (vydaného pod č.j.: 84585/ENV/10

Více

E.5. DopracovÆn variant łeen U Brno TECHNICK` ZPR`VA

E.5. DopracovÆn variant łeen U Brno TECHNICK` ZPR`VA Dopl uj c œdaje : Ing. Mare Ing. Hartman 2 31.3.2014 aktualizace v.r. v.r. Ing. Mare Ing. Hartman 1 28.2.2014 aktualizace v.r. v.r. Ing. Mare Ing. Hartman 0 20.12.2013 prvn vydæn v.r. v.r. Rev. Datum Popis

Více

TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ

TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ 1) Návrh software pro výpočet normativů traťových úseků 2) Návrh software pro plánování nasazení vlakového personálu 3) Návrh software pro plánování oběhu lokomotiv 4) Návrh software

Více

PROJEKTY PRO IV. KORIDOR

PROJEKTY PRO IV. KORIDOR PROJEKTY PRO IV. KORIDOR Ing. Miloš Krameš SUDOP a.s. 1. ÚVOD Tento příspěvek se soustředí na charakteristiku současného stavu přípravy staveb IV. železničního koridoru v jeho jižní větvi, která není v

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou

Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou Prohlášení dle 10 g odst. 5 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

- 1 - Proč modernizovat III. tranzitní železniční koridor? Evropská síť (TEN-T core network, AGC) Páteřní trasa v ČR (západ východ)

- 1 - Proč modernizovat III. tranzitní železniční koridor? Evropská síť (TEN-T core network, AGC) Páteřní trasa v ČR (západ východ) Komplexní řešení spojení Praha Beroun jako součást III.TŽK Provozně ekonomická studie příloha Studie proveditelnosti pro trať Praha-Smíchov Plzeň Konference ŽELEZNICE 2011 Ing. Martin Vachtl SUDOP PRAHA

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Závěr zjišťovacího řízení záměru

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Závěr zjišťovacího řízení záměru KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01ZOZIM* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 96133/2018 Sp. zn.: ŽPZ/20303/2018/Huj 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

WILSONOVA 300/8, PRAHA

WILSONOVA 300/8, PRAHA *crdux00ajzfu* CRDUX00AJZFU DRÁŽNÍ ÚŘAD, WILSONOVA 300/8, 12106 PRAHA 2 sekce stavební, územní odbor Praha Sp. zn.: MP-SDP0561/16-4/Ka V Praze dne 26. října 2016 Č. j.: DUCR-58209/16/Ka Telefon: +420 972

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/13004/16 Spis. zn.: ZN/2987/ŽP/16 Počet listů: 4 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 6 Vyřizuje: Jiří Martínek

Více

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/11758/16 Spis. zn.: ZN/2657/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Tel.:

Více

Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ

Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ 1. Pojmy a definice Řešení autobusových nádraží v ČR upravuje ČSN 73 6075 Navrhovanie autobusových staníc. Při navrhování autobusových nádraží se přiměřeně uplatní pravidla

Více

S-MHMP /2016 OCP

S-MHMP /2016 OCP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí Vivus Argentinská a.s. Ing. Jaroslav Kvapil Budějovická 64/5 140 00 Praha 4 Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum JK/241/2016

Více

ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA

ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA SDRUŽENÍ: METROPROJEKT Praha a.s. 16.2.2017 PŘEHLEDNÁ SITUACE HLAVNÍ PŘÍNOSY A PRINCIPY NÁVRHU HLAVNÍ PŘÍNOSY A

Více

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Bc. Jiří Svoboda, MBA Generální ředitel

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Bc. Jiří Svoboda, MBA Generální ředitel Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji Bc. Jiří Svoboda, MBA Generální ředitel Dlážděná 1003/7, Praha 1 06.09.2018 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Provozuje tratě

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Škroupova 18, 30613 Plzeň Vaše č. j.: 14897/2019-SŽDC-OŘ PLZ-STI Ze dne: 20. 6. 2019 Naše č. j.: PK-DSH/7447/19 Spis. zn.: ZN/1746/DSH/19

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 88797/2007/OZP/Fr Mgr. Fryš/564 602 504 22.12.2008

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 88797/2007/OZP/Fr Mgr. Fryš/564 602 504 22.12.2008 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon

Více

Značka: Vyřizuje: Tel: Datum: Mu 27/19 Muchka

Značka: Vyřizuje: Tel: Datum: Mu 27/19 Muchka OBEC VRÁTO Vráto 20 370 01 IČO: 00 581 950 bankovní spojení: ČSOB číslo účtu: 101 304 222 / 0300 e-mail: obec@vrato.cz www.vrato.cz Ředitelství silnic a dálnic ČR Správa České Budějovice Ing. Vladimíra

Více

Modernizace trati Brno Přerov, 4. stavba Nezamyslice - Kojetín. ZMĚNY ZÁMĚRU před vydáním stanoviska dle 9a odst. 1 zákona č.

Modernizace trati Brno Přerov, 4. stavba Nezamyslice - Kojetín. ZMĚNY ZÁMĚRU před vydáním stanoviska dle 9a odst. 1 zákona č. Doplňující údaje: Mgr. Bc. Reichlová Ing. Kardinálová Mgr. Bc. Reichlová RNDr. Bosák 0 12/2017 1.vydání v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava:

Více

R O Z H O D N U T Í. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou

R O Z H O D N U T Í. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/1121/16 Spis. zn.: ZN/2757/ŽP/15 Počet listů: 3 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 3 Vyřizuje: Jiří Martínek

Více

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod.

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod. - 1 - Výluky na období 11.11.2012-18.11.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Žatec - Žatec západ Datum konání: 08.11.2012 08:00 hod. - 12.11.2012 14:00 hod., 15.11.2012 08:00 hod. - 19.11.2012

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem konané dne 27. 1. 2016 Žádost o vyjádření vlastníka dotčené nemovitosti Trvalý zábor, dočasný zábor a věcné břemeno Zpráva se předkládá z důvodu: žádosti Metroprojekt

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence *KUPAX00LMYF0* KUPAX00LMYF0 Váš dopis zn.: 10332/2017-SŽDC-SSV-Ú1 Ze dne: 7. 3. 2017 Číslo jednací: KrÚ 27490/2017/OŽPZ/VO Spisová značka:

Více

Základní informace o stavbě železniční tratě "Boskovická spojka"

Základní informace o stavbě železniční tratě Boskovická spojka Základní informace o stavbě železniční tratě "Boskovická spojka" Co předcházelo: Výstavba tzv. Boskovické spojky je dlouhodobým záměrem Jihomoravského kraje, která má vyřešit nepříznivou dopravní situaci

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 157334/2015 Sp. zn.: S - JMK 134106/2015 OŽP/Sme Vyřizuje/linka Mgr. Smetana/2636 Brno 07.12.2015

Více

Z Á V Ě R Z J I Š Ť O V A C Í H O Ř Í Z E N Í

Z Á V Ě R Z J I Š Ť O V A C Í H O Ř Í Z E N Í Praha dne 13.3.2019 Č. j.: MZP/2019/500/97 Sp. zn.: ZN/MZP/2019/500/7 Z Á V Ě R Z J I Š Ť O V A C Í H O Ř Í Z E N Í podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více